Starterspakket. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Starterspakket. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld."

Transcriptie

1

2 Wat kan PvN voor jou betekenen? Is administratie niet je sterkste punt? Heb je vooral zin om je op de leuk kanten van het ondernemer te richten? Of wil je gewoon zeker weten dat alles goed geregeld wordt? Besteed je backoffice dan uit aan ons. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld. Voor een maandtarief van 64,95 regelen wij je gehele backoffice: PvN verzorgt je gehele backoffice: Facturen Boekhouding Aangiftes VAR aanvraag Inschrijving van je onderneming Een gratis website* * Elke nieuwe klant van PvN ontvangt van ons een gratis website! Neem een eens kijkje op voor het voorbeeld. Laat dus snel je gegevens achter op de website, stuur ons een of bel vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak.

3 Inschrijven Wanneer je wilt starten als freelancer zal je dit allereerst kenbaar moeten maken aan de KvK of de Belastingdienst. Zonder inschrijving kun je niet starten. Het inschrijven gebeurd met een bezoek aan de KvK of een formulier gericht aan de Belastingdienst. VAR verklaring Wanneer je aan het werk wilt als freelancer is het handig om een VAR te hebben. Vaak zullen opdrachtgevers vragen om een kopie van je VAR. Je vraagt een VAR verklaring aan bij de Belastingdienst en zij bepalen aan de hand van een vragenformulier wat voor VAR jij krijgt. Een VAR geeft een opdrachtgever zekerheid of jij door de Belastingdienst wordt gezien als ondernemer. Je zult in aanmerking komen voor 3 verschillende VAR verklaringen: De VAR WUO ook wel Winst Uit Onderneming: Dit geeft voor een opdrachtgever de meeste zekerheid of je daadwerkelijk ondernemer bent. De VAR ROW ook wel Resultaat uit Overige Werkzaamheden: Deze VAR krijgen de meeste ondernemers die ook nog een andere baan hebben. Een opdrachtgever is bij deze VAR niet gevrijwaard voor naheffingen en zal zelf moeten vaststellen of er sprake is van een dienstverband. De VAR Loon ook wel loon uit dienstbetrekking wordt afgegeven door de Belastingdienst wanneer zij niet vinden dat jij een ondernemer bent. Ze hebben dan het vermoeden dat jij niet de risico s loopt van een ondernemer en zien jouw arbeidsrelatie met opdrachtgevers als loondienst. Dit is geen gunstige VAR om te freelancen. Zoeken van afnemers, promoten Wanneer je als freelancer aan de slag wilt zal je zelf actief op zoek moeten gaan naar opdrachtgevers. Meestal liggen deze niet voor het oprapen en heeft het nut om actief reclame te maken voor jouw diensten. Factureren Als freelancer moet je facturen sturen voor je geleverde diensten. Deze facturen dienen aan een aantal eisen te voldoen. Zo moet elke factuur bijvoorbeeld voorzien zijn van een uniek volgnummer en moet duidelijk de geleverde dienst vermeld zijn en het bedrag aan BTW dat je gerekend hebt. Wanneer je factureert moet je het zo makkelijk mogelijk maken voor je klanten om te betalen. Als een klant jouw factuur een aantal keren moet terugsturen omdat deze niet voldoet aan de eisen loopt de betalingstermijn alleen maar op. Boekhouden/administratie Als freelancer dien je een boekhouding en administratie bij te houden volgens de eisen van de belastingdienst. Denk hierbij aan je inkomende en uitgaande facturen en een BTW-overzicht.

4 Aangifte doen Een belangrijk onderdeel van het bijhouden van je administratie is het doen van aangiftes. Meestal moet je elk kwartaal een Btw-aangifte doen van je omzet en eenmaal per jaar van je inkomsten. Wanneer deze aangiftes niet kloppen of te laat zijn zal dit voor de Belastingdienst al snel aanleiding zijn eens jouw boekhouding te komen bekijken of boetes op te leggen. Verzekeringen/aansprakelijkheid Als freelancer ben je zelf verantwoordelijk wanneer je ziek of geblesseerd raakt. Je dient zelf geld te reserveren voor tijdelijke uitval en een verzekering af te sluiten wanneer je langdurig ziek bent. Opdrachtgevers betalen niet door wanneer jij niet kunt werken. Ze hoeven namelijk alleen de factuur te betalen voor daadwerkelijk geleverde diensten. Hoe stel je je uurtarief vast Het vaststellen van een uurtarief is een belangrijk onderdeel van het freelancen. Je neemt kiest hiermee namelijk een positie in de markt. Door jouw uurtarief hoger te leggen dan een ander geef je aan de dienst beter te kunnen leveren. Dit kan zijn omdat je meer ervaring of diploma s hebt of betrouwbaarder bent. Je wilt je uurtarief niet te hoog en ook zeker niet te laag vaststellen. Kijk en vraag daarom goed om je heen en zoek uit wat je concurrentie voor tarieven hanteert.

5 Meer Verdienen? Om te bepalen hoeveel je ongeveer overhoudt aan het einde van het jaar zal je een schatting moeten maken van het aantal uren dat je per week les gaat geven en welk uurtarief je gaat handteren. Aan de hand hiervan kun je bepalen welke regelingen je kunt toepassen en hoeveel je overhoudt aan je verdiensten. Een andere belangrijke factor is je bruto jaarinkomen uit ander (vast) werk. Lees in de onderstaande tabel af welk percentage je ongeveer aan belasting moet betalen over je uurtarief. Als voorbeeld nemen we een persoon die een bruto jaarinkomen heeft uit overig werk van , - en 4.000, - euro gaat verdienen als freelancer met 10 uur per week. Ook hebben we een voorbeeld van een fulltime freelancer die , - euro gaat verdienen.

6 Alle bedragen in deze tabel zijn een indicatie. Aan het eind van het jaar worden er meestal nog kosten opgevoerd en zijn er nog overige aftrekposten en regelingen mogelijk. Hierdoor wordt het daadwerkelijk te betalen bedrag vaak lager. Het is echter een goede insteek uit te gaan van een hoger bedrag en geld te mogen houden dan opeens voor verassingen te staan en geen geld apart te hebben. Bedrijfsplan Je wilt gaan starten als freelancer in de sport? Hoe kun je succesvol worden en hoe kun je onderscheiden van de rest? Doormiddel van een bedrijfsplan kun je hier meer duidelijkheid over krijgen. Als freelancer heeft het echter weinig zin om drie maanden en een hoop geld te besteden aan bijvoorbeeld marktonderzoek of een begroting. Door het invullen van dit stappenplan zet je een goede stap om je markt te verkennen en weet je waar jouw kansen liggen. Intern onderzoek: In het interne onderzoek kijken we naar jouw potentieel als ondernemer. Waarop zou jij je moeten focussen en waar moet je voor oppassen? Op welke activiteiten ga je richten: Vul hier aan de hand van je diploma s, ervaring en kwaliteiten de lessen of onderdelen in waarop jij je gaat richten: Sterktes Waarom zou een potentiële afnemer jou inhuren? Zwaktes Waarom zou een potentiële afnemer jou op dit moment niet inhuren?

7 Waar liggen jouw kansen in de markt Vul hier in op welke manier jij je kunt onderscheiden? Je straalt enthousiasme uit of bent gespecialiseerd in een bepaald onderdeel. Wat zijn jouw bedreigingen? Waarom zou jouw bedrijf niet succesvol worden? Bijvoorbeeld omdat je niet proactief genoeg bent in je klant benadering of omdat je (te) vaak administratie uitstelt. Extern onderzoek: Hoe groot is het gebied waarin je actief wilt zijn? Hoeveel potentiele afnemers zijn er in dit gebied? Welke tarieven worden voor jouw diensten betaald door deze afnemers? Wat doet jouw concurrentie goed?

8 Wat kan jij beter dan je concurrentie? Marketingmix: Stel aan de hand van de bovenstaande vervolgens de volgende zaken vast: Prijs: Welke prijs ga je rekenen voor je diensten. Stel hierbij één lijn en probeer zo min mogelijk onderscheidt te maken voor verschillende afnemers. Product: Welke diensten ga je wel en niet aanbieden. Kies je voor specialisatie of wil je zoveel mogelijk verschillende diensten aanbieden?

9 Promotie: Hoe ga je potentiële afnemers proberen te bereiken? Afwachten tot je zelf gebeld wordt is vaak de minst effectieve optie. Probeer je in je communicatie te onderscheiden en probeer op te vallen. Kijk voor het onderdeel ook bij het volgende hoofdstuk Promotie : Plaats: In welke regio ga je je diensten aanbieden en hoe ga je dit doen? Ga je uitsluitend leveren via clubs? Ga je bij de mensen thuis langs of organiseer je evenementen op locatie?

10 Missie/Visie Schrijf in korte zinnen een missie en een visie voor je bedrijf. Hieruit kunnen klanten aflezen wat jouw doelstellingen zijn en kunnen ze zich hiermee identificeren. Zet deze op je communicatie zoals website, visitekaartje en facebook: Missie: Wat wil je bereiken met je onderneming? Een voorbeeld van een missie is gewichtsverlies is mogelijk voor iedereen of topsport bedrijven op het allerhoogste niveau Visie: Hoe kan je je missie bereiken? Bijvoorbeeld door het toegankelijk maken van sporten voor alle leeftijden en niveaus of door het volgen van unieke trainingsprogramma s en diëten het hoogste niveau bereiken.

11 Promotie Je kunt als startende ondernemer natuurlijk niet meteen een reclame spotje op de landelijke televisie uit gaan zenden. Buiten het feit dat je doelgroep hier misschien niet eens actief is, is het ook een voorbeeld van een erg dure manier van reclame maken. Als startende freelancer ben je waarschijnlijk opzoek naar iets voordeligere alternatieven om jezelf te promoten. Wij hebben hier daarom een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet. Internetsite: Als je klant wordt bij PvN ontvang je een gratis website! Kijk eens op voor een voorbeeld. Een internetsite hoeft niet duur te zijn. Zeker potentiele opdrachtgevers die jou niet kennen zullen vaak eerst even op internet kijken wat voor persoon jij bent. Mailing: Verzamel mailadressen van potentiële klanten en stuur ze een simpele mail waarbij je aangeeft te zijn gestart als freelancer, welke diensten je aanbiedt en wat je uurtarief is. Met een link naar jouw website of facebook zal je snel wat naamsbekendheid creëren. Facebook: Op Facebook kun je gemakkelijk een grote groep mensen bereiken. Zeker wanneer je diensten gaat aanbieden die gericht zijn op de particulier (personal training of sportmassage). Je kunt ervoor kiezen om een aparte bedrijfspagina te starten of gewoon met je privé pagina aan de slag te gaan. Hoe dan ook: probeer mensen geïnteresseerd te krijgen door foto s te posten en te laten zien hoe enthousiast jouw klanten zijn. Collega s: Als freelancer heb je niet alleen concurrenten maar ook collega s. Door af te spreken elkaars werk op te vangen bij ziekte en vakantie kom je in contact met hun opdrachtgevers en breid je dus ook je netwerk uit. Wanneer ze tevreden over jou zijn hebben ze vast nog wel een paar andere uurtjes die je collega niet kan invullen. Flyers: Wanneer je eens wat budget over hebt zou je flyers kunnen laten drukken. Deel deze uit op plaatsen waar jouw klanten komen. Wanneer je bijvoorbeeld trainingen in het bos organiseert zou je hiervoor best in die regio de flyers kunnen bezorgen.

12

13 Wat kan PvN voor jou betekenen? Is administratie niet je sterkste punt? Heb je vooral zin om je op de leuk kanten van het ondernemer te richten? Of wil je gewoon zeker weten dat alles goed geregeld wordt? Besteed je backoffice dan uit aan ons. Wij bieden een oplossing als jij minder goed bent in administratie, speciaal op maat gemaakt voor in de sportwereld. Voor een maandtarief van 64,95 regelen wij je gehele backoffice: PvN verzorgt je hele backoffice: Facturen Boekhouding Aangiftes VAR aanvraag Inschrijving van je onderneming Een gratis website* * Elke nieuwe klant van PvN ontvangt van ons een gratis website! Neem een eens kijkje op voor het voorbeeld. Laat dus snel je gegevens achter op de website, stuur ons een of bel vandaag nog voor een vrijblijvende afspraak.

"Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt."

Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt. "Ervaring krijg je wanneer je niet krijgt wat je wilt." (Pieter Klaas Jagersma) Belastingen voor veel starters iets waar ze liever niet over nadenken omdat het niet leuker te maken is en zo ingewikkeld

Nadere informatie

VAR - Verklaring Arbeids Relatie VAR Algemeen en uitleg

VAR - Verklaring Arbeids Relatie VAR Algemeen en uitleg VAR - Verklaring Arbeids Relatie VAR Algemeen en uitleg Werkt u voor een opdrachtgever, bijvoorbeeld als freelancer? Dan kan er onduidelijkheid zijn of uw opdrachtgever loonbelasting, loonheffingen moet

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Een Goede Start met de Belastingdienst

Een Goede Start met de Belastingdienst Een Goede Start met de Belastingdienst Ga alvast naar belastingdienst.nl/starters 3 april 2015 @BDzakelijk Programma Online informatie Administratie Ondernemen en BTW Pauze Ondernemen en inkomstenbelasting

Nadere informatie

Belastingdienst. Toelichting bij de digitale aanvraag Verklaring arbeidsrelatie

Belastingdienst. Toelichting bij de digitale aanvraag Verklaring arbeidsrelatie Belastingdienst Toelichting bij de digitale aanvraag Verklaring arbeidsrelatie Inhoud Algemene informatie 3 Wanneer vraagt u een Verklaring arbeidsrelatie aan? 3 Meer informatie 3 Toelichting bij de vragen

Nadere informatie

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Laatste update: 1-03-2019 HI! Wanneer je als freelancer aan de slag gaat, ben je verplicht om één keer per jaar je inkomstenbelasting aan te geven bij de Belastingdienst.

Nadere informatie

Tips voor het aanvragen van je eerste VAR

Tips voor het aanvragen van je eerste VAR Tips voor het aanvragen van je eerste VAR Er is een onderscheid tussen verschillende VAR (Verklaring ArbeidsRelatie) verklaringen. - VAR ROW (resultaat uit overige werkzaamheden) - VAR WUO (winst uit onderneming)

Nadere informatie

Belangrijke stappen in je voorbereiding

Belangrijke stappen in je voorbereiding Belangrijke stappen in je voorbereiding Een bedrijf starten kan op allerlei manieren: fulltime, parttime of als zzp'er. Wat je ook kiest, je moet goed voorbereid aan de slag. Onderstaande punten helpen

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

Startershandleiding voor 'startende ondernemers'

Startershandleiding voor 'startende ondernemers' Startershandleiding voor 'startende ondernemers' 0497Administratie Turnhoutseweg 22G 5541 NX Reusel Telefoon: 0497-64 44 44 Email: Website: info@0497administratie.nl www.0497administratie.nl Startershandleiding

Nadere informatie

www.professionelegastouders.com Stap 1: Blijf leren Wanneer jij groeit, groeit jouw bedrijf mee. Je kunt het ook omdraaien: Wanneer jouw bedrijf stilstaat, betekent dat dat er werk voor jou aan de winkel

Nadere informatie

Hoe kun je het risico van inlenersaansprakelijkheid beperken?

Hoe kun je het risico van inlenersaansprakelijkheid beperken? Hoe kun je het risico van inlenersaansprakelijkheid beperken? Inlenersaansprakelijkheid, wat is dat eigenlijk? En kun je die aansprakelijkheid vermijden, of elders beleggen? Het inlenen van tijdelijk personeel

Nadere informatie

Stichting ZZP Nederland bijeenkomst PGGM 30-10-14 ZZP-er worden in de Zorg?

Stichting ZZP Nederland bijeenkomst PGGM 30-10-14 ZZP-er worden in de Zorg? Stichting ZZP Nederland bijeenkomst PGGM 30-10-14 ZZP-er worden in de Zorg? Leo Vollebregt Bestuurder Zorg Stichting ZZP Nederland» Opgericht in februari 2006» 35.000 ZZPers, grootste van het land» Samenwerkingsvorm

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Checklist Starters. Checklist Startende coaches, therapeuten, trainers Checklist ZZP-er

Checklist Starters. Checklist Startende coaches, therapeuten, trainers Checklist ZZP-er Checklist Starters Checklist Startende coaches, therapeuten, trainers Checklist ZZP-er 1. Wat is jouw motivatie om te gaan starten? Starten vanuit jouw passie en jouw diepste verlangens geeft de grootste

Nadere informatie

wat is het en wat kun je ermee?

wat is het en wat kun je ermee? wat is het en wat kun je ermee? De Paarse Olifant ZZP-School Een VAR: was is het en wat kun je ermee? De ZZP-School/Renée Daniëls 2 e druk: juli 2013 http://www.zzp-school.nl De ZZP-School is een handelsnaam

Nadere informatie

Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf

Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf Praktische opdracht Management & Organisatie Een eigen bedrijf Praktische-opdracht door een scholier 2071 woorden 17 juli 2009 5,4 14 keer beoordeeld Vak M&O 1. Inleiding Mijn werkstuk gaat over de eigen

Nadere informatie

Inleiding. Wat het je oplevert?

Inleiding. Wat het je oplevert? Inleiding Hoewel je vast niet kunt wachten om eindelijk voor jezelf te beginnen, is het aan te raden om een doordachte en goed voorbereide start te maken met je bedrijf. Bij de start van een onderneming

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN SKVR INTERN

VEEL GESTELDE VRAGEN SKVR INTERN VEEL GESTELDE VRAGEN SKVR INTERN INHOUDSOPGAVE SKVR Freelance tarieven...3 Wat zijn de uurtarieven voor freelancers?...3 Waarom is het uurtarief voor een payroller lager?...3 Wat is het beleid van SKVR

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie Belastingdienst De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor uw opdracht gevers over het inhouden en betalen van loonheffingen Werkt u voor opdrachtgevers, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder

Nadere informatie

Vragen wat je waard bent

Vragen wat je waard bent Vragen wat je waard bent Bereken je uurloon Vragen wat je waard bent - pag. 2 Als ondernemer is het belangrijk om een goede prijs te rekenen voor je diensten. Als je vaak opdrachten hebt waar je een uurtarief

Nadere informatie

Freelancers en zzp ers

Freelancers en zzp ers Freelancers en zzp ers Zelfstandig of toch niet? Arbeidsrecht Belastingen Juli 2013 / E-0444 Kamer van Koophandel Nederland, Woerden Hoewel aan deze tekst veel zorg is besteed, wordt voor de inhoud geen

Nadere informatie

Freelancers en zzp'ers

Freelancers en zzp'ers Freelancers en zzp'ers Zelfstandig of toch niet? Arbeidsrecht Belastingen Maart 2011 / E-0444 Kamer van Koophandel Nederland, Woerden Freelancers en zzp's E-0444 03-2011 1 In deze brochure: 1. Zelfstandig

Nadere informatie

Winter. Winter. Interview De Administratie. en haar. Creatief met beeld. Salon- en spa- arrangement wellness. nagels voor.

Winter. Winter. Interview De Administratie. en haar. Creatief met beeld. Salon- en spa- arrangement wellness. nagels voor. nummer 1 FNV MOOI voor leerlingen, werknemers en zelfstandigen zonder personeel die werkzaam zijn in de uiterlijke verzorging Lijfstijl Winter nagels voor 13 Salon- en spa- arrangement wellness en haar

Nadere informatie

Meest voorkomende arbeidsrelaties tussen club en tennisleraar (incl. rekenvoorbeelden)

Meest voorkomende arbeidsrelaties tussen club en tennisleraar (incl. rekenvoorbeelden) Meest voorkomende arbeidsrelaties tussen club en tennisleraar (incl. rekenvoorbeelden) Arbeidsrelaties Werk je als tennisleraar in dienst van de of ben je verbonden aan een tennisschool, detacheerder en/

Nadere informatie

Toelichting bij de elektronische aanvraag Verklaring arbeidsrelatie AL 093-1T*1PL

Toelichting bij de elektronische aanvraag Verklaring arbeidsrelatie AL 093-1T*1PL 12345 2008 Toelichting bij de elektronische aanvraag Verklaring arbeidsrelatie AL 093-1T*1PL Inhoud Inhoud 2 Algemene informatie 3 Wanneer vraagt u een Verklaring arbeidsrelatie aan? 3 Meer informatie

Nadere informatie

Kamer van Koophandel Belastingdienst Noord

Kamer van Koophandel Belastingdienst Noord Kamer van Koophandel Belastingdienst Noord Wat gaan we vanavond doen - Kamer van Koophandel - Handige tips - Belastingdienst - Omzetbelasting - Inkomstenbelasting De Kamer van Koophandel laat u altijd

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor u en uw opdrachtgever over de inhouding en afdracht van loonheffingen Werkt u voor een opdrachtgever, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder personeel?

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

STARTERSPLEIN ROZ. Belastingdienst.nl/zakelijk Belastingdienst.nl/starters. @BDzakelijk. 6 november 2014

STARTERSPLEIN ROZ. Belastingdienst.nl/zakelijk Belastingdienst.nl/starters. @BDzakelijk. 6 november 2014 STARTERSPLEIN ROZ Belastingdienst.nl/zakelijk Belastingdienst.nl/starters 6 november 2014 Programma Ondernemen en belastingzaken Administratie en factureren Ondernemen en btw / aangifte doen Ondernemen

Nadere informatie

MUSICONOMIE Part I. Ruud Hoevenaar EZ BOEKHOUDING. makkelijk online boekhouden

MUSICONOMIE Part I. Ruud Hoevenaar EZ BOEKHOUDING. makkelijk online boekhouden MUSICONOMIE Part I EZ BOEKHOUDING makkelijk online boekhouden Ruud Hoevenaar ;-) Boek ophalen Vragen stellen tussendoor Ruud Hoevenaar gebaseerd op Musiconomie + Berekening! * Zelfstandigheid vs. in Loondienst

Nadere informatie

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.

U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies. U heeft zojuist een voorbeeld ondernemingsplan gedownload vanuit MKB Bankadvies. Wij wensen u veel succes. Vragen?...info@mkbbankadvies.nl Samenvatting Het woord samenvatting zegt hier natuurlijk eigenlijk

Nadere informatie

startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers

startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers 1 startersbulletin FB-Accountants voor IB-ondernemers Bijgaand treft u het startersbulletin aan van FB-Accountants te Burgum. In dit startersbulletin zetten wij in het kort allerlei aspecten voor u op

Nadere informatie

KREDIETAANVRAAG. Stappen:

KREDIETAANVRAAG. Stappen: KREDIETAANVRAAG Stappen: 1. De Ondernemer 2. De Onderneming en de kredietaanvraag 3. Het Business Model van de onderneming 4. Het Financiële Plan 5. Bijlage(n) Kredietaanvraag Stichting Impulsfonds Utrecht

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Partnerprogramma

Partnerprogramma Partnerprogramma 1 Ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen boven de 40 te helpen fit, jong en slank te blijven op een natuurlijke manier EN Ik help je ook graag om een extra inkomen op

Nadere informatie

2/11/16. Het ondernemingsplan De 3 thema s: Even voorstellen. Jouw ondernemingsplan. Vandaag. Iedereen doet het anders

2/11/16. Het ondernemingsplan De 3 thema s: Even voorstellen. Jouw ondernemingsplan. Vandaag. Iedereen doet het anders De presentatie vind je op kvk.nl/startersdag Even voorstellen Jouw ondernemings Alles op een rij zetten Vandaag 1. Introductie 2. Het ondernemings a) Ondernemer b) Onderneming c) Financiën 3. Zelf aan

Nadere informatie

STARTEN VANUIT DE WW april 2018

STARTEN VANUIT DE WW april 2018 STARTEN VANUIT DE WW april 2018 INHOUDSOPGAVE EEN BEDRIJF BEGINNEN ZONDER STARTERSPERIODE, MET BEHOUD VAN JE WW 6 JE BEDRIJF BEGINNEN MET EEN STARTERSPERIODE 8 Hoe werkt de startersregeling? 10 Inkomstenopgave

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Hoeveel moet u omzetten om quitte te spelen?

Hoeveel moet u omzetten om quitte te spelen? 2.3.1. Hoeveel moet u omzetten om quitte te spelen? Als ondernemer wilt u graag weten welke afzet of omzet u moet realiseren om ten minste quitte te spelen. Iedere onderneming heeft vaste kosten (constante

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Parttime ondernemen naast je vaste baan Waarom is het populair? Wat zijn de risico s Hoe pak je het aan?

Parttime ondernemen naast je vaste baan Waarom is het populair? Wat zijn de risico s Hoe pak je het aan? WHITEPAPER Parttime ondernemen naast je vaste baan Waarom is het populair? Wat zijn de risico s Hoe pak je het aan? Hybride ondernemen Het is een steeds populairder wordend fenomeen: naast je vaste baan

Nadere informatie

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong Starten met een plan Alles op een rij Robert Loontjens & Anne de Jong Even voorstellen Robert Loontjens en Anne de Jong Accountmanager MKB Rabobank Parkstad Limburg (045) 533 44 44 bedrijven@parkstadlimburg.rabobank.nl

Nadere informatie

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam Ondernemersplan Bedrijfsnaam 1. De ondernemer 1.1 Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Geboorteplaats : Nationaliteit : Burgerservicenummer

Nadere informatie

Sterk van start. met een ondernemingsplan

Sterk van start. met een ondernemingsplan Sterk van start met een ondernemingsplan Financieel plan: How to be a millionair? Welkom Sterk van start met een ondernemingsplan Elles Derrez Manager MKB Thijs Grijsbach Accountmanager MKB 2 Wat is een

Nadere informatie

Het ondernemingsplan

Het ondernemingsplan Meesterproef Dienstverlening & Commercie Meesterproef D&C - Ondernemingsplan Het ondernemingsplan Pleincollege Nuenen Schooljaar 2015/2016 1 Inhoud 1. Korte inleiding... 3 2. Het ondernemingsplan... 4

Nadere informatie

!!! Marktonderzoek startende ondernemer!

!!! Marktonderzoek startende ondernemer! Marktonderzoek startende ondernemer Inhoud 1. Vooronderzoek 2. Doelgroep onderzoek 3. SWOT analyse 4. Concurrentie analyse Vooronderzoek Rechtsvormen Twee soorten rechtsvormen: 1. Natuurlijke persoon:

Nadere informatie

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage?

Training Netwerken. Netwerken: wat is jouw bijdrage? Training Netwerken Netwerken: wat is jouw bijdrage? Of je nou op zoek bent naar nieuwe klanten, wilt werken aan je carrière of effectiever wilt samenwerken met je collega s: het hebben van een goed netwerk

Nadere informatie

Ondernemerschap in Nederland

Ondernemerschap in Nederland Ondernemerschap in Nederland Je neemt deel aan het profiel Ondernemerschap. Dit betekent dat je erover denkt om in de toekomst als ondernemer te gaan werken. Dat is anders dan werken in loondienst. Dan

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Workshop Leiderschap, wat voor een leider ben jij? Wat voor leidinggevende wil jij zijn? Wat vind jij zelf belangrijk bij een leidinggevende? Er zijn verschillende leiderschapsstijlen.

Nadere informatie

De voortgangsrapportage van kerntaak 4 BUITENSPORT CIOS Goes-Breda, versie 2014-2015. Voortgangsverslag. Kerntaak 4

De voortgangsrapportage van kerntaak 4 BUITENSPORT CIOS Goes-Breda, versie 2014-2015. Voortgangsverslag. Kerntaak 4 Voortgangsverslag Kerntaak 4 Inleiding voortgangsverslag kerntaak 4 Reeds heb je het projectplan ingeleverd en kun je aan je kerntaak 4 project gaan werken. Hiervan moet je het verslag voortgangsrapportage

Nadere informatie

1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co.

1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co. 1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co. 5. Toekomstperspectief Werken als zzp-er Verschillen

Nadere informatie

Klantprofiel ten behoeve van VZP AOV stappenplan

Klantprofiel ten behoeve van VZP AOV stappenplan Klantprofiel ten behoeve van VZP AOV stappenplan Mijn persoonlijke gegevens Voorletters, Achternaam Geslacht Geboortedatum Straat, huisnummer Postcode en woonplaats Telefoonnummer privé Telefoonnummer

Nadere informatie

Informatiebrochure. Jij de montage, wij de rest!

Informatiebrochure. Jij de montage, wij de rest! Informatiebrochure Jij de montage, wij de rest! Jij verzorgt de vakkundige montage van keukens in de regio bent en blijft eigen baas van je bedrijf profiteert van alle voordelen van Keuken Montage Groep

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN ZZP

VEEL GESTELDE VRAGEN ZZP VEEL GESTELDE VRAGEN ZZP INHOUDSOPGAVE Systeem...3 Ik ben mijn wachtwoord /inlognaam vergeten. Hoe krijg ik een nieuw wachtwoord?...3 Elke keer als ik mijn wachtwoord invul wordt er aangegeven dat dit

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER

OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER - C H E C K L I S T - OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER W E N D Y V A N H A R D E V E L D It s Time to Get Inspired! Als ondernemer die een service aanbiedt is het lastig om jezelf schaalbaar

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

Gastouders en de Belastingdienst

Gastouders en de Belastingdienst Gastouders en de Belastingdienst Freelancer of Ondernemer Start als gastouder altijd je eigen onderneming. Daardoor kun je gebruik maken van allerlei aftrekposten waardoor je veel minder belasting betaalt.

Nadere informatie

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Training Netwerken Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe

Nadere informatie

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden

Workshop Zakelijk flirten. Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Workshop Zakelijk flirten Workshop Zakelijk flirten, een gesprek positief beïnvloeden Hoe spontaan ben jij op een netwerkbijeenkomst? Durf jij uit je comfortzone te komen? Soms kan dat net een verschil

Nadere informatie

vol Wicoli-Cosmetics Kostprijs berekenen

vol Wicoli-Cosmetics Kostprijs berekenen PUBLISHED BY WICOLI-COSMETICS vol 01 Wicoli-Cosmetics Kostprijs berekenen WWW.SUCCESVOLLESCHOONHEIDSSPECIALIST.NL LET'S MAKE SOME MONEY Hoe ga je geld verdienen? Welk uurtarief ga je hanteren en welke

Nadere informatie

Algemene gegevens. Antwoord op de bovenstaande vragen:

Algemene gegevens. Antwoord op de bovenstaande vragen: Verkoopplan Inhoudsopgave Algemene gegevens Jezelf verkopen De boodschap Doelgroepen Doelgroep VPC Persona Elevator pitch Telefoonscript Plus en pijnpunten Acquisitiestrategie 1. Verwachtingen overtreffen

Nadere informatie

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright 2007-2016 tekstmodel.nl Voel je vrij om dit document te delen in je netwerk. Maar zonder de inhoud te veranderen. Dankjewel! tekstmodel www.tekstmodel.nl

Nadere informatie

Uit er aar d zijn wij

Uit er aar d zijn wij Uiteraard zijn wij Wie kunnen BTW terugvorderen? Alle particulieren die op of na 20 juni 2013 (factuurdatum is geldend) een zonnepaneel installatie hebben aangeschaft kunnen de BTW terugvorderen. Particulieren

Nadere informatie

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor!

# Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! Werkboek Startmodule - tips Hoe je het meeste leert # Herinner jezelf aan het doel # Plan vaste tijdstippen in (en doe dat nu) # Maak er een gewoonte van # Richt je op één ding # Ga ervoor! 2 Startmodule,

Nadere informatie

De Verklaring arbeidsrelatie

De Verklaring arbeidsrelatie 12345 De Verklaring arbeidsrelatie Zekerheid voor u en uw opdrachtgever over het inhouden en afdragen van loonheffingen Werkt u voor een opdrachtgever, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s 17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s FNV KIEM is met 35.000 leden de grootste belangenbehartiger in creatieve sector. Wij bieden: onafhankelijk advies training, scholing collectieve

Nadere informatie

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Hebt u thuis zorg nodig, bijvoorbeeld bij het aankleden, wassen of eten? Dan kunt u dit zelf regelen

Nadere informatie

Het Bilan van Honoré

Het Bilan van Honoré Het Bilan van Honoré Je persoonlijke en gezinssituatie Je motivatie Om welke redenen wil je je eigen zaak oprichten? Je doelstellingen Hoe zie je je zaak op middellange termijn? 1. Van mijn passie mijn

Nadere informatie

StartersCentrum: voor starters in Limburg

StartersCentrum: voor starters in Limburg StartersCentrum: voor starters in Limburg Collectieve voorlichting / lezingen Individuele advisering / klankbordfunctie Projecten (45Plös ZZP ZL, coachingsvouchers) Netwerk Locaties voor adviesgesprekken:

Nadere informatie

Inrichting administratie Urenregistratie Kilometerregistratie Omzet vanuit je agenda Bewaarplicht

Inrichting administratie Urenregistratie Kilometerregistratie Omzet vanuit je agenda Bewaarplicht Inleiding INTRODUCTIE: Hoi lezer, Gefeliciteerd, je hebt je ingeschreven voor mijn E-book. Dit houdt in dat jij van plan bent een onderneming te starten of al gestart bent. Misschien heb je zelfs al een

Nadere informatie

UURTARIEVEN. www.damd.nl

UURTARIEVEN. www.damd.nl www.damd.nl Hoe bepaal je je juiste uurtarief? Een te laag uurtarief heeft gevolgen die verder reiken dan alleen je eigen financiële huishouding. Het ondermijnt het inkomen en is daarmee schadelijk voor

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Passie en missie Passie en missie: jouw unieke bijdrage Wil jij weten wat jouw passie en missie is? Wat jouw unieke bijdrage is? Hoe jij het verschil kan maken? Dan is de training Passie en missie

Nadere informatie

Brochure Gastouderopvang & Belasting

Brochure Gastouderopvang & Belasting Brochure Gastouderopvang & Belasting Brochure gastouderopvang en belasting 2015 Brochure gastouderopvang en belasting 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Inkomsten van gastouders... 5 Algemeen... 5 Winst

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

Vraag & Antwoord Ambtenaar2share

Vraag & Antwoord Ambtenaar2share Vraag & Antwoord Ambtenaar2share Eén van de diensten van Publiek.nl is Ambtenaar2share: ambtenaren gaan in hun vrije tijd (zoals verlof- en Adv-dagen) aan de slag in een andere overheidsorganisatie. Betaald,

Nadere informatie

Welkom! Tip: schrijf duidelijk en binnen de vakjes.

Welkom! Tip: schrijf duidelijk en binnen de vakjes. Welkom! Na het invullen en opsturen van het bijgevoegde formulier bepaal jij zelf waar, wanneer en voor welk tarief je werkt. Het invullen van de Opgaaf Startende Onderneming is de meest makkelijke (en

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Beoordeling van de gastouder als ZZP-er

Beoordeling van de gastouder als ZZP-er Beoordeling van de gastouder als ZZP-er Op 22 augustus 2016 is het Hof in Hoger beroep tot het oordeel gekomen dat een gastouder te weinig zelfstandigheid bezit om een ondernemer te zijn. Naar aanleiding

Nadere informatie

HELP, ik word ZZP-er! - online cursus

HELP, ik word ZZP-er! - online cursus HELP, ik word ZZP-er! - online cursus Alle ingrediënten voor een succesvolle start van je eigen bedrijf Startdata cursus: 31 januari 15 april 15 juni 15 september 15 november 2011 Cursusduur: 6 of 12 maanden

Nadere informatie

De BESTSELLER-methode

De BESTSELLER-methode De BTR-methode Maak het verschil met de BTR-methode voor het verhogen van je expertstatus tel je eens voor: je zit in de auto en je wordt gebeld; een onbekend nummer. Je neemt op en een vrouw aan de andere

Nadere informatie

En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België!

En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België! En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België! Omdat we het waard zijn Dankzij de Belgische bedrijven en hun werknemers bestaat onze economie. Dankzij

Nadere informatie

WHITEPAPER. Payroll voor zzp ers. Zelfstandig ondernemen met minder risico s en verplichtingen; meer gemak en zekerheid.

WHITEPAPER. Payroll voor zzp ers. Zelfstandig ondernemen met minder risico s en verplichtingen; meer gemak en zekerheid. WHITEPAPER 2015 Payroll voor zzp ers Zelfstandig ondernemen met minder risico s en verplichtingen; meer gemak en zekerheid. Zzp ers: vrijbuiters die kiezen voor risico s Misschien heb je de knoop al doorgehakt,

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU:

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU: Pagina 1 van 5 Beschrijving ICP in SnelStart Classic: Vanaf 2010 moeten naast de intracommunautaire levering van goederen ook de intracommunautaire diensten aan de belastingdienst gemeld worden. Om dit

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

ZZP er, maar wat nu? Notitieboek. Voor al je ingevingen en aantekeningen per module

ZZP er, maar wat nu? Notitieboek. Voor al je ingevingen en aantekeningen per module ZZP er, maar wat nu? Notitieboek Voor al je ingevingen en aantekeningen per module 0 M1 - Hoe begin ik? OPDRACHT 1: BEDRIJFSNAAM BEDENKEN 1 Module 1: Hoe begin ik? M1 - Hoe begin ik? OPDRACHT 2: BEDRIJFSNAAM

Nadere informatie

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen.

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Oefening Deel jouw verwachtingen Wat is de reden waarom je

Nadere informatie

Muziektherapeut en/of ondernemer?

Muziektherapeut en/of ondernemer? Muziektherapeut en/of ondernemer? STerk door Eigen merk. NVvMT Actiefdag te Wolfheze Zaterdag 15 juni 2013 Cun van Heerden Inhoud presentatie Waarom een eigen praktijk? Therapeut of ondernemer? Combinatie

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven BESTSELLER-checklist Daisy Goddijn BESTSELLER-checklist Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor ondernemers die

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Praktische opdracht Economie Freelancen

Praktische opdracht Economie Freelancen Praktische opdracht Economie Freelancen Praktische-opdracht door een scholier 1738 woorden 19 januari 2003 6,6 7 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding Mijn onderwerp is freelancen. Ik heb dit onderwerp

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Passie en missie, jouw unieke bijdrage Weet jij wat jouw passie is? Waar jouw hart harder van gaat kloppen? Door de hectiek van de dag vergeet je hierbij stil te staan. Logisch

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN

Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN Welkom bij Karssen Financieel Partner voor TANDARTSEN Welkom bij Karssen Financieel, een modern en allround financieel adviesbureau voor advies én oplossingen. We staan medische professionals, ZZP ers,

Nadere informatie