Burgemeester en Wethouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Burgemeester en Wethouders"

Transcriptie

1 Burgemeester en Wethouders B&W.nr d.d Onderwerp Voortgang één jaar Wabo en cultuurtraject "Leiden Gunt" Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief inzake de voortgang één jaar na invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en start van het cultuurtraject Leiden Gunt vast te stellen en 2. dit besluit te zenden aan de leden van de gemeenteraad. Perssamenvatting Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in werking getreden. Deze wet bundelt ruim 20 verschillende vergunningen op het gebied van bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu in één omgevingsvergunning. Dankzij de nieuwe wet hebben burgers en ondernemers nog maar met één vergunning en dus één procedure en beschikking te maken. Hierdoor neemt de administratieve last voor burgers en bedrijven af, stijgt de kwaliteit van de dienstverlening naar diezelfde burgers en bedrijven, zijn er minder en kortere procedures en worden tegenstrijdige voorschriften voorkomen. Tegelijkertijd met de invoering van de Wabo is de gemeente, samen met de Milieudienst West-Holland en de Regionale Brandweer Hollands Midden, een cultuurtraject gestart voor alle medewerkers die te maken hebben met de omgevingsvergunning. Doel van dit traject is in 2012 klantgericht zijn op het gebied van de omgevingsvergunning door een betere interne samenwerking, klantgerichter te opereren en duidelijker naar onze burgers en bedrijven te communiceren. Deze gecombineerde aanpak van andere werkprocessen en een veranderde, interne cultuur werpt inmiddels zijn vruchten af. Burgers zijn enthousiast over onze dienstverlening en laten dat ook blijken door spontane s of het invullen van ons klanttevredenheidsonderzoek. Het komende jaar gaan we door met verdere optimalisering van onze dienstverlening. Zo willen we onder andere onze digitale dienstverlening verder ontwikkelen.

2 Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Aan de gemeenteraad van Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Website Gemeente Leiden Stadhuis Stadhuisplein 1 Postbus PC Leiden sleutel@leiden.nl Datum 27 maart 2012 Contactpersoon G.N. Wilgerson Ons kenmerk DIV Doorkiesnummer 5339 Onderwerp Voortgang één jaar Wabo en cultuurtraject Geachte leden van de gemeenteraad, Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in werking getreden. Deze wet bundelt ruim 20 verschillende vergunningen op het gebied van bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu in één omgevingsvergunning. Dankzij de nieuwe wet hebben burgers en ondernemers nog maar met één vergunning en dus één procedure en beschikking te maken. Hierdoor neemt de administratieve last voor burgers en bedrijven af, stijgt de kwaliteit van de dienstverlening naar diezelfde burgers en bedrijven, zijn er minder en kortere procedures en worden tegenstrijdige voorschriften voorkomen. Tegelijkertijd met de invoering van de Wabo is het cultuurtraject Leiden Gunt gestart onder alle medewerkers binnen de gemeente Leiden, de Milieudienst West-Holland en de Regionale Brandweer Hollands Midden die te maken hebben met de omgevingsvergunning. Doel van Leiden Gunt is in 2012 klantgericht zijn op het gebied van de omgevingsvergunning. Dit doel willen we bereiken door de deelnemers vaardigheden te laten ontwikkelen om beter samen te werken, klantgerichter te opereren en duidelijker naar onze klanten te communiceren. Deze gecombineerde aanpak van andere werkprocessen en een veranderde, interne cultuur werpt inmiddels zijn vruchten af. Burgers zijn enthousiast over onze dienstverlening en laten dat ook spontaan blijken. Met deze brief willen wij u informeren over de voortgang die we hebben geboekt in het afgelopen jaar en u deelgenoot maken van onze ambities voor de komende jaren. Processen op orde De Wabo heeft gezorgd voor een eenvoudiger en klantgerichter vergunningsproces. Het aanvragen van een vergunning is gemakkelijker geworden voor onze klanten en de aanvraag kan zowel op papier als digitaal via het omgevingsloket online (OLO) worden

3 ingediend. Intern worden de aanvragen volledig digitaal afgehandeld en kan de klant door inloggen op de website zien in welk stadium de aanvraag zich bevindt. In de periode 1 oktober oktober 2011 zijn er 2111 aanvragen ingediend, waaronder 1459 reguliere aanvragen en 286 uitgebreide aanvragen. Daarnaast heeft de gemeente Leiden nog een extra service naar haar klanten: het vooroverleg. Het vooroverleg biedt de klant de mogelijkheid vòòr indiening van de aanvraag met de gemeente te kijken naar de aanvraag. Er worden uiteraard géén toezeggingen gedaan, maar door het vooroverleg zorgen we wel dat de aanvraag die uiteindelijk wordt ingediend een grote kans van slagen heeft. Tot nu toe heeft er bij 15% van de aanvragen eerst een vooroverleg plaatsgevonden. Dit percentage willen we het komende jaar verhogen, onder andere door verbetering van de communicatie over het vooroverleg. Met de invoering van de Wabo is ook de lex silencio positivo voor omgevingsvergunningen ingevoerd 1 : als de gemeente niet op tijd beschikt, ontstaat er automatisch (van rechtswege) een vergunning. Voor de organisatie betekent dit dat de doorlooptijden extra scherp in de gaten gehouden moeten worden. Ook moeten de verschillende vakafdelingen, de Welstandscommissie, de Milieudienst West-Holland en de Regionale Brandweer Hollands-Midden goed met elkaar samenwerken om samen tot een tijdig en kwalitatief goed advies te komen. 75% van de reguliere aanvragen zijn binnen 8 weken afgehandeld, de overige 25% binnen 14 weken 1. 85% van de uitgebreide aanvragen zijn binnen 26 weken afgehandeld, de overige 15% binnen 32 weken 2. Geen enkele keer is er een vergunning van rechtswege verstrekt. De doorlooptijden zijn met 50% verminderd: Voor 1/10/10 Na 1/10/10 Reguliere aanvragen met vrijstelling 3 maanden 8 weken Uitgebreide aanvragen (artikel 19.1 en 19.2 Wro) (14 bij verdaging) 1,5 à 2 jaar 32 weken Leiden Gunt Alleen een aanpassing van het werkproces is niet voldoende om een klantgerichtere organisatie te worden. Daarvoor is ook een cultuurverandering onder de betrokken medewerkers nodig. 1 De lex silencio positivo voor de omgevingsvergunning is dankzij de Wabo landelijk ingeregeld. De wijzigingen die recentelijk in de raad zijn behandeld (RV ) ten aanzien van lex silencio positive betreffen Leidse verordeningen. 2 Dit zijn tevens de prestatie-indicatoren in de programmabegroting van 2012 (doel 6.2, blz. 96). De extra zes weken is een wettelijke mogelijkheid tot verdaging. Deze wordt met name gebruikt om aanvragers de gelegenheid te geven aanpassingen in hun aanvraag te doen waardoor een vergunning kan worden toegekend die zonder verdaging en aanpassingen zou moeten worden afgewezen.

4 De noodzaak voor een cultuurverandering werd bovendien ook ingegeven door het zogenaamde Holthuisrapport. In reactie op dit rapport (B&W ) heeft het college aangegeven een cultuurtraject in te willen zetten met als inzet maatregelen te treffen die de klantgerichtheid van de onze medewerkers verbetert en tegelijkertijd zorgt dat het beoogde doel binnen de kaders van de wet- en regelgeving wordt bereikt. Deze toezegging heeft geleid tot het cultuurtraject Leiden Gunt. Om de cultuurverandering in te zetten is een traject van één jaar uitgezet. De deelnemers werken op verschillende afdelingen, maar hebben gemeen dat ze zich (vrijwel) dagelijks bezighouden met de omgevingsvergunning. Ook zijn er collega s van de Milieudienst en de brandweer uitgenodigd, omdat zij een adviserende rol hebben binnen het vergunningentraject. Het traject voor de medewerkers heeft bestaan uit verschillende workshops en focuste zich met name op twee speerpunten: 1. verbeteren van de onderlinge samenwerking, gericht op dingen mogelijk maken, vanuit verschillende disciplines toch samen één besluit nemen; 2. trainen van gespreksvaardigheden, waaronder het brengen van slecht nieuws en het geven van feedback aan elkaar. Bijkomend voordeel van de workshops was dat deze tevens fungeerden als contact- of netwerkmoment: nieuwe mensen leren kennen en gezichten zien bij adressen en telefoonstemmen. Juist die kleine netwerkmomenten ervaren de deelnemers als zeer waardevol in hun praktijk. Klanttevredenheid De combinatie van de Wabo, de aangepaste werkprocessen en de cultuurverandering onder medewerkers begint zijn vruchten af te werpen. Om de klanttevredenheid te meten ontvangt sinds april dit jaar elke aanvrager nadat de beschikking is verstuurd een elektronische vragenlijst. In dit klanttevredenheidsonderzoek zien we een stijgende lijn in de beleving van klanten en de rapportcijfers die ze onze service geven. Van de 82 respondenten tot op heden vindt 76% dat we duidelijk zijn over de procedure. 93% kan zich ook vinden in het genomen besluit, maar dat is ook niet verwonderlijk aangezien we in 96% van de gevallen positief (al dan niet na aanpassing) beschikken. Van de 69 personen die contact hebben gehad met een medewerker is 86% tevreden over het aantal contactpersonen en 82% vindt dat ze door hun contactpersoon goed op de hoogte gehouden zijn van de vorderingen. Er zijn 25 respondenten langs geweest op het Stadsbouwhuis. Zij geven onze openingstijden en de bereikbaarheid van het Servicepunt Bouwen en Wonen een rapportcijfer 8,0. Ook de wachttijd en de vriendelijkheid van onze publieksvoorlichters wordt met een 8,0 beloond.

5 Ook krijgen we sinds de zomer spontane mails van klanten die hun waardering voor onze dienstverlening uiten. Verder geven de medewerkers ook aan elkaar beter te kunnen vinden en een betere samenwerking met collega s van andere afdelingen, de Milieudienst en de Brandweer te ervaren. Er zijn ook klanten die niet tevreden zijn over ons. Deze klanten sturen echter geen spontane (boze) mails en dienen ook niet of nauwelijks klachten in. Vooruitblik We zijn dus al een heel eind op de goede weg, maar we zijn er nog niet helemaal. Onze dienstverlening kan nog beter en daar willen we het komende jaar in investeren: We willen meer mensen gebruik laten maken van het vooroverleg, om onze klanten zo een grotere kans van slagen te geven op het moment dat ze hun vergunning indienen; Door beleid vast te stellen voor parkeren en ontheffingen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening kan er sneller beslist worden op aanvragen. Daarnaast weet een aanvrager voordat hij/zij iets indient wat de gemeentelijke eisen zijn en kan hij/zij daar in de planfase al rekening mee houden; Door verdere digitalisering (waaronder actualiseren bestemmingsplannen) zal ook de snelheid en doorlooptijd verbeteren en versnellen. Ook Leiden Gunt gaat, op verzoek van de deelnemers, nog even door. Oorspronkelijk zou de workshop op 1 december 2011 de afsluiting van het cultuurtraject zijn. De deelnemers hebben echter aangegeven vooral de contactmomenten tussen de verschillende organisatieonderdelen te willen continueren en hun (gespreks)vaardigheden te willen blijven ontwikkelen en onderhouden. De projectgroep 3 van Leiden Gunt wil medio december kijken hoe ze deze behoefte in 2012 willen faciliteren. Tot slot zullen de resultaten en ervaringen van het cultuurtraject gebruikt worden om ook elders in de ambtelijke organisatie cultuurverandering in te zetten. Klantgerichter werken en beter samenwerken zijn namelijk begrippen die breder zijn dan alleen het ruimtelijk domein Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, Hoogachtend, Burgemeester en Wethouders van Leiden, de Secretaris, de Burgemeester, 3 De projectgroep bestaat uit zeven afdelingsmanagers (waarvan 2 agendalid zijn) en een interne projectleider en wordt voorgezeten door de concerndirecteur Dienstverlening.

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0004., d.d. 12-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Advies aanbesteding accountant BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Kennis te nemen van het aan de Gemeenteraad uit te brengen

Nadere informatie

B&W.nr , d.d. 13 september 2011

B&W.nr , d.d. 13 september 2011 B&W.nr. 11.0911, d.d. 13 september 2011 Onderwerp Afdoening motie 1 bij de behandeling van de jaarstukken 2010 (RV 11.0043) van R.J. van Ette (PvdA), H. Keereweer (PvdA), L. Rademaker (SP), M. Koek (D66),

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 B en W. nr. 12.0387 d,.d. 17-4-2012 Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaand gemeentelijk jaarverslag Wet kinderopvang 2011 vast te

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0003 ; besluit d.d.10-1- 2012 Onderwerp Collegeadvies parkeren op het Morssingelterrein n.a.v. de conceptmotie VOD door SLO als vervolg op motie M110088/4 Besluiten:Behoudens advies van

Nadere informatie

Datum Contactpersoon S.S. Chotkan Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071)

Datum Contactpersoon S.S. Chotkan Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071) Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Datum 28-01-2013 Contactpersoon S.S.

Nadere informatie

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

Gemeente Leiden. t.a.v. S Berg Stationsplein AJ LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, Gemeente Leiden t.a.v. S Berg Stationsplein 107 2312 AJ LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl

Nadere informatie

M van den Bosch Kokkelbank MA LEIDEN. Geachte mevrouw, heer,

M van den Bosch Kokkelbank MA LEIDEN. Geachte mevrouw, heer, M van den Bosch Kokkelbank 15 2317 MA LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 071-5165165 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. M.R.E. Bos Gerbrandylaan 13 2314 EX Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0137 d.d. 15 februari 2011 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp jeugdlintjes BESLUIT Behoudens advies van de commissie 1. Een jeugdonderscheiding in te stellen in de vorm van een jeugdlintje.

Nadere informatie

B en W nummer ; d.d

B en W nummer ; d.d B en W nummer 130889; d.d. 1-10-2013 Onderwerp Onderdoorgang onder spoor Kanaalweg; Risico voor bedrijfszekerheid van spoorbrug tijdens bouw onderdoorgang; vaststellen brief aan ProRail en brief aan gemeenteraad.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 18 juni 2013. Dienstverlening W. van den Beucken. Informatie voor de raad (voor kennisgeving)

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 18 juni 2013. Dienstverlening W. van den Beucken. Informatie voor de raad (voor kennisgeving) GEMEENTEBESTUUR onderwerp Evaluatie pilot flitsprocedure team GOKBL RIB nummer 2013 2013-74 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder 18 juni 2013 Dienstverlening W. van den Beucken steller

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 12.0416 d.d. 24-4-2012 Onderwerp Onderzoek brandveiligheid daken woningvoorraad Leiden Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. het onderzoeksrapport Brand

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.1013, d.d. 11-10-2011 Onderwerp Morspoortgarage, vragen n.a.v. behandeling PRIL 2011 - De Rekening 2010 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand Behoudens advies van de commissie B&W-nr.: 07.0466 d.d. 8-5-2007 Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand BESLUITEN 1. Het Reglement burgerlijke stand 2007 vast te stellen, waarin is opgenomen

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Combinatie A4 Burgerveen - Leiden t.a.v. mevrouw P. Bakker Postbus 4019 2301 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. E.N. Elstgeest Bakhuis Roozenboomstraat 5 2313 RC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1253, d.d. 7 december 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Auditrapport 2009 Grip op de buitenboordmotor, sturing, toezicht en verantwoording bij Gemeenschappelijke Regelingen BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 B en W. nr. 12.0685 d.d. 3-7-2012 Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de raad

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nr. 13.0074 d.d. 29-1-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Exploitatie en Beheer Brede School Leiden Noord (Het Gebouw) Besluiten:Behouden s advies van de commissie

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 12.1101 d.d. 20-11-2012 Onderwerp Ontheffing vervoer gevaarlijke stoffen Besluiten:Behouden s advies van de commissie 1. overeenkomstig de adviezen van de Brandweer

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Walhalla Vastgoed B.V. t.a.v. de heer J.K. Oudendal Rijksstraatweg 426 2243 CH Wassenaar Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0646, d.d. 15-6-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Mandaatverlening bij tijdelijke verhuur eigen woning Leegstandswet. Minder&Beter. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.mandaat

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0690, d.d. 23 juni 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voortgangsrapportage project Biodiversiteits-actieplan Lekker groen in en om Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Datum Contactpersoon W. Schutte Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071)

Datum Contactpersoon W. Schutte Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071) Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers T.a.v. mevrouw W. Kok Postbus 3002 2280 ME Rijswijk Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

De Wabo en de omgevingsvergunning. Eén integrale vergunning voor projecten

De Wabo en de omgevingsvergunning. Eén integrale vergunning voor projecten De Wabo en de omgevingsvergunning Eén integrale vergunning voor projecten 3-11-2010 Introductie Presentatie Wabo/omgevingsvergunning Datum: 3 november 2010 Door: Inge Sievers Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Rijkswaterstaat t.a.v. mevrouw L. Le Clercq Postbus 556 3000 AN Rotterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 B en W-nummer 15.0114; besluit d.d. 10-02-2015 Onderwerp Inspectie BAG-beheer oktober 2014 Besluiten: 1. Kennis te nemen van de Inspectierapportage BAG-beheer 2. De brief voor het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nummer 12.0027. ; besluit d.d. 24-10-2012 Onderwerp Beantwoording brief over de herverdeling van het gemeentefonds en besteding op het Cluster Educatie. Besluiten:Behoudens

Nadere informatie

Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn HL Alphen aan den Rijn. Geachte heer De Jong,

Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn HL Alphen aan den Rijn. Geachte heer De Jong, Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn 418 2404 HL Alphen aan den Rijn Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders

Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders Burgemeester en Wethouders B&W.nr.: 09.0242, d.d. 17 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Brief B&W aan Raad over initiatiefvoorstel D66 tegemoetkoming kamerhuurders BESLUITEN Behoudens advies

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Stichting Lustrum Minerva t.a.v. mevrouw C.H. Lemoine Breestraat 50 2311 CS Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

B en W d.d

B en W d.d B en W 14.0354 d.d. 8-4-2014 Onderwerp Reactie aan VNG op de onderzoeksrapportage Groot-onderhoud gemeentefonds Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Vast te stellen de brief aan de gemeenteraad

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.1118., d.d. 27 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp afdoening motie Broeyer - Voorwaarden bezuiniging migrantenorganisaties (RV 09.0068/14) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

2. Brief aan de raad over de digitalisering van openbare bekendmakingen vast te stellen.

2. Brief aan de raad over de digitalisering van openbare bekendmakingen vast te stellen. Openbaar Onderwerp Digitalisering Openbare Bekendmakingen Programma / Programmanummer Facilitaire diensten / 1043, Dienstverlening en Burgerzaken / 1011 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Sinds

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers T.a.v. mevrouw W. Kok Postbus 3002 2280 ME Rijswijk Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013 Onderwerp Inspanningen voor startende ondernemers besluiten:behoudens advies van de commissie 1. De brief vast te stellen inzake Inspanningen voor startende ondernemingen,

Nadere informatie

B&W d.d. 10 juni 2014

B&W d.d. 10 juni 2014 B&W 14.0521 d.d. 10 juni 2014 Onderwerp Kwantitatieve benchmark financiële kolom Besluiten: 1. Kennis te nemen van de uitkomsten van de kwantitatieve benchmark naar de financiële kolom van de gemeente

Nadere informatie

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel HA Leiden. Geachte heer Vonk,

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel HA Leiden. Geachte heer Vonk, Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel 3 2316 HA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 02-11-2010 Onderwerp: Gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De raad

Nadere informatie

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen.

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen. Mevrouw L. Braham Haagweg 121 2321 AA LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

Provincie Zuid-Holland t.a.v. P. van der Holst Postbus LP 'S-GRAVENHAGE. Geachte mevrouw van der Holst,

Provincie Zuid-Holland t.a.v. P. van der Holst Postbus LP 'S-GRAVENHAGE. Geachte mevrouw van der Holst, Provincie Zuid-Holland t.a.v. P. van der Holst Postbus 90602 2509 LP 'S-GRAVENHAGE Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald.

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald. Fractie PvdA Stichtse Vecht Datum 10 oktober 2018 Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Kleizuwe 129 te Vreeland Bijlage(n) 1. Feitenrelaas T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl Team Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom.

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom. BB-nummer 15.068; besluit d.d. 9-7-2015 Onderwerp Kap boom op de hoek Kagerstraat/Eijmerspoelstraat Besluit: 1. op grond van artikel 175 Gemeentewet om het op 8 juli 2015, mondeling gegeven bevel tot het

Nadere informatie

B en W d.d Brief reactie advies LMR

B en W d.d Brief reactie advies LMR B en W. 12.0656 d.d. 26-6-2012 Onderwerp Brief reactie advies LMR besluiten:behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de Leidse MilieuRaad vast te stellen waarin conform het reglement Leidse

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Gemeente Leiden t.a.v. mevrouw E. Botter Postbus 9100 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W nr. 07.1212 d.d. 11-12-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Doelmatigheidsonderzoek en motie zwembad De Zijl BESLUITEN 1. Gezien de uitkomsten van hoofdstuk 17 van de Stadsenquete te constateren

Nadere informatie

Besluiten: 1. De brief Toepassing Wet markt en overheid (Z/15/141361) vast te stellen.

Besluiten: 1. De brief Toepassing Wet markt en overheid (Z/15/141361) vast te stellen. B en W-nummer 15.0045; besluit d.d. 20-1-2015 Onderwerp Collegebrief toepassing Wet markt en overheid Besluiten: 1. De brief Toepassing Wet markt en overheid (Z/15/141361) vast te stellen. Perssamenvatting:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Overzicht prestaties dienstverlening

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Overzicht prestaties dienstverlening Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Overzicht prestaties dienstverlening Programma Dienstverlening & Burgerzaken Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting In 2014 heeft een aantal klanttevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Ben W d.d

Ben W d.d Ben W. 12.1221 d.d. 11-12-2012 Onderwerp Auditrapport 2011 Ziekteverzuim Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met het auditrapport 2011 inzake ziekteverzuim, versie 15 oktober 2012;

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0665, d.d. 19 juni 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Evaluatie activiteiten Businesspost Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de conclusies van de bijgaande

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0688, d.d. 26 juni 2007 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp: Realisatie AZC Besjeslaan BESLUITEN : Behoudens advies van de commissie R I. In te stemmen met a. Bijgaand Plan van aanpak communicatie

Nadere informatie

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit)

Onderwerp Afwijken van het planologisch regime onder de Wabo (voorheen projectbesluit) Agendapunt 8 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer: 2010/31424 Datum: 6 september 2010 programma: Blad: 1 van 6 cluster: Ruimte portefeuillehouder: ing. F.J.L.M. Cremer Informatie bij:

Nadere informatie

Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink,

Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink, Gemeente Leiden t.a.v. G. Wilbrink Admiraal Banckertweg 15 2315 SR Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Kolonos B.V. t.a.v. de heer D.J. van den Heuvel Orchislaan 6 2811 CR Reeuwijk Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Presentatie raad 8 juni 2010 Wettelijk kader Informatie en hulp Aanvraag Procedure Rechtsbescherming Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Een korte

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0042 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0042 B&W-besluit d.d.: 29-04-2008 B&W-besluit nr.: 08.0392 Naam programma +onderdeel: Sport, Cultuur en Recreatie Onderwerp: (Her)benoeming van leden van

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen B en W. nr. 13.0683 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen Burgemeester en wethoudersbesluiten:behoudens

Nadere informatie

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom,

De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat RA Leiden. Geachte heer Notenboom, De heer R. Notenboom Van Bemmelenstraat 3 2313 RA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

B en W.nr d.d

B en W.nr d.d B en W.nr. 13.0126 d.d. 12-2-2013 Onderwerp Evaluatie Voorziening Boomregeling Wijk (Bomenfonds) besluiten: 1. bijgesloten brief inzake de evaluatie van Voorziening Boomregeling Wijk (Bomenfonds) aan de

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie. De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale zaken Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en

Nadere informatie

Afdoening motie 'uitvoerbaarheid van bouwplannen

Afdoening motie 'uitvoerbaarheid van bouwplannen B en W. nr. 12.0356 d.d. 10-4-2012 Onderwerp Afdoening motie 'uitvoerbaarheid van bouwplannen Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Bijgaande brief aan de gemeenteraad vast te stellen waarmee

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1171, d.d. 16 november 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afwikkeling motie Zevenbergen (VVD)twee kentekens op één vergunning (RV09.0039) BESLUITEN 1. de Nadere voorschriften met betrekking

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg TR TIENDEVEEN. Geachte heer Jansen,

Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg TR TIENDEVEEN. Geachte heer Jansen, Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg 5 7936 TR TIENDEVEEN DATUM 17 april 2012 ONDERWERP omgevingsvergunning HZ_WABO 2011/0373 ONS NUMMER Geachte heer Jansen, Op 25 juli

Nadere informatie

Stichting Beheer Begraafplaats "Rhijnhof" W.F. van der Blom Laan te Rhijnhof HZ Leiden. Geachte heer Van der Blom,

Stichting Beheer Begraafplaats Rhijnhof W.F. van der Blom Laan te Rhijnhof HZ Leiden. Geachte heer Van der Blom, Stichting Beheer Begraafplaats "Rhijnhof" W.F. van der Blom Laan te Rhijnhof 4 2332 HZ Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300

Nadere informatie

Gemeente Leiden T.a.v. de heer G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink,

Gemeente Leiden T.a.v. de heer G. Wilbrink Admiraal Banckertweg SR Leiden. Geachte heer Wilbrink, Gemeente Leiden T.a.v. de heer G. Wilbrink Admiraal Banckertweg 15 2315 SR Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd.

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd. Gemeente Tilburg T.a v De heer P van Doren Postbus 90155 5000 LH TILBURG VERZONDEN 05 SEP 2, ^KJnderwerp Datum Brief bij besluit 5 september 2017 Ons kenmerk Z-HZ_WABO-2017-02897 OLO kenmerk Afdeling Doorkiesnummer

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

Effectmeting naar onderzoek Klant tevreden uit 2007

Effectmeting naar onderzoek Klant tevreden uit 2007 Rekenkamercommissie Alphen-Chaam / Baarle-Nassau Effectmeting naar onderzoek Klant tevreden uit 2007 Baarle-Nassau E F F E C T M E T I N G N A A R O N D E R Z O E K K L A N T T E V R E D E N - B A A R

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 w abo@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Datum 23-07-2014 Contactpersoon S.S.

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning Gemeente Delft Juridische zaken De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Juridische

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO)

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Datum voorstel : 30 augustus 2010 Raadsvergadering d.d. : 5 oktober 2010 Volgnummer : 2010R0044, agendanummer 8 Taakveld : VROM Portefeuillehouder

Nadere informatie

Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus PC Leiden. Geachte heer Hövelmann,

Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus PC Leiden. Geachte heer Hövelmann, Gemeente Leiden t.a.v. F. Hövelmann Postbus 9100 2300 PC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen aanvragen Wilt u bouwen of verbouwen? Of iets veranderen aan uw perceel? Dan kan het zijn dat u een vergunning nodig heeft. U kunt via omgevingsloket.nl makkelijk zien of u een vergunning nodig heeft.

Nadere informatie

De heer T.R. van Eck Vorstenhof VV Leiderdorp. Geachte heer Van Eck,

De heer T.R. van Eck Vorstenhof VV Leiderdorp. Geachte heer Van Eck, De heer T.R. van Eck Vorstenhof 14 2353 VV Leiderdorp Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus AD Leiden. Geachte heer Roodhart,

Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus AD Leiden. Geachte heer Roodhart, Stichting Centrummanagement Leiden T.a.v. De heer E. Roodhart Postbus 190 2300 AD Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

Invoering Omgevingswet

Invoering Omgevingswet Invoering Omgevingswet Projectplan Versie 1.2 Datum: 19-09-2016 Opsteller: Linda Roeterink Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Projectomschrijving... 2 2.1. Aanleiding... 2 2.2. Totstandkoming projectplan... 2

Nadere informatie

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 26 APR 2017

GEMEENTE TILBURG VERZONDEN 26 APR 2017 VERZONDEN 26 APR 2017 Onderwerp Datum Brief bij besluit 24 april 2017 Ons kenmerk Z-HZ_WABO-2017-01208 OLO kenmerk Gemeente Tilburg Afdeling Doorkiesnummer T.a.v. De heer P. van Es Dienstverlening, Vergunningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting

Raadsvoorstel. Samenvatting Raadsvoorstel Onderwerp: Lijst Verklaring van Geen Bedenkingen Omgevingsrecht Indiener agendapunt: College van Burgemeester en wethouders Roerdalen Portefeuillehouder: C.T.G. Wolfhagen Gevraagd besluit:

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd.

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd. VERZONDEN 24 MEI 2017 Onderwerp GEMEENTE TILBURG Datum Brief bij besluit 23 mei 2017 Ons kenmerk Z-HZ_WABO-2017-01506 OLO kenmerk Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Afdeling Doorkiesnummer Tav Mevrouw

Nadere informatie

De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd.

De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd. Onderwerp Datum Brief bij besluit 12 april 2018 Gemeente Tilburg T.a.v Mevrouw A Bakker - van Boxtel Postbus 90155 5000 LH TILBURG Ons kenmerk OLO kenmerk Z-HZ_WABO-2018-00725 3511207 Afdeling Algemeen

Nadere informatie

B en W d.d

B en W d.d B en W. 12.1143 d.d. 27-11-2012 Onderwerp Auditrapport 2012 doorlooptijd inkoopfacturen besluiten: Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met het auditrapport 2012 inzake doorlooptijd inkoopfacturen,

Nadere informatie

Oplegvel Raadsstuk. DOEL: Besluiten B&W

Oplegvel Raadsstuk. DOEL: Besluiten B&W Oplegvel Raadsstuk Onderwerp Uitbreiding aanwijzingslijst gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen nodig is met vergunningsaanvraag voor Vogelhospitaal aan de Vergierdeweg Portefeuille E.

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd.

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd. VERZONDEN -3 NOV 2017 Onderwerp Datum Brief bij besluit 1 november 2017 Ons kenmerk OLO kenmerk Z-HZ_WABO-2017-03645 3242887 Gemeente Tilburg Afdeling Doorkiesnummer Tav Mevrouw A. Bakker Dienstverlening,

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Inhoud presentatie 1. Impact Wabo o o o Doelstellingen Verplichtingen Kansen 2. Inzicht in de inhoud o o o o Inhoud en reikwijdte Procedures Aandachtspunten Inwerkingtreding

Nadere informatie

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd

Gewaarmerkte stukken behorende bij besluit De bij dit besluit behorende gewaarmerkte stukken zijn (op USB-stick of in deze mail) bijgevoegd VERZONDEN 2 o APR 2017 Onderwerp Datum Brief bij besluit 24 april 2017 Ons kenmerk Z-HZ_WABO-2017-00917 OLO kenmerk Gemeente Tilburg Afdeling Doorklesnummer T a v De heer M Arkesteijn Dienstverlening,

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 10G / B.W.M. Nijboer GBT El. 2 e Wijziging legesverordening i.v.m. invoering Wabo.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 10G / B.W.M. Nijboer GBT El. 2 e Wijziging legesverordening i.v.m. invoering Wabo. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G200673 357074 / 357074 ONDERWERP B.W.M. Nijboer GBT El 2 e Wijziging legesverordening i.v.m. invoering Wabo. AGENDANUMMER

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 13.0.916 ; besluit d.d. 15-10-2013 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van raadslid P. Bootsma (D66) over de watergangen Lebeauhof (Groenoordhallenterrein) (ingekomen 16 september

Nadere informatie

Vergaderdatum Gemeenteblad 2011 / Agendapunt. Aan de Raad

Vergaderdatum Gemeenteblad 2011 / Agendapunt. Aan de Raad Betreft: Het delegeren van bevoegdheden zoals bedoeld in de Wabo en het Bor (door aanwijzing van categorieën van gevallen waarvoor in het kader van de Wabo geen verklaring van geen bedenkingen is vereist)

Nadere informatie

De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat ES Alphen a/d Rijn. Geachte heer Van der Torre,

De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat ES Alphen a/d Rijn. Geachte heer Van der Torre, De heer A.J.M. van der Torre Kievitstraat 19 2406 ES Alphen a/d Rijn Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactf

Nadere informatie