Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen"

Transcriptie

1 B en W. nr d.d Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen Burgemeester en wethoudersbesluiten:behoudens advies van de commissie 1. Vast te stellen de samenwerkingsovereenkomst tussen Gemeente Leiden, Stichting Cultuurfonds Leiden en HOD Nederland B.V. inzake het tegen gebruikers- of huurvergoeding ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen en/of organisaties. 2. in te stemmen met de garantstelling van de gemeente Leiden voor alle mogelijke(financiële) schade en nog te lijden schade bij het niet tijdig leeg en ontruimd opgeleverd krijgen van een conform de samenwerkingsovereenkomst in gebruik gegeven ruimte/pand, en de dekking van deze garantstelling ten laste te brengen van programma 8 (cultuur). 3. op basis van bovenstaande besluitpunten motie M120120/4 beschikbaar stellen (tijdelijk) leegstaand gemeentelijk vastgoed af te doen en de raad der gemeente Leiden daarvan in kennis te stellen, met bijgaande brief. Burgemeester besluit: 1. De afdelingsmanager Vastgoedontwikkeling en Grondzaken, mw. drs. I.K.L. de Jong MRE, te machtigen tot het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Cultureel Fonds En HOD Nederland BV met betrekking tot tijdelijk beschikbaar stellen van gemeentelijk vastgoed aan Culturele instellingen en/of organisaties. Perssamenvatting: Het college van burgemeester en wethouders heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Stichting Cultureel Fonds en HOD Nederland BV. Met deze overeenkomst kan de gemeente Leiden (tijdelijk) leegstaand gemeentelijk vastgoed ter beschikking stellen aan culturele instellingen. Zij betalen de gebruikerskosten of een huurvergoeding aan de gemeente. De motie Van Peijpe M120120/4 van de gemeenteraad is hiermee afgedaan. Eventueel aanvullen met (deze info komt sowieso in het persbericht): Stichting Cultuurfonds Leiden Stichting Cultuurfonds Leiden (CFL) checkt de kwaliteit van de kunstenaar of culturele instelling die gebruik wil maken van een leegstaande ruimte. Daarnaast staat CFL garant voor het betalen van de gebruikerskosten, met een maximum van 3 maanden. HOD Nederland De diensten van de HOD bestaan uit het onderhouden van de contacten met gebruikers, het opstellen van de antikraak-gebruikersovereenkomsten en het beheren van en toezicht houden op het juist en goed gebruiken van de ruimten.

2 Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden De leden van de gemeenteraad Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Website Gemeente Leiden Stadhuis Stadhuisplein 1 Postbus PC Leiden sleutel@leiden.nl Datum Contactpersoon D.G. Dijksterhuis Ons kenmerk Doorkiesnummer 5303 Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen Geachte leden van de raad, Met deze brief willen wij u nader informeren over de stand van zaken met betrekking tot de motie M120120/4 beschikbaar stellen (tijdelijk) leegstaand gemeentelijk vastgoed. In motie M120120/4 is het college van B en W verzocht zich in te spannen om tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed beschikbaar te stellen aan culturele- en maatschappelijke organisaties. Wij hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Stichting Cultuurfonds Leiden en met HOD Nederland B.V. Met deze samenwerkingsovereenkomst kan de gemeente Leiden tijdelijk leegstaand vastgoed beschikbaar stellen aan culturele instellingen en/of organisaties. Met het oog op culturele instellingen en /of organisaties is samenwerking gezocht met de Stichting Cultuurfonds Leiden (CFL). De rol van CFL in deze samenwerking uit zich in selectie en voordracht van de betreffende kunstenaar of culturele instelling. Daarnaast staat CFL garant voor het betalen van de gebruikerskosten door gebruiker, met een maximum van 3 maanden. De gemeente staat garant voor eventuele ontruimingskosten. De diensten van de HOD in het kader van deze samenwerkingsovereenkomst bestaan uit het onderhouden van de contacten met gebruikers, het opstellen van antikraak gebruikersovereenkomsten en het beheren van en toezicht houden op het juist en goed gebruiken van de ruimten. Aan maatschappelijke instellingen en/of organisaties wordt tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed reeds ter beschikking gesteld. Wij beschouwen, het bovenstaande in acht nemende,motie M120120/4 als afgedaan. Ervan uitgaande u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, Hoogachtend, Burgemeester en Wethouders van Leiden,

3 de Secretaris, de Burgemeester,

4 Burgemeester MACHTIGING De Burgemeester van Leiden, gelet op het bepaalde in artikel 171, eerste en tweede lid, van de Gemeentewet, machtigt hierbij mw. drs. I.K.L. de Jong, MRE om namens hem de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Leiden en de Stichting Cultureel Fonds En HOD Nederland BV met betrekking tot tijdelijk beschikbaar stellen van gemeentelijk vastgoed aan Culturele instellingen en/of organisaties te ondertekenen. Leiden,. drs. H.J.J. Lenferink Burgemeester van Leiden

5 Concept Samenwerkingsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN 1. H.O.D. Nederland BV, gevestigd te Utrecht, ingeschreven in het handelsregister onder nummer , te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door F.J. Ossendrijver, H.O.D. Nederland BV, hierna ook te noemen: H.O.D; 2. Stichting Cultuurfonds Leiden gevestigd te Leiden, kantoorhoudende te Leiden, aan Stationsweg AT, ingeschreven in het handelsregister onder nummer , te dezen vertegenwoordigd door, Stichting Cultuurfonds Leiden, hierna ook te noemen: Stichting 3. de gemeente Leiden, te dezen vertegenwoordigd door mevrouw drs. I.K.L. de Jong MRE, afdelingsmanager van Vastgoedontwikkeling en Grondzaken, te dezen handelend ter uitvoering van de Mandaatregeling Leiden, behorend bij het besluit van Burgemeester en Wethouders van Leiden de dato 3 juli 2012 nummer ; De gemeente Leiden, hierna ook te noemen: gemeente; de H.O.D, stichting en de gemeente hierna gezamenlijk ook te noemen: Partijen. OVERWEGENDE dat er in de vergadering van 18 december 2012 een motie is aangenomen in de Raad van de gemeente Leiden inzake het beschikbaar stellen van tijdelijk leegstand vastgoed tegen een gebruiksvergoeding ten behoeve van partijen met een cultureleen/of maatschappelijke doelstelling (bijlage 1); VERKLAREN TE ZIJN OVEREENGEKOMEN ALS VOLGT Artikel 1 Project : Overeenkomst tijdelijk beschikbaar stellen van leegstand vastgoed tegen een gebruiksvergoeding ten behoeve van partijen met een culturele doelstelling. deze samenwerkingsovereenkomst. Gebruikerskosten kosten zoals doch niet uitsluitend nutsvoorzieningen, gebruikersdeel OZB en waterschapslasten.

6 Artikel 2 1. Deze overeenkomst beoogt om op basis van een samenwerking te komen tot het tijdelijk beschikbaar stellen van leegstand vastgoed op basis van genomen motie M120120/4. 2. Het maken van (organisatorische) afspraken inzake het tijdelijk beschikbaar stellen van leegstand vastgoed tegen een gebruiksvergoeding ten behoeve van partijen met een culturele doelstelling. 3. Partijen zullen zich optimaal inspannen overeenkomstig het gestelde in deze overeenkomst om tot realisering van het Project te komen. Artikel 3 Gemeente zal tijdelijk leegstand vastgoed, wat op grond van de vigerende bestemming in aanmerking komt voor een cultureel gebruik, beschikbaar stellen aan H.O.D. H.O.D zal het leegstand vastgoed middels een bewaringsovereenkomst met de gemeente in beheer nemen. Vervolgens zal de HOD in samenspraak met de stichting het leegstand vastgoed in gebruik geven aan culturele organisaties conform de voorwaarden zoals gesteld zijn in onderhavige overeenkomst. Artikel 4 1. Na een interne screening levert de stichting de culturele organisatie(s) aan bij de H.O.D. 2. Vervolgens zal H.O.D nagaan of zij de aangedragen kandidaten kunnen huisvesten in een leegstand vastgoed. Na een positieve toetsing door zowel door de stichting als door de H.O.D zal de H.O.D. de toekomstige gebruiker voorstellen aan de gemeente. 3. Bij goedkeuring door de gemeente zal de H.O.D een oppasovereenkomst sluiten met de gebruiker. 4. Gemeente behoudt het recht om kandidaten te weigeren en om zelf kandidaten voor te dragen aan H.O.D. Artikel 5 Stichting staat garant voor een bedrag gelijk aan maximaal drie maanden verschuldigde Gebruikerskosten van het vastgoed door haar aangedragen kandidaten. Artikel 6 Indien de gebruiker van het vastgoed bij het einde van de oppasovereenkomst niet leeg, Ontruimd en vrij van gebruik kan opleveren aan H.O.D, is H.O.D. vanaf dat moment niet aansprakelijk voor alle schade en nog te lijden schade door de gemeente.

7 Artikel 7 1. Deze overeenkomst is van kracht vanaf het moment van ondertekening door partijen van deze overeenkomst en duurt in beginsel tot 31 december 2014, behoudens tussentijdse beëindiging zoals hierna bedoeld. 2. Indien een Partij, ondanks behoorlijke schriftelijke ingebrekestelling door de wederpartij, toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van haar verplichtingen uit hoofde van de onderhavige overeenkomst, en voorts in het geval van faillissement, aanvrage(n) van surséance van betaling en/of ontbinding van een partij is de wederpartij bevoegd deze overeenkomst, met onmiddellijke ingang en bij aangetekende brief jegens de betreffende partij te beëindigen, onverminderd haar recht om nakoming van de overeenkomst, ontbinding volgens de wet en/of schadevergoeding te vorderen van de partij die aanleiding gaf tot de beëindiging.. Artikel 8 1. Op deze overeenkomst en op alle overeenkomsten welke daaruit voortvloeien c.q. welke daarmee samenhangen, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. 2. Op de overeenkomst is de Algemene Termijnenwet van toepassing. 3. Partijen verplichten zich om, indien geschillen ontstaan over de uitleg dan wel over de uitvoering van de overeenkomst, in overleg te treden, waarbij zal worden getracht dergelijke geschillen minnelijk te schikken. 4. Van een geschil tussen partijen is sprake indien een van de partijen van mening is dat er een geschil is en de wederpartij daarvan schriftelijk in kennis heeft gesteld.. Artikel 9 1. De afspraken en inhoud van deze overeenkomst vervangen alle eerder gemaakte (mondelinge) afspraken tussen partijen voor zover deze betrekking hebben op de inhoud van deze overeenkomst. 2. De bijlagen: Motie Aldus overeengekomen en in drievoud ondertekend te Leiden op.. Stichting CultuurFonds. H.O.D Nederland B.V. F.J. Ossendrijver

8 .. Gemeente Leiden mevrouw drs. I.K.L. de Jong MRE

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom.

BB-nummer ; besluit d.d Onderwerp. Besluit: vellen van de boom als bedoeld in bijlage A, te bekrachtigen; van de boom. BB-nummer 15.068; besluit d.d. 9-7-2015 Onderwerp Kap boom op de hoek Kagerstraat/Eijmerspoelstraat Besluit: 1. op grond van artikel 175 Gemeentewet om het op 8 juli 2015, mondeling gegeven bevel tot het

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0427 d.d. 13-4-2010 BB.nr. 10.033 d.d. 13-4-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant ter ondersteuning van de kandidatuur van de gemeente Den Haag als Europese Culturele

Nadere informatie

B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G

B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G B E H E E R E N O N T W I K K E L I N G A AN G E T E K E N D V E R Z E N D E N GEMEENTE VELSEN DUDOKPLEIN 1 1971 EN IJMUIDEN TEL. : 0255-567200 FAX : 0255-567760 INTERNET: WWW.VELSEN.NL Stichting Solidariteitsgebouw

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand Behoudens advies van de commissie B&W-nr.: 07.0466 d.d. 8-5-2007 Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand BESLUITEN 1. Het Reglement burgerlijke stand 2007 vast te stellen, waarin is opgenomen

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d...

Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d... Uit-en toetreding huurders bij huurovereenkomst d.d... Ondergetekenden: De besloten vennootschap The Wolf B.V.. h.o.d.n. Wolf Huisvestingsgroep statutair gevestigd te Amsterdam, kantoorhoudende te Amsterdam

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Remiseterrein Definitief 3 juli 2014 MS/JZ mw. mr. A.M. Zut i.o.v. GOB/E ing. J.P.R. Braakman 1 van 7 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten

Nadere informatie

SUBSIDIEOVEREENKOMST

SUBSIDIEOVEREENKOMST SUBSIDIEOVEREENKOMST Betreffende: subsidieovereenkomst Gemeente Zwolle Landstede inzake sportaccommodaties Landstede ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon: Gemeente Zwolle, bezoekadres

Nadere informatie

Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal

Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal Partijen: 1. De gemeente Coevorden, gevestigd te Coevorden, krachtens artikel 171 van de Gemeentewet en het algemeen mandaatbesluit Coevorden 2016, vertegenwoordigd

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST Ondergetekenden: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon GEMEENTE BUNNIK (hierna te noemen: de "Gemeente"), kantoorhoudende te (3984 NC) Odijk aan het Singelpark 1, te dezer zake

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST tussen Stichting Taxaties en Validaties en «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Taxaties en Validaties, een stichting, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 B en W. nr. 12.0685 d.d. 3-7-2012 Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de raad

Nadere informatie

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G Versie 25 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden

Nadere informatie

B&W.nr , d.d. 13 september 2011

B&W.nr , d.d. 13 september 2011 B&W.nr. 11.0911, d.d. 13 september 2011 Onderwerp Afdoening motie 1 bij de behandeling van de jaarstukken 2010 (RV 11.0043) van R.J. van Ette (PvdA), H. Keereweer (PvdA), L. Rademaker (SP), M. Koek (D66),

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein

Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein Samenwerkingsovereenkomst Inrichting en Beheer Elisabethterrein De ondergetekenden: Gemeente Amersfoort, gevestigd aan het Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 13-01-2015 B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Uitwerking Raamovereenkomst De Sleutels: omzetting van erfpacht naar vol

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE --------------------------

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- RAAMOVEREENKOMST tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- welke de voorwaarden bevat waaronder partijen zullen

Nadere informatie

BB M/ d.d. 25 maart 2014

BB M/ d.d. 25 maart 2014 BB M/14.022 d.d. 25 maart 2014 Onderwerp Samenscholingsverbod voetbalkooi Slaaghwijk en omgeving 2014 Besluit:Behoudens advies van de commissie 1. op basis van artikel 2:1 APV een samenscholingsverbod

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 12.1057 d.d. 6-11-2012 Onderwerp Exploitant 'De levendige Waag' Besluiten:Behoudens advies 1. in te stemmen met het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst Levendige Waag, tussen Debuut Horeca

Nadere informatie

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN Anterieure overeenkomst: Vleetweg 4 1 van 4 ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN ONDERGETEKENDEN: A. De Gemeente Dronten, zetelende te Dronten, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar burgemeester

Nadere informatie

Model optieovereenkomst

Model optieovereenkomst Model optieovereenkomst OPTIEOVEREENKOMST DORDTSE RUIMTE LOCATIE.. Ondergetekenden: 1) De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Dordrecht, kantoorhoudende Spuiboulevard 300, 3311 GR Dordrecht, te dezen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nr. 13.0074 d.d. 29-1-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Exploitatie en Beheer Brede School Leiden Noord (Het Gebouw) Besluiten:Behouden s advies van de commissie

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Definities Algemene Voorwaarden Artikel 1: Definities 1. De NFG : De Stichting Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (kort: NFG), gevestigd te Assen, bij de kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 54322553.

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Bruikleenovereenkomst dispenser systemen

Bruikleenovereenkomst dispenser systemen Bruikleenovereenkomst dispenser systemen Ondergetekende: 1)Alert Hygiëne BV, gevestigd en kantoorhoudende te Oss, en ingeschreven in Handelsregister onder nr. 53071697 hierna te noemen Alert Hygiëne en

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN KOOP EN VERKOOP ONROERENDE ZAAK

OVEREENKOMST VAN KOOP EN VERKOOP ONROERENDE ZAAK GRONDBEDRIJF EN VASTGOED ons kenmerk behandeld door e-mail collegebesluit d.d. OVEREENKOMST VAN KOOP EN VERKOOP ONROERENDE ZAAK De ondergetekenden: I. \ Naam\ @F11, geboortedatum @F11, wonende \"Straat\",

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0004., d.d. 12-1-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Advies aanbesteding accountant BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Kennis te nemen van het aan de Gemeenteraad uit te brengen

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING tussen en [ ] OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING DE ONDERGETEKENDEN: (1), een besloten vennootschap statutair gevestigd en kantoorhoudende te, aan de,

Nadere informatie

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld B en W Adviesnota Onderwerp Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ]

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ] Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - de Gemeenschappelijke regeling VRU; - de Bijdrageverordening VRU 2015, in het bijzonder artikel 2, vierde lid; overwegende: - dat het in

Nadere informatie

uron ngen (Gemeente Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) TenneT TSO B.V. G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM Geachte heer Terluin,

uron ngen (Gemeente Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) TenneT TSO B.V. G.J. Terluin Postbus AS ARNHEM Geachte heer Terluin, Afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) uron ngen Bezoekadres Harm Buiterplein 1 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen TenneT TSO B.V. G.J. Terluin Postbus 718 6800 AS ARNHEM In uw

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en [NAAM UITVAARTVERENIGING] aangesloten bij de vereniging Bond van Uitvaartverenigingen in de Provincie --------------------------

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS 1/6 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS ONDERGETEKENDEN 1. Gemeente Emmelerbroek, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Burgemeester drs. J. de Geus, die handelt ter uitvoering van het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

B en W nummer ; d.d

B en W nummer ; d.d B en W nummer 130889; d.d. 1-10-2013 Onderwerp Onderdoorgang onder spoor Kanaalweg; Risico voor bedrijfszekerheid van spoorbrug tijdens bouw onderdoorgang; vaststellen brief aan ProRail en brief aan gemeenteraad.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van de vereniging Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP) Geldend vanaf 1 januari 2014

Algemene Voorwaarden van de vereniging Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP) Geldend vanaf 1 januari 2014 Algemene Voorwaarden van de vereniging Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP) Geldend vanaf 1 januari 2014 Definities Het NIP: de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Nederlands Instituut

Nadere informatie

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer Ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente . Ten deze ingevolge artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 12.0416 d.d. 24-4-2012 Onderwerp Onderzoek brandveiligheid daken woningvoorraad Leiden Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. het onderzoeksrapport Brand

Nadere informatie

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011

B en W. nr d,.d Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 B en W. nr. 12.0387 d,.d. 17-4-2012 Onderwerp Vaststellen jaarverslag Wet kinderopvang 2011 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaand gemeentelijk jaarverslag Wet kinderopvang 2011 vast te

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1145, d.d. 25 november 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sluiten samenwerkingsconvenant 'Veerkracht' in het kader van preventie van depressie bij ouderen in Leiden Zuidwest BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : raadsinformatiebrief beëindigingsovereenkomst Ballast Nedam Aard : Actieve informatie, wensen en bedenkingen Portefeuillehouder : Van Veen en Baudet Datum college : 24

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN Ondergetekende, uitlener / verhuurder Naam instelling: Contactpersoon: Straat: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr.: Emailadres: Verklaart dat, gebruiker, Naam instelling: Contactpersoon:

Nadere informatie

Brief aan de raad inzake leegstandsbeleid en afdoening moties

Brief aan de raad inzake leegstandsbeleid en afdoening moties B en W nr. 14.0909 d.d. 14-10-2014 Onderwerp Brief aan de raad inzake leegstandsbeleid en afdoening moties Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Bijgaande brief waarin het college een standpunt

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

Beheerovereenkomst WINKELVASTGOEDFONDS DUITSLAND 5 NV. WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx

Beheerovereenkomst WINKELVASTGOEDFONDS DUITSLAND 5 NV. WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx ONDERGETEKENDEN: I. Holland Immo Group Beheer B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair gevestigd te Eindhoven en kantoorhoudende

Nadere informatie

B&W d.d. 15 juli 2014

B&W d.d. 15 juli 2014 B&W 14.0674 d.d. 15 juli 2014 Onderwerp overeenkomst BS Leiden Houtkwartier Burgemeester en wethouders besluiten: van de commissie 1. In te stemmen met de bijgevoegde overeenkomst met BS Leiden met betrekking

Nadere informatie

Overeenkomst Speelvoorziening Van Zeggelenplein

Overeenkomst Speelvoorziening Van Zeggelenplein Overeenkomst Speelvoorziening Van Zeggelenplein Pagina 1 van 8 BIJLAGEN Van deze overeenkomst maken deel uit de volgende tekeningen die als bijlage zijn toegevoegd: I. Tekeningnummer 2014/242497 d.d. 26

Nadere informatie

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid Artikel 1; Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Mediation Nederland en op alle rechtsverhoudingen die daaruit voortvloeien. 1.2 Afwijkingen

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST VAN GELDLENING

MODELOVEREENKOMST VAN GELDLENING Bijlage 3 MODELOVEREENKOMST VAN GELDLENING ONDERGETEKENDEN, 1. De Gemeente Oss, hierna te noemen de gemeente, krachtens de Mandaatregeling Dienst Gemeentebedrijven zoals vastgesteld bij besluit van het

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.1097, d.d. 6 november 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Stagebeleid; afdoen motie 10 van 14 november 2006 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EP 1. Een informatiedag over stagemogelijkheden

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0646, d.d. 15-6-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Mandaatverlening bij tijdelijke verhuur eigen woning Leegstandswet. Minder&Beter. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.mandaat

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1299, d.d. 14-12- 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp afdoen motie vreemd aan de orde van de dag 'Kraakverbod' d.d. 9 sept. 2010 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. ter afdoening

Nadere informatie

10 MEI Aan de Aandeelhouders. Meike Geerts Fiscale afwikkeling Alliander. Geachte heer, mevrouw,

10 MEI Aan de Aandeelhouders. Meike Geerts   Fiscale afwikkeling Alliander. Geachte heer, mevrouw, Part of VATTE NFALL ^ ^gekomen; N.V. Nuon Energy Postbus 41920,1009 Aan de Aandeelhouders 10 MEI 2012 Bezoekadres Spalderweg 20 1096 BA Amsterdam Postadres Postbus 41920 1009 DC Amsterdam Telefoon +31

Nadere informatie

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ;

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ; AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (NAAM), gevestigd en kantoorhoudende te (postcode) te (PLAATS), aan de (STRAAT & HUISNUMMER), ten

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST LICENTIEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [NAAM ARCHITECT(ENBUREAU)], geboren op [ ] te [ ], wonende te [ ] aan de [ ]/ gevestigd en kantoorhoudende aan de [ ] te [ ], (ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus CE s-hertogenbosch T:

NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus CE s-hertogenbosch T: NKMB HOLDING B.V. Modellen Bureau s Postbus 2240 5202 CE s-hertogenbosch T: 073-7041120 info@nkmbbv.nl www.nkmbbv.nl SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Partijen: en 1. Model naam, gevestigd te (1111 AA) Woonplaats

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.1013, d.d. 11-10-2011 Onderwerp Morspoortgarage, vragen n.a.v. behandeling PRIL 2011 - De Rekening 2010 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0688, d.d. 26 juni 2007 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp: Realisatie AZC Besjeslaan BESLUITEN : Behoudens advies van de commissie R I. In te stemmen met a. Bijgaand Plan van aanpak communicatie

Nadere informatie

OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC. De ondergetekenden:

OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC. De ondergetekenden: OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC De ondergetekenden: 1. De Stichting Parkmanagement Coevorden, gevestigd te Coevorden aan de Monierweg 12, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening

Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening Anterieure exploitatieovereenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening De partijen: I. De gemeente Asten, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST DORPSCENTRUM WORMER ONDERGETEKENDEN: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Wormerland, hierbij krachtens artikel 171 Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0305, d.d. 31 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Oprichting N.V. Beheer Openbare Ruimte BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Behoudens advies van de Ondernemingsraad als

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 12.1101 d.d. 20-11-2012 Onderwerp Ontheffing vervoer gevaarlijke stoffen Besluiten:Behouden s advies van de commissie 1. overeenkomstig de adviezen van de Brandweer

Nadere informatie

eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten

eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of

Nadere informatie

ANTERIEURE OVEREENKOMST WINDPARK. Ondergetekenden:

ANTERIEURE OVEREENKOMST WINDPARK. Ondergetekenden: ANTERIEURE OVEREENKOMST WINDPARK Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap Windpark Noord-Beveland B.V., ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar bestuurder die alleen/zelfstandig bevoegd is:

Nadere informatie

PARKMANAGEMENTOVEREENKOMST. 1.., hierna te noemen: de eigenaar; en

PARKMANAGEMENTOVEREENKOMST. 1.., hierna te noemen: de eigenaar; en Blad - 1 - PARKMANAGEMENTOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1.., hierna te noemen: de eigenaar; en 2. Stichting Parkmanagement Bedrijvenpark De Wieken-Vinkenhoef, gevestigd te Amersfoort, kantoorhoudende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST

INTENTIEOVEREENKOMST INTENTIEOVEREENKOMST schoolgebouwen aan de Hortensialaan 87 en Reigerlaan 5 te Helmond DE ONDERGETEKENDEN: I. De gemeente Helmond, kantoorhoudende aan de Weg op den Heuvel 35 te 5701 NV Helmond, postadres:

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli RescueMate Bv / AED Solutions Bv

Huurovereenkomst. Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli RescueMate Bv / AED Solutions Bv Huurovereenkomst Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli 2015 RescueMate Op al Bv onze / Opleidingen zijn onze Algemene Voorwaarden en Algemene Voorwaarden Opleidingen van toepassing. AED Solutions Deze

Nadere informatie

SAMENWERKINGS- & ONTWIKKELINGS OVEREENKOMST

SAMENWERKINGS- & ONTWIKKELINGS OVEREENKOMST SAMENWERKINGS- & ONTWIKKELINGS OVEREENKOMST tussen: De gemeente Tiel & Stichting KleurrijkWonen ten behoeve van de herstructurering van de Meidoornstraat en de Esdoornstraat te Tiel. Status: Definitief

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht

Overeenkomst van opdracht Overeenkomst van opdracht 1 Aard en duur van de overeenkomst 1.1 De opdracht, die opdrachtnemer voor opdrachtgever zal verrichten, bestaat uit het volgende: inrichten en bijhouden van de volledige administratie,

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP tussen Koraal Groep Valkstraat 14 Postbus 5109, 6130 PC SITTARD vertegenwoordigd door de heer mr. drs. R.W.M. Quik

Nadere informatie

OVEREENKOMST ENERGIELENING DRENTHE. De ondergetekenden:

OVEREENKOMST ENERGIELENING DRENTHE. De ondergetekenden: OVEREENKOMST ENERGIELENING DRENTHE De ondergetekenden: 1. De Stichting DRENTSE ENERGIE ORGANISATIE, gevestigd te (9405 BJ) Assen aan de Westerbrink 1, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN JOINT VENTURE OVEREENKOMST tussen [ ] en [ ] CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 Doel... 4 2 Oprichting en inbreng...

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen:

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0137 d.d. 15 februari 2011 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp jeugdlintjes BESLUIT Behoudens advies van de commissie 1. Een jeugdonderscheiding in te stellen in de vorm van een jeugdlintje.

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen: Opdrachtgever

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg

Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg 1 Uitvoeringsovereenkomst Dienstverlening Regionale samenwerking Jeugdzorg Deze overeenkomst treedt in werking op 1 januari 2015 en heeft betrekking op de uitvoering door de gemeente Apeldoorn van taken

Nadere informatie

Afdoening motie 'uitvoerbaarheid van bouwplannen

Afdoening motie 'uitvoerbaarheid van bouwplannen B en W. nr. 12.0356 d.d. 10-4-2012 Onderwerp Afdoening motie 'uitvoerbaarheid van bouwplannen Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Bijgaande brief aan de gemeenteraad vast te stellen waarmee

Nadere informatie