Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING"

Transcriptie

1 Gita Siebers November 2009 MENS IN WORDING

2 Een reis naar binnen Foto s, schilderij en tekst: Gita Siebers, tenzij anders vermeld

3 1 juli 1997 Waarom voel ik me zo afgesneden van mezelf? Waarom ben ik niet wie ik ben? Wie ben ik, wat ben ik en waarom? Ik moet op zoek, op zoek naar mezelf! Ik wil niet meer vanuit onzekerheid spreken, ik wil geen vreemde van mezelf zijn, ik wil me zeker en eigen voelen, ik wil binding met mezelf. Ik wil mezelf zijn.

4 Op zoek naar binnen, naar mijn diepste IK. Nog zo onbekend, maar ik weet, het kan niet echt vreemd zijn. Beetje bij beetje kom ik steeds dichterbij, door alle stofdraden van herinneringen heen. Pijn en verdriet beginnen langzaam op te lossen. Afzonderlijke beelden vormen zich, al zijn ze nog mistig. Hoop en wanhoop wisselen elkaar af, maar ik wil blijven geloven in deze reis naar binnen. Al mijn energie stop ik er in. Ik moet wel! Een weg terug is nu niet meer mogelijk. Ik moet door totdat ik niet meer kan, ik mag het nu niet opgeven!

5 Maar juist dan, als ik denk, ik ben er bijna, ik heb nu het diepste dal gehad, val ik in een bodemloze put. Ik moet nog dieper en verder de duisternis in. Alles achter me is weg en voor me is niets. Ik weet niet meer waar ik het zoeken moet. Mijn kracht is op en ik voel me zo ver, zo ver van alles, van mezelf, van het leven. Ik kan nog enkel wanhoop voelen. ik wil niets meer voelen, ik wil niet meer, ik wil niets, ik wil...

6 ...God sta me bij! En dan ineens, als ik echt niet meer kan, als ik het vechten op moet geven, word ik bij de hand genomen, opgelicht, door de duisternis heen naar het licht. Alle losse beelden worden één. Een helder ogenblik waarin ik alles besef; Die ik ben, wat ik ben en waarom!

7 Zo n onbeschrijflijk gevoel, zo n dierbaar gevoel, zo terug naar de bron, zo helemaal mezelf. De zoektocht is voorbij... Ik ben weer terug van weggeweest. Verbonden, eindelijk verbonden met mezelf. Herkenning, erkenning. Thuiskomen in mezelf. Begrijpen, wie, wat en waarom ik ben. Ik sluit een nieuw verbond met mezelf, met mijn eigen IK. IK ben die ik BEN. IK BEN IK De zoektocht is voorbij...de reis gaat door...

8 Heb geduld! Wees voor jezelf een goede reisgenoot

9 BLIJF JE VERWONDEREN EN GENIET VAN DE GROOTSHEID IN DE KLEINE DINGEN OM JE HEEN

10 KRACHT juli 1997 Het is zo wonderlijk, zo naar mijn idee uitzonderlijk, om zoveel kracht te voelen. Kracht van binnenuit, zo zuiver, zo sterk en toch zo zacht. geen verleden, geen toekomst, alleen Nu. Kracht voel ik nu. Ik kan zeggen wat ik denk, wat ik voel, weten wat ikzelf bedoel. Zeggen, zonder twijfel, goed of slecht bestaan nu niet.

11 Enkel Nu, geen verleden, geen toekomst, alleen Heden. Heden is voor mij een wonder geschied. Nieuwe kracht die ik geniet, die vast ligt en toch vrij in mijzelf. Zo een niet uit te spreken gevoel scheppend, dat ik bijna overstroom. Het geeft niet, ik geniet. Ik dank en blijf danken voor dit alles. Vreugde, vrijheid, de kracht van binnen. Sluimerend aanwezig geweest en nu bruisend als de zee, met kracht en toch zo zacht. Niet te veel, niet te weinig, niet goed, niet slecht, enkel Nu, enkel kracht, die er gewoon mag zijn. Kracht die zegt: Ik mag er zijn. Dit gevoel, dit niet uit te spreken gevoel, opnieuw geboren worden en uit eigen kracht en voelen en weten Ik mag er zijn NIET ENKEL NU, MAAR VOOR ALTIJD!

12 IK GELOOF juli 1997 Proberen te leven in zijn voetsporen. De weg te volgen, die Hij is gegaan. Samen met die mensen, die kiezen die weg te gaan. Samen bouwen, samen sterk, samenkomen, samen helpen, samen kerk. Mijn energie en goede wil komen goed te pas. Ik luister en geef gehoor. De kerk wordt een wezenlijk deel van mijn leven. Maar dan, na jaren doorlopen; De energie is op. Uitgeblust voel ik me en vreemd tussen al deze mensen. Ik ben de weg kwijt. Ik moet een stap op de plaats maken, rust. Nu even niet voor anderen, maar voor mezelf. Niet mezelf voorbij lopen, maar luisteren. Luisteren naar mezelf, naar binnenkeren. Mijn eigen weg terugvinden. Nu sta ik er alleen voor, alleen moet ik dit klaren. De confrontatie met mijn eigen Ik. Zoekend en hopend, te vinden welke richting te gaan.

13 Maar soms is het te veel voor één alleen. Ik snak naar hulp, begrip, een luisterend oor, maar ik kan niet meer op zoek naar mensen, mensen moeten op zoek naar mij. Ik voel me zo alleen en verlaten, maar iets zeggen of vragen kan ik niet. De duisternis sluit zich om me heen, geen lichtpuntje meer te zien Waar is nu die kerk Waar zijn die mensen Met wie ik samen op weg was t is OP, t is WEG, t WAS. Maar dan, heel langzaam maar zeker zie ik weer licht. Mensen, die me bij de hand nemen. Er komt beweging in, een stap de goede kant op. t Licht begint ook voor mij weer te schijnen. Te schijnen als nooit te voor. Door hen die bij me bleven, door HEM die bij me bleef.

14 Ik voel me door de duisternis heen, als herboren. Door hen die in mij bleven geloven, door HEM die in mij bleef geloven. Niet enkel in mooie woorden, maar in daden en mensen liet HIJ zich zien. Altijd zal Hij bij me blijven. Ik hoef nooit meer te zoeken. Hij is er gewoon voor mij en voor iedereen die wil zien en luisteren. Luisteren en omzien naar jezelf, naar HEM. IK GELOOF IN HEM EN IN MEZELF IK GELOOF IN DE LIEFDE, DE BASIS VAN ALLES IK GELOOF MET LIEFDE IN HEM KOM THUIS IN JEZELF EN JE KOMT THUIS BIJ HEM

15 Moeder en Kind, Geven en Nemen augustus 1997 Je kunt je kind van alles geven, maar het kind bepaalt wat het neemt, zonder betaling, zonder schuld. Jij mag ontvangen, wat je kind je wil geven. Nemen mag je nooit, alleen dankbaar ontvangen Je geeft je kind het leven, niet om van het kind te leven maar om het kind zelf te laten leven. Je geeft je kind oprechte liefde, je kind neemt en vraagt wanneer het nodig is. Hoe meer het krijgt, hoe meer jij liefde voelt. Je geeft je kind vertrouwen, hoe meer het krijgt, hoe zelfvertrouwder het zich voelt, hoe meer vertrouwen jij krijgt in het kind. Je geeft je kind steeds meer ruimte, je laat t langzaam los. Het kind neemt de ruimte en voelt zich vrij en toch beschermd. Hoe meer jij loslaat hoe beter de band. Je geeft je kind z n eigen leven. Hoe meer je kind zijn eigen leven leeft, hoe meer je beiden leeft. Je kind neemt, jij geeft. Je kind geeft, jij ontvangt. Nemen mag je nooit, alleen dankbaar ontvangen.

16 TEDERHEID augustus 2005 Kwetsbaar, vanuit jezelf, naar de ander toe, is ware uiting van kracht en vastberadenheid, toenadering met heel je wezen tot je naaste, liefhebben, echt levend zijn, teder zijn, teder zijn God nabij. Tastbaar, een omhelzing, nabijheid en warmte, spontane uiting van liefde, de brug vanuit je hart naar de ander, zachtmoedig, vriendelijk en zorgzaam, liefhebben, echt levend zijn, teder zijn, teder zijn God nabij. Tederheid, geborgenheid, bemoedigende woorden, troostrijke belofte, een bevestigende aanwezigheid, liefhebben, echt levend zijn, teder zijn, teder zijn ZIJN.

17 Laat alles los en neem met geheel je hart je toevlucht tot Mij alleen. Ik zal je bevrijden van alles wat je pijn doet. Er is geen reden voor angst of verdriet. Uit de Bhagavad Gita De Heer is mijn herder (Naar Psalm 23, Marcel Zimmer) Refrein: De Heer is mijn Herder, Hij is alles wat ik nodig heb. Hij brengt mij tot rust en Hij geeft nieuwe kracht. Hij leidt mij steeds verder op de juiste weg die ik moet gaan. De Heer is mijn Herder. Al ga ik door een donker dal, ik hoef niet bang te zijn. Ik weet dat U mij bij zult staan, U bent heel dicht bij. Refrein Want wat mij ook wordt aangedaan, U helpt mij telkens weer. U geeft mij wat ik nodig heb en nog zoveel meer. Refrein Uw goedheid en uw liefde, Heer, volgen mij altijd. En ik mag heel dicht bij U zijn tot in eeuwigheid. Refrein

18 Wie steeds durft te sterven wordt steeds opnieuw geboren!! Uitzuiveren, totdat alles brandschoon is

19 GOD IN JOU 2005 Onrust in je hoofd, aan ruimte gebrek, angst voor afwijzing en falen. Enkel bezig zijn met vermijden van pijn. Niet begrijpend, dwalend, nergens..meer. zijn. God verlaten. Ga naar binnen, naar de bron. Laat je hart spreken; voel en laat dan los.. Vergeef jezelf en de ander en je zult weten liefde, warmte en licht... Wetend; eindelijk thuis, rustend, bij..jezelf..zijn. God in jou. Vanuit je bron, jouw innerlijk weten richt jij je op je dromen en verlangens, vol vertrouwen, geheel in je kracht. Weer verder kunnen, doel.bewust.zijn. God met jou..en je zult weten..altijd weten liefde, warmte en licht...god in jou..en je zult weten altijd weten liefde, warmte en licht God in jou.en je zult weten altijd weten God zij dank.

20 2006 En ik geloof mijn ogen zullen het juiste zien mijn oren zullen het juiste horen mijn mond zal de juiste woorden spreken mijn hart zal het juiste voelen mijn handen zullen het juiste doen mijn voeten zullen de juiste weg gaan En ik geloof...ik weet HET IS ZIJN ONSTERFELIJK...LICHT GOD EEUWIG

21 Iedere traan bracht mij dichter bij U vanuit je hart de ander ervaren = eenheid ervaren = God ervaren

22 REFLECTEREN Als het water tot rust komt en het licht er in kan schijnen wordt alles opnieuw helder

23 God, Onnoembare, Bron des levens ik dank U, dat ik steeds meer kan loslaten, dat ik zeggen kan: Niet mijn wil, maar Uw wil geschiede. Dat ik me kan overgeven aan het leven. Dat ik, nog voor ik de vraag bedenken kan, krijg wat ik werkelijk nodig heb. Ik dank U met heel mijn hart, dat U mij liefheeft, dat ik in vrijheid mag leven, dat ik steeds verder de weg mag gaan tot bewustwording, tot heelwording, tot menswording. DANK ZIJ GOD November 2009

24 Met mijn hoofd boven de wolken, richt ik me op U, de Eeuwige, Onnoembare, dat ik vol overgave, een heel mens mag worden met mijn voeten op de aarde, stevig gegrond, staande in deze wereld. Dienstbaar.

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan.

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. Stille overweging dagelijks worden we geconfronteerd

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017

Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Baalderdienst Zondag 25 juni 2017 Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Nu je Onderweg Band Voor de dienst: U kent mij als geen ander God kent jou vanaf het begin Te zingen

Nadere informatie

Liturgie Voor Jeugddienst Op zondag 10 maart 2019 Aanvang: 19.00

Liturgie Voor Jeugddienst Op zondag 10 maart 2019 Aanvang: 19.00 Liturgie Voor Jeugddienst Op zondag 10 maart 2019 Aanvang: 19.00 Predikant: Band: Ds. J.P. van Ark uit Wapenveld Band Message uit Zwartebroek Band Message: - The Scene Dit is voor de misfits die je her

Nadere informatie

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zaterdag 31 december 2016 19:30 uur Ds H D Bondt 19:30 uur 31-dec Ds H D Bondt Ps 93 : 1, 2, 3 Gen 16 : NwPsB 95 : 1, 2, 3 NLB 730 : 2, 3 Gez 168 : Psalm 95 (denieuwepsalmberijming.nl) 1. Kom,

Nadere informatie

Je bent waardevol. Leven vanuit een positief zelfbeeld

Je bent waardevol. Leven vanuit een positief zelfbeeld Je bent waardevol Leven vanuit een positief zelfbeeld Voorwoord 8 Test: Heb jij last van een negatief zelfbeeld? 14 1. Zelfbeeld 16 2. Gebroken dromen 34 3. Gevangen in je gedachten 51 4. Het juk van verslavingen

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 19 maart 2017 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 19-mrt Ds R Prins Ps 100 : Gez 145 : Gez 90 : Mat 26 : 1-16 Mat 27 : 1-10 Mat 26 : 15B NLB 912 : NwPsB 95 : 1, 3 Opw

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017

Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017 Droom niet je leven, leef je dromen! 8 januari 2017 Welkom Iedereen gaat staan en de Paaskaars wordt aangestoken Openingslied: 1. Wij zoeken U als wij samenkomen, hopen dat Gij aanwezig zijt, hopen dat

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Zo ver weg, zo dichtbij

Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde Openingslied God groet u, zoals bloemen Woord ter inleiding De genade van onze Heer Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap

Nadere informatie

Hieronder ga ik in op de 5 barrières, in 2 stappen:

Hieronder ga ik in op de 5 barrières, in 2 stappen: 5 Barrières Die De Verbinding Met Je Gids In De Weg Kunnen Staan Er zijn vijf belangrijke barrières die je kunnen belemmeren om verbinding met je gids te maken: 1. Gebrek aan geloof (bijv. je geloof in

Nadere informatie

Exodus 3, 1-15 Belijdenis- en doopdienst 9 oktober 2011 Wehl. Thema: 'Ik heb je bij je naam geroepen!' Gemeente,

Exodus 3, 1-15 Belijdenis- en doopdienst 9 oktober 2011 Wehl. Thema: 'Ik heb je bij je naam geroepen!' Gemeente, Exodus 3, 1-15 Belijdenis- en doopdienst 9 oktober 2011 Wehl Thema: 'Ik heb je bij je naam geroepen!' Gemeente, Er wordt vandaag gedoopt de naam van een mensenkind wordt verbonden met die van God. In onze

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Margot Peters Schrijfster: Margot Peters Coverontwerp: Margot Peters ISBN: 9789402141078 Margot Peters,

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 :

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : 14:15 uur 7-jun Ds H D Bondt Opw 708 : Efeze 2 : 4-10 Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : Opwekking 708 - Hoe groot is uw trouw Kom, zing voor de Heer, die eeuwig regeert, die nooit

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

Maar voor ons hier aanwezig viert juist in deze dagen het zo voelbare gemis.. hoogtij

Maar voor ons hier aanwezig viert juist in deze dagen het zo voelbare gemis.. hoogtij Lichtjesavond 2018 Lied: Old en Wise Openingswoord door de wethouder. Lied: als rennen geen zin meer heeft. Muziek brengt mensen samen en muziek geeft hoop En mooi lied bevrijdt de tranen En laat verdriet

Nadere informatie

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt.

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij kunt geen mensen haten en doet geen ander zeer misschien ben jij het wapen waarmee ik liefde leer.

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour.

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. Uitzwaaidienst Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. 1 Voor de dienst speelt en zingt True Colour. Welkom door

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

Liturgie 22 januari Avondmaal

Liturgie 22 januari Avondmaal Liturgie 22 januari 2017 Avondmaal Votum en Groet Zingen Hemelhoog 209 Zie hoe Jezus lijdt voor mij Zie hoe Jezus lijdt voor mij, aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Als voorganger vraag ik u, Eeuwige God, maak mij waardig deze kehilla kedosja deze heilige gemeente, voor te gaan gedurende deze dag.

Als voorganger vraag ik u, Eeuwige God, maak mij waardig deze kehilla kedosja deze heilige gemeente, voor te gaan gedurende deze dag. Inleidend gebed We staan hier aan het begin van een lange dag. Een dag waarin we vele malen vergeving zullen vragen aan U, Eeuwige onze God. Korte en lange lijsten, zacht en hardop, voor onszelf en samen

Nadere informatie

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Tekst lied van de maand bovenbouw 2017-2018 September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Ik hef mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? ik hef

Nadere informatie

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Het is belangrijk om te weten waar je nu staat, zodat je weet van waar je straks vertrekt. Als jij weet wat voor verhaal hebt, welk verhaal jij jezelf verteld

Nadere informatie

Deze tekst is met toestemming overgenomen van Marianne Lucardie (ww.13grandmothersremedies.com)

Deze tekst is met toestemming overgenomen van Marianne Lucardie (ww.13grandmothersremedies.com) Als de Grootmoeders worden gehoord, wordt de aarde geheeld. (een Hopi profetie) Met deze voorspelling werd bedoeld, dat er een tijd aan zou breken, waarin de wijsheid zou gaan prevaleren boven het verstand

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Zoals het engelenkoor: met velen samen een lied van toekomst zingen: er is bevrijding mogelijk uit slavernij van geld, van ego en imago.

Zoals het engelenkoor: met velen samen een lied van toekomst zingen: er is bevrijding mogelijk uit slavernij van geld, van ego en imago. In 2012 verder doen zoals het met Kerstmis begon Zoals de engel: mensen hoop en uitzicht geven in crisistijd. Zoals het engelenkoor: met velen samen een lied van toekomst zingen: er is bevrijding mogelijk

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Maandliederen bovenbouw September Een Vriend,?

Maandliederen bovenbouw September Een Vriend,? Maandliederen bovenbouw 18-19 September Een Vriend,? Soms als het even moeilijk gaat, dan weet ik mij geen raad. Dan droom ik over een vriend die mij steunt en waar ik op leunen kan. Een vriend die bij

Nadere informatie

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

ZEGENGEBEDEN. Ik zegen je ogen, opdat jullie met hartelijke ogen elkaar zouden benaderen en blijven dragen.

ZEGENGEBEDEN. Ik zegen je ogen, opdat jullie met hartelijke ogen elkaar zouden benaderen en blijven dragen. ZEGENGEBEDEN Voor we uiteengaan, heb ik voor ieder van jullie en voor elke dag die komt nog deze wensen... Ik wens je... heel veel geluk zoveel dat je er wat kunt van afstaan aan een ander, een goede gezondheid

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

liederen die ons dragen in ons leven

liederen die ons dragen in ons leven AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente kunnen worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld wilt komen op deze foto s

Nadere informatie

Liturgie Startzondag

Liturgie Startzondag Liturgie 03-09-2017 Startzondag 1 Zingen Hemelhoog 399 Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de Geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen

Nadere informatie

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina

Je bent gestorven maar niet dood Je beeld verschijnt als ik wat sta te staren naar een pagina Wanneer ik dood zal zijn, begraaf me dan niet op het kerkhof, niet in de tuin, ook niet in een urne op de schouw. Begraaf me in je hart, ik zal dan niet eenzaam zijn. Ik zal dicht bij jou blijven en jij

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes.

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het als een moedig man gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen,

Nadere informatie

Save the World Inspirerende teksten voor wereldverbeteraars. Anna Maria Bezemer

Save the World Inspirerende teksten voor wereldverbeteraars. Anna Maria Bezemer Save the World Inspirerende teksten voor wereldverbeteraars Anna Maria Bezemer Copyright 2017 Anna Maria Bezemer Uitgegeven door Atomo Advies in Loenen aan de Vecht 2017 www.atomo.nl, www.inspiratiekaartjes.nl

Nadere informatie

Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer. Jeugddienst. 5 juni 2016 AAN DE JEUGDDIENST WERKEN MEE:

Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer. Jeugddienst. 5 juni 2016 AAN DE JEUGDDIENST WERKEN MEE: Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer Jeugddienst 5 juni 2016 AAN DE JEUGDDIENST WERKEN MEE: Voorganger: Ds. F. den Oudsten uit Bruinisse Zang en begeleiding samenzang door de band bestaande

Nadere informatie

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek Ik groet het licht De psalmen uit hun schaduw Francien van de Beek Boek I, psalm 1-41, bevat voornamelijk psalmen waarin de worsteling die een mens doormaakt op velerlei wijze beschreven en/of bezongen

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Hartelijk welkom Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Lied 02 Titel: Psalm 98 Eerste componist: Traditional (Nederlandse) Tekst: Traditional Uitvoering: Samenzang Opname: Deventer - Lebuïnuskerk, Tekst

Lied 02 Titel: Psalm 98 Eerste componist: Traditional (Nederlandse) Tekst: Traditional Uitvoering: Samenzang Opname: Deventer - Lebuïnuskerk, Tekst Lied 01 Titel: Ik zal er zijn Eerste componist: Kinga Ban (Nederlandse) : Hans Maat Copyrights: 2013 Stichting Sela Music Uitvoerende: Kinga Ban Uitvoering: Solo, Koor en samenzang Opname: Utrecht - Jaarbeurs

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden datum maand 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: ds. Sieb Kiestra

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden datum maand 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: ds. Sieb Kiestra Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden datum maand 2012 Organist: Gerben Bergstra; voorganger: ds. Sieb Kiestra liturgie * Mededelingen en aansteken van de kaars * Zingen Kom Schepper, bron van eeuwig licht

Nadere informatie

Voor David, de liefde van mijn leven

Voor David, de liefde van mijn leven Voor David, de liefde van mijn leven Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op

Nadere informatie

in de Hoeksteen te Numansdorp

in de Hoeksteen te Numansdorp Voor de aangepaste Aangepaste zangdienst op zondag zangdienst 18 januari 2015 op om zondag 15.00 uur in de 18 Hoeksteen januari te Numansdorp 2015 om 15.00 uur in de Hoeksteen te Numansdorp Koor en band

Nadere informatie

Liturgie. voor de bijeenkomst op zondag 10 september 2017 op het hoofdveld van Sportpark de Rohorst. Thema: Ken je Held!

Liturgie. voor de bijeenkomst op zondag 10 september 2017 op het hoofdveld van Sportpark de Rohorst. Thema: Ken je Held! Liturgie voor de bijeenkomst op zondag 10 september 2017 op het hoofdveld van Sportpark de Rohorst. Thema: Ken je Held! De band speelt voor de dienst God van licht en Hoe groot zijt Gij God van licht (Lev)

Nadere informatie

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom!

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom! In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter Van harte welkom! Welkom en gebed Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De

Nadere informatie

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve ook dan zou het duister voor u niet donker zijn - de nacht zal oplichten als de dag, het duister helder zijn als het licht. Psalm 139 : 12 Gedachtenisdienst Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) =======

Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) ======= Landelijke Ontmoetingsdag 1 april 2017 door: Rita Renema-Mentink Inleiding aantal gedichten (deze werden door bamboefluit en gitaar begeleid.) Het leven is anders geworden Het dagelijks leven is zo vertrouwd,

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST HOSIANNADIENST 1 ADVENT 2014 2 Welkom Advent is kijken naar wat komt, hoewel er weinig zicht is. Je steekt een kaars aan in de nacht, omdat je iets van

Nadere informatie

VERBONDEN MET GOD. Brugdienst Andreaskerk - 7 juli uur

VERBONDEN MET GOD. Brugdienst Andreaskerk - 7 juli uur VERBONDEN MET GOD - Brugdienst Andreaskerk - 7 juli 2019 10.30 uur Opwekking 797 U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Lana B. Illustraties Lana B. Redactie P. Boerboom & Angélique Kersten Vormgeving Angélique Kersten. Eerste druk 2013 uitgeverij aquazz

Lana B. Illustraties Lana B. Redactie P. Boerboom & Angélique Kersten Vormgeving Angélique Kersten. Eerste druk 2013 uitgeverij aquazz Hoe een jonge vrouw seksueel misbruik, extreem geweld, ontvoering, een sekte en de daardoor ontstane persoonlijkheidsstoornissen overwon en ervaringsdeskundige werd. Doorbroken taboes Lana B. Illustraties

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

DICHT BIJ U LINETTE TRAPMAN

DICHT BIJ U LINETTE TRAPMAN DICHT BIJ U LINETTE TRAPMAN LIEVE LEZER, Dicht bij God zijn. Je toevlucht zoeken bij Hem. Vertrouwen dat Hij het is die leidt. Een volledige overgave Hoeveel ruimte geef jij God in jouw leven? Ben je zo

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019 Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van Willem Esselink 11 december 1945 13 maart 2019 Maandag 18 maart 2019 om 11.00 uur Gereformeerde kerk in Geesteren Protestantse

Nadere informatie

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM Op zondagmorgen 19 augustus 2018 worden in de Catharinakerk in Roden gedoopt: - Daan Albert Jakob Brugge - Tim Arie Bert Emmelkamp - Boaz Rienk Gerlof Zuidersma Organist: Ad van

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Jezus, hoop van de volken, Jezus, trooster in elk verdriet; U bent de bron van hoop die God ons gee?.

Jezus, hoop van de volken, Jezus, trooster in elk verdriet; U bent de bron van hoop die God ons gee?. Hartelijk welkom Jezus, hoop van de volken Opwekking 618 Jezus, hoop van de volken, Jezus, trooster in elk verdriet; U bent de bron van hoop die God ons gee?. Jezus, licht in het duister, Jezus, waarheid

Nadere informatie

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem Gedichten voor de rouwkaart Uitvaart Zorgcentra Nederland Uitvaartcentrum Haarlem Onderdeel van 1 1. 't Verlies was er al voor het einde de rouw, voordat het afscheid kwam, toen die onzekere verwarring

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 1 vers 1 t/m 8 Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 72 vers 11 (Schoolpsalm) Lied 172 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 3 (Nieuwe

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

JEUGDDIENST ANDREASKERK. 6 maart :00 uur

JEUGDDIENST ANDREASKERK. 6 maart :00 uur JEUGDDIENST ANDREASKERK 6 maart 2016 19:00 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Alina van Wilgenburg Muziek: Jeugdband Koster: Jan Hijmissen / Evert vd Heuvel 2 Welkom OTH 282/ Opw. 407 (Kees Kraayenoord)

Nadere informatie

JULIAN WIJNEN. Polaris

JULIAN WIJNEN. Polaris JULIAN WIJNEN Polaris Polaris Polaris, de ster die nooit zal bewegen Voor altijd stilstaan zoals jouw hart nu doet Alleen zichtbaar in het donker van de nacht Dat ene lichtpuntje met dé diamantengloed.

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

TEKSTEN LIEDEREN, KOOR, GEDICHT EN OVERDENKING STARTZONDAG

TEKSTEN LIEDEREN, KOOR, GEDICHT EN OVERDENKING STARTZONDAG TEKSTEN LIEDEREN, KOOR, GEDICHT EN OVERDENKING STARTZONDAG 9-9-2018 Lef Hij was jong en slim en had verstand van zaken Oogstte bijval op de beurs en in de kroeg Iedereen wist: deze jongen gaat het maken

Nadere informatie

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben In de afgelopen twee weken mochten we horen dat bidden vooral vertrouwd omgaan met God is. En wij mogen betrokken zijn bij het werk van de Vader: de komst

Nadere informatie

In de ochtendlezing stond deze vraag centraal. Aan de hand van een aantal Psalmen noemden we deze lijnen:

In de ochtendlezing stond deze vraag centraal. Aan de hand van een aantal Psalmen noemden we deze lijnen: Wat belooft God ons? In de ochtendlezing stond deze vraag centraal. Aan de hand van een aantal Psalmen noemden we deze lijnen: 1. God belooft niet: dat ons geen lijden zal overkomen, Maar wel: dat Hij

Nadere informatie

Een gesprekje met God de kleine Ziel en de zon

Een gesprekje met God de kleine Ziel en de zon de kleine Ziel en de zon Een kinderparabel gebaseerd op Een ongewoon gesprek met Ergens in de tijd was er een Zieltje, dat tegen zei: Ik weet wie ik ben! zei: Dat is heel mooi. Wie ben je dan? En het Zieltje

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om 16.45 in de Ark - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 559 Schijn met Uw licht (E) Schijn met uw licht in mijn hart, Heer, ) schijn met uw licht in mijn hart, ) dat

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 27 augustus thema: Van oud tot jong.en jong tot oud

Tentdienst Gelselaar zondag 27 augustus thema: Van oud tot jong.en jong tot oud Tentdienst Gelselaar zondag 27 augustus 2017 thema: Van oud tot jong.en jong tot oud Voorganger: ds. H.W. Bouwman Ouderling van dienst: Hieke Meutstege M.m.v. Blueline Tentdienst, aanvang: 9.30 uur PG

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens

Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Liturgie 13 mei 2018: Thema : God én mens Zingen: Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat. Als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt...

Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Welkom in deze gezinsdienst Thema: Als je Jezus tegenkomt... Voorganger: Ds. T.L.J. Bos Organist: Klaas Brouwer Gitaar: Emily Bakker Tims Alissa Oost Zang: Nadine de Vries & Tirza Bakker Zingen: Lied 733

Nadere informatie

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PLUK DE DAG Positiever leven, het begin. Stap 1. Vandaag heb je een nieuwe dag gekregen. Geniet er van. In alle vormen en maten. Wees een bron van energie voor jezelf en voor anderen.

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 630 Sta op een morgen ongedacht De gemeente gaat zitten Inleiding/

Nadere informatie

Voor Noa Mali Zulueta Acea

Voor Noa Mali Zulueta Acea Voor Noa Mali Zulueta Acea Lichtflits Momenten van inzicht Lichtflits Momenten van inzicht Anniek Oosting Schrijfster: Anniek Oosting Coverontwerp: Anniek Oosting ISBN:9789402123234 Lichtflits/Anniek Oosting/2014

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie