Handig Happie? Wie bedenkt het nieuwe en gemakkelijke goodfood product voor Albert Heijn?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handig Happie? Wie bedenkt het nieuwe en gemakkelijke goodfood product voor Albert Heijn?"

Transcriptie

1 Handig Happie? Wie bedenkt het nieuwe en gemakkelijke goodfood product voor Albert Heijn? Consumenten zijn steeds meer op zoek naar gezonde en eenvoudige food producten. Die zijn niet meer weg te denken uit het huidige supermarktassortiment. Van panklare (groente) producten tot complete kant en klaar maaltijden. Er is ook een nieuwe trend waarneembaar in het kant en klaar segment: consumenten hebben steeds meer behoefte om er zelf nog een laatste touch aan te geven. Vergelijk het met een beetje van jezelf, een beetje van Maggi. Makkelijk, lekker en weinig risico dat het mislukt! En natuurlijk moet het goed en gezond zijn: goodfood. In het nieuwe Televisieprogramma Handig Happie, gaan we op zoek naar nieuwe en gemakkelijke goodfood product ideeën voor de consument van Albert Heijn!

2 Handig Happie Bestaande producten in het huidige assortiment van Albert Heijn: Kant en klare geklopte slageroom. Verse soeppakketten. Braadzakken met gevulde kip met groente en kruiden. Wokschotel met wokrijst, saus, rijst en groente wat binnen een handomdraai op tafel staat. Kant en klaar maaltijden: even in de magnetron en smullen maar. Nieuwe producten: Kant en klaar Boerenomeletbeslag in zak, klontje boter in de pan, bakken en smullen maar. En dan wordt het net zo n mooie, dikke, smeuïge omelet zoals je die in de betere eethuizen en restaurants krijgt. Als lunch en warme maaltijd. Chiliconcarne-pakket, een pakket, vergelijkbaar met de wokschotels van Albert Heijn, samen-gesteld uit verse ingrediënten als, gekruid gehakt, Chili con carne groenten, en bruine bonen. Beetje sla erbij: luxe maal! Kant en klaar Koekjesdeeg in een Kidspuit met verschillende spuitmonden om de mooiste, creatiefste vormen te maken. Even koekjes spuiten op een bakplaat en hup de oven in, bakken en smullen maar! Gegarandeerd succes op een kinderfeestje! Zelfmaak-ijs beslag. Heerlijk vers seizoenfruit toevoegen aan het beslag, in grove stukje of fijn, even in de vriezer, en je hebt heerlijk eigengemaakt vers fruitijs! Wat zijn de voordelen van deze goodfoodconcepten? De consument krijgt de beleving van échte producten, we willen zien wat we eten, en we hebben er zelf aan gewerkt. Eten bereiden met verse ingrediënten is gezond en past in een gezonde eetstijl. Het is milieubesparend. Dankzij dergelijke foodconcepten verspillen we minder voedsel. Dat bespaart geld én het milieu.

3 Wat ziet de kijker? Handig Happie bestaat uit in totaal vier Televisieshows, met een spannende zoektocht naar het makkelijkste en lekkerste goodfoodproduct voor de consument! Deelnemers aan dit programma kunnen hun goodfoodproduct idee insturen via de website van Handighappie.nl. Er zijn in vier categorieën/thema s: Kids Gezin Eenpersoons Gewoon lekker Na het insturen van het idee en de sluitingsdatum, wordt er een eerste selectie gemaakt. Een kleine jury beoordeelt de concepten en selecteert uiteindelijk maximaal twee kandidaten per thema. Show 1 In de eerste show komen de acht kandidaten die de voorselectie hebben overleefd. Onderdelen en flashbacks uit deze voorronde worden gepresenteerd op televisie. Dit om de kijker mee te nemen in de beleving van leuke en grappige nieuwe goodfoodproducten. 1 Per thema krijgen de kandidaten de kans om een goodfoodconcept te presenteren, te pitchen. De jury beoordeelt de ideeën en geeft advies en tips om hun concept te verbeteren, óf ze krijgen te horen dat het idee niet geschikt is om verder uit te werken. In de eerste show komen de thema s Kids en Eenpersoons aan bod. Na de show blijven er uiteindelijk drie kandidaten over. Twee kandidaten zijn geselecteerd door een jury en één kandidaat wordt gekozen door het publiek uit de zaal. De kandidaten van show 1 komen terug in de halve finale rond van show 3. Jury De jury bestaat uit een vaste populatie van deskundigen, maar er komen ook juryleden die in het segment van een thema zitten. Bijvoorbeeld kinderen bij Kids. Een lieve oma en jonge vrijgezel bij het segment eenpersoons. En compleet gezin bij het segment Gezin. En zomaar iemand bij het segment Gewoon lekker. Deze juryleden geven vanuit hun eigen ervaringen hun visie op de product ideeën. En dat levert hilarische beelden op!

4 Show 2 In de tweede show komen er weer acht kandidaten. Maar nu voor de thema s Gezin en Gewoon lekker. Ook in deze show worden er momenten gepresenteerd uit de voorrondes, de pitchmomenten, om uiteindelijk deel te mogen nemen aan de show. Na show twee zijn er uiteindelijk ook weer drie kandidaten over. 2 Show 3 In Show drie, de halve finale van Handig Happie, komen de zes overgebleven kandidaten uit show 1 en 2 terug. Ze moeten weer aan de bak voor de jury en het publiek. Ze hebben feedback en/of advies gekregen om hun product te verbeteren of om bijvoorbeeld hun idee beter te gaan presenteren. Hoe hebben de kandidaten het gedaan? 3 In de halve finale gaat het er bijvoorbeeld om: Is het gerecht gemakkelijk te maken? Hoe lang duurt het? Er wordt geklokt bij het bereiden van het product. De kandidaten krijgen diverse testers die het gerecht onder hún begeleiding moeten bereiden. Een oma, een kersverse student die nog geen ei kan koken, een topkok of in wisselende samenstelling een kind dat de gerechten bereidt of proeft. Komen ze door de praktijkproef heen? Is het ook echt makkelijk te maken en lekker en gezond? Wat is hun ervaring? Is het lekker? Lukt het? Uiteraard kan en mag de uitvinder van het product het tester helpen. Gelaagdheid Op deze manier komt er een gelaagdheid in de show, enerzijds de laag dat een kandidaat zijn/ haar persoonlijkheid in zet en hiermee het publiek pakt; anderzijds gaat het keihard om zijn/haar foodproduct. De jury maakt op basis van het testpanel de uitslag op, er gaan uiteindelijk vier kandidaten door naar de laatste show, de finale. Wie gaat het geld binnenslepen en zorgt ervoor dat zijn/haar product eindelijk in de schappen van de Albert Heijn komt te liggen? De kijker wordt tijdens het presenteren van de foodproducten meegenomen. Aan de hand van de schijf van vijf wordt in beeld gebracht welke voedingswaarde het foodproduct heeft. Dit zal bijvoorbeeld ook meegenomen kunnen worden in het second screen principe bij dit televisieprogramma.

5 Aanloop naar finale In de aanloop naar de finale vindt de ultieme proof-of the-pudding plaats: de kandidaten gaan hun goodfoodproduct zelf bereiden en laten proeven in de supermarkt! Reacties van consumenten, op smaak, op gemak, op idee, op potentie: álles wordt zichtbaar gemaakt. Is het gezond? Wat is de prijs voor de consument en wil die dat ervoor betalen? Is er voldoende potentie voor de markt? Is het lekker? En waar lopen de kandidaten zelf tegen aan? Hoe presenteren ze zich? Aanloop naar finale Show 4 De vierde show is de finale. De kandidaten worden dan ondersteund door deskundigen. Die zorgen voor de finishing touch en helpen het foodproduct te verfijnen op taste en look. Hebben de kandidaten de laatste feedbackpunten meegenomen bij de eindpresentatie van hun product richting de jury? In de finale krijgen ze de laatste kans om de eindversie te presenteren aan de jury en het publiek. Het eindproduct! Wie gaat er winnen? De jury bepaalt haar oordeel op basis van het smaakonderzoek in de supermarkt de eindpresentatie van het product en de peiling van het studiopubliek en kijkers thuis, wie er gaat winnen! 4 Het publiek thuis kan op diverse manieren stemmen via SMS, bellen of social media door bijvoorbeeld het idee van de finale te Liken op Facebook. De jury geeft het eindoordeel. In de finale show wordt de prijs vervolgens uitgereikt voor Handig Happie van het jaar. Het product komt daadwerkelijk in de schappen van Albert Hein en de winnaar wint een groot geld bedrag en een jaar lang gratis boodschappen doen bij Albert Hein!

6 Website Handighappie.nl Op de website Handighappie.nl staat naast de ideeën vanuit het televisieprogramma, ook allerlei informatie over lekkere, leuke en zelf eenvoudig te bereiden gerechten. Consumenten kunnen bijvoorbeeld handige recepten insturen of bijvoorbeeld een Youtube filmpje uploaden van een gerecht dat ze zelf hebben klaargemaakt en bereid. De website kan ook perfect gebruikt worden om achtergrond informatie te geven over voedsel. Bijvoorbeeld in samenwerking met het voedingscentrum. Uiteraard zijn de ingrediëntlijsten gekoppeld aan Appie en diens functionaliteit. Jeroen Bakker Formathouse.nl Specificaties Programma: Handig Happie Categorie: Reality Lengte: 90 minuten Internet / domeinnaam: Format-uitwerking: Jeroen Bakker Formathouse.nl Productie: MasMedia.tv Formatrechten / auteursrechten van het format Handig Happie zijn gedeponeerd bij de Merkplaats te Amsterdam Contactgegevens TV-format Handig Happie Formathouse- Jeroen Bakker Korte Noodgodsstraat RJ Gouda Telefoonnummer: info@formathouse.nl

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen.

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De volgende onderwerpen komen aan bod: mmmakkelijk.nl Basis uitgangspunten recepten

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Steeds meer mensen zijn bewust flexitariër

Steeds meer mensen zijn bewust flexitariër bezoekadres Marnixkade 109 1015 ZL Amsterdam postadres Postbus 15262 1001 MG Amsterdam E moti@motivaction.nl T +31 (0)20 589 83 83 F +31 (0)20 589 83 00 W www.motivaction.nl Steeds meer mensen zijn bewust

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

VAKKEN Koken, Cultuurwetenschappen, Integrale opdrachten, Sociale activiteit

VAKKEN Koken, Cultuurwetenschappen, Integrale opdrachten, Sociale activiteit Les 7 - Kookles VAKKEN Koken, Cultuurwetenschappen, Integrale opdrachten, Sociale activiteit DOELSTELLINGEN EN EINDTERMEN De leerlingen werken samen in een groep om een doel te bereiken [brengen belangrijke

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water

A'MUZE. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg; Soezendeeg: 100 gr boter zout 150 gr bloem 4 eieren; 125 ml melk 125 ml water St Honoré a la creme chiboust Deze taart zou een eerbetoon zijn aan Saint Honoré (Honoratus), bisschop van Amiens (ca. 600) en beschermheilige van de bakkers. ingrediënten: bodem: 1 grote plak bladerdeeg;

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k Maaltijd aan huis Food Connect PASSIE VOOR ETEN L Lekker eten maakt je dag een stuk leuker. D Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k koken van hun maaltijden over aan onze koks, d dan kunt

Nadere informatie

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker!

Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Low Carb Brownies Low Carb Brownies: past goed in een koolhydraatarm dieet! Deze brownies zijn niet alleen koolhydraatarm maar ook erg lekker! Voedingswaarde per portie Eiwitten 4 gram Calorieën 172 Koolhydraten

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Nee, nooit 0,9 0,6 0,0 0,0 2,0 2,7. Ja, 1x per maand of minder vaak 3,5 1,2 3,4 0,5 4,9 13,7. Ja, 2 of 3x per maand 10,3 8,3 10,3 8,2 13,2 12,3

Nee, nooit 0,9 0,6 0,0 0,0 2,0 2,7. Ja, 1x per maand of minder vaak 3,5 1,2 3,4 0,5 4,9 13,7. Ja, 2 of 3x per maand 10,3 8,3 10,3 8,2 13,2 12,3 Onderzoeksresultaten internationaal eten in Nederland Dit online onderzoek is in opdracht van Knorr uitgevoerd door kien onderzoek in juli 2009 onder 818 mannen en vrouwen in de leeftijd van 18-65 jaar.

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Uw markt is er klaar voor. En u?

Uw markt is er klaar voor. En u? Uw markt is er klaar voor. En u? Een verpakking vol kansen Ready2Cook is uw kans om verse en gezonde kanten-klaarmaaltijden te verzorgen voor moderne consumenten, die ze na aankoop direct thuis in de oven

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Bonus Rapport : Gemakkelijker en gezonder koken

Bonus Rapport : Gemakkelijker en gezonder koken Bonus Rapport : Gemakkelijker en gezonder koken 7 tips om koken gemakkelijk en gezond te maken Katjaa Callens Denk aub eventjes aan het milieu voor je dit hele Eboek afprint. Welkom! Met ons drukke, gehaaste

Nadere informatie

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer!

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! 20 Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! Kies max. 6 ingrediënten (benodigdheden) en verzin daar met elkaar een voorgerecht, een hoofdgerecht of een toetje (dessert) mee... GROENTE Bietjes Spruitjes Rode

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

waar heb jij vandaag zin in? december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf

waar heb jij vandaag zin in? december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf waar heb jij vandaag zin in? december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf WERKWIJZE Hoe bestellen? Het bestelformulier invullen en 2 dagen op voorhand afgeven in het restaurant Gewenste

Nadere informatie

Afhalen kan 7 dagen op 7. Juli - augustus - september Bestellen doe je 2 dagen vooraf

Afhalen kan 7 dagen op 7. Juli - augustus - september Bestellen doe je 2 dagen vooraf Afhalen kan 7 dagen op 7 Juli - augustus - september Bestellen doe je 2 dagen vooraf WERKWIJZE Hoe kiezen? Maak je keuze uit de folder: 1. Kies je voorgerecht 2. Kies je favoriete hoofdgerecht 3. Kies

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

BSO Magazine Maart 2014

BSO Magazine Maart 2014 BSO Magazine Maart 2014 met o.a.: Recente activiteiten Bouwwerk van de maand Agenda 2 Experimenteren met Koekjes. Er is niets zo leuk als mogen experimenteren met eten. En dat hebben we gedaan met koekjes

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2015 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf

waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf Folder_traiteur_okt-nov-dec_NL_v3.indd 1 22/08/16 16:30 WERKWIJZE Hoe bestellen? Het

Nadere informatie

MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 2018: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA

MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 2018: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA DE GROOTSTE UITDAGING VOOR RESTAURANTS VAN 08: AANDACHT EN BEZOEKERS TREKKEN VIA ONLINE MEDIA MAAK JE ZAAK THE PLACE TO LIKE gaat jouw zaak helpen om meer aandacht en bezoekers te trekken door online ondersteuning

Nadere informatie

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit Geef kanker minder kans eet volop groente en fruit Iedereen heeft zo zijn eetgewoonten. De één eet wat meer dan de ander. De één lust graag dit, de ander dat. Vaste eetgewoonten zijn er steeds minder.

Nadere informatie

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN!

Inleiding VOOR JE HET WEET, MAAK JE DE LEKKERSTE MAALTIJDEN IN EEN SCHONE EN OPGERUIMDE KEUKEN! Inleiding Of je nu een goede kok bent, of nog geen ei kunt bakken, de is een belangrijke plek in je huis. Dit boek vertelt de belangrijkste dingen over thuis koken. Zodat je veilig en gezond eten kunt

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Groenten zijn gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen die het nodig

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

Zilte Groenten. Hoe werkt Marc.? Steun de zilte revolutie

Zilte Groenten. Hoe werkt Marc.? Steun de zilte revolutie Zilte Groenten Nieuwe smaken die zorgen voor een revolutie in de keuken Groenten van Marc. zijn ontwikkeld op Texel Geteeld op zilte grond, geirrigeerd met zeewater en 100% biologisch Hoe werkt Marc.?

Nadere informatie

Basis concept. Bonfait B.V. Faradayweg HD Denekamp

Basis concept. Bonfait B.V. Faradayweg HD Denekamp Bonfait B.V. Faradayweg 2 7591 HD Denekamp 0541-581900 info@bonfait.nl Basis concept Haal het beste uit je ambacht met het basisconcept van Bonfait! + + Je eigen verse ingrediënten Onze koelverse basis

Nadere informatie

Onderzoek. Project WNF. NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189

Onderzoek. Project WNF. NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189 Onderzoek NDD periode - B CMD 2014-2015 Laura Hellegers - 1603189 Second screen toepassing Op welke manier wordt second screen toegepast? Er zijn inmiddels een aantal programma s en organisaties die een

Nadere informatie

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie:

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie: 2 2013 24Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn Concept, receptuur en fotografie: Portret fotografie: Sam Walravens www.samwalravens.nl Vormgeving en artwork omslag en

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten

Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Gezond en duurzaam eten Een inspiratiefolder voor mbo-docenten Aan de slag met gezond en duurzaam eten in het MBO De school is dé plek om jongeren bewust te maken van gezond en duurzaam eten. Gezonde

Nadere informatie

Food Innovation Bachelor s Award 2018

Food Innovation Bachelor s Award 2018 Food Innovation Bachelor s Award 2018 Beste studenten, We nodigen je graag uit om deel te nemen aan de Food Innovation Bachelor s Award van het Voedingscentrum! Aan jullie de taak om een gezond en duurzaam

Nadere informatie

Bruine Bonen Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl

Bruine Bonen Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Bruine Bonen Dit document is onderdeel van de site www.huishoudeninhokjes.nl Bruine bonen klaar maken met andere groenten erbij smaakt lekkerder dan alleen maar bruine bonen. Hieronder staat de uitleg

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Getest: de maaltijdboxen van Smartmat

Getest: de maaltijdboxen van Smartmat Page: Circulation: 0 9b790e 0 Getest: de maaltijdboxen van Smartmat Het is dé culinaire hype van het moment: maaltijden uit een box. Bedrijven à la HelloFresh en Smartmat leveren je een doos boordevol

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 februari 2015 nummer 2 copyright 2015 klik hier voor de agenda : www.tjampoer.nl

Nieuwsbrief 17 februari 2015 nummer 2 copyright 2015 klik hier voor de agenda : www.tjampoer.nl b11agina 1 van 11 Indisch4ever Van: Datum: dinsdag 17 februari 2015 15:41 Aan: Onderwerp: Nieuwsbrief Tjampoer februari 2015, nummer 2 Nieuwsbrief 17 februari

Nadere informatie

Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN?

Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN? Tips& Tricks HOE KOOP JE ÉCHT DUURZAAM IN? Op zoek naar een nieuwe cateraar? En je vindt duurzaamheid belangrijk? Vergeet niet de juiste balans te vinden tussen duurzame, gezonde en gewenste voeding. Alleen

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

ons restaurant zelf opwarmen in de daarvoor bestemde magnetron. Verder zijn er voor de kleintjes kleurplaten, speelgoed en puzzels aanwezig.

ons restaurant zelf opwarmen in de daarvoor bestemde magnetron. Verder zijn er voor de kleintjes kleurplaten, speelgoed en puzzels aanwezig. Welkom bij Pannenkoekenboerderij Onder de Platanen! Mogen wij ons even voorstellen: wij, Ruud en Josje van der Putten kregen in april 2002 de kans om de horeca in boerderij Zorgvrij, als zelfstandige ondernemers,

Nadere informatie

Wokken & Zo. Kijk voor meer informatie en recepten op www.conimex.nl

Wokken & Zo. Kijk voor meer informatie en recepten op www.conimex.nl Wokken & Zo De meest populaire wokgerechten die je zelf thuis kunt maken, plus veel inspirerende nieuwe wokgerechten. Met de authentieke Aziatische smaak. Snel en simpel, veelzijdig en verrassend. Kijk

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

Introduceren thema Voeding en Bewegen. Wat doe je als leerkracht? Omschrijving van de opdracht: Thema: Voeding en bewegen

Introduceren thema Voeding en Bewegen. Wat doe je als leerkracht? Omschrijving van de opdracht: Thema: Voeding en bewegen Natuur & Techniek Mijn lijf: Voeding en bewegen Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Voeding en bewegen In dit thema staan de volgende hogere orde denkvragen centraal rondom voeding en bewegen:

Nadere informatie

Wandeling met herder en schapen

Wandeling met herder en schapen Wandeling met herder en schapen 50,00 per groep tot 25 personen 3,50 p.p. koffie met wat lekkers erbij Duur is 60 tot 90 minuten 1. Ontvangst koffie met wat lekkers 2. Met de herder en de kudde op stap

Nadere informatie

Kerstkoekjes bakken. Voor elke leerling een exemplaar van de Kopieerbladen Kerstkoekjes bakken 1, 2 en 3.

Kerstkoekjes bakken. Voor elke leerling een exemplaar van de Kopieerbladen Kerstkoekjes bakken 1, 2 en 3. Kerstkoekjes bakken Leeftijdsgroep Kerndoel 8-12 jaar Deze les levert een bijdrage aan kerndoel: 3 De leerlingen leren vaste tijdstippen op analoge en/of digitale klokken aflezen en leren daarmee een dagindeling

Nadere informatie

Kook en Proefstudio Den Haag

Kook en Proefstudio Den Haag Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is dé gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

CHIA MOUSSE KIP MET GEWOKTE GROENTJES EN SPELTPASTA INGREDIENTEN BEREIDING INGREDIENTEN BEREIDING

CHIA MOUSSE KIP MET GEWOKTE GROENTJES EN SPELTPASTA INGREDIENTEN BEREIDING INGREDIENTEN BEREIDING RECEPTEN CHIA MOUSSE 8 gram Agar 100 ml sojamelk 3 eetlepels Panela 2 eetlepeld Chia zaad 200 gr Tofu Verwarm de sojamelk en panela in een steelpan. Breng aan de kook. Pureer de tofu tot hij romig wordt.

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Vooraf. Denk jij ook wel eens: wat zou het toch handig zijn als er een huiswerkcomputer bestond. Of een doucherobot. Of...

Vooraf. Denk jij ook wel eens: wat zou het toch handig zijn als er een huiswerkcomputer bestond. Of een doucherobot. Of... De dag van de uitvinders Niveau C - Les 1 Vooraf Denk jij ook wel eens: wat zou het toch handig zijn als er een huiswerkcomputer bestond. Of een doucherobot. Of... Dan ben jij een beetje een uitvinder.

Nadere informatie

Trusted Information Source

Trusted Information Source Trusted Information Source Rapport behorend bij PT-projectnummer 14972 GroentenFruit Huis Achtergronden respondenten Individuele interviews gehouden. Respondenten hadden het volgende profiel: Alle respondenten

Nadere informatie

Eerste moodboard. Tweede moodboard

Eerste moodboard. Tweede moodboard Sprekende kopregel 1 Eerste moodboard Het eerste moodboard hebben wij voorgelegd aan de mannen die meededen aan de groepsdiscussie. Zij hebben er op- en aanmerkingen over gegeven, waardoor wij het moodboard

Nadere informatie

COMPLEET WEEKMENU. Herfst

COMPLEET WEEKMENU. Herfst COMPLEET WEEKMENU Herfst Sperziebonenschotel Vegetarische pizza Zoetzure kip met rijst Pompoensoep Snelle gehaktballetjes in tomatensaus Pasta bolognese Aardappel Anders met bloemkool en spekjes www.kooklesthuis.com

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Beckers campagne concept

Beckers campagne concept Beckers campagne concept INZICHT 1: Ook al ben je niet perse een snack lie1ebber, feit is dat iedereen zo zijn eigen favoriete snack hee9. Zeker als je kijkt naar het snack moment binnen de familie. Eenmaal

Nadere informatie

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes KinderMoestuin voor Junior Kookliefhebbers Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes De KinderMoestuin is eerlijk en groen geproduceerd met respect voor

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi

Kookboek. Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Kookboek Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi Hoe hebben we onderzoek gedaan???? We zijn langs bijna alle klassen gegaan en gevraagd wat ze het lekkerst vonden. Toen kwam er een top 6

Nadere informatie

nieuw 0300 Frambozen schuimtaartje 315 g 18 cm Ø van 5,90 voor 4,90

nieuw 0300 Frambozen schuimtaartje 315 g 18 cm Ø van 5,90 voor 4,90 Folder 10-2014, acties geldig bij levering van 14-07-2014 t/m 16-08-2014 0300 Frambozen schuimtaartje 315 g 18 cm Ø Een krokant schuimtaartje gevuld met zoete room en opgemaakt met frambozen en frambozensaus.

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Verwarmende soepen. Tomatensoep.

Verwarmende soepen. Tomatensoep. ! Verwarmende Tomatensoep. Tomaten, veel tomaten in kleine blokjes snijden Prei, in fijne ringen snijden Ui, snipperen Knoflook, heel fijn snijden of persen Wortel, in kleine blokjes snijden Verse basilicum,

Nadere informatie

De Stoelenproject Kookwegwijzer

De Stoelenproject Kookwegwijzer De Stoelenproject Kookwegwijzer www.amsterdamverbindt www.stoelenproject.nl Welkom! Koken in een andere Keuken is in het najaar van 2010 van start gegaan. Een samenwerking tussen Amsterdamverbindt en het

Nadere informatie

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE We hebben authentiek zuurdesembrood uit Frankrijk. Het beste rozijnenbrood uit Nederland en de mooiste tarwe-roggebroden uit Duitsland.

Nadere informatie

met alle ingrediënten voor een leuke kookmiddag. Samen met collega s, vrienden of familie koken voor 45 dak- en thuislozen

met alle ingrediënten voor een leuke kookmiddag. Samen met collega s, vrienden of familie koken voor 45 dak- en thuislozen De Stoelenproject Kookwegwijzer met alle ingrediënten voor een leuke kookmiddag. Samen met collega s, vrienden of familie koken voor 45 dak- en thuislozen Amsterdam, kookseizoen 2011/2012 Een initiatief

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

MEER UIT KOFFIE. Slimme producten die koffie op de kaart zetten

MEER UIT KOFFIE. Slimme producten die koffie op de kaart zetten MEER UIT KOFFIE Slimme producten die koffie op de kaart zetten Maak van koffie het zwarte goud voor jouw zaak Wist je dat Nederlanders gemiddeld zo n 165 liter koffie per persoon per jaar drinken? Een

Nadere informatie

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou.

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. Kooktalent ontwik kelen op het vmbo! Je zit in groep 8 van de basisschool. Je gaat een andere school

Nadere informatie

Veranderingen die aan zijn te raden als je gezond maar zo wel Lowbudget mogelijk wilt eten:

Veranderingen die aan zijn te raden als je gezond maar zo wel Lowbudget mogelijk wilt eten: Lowbudget tips: Zet gezond eten op prio 1, misschien moet je er wat anders voor laten Gezond budget eten vraagt om je inzet. Snel even de supermarkt doorrennen en veel kant en klaar producten gaat niet

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

Nodig: poster Lekker eten!, scharen, lijm en reclamefolders van de supermarkten.

Nodig: poster Lekker eten!, scharen, lijm en reclamefolders van de supermarkten. D S K C N L Wat eten we nu? n wat aten de mensen vroeger? De leerlingen onderzoeken hoe de eetgewoonten in de de afgelopen honderd jaar veranderd zijn. Ze zien dat mensen vroeger vooral voedsel uit de

Nadere informatie

Puur Genieten van de feestdagen!

Puur Genieten van de feestdagen! Puur Genieten van de feestdagen! De feestmaand december staat voor de deur. Misschien wel de mooiste maand van het jaar. En sowieso de laatste maand van het jaar, waarin traditioneel wordt teruggekeken

Nadere informatie

breidt haar gamma uit persdossier

breidt haar gamma uit persdossier breidt haar gamma uit persdossier I feel like... Homecooking is in. Wie graag eet, krijgt de jongste jaren steeds meer zin om zelf de koksmuts op te zetten. De Belgische chocoladefabrikant Choc-o-lait,

Nadere informatie

Een goede vangst! Een goede vangst 2014 - http://omwb.braintrigger.nl

Een goede vangst! Een goede vangst 2014 - http://omwb.braintrigger.nl Een goede vangst! Om fijn te leven maak je veel gebruik van energie. Bijvoorbeeld om eten te koken, of om te spelen met een spelcomputer. Maar ook om het huis te verwarmen of jezelf te vervoeren. Voor

Nadere informatie

ZEEVRUCHTEN PANNETJE GEVULDE SAUCIJZENHULZEN ART. NR. ARTICLE NAME

ZEEVRUCHTEN PANNETJE GEVULDE SAUCIJZENHULZEN ART. NR. ARTICLE NAME HITTESTABIELE SAUS HITTESTABIELE SAUS We eten dagelijks snacks, en de meeste snacks en convenience produkten smaken beter met een saus. Wanneer een snack met saus opgewarmd wordt, wordt de saus dun vloeibaar

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

SOUSVIDE MASTERCLASS

SOUSVIDE MASTERCLASS De culinaire eigenschappen van voedingswaarde gewaarborgd Sous vide, oftewel vacuüm garen. Wat zijn nou daadwerkelijk de voordelen voor u als slager om met deze klassieke manier van koken aan de slag te

Nadere informatie

Roundtable voedselverspilling

Roundtable voedselverspilling Roundtable voedselverspilling Op maandag 4 april heeft de roundtable: Beperken van voedselverspilling, waarden van voedsel in de keten plaatsgevonden te Ede. Dit in het kader van het programma ketens en

Nadere informatie