LEIDERSCHAPSPROFIEL AMSTA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LEIDERSCHAPSPROFIEL AMSTA 2011 2014"

Transcriptie

1 LEIDERSCHAPSPROFIEL AMSTA Aanleiding en doel Vier jaar na de fusie (2007) gaat Amsta een nieuwe fase in die gemarkeerd wordt door het nieuwe meerjarenbeleid dat voor de komende periode geformuleerd is. De bestaande taak- en functieomschrijvingen (TFO s) dateren uit 2007 en zijn aan herziening toe. Redenen hiervoor zijn de volgende: - Niet voor alle managementfuncties zijn de TFO s vastgesteld. - Sommige wijzigingen van de afgelopen jaren zijn niet verwerkt in de huidige TFO s. - Er bestaan soms aanzienlijke verschillen tussen de stadsgebieden, zowel in TFO s als in het gebruik ervan. - Interne stukken van PO&O (bijv. competentieprofielen) zijn nog niet ingevoerd en/of wachten nog op vaststelling. - De huidige TFO s zijn niet op basis van vaardigheden en gedrag geschreven, terwijl daar vanuit directie/managers/afdelingshoofden/teamleiders wel behoefte aan is. Met het leiderschapsprofiel wordt hierin voorzien. Vanuit PO&O is recent het proces gestart tot de ontwikkeling van nieuwe TFO s, hierbij wordt rekening gehouden met het leiderschapsprofiel. - Daarnaast is er met name bij managers behoefte aan verdere duidelijkheid ( wat verwacht men van ons ) met betrekking tot de kaders van hun functioneren en is er behoefte aan concretisering van de Amsta kernwaarden (persoonlijk, professioneel, praktisch, liefdevol) op het niveau van leiderschapsgedrag. Tot slot vraagt ook het nieuwe meerjarenbeleid om het verschuiven van accenten in het gedrag van leidinggevenden. Voor het management development programma (MDP) wordt uitgegaan van een aantal kaders die vanuit directie en Raad van Bestuur moet worden ontwikkeld en vervolgens gehanteerd worden in het programma voor de leidinggevenden. Dit betreft: Zorgvisie en beleid (vastgelegd in het nieuwe meerjarenbeleid), besturingsvisie en een competentieprofiel. In een bijeenkomst van het DO van 7 maart is gesproken over een nieuw leiderschapsprofiel dat als kader kan gelden voor leidinggevenden voor de komende periode. Onderhavig profiel is het product van deze bijeenkomst. Dit profiel schetst de besturingsvisie van Amsta, de functionele positie van leidinggevenden en vertaalt de Amsta kernwaarden naar leiderschapswaarden. Van de leiderschapswaarden zijn vervolgens competenties en gedragsaspecten afgeleid. Dit leiderschapsprofiel is een generiek profiel (en dus geen taakfunctieomschrijving) en biedt een gedragskader voor álle leidinggevenden van Amsta. Op termijn kunnen de bestaande TFO s voor de verschillende functieniveaus worden aangepast aan het vastgestelde leiderschapsprofiel. Het leiderschapsprofiel wordt gehanteerd als kader voor het MDP.

2 Bij het opstellen van dit leiderschapsprofiel is gebruik gemaakt van de volgende stukken: - TFO directeur, manager WZW en afdelingshoofd (2007) - Competentieprofiel afdelingshoofd en functieprofiel manager (interne stukken P&O) - Meerjarenbeleid Amsta 2011 en verder - MD programma (vooronderzoek en geanonimiseerde uitkomsten assessments/0-meting) - Bijeenkomst DO d.d en bespreking conceptprofiel in DO d.d Besturingsvisie De besturing van Amsta voor de komende beleidsperiode is gebaseerd op de volgende accenten: Identiteit De kernwaarden van Amsta zijn leidend voor het gedrag van alle medewerkers, niet alleen voor de wijze waarop medewerkers met cliënten omgaan, maar ook voor de wijze waarop leidinggevenden met hun medewerkers omgaan. Duidelijke doelen en resultaten Heldere plannen en werkwijzen met bijbehorende doelstellingen en resultaten vormen het leidend kader voor werkzaamheden op alle functieniveaus. Resultaten worden gebruikt om te leren en te verbeteren. De focus ligt op: kwaliteit van zorg, tevreden cliënten, ontwikkeling van medewerkers, budgetbewaking, risicobeheersing en innovatie. Wederkerigheid in de relatie cliënt medewerker leidinggevende De aspecten die Amsta belangrijk vindt in de zorg aan cliënten (eigen regie, focus op mogelijkheden, gebruik maken van sociaal netwerk, menselijke maat) passen leidinggevenden ook toe naar hun eigen medewerkers en naar elkaar. Leidinggevenden focussen dus op het versterken van de eigen regie van medewerkers. Concreet houdt dit het volgende in: het motiveren van medewerkers om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen binnen overeengekomen kaders, medewerkers stimuleren tot initiatief en oplossingsgerichtheid, stimuleren van het gebruik van interne netwerken en het hanteren van een menselijke maat. Ondernemend Amsta kiest ervoor om te groeien in die wijken waar zij reeds een betekenisvolle positie bekleedt en wil vanuit multifunctionele centra de gehele keten bedienen, hetzij in eigen beheer, hetzij in samenwerkingsverbanden. Daarnaast richt Amsta zich op specifieke doelgroepen (jong-dementerenden, cliënten met het syndroom van Korsakov, mensen met een licht verstandelijke beperking enerzijds en matigen ernstig gehandicapten anderzijds) waarvoor zij een stedelijke/regionale positie wil bereiken. Dit vraagt om een ondernemende houding, om kansen zien en deze verwezenlijken. Van leidinggevenden wordt gevraagd -op hun niveau- ook te denken en handelen in mogelijkheden en kansen.

3 3. Besturingsmodel Amsta hanteert het principe van functioneel management, hetgeen betekent dat de verantwoordelijkheden van leidinggevenden gekoppeld worden aan omschreven bedrijfsprocessen met bijbehorende resultaatgebieden. Hierbij geldt als uitgangspunt: It takes three to troika (leidinggevenden werken multidisciplinair samen in teamverband, integrale verantwoordelijkheden daar waar wenselijk, gescheiden/functionele verantwoordelijkheden daar waar noodzakelijk) Dit betekent dat de Raad van Bestuur eindverantwoordelijk is voor alle bedrijfsprocessen. De directie is verantwoordelijk voor alle bedrijfsprocessen binnen het eigen stadsgebied, met uitzondering van vastgoed en ICT welke zijn ondergebracht in aparte staven, direct ressorterend onder de Raad van Bestuur. Onder de directie wordt multidisciplinair management toegepast en worden de verantwoordelijkheden geknipt in drie bedrijfsprocessen: - de WZW-manager is verantwoordelijk voor het bedrijfsproces wonen/zorg/welzijn voor de locaties waar hij/zij verantwoordelijk voor is; - de manager behandeling en begeleiding is verantwoordelijk voor het bedrijfsproces behandeling en begeleiding in het gehele stadsgebied - de manager dienstverlening is verantwoordelijk voor het bedrijfsproces dienstverlening (wonen, voeding, schoonmaak) in het gehele stadsgebied. Naast deze verdeling zijn alle leidinggevenden binnen hun eigen bedrijfsproces verantwoordelijk voor de uitvoering van staand personeelsbeleid, kwaliteitsbeleid, financiën (budgetbeheer), risicobeheersing, inhoudelijk beleid en innovatie. Kaderstellend zijn de resultaten die behaald dienen te worden op de verschillende resultaatgebieden en die vastgelegd worden in gezamenlijke plannen. Dit gebeurt in het kader van de jaarplancyclus. Op het niveau van de werkplannen worden de geknipte bedrijfsprocessen als het ware weer geplakt en bij elkaar gebracht. Dit gebeurt op alle niveaus in de organisatie, te weten: - Het jaarplan voor het stadsgebied is kaderstellend voor alle managers (het gehele SGO). - Op het niveau van de managers worden de bedrijfsprocessen zorg/welzijn, behandeling en dienstverlening bij elkaar gebracht in één werkplan per stadsgebied waarvan de WZW-manager de trekker is (het plan wordt dus altijd geschreven en gedragen door het trio WZW-manager, manager behandeling en begeleiding en manager dienstverlening die multidisciplinair samenwerken bij planvorming en de uitvoering van de in het plan opgenomen doelen en resultaten). - Ditzelfde geldt voor afdelings-/teamplannen, de trekkersrol van afdelingshoofden/teamleiders en de bijdragen vanuit behandeling en dienstverlening aan het afdelingsplan. - Op individueel cliëntniveau worden de bedrijfsprocessen zorg/welzijn, behandeling en dienstverlening bij elkaar gebracht in één samenhangend zorgleefplan.

4 Het besturingsmodel is grafisch weergegeven in onderstaand schema: RvB Staf PO&O FAD Vastgoed en projectontwikkeling ICT Directeuren Stadsgebied Jaarplan stadsgebied WZW managers Manager beh.& beg. Manager dienstverl. Jaarplan Werkplan locaties regio Afd.hoofden / teamleiders (Para)medici Teamleiders dienstverl. Werkplan Jaarplan afdeling Zorgleefplan cliënt client

5 4. De Amsta leiderschapswaarden De kernwaarden van Amsta zijn vertaald in zogenaamde leiderschapswaarden: competenties waarover alle leidinggevenden van Amsta moeten (gaan) beschikken. Deze zijn in onderstaand schema beschreven. In de volgende paragrafen worden de competenties van leidinggevenden omschreven en worden er concrete gedragsvoorbeelden gegeven waaruit de competenties blijken. Initiërend & Ondernemend Sensitiviteit & Samenwerken Klantgericht Stimuleren Persoonlijk Professioneel Praktisch Liefdevol Probleemanalys e & Oplossing Leidinggeve n Resultaatgericht Leidinggeven Richting en sturing geven aan medewerkers in het kader van hun taakvervulling. Stijl en methode van leidinggeven aanpassen aan betrokken individuele medewerker / groep medewerkers en situatie.

6 - Spreekt medewerkers aan op hun functievervulling. Stimuleert individuele medewerker tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. - Deelt de eigen taken, beslissingbevoegdheden en verantwoordelijkheden op duidelijke wijze toe aan de juiste medewerkers. Houdt bij delegeren van taken rekening met de capaciteiten van de individuele medewerker. - Voert beslissingen uit en communiceert daar zorgvuldig over. - Spreekt medewerkers niet aan bij onvoldoende prestaties en/of ongewenst gedrag. - Toetst niet of gedelegeerde taken goed begrepen zijn en of het lukt om deze in de praktijk uit te voeren. - Brengt medewerkers niet op de hoogte van (team)doelstellingen. Resultaatgericht Formuleert heldere, haalbare resultaten met betrekking tot kwaliteit van zorg, dienstverlening, budget en personeel. Is actief gericht op het behalen van resultaten en doelstellingen en is bereid om in te grijpen bij tegenvallende resultaten. - Praat in termen van resultaten bij vrijwel alle activiteiten en geeft aan: wie, wat, wanneer. - Neemt een beslissing indien een snelle beslissing nodig is. Wanneer niet alle informatie voorhanden is, zoekt hij naar de juiste informatie, maar neemt indien nodig tóch een afgewogen beslissing. - Is gericht op het behalen van deadlines. Past plannen aan bij wijzigende inzichten en omstandigheden, houdt daarbij de oorspronkelijke doelen voor ogen. - Laat zaken op hun beloop. Vertoont ontwijkend gedrag. - Stuurt niet bij en koppelt voortgang en resultaten niet terug aan medewerkers. - Stelt geen prioriteiten. Werkt ad hoc aan veel dingen tegelijk en vangt tegenslagen niet soepel op.

7 Stimuleren Past de stijl van leidinggeven aan afhankelijk van medewerker en situatie, zodat betrokken medewerkers zich optimaal kunnen ontwikkelen. - Ondersteunt en motiveert de medewerker. - Onderzoekt sterktes en zwaktes in het presteren van medewerkers en bespreekt deze. - Stimuleert medewerker het beste uit zichzelf te halen en zichzelf te blijven ontwikkelen. - Is open, toegankelijk en aanspreekbaar voor medewerkers. - Sluit niet aan bij de individuele ontwikkelingsbehoefte(n) van medewerkers. - Heeft geen zorg, aandacht en oprechte interesse voor medewerkers. - Weet niet wat er speelt bij medewerkers. Sensitiviteit & samenwerken Levert een actieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is. Onderkent de belangen van anderen. - Levert een bijdrage, idee of voorstel voor een groepstaak, ook wanneer hij daar zelf geen voordeel bij heeft. - Heeft zicht op de verhouding tussen de eigen belangen en de belangen van andere delen van de organisatie en houdt daar rekening mee in zijn/haar besluitvorming. - Stimuleert bij medewerkers een houding gericht op kennis delen, bevordert samenwerken en teamspirit en intervenieert bij disfunctioneren van medewerkers/teams. - Is enkel gericht op eigen doelen. Is tevreden als eigen doel bereikt is, maar helpt anderen niet om ook hun doelen te bereiken. - Stopt met meedenken en leveren van bijdragen, wanneer hij/zij er geen eigen belang meer bij heeft. - Neemt een beslissing zonder het effect daarvan op de rest van de organisatie en/of team vooraf te hebben onderzocht en ingeschat.

8 Klantgericht Onderzoeken van wensen en behoeften van de klant en hiernaar handelen. Anticiperen op behoeften van klanten. Hoge prioriteit geven aan servicebereidheid en klanttevredenheid. - Zoekt actief naar mogelijke wensen en behoeften van klanten, vraagt door en stemt aanbod/actie daar zo goed mogelijk op af. - Is bereid tot correctie of bijstelling van zijn/haar acties. - Beperkt zijn klantgerichtheid niet tot externe klanten, maar beschouwt en behandelt zijn/haar collega s ook als klanten. - Is betrouwbaar en voorspelbaar. - Aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor gemaakte fouten, schuift klachten af op anderen. - Checkt niet bij de klant of aan alle verwachtingen, wensen of behoeften is voldaan. - Heeft een take it or leave it houding. Gaat niet in op wat de klant werkelijk nodig heeft. Initiërend & ondernemend Zoekt kansen en mogelijkheden voor de verbetering van zorg en dienstverlening. Liever uit zichzelf beginnen dan passief afwachten. - Onderzoekt behoeften en is alert op mogelijkheden en kansen op de zorgmarkt. - Legt het accent meer op mogelijkheden voor de toekomst, dan op de beperkingen in het heden. - Handelt in het algemeen anticiperend in plaats van afwachtend. - Speelt niet in op veranderende wensen van klanten en situaties in de (zorg)markt. - Heeft een afwachtende houding ten aanzien van oplossingen: draagt niet uit eigen beweging ideeën en oplossingen aan. - Zoekt niet actief naar maatregelen en ondersteuning ter verbetering van het functioneren van medewerkers/team en organisatie. Probleemanalyse en oplossing Signaleren van problemen; herkennen van belangrijke informatie; verbanden leggen tussen gegevens. Opsporen van mogelijke oorzaken van problemen; zoeken naar ter zake doende gegevens. - Signaleert problemen in een zo vroeg mogelijk stadium. Benoemt oorzaken van problemen en is daarbij eerlijk naar mensen en organisatie.

9 - Vraagt door in het geval van onvoldoende informatie. Vraagt gericht naar informatie die niet vooraf beschikbaar is. - Hanteert werkzame methoden om problemen op te lossen en committeert medewerkers daaraan. - Maakt geen onderscheid tussen hoofd- en bijzaken. - Blijft steken aan de oppervlakte van een probleem, komt niet tot de kern. - Neemt geen initiatief bij en verantwoordelijkheid voor probleemsituaties.

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie

Beoordelingsformulier

Beoordelingsformulier Beoordelingsformulier Naam beoordeelde Divisie/afdeling Beoordelingsperiode Naam beoordelaar Toelichting De beoordelingsgesprekken worden door de direct leidinggevende gevoerd. Het verdient de aanbeveling

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 8 March 2018 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Research Consultant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 3 April 2017 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Wonen

Functiebeschrijving manager Wonen Functiebeschrijving manager Wonen Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Wonen, waartoe behoren het Klantcontactcentrum (KCC), Verhuur, Wijkaanpak, Individuele zorg en Dagelijks Onderhoud. Kern en uitdaging

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Ben jij onze nieuwe resultaatgerichte people Manager? Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Rijnbrink Groep (circa 200 medewerkers) adviseert en

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering

Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Functiebeschrijving manager Bedrijfsvoering Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Bedrijfsvoering, waartoe behoren datakwaliteit, informatisering en analyse, registratie en boekhouding, compliance

Nadere informatie

TEAMLEIDER. Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het realiseren van de teamdoelstellingen en het bijdragen aan de continuïteit van de afdeling.

TEAMLEIDER. Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het realiseren van de teamdoelstellingen en het bijdragen aan de continuïteit van de afdeling. Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het realiseren van de teamdoelstellingen en het bijdragen aan de continuïteit van de afdeling. Welke positie neem ik in de organisatie in? (Organisatorische context)

Nadere informatie

Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep

Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep (versie mei 2012) FUNCTIONERINGSGESPREK leraar basisonderwijs (LB) Naam: Geboortedatum: Huidige school: Leidinggevende: Huidige functie: Datum vorig gesprek:

Nadere informatie

VACATURE-INVENTARISATIE

VACATURE-INVENTARISATIE VACATURE-INVENTARISATIE Algemeen Bedrijf: Adres: Telefoon: Reden vacature: uitdiensttreding huidige functionaris overplaatsing huidige functionaris promotie huidige functionaris uitbreiding Datum ingang

Nadere informatie

Vacature. Directeur. Basisschool Bernadette

Vacature. Directeur. Basisschool Bernadette Vacature Directeur Basisschool Bernadette Mariahout, 10 oktober 2017 Eenbes Basisonderwijs staat voor Samen vernieuwend leren. Met eigentijds onderwijs wordt aan kinderen een stevige basis meegegeven.

Nadere informatie

Deskundige ICT - systeembeheerder

Deskundige ICT - systeembeheerder 1. FUNCTIEDOEL De deskundige ICT levert samen met zijn/haar collega s expertise informatie, diensten en producten af aan de interne klanten, met de nodige kwaliteitsvereisten, volgens de juiste procedures

Nadere informatie

Formulier Jaargesprekken

Formulier Jaargesprekken Formulier Jaargesprekken Directie en afdeling : Naam medewerker : Personeelsnummer : Functie : Functieschaal : Salarisschaal en trede : Naam leidinggevende : Beoordelingsperiode : Datum afstemmings- en

Nadere informatie

Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis

Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis Interselect Spijksedijk 18F 4207 GN Gorinchem 0183 693939 Pagina 1 van 13 / 21 maart 2007 / de heer B. Krol / Interselect 2007 BO competentietaal

Nadere informatie

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Modulecode: L.MIM.5687 Toetscode: T.MIM.7939 Modulenaam: Persoonlijke ontwikkeling Opleiding: Commerciële economie deeltijd Kwartiel: 1.1, 1.2, 1.3 en 1.4 Verantwoordelijk docent:

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

Vacaturemelding schooljaar Directeur basisschool de Muldershof in Beek en Donk. De Muldershof. Beek en Donk

Vacaturemelding schooljaar Directeur basisschool de Muldershof in Beek en Donk. De Muldershof. Beek en Donk Vacaturemelding schooljaar 2015-2016 Directeur basisschool de Muldershof in Beek en Donk Algemene gegevens: Naam school: Gevestigd te: Contactpersoon: Telefoonnummer contactpersoon: Informatie school:

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

Competentieprofiel. Verpleegkundige

Competentieprofiel. Verpleegkundige Competentieprofiel Verpleegkundige Overzicht competenties Flexibel gedrag Inlevingsvermogen Integriteit Kwaliteitsgerichtheid Probleemanalyse Samenwerken Sociabiliteit Stressbestendigheid Vakgerichtheid

Nadere informatie

Resultaat: Functionaris ondersteunt, zodanig dat hij/zij gemakkelijker en met meer aandacht de deelnemers kan opvangen, begeleiden en ondersteunen.

Resultaat: Functionaris ondersteunt, zodanig dat hij/zij gemakkelijker en met meer aandacht de deelnemers kan opvangen, begeleiden en ondersteunen. Assistent Welzijn Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende of acute problemen.

Nadere informatie

Functie en competentieprofiel HULPKOK

Functie en competentieprofiel HULPKOK Functie en competentieprofiel HULPKOK 1. Situering van de functie Functietitel Dienst Niveau Functionele loopbaan Evaluator Hulpkok Woonzorgcentrum D D1 D2 D3 kok procesbewaker 1. Positionering in het

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF pg1/5 DOELSTELLINGEN EN SITUERING IN DE ORGANISATIE (cfr organogram) Vanuit onze opdrachtsverklaring is het de taak van elke medewerker om de zorg

Nadere informatie

Functie en competentieprofiel ZORGKUNDIGE

Functie en competentieprofiel ZORGKUNDIGE Functie en competentieprofiel ZORGKUNDIGE 1. Situering van de functie Naam van de functie Dienst Niveau Functionele loopbaan Evaluator procesbewaker Zorgkundige Woonzorgcentrum C C1 C2 Hoofdverpleegkundige/Zorgcoördinator

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

VERTROUWELIJK. Rapport 360 -feedback Voorbeeldrapport

VERTROUWELIJK. Rapport 360 -feedback Voorbeeldrapport VERTROUWELIJK Rapport 36 -feedback Voorbeeldrapport 7-2-215 www.talentfactor.nl Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Sterkte / zwakte analyse... 4 3 Score top 5... 6 4 Verschil eigen score en omgevingsscore...

Nadere informatie

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het extern profileren van de organisatie door het in de media/via social media positioneren van de organisatie en haar activiteiten, passend bij het gewenste imago. Welke

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

Functieprofiel Clustermanager

Functieprofiel Clustermanager Functieprofiel Clustermanager Doel van de functie: Het geven van leiding aan een cluster vanuit een integrale verantwoordelijkheid, het ontwikkelen en implementeren van beleid en het behalen van de afgesproken

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op. Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op

Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op. Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op Klantgerichtheid Klantgerichtheid Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op Je handelt zoveel mogelijk vanuit het belang van de patiënt Je zoekt actief naar wensen/behoeften van patiënten

Nadere informatie

Plannen & organiseren

Plannen & organiseren kijkt vooruit, onderbouwt een planning, houdt rekening met potentiële invloedfactoren, visualiseert en communiceert deze duidelijk en begrijpbaar aan de medewerkers. koppelt aan deze planning, doelstellingen

Nadere informatie

Organisatie. Competenties

Organisatie. Competenties Organisatie Moonen Packaging gaat voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet. Met deze Exceeding Expectations hecht Moonen belang aan de kernwaarden:

Nadere informatie

Rapport Sales 360. Test Kandidaat

Rapport Sales 360. Test Kandidaat Rapport Sales 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het rapport

Nadere informatie

Organisatie. Competenties

Organisatie. Competenties Organisatie Moonen Packaging gaat voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet. Met deze Exceeding Expectations hecht Moonen belang aan de kernwaarden:

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A1 December 2009 LEIDINGGEVEND A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Competentiewoordenboek niet-kaderleden

Competentiewoordenboek niet-kaderleden 1. Besluitvaardig zijn Competentiewoordenboek niet-kaderleden - Kan tijdig beslissen wat in een bepaalde situatie moet gebeuren - Neemt goede beslissingen rekening houdend met de situatie - Durft beslissingen

Nadere informatie

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep (versie mei 2012) FUNCTIONERINGSGESPREK leraar basisonderwijs (LA) Naam: Geboortedatum: Huidige school: Leidinggevende: Huidige functie: Datum vorig gesprek:

Nadere informatie

Vacature. Locatiedirecteur. Daltonbasisschool t Otterke

Vacature. Locatiedirecteur. Daltonbasisschool t Otterke Vacature Locatiedirecteur Daltonbasisschool t Otterke Beek en Donk, 15-01-2018 Eenbes Basisonderwijs staat voor Samen vernieuwend leren. Met eigentijds onderwijs wordt aan kinderen een stevige basis meegegeven.

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert B December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

Position research consultant

Position research consultant Position Q uæstus E XECUTIVE L EADERSHIP Consult Search Develop DE ORGANISATIE Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search, Consulting

Nadere informatie

Competentieprofielen Docentfuncties

Competentieprofielen Docentfuncties Competentieprofielen Docentfuncties De Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken is in 2002 begonnen met de ontwikkeling van competentiemanagement. Een werkgroep competentiemanagement bestaande uit sectordirecteuren,

Nadere informatie

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Kerntaak 1 Organiseert het leerproces van de (lerende) medewerker in de praktijk Werkproces Prestatie-indicator Examenproduct

Nadere informatie

Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage

Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage Functiebeschrijving medewerker technische dienst: garage Functie Graadnaam: medewerker technische dienst Functienaam: medewerker technische dienst Functiefamilie: technisch medewerkers Functionele loopbaan:

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider B December 2009 PROJECTLEIDER B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider B

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend D December 2009 LEIDINGGEVEND D 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend D

Nadere informatie

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS Het doel van dit onderzoek is een vergelijking te maken tussen de aanwezige competenties bij professionals en vrijwilligers

Nadere informatie

De Deskundige Gezin werkt nauw samen met de Teamverantwoordelijke Gezin en de Jeugdconsulent. Voor deze functie?

De Deskundige Gezin werkt nauw samen met de Teamverantwoordelijke Gezin en de Jeugdconsulent. Voor deze functie? 1. FUNCTIEDOEL De Deskundige Gezin staat in voor algemeen jongerenwelzijn te Peer. Hij/zij brengt de behoeften en noden met betrekking tot jeugdwelzijnsvoorzieningen in kaart, en ontwikkelt nieuwe initiatieven

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Functiebeschrijving Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Loon- en personeelsadministratie Je bent verantwoordelijk voor een correcte weddeverwerking en werkt hiervoor nauw samen met het

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Het mede verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden.

Het mede verzorgen van de dagelijkse restauratieve voorzieningen en de uitbrengmaaltijden. Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld, Crisisopvangcentra Koetshuis

Nadere informatie

Algemeen technisch medewerker

Algemeen technisch medewerker Algemeen technisch medewerker Algemene kenmerken Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving voor dak- en thuisloze mensen met langdurende of acute

Nadere informatie

Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005

Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005 Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005 1. BELEIDSONDERSTEUNEND WERKEN Beleidsondersteunend werken is het verwerken van alle relevante informatie in duidelijke, overzichtelijke

Nadere informatie

Organisatie. Competenties

Organisatie. Competenties Organisatie Moonen Packaging gaat voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet. Met deze Exceeding Expectations hecht Moonen belang aan de kernwaarden:

Nadere informatie

Profiel Selector. Kiezen van competenties voor resultaten Voorbeeldrapportage P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E

Profiel Selector. Kiezen van competenties voor resultaten Voorbeeldrapportage P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Profiel Selector Kiezen van competenties voor resultaten Voorbeeldrapportage P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90

Nadere informatie

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement.

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement. Verpleegkundig Hoofd Zorgeenheid / Manager 10 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plaats in de organisatie/oriëntatie:

Nadere informatie

COMPETENTIECATALOGUS

COMPETENTIECATALOGUS Bijlage 1B bij de Regeling jaargesprekken Competentiecatalogus COMPETENTIECATALOGUS Competenties Klantgericht Toont zich bewust van wensen en belangen van de in- of externe klant, schept duidelijkheid

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leidinggevende*: er zijn 6 hoofdrollen geïdentificeerd voor de leidinggevende en 3 niveaus van leiderschap, te weten strategisch, tactisch en operationeel.

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen I Normfunctienaam Medewerker systemen I Code Peildatum N05.02.02 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten Profielschets Directeur-bestuurder Woningstichting Putten ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningstichting Putten Datum: 21 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningstichting Putten

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER

FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER 1. ALGEMEEN 1.1 Departement: Financiën Dienst: Financiële dienst 1.2 Naam van de functie: BOEKHOUDER 1.3 Datum: juli 2018 2. DOEL VAN DE FUNCTIE Je bent verantwoordelijk

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen III Normfunctienaam Medewerker systemen III Code Peildatum N05.02.06 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst Competentiebeoordeling Kandidaat-rapportage Joe Jouw Ontwikkeling Eerst www.jouwontwikkelingeerst.nl - info@jouwontwikkelingeerst.nl - 06 46 13 63 21 Inhoudsopgave Inleiding 3 Basisgegevens van de rapportage

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Personal Assistant. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Personal Assistant. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 19 May 2016 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Sociaal pedagogisch werker 2

Sociaal pedagogisch werker 2 Sociaal pedagogisch werker 2 Algemene kenmerken De functionaris is werkzaam binnen de Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o., waaronder ressorteren dak- en thuislozenvoorzieningen Gaarshof en Weideveld,

Nadere informatie

Leiderschapscompetenties ( niet vakmanschap of inhoudelijke professionaliteit)

Leiderschapscompetenties ( niet vakmanschap of inhoudelijke professionaliteit) Leiderschapscompetenties ( niet vakmanschap of inhoudelijke professionaliteit) We delen de competenties in drie groepen in, zij het dat we de volgorde enigszins hebben gewijzigd, conform het model dat

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015

Nadere informatie

Change Management Consultant. Position. Change Management Consultant. Q uæstus E XECUTIVE L EADERSHIP. Develop. Consult. Search

Change Management Consultant. Position. Change Management Consultant. Q uæstus E XECUTIVE L EADERSHIP. Develop. Consult. Search Position Q uæstus E XECUTIVE L EADERSHIP Consult Search Develop DE ORGANISATIE Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search, Consulting

Nadere informatie

Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)

Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) Keuzedeel mbo Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0211 Penvoerder: Sectorkamer handel Gevalideerd door: Sectorkamer handel Op: 10-11-2015

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. De Manager Marketing & Communicatie: 1. ORGANISATIE

FUNCTIEPROFIEL. De Manager Marketing & Communicatie: 1. ORGANISATIE FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Sector/Afdeling: Werklocatie: Tear Nederland Manager Marketing & Communicatie Marketing & Communicatie Zeist 1. ORGANISATIE Tear is een organisatie met een passie

Nadere informatie

Functieprofiel Young Expert

Functieprofiel Young Expert 1 Laatst gewijzigd: 20-7-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Ervaringen opdoen... 3 1.1 Internationale ervaring in Ontwikkelingssamenwerkingsproject (OS)... 3 1.2 Nieuwe vaardigheden... 3 1.3 Intercultureel

Nadere informatie

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK Opzet De normen zijn afgeleid van de vastgestelde Kwaliteitswaarden van de branche Sociaal Werk. Ze zijn ingedeeld in drie hoofdgroepen, die de opzet van deze Branchecode

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Pagina 1 van 5 Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Doel Het vastleggen van taken, verantwoordelijkheden van een functionaris, met inbegrip van opleidingseisen en salarisindicatie. Van

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Datum : 20 februari 2012 Functiebeschrijving : Teamleider Vastgesteld besluit CvB : 27 maart Waardering Salarisschaal 12

FUNCTIEBESCHRIJVING. Datum : 20 februari 2012 Functiebeschrijving : Teamleider Vastgesteld besluit CvB : 27 maart Waardering Salarisschaal 12 FUNCTIEBESCHRIJVING Datum : 20 februari 2012 Functiebeschrijving : Teamleider Vastgesteld besluit CvB : 27 maart 2012 Waardering Salarisschaal 12 Context - Organisatorische eenheid: Onderwijscluster -

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functietitel: Afdelingshoofd personen

FUNCTIEBESCHRIJVING. Functietitel: Afdelingshoofd personen FUNCTIEBESCHRIJVING Functietitel: Afdelingshoofd personen Hoofddoel: Leiden en coördineren van de afdeling personen waaronder: Dienst Sociale Zaken En op termijn: Dienst Burgerzaken Dienst Vrije Tijd &

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A2 December 2009 LEIDINGGEVEND A2 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

COÖRDINATOR BESTUURSADMINISTRATIE & ONTHAAL

COÖRDINATOR BESTUURSADMINISTRATIE & ONTHAAL COÖRDINATOR BESTUURSADMINISTRATIE & ONTHAAL ALGEMENE GEGEVENS Functietitel Functiefamilie Afdeling Niveau Graad Graadnaam Positie in het organogram Eerste evaluator Tweede evaluator Coördinator bestuursadministratie

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: WIJKMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Actiezorg en Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling:

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider A1 December 2009 PROJECTLEIDER A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider

Nadere informatie

Competentieprofiel Teamleider

Competentieprofiel Teamleider Competentieprofiel Teamleider 1 Competenties De teamleider bezit de volgende competenties: Overal waar zij staat, wordt ook hij bedoeld Integriteit Het hanteren en handhaven van algemeen aanvaarde en bedrijfsnormen

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Versie 0.10 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Financieel Medewerker. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Financieel Medewerker. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 8 June 2016 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert C December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT C 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage

Rapport Voorbeeld adviseur. Voorbeeld adviseur2. voorbeeld Rapportage Rapport Voorbeeld adviseur Naam Adviseur Voorbeeld adviseur2 voorbeeld Rapportage Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Detail overzicht

Nadere informatie

Hoofd Bedrijfsvoering (Manager Operations) Utrecht

Hoofd Bedrijfsvoering (Manager Operations) Utrecht Voor onze opdrachtgever, het Oranje Fonds, zijn wij op zoek naar een Hoofd Bedrijfsvoering (Manager Operations) Utrecht Achtergrondinformatie Het fonds Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds

Nadere informatie

Secretaresse Mei 2009

Secretaresse Mei 2009 Functienaam Vastgesteld: Secretaresse Mei 2009 Aard van de functie De secretaresse ondersteunt en faciliteert manager en (beleids)adviseurs. Zij voert haar werkzaamheden voornamelijk zelfstandig uit. Minder

Nadere informatie

Profielschets Teamleider Jenaplan CBS Adelbrecht-Windekind

Profielschets Teamleider Jenaplan CBS Adelbrecht-Windekind Profielschets Teamleider Jenaplan CBS Adelbrecht-Windekind 1 De organisatie De Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (hierna te noemen: SPOG) is ontstaan na een bestuurlijke fusie tussen de Stichting Katholiek

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen II Normfunctienaam Medewerker systemen II Code Peildatum N05.02.04 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0067 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn

Nadere informatie

Rondvraag. Persoonlijke rapportage van M. Gulden

Rondvraag. Persoonlijke rapportage van M. Gulden Rondvraag Persoonlijke rapportage van M. Gulden Gegevens deelnemer Naam Organisatie Functie B. Smit PiCompany Intern Leraar De Zevensprong Gegevens Rondvraag Datum 31 oktober 2005 Nummer 31721.96907 Profiel

Nadere informatie

Beoordelingsformulier

Beoordelingsformulier Beoordelingsformulier functie Naam medewerker Naam leidinggevende Naam manager Functie medewerker Coördinator ArcheoTolk Functieklasse 4 Periode van de beoordeling Datum beoordelingsgesprek Toelichting

Nadere informatie

Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Functienaam : Niveau : 1. Typering Functiefamilie

Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Functienaam : Niveau : 1. Typering Functiefamilie Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 Inhoud: 1. Generieke functie 2. Functieprofiel 3. Competentieprofiel 1. Generieke functie GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Dienstverlening

Nadere informatie

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Het doel van deze beschrijving is om enerzijds houvast te geven voor het borgen van de unieke expertise van de cliëntondersteuner voor

Nadere informatie

ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk Fase 3 (jaar 3)

ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk Fase 3 (jaar 3) ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk 2018-2019 Fase 3 (jaar 3) Kerntaak 1: Pedagogische adequaat handelen: opbouwende relatie met kinderen ontwikkelen, leiding geven aan de groep, zorgen voor een goed

Nadere informatie

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 11 februari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Totaaloverzicht 2 3 Analyse per competentie 3 3.1 Analyseren 3 3.2 Doel- & resultaatgericht

Nadere informatie