Opvragen Grootboek. Lijst. Kaart. Zoeken. Instellingen. Knoppen. Op deze pagina:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opvragen Grootboek. Lijst. Kaart. Zoeken. Instellingen. Knoppen. Op deze pagina:"

Transcriptie

1 Opvragen Grootboek Hier kunnen gegevens van de grootboekrekeningen worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Op deze pagina: Doordat het Minox-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt, is het altijd mogelijk om de boekingen direct op te vragen. Lijst Aan de linkerkant van het scherm, wordt de lijst van de grootboekrekeningnummers getoond met (standaard) de volgende informatie: Zoeken Grootboekrekeningnummer Omschrijving Cumulatief saldo Vóór deze icoon kan worden gezocht naar een grootboekrekening door het intoetsen van: grootboekrekeningnummer (een gedeelte van de) omschrijving Instellingen Met behulp van deze icoon is het mogelijk om voor de lijst van grootboekrekeningen de weer te geven informatie aan te passen. Nadat op Instellingen is geklikt, wordt een venster getoond met daarin de velden die kunnen worden toegevoegd aan de lijst. Zo kan men bijvoorbeeld snel zien of voor alle grootboekrekeningen een (juiste) Balans/WV-code is ingetoetst. Kaart Aan de rechterkant van het scherm, wordt de kaart getoond van de (in de lijst geselecteerde) grootboekrekening. Bovenin zijn de volgende knoppen beschikbaar. Indien in de geopende tab een knop niet beschikbaar is, wordt deze grijs weergegeven. Knoppen Direct naar Afdrukken Grootboek Dagboeken. Direct naar Afdrukken Grootboek Rekeningkaarten. Afdrukken Afgeletterde posten. Instellen Filter.

2 Tonen van meerdere boekjaren. Naar de Memo in de tab Stamgegevens van de grootboekrekening. Afletteren bevestigen. Navigatie U kunt naar het eerste record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor reeds op het eerste record staat. U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Het huidige record (in dit geval 83) en het totaal aantal records (186) worden automatisch weergegeven. U kunt naar het volgende record pagina door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het laatste record staat. U kunt naar het laatste record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het laatste record staat. Saldi Grootboekrek.nr. en Omschrijving Bovenin het scherm worden het grootboekrekeningnummer en de omschrijving van de opgevraagde grootboekrekening weergegeven. Omschrijving Alle perioden en de omschrijvingen hiervan worden automatisch weergegeven (het aantal perioden wordt opgegeven bij het aanmaken van een administratie). Periode (huidig boekjaar) De geboekte bedragen van een periode worden bij elkaar opgeteld en (per periode) in deze kolom weergegeven. Cumulatief (huidig boekjaar) Bij iedere periode worden de bedragen van de voorliggende perioden opgeteld. Dit zogenaamde cumulatieve saldo wordt (per periode) in deze kolom getoond. Het saldo dat in deze kolom bij de laatste periode wordt vermeld, is dus gelijk aan het Eindsaldo. Totalen De geboekte bedragen van een periode worden bij elkaar opgeteld. Alle bedragen bij elkaar opgeteld vormen het eindsaldo. Vergelijking met Budget

3 Door deze optie aan te vinken wordt ook het venster Budget getoond. Indien bij de grootboekrekening een jaarbudget en een budgetverdeelsleutel is ingevuld dan kan met behulp van deze button worden gekozen of de gegevens verdeeld over de perioden getoond moeten worden. Voortschrijdend Indien deze optie wordt aangevinkt dan worden de periodecijfers per regel gecumuleerd zodat een overzicht gegeven wordt t/m elke periode. Indien deze optie niet is aangevinkt dan worden de cijfers per afzonderlijke periode getoond. % (Percentage) Het verschil tussen het budgetbedrag en het gerealiseerde bedrag wordt hier weergegeven, uitgedrukt in een percentage. Periode Het jaarbudget wordt verdeeld over de aanwezige perioden. Hoe deze bedragen verdeeld zijn hangt af van de gebruikte budgetverdeelsleutel. Dit hoeft niet per se een evenredige verdeling te zijn. Budgetverdeelsleutels worden ingebracht in Onderhoud Algemeen Budgetverdeelsleutels. Automatisch wordt onderaan een totaal weergegeven. Dit is het jaarbudget zoals dat voor de betreffende grootboekrekening is ingebracht in Onderhoud Grootboek. Verschil Het verschil tussen het budgetbedrag en het gerealiseerde bedrag wordt hier weergegeven, uitgedrukt in een bedrag. Automatisch wordt onderaan een totaal weergegeven. Vergelijking met Vorig jaar Door deze optie aan te vinken wordt (indien aanwezig) het voorgaande boekjaar getoond. Periode (vorig boekjaar) Indien is gekozen voor "Vergelijking met Vorig jaar" wordt - naast de periode van het huidig boekjaar - het saldo van de betreffende periode van het vorig boekjaar getoond. Cumulatief (vorig boekjaar) Indien is gekozen voor "Vergelijking met Vorig jaar" wordt - naast het cumulatief van het huidig boekjaar - het cumulatief van het vorig boekjaar getoond. Mutaties De regels tonen de in het boekingsprogramma ingegeven informatie. Voor de kolommen Debet, Credit en BTW-bedrag worden onderaan automatisch de totalen berekend. Tevens wordt het saldo van de grootboekrekening getoond.

4 Het volgende venster verschijnt op het beeldscherm: Voor de getoonde rubrieken kan worden aangegeven of die moeten worden getoond op het scherm. Klik op Standaard om alle wijzigingen in de te tonen kolommen op te heffen en terug te keren naar de standaard instellingen van MINOX. Door te kiezen voor Bewerken wordt automatisch het boekingsprogramma (Taken Boeken) gestart. Indien het boekingsprogramma reeds geopend is, wordt het actieve dagboekblad gesloten. Het dagboekblad waarin zich de betreffende mutatie bevindt, wordt geopend en de cursor gaat naar de betreffende mutatie.

5 Er kan meer informatie van een regel worden opgevraagd door te klikken op deze icoon. Daardoor wordt er detailinformatie van de boeking getoond. Het venster Detailinformatie van een boekingsregel in Opvragen Grootboek ziet er als volgt uit: Behalve de gegevens uit het boekingsprogramma, worden ook de volgende gegevens getoond: Systeemdatum - De datum waarmee de computer is opgestart. Systeemtijd - De tijd van de computer op het moment dat de boekingsregel is gemaakt. Gebruiker - De naam van de gebruiker die de boeking heeft gemaakt. Dit is met name van belang in een netwerksituatie. In een stand-alone situatie staan hier altijd dezelfde initialen, namelijk die van de MINOX. Door te kiezen voor Afdrukken dagboekbladen wordt het dagboekblad waarin zich de betreffende mutatie bevindt, naar het beeldscherm geprint. Het is mogelijk het dagboekblad alsnog naar de printer te sturen. Door te kiezen voor Afdrukken rekeningkaarten wordt direct het onderdeel Afdrukken Grootboek Rekeningkaarten opgestart. Het grootboekrekeningnummer wordt automatisch ingevuld bij de selectie "Van - t/m".

6 Door het instellen van een Filter kan men bepalen welke mutaties worden getoond, bijvoorbeeld alleen de mutaties van het eerste kwartaal. Er kan een selectie worden opgegeven voor één of meerdere velden. De laatst ingegeven selecties blijven bewaard totdat MINOX wordt afgesloten. De titels van de kolommen waarvoor een filter is ingesteld worden in het oranje weegegeven. Door te klikken op Nulstellen kan men alle selecties ongedaan maken. In de tab Mutaties kan men de mutaties van meerdere boekjaren opvragen door middel van deze knop. In het venster worden de beschikbare jaren getoond: Achter de boekjaren die daadwerkelijk aanwezig zijn, wordt "Beschikbaar" vermeld. Stamgegevens De relevante stamgegevens van de grootboekrekening worden hier getoond. Een verdere beschrijving van de getoonde velden vindt u in Onderhoud Grootboek. Afletteren Het tabblad Afletteren is vrijwel identiek aan het tabblad Mutaties. In het tabblad Afletteren is het mogelijk om mutaties van een grootboekrekening af te vinken. Afletteren wordt doorgaans gebruikt bij boekingen die zijn gedaan op tussenrekeningen. Vaak worden op deze rekeningen boekingen "geparkeerd" waarvoor de definitieve bestemming niet bekend is, bijvoorbeeld vooruitbetalingen. Verschillende boekingen kunnen middels het afletteren aan elkaar gekoppeld worden. De niet-gekoppelde bedragen die overblijven, geven uiteindelijk het saldo van de rekening weer. Automatische boekingen worden niet getoond in het tabblad Afletteren.

7 Het volgende venster verschijnt op het beeldscherm: Voor de volgende rubrieken kan worden aangegeven of die moeten worden getoond op het scherm: Datum Documentnr. Dagboekcode Bladnr. Regelnr. Periodenr. Kostenplaatsnr. BTW Omschrijving Klik op Standaard om alle wijzigingen in de te tonen kolommen op te heffen en terug te keren naar de standaard instellingen van MINOX. Door te kiezen voor deze knop kan direct een overzicht worden geprint met de mutaties: Afgeletterde Niet afgeletterde Beide Het grootboekrekeningnummer wordt automatisch ingevuld bij de selectie "Van - t/m". Door te kiezen voor Afdrukken rekeningkaart wordt direct het onderdeel Afdrukken Grootboek Rekeningkaarten opgestart. Het grootboekrekeningnummer wordt automatisch ingevuld bij de selectie "Van - t/m". Door het instellen van een Filter kan men bepalen welke mutaties worden getoond: Afgeletterde Niet afgeletterde Beide Door te klikken op Nulstellen kan men alle selecties ongedaan maken. Afletteren bevestigen. Afletteren Status Omschrijving

8 Blanco. Niet afgeletterde mutaties hebben deze status. Gemarkeerd. Mutaties die zijn geselecteerd (met de linker muisknop) hebben deze status. Afgeletterd. Mutaties die zijn afgeletterd hebben deze status. Aan het eind van iedere regel kan in de kolom Status een mutatie worden afgeletterd. Door te klikken op een Blanco status, wijzigt de status in Gemarkeerd. Op dit moment is de mutatie nog niet afgeletterd. Met hulp van de knop "Afletteren bevestigen" wijzigt de status van een gemarkeerde mutatie in de status Afgeletterd afgeletterd.. Een mutatie blijft ook na het afsluiten van de administratie zichtbaar als Door opnieuw op de status van een afgeletterde mutatie te klikken, wijzigt de status weer in Blanco. Belangrijk Bij het afletteren is het eventueel ingestelde Filter belangrijk. Het Filter bepaalt of de afgeletterde, niet afgeletterde of alle mutaties worden getoond. Indien is gekozen voor "Niet afgeletterde", verdwijnt de mutatie direct van het scherm zodra deze wordt afgeletterd. Hierdoor blijven de nog af te letteren mutaties steeds zichtbaar.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

In de zoekregel voor deze icoon kan worden gezocht naar een Grootboekrekening door het intoetsen van:

In de zoekregel voor deze icoon kan worden gezocht naar een Grootboekrekening door het intoetsen van: Onderhoud Grootboek In dit onderdeel worden alle grootboekrekeningen ingetoetst. Indien er mutaties aanwezig zijn voor een bepaalde grootboekrekening, kan de betreffende rekening niet vervallen. Het grootboek

Nadere informatie

Voordat u een eerste betaalopdracht kunt vervaardigen, dient u de volgende onderdelen in uw administratie te controleren en/of in te voeren:

Voordat u een eerste betaalopdracht kunt vervaardigen, dient u de volgende onderdelen in uw administratie te controleren en/of in te voeren: Automatische betalingen Met de aanvullende module MINOX-Automatische betalingen kunt u betaalopdrachten vervaardigen vanuit MINOX. De betaalopdrachten worden in een bestand opgeslagen, dat naar keuze op

Nadere informatie

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen Pag 1 Dit is een functie waarvan de beschrijving ook te vinden is in de online Help pagina s. Met name de ervaren boekhouders zullen met deze controle functie veel tijd kunnen besparen. Hoofdmenu > Afletteren

Nadere informatie

Onderhoud Crediteuren

Onderhoud Crediteuren Onderhoud Crediteuren In deze tabel bevinden zich de stamgegevens van de crediteuren. Crediteuren zijn leveranciers ofwel schuldeisers. Het is alleen mogelijk om crediteurengegevens vast te leggen als

Nadere informatie

Stap 1: Aanmaken BTW-codes

Stap 1: Aanmaken BTW-codes Belangrijke informatie voor gebruikers van BaseNet: Gebruikers van BaseNet dienen in te loggen via https://preview.basenet.nl om onderstaande stappen te doorlopen. Na het doorlopen van onderstaande stappen

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER

AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER AAN DE SLAG MET DE QDAC AUDITFILE VIEWER INHOUD Inleiding... 2 Het uiterlijk van QDAC light... 2 Bestandsformaten... 2 Standaardanalyses... 3 Filters en knoppen... 3 De rode draad... 4 Openen van een Auditfile...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Als u in Intramed wilt gaan boekhouden, is het belangrijk dat u de beginbalans goed instelt. U stelt dan het beginsaldo op de bank- en of girorekening

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module?

Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module? Aangemaakt op 6 april 2017 / Gewijzigd op 5 september 2017 Hoe letter ik posten handmatig af in de Afletter Module? Na het inlezen van het bestand van uw Payment Server Provider, krijgt u het scherm Matching

Nadere informatie

Instructiekaart F4-58 > Verkopen per kas (Z-bon) verwerken

Instructiekaart F4-58 > Verkopen per kas (Z-bon) verwerken Voor het verwerken van de Z-bon is een boekingsstempel nodig. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K0705 Grootboekrekening Debet Credit 1000 Kas 1.844,50

Nadere informatie

6 Wijzigingen in de Info-programma's

6 Wijzigingen in de Info-programma's 6 Wijzigingen in de Info-programma's 6.1 Info Balans Er is een nieuw info-programma (menu: 'Info Balans') beschikbaar waarmee u direct de balansen op het scherm kunt tonen. Het betreft de: Kolommenbalans;

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Wings Beheersoftware

Wings Beheersoftware Wings Analytisch Wings Beheersoftware Inhoud 1. Algemene werking... 3 2. Parameters... 4 3. Basisbestanden... 7 3.1. Analytische rekeningen... 7 3.2. Analytische rubrieken... 9 3.3. Algemene rekeningen...

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken Voor de balie-uitgifte wordt op de contantfactuur een boekingsstempel gezet. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K325 Grootboekrekening Debet Credit 1000

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Nadat op Instellingen is geklikt, wordt een venster getoond met daarin de grafieken die kunnen worden aangepast.

Nadat op Instellingen is geklikt, wordt een venster getoond met daarin de grafieken die kunnen worden aangepast. Opvragen Dashboard Nadat is ingelogd door een gebruiker en een administratie is geopend, wordt het dashboard getoond. Er zijn drie manieren om informatie weer te geven: Op deze pagina: Staafdiagram Taartdiagram

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie

Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie Overzicht van de opgeloste changes in Unit4 Multivers versie 10.9.1 Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in Unit4 Multivers 10.9.1. De opgesomde wijzigingen gelden voor alle versies

Nadere informatie

Finsys 5. Financiële overzichten. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Financiële overzichten. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Financiële overzichten versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Financiële overzichten 1. 1 Kolommenbalans 2. 2 Balans 2.1 Balans 2.2 Balans tw ee jaren 3. 3 Resultaat

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET QDAC VOLLEDIG

AAN DE SLAG MET QDAC VOLLEDIG AAN DE SLAG MET QDAC VOLLEDIG INHOUD Het uiterlijk van QDAC... 2 De rode draad... 4 Openen van een Excel bestand... 4 Totaliseren van velden... 6 Sorteren van velden... 7 Analyses: Gaps... 8 Openen van

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0 Handleiding Abakus Bankmutaties 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Bankmutaties... 3 Hoe voer ik mijn bankmutaties in?... 3 Hoe wijzig ik eerder ingevoerde bankmutaties?... 3 Handmatige

Nadere informatie

4 AFDRUKKEN DAGBOEKEN, BALANSEN, GROOTBOEK

4 AFDRUKKEN DAGBOEKEN, BALANSEN, GROOTBOEK 4 AFDRUKKEN DAGBOEKEN, BALANSEN, GROOTBOEK 4.1 AFDRUKKEN DAGBOEKEN, BALANSEN, GROOTBOEK Centralisatiedagboek: Module FINANCIEEL Lijsten, Centralisatiedagboek Deze lijst geeft van alle gebruikte dagboeken

Nadere informatie

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 SPECIFIEK 1.2. Overzicht instellingen 4 WERKING MONITOR VERRICHTINGEN 2.1. De monitor en de selecties 5 2.2.

Nadere informatie

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Financieel Management Systeem Versie beschrijving 4.5 Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Inhoud 1. GROOTBOEK 3 1.1. ONDERHOUD 3 1.1.1. AFLETTERING 3 1.1.2.

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding Bank invoer Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International N.V.

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

Copy of Scan en Herken UBL - in bewerking

Copy of Scan en Herken UBL - in bewerking Copy of Scan en Herken UBL - in bewerking Met Scan & Herken is het mogelijk om gescande inkoopdocumenten snel en eenvoudig in uw administratie te verwerken. Met bijvoorbeeld uw mobiel of scanner maakt

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers Platinum 10.1.0 hotfix 3 (alle versies)

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers Platinum 10.1.0 hotfix 3 (alle versies) Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers Platinum 10.1.0 hotfix 3 (alle versies) Opgeloste, externe changes in de UNIT4 Multivers Platinum 10.1.0 Hotfix 3 (alle versies). Het is een overzicht

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Verkoopmap 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 7 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Het beginscherm... 3 Dagboek-map Verkoop:... 3 Contact... 7 Zelfhulp en handleidingen... 7 2014 Abakus

Nadere informatie

Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken

Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken Versie 3.0 06-07-2015 Inhoudsopgave Stap 1. Module Vaste prijsafspraken... 2 Stap 2. Toevoegen VPA-template... 2 Stap 3. Vastleggen definitie VPA-template... 2

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS - MODULE PROJECTEN

UNIT4 MULTIVERS - MODULE PROJECTEN UNIT4 MULTIVERS - MODULE PROJECTEN WIJZIGING VANAF VERSIE 10.1.1182.796 (10.1.1 HF3) DOCUMENT VERSIE DATUM 26 juni 2013 AUTEUR Tamarah Carolus INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. OHW projecten: actuele stand

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie

HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 HANDLEIDING Q1400 Horeca Tafelregistratie Pag.: 1 Q-LINE Q1400 Tafelregistratie Handleiding versie 2.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa functies...4

Nadere informatie

Incura Boekhouding: schermen en knoppen

Incura Boekhouding: schermen en knoppen Incura Boekhouding: schermen en knoppen Inleiding Incura Boekhouding is een volwaardig boekhoudpakket. De mogelijkheden zijn uitgebreid en kunnen naar behoefte van de gebruiker worden aangepast. Toch hoeft

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Module inlezen bankmutaties

Module inlezen bankmutaties Module inlezen bankmutaties 10/9/2018 Module bankmutaties inlezen Inleiding... 3 Bestandsformaat CAMT.053... 3 Matchen... 3 Instellingen... 4 Grootboek onbekende posten... 4 Match drempel instellen...

Nadere informatie

Handleiding. Afletteren Bankafschriften

Handleiding. Afletteren Bankafschriften Handleiding Afletteren Bankafschriften Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.6.0 Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in UNIT4 Multivers 10.6.0. De opgesomde wijzigingen gelden voor alle versies van

Nadere informatie

De gebruikersvriendelijke en efficiënte user interface van Oculus

De gebruikersvriendelijke en efficiënte user interface van Oculus ! " #$ # % #& " #$ # % #& ' ' ( ) Oculus iopener De gebruikersvriendelijke en efficiënte user interface van Oculus Niets uit dit document mag op enigerlei wijze worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Expert/M Plus. Analytische module.

Expert/M Plus. Analytische module. Expert/M Plus Analytische module www.kluwersoftware.be Inhoudsopgave ALGEMEEN... 2 OPSTARTEN VAN EEN ANALYTISCHE BOEKHOUDING... 2 EEN NIEUW EXPERT/M PLUS DOSSIER MET ANALYTISCHE VERWERKING... 2 EEN BESTAAND

Nadere informatie

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks Aanpassingen in de Teleboekhouden webapplicatie (algemeen) Startpagina Het in YOB tonen van actieve kantoormedewerkers ipv alle kantoormedewerkers. Brutomarge cilinder wordt getoond. Grafieken 'Top10 Opbrengsten',

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Alure Uren Weekstaat

Alure Uren Weekstaat Alure Uren Weekstaat 10.9 2016 0704 Alure Uren Weekstaat... 1 1 Alure Uren weekstaat... 2 1.1 Weekstaat openen... 2 1.1.1 Alure Vandaag... 2 1.1.2 Mijn Weekstaten... 2 1.2 Weekstaat mutaties invoeren...

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Invoeren bank- en giromutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Invoeren bank- en giromutaties versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren bank- en giromutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6

Nadere informatie

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie.

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Boekingsprogramma In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Voor u kunt gaan boeken moeten er een aantal instellingen gedaan worden. - Grootboeken - Dagboeken

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

PERIODEAFSLUITING 2018

PERIODEAFSLUITING 2018 PERIODEAFSLUITING 2018 Voorwoord Dit document is geschreven ter ondersteuning van de periodeafsluiting. Het maakt stapsgewijs duidelijk welke stappen er gevolgd moeten worden om een periode correct af

Nadere informatie

Administratie Instellingen configureren

Administratie Instellingen configureren Administratie Instellingen configureren Januari 2012 2012 Copyright Asperion INHOUD 1 Begin van een nieuwe administratie... 4 2 Configureren standaardinstellingen... 7 2.1 Algemene administratie instellingen...

Nadere informatie

Vervolgens kunt u de nota's opbouwen, en een incasso-bestand aanmaken en versturen naar het servicebureau / uw bank.

Vervolgens kunt u de nota's opbouwen, en een incasso-bestand aanmaken en versturen naar het servicebureau / uw bank. Hoofdstuk 1 Inleiding Het is mogelijk om declaraties door middel van automatische incasso te laten incasseren via een servicebureau (bijvoorbeeld Interpay), of via uw eigen bank. Voor patiënten hoeft u

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

finast Brochure financiële software Grootboek

finast Brochure financiële software Grootboek Brochure De meeste systemen verlangen te veel en te complexe handelingen bij het invoeren en opvragen van de benodigde gegevens. Dat wil zeggen veel tijdverlies. FINAST ontzorgt. FINAST is een pakket wat

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes

Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes Handleiding Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen...3 2. Boekingen toevoegen...7 3. Boekingen bewerken...12 4. Boekingen

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

Train de Trainer - ANBO

Train de Trainer - ANBO Train de Trainer - ANBO Twinfield v6.0 April 2011 Twinfield International NV De Wel 20-b 3871 MV Hoevelaken Nederland belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Hoofdproces: 120 Boekhouding

Hoofdproces: 120 Boekhouding Hoofdproces: 120 Boekhouding Onderdeel: 120.010 Algemeen Handleiding: 120.010.020 Maand en jaarafsluitingen Programmaversie: HSP 3.32 4 november 2014 1 Doel Het definitief afsluiten van periodes in de

Nadere informatie

Handleiding. Personeelskorting

Handleiding. Personeelskorting Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. EEN BOEKJAAR VOORLOPIG AFSLUITEN EN EEN NIEUW BOEKJAAR OPENEN... 2

Inhoudsopgave 1. EEN BOEKJAAR VOORLOPIG AFSLUITEN EN EEN NIEUW BOEKJAAR OPENEN... 2 Afsluiten Boekjaar Het boekjaar kun je in King (vanaf versie 5.56a1)op twee manieren afsluiten: Voorlopig (mét voorlopige boekingsgangen) en Definitief (zónder voorlopige boekingsgangen) Ook kun je later

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

I-WISE. Naam van de bedrijf Datum laatste wijziging. Wijziging persoonlijke instellingen

I-WISE. Naam van de bedrijf Datum laatste wijziging. Wijziging persoonlijke instellingen Inleiding In I-Wise kun je alle gegevens raadplegen van alle reserveringen, overeenkomsten, termijnfacturen etc. Alles wordt direct opgeslagen en is online zichtbaar voor je. Op elk moment van de dag heb

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex)

Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex) Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex) Dit stappenplan heeft u nodig om uw administraties in Accountview gereed te maken voor het nieuwe

Nadere informatie

KING WEBSERVICES 2.0 AFSLUITEN BOEKJAAR IN KING 5.56A

KING WEBSERVICES 2.0 AFSLUITEN BOEKJAAR IN KING 5.56A KING WEBSERVICES 2.0 HANDLEIDING KING WEBSERVICES 2.0 AFSLUITEN BOEKJAAR IN KING 5.56A SERVICE.KING.EU HANDLEIDING AFSLUITEN BOEKJAAR IN KING 5.56 INHOUD Het boekjaar kun je in King op twee manieren afsluiten:

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Invoeren kasmutaties versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren kasmutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Selecteer

Nadere informatie

BTW aangifte in Autotaal Easy-work instellen

BTW aangifte in Autotaal Easy-work instellen BTW aangifte in Autotaal Easy-work instellen In Easy-work is onder Handelingen onder de menukeuze BTW aangifte een berekening van de af te dragen en te vorderen BTW mogelijk. Ook saldo s voor leveringen

Nadere informatie

VISMA TELEBOEKHOUDEN

VISMA TELEBOEKHOUDEN VISMA TELEBOEKHOUDEN Wat is nieuw in VISMA Teleboekhouden t.o.v. versie 7.3a Disclaimer Dit document is eigendom van Visma Teleboekhouden BV en blijft dit ook te allen tijde. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

<licentiecategorie> (licentiecategorie waartoe de ingelogde gebruiker behoort)

<licentiecategorie> (licentiecategorie waartoe de ingelogde gebruiker behoort) AllSolutions 10.0.21 Online samenwerken Algemeen Extra systeemvariabelen toegevoegd Op alle plekken in het systeem waar u systeemvariabelen kunt gebruiken (onder meer bij de weergaven, instellingen en

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING

QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING QLINE Q1000 BASIS HANDLEIDING Versie 0.1 Inhoud Kassa opstarten... 2 Aanmelden medewerker... 2 Betekenis knoppen kassascherm... 4 Aanslaan & Afrekenen... 6 Betaalwijze Pin (gekoppelde pin)... 6 Betaalwijze

Nadere informatie