Stap in je kracht. And then the day came,when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to Blossom.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stap in je kracht. And then the day came,when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to Blossom."

Transcriptie

1 And then the day came,when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to Blossom. Anaïs Nin Stap in je kracht

2 Ieder mens kent een diep verlangen naar balans. Balans in zichzelf, in relaties, werk en gezin. Mijn bijdrage is mensen laten groeien in hun ontwikkeling door beweging te brengen in vastgelopen patronen met dit kleine ebookje. Stop met gevangene te zijn van je eigen gedachten, stop met overleven en ga weer leven. Over de Auteur: Sandra Leon (1969) Ik ben blij met de grote uitdagingen in mijn leven, want ze hebben mij geleerd oplossingsgericht out of the box te denken Door haar brede visie is Sandra in staat koppelingen te maken die taboedoorbrekend of synergetisch werken. Tijdens de zwangerschap van haar eerste kind heeft ze een taboedoorbrekende babysite opgericht. Het idee om naast de mooie zaken behorende bij een zwangerschap en geboorte ook de risico s en gevaren te benoemen sprak aan. Er was behoefte om taboes te doorbreken, Sandra, helaas zelf ervaring met het onderwerp heeft daar handig op in gespeeld. Zodra haar kinderen de luiers waren ontgroeid heeft zij de staf overgedragen aan een Nederlands bedrijf, die de site in de top 3 van Nederland houdt. Zoals veel mensen herkennen kan de tegenslag onverwacht zomaar toeslaan, dit gebeurde in de vorm van een relatie met een narcist met verstrekkende gevolgen. Na een periode van overleven, vallen en opstaan ging bij haar het roer om en maakte zij drastische andere keuzes. Zij was niet bang om kritisch naar zichzelf en haar omgeving te kijken en gebruikte de obstakels om haar voordeel mee te doen en anderen te helpen voorkomen in dezelfde valkuilen te stappen. Haar manco was dat ze niet voldoende van zichzelf hield en daardoor steeds weer verkeerde mannen aantrok. Een heel pijnlijke en dure les. Maar het gaf ook een nieuw begin Het voordeel van alles kwijt raken is dat je een kans krijgt je leven volledig opnieuw in te richten, zolang je maar nooit jezelf kwijt raakt Je bent immers nooit de omstandigheden waarin je verkeert. Ook als je het niet breed hebt kun je een rijk leven leiden. Hou jezelf niet klein omdat je nu nog niet daar bent waar je naar verlangt. Een uitspraak die getuigd van haar veerkracht en positieve levensinstelling maar vooral van de drive om zichzelf tot grotere hoogten te brengen, ongeacht de omstandigheden en zonder bang te zijn daarbij onderuit te gaan. En onderuit ging ze, ze was even haarzelf kwijt, maar vond haar ziel, haar ware kern terug. Haar kracht is inspireren, niets is onoverkomelijk en uit iedere situatie kun je kracht putten om een vernieuwde versie van jezelf neer te zetten. Daarvoor zijn zelfinzicht en eigenwaarde en een duidelijk levensdoel van essentieel belang. Het leven was voor haar één grote leerschool voor ervaringsdeskundigheid. Mijn eigen bewandelde pad heeft me uiteindelijk geleid tot het hervinden van mijn ware vrouw-zijn. Mijn authentieke vrouwelijke essentie.

3 We maken allemaal dingen mee in het leven die niet prettig zijn, het is de kunst om je daar niet door te laten definiëren. Je bent immers nooit je verleden of je omstandigheden. Alles wat je tot dusver hebt meegemaakt, kun je gebruiken in je leven als opstap naar een krachtige persoonlijkheid. Maar hoe stap je uit je slachtofferrol en in je kracht? Stap 1. De wens om te veranderen Ok ik snap het. Wat ik tot dusver heb gedaan is zelfdestructief en dient niemand. Als ik mezelf laat zien als slachtoffer, zien anderen me ook zo en ontkracht ik mezelf. Ik wil veranderen. Acceptatie is altijd de eerste moeilijke horde om te nemen, daarna gaat het een stuk eenvoudig. Na acceptatie begint loslaten. Stap 2. Ik zie het grotere geheel. De enige manier om niet terug te vallen in destructief gedrag is om een gezonder eigenwaarde te krijgen, wat zijn mijn valkuilen, hoe denk ik over mezelf en wat staat mij daarbij in de weg. Wat heeft me tot dusver klein gehouden. Stap 3. Ik heb een actieplan. Van nu af aan ga ik de confrontatie aan met alles dat mij in de weg staat om mezelf tevreden te voelen met mijn leven. Het is zo makkelijk om weg te zakken en alleen nog het negatieve te zien, terwijl juist dankbaarheid en de dingen zien die wel goed gaan in je leven een enorme powerboost geven als je daar je focus op legt. Stap 4. Een blik in de spiegel Ik durf eerlijk en oprecht te kijken naar het effect dat mijn acties heeft op anderen en mezelf. Ook als ik me daarvoor schaam, pas als je door de schaamte heen durft te breken en je eigen aandeel kan zien kan je loslaten. Stap 5. Erken je rol Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn acties, ik heb zelf ook een aandeel in het geheel gehad (uitzonderingen daargelaten). Geef je fouten toe, kijk hoe je anders had kunnen reageren en hoe je in het vervolg wil reageren op een situatie. Stap 6. Laat angsten los Ik zie in dat mijn reacties/acties veelal te maken hebben met de grip die (on)bewuste angst op mij heeft en krijg inzicht in waarom deze angsten bestaan. Door je angsten bespreekbaar te maken, ontneem je daarmee de grip die ze op je hebben.

4 Stap 7. Maak het leven zinvol Ik streef ernaar om mijn motivatie te vinden in een dieper begrip van wie ik werkelijk ben, in plaats van angst en defensief gedrag Stap 8. Stap uit je slachtofferrol Ik stop met anderen de schuld te geven en mij slachtoffer te voelen, ik neem de verantwoordelijkheid voor het verdere verloop van mijn leven door bewuste keuzes te maken die me sterker maken. Hierdoor ga je ook heel andere situaties en mensen aantrekken. Stap 9. Vergeef jezelf Ik slik mijn trots en ik maak oprechte excuses aan de mensen die ik hebt gekwetst of in de steek gelaten, met daarin uiteraard wel mijn eigen belang voorop. We zijn allemaal mensen, en maken allemaal fouten. Een krachtig mens weet dat je van je fouten leert. Stap 10. Werk aan een nieuw stappenplan Weet welke kant je op wil maar leef in het nu, bewust, met aandacht voor de motieven en effecten die mijn acties hebben op jezelf en op anderen. Stap 11. Maak kennis met je ware kleuren Ik blijf in contact met het grotere beeld van wie ik werkelijk ben, en ontwikkel een dieper begrip van wat ik nu werkelijk wil, wat mijn waarden in het leven zijn en hoe ik mezelf wil neerzetten. Stap 12. Geniet van je groei Laat jezelf zien, durf kwetsbaar te zijn en wees een bron van inspiratie voor anderen Om aan een nieuw stappenplan te kunnen werken en je leven zinvol te maken is het van belang om te ontdekken wat jouw drijfveren, je passies zijn. In de volgende oefening kun je hiermee aan de slag.

5 Je kernwaarden ontdekken In deze oefening vind je de relevante onderdelen om zelf jouw Persoonlijke Missie vast te stellen. Persoonlijke Missie staat voor je kernwaarden in combinatie met je persoonlijke missie. Je kernwaarden zou je kunnen omschrijven als de voor jou belangrijkste waarden die de drijfveer van je handelen vormen (of als dat nu minder het geval is, wat je wel graag zou willen). Je missie heeft te maken met vragen als: waarom ben ik hier?, waarom ben ik zoals ik ben?, wat staat mij te doen als ik mijn hart en hoofd zou volgen of wat zou ik tot stand willen brengen in mijn leven. Op de volgende pagina s vind je wat handvatten om je eigen Persoonlijke Missie vorm te geven. Dit is beslist geen eenvoudige oefening die je even in 5 minuten doet. Neem er dan ook rustig de tijd voor en schakel eventueel andere mensen in om je hierin te helpen (bijvoorbeeld door kritische vragen te laten stellen zodat je het steeds scherper krijgt). Het is geen taalkundige oefening: het woord is slechts de schaduw van de daad en soms is het best lastig om de juiste woorden te vinden voor wat je eigenlijk wilt zeggen. Uiteraard is het wel belangrijk voor je dat je woorden kiest die dicht benaderen wat je van binnen voelt en voor jou symbool staan voor het wellicht onbenoembare. Er worden 4 stappen beschreven om te komen tot je Persoonlijke Missie. Uiteraard ben je vrij om je eigen methode en volgorde hierin te kiezen; als algemene richtlijn werk ik de volgende stappen uit. 1. Voorbereiding Hierin staan een aantal vragen waar je ter voorbereiding wat over na kunt denken. Dat hoeft niet zo super bewust te gebeuren. Laat de vragen een paar dagen door je hoofd sudderen en denk er af en toe even over na. Houd pen en papier bij de hand en noteer af en toe wat steekwoorden die bij je op komen. Probeer na een aantal dagen de onderstaande vragen kort voor jezelf te beantwoorden (en noteer de antwoorden ergens voor jezelf) Enige hulpvragen als voorbereiding: o o o o o Kun je je herinneren wat je aan mensen vertelde wat je later wilde worden? Welke kwaliteiten heb je wellicht verstopt, welke heb je gehouden? Waaraan kun je je het meeste storen in deze wereld? Waar kun je je over opwinden? Wat zou je willen veranderen of bijdragen om deze zaken ten goede te wenden? Waar word je enthousiast over? Welke zaken, mensen, ideeën inspireren je het meest? Wat of wie kan jou ontroeren? Waardoor of door wie kun je geraakt worden? Noteer kort de antwoorden op bovenstaande vragen.

6 2. Kernwaarden en Actiewerkwoorden Kies uit de onderstaande lijst 5 belangrijke waarden voor je. Schrijf deze 5 waarden op een apart briefje (elke waarde op een apart briefje) en leg de eerste waarde neer. Pak de 2 e waarde en probeer vast te stellen welke van de 2 bovenaan komt te liggen als meest belangrijke, passende of inspirerende waarde voor jou. Doe dit totdat je een top 5 hebt bepaald en ga dan verder met de 2 voor jou belangrijkste waarden. Kies uit de onderstaande lijst maximaal vijf kernwaarden en leg ze vervolgens in volgorde van belangrijkheid. Je kunt de lijst eventueel aanvullen met je eigen kernwaarden. Aandacht Enthousiasme Mondigheid Transformatie Affectie Essentie Muzikaliteit Troost Authenticiteit Fijnzinnigheid Natuurlijkheid Trouw Autonomie Flexibiliteit Nederigheid Uitdaging Avontuur Geduld Nuchterheid Uitmuntendheid Balans Geestkracht Onbaatzuchtigheid Veelzijdigheid Barmhartigheid Geleerdheid Ondernemerschap Veerkracht Bekwaamheid Gelijkheid Onthechting Verantwoordelijkheid Belangenbehartiging Geloof Ontmoeten Verbeeldingskracht Bereidheid Geluk Ontvouwen Verbinding Bescheidenheid Genezing Ontwikkeling/groei Verbondenheid Bescherming Genuanceerdheid Onvoorwaardelijkheid Verdraagzaamheid Betrokkenheid Gezag Openheid Vergeving Betrouwbaarheid Gezondheid Optimisme Vernieuwing Bevrijding Gratie Ordelijkheid Vertrouwen Bewustzijn Harmonie Overgave Vervulling Bezieling / Passie Heelheid Overvloed Vindingrijkheid Bloei Hulpvaardigheid Passie Virtuositeit Communicatie Humor Pionierschap Vitaliteit Creativiteit Inlevingsvermogen Potentieel/talent Volharding Daadkracht Innerlijke vrede Profijt Volmaaktheid Dankbaarheid Innovatie Rechtvaardigheid Vrede Degelijkheid Inspiratie Relatie Vreugde / Plezier Deugdzaamheid Integriteit Respect Vriendschap Dienstbaarheid Inzet Resultaat Vrijgevigheid Discipline Inzicht Samenwerken Vrijheid Doelgerichtheid Kracht Samenzijn Waardering Doelmatigheid Kunstzinnigheid Schenken Waardevrij Duidelijkheid Leiderschap Schoonheid Waardigheid Duurzaamheid Leraarschap Souplesse Waarheid Eenheid Levenslust Soevereiniteit Wijsheid Eenheid Liefde Speelsheid Zorgvuldigheid Eenvoud Mededogen Spiritualiteit Zorgzaam Eerlijkheid Meesterschap Spontaniteit Zuiverheid Effectiviteit Meeveren Synergie Efficiency Mildheid Tederheid Energiek Moed Tevredenheid

7 De Top 5 van mijn Kernwaarden is: Mijn twee belangrijkste kernwaarden zijn: en. Toetsvraag voor je kernwaarden: Ben je bereid het risico te lopen om voor dit principe of concept voor gek te staan?

8 Kies uit de onderstaande lijst vijf werkwoorden en leg ze in volgorde van belangrijkheid. Ga met de 3 belangrijkste werkwoorden verder Je kunt de lijst eventueel aanvullen met je eigen werkwoorden. Aanhangen Construeren Nemen Samenstellen Vermaken Aanjagen Contact maken Oefenen Schenken Vernieuwen Aannemen Deelnemen Omarmen Scheppen Veroorzaken Aanraken Delen Onderhandelen Schrijven Verplichten Aanroepen Demonstreren Ondersteunen Spelen Versterken Aanspannen Dienen Onderzoeken Spreken Vertalen Aanspraak maken Dragen Ontdekken Staan Vertrouwen Aansteken Dromen Ontspannen Steunen Verwerven Aanvullen Financieren Ontsteken Stimuleren Verzamelen Aanwenden Gebruiken Ontvangen Tevreden stellen Verzorgen Afleveren Geldig maken Ontwerpen Teweegbrengen Voeden Arbeiden Geloven Opbouwen Toestaan Volbrengen Bedenken Genezen Opeisen Uitbreiden Voorbereiden Begiftigen Geven Openen Uitdrukken Voorbijgaan Begrijpen Handelen Ophouden Uitvoeren Voorlichten Beklimmen Herinneren Opofferen Uitzoeken Voorstellen Bekrachtigen Herkennen Oproepen Vasthouden Voortbrengen Belichten Herleiden Optreden Veiligstellen Voortzetten Beloven Herstellen Opvoeden Verbeteren Vooruitgaan Bemiddelen Hervormen Opwinden Verbinden Voorzien Bemoedigen Herzien Organiseren Verblijden Vorderen Beoordelen Houden Overgeven Verdedigen Vormen Beschouwen Houden van Overtuigen Verdelen Vormgeven Besluiten Improviseren Overwegen Verenigen Waarderen Bespreken Inspireren Prijzen Verspreiden Wedijveren Betrokken zijn Integreren Raadgeven Verfijnen Weerklinken Bevelen Invullen Realiseren Vergemakkelijken Weerspiegelen Bevestigen Kiezen Redden Vergeven Wekken Bevorderen Lanceren Reizen Verhelderen Werken Bevrijden Leiden Relateren Verhogen Werven Bewegen Licenseren Respecteren Verkopen Zich verbinden Bijeenbrengen Meester worden Richten Verlevendigen Zich voorstellen Combineren Meten Rijpen Vereenzelvigen Zich verbeelden Communiceren Motiveren Riskeren Verlichten Zich aanbieden Mijn drie belangrijkste / meest inspirerende werkwoorden zijn:. en.. en..

9 Polijsten van je Missie Schrijf op een beknopte wijze op wat elk werkwoord voor je betekent: Verbinden van de kernwaarden en actiewerkwoorden Verbind elk werkwoord, één voor één, met de kernwaarde en stel de onderstaande vragen. Mocht een of meer werkwoorden niet logisch te combineren zijn met de kernwaarden onderzoek dan welk woord passender klinkt. (Je kunt deze oefening ook goed doen met ondersteuning van meerdere mensen) Kun je.. (kernwaarde 1). (1 e werkwoord) Kun je.. (kernwaarde 1). (2 e werkwoord) Kun je.. (kernwaarde 1). (3 e werkwoord) Kun je.. (kernwaarde 2). (1 e werkwoord) Kun je.. (kernwaarde 2). (2 e werkwoord) Kun je.. (kernwaarde 2). (3 e werkwoord) Kies uit bovenstaande omschrijvingen de meest treffende & inspirerende combinatie en laat ze samen komen in 1 begrijpelijke zin Een passende Persoonlijke Missie is net als een affirmatie: o Positief geformuleerd o Bezielend o Opwindend o Duidelijk o Waar o Aantrekkelijk o Kort en bondig

10 Mijn Persoonlijke Missie is: Je Persoonlijke Missie controleren Beantwoord de volgende vragen die betrekking hebben op je Persoonlijke Missie: Ben jij het? ja nee Is je Persoonlijke Missie waar? ja nee Is hij uitdagend? ja nee Prikkelt hij anderen? ja nee Zou je je Persoonlijke Missie centraal willen stellen in je leven? ja nee Kun je je er op het werk mee bezighouden? ja nee Kun je er thuis aan werken? ja nee Kun je er op een feestje iets mee? ja nee Kun je er in je eentje aan werken? ja nee Is het ook in andermans belang als ik dit doe? ja nee Mocht je 1 of meerdere vragen met nee beantwoorden, kijk dan of je je Persoonlijke Missie zo kunt aanpassen dat je deze vraag met ja zou kunnen beantwoorden (tenzij je uiteraard de vraag niet relevant vindt voor jouw Persoonlijke Missie).

11 En voor nu, geef jezelf een complimentje want je bent zojuist een heel stuk dichter bij je authentieke zelf gekomen door je je persoonlijke missie weer te herinneren. Ben je door deze oefening geïnspireerd geraakt, en wil je jezelf nog beter leren kennen? Durf jij het kooitje open te zetten voor je ware verlangens en passie? Dan wordt het hoog tijd om echt in je kracht te stappen. Hou een dagboek van je groei bij Deze Dagboek oefening zal je dichter in contact brengen met je gevoel, wat je graag wil en wat je nodig hebt om jezelf een gevoel van herbronning, kracht, stressrelease en een gevoel van je authentieke levensweg volgen te geven. 1. Maak ½ uur vrij in je (drukke) schema en noem het Date met Mezelf. Als je dit inplant in je agenda is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk zal doen. 2. Bereid je voor op deze date met jezelf door te beslissen waar je dit wil gaan doen (thuis tijdens een werkbreak, in een café of in de zon op een bankje in het park) en zorg ervoor dat je de spullen die je nodig hebt bijeen hebt. Je hebt een dagboek, schriftje of schrijfblok en een pen nodig natuurlijk. Misschien wil je tussendoor wel wat drinken dus zorg dat je ook een flesje water bij de hand hebt. En als je zin hebt om jezelf eens heerlijk creatief te laten gaan, misschien zelfs wat kleurpotloden. Zo, nu ben je er klaar voor en is de tijd aangebroken. Ik vind het heerlijk om van die kriebel en krultekeningen te maken. 3. Begin met je aandacht naar je adem te brengen, gewoon aandacht hoe je adem je lichaam binnenkomt en verlaat, je ademhaling is belangrijk, het is een bron van leven.

12 Doe 4 diepe in- en uitademingen, vervolgens adem je in gedurende 4 tellen en adem je rustig weer uit 4 tellen. Herhaal dit ritmisch ademen. Het zal je helpen om volledig in het hier en nu te komen en om te ontspannen. Je bent veel beter in staat om je intuïtie aan te spreken ( je innerlijke wijsheid) als je ontspannen bent. 4. Voor de oefening schrijf je bovenaan het blad. Wat ik echt nodig heb om me goed te voelen, krachtig, zacht en innerlijke rust is. - pauzeer even en luister naar wat je innerlijke wijsheid en de energie om je heen je wil vertellen. 1. _begin met schrijven en blijf minsten 15 minuten doorschrijven. Schrijf alles neer wat in je opkomt, het hoeft geen literair kunstwerk te zijn, wees lief voor jezelf en veroordeel niets wat je neerzet. Maak je niet druk om spelfouten, je schrijft voor jezelf. Jouw gedachten op papier, jouw innerlijke wijsheid en om in contact te komen met je authentieke behoeften. Vertrouw jezelf 2. Lees nu eens na wat je hebt geschreven en de volgende 5 minuten geef je jezelf antwoord op de vraag. wat wil mijn innerlijke wijsheid me vertellen, wat wordt me duidelijk en kies vervolgens 1 actie uit de inzichten die je hebt mogen ontvangen uit je oefening. Geef jezelf toestemming om spontaan te zijn, 3. Herhaal deze date met jezelf regelmatig om dichterbij jezelf en je ware behoeften te komen staan. 4. Geniet van de prachtige inzichten die je hebt mogen ontvangen, en wees dankbaar.

13 De kracht van de juiste vragen stellen om te manifesteren Iedereen die bezig is met het pad van zelfontwikkeling zal ze vroeg of laat weleens hebben uitgeprobeerd, affirmaties. Een statisch zinnetje met een vastomlijnde waarheid die je hoogstwaarschijnlijk zelf nog niet zo voelt of ervaart en die als je het maar lang genoeg blijft herhalen als waarheid zou moeten gaan inzinken. STOP - Wat nu als ik zeg dat je door creatieve vragen te stellen veel dieper komt? Even een voorbeeldje. Affirmatie - Ik ben waardevol Iemand met een laag zelfbeeld zal hiertegen onmiddellijk in protest gaan met het gevoel, dat is immers afgestemd op het gevoel van waardeloos zijn. De creatieve vraag - Waarom ben ik waardevol? Probeer je daarin eerst af te stemmen op je gevoel, focus je op je ademhaling en laat de vraag even inzinken. Een antwoord vanuit je gevoel komt nooit binnen de eerste 10 seconden, het duurt altijd even om in je gevoel terecht te komen, een antwoord binnen die tijd zal dan ook vaak een logica of beleefdheidsantwoord zijn van je mind. Laat de antwoorden naar je toekomen, probeer ze niet af te dwingen. Verdiepingsvraag - Hoe voel ik me als ik me waardevol voel? Hierbij spreek je de diepere gevoels-laag aan, die dichtbij je kernwaarden komen. Hoe meer je afgestemd bent op je gevoel, hoe makkelijker het is om moeiteloos te manifesteren, omdat je jezelf niet door anderen van je pad laat brengen, maar trouw blijft aan wat goed is en voelt voor jou. Probeer het eens... Have fun! En wees mild voor jezelf! Feel good Flow Veel mensen zien je goed voelen als zomaar een emotie, of een staat van zijn, maar het is ook een boodschap op zichzelf. Als je je goed voelt, in de zogeheten flow zit, trek je automatisch dingen/mensen aan die goed voelen, dingen die je graag wil of ooit hebt willen hebben/doen. Je goed voelen is een boodschap van je Interne GPS die je verteld dat je op de juiste weg bent. Je rot voelen = je gaat de verkeerde kant op en hebt gedachtes of overtuigingen die niet overeen komen met wat je graag zou willen. Je goed voelen = je bent op het juiste pad, gaat de juiste kant op, je denken komt overeen met waar je ziel naar verlangt. Maak er een gewoonte van om iedere keer als je je rot voelt even stil te staan, diep in te ademen en de focus weer te leggen op wat je WEL wil voelen.

14 Hoe creëer je meer flow in je leven Soms zit je geweldig in je flow, en lijkt alles welhaast vanzelf te gaan. En ineens zit alles weer tegen en lijkt of niets wat je doet lukt. Eindelijk begint het duidelijk te worden waar dit door komt. Om vanuit flow te kunnen creëren zijn een aantal dingen van belang. Als deze niet op elkaar zijn afgestemd wordt je flow onderbroken. Flow is niets anders dan energie in beweging Het nu, de kracht van Nu kennen we allemaal. Het is belangrijk om volledig in het huidige moment te staan en deze te accepteren. Zelfs als de omstandigheden (nog) niet zo zijn als je zou willen. Een duidelijk beeld hebben van welke kant je op wil, leer je kernwaarden kennen, je passies en maak daarvan doelen die je wil bereiken. Durf grootst te dromen. Als je ontevreden bent met je huidige leven, maar ook niet weet welke kant je op wil, dan is flow onmogelijk... creaties en inspiratie blijven uit. En je belandt in een negatieve spiraal. Als je wel tevreden bent met je huidige leven, maar geen visie voor de toekomst hebt dan zit je wel goed met beide benen in de realiteit, maar is er geen groeikans.

15 Als je ontevreden bent met je huidige situatie en een heel duidelijk beeld hebt van hoe je leven er wel uit zou moeten zien, dan veroorzaakt dat stress en ook dan is flow onmogelijk. Dit was mijn persoonlijke battle om te doorbreken. Maar hoe creëer je dan wel flow? Door te accepteren dat je wellicht nog niet daar bent waar je wezen wil, te kijken naar de mogelijkheden die er in deze omstandigheden wel zijn, en met 1 oog vooruit blijven kijken in de richting waar je naartoe wil. Je voelt dan dat je op de juiste weg zit. In flow voel je je gelukkig en het meest jezelf. Als je weet hoe flow werkt, kun je meer flow in je leven brengen en een gevoel van dankbaarheid en voldoening vinden. Iemand vroeg laatst aan me maar wat versta jij dan onder flow, mijn antwoord was als volgt. Het verschil tussen geluksgevoel in het NU en flow zie ik voor me, ik ben een beelddenker en gebruik graag metaforen. Als ik volledig in het Nu ben, voel ik een enorme rust, bijna sereen, ik stel me dat voor als een warme poel water met een rimpelloos oppervlak. Flow daarentegen zie ik voor me als een prachtig kabbelend beekje met helder water. Ontsprongen bij de bron, onderweg naar de zee met hier en daar een stroomversnelling of een rots in het water. Dankbaarheid Een andere krachtbron die je kan aanboren naar een gelukkiger leven is dankbaarheid. Dankbaarheid is de grootste kracht in het universum, het geeft hoop, het maakt verdriet draagbaar en laat je zien wat er allemaal wel goed gaat in je leven. Het is zo makkelijk om weg te zakken in moeilijke situaties en alleen nog het negatieve elke dag te zien, maar er gebeurd ook vast nog heel veel moois in je leven. Door de focus te verleggen van de dingen die niet kunnen en er niet zijn naar wat wel kan en er wel is, verleggen we ook de energie waarmee we dingen aantrekken. Een leuke manier om dit visueel te maken is een dankbaarheidsboom op de muur of wat kleiner in een vaas.

16 Je neemt een tak. Dit kan een gevallen tak zijn die je hebt gevonden of een lange krullende wilgentak die je kan kopen en zet hem stevig in een pot aarde. Versier de tak dan met je eigen symbolen voor overvloed, liefde en zegeningen en plaats de pot op een plek in huis die goed voor je voelt. Eventueel kan je nog stenen op de aarde leggen. Als je vervolgens een nieuwe vriend ontmoet, een geschenk ontvangt of een belangrijke levensles mag ontvangen, of iets hebt overwonnen maak je een nieuw dankbaarheidskaartje en hang die aan je boom. In de loop van het jaar zal je boom gevuld worden met jouw waardering voor jezelf en voor anderen. Aan het eind van het jaar kan je ervoor kiezen je kaartjes te bewaren of een dankbetuigingsceremonie te doen waarbij je de kaartjes verbrand en symbolisch ruimte maakt voor mooie nieuwe dingen. Nawoord Er bestaat een wet in het universum die maar weinigen echt kennen en toepassen: wat in liefde gegeven wordt, keert veelvoudig in liefde terug. Deze wet is niet bedoeld om miljonair te worden. Maar wie hem begrijpt en toepast, zal in zijn leven nooit het gevoel

17 hebben iets tekort te komen. Vandaar mijn keuze om dit boekje gratis ter beschikking te stellen, in de hoop dat iedereen de kracht in zichzelf mag gaan ontdekken. Tot slot wil ik nog een aantal mensen bedanken voor het kruisen van mijn pad en het geven van enorme inspiratie en doorzettingskracht. Petra de Ree van Business Diva Sandra Vogelaar van Creative Visions Lots of love, Sandra Leon Wil je naar aanleiding van dit ebook contact met de auteur? Stuur dan een mailtje naar

Handvat formuleren van kernwaarden en persoonlijke missie

Handvat formuleren van kernwaarden en persoonlijke missie Handvat formuleren van kernwaarden en persoonlijke missie Er worden 5 stappen beschreven om te komen tot je persoonlijke missie en deze vervolgens in verband te brengen met de kernwaarden (van Amsta) en

Nadere informatie

Wil je ook een persoonlijke missie formuleren? Volg dan het stappenplan hieronder. Ik ga je helpen!

Wil je ook een persoonlijke missie formuleren? Volg dan het stappenplan hieronder. Ik ga je helpen! In ons gejaagde leven vergeten we wel eens stil te staan bij de dingen die het er om doen. Door de vele rollen en verwachtingen die er zijn of we onszelf opleggen, dreigen we steeds verder af te komen

Nadere informatie

Kies uit de uitgebreide lijst hieronder de 10 waarden die voor jou het meest waardevol zijn.

Kies uit de uitgebreide lijst hieronder de 10 waarden die voor jou het meest waardevol zijn. Ken je kernwaarden Kies uit de uitgebreide lijst hieronder de 10 waarden die voor jou het meest waardevol zijn. Apart word-bestandje waarden-afstreeplijstje Het zijn er nogal veel (200). Misschien vind

Nadere informatie

OPEN VRAGENLIJST ASSESMENT. Onderdeel 1: Kernwaarden, missie en leiderschap. 1.1. Kernwaarden en missie

OPEN VRAGENLIJST ASSESMENT. Onderdeel 1: Kernwaarden, missie en leiderschap. 1.1. Kernwaarden en missie OPEN VRAGENLIJST ASSESMENT Onderdeel 1: Kernwaarden, missie en leiderschap 1.1. Kernwaarden en missie Kernwaarden zou je kunnen omschrijven als de voor jou belangrijkste waarden die kenmerkend zijn voor

Nadere informatie

Ontdek je kernwaarden

Ontdek je kernwaarden Ontdek je kernwaarden en gebruik ze als jouw kompas voor de toekomst By Fabienne Renders Heb jij ook weleens dat gevoel? Het gevoel dat je eigenlijk niet zo best past in jouw job? In jouw werkomgeving?

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

DE LANTAARN KRIJG ZICHT OP JOUW WAARDEN

DE LANTAARN KRIJG ZICHT OP JOUW WAARDEN KRIJG ZICHT OP JOUW WAARDEN Een lantaarn helpt je om in het donker je weg te vinden. Zo is het ook met je waarden. Je persoonlijke waarden belichten het pad dat voor jou is weggelegd, ze geven richting

Nadere informatie

49. Capaciteit 50. Communicatie 51. Consequentheid 52. Continuïteit 53. Controle 54. Creatief handelen 55. Creativiteit 56. Daadkracht 57.

49. Capaciteit 50. Communicatie 51. Consequentheid 52. Continuïteit 53. Controle 54. Creatief handelen 55. Creativiteit 56. Daadkracht 57. Kernwaarden kies de belangrijkste kernwaarden voor jou. Scherp het dan aan tot maximaal 5-10 kernwaarden die altijd voor jou gelden ook in moeilijke momenten. 1. Aanbidding 2. Aandacht 3. Aanpasbaar 4.

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Ik zeg wat ik bedoel Ik bescherm mezelf Ik durf nee te zeggen Ik spreek met respect Bedachtzaamheid Ik neem de tijd om na te

Nadere informatie

UW KERNWAARDEN ALS KOMPAS

UW KERNWAARDEN ALS KOMPAS UW KERNWAARDEN ALS KOMPAS We kunnen twee soorten kernwaarden onderscheiden: specifieke kernwaarden die betrekking hebben op de eigen handelwijze (werkwaarden) en algemene kernwaarden die de verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit.

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit. Oefening: Waarden Sorteertaak. Wat zijn waarden eigenlijk? Waarden zijn de dingen die jij als persoon écht belangrijk vindt in het leven. Het is belangrijk ze niet te verwisselen met normen, wat je meer

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg

Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg Annemieke Kuin humanistisch geestelijk verzorger Westfriesgasthuis, Hoorn Spiritualiteit / Zingeving Aandacht voor eigen spiritualiteit In gesprek gaan

Nadere informatie

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden.

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden. Ke(r)n jouw waarde Ontdek jouw kernwaarden Ontdek jouw kernwaarden - pag. 2 Ontdek jouw kernwaarden Wat jou drijft in jouw leven en werk bepalen jouw keuzes. Het is dus belangrijk om te weten wát je drijft,

Nadere informatie

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven.

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. 11 video s 11 schrijfoefeningen 11 affirmaties 11 inspiratie-quotes SHINEYOURLIGHTNOW.NL Dit is je Flow Dagboek voor de Fuck

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Module 1. Bewustwording.

Module 1. Bewustwording. Module 1. Bewustwording. Dag 3. Visioning Ontdek wat jouw ziel te zeggen heeft over jouw bestemming en werk. Je staat op het punt om te gaan luisteren naar de wijsheid van je ziel als het gaat over jouw

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

-1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn

-1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn Test geluk en levenskunst Beantwoord elke stelling met ja/eens of nee/oneens -1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn -2- Ik ben niet zo gevoelig voor lof of

Nadere informatie

Leiderschap is van iedereen

Leiderschap is van iedereen Leiderschap is van iedereen Eddy Karrenbelt Als u het wenkend perspectief leest in het boekje mensenzorg voor de transitie in de Langdurige Zorg. Dan vindt u het streefbeeld gedreven professionals. In

Nadere informatie

Tapping audio. Werkboek audio 2. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie

Tapping audio. Werkboek audio 2. Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie Tapping audio Werkboek audio 2 Kees Holtrigter (The 7D Solutions) 3e editie Audio 2 De dag beginnen zonder stress en met energie Deze oefening is bedoeld om de dag direct goed te beginnen. Je vervangt

Nadere informatie

Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen

Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen 1 Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen TEL +31157851592 EMAIL: INFO@POWER-EVENTS.EU WEBSITE: WWW.POWER-EVENTS.EU 2 De kracht van jouw Kernwaarden en Overtuigingen Waar komen waarden vandaan?

Nadere informatie

Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven

Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven Gefeliciteerd, vandaag neem jij de eerste stap richting een Proud to be Stout leven. Ik ben trots op jou! De aankomende 8 weken neem ik jou mee

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen.

Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen. ME, MYSELF & I Om te beginnen... Ga lekker zitten, maak het jezelf gemakkelijk Zet muziek op waar je rustig van wordt en neem de tijd om een paar keer diep in en uit te ademen. Pak je opschrijfboekje en

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge DANKBAARHEID MANIFESTEER MEER OMZET CHALLENGE 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET CHALLENGE IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw

Nadere informatie

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven!

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven! Hai, hai, Hoe was 2018 voor jou? We zijn weer bij het einde van het jaar en dat is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat er volgend jaar komen gaat. De

Nadere informatie

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Margot Peters Schrijfster: Margot Peters Coverontwerp: Margot Peters ISBN: 9789402141078 Margot Peters,

Nadere informatie

Geld affirmaties. Ik leef in een wereld vol overvloed. Geld en overvloed zijn slechts gevolgen. Overvloed zit in mij.

Geld affirmaties. Ik leef in een wereld vol overvloed. Geld en overvloed zijn slechts gevolgen. Overvloed zit in mij. Geld affirmaties Ik leef in een wereld vol overvloed. Geld en overvloed zijn slechts gevolgen. Overvloed zit in mij. De acties die voor overvloed zorgen komen vanzelf op de meest geïnspireerde manieren.

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

The Magic / Rhonda Byrne

The Magic / Rhonda Byrne The Magic / Rhonda Byrne samenvatting: The Magic is gebaseerd op de Wet van de Aantrekkingskracht, een fundamentele, wetenschappelijke, universele wet, die alle energie in ons universum stuurt. Volgens

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Updates, nieuwe barrières doorbreken en volgende stappen

Updates, nieuwe barrières doorbreken en volgende stappen 100.000 euro per maand dagboek 15 november 2016: Updates, nieuwe barrières doorbreken en volgende stappen Tijd voor een update. Het is een tijdje geleden dat ik een stuk heb gepubliceerd voor het 100.000

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Next Level Doelen Programma

Next Level Doelen Programma Next Level Doelen Programma Succesvol in Balans Next Level Doelen Pagina 1 van 9 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden door

Nadere informatie

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans.

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Gratis online training Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Show up & Shine Welkom bij deze online training. In 3 delen neem ik je mee op reis naar een lichtere manier

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

En wees vooral heel oprecht en eerlijk: dit is puur voor jezelf, niemand anders leest dit. Wat denk je dus écht?

En wees vooral heel oprecht en eerlijk: dit is puur voor jezelf, niemand anders leest dit. Wat denk je dus écht? Module 2 Volgende hoofdstukken uit het boek Dit ben je écht! staan hiermee in verbinding: - Deel II, de 40 sleutels! Sleutel 1, blz. 21: Je bént bewustzijn! (Lees de opdracht reeds in het begin van de

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Werkboek Nieuwjaarsbezinning

Werkboek Nieuwjaarsbezinning Werkboek Nieuwjaarsbezinning Tel je zegeningen over 2017 en voed je verlangen voor 2018 Met de Nieuwjaarsbezinning neem je de tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar het

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH WERKBOEK DE GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH 1 Hartelijk welkom bij De Overvloed Challenge. Ik nodig je uit om alle opdrachten in dit werkboek te maken. Maak aantekeningen en

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl Visie op Leiderschap Leiderschapsvisie? Kortweg: een visie is wat er over 1 tot twee jaar moet staan, hoe dat functioneert en voelt. En: jouw visie op leiderschap is de toetssteen en de leidraad voor de

Nadere informatie

Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING

Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING Een reis naar binnen Foto s, schilderij en tekst: Gita Siebers, tenzij anders vermeld 1 juli 1997 Waarom voel ik me zo afgesneden van mezelf? Waarom ben ik niet

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID...

IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID... IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID... Geplaatst op 28 juni, 2015 in het YOGI YOGA blad editie juli + augustus 2015 Lieve schat, je bent zo'n mooie, lieve en grappige vrouw, zelfs met je nukken

Nadere informatie

Kijk in de spiegel en zeg: Ik hou van mezelf en accepteer mezelf precies zoals ik nu ben. Wat denk je nu? Ga na hoe je je voelt. Dit kan wel eens de

Kijk in de spiegel en zeg: Ik hou van mezelf en accepteer mezelf precies zoals ik nu ben. Wat denk je nu? Ga na hoe je je voelt. Dit kan wel eens de Kijk in de spiegel en zeg: Ik hou van mezelf en accepteer mezelf precies zoals ik nu ben. Wat denk je nu? Ga na hoe je je voelt. Dit kan wel eens de kern van je probleem zijn. 10 Ik accepteer al mijn kanten

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT Kernwaarden CONCEPT 1. Bevlogenheid We zijn betrokken en gedreven in wat we doen voor onze omgeving en voor onszelf. We voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat. We maken kenbaar wat onze toegevoegde

Nadere informatie

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID ACCEPTATIE geaccepteerd worden zoals ik ben ACCURAATHEID precies zijn in mijn meningen en opvattingen ALLEEN ZIJN tijd en ruimte vinden om alleen te zijn AUTONOMIE zelfstandig en onafhankelijk zijn AVONTUUR

Nadere informatie

Het sprekende hart. van. Louise Hay

Het sprekende hart. van. Louise Hay Het sprekende hart van Louise Hay Ik draag dit boek op aan jouw hart. Je hart is jouw machtscentrum. Ik heb geleerd dat creëren makkelijk is als gedachten van liefde recht uit je hart komen. Maak nu aanspraak

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

De paradijsvogelcoach, wie is dat?

De paradijsvogelcoach, wie is dat? De paradijsvogelcoach, wie is dat? Inmiddels al een aantal jaren geleden voelde ik me vaak gespannen en onrustig, op zoek naar mezelf. Ik had een goed leven: een gezin, een goede baan en genoeg geld om

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

W E R K B O E K E X T R A

W E R K B O E K E X T R A W E R K B O E K E X T R A Attunement Diary S C H I J N J E L I C H T M O O I E V R O U W, D E W E R E L D H E E F T J E N O D I G! Ik stem me af op het Universum zodat ik Eenheid en Harmonie ervaar 2016

Nadere informatie

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt..

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt.. WERKBOEK Durf te doen wat je raakt.. Dag 1 what makes you happy Wat is jouw happy list? Waar word je blij van? Waardoor vergeet je de tijd? Wanneer voel je de sprankel in je buik? Wat is je droom, je wens

Nadere informatie

H A P P I L Y E V E R A F T E R..

H A P P I L Y E V E R A F T E R.. H A P P I L Y E V E R A F T E R.. I N 5 S T A P P E N M E E R G E L U K I N J E R E L A T I E A A N D A C H T V E R T R O U W E N Y V O N N E T H U I J S W W W. B R E I N - P O W E R. C O M A C C E P T

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PLUK DE DAG Positiever leven, het begin. Stap 1. Vandaag heb je een nieuwe dag gekregen. Geniet er van. In alle vormen en maten. Wees een bron van energie voor jezelf en voor anderen.

Nadere informatie

100 deugden. Reflectiekaarten. The Virtues Project TM. Uitgeverij ACT on Virtues

100 deugden. Reflectiekaarten. The Virtues Project TM. Uitgeverij ACT on Virtues 100 deugden Reflectiekaarten The Virtues Project TM Uitgeverij ACT on Virtues Deugden Als we deugden op de voorgrond van onze aandacht brengen, kunnen we dit grandioze reservoir van spirituele kracht aanboren.

Nadere informatie

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2 Online training Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren Module 2 www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Module 2 Jouw persoonlijke script We gaan praktisch aan de slag met het maken van jouw persoonlijke

Nadere informatie

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl Verbonden in Vrijheid Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 1 IS HET MOGELIJK? 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 2 DE MYTHE 04-11-2009 Leonie

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben.

DRIE GOUDEN TIPS om Nee te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. Chantal Smeets 1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 4 3. DRIE GOUDEN TIPS...

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Instructie bij het leggen van de eigen-waarden kaartjes

Instructie bij het leggen van de eigen-waarden kaartjes 1. Maak ruimte op een tafel 2. Knip de kaartjes uit en leg ze op een stapeltje 3. Leg aan de linkerzijde van je werkveld de 4 categoriekaartjes Op dit moment het meest belangrijk, Op dit moment ook belangrijk,

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

De eerste stap naar geluk in je leven

De eerste stap naar geluk in je leven De eerste stap naar geluk in je leven Is dit e-book wat voor mij? Ben jij overwerkt of voel je dat jouw grens bijna bereikt is? Heb jij idealen en geloof jij nauwelijks dat het nog mogelijk is om jouw

Nadere informatie

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée Life Coach Désirée Snelling Berg Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée 2011 Magie voor het verkopen van je huis

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij? Welke kleur kies jij? Eerst even dit... Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of de kleur van je lievelingsjurk. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden overbodig

Nadere informatie

Voor Noa Mali Zulueta Acea

Voor Noa Mali Zulueta Acea Voor Noa Mali Zulueta Acea Lichtflits Momenten van inzicht Lichtflits Momenten van inzicht Anniek Oosting Schrijfster: Anniek Oosting Coverontwerp: Anniek Oosting ISBN:9789402123234 Lichtflits/Anniek Oosting/2014

Nadere informatie

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn?

Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Dag 7: Welke acties neem je die passen bij je nieuwe geld-bewustzijn? Laatste dag. Kom je ook bij de Geld is Liefde Community? (En alle redenen om lid te worden.) Wat is de mindset van waaruit je moeiteloos

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Flowdagboek voor de Intuïtie challenge

Flowdagboek voor de Intuïtie challenge Flowdagboek voor de Intuïtie challenge MANIFESTyourlight.nl Dit is je flowdagboek voor de Intuïtie challenge Vul het in op het moment van de dag dat je intuïtie vertelt dat je dat moet doen. Als je schrijft

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn? Hoe voelt het om gelukkig te zijn? Wat maakt jou gelukkig?

Wat is het verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn? Hoe voelt het om gelukkig te zijn? Wat maakt jou gelukkig? Wie ben ik? krantenkoppen Wat is het verschil tussen geluk hebben en gelukkig zijn? Hoe voelt het om gelukkig te zijn? Wat maakt jou gelukkig? Sonja Lyubormirsky definieert geluk als de ervaring van vreugde,

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie