"Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen."

Transcriptie

1 Vreemde Valuta Handleiding Vreemde valuta Algemeen Basisinstellingen Aanmaken van vreemde valuta grootboekrekeningen Gebruiksmogelijkheden van de vreemde valuta Extra functies Algemeen Onderstaand wordt de functie van de optioneel beschikbare module "Vreemde valuta" beschreven. Basisinstellingen De volgende instellingen dienen als eerste aangemaakt te worden: Applicatieparameters: Via "Bestand Parameters Applicatieparameters" bij "Boeking Instellingen" dienen de opties over de vreemde valuta (in dit voorbeeld 37, 38 en 39) aangevinkt te worden. "Vreemde valuta tonen": Hierdoor worden de vreemde valuta bedragen in de boeking getoond naast de Euro (standaard valuta) bedragen. "Vree mde valuta herberekenen":hierdoor is het mogelijk om in de boeking de bedragen te laten herberekenen, indien er een andere vreemde valutakode in de boeking geselecteerd wordt. "Veld vreemde valuta openen": Bij het openen van de boeking worden de bedragen in vreemde valuta of in Euro's getoond, afhankelijk van de instelling van de parameter. In de boeking kan dit omgezet worden via de <VV> button.

2 Bij de applicatieparameter "Boekhouding Klantenbetaling Instellingen" zijn een aantal instellingen mogelijk m.b.t. de vreemde valuta. "Alle vreemde valuta toelaten" Bij deze optie kan aangegeven worden of in de klantenbetaling alle vreemde valuta's worden toegelaten. Hiermee wordt bepaald of een vreemde valuta boeking ook met een andere vreemde valuta betaald kan worden dan de valuta die is gekoppeld aan de boeking.

3 "Rek. Koerscompensatie"Bij deze optie kan het grootboeknummer ingegeven worden waar de automatische koerscompensatie (koersverschil bij klantenbetalingen) op geboekt zal worden. Een grootboekrekeningnummer hiervoor kan aangemaakt worden via "Boekhouding Basisgegevens Rekeningschema". "ISO kode uit boeking overnemen"er kan bij deze optie aangeven worden dat bij een klantenbetaling van een vreemde valuta boeking de geselecteerde ISO code van de boeking automatisch in het scherm van de klantenbetaling overgenomen dient te worden. Het eerste betalingstype met deze valuta kode wordt dan voorgesteld. Het is uiteraard mogelijk om tijdens het invoeren van de betaling nog een ander betalingstype te selecteren. Bij de applicatieparameter "Boekhouding TO verwerking Instellingen" zijn tevens een aantal instellingen mogelijk voor de vreemde valuta. Bij het verwerken van de inkoop factuur van de touroperator is aan te geven in welke valuta deze ingeboekt dient te worden. Het systeem zal de valuta kode uit de boeking voorstellen. "Rekening voor valuta verschillen" In de applicatie parameters kan er bij deze optie aangegeven worden welke grootboek rekening gebruikt zal worden voor het automatisch boeken van eventuele valutaverschillen. Ook dit grootboekrekeningnummer kan aangemaakt worden bij " Boekhouding Basisgegevens Rekeningschema". "Rekening voor de TO betaling" Tevens dient bij de optie "Rekening voor de TO betaling" het grootboeknummer ingegeven te worden van de default Euro bank waarvan de Euro touroperator facturen betaald worden. Dit is een verplichte applicatieparameter. Bij het betalen van de vreemde valuta facturen kan vervolgens dit rekeningnummer aangepast worden naar de vreemde valuta bank en wordt er met de (gemiddelde) koers gerekend.

4 Vreemde valuta instellingen: Bij het menu onderdeel "Boekhouding Vreemde valuta" zijn de opties te vinden om: vreemde valuta in Jack aan te maken, de wisselkoers in te geven en eventuele wisselkoers herberekeningen te doen.

5 Bij de optie "Tabel vreemde valuta" kunnen de diverse vreemde valuta aangemaakt worden. Onderstaand is een voorbeeld aangegeven van een vreemde valuta. Een nieuwe valuta is met de knop <Voeg toe> aan te maken. Er kan gekozen worden of de wisselkoers van de valuta op "Vertrekdatum" of "Boekingsdatum" wordt voorgesteld bij boekingen. Het is mogelijk om bij "klantenbetalingen" of "handmatig boeken" de voorgestelde koers te overschrijven met de dagkoers. Let op: dit geldt alleen bij debet posten, bij credit posten zoals terugbetalingen wordt de gewogen middelkoers gebruikt!! Per valuta kan er een grootboekrekening ingevoerd worden waarop de koersverschillen (debet (winst) en credit (verlies)) geboekt worden. In de "Tabel wisselkoers" (in het scherm genoemd "Koerstabel") worden de koersen van de betreffende valuta en de daarbijbehorende periode aangemaakt. Hierbij zijn verschillende koersen in diverse periodes aan te maken. Om een koers in te voeren dient eerst de periode aangemaakt te worden, met behulp van de knop <Bewerken>.

6 Vervolgens wordt de periode "open t/m dd.mm.jjjj" aangemaakt door bij "Geldig t/m" de datum in te geven en op <Voeg toe> te klikken. In onderstaand scherm b.v De volgende periode begint dan één dag later, op Nieuwe periodes zijn steeds met de knop <Bewerken> aan te maken. Als de periodes zijn aangemaakt, kunnen deze in het pull down veld van de koerstabel worden geselecteerd. Vul eerst de kode van de valuta in en geef daarna de wisselkoers voor deze periode in. Sla deze regel op met de knop <Voeg toe>, daarna kunnen andere valuta en/of perioden worden aangemaakt. Sluit het scherm af met <Sluiten>.

7 *Let op* Jack vermenigvuldigt altijd met de ingegeven koers. De basis voor de ingave van de wisselkoers is altijd de valuta van het land (eenheid is dus Euro) in vergelijking met de vreemde valuta. In dit voorbeeld: 1 Euro = 1,41 USD Aanmaken van vreemde valuta grootboekrekeningen Via " Boekhouding Basisgegevens Rekeningschema" kunnen de grootboekrekeningen in vreemde valuta aangemaakt worden. Het grootboekrekeningnummer voor de vreemde valuta bank dient in het rekeningschema met de juiste vreemde valuta kode aangemaakt te worden. Hierbij hoeft de wisselkoers niet ingegeven te worden. De eerste koers wordt op 1,00 gezet. Aan de hand van alle te boeken debet en credit posten (welke tegen verschillende koersen worden geboekt) wordt een - gemiddeld gewogen - middelkoers berekent. Het is mogelijk om deze vreemde valuta bankrekening ook in te richten als een betalingstype voor het invoeren van een klantenbetaling. Bij het menupunt < Bestand - Parameters Boekingparameters > is bij het tabblad [ Betalingen ] deze rekening te koppelen met de juiste VV ISO code.

8 Gebruiksmogelijkheden van de vreemde valuta De vreemde valuta kan nu op verschillende manieren in Jack gebruikt worden. Boeking aanmaken: Het is mogelijk om een boeking in vreemde valuta aan te maken, zodat een bevestiging of factuur in vreemde valuta geprint kunnen worden. Hiervoor kan op het tabblad [Extra] in de boeking de betreffende valuta gekozen worden in het pull down menu. De betreffende koers uit de koerstabel (<Boekhouding - Vreemde valuta - Tabel wisselkoers>) wordt overgenomen. In dit voorbeeld de koers op vertrekdatum in september van USD 1,42. In de boeking worden de twee bedragen vermeld, geheel rechts het Euro bedrag van 1000,- en links ernaast het vreemde valuta bedrag van $

9 1420,-. Klantenbetaling invoeren: Om een klantenbetaling in vreemde valuta in te voeren, kan onder het menu punt < Boeking Invoeren klantenbetaling > het juiste betalingstype in het pulldown menu geselecteerd worden. Bij VV (vreemde valuta bedrag) kan het betalingsbedrag in de overeenkomstige, geselecteerde vreemde valuta ingegeven worden. Bij betalingen van de klant wordt de koers uit de boeking voorgesteld, deze kan echter altijd handmatig overschreven worden. *Let op* Bij het aanpassen van het te betalen bedrag dient altijd het vreemde valuta bedrag aangepast te worden! Terugbetaling aan de klant: Bij het verwerken van een credit/terug betaling aan de klant rekent Jack uitsluitend met de waarde van de middelkoers. De koers is dan niet hand matig aan te passen. Als "Koerscompensatie muteren" wordt aangevinkt wordt het koersverschil automatisch geboekt op het grootboeknummer wat is aangegeven in de applicatie parameters.

10 *Let op* Bij een terugbetaling dient er "Uitgave" geselecteerd te worden, tevens dient het min-teken bij het bedrag verwijderd te worden. Op een nieuwe ISO bankrekening dient eerst een ontvangst ("Betaling" of een debet ingave via "Handmatig boeken") geboekt te worden. Anders is er nog geen gemiddelde koers berekend en wordt voor een uitgave een koers van 1:1 genomen. Touroperator facturen: Touroperator facturen zijn in te boeken via < Boeking Verwerken van TO-facturen>. Bij het verwerken van touroperator facturen is het mogelijk om met de geselecteerde vreemde valuta uit de boeking de touroperator facturen en de betalingen in te boeken. Jack neemt automatisch de valuta en de koers uit de boeking over bij het "Verwerken van TO facturen".

11 *Let op* Bij debet boekingen (inkoopfactuur inboeken) word de koers uit de boeking gebruikt. Bij credit boekingen (betaling aan de Touroperator) rekent Jack uitsluitend met de waarde van de middelkoers. De betaling aan de Touroperator kan in EUR of in vreemde valuta worden gedaan. Door bij het "Rekeningnr." het rekeningnummer van de vreemde valuta bank (in dit voorbeeld 1110 USD bank) in te geven, wordt automatisch de middelkoers opgepakt. Bij "VV-Bedrag" dient het te betalen bedrag in vreemde valuta ingevoerd te worden (bij een aanbetaling dient het VV-Bedrag aangepast te worden, het systeem rekent dan a.d.h.v. de gewogen middelkoers het Euro bedrag uit. Let hierbij op dat het veld "Verschil muteren" pas bij de restantbetaling aangevinkt mag worden!). Er kan een koersverschil ontstaan, welke direct weg geboekt kan worden naar de in de parameters gekoppelde koersverschillen rekening met de optie "Verschil muteren".

12 *Let op* Een Verzamelbetaling/Verzamelfactuur in vreemde valuta is niet mogelijk. Extra functies Printbestanden: Het is mogelijk om bij < Boekhouding Rekeningen> en bij <Boekhouding Kasboek> de overzichten/mutaties in vreemde valuta te printen. De te gebruiken printbestanden zijn in te stellen bij < Bestand Definieer formulieren >, bij de omschrijving "grootboekrekeningen" en bij "kasboek".de printbestanden KOBL_FW en KASSFW dienen in de AD map van Jack opgeslagen te zijn.

13 Wisselkoers herberekenen: Met de Functie < Boekhouding Vreemde valuta Wisselkoers herberekenen > is het mogelijk om koersverschillen te boeken. Hierdoor worden de koersverschillen (winst en verlies) in samenhang met een vreemde valuta grootboekrekening aan het einde van het jaar eenmalig geboekt. Er wordt het verschil berekend tussen de opgebouwde middelkoers tot de daadwerkelijke (nu in te geven) koers, en op de koersverschillenrekening uit de vreemde valuta tabel geboekt. *Let op* Als een vreemde valuta grootboekrekening negatief staat worden ook inkomsten/ontvangsten tegen de middelkoers geboekt, totdat het rekeningnummer weer een positief saldo heeft. Voorbeeld tarieven, berekening Middelkoers: EURO Koers USD

14 EUR ,50 USD 1500 EUR ,30 USD 1300 Bij boeking van een uitbetaling/uitgave: Bij iedere uitgave wordt altijd met de middelkoers gerekend, zowel bij handmatige (op grootboekrekening) boekingen, klantenbetalingen of touroperator betalingen. Rekening stand: EUR 2000 Rekening stand: USD 2800 opgebouwde middelkoers 1,40 Bij een uitbetaling zoals hier in ons voorbeeld van EUR 2000 zal Jack de middenkoers van 1,40 nemen, zodat de vreemde valuta rekening op beide zijden op 0 staat. Zou men voor de uitgave van EUR 2000 handmatig een koers van bijvoorbeeld 1,50 kunnen gebruiken, dan is het EURO bedrag wel 0, maar de USD komt dan op -200 te staan. Dan wordt er op de vreemde valuta rekening dus niet correct geboekt, kan een nieuwe middelkoersberekening niet meer plaatsvinden en leidt dit ertoe dat de vreemde valuta rekening onbruikbaar is geworden. *Let op* Bij de koersverschillen in de parameters klantbetaling, het verwerken van de TO factuur en in de tabel van de vreemde valuta moet 1 en dezelfde grootboek voor debet en credit gebruikt worden!!) {note]

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema>

Spaarpunten. Inhoud. Algemeen. < Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningschema> Spaarpunten Inhoud Algemeen Instellingen in het rekeningschema Instellingen in de betalingen Instellingen in de applicatieparameters Instellingen bij het toevoegen van een klant Instellingen bij de touroperator

Nadere informatie

Boeking - Invoeren klantenbetaling

Boeking - Invoeren klantenbetaling Boeking - Invoeren klantenbetaling Alle boekingsgebonden klantbetalingen (betalingen en uitgaven) moeten via verwerkt worden. Alleen

Nadere informatie

Instellingen backoffice Jack Plus

Instellingen backoffice Jack Plus Instellingen backoffice Jack Plus Instellingen backoffice Jack Plus Bedrijfsgegevens: Deze zijn in te geven via "Bestand>Parameters>Boekingsparameters": Rekeningschema: Het rekeningschema kan ingevoerd

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

Boekhouding - Handmatig boeken

Boekhouding - Handmatig boeken Boekhouding - Handmatig boeken Jack boekt zoals in iedere dubbele boekhouding "Debet aan Credit". Er bestaat geen boeking zonder tegenboeking en overal kunt u ook individuele

Nadere informatie

VOLLEDIGE BOEKHOUDING

VOLLEDIGE BOEKHOUDING VOLLEDIGE BOEKHOUDING - 1 - 1 FIN. DAGBOEKEN: INBRENGEN BANKUITTREKSELS Inbrengen van financiële verrichtingen op klanten of leveranciers. Module FINANCIEEL Financiële dagboeken. In te vullen velden: Eindsaldo

Nadere informatie

Last minute verzekeringen

Last minute verzekeringen Last minute verzekeringen Inleiding. De verzekeringsmaatschappijen in Jack/Vera worden boekhoudkundig als elke andere touroperator behandeld. De last minute verzekeringen dienen op een andere manier ingebracht

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

BOLB - Bankafschrift import

BOLB - Bankafschrift import BOLB - Bankafschrift import Inhoud Algemeen Getoonde gegevens beperken Ophalen van bankafschriften Financiële rekening toekennen Tonen van de rekeninginformatie in Jack Bewerken van de regels in het bankafschrift

Nadere informatie

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie.

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Boekingsprogramma In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Voor u kunt gaan boeken moeten er een aantal instellingen gedaan worden. - Grootboeken - Dagboeken

Nadere informatie

KTB - Tabblad Parameters

KTB - Tabblad Parameters KTB - Tabblad Parameters Inhoud Tabblad Parameters Beschrijving velden Statusveld klant Extra toeslagen Blokkeren in klantenselectie Sta openstaande posten niet toe Niet tonen bij klant/boeking zoeken

Nadere informatie

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Eigenaar (Gebruiker ) Huis 1 (Object) Huis 2 (Object) Reservering voor n Object, met n gekoppelde Reserveringsoort Reserveringsoort(en) bevat voorwaarden voor de

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingCount Crediteur Verrichten betalingen Voorbereiden betalingen DOEL Voor alle openstaande

Nadere informatie

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken

Kostenplaatsen instellen en gebruiken v3. Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Hoofdstuk 1 Kostenplaatsen instellen en gebruiken Bijvoorbeeld voor praktijken met meerdere locaties is het handig om omzet en kosten te verdelen over de verschillende locaties. Dit kan door middel van

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Valutakoerswijzigingen

Valutakoerswijzigingen CASH biedt de mogelijkheid om de koers van valuta te wijzigen. Dit document beschrijft de juiste en een geadviseerde werkwijze zodat de verwerking van valutakoerswijzigingen correct verloopt. Onderhoud

Nadere informatie

Offective > Producten & Voorraad

Offective > Producten & Voorraad Offective > Producten & Voorraad Producten kunnen ongelimiteerd worden toegevoegd of na selectie worden bewerkt, producten kunt u zelf aanmaken door te klikken op Producten > Producten & Voorraad > Nieuw

Nadere informatie

Handleiding Inrichting Omzetregistratie

Handleiding Inrichting Omzetregistratie Handleiding Inrichting Omzetregistratie TIP: Bij het inrichten van de omzetregistratie werken we van achter naar voren! Grootboekrekeningen Grootboekrekening aanmaken Kies in het linker menu voor Inrichting

Nadere informatie

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv.

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv. AMF BTW OMZETTEN Auteur(s) Microsign bv Versie 1.0 Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012 2012 Microsign bv. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Gesplitste boekingsfee

Gesplitste boekingsfee Gesplitste boekingsfee Splits boekingsfee over meerdere services Vanaf 1 april 2012 geldt voor Nederland de nieuwe Reisbureauregeling. Het gaat hierbij om handelingen van reisorganisaties die op eigen

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Buitenlandse Specialiteiten Auteur: Inge Mangelschots Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Handleiding Buitenlandse Specialiteiten : Pagina 1 van 6 Inhoudstabel INHOUDSTABEL... 2 1 SAMENVATTING...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Aan de slag met Gere-geld

Aan de slag met Gere-geld Aan de slag met Gere-geld Allereerst bedankt voor het kiezen voor de administratieve oplossing van Gere-geld. In principe kunt u direct aan de slag met Gere-geld. Het is echter wel handig om een aantal

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen

Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen Bestand - Bestanden - Import - Import elektronische TO facturen Import elektronische TO facturen Algemeen Via de Jack Plus module 'Automatische import TO-afrekening' kunnen elektronische facturen van touroperators

Nadere informatie

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen Pag 1 Dit is een functie waarvan de beschrijving ook te vinden is in de online Help pagina s. Met name de ervaren boekhouders zullen met deze controle functie veel tijd kunnen besparen. Hoofdmenu > Afletteren

Nadere informatie

Valuta herwaardering. Onderdeel van changelist v6.36.0. Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014

Valuta herwaardering. Onderdeel van changelist v6.36.0. Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014 Valuta herwaardering Onderdeel van changelist v6.36.0 Beschikbaar vanaf: 24 juni 2014 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag

Nadere informatie

Boekhouding - Kasboek

Boekhouding - Kasboek Boekhouding - Kasboek Alle transacties met contant geld worden op referentienummer in het Kasboek geregistreerd. Er kunnen meerdere Kasboeken gebruikt worden in Jack, b.v. voor

Nadere informatie

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info Aan te passen naar elk ander jaar HOOFDMENU Dit Scherm zie je als de tool wordt geopend. Je kunt kiezen uit

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding Bank invoer Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International N.V.

Nadere informatie

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl.

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. Handleiding Voorraad 1 Voorraadmodule In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. 1.1 Voorraadadministratie U kunt in e-boekhouden.nl op eenvoudige wijze een voorraadadministratie

Nadere informatie

Offective > Boekhouding > Bank

Offective > Boekhouding > Bank Offective > Boekhouding > Bank Lees voorafgaand eerst de uitleg: Bank > Bankrekening instellingen en Bank > Bankrekening boekingsinstructies U kunt in Offective ook handmatig bankafschriften aanmaken en

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Het overzicht Hoofdverdichting laat de koppeling zien tussen Balansbegrip en Hoofdverdichting.

Het overzicht Hoofdverdichting laat de koppeling zien tussen Balansbegrip en Hoofdverdichting. Pag 1 Nieuw in release 5.11 Het aanmaken en beheren van het rekeningschema is efficiënter geworden want grootboekrekeningen kunnen nu ook gekopiëerd en inactief of juist actief gemaakt worden. Het gebruik

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Wanneer er geen calculatie in het dossier aanwezig is heeft u een aantal manieren waarop u een handmatige factuur kunt maken:

Wanneer er geen calculatie in het dossier aanwezig is heeft u een aantal manieren waarop u een handmatige factuur kunt maken: Wanneer er geen calculatie in het dossier aanwezig is heeft u een aantal manieren waarop u een handmatige factuur kunt maken: - Factuur op basis van gemaakte uren en kosten - Factuur op basis van een prijsafspraak

Nadere informatie

Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningen WeV_Balans_PeS

Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningen WeV_Balans_PeS Boekhouding - Basisgegevens - Rekeningen WeV_Balans_PeS Instellingen vooraf U hebt de volgende printbestanden nodig: de "Newguv.boc", voor een gedetailleerd overzicht per maand en "Newguv2.boc", voor een

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling)

Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling) Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling) Versie: 2.1 Versiedatum: 08-09-2017 Introductie In UBplus is het mogelijk om de extraterritoriale kosten regeling (ET-regeling) toe te passen. De ET-regeling

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek.

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek. Financieel De financiële module van MKB-Logic Online Administratie stelt u in staat een complete administratie te voeren. De administratie is eenvoudig van opzet en kan door iedereen worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Factuurreeksen. Handleiding. Auteur: Sean Jansen - Onestein Versie: 1.1. Datum laatste wijziging 02-01-2014 1/ 6

Factuurreeksen. Handleiding. Auteur: Sean Jansen - Onestein Versie: 1.1. Datum laatste wijziging 02-01-2014 1/ 6 Factuurreeksen Handleiding Auteur: Sean Jansen - Onestein Versie: 1.1 Datum laatste wijziging 02-01-2014 1/ 6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Boekjaar aanmaken... 4 1.1 Boekjaar aanmaken

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Als u in Intramed wilt gaan boekhouden, is het belangrijk dat u de beginbalans goed instelt. U stelt dan het beginsaldo op de bank- en of girorekening

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

finast Brochure financiële software Grootboek

finast Brochure financiële software Grootboek Brochure De meeste systemen verlangen te veel en te complexe handelingen bij het invoeren en opvragen van de benodigde gegevens. Dat wil zeggen veel tijdverlies. FINAST ontzorgt. FINAST is een pakket wat

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Reeleezee online boekhouden

Reeleezee online boekhouden Release Notes versie 94 Inleiding Dit zijn de Release Notes van versie 94. De nieuwe klaargezet, u hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Onderstaand vindt u een overzicht versie wordt automatisch

Nadere informatie

Opvragen Grootboek. Lijst. Kaart. Zoeken. Instellingen. Knoppen. Op deze pagina:

Opvragen Grootboek. Lijst. Kaart. Zoeken. Instellingen. Knoppen. Op deze pagina: Opvragen Grootboek Hier kunnen gegevens van de grootboekrekeningen worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Op deze pagina: Doordat het Minox-programma de ingebrachte boekingen direct

Nadere informatie

Administratie Instellingen configureren

Administratie Instellingen configureren Administratie Instellingen configureren Januari 2012 2012 Copyright Asperion INHOUD 1 Begin van een nieuwe administratie... 4 2 Configureren standaardinstellingen... 7 2.1 Algemene administratie instellingen...

Nadere informatie

In de zoekregel voor deze icoon kan worden gezocht naar een Grootboekrekening door het intoetsen van:

In de zoekregel voor deze icoon kan worden gezocht naar een Grootboekrekening door het intoetsen van: Onderhoud Grootboek In dit onderdeel worden alle grootboekrekeningen ingetoetst. Indien er mutaties aanwezig zijn voor een bepaalde grootboekrekening, kan de betreffende rekening niet vervallen. Het grootboek

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

README B14a Boekhouden d.d. oktober 2018

README B14a Boekhouden d.d. oktober 2018 README B14a Boekhouden d.d. oktober 2018 NIEUW: Doorzoomen vanuit de Bedrijfsstatus Vanuit de Bedrijfsstatus kan voortaan worden ingezoomd naar het grootboekoverzicht, van waaruit u verder kunt inzoomen

Nadere informatie

Wings Beheersoftware

Wings Beheersoftware Wings Analytisch Wings Beheersoftware Inhoud 1. Algemene werking... 3 2. Parameters... 4 3. Basisbestanden... 7 3.1. Analytische rekeningen... 7 3.2. Analytische rubrieken... 9 3.3. Algemene rekeningen...

Nadere informatie

Expert/M Plus. Importeren saldibalans uit Excel.

Expert/M Plus. Importeren saldibalans uit Excel. Expert/M Plus Importeren saldibalans uit Excel www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 2 WERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 DE STRUCTUUR VAN DE SALDIBALANS IN MS EXCEL... 3 DE HOOFDING... 3 DE SALDIBALANS...

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

Export boekhouding. De _KOBL.BOC De _JOUR.BOC De _SALI.BOC De _LIBU.BOC De JACKKR_D.BOC

Export boekhouding. De _KOBL.BOC De _JOUR.BOC De _SALI.BOC De _LIBU.BOC De JACKKR_D.BOC Export boekhouding Export boekhoudkundige gegevens Jack Binnen Jack is het mogelijk om een aantal boekhoudkundige gegevens te exporteren naar een tekstbestand welke u in kunt lezen in o.a. Word en Excel.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Verwerken gegevens mijnwinkel.nl binnen Exact#

Verwerken gegevens mijnwinkel.nl binnen Exact# Verwerken gegevens mijnwinkel.nl binnen Exact# Hieronder vindt u informatie hoe u de gegevens van mijnwinkel.nl binnen Exact kunt verwerken. Daarnaast treft u ook nog enkele aandachtspunten aan die van

Nadere informatie

Boekhouding - Afsluiten - Afsluiten jaar

Boekhouding - Afsluiten - Afsluiten jaar Boekhouding - Afsluiten - Afsluiten jaar Algemeen Waarom wordt een jaarafsluiting uitgevoerd?"het is voor elke ondernemer verplicht om de boekhouding jaarlijks af te sluiten. Middels deze jaarafsluiting

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

BTW verhoging naar 21%

BTW verhoging naar 21% 1 BTW verhoging naar 21% Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl Rabobank 35.42.40.501 BTW nr. NL8218.87.920.B.01

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur Inhoud Algemeen... 1 Opstarten... 1 Menu structuur... 1 Factureren... 4 Balie factuur... 4 Factuur voorstel... 4 Onderhoud... 5 Boekingen aanpassen... 5 Stamgegevens/ Gebruikers... 9 Inlezen Journaalposten...

Nadere informatie

Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling)

Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling) Handleiding Toepassen uitruilregeling (ET-regeling) Versie: 2.2 Versiedatum: 19-06-2018 Introductie In UBplus is het mogelijk om de extraterritoriale kosten regeling (ET-regeling) toe te passen. De ET-regeling

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

Boekhouden met dagboeken

Boekhouden met dagboeken Kasboek Bankboek Inkoopboek Verkoopboek Diverse postenboek Bijlage bij het computerprogramma BoekhoudTrainer versie 4.04 Copyright 2009 De Jong Edusoft Bij het boekhouden kun je gebruik maken van twee

Nadere informatie

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks Aanpassingen in de Teleboekhouden webapplicatie (algemeen) Startpagina Het in YOB tonen van actieve kantoormedewerkers ipv alle kantoormedewerkers. Brutomarge cilinder wordt getoond. Grafieken 'Top10 Opbrengsten',

Nadere informatie

WinImsEuro - kasboekhouding

WinImsEuro - kasboekhouding Analytische koppelingen... 2 Werkwijze... 3 Instellen parameter... 3 Analytische koppelingen definiëren... 4 Via Analytische koppelingen... 4 Aan- en verkoopartikelen... 6 Snelboeken... 7 Uitgaven... 8

Nadere informatie

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER WWW.YOURSONLINE.NL HANDLEIDING Exact Online Starter is bedoeld voor ondernemers die hun administratie uitbesteden, maar wel graag real-time inzicht hebben. En dat zonder een abonnement te hoeven afsluiten.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER INHOUD Inleiding... 2 Het uiterlijk van QDAC light... 2 Bestandsformaten... 2 Standaardanalyses... 3 Filters en knoppen... 3 De rode draad... 4 Openen van een Auditfile...

Nadere informatie