#8 juli Persconferentie Consumentenonderzoek FOC Bleizo Persbericht: Drie kwart Zuid-Hollanders steunt plannen outletcenter Bleizo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "#8 juli Persconferentie Consumentenonderzoek FOC Bleizo Persbericht: Drie kwart Zuid-Hollanders steunt plannen outletcenter Bleizo"

Transcriptie

1 #8 juli 2012 Persconferentie Consumentenonderzoek FOC Bleizo Persbericht: Drie kwart Zuid-Hollanders steunt plannen outletcenter Bleizo Drie kwart van de inwoners van Zuid-Holland vindt de plannen voor een Factory Outlet Center (FOC) Bleizo bij Zoetermeer aansprekend en een waardevolle aanvulling op het huidige winkelaanbod in de regio. Verder geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan dat het FOC Bleizo ook goed bereikbaar moet zijn met het openbaar vervoer. Dit blijkt uit onderzoek van bureau Intomart Gfk dat in opdracht van Stable Outlet Management is uitgevoerd. In deze nieuwsbrief Persconferentie consumentenonderzoek FOC Bleizo Laatste Nieuws: NS ziet voldoende potentie in Bleizo Gezamenlijke radenbijeenkomst 19 juni 2012 Bleizo op ProVaDa 2012 Holland Designer Outlet mikt ook op buitenlandse toerist Consumentenonderzoek Het hele rapport met de uitkomsten van het consumentenonderzoek dat is uitgevoerd door Intomart Gfk is terug te lezen op Willem Veldhuizen (midden, directeur Stable Outlet Management) overhandigt het consumentenonderzoeksrapport aan Ewald van Vliet (voorzitter GR Bleizo, rechts) en Bé Emmens (vicevoorzitter GR Bleizo). (FOTO: René van den Burg) Bekijk de interviews met de drie hoofdrolspelers van de middag op

2 In oktober 2011 heeft het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bleizo een intentieovereenkomst gesloten met ontwikkelaar Foruminvest en Stable, onder andere bekend van Batavia Stad in Lelystad. Hiermee hebben de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland en de marktpartijen te kennen gegeven om een Factory Outlet Center op Bleizo mogelijk te maken. Vandaag hebben Bleizo-bestuurders Ewald van Vliet van Lansingerland en Bé Emmens van Zoetermeer de resultaten in ontvangst genomen van een onderzoek onder de inwoners van Zuid-Holland naar de komst van Factory Outlet Center Bleizo. Dit onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk bureau Intomart GfK in opdracht van Stable. Hieruit blijkt dat een ruime meerderheid van de Zuid-Hollandse bevolking positief is over de komst van een outlet in Zoetermeer. Vooral vrouwen en 26 tot 45 jarigen zijn positief. Hoge kortingen en een grote verzameling merkwinkels spreken de consumenten aan. Twee derde van de inwoners van Zuid-Holland geeft aan het Factory Outlet Center te gaan bezoeken. Consumentenvideo Naar aanleiding van het consumentenonderzoek is consumenten op straat gevraagd naar hun mening over de komst van een Factory Outlet Center op Bleizo. Bekijk de video op Naast bereikbaarheid met de auto vinden consumenten het OV belangrijk. Meer dan de helft (52%) vindt bereikbaarheid met het openbaar vervoer van belang. Een aanzienlijk deel merkt op ook daadwerkelijk met het OV naar het Factory Outlet Center Bleizo te willen gaan reizen. Bleizo-bestuurder Bé Emmens is content met de uitkomsten van het Intomart Gfk onderzoek: "Dit beeld bevestigt nog eens dat er een grote behoefte is aan zo n centrum Vicevoorzitter GR Bleizo, Bé Emmens. (FOTO: René van den Burg) op de grens van Zoetermeer en Lansingerland. Als over een paar jaar het FOC zijn deuren opent, zijn er vele honderden nieuwe banen geschapen en kunnen de inwoners van de provincie dichtbij huis hun inkopen doen. Goed voor de regionale economie, maar ook goed voor het milieu".

3 Zicht op Vervoersknoop Bleizo Vervoersknoop Bleizo De video over de Vervoersknoop Bleizo is vernieuwd! Bekijk de nieuwste film met nieuwe visuals en het hele Bovenaanzicht van de vervoersknoop Bleizo (Ontwerp: ARCADIS/MVSA) verhaal van Bleizo op Bij Bleizo wordt hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw vervoersknooppunt. Bleizo maakt onderdeel uit van StedenbaanPlus (versterking van het OV netwerk in de zuidelijke Randstad). Hier komen trein, Randstadrail, bus en fiets bij elkaar, vlak bij de A12. NS heeft bij monde van regiodirecteur Eloy van Raamsdonk laten weten: "Ook NS staat positief tegenover de ruimtelijk-economische ontwikkeling bij Bleizo. Ontwikkelingen zoals de FOC en Adventure World dragen bij aan de haalbaarheid van de Vervoersknoop Bleizo. De komst van een Factory Outlet Center vlak bij een station zou een in Europa unieke situatie zijn." Om de komst van een Factory Outlet mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat de provincie Zuid-Holland in het najaar een positief besluit neemt over de planologische inpassing van een Factory Outlet Center. Volgens voorzitter Bleizo, Ewald van Vliet, is er sprake van een doorbraak: "We zijn al heel lang met NS, ProRail en het ministerie van I&M in gesprek over een nieuw station. Voor NS is natuurlijk van belang dat een nieuw station voldoende reizigers trekt en dat door de extra stop andere reizigers niet noemenswaardig reistijd verliezen. De opstelling van NS is een belangrijke steun in de rug om de provincie duidelijk te maken dat het tijd is om een positief besluit over het FOC Bleizo te nemen. Deze kans doet zich maar een keer voor. Nu er daadwerkelijk zicht is op een vervoersknoop, zie ik de besluitvorming door de provincie Zuid-Holland met vertrouwen tegemoet".

4 Laatste nieuws: NS ziet voldoende potentie in Bleizo NS ziet voldoende potentie in de gebiedsontwikkeling Bleizo en de daaraan gerelateerde vervoerswaarde om over enige tijd een Stations- en een Bedieningsovereenkomst af te sluiten. Hiervoor zal in nauwe samenwerking met de projectorganisatie Vervoerknoop Bleizo nog een risico-analyse worden opgesteld. Dit blijkt uit een brief die NS eind juni aan het College van B&W van Zoetermeer heeft gestuurd. Berekeningen van ProRail wijzen uit dat station Bleizo leidt tot een iets langere reistijd voor bestaande Intercityreizigers. Het gaat dan om 1 minuut extra in de richting Gouda en 2 minuten naar Den Haag. ProRail concludeert dat de genoemde 1 minuut met betaalbare maatregelen kan worden weggewerkt. NS accepteert deze analyse. De langere reistijd naar Den Haag is met extra maatregelen niet volledig weg te werken. Daar resteert een reistijdverlenging van 1 minuut. In de brief stelt NS voorwaarden aan de acceptatie van deze extra minuut. Zo wil het bedrijf financieel worden gecompenseerd door extra reizigers op Bleizo en ligt de verantwoordelijkheid voor de acceptatie van de extra minuut bij het ministerie van I&M en de landelijke politiek. Ervan uitgaande dat deze voorwaarden worden ingewilligd, is NS bereid zich maximaal in te zetten voor het sluiten van een Stations- en een Bedieningsovereenkomst. Hierin speelt mee dat er een voor Europa unieke situatie kan ontstaan dat vlak bij een station een Factory Outlet Centrum is gevestigd. Gezamenlijke radenbijeenkomst 19 juni 2012 Zoals gebruikelijk komen de gemeenteraden van Lansingerland en Zoetermeer tweemaal per jaar bijeen om te worden bijgepraat over gebiedsontwikkeling van de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo. Op dinsdagavond 19 juni jl. verwelkomde voorzitter GR Bleizo Ewald van Vliet de beide raden in het stadhuis van Zoetermeer. Voorzitter van de GR Bleizo Ewald van Vliet verwelkomt de raadsleden van Zoetermeer en Lansingerland.

5 Zij werden onder andere geïnformeerd over de stand van zaken van de deelprojecten Bleizo, de Vervoersknoop en er werd een vooruitblik gegeven over het ontwikkelingsproces waarbij de uitdagingen en risico s werden benoemd. Directeur Bleizo Nanne Zwiep presenteerde de stand van zaken van het project. Over het Factory Outlet Center (FOC) werd meegedeeld dat de architect van de investeerders het voorontwerp gereed heeft. Na de zomer wordt de besluitvorming van de provincie Zuid-Holland over de Verordening Ruimte verwacht. Dit besluit is uitgesteld van februari 2012 naar oktober Na de provinciale besluitvorming zullen de raden over het plan en de voorwaarden in december 2012 een besluit over de vestiging van het FOC nemen. Daarnaast zijn de ontwikkelingen besproken van het Bleizo Business Park, Laan van Mathenesse en de Intergemeentelijke Structuurvisie / planmer. Projectleider Dennis Dierikx geeft middels een presentatie en een film de voortgang van de Verlengde Oosterheemlijn en de Vervoersknoop weer. De aanleg van de Verlengde Oosterheemlijn, tot aan de A12, is eind dit jaar gereed. Tevens werd het voorlopig ontwerp van de Vervoersknoop gepresenteerd. Voorts zijn de raden geïnformeerd over de risico s en afhankelijkheden van de ontwikkelingen in de gebiedsontwikkeling van Bleizo. Er was uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen waarbij een aantal vragen gingen over het bidbook en de mogelijke komst van de Floriade in Het bestuur van de GR Bleizo heeft nog geen besluit genomen over de komst van de Floriade op mogelijk een deel van het grondgebied Bleizo. Directeur Nanne Zwiep meent wel dat het goede PR betreft en een mooie aanjager is voor het gebied. Het is niet zo dat de Floriade van groot belang is voor de besluitvorming rond de Vervoersknoop, aangezien de Floriade van tijdelijke aard is. De avond werd afgesloten door de voorzitter met de toezegging dat de raden blijvend worden geïnformeerd en actief betrokken bij besluitvorming over de gebiedsontwikkeling van Bleizo.

6 Bleizo op de ProVaDa 2012 Evenals voorgaande jaren was Bleizo als stralend middelpunt tussen de gemeente Lansingerland en Zoetermeer present op de ProVaDa. Door de goede ligging tussen twee passages naar de naastgelegen hal kwamen er veel passanten langs die geïnteresseerd waren in de gebiedsontwikkeling Bleizo. Daarbij was veel aandacht voor de ontwikkeling van het Factory Outlet Center en de ontwikkeling van het Station. Daar waar de dinsdag door de aanwezigen gebruikt werd voor het hernieuwen van bestaande contacten, was het op woensdag en donderdag vooral een bruisende omgeving voor veel passanten om kennis te maken met Bleizo. Holland Designer Outlet mikt ook op buitenlandse toerist. Op 9 maart 2012 vond een druk bezochte derde bijeenkomst met belanghebbenden plaats over de komst van een Factory Outlet Center (FOC) op Bleizo. Initiatiefnemers Foruminvest en Stable International presenteerden hun commercieel programmatisch concept. Daarnaast gingen de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland in op het flankerend beleid en de plannen voor versterking van het voorzieningsniveau. Holland Designer Outlet De werknaam die de initiatiefnemers voor het FOC op Bleizo hanteren is: Holland Designer Outlet (HDO). En er was nog meer nieuws: De investeerders toonden schetsen van het Holland Designer Outlet in het groen. Anders dan de klassieke outlet villages, kiezen Foruminvest en Stable International voor modern vormgegeven architectuur die goed bij het stedelijk karakter van deze plek past. Speerpunt is te gaan voor een hoogwaardig, groen en duurzaam concept.

7 Onderscheidend, gevarieerd, complementair en experimenteel qua aanbod. Naast duurzaamheid speelt bereikbaarheid een belangrijke rol: perfecte verbindingen en goede relaties staan centraal. Het Holland Designer Outlet profileert zich als een toeristische attractie met internationale allure dat een impuls zal geven aan de lokale economie en werkgelegenheid. Willem Veldhuizen van Stable verwoordde het als volgt: Wij mikken ook op buitenlandse toeristen die Europa aandoen. Waarom naast de topattracties die er al in de Randstad zijn, niet ook een bezoek aan HDO op Bleizo brengen. Op vragen naar hoe hoogwaardig het concept is en of daar bij tegenvallende resultaten ook aan vast kan worden gehouden,was hij resoluut: Een Outletcenter is niet te vergelijken met een gewoon winkelcentrum. Daar willen de eigenaren dat er zoveel mogelijk winkelruimte wordt verhuurd. Wij richten ons op het allerhoogste segment. Dat kan inderdaad leiden tot bewust wat langere leegstand. Gemeentelijk beleid Voor de gemeente Zoetermeer wordt het kader bepaald door de Binnenstadvisie die in 2012 is vastgesteld. Hierin komt naar voren dat een FOC goed in het beleid past. In vergelijking met andere steden loopt Zoetermeer wat achter qua aanbod van mode en sportartikelen. Dit blijkt uit onderzoek naar koopstromen. Een soortgelijke conclusie komt van de gemeente Lansingerland. Ook daar past een Outlet Center in het vigerend beleid van de gemeente. De gemeente Lansingerland benadrukte dat het investeren in het versterken van de bestaande centra in het beleid centraal staan. Uitbreiding van het winkelaanbod is gebaseerd op de omvangrijke woningbouwuitbreiding die Lansingerland achter de rug heeft en in de nabije toekomst nog krijgt te verwerken. Samenwerkingsverbanden Tijdens de bijeenkomst gingen de stakeholders en de initiatiefnemers met elkaar in gesprek. Partijen praatten met elkaar over mogelijke synergievoordelen van een komst van het Holland Designer Outlet in relatie tot andere ontwikkelingen in beide gemeenten. Daarbij kan gedacht worden aan voordelen van gezamenlijke marketing, zoals gecombineerde reclame, een gezamenlijke marketingkalender, regionale promotie en kortingsacties bij combinatiebezoeken. Ook werd er gesproken over een betere bereikbaarheid met de komst van een FOC. In dit kader kwamen ideeën als korting op het OV bij een bezoek aan de orde, naast de gedachte om een deel van de parkeeropbrengsten in een fonds te stoppen waaruit bijvoorbeeld gezamenlijke marketing of investeringen in de centra kunnen worden bekostigd. Projectbureau Bleizo Vestigingsadres: Prismalaan West PC Beiswijk Postadres: Postbus ZJ Bleiswijk Telefoon: info@bleizo.nl

Persberichten naar aanleiding van persconferentie Consumentenonderzoek 12-06-2012

Persberichten naar aanleiding van persconferentie Consumentenonderzoek 12-06-2012 Persberichten naar aanleiding van persconferentie Consumentenonderzoek 12-06-2012 project 835 datum 26-06-2012 status Concept opdrachtgever Bleizo Knipselkrant Bleizo is samengesteld door de projectorganisatie

Nadere informatie

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer.

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. #5 december 2010 1 Bé Emmens: Bleizo heeft geleerd van andere plekken hoe het niet

Nadere informatie

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer.

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. #6 augustus 2011 Nanne Zwiep De vaart zit erin. En die moeten we erin houden. Van

Nadere informatie

*U * *U *

*U * *U * *U15.01624* *U15.01624* De heer E. Neeleman Rottekade 48 2661 JN Bergschenhoek Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Conny Slingerland Telefoon 14 010

Nadere informatie

ONSUMENTENONDERZOEK ZUID-HOLLAND ACTORY OUTLET CENTER BLEIZO

ONSUMENTENONDERZOEK ZUID-HOLLAND ACTORY OUTLET CENTER BLEIZO ONSUMENTENONDERZOEK ZUID-HOLLAND ACTORY OUTLET CENTER BLEIZO 29710 Mei 2012 Karin Ursem Stefan Peters Jerde Intomart GfK 2012 Mei 2012 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Onderzoeksverantwoording 3. Conclusie 4.

Nadere informatie

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 Geen bedreiging voor koopcentrum Winschoten Nieuw bloed voor de Winschoter bloedsomloop WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 WINSCHOTER WERELDBAZAR Overdekte markt 550 units inpandig van 30, 40 en 50m2

Nadere informatie

#7 februari Interview met Bart Herremans BINNEN EEN JAAR KUNNEN BEDRIJVEN GAAN BOUWEN. nieuwsbrief voor

#7 februari Interview met Bart Herremans BINNEN EEN JAAR KUNNEN BEDRIJVEN GAAN BOUWEN.  nieuwsbrief voor #7 februari 2012 E-mail nieuwsbrief voor preview@mailplus.nl Interview met Bart Herremans BINNEN EEN JAAR KUNNEN BEDRIJVEN GAAN BOUWEN Ambitieuze planning op toplocatie Bart Herremans werkt sinds december

Nadere informatie

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland.

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland. Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland. #1 december 2008 1 Edo Haan: Bleizo staat op de kaart 2 Wat is de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer Holland Outlet Mall (HOM) Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer Holland Outlet Mall (HOM) Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Holland Outlet Mall (HOM) Zoetermeer Kwantitatief onderzoek om inzicht te krijgen hoe tegen de komst van de HOM wordt aangekeken GfK November 2016 445639 Stefan Peters & Lisanne van

Nadere informatie

Station Lansingerland-Zoetermeer

Station Lansingerland-Zoetermeer Station Lansingerland-Zoetermeer ARC19 Team V Architectuur / Arcadis Architecten Team V Architectuur / Arcadis Architecten September 2019 1 Station Lansingerland-Zoetermeer Meestal geeft de stedelijke

Nadere informatie

Bestuur GR Bleizo Postbus ZJ BLEISWIJK. Doorn, 24 maart Onderwerp: Factory Outlet Center Bleizo. Geacht Bestuur,

Bestuur GR Bleizo Postbus ZJ BLEISWIJK. Doorn, 24 maart Onderwerp: Factory Outlet Center Bleizo. Geacht Bestuur, Bestuur GR Bleizo Postbus 111 2665 ZJ BLEISWIJK Doorn, 24 maart 2011 Onderwerp: Factory Outlet Center Bleizo Geacht Bestuur, In deze brief ontvangt u de reactie van CBW- MITEX op de Effectenanalyse Factory

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Presentatie Klankbordgroep Cees de Vries regiodirecteur ProRail Inhoud: OV SAAL MLT in context Toelichting verkende

Nadere informatie

Fashion OutleTT Assen

Fashion OutleTT Assen Fashion OutleTTAssen Fashion OutleTTAssen Fashion OutleTTAssen Fashion OutleTTAssen Meer dan 30 jaar ervaring met mode Nauwe banden met toonaangevende modemerken Veel ervaring met onroerend goedontwikkelingen

Nadere informatie

Effecten. Zuidvleugel

Effecten. Zuidvleugel 4 Effecten Zuidvleugel 19 Invloedsgebieden De reistijden van verplaatsingen van of naar een locatie bepalen de grootte van het invloedsgebied van een locatie. In dit hoofdstuk richten wij ons op hoeveel

Nadere informatie

1. Goede juridisch-planologische verankering in het bestemmingsplan, waarbij reguliere detailhandel expliciet is uitgesloten;

1. Goede juridisch-planologische verankering in het bestemmingsplan, waarbij reguliere detailhandel expliciet is uitgesloten; Notitie Factory Outlet Center Bleizo (30 oktober 2012) 1. Inleiding In 2008 heeft de provincie naar aanleiding van een verzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn een locatiestudie verricht voor de vestiging

Nadere informatie

29 januari 2015 Albert Abee

29 januari 2015 Albert Abee Raadsvoorstel *BR1400370* *BR1400370* Datum Raad Portefeuillehouder 29 januari 2015 Albert Abee Registratienummer BR1400370 Preventief toezicht van toepassing Ja/Nee Onderwerp Vervoersknoop Bleizo Gevraagde

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Zoetermeer Nationale identificatie: 71952436 Postadres: Prismalaan

Nadere informatie

Realisatieovereenkomst Vervoersknoop Bleizo

Realisatieovereenkomst Vervoersknoop Bleizo Realisatieovereenkomst Vervoersknoop Bleizo Concept versie 2.0 Stadsgewest Haaglanden Gemeenschappelijke Regeling Bleizo Gemeente Zoetermeer Realisatieovereenkomst Vervoersknoop Bleizo De ondergetekenden:

Nadere informatie

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms,

Groningen, 20 december Beste leden van de platforms, Groningen, 20 december 2011 Beste leden van de platforms, In oktober zaten we voor het laatst bij elkaar. In januari 2012 hebben we onze volgende platformbijeenkomsten gepland. In de tussentijd sturen

Nadere informatie

Plan van aanpak Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland

Plan van aanpak Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland Plan van aanpak Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland Projectnaam/ onderwerp: Uitvoeringsprogramma OV Holland Rijnland Status: concept Datum en versienr.: 14 november 2011, versie 1.1 Naam auteur(s):

Nadere informatie

Programma Regionaal Platform 20 april 2016 Locatie: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322 te Eindhoven

Programma Regionaal Platform 20 april 2016 Locatie: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322 te Eindhoven Programma Regionaal Platform 20 april 2016 Locatie: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322 te Eindhoven Tijd Vanaf 12.00 uur Activiteit Inloop met broodjeslunch 13.00 uur Opening en welkom, mededelingen 13.15

Nadere informatie

Effectenanalyse Factory Outlet Center Bleizo. Foruminvest / Stable International Onderzoeksopzet

Effectenanalyse Factory Outlet Center Bleizo. Foruminvest / Stable International Onderzoeksopzet Effectenanalyse Factory Outlet Center Bleizo Foruminvest / Stable International Onderzoeksopzet Effectenanalyse Factory Outlet Center Bleizo Foruminvest / Stable International Onderzoeksopzet Offertenummer:

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad Airport Garden City Lelystad ennis delen flexplekken branche expositie etrokken cluster exposure ontmoeting pla radle to cradle kantoor loofhoutbos ontwi D e i n i t i a t i e f n e m e r s Het Hout Expo

Nadere informatie

Zoetermeer FUNKEREND BELEID GEMEENTEN EN ONTWIKKELAAR/EXPLOITANT FOC

Zoetermeer FUNKEREND BELEID GEMEENTEN EN ONTWIKKELAAR/EXPLOITANT FOC ^S^^^^ ^^^ II gemeenie Zoetermeer GEMEENTE.^^^ LansingeHancJ FUNKEREND BELEID GEMEENTEN EN ONTWIKKELAAR/EXPLOITANT FOC In deze notitie geven de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland informatie over het

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36

Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls :36 Verstedelijkingsopgave Delft: We geven de stad een kwaliteitsimpuls 30-05-2018 12:36 Delft heeft de ambitie om tot 2040 maar liefst 15.000 woningen, 10.000 banen en bijbehorende voorzieningen aan de stad

Nadere informatie

KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC

KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC Trekkracht van Factory Outlet Centres uiteenlopend Veel gemeenten en winkeliersverenigingen staan voor de uitdaging om hun winkelgebieden op peil te houden en winkelsluitingen

Nadere informatie

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw,

Aan de lezer datum 14 mei telefoon (010) betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg. Geachte heer, mevrouw, STADSREGM, ^ ^ "^^" ROTTERDAM Aan de lezer datum 14 mei 2008 ons kenmerk 25673 steller» A - van Kapel telefoon (010) 4172862 uw kenmerk betreft* Brochure Hoekse Lijn, Lightrail langs de Nieuwe Waterweg

Nadere informatie

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2019-676717827 (DOS-2017-0009747) Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 19 februari 2019 - Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst logistieke hotspot

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West 2030 Station Nieuwe Meer is niet alleen een nieuwe metrostation verbonden met Schiphol, Hoofddorp, Zuidas en de Amsterdamse

Nadere informatie

Gemeente Castricum. Haalbaarheid station Zandzoom

Gemeente Castricum. Haalbaarheid station Zandzoom Gemeente Castricum Haalbaarheid station Zandzoom Gemeente Castricum Haalbaarheid station Zandzoom Datum 26 januari 2010 Kenmerk CTC071/Adr/0511 Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s) Gemeente

Nadere informatie

Raadscommissie SMM 18 juni 2012

Raadscommissie SMM 18 juni 2012 Raadscommissie SMM 18 juni 2012 Opbouw presentatie: 1. Tram Vlaanderen Maastricht in het kort 2. Nederlandse overwegingen 3. Waar staan we nu? 4. TVM onder de loep? 5. Rondje langs het tramtracé 6. Uw

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Prisma bedrijvenpark. Bedrijvenschap Hoefweg BEDRIJVENSCHAP HOEFWEG

Prisma bedrijvenpark. Bedrijvenschap Hoefweg BEDRIJVENSCHAP HOEFWEG S&Z Office Services t.a.v. de heer J. Sörensen Loire 6 2911 HD Nieuwerker aan den IJssel Afdeling BEDRIJVENSCHAP HOEFWEG Postbus 45 2665 ZG Bleiswijk Nadere informatie Belinda Rozendaal Telefoon (079)

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Koppeling Houten Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten de Koppeling Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs belangrijkste weg

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

Eijsden. Economische activiteit

Eijsden. Economische activiteit Eijsden Eijsden Eijsden is met ruim 8000 inwoners de grootste kern van de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten. Deze fusiegemeente, die in 2011 ontstond, bestaat verder uit 14 andere kernen, en 25 gehuchten

Nadere informatie

Aanbieden notitie A16 corridor en Rotterdam University Business District. De VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam verzoeken het college daarom:

Aanbieden notitie A16 corridor en Rotterdam University Business District. De VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam verzoeken het college daarom: Verzoek VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam Aanbieden notitie A16 corridor en Rotterdam University Business District De A16 is voor de Metropoolregio en de Randstad een belangrijke verbinding met Antwerpen,

Nadere informatie

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord

Overstappen op hoogwaardig OV. HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV HOV-NET Zuid-Holland Noord Overstappen op hoogwaardig OV 2 Zuid-Holland biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het is het economisch hart van Nederland

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Datum 23 juni Aan De leden van de gemeenteraad. Van Het college/wethouders Van Driel en Rosier. Bijlagen

Datum 23 juni Aan De leden van de gemeenteraad. Van Het college/wethouders Van Driel en Rosier. Bijlagen Aan De leden van de gemeenteraad Van Het college/wethouders Van Driel en Rosier Datum 23 juni 2017 Bijlagen Onderwerp Voortgang Holland Outlet Mall en afhandeling moties Op maandag 23 januari jl. heeft

Nadere informatie

Vraag en antwoord windmolens in de gemeente Dronten

Vraag en antwoord windmolens in de gemeente Dronten Vraag en antwoord windmolens in de gemeente Dronten Waarom worden er windmolens geplaatst in Dronten? De realisatie van grootschalige windenergie op land is een belangrijke bouwsteen in de nationale opgave

Nadere informatie

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden,

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden, Leden van Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Onderwerp Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid Datum 10

Nadere informatie

Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, w Gemeente Delft Postadres Postbus 3137 2601 DC Delft Retauradros : OBS B.V., Postbus 3137,2801 DC Delfi Aan de leden van de Gemeenteraad Behandeld door Yveite Govaart T015 2tB 7929 E ygovaari@delfl.nl

Nadere informatie

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00638 Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname Beknopte samenvatting Het college wordt voorgesteld

Nadere informatie

het plan in hoofdlijnen

het plan in hoofdlijnen an badhoevedorp het plan in hoofdlijnen vhet toekomstbeeld De A9 gaat om! Een langgekoesterde wens van de inwoners van Badhoevedorp en de gemeente Haarlemmermeer gaat in vervulling. Het nieuwe tracé van

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

Te huur Moderne multifunctionele bedrijfsruimte op uitstekend bereikbare locatie Bedrijvenpark Prisma Bleiswijk Amethistweg 29

Te huur Moderne multifunctionele bedrijfsruimte op uitstekend bereikbare locatie Bedrijvenpark Prisma Bleiswijk Amethistweg 29 Te huur Moderne multifunctionele bedrijfsruimte op uitstekend bereikbare locatie Bedrijvenpark Prisma Bleiswijk Amethistweg 29 Bleiswijk Amethistweg 29 Objectinformatie d.d. 2015 11 05 Bladzijde 1 van

Nadere informatie

Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV

Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV In dit onderzoek is een stappenplan ontwikkeld om de ontsluiting per OV van bedrijventerreinen te verbeteren. Dit stappenplan leidt tot de ontwikkeling van concepten

Nadere informatie

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning en ruimte 2020 2040 2 november 2011 Een bereikbare toekomst begint vandaag 1/11 Colofon MIRT Verkenning Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Adviescommissie detailhandel Zuid-Holland

Jaarverslag 2016 Adviescommissie detailhandel Zuid-Holland Jaarverslag 2016 Adviescommissie detailhandel Zuid-Holland april 2017 Adviescommissie detailhandel Zuid-Holland www.adviescommissiedetailhandel.nl secretariaat@adviescommissiedetailhandel.nl 2 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle De spoorzone Zwolle: nu nog verscholen achter bussen, auto s, fietsen, hoge loopbruggen en bouwputten, maar straks de place-to-be in Zwolle. Dit gebied is een

Nadere informatie

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer.

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. #3 oktober 2009 1 Ewald van Vliet: Bleizo is voor ondernemers een zeer strategische

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

3. Coöperatie Windgroep Goeree-Overflakkee, namens deze Arjan van der Tol, handelend als voorzitter, hierna te noemen: Windgroep.

3. Coöperatie Windgroep Goeree-Overflakkee, namens deze Arjan van der Tol, handelend als voorzitter, hierna te noemen: Windgroep. Wind Werkt voor Goeree-Overflakkee Samenwerkingsovereenkomst Partijen: 1. Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, handelend als bestuursorgaan, namens deze de gedeputeerde voor Economie, Ruimte

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling Postbus AA ZOETERMEER. Geacht college,

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling Postbus AA ZOETERMEER. Geacht college, Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den Haag Telefoon 088 5445 100 Retouradres: Postbus 66 2501 CB Den Haag Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling Postbus

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Projectplan Fruitrijk Fase 2

Projectplan Fruitrijk Fase 2 Projectplan Fruitrijk Fase 2 Ontwikkeling van een gebiedseigen attractie voor Rivierenland 1) Inleiding Uit de Monitor Vrijetijdseconomie, in opdracht van het RBT Rivierenland, is gebleken dat de economische

Nadere informatie

Een logische keuze! 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie. Logistiek centraal gelegen in de Randstad

Een logische keuze! 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie. Logistiek centraal gelegen in de Randstad 40 hectare grondoppervlakte bestemd voor logistiek en distributie Logistiek centraal gelegen in de Randstad Direct aan de afslag A12 - A20 Rotterdam - Den Haag - Utrecht 60% van de Nederlandse consument

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Aan: Gemeenteraadsfractie en College van B&W Zoetermeer

Aan: Gemeenteraadsfractie en College van B&W Zoetermeer Zoetermeer, 17 augustus 2017 Betreft: Afhandeling moties HOM Aan: Gemeenteraadsfractie en College van B&W Zoetermeer Geachte raadsleden, geacht College, Op 23 juni jl. stuurde het College van B&W een document

Nadere informatie

BEST EINDHOVEN GELDROP-MIERLO HELMOND NUENEN OIRSCHOT SON EN BREUGEL VELDHOVEN WAALRE STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019

BEST EINDHOVEN GELDROP-MIERLO HELMOND NUENEN OIRSCHOT SON EN BREUGEL VELDHOVEN WAALRE STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019 STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019 PROGRAMMA Opening Welkomstwoord Presentatie gezonde verstedelijking Ad de Bont Presentatie concept Visie op Wonen door bestuurlijk trekkers Paneldiscussie

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Toezegging doorkijk en financieel inzicht (H)OV-netwerk BrabantStad 2016-2025 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van De voortgang, de

Nadere informatie

aond^psood gemeen:,u i;.oe-:s:-.ticer ^lieys: ^o^--m(mx c 2 3 3EC, m N^Qfocrx7Tdd::~~2Zl Opm.:. Ontbv.yn J

aond^psood gemeen:,u i;.oe-:s:-.ticer ^lieys: ^o^--m(mx c 2 3 3EC, m N^Qfocrx7Tdd::~~2Zl Opm.:. Ontbv.yn J Aan de raad van de Gemeente Zoetermeer Postbus 15 2700 AA ZOETERMEER Aan de raad van de Gemeente Lansingerland Postbus 1 2650 AA BERKEL EN RODENRIJS aond^psood gemeen:,u i;.oe-:s:-.ticer ^lieys: ^o^--m(mx

Nadere informatie

Kom in de stad. Werkatelier 18 april

Kom in de stad. Werkatelier 18 april Kom in de stad Werkatelier 18 april Gemeente Leiden Huib van der Kolk Peter Kors Catelijn Vencken 2 Opdracht GVVP Voorbereidingen nieuw plan: behoud en verbetering economische positie: hoogwaardig openbaar

Nadere informatie

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed Sportplaza HARGA SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care VolkerWessels Vastgoed Sportplaza harga SCHIEDAM Schiedam is door de aanleg van de verlengde A4 ruimtelijk van het slot gekomen. Door dubbelgebruik

Nadere informatie

Een nieuw stadhuis voor Den Helder

Een nieuw stadhuis voor Den Helder Een nieuw stadhuis voor Den Helder Informatieavond Raadsbesluit 2 scenario s Uitgangspunten Burgerparticipatie Planning 3 april 2013 Raadsbesluit 29 oktober 2012: 1: OB&O Financiën in eigen hand houden

Nadere informatie

Communicatieplan. Communicatieplan implementatie voorbereidingstraject participatiebudget PAGINA ONDERWERP

Communicatieplan. Communicatieplan implementatie voorbereidingstraject participatiebudget PAGINA ONDERWERP Communicatieplan 1 1 Aan- en inleiding Om mensen gemakkelijker aan een baan te helpen en maatschappelijke deelname (participatie) te bevorderen, heeft het kabinet besloten de gemeentelijke middelen voor

Nadere informatie

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland.

Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland. Nieuwsflits Nieuwsbrief van het project Bleizo: de gezamenlijke uitdaging van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland. #2 april 2009 1 Edo Haan: Bleizo: De uitvoering komt er al aan 2 Informatieve radenconferentie

Nadere informatie

Vragen. Andrew Switzer. SRMT Project 2: Het bevorderen van verdichting rondom knooppunten

Vragen. Andrew Switzer. SRMT Project 2: Het bevorderen van verdichting rondom knooppunten SRMT Project 2: Het bevorderen van verdichting rondom knooppunten Andrew Switzer Vragen Beoordeling geplande RO rondom knooppunt Bleizo Hoe zou ruimtelijke ontwikkeling rondom het knooppunt bevorderd kunnen

Nadere informatie

Ontwikkelingen Centrum

Ontwikkelingen Centrum Informatiebrief Ontwikkelingen Centrum 21 juli 2015 Jong en oud, ondernemers, inwoners, toeristen, werknemers: alles komt samen in het Centrum van Boxtel. Dit betekent ook dat het Centrum een onderwerp

Nadere informatie

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2

Agendapunt 4. Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Agendapunt 4 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Verkeer & Vervoer Datum : 12 april 2018 Onderwerp : Spoorcorridor Utrecht Harderwijk Bijlagen : 2 Ter informatie is het persbericht en de concept-brief aan

Nadere informatie

2 februari 2015. Aan Kadaster Ruimte en Advies

2 februari 2015. Aan Kadaster Ruimte en Advies 2 februari 2015 Aan Kadaster Ruimte en Advies OPBOUW PRESENTATIE Willemien Berkers, Projectleider SGA 1. FlorijnAs 2. Stationsgebied Assen en de deelprojecten 3. Architectenselectie Stationsgebouw: samenwerking

Nadere informatie

Camperplaatsen stadscentrum

Camperplaatsen stadscentrum Projectopdracht en Plan van aanpak Camperplaatsen stadscentrum Datum: november 2015 Bert Hansma, SBC Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen Telefoon 14 0528 Fax 0528-191325 Email info@hoogeveen.nl Internet

Nadere informatie

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU

Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim. 28 oktober 2014 J j OKF ZOU 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer 489015306 {DOS-2007-0015748) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almere, Reykjavikstraat 4-22 (unit 1-7) 848 m² BVO Winkelruimte ALMERE - REYKJAVIKSTRAAT 4-22

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Almere, Reykjavikstraat 4-22 (unit 1-7) 848 m² BVO Winkelruimte ALMERE - REYKJAVIKSTRAAT 4-22 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Almere, Reykjavikstraat 4-22 (unit 1-7) 848 m² BVO Winkelruimte 1 ALGEMEEN ALGEMEEN OBJECT BEREIKBAARHEID Deze ruimte is gelegen op een unieke locatie tegenover de

Nadere informatie

Windpark Fryslân Nieuwsflits is een digitale nieuwsbrief met korte berichten over ontwikkelingen rond Windpark Fryslân

Windpark Fryslân Nieuwsflits is een digitale nieuwsbrief met korte berichten over ontwikkelingen rond Windpark Fryslân Roo, Marijke de Van: Windpark Fryslân Verzonden: dinsdag 08 juli 2014 17:20 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Windpark Fryslân Nieuwsflits (4) Opvolgingsmarkering:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Scenario s detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 25 november 2015

Scenario s detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 25 november 2015 Scenario s detailhandelsvisie centrum Nederweert Stefan van Aarle 25 november 2015 AGENDA 19:30 uur presentatie scenario s 20:30 uur korte pauze 20:45 uur vragenronde 21:15 uur afronding Inleiding Even

Nadere informatie

Vervoerskundig effect tijdelijk eindpunt centrum Maastricht

Vervoerskundig effect tijdelijk eindpunt centrum Maastricht Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Workshop: Participatie onder de Omgevingswet

Workshop: Participatie onder de Omgevingswet Workshop: Participatie onder de Omgevingswet Erik Lievers Jasper Benus Dietz Strategie & Communicatie Welkom en introductie Dietz Strategie en Communicatie Adviesbureau voor strategie en communicatie,

Nadere informatie

Verstedelijking Zuidelijke Randstad. Bouw en vastgoedthemabijeenkomst 2016

Verstedelijking Zuidelijke Randstad. Bouw en vastgoedthemabijeenkomst 2016 Verstedelijking Zuidelijke Randstad Bouw en vastgoedthemabijeenkomst 2016 Leiden Rotterdam Inhoud Stedelijke vraag Ruimtelijke kansen Woningbouwplanning Druk op woningmarkt Regionale afstemming Samenwerking

Nadere informatie

Adviesnota raad. Vaststellen van het bestemmingsplan 'Zwembad' *19bs00028* Samenvatting

Adviesnota raad. Vaststellen van het bestemmingsplan 'Zwembad' *19bs00028* Samenvatting *19bs00028* Datum besluitraad : 14 mei 2019 Datum oordeelraad : 23 april 2019 Agendapunt : Datum B en W : 2 april 2019 Volgnummer : 19bs00028 Programma begroting : 8 Gewijzigd voorstel : Taakveld : 8.1

Nadere informatie

20 januari Team Stad en Spoor. Verslag informatieronde planstudie Stad en Spoor. vastgesteld

20 januari Team Stad en Spoor. Verslag informatieronde planstudie Stad en Spoor. vastgesteld VOOR : - DATUM : 20 januari 2018 VAN : Team Stad en Spoor ONDERWERP : Verslag informatieronde planstudie Stad en Spoor STATUS : vastgesteld INFORMATIERONDE STAD EN SPOOR 20 januari 2018 Trefcentrum Wittevrouwenveld,

Nadere informatie

Duurzaam groeien en vernieuwen

Duurzaam groeien en vernieuwen Symposium Duurzaam groeien en vernieuwen 05 02 13 Wat leert de Monitor Duurzaam Nederland en hoe kan Nederland werken aan duurzame groei? Dinsdag 5 februari 2013, 13.30-18.00 uur Centraal Bureau voor de

Nadere informatie

Meer weten? SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning ruimte 2020 2040 Scan de QR code* voor de animatiefilm over de MIRT Verkenning of ga naar www.mirtverkenninghaaglanden.nl * Een Quick

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst op 20 mei over Samenwerkingsagenda gemeen te Leeuwarden en provincie Fryslân Lwd. KH18

Informatiebijeenkomst op 20 mei over Samenwerkingsagenda gemeen te Leeuwarden en provincie Fryslân Lwd. KH18 provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 b 1 Provinciale Staten van Fryslân www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein

Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein Informatiebijeenkomst tracéstudie Dienst Stedelijke Ontwikkeling 3 juni 2015 Welkom Voorzitter: Eric Vink Programma Even voorstellen Achtergronden tramverbinding

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 28 maart 2017

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 28 maart 2017 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 28 maart 2017 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: Minister van Infrastructuur en Milieu Bestuurdersbijeenkomst

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gouda Postbus BB Gouda

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gouda Postbus BB Gouda Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

Groningen, 20 maart 2018

Groningen, 20 maart 2018 Provincie Drenthe College van Gedeputeerde Staten T.a.v. T. Telpstra Postbus 122 9400 AC Assen Groningen, 20 maart 2018 Betreft: Factory Outlet Center Assen Geacht college, Als gemeentes, ondernemersverenigingen,

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Blijdschap, trots, historisch moment...

Blijdschap, trots, historisch moment... Mei 2006 De business case Treindienst Breukelen-Utrecht had meer procestijd nodig om tot een afronding te komen. Daarom is de bijeenkomst Randstadspoor op 22 maart niet doorgegaan. Ondertussen hebben alle

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN. Met deze brief informeren wij uw raad over de ontwikkelstrategie Meerstad 2017.

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN. Met deze brief informeren wij uw raad over de ontwikkelstrategie Meerstad 2017. Ontwikkelstrategie Meerstad W. Reinke/ R. Leverman De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 0634794623 2 6249959 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij uw raad over de

Nadere informatie

Doelstellingen Gemeente Delft

Doelstellingen Gemeente Delft Doelstellingen Gemeente Delft Gemeente - Binnen de Spoorzone Sterke economie Kennisintensieve bedrijvigheid Bind de kenniswerker Bereikbare en gastvrije stad Autoparkeren eenduidig en gastvrij Afronden

Nadere informatie