White paper Cross-sell & Upsell

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "White paper Cross-sell & Upsell"

Transcriptie

1 White paper Cross-sell & Upsell Een praktische aanpak om meer omzet te genereren bij uw bestaande klanten Inleiding Deze white paper beschrijft een stappenplan, om te komen tot een klantspecifieke aanpak voor cross-sell en upsell. 1: Inventariseer historische verkopen: installed products - Maak een matrix, met klanten en producten - Pas de historische verkopen aan, conform de huidige prijslijst - Deel de producten in naar productgroepen 2: Bereken upsell potentieel 3: Bereken cross-sell potentieel 4: Maak per klant een klantstrategie

2 Wat is Cross-sell, wat is Upsell? Cross-sell en upsell zijn begrippen voor de verkoop van aanvullende producten bij bestaande klanten. Meestal worden ze in één adem genoemd, maar het is goed om iets langer stil te staan bij het verschil. De begrippen kunnen worden gedefinieerd vanuit een product, vanuit een business unit en vanuit de klant. * Product optiek Vanuit een product bekeken spreken we van een upsell als we een add-on of duurdere variant van een product positioneren. Er is sprake van een cross-sell als we een aanverwant product positioneren. Om maar met een simpel, maar herkenbaar voorbeeld te beginnen. Als u bij McDonald's frites bestelt, vragen ze of u er mayonaise bij wilt, een upsell. Bestelt u een hamburger, dan vragen ze of u er frites bij wilt, of dat u er iets bij wilt drinken; een cross-sell. Een ander voorbeeld, auto's. Als u een nieuwe auto koopt, dan zal de verkoper een speciale lak positioneren, of een uitgebreid optiepakket; upsell. Als u eenmaal een specifieke auto gekozen hebt, dan zal de verkoper wellicht ook een autoverzekering pitchen; cross-sell. Mijn achtergrond ligt bij (ERP-)software. Indien de klant een financieel systeem kocht, of had gekocht, en we positioneerden een extra module binnen de financiële toepassingen, bv Treasury Management, dan spraken we over een upsell. Indien we een extra module buiten Financials positioneerden, bv. Voorraad, dan spraken we over een upsell. * optiek verkopende business unit Veel organisaties definiëren deze begrippen liever vanuit de verkopende business unit. Als een product wordt verkocht door een team dat al eerder een product heeft verkocht dat bij de klant in gebruik is ('installed product'), spreken ze van een upsell. Wordt een product door een andere business unit verkocht dan is het een cross-sell of X-sell. Zeker als de omzet wordt toegerekend aan een business unit is dit een logische keuze. Door in het verkoopsysteem de relatie te leggen tussen 'installed products' en omzet, verkrijgt men inzage in de wederzijdse afhankelijkheden van business units.

3 * optiek vanuit de klant Maar er is nog een andere insteek: de optiek van de klant. We noemen het een upsell als de beslissing voor een aanvullende aankoop wordt genomen door hetzelfde klantteam (en binnen hetzelfde budget) dat ook verantwoordelijk was voor de initiële aanschaf. Mutatis mutandis, als de aanschaf wordt gedaan door een ander klant-team, of vanuit een ander budget, dan noemen we het een cross-sell. * keuze Alle keuzes over hoe u wenst om te gaan met cross-sell en met upsell zijn goed. Belangrijk is wel dat iedereen binnen uw organisatie hetzelfde begrip heeft rondom cross-sell en upsell. In de praktijk zal een upsell minder verkoopinspanning en doorlooptijd vergen.

4 Stap-1. "Installed products" De eerste stap is uiteraard- om in beeld te brengen welke producten bestaande klanten in het verleden hebben gekocht. Het lijkt makkelijker dan het is. Met een CRM-systeem weet u welke klanten welke producten hebben gekocht, de installed products. Maar er zijn ook bedrijven die deze informatie uit de orderadministratie of zelfs uit de serviceorganisatie halen (bij nazorg of beheercontracten). Let op! Hoe de producten vroeger zijn verkocht, behoeft niet hetzelfde te zijn als hoe producten momenteel worden verkocht. De omschrijving kan zijn veranderd, meerdere producten kunnen in latere instanties zijn gecombineerd tot een nieuw product, of producten worden eenvoudigweg niet meer worden geleverd. Maak dus een vertaalslag van hoe de producten zijn verkocht in het verleden, naar hoe (vergelijkbare) producten nu zouden worden verkocht, dus naar de huidige prijslijst. Ị Stel uzelf altijd de vraag of de klant deze producten nog steeds gebruikt! Wellicht is de klant overgestapt naar een concurrent. Dat kan u een behoorlijk gênant contactmoment besparen. U kunt de systematiek nog verfijnen, door niet met X aan te geven of al dan niet een product is verkocht aan een klant, maar de aantallen verkochte producten of de contractwaarde. Dit geeft in het vervolg de mogelijkheid om met deze getallen de omzet-potentie te berekenen.

5 Toelichting bij Installed Products Kijken we nu voor de eerste keer naar ons nieuwe overzicht. Klant Abrahamse bv: heeft van iedere productgroep ieder product. Hier zijn we volledig "uitverkocht", en hier is dus geen upsell of cross-sell mogelijk. Klant Bernards bv: heeft alle producten van zowel Productgroep-A als Productgroep-B. Hier is dus geen upsell mogelijk. Van Productgroep-C is nog geen enkel product aangeschaft. Ook hier is dus geen upsell mogelijk. Wat resteert is een cross-sell mogelijkheid voor Productgroep-C. Klant Deursen bv heeft binnen Productgroep-A reeds 3 producten aangeschaft, Klant Fragile bv slechts één. De voordelen die Deursen bv kan realiseren door ook het laatste product (A4) in gebruik te nemen, zijn groter dan voor Fragile bv, die alleen product A1 gebruikt. Kortom, we kunnen een score bedenken voor de mate van voordeel die een klant kan realiseren door een cross-sell of een upsell.

6 Stap-2: Bepaal score voor Upsell Nu is de lijst Installed Products uitgebreid met een score voor Upsell potentieel. We scoren alleen voor Upsell indien een klant voor een bepaalde Productgroep minimaal één product heeft. Hoe meer producten binnen de productgroep, hoe meer synergie-voordelen, dus hoe hoger de score. Een voorbeeld. De klant maakt reeds gebruik van een grootboek-module. Als de klant ook gebruik zou maken van de crediteuren-module (de upsell), dan wordt de synergie gevonden doordat de transacties binnen de crediteuren-module in de vorm van journaalposten doorgegeven aan de grootboek-module. Als de klant reeds gebruikmaakt van een grootboek-module én van een debiteuren-module, dan is er niet alleen synergie uit het doorgeven van journaalposten, maar ook doordat NAW-gegevens vanuit de debiteuren-module kunnen worden gebruikt binnen de (aan te schaffen) crediteuren-module. Tenslotte maken we ook een totaalberekening. Als we de score voor het gehele bedrijf bekijken, dan zien we: Product C5: 18 Product A4: 15 Product C4: 11 Als we dus lead generatie campagnes willen opzetten, dan bepaalt deze score waar we de grootste kansen hebben. Als we met 3 Product-teams werken, dan pakt Productgroep-A de upsell-campagne voor product A4, Productgroep-B de upsell-campagne voor B3, en Productgroep-C de upsell-campagne voor C5 het eerst op.

7 Stap-3: Bepaal score voor Cross-sell Als we echter niet de ambitie hebben om losse producten (A1, A2, etc) te positioneren bij onze bestaande klanten, maar liever een totaal-oplossing in de vorm van een complete Productgroep (A,B,C), dan moeten we kijken naar de Cross-sell score. De Cross-sell score wordt berekend indien de klant nog geen enkel product heeft binnen de betreffende Productgroep, en wordt hoger naarmate de klant meer producten heeft binnen de andere productgroepen. In dit geval zien we dat Productgroep-C het hoogste Cross-sell potentieel heeft. Hoe kunt u dit gebruiken om leads te genereren? Als u weet wat er al verkocht is aan uw klant, dan kunt u klant deze proactief benaderen voor aanvullende verkopen.

8 Stap-4: Klantstrategie Indien de aantallen beperkt zijn, zoals in bovenstaand voorbeeld, maak dan een strategie per klant. U kunt nu ook wat meer klantspecifieke informatie gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld ook nog eens de historische leads en verkooptrajecten per klant. Als de klant in het verleden een keer heeft aangegeven dat hij geen interesse heeft in product A1, achterhaal dan de reden hiervan, bekijk of er andere motieven zijn die t wellicht nu wèl interessant maken. U kunt eventueel ook beslissen de klant niet opnieuw te benaderen. U kunt binnen een klantspecifieke aanpak ook onderzoeken wel producten van uw concurrent gebruikt worden door deze klant. Daarmee hebt u inzicht in de totale customer share uw installed products in relatie tot de concurrentie. Nog een stap die belangrijk kan zijn voor uw klantstrategie is het invullen van de Kraljic-matrix, die het belang bepaalt dat uw klant hecht aan uw propositie. Bij een Strategisch Product (kwadrant rechtsboven) kunt u een verregaande samenwerking bespreken. Bij een Routine Product kunt u overwegen of u de confrontatie wenst aan te gaan met uw concurrentie. Ook kunt u inschatten of uw positie door (met name) cross-sell kan worden verstevigd, en dat u zodoende kunt opschuiven naar een hoger kwadrant. Als dit huiswerk gedaan is, kunt u vanuit de klant gaan redeneren. Àls de klant product A1 gebruikt en A2 nog niet en product A2 biedt overduidelijk synergievoordelen als het samen met A1 wordt gebruikt, dan zal de klant hier logischerwijs in geïnteresseerd zijn. Het wordt z n eerstvolgende aanschaf! Mijn ervaring is dat klanten weliswaar voorgaande producten kunnen hebben aangeschaft, en in gebruik genomen, maar dat ze in eerste instantie niet altijd het beoogde rendement halen uit hun investering. Het is belangrijk om dit goed uit te zoeken, omdat iedere nieuwe business case voor een volgende aankoop sceptisch bekeken zal worden, als de vorige business case niet is waargemaakt. Als het beoogde rendement (nog) niet behaald wordt, help dan allereerst de klant bij het optimaliseren van het gebruik van hun huidige producten. Of dit gedaan wordt in de vorm van een verkoop-investering voor de volgende verkoop, of als een betaalde (advies-)opdracht hangt natuurlijk of van de gevraagde inspanning versus de verkooppotentie in de naaste toekomst.

9 Samenvatting Door naar cross- & upsell te kijken vanuit de optiek van de klant, en dit ook zo te kenmerken in de pipeline, verhoogt u het inzicht in de potentiële omzet in termen van scoringskansen en verwachte verkoopinspanning. Bovendien, met goede informatie over de reeds verkochte producten bij de klant, de producten van uw concurrentie, en de mate van succes (rendement) van het gebruik van die producten, kunt u heel gericht een voorstel doen aan uw klanten.

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

SALES? Kennisexperts? Hoe past Prestatieinkoop in het Bid-/Proposalproces. Wat is anders voor 9-10-2012. Richard Buijs PPF APMP

SALES? Kennisexperts? Hoe past Prestatieinkoop in het Bid-/Proposalproces. Wat is anders voor 9-10-2012. Richard Buijs PPF APMP Hoe past Prestatieinkoop in het Bid-/Proposalproces Wat is anders voor SALES? Richard Buijs PPF APMP Wat is anders voor Kennisexperts? 1 Wat is anders voor Business as usual? Management? Opportunity identified

Nadere informatie

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten?

Inleiding CUSTOMER TOUCH MODEL. Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Inleiding Is het mogelijk klanten zo goed te kennen dat je kunt voorspellen wat ze gaan kopen voordat ze dat zelf weten? Er zijn geruchten dat Amazon een dergelijke gedetailleerde kennis van haar klanten

Nadere informatie

Businessplan op een Bierviltje

Businessplan op een Bierviltje Businessplan op een Bierviltje Door Quirien Veldman, Syntens Ze zeggen wel eens: een businessplan moet zo simpel zijn dat het op een bierviltje past. Hoe kan dat als de businessplannen die de meeste ondernemers

Nadere informatie

Een groot Assortiment kost geld?!

Een groot Assortiment kost geld?! Een groot Assortiment kost geld?! Een 1-stappen plan voor Managers Ir. Paul P.J. Durlinger 28-12-212 / WP.5.212 / Versie 1. . Inleiding Wat betekent een groot assortiment voor de winstgevendheid van uw

Nadere informatie

Het managen van een onderwijsorganisatie

Het managen van een onderwijsorganisatie Het managen van een onderwijsorganisatie Een bedrijfskundige aanpak met takenplaatje.nl Inhoud 1. Inleiding: vrijheid in gebondenheid 2. Het definieren van budgetgroepen 3. Vaststellen van de hoogte van

Nadere informatie

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse

Internationale Marketing H4. Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Internationale Marketing H4 Week 1 1. Executive summary 2. Inhoudsopgave 3. Inleiding en achtergrond 4. Externe analyse Executive summary Een samenvatting voor het management 1 à 2 pagina s belangrijkste

Nadere informatie

STOP!!!!! leads genereren is geen rocketscience! Emerce Update - 22 februari 2007. Michiel Slegt directeur/eigenaar Clicks 4 Sales

STOP!!!!! leads genereren is geen rocketscience! Emerce Update - 22 februari 2007. Michiel Slegt directeur/eigenaar Clicks 4 Sales 10987654321 STOP!!!!! leads genereren is geen rocketscience! Emerce Update - 22 februari 2007 Michiel Slegt directeur/eigenaar Clicks 4 Sales Over Clicks 4 Sales Opgericht in 2001 door Michiel Slegt and

Nadere informatie

Wij maken online ondernemen gemakkelijker!

Wij maken online ondernemen gemakkelijker! Bedrijfsstrategie Unique Design Door: Ryan van Brunschot & Tom Lemans Januari 2017 Voorwoord Er is tegenwoordig geen ontkomen meer aan, steeds meer bedrijven worden afhankelijk van hun online platform.

Nadere informatie

HET PROJECTPLAN. a) Wat is een projectplan?

HET PROJECTPLAN. a) Wat is een projectplan? HET PROJECTPLAN a) Wat is een projectplan? Vrijwel elk nieuw initiatief krijgt de vorm van een project. In het begin zijn het wellicht vooral uw visie, ideeën en enthousiasme die ervoor zorgen dat de start

Nadere informatie

Toelichting View-In dashboard. Sales Funnel

Toelichting View-In dashboard. Sales Funnel Sales Funnel We weten dat voor het kopen van een nieuwe auto het aantal showroom bezoeken al jaren afneemt. Deze afname van toestroom van klanten in de showroom moet gecompenseerd worden door leads op

Nadere informatie

NIMA/SMA SALES EXAMEN B1.2 28 JANUARI 2014. b. Noem vier onderdelen van het accountplan voor Novi food die bijzondere aandacht vragen.

NIMA/SMA SALES EXAMEN B1.2 28 JANUARI 2014. b. Noem vier onderdelen van het accountplan voor Novi food die bijzondere aandacht vragen. NIMA/SMA SALES EXAMEN B1.2 28 JANUARI 2014 Antworden DEEL ACCOUNTMANAGEMENT DEEL ACCOUNTMANAGEMENT Totaal 55 punten Vraag 9 (15 punten) a. Noem twee functies van een accountplan. b. Noem vier onderdelen

Nadere informatie

maakt resultaat meetbaar

maakt resultaat meetbaar maakt resultaat meetbaar Enthousiaste terugkerende klanten Gemotiveerde competente medewerkers Reputatiemanagement door adequaat klachtmanagement Nieuwe klanten door betere vindbaarheid en conversie Meer

Nadere informatie

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes!

Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Klanten vinden, binden, boeien en behouden Realiseer, optimaliseer en registreer uw Social Media succes! Social Media Ontzorging voor bedrijven en ondernemers MKB-ers met ambitie zien hun kans: social

Nadere informatie

HÉT FULLSERVICE INTERNETBUREAU VAN NEDERLAND. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Juni 2014 Webshop

HÉT FULLSERVICE INTERNETBUREAU VAN NEDERLAND. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Juni 2014 Webshop HÉT FULLSERVICE INTERNETBUREAU VAN NEDERLAND PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Juni 2014 Webshop WAT IS INTERNET MARKETING? De definitie, praktische invulling en resultaat De Marketing van Producten

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Hoe de online klant te vinden?! Optimalisatie aan- en verkoop van! stock & occasiewagens!

Hoe de online klant te vinden?! Optimalisatie aan- en verkoop van! stock & occasiewagens! Hoe de online klant te vinden? Optimalisatie aan- en verkoop van stock & occasiewagens Occasies verkopen ʻvroegerʼ 2 CarflowManager & CRM CRM UCM: Michel van Roon Specialist used car management Specialist

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen.

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Navigeer met de pijltjestoetsen. Sluit met de esc-toest. esc humm&c 2015» www.hummandc.nl Lanceer je

Nadere informatie

Do s & Don ts in Loyalty Marketing

Do s & Don ts in Loyalty Marketing Do s & Don ts in Loyalty Marketing Nationale Vakdag Dialogue & Digital Marketing Dunck Loyalty Marketing Arnoud Markus 7 oktober 2010 15:00 15:30 Inleiding klantloyaliteit Do s & Don ts loyalty marketing

Nadere informatie

Hoe haal ik het maximum uit mijn relatie met de bank?

Hoe haal ik het maximum uit mijn relatie met de bank? Hoe haal ik het maximum uit mijn relatie met de bank? 1 Veel ondernemingen zijn in meer of mindere mate afhankelijk van banken voor de uitoefening van hun bedrijf. Deze afhankelijkheid kan tot uitdrukking

Nadere informatie

Effectief een sollicitatiegesprek voeren, voor werkgevers

Effectief een sollicitatiegesprek voeren, voor werkgevers Effectief een sollicitatiegesprek voeren, voor werkgevers Deze tips zijn bedoeld voor managers die kandidaten interviewen voor een vacature. Veel managers hebben geen of weinig ervaring in het effectief

Nadere informatie

CAAS De commerciële revolutie. The Brown Paper Company

CAAS De commerciële revolutie. The Brown Paper Company CAAS De commerciële revolutie. The Brown Paper Company Marktontwikkelingen.. De klant wil anders. Klanten willen een nieuwe experience Educate not sell Ask not pitch Story no PPT Online not in person 15

Nadere informatie

Interne & externe servicegraad

Interne & externe servicegraad Interne & externe servicegraad Een benadering voor managers Ir. Paul P.J. Durlinger 27-12-2012 / WP.01.2012 / V.01 0 Inleiding Een van de doelen van een voorraadhoudende onderneming is het realiseren van

Nadere informatie

Werkkapitaal, Equity cashflow, Entity cashflow en Discretionary Cashflow

Werkkapitaal, Equity cashflow, Entity cashflow en Discretionary Cashflow Werkkapitaal, Equity cashflow, Entity cashflow en Discretionary Cashflow Er is al heel wat gezegd en geschreven over het onderwerp Cash Flows. Wat ons blijft verbazen is hoe onvolledig deze publicaties

Nadere informatie

Verkoop moet huidige klanten niet over het hoofd zien!

Verkoop moet huidige klanten niet over het hoofd zien! Verkoop moet huidige klanten niet over het hoofd zien! Klant is een van de belangrijkste factoren voor de winstgevendheid van een onderneming. Kleine veranderingen in de hebben al grote invloed op de winst.

Nadere informatie

Koppel uw strategie aan uw marketing. Actieplan

Koppel uw strategie aan uw marketing. Actieplan Koppel uw strategie aan uw marketing Actieplan Dit document is onderdeel van een set ondersteunend materiaal dat ter download wordt aangeboden aan kopers van De Strategiecoach door Jeroen De Flander (ISBN

Nadere informatie

M&O - een nieuw vak. Management & Organisatie. Management. Organisatie. Een nieuw vak in de bovenbouw van havo/vwo

M&O - een nieuw vak. Management & Organisatie. Management. Organisatie. Een nieuw vak in de bovenbouw van havo/vwo Management & Organisatie Een nieuw vak in de bovenbouw van havo/vwo M&O - een nieuw vak Management en Organisatie (M&O) komt als vak niet voor in de basisvorming. In de Tweede Fase kan je M&O kiezen in

Nadere informatie

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057 Claim Your Aim Vragenlijst Websites, Social Media, SEO & Beveiliging Opdrachtgever Opdrachtnemer Bedrijf: Claim Your Aim B.V. Contactpersoon: Msc. S.J.A. Bloo E-mail: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Nadere informatie

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 Beste lezer, Bambuu werkt dagelijks aan het online vermarkten van opleidingen. Of je nu fotograaf

Nadere informatie

Services en diensten Verkoop recreatiewoning

Services en diensten Verkoop recreatiewoning Services en diensten Verkoop recreatiewoning Uw recreatiewoning plaatsen Uw recreatiewoning plaatsen en verkopen via Vakantiehuiswinkel is: Eenvoudig Snel Geen kosten en zonder enige vorm van verplichting.

Nadere informatie

ACCOUNTPLAN. Volgens de pragmatische KSC aanpak

ACCOUNTPLAN. Volgens de pragmatische KSC aanpak ACCUNTPLAN Volgens de pragmatische KSC aanpak Een accountplan maken Aan het eind van het jaar worden verkopers en account managers gevraagd weer na te denken over de doelstellingen, targets en resultaten

Nadere informatie

Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen. Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent

Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen. Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent Korte kennismaking Agenda van gesprek overlopen Rekruteren, selecteren, opleiden en begeleiden van ambitieus sales talent 1 Positioning statement in één zin Over Vendetium Wij inspireren en motiveren ambitieuze

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

Online Marketing in 1 Day

Online Marketing in 1 Day Online Marketing in 1 Day Mobile Facebook Display Conversion Welkom! PROGRAMMA 9.20-10.00 iprospect research paper Discovery; the World of Mobile Search and Advertising (Mark van Dijk, Managing Director,

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers

Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers Follow the money en De Facultatieve Vijf dingen die je moet weten om het nieuws te kunnen volgen Door: Ronald van Tol MMC, Levende Cijfers 1 ALS JE HET NIEUWS VAN FTM EN DE FACULTATIEVE WIL VOLGEN Follow

Nadere informatie

MARKETING PLAN. powered by. www.i-butler.eu

MARKETING PLAN. powered by. www.i-butler.eu MARKETING PLAN powered by www.ibutler.eu Welkom bij het marketingplan van ibutler. Een enkeling is tot veel in staat, maar samen tillen we de wereld op (of: uit zijn hengsels) MARKETING PLAN Wij zijn slechts

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

Effectief verkopen in het buitenland

Effectief verkopen in het buitenland Effectief verkopen in het buitenland Evenementen Center Beekse Bergen 24 november 2011 Anton van Wezel Grenzeloos Innoveren Effectief verkopen in het buitenland Innovatie commercieel - Verkoop - Noodzaak

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Formulier Business Case Innovatief idee

Formulier Business Case Innovatief idee Formulier Business Case Innovatief idee Let op: een onvolledig ingevulde Business Case wordt niet in behandeling genomen. De toelichting op de business case geeft een beeld van hetgeen er minimaal in de

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Antwoordindicaties tussenvragen

Hoofdstuk 4 Antwoordindicaties tussenvragen Hoofdstuk 4 Antwoordindicaties tussenvragen 4.1 Riedel de Haen is een grote onderneming met een internationaal karakter. Is deze organisatie naar uw mening in staat de schat aan interne en externe gegevens

Nadere informatie

SWOT-ANALYSE. SWOT en confrontatiematrix aangeboden door www.managementmodellensite.nl 1

SWOT-ANALYSE. SWOT en confrontatiematrix aangeboden door www.managementmodellensite.nl 1 SWOT-ANALYSE De SWOT-analyse is een breed toegepaste manier om kansen en bedreigingen voor en sterkten en zwakten van de organisatie in beeld te brengen. Vaak blijft het bij het benoemen van deze vier

Nadere informatie

01 Inleiding Global Profit Share Program. Benelux werkboek; uw gids naar succes

01 Inleiding Global Profit Share Program. Benelux werkboek; uw gids naar succes 01 Inleiding Global Profit Share Program Benelux werkboek; uw gids naar succes 01 Inleiding Global Profit Sharing Program Dit werkboek is uw gids naar succes met het unieke Profit Sharing programma van

Nadere informatie

Case 4 - Consultancy

Case 4 - Consultancy Case 4 - Consultancy 27 april 2015 Dennis Langeveld Bert van Loo Lorianne Hooijmans Consultancy opdracht; Halalmakla Ontvangen opdracht Mijn groep werkt voor Halalmakla, een onderneming die is gespecialiseerd

Nadere informatie

Management. Analyse Sourcing Management

Management. Analyse Sourcing Management Management Analyse Sourcing Management Management Business Driven Management Informatie- en communicatietoepassingen zijn onmisbaar geworden in de dagelijkse praktijk van uw organisatie. Steeds meer

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

De kracht van geïntegreerde 1:1 communicatie. Peter Kruijt EDP - Hans van Lith Xplor najaarsbijeenkomst 2013

De kracht van geïntegreerde 1:1 communicatie. Peter Kruijt EDP - Hans van Lith Xplor najaarsbijeenkomst 2013 De kracht van geïntegreerde 1:1 communicatie Peter Kruijt EDP - Hans van Lith Xplor najaarsbijeenkomst 2013 Customer & Prospects What do they want? Are you listening 365, 24/7? Are you pushing the right

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl welkom bij CRMCompany CRMCompany is een jong bedrijf boordevol ervaring. Vanuit onze vestiging in Oost Nederland bedienen wij de

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

SEO advies door www.egosys.be

SEO advies door www.egosys.be Hoe met uw website hoger te scoren in Google 1 Point Reclame bvba Stationsstraat 47 3680 Maaseik Inhoud 1. Werkwijze SEO advies... 3 2. SEO advies volgens de methode... 4 3. Algemene opmerkingen... 6 4.

Nadere informatie

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack. DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.nl T: 020-5175175 Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Discussie

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

HET COACHINGSRAAM Coachen als strategische activiteit

HET COACHINGSRAAM Coachen als strategische activiteit Trefwoorden: strategie, coaching, leidinggeven HET COACHINGSRAAM Coachen als strategische activiteit Samenvatting Coachen heeft als doel mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen door hun potentieel

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

OCAI. veelgestelde vragen

OCAI. veelgestelde vragen OCAI veelgestelde vragen OCAI, veelgestelde vragen OCAI online Vrouwenlaan 106 8017 HS Zwolle 038-2301503 www.ocai-online.nl OCAI online, september 2008 3 [ Over de uitslag Hoe kan het dat mijn collega

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

MASTERCLASS ZIEKENHUISFINANCIERING

MASTERCLASS ZIEKENHUISFINANCIERING MASTERCLASS ZIEKENHUISFINANCIERING Masterclass hoe verdien je aan games als behandelmethode www.crefact.com info@crefact.nl 030-32 002 64 Even voorstellen: Crefact Create, Act, Fact Specialist op het gebied

Nadere informatie

Figuur 1 Model Operational Excellence

Figuur 1 Model Operational Excellence 1. Management samenvatting Ondanks de groeiende populariteit process redesign, is er maar weinig bekend over de strategieën die organisaties kunnen volgen om te bereiken. Een redesign strategie bevat de

Nadere informatie

6.1 Beschouw de populatie die beschreven wordt door onderstaande kansverdeling.

6.1 Beschouw de populatie die beschreven wordt door onderstaande kansverdeling. Opgaven hoofdstuk 6 I Basistechnieken 6.1 Beschouw de populatie die beschreven wordt door onderstaande kansverdeling. x 0 2 4 6 p(x) ¼ ¼ ¼ ¼ a. Schrijf alle mogelijke verschillende steekproeven van n =

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

BUSINESS CONCEPT. DRESSPLANER GmbH Business Concept NL/BE V1.1 1

BUSINESS CONCEPT. DRESSPLANER GmbH Business Concept NL/BE V1.1 1 BUSINESS CONCEPT DRESSPLANER GmbH Business Concept NL/BE V1.1 1 Vijf stappen naar succes 1. Praat met familie, vrienden en bekenden over de Dressplaner Online Shop, de unieke Dressplaner-producten, het

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames!

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Wie wij zijn... ExpoSynergy is een onderdeel van de Online Leads Group (OLG). OLG is opgericht door Mike Stern, bekend door zijn boeken: In drie stappen naar

Nadere informatie

de Innovator Customer Journey

de Innovator Customer Journey de Innovator Kijken als klant Het is voor organisaties steeds belangrijker dat zij zich inleven in hun klanten. Klanten hebben immers meer keuze dan ooit en ze worden steeds mondiger. De klant centraal

Nadere informatie

Een eigen huis, voor iedereen haalbaar.

Een eigen huis, voor iedereen haalbaar. Een eigen huis, voor iedereen haalbaar. Een eigen huis, een eigen keuze. WoonInvest Koopgarant Droomt u weleens van het hebben van een eigen woning? De stap naar het kopen van een eigen woning neemt u

Nadere informatie

Training Telefonisch klantenwerven - zo wordt bellen leuk! Bellen: hoe start je de dialoog

Training Telefonisch klantenwerven - zo wordt bellen leuk! Bellen: hoe start je de dialoog Bellen: hoe start je de dialoog Triggerzin: Je kunt verschillende triggerzinnen gebruiken voor verschillende klanten Goede vraag aan het eind van de trigger: in hoeverre heeft uw organisatie hier mee te

Nadere informatie

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics

Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Handleiding bepaal de Lifetimevalue van je kanalen in Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Do s en dont s van Lifetime value (klantwaarde)... 2 Het nieuwe lifetime value rapport: uitleg + tips...

Nadere informatie

Stappenplan Berekenen van Inkoopresultaat

Stappenplan Berekenen van Inkoopresultaat Stappenplan Berekenen van Inkoopresultaat Ir. F. Schotanus Het behalen van inkoopresultaat is een veelgebruikte en duidelijke doelstelling voor inkoopafdelingen. Het berekenen van de hoogte van het inkoopresultaat

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

Exameneisen opleiding Online marketeer B

Exameneisen opleiding Online marketeer B Exameneisen opleiding Online marketeer B Datum: 23-05-2017 1 Inhoud van dit document Dit document bevat de exameneisen voor het SRM-examen Online marketeer B. Deze eisen zijn van toepassing op het SRM-examen

Nadere informatie

In deze appendix wordt bekeken wat er moet gebeuren voordat

In deze appendix wordt bekeken wat er moet gebeuren voordat Normaliseren A In deze appendix wordt bekeken wat er moet gebeuren voordat een systeem kan worden gedefinieerd. Dit begint met een analyse van de gegevens die de basis vormen. Daarbij wordt gekeken naar

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

HET ONDERNEMINGSPLAN: handleiding voor een overtuigend plan

HET ONDERNEMINGSPLAN: handleiding voor een overtuigend plan HET ONDERNEMINGSPLAN: handleiding voor een overtuigend plan Indeling Woord vooraf De functie van het business plan; aandachtspunten Het business plan als visitekaartje van de ondernemer De communicatie

Nadere informatie

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage 2 Autokoper 2008 Onderzoek AutoTrack.nl & Newcom onder n = 1.000 Consumenten hebben vertrouwen in de markt Internet en merkdealers

Nadere informatie

6.1 Beschouw de populatie die wordt beschreven door onderstaande kansverdeling.

6.1 Beschouw de populatie die wordt beschreven door onderstaande kansverdeling. Opgaven hoofdstuk 6 I Learning the Mechanics 6.1 Beschouw de populatie die wordt beschreven door onderstaande kansverdeling. De random variabele x wordt tweemaal waargenomen. Ga na dat, indien de waarnemingen

Nadere informatie

Managementvoorkeuren

Managementvoorkeuren Toelichting bij de test Business Fit-ality Lange Dreef 11G 4131 NJ Vianen Tel: +31 (0)347 355 718 E-mail: info@businessfitality.nl www.businessfitality.nl Business Fit-ality Met welk type vraagstuk bent

Nadere informatie

Wat moet een manager weten over servicegraden? - -

Wat moet een manager weten over servicegraden? - - Wat moet een manager weten over servicegraden? - - Ir. Paul P.J. Durlinger Versie 2 Juni 2016 1 0 Inleiding Een van de doelen van een voorraadhoudende onderneming is het realiseren van een goede (lees

Nadere informatie

Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. CONVERSION OPTIMIZATION MORE BANG FOR THE BUCK

Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. CONVERSION OPTIMIZATION MORE BANG FOR THE BUCK CONVERSION OPTIMIZATION MORE BANG FOR THE BUCK DIGITAL PERFORMANCE MARKETING MIX PROGRAMMA» Wat is conversieoptimalisatie?» Cases» Do s & don ts VRAAG 1: HEEFT UW WEBSITE HET MAXIMUM RENDEMENT AL BEREIKT?

Nadere informatie

MENSENRECHTEN & BEDRIJFSLEVEN. ICCO Onderzoek 2015

MENSENRECHTEN & BEDRIJFSLEVEN. ICCO Onderzoek 2015 MENSENRECHTEN & BEDRIJFSLEVEN ICCO Onderzoek 2015 Inhoud 1. Uitgangspunten 2. Onderzoek Demografie Bedrijfsgegevens Functie van de respondent Landen Wat zijn mensenrechten? Waarom mensenrechten? Six step

Nadere informatie

Hoe met uw website hoger te scoren in Google

Hoe met uw website hoger te scoren in Google SEOguru Sarphatistraat 36-B 1018GM Amsterdam BTW-nr: NL190985550B01 KvK A dam: 34269530 T 020-6755730 M 06-17404731 F 084-2288555 E info@seoguru.nl I www.seoguru.nl SEO advies door SEOguru Hoe met uw website

Nadere informatie

Van Bragt Informatiemanagement

Van Bragt Informatiemanagement 1 Strategic Grid - McFarlan Doel en werkwijze Het doel van het strategic grid zoals dat door McFarlan, McKenney en Pyburn is geïntroduceerd is de impact van ICT activiteiten uit te zetten ten opzichte

Nadere informatie

Zoekmachinemarketing strategie

Zoekmachinemarketing strategie Zoekmachinemarketing strategie Voor webwinkels Pag. 2 Zoekmachinemarketingstrategie voor webwinkels Introductie Wolter Tjeenk Willink Oprichter Traffic Builders zoekmachinemarketing BV Zoekmachine-optimalisatie

Nadere informatie

ANTWOORDEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2

ANTWOORDEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2 ANTWOORDEN OPGAVEN HOOFDSTUK 2 Opgave 1 Jansen heeft een lening van 25.000 genomen om zijn auto te financieren. Voor deze lening moet hij 5% rente per jaar betalen. a. Welk bedrag aan rente is Jansen in

Nadere informatie

19 mei 2008. Wat is de waarde van een bedrijf?

19 mei 2008. Wat is de waarde van een bedrijf? 19 mei 2008 Wat is de waarde van een bedrijf? Wat is de waarde van een bedrijf? P.P.C. Buijsrogge RV Register Valuator Makelaar in bedrijfsbelangen www.corporatesearch.nl buijsrogge@corporatesearch.nl

Nadere informatie

Bezwaren en tegenwerpingen oplossen. Michel Hoetmer SalesQuest

Bezwaren en tegenwerpingen oplossen. Michel Hoetmer SalesQuest Bezwaren en tegenwerpingen oplossen Michel Hoetmer SalesQuest Wat gaan we vandaag doen? Bezwaren - een overzicht Bezwaren oplossen in 5 stappen Hoe ga je om met specifieke bezwaren? Bezwaren een definitie

Nadere informatie

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten Waarom krijgt u deze folder? U bent inkoper van een bedrijf of

Nadere informatie

Eindejaars-offensief, nu exclusief bij KPN. Bespaar tijdelijk tot 875,- extra op Zakelijk Glas Bedrijventerreinen

Eindejaars-offensief, nu exclusief bij KPN. Bespaar tijdelijk tot 875,- extra op Zakelijk Glas Bedrijventerreinen Eindejaars-offensief, nu exclusief bij KPN Bespaar tijdelijk tot 875,- extra op Zakelijk Glas Bedrijventerreinen 0 Eindejaars-offensief, nu exclusief bij KPN Bespaar tijdelijk tot 875,- op Zakelijk Glas

Nadere informatie

Veiligheidsvoorraad En Servicelevel - Een managementsbenadering -

Veiligheidsvoorraad En Servicelevel - Een managementsbenadering - Veiligheidsvoorraad En Servicelevel - Een managementsbenadering - Ir. Paul P.J. Durlinger Juni 2016 1 0. Inleiding Veiligheidsvoorraad heeft niet veel te maken met de gewenste leverbetrouwbaarheid naar

Nadere informatie

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Inleiding Wat levert het nu eigenlijk op? Vroeg of laat krijgt iedereen die zich bezighoudt

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie