3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN"

Transcriptie

1 DENNIS J. JANSEN 3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN

2 Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit gratis mini ebook te bestellen, waarbij je vanaf nu ook wekelijks gratis verkooptips per mail zult ontvangen. Ik ga ervan uit dat je in je dagelijkse werk op een of andere manier bezig bent met het professioneel aantrekken van nieuwe klanten. Dit ebook helpt je om op een aantal nieuwe manieren met potentiële klanten in contact te komen. Verkopers worden vaak door hun drukke agenda opgeslokt, waardoor ze geen tijd hebben cq. nemen om zich te verdiepen in nieuwe verkoopinzichten- en methodieken. Het feit dat je dit ebook leest, betekent dat je open staat voor nieuwe dingen en je jezelf wilt verbeteren. Ik help je hier graag bij. In deze economisch moeilijke tijd is het belangrijk om een verschil te maken met de concurrentie. Ik ben ervan overtuigd dat het ontwikkelen van je vaardigheden en hierdoor wellicht ook het veranderen van je aanpak hierbij een enorme meerwaarde is. Iets veranderen vereist echter ook veel inzet, dit gaat niet vanzelf. De uitdaging is om aangereikte materie en inzichten gedurende langere tijd in de praktijk te brengen. Pas dan zul je hier het meeste profijt van hebben. Ik kan je op een hoop manieren helpen om beter te verkopen. Met dit ebook wil ik je gratis een aantal inzichten en strategieën aanreiken, zodat je in beweging komt, op naar betere resultaten. Meer informatie over de programma s en diensten die ik aanbied, vind je op. Veel leesplezier. Hartelijke groet, Dennis J. Jansen

3 Wat werkt niet aan de telefoon? Zo dadelijk vindt u een aantal effectieve methodieken en strategieën die goed werken om binnen te komen bij nieuwe bedrijven. Maar laten we eerst eens een aantal dingen doornemen die over het algemeen niet of minder goed werken. Met daarbij ook meteen tips die beter werken. - Geen toestemming vragen bij de start van uw acquisitiegesprek: Veel verkopers gaan bij de start van hun gesprek aan de telefoon direct enthousiast van start: Goedemorgen, u spreekt met., wij zijn en doen en nu ben ik benieuwd of... Niets ten nadele van hun inzet en enthousiasme, maar het is vragen om problemen. Wat ze hierbij namelijk vergeten is om de andere persoon toestemming voor het gesprek te vragen. Beter: Goedemorgen meneer/mevrouw., u spreekt met.. van Bel ik u op een geschikt moment?. Gesprekspartner: Ja hoor, gaat u verder. Open dan bijvoorbeeld met iets herkenbaars als: Wat we de laatste tijd sterk merken bij bedrijven in uw branche is. (probleem) en ik ben benieuwd op welke manier uw daar als organisatie mee omgaat?. Stel vervolgens enkele gerichte vragen. - Direct vragen om een afspraak: Het maken van een afspraak is zo n beetje het hoogst haalbare doel in een acquisitiegesprek per telefoon. Werk hier dan ook gestructureerd naartoe. Veel verkopers maken de fout om direct om een afspraak te vragen. Het is zoiets als een huwelijksaanzoek doen bij je eerste date en dus ook gedoemd om te mislukken. Vaak gaat het als volgt: Goedemorgen meneer/mevrouw.., u spreekt met. van.. Wij zijn gespecialiseerd in.. en ik wil graag een afspraak met u maken om te kijken wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Beter: kwalificeer de prospect eerst door het stellen van gerichte vragen. Maak vervolgens alleen een afspraak als je beiden daar het nut van inziet. Hierdoor krijg je nuttige gesprekken in plaats van zinloze afspraken.

4 - Kwantitatief bellen in plaats van kwalitatief: Via een standaard belscript kun je gemiddeld 10 tot 15 gesprekken per uur doen. Dit is inclusief de directe afwijzing (We hebben geen interesse ) en de langere gesprekken. Maar een hoog aantal telefoontjes staat niet altijd garant voor meer succes. Een klant hoort het als je een standaard verhaal afdraait en zal minder geïnteresseerd zijn. Beter: verdiep je eerst in de branche van je prospect. Kijk op de website of je aanknopingspunten ziet (nieuws, artikelen) en koppel dit aan je product/dienst, zodat je een gerichte insteek hebt voor je gesprek. Je hebt hierdoor wellicht slechts 6 gesprekken per uur, maar je kansen op succes zullen hierdoor echter significant toenemen. Wat werkt niet aan tafel? - Niet (goed) voorbereid het gesprek ingaan: Een goede voorbereiding is het halve werk. Veel verkopers bereiden zich echter, al dan niet door tijdgebrek en een drukke agenda, niet goed voor op een verkoopgesprek. Ze verdiepen zich niet heel erg in de activiteiten van het bedrijf, verzamelen geen achtergrond over hun contactpersoon of hebben geen lijstje met gerichte vragen. Heel populair onder verkopers zijn de uitspraken: Als ik eenmaal bij de prospect aan tafel zit, dan lukt het wel. En Ik zie wel wat er gebeurt is ook erg geliefd. In de praktijk lukt het echter vaker niet dan wel. Beter: verdiep je in het bedrijf, de persoon en de mogelijke problematiek van je potentiële klant. Stel hier vervolgens een aantal gerichte vragen over in je gesprek en bedenk van tevoren welke informatie je echt wilt hebben als je weg gaat.

5 - Geen concrete vervolgstap maken aan het einde van het gesprek Veel verkopers hebben vaak goede gesprekken. En zijn vervolgens heel blij dat ze een offerte mogen uitbrengen. Maar ze hebben dan echter niet een concrete vervolgstap besproken cq. afgesproken. Aan het eind van een gesprek zijn er 3 mogelijkheden, namelijk: - je krijgt een afwijzing: er komt geen vervolggesprek, de keuze valt niet op jou cq. jouw bedrijf; - voortzetting huidige situatie: geen afwijzing, maar ook geen vooruitgang. Vaak getypeerd door uitspraken als: We denken er nog even over na, belt u over. weken nog maar eens, dan weten we meer. - een stap voorwaarts maken: aan het eind van het gesprek worden duidelijke vervolgstappen besproken en vastgelegd. Dus duidelijk over wanneer u weer terugbelt, er een vervolgafspraak is, wie er welke taken gaat oppakken en uitvoeren etc. U komt een stap dichterbij uw doel en bent van beide kanten bereid daar tijd en moeite in te steken. Advies: ga goed voorbereid je gesprek in en stel jezelf tijdens het gesprek de vraag: Wat kan ik straks aan het eind van het gesprek doen/bespreken/afspreken om een stap voorwaarts in het gesprek te maken. Dit kan zijn: een aanvullende afspraak maken met een andere beslisser, een offerte maken en deze ook gericht opvolgen (telefoon of nieuwe afspraak), een presentatie geven aan het management etc. Dit creëert focus en de verkoop komt hier een stap dichter bij mee.

6 3 strategieën om binnen te komen bij nieuwe bedrijven: Op de vorige pagina s heb je een aantal zaken gelezen die niet aan te raden zijn bij het leggen van contact met nieuwe klanten, zowel eerst aan de telefoon als later aan tafel. We gaan nu kijken naar hoe we dit op een gerichte en goede manier kunnen doen. Deze tips kunnen op diverse momenten in het verkoopproces van pas komen, van het eerste contact, tot aan de afrondende fase. Het begint echter allemaal met de juiste mindset Verkopen is vaak ook een kwestie van je eigen mindset, het enkel en alleen aanreiken van vaardigheden is dan ook niet zaligmakend. Het gaat hier om je eigen gedachten, je overtuigingen en instellingen. Essentiële vragen hierbij zijn: - welke overtuigingen heb je over jezelf als verkoper? - Welke overtuigingen heb je over je klanten en de markt? - Welke overtuigingen heb je over geld verdienen? - Ben je in staat en bereid om kritisch naar jezelf te kijken? - Ben jij verantwoordelijk voor je resultaten of hangen deze vooral af van anderen? - Als iets moeilijk is, zet je dan door of geef je op? - Investeer je in het verbeteren van je houding en vaardigheden, of wordt je opgeslokt door je drukke agenda en ben je blij als je een moment van rust hebt? Voor veel verkopers en ondernemers is het aantrekkelijk om zaken te doen met grote bedrijven. Deze bedrijven worden echter enorm vaak benaderd door veel verkopers qua acquisitie en het lijkt er dan ook soms op dat deze bedrijven onneembare vestingen zijn om binnen te komen. Juist hier is een combinatie van de juiste mindset en goede vaardigheden essentieel. Want ook deze bedrijven zijn op zoek naar oplossingen voor hun problemen. Grote bedrijven (zeker beursgenoteerde) staan namelijk vaak continue onder druk om goede financiële resultaten neer te zetten, om aandeelhouders tevreden te houden. In dit proces is het echter onmogelijk en niet reëel dat ze hiervoor alle benodigde kennis zelf in huis hebben. Sterker nog: ze zijn continue op zoek naar partijen om ze bij het behalen van deze resultaten te helpen. Bijvoorbeeld jouw bedrijf.

7 Laten we eens kijken naar 5 mythes rondom acquisitie naar grote bedrijven: 1. Bij grote bedrijven werken uitsluitend topprofessionals, met uitstekende opleidingen en bovenmenselijke kwaliteiten; 2. Deze bedrijven hebben al hun zaken qua inkoop, leveranciers en partners, op diverse gebieden, perfect geregeld. Er is geen mogelijkheid om hier tussen te komen; 3. De partijen waar ze mee samenwerken zijn ook de top uit de markt, hebben een indrukwekkende staat van dienst, hebben een ijzersterke en goede band met de klant en maken nooit fouten; 4. Ik heb als kleine(re) onderneming niets te bieden aan een groot bedrijf, waar alles al zo goed geregeld is en iedereen al extreem professioneel is (opgeleid)? Ik neem niet eens contact op, ik zal me richten op andere, kleinere bedrijven; 5. De beslissers (decision makers) zijn onbereikbaar, ik krijg deze personen nooit aan de telefoon. Als je eenmaal in/voor een dergelijke grote organisatie zou werken, dan zou het je verbazen over de hoeveelheid aan verbetering er is op bovenstaande gebieden. En daar liggen dus ook je kansen op het gebied van telefonische acquisitie. 3 strategieën: hoe kom je dan wel binnen bij (grote) bedrijven? 1. Presenteer niet meteen je gehele aanbod aan de top van het bedrijf, start klein. Een goede eerste stap is om in te zoomen op een bepaalde Business Unit en hierbinnen weer te gaan kijken naar een specifieke divisie, met een mogelijk probleem/ongemak. Neem hierbij één onderdeel van je dienstverlening of één product, waarin je bent gespecialiseerd. De mensen binnen deze divisie worden door aanzienlijk minder verkopers gebeld, waardoor je kans op succes bij aanvang al toeneemt. Je kunt tevens via andere operationele afdelingen binnenkomen, zoals Marketing, Verkoop of R&D, de mensen op deze afdelingen zijn minder getraind in het tegenhouden van verkopers. Uiteraard is het wel van belang om een goed verhaal aan de telefoon te hebben. Advies: Zet je aannames dus overboord en ga met jouw specialisatie, via een alternatieve ingang dan de hoofdingang, contact zoeken met relevante mensen binnen het bedrijf. Je kansen op succes zullen significant toenemen.

8 2. Maak het verschil Inkopers zijn vandaag de dag gericht op mensen die een verschil kunnen maken voor hun bedrijf. Focus hier dan ook op. Traditionele verkopers denken nog dat hun klanten hun keuze voor een bepaalde leverancier maken op basis van hun product, dienst of oplossing. Dit is echter slechts een middel. Vandaag de dag zijn goede verkopers zich ervan bewust dat hun klanten investeren in hun product, oplossing of dient omwille van het resultaat hiervan. Hun focus ligt op het verbeteren van hun werk en resultaten (business improvement). Ze zijn zich er tevens van bewust dat hun kennis en expertise de reden is dat opdrachtgevers met hen willen werken. Een goed voorbeeld hiervan zijn mensen in het vakgebied van training en coaching. Wat je hier vaak ziet is dat ze hun uren verkopen. En daarvoor vaak ook nog lage tarieven vragen. Wat deze mensen beter zouden kunnen doen, is hun kennis aanbieden in de vorm van een programma, met een specifiek resultaat als belofte cq. uitkomst. En hier ook goede prijs voor vragen. Daar zijn mensen in geïnteresseerd. Verkoop dus je kennis in plaats van je uren. Wat managers/beslissers/inkopers van je willen: Focus op de activiteiten en resultaten van je klant. Voordat je een (groot) bedrijf benadert, vraag jezelf dan af: - Hoe zouden ze nu zaken afhandelen die te maken hebben met mijn aanbod? - Welke mogelijke problemen ervaren ze hierbij? - Wat heb ik te bieden, dat een positieve invloed op hun resultaten heeft? - Wat weet ik (of de mensen in mijn bedrijf) over hun branche, markt, werkproces en uitdagingen, waar ze hun voordeel mee zouden kunnen doen? En waarom? - Op welke manier komen hun aandachtspunten overeen met overige klanten van mij? - Wat zal dit bedrijf al geprobeerd hebben om deze problemen op te lossen? Als je goed naar bovenstaande vragen kijkt, dan zie je dat geen enkele van bovenstaande vragen te maken heeft met jouw verkoopproces. Al deze vragen zijn gericht op het verbeteren van een specifiek resultaat voor je klant. Je denk- en handelswijze zal hierdoor significant anders zijn dan die van iemand anders, die eveneens een beroep doet op de kostbare tijd van managers. Advies: praat en denk over de klant en niet primair over je eigen diensten, producten en oplossingen. Ongeacht hoe mooi en waardevol die ook zijn. De klant wil dit helaas nog niet horen. Je aanbod komt later in het gesprek op het moment dat inderdaad, al een verschil hebt gemaakt.

9 3. Acquisitie: minder is meer Als je kijkt naar alle (grote) bedrijven die er zijn, dan is het heel verleidelijk om alle opties open te laten qua aanbod. Er zijn ongetwijfeld ontzettend veel bedrijven die van je dienst gebruik zouden kunnen maken. En hoe meer potentiële klanten je hebt, hoe meer omzet straks, toch? Nou, eigenlijk niet. Sterk nog, het tegenovergestelde is helaas waar. Hoe specifieker je je markt juist maakt, hoe meer omzet je zult behalen. En niet een beetje, nee, zelfs heel veel. Voor velen is dit echter ontzettend eng, spannend, het voelt niet goed. Je hebt immers het gevoel dat je een stukje van de markt laat liggen. Zeker als je bijvoorbeeld net begonnen bent als ondernemers, inkomsten nodig hebt en allerlei kansen bij diverse bedrijven ziet. Het laatste dat je dan wilt is weglopen van potentiële kansen. Maar dat moet je juist doen! Stel jezelf dan ook de vraag: Voor welke bedrijven is het het meest waarschijnlijk dat ze mijn producten/diensten nodig hebben?. Verkopen is tegenwoordig meer dan alleen de wet van de grote getallen (the numbers game) Het gaat er niet om honderden bedrijven te bellen en hopen dat er iemand geïnteresseerd is. Verkopen gaat vandaag de dag over: - het precies in kaart brengen van het soort bedrijven dat je wilt benaderen, waarbij je een grote kans op succes hebt; - vervolgens op basis van deze criteria een beperkt aantal bedrijven selecteren; - investeer vervolgens al je verkooptijd in het in contact komen met deze bedrijven. Vervolgens kun je hier een gericht verkoopplan op loslaten, waarbij het benaderen van bovenstaande bedrijven centraal staat. Denk hierbij aan je acquisitie plan, verhaal aan de telefoon, gespreksvoorbereiding aan tafel, offertes etc.

10 Tot slot Mijn doel met dit korte ebook was om je aan het denken te zetten over je eigen manier van het aantrekken van klanten, het aanbieden van je producten en/of diensten en het selecteren van interessante bedrijven. Waarbij ik van harte hoop dat je je voordeel kunt doen met de aangereikte informatie. Vanaf nu ontvang je wekelijks nieuwe tips, inzichten en methodieken per mail, die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Maar let op: ze werken alleen als je ook bereid bent om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Je kunt honderden boeken lezen, als je niets doet, verandert er ook niets. Jij bepaalt altijd zelf wat je met aangereikte kennis doet. Waarbij ik ervan overtuigd bent dat je ook daadwerkelijk andere, betere resultaten krijgt als je hiermee aan de slag gaat. Mocht je mijn specifieke hulp ergens bij nodig hebben, dan kan ik je daar op een aantal manieren bij helpen. Zo verschijnt er binnenkort een uitgebreid sales ebook, met daarin praktische informatie en tips over alle stappen van het verkoopproces. Ook kun je vanaf eind maart een online verkoopprogramma volgen, dus leren waar en wanneer het jou uitkomt. Later meer hierover. Voor wie op korte termijn echt een enorme stap voorwaarts in zijn verkoopresultaten wil behalen, heb ik speciaal het 5 maanden sales programma Binnenkomen bij bedrijven: verdubbel uw omzet ontwikkeld. Hierin ga je 5 maanden lang, met mijn intensieve begeleiding, werken aan alle facetten van het verkoopproces. Meer informatie hierover en mijn contactgegevens vind je op Heel veel succes en goede verkoopresultaten toegewenst, graag tot later en voor nu nog een fijne dag. Hartelijke groet, Dennis J. Jansen

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014 Sterk in Sales! Start januari 2014 Het salesprogramma is bedoeld voor medewerkers en verkopers die zich in onderstaande situaties herkennen: Je denkt dat sales iets voor je is, of je directeur wil je graag

Nadere informatie

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen.

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen. Inleiding Wil je weten hoe je acquisitie aanpakt? Commerciële kansen beter benut? Of misschien gewoon meer opdrachten binnenhaalt? Dan is deze waaier voor jou bedoeld. Je krijgt een helder overzicht van

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES www.canvasscompany.nl 10 TIPS MEER KLANTEN EN MEER OMZET Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Werkt je

Nadere informatie

Opleiding Vertegenwoordiger.

Opleiding Vertegenwoordiger. Opleiding Vertegenwoordiger www.bpmo-academy.nl Wat doet een Vertegenwoordiger? Een vertegenwoordiger is iemand die namens een bedrijf klanten of mogelijke klanten bezoekt om ze te enthousiasmeren voor

Nadere informatie

Manager bloembinden PvB Allround business

Manager bloembinden PvB Allround business Ervaringsopdracht Acquisitie Manager bloembinden PvB Allround business Kerntaak 4 Onderneemt Werkprocessen: 5.1 ontwikkelt ondernemingsplan Acquisitie Wat ga ik doen? Je vaste klantenkring die regelmatig

Nadere informatie

> Inhoud. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk

> Inhoud. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk > Inhoud Elke kaart aan de voorzijde behandelt een onderwerp uit het acquisitieproces. De achterkant van de kaart is telkens een verdieping van de voorkant. 1 Inleiding 2 Warme acquisitie via je netwerk

Nadere informatie

Succesvol je verkooptargets halen!

Succesvol je verkooptargets halen! Succesvol je verkooptargets halen! Het programma is bedoeld voor beginnende en meer gevorderde verkopers en zelfstandige ondernemers die onderstaande situaties herkennen: Je werkt erg hard en maakt lange

Nadere informatie

EFFECTIEF OMGAAN MET OFFERTE-AANVRAGEN

EFFECTIEF OMGAAN MET OFFERTE-AANVRAGEN Beste lezer, Bijna iedere ondernemer krijgt regelmatig offerte-aanvragen. Per post, per mail of per telefoon. De manier waarop je hiermee omgaat, is voor een groot deel bepalend voor het vervolgens wel

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Whitepaper. Verkopen is als bergbeklimmen

Whitepaper. Verkopen is als bergbeklimmen Whitepaper Verkopen is als bergbeklimmen Whitepaper Verkopen is als bergbeklimmen 2 Introductie Verkoopkansen in de bouw liggen over het algemeen niet voor het oprapen. Het is dus zaak om de kansen die

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

GRATIS Marketing & Sales Scan

GRATIS Marketing & Sales Scan GRATIS Marketing & Sales Scan BUILD YOUR BRAND LIVE YOUR BRAND BOOST YOUR BUSINESS 1 OPT IONS UNLIMITED 1. Over jou OVER JOU 1. Hoe lang ben je zelfstandig ondernemer? 2. Wat is je achtergrond? Wat deed

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Hallo AlumnEI-lid, Fijn dat je je hebt aangemeld voor een van deze sales webinars. Tijdens deze webinars staan met name hoe-vragen centraal. En dat mogen hoe-vragen

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

KICK op meer klanten

KICK op meer klanten KICK op meer klanten Word gevonden met de KICK-methode Daisy Goddijn ebookpoint COLOFON KICK op meer klanten oktober 2011- Daisy Goddijn, ebookpoint Versie 1.1 Daisy Goddijn ebookpoint www.ebookpoint.nl

Nadere informatie

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP!

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! LEER IN DIT EBOOK: 1. Checklist: De 7 stappen voor het maken, promoten en verkopen van je online training Extra bonus informatie:

Nadere informatie

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL DIT EBOOK GAAT OVER EEN BELANGRIJKE SUCCESFACTOR VOOR JE BEDRIJF Om alle klanten

Nadere informatie

1 VAKMANSCHAP VOOROP. Het begint met lef

1 VAKMANSCHAP VOOROP. Het begint met lef 14 1 VAKMANSCHAP VOOROP Een ondernemer balanceert op het grensvlak tussen binnen en buiten. Hij maakt de verbinding met de markt, met de klanten. Hij ziet en creëert kansen in de markt, grijpt ze en vertaalt

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling

De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling Whitepaper De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling Whitepaper De kracht van acht: Tips voor koude acquisitie en cold calling 1 De kracht van acht In deze whitepaper lees je 5 do s en

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming Dirk-Jan Rebel Wanneer is een bedrijf een goed bedrijf? Een vraag die je jezelf ongetwijfeld wel eens heb gesteld. Een goed bedrijf heeft een fundament. Een

Nadere informatie

De 10 onmisbare ingrediënten

De 10 onmisbare ingrediënten De 10 onmisbare ingrediënten Ingrediënten om meer te verdienen met video door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl 06-15

Nadere informatie

Focussen: 2 x 2 vragen

Focussen: 2 x 2 vragen Focussen: 2 x 2 vragen Waar kun je het voor gebruiken? Als je iets wilt bereiken en daarvoor het nodige te doen hebt, dan is het van belang dat je wéét wat je doet. De 2x2-vragen helpen je bij het bedenken

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Acquisitie & Zakelijk netwerken

Acquisitie & Zakelijk netwerken E-boek 3 bedrijfsblogs Acquisitie & Zakelijk netwerken Nu lezen. Praktische adviezen. Morgen toepassen. Nog succesvoller ondernemen! 1. Acquisitie is veel meer dan alleen gunnen 2. Alleen met glimlach

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Cursus SEO-teksten schrijven

Cursus SEO-teksten schrijven Cursus SEO-teksten schrijven Inleiding Jij wilt het, je concurrent wil het en ik, ik wil het ook. Wat? Scoren op de beste zoekwoorden. En waarom? Omdat ook jij, duizenden bezoekers naar een website wilt

Nadere informatie

Als verkopen niet je vak is maar je wèl omzet moet maken.

Als verkopen niet je vak is maar je wèl omzet moet maken. Als verkopen niet je vak is maar je wèl omzet moet maken. SALES MET EEN GOED VERHAAL Laat mij je dan helpen hoe je ook een goede verkoper wordt. MARIJE BASSTEIN - SALES COACH VOOR IEDEREEN DIE OOK MOET

Nadere informatie

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Met deze checklist krijg je inzicht in jouw kansen om in het komende kwartaal een heerlijke golf aan sales op

Nadere informatie

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage?

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage? Training Netwerken Netwerken: wat is jouw bijdrage? Of je nou op zoek bent naar nieuwe klanten, wilt werken aan je carrière of effectiever wilt samenwerken met je collega s: het hebben van een goed netwerk

Nadere informatie

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Training Sales Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Verkopen. De één krijgt er een vieze smaak van in zijn mond en de ander staat te trappelen om aan de slag te gaan. Sales is wat jij ervan maakt.

Nadere informatie

Niemand leest. Dus doe je best.

Niemand leest. Dus doe je best. VOORWOORD Niemand leest. Dus doe je best. Wiegt jouw website je lezer langzaam in slaap? Staan je pagina s vol lange, onleesbare lappen tekst met intern taalgebruik? En vraag jij je nog steeds af waarom

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

VERKOOPTRAINING. het ideale klantgerichte verkoopgesprek. TRAIN (je)zelf je verkopers & verkoopteam

VERKOOPTRAINING. het ideale klantgerichte verkoopgesprek. TRAIN (je)zelf je verkopers & verkoopteam VERKOOPTRAINING het ideale klantgerichte verkoopgesprek TRAIN (je)zelf je verkopers & verkoopteam inleiding deze presentatie gaat over het voeren van het perfecte klantgerichte verkoopgesprek maar eerst

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Samenvatting 2 3.1 Netwerken 3 3.2 Samenwerken 6 3.3 Liftpitch 7 Ruimte voor notities 8 1 SAMENVATTING 3.1 Netwerken Wat is netwerken? Waarom

Nadere informatie

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

Informatiebrief. In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN TRAINING

DE TOEKOMST VAN TRAINING 1 White Paper 2 White Paper DE TOEKOMST VAN TRAINING De klassieke training heeft afgedaan. E-learning is meer buzz dan werkelijkheid. Een multidisciplinaire aanpak stokt steeds na het afronden van het

Nadere informatie

Workshop Telefonisch Afspraken Maken

Workshop Telefonisch Afspraken Maken Workshop Telefonisch Afspraken Maken Alleen bellen als je wat hebt te vertellen! Waarom zijn we interessant voor elkaar? Bv gemeenschappelijke behoefte aan: - omzetvermeerdering; - inspiratie, leren van

Nadere informatie

Adviesgesprek Van contact naar contract

Adviesgesprek Van contact naar contract Adviesgesprek Van contact naar contract Het doel van het eerste adviesgesprek is het om het eens te worden over de vraag van de opdrachtgever en over de werkwijze van de adviseur. Het resultaat is een

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren

De lanceringsformule. Een stappenplan voor het lanceren De lanceringsformule Een stappenplan voor het lanceren Dit boek gaat over de beste manier om online je diensten te verkopen: door ze te lanceren. Zo n dienst kan een workshop, een online training, een

Nadere informatie

START MET SCRUM STAPPENPLAN

START MET SCRUM STAPPENPLAN START MET SCRUM STAPPENPLAN SCRUM WERKT Ik geloof in teams van mensen die met elkaar samenwerken. Die elkaar helpen. En problemen met elkaar oplossen. Die trots zijn op wat ze doen. En de klant meenemen.

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

10 Tips voor nóg meer opdrachten

10 Tips voor nóg meer opdrachten Geen tweede kans voor een eerste indruk & Interesse in je klant Professionele opnames, Aantekeningen & De winnende offerte Pagina 2 Pagina 3 Materiaalkennis & Hoe praat je met je klant? Marketing & Wat

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING ZELFSTANDIGE SALES COACH

FUNCTIEBESCHRIJVING ZELFSTANDIGE SALES COACH FUNCTIEBESCHRIJVING ZELFSTANDIGE SALES COACH Doel : Het doel van deze functiebeschrijving is je een zo concreet mogelijk inzicht te geven in de aard van deze functie, waarvoor je interesse getoond hebt,

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding YourCapability Sales- en Accountmanagementopleiding YoungCapacity sales biedt jonge salestalenten het YourCapability programma aan. Dit is een post-hbo sales- en accountmanagementopleiding gericht op sales

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1

Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 Social Network Marketing MODULE 1 LES 1 WORDT EEN PROFESSIONAL 3 Sleutels om succesvol te zijn met Home Marketing Onze privé Facebookgroep Wat is het verschil tussen amateurs en de pro s Wat moet je doen

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge WAARDE MANIFESTEER MEER OMZET CHALLENGE 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET CHALLENGE IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw werkboek

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

E-book. 5 aandachtspunten bij de selectie van een tool voor de HR-cyclus

E-book. 5 aandachtspunten bij de selectie van een tool voor de HR-cyclus E-book 5 aandachtspunten bij de selectie van een tool voor de HR-cyclus Inleiding Door Jochem Aubel en Stefan Op de Woerd Veel organisaties zijn bezig met het selecteren van software ter ondersteuning

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak Rapportage Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak In opdracht van: DirectResearch & Logeion en d Associatie van hoofden Communicatie Datum: 15 september 2014 Projectnummer: 2013008 Auteur(s): John

Nadere informatie

5KOMEN TOT BETERE STAPPEN OM TE OUTBOUND SALES-PRESTATIES: Best practices om het aantal leads te vergroten

5KOMEN TOT BETERE STAPPEN OM TE OUTBOUND SALES-PRESTATIES: Best practices om het aantal leads te vergroten STAPPEN OM TE 5KOMEN TOT BETERE OUTBOUND SALES-PRESTATIES: Best practices om het aantal leads te vergroten INHOUDSOPGAVE Inleiding: Een nieuwe manier om met cijfers om te gaan Een: Vind de beslisser -

Nadere informatie

De rol en invloed van de inkoper

De rol en invloed van de inkoper De rol en invloed van de inkoper Verkoper ziet toegevoegde waarde inkoper niet Deel 1 van de resultaten van een onderzoek onder 750 verkopers en account managers Heemstede 19 oktober 2012 2101 BD Heemstede

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Ebook. De vijf geheimen van succesvol delegeren

Ebook. De vijf geheimen van succesvol delegeren Ebook De vijf geheimen van succesvol delegeren Ir. Jo Spiertz www.mkbleerplan.nl Gefeliciteerd met het downloaden van dit EBook! Stuur dit Ebook gerust door naar collega s, relaties, of vrienden en bekenden

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Tips voor een goed verkoopsgesprek

Tips voor een goed verkoopsgesprek Tips voor een goed verkoopsgesprek Begroet al je klanten Iedere klant die je winkel binnenkomt moet begroet worden. 100%. En dat betekent dat wanneer je in gesprek bent met die ene klant, toch even de

Nadere informatie

Case study. Verhoog je werkkapitaal: tips voor goed debiteurenbeheer

Case study. Verhoog je werkkapitaal: tips voor goed debiteurenbeheer Case study Verhoog je werkkapitaal: tips voor goed debiteurenbeheer Debiteurenbeheer is één van de grootste zorgen van managers in het bedrijfsleven. De moeilijke economische tijden van nu zien we terug

Nadere informatie

Starterspakket. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld.

Starterspakket. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld. Wat kan PvN voor jou betekenen? Is administratie niet je sterkste punt? Heb je vooral zin om je op de leuk kanten van het ondernemer te richten? Of wil je gewoon zeker weten dat alles goed geregeld wordt?

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen Jouw doelgroep kiezen voor je praktijk! Het kiezen van een doelgroep is cruciaal voor het succes van je praktijk. Vaak is jouw doelgroep een groep mensen waar jij affiniteit mee hebt. Het zijn mensen met

Nadere informatie

Leer in dit jaarprogramma hoe je systematisch nieuwe klanten werft, een aantrekkelijk aanbod creëert en een uitstekend ondernemersinkomen behaalt

Leer in dit jaarprogramma hoe je systematisch nieuwe klanten werft, een aantrekkelijk aanbod creëert en een uitstekend ondernemersinkomen behaalt Leer in dit jaarprogramma hoe je systematisch nieuwe klanten werft, een aantrekkelijk aanbod creëert en een uitstekend ondernemersinkomen behaalt Dit jaarprogramma is speciaal bedoeld voor ondernemers

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie