PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 november 2015 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: Agenda nr. 2/18 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PONTES. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname.

2 NOTA TOELICHTING WERKING PONTES Themacommissie 28 en 29/10/2015 Inleiding Pontes is een intergemeentelijk samenwerkingsverband, dat twee crematoria beheert (Antwerpen en Turnhout). In 2012 startte PONTES een samenwerking met het stadsbestuur van Lommel om er een crematorium te bouwen naast de begraafplaats Centrum. Met de bouw van het crematorium speelt PONTES in op de toenemende vraag naar crematies in de provincie Limburg. Ondertussen hebben zich zes andere gemeenten aangesloten bij dit initiatief. Dit betekent dat Pontes een opdrachthoudende vereniging is geworden van 59 gemeenten uit de Provincies Antwerpen en Limburg, samen het met provinciebestuur van Antwerpen. Doel van de vereniging De werking van de vereniging wordt beheerst door het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en de bevoegdheden vloeien voort uit het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging. Concreet heeft de intergemeentelijke vereniging Pontes tot doel het oprichten, besturen en het exploiteren van één of meer crematoria of meerdere intercommunale begraafplaatsen. Zij mag alle verrichtingen doen, die rechtstreeks met dat doel verband houden. De werking van de intercommunale vereniging is niet beperkt tot de bevolking van haar deelgemeenten. De werking van PONTES steunt op drie pijlers. Een duidelijke missie PONTES is een vereniging van lokale overheden die, als publieke en onafhankelijke partner in de uitvaartsector, crematies en afscheidsmomenten verzorgt. PONTES vormt een brug tussen de nabestaanden enerzijds en de uitvaartsector, de overheid en de samenleving anderzijds. Keuzevrijheid, neutraliteit en sereniteit staan bij PONTES steeds voorop.

3 Een realistische visie PONTES biedt een betaalbare en kwaliteitsvolle dienstverlening die is afgestemd op de wensen van de overledenen en de nabestaanden. We willen deze dienstverlening verder uitbouwen in nauw overleg met onze klanten en partners in de uitvaartsector. We staan voor duurzaamheid, innovatie en het financieel en maatschappelijk verantwoord inzetten van middelen. Zes kernwaarden PONTES gelooft in zes kernwaarden. De beginletters van die waarden vormen ook onze naam. Positief: we zetten ons op een positieve manier in voor klanten en medewerkers Overleg: we geloven in verbetering door overleg en samenwerking Neutraal: we staan voor correcte en objectieve dienstverlening Toekomstgericht: we willen proactief inspelen op ontwikkelingen in de sector Efficiënt: we zijn een transparante en efficiënte organisatie Servicegericht: we benaderen al onze klanten, bezoekers en medewerkers vanuit een klantgerichte en betrokken houding Dienstverlening Pontes telt ongeveer 40 medewerkers en doet daarnaast beroep op vrijwilligers. Begrafenisondernemers zijn de belangrijkste klanten van Pontes maar uiteraard zijn ook de bezoekers van het crematorium een cruciale doelgroep. Pontes heeft 2 vestigingen (Antwerpen en Turnhout) en in 2017 komt daar de vestiging van Lommel nog bij. De werking van Pontes is onderverdeeld in 3 pijlers: 1. Onthaal en plechtigheden 2. Catering en onderhoud 3. Crematies en technische dienst In elke vestiging zijn deze drie pijlers aanwezig. In de vestiging van Antwerpen zijn tevens de medewerkers van de interne organisatie gehuisvest en is er sedert 2012 een cafetaria. Deze basisdienstverlening is over de jaren ongewijzigd gebleven. Vestiging Antwerpen Het crematorium in Antwerpen beschikt over 2 aula's: Chrysant (230 zitplaatsen) en Aster (80 zitplaatsen). Een plechtigheid duurt gemiddeld 45 minuten tot 1 uur. Afhankelijk van de inhoud en het aantal aanwezigen kan een plechtigheid langer duren. Pontes stelt gratis personeel ter beschikking van families voor de verzorging van de plechtigheden. Ook bijstand van een moreel consulent of gebedsvoorganger is kosteloos. Voor het houden van een uitvaartmaaltijd, kan een familie gebruik maken van één van onze zeven koffiekamers. De uitvaartmaaltijd duurt ongeveer twee uur.

4 Bij de oprichting beschikte het crematorium van Antwerpen over 3 crematieovens. Ondertussen zijn er 6 crematieovens. Deze zijn uitgerust met milieuvriendelijke (nageschakelde) filters. Nabij de hoofdingang van het crematorium en de strooiweide van het Schoonselhof bevinden zich de herdenkingszuilen. Hierop kunnen nabestaanden een naamplaatje laten bevestigen om hun overledene te gedenken. Vestiging Turnhout Het crematorium van Turnhout beschikt over een aula met ongeveer 130 zitplaatsen. Ook hier duurt een plechtigheid 45 minuten tot 1uur, afhankelijk van de inhoud en het aantal aanwezigen. Voor de uitvaartmaaltijd kan men terecht in één van onze drie koffiezalen. Bij de oprichting beschikte het crematorium van Turnhout over 2 crematieovens. In 2004 kwam daar nog 1 extra crematieoven bij. De 3 ovens zijn uitgerust met milieuvriendelijke (nageschakelde) filters. Vestiging Lommel De vestiging te Lommel hopen we in het najaar van 2017 in gebruik te nemen. Geplande beleidsinitiatieven 2016 Vanaf 2014 werkt Pontes met het Common Assessment Framework of CAF en met de A3 methodiek. Deze kwaliteitsmethodieken helpen ons de beleidsdoelstellingen te formuleren, te evalueren en bij te sturen en te werken aan een permanente kwaliteitsverbetering. Regelmatige terugkoppeling van de stuurkaarten aan het directiecomité verhoogt ook de betrokkenheid van het bestuur. Voor ons beleid, werden er 4 strategische doelstellingen vastgelegd: Strategische doelstelling 1 PONTES bouwt haar dienstverlening op een innovatieve manier uit zodanig dat vlot wordt ingespeeld op toekomstige evoluties in de uitvaartsector en de vragen vanuit de samenleving. Strategische doelstelling 2 PONTES bouwt haar interne organisatie op een duurzame en maatschappelijke verantwoorde manier uit zodanig dat elke medewerker in de organisatie geëngageerd meebouwt aan de toekomst van de organisatie én zodanig dat er een permanent financieel evenwicht is. Strategische doelstelling 3 PONTES biedt crematies en afscheidsmomenten op een zodanig manier aan dat zij verlopen volgens de vastgestelde processen en procedures waarbij de wensen van de overledene en de nabestaanden maximaal gerespecteerd worden opdat er een uitmuntende klanttevredenheid gerealiseerd wordt.

5 1. Strategische doelstelling 4 2. PONTES werkt actief aan een communicatiebeleid zodanig dat de naam een merk wordt dat gelijk staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Deze 4 doelstellingen formuleren de ambitie om van Pontes een excellente organisatie te maken, zoals bedoeld in het CAF, het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties. Binnen elk van deze 4 doelstellingen werden voor 2016 een 40-tal acties bepaald. Hierbij volgt een overzicht van de belangrijkste: 1. Implementatie van het CAF kwaliteitsmodel. De opmaak van een systeem van integrale kwaliteitszorg en kwaliteitsbeheersysteem (interne controle, risicobeheersing, zelfevaluatie.) werd al als actiepunt opgenomen in het beleidsplan van In 2016 willen we op de ingeslagen weg verder gaan de kernprocessen en de interne processen beschrijven en/of optimaliseren. Hiervoor kiest Pontes resoluut voor samenwerking met de uitvaartsector. Zo werd er in 2015 een eerste focusgroep met de uitvaartondernemers opgericht in Antwerpen om het proces van de plechtigheden te optimaliseren. In 2016 wordt dit ook gedaan voor Turnhout. 2. Samenwerking Voor Pontes is het ook evident dat één belang primeert en steeds door alle actoren moet worden verdedigd, namelijk dat van de nabestaanden die rouwen om het verlies van een overledene. Daarom wil Pontes zich in 2016 blijven inzetten voor de realisatie van een geschillencommissie waar nabestaanden terecht kunnen wanneer zij problemen ondervinden bij de organisatie van een uitvaart of wanneer zij klachten hebben over een gebrekkige dienstverlening. Tevens willen we de initiatieven voor verder overleg en dialoog in de sector blijven ondersteunen zodat er ook ruimte komt voor nieuwe ontwikkelingen en innovatie in de uitvaartsector. Pontes is bijvoorbeeld initiator van de digitale aangifte van overlijden, Osiris, een project dan verder ontwikkeld zal worden door de Vlaamse ICT organisatie V-ICTor. Pontes participeert in het Verenigd Netwerk voor Crematoria (VNOC). Dit samenwerkingsverband werkt aan schaalvoordelen door onder meer gezamenlijke aanbestedingen. 3. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (people planet profit) Het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft geen loze betekenis voor PONTES. Als publieke organisatie is het voor ons belangrijk om hierin een voorbeeldrol op te nemen en onder de aandacht te brengen Milieu (planet) Vanaf de opstart van de crematoria van Pontes, is er veel aandacht gegaan aan het strikt hanteren van de milieunormen zoals opgelegd in de milieuvergunningen van onze vestigingen. De vrijgekomen lucht na crematie wordt zorgvuldig onderzocht op uitstoot van een aantal gassen door het controleorganisme SGS. Deze emissiemetingen worden uitgevoerd conform Titel II van het VLAREM, hoofdstuk Crematoria. De

6 normen liggen dus vast. De resultaten van Pontes situeren zich verder onder deze normen. In 2015 werd er voor het onderhoud gekozen voor milieuvriendelijke onderhoudsproducten, werkten we verder aan de scheiding van de afvalstromen en proberen we zo veel mogelijk digitaal te werken. In de aankoop van werkkledij wordt aandacht gegeven aan het aspect schone kleren Mensen (people) Pontes wil een innovatieve arbeidsorganisatie zijn die streeft naar een synergie tussen de kwaliteit van de organisatie en de kwaliteit van de arbeid in de vorm van betrokkenheid en uitdagende jobs.. Leren en ontwikkelen krijgt de volgende jaren de nodige aandacht en medewerkers worden in hun job gestimuleerd tot creativiteit en innovatie. In een serene omgeving als de uitvaartsector, is dit geen evident gegeven, maar toch is er voldoende talent in de organisatie aanwezig dat dit verder ontwikkeld kan worden. Tegelijkertijd willen we op het vlak van personeelsbeleid blijven inzetten op competentie-ontwikkeling waarbij de juiste man of vrouw op de juiste plaats terecht komt. Met 4 generaties op de werkvloer, zijn er dus ook voor Pontes heel wat uitdagingen op het vlak van HR. Op het vlak van welzijn op het werk werd met het afsluiten van een overeenkomst met IGEAN in 2014 al heel wat initiatieven verder concreet gemaakt. De volgende jaren zullen deze nog verder worden uitgebreid. Ook het psychosociaal welzijn van onze medewerkers verdient aandacht, rekening houdend met de emotioneel zware werkomgeving. Pontes geeft ook terug aan de samenleving. In 2014 steunde Pontes een 6-tal goede doelen. In 2015 zijn dit er 3. Deze financiële ondersteuning is mogelijk dankzij de inkomsten die een crematorium haalt uit de recuperatie, verkoop en recyclage van edele metalen. Daarnaast ondersteunt Pontes de Kunsthumaniora van Wilrijk door het gebouw ter beschikking te stellen om werken van leerlingen ten toon te stellen. Een andere culturele activiteit was de samenwerking met de cultuurantenne van Wilrijk bij de viering van 1250 jaar Wilrijk. Voor het schooljaar hopen we opnieuw te kunnen samenwerken met Werken en Leren Antwerpen waarbij leerlingen uit het Brugproject Deeltijds Onderwijs, een mogelijkheid wordt geboden om werkervaring op te doen in onze vestiging Profit Net zoals ieder overheidsbedrijf, wil Pontes efficiënt omgaan met zijn middelen en streven wij een financieel evenwicht na. In 2015 werd er werk gemaakt van een financiële doorlichting van een aantal uitgavenposten en werden er onderhandelingen opgestart met diverse leveranciers. Dit zal ook in 2016 verder gebeuren, naarmate contracten eindigen of nieuwe contracten moeten afgesloten worden. In 2016 zal het idee van kredietverantwoordelijken verder uitgediept worden.

7 Wat betreft prijssetting naar onze gebruikers, hanteert Pontes transparante tarieven die gelijke tred houden met deze in de sector. In 2015 werd het sociaal tarief ingevoerd voor OCMW-cliënten. Dit betekent dat OCMW s (waarvan de gemeente aandeelhouder is bij PONTES), die mensen met financiële moeilijkheden ondersteunen of begeleiden en die komen te overlijden, een sociaal en lager tarief voor een crematie kunnen aanvragen. Hiermee probeert PONTES de kosten voor een uitvaart van deze overledenen enigszins te milderen. 4. Infrastructuur In 2016 zal het bouwdossier van Lommel verder concreet worden. De eerste spadesteek wordt in het voorjaar verwacht om uiteindelijk het gebouw in gebruik te nemen in het najaar van In 2014 en 2015 werden heel wat inspanningen gedaan om de vestiging in Turnhout aan te passen. Na de vervanging van de ovens, werd een nieuwe familiekamer in gebruik genomen, werd de invoerruimte opgewaardeerd en werd een nieuwe HACCP conforme keuken geplaatst. In Antwerpen kreeg 2 koffiekamers al een modernere look en feel. Ook in de aula Chrysant werden een aantal aanpassingswerken uitgevoerd. In 2016 staan de andere koffiekamers en de aula Aster op het programma. Nog veel belangrijker dan de verfraaiïngswerken in beide vestigingen, zijn de geplande investeringswerken. In 2015 werd de aftrap gegeven van het opmaken van een gebouwinventaris waarin de 2 gebouwen die respectievelijk 33 en 25 jaar oud zijn, gescreend werden. Op basis van deze gebouwinventaris zal een prioriteitenprogramma van investeringen worden opgemaakt. Een voorbeeld hiervan zal zijn de aanpassing van de sanitaire ruimten van het oud gedeelte van de vestiging in Antwerpen.

8 Antwerpen Turnhout Statistische gegevens Evolutie van het aantal crematies in België Aantal crematies 2014:

9 Aantal afscheidsplechtigheden 2014: Aantal koffietafels 2014: Aantal koffiemaaltijden 2014: Antwerpen Turnhout

10 Aantal crematies: Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober 821 November 715 December 927 Totaal: Aantal plechtigheden: Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober 210 November 191 December 229 Totaal:

11 Aantal koffiekamers en aantal koffiemaaltijden Aantal koffiekamers 2014 Aantal maaltijden 2014 Aantal koffiekamers 2015 Aantal maaltijden 2015 Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Totaal: In Europa (cijfers Pharos 2013) Meer informatie:

27-2-2013. 1. Wettelijk kader 2. Overzicht crematorialandschap 3. Voorstelling I.V.C.A. 4. Dienstverlening 5. Marktsituatie 6.

27-2-2013. 1. Wettelijk kader 2. Overzicht crematorialandschap 3. Voorstelling I.V.C.A. 4. Dienstverlening 5. Marktsituatie 6. PROGRAMMA 26 februari 213 STAD TURNHOUT 1. Wettelijk kader 2. Overzicht crematorialandschap 3. Voorstelling I.V.C.A. 4. Dienstverlening 5. Marktsituatie 6. Rondleiding WETTELIJK KADER WETTELIJK KADER begraafplaatsen

Nadere informatie

Wallonië Samenwerking tussen de Vlaamse en Brusselse openbare crematoria

Wallonië Samenwerking tussen de Vlaamse en Brusselse openbare crematoria Verslag van de Raad van Bestuur van 7 oktober 2014 inzake het belang van de deelneming van IGS WESTLEDE aan het Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria vzw Inleiding De Vlaamse en Brusselse intergemeentelijke

Nadere informatie

NOTA Toelichting werking Pontes

NOTA Toelichting werking Pontes PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag Agenda nr. 2/22 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PONTES. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname.

Nadere informatie

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 april Directiecomité: verslag 22 februari goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 april 2018 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri.

De voorzitter verwelkomt mevrouw Lieselot Keymis als nieuw lid in de Raad van Bestuur in vervanging van mevrouw Sadia Choukri. Raad van bestuur 21 september 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda Broeckx,

Nadere informatie

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1]

Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen [1] Ten gevolge van de goedkeuring van de bisconceptnota betreffende de organisatie van opvang en vrijetijdsbesteding van schoolkinderen,

Nadere informatie

Functiebeschrijving VERZORGENDE GEZINSZORG C1-C2 / D1-D3

Functiebeschrijving VERZORGENDE GEZINSZORG C1-C2 / D1-D3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Subsector:

Functiebeschrijving. Subsector: Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige Functiefamilie: deskundig-expert Functionele loopbaan: B1-B3 Cluster: ondersteuning & burger Sector: communicatie & ICT Subsector: Code: Doel van de

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functiehouder. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie OCMW SCHOTEN

Functiebeschrijving. Functiehouder. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie OCMW SCHOTEN Functiehouder Personeelsnummer: Functiegegevens Functie: BELEIDSMEDEWERKER ZORG EN WELZIJN Graad: B4-B5 Bevorderingsgraad niveau B Niveau: B Niveau B Dienst: ZORG EN WELZIJN Departement: SAMENLEVEN Hoofddepartement:

Nadere informatie

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 oktober 2017 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Onthaalvorming: missie en strategie

Onthaalvorming: missie en strategie Onthaalvorming: missie en strategie 1 Gent in 2020? Welke stad is Gent in 2020? Wat vind jij belangrijk voor deze stad? Wat moet er zeker blijven? En wat wil je absoluut veranderd zien? Wat moeten we doen

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Budget 2015 OCMW BEVEREN

Budget 2015 OCMW BEVEREN Budget 2015 OCMW BEVEREN INHOUD BELEIDSNOTA... 4 I. Inleiding... 4 II. Missie, Visie en waarden... 5 1. Missie... 5 2. Visie... 5 3. Waarden... 6 III.Doelstellingennota... 7 IV. doelstellingenbudget (B1)...

Nadere informatie

Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent

Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent Gelijke Kansen en Diversiteit binnen het UZ Gent 1. Missie - visie Gelijke Kansen en Diversiteit UZ Gent Het UZ Gent is een pluralistische instelling. De benadering van Gelijke Kansen en Diversiteit op

Nadere informatie

Functiebeschrijving LOGISTIEK MEDEWERKER DIENSTENCENTRA E1-E3

Functiebeschrijving LOGISTIEK MEDEWERKER DIENSTENCENTRA E1-E3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

ESF kwaliteitslabel Persmap - 14 December 2011

ESF kwaliteitslabel Persmap - 14 December 2011 ESF kwaliteitslabel Persmap - 14 December 2011 Pagina 3 P R O G R A M M A persbijeenkomst 14 december 2011 : 10.45 uur: Verwelkoming 11.00 uur: Na een introductie door Patrick De Smedt, voorzitter OCMW

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 18 juni 2014. 1. Raad van bestuur: verslag 16 april 2014 - goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 18 juni 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, leden directiecomité;

Nadere informatie

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur

FUNCTIE/ORGAAN: Directeur FUNCTIE/ORGAAN: Directeur Functiedoel: - De directeur is de eindverantwoordelijke van het PVT De Landhuizen en is verantwoordelijk voor de realisatie van de missie, de visie en het beleid binnen de doelstellingen

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Functiebeschrijving DESKUNDIGE KINDEREN EN JONGEREN B1-B3

Functiebeschrijving DESKUNDIGE KINDEREN EN JONGEREN B1-B3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

De organisatie. hanteert geen methodieken noch instrumenten voor de kwaliteitszorg. kwaliteitszorg.

De organisatie. hanteert geen methodieken noch instrumenten voor de kwaliteitszorg. kwaliteitszorg. Bijlage. Schema als vermeld in artikel 26/4, eerste lid Groeiniveaus (0-5) Kwaliteitszorg: organisatie en visie Kwaliteitszorg: betrokkenheid Kwaliteitszorg: methodieken en instrumenten Kwaliteitszorg:

Nadere informatie

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4

Functiebeschrijving VERPLEEGKUNDIGE OPNAMEBELEID BV1-BV3 / C3-C4 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2014 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 6 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van Hef & Hijs Nederland. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is

Nadere informatie

Functiebeschrijving DESKUNDIGE TEWERKSTELLING EN SOCIALE ECONOMIE B1-B3

Functiebeschrijving DESKUNDIGE TEWERKSTELLING EN SOCIALE ECONOMIE B1-B3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Toelichting bij het beleid van Cipal dv

Toelichting bij het beleid van Cipal dv PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 mei 2017 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/5 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging CIPAL.

Nadere informatie

DOELSTELLINGENNOTA 2014

DOELSTELLINGENNOTA 2014 AG Infrastructuur Maaseik Markt 1 3680 Maaseik NIS-code : null DOELSTELLINGENNOTA 2014 Secretaris Peter Graux Financieel beheerder Voorzitter: Dirk Verlaak Maaseik Maaseik wil een optimale, klantvriendelijke

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid

Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid VR 2017 2402 DOC.0170/2BIS Voorontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging,

Nadere informatie

Functiebeschrijving OCMW Schoten. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie. DIRECTEUR PERSONEELSZAKEN Periode van tot: Mei 2018

Functiebeschrijving OCMW Schoten. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie. DIRECTEUR PERSONEELSZAKEN Periode van tot: Mei 2018 Functiegegevens Functie: DIRECTEUR PERSONEELSZAKEN Periode van tot: Mei 2018 Graad: A1a-A3a Niveau: A Dienst: Personeelsdienst Departement: Gedeelde diensten Hoofddepartement: Doel van de functie Je bent

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE IGS PONTES. Selectieprocedure. Project- en Helpdeskmedewerker IGS PONTES/V-ICT-OR

INFORMATIEBROCHURE IGS PONTES. Selectieprocedure. Project- en Helpdeskmedewerker IGS PONTES/V-ICT-OR INFORMATIEBROCHURE Selectieprocedure IGS PONTES Project- en Helpdeskmedewerker IGS PONTES/V-ICT-OR Voltijds / Contract onbepaalde duur / Bachelor B1-B3 / Wervingsreserve: 1 jaar Voorstelling PONTES PONTES

Nadere informatie

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam

Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam Overzicht basisprincipes Klantgericht Betrouwbaar Veilig Efficiënt Doeltreffend Integraal Wendbaar Open Digitaal Inclusief Duurzaam De klant staat centraal in alles wat we doen. We zijn betrouwbaar voor

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014

Verslag. Raad van bestuur. 15 oktober 2014 Verslag Raad van bestuur 15 oktober 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, leden directiecomité;

Nadere informatie

Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL. Beleidsmedewerker woonzorgcentrum 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE

Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL. Beleidsmedewerker woonzorgcentrum 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE Functiebeschrijving 1. FUNCTIETITEL Beleidsmedewerker woonzorgcentrum 2. GLOBAAL DOEL VAN DE FUNCTIE - Instaan voor de ondersteuning van de WZC-directeur bij de beleidsvoorbereiding en uitvoering en bij

Nadere informatie

Visie van De Molenberg

Visie van De Molenberg Visie van De Molenberg Kinderen van nu groeien op in een tijd waarin grote veranderingen in rap tempo plaatsvinden. Binnen de digitale samenleving moeten ze hun weg vinden in de overvloed aan informatie.

Nadere informatie

Beleids- en BeheersCyclus. Cursus beleidsplanning, -monitoring en evaluatie: Inleidend hoofdstuk

Beleids- en BeheersCyclus. Cursus beleidsplanning, -monitoring en evaluatie: Inleidend hoofdstuk Beleids- en BeheersCyclus Cursus beleidsplanning, -monitoring en evaluatie: Inleidend hoofdstuk Inhoud cursus Rode draad 1.2 Inleiding 1.3 Definities 1.4 Model strategisch 1.5 Belang strategisch 1.6 Belang

Nadere informatie

Introductie: gebruik van het CIPO beoordelingskader

Introductie: gebruik van het CIPO beoordelingskader Bijlage: Geïntegreerd beoordelingskader evaluatie Pedagogische Begeleidingsdiensten en de Permanente Ondersteuningscellen Introductie: gebruik van het CIPO beoordelingskader Omwille van de continuïteit

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 6 oktober 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane

Nadere informatie

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald.

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Visie en Waarden 2 Voorwoord Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Momenteel werken wij aan een Winning Culture bij Henkel, die ons zal helpen onze

Nadere informatie

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram.

Beschrijving. Kan je altijd terugvinden in de meest actuele versie van het goedgekeurde organogram. Functiekaart 1 IDENTIFICATIEGEGEVENS Item Beschrijving Functiefamilie Functietype Functiegraad Functietitel Niveau Administratief Conceptueel Hoofddeskundige Conceptueel Administratief Hoofddeskundige

Nadere informatie

Je ontwikkelt een gedeelde HR-visie en vertaalt deze in strategische doelstellingen, die passen binnen het strategisch meerjarenplan van KORTRIJK.

Je ontwikkelt een gedeelde HR-visie en vertaalt deze in strategische doelstellingen, die passen binnen het strategisch meerjarenplan van KORTRIJK. Functiebeschrijving HR - Manager KORTRIJK Functiegegevens Functiebenaming: Team: Loonschaal: HR-manager KORTRIJK P & O (Loon & Tijd + HR) A5a-A5b Plaats in de organisatie Je bent lid van het managementteam

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de

De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de De Vlaamse regering heeft op 25 juni 2010 een besluit goedgekeurd betreffende de beleids- en beheerscyclus (BBC)van de provincies, de gemeenten en de OCMW s met regels voor de financiële aspecten van de

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE ANTWERPEN

INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE ANTWERPEN INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE ANTWERPEN Personeelszaken Functiebeschrijving/-profiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Niveau Vestiging Stafmedewerker personeel

Nadere informatie

OTV- SENIORPLAZA. OTV en SENIORPLAZA zijn onafhankelijke, middelgrote organisaties met een 700- tal medewerkers.

OTV- SENIORPLAZA. OTV en SENIORPLAZA zijn onafhankelijke, middelgrote organisaties met een 700- tal medewerkers. OTV- SENIORPLAZA OTV en SENIORPLAZA zijn onafhankelijke, middelgrote organisaties met een 700- tal medewerkers. Als partners staan wij in voor een totaalaanbod op het vlak van wonen, zorg en service. De

Nadere informatie

Teamcoördinator Regioteam Mortsel

Teamcoördinator Regioteam Mortsel Functie- en competentieprofiel Teamcoördinator Regioteam Mortsel Datum Organisatie CAW Antwerpen Medewerker Deelwerking Regioteam Mortsel Plaats in de organisatie Teamcoördinator Waarom deze functie Deze

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 19 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx,

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. VERSLAG Directiecomité 11 maart 2014 Aanwezig: Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris. Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, Katleen den Roover, bestuurders; Tom

Nadere informatie

Wat willen we in Pegode VZW bereiken?

Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Niel, 15 november 2012 Wat willen we in Pegode VZW bereiken? Doelstelling Pegode VZW zoals vermeld in de statuten: De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de maatschappelijke

Nadere informatie

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité.

Juridische gronden Artikel 25, 2 van de statuten Het dagelijks bestuur van de vereniging is toevertrouwd aan het directiecomité. Verslag Directiecomité 3 maart 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Coördinator psychosociaal welzijn (M/V)

Coördinator psychosociaal welzijn (M/V) Scholengroep 19 Dender wenst op korte termijn volgende vacature in te vullen: Coördinator psychosociaal welzijn (M/V) Als coördinator psychosociaal welzijn ben je begaan met welzijn op het werk. In dat

Nadere informatie

NAAR EEN VITALE SAMENWERKING tussen KINDEROPVANG en LOKAAL BESTUUR

NAAR EEN VITALE SAMENWERKING tussen KINDEROPVANG en LOKAAL BESTUUR NAAR EEN VITALE SAMENWERKING tussen KINDEROPVANG en LOKAAL BESTUUR Een lokale engagementsverklaring als basis voor een vitale samenwerking tussen kinderopvang en lokaal bestuur Zowel in het decreet van

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE IGS PONTES. Selectieprocedure. Stafmedewerker ingenieur - technieken

INFORMATIEBROCHURE IGS PONTES. Selectieprocedure. Stafmedewerker ingenieur - technieken INFORMATIEBROCHURE Selectieprocedure IGS PONTES Stafmedewerker ingenieur - technieken Voltijds Contract onbepaalde duur Bachelor P4d Wervingsreserve: 1 jaar Voorstelling PONTES PONTES is een vereniging

Nadere informatie

Missie & visie Opvoedingswinkel Gent

Missie & visie Opvoedingswinkel Gent Missie & visie Opvoedingswinkel Gent 1 Inhoudstafel... 1 Missie & visie Opvoedingswinkel Gent... 1 Inhoudstafel... 1 Intro... 3 1. Missie... 4 2. Doelgroep... 4 3. Werking... 4 4. Beleidskader... 5 5.

Nadere informatie

Functiebeschrijving PARAMEDICUS WOON EN LEEF BEGELEIDING BV1 BV3

Functiebeschrijving PARAMEDICUS WOON EN LEEF BEGELEIDING BV1 BV3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Raadscommissie Vlaams-Brabant 13 juni 2017

Raadscommissie Vlaams-Brabant 13 juni 2017 Raadscommissie Vlaams-Brabant 13 juni 2017 VENNOTEN Affligem Asse Dilbeek Galmaarden Gooik Grimbergen Hoeilaart Kampenhout Kapelle-op-denBos Lennik Liedekerke Londerzeel Machelen Provincie VlaamsBrabant

Nadere informatie

toelichting budget 2015

toelichting budget 2015 toelichting budget 2015 commissie 18 november 2014 1. prioritaire beleidsdoelstellingen sport onderwijs 2. niet-prioritaire beleidsdoelstellingen administratieve beroepen personeel informatietechnologie

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 6 mei 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Peter Wouters, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters, Frank Geudens, secretaris, Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

JAARACTIEPLAN Sept 2015 Aug 2016 RTC Vlaams-Brabant VZW

JAARACTIEPLAN Sept 2015 Aug 2016 RTC Vlaams-Brabant VZW JAARACTIEPLAN Sept 2015 Aug 2016 RTC Vlaams-Brabant VZW Periode 1 september 2015-31 augustus 2016 Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 17/06/2015 1 Inleiding RTC Vlaams-Brabant vzw wil, net als zijn

Nadere informatie

1. Functienaam: centrumleider lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef. Niveau : B1-B2-B3 Weddeschaal : B1- B2-B3

1. Functienaam: centrumleider lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef. Niveau : B1-B2-B3 Weddeschaal : B1- B2-B3 1. Functienaam: centrumleider lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef Niveau : B1-B2-B3 Weddeschaal : B1- B2-B3 2. Relaties - Intern: voorzitter, secretaris, ontvanger, diensthoofd sociale dienst, andere

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 5 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van ABIRD Industrial Rental Services. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam

Nadere informatie

DE BLAAY-VAN DEN BOGAARD RAADGEVENDE INGENIEURS B.V.

DE BLAAY-VAN DEN BOGAARD RAADGEVENDE INGENIEURS B.V. DE BLAAY-VAN DEN BOGAARD RAADGEVENDE INGENIEURS B.V. Westblaak 35 ROTTERDAM MVO? Doen wij zo! Datum: 27-01-2015 Inleiding MVO? Natuurlijk! Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO); werken aan economische

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

VR DOC.0923/1BIS

VR DOC.0923/1BIS VR 2018 2007 DOC.0923/1BIS DE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Visienota - Kwaliteits- en registratiemodel voor de dienstverleners binnen Werk /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Competentieprofiel educatief medewerker buitenschoolse kinderopvang Ravot

Competentieprofiel educatief medewerker buitenschoolse kinderopvang Ravot Competentieprofiel educatief medewerker buitenschoolse kinderopvang Ravot 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Educatief medewerker Sociale zaken Buitenschoolse kinderopvang Ravot

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 21/03/2016 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Strategische doelstellingen

Strategische doelstellingen Strategische doelstellingen 2017-2022 Missie en visie Strategische en operationele doelstellingen Missie Sint-Jozefkliniek is een dynamisch regionaal ziekenhuis waar iedereen welkom is. In samenwerking

Nadere informatie

Voorwoord 2. Activiteiten 9 Licht op groen voor het crematorium in Lommel

Voorwoord 2. Activiteiten 9 Licht op groen voor het crematorium in Lommel jaarverslag 2013 Voorwoord 2 PONTES, een nieuwe naam 5 Brug tussen leven en dood voor een groeiende organisatie 6 Brug tussen levensbeschouwingen 6 Brug tussen actoren en partners 6 Brug tussen verleden

Nadere informatie

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing Wat u zeker moet weten over Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing VOOR LOKALE BESTUREN AUDIT VLAANDEREN www.auditvlaanderen.be 1 Inhoud AUDIT VLAANDEREN 5 INTERNE CONTROLE OF ORGANISATIEBEHEERSING?

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 17R Indiener: college van burgemeester en wethouders. Datum: 21 maart Portefeuillehouder(s): wethouder Haring

RAADSVOORSTEL 17R Indiener: college van burgemeester en wethouders. Datum: 21 maart Portefeuillehouder(s): wethouder Haring TT 0 * RAADSVOORSTEL 17R.00181 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders 17R.00181 Datum: 21 maart 2017 Portefeuillehouder(s): wethouder Haring Portefeuille(s): Contactpersoon:

Nadere informatie

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN Hofheide beheerst door het decreet van zes juli tweeduizend en één houdende de intergemeentelijke samenwerking te 3220 Holsbeek,

Nadere informatie

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3 17 SOCIALE ECONOMIE 18 Sociale economie Iedereen heeft recht op een job, ook de mensen die steeds weer door de mazen van het net vallen. De groep werkzoekenden die vaak om persoonlijke en/of maatschappelijke

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 459 (2011-2012) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 17 NOVEMBER 2011 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Elke ROEX betreffende het waarborgen van het recht op kinderopvang

Nadere informatie

Een sterke jeugdhulp, snel en dichtbij

Een sterke jeugdhulp, snel en dichtbij Een sterke jeugdhulp, snel en dichtbij Welke uitdagingen liggen er? Een samenleving neemt zorg op voor en biedt bescherming aan haar kinderen. Ze biedt ondersteuning aan de diversiteit van gezinnen die

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

Informatievergadering gemeenteraden

Informatievergadering gemeenteraden Informatievergadering gemeenteraden 23 oktober Buitengewone algemene jaarvergadering Donderdag 11 december 19u00 in Aula Crematorium UITZICHT agenda 1. 2. Begroting 3. Oprichting en deelname vzw VNOC 4.

Nadere informatie

Deel 1: Waar staan we voor als Werkwinkel? Netwerk jij mee?

Deel 1: Waar staan we voor als Werkwinkel? Netwerk jij mee? Deel 1: Waar staan we voor als Werkwinkel? Netwerk jij mee? 1.1 Het DNA van de Werkwinkel Waar staan we voor als Werkwinkel? Het antwoord op die vraag mag misschien op het eerste zicht heel evident lijken.

Nadere informatie

Tarieven Crematorium Schagerkogge

Tarieven Crematorium Schagerkogge Tarieven Crematorium Schagerkogge inclusief vleugel Tarief basispakket (ma t/m vrij 9:00-18:00 uur) 1.130,00 Zaterdag- en avondtarief (na 18:00 uur) 1.430,00 Avondplechtigheid met 3 uur gebruik faciliteiten

Nadere informatie

Functiebeschrijving DESKUNDIGE NOODPLANNING B1-B3

Functiebeschrijving DESKUNDIGE NOODPLANNING B1-B3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Functiekaart Administratief medewerker

Functiekaart Administratief medewerker Functiekaart Administratief medewerker Functie Graadnaam: Administratief medewerker Afdeling: Administratie Functienaam: Administratief medewerker Dienst: Burgerzaken / Grondgebiedzaken / Vrije Tijd Functiefamilie:

Nadere informatie

Functiebeschrijving MAATSCHAPPELIJK ASSISTENT B1-B3

Functiebeschrijving MAATSCHAPPELIJK ASSISTENT B1-B3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsvisie Sociaal Werk

Beleidsvisie Sociaal Werk Beleidsvisie Sociaal Werk Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Het momentum Groot enthousiasme voor deelname aan werkgroepen Sociaal werkers uit verschillende sectoren en

Nadere informatie

belangstellenden Datum: Juli 2004

belangstellenden Datum: Juli 2004 STICHTINGSKATERN Status: informatie Aan: belangstellenden Van: CvB Vivente Datum: Juli 2004 Bijlagen: geen stichtingskatern...1 Het ontstaan van Vivente...3 Grondslag en doel van de stichting...3 Donateur...3

Nadere informatie

MVO verklaring

MVO verklaring Voor u ligt het MVO beleid van Kamphuis Lastechniek BV. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is verankerd in ons bedrijfsbeleid. Voor nu, en voor de toekomst. Doordat Kamphuis Lastechniek

Nadere informatie

Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie

Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie Naar een team Jeugd en Vrijetijdsparticipatie Waarom was dit nodig? Structuur al 25 jaar ongewijzigd: wel steeds uitgebreid en aangebouwd, maar niet consequent, verkokerd Doelstellingen organisatie Modern

Nadere informatie

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT 5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT WAT BETEKENT DUURZAAM? Duurzaam betekent aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Personeelszaken Functiebeschrijving/-profiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Niveau Vestiging Medewerker plechtigheden

Nadere informatie

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis

Uitvaarten en rouwbezoek. Algemene informatie. Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis Uitvaarten en rouwbezoek Algemene informatie Gemeentelijke begraafplaatsen Maassluis In Maassluis zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen waarvan één met crematorium. Bij een overlijden heeft u de keuze

Nadere informatie

Jessica Rateland, Laura Neuteboom, Marc Goossens, Michel de Groot. Advies: In te stemmen met raadsvoorstel 17R Nee. Nee.

Jessica Rateland, Laura Neuteboom, Marc Goossens, Michel de Groot. Advies: In te stemmen met raadsvoorstel 17R Nee. Nee. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: A. Nobel Tel nr: 8659 Nummer: 17A.00273 Datum: 10 maart 2017 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Projectportfoliobeheerder

Functiebeschrijving: Projectportfoliobeheerder Functiebeschrijving: Projectportfoliobeheerder Functiefamilie organisatie ondersteunende functies Voor akkoord Naam leidinggevende Dries Van Den Broucke Datum + handtekening Naam functiehouder Datum +

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Deskundige Milieu (m/v)

Functiebeschrijving: Deskundige Milieu (m/v) Functiebeschrijving: Deskundige Milieu (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Deskundige Milieu (m/v) Doelstelling van de functie Als Deskundige Milieu adviseert u de milieuvergunningen die op het grondgebied

Nadere informatie

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd.

Voorwerp van het besluit Het verslag van de vorige vergadering wordt ter goedkeuring voorgelegd. Verslag Directiecomité 1 april 2014 Aanwezig: Rob Van de Velde, voorzitter ; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, bestuurders; Tom Wustenberghs, algemeen

Nadere informatie

Functiebeschrijving TECHNISCH BEDIENDE WERKMAN D1-D3

Functiebeschrijving TECHNISCH BEDIENDE WERKMAN D1-D3 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN

OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR CREMATORIUMBEHEER IN HET ARRONDISSEMENT LEUVEN Hofheide beheerst door het decreet van zes juli tweeduizend en één houdende de intergemeentelijke samenwerking te 3220 Holsbeek,

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging;

Gelet op het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging; Belasting op het begraven. Aanpassing. DE RAAD, Juridische overwegingen Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 42, 186 en 253 van het Gemeentedecreet; Gelet op het

Nadere informatie

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN

WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN VISIETEKST WERKGROEP GEZONDHEID REGIONAAL ZORGSTRATEGISCH PLAN 2017-2024 P a g i n a 2 INHOUD 1. Wat vooraf ging 2. Roadshow 3. Keuzes en beleid 4. Gestelde doelstellingen 5. Meerjarenplan 6. Vooropgestelde

Nadere informatie

Deontologische code personeel

Deontologische code personeel Deontologische code personeel De kernwaarden van het intergemeentelijk samenwerkingsverband zijn: In vertrouwen/integer In samenwerking Complementariteit Resultaatsgericht/concreet Deze waarden nemen een

Nadere informatie