VOORBEREIDING BEURSDEELNAME

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORBEREIDING BEURSDEELNAME"

Transcriptie

1 VOORBEREIDING BEURSDEELNAME Bij een beursdeelname komt veel kijken. Om alles overzichtelijk te houden, geven we je hier checklists, tips en ideeën voor een goede beursvoorbereiding. De eerste stap bestaat het vaststellen van je doelstellingen: wat wil je als bedrijf of organisatie bereiken? De doelstellingen: Verkoop: klanten werven, omzet genereren, marktpositionering realiseren Naamsbekendheid: bedrijf introduceren, naamsbekendheid vergroten, versterken concurrentiepositie Kennisoverdracht; producten introduceren, innovaties laten zien, publiciteit genereren, workshops organiseren Relatiebeheer: meer klantenbinding, versterken imago 1. Bepaal je beursdoelstellingen Stel vast wat je wilt bereiken met je beursdeelname. Dit kan één van bovenstaande punten zijn, maar ook een combinatie van deze punten. Tip: maak je doelstelling SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realiseerbaar en Tijdgebonden). 2. Bepaal je doelgroep Stel vast wie je wilt bereiken met je beursdeelname. Maak hiervoor een goede database aan van (potentiële) doelgroepen. Maak een doelgroepenoverzicht: Klanten Potentiële klanten Relaties Directieleden Toeleveranciers Media Enz. Stel op basis van dit overzicht een uitnodigingenlijst samen. Tip: grote beursorganisatoren houden bezoekersonderzoeken en geven hiermee inzicht in welke doelgroepen bereikt kunnen worden. Maak hier gebruik van. 3. Bepaal de doelstellingen van je stand Wat moet er op de beursvloer gebeuren om je doelstellingen te bereiken? Ga op zoek naar het thema, presentatievorm en uitstraling die het beste bij de doelstellingen van je bedrijf passen. Tip 1: ga op de stoel van je bezoeker zitten en bekijk vanuit hun perspectief de beurs, je stand en informatiemateriaal. Tip 2: maak je stand uitnodigend en onderscheidend. 4. Maak een begroting Waarschijnlijk niet de leukste, maar wel een heel belangrijke klus. Een goede begroting voorkomt budgetoverschrijdingen en teleurstellingen achteraf. Bovendien brengt het vooral de mogelijkheden vooraf duidelijk en realistisch in beeld. Tip: wees zorgvuldig en compleet bij het opstellen van je begroting. Maak bijvoorbeeld een PM-post en reserveer budget voor onvoorziene zaken.

2 5. Verzamel informatie over de beurslocatie Bekijk waar je stand komt te staan in het beurscomplex. Zoek uit welke hallen gebruikt worden voor de beurs, of er speciale constructies zijn, welke informatietechnologieën er beschikbaar zijn. Tip 1: zoek van tevoren uit hoe het zit met de bereikbaarheid en infrastructuur rondom de beurslocatie: is het makkelijk bereikbaar met auto, vliegtuig, bus of trein. Kijk ook alvast naar de verblijfs- en uitgaansgelegenheden in de buurt. Tip 2: regel van tevoren parkeerkaarten voor je relaties en personeel. 6. Briefing opstellen Stel a.d.h.v. je doelstellingen en je begroting een briefing op voor de standbouwer. De standbouwer zal n.a.v. deze briefing een standontwerp en offerte presenteren. 7. Bestellingen plaatsen Bestel tijdig je exposanten- en opbouwpassen en eventuele catering. Daarnaast dienen de technische voorzieningen besteld te worden zoals elektriciteit, water enz. De bestellingen voor de technische voorzieningen kunt u ook door uw standbouwer laten verzorgen. 8. Kies en train je standbemanning Je stand mag er dan goed uitzien, het zijn uiteindelijk toch de mensen die het (moeten) doen. Je hebt pas succes wanneer je mensen er helemaal voor gaan en ervan overtuigd zijn dat zij met een gezamenlijke doelstelling optimaal rendement uit de beursdeelname gaan halen. 9. Bepaal je communicatie Communicatie vormt een belangrijk onderdeel van je beursvoorbereiding. Hoofdvraag hierbij is wat je qua communicatie wilt doen om je doelgroep te bereiken. Zorg dat je communicatie herkenbaar is en aansluit bij de uitstraling van je stand. Tip: houd tijdens het hele communicatietraject je doelgroepen goed in beeld en ga weer op de stoel van je bezoeker/klant zitten. 10. Vul je communicatie in Controleer hoe de persvoorlichting bij de beursorganisatie is geregeld en stel persdocumenten samen (liefst met fotomateriaal). Wanneer je persberichten verstuurt, doe dit tijdig. Bepaal van tevoren welk informatiemateriaal er op de stand moet komen, voor welke doelgroepen de informatie is en wanneer het wordt verstrekt. Maak onderscheid aan de hand van je doelgroepen en zorg voor informatie op maat. 11. Nodig je relaties uit Je uitnodigingsbeleid is belangrijk. Wie vraag je wel en ook: wie niet? Tip 1: plan bij sommige uitnodigingen ook gelijk een afspraak op de beurs in. Tip 2: nodig je relaties zo persoonlijk mogelijk uit. Je hebt ze in kaart gebracht, maak daar gebruik van. Zorg voor de juiste informatie en gepaste aanspreektoon.

3 12. Maak een draaiboek Je draaiboek is een werkdocument waarin het tijdspad is uitgezet, de taak- en rolverdeling is vastgelegd en de verantwoordelijkheden zijn verdeeld. Alles wat je tot nu toe geregeld hebt, komt in het draaiboek terug. Tip: reserveer in het draaiboek ruimte voor de beursplattegrond, het standontwerp, het beursreglement en zaken als kledingvoorschriften. Leg in je draaiboek ook vast hoe je bezoekers wilt gaan registreren.

4 TIJDENS DE BEURS Aan een periode van voorbereidingen is een eind gekomen. Het is eindelijk zo ver, de beurs gaat beginnen. Hierbij wat tips en ideeën voor tijdens en vlak voor de beurs. 1. Standbemanning briefen Zorg dat je standbemanning in alle opzichten klaar is voor de beurs. Maak met behulp van je draaiboek een overzicht met daarin: Wie is waar verantwoordelijk voor Wat is de taakverdeling Hoe benaderen we onze bezoekers en hoe spreken we ze aan Wat zijn de kledingafspraken Hoe gebruiken we de naamkaartjes/badges Tip 1: deel tijdig de toegangskaarten en parkeerkaarten uit. Tip 2: check of de catering goed is geregeld. Tip 3: neem van tevoren met je standbemanning het bezoekersregistratieformulier door. Zo weet iedereen precies wat hij of zij moet doen. Tip 4: overweeg een kick-off met je standbemanning. Een goede manier om iedereen voor te bereiden op de beursdeelname. 2. Test alle apparatuur Niets zo vervelend als apparatuur die het niet blijkt te doen als de beurs begint. Het geeft een verkeerd beeld bij klanten en bezoekers, want je wekt de indruk niet goed voorbereid te zijn. 3. Check de standinventaris Belangrijk om vooraf te controleren of alle noodzakelijke spullen ook daadwerkelijk op de stand zijn. Tip 1: maak een uitgebreide materiaal- en checklist voor kantoorartikelen, keukenartikelen, informatiemateriaal, EHBO-trommel enz. Tip 2: zorg voor een goede opslagruimte in je stand, maar houdt deze buiten het blikveld van de bezoekers. Maak geen magazijn van je stand. 4. Voorbereiden beurs follow-up Een goede beurs follow-up is zeker niet iets wat je alleen na de beurs doet. Je followup moet al aan in het voortraject worden bepaald en een onderdeel zijn van je doelstellingen. zorg ervoor dat je standbemanning goed op de hoogte is van de doelstellingen en de verwachte follow-up. Geef prioriteit aan je belangrijkste prospects en neem na de beurs gelijk contact met ze op. Maak tijdens het gesprek op de beurs notities van opmerkelijke en kenmekende zaken van je prospects en neem deze mee in de follow-up. Zorg ervoor dat de leads al tijdens de beurs in gang worden gezet. Dit doe je door afspraken te maken met je standbemanning over de gewenste vervolgacties per lead. 5. Bezoekers bedanken Zorg dat je je bezoekers op een passende manier bedankt, bijvoorbeeld met een gadget of kaartje. Een bedankje is niet alleen een blijk van waardering van jouw kant, maak ook een extra gelegenheid om je bedrijf onder de aandacht te brengen en te houden.

5 6. Organiseer een (netwerk)borrel Een mooie manier om elkaar aan het einde van de dag in een meer informele setting nogmaals te ontmoeten. Tip: nodig selectief mensen uit voor je borrel, je wilt geen café-functie gaan vervullen op de beurs. Nodig daarom alleen die klanten en bezoekers uit waaraan je nogmaals aandacht wilt besteden. 7. Dagelijkse evaluatie Evalueren is zeker niet iets wat je alleen maar aan het einde van de rit moet doen. Met tussentijdse (dagelijkse) evaluaties houd je de vinger aan de pols en ben je in staat tot snelle veranderingen en aanpassingen. Tip: maak een evaluatiesheet met hierop onderwerpen die je dagelijks wilt bespreken.

6 NA DE BEURS De beurs zit erop, het werk is klaar..maar na de beurs begint pas het echte werk. Het zaaien is voorbij, het oogsten kan beginnen. 1. Direct na de beurs Tijd voor de follow-up. Veel komt aan op de eerste dagen na het beursbezoek, want dan zit jouw stand nog vers in het geheugen bij de klant. Maak een actielijst en denk hierbij aan: De telefonische of schriftelijke opvolging van documentatietoezendingen Het bezoekplan van de accountmanagers De actieplannen per prospect De direct mailactie De pr-campagne De advertentiecampagne Enz. Tip 1: maak een planning waarin staat wanneer welk contact door wie wordt benaderd en stel daarbij prioriteiten. Tip 2: neem binnen 1 week contact op met de belangrijkste prospects. Houd hierbij rekening met de prioriteit die je al tijdens het gesprek op de beurs aan het contact hebt gekoppeld. Tip 3: zorg dat je opvalt in de follow-up. Na afloop van een beurs ontvangt een bezoeker van de meeste bedrijven die hij of zij heeft bezocht een mailing. Zorg dat je er uit springt door bijvoorbeeld een kleine attentie of een persoonlijke boodschap mee te sturen. Tip 4: benader zoveel mogelijk al je gelegde contacten zelf. Jij hebt al het vertrouwen van die persoon in kwestie en het is maar de vraag of een collega hetzelfde vertrouwen krijgt. 2. Afrekenen Tijd voor de eindrekening. Het is belangrijk om na te gaan of je binnen budget bent gebleven. 3. Interne evaluatie houden Zonder evaluatie weet je niet of je het goed hebt gedaan. Leg de uitkomsten van de interne evaluatie vast in een kort verslag. Tip: splits je evaluatie op in 3 delen: a) Algemene evaluatie Heb je je doelstellingen bereikt; wat zijn eventuele verbeterpunten. b) Evaluatie van de beurscontacten Het aantal leads, de kwantiteit en kwaliteit van je bezoekers. c) Evaluatie standbemanning Hoe hebben ze het gedaan, zijn vooraf gemaakte afspraken nagekomen, heeft een training effect gehad?

7 4. Externe evaluaties houden Ook een externe evaluatie is een belangrijk onderdeel van je beursdeelname. Extern kun je met de volgende partijen evalueren: a) Standbouwer/ontwerper. Hoe was de samenwerking, is alles naar tevredenheid en tijdig opgeleverd en gebouwd? b) Toeleveranciers. Hoe was de kwaliteit van de verschillende toeleveranciers, zijn de afspraken nagekomen? 5. Communiceer de evaluaties intern Het is belangrijk om de resultaten van zowel de interne als de externe evaluatie, intern goed terug te koppelen en te communiceren. Let wel op dat je niet zomaar alle informatie het bedrijf doorstuurt. Zeker wanneer er minder goede zaken aan het licht komen, is het belangrijk om daar respectvol, verstandig en soms terughoudend mee om te gaan. Tip: wanneer er iets te vieren is, vier dat dan ook. Een succesvolle beursdeelname is het gevolg van een gezamenlijke inspanning. Deel je successen met alle betrokkenen.

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Alles wat u moet doen voor een succesvolle beurs. Het goed voorbereiden van een beursdeelname werkt het best als alle aandachtspunten in de juiste volgorde worden afgewerkt. Deze

Nadere informatie

Checklist Beursdeelname

Checklist Beursdeelname Checklist Beursdeelname Waarom deelnemen aan een beurs? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs. Het is belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies wilt bereiken

Nadere informatie

Beurstips. Naar de beurs?

Beurstips. Naar de beurs? Beurstips 1 Naar de beurs? 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

Beurstips 3. Standbemanning

Beurstips 3. Standbemanning Beurstips 3 Standbemanning 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname?

Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname? Hoe haal je het optimale uit een beursdeelname? Wie is Viduro? Visie, duurzaam, route Ons team: Wat is de kracht van Viduro? De kracht van uw organisatie Strategie Offline en online Implementatie en uitvoering

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Nationale Staalbouwdag 2015! Arend Dolsma en Erik de Jong!

Nationale Staalbouwdag 2015! Arend Dolsma en Erik de Jong! Nationale Staalbouwdag 2015 Arend Dolsma en Erik de Jong Waarom participeren in de Nationale Staalbouwdag? De Nationale Staalbouwdag is uniek Bij een beursbezoek worden alle zintuigen geraakt enkel medium

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Beurstips 2. Standrendement

Beurstips 2. Standrendement Beurstips 2 Standrendement 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

BEURZENCHECKLIST MET TIJDSPAD

BEURZENCHECKLIST MET TIJDSPAD BEURZENCHECKLIST MET TIJDSPAD Wat te den vóór de beurs? 14 maanden Frmuleer de bedrijfsdelstellingen en verwachtingen Frmuleer de delgrep (en) Selecteer de meest geschikte beurs/beurzen Vraag dcumentatie

Nadere informatie

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat?

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? WHITEPAPER Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? Deze whitepaper word je aangeboden door Alpha producties, totaal leverancier op het gebied van presentatie. Effectief resultaat Dag kan alleen

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

Exposeren op de MEDTEC Europe

Exposeren op de MEDTEC Europe Exposeren op de MEDTEC Europe Deelname aan een gemeenschappelijke Holland stand op de vakbeurs voor toeleveranciers aan producenten van medisch apparatuur / technologie 3 5 juni 2014 in Stuttgart, Duitsland

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Natuurgebied schoonmaken Klus bestemd voor organisaties die beheerder zijn van een natuurgebied Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Wat voor

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding uitje met onze bewoners/doelgroep Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere (medische)

Nadere informatie

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht

Informatie Maatschappelijke Beursvloer Maastricht Wat is een beursvloer De Beursvloer is een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Voorwaarde is dat

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

PRAKTISCHE TIPS voor deelname aan beurzen

PRAKTISCHE TIPS voor deelname aan beurzen AMSTERDAM RAI Europaplein 1078 GZ Amsterdam Postbus 77777 1070 MS Amsterdam T 020 549 12 12 F 020 646 44 69 www.rai.nl PRAKTISCHE TIPS voor deelname aan beurzen Inhoud 02 Stap 1. Selecteer de juiste beurs

Nadere informatie

Haal meer rendement uit een beursbezoek!

Haal meer rendement uit een beursbezoek! Haal meer rendement uit een beursbezoek! Wat is jouw doel voor een bezoek aan een beurs? Oude bekenden ontmoeten? Nieuwe relaties opdoen? Nieuwe producten belijken? Maken van afspraken? Voorbereiding Ken

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Beurstraining Vrouw! 2019

Beurstraining Vrouw! 2019 Beurstraining Vrouw! 2019 Inhoud 1. Doelen stellen... 3 2. Indruk maken... 3 3. De beursbezoekers... 3 4. Het standteam... 4 5. Contact met de bezoeker... 4 6. Promotie... 4 7. Na de beurs... 5 Beurstraining

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Voorjaarsschoonmaak Binnen of buiten Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Is het binnen of buiten? Welke ruimtes? Beschrijf de klussen die

Nadere informatie

Al met al niet de meest sterke marketinguitspraken maar wel uitspraken die ik regelmatig tegenkom.

Al met al niet de meest sterke marketinguitspraken maar wel uitspraken die ik regelmatig tegenkom. Beursaanpak Iedereen staat er dus wij ook, we staan er tenslotte ieder jaar het mag allemaal niet teveel kosten (het zou toch geld moeten opleveren?) onze producten spreken voor zich, daar hoeft geen etra

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

15 tips om stand te houden op Infosecurity Storage Expo

15 tips om stand te houden op Infosecurity Storage Expo 15 tips om stand te houden op Infosecurity Storage Expo Succesvol deelnemen aan een beurs is heus niet zo moeilijk. Het is meer een kwestie van de juiste dingen op het juiste moment doen. Hieronder vindt

Nadere informatie

Van deelname naar campagne. Hoe pakt u de campagne rondom ESEF en Techni-Show aan?

Van deelname naar campagne. Hoe pakt u de campagne rondom ESEF en Techni-Show aan? Van deelname naar campagne Hoe pakt u de campagne rondom ESEF en Techni-Show aan? Deelnamedoelstelling? Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan een beurs, bijvoorbeeld: Leads genereren / verkoop

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Meten is weten: Inzicht krijgen in de opbrengsten van jouw inspanningen in de buurt

Meten is weten: Inzicht krijgen in de opbrengsten van jouw inspanningen in de buurt Meten is weten: Inzicht krijgen in de opbrengsten van jouw inspanningen in de buurt Vandaag Vandaag Reden voor Monitoring en Evaluatie: M&E Wat is M&E? Monitoren en evalueren: theorie en praktijk Tips

Nadere informatie

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN

TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN TOOLKIT SOCIAL MEDIA SPORTWEKEN Introductie Iedereen is tegenwoordig sociaal en dat maakt Social Media een krachtig middel om het proefsporten op jouw sportclub te promoten. Jij weet als geen ander hoe

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VAN BEURSORGANISATOREN SUCCESVOL DEELNEMEN NVBO NVBO. www.nvbo.nl NEDERLANDSE VERENIGING VAN BEURSORGANISATOREN

NEDERLANDSE VERENIGING VAN BEURSORGANISATOREN SUCCESVOL DEELNEMEN NVBO NVBO. www.nvbo.nl NEDERLANDSE VERENIGING VAN BEURSORGANISATOREN SUCCESVOL DEELNEMEN HAAL ALLES UIT UW BEURS! De beurs is de meest directe vorm van marketing Marketing is een complex vakgebied waarbij gebruik gemaakt kan worden van vele verschillende tools. Van alle

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

Stappenplan voor een rookvrij schoolterrein

Stappenplan voor een rookvrij schoolterrein Stappenplan voor een rookvrij schoolterrein Inleiding Sinds 1 januari 2014 is de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak verhoogd van 16 naar 18 jaar. Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen,

Nadere informatie

EvaluatieBouwbeurs2013

EvaluatieBouwbeurs2013 EvaluatieBouwbeurs2013 Doelstellingen 1. Collega s kennen het merk Stiho en ondersteunen de campagne actief door klanten op een inspirerende manier te activeren 2. Stiho stand is drukst bezocht door onze

Nadere informatie

Editie 2013. standbouw, presentatiesystemen & vormgeving

Editie 2013. standbouw, presentatiesystemen & vormgeving Editie 2013 standbouw, presentatiesystemen & vormgeving Exposeren is communiceren Zowel in het dagelijkse als in het zakelijke leven is laten zien wie je bent, wat je doet en wat je voor een ander kunt

Nadere informatie

Draaiboek vorming oudercontact

Draaiboek vorming oudercontact Draaiboek vorming oudercontact Doel van de avond: - De juiste informatie over uw kind uit het oudercontact kunnen halen en zelf de juiste informatie aan de leerkracht tijdens het oudercontact kunnen geven

Nadere informatie

Bezoek een beurs! 2. Bekijk het programma van de beurs en match de onderdelen van het programma met jouw doel.

Bezoek een beurs! 2. Bekijk het programma van de beurs en match de onderdelen van het programma met jouw doel. Komende week vindt de jaarlijkse NOT plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze beurs kun je workshops volgen, lezingen bijwonen en stands van exposanten bezoeken. Er is veel te doen en zien, dus daar

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames!

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Wie wij zijn... ExpoSynergy is een onderdeel van de Online Leads Group (OLG). OLG is opgericht door Mike Stern, bekend door zijn boeken: In drie stappen naar

Nadere informatie

Documentaire. Voorbereiding op het documentaire project

Documentaire. Voorbereiding op het documentaire project Documentaire Voorbereiding op het documentaire project Inhoud 1. Wat is een documentaire? 2. Interview techniek 3. Documentaire maken in 3 stappen 3.1. Ontwerpen 3.2. Opnemen 3.3. Monteren 4. Werkdocument

Nadere informatie

Je functie, taken en planning van werkzaamheden

Je functie, taken en planning van werkzaamheden Oriënterende opdracht 2 Je functie, taken en planning van werkzaamheden Oriëntatie op de organisatie (niveau 2) 2 Je functie, taken en planning van werkzaamheden Inhoud Inleiding... 3 Opdracht 1: Je eigen

Nadere informatie

Stappenplan. Creëer online leads via de platforms van het Foodpacking Event

Stappenplan. Creëer online leads via de platforms van het Foodpacking Event Stappenplan Creëer online leads via de platforms van het Foodpacking Event ONLINE KENNISDELING = ONLINE LEADGENERATIE! Waarom dit stappenplan? Als exposant van het Foodpacking Event, neemt u deel aan een

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

Beursanalyse Onderwijsbeurs West-Nederland 2010

Beursanalyse Onderwijsbeurs West-Nederland 2010 Beursanalyse Onderwijsbeurs West-Nederland 2010 Bezoekersanalyse Hierbij de evaluatie van de vijfde editie van de Onderwijsbeurs West-Nederland 2010. Uit de enquêtes van voorgaande jaren is gebleken dat

Nadere informatie

HOEVEEL WAARDE HAALT U UIT BEURSDEELNAME?

HOEVEEL WAARDE HAALT U UIT BEURSDEELNAME? HOEVEEL WAARDE HAALT U UIT BEURSDEELNAME? dr. Karoline Wiegerink en dr. John Koster, Holland Consulting Group 1 Situatie Het deelnemen aan beurzen is een krachtig instrument binnen het veld van marketingcommunicatieinstrumenten.

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

5 praktische tips voor waardevolle evaluaties

5 praktische tips voor waardevolle evaluaties 5 praktische tips voor waardevolle evaluaties Maak de waarde van jouw training zichtbaar en meetbaar! Ingrid Bijl Training & Development Consultant Inhoud Waarom evalueren?... 3 Tip 1 Evalueer alleen wat

Nadere informatie

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne

Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Een succesvolle leadcampagne in 6 stappen Een handleiding bij het starten van uw leadcampagne Door: André de Ruijter, Productmanager Lead Generation @ Daisycon Nieuwe klanten komen u niet aanwaaien. Al

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek

Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Evalueren van projecten met externen Kennisdocument Onderzoek & Statistiek Zwaantina van der Veen / Dymphna Meijneken / Marieke Boekenoogen Stad met een hart Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen

Europese projecten in de praktijk. Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Maandag 8 december, Provincie West-Vlaanderen Europese projecten in de praktijk Waarom een Europees project? Hoe begin je aan een Europees project? Hoe stel je de aanvraag

Nadere informatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie

Doelen stellen. Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie Doelen stellen Stellen van doelen is belangrijk!! Doel + Prestatie bepaald namelijk of je tevreden bent over de prestatie 5 Stel je voor: Je hebt een heel moeilijke toets op school Je leert keihard voor

Nadere informatie

Communicatie: klanten aantrekken én behouden

Communicatie: klanten aantrekken én behouden Communica)e Communicatie: klanten aantrekken én behouden Heeft u specifieke verwachtingen of vragen voor deze sessie? WAAROM COMMUNICEREN? Klanten behouden Nieuwe klanten werven Klanten informeren Reputatie

Nadere informatie

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen:

9 COMMUNICATIEPLAN. Een communicatieplan bestaat uit de volgende onderdelen: 59 9 COMMUNICATIEPLAN Op het moment dat een afdeling de beoordeling zwak of zeer zwak krijgt, komt er meteen veel op de schoolleiding af. Een zeer zwakke school heeft zes weken de tijd om een verbeterplan

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 1. Bepaal uw e-mail marketing strategie Wat wilt u bereiken met uw e-mail marketingcampagne? Wilt u naamsbekendheid creëren, de verkoop van een product

Nadere informatie

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk Netwerktips Hieronder een aantal tips op een rijtje: niet uitputtend, maar gewoon een selectie van mogelijkheden om in contact te komen met potentiele nieuwe klanten. 1. Word lid van een club, een mailinglist,

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action PLANNING Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Hoe werkt de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. + 31 (0) 30 214 5950

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

Olga Jonk Jonk Relatiebeheer. Relatiebeheer een ondergeschoven kind.

Olga Jonk Jonk Relatiebeheer. Relatiebeheer een ondergeschoven kind. Olga Jonk Jonk Relatiebeheer Relatiebeheer een ondergeschoven kind. Wat is Relatiebeheer? Bewustwording van het belang van Relatiebeheer. Klantencontact leggen en klanten behouden. Tips over hoe Relatiebeheer

Nadere informatie

Abiant uitzendgroep Metske Kloppenburg

Abiant uitzendgroep Metske Kloppenburg Abiant uitzendgroep Metske Kloppenburg Agenda Abiant uitzendgroep Aanleiding Visie op ondernemen Acquisitie Relatiebeheer Naamsbekendheid Abiant uitzendgroep Actief in Noord Nederland en Noord Duitsland

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen

15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen 15 tips om het maximum uit uw congres- en beursdeelname te halen Miek Wouters Learning Consultant, Kluwer Opleidingen miek.wouters@kluwer.be Twitter: @KluwerLearning www.kluweropleidingen.be 2013 Kluwer

Nadere informatie

Checklist (re)design website

Checklist (re)design website Checklist (re)design website Inleiding Het maken van een website is een omvangrijk en kostbaar project. Daarom is het goed om eerst inzicht te krijgen in wat je wilt gaan doen, voor wie en waarom. Om op

Nadere informatie

Vinden, binden en boeien van trainers. Op weg naar een sterke leervereniging

Vinden, binden en boeien van trainers. Op weg naar een sterke leervereniging Vinden, binden en boeien van trainers Op weg naar een sterke leervereniging Doel bijeenkomst Aan het eind van de bijeenkomst: ben je meer bewust van het belang van binden en boeien van je trainers; heb

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

Dia 1 Communicatie voor de Lokale afdelingen. Dia 2. Dia 3. Programma. Kennismaking

Dia 1 Communicatie voor de Lokale afdelingen. Dia 2. Dia 3. Programma. Kennismaking Dia 1 Communicatie voor de Lokale afdelingen Communicatietraining Jenneke Blanken en Amanda Minkema 08.10.2014 Amersfoort Dia 2 Programma 1. Kennismaking en doel van de training 2. Wat is een communicatieplan

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties, recensieex) als digitaal (banners, zoeken van sites)

Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties, recensieex) als digitaal (banners, zoeken van sites) Beschrijving van de leerwerkplek Beschrijving van de Wat zijn de belangrijkste taken? Jongbloed Opleiding marketing Bedenken marketingplannen voor diverse clusters Uitvoeren acties, zowel folio (advertenties,

Nadere informatie

28 efficiency tips voor een productievere werkdag

28 efficiency tips voor een productievere werkdag 28 efficiency tips voor een productievere werkdag Gun jezelf de rust en de kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Doen is de "Missing Link" tussen goede voornemens en daadwerkelijke verandering

Nadere informatie

Voorbeeld: Ik werk het liefst met een tweetal.

Voorbeeld: Ik werk het liefst met een tweetal. & OHHUOLQJHQKDQGOHLGLQJ LQOHLGLQJ Het sectorwerkstuk staat voor de deur. Misschien heb je er al slapeloze nachten van, misschien lijkt het je de leukste opdracht van je hele opleiding. Eindelijk iets leren

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Periode 1 & 2: Manier van inleveren.

Periode 1 & 2: Manier van inleveren. Periode 1 & 2 Leerjaar: 3 Vak: Economie In de eerste twee periodes van het 3 e studiejaar ga je tijdens het vak economie bezig met het organiseren van een relatie dag voor jou stagebedrijf. Het doel, budget,

Nadere informatie

1. Verwachtingen en motivatie. 2. Verwachtingen en motivatie. -Kennismakingsgesprek verwachtingen uitspreken <--->

1. Verwachtingen en motivatie. 2. Verwachtingen en motivatie. -Kennismakingsgesprek verwachtingen uitspreken <---> 1. Verwachtingen en motivatie -Kennismakingsgesprek verwachtingen uitspreken -Tussentijdse evaluatie : - Hoe hebben ze een periode / activiteit ervaren - Wat zouden ze zelf in toekomst toevoegen

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit CampagneMakers is powered by Wat doen wij allemaal Wij zorgen voor een boodschap naar jouw klant die wij crossmediaal verpakken in diverse online

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

Checklist nieuwe website

Checklist nieuwe website Checklist nieuwe website Waar moet je aan denken bij een nieuwe website? Het maken van een nieuwe website kan een ingewikkeld, omvangrijk maar ook kostbaar project zijn. Het is daarom goed om inzicht te

Nadere informatie

Collecte Gids 2016. Handleiding voor coördinatoren

Collecte Gids 2016. Handleiding voor coördinatoren Collecte Gids 2016 Handleiding voor coördinatoren Bedankt! Vanuit Alzheimer Nederland ondersteunen wij u graag met het opzetten van een geweldige collecte. Deze handleiding helpt u daarbij. Maar voordat

Nadere informatie