Nummer juni t/m 21 juni 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer juni t/m 21 juni 2018"

Transcriptie

1 Nummer juni t/m 21 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T Vieringen hoogste punt Zeilberg en Brandevoort Het hoogste punt van de bouw van vier sfeervolle woonboerderijen in Zeilberg is bereikt. Op de hoek Blasiusstraat-Jagerweg is in het voorjaar van 2018 gestart met de bouw van de kleinschalige woonvoorziening voor in totaal 28 ouderen. Op donderdag 7 juni werd de mijlpaal op de bouwlocatie gevierd met omwonenden en relaties van de Zorgboog en Van der Heijden bouwbedrijf. Ook in Brandevoort was het feest; op dinsdag 12 juni werd het hoogste punt bereikt van Blok25 dat bestaat uit woningen en appartementen, die door woningcorporatie wocom zijn ontwikkeld. De Zorgboog bouwt er vier kleinschalige woonvoorzieningen voor in totaal 28 ouderen. Naast de bewoners van de Zorgboog komen er ook cliënten van ORO en Stichting SamenGaan te wonen. Het voornemen is om begin 2019 beide locaties te openen. Feitencheck Binnen de Zorgboog werken veel mensen, als betaalde kracht of als vrijwilliger. Goede onderlinge communicatie is een noodzakelijke voorwaarde voor het verlenen van goede zorg. Vanzelfsprekend wordt er veel informatie gedeeld. Feiten en meningen worden voortdurend uitgewisseld. Het valt ons op dat er nogal eens gehandeld wordt (of juist niet) op basis van onjuiste informatie. Dat wat als een feit wordt aangenomen en als iets vaststaand wordt gezien, blijkt bij nader inzien niet te kloppen. Daarom zijn we gestart met de rubriek feitencheck. Iedereen kan hiervoor vragen aanleveren, bijvoorbeeld als je informatie krijgt over hoe iets zit waarvan je eigenlijk niet kan geloven dat dat klopt. Of als je gewoon wilt nagaan of het echt waar is dat Je kunt je vraag per sturen naar bestuurssecretariaat@zorgboog.nl. Waarna je zo snel mogelijk een antwoord krijgt. Veel van de vragen en antwoorden nemen we ook op in de IZI en bij het Zorgboognieuws op intranet.

2 Waar/niet waar? Stelling: Naar aanleiding van de agressietraining heb ik de volgende vraag: Ik ben benieuwd hoe wij als Zorgboog omgaan met camera s die door de familie in het huis van een cliënt worden opgehangen, en ons als medewerkers dus filmen (vaak zonder dat we het weten) tijdens ons werk. Hoe staat dit in verhouding met onze privacy? Ervan uitgaande dat niemand kwaadwillend is, zijn er in sommige situaties toch mogelijkheden dat een handeling of actie er op beeld heel anders uit kan zien of anders kan worden uitgelegd. Er waren bij die sessie meerdere personen die dit hadden meegemaakt, en ik denk dat we dit ook vaker tegen gaan komen, maar hoe gaan we er mee om? Antwoord: Over het gebruik van camera s door cliënten/familie van cliënten is nog geen expliciet beleid geformuleerd. Echter, in onze zorgleveringsovereenkomst staat wel een bepaling die je kunt gebruiken in dit verband. Bij onderdeel 5: 'Uw verplichtingen' is het volgende opgenomen: U onthoudt zich van gedrag dat schadelijk is voor onze instelling, de gezondheid of het welzijn van andere cliënten, onze medewerkers en vrijwilligers. U mag bijvoorbeeld zonder toestemming geen film- of geluidsopnamen maken van andere cliënten, medewerkers en vrijwilligers. In principe is het zo dat de cliënt, familie van de cliënt dient te melden dat er opnamen worden gemaakt. In sommige gevallen kan dit ook heel legitiem zijn. Bijvoorbeeld om het familielid van afstand in de gaten te kunnen houden als deze alleen woont. Word je geconfronteerd met een familie die opnames maakt? Dan kun je bespreekbaar maken hoe je wilt dat hiermee wordt omgegaan tijdens de zorgverlening waarbij jij als medewerker aanwezig bent. Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken dat de camera tijdens de zorgverlening wordt uitgezet. Gesprekken gaande over nieuwe invulling de Berken De Zorgboog is sinds enkele maanden in overleg met woningcorporatie Goed Wonen om te komen tot een nieuwe invulling van de Berken in Milheeze. Er worden op dit moment diverse mogelijkheden onderzocht voor de aanvulling op het bestaande aanbod. De verkenning richt zich op een variant van beschermd wonen met zorg. Goed Wonen en de Zorgboog verwachten dat er na de zomer meer duidelijkheid is over de invulling van de plannen.

3 Officiële opening Plezant, logeerhuis voor mensen met dementie in Lieshout Donderdag 7 juni jl. is Plezant in Lieshout officieel geopend. Het logeerhuis voor mensen met (een vermoeden van) dementie opende medio april haar deuren voor gasten. In Plezant kunnen zeven gasten met dementie uit de Peelgemeenten logeren, zodat hun mantelzorgers weer even op adem kunnen komen. Om daarna met nieuwe energie de zorg en ondersteuning thuis weer op te pakken. Een prominente rol tijdens de opening was weggelegd voor mevrouw Simons, echtgenote en mantelzorger van de eerste gast van Plezant. "Toen ik via de casemanager dementie hoorde dat er een logeerhuis kwam in Lieshout, kreeg ik kippenvel. Mijn man is er liefdevol verzorgd, en ik kon met een gerust hart mijn enige zus opzoeken in Canada voor haar negentigste verjaardag. Ik had nooit gedacht dat het echt mogelijk zou zijn!" Ken je iemand die interesse heeft in vrijwilligerswerk in het logeerhuis? Neem dan contact op via het cliëntencontactcentrum van de Zorgboog (telefoon: ) of kijk voor meer informatie op Vacature verkoopadviseur thuiszorgwinkel Medireva is voor de thuiszorgwinkel aan de Kanaaldijk Noordoost 18 in Helmond op zoek naar een verkoopadviseur voor uur/week. Voor meer informatie zie Vacature Verpleegkundige Verpleegtechnisch Team (niveau 4 én 5) Werk jij als Verpleegkundige binnen de Zorgboog en ben je op zoek naar een verbreding van je vakgebied? Maak dan kennis met het Verpleegtechnisch Thuiszorgteam. Je gaat zowel geplande als ongeplande verpleegtechnische handelingen in de thuissituatie of in het verpleeghuis uitvoeren en start hoog complexe zorg op bij nieuwe cliënten. Kortom, een verrijking van je baan met veel verantwoordelijkheid en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Heb je vragen? Stel ze dan gerust aan Judy Bakens via telefoonnummer Solliciteren kan via

4 Missie en visie Woonverpleging Binnen de divisie Woonverpleging heeft een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van alle disciplines, op basis van de Zorgboogvisie een missie en visietekst geschreven die speciaal is gericht op de verblijfszorg. Deze is ook verschenen in flyer- en postervorm en is beschikbaar bij de documenten in de groep Woonverpleging in Joost. De gedrukte flyers worden door de hoofden zorg binnenkort op de afdelingen verspreid. Het is niet zo maar een papieren document. Bij de flyer is een gespreksleidraad gemaakt die teams helpt om over de tekst in gesprek te gaan met (vertegenwoordigers van) cliënten. De uitkomsten van deze gesprekken kunnen dan ook weer gebruikt worden voor de lokale jaarplannen. Een goede missie en visie helpt ons om beleidskeuzes te maken en prioriteiten te stellen. Omdat de wereld om ons heen steeds zal veranderen, zal ook periodiek moeten worden bekeken of de visie nog up-to-date is. Vragen over de teksten? Mail ze naar het directiesecretariaat woonverpleging Portering T-Mobile naar KPN Dit bericht is niet bestemd voor medewerkers die reeds via KPN bellen. Voor controle zie linksboven op vergrendelscherm telefoon. Binnenkort worden de KPN simkaarten verstuurd naar de medewerkers die een sms of hebben gestuurd met hun 06-nummer en personeelsnummer. Een sms of sturen, is nu niet meer mogelijk. SMS reacties of berichten die nu nog worden verstuurd, kunnen niet meer worden verwerkt. Een uitzondering geldt voor de telefoonnummers/medewerkers, die de komende tijd nog wel een bericht via SMS ontvangen. Alleen deze nummers/medewerkers kunnen per SMS reageren naar Deze worden op een later datum geporteerd. Diegene die dit nog niet hebben gedaan en/of uiterlijk maandag 18 juni a.s., via de post, geen nieuwe simkaart hebben ontvangen, moeten hun KPN simkaart zo spoedig mogelijk ophalen bij de Servicedesk in Sint Jozefsheil, Roessel 3 in Bakel. De Servicedesk is geopend van maandag t/m vrijdag van uur. De daadwerkelijke portering vindt plaats op 19, 20 en 21 juni aanstaande. Vanuit KPN ontvangen de T-Mobile telefoonnummers instructies over wanneer de portering exact begint. Daarin zal voor ieder individueel nummer tot twee dagen verschil kunnen zitten. Na portering kun je zonder KPN simkaart geen gebruik meer maken van je mobiele telefoon.

5 Blog Petra de Regt (directeur divisie Wonen en welzijn) Eergisteren werden Ton Borghs en ik voor het Eindhovens Dagblad geïnterviewd over het Landgoed in Bakel. Aanleiding voor dit artikel is het bericht, dat wij zelf naar buiten hebben gebracht; we gaan delen van het Landgoed aanbieden aan derden!. De journalist daagt ons een beetje uit door te stellen dat het allemaal wel erg lang duurt. Een herkenbaar gevoel voor velen denk ik. In mijn vakgebied is een periode van vijf tot tien jaar echter helemaal niet zo lang en heel gebruikelijk voor een ontwikkeling. Zeker als die een beetje complex is. En dat is de ontwikkeling van het Landgoed! De veranderingen in onze sector, de belangen van bestuurders en inwoners van Bakel, het feit dat we werken met maatschappelijk geld, de aanwezigheid van een Ecologische Hoofdstructuur en de economische crisis; het zijn allemaal factoren die de complexiteit (enorm) verhogen. Vanuit mijn vak kan ik het tijdspad dus relativeren, maar ik realiseer me dat dit voor velen van jullie anders zal zijn. Dat de ontwikkeling van het Landgoed voor sommigen misschien wel al zo lang duurt, dat ze zijn gaan denken, dat er uiteindelijk allemaal niet zo veel zal veranderen. En dat de publicatie over de mogelijke verkoop een schrikeffect geeft. Of het besef dat er, ook al is er misschien op het Landgoed niet zo veel veranderd, in de afgelopen jaren wel degelijk van alles is gebeurd. Want er is van alles gebeurd! Om SJB en JWB af te kunnen bouwen, werden er verschillende Kleinschalig Wonen projecten in de regio ontwikkeld. Ook komende periode worden nog de nodige projecten (Gemert Noord, Brandevoort en Zeilberg) opgeleverd. Daarnaast werden er samenwerkingsverbanden gestart met bijvoorbeeld Trendzorg (organisatie voor jongeren met autisme) en Bospark Bakel. Door deze samenwerkingen wordt het Landgoed al niet meer alleen door de Zorgboog bewoond en is met kleine initiatieven al een begin gemaakt met de door ons zo noodzakelijk geachte community. We werkten ook actief mee aan het blootleggen van de Peelrandbreuk en voerden overleg hoe dit unieke natuurverschijnsel zou kunnen worden benut. En, last but not least, werkten we het beeld van de betekenis van het Landgoed voor de Zorgboog in de toekomst, uit. Dat heeft geresulteerd in het uitgangspunt dat we een deel in eigendom houden aan de zuidkant. Deze plek willen we gebruiken om ons eigen programma te realiseren en om voorzieningen als het Hospice te behouden. En deze plek moet onderdeel zijn van een woongebied dat door anderen wordt ontwikkeld en waar wonen en zorg prima samen gaan. Waar verschillende woonvormen ruimte bieden aan verschillende mensen met een zorgvraag; nu of in de nabije toekomst (de community-gedachte). Voor de noordkant hebben we geconcludeerd, zelf geen invulling te hebben.

6 Minder zichtbaar was wellicht wat er gebeurde om uiteindelijk delen te kunnen verkopen. Omdat we niet zomaar, tegen ieder aannemelijk bod, willen verkopen was duidelijk dat dit een lang proces zou worden van verkennen en aftasten met allerlei partijen. De verkoop van een stuk grond als dit, is namelijk niet hetzelfde als de verkoop van een huis. De prijs die beleggers/ontwikkelaars bereid zijn te betalen, hangt af van wat je met die grond mag en kan doen. Door verkenningen wordt de waarde steeds duidelijker. Als Zorgboog wilden wij dat niet helemaal zelf doen. De kosten van een dergelijk traject komen al snel boven een half miljoen euro! Dat is (te) veel geld als je niet zeker weet dat je ook een koper gaat vinden. Maar tijdens de economische crisis wilden/konden ontwikkelaars en beleggers het risico van de planontwikkeling ook niet aangaan. In de afgelopen jaren polsten we periodiek of de tijd rijp was om weer met ontwikkelaars en beleggers aan tafel te gaan. Meestal door een publicatie in bijvoorbeeld het Eindhovens Dagblad. Medio vorig jaar bleek dat het zinnig was om weer wat harder aan het proces te gaan trekken. De gesprekken met het College van B&W van Gemert Bakel, met de Stem van Bakel en met het College Sanering werden serieuzer. Dat resulteerde onder meer in het opnemen van onze plannen in het coalitie akkoord van Gemert Bakel. De stap die we nu zetten, het zoeken van publiciteit om zo veel mogelijk partijen te interesseren voor ons Landgoed om dit samen met ons te ontwikkelen, is een logisch vervolg. Komend jaar wordt een spannend jaar. Vinden we een partij die ook gelooft in het ontwikkelen van community waar mensen met en voor elkaar zorgen? En vinden we een partij die met respect de noordkant van het terrein gaat ontwikkelen? We zullen het moeten afwachten. Maar ik heb er vertrouwen in dat wij de afgelopen jaren zorgvuldig hebben gebouwd aan een perspectief dat duurzaam is. En dat voldoende aanknopingspunten kent om partijen uit te dagen om een plan te presenteren dat recht doet aan de belangen van de Zorgboog én die van de inwoners van Bakel! Groeten, Petra

7 Nieuwe meubelleverancier CareLine In de aanbesteding voor de inrichting van nieuwbouwproject kleinschalig wonen Gemert, heeft de afdeling inkoop samen met Corrie van der Gaarden een aantal leveranciers benaderd voor het leveren van meubilair. Uiteindelijk is gekozen voor leverancier Careline. Deze leverancier uit Duitsland (met een vestiging in Nederland) heeft aangetoond, dat kwaliteit niet altijd gepaard gaat met een hogere prijs. De aanbieding van CareLine was bijvoorbeeld 50% goedkoper dan de aanbiedingen van o.a. FHmeubels of Vervoort. We gaan nieuwe offertes opvragen bij Careline. Is er bijvoorbeeld een stoel van een set aan vervanging toe? Dan bestellen we de stoel bij de toenmalige leverancier. Reparaties aan het huidige meubilair worden ook zo veel mogelijk bij de oorspronkelijke leverancier weggezet. Gratis Yogales op donderdag 21 juni Op donderdag 21 juni a.s. is het Wereld Yoga Dag. Katja Quensel en Franca Gijsbers van Yoga Jiva in Asten organiseren dan van uur een halve ledclass Ashtanga Yoga in de Moussaultpark in Asten. Iedereen die kennis wil maken of al ervaring heeft met Ashtanga Yoga, kan meedoen. Alle Zorgboogmedewerkers/-vrijwilligers, vrienden en familie zijn welkom! Je hoeft geen lid te zijn van Yoga Jiva. Aanmelden kan via onderstaande link: wereldyoga-dag.html. Yoga Jiva in Asten draagt graag een steentje bij aan het bijzondere werk van hospice de Populier. In ruil voor de les vragen zij om een vrijwillige donatie voor Stichting Vrienden van de Populier.

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Nummer juni t/m 28 juni 2018

Nummer juni t/m 28 juni 2018 Nummer 26 22 juni t/m 28 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer september t/m 26 september 2019

Nummer september t/m 26 september 2019 Nummer 38 20 september t/m 26 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Trainingen

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer december t/m 21 december 2017

Nummer december t/m 21 december 2017 Nummer 51 15 december t/m 21 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) rden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer december t/m 07 december 2017

Nummer december t/m 07 december 2017 Nummer 49 01 december t/m 07 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Blog Jessica Heuperman,

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Nummer april t/m 26 april 2018

Nummer april t/m 26 april 2018 Nummer 17 20 april t/m 26 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Afscheid Maandag 27 september

Nadere informatie

Nummer mei t/m 17 mei 2018

Nummer mei t/m 17 mei 2018 Nummer 20 11 mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 IZI Thema: De nieuwe OR stelt

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 02 november 2017

Nummer oktober t/m 02 november 2017 Nummer 44 27 oktober t/m 02 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog en RSZK

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer april t/m 12 april 2018

Nummer april t/m 12 april 2018 Nummer 15 06 april t/m 12 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Zorgboogevent 2018 Dit jaar

Nadere informatie

Hospice de Regenboog. Zorg in de laatste levensfase

Hospice de Regenboog. Zorg in de laatste levensfase Hospice de Regenboog Zorg in de laatste levensfase Even voorstellen Hospice De Regenboog is onderdeel van Stichting Sint Annaklooster. Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 1. 07-09 - 2017 Mededelingen van de school Start van het schooljaar Het nieuwe schooljaar 2017-2018 is inmiddels weer gestart. De nieuwe kinderen in onze groepen 1 en de kinderen die van

Nadere informatie

Nummer april t/m 25 april 2019

Nummer april t/m 25 april 2019 Nummer 16 19 april t/m 25 april 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Blog Wil van de Laar,

Nadere informatie

Nummer december t/m 15 december 2016

Nummer december t/m 15 december 2016 Nummer 50 09 december t/m 15 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog doet mee

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Maandag 28 juli 2014 Nieuwsbrief nummer 3 Colleges Den Helder, Schagen en Hollands Kroon wijzigen samenwerking Sociaal Domein De colleges van Den Helder,

Nadere informatie

Nummer november t/m 08 november 2018

Nummer november t/m 08 november 2018 Nummer 45 02 november t/m 08 november 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Wekelijks verse bloemen bij Eens per week is er een bloemenkraam in de hal. Verder vindt u vlakbij appartementencomplex

Nadere informatie

ditie E Berkenhove www.atlant.nl

ditie E Berkenhove www.atlant.nl Wonen in Berkenhove Berkenhove ligt op een prachtige locatie Vlakbij appartementencomplex Berkenhove vindt u de binnenstad van Apeldoorn. Theater Orpheus ligt op loopafstand, net als de gezellige winkels

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018 Nummer 01 29 december 2017 t/m 4 januari 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten

Nadere informatie

Kijk ook op onze website Nr. 12 / 17 maart Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website  Nr. 12 / 17 maart Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 12 / 17 maart 2017 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

Mantelzorgers. Mantelzorgen?... Nee hoor, gewoon Liefde!

Mantelzorgers. Mantelzorgen?... Nee hoor, gewoon Liefde! Mantelzorgers Als de alledaagse dingen niet meer vanzelfsprekend zijn, als de regie voeren over je leven een klus blijkt te zijn geworden en het misschien ook lastig is om jezelf te verzorgen, dan is het

Nadere informatie

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg

Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Thuiszorg van Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Welke vormen van zorg kunnen wij u bieden in de thuissituatie? Stichting zorgcentrum de Blanckenborg Eikenlaan 34, 9697 RW Blijham. Tel: 0597-56 55 00

Nadere informatie

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017

Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Initiatievenmarkt Kaag en Braassem Perspectiefmemo 2017 Meldt u zich aan voor de eerste initiatievenmarkt in Kaag en Braassem? Heeft u een idee of een plan om Kaag en Braassem mooier, groener, socialer

Nadere informatie

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Opname of verblijf. Over de Wet Bopz

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Opname of verblijf. Over de Wet Bopz De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Opname of verblijf Over de Wet Bopz Heeft iemand in uw directe omgeving ernstige geheugenproblemen? Of is hij erg in de war? Kan deze persoon niet goed meer

Nadere informatie

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving.

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De blijdschap bij Charley was groot toen er een plek voor haar vrijkwam in een woongroep van Pluryn in Horst. Zij voelt zich

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 13.0.916 ; besluit d.d. 15-10-2013 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van raadslid P. Bootsma (D66) over de watergangen Lebeauhof (Groenoordhallenterrein) (ingekomen 16 september

Nadere informatie

Wanneer genezing niet meer mogelijk is. Palliatieve zorg en consultatie

Wanneer genezing niet meer mogelijk is. Palliatieve zorg en consultatie Wanneer genezing niet meer mogelijk is Palliatieve zorg en consultatie Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in Eindhoven en Helmond. Met een op maat gesneden aanbod

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente.

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Geachte heer, mevrouw, Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons een ontvangst-

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Aan de deelnemers van de fysieke overlegtafel d.d. 5 juni 2014 Betreft: Communicatie richting cliënten en medewerkers

Aan de deelnemers van de fysieke overlegtafel d.d. 5 juni 2014 Betreft: Communicatie richting cliënten en medewerkers Aan de deelnemers van de fysieke overlegtafel d.d. 5 juni 2014 Betreft: Communicatie richting cliënten en medewerkers Aanleiding In een eerder overleg is afgesproken om de communicatie richting cliënten

Nadere informatie

Marktonderzoek wonen en zorg Lorentz genootschap. Chris Theuws Directeur-bestuurder Bergopwaarts

Marktonderzoek wonen en zorg Lorentz genootschap. Chris Theuws Directeur-bestuurder Bergopwaarts Marktonderzoek wonen en zorg Lorentz genootschap Chris Theuws Directeur-bestuurder Bergopwaarts Lorentz genootschap 2013 Zorginstelling woningcorporatie Veranderingen in de zorg Proactief Lorentz zaal

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving.

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. ouderen zorg Ouderenzorg Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. Dát is léven. De Baalderborg Groep ondersteunt u daarbij.

Nadere informatie

Zorg in beeld. Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond

Zorg in beeld. Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond Zorg in beeld Hospice en logeerhuis Valkenhaeghe in Helmond Voor u ligt een fotoboek uitgegeven door stichting Sint Annaklooster. Met dit boek beoogt de stichting u als belangstellende of als mogelijk

Nadere informatie

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Opname of verblijf. Over de Wet Bopz

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Opname of verblijf. Over de Wet Bopz De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Opname of verblijf Over de Wet Bopz Heeft iemand in uw directe omgeving ernstige geheugenproblemen? Of is hij erg in de war? Is er sprake van gevaar wat

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

Verpleegzorg die bij u past

Verpleegzorg die bij u past Verpleegzorg die bij u past Wat wij voor u doen Heeft u zorg, verpleging of begeleiding nodig? Bijvoorbeeld vanwege de gevolgen van ouderdom, een chronische ziekte, dementie of na een ziekenhuisopname?

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb.

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Zorg voor mensen Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Het uitgangspunt van Vivantes is om senioren te helpen zichzelf in hun eigen kracht te zetten en zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! Nabij Vertrouwd Gastvrij

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! Nabij Vertrouwd Gastvrij Vrijwilligerswerk Daar wordt iedereen blij van! Vrijwilligerswerk: daar wordt iedereen blij van! Eens iets doen voor een ander. Daar wordt iedereen blij van. Die ander, omdat ie geholpen is. En de vrijwilliger

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER

DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER DEELNEMEN AAN DE SAMENLEVING IETS BETEKENEN VOOR EEN ANDER BETEKENIS BOVEN BEPERKING Ieder mens is uniek en doet mee. We betekenen allemaal iets in het leven van anderen en omgekeerd. We houden van elkaar,

Nadere informatie

Straapsels. 6 september 2018

Straapsels. 6 september 2018 6 september 2018 Agenda voor de komende weken Maandag 10 t/m woensdag 12 september: trektocht groep 7 Woensdag 26 september: studieochtend, alle kinderen vrij Dinsdag 2 en donderdag 4 oktober: oudergesprekken

Nadere informatie

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site

Zo werkt het. Wij hebben een steile trap in huis. Wij willen hem minder steil. Doe mee via de site extra editie 5 september 2015 Als je het mij vraagt Klanten, mensen uit hun netwerk en medewerkers van Dichterbij praten in de komende tijd met elkaar over hun wensen, kansen en mogelijkheden. Dat gebeurt

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

Nummer december 2016 t/m 05 januari 2017

Nummer december 2016 t/m 05 januari 2017 Nummer 01 30 december 2016 t/m 05 januari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Ruimte

Nadere informatie

De Brug bouwt Landgoed Beukenstein

De Brug bouwt Landgoed Beukenstein De Brug bouwt Landgoed Beukenstein Nieuwsbrief nr. 5 25 oktober 2018 Beste lezer, Dit is de 5 e nieuwsbrief ten behoeve van de bouw van Landgoed Beukenstein, locatie van De Brug. Via deze nieuwsbrief houden

Nadere informatie

Mantelzorgproject Sint-Annaland, maart 2017

Mantelzorgproject Sint-Annaland, maart 2017 Mantelzorgproject Sint-Annaland, maart 2017 2 Inhoud Voorwoord... 4 Familieparticipatie... 5 Mantelzorg Algemeen... 6 Samen doen spaarpunten... 7 Mantelzorger aan het woord (1):... 10 Mantelzorger aan

Nadere informatie

Voor mensen met een beperking

Voor mensen met een beperking Voor mensen met een beperking Inhoud van de presentatie Wat doet Promens Care? Ons motto Wvz. Schoonvelde Methodiek KNWWZ Betrokkenheid bewoners/ouders bij opstarten woonvoorziening Resultaten KNWWZ Voortgang

Nadere informatie

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017

Leesmij. Mededelingen van de school. Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Leesmij Jaargang 17, nummer 11 Helmond, 14 februari 2017 Mededelingen van de school Eerste rapport Het eerste rapport gaat a.s. vrijdag (17 februari) mee naar huis. De ouderavonden zijn op maandag 20 en

Nadere informatie

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij de Zorggroep Zomaar een stukje door het centrum fietsen of gezellig

Nadere informatie

Sociotherapeutische leefmilieus

Sociotherapeutische leefmilieus Sociotherapeutische leefmilieus In een sociotherapeutisch leefmilieu zijn de specifieke zorg, behandeling, begeleiding en activiteiten op elkaar afgestemd. het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen bij

Nadere informatie

Welkom bij Stichting Samen Zorgen. Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld Wijkverpleging

Welkom bij Stichting Samen Zorgen. Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld Wijkverpleging Welkom bij Stichting Samen Zorgen Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld Wijkverpleging Bij Stichting Samen Zorgen staat de ouder wordende mens centraal Volkomen thuis en op uw gemak.

Nadere informatie

Samenvatting t.b.v. cliënten KWALITEITSRAPPORT 2018 VG CLIËNTEN SMO HELMOND E.O.

Samenvatting t.b.v. cliënten KWALITEITSRAPPORT 2018 VG CLIËNTEN SMO HELMOND E.O. Samenvatting t.b.v. cliënten KWALITEITSRAPPORT 2018 VG CLIËNTEN SMO HELMOND E.O. Rechtspersoon Stichting Maatschappelijk Opvang Helmond e.o. Raad van Bestuur Adres Drs. J.E. Feuerriegel Sint Hubertusstraat

Nadere informatie

Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard

Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard De Pieter Raat Stichting Dolomiet 2 1703 DX Heerhugowaard 072 576 72 00 info@dprs.nl / www.dprs.nl De Pieter Raat Stichting De Pieter Raat Stichting

Nadere informatie

Korte notulen van de 9 e vergadering Stuur- en Organisatiegroep Symposium. Vrijdag 7 december 2007, half 9 tot 9 uur.

Korte notulen van de 9 e vergadering Stuur- en Organisatiegroep Symposium. Vrijdag 7 december 2007, half 9 tot 9 uur. Korte notulen van de 9 e vergadering Stuur- en Organisatiegroep Symposium. Vrijdag 7 december 2007, half 9 tot 9 uur. Op vrijdag 7 december was het weer eens erg druk in de Kantine, a. enerzijds omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 In deze nieuwsbrief: Samenstelling van de cliëntenraad... - 1 - Vacature vertegenwoordiger het Grotenhuis... - 2 - Informatievoorziening... - 2 - Terugblik op 2016...

Nadere informatie

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en Algemene informatie Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en de belofte van Laverhof. Wonen bij

Nadere informatie

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld 3 6 8 10 3 over stichting samen zorgen locatie hoge hof locatie liefkenshoek welzijn en zorg Welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Met kleinzoon Stijn trekt meneer Zijlstra er vroeg op uit. Samen vangen ze die snoekbaars wel. Wonen bij Vecht en IJssel betekent

Nadere informatie

1843 Verslag Corporatie: Staedion

1843 Verslag Corporatie: Staedion Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Korte omschrijving van de klacht De corporatie heeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Welkom nieuwe kinderen Samenwerking Smallsteps Sociale veiligheid Staken Montessoriweetje Wachtlijst Connect logopedie Oproep denktank

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Rotterdam laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Rotterdam laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Rotterdam.

Nadere informatie

De schoolgids vindt u op onze website. Nieuws uit de MR van Hartenaas

De schoolgids vindt u op onze website.   Nieuws uit de MR van Hartenaas J a a r g a n g 1 4, n r. 7 1 3 f e b r u a r i 2 0 1 9 Nieuws uit de MR 1 Nieuws uit de MR van Hartenaas Op 7 februari jl. kwam de MR bijeen. Wij spraken wederom over de nieuwe werkwijze van de bovenbouw.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

eigen thuis eigen kracht eigen leven

eigen thuis eigen kracht eigen leven eigen thuis eigen kracht eigen leven Visie van mosae zorggroep Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Wij geloven in de eigen kracht van mensen, ongeacht hun leeftijd. Door de regie van cliënten en de

Nadere informatie

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap

Regio Noord. stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Regio Noord stichting voor gereformeerde zorg en ondersteuning aan mensen met een handicap Mensen met mogelijkheden Sprank is een landelijke stichting voor zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen

Nadere informatie

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg Logeerhuis In Via Zorg onderweg Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening willen we mensen

Nadere informatie

Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu?

Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu? Uw patiënt is terminaal ziek. Wat nu? Wanneer genezing niet meer mogelijk is, staat de kwaliteit van leven voorop. Het is belangrijk om in samenspraak met uw patiënt te onderzoeken welke zorg het best

Nadere informatie

Welkom bij het Individueel Begeleiden Thuis. Maatwerk is het motto

Welkom bij het Individueel Begeleiden Thuis. Maatwerk is het motto Welkom bij het Individueel Begeleiden Thuis Maatwerk is het motto 1 Inhoud Welkom bij Individuele begeleiding thuis... 1 Visie, missie en werkwijze... 3 Visie... 3 Missie... 3 Kernwaarden... 3 Algemene

Nadere informatie

Bijgaand sturen wij u twee persberichten die vanmiddag worden verstuurd ter kennisname.

Bijgaand sturen wij u twee persberichten die vanmiddag worden verstuurd ter kennisname. Van: Cor Maan [mailto:cor.maan52@gmail.com] Verzonden: donderdag 14 september 2017 23:00 Aan: Griffie, Gemeente Stichtse Vecht CC: Dik van 't Hoff Onderwerp: Fwd: Persberichten Geachte griffie, Naar aanleiding

Nadere informatie

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist)

Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Vergadering maandag 24 september 2018 Aanwezig: Ans, Wies, Michiel, Shqipe, Henrie, Frans, Joep, Tim, Henk, Ellen (notulist) Afwezig met bericht: Jan, Harry, Paul, 1. Opening en definitieve vaststelling

Nadere informatie

CONTACTBRIEF nr

CONTACTBRIEF nr CONTACTBRIEF nr.03 2013 Bereikbaarheid Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) De HVE is op maandag t/m vrijdag (tussen 09.00 en 13.00 uur) rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer 06-15587336. Buiten deze uren

Nadere informatie

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Dienst Geestelijke Verzorging Ik vind het best, ik vind het best, als je niet komt maar smst, of als je op het internet, een leuk gesprekje met mij

Nadere informatie

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld De keuze van Savant 2015-2016 Voorwoord De langdurige zorg in Nederland wordt hervormd om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook de visie op zorg is veranderd. Er is een verschuiving van Zorgen

Nadere informatie

Uw opname bij Antes VERSLAVING

Uw opname bij Antes VERSLAVING Uw opname bij Antes VERSLAVING Uw opname bij Antes U wordt binnenkort opgenomen bij Antes. Of u bent net bij ons opgenomen. We kunnen ons goed voorstellen dat dat best ingrijpend kan zijn. We willen graag

Nadere informatie