GEMEENTE JABBEKE RUP het RUP Jabbeke Centrum Inbreiding (406630)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE JABBEKE RUP het RUP Jabbeke Centrum Inbreiding (406630)"

Transcriptie

1 GEMEENTE JABBEKE RUP het RUP Jabbeke Centrum Inbreiding (406630) Infovergadering verkoop inbreidingsproject "Jabbeke Centrum Inbreiding" 25 september 2017 vragen en antwoorden bij de verkoop van de loten 1en 2 bijkomende toelichting Vragen omtrent de verkoopprocedure (1) Er werd verduidelijking gevraagd omtrent de wijze van inschrijving bij bieding op de beide percelen. Het volstaat met 1 biedingsformulier in te vullen met aanduiding van een bod op lot 1 en 2. Daarnaast moeten dan 2 onderhandse aankoopovereenkomsten afzonderlijk ondertekend worden voor de loten 1 en 2. (2) Hoe komt het dat de aankoop van de twee loten duurder is dan de aankoop van de twee loten apart? Het ontwerp van de verkoopsvoorwaarden en de prijsbepaling bij samenvoeging werd aldus voorgesteld vanuit de notariële praktijk en werd goedgekeurd door de gemeenteraad. Het argument is dat er bij samenvoeging voor de koper ook een belangrijke meerwaarde kan ontstaan.

2 Vragen omtrent de toepassing van het RUP Jabbeke Centrum Inbreiding (1) Op welke manier dient het voorschrift omtrent het maximaal bezettingspercentage van 40% te worden geïnterpreteerd? Dit voorschrift geldt niet voor elk lot afzonderlijk, maar is van toepassing op de ganse bestemmingszone. De bestemmingszone projectzone woongebied met parkachtig karakter heeft een oppervlakte van ca 2,3 ha. De gemeente zorgt ervoor dat met de aanleg van het park het aandeel onbebouwde ruimte zeker de 60% overstijgt. (2) Hoe moeten de voorschriften plaatsing van de hoofdgebouwen hierbij worden geïnterpreteerd? Daarbij zo dat dit voor lot 1 wordt aangeduid. Voor het ander perceel werd dit niet verduidelijkt. Voor het lot 1werd er een bijzonder plan opgemaakt door de landmeter. Dit plan aangevuld met de bijzondere verkoopsvoorwaarden omtrent de inrichting van de 8m-zone langs de Jabbekebeek geeft een duidelijk beeld van de mogelijkheid voor de plaatsing van hoofdgebouwen.

3 De erfdienstbaarheidszone ten behoeve van onderhoudswerken van het Polderbestuur aan de Jabbekebeek is 5m breed. Een terras- en balkonuitbouw in de strook tussen 8m en 5m van de waterloop is bijgevolg mogelijk. Met betrekking tot lot 2 wordt het verkoopdossier aangevuld met een indicatief plan met betrekking tot de bebouwbare zone op dit lot: In principe geldt het voorschrift omtrent plaatsing van de hoofdgebouwen en moet een bouwvrije afstand aangehouden worden van de percelen langs de Constant Permekelaan van minimaal 15m. Hierbij wordt de politiesite niet aanzien als een perceel langs de Constant Permekelaan. De gemeente wenst wel dat de toekomstige invulling van het gebied ruimtelijke kwaliteit wordt nagestreefd en stelt dat dit enkel mogelijk is indien een bouwvrije afstand van minimum 5m wordt aangehouden ten opzichte van dit perceel van de politie. (3) Vragen omtrent het aantal bouwlagen en de dakvorm. I. De vraag werd gesteld naar het karakter van de inrichtingsstudie die bij de verkoopprocedure gevoegd werd ( van 20 mei 2016) en waarbij suggesties gedaan worden omtrent de architectuur. De inrichtingsstudie van het projectgebied is niet verordenend en moet niet gevolgd worden. Enkel de stedenbouwkundige voorschriften van het RUP zijn geldend inzake de oprichting van de gebouwen. De inrichtingsstudie van het projectgebied is één van de documenten die werden opgemaakt doorheen het ontwerpproces voor het volledige gebied en werd louter als informatief document toegevoegd. II. Vragen in verband met de dakvorm De dakvorm binnen de projectzone is in principe vrij. De gebouwen binnen de projectzone moeten in harmonie zijn met elkaar en kunnen afwijken t.o.v. de bestaande woningen/gebouwen in de omgeving. Ter illustratie worden hieronder enkele toelaatbare en niet toelaatbare dakvormen geschetst:

4 III. Vragen met betrekking tot het aantal bouwlagen Het RUP bepaalt duidelijk de voorschriften naar bouwhoogten voor kroonlijst en nokhoogte, naar bouwdiepte. Ter illustratie worden deze hieronder schematisch voorgesteld: Het aantal toegelaten bouwlagen is in basis 2 bouwlagen + 1 woonlaag in het dak. Hiervan wordt in het RUP een afwijking voor 50% per bouwvolume (hier het lot 1 en het lot 2 afzonderlijk te beschouwen als 2 bouwvolumes) toegelaten tot 3 bouwlagen + 1 woonlaag in het dak. Ter illustratie geven we hieronder een schematische toepassing van dit principe op een basis bouwvorm, eveneens rekening houdend met de toelaatbare dakvorm:

5 IV. Wat wordt verstaan onder maximaal 1 woonlaag in het dakvolume? De begrippen bouwlaag en woonlaag mogen niet toegepast worden om zo twee woonlagen te creëren in het dakvolume (vb. slaapkamer in nok, boven de sanitaire ruimten). Gezien dergelijke configuratie een impact heeft op het uitzicht naar de omgeving en op het bewoonbaar oppervlakte, werd in het RUP opgelegd dat in het dakvolume slechts 1 woonlaag mogelijk is. Het is hierbij wel mogelijk om volledige appartementen onder te brengen in deze woonlaag. Ter illustratie geven we hieronder enkele mogelijkheden naar opdeling in appartementen weer:

6 V. Welke bouwdiepte kan worden toegepast? De bouwdiepte wordt volgens de voorschriften van het RUP beperkt tot 20m, deze beperking werd opgelegd om een garantie te bieden naar kwalitatieve wooneenheden in het gebouw (lichtinval, ). Ter illustratie hoe deze beperking van de bouwdiepte tot 20m moet worden verstaan: VI. Valt de oppervlakte van een terras binnen het bouwvolume van het gebouw? De terrassen moeten gebouwd worden binnen de contouren van de bebouwbare zone. Voor de berekening van het bouwvolume tellen uitpandige terrassen niet mee en gelden zij als uitsprong. Let wel, de wetgeving omtrent lichten en zichten blijft gelden. Ter illustratie geven we hieronder enkele toelaatbare mogelijkheden weer:

7 (4) Er is een ontwerp van gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeerplaatsen bij bouwwerken die intussen door de gemeenteraad definitief werd vastgesteld en door de deputatie werd goedgekeurd (wacht nog op publicatie in BS). Welke parkeernormen gelden voor het projectgebied, de verordening of het RUP? Artikel 9, 2 van deze verordening bepaalt Indien deze verordening strijdig is met voorschriften van een geldend BPA, RUP of niet vervallen verkaveling, dan geldt voor dit specifiek item de regelgeving van dit BPA, RUP of niet vervallen verkaveling. Voor items die niet in een BPA, RUP of niet vervallen verkaveling zijn geregeld, gelden de voorschriften van deze verordening wel. Het RUP schrijft voor: Het RUP schrijft een parkeernorm van 1,5 per woongelegenheid voor, waarvan 1 parkeerplaats ondergronds moet worden voorzien. Het getuigt van goede ruimtelijke kwaliteit dat de ondergrondse parkeerplaatsen rechtstreeks gekoppeld worden aan het gebouw waarin de woongelegenheden worden opgenomen. Dus per lot, en op het eigen lot, dient minstens 1 ondergrondse parkeerplaats per woongelegenheid voorzien te worden. De vraag werd gesteld naar de mogelijkheid om samenvoeging te doen van de bovengrondse parkeervoorziening. Indien de kandidaat beide loten aankoopt en/of in onderling overleg tussen de twee toekomstige eigenaars, kunnen de bovengrondse parkeerplaatsen (dus dan minstens 0,5 per woongelegenheid) voorzien worden op het ander lot. De eventueel nog ontbrekende parkeervoorziening voor lot 1 kan dan bovengronds aangelegd worden op het lot 2. (5) Senioriewoningen Hoe wordt binnen de stedenbouwkundige voorschriften van het RUP omgegaan met een aanvraag voor senioriewoningen of seniorieappartementen? Kan afgeweken worden van de criteria zoals voorzien in de algemene bepalingen van het RUP? Seniorenwoningen (appartementen) kunnen gezien worden als meergezinswoningen. Voor de stedenbouwkundige aanvraag dient dan wel een afwijking aangevraagd te worden voor de oppervlakten van de appartementen in toepassing van art Vlaamse codex ruimtelijke ordening (afwijking van de afmetingen van de constructies).

8 Het schepencollege heeft hieraan een principiële voorbespreking verleend. Voor het hoofddorp Jabbeke zijn er op vandaag geen seniorie of seniorenappartementen aanwezig zodat het schepencollege een verzoek in die zin welwillend tegemoet ziet. Bij de realisatie van een dergelijke voorziening moet dan wel rekening gehouden worden met de noodzakelijke gemeenschappelijke voorzieningen die kwaliteitsvol dienen ingericht te worden. Moeten er in het ingeval van de realisatie van senioriewoningen dan ook 1,5 parkeerplaatsen voorzien te worden per appartement? Ook hier zijn de verbindende bepalingen van het RUP van toepassing. Vragen met betrekking tot de inrichtingsstudie en de omgevingsaanleg (1) Er werd op het informatiemoment een bijgewerkt inrichtingsplan van landschapsarchitect Paul Deroose voorgelegd dat als document toegevoegd wordt aan het verkoopsdossier: Het is de bedoeling dat de parkaanleg aldus gerealiseerd wordt. De bestaande parking wordt weggenomen. Er is overleg gebeurd met het polderbestuur voor de aanleg van de vijver. In de Kapellestraat wordt een vervangende parking beoogd.

9 (2) Er werd verduidelijking gevraagd bij de bijzondere verkoopsvoorwaarde bij lot 2 met betrekking tot de bovengrondse parking en de toegang naar het kantoor van de wijkpolitie. Er dient via de parking ontsluiting gegeven te worden zoals bepaald in de verkoopsvoorwaarden. De parking, zoals voorzien op het inrichtingsplan, moet een publiek karakter hebben. De ontsluiting van het lot 2 werd aldus reeds aangelegd. De aanleg van de parking zelf is een last van de ontwikkelaar van lot 2. De ontwikkelaar kan er voor kiezen om de parking en toegang over te dragen aan het openbaar domein. Er wordt benadrukt dat de bovengrondse parking aldus niet in aanmerking komen voor verkoop of private inbezitneming. De aldus aangeboden parkeerplaatsen tellen vanzelfsprekend wel mee voor de berekening van de nodige parkeerplaatsen. (3) Hoe gebeurt de ontsluiting van lot 1? Wie legt deze aan? De gemeente zorgt voor de parkaanleg, de aanleg van de voorziene parking naast het lot 1 zoals op de omgevingsschets, het aanleggen van de toegangsweg naar het lot 1 en verder in de richting van het postkantoor (ten behoeve van trage weggebruikers). (4) Er werd opgemerkt dat de voorziene erfdienstbaarheid voor toegang tot de ondergrondse garage slechts 14m en dat dit mogelijks onvoldoende is voor de hellingsgraad. Zoals op het inrichtingsplan voorzien, kan dan een minimale uitbreiding voor de helling genomen worden in de richting van de toegangsweg in het park. De ten behoeve van het gemeentehuis voorziene parking naast het lot 1 kan niet gebruikt worden voor de berekening van het parkeeraanbod of voor het nemen van een toegang naar het project. (5) Wat is de timing voor de parkaanleg en de garantie dat de uitvoering aldus gebeurt? Door schepencollege werd ter aanvulling van het verkoopdossier beslist dat de parkaanleg volledig uitgevoerd wordt binnen een periode van 3 jaar vanaf de datum van verkoop, onder voorbehoud evenwel van het verkrijgen van de nodige vergunningen hiervoor. In het bijzonder met betrekking tot de heraanleg van de Jabbekebeek en de voorziening van de vijver, dient de goedkeuring bekomen te worden het provinciebestuur en de Nieuwe Polder van Blankenberge. Dit geldt als bijkomende verbintenis van de gemeente Jabbeke.

10 (6) Bestaat er een kans dat er nog meer gebouwd zal worden binnen deze projectzone? De gronden langs de Kapellestraat zijn zoals hierna eigendom van OCMW Jabbeke. Het is gekend dat eind 2018 gemeente en OCMW inkantelen, zodat het goed meer dan vermoedelijk onder gemeentelijk beheer komt. Er is een bestuursafspraak met OCMW Jabbeke om voor het terrein thans geen initiatief meer te nemen. Vanuit de basisschool is er de vraag om op die plaats parkeerplaatsen te realiseren en de speelterreinen zoveel als mogelijk aan te houden. Het inrichtingsplan houdt hiermee rekening en voorziet dit aldus. Bij de verkoop van een perceel kan moeilijk een definitieve verbintenis opgenomen worden met betrekking tot de bestemming van een ander perceel. Er kan enkel een engagement gedaan worden om tijdelijk geen verdere bebouwing toe te staan binnen de projectzone woongebied met parkachtig karakter. Bij sterkmaking wordt als verbintenis toegevoegd dat er alvast voor een periode van 5 jaar vanaf de datum van verkoop niet zal gebouwd worden op dit terrein. (7) De vraag wat er moet gebeuren met de boom op het lot 2 De boom werd in de ruimtelijke planning niet opgenomen voor behoud en is dermate centraal gelegen dat elk project in het gedrang kan komen. De gemeente zal op het eerste verzoek van de koper en ten laatste voor de start van de werken overgaan tot de wegname van de boom, waarbij gepoogd zal worden om de boom voor rekening van de gemeente Jabbeke te verplaatsen naar de naastliggende parkruimte.

11 Diverse vragen (1) Hoe zal de gemeente omgaan met twee verschillende eigenaars voor lot 1 en lot 2 wanneer beiden een verschillend project qua verschijningsvorm indienen? Dit wordt voorzien in artikel 2 van de bijzondere verkoopsvoorwaarden (2) Waar bevinden zich de nutsleidingen? Bij de aanleg van de toegangsweg (thans Pieter Derudderstraat) werd een gescheiden rioleringssysteem aangelegd. Er is een middenspanningscabine aanwezig tussen de beide loten. Naast het terrein zijn de grootdebiet toevoerleiding voor gas en drinkwater aanwezig, voorheen in gebruik voor de afgebroken sporthal. (3) Is het inrichtingsplan bekeken door de brandweer? Dit is niet het geval. De brandweer zal ten gepaste tijde betrokken worden. (4) Er wordt gesproken over 25% sociale woningen in de zone. Is dit nog van kracht? In de bindende bepalingen van het RUP staat dit niet vermeld. Dit kan niet verplicht worden. (5) Er wordt gesproken over een zandvang. Wat houdt dit precies in en wat is de invloed op het project. Dit is de verbreding van de beek buiten de projectzone, waardoor het zand kan worden afgezet. Dit wordt dan op geregelde basis geruimd via het polderbestuur. (6) In het oorspronkelijke inrichtingsplan zijn er 2 opties. Eén optie met en één zonder bibliotheek. Is er reeds duidelijkheid hieromtrent? Het aangepaste inrichtingsplan is hieromtrent duidelijk. De gemeente Jabbeke wenst het bibliotheekgebouw op die plaats te behouden en er een gemengde bestemming aan te geven : kunstencentrum, muziekatelier, gebruik door de lagere school. Er wordt een kleine verbouwing gepland zoals op de schets hierna. Op die plaats zal er geen bijkomende parking komen en is er de wens om deze zone laag-dynamisch te houden.

12 (7) Door de gemeente wordt nog gewezen op enkele initiatieven van het lokaal bestuur die van belang zijn voor de toekomstige dynamiek en het uitzicht van de zone De gemeente is overgegaan tot de aankoop van het postgebouw en heeft de bedoeling om de garages achteraan weg te nemen ten behoeve van het algemeen uitzicht en van het centrumparkeren. Hiervan werd de landschapsstudie zoals hierna opgemaakt. 7.2 Door de gemeente wordt een aanpassing van het gemeentehuis gepland waarvoor thans de architectuurstudie loopt. Het is de bedoeling om het gemeentehuis met betrekking tot ligging en de bestaande dynamiek aan te houden, maar om de achterbouw te vervangen met de voorbereidende schets hieraan. 7.3 Ten voordele van het OCMW Jabbeke werd recent een onteigeningsverordening bekomen ten behoeve van de woningen C. Permekelaan 8 en 10. Ten gevolge daarvan werd alvast in de landschapsstudie hiermee rekening gehouden (dit onderdeel kan geen verbintenis inhouden) Deze antwoorden, engagementen en bijkomende verbintenissen werden aldus beslist door het college van Burgemeester en Schepenen in zitting van 28 september 2017 (bestuurlijke referentie )

Projectzones Leemhoek. Zone P2

Projectzones Leemhoek. Zone P2 Projectzones Leemhoek Zone P2 Het Lot P2 is gelegen in de zone voor wonen 5 Meergezinswoningen binnen het Gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leemhoek zone 2. Volgende voorschriften zijn van toepassing

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN Voormelde verordening bepaalt het aantal parkeerplaatsen dat men bij bouwwerken verplicht dient aan te leggen. Tevens

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1.VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW. 1.1 Bestemming hoofdgebouw Eigendom Vennootschap MAFAR, Louizalaan 149/24, 1050 Brussel. gevolmachtigde : NV. Select Bouw, Iepersestraat 181-185, 8800 Roeselare. BPA nr 1- Dorpskom, gedeeltelijke wijziging E. VK plan dd. 30. 10.

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

RUP Groenhof - Menen. Infovergadering 15 januari 2013

RUP Groenhof - Menen. Infovergadering 15 januari 2013 RUP Groenhof - Menen Infovergadering 15 januari 2013 Inleiding Uitgangspunt: Gedeeltelijke vervanging van het gewestplan Ter vervanging van BPA nr. 12 Groenhof Ter vervanging van deel BPA nr. 8 Noorderlaan

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN Art. 1 - Toelichting Sedert de afschaffing van de omzendbrief van 17 juni 1970 betreffende

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

GEMEENTE HERSELT. RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten. Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTE HERSELT. RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten. Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HERSELT RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten Stedenbouwkundige voorschriften Gezien en definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van Op bevel, De Secretaris, De Voorzitter,

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ART. 1: AMBACHTELIJKE ZONE 1. Bestemmingsomschrijving 1.1. Hoofdbestemming Lokale ambachtelijke bedrijven die geen abnormale hinder veroorzaken voor de directe omgeving.

Nadere informatie

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 1 Het bestaande reliëf dient zoveel mogelijk te worden behouden. Tenzij anders vermeld, kunnen reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSWIJZIGING VAN EEN GOEDGEKEURDE, NIET-VERVALLEN VERKAVELING DD. 24/01/1964 NOOT: 1. De voorschriften van de oorspronkelijke verkaveling

Nadere informatie

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 9. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Gelet op de bestaande woonvormen in de onmiddellijke omgeving, de ligging

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING

3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 3. STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1 ZONE VOOR BEBOUWING (open) 1.1 HOOFDBESTEMMING Er wordt geopteerd voor open bebouwing met een logische ruimtelijke inplanting.

Nadere informatie

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning

RUP Gerda. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp. april Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning RUP Gerda ontwerp april 2011 Stedenbouwkundige voorschriften Departement ruimte en milieu Dienst ruimtelijke ordening Cel ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

GEMEENTE HERSELT. RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten. Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTE HERSELT. RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten. Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HERSELT RUP Woonkernen Deelplan Landelijke woonlinten Stedenbouwkundige voorschriften Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van - Op bevel, De Secretaris, De Voorzitter,

Nadere informatie

bladnummer 3 Advies van de gecoro

bladnummer 3 Advies van de gecoro bladnummer 3 Advies van de gecoro I Voorschriften inzake rulmtelllke ordening Gewestplan RUP GGR-K101 Kerkhof en omgeving deel 1, goedgekeurd op 25-08-2005 Bestemming(en): Tuinen, Landbouwgebied, Halfopen

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ AANVRAAG VAN EEN VERKAVELINGSVERGUNNING voor kavel 1 van het voorgelegd ontwerp Gemeente 2290 VORSELAAR, Sectie G, nrs.: 16/K, 16/L, 16/P2 Hildering 1 Keizershofstraat

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen

Stedenbouwkundige verordening. inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen Stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s en fietsen Versie 2.1 22 december 2016 Pagina 2 van 7 Artikel 1. DEFINITIES Voor de toepassing van deze stedenbouwkundige verordening

Nadere informatie

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN

ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN ART.0 ALGEMENE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VOOR DE BOUWGEBIEDEN 0.1 Hoofd- en nevenbestemmingen Alle hoofdbestemmingen van de zones zijn voorgesteld op het grafisch plan. Nevenbestemmingen zijn alleen

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan LEEMSTRAAT Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door de provincieraad

Nadere informatie

Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015

Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015 Verordening Wonen herziening gr 9 februari 2015 Stedenbouwkundige verordening betreffende de differentiatie van woonvormen binnen de stad Dilsen-Stokkem. Deze verordening wordt best samen met de toelichting

Nadere informatie

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011

RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 RUP Zonevreemde woningen in ruimtelijk kwetsbaar gebied Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Sint-Laureins Oktober 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:...

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

De verduidelijking in de rechterkolom behoort niet tot de vastgestelde verordening en heeft als dusdanig geen rechtskracht

De verduidelijking in de rechterkolom behoort niet tot de vastgestelde verordening en heeft als dusdanig geen rechtskracht STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE HET VERSTERKEN VAN DE WOONKWALITEIT De verduidelijking in de rechterkolom behoort niet tot de vastgestelde verordening en heeft als dusdanig geen rechtskracht TITEL

Nadere informatie

Provinciaal RUP Weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen in de deelruimte West

Provinciaal RUP Weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen in de deelruimte West PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Directie infrastructuur Dienst ruimtelijke ordening Vragen naar Els Van Loon/Shary Heuninckx Telefoon - fax 016/26.75.07 016/26.75.85 E-mail weekendverblijven@vlaamsbrabant.be

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Definitief Definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen

COLOFON. Opdracht: RUP Le Lis. Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme. Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei Antwerpen RUP Le Lis Verordenend deel Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE HAMME COLOFON Opdracht: RUP Le Lis Opdrachtgever: Gemeentebestuur Hamme Marktplein 1 B-9220 Hamme Opdrachthouder: SORESMA nv Britselei

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 17 - Freya Vreren vzw Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem. Aanwezig:

Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem. Aanwezig: Verslag: Informatievergadering RUP Centrum 5 Noord Datum: 3/5/2017 Locatie: St.-Jorisheem Aanwezig: Marc Penxten, burgemeester André Vanhex, schepen ruimtelijke ordening Barbara Ceuleers, dienst communicatie

Nadere informatie

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

(Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake parkeren en stallen van auto s & fietsen en realisatie van bergruimten bij meergezinswoningen (Versie 12/12/2013) Provincie Vlaams-Brabant Gemeente Opwijk

Nadere informatie

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017

Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek. 18 april 2017 Aanpassingen RUP Merelbeke- Station na openb. onderzoek 18 april 2017 Conformiteit Gemeentelijke Stedenbouwkundige Verordening - Begripsomschrijving woonlagen, woonvertrekken en wooneenheden conform maken

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening parkeerplaatsen buiten openbare weg (versie 2)

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening parkeerplaatsen buiten openbare weg (versie 2) Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening parkeerplaatsen buiten openbare weg (versie 2) Ingevolge de beslissing van de gemeenteraad van 6 november 2008 1. Algemene definities 1.1. Herbouwen Bouwen van

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente.

Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente. Stedenbouwkundige verordening met het oog op het versterken van de woonkwaliteit in de gemeente. Voorgelegd aan de Gewestelijke Stedenbouwkundige Ambtenaar op 28/01/2010 Voorgelegd aan de GECORO in zitting

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN VERKAVELINGSVERGUNNING 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Er zijn meer dan voldoende

Nadere informatie

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013

GRUP Vanpeteghem Stedenbouwkundige voorschriften Gemeente Staden Juni 2013 Gemeente Staden Juni 2013 Opdracht: Opdrachtgever: Opdrachthouder: Gemeentebestuur Staden Marktplaats 2 8840 Staden Adoplan bvba Vaartlaan 28/1 9800 Deinze Tel: 09/241.53.70 Fax: 09/241.53.79 office@adoplan.be

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET VERKAVELEN VAN GRONDEN 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN)

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2012/0457 van 7 november 2012 in de zaak 1011/0835/A/3/0784 In zake: de heer.., wonende te.. bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert VRINTS kantoor

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Cardiff nv Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Cardiff nv' te Zulte Verordenend grafisch plan 1121B3 Legende Perimeter RUP art. 1: Zone

Nadere informatie

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften

Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften Addendum B28b Specifieke verkavelingsvoorschriften 1 Vul dit addendum zo veel keer in als u verschillende groepen van voorschriften wil opmaken. 2 Vul in op welke kavels deze specifieke voorschriften van

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan ZUID-OOST CENTRUM Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat"

RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat Provincie ANTWERPEN Stad MORTSEL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Agfa-Gevaert deel Roderveldlaan-Lode Vissenaekenstraat" Verordenend deel RUP Stedenbouwkundige voorschriften datum versie 4-05-09 aanpassingen

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN

1. VOORSCHRIFTEN HOOFDGEBOUWEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN BIJ DE AANVRAAG VAN EEN VERKAVELING, GELEGEN TE DESTELBERGEN (Heusden), LANGS DE WELLINGSTRAAT. BEKEND TEN KADASTER DESTELBERGEN 4 e AFDELING HEUSDEN 1 STE AFDELING, SECTIE

Nadere informatie

10. Verordenend grafisch plan en verordenende stedenbouwkundige voorschriften

10. Verordenend grafisch plan en verordenende stedenbouwkundige voorschriften 10. Verordenend grafisch plan en verordenende stedenbouwkundige voorschriften Enkel de tekst in de kolom verordenende voorschriften is bindend. De tekst in kolom toelichting dient samen met de stedenbouwkundige

Nadere informatie

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6)

VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN (plan 6) Stad Ieper Provincie West-Vlaanderen West-Vlaamse Intercommunale Dienstverlenende vereniging Project Verkaveling Veurnsestraat te Elverdinge Project: 04/6076 VERKAVELINGSVOORSCHRIFTEN - BIJLAGE BIJ VERKAVELINGSPLAN

Nadere informatie

Gemeente Ruiselede Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen

Gemeente Ruiselede Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen P a g i n a 1 Gemeente Ruiselede Stedenbouwkundige verordening met oog op het versterken van de woonkwaliteit bij meergezinswoningen Aangenomen door de gemeenteraad in zitting van 16 maart 2017 Goedgekeurd

Nadere informatie

RUP Dijle-Keerbergstraat Mechelen

RUP Dijle-Keerbergstraat Mechelen RUP Dijle-Keerbergstraat Mechelen Stedenbouwkundige voorschriften Versie 7 juni 2016 (Voorlopige vaststelling) RUP Dijle-Keerbergstraat Stedenbouwkundige voorschriften Versie 07/06/2016 (voorlopige vaststelling)

Nadere informatie

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften

Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Deel 2 Stedenbouwkundige voorschriften Leeswijzer voor tabel: De grafische plannen en de erbij horende stedenbouwkundige voorschriften (kolom 1 weergegeven op een grijze ondergrond) hebben verordenende

Nadere informatie

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen

7 VERORDENEND DEEL. 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan. 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7 VERORDENEND DEEL 7.1 Grafisch plan Kaart: grafisch plan 7.2 Stedenbouwkundige voorschriften: algemene bepalingen 7.2.1 Gemeenschap- en openbare nutsvoorzieningen Gebouwen en/of constructies en infrastructuur

Nadere informatie

meldings- en vergunningsplicht

meldings- en vergunningsplicht meldings- en vergunningsplicht gemeentelijke stedenbouwkundige verordening de panne juni 2014 definitief ontwerp 2 Verwijderd: maart Inhoud Doel van deze verordening... - 3 - Leeswijzer... - 4 - DEEL I

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

RUP Verschoore Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Definitieve vaststelling 26 mei 2014

RUP Verschoore Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Definitieve vaststelling 26 mei 2014 RUP Verschoore Stad Roeselare Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Definitieve vaststelling 26 mei 2014 Gemeentelijk RUP 'Verschoore' te Roeselare Verordenend grafisch plan Oostnieuwkerksesteenweg

Nadere informatie

Gebied voor stedelijke activiteiten

Gebied voor stedelijke activiteiten Provincie Antwerpen Stad Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gebied voor stedelijke activiteiten Kievit fase II te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING

FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING FORMULIER PREADVIES/ VOORBESPREKING 1. Gegevens van de aanvrager Voorna(a)m(en) Achterna(a)m(en) Organisatie Adres Tel/GSM E-mail 2. Gegevens van het project Adres Kadastrale ligging (indien gekend) Algemene,

Nadere informatie

G e m e e n t e Z o n n e b e k e R U P G u i d o G e z e l l e l a a n

G e m e e n t e Z o n n e b e k e R U P G u i d o G e z e l l e l a a n west-vlaamse intercommunale baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 5371 Bijgaand bij het besluit van Deputatie van de Provincie West-Vlaanderen houdende de gedeeltelijke

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verordening. Gemeente Knesselare

Stedenbouwkundige verordening. Gemeente Knesselare Stedenbouwkundige verordening Gemeente Knesselare Algemene richtlijnen die gelden bij een omgevingsvergunningsaanvraag voor ééngezinswoningen of verkavelingsaanvraag Advies van het college van burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP Driegaaienstraat

RUP Driegaaienstraat RUP Driegaaienstraat ontwerp oktober 2016 Stedenbouwkundige voorschriften Cluster omgeving Dienst ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2016 De

Nadere informatie

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018 RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018. Gemeentelijk RUP nr. 2ter 'Zeedijk - Mouchotteplein' te Middelkerke Verordenend grafisch

Nadere informatie

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN.

STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT KOTEN WIJZER VERHUREN? Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN. STUDENTEN- HUISVESTING IN GENT STEDENBOUW- KUNDIGE NORMEN KOTEN WIJZER VERHUREN? 14 juni 2014 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Inhoud 1. Stedenbouwkundige vergunningsplicht 2. Geldende

Nadere informatie

Artikel 7 Zone voor Strategisch Woonproject 2.

Artikel 7 Zone voor Strategisch Woonproject 2. Artikel 7 Zone voor Strategisch Woonproject 2. Algemene bepalingen Deze zone wordt aangeduid als strategisch woonproject bij het centrum van Oostham omwille van het bestaande specifieke karakter en ligging.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP Herziening BPA Centrum deelgebied Statielei -Krijgsbaan. Toelichting bewonersvergadering 11 januari 2017 Koen Janssens en Jill Loos

RUP Herziening BPA Centrum deelgebied Statielei -Krijgsbaan. Toelichting bewonersvergadering 11 januari 2017 Koen Janssens en Jill Loos RUP Herziening BPA Centrum deelgebied Statielei -Krijgsbaan Toelichting bewonersvergadering 11 januari 2017 Koen Janssens en Jill Loos 2 Situering plangebied RUP in uitvoering van het GRS/ aanleiding -

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE

VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE VOORSCHRIFTEN RUP 18 HERZIENING BPA ANGLO BELGE 1 e FASE A. Algemene voorschriften 1 Het bestaande reliëf dient zoveel mogelijk te worden behouden. Tenzij anders vermeld, kunnen reliëfwijzigingen worden

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN...

INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL 1 - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 ARTIKEL 2 - TOEPASSINGSMODALITEITEN... 2 BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN... 3 ARTIKEL 3 - ZONE VOOR KMO... 3 3.1.

Nadere informatie

Verkaveling Haaksstraat MOL. Infovergadering oktober 2014

Verkaveling Haaksstraat MOL. Infovergadering oktober 2014 Verkaveling Haaksstraat MOL Infovergadering oktober 2014 Toelichting verkavelingsontwerp Haaksstraat o N.a.v. indienen verkavelingsaanvraag en start openbaar onderzoek o Buurtbewoners informeren o Geïnteresseerden

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620

RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 RUP TUINEN VANDEMAELE J. VOORSCHRIFTEN PLANIDENTIFICATIENUMMER: RUP_36010_214_00011_00001 DOSSIERNUMMER BIJ LNE: SCRPL1620 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP VANDEMAELE J. TUINEN VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019. Reglement Retributie op administratieve prestaties Vastgesteld door de gemeenteraad op 15 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Art. 1 - Dit regelement is van toepassing vanaf

Nadere informatie

Gemeente Stabroek Verkaveling voor woningbouw RUP Schoem. Stedenbouwkundige voorschriften Dossier STA205

Gemeente Stabroek Verkaveling voor woningbouw RUP Schoem. Stedenbouwkundige voorschriften Dossier STA205 Gemeente Stabroek Verkaveling voor woningbouw RUP Schoem Stedenbouwkundige voorschriften Dossier STA205 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Stabroek December 2017 Provincie: Gemeente Opdrachtgever:

Nadere informatie

STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT

STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT STAD IZEGEM STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING WONINGKWALITEIT Definitief vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 29 mei 2018 Gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 3 augustus 2018 Artikel 1 DOEL

Nadere informatie

Provinciaal RUP Weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen deel 2 stad Aarschot

Provinciaal RUP Weekendverblijven, campings en residentiële woonwagenterreinen deel 2 stad Aarschot PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Directie infrastructuur Dienst ruimtelijke ordening Vragen naar Els Van Loon/Shary Heuninckx Telefoon - fax 016/26.75.07 016/26.75.85 E-mail weekendverblijven@vlaamsbrabant.be

Nadere informatie

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING

1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN VERKAVELINGSVERGUNNING V0647 d.d. 26.09.2014 1. VOORSCHRIFTEN BESTEMMING 1.1. BESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) 1.1.A. HOOFDBESTEMMING HOOFDGEBOUW(EN) Voorzieningen voor een inwonende

Nadere informatie

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat

voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat voorschriften bpa nr. 132 Witte Molenstraat goedgekeurd dd. 6/04/1994 tabel open ruimten zone 25 26 27 28 kleur en/of raster zijkavelgrens plaatsing in meter t.o.v. achterkavelgrens bouwstrook max. % bezetting

Nadere informatie

dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T

dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-06-2014 HERZIENING STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING OP HET AANLEGGEN VAN PARKEERPLAATSEN EN FIETSENSTALLINGEN BUITEN DE OPENBARE WEG Art.

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0109 van 30 april 2013 in de zaak 1213/0084/SA/3/0072 In zake: 1. de heer Allan MULLER 2. mevrouw Marjan TEMMERMAN

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VERKAVELINGEN, INDUSTRIE EN WERKPLAATSEN

VERKAVELINGEN, INDUSTRIE EN WERKPLAATSEN GEMEENTELIJKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING PARKEERNORM BIJ WOONGELEGENHEDEN, VERKAVELINGEN, INDUSTRIE EN WERKPLAATSEN PROCEDURE DATUM Voorontwerp toelichting motivering opmaak en korte inhoud 3 juni 2013

Nadere informatie

ONTWERP VOORSTEL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN B. VOORSCHRIFTEN VOOR BOUWZONES. I Zone voor openbaar nut. (b) A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN

ONTWERP VOORSTEL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN B. VOORSCHRIFTEN VOOR BOUWZONES. I Zone voor openbaar nut. (b) A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN VOORSTEL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN A. ALGEMENE VOORSCHRIFTEN 1 Tenzij in de voorschriften anders vermeld, kunnen in elke zone reliëfwijzigingen worden toegelaten, met een maximum van plus of min

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting

VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT. Verordenende voorschriften toelichting VOORSCHRIFTEN RUP 13/a WOONKORRELS OLSENE GROT & GROENEWEG/BAUTERSTRAAT Verordenende voorschriften toelichting 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Opgave van de voorschriften die strijdig zijn met het RUP en die

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De

Nadere informatie

GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN. Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN. Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTE OPWIJK RUP WIJZIGEN VAN HET AANTAL WOONLAGEN IN KERNWOONGEBIEDEN Verordenend deel / Stedenbouwkundige voorschriften Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 24 september

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie