PRINCE2 Foundation proef examen Multiple-choice oefening



Vergelijkbare documenten
1Modelexamen 1. Modelexamen 1

2Modelexamen 2. Modelexamen 2

Doelen Managementproducten

Hoofdstuk 9 Plannen. 9.1 Doel. 9.2 Definitie plannen

PRINCE2 Foundation Kandidaatsyllabus

PRINCE2 -proefexamens

is maatwerk Afstemming op specifieke organisatie laat vaak te wensen over

Project Management: Introductie tot Prince2

PRINCE Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V.

PRINCE2 Practitioner Kandidaatsyllabus

Combineren PRINCE2 met PMW en Projectmatig Creëren

PRINCE2 -proefexamens

P componenten en technieken

EXIN Projectmanagement Foundation

Secretaris op maat! PRINCE2

is maatwerk Afstemming op specifieke organisatie laat vaak te wensen over

EXIN Projectmanagement Foundation

E.1. Opstarten van een Project (OP)

Projectmanagement update

9642 LL VEENDAM

PROJECT INITIATION DOCUMENT

afsluitende fase. Binnen deze fasen worden zeven hoofdprocessen onderkend (bezien vanuit de stuurgroep en de projectmanager). Het proces plannen uit

PRINCE2 Symposium: Zin en Onzin van een Methode. PRINCE 2 versus CMMI; raakvlakken, overlap en aanvullingen SYSQA B.V.

PRINCE2 -proefexamens

PRINCE2 -proefexamens

Uitwerkingen van de opdrachten bij Projectmanagement volgens Prince2 tweede editie Peter Janssen Pearson Education Benelux ISBN

PRINCE 2 versus CMMI; raakvlakken, overlap en aanvullingen

Prince2 audit. Kwaliteitsmaatregel met rendement

Projectmanagement: De basisprincipes? Het nut?

1. Thema: Plannen. Definities en Kernbegrippen. Inhoud

6. Project management

3Processen, componenten en technieken

PRINCE2 in duizend woorden

Rollen en verantwoordelijkheden

Plan van Aanpak. Project Vorming Districtelijke Organisatie Brandweer Land van Cuijk. Uitgave: Definitef. Datum: 6 februari 2007.

Uitwerkingen van de opdrachten bij Projectmanagement volgens Prince2 tweede editie Peter Janssen Pearson Education Benelux ISBN

PRINCE2 in duizend woorden. Andy Murray, hoofdauteur van PRINCE2 (2009) en Directeur van Outperform UK Ltd. AXELOS.com. The Stationery Office 2011

Global Project Performance

Bijlage 14 voor de Europees openbare aanbesteding van. Datamigratie. Dienst Uitvoering Onderwijs. Beschrijving Transitieplan

DEEL I 5.5 PRINCE Definitie project Kern van PRINCE Historie Scope Uitgangspunten

PRINCE2 VOOR PROFESSIONELE PROJECTEN

LEERACTIVITEIT IJs verkopen op straat Ent-teach Module 6 Project management

De essentie van projectmatigwerken

PRINCE2 PRACTITIONER-EXAMEN / RICHTLIJNEN VOOR DE KANDIDAAT

Een duivelse samenwerking (Projectmanagement vs. Testmanagement) Albrie Beemer & Erik Bits 18 april 2012

Projectsabotage. Het verschijnsel dat projecten bewust worden ondermijnd. Deel 1 Ngi

Doen of laten? Een dag zonder risico s is een dag niet geleefd

Inhoud. Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Approved License. For information and printed versions please see

Managementrapportage [datum]

PRINCE2 voor professionele projecten. Tanja van den Akker

Project- vs Organisatiestructuur. Lars Hegemann

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V.

Het Foundation examen

PROJECT INITIATIE DOCUMENT

Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden

Managen van agile projecten

Geef de titel van het wijzigingsverzoek zo kort mogelijk weer.

Lagant Management Consultants B.V. Presentatie NGI 26 augustus 2003

voorbeeldexamen I-Tracks Project Participation Foundation (PPF) voorbeeldexamen PPF uitgave oktober 2007

PRINCE is overzichtelijker

WHITE PAPER PRINCE2 EN ARCHITECTUUR

Global Project Performance

332 Bijlage F: Vertaallijst F.4.2 Thema s Thema's Organisatie Kwaliteit nen Risico Wijziging Themes Organization Quality s Risk Change F.4.3 Processen

Van Risicoanalyse tot Teststrategie

Problematiek in projecten

Testomgevingen beheer

BPUG-bijeenkomst 3 juli 2013 PRINCE2 en IPMA bij leveranciersorganisaties

Een business case voor credit management software

4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden. 4.3 Het toepassingsgebied van het milieumanagementsystee m vaststellen

LEERACTIVITEIT Het verven van de woonkamer Ent-teach Module 6 Project management

EXIN Projectmanagement Foundation

Aanbesteden van ICT: de business case

Prince User Group Nederland

PROJECT: ONTWIKKELOMGEVINGEN VIRTUELE TESTOMGEVINGEN

Projectmanagement De rol van een stuurgroep

OS turingsinstrumenten

Managing Quality and Business Risks in Programmes. Mario van Os

Copyright protected. Use is for Single Users only via a VHP Appr For information and printed versions please see

EXIN Projectmanagement Foundation

Het stuurmodel voor een opdrachtgever

Operatie BRP Resultaten en stand van zaken

Operatie BRP Resultaten en stand van zaken

Handleiding Projectmatig werken. Faculteit der Letteren

PROJECT MANAGEMENT 1 PROJECT MANAGERS CHECKLIST

Inhoud. Epiloog 155. Overzicht boxen 157. Literatuur/Bibliografie 159. Lijst van personages 161

Project Voorstel. Plaats Datum Auteur Functie Status Versie

PROJECT INITIATIE DOCUMENT. Project: Outfit. Project Initiation Document. Opdrachtgever: Bestandsnaam: Dick Heinhuis & Marco Duinkerken

SUCCESVOL PROJECTMATIG WERKEN

REFERENTIE BIJLAGE 1 PRA-FORMULIER BIJLAGE 2 INTERACTIE MATRIX (VOORBEREIDING PRA

PROJECTBEHEERSING IN DE PRAKTIJK

Prince 2 / Principal Toolbox implementatie

Functieprofiel Projectleider Functieprofiel titel Functiecode 00

Handout. Pagina 1. SYSQA B.V. Almere. Capability Maturity Model Integration (CMMI) Technische Universiteit Eindhoven SYSQA SYSQA.

Beste Arjan Jonker, KWD Resultaatmanagement 2

Bram de Vuyst, Ron Seegers

9e PUG symposium PRINCE2, The Next Generation. Is sturen op budget voldoende?

Inleiding Systeemgerichte. of: SCB. Mr Joost Jansen MBA

Transcriptie:

PRINCE2 Foundation proef examen Multiple-choice oefening 1. Wat is ten aanzien van de projectomgeving het uitgangspunt van PRINCE2? A. Een Fixed-price contract B. Een klant/leveranciers omgeving C. Een omgeving voor specialisten D. Een omgeving waarin derden zijn betrokken 2. Wat is GEEN onderdeel van "Werkpakket aannemen"? A. Het begrijpen van de noodzaak tot rapporteren B. Het maken van een teamplan, waarin tot uiting komt dat het Werkpakket onder deze voorwaarden kan gedaan worden C. Toezicht houden op en beheersen van de risico's behorende bij dit Werkpakket D. Overeenkomen van tolerantie voor het Werkpakket 3. Wat is de eerste actie die bij de ontvangst een nieuw Project Issue moet worden uitgevoerd? A. Prioriteit toewijzen B. Vastleggen in het logboek C. Een kopie van het Project Issue naar de auteur sturen D. Impact analyse 4. Wat is GEEN steekhoudende actie bij risicomanagement? A. Preventie B. Verplaatsen C. Herleiden D. Ontkenning 5. Welke activiteit wordt gezien als een grote hulp bij schatting? A. Een Productdecompositiestructuur maken B. Maken van een Productstroomschema C. Schrijven van een Productbeschrijving D. Voltooien van een plan 6. Welk beheersinstrument heeft een relatie met configuratiemanagement? A. Beheersen van risico's B. Projectafsluiting C. Kwaliteitsreview D. Wijzigingsbeheer 7. Wat dient als interface tussen Beheersen van een Fase en Managen Productoplevering? A. Kwaliteitsreview B. Kwaliteitslogboek C. Concessie D. Hoofdpuntenrapport 8. In welk proces wordt, naast Initiëren van een Project, de Business case opnieuw bekeken? A. Managen Productoplevering B. Beheersen van een Fase C. Managen Faseovergangen D. Faseplan autoriseren www.markmaathuis.nl 1 van 11 Prince2 Foundation proef examen

9. Welke actie moet er worden ondernomen als een fout, die tijdens een Kwaliteitsreview is vastgesteld, niet kan worden opgelost? A. Een Afwijkingsrapport schrijven B. Een Project issue opstellen C. Een Afwijkingsplan opstellen D. Diegenen, die aan de review-meeting hebben deelgenomen, opnieuw bijeenroepen 10. Wat is verplicht in een PRINCE2 project? A. Gebruik van kwaliteitsreviews B. Gebruik van fases C. Gebruik van Afwijkingsplan D. Gebruik van teammanagers 11. Identificeer waar je eventueel rekening mee kunt houden in de structuur van een Projectplan A. De wijzigingseisen van de klant B. Training in het gebruik van een software pakket C. Drie planniveaus D. Een wijzigingsbudget 12. Wat ziet PRINCE2 als de 'drijvende kracht' van een project? A. De Business case B. Het Projectinitiatiedocument C. De kwaliteitsverwachtingen van de klant D. Het Projectmandaat 13. Welk beheersingsinstrument moet de Stuurgroep overtuigen dat de producten conform de kwaliteitseisen zijn opgeleverd? A. Werkpakket opleveren (MP3) B. Afgerond Werkpakket ontvangen (BF9) C. Fase-eindbeoordeling D. Hoofdpuntenrapport 14. PRINCE2 adviseert om de Acceptatiecriteria af te leiden of te betrekken van? A. Het Kwaliteitslogboek B. Het Projectinitiatiedocument C. De Seniorgebruiker D. Het Projectkwaliteitsplan 15. Wat is volgens Prince2 de 'officiële' start van een project? A. Ontvangst van het Projectmandaat B. Aanstelling van de Stuurgroep C. Projectinitiatie autoriseren D. Project autoriseren 16. Als basis voor succesvol gebruik van het procesmodel wordt elk proces benaderd vanuit de sleutelvraag? A. Is dit proces werkelijk relevant en noodzakelijk voor dit project B. Is het duidelijk hoe ik dit proces toepas Zo niet, wordt het dan duidelijk op het volgende niveau C. Hoe bewijs ik dat ik dit proces goed heb afgehandeld D. Hoe uitgebreid moet dit proces op dit project worden toegepast www.markmaathuis.nl 2 van 11 Prince2 Foundation proef examen

17. Als de Teammanager een probleem ontdekt dat de afgesproken tolerantie wordt overschreden van een Werkpakket, welke actie moet er dan worden genomen? A. Notitie maken in het Risicologboek B. Een Project issue indienen C. Het Werkpakket bijstellen D. Een Afwijkingsrapport opstellen 18. Welke rol kan volgens PRINCE2 worden gedelegeerd? A. Projectmanager B. Projectborging C. Opdrachtgever D. Seniorgebruiker 19. Welke van de volgende begrippen zijn onderdeel van een PRINCE2 plan? A. Project logboek B. De punten waarop voortgang wordt bewaakt en beheerst C. De projectorganisatie D. Opmerkingenlijsten 20. Wat zijn delen van het project met beslispunten? A. Kwaliteitsreviews B. Werkpakketten C. Fasen D. Productbeschrijvingen 21. Tot welke categorie hoort een Productbeschrijving? A. Technisch product B. Specialistisch product C. Management product D. Kwaliteitsproduct 22. De leden van de Stuurgroep kunnen hun Borging taken delegeren aan Kwaliteitsborging. A. Juist B. Onjuist 23. Wie moet de prioriteit evalueren van een Project issue na de analyse van de consequenties? A. De Seniorgebruiker B. De kwaliteitsborging C. De initiator D. De Projectmanager 24. In welk (management)product wordt aangegeven of een gewenst product voor het project aan derden zal worden uitbesteed A. Projectplan B. Projectinitiatiedocument C. Projectaanpak D. Projectkwaliteitsplan 25. Als moet worden vastgesteld wat 3 maanden geleden de exacte onderdelen waren van een product, welk PRINCE2 element kan je daarbij helpen A. Hoofdpuntenrapport B. Autorisaties van Werkpakketten C. Configuratiemanagement D. Issuelogboek E. Faseplan www.markmaathuis.nl 3 van 11 Prince2 Foundation proef examen

26. In welk plan identificeert PRINCE2 de voorzitter voor een kwaliteitsreview? A. Projectplan B. Faseplan C. Teamplan D. Kwaliteitsplan 27. De techniek Productgericht Plannen wordt aanbevolen voor welke van de volgende plannen? A. Elk soort plannen B. Alleen Projectplannen C. Project en Faseplannen, maar geen Afwijkingsplannen D. Alleen Faseplannen 28. Wat is het minimum aanbevolen aantal fases? A. Zoveel als er nodig zijn B. Twee C. Een D. Drie 29. Nieuwe versies van het Projectplan worden aan het eind van elke fase gemaakt ter overweging van. Welke van de onderstaande beweringen is FOUT? A. Elke herziene verwachting met betrekking tot de duur B. De gemaakte vooruitgang C. Elke herziene verwachting met betrekking tot de kosten D. De al gerealiseerde winsten 30. Welk product van Opstarten van een Project heeft gevolgen voor het benodigde aantal Fasen en planniveau's in het project? A. Projectplan B. Projectaanpak C. Projectinitiatiedocument D. Projectkwaliteitsplan 31. Wat is GEEN onderdeel van het proces "Werkpakket aannemen"? A. Overeenstemming met de producttolerantie B. Een teamplan opstellen C. Begrijpen van de behoefte tot rapporteren D. Een Voortgangsrapport opstellen 32. Als een product gewijzigd moet worden, wat moet er nog meer getoetst worden voor noodzakelijke wijzigingen? A. Productdecompositiestructuur B. Productbeschrijving C. Het Projectkwaliteitsplan D. Het kwaliteitslogboek 33. Hoe beheerst de Stuurgroep de toewijzing van middelen? A. Fase-eindbeoordeling B. Project initiatie C. Autorisatie van Werkpakket D. Ad Hoc sturing www.markmaathuis.nl 4 van 11 Prince2 Foundation proef examen

34. Wanneer je iets hebt dat een voordeel kan zijn voor een project, hoe moet dit dan aan de Projectmanager duidelijk worden gemaakt? A. Via het Hoofdpuntenrapport B. Via het Risicologboek C. Via Project Issues D. Via een Voortgangsrapport 35. Wat is het ontbrekende deel van het projectdossier behalve Organisatie, Plannen, Business case en beheersdocumenten? A. Correspondentie B. Issuelogboek C. Risicologboek D. Dagelijks logboek 36. Waarom raadt PRINCE2 aan om voor een haalbaarheidstudie een afzonderlijk project op te zetten? A. Elke optie brengt een ander Projectplan, een andere Business case en andere risico's met zich mee B. Een haalbaarheidstudie maakt het project te complex C. PRINCE2 kan niet omgaan met verschillende opties of keuzemogelijkheden D. Een haalbaarheidstudie kan geen deel uitmaken van een programma 37. In welk proces wordt de Business case gemaakt of onderzocht? 1) Opstarten van een Project (OP) 2) Initiëren van een Project (IP) 3) Beheersen van een Fase (BF) 4) Opstellen van een Plan (PL) A. In alle genoemde processen (1 t/m 4) B. Alleen in 1 en 2 C. Alleen in 1, 2 en 3 D. Alleen in 1, 2 en 4 38. Projectbeheersing wordt opgesteld gebaseerd op het Projectvoorstel, het Projectkwaliteitsplan en...? A. Business case B. Projectaanpak C. Projectplan D. Risicologboek 39. Wat is GEEN door PRINCE2 aanbevolen beheersinstrument voor gebruik door de Stuurgroep? A. Beoordeling Afwijkingsplan B. Maandelijkse voortgangsvergadering C. Fase-eindbeoordeling D. Project Initiatie vergadering 40. Wat is een PRINCE2 karakteristiek van een project? A. Heeft een oneindige levensduur B. Produceert gedefinieerde en meetbare Specialistische producten C. Gebruikt een onbekende hoeveelheid mensen en middelen D. Gebruikt een gedefinieerd aantal specialistische technieken www.markmaathuis.nl 5 van 11 Prince2 Foundation proef examen

41. Welk plan wijkt conform het advies van PRINCE2 qua structuur af van de andere plannen? A. Faseplan B. Teamplan C. Afwijkingsplan D. Geen van deze plannen 42. Welke van de volgende redenen om aan het begin van een project NIET tot in de details te plannen is FOUT? A. Het is moeilijk de toekomstige benodigde middelen te voorspelen B. Een veranderende of onzekere bedrijfsomgeving C. Het is een PRINCE2 vereiste D. Het is moeilijk de toekomstige zakelijke omstandigheden te voorspellen 43. Wat is bijzonder aan kwaliteit in de projectomgeving? A. Het moet altijd specifiek voor ieder project beheerst worden B. Kwaliteitsbeheersing kan speciaal voor het project moeten worden gecreëerd als de organisatie geen kwaliteitssysteem heeft C. Niets - het is hetzelfde als in een productieomgeving 44. In welk proces binnen Beheersen van een Fase wordt het Risicologboek bijgewerkt? A. Project issues aan de orde stellen B. Voortgang bewaken C. Project issues verzamelen D. Project issues beoordelen 45. Wat beschrijft het doel van het Hoofdpuntenrapport het best? A. Vooraankondiging van fouten die tijdens het Kwaliteitsreview zijn vastgesteld B. Biedt de Stuurgroep de mogelijkheid om tussen de Fase-eindbeoordelingen op Afwijkingen te managen C. Het identificeren van project risico's D. Het Programma Management zo snel mogelijk waarschuwen voor situaties die tot een afwijking kunnen leiden 46. Daar waar PRINCE2 beschrijft hoe fases moeten worden gedefinieerd wordt gesproken over het afwegen van een aantal factoren. Welke afweging is FOUT? A. Waar de belangrijke beslispunten in het project moeten liggen B. Teveel korte versus te weinig lange fases C. De omvang van de benodigde resources D. Hoever kan er zinvol in het project vooruit worden gepland 47. Wat is GEEN Project Issue? A. Een aantekening bij een product naar aanleiding van een Kwaliteitsreview B. Verzoek om de specificaties te wijzigen C. Een verbeteringsvoorstel voor een product D. Een vastlegging van een vastgestelde of verwachte afwijking van specificaties 48. Wanneer is er in een fase sprake van een afwijking? A. Zodra je een Wijzigingsverzoek of een Afwijking van Specificatie binnen hebt B. Zodra de huidige verwachtingen voor het einde van de fase afwijken van de vastgestelde toleranties C. Als de projecttoleranties worden overschreden D. Als de fasetoleranties worden overschreden www.markmaathuis.nl 6 van 11 Prince2 Foundation proef examen

49. De Stuurgroep heeft ten aanzien van risicomanagement drie verantwoordelijkheden. Welke hoort hier niet bij? A. Identificeren en registreren van risico's B. Beslissingen over risico's nemen C. De Projectmanager over externe risico's voor het project informeren D. Afweging maken; risico's versus te behalen voordelen 50. Hoe wordt diegene genoemd die operationeel verantwoordelijk is voor configuratiemanagement? A. Configuratiebeheerder B. Configuratie Auditor C. Productborging D. Versiebeheerder 51. Fase en hun duur worden in de PRINCE2 aanpak gedefinieerd met referentie aan? A. Het aan het project toegewezen budget B. De lengte van het project C. Hoe ver van te voren kan worden gepland D. De vereiste technische vaardigheden 52. In welke categorie hoort het Leerpuntenrapport? A. Een technisch product B. Een specialistisch product C. Een kwaliteitsproduct D. Een management product 53. In welk Plan worden de personen geïdentificeerd die betrokken worden bij het beoordelen van de kwaliteit van een product? A. Projectplan B. Fasekwaliteitsplan C. Projectkwaliteitsplan D. Projectinitiatiedocument (PID) 54. In Afsluiten van een Project wordt het Projectdossier gearchiveerd. Wat is hiervoor de reden? A. Het verschaffen van bruikbare lessen voor toekomstige projecten B. Het wordt geëist vanuit het Kwaliteitssysteem C. Het materiaal kan nodig zijn voor Programma Management D. Om toekomstige audits op het project mogelijk te maken 55. Welke van de onderstaande bewering(en) is / zijn juist: De Business Case - 1. is een beschrijving van de redenen voor het project 2. beschrijft alle consequenties voor het bedrijf als gevolg van het project A. De eerste en de tweede zijn juist B. Alleen de tweede is juist C. Alleen de eerste is juist 56. Projectmanagement op basis van de PRINCE2 aanpak is gebaseerd op? A. Componenten B. Technieken C. Processen D. Beheersinstrumenten www.markmaathuis.nl 7 van 11 Prince2 Foundation proef examen

57. Het PRINCE2 concept van "Beheersen van een Fase" komt overeen met? A. Ontwerp, bouw en implementatie B. Afleveren van een belangrijk product C. Vastleggen van middelen en autorisatie om te besteden D. Gebruik van specifieke combinatie van specialistenvaardigheden 58. De meerderheid van de PRINCE2 beheersinstrumenten worden beschreven als? A. Ad hoc B. Gebaseerd op technieken C. Projectmanager bepalend D. Gebeurtenis afhankelijk 59. Wat is GEEN sleutelvoorwaarde voor het produceren van een productstroomschema? A. Van welk product is elk product afhankelijk B. Zijn de producten duidelijk en ondubbelzinnig gedefinieerd C. Is elk product afhankelijk van een product dat buiten het plan valt D. Welke producten kunnen tegelijk geproduceerd worden 60. Daar waar PRINCE2 beschrijft hoe fases moeten worden gedefinieerd, wordt gesproken over het afwegen van een aantal factoren. Welke afweging is FOUT? A. De omvang van de benodigde resources B. Teveel korte versus te weinig lange fases C. Hoever kan er zinvol in het project vooruit worden gepland D. Waar de belangrijke beslispunten in het project moeten liggen 61. Wat verwacht je NIET te vinden in het Dagelijks Logboek? A. Bijgewerkte bijzonderheden van het Risicologboek B. Een dagboek van gebeurtenissen C. Notities over informele discussies D. Gestelde vragen en problemen die boven kwamen drijven 62. Wat wordt behalve de Business case en het Projectplan als 'onmisbaar' gezien in het PID? A. Issuelogboek B. Kwaliteitslogboek C. Structuur van het projectmanagementteam D. Risicologboek 63. In welk document komen Acceptatiecriteria het eerste voor? A. Projectinitiatiedocument B. Projectplan C. Projectvoorstel D. Projectmandaat 64. Indien er een Wijzigingsverzoek wordt goedgekeurd voordat het product is goedgekeurd, wie kan dan binnen de fasetolerantiegrenzen een besluit nemen om de wijziging alsnog te implementeren? A. De Projectmanager B. De Teammanager C. Het teamlid D. De Stuurgroep www.markmaathuis.nl 8 van 11 Prince2 Foundation proef examen

65. Definiëren wanneer en hoe een product getest zal worden, is onderdeel van welk proces? A. Planning van kwaliteit B. Maken van een teamplan C. Planning van een project D. Planning van een fase 66. Welke redenen om een project in Fasen op te delen zijn JUIST/ONJUIST? 1) De noodzaak om richting en uitvoerbaarheid te beoordelen voordat er een belangrijke toezegging moet worden gedaan. 2) Het is alleen mogelijk om activiteiten en producten, die uit een beperkte hoeveelheid werk bestaan, in detail te plannen. 3) De meeste projecten moeten in meerdere beheersbare Fasen worden opgedeeld om een juist niveau van plannen en besturing mogelijk te maken. A. Reden 1, 2 en 3 zijn juist B. Reden 3 is onjuist C. Reden 1 is onjuist D. Reden 1 is juist 67. In PRINCE2 worden alle potentiële risico's behandeld als...? A. Afwijkingen van Specificatie B. Technische afwijkingen C. Project Issues D. Wijzigingsverzoeken 68. Welk PRINCE2 product legt de identificatie, beoordeling en acceptatie van ontwerpwijzigingen vast? A. Fase-eindrapport B. Risicologboek C. Leerpuntenrapport D. Issuelogboek 69. Hoe vaak wordt de Business case bijgewerkt? A. Aan het begin en het eind van het project B. Alleen in Opstarten van een Project tijdens ''Projectvoorstel opstellen'' C. Alleen tijdens de Initiatiefase op het moment dat het definitief wordt vastgelegd D. Op elk belangrijk beslispunt 70. In welk proces vraagt de Projectmanager aan de Stuurgroep waar de autoriteit om wijzigingen door te voeren komt te liggen? A. Opstarten van een Project B. Initiëren van een Project C. Ad hoc sturing geven D. Faseplan autoriseren 71. Wat is GEEN kwaliteitsproduct? A. Resultaten van de kwaliteitsreview B. Productbeschrijving C. Issuelogboek D. Risicologboek www.markmaathuis.nl 9 van 11 Prince2 Foundation proef examen

72. Wat is de PRINCE2 beschrijving van een "Afwijking"? A. Een situatie waarin er een afwijking buiten de Toleranties is ontstaan B. Een situatie waaruit kan worden afgeleid dat er een afwijking buiten de Toleranties gaat onstaan C. Elk belangrijk Issue D. De situatie waarin een Risico ook daadwerkelijk optreedt 73. De configuratie van het eindproduct is...? A. Een voorlopig product B. Enkelvoudig product C. Het geheel van het totaal van de onderdelen D. De Productbeschrijving 74. Wie van onderstaande partijen gebruikt er een Business case in een klant - leverancier omgeving? A. Geen van beiden B. Zowel de klant als de leverancier C. De klant D. De leverancier 75. Welk product behalve de Projectvoorstel en het Projectplan geeft input aan het proces "Business case en Risicologboek aanscherpen"? A. Concept Projectinitiatiedocument B. Risico analyse lijst C. Projectmandaat D. Projectaanpak www.markmaathuis.nl 10 van 11 Prince2 Foundation proef examen

PRINCE2 Foundation proef examen Antwoorden 1 B 11 D 21 D 31 D 2 C 12 A 22 B 32 B 3 B 13 C 23 A 33 A 4 D 14 C 24 C 34 C 5 C 15 C 25 C 35 C 6 D 16 D 26 B 36 A 7 B 17 B 27 A 37 C 8 C 18 B 28 B 38 C 9 B 19 B 29 D 39 B 10 B 20 C 30 B 40 B 41 D 51 C 61 A 71 D 42 C 52 D 62 D 72 B 43 B 53 B 63 C 73 C 44 D 54 D 64 D 74 B 45 B 55 B 65 D 75 D 46 C 56 C 66 A 47 A 57 C 67 C 48 B 58 D 68 D 49 A 59 B 69 D 50 A 60 A 70 A www.markmaathuis.nl 11 van 11 Prince2 Foundation proef examen