Wat levert een data driven recruitment mijn organisatie op?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat levert een data driven recruitment mijn organisatie op?"

Transcriptie

1 Wat levert een data driven recruitment mijn organisatie op?

2 Na het lezen van deze whitepaper weet je meer over: De toekomst van recruitment Wat data driven recruitment is Game-based assessments Het juiste functieprofiel samenstellen Video solliciteren en video analytics De voor- en nadelen van data driven recruitment Recruiters blijven belangrijk!

3 De toekomst van recruitment Als recruitment of talent acquisition manager ben je altijd bezig met het zoeken, aantrekken en werven van de beste kandidaten tegen de laagst mogelijke kosten in een zo kort mogelijke tijd. Dat is waar het bottomline om gaat. In de altijd veranderende arbeidsmarkt valt dat niet mee. De war for talent is inmiddels in een groot aantal sectoren sterk voelbaar. De noodzaak om te veranderen dringt steeds meer door binnen de muren van de afdeling recruitment. De huidige werkwijze van stapels cv s scannen in 10 seconden of juist uren sourcen naar de juiste kandidaten om vervolgens kandidaten te selecteren op onderbuikgevoel werkt niet meer. Recruitment vraagt om een andere, vernieuwende aanpak die sneller, objectiever en een grotere toegevoegde waarde voor de organisatie heeft. Een meer data driven aanpak biedt kansen om als organisatie een verbeterslag in het recruitmentproces te maken. Wat is Data Driven Recruitment? Alles wat met analytics en data te maken heeft is hot, ook binnen recruitment. De vele seminars en events die rondom recruitment georganiseerd worden gaan veel over nieuwe technologieën en de kracht van data. Maar wat is een datagedreven recruitment aanpak nu eigenlijk? Bij de werving van kandidaten kun je data gebruiken om te achterhalen waar jouw kandidaten vandaan komen en kun je bijvoorbeeld het proces dat een kandidaat doorloopt analyseren (candidate experience). De eerste stappen in een data driven aanpak zet je al snel door data uit Google Analytics met gegevens uit je recruitmentsysteem en social media te combineren. Je kunt vervolgens veel gerichter sourcen en adverteren. Ondanks dat er krapte op de arbeidsmarkt is, blijft het belangrijk dat ook de selectie van kandidaten goed verloopt. Hoe weet je nu zeker dat jouw kandidaat ook echt op een functie binnen een organisatie past? Dat is veel lastiger om te meten. Bij veel organisaties gebeurt dit nog op gevoel en een subjectief CV of linkedin profiel. Het gevolg is dat organisaties minder succesvol zijn omdat mensen niet op de juiste plek zitten, wat weer leidt tot verloop en ziekteverzuim. Wist je dat de kosten voor een bad hire gemiddeld ,- bedragen! Met Data Driven Recruitment selecteert niet de mens de juiste kandidaat, maar een algoritme. Men spreekt dan over HR- of People Analytics. De ontwikkelingen hierin gaan ontzettend snel. Een algoritme wordt gevoed met objectieve en betrouwbare data. Bijvoorbeeld door data te gebruiken die verzameld is via gevalideerde (game-based) assessments, kwantitatieve bedrijfsgegevens en bijvoorbeeld gewenste organisatiewaarden (cultuur).

4 Volgens Deloitte (2017) gelooft 75% van de bedrijven dat het belangrijk is om people analytics te gebruiken, maar slechts 8% vindt hun organisatie sterk op dit vlak. Dit gat tussen wat bedrijven willen en wat bedrijven doen als het gaat om people analytics voor recruitment, biedt een enorme kans voor recruitment om hier je voordeel mee te doen. Game based assessments Maar wat zijn dat dan; game based assessments? En hoe onderscheiden deze zich van de meer traditionele assessment? Traditionele assessments komen voort uit de psychologie en bestaan grotendeels uit vragenlijsten. De nieuwe generatie assessments, waar de game-based assessments onder vallen zijn ontwikkeld vanuit een andere hoek: de neurowetenschappen. Middels het spelen van games, die ook wetenschappelijk gevalideerd zijn, kan objectief vastgesteld worden hoe iemands hersenen werken en hoe sterk de cognieve, sociaal emotionele en basisvaardigheden zijn. Zo kunnen met games het geheugen, mate van aandacht en hoe snel iemands hersenen werken en ook de executieve functies zoals plannen en organiseren gemeten worden. Ook zijn er games beschikbaar die vaststellen of iemand emoties bij anderen herkent. Een belangrijke voorwaarde voor empathie. Het voordeel van dit soort assessments is dat ze praktisch niet te manipuleren zijn, terwijl vragenlijsten altijd sociaal wenselijk ingevuld kunnen worden. Je kunt immers wel zeggen dat je de emoties van anderen goed kunt inschatten of heel geconcentreerd kunt werken. Met dit type, assessments kan het gemeten en afgezet worden tegen andere kandidaten die dezelfde assessments maken. Door de 1000-en datapunten onderling te vergelijken komt een heel uitgebreid profiel beschikbaar. Afb 1. Voorbeeld game-based assessment

5 Zorg voor de juiste functie profielen De game based assessments geven inzicht in de talenten en ontwikkelmogelijkheden van een kandidaat. Maar hoe selecteer je vervolgens de juiste kandidaat? Hiervoor is het belangrijk om precies te weten waar je naar op zoek bent. Wat je nodig hebt is afhankelijk van de functie inhoud, maar zeker ook van de samenstelling van het team waarin iemand komt te werken en bijvoorbeeld ook of iemand binnen de cultuur van een organisatie past. Vaak praat een recruiter hierover met een leidinggevende. Uit onderzoek blijkt echter dat het moeilijk in te schatten is wat je nodig hebt. Data driven recruitment kan hierbij helpen en gaat nog een stap verder. Het is voortaan mogelijk om profiel samen te stellen op basis van benchmarks, cultuurwaarden en de talenten van de teams. De talenten worden vervolgens afgezet tegen het profiel, zodat de beste kandidaten boven komen drijven. De combinatie van game-based assessments en het juiste profiel levert meer geschikte medewerkers op, waardoor het aantal bad-hires afneemt. Dit leidt direct tot minder kosten en een betere retentie. En door alles te digitaliseren en alleen interessante kandidaten uit te nodigen voor een gesprek gaat ook nog een de time to hire omlaag. Afb 2. Matching en Ranking van kandidaten aan het juiste functieprofiel Video interviewing en video analytics Anno 2019 zien we ook dat de inzet van video interviewing en video analytics een vlucht neemt. Ook deze functionaliteiten passen prima binnen een data driven recruitment aanpak. Video solliciteren is een pre-selectiemiddel dat plaatsvindt vóór het sollicitatiegesprek. De kandidaat kan zich voorstellen en/of gerichte vragen beantwoorden. Het voordeel van het inzetten van video analytics is tijdsbesparing en je krijgt een eerste indruk van de sollicitant. Een nadeel is dat de sollicitant zelf geen vragen kan stellen over de functie en het bedrijf. Je kunt de video s zelf beoordelen, maar je kunt dit ook middels video analytics doen.

6 Met video analytics (ook wel video intelligence genoemd) analyseert software de video s die de kandidaten hebben opgenomen. De software analyseert elke spierbewegingen in het gezicht waarmee gecategoriseerd wordt welke emoties de persoon laat zien. Voor deze analyse worden de 7 universele emoties gebruikt die wereldwijd hetzelfde geïnterpreteerd worden, onafhankelijk van cultuur en culturele gebruiken. De 7 emoties zijn blij, boos, verdrietig, bang/angstig, verrassing/verbazing, minachting en walging. Afb 3. Cognisess Deep Learn Video Intelligence Het voordeel van deze manier van analyseren is dat de computer de emoties objectief beoordeelt en alle nuances meeneemt. Mensen zijn niet in staat om alle emoties voor 100% goed te observeren en te interpreteren. Dit levert een bias op die je als organisatie wilt voorkomen. Met een dergelijke analyse wordt het mogelijk om inzicht te krijgen in hoe iemand zich echt voelt. Dit is vooral belangrijk voor rollen waarbij het omgaan met klanten belangrijk is. Naast emoties kunnen ook kenmerken als expressiviteit en een positieve uitstraling gemeten worden. Vervolgens kan door de combinatie van emoties, expressiviteit en een positieve uitstraling voorspeld worden hoe waarschijnlijk het is dat iemand een persoon om hulp vraagt of dat het makkelijk is om een praatje mee te maken. Maar er kan meer met video analytics. Het is tegenwoordig ook mogelijk om micro expressies te meten. Micro-expressies zijn korte spierbewegingen in het gezicht die een halve seconde of korter duren en moeilijk met het blote oog waarneembaar zijn. Micro-expressies verschijnen vaak onbewust op ons gezicht en drukken de emoties uit die we op dat moment voelen. De spieren in onze gezichten zijn sneller dan het brein en worden pas een moment later aangepast aan wat sociaal wenselijk is. Micro expressies zeggen hiermee iets over de echte emoties van mensen, voordat ze de slag naar sociaal wenselijk gedrag maken. Het geeft inzicht in wat een mens echt motiveert en niet wat ze denken dat ze moeten zeggen.

7 Software is in staat om real-time honderden video s te analyseren en te verwerken. Ook hier geldt dat deze manier van analyseren bijdraagt aan een beter en objectiever beeld van een kandidaat in relatie tot waar je als organisatie naar op zoek bent, het bespaart enorm veel tijd en daarmee geld en het leidt tot betere keuzes.door het inzetten van video interviewing en video analytics bieden organisaties alle kandidaten de kans om te laten zien wie ze zijn en of ze bij de organisatie en rol passen. Een organisatie is niet meer afhankelijk van de tijd die bij de recruiters en andere betrokkenen beschikbaar is. De kans op succes wordt hiermee vergroot en iedereen krijgt een gelijke kans. De voor- en nadelen van data driven recruitment Het belangrijkste voordeel van data driven recruitment is dat het selectieproces eerlijker en objectiever verloopt. Middels data kunnen vooroordelen zoveel mogelijk uit het proces verwijderd worden. Je kunt zelfs kiezen voor anoniem solliciteren. Iedereen heeft vooroordelen. We zijn ons daar niet altijd van bewust, maar we maken honderden beslissingen per dag op basis van onze ervaringen. Het kan niet anders dan dat we ook binnen het recruitmentproces te maken hebben met vooroordelen. Tijdens een studie van PNAS werden mensen uitgenodigd om een aantal sollicitanten te beoordelen. De kandidaten kregen random een vrouwelijke of mannelijke identiteit. Het volgende werd geconcludeerd: De mannelijke kandidaten werden beter gekwalificeerd dan de vrouwelijke kandidaten. De deelnemers waren eerder geneigd om mannelijke kandidaten aan te nemen in plaats van vrouwelijke kandidaten. De mannelijke kandidaten kregen een hoger startsalaris aangeboden dan de vrouwelijke kandidaten. Ze waren bereid om meer te investeren in de ontwikkeling van een mannelijke kandidaat dan in de ontwikkeling van een vrouwelijke kandidaat. Er zijn hier onbewuste vooroordelen in het spel. De deelnemers hebben de vrouwen niet opzettelijk uitgesloten vanwege hun geslacht. Toch heeft hun onbewuste vooroordeel hiertoe aangezet. In een echte wervingssituatie hebben deze vooroordelen invloed op het wervingsbesluit, de loopbaanontwikkeling en het salaris van de kandidaten. Het is aannemelijk dat niet de beste kandidaat gekozen wordt, maar de kandidaat die het beste bij de positieve vooroordelen van de beslisser past. Uit onderzoek blijkt dit dan ook veelvuldig te gebeuren.

8 Andere voordelen zijn: Candidate sources: het systematisch meten waar de beste talenten vandaan komen, zodat je gericht je marketingkosten voor recruitment kunt inzetten. Quality of hire: het analyseren welke eigenschappen van de kandidaten (onder andere persoonlijkheid, vaardigheden, gedrag, kennis, team- en cultuurfit) zorgen voor een perfecte aanname voor een specifieke rol in jouw bedrijf. Short listing kandidaten: door het gebruik van software kunnen de eigenschappen van kandidaten objectief in kaart gebracht worden, waarbij de beste kandidaten op basis van matchen en ranken ten opzichte van het gewenste profiel door kunnen gaan naar een volgende ronde in het recruitmentproces. Cost per hire/time to hire: het is bewezen dat je geld en tijd bespaart door data driven recruitment in vergelijking met traditionele recruitment processen. Workforce planning forecasts: het pro-actief kunnen identificeren en voorspellen van de beste tijd om op of af te schalen door verloopcijfers en marktgegevens te onderzoeken. Diversiteit: het meten en verbeteren van de diversiteit op de werkvloer door het analyseren van demografische cijfers en identificeren van bottlenecks. Door het inzetten van people analytics kun je een belangrijke bijdrage leveren aan diversiteit, doordat anoniem solliciteren leidt tot een selectie op basis van competenties en niet op basis van geslacht, leeftijd, etc. Bad hires: doordat je door analytics scherper in beeld hebt wat jouw organisatie zoekt en wat er bij je organisatie past, daalt het aantal bad hires, waardoor de hiringkosten omlaag gaan.

9 Candidate Experience: de beste kandidaten hebben vaak meerdere opties. Als je in staat bent om de kandidaten te binden en te boeien door een snel, maar leuk traject, dan zijn ze geneigd eerder voor jouw organisatie te kiezen. Strategische partner: doordat je objectieve data toevoegt aan jouw expertise help je de organisatie en met name de business om meer zicht te krijgen op het human capital van de organisatie en help je de business om op tijd op of af te schalen. Er zitten ook een aantal nadelen aan het inzetten van data driven recruitment. Met data driven recruitment kun je veel aspecten meten en een betere keuze maken. Dat staat buiten twijfel. Er zijn 2 aspecten die belangrijk zijn in de overwegingen: 1. Denk goed na wanneer in het sollicitatieproces je wat inzet. De kandidaat wil zelf ook een gevoel krijgen bij jouw organisatie. Zorg voor wederkerigheid, dat de persoonlijke momenten met een kandidaat er zijn. Dat een kandidaat zicht krijgt op de werkzaamheden, de cultuur en de collega s. Maar gebruik de data die je hebt om gerichte en diepgaande gesprekken te voeren. 2. Met analytics kun je veel meten rondom talent en het talent dat een organisatie nodig heeft. De specifieke werkervaring, maar ook aspecten als de thuissituatie kunnen niet gesimuleerd worden. Om de specifieke werkervaring te testen is het aan te bevelen om een persoon een dag mee te laten lopen of een specifieke opdracht mee te geven tijdens het sollicitatiegesprek. Recruiters blijven belangrijk! Ondanks dat veel onderdelen van het recruitmentproces geautomatiseerd worden, blijven recruiters belangrijk. Met name de rol van een recruiter gaat veranderen. Andere vaardigheden worden belangrijker: aan de wervingskant zien we een verschuiving naar marketing vaardigheden. En aan bij de selectie zien we verschuivingen naar onboarding en retentie. We zien ook dat recruitment veel meer een onderdeel van de business gaat worden. Door data analyse vaardigheden toe te voegen aan de werkzaamheden, kan een recruiter de business gaan helpen om de juiste persoon op de juiste plek te zetten. Nu, maar zeker ook in de toekomst met voorspellende analytics. De rol van de recruiter kan hiermee meer strategischer en in de lijn gepositioneerd worden. De recruitment afdeling zal met name in organisaties die door robotisering en automatisering naar andere verdienmodellen zoeken een strategische rol in kunnen nemen. Wat niet gaat veranderen is de rol van recruiter naar de kandidaat. De ervaring tijdens het recruitment proces staat voorop. De recruiter heeft door de vele data en inzichten meer informatie in handen. Zorg ervoor dat je de uitkomsten goed interpreteert, zodat de gesprekken meer diepgang krijgen. De uitdaging zal zijn om een onderbuikgevoel of mening van je af te zetten en op de data gaat vertrouwen.

10 Ook aan de slag met Data Driven Recruitment? Wij voorspellen en zien dat de toekomst van het Recruitment werkveld sterk gaat veranderen door de samenwerking tussen slimme technologie en de mens. Om als Recruitment afdeling te anticiperen op deze technologische verandering is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Het is belangrijk om toegevoegde waarde te blijven leveren voor jouw organisatie en/of klanten waarvoor je werkt. Neem afscheid van het nemen van beslissingen op basis van een onderbuikgevoel. Zorg ervoor dat de data voor je gaan werken. Het zorgt voor een sneller aannameproces, voor minder bad hires, voor meer diversiteit en voor wendbaarheid in jouw organisatie. Meer weten over hoe IVY works kan helpen bij het implementeren van een data driven recruitment? Vraag een demo aan via of mail naar of bel naar Great Talents make Great Companies IVY works biedt een end-to-end oplossing voor het in kaart brengen van de huidige en in de toekomst benodigde talenten. Wij doen dit door op neurowetenschappelijke theorie gebaseerde game-based assessments. We helpen je te begrijpen wat jouw beste talent de beste maakt en hoe je succesvolle teams samenstelt. De technologie die we daarvoor gebruiken wordt omschreven als fun, innovatief, efficiënt en extreem krachtig. De algoritmes in de machine herkennen patronen en zorgen voor de analyses. Aan jou de taak om deze real-time inzichtelijke resultaten te vertalen naar jouw HR-praktijk. Geen ingewikkelde statistische berekeningen, maar overzichtelijk en inzichtelijk via het dashboard op het platform.

11

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Na het lezen van deze white paper weet u: Wat een strategische personeelsplanning (SPP) is Hoe organisaties veranderen door automatisering

Nadere informatie

P&O Masterclass. werving & selectie. Maak van je werving een specialisme

P&O Masterclass. werving & selectie. Maak van je werving een specialisme P&O Masterclass werving & selectie Masterclass in 2 delen Deel 1 Voorstellen FairSterk en doel masterclass Stellingen! Arbeidsmarktcommunicatie Workshop arbeidsmarktcommunicatie Evaluatie workshop Deel

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Van je werving een specialisme maken. De voordelen van een creatieve RPO

Van je werving een specialisme maken. De voordelen van een creatieve RPO Van je werving een specialisme maken De voordelen van een creatieve RPO Inhoud In deze whitepaper gaat het over een nieuw concept binnen de recruitmentwereld, de creatieve RPO. Zo gaan we dieper in op

Nadere informatie

Deezze. Deezze. Predictive profiling. 5 redenen waarom jij hier niet meer omheen kunt

Deezze. Deezze. Predictive profiling. 5 redenen waarom jij hier niet meer omheen kunt Predictive profiling 5 redenen waarom jij hier niet meer omheen kunt Inleiding Online assessment tools helpen de recruiter bij de eerste selectie van medewerkers. Momenteel zijn de meest gebruikte pre-selectie

Nadere informatie

Nederlandse versie PREMIUM

Nederlandse versie PREMIUM Nederlandse versie PREMIUM 2 CompanyMatch CompanyMatch identificeert, typeert en matcht werkgevers en werkzoekenden op basis van Cultural Fit. CompanyMatch maakt uw Employer Brand interactief CompanyMatch

Nadere informatie

Selecteren volgens de BarHeim-methode. In 5 stappen succesvol managementen directieposities invullen

Selecteren volgens de BarHeim-methode. In 5 stappen succesvol managementen directieposities invullen Selecteren volgens de BarHeim-methode In 5 stappen succesvol managementen directieposities invullen Selecteren volgens de BarHeim-methode In 5 stappen succesvol management- en directieposities invullen

Nadere informatie

harver Talent Pitch, zorgvuldige en efficiënte selectie van callcenter medewerkers.

harver Talent Pitch, zorgvuldige en efficiënte selectie van callcenter medewerkers. harver Talent Pitch, zorgvuldige en efficiënte selectie van callcenter medewerkers. Voor uw callcenter zoekt u de mensen die het best bij het ideale profiel van een callcenter medewerker passen; mensen

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES HUDSON RECRUITMENT & TALENT MANAGEMENT DE BESTE PROFESSIONALS VOOR SALES, MARKETING, HR EN GENERAL MANAGEMENT Ze zijn schaars: professionals

Nadere informatie

Monsterboard: 2019 wordt het jaar van whatsapp, chatbots, videosolliciteren en voice search

Monsterboard: 2019 wordt het jaar van whatsapp, chatbots, videosolliciteren en voice search 21 januari 2019, 15:45 (CET) Monsterboard: 2019 wordt het jaar van whatsapp, chatbots, videosolliciteren en voice search Amsterdam, 18 januari 2019 In 2019 gaat mobile recruitment definitief doorbreken,

Nadere informatie

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland MF SELECT MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland Wie is MF Select MF Select is onderdeel van de MF Groep en heeft al ruim 20 jaar ervaring op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Nadere informatie

Trends & Ontwikkelingen

Trends & Ontwikkelingen Blok 6 Trends & Ontwikkelingen Max van Liemt Masterclass HR Bedrijfskunde 2, 3 en 13 oktober 2017 www.hrbedrijfskunde.nl BARTON S 3 LAWS OF THE WEB 1 Ifitcanbe SHARED itwillbe SHARED 2 Ifitcanbe RATED

Nadere informatie

Hoe selecteert Nederland? Selecteren anno nu en in de toekomst

Hoe selecteert Nederland? Selecteren anno nu en in de toekomst Hoe selecteert Nederland? Selecteren anno nu en in de toekomst Hoe selecteert Nederland? Voor je ligt de rapportage die wij hebben gemaakt naar aanleiding van het onderzoek Hoe selecteert Nederland?. Dit

Nadere informatie

Presentatie dotconnectgroup. Presentatie dotconnectgroup

Presentatie dotconnectgroup. Presentatie dotconnectgroup Presentatie dotconnectgroup Presentatie dotconnectgroup 1 Wat is Rent a-recruiter? Het uitbesteden van de werving-& selectie procedure voor één of meerdere specifieke vaste vacature(s) aan een ervaren

Nadere informatie

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding.

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. Together is better Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. The way we work In een tijd waarin de arbeidsmarkt krap is en de vraag naar talent steeds groter wordt werkt het maar

Nadere informatie

Handboek divers talent

Handboek divers talent Talent Solutions Handboek divers talent Het vinden, aantrekken en behouden van talent in vele vormen talent.linkedin.com 1 Inhoudsopgave Inleiding 03 03 Kandidaten aantrekken 10 01 Draagvlak creëren 04

Nadere informatie

WHITE PAPER. Top 6 meest zinvolle assessmomenten. talent assessment. 6. kans op contraproductief gedrag in de werkomgeving

WHITE PAPER. Top 6 meest zinvolle assessmomenten. talent assessment. 6. kans op contraproductief gedrag in de werkomgeving Top 6 meest zinvolle assessmomenten Het ene allesbepalende assessment wordt steeds vaker vervangen door talrijke assessmomentjes En op elk assessmomentje kun je iets meer te weten komen over iemands psychologische

Nadere informatie

mt&v HR Services mt&v Assessment Services

mt&v HR Services mt&v Assessment Services mt&v HR Services Organisaties hebben ambities. Het concretiseren van de ambitie van een organisatie door middel van een heldere, missie, met concrete doelstellingen en strategie, is cruciaal voor elke

Nadere informatie

Talent Analytics. Wat levert het op? Hoe kan ik starten?

Talent Analytics. Wat levert het op? Hoe kan ik starten? Talent Analytics Wat levert het op? Hoe kan ik starten? 2 Inhoud Inhoudsopgave Over de auteur 3 Inleiding 4 Talent analytics: wat levert het op? 7 Talent Analytics en concrete HR vragen 10 Hoe kan ik starten

Nadere informatie

Recruitment Tech Trends 2018

Recruitment Tech Trends 2018 Recruitment Tech Een vooruitblik op de technologische trends op de recruitmentmarkt in 2018 Technology, Solution and Data driven Talent centric Na andere sectoren heeft ook talent acquisitie de eerste

Nadere informatie

van baan naar baan met risesmart. human forward.

van baan naar baan met risesmart. human forward. van baan naar baan met risesmart. human forward. introductie ondersteuning persoonlijk alumni programma van baan naar baan samen met risesmart. Bij RiseSmart word je van a tot en met z geholpen om het

Nadere informatie

Meten is weten!? De stem van sollicitanten en medewerkers.

Meten is weten!? De stem van sollicitanten en medewerkers. Meten is weten!? De stem van sollicitanten en medewerkers. November 2017 Job Mensink Mitchell van Koert Richard Jonkhof Enrico Heidelberg Doorsight Achmea Endouble Absolute Recruiter, Riot Games, Suitsupply

Nadere informatie

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland MF SELECT MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland Wie is MF Select MF Select is onderdeel van de MF Groep en heeft al ruim 20 jaar ervaring op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Nadere informatie

Employer Branding & recruitment. Hoe maak je je als werkgever aantrekkelijk voor werknemers?

Employer Branding & recruitment. Hoe maak je je als werkgever aantrekkelijk voor werknemers? Employer Branding & recruitment Hoe maak je je als werkgever aantrekkelijk voor werknemers? Waarom Employer Branding / Recruitment? Uitdagingen op de huidige arbeidsmarkt * Vergrijzing (in- en extern)

Nadere informatie

EISEN. recruitmentsysteem. aan het. van vandaag

EISEN. recruitmentsysteem. aan het. van vandaag 10 EISEN aan het recruitmentsysteem van vandaag Inhoudsopgave Robuuste technologie 1. Beveiligd op het hoogste niveau 2. Slimme matching technologie 3. Intuïtieve techniek 4. ATS ook beschikbaar via tablet

Nadere informatie

DE ROL VAN PEOPLE ANALYTICS IN HET RECRUITMENT PROCES VAN DE TOEKOMST

DE ROL VAN PEOPLE ANALYTICS IN HET RECRUITMENT PROCES VAN DE TOEKOMST DE ROL VAN PEOPLE ANALYTICS IN HET RECRUITMENT PROCES VAN DE TOEKOMST Na het lezen van deze white paper weet u: De voordelen van de inzet van people analytics binnen recruitment In welke fase van het recruitment

Nadere informatie

Nederlandse versie, juni 2018

Nederlandse versie, juni 2018 Nederlandse versie, juni 2018 2 Kies voor Cultural Fit 85% van alle werkzoekenden zoekt tijdens het online oriëntatieproces naar informatie over de bedrijfscultuur, drijfveren en waarden van uw organisatie.

Nadere informatie

Opleiding Vakvolwassen recruitment

Opleiding Vakvolwassen recruitment Opleiding Vakvolwassen recruitment RECRUITMENT IS EEN VAK Voor jou niets nieuws, maar wel als het op een volwaardige recruitmentopleiding aankomt. De Hogeschool voor Recruitment biedt een opleiding waarin

Nadere informatie

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017 Hireserve recruitmentsoftware Brochure 2017 Wie we zijn en wat we doen Over Hireserve Hireserve is leverancier van recruitment software. We maken, onderhouden en verkopen een gebruiksvriendelijk en veilig

Nadere informatie

Slimmer en eenvoudiger werven

Slimmer en eenvoudiger werven Slimmer en eenvoudiger werven Hoe vindt u anno 2012 de juiste kandidaten zonder al te veel tijd kwijt te zijn aan het eindeloos doorspitten van cv s? Dit whitepaper is bedoeld om u als (HR-)professional

Nadere informatie

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match

Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Crinnos PCDi- match Persoonlijkheid Competenties Drijfveren identity match Beschrijving PCDi- match is een web- based applicatie van CRINNOS waarmee de testresultaten van een via het Internet afgenomen

Nadere informatie

Simone Broos Manager Recruitment KPMG 11 September 2017

Simone Broos Manager Recruitment KPMG 11 September 2017 Strategisch Campus Recruitment Simone Broos Manager Recruitment KPMG 11 September 2017 Agenda Facts & Figures Strategische campus aanpak Employer branding Learnings & take aways 2 Facts & Figures KPMG

Nadere informatie

IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE

IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE 2019 WHITEPAPER INHOUDSOPGAVE Stap 1: Inzicht in veranderende databehoeftes 04 Stap 2: Controleren

Nadere informatie

Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on

Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on Inheritance is what is handed down to us, Legacy is what we choose to pass on Legacy Consultancy Rietvelderf 26 3822 ET AMERSFOORT 06-42587600 www.legacyconsultancy.nl info@legacyconsultancy.nl Over ons

Nadere informatie

PINK ELEPHANT De volgende stap in recruitment We believe that People and IT are the strategic assets of tomorrow s leading companies Welke weg hebben we bewandeld? Recruitment tool Webinar LinkedIn Collega

Nadere informatie

SALES RECRUITMENT SCORECARD

SALES RECRUITMENT SCORECARD Introductie en uitleg Waarom? Als wij bij klanten zitten om een functie te bespreken, dan merken wij vaak dat ze eigenlijk niet goed hebben nagedacht over essentiële zaken en dus niet precies weten waar

Nadere informatie

3 Selectie en selectiemiddelen

3 Selectie en selectiemiddelen 3 Selectie en selectiemiddelen Het werven van personeel is één, het selecteren ervan is een ander verhaal. Er zullen over het algemeen immers meer kandidaten zijn dan functies, en daarom moet er selectie

Nadere informatie

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Een People Analytics onderzoek door Introductie: Waarom onderzoek naar leidinggevenden in een callcenter? Een organisatie ontwikkelt wanneer

Nadere informatie

VOOR JE LEVERANCIER VAN CRM RECRUITMENT SOFTWARE

VOOR JE LEVERANCIER VAN CRM RECRUITMENT SOFTWARE KIES BEWUST: 50 VRAGEN VOOR JE LEVERANCIER VAN CRM RECRUITMENT SOFTWARE Bij de keuze van een nieuw CRM recruitmentsysteem, ga je niet over één nacht ijs. Je wilt er immers zeker van zijn dat je de juiste

Nadere informatie

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

In augustus 2013 is Primatch Nederland opgericht, waarmee ons landelijk partnermodel is ontstaan.

In augustus 2013 is Primatch Nederland opgericht, waarmee ons landelijk partnermodel is ontstaan. Over Primatch Primatch HR Groep is actief in het inrichten en uitvoeren van werving processen, arbeidsmarktcommunicatie en selectie-dienstverlening. Vanuit een uniek arbeidsmarktconcept ondersteunen we

Nadere informatie

Ontwikkeling De invloed van gedrag op prestatie

Ontwikkeling De invloed van gedrag op prestatie Ontwikkeling De invloed van gedrag op prestatie Een People Analytics onderzoek door Belangrijkste bevindingen De resultaten uit het onderzoek onder de accountmanagers geven duidelijk verschillende patronen

Nadere informatie

Recruitment Process Outsourcing

Recruitment Process Outsourcing Recruitment Process Outsourcing Whitepaper : Recruitment Process Outsourcing Auteur : Jacco Valkenburg RPO: Recruitment Process Outsourcing Nu organisaties weer aan groei durven denken kan het aantrekkelijk

Nadere informatie

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu Met inbound recruitment win je de war for talent Arbeidmarktcommunicatie anno nu Het veranderen van baan is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis In veel sectoren werkt alleen een vacature

Nadere informatie

uw arbeidsmarktwaarde in beeld. Chris de Goede

uw arbeidsmarktwaarde in beeld. Chris de Goede uw arbeidsmarktwaarde in beeld. Chris de Goede 10-05-2017 introductie Het resultaat van deze scan is een indicatie van uw arbeidsmarktwaarde. Dit rapport geeft inzicht in uw mogelijkheden op de actuele

Nadere informatie

DISCRIMINATIE TIJDENS SOLLICITATIE

DISCRIMINATIE TIJDENS SOLLICITATIE DISCRIMINATIE TIJDENS SOLLICITATIE Onbewust hebben we allemaal vooroordelen. Werkgevers net zo goed. Ontdek in dit document hoe je voorkomt dat ze het sollicitatieproces beïnvloeden. Stap ook over je vooroordelen

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN vacaturevlogs De vacaturevlogs zijn een ideale manier om kandidaten te laten kennismaken met de afdeling en collega

Nadere informatie

Welkom bij de training

Welkom bij de training Welkom bij de training Video recruitment Powered by Introductie Waarom video? Mensen blijven 2,6 x langer hangen bij een video dan bij tekst (Bewegend) beeld zegt meer dan 1000 woorden Het menselijk brein

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Innovatie, ontwikkelingen en samenwerking. Een blik op het micro-mkb op basis van de Innovatief Personeelsbeleid-vragenlijst.

Innovatie, ontwikkelingen en samenwerking. Een blik op het micro-mkb op basis van de Innovatief Personeelsbeleid-vragenlijst. Innovatie, ontwikkelingen en samenwerking. Een blik op het micro-mkb op basis van de Innovatief Personeelsbeleid-vragenlijst. Ferry Koster, Daan Bloem en Petra van de Goorbergh ICOON#11 November 2017 Het

Nadere informatie

Strategische personeelsplanning & HR-analytics

Strategische personeelsplanning & HR-analytics Strategische personeelsplanning & HR-analytics Mini-masterclass Conferentie Dynamiek op de academische arbeidsmarkt 2018 5 maart 2018 Niketa Mukherjee, Frank Nienhuis, Ferry Koolen SPP Goede strategische

Nadere informatie

De Candidate Experience in Nederland

De Candidate Experience in Nederland De Candidate Experience in Nederland Enquête door Textkernel, Maart-Juni 2015 In de laatste jaren is de Candidate Experience een belangrijk thema geworden in het proces van recruitment en talentacquisitie.

Nadere informatie

Welkom bij jezelf. Powered by

Welkom bij jezelf. Powered by Welkom bij jezelf. Powered by 2 Commercieel excelleren. Het is onze filosofie dat commerciële professionals alleen duurzaam succesvol kunnen zijn als ze hun biologische talenten inzetten in een rol die

Nadere informatie

DUTCHWEBSHARK WHITEPAPER #1. Talentpooling. In 7 stappen naar een talentpool

DUTCHWEBSHARK WHITEPAPER #1. Talentpooling. In 7 stappen naar een talentpool DUTCHWEBSHARK WHITEPAPER #1 Talentpooling In 7 stappen naar een talentpool Ter introductie. Talent pooling. Talentpools, veel werk maar ook veelbelovend. Op welke manier is het voor een bedrijf mogelijk

Nadere informatie

Veranderende arbeidsmarkt

Veranderende arbeidsmarkt Veranderende arbeidsmarkt De arbeidsmarkt staat aan de vooravond van een grote verandering. Na decennia van een groeiend arbeidspotentieel neemt sinds 2010 de beroepsbevolking af. Commissie Bakker becijfert

Nadere informatie

Handelingsperspectieven en strategieën voor de werving & selectiepraktijk

Handelingsperspectieven en strategieën voor de werving & selectiepraktijk Handelingsperspectieven en strategieën voor de werving & selectiepraktijk Introductie op Module 3 Cursus Selecteren zonder Vooroordelen Voor de beste match! Dit opleidingsaanbod is tot stand gekomen met

Nadere informatie

Omschool meesters INTERVIEW. Make IT Work een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam

Omschool meesters INTERVIEW. Make IT Work een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam Make IT Work een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam Ronald Kleijn Omschool meesters Baukje Vetter Waar het aanbod aan mediamensen steeds verder uitpuilt, is er schreeuwende behoefte aan IT ers.

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Privacystatement Succession Recruitment

Privacystatement Succession Recruitment Privacystatement Succession Recruitment Dank voor jouw interesse in Succession Recruitment en onze dienstverlening. Ten behoeve van deze dienstverlening verwerken wij jouw persoonsgegevens. We blijven

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

BEWIJS VOOR HET GEBREK AAN SKILLS VAN JONGEREN MET EEN MIGRATIE ACHTERGROND IS TE MAGER OM DAAR STERK OP IN TE ZETTEN

BEWIJS VOOR HET GEBREK AAN SKILLS VAN JONGEREN MET EEN MIGRATIE ACHTERGROND IS TE MAGER OM DAAR STERK OP IN TE ZETTEN Werkt het verbeteren van werknemerscompetenties tegen jeugdwerkloosheid? DECEMBER 2016 BEWIJS VOOR HET GEBREK AAN SKILLS VAN JONGEREN MET EEN MIGRATIE ACHTERGROND IS TE MAGER OM DAAR STERK OP IN TE ZETTEN

Nadere informatie

7 verschillen tussen recruitment games en assessment games

7 verschillen tussen recruitment games en assessment games 7 verschillen tussen recruitment games en assessment games Wat zijn de belangrijkste verschillen, en waarom is het belangrijk om die verschillen te begrijpen? Leer meer over de top 7 verschillen. 1. Doel

Nadere informatie

KERN TALENTASSESSMENT

KERN TALENTASSESSMENT KERN TALENTASSESSMENT De beste mensen op de juiste positie s die de juiste zaken goed doen! KERN TALENT ASSESSMENT Het Kern talent assessment is een zeer gerichte - en volledig objectieve - manier om medewerkers

Nadere informatie

Careerwise vind uw ideale kandidaat. Waarom Careerwise? Reacties bezoekers. Online matching. Bedrijfspresentatie. Social recruitment

Careerwise vind uw ideale kandidaat. Waarom Careerwise? Reacties bezoekers. Online matching. Bedrijfspresentatie. Social recruitment Careerwise vind uw ideale kandidaat Waar en hoe bereikt u talentvolle kandidaten die bij uw bedrijf passen? Careerwise helpt u met het vinden, bereiken en boeien van starters en young professionals die

Nadere informatie

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit Voorjaar 2016 Al 10 jaar welkom Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit INHOUD DATUM P. Al 10 jaar welkom 3 Arbeidsmarktcommunicatie Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie 4+5 februari

Nadere informatie

van harte & lingsma Kiezen delen

van harte & lingsma Kiezen delen Kiezen delen 02 03 Persoonsgerichte assessments Wie zijn de mensen die het verschil maken binnen jouw organisatie? Wat zijn de raakvlakken tussen hun ambities en de koers van de organisatie? Wat inspireert

Nadere informatie

Wat is Breinvoorkeuren NBI?

Wat is Breinvoorkeuren NBI? Nederlands agentschap Neethling Brain Instruments www.breinvoorkeuren.nl Wat is Breinvoorkeuren NBI? En hoe is Breinvoorkeuren NBI te gebruiken? Groenewege 144 Noordwijkerhout, 2211EP KvK: 28105672, BTW:

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

Employer Brand Maturity Grid 2011-2012 Een vergelijking van NL, Zweden en België

Employer Brand Maturity Grid 2011-2012 Een vergelijking van NL, Zweden en België Welkom #TOP100 Employer Brand Maturity Grid 2011-2012 Een vergelijking van NL, Zweden en België oktober 2012 Amsterdam Job Mensink Bjorn Veenstra Internationale Benchmark (SE, BE, NL) Internationaal onderzoek

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

A. 10 STAPPEN VOOR HET SELECTEREN VAN GOED PERSONEEL

A. 10 STAPPEN VOOR HET SELECTEREN VAN GOED PERSONEEL A. 10 STAPPEN VOOR HET SELECTEREN VAN GOED PERSONEEL Als manager of ondernemer heeft u een aantal gereedschappen ter beschikking die u ondersteunen bij het selecteren van personeel en het begeleiden van

Nadere informatie

Data worden pas leuk als je er ook meer talent mee werft. Geert-Jan Waasdorp

Data worden pas leuk als je er ook meer talent mee werft. Geert-Jan Waasdorp Data worden pas leuk als je er ook meer talent mee werft Geert-Jan Waasdorp 1 Intelligence Group Arbeidsmarktdata & techbedrijf Gedetailleerde arbeidsmarktdoelgroepinformatie Toegankelijk via - Online

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

Referral recruitment

Referral recruitment whitepaper Referral recruitment Werven van nieuw talent via uw medewerkers: de 10 succesfactoren Versie 2.0: februari 2012 Auteur: Ben Verhagen Goals Arbeidsmarketing BV K l o o s t e r s t r a a t 1 0

Nadere informatie

Contact Center Kit. Slim en efficiënt selecteren 82% meer zekerheid over prestaties Agents selecteren die > 6 mnd. blijven

Contact Center Kit. Slim en efficiënt selecteren 82% meer zekerheid over prestaties Agents selecteren die > 6 mnd. blijven Contact Center Kit Slim en efficiënt selecteren 82% meer zekerheid over prestaties Agents selecteren die > 6 mnd. blijven + Ontwikkelprogramma voor Talent Management Analytics-services Contact Center Kit

Nadere informatie

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten)

Programma. Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Programma Theorie voorbereiding sollicitatiegesprek (20 minuten) Het interview (rollenspellen) (45 minuten) Evaluatie (15 minuten) Voorbereiding Sollicitatiegesprek Vacature Bedrijf website, social media

Nadere informatie

HET VERSCHIL MAKEN OP DE ARBEIDSMARKT. Lees meer!

HET VERSCHIL MAKEN OP DE ARBEIDSMARKT. Lees meer! BIJTEN ZE? HET VERSCHIL MAKEN OP DE ARBEIDSMARKT Lees meer! Kon je je geluk niet op in 2013, toen er slechts 91.000 openstaande vacatures waren, inmiddels is het peentjes zweten voor de professionals in

Nadere informatie

Experts in resultaatgericht HRM

Experts in resultaatgericht HRM Experts in resultaatgericht HRM HRM CONSULTANCY - DEVELOPMENT CENTER - E-HRM SYSTEEM 1 MENSEN BEPALEN UW RESULTAAT VISIE STRATEGIE DOELEN Steeds vaker wordt vastgesteld dat de wijze waarop het menselijk

Nadere informatie

Samenvatting Docentenhandleiding

Samenvatting Docentenhandleiding Samenvatting Docentenhandleiding Cursus Selecteren zonder vooroordelen: Voor de beste match! Module 1 Discriminatie in relatie tot stereotypen Dit opleidingsaanbod is tot stand gekomen met financiële steun

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering,

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, INLEIDING De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, robotisering, kunstmatige intelligentie, flexibilisering, vergrijzing: talloze ontwikkelingen hebben een grote invloed op de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Capaciteitentesten: de voordelen tijdens selectie. TestGroup Consulting

Capaciteitentesten: de voordelen tijdens selectie. TestGroup Consulting Capaciteitentesten: de voordelen tijdens selectie TestGroup Consulting Maart 2010 Management samenvatting Met de opkomst van nieuwe technologie en goedkopere instrumenten zijn bedrijven steeds meer gaan

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren - HR - topics voor de toekomst Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren Talent- en organisatieontwikkeling, topics voor HR Verlagen van de kosten en verhogen van productiviteit

Nadere informatie

Intelligente matching in de cloud. Zodat jij je kunt focussen op de dingen die belangrijk zijn. Meer persoonlijk contact en een business die groeit.

Intelligente matching in de cloud. Zodat jij je kunt focussen op de dingen die belangrijk zijn. Meer persoonlijk contact en een business die groeit. Intelligente matching in de cloud Zodat jij je kunt focussen op de dingen die belangrijk zijn. Meer persoonlijk contact en een business die groeit. Kort en bondig. Likewise.ly is ons antwoord op de krapte

Nadere informatie

Seminar Y-recruiter in een dag

Seminar Y-recruiter in een dag Datum: donderdag 5 april 2012 Tijd: Locatie: Kosten: Inschrijven: 11.00 21.00 uur Olympisch Stadion Amsterdam 895,- excl. BTW www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/inschrijven Leer in 10 uur alles op het gebied

Nadere informatie

HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN?

HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN? HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN? CFO Day 2012 Roy Klaassen Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt,

Nadere informatie

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden De nieuwe generatie E-HRM systemen onderscheidt zich niet alleen door gebruikersgemak

Nadere informatie

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012 . Winstgevendheid door wenbaarheid Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst 24 april 2012 wie zijn wij Optines Consultancy is als HRM business partner gespecialiseerd in verandermanagement,

Nadere informatie

De kracht van Engagement

De kracht van Engagement Marcommit is een PR- en marketingbureau, gespecialiseerd in ICT, technologie en HR. We zijn gevestigd in Nederland, maar zijn actief in de hele Benelux. We helpen onze klanten bij het ontwikkelen en uitvoeren

Nadere informatie

Elevator Pitch: tips en voorbeelden

Elevator Pitch: tips en voorbeelden Elevator Pitch: tips en voorbeelden De elevator pitch is een kort maar krachtige presentatie waarin je jezelf in ongeveer zestig seconden presenteert. Hoe kun je in zo n korte tijd een boodschap overbrengen

Nadere informatie

VRAGEN Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals

VRAGEN Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals 199 Gusta Timmermans VRAGEN VOOR EEN SUCCESVOL SELECTIEGESPREK Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals De wil om te winnen, het verlangen om te slagen, de drang om jezelf

Nadere informatie

Toegang tot beschikbaar talent. Een blik in de toekomst #DWW14 Geert-Jan Waasdorp (@waasdorpigi) www.intelligence-group.nl 11 december 2014

Toegang tot beschikbaar talent. Een blik in de toekomst #DWW14 Geert-Jan Waasdorp (@waasdorpigi) www.intelligence-group.nl 11 december 2014 Toegang tot beschikbaar talent Een blik in de toekomst #DWW14 Geert-Jan Waasdorp (@waasdorpigi) www.intelligence-group.nl 11 december 2014 Toegang tot beschikbaar talent Een situatieschets intern Flex

Nadere informatie

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter?

killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter? Hoe maak je een killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter? 5 CV geheimen die je concurrentie niet toepast dit e-book wordt je aangeboden door 1 Hoe maak je een killer CV waarmee je

Nadere informatie

WHITEPAPER ORGANISEREN IN 2023

WHITEPAPER ORGANISEREN IN 2023 ORGANISEREN IN 2023 DE VISIE VAN GENERATIE Y OP ORGANISATIES EN (E-)HRM IN DE TOEKOMST Door Geert Boon & Suzanne van de Schraaf Uit onderzoek van Peperclip in opdracht van AFAS Software en HRcommunity

Nadere informatie