Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics"

Transcriptie

1 Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics

2 Na het lezen van deze white paper weet u: Wat een strategische personeelsplanning (SPP) is Hoe organisaties veranderen door automatisering en robotisering Hoe je hierop kunt inspelen bij het opstellen van een SPP Hoe People Analytics bijdraagt aan een objectieve SPP

3 Strategische personeelsplanning Het opstellen van een strategische personeelsplanning (SPP) wordt steeds belangrijker voor organisaties en staat al jaren in de top 3 van HR. Door de veranderende markt, de krapte op de arbeidsmarkt en digitalisering is het belangrijk om snel te kunnen anticiperen. Je personeel is hierin één van de belangrijkste pijlers. Een SPP helpt organisaties om op een gestructureerde en doelgerichte manier de juiste persoon op de juiste plek te zetten, nu en in de toekomst. Als je weet welke talenten je in huis hebt en welke je nodig hebt, kun je hier gerichte acties op ondernemen. Met een goed SPP houd je de lange termijn doelen en strategie op je netvlies en zorg je voor de juiste mix aan in- door en uitstroom, met als doel een gezonde en wendbare organisatie. Een bijkomend voordeel is dat het beter inzetten van de juiste mensen leidt tot lagere kosten (bijvoorbeeld ziekteverzuim of minder verloop) en daarmee een hogere omzet / winstpercentage, doordat mensen bezig zijn met de werkzaamheden die ze leuk vinden en goed kunnen. Onderstaand is een schema weergegeven die als basis gebruikt kan worden voor een SPP. De stappen bestaan uit: 1. Opstellen van toekomstscenario s: waar wil het bedrijf over 5 jaar staan, ten aanzien van markt, omzet, doelstellingen, MVO, etc. 2. Welke key rollen zijn hierin belangrijk? Denk hierbij aan rollen die inhoud geven aan kennis, management, sales, marketing, kwaliteit en ICT. Welke kennis, capaciteiten en competenties zijn hierin van levensbelang? 3. Hoe zit de huidige situatie in elkaar? Welke kennis, capaciteiten en competenties heeft jouw organisatie in huis? Wat is het huidige menselijk kapitaal in de organisatie? 4. De GAP analyse: wat is het gat tussen de gewenste, toekomstige en de huidige situatie en wat heb je nu, over een paar jaar en bij het gewenste scenario nodig? 5. Vertaal je SPP naar tactische en operationele actieplannen, zoals werving en selectie, opleidingsbehoefte, doorstroom, maar ook een financieel plan. Welke investeringen moeten op personeelsniveau gedaan worden en wat levert het op?

4 Organisatiestrategie Analyse personeelsbestand Maak toekomst- Bepaal key rollen Bepaal huidige Waar zitten de Stel actieplannen scenario s situatie gaten (Gap) op fig. 1: Schema Strategische Personeelsplanning Organisaties veranderen door digitalisering De toekomst is niet in beton gegoten. We weten inmiddels dat de wereld juist heel snel verandert. Door allerlei technologische ontwikkelingen, zoals Artificial Intelligence en robotisering, verdwijnen er in de toekomst functies en ontstaan er juist ook weer nieuwe functies. Dat vraagt om flexibele en wendbare/agile organisaties. Het stelt andere eisen aan medewerkers, zowel op het gebied van kennis, 21st century skills en een growth mindset. Voor jou als HR manager is het belangrijk om te ontdekken welke nieuwe skills in jouw organisatie onmisbaar zijn en wie deze skills reeds heeft ontwikkeld. Het is jouw taak om te anticiperen op een dynamische toekomst van de organisatie. Daarnaast zul je ook moeten zorgen voor voldoende en gekwalificeerd personeel om de continuïteit van de organisatie te blijven waarborgen. De inzet van Strategisch Personeelsplanning is een mooie eerste stap. Het objectief kunnen onderbouwen van deze keuzes biedt jou de mogelijkheid om als business partner bij te dragen aan de organisatie van de toekomst. People Analytics als basis voor je SPP We kunnen er niet meer omheen. Kunstmatige intelligentie, Big Data en Internet of Things spelen een steeds belangrijkere rol en gaan ons werk zeker beïnvloeden. Deze nieuwe technologieën kunnen een goede ondersteuning bieden aan de besluitvorming, ook binnen HR. Algoritmes zijn bijvoorbeeld sneller in staat om duizenden metingen met elkaar te vergelijken dan dat mensen dit kunnen. Door deze ontwikkeling kun je, afhankelijk van de vraag, snel inzicht krijgen in problemen, mogelijkheden of trends. Je kunt met deze inzichten een goed en onderbouwd advies geven over strategische beslissingen.

5 Er zitten echter veel verschillen tussen organisaties als het gaat om de mate van adoptie van nieuwe technologieën. Hierdoor kan er een kloof ontstaan tussen bedrijven die wel of niet deze technologieën omarmen. Organisaties die voorop lopen kunnen beter anticiperen op een snel veranderende markt of de invloed van robotisering op de workforce. Hierdoor gaat de productiviteit en kwaliteit van dienstverlening omhoog. Bedrijven die dat niet doen worden naar verhouding duur, langzaam en leveren een onvolledig product of dienst. Dit betekent dat ook HR verandert! Organisaties en hun omgeving zijn continu in beweging. Hoe houd je als HR manager zicht op de huidige talenten, en op de in de toekomst benodigde talenten? Strategische Personeelsplanning is belangrijk voor jou als HR verantwoordelijke. Hoe kan moderne technologie, zoals Artificial Intelligence en big data jou hierbij helpen? Binnen je SPP kun je je voordeel halen met de inzet van deze technologieën, die we kennen als HR, People of Workforce analytics. Wij houden de term in deze whitepaper op People Analytics. Door de inzet van People Analytics kun jij alle stappen van het SPP gaan onderbouwen met harde getallen en onderbouwde inzichten.

6 Talent van je medewerkers objectief in beeld Organisatiestrategie Analyse personeelsbestand Maak toekomst- Bepaal key rollen Bepaal huidige Waar zitten de Stel actieplannen scenario s situatie gaten (Gap) op Een belangrijk onderdeel van je SPP is het objectief in kaart brengen van talenten. Vaak wordt hiervoor een traditioneel assessment gebruikt. Hiermee krijg je een zogenaamde 0-meting, maar ben je weinig flexibel in een veranderende behoefte binnen je organisatie. Daarnaast vinden werknemers het meestal niet leuk om te doen, zijn het vragenlijsten die sociaal wenselijk ingevuld kunnen worden en zijn de kosten hoog voor een organisatie zodat alleen bepaalde functies assesst worden. Een laatste nadeel is dat er door de inzet van een dergelijk assessment geen totaalbeeld van een persoon gekregen wordt. Er wordt apart naar capaciteiten, persoonlijkheid en bijvoorbeeld gedrag gekeken, terwijl je eigenlijk wilt weten wat de samenhang voor je medewerkers en je organisatie betekent. Tegenwoordig heb je gamification en analytics die de uitslagen van games analyseren en uitspraken kunnen doen over ontwikkelingsmogelijkheden en of een persoon bij bepaalde werkzaamheden past. Zo kun je bijvoorbeeld door het inzetten van game-based assessments de zichtbare én onzichtbare talenten van medewerkers in kaart brengen. Het is daarbij belangrijk om te onderzoeken of deze games daadwerkelijk wetenschappelijk onderbouwd en gevalideerd zijn, zodat je als HR zeker weet dat het juiste gemeten wordt, en het beleid daarop afgestemd kan worden. Objectief en wetenschappelijk het talent in je organisatie in beeld brengen speelt een steeds grotere rol met het oog op transparantie, duurzame inzetbaarheid en een inclusieve organisatie. De juiste persoon op de juiste plek zetten, daar draait het om. Teams effectief en succesvol samenstellen en ervoor zorgen dat data realtime beschikbaar is, zorgt ervoor dat bijsturing tijdig kan plaatsvinden, waardoor je niet hoeft te wachten tot evaluatiemomenten, zoals nu vaak onderdeel is van de beoordelingscyclus.

7 Toekomstscenario s en key posities Organisatiestrategie Analyse personeelsbestand Maak toekomst- Bepaal key rollen Bepaal huidige Waar zitten de Stel actieplannen scenario s situatie gaten (Gap) op Parallel aan het spoor waarin je je talenten in beeld brengt, ben je bezig met de toekomst. De directie heeft (al dan niet samen met HR) een aantal toekomstscenario s opgesteld. Jij bent verantwoordelijk om de juiste mensen op de juiste plek te zetten bij deze scenario s. De inzet van People Analytics helpt je om de key posities te objectiveren die bij de toekomstscenario s horen. Per scenario kun je gaan bepalen welke competenties, gedrag, vaardigheden, kennis etc. gewenst is. Door hier data uit de organisatie en assessment resultaten van huidige medewerkers bij te betrekken kun je voor elk scenario onderbouwde profilers opstellen waaraan toekomstige key posities moeten voldoen. De profilers worden dan gebouwd op basis van data en niet meer op wat men denkt dat in de toekomst nodig is. Doordat duizenden datapunten geanalyseerd worden, wordt het volledig en kan er gericht gezocht worden naar optimums. Bijvoorbeeld: iemand moet resultaatgericht zijn, maar er is een grens. Te resultaatgericht zijn zorgt ervoor dat er minder aandacht voor de relatie is. Met analytics kun je deze optimums bepalen.

8 GAP en uitvoeringsplannen Organisatiestrategie Analyse personeelsbestand Maak toekomst- Bepaal key rollen Bepaal huidige Waar zitten de Stel actieplannen scenario s situatie gaten (Gap) op Met analytics kun je vervolgens bepalen wie op welke key positie past. Daarnaast is het eenvoudig om data van assessments te koppelen aan de kenmerken van de key posities. Je krijgt in een overzicht te zien welke posities goed in te vullen zijn, welke werknemers in de toekomst op deze posities passen en waar de gaten zitten (de GAP). Met deze analyse krijg je o.a. inzichtelijk: welke posities nu en in de toekomst met de huidige werknemers zijn in te vullen; welke werknemers nu en in de toekomst passen binnen de scenario s en een overzicht van werknemers die niet meer of nog niet in het plaatje passen. welke teams zijn nu en in de toekomst succesvol en hoe zorg ik voor genoeg diversiteit in mijn organisatie? welke posities lastig zijn om in te vullen en wat dit betekent voor het bereiken van de gewenste scenario s. hoe functioneren mijn teams en welke teams zijn een high performance team

9 In een SPP kijk je niet alleen naar de individuele medewerker, maar ook naar succesvolle teams. Als HR Business Partner kun je deze analyses met het management bespreken en samen besluiten welke actieplannen uitgewerkt dienen te worden. Door het opstellen van een SPP met financieringsplan ga je ook de taal van de business praten. Het van oorsprong softe HR breng je op deze manier naar een ander level; hoofd en hart worden samengebracht.

10 Ook aan de slag met People Analytics? De toekomst van het HR werkveld gaat sterk veranderen door de samenwerking tussen slimme technologie en de mens. Om als HR-afdeling te anticiperen op deze technologische verandering is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Als je door data een objectief onderbouwde Strategische Personeelsplanning kunt opstellen en tegelijkertijd een gesprek over kosten en efficiëntie aan kunt gaan met de directie en de lijn, dan groeit HR in haar veranderende rol. Bovendien krijgt HR gerichte sturingsinformatie waarmee de organisatie gaat groeien. Immers, Great Talents make Great Companies. Meer weten over hoe IVY works kan helpen bij het opstellen van een Strategische Personeels Planning. Neem contact met ons op. Great Talents make Great Companies IVY works biedt een end-to-end oplossing voor het in kaart brengen van de huidige en in de toekomst benodigde talenten. Wij doen dit door op neurowetenschappelijke theorie gebaseerde game-based assessments. We helpen je te begrijpen wat jouw beste talent de beste maakt en hoe je succesvolle teams samenstelt. De technologie die we daarvoor gebruiken wordt omschreven als fun, innovatief, efficiënt en extreem krachtig. De algoritmes in de machine herkennen patronen en zorgen voor de analyses. Aan jou de taak om deze real-time inzichtelijke resultaten te vertalen naar jouw HR-praktijk. Geen ingewikkelde statistische berekeningen, maar overzichtelijk en inzichtelijk via het dashboard op het platform.

11

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

Wat levert een data driven recruitment mijn organisatie op?

Wat levert een data driven recruitment mijn organisatie op? Wat levert een data driven recruitment mijn organisatie op? Na het lezen van deze whitepaper weet je meer over: De toekomst van recruitment Wat data driven recruitment is Game-based assessments Het juiste

Nadere informatie

Programma 4 april. Aanpak en valkuilen SPP van theorie en onderzoek Break SPP in de praktijk door Ilse Huizinga (PWN)

Programma 4 april. Aanpak en valkuilen SPP van theorie en onderzoek Break SPP in de praktijk door Ilse Huizinga (PWN) Welkom Programma 4 april Aanpak en valkuilen SPP van theorie en onderzoek Break SPP in de praktijk door Ilse Huizinga (PWN) Definitie SPP Op basis van een duidelijke strategie gerichte activiteiten ondernemen

Nadere informatie

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden De nieuwe generatie E-HRM systemen onderscheidt zich niet alleen door gebruikersgemak

Nadere informatie

Het doel van strategische personeelsplanning

Het doel van strategische personeelsplanning HOOFDSTUK 1 THEMADOSSIER STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING Het doel van strategische personeelsplanning Dit hoofdstuk is tot stand gekomen in samenwerking met onafhankelijk organisatieadviesbureau Berenschot

Nadere informatie

IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE

IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE IN 4 STAPPEN NAAR EEN DATAGEDREVEN ORGANISATIE ALLES WAT JE MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE DATA TRANSFORMATIE 2019 WHITEPAPER INHOUDSOPGAVE Stap 1: Inzicht in veranderende databehoeftes 04 Stap 2: Controleren

Nadere informatie

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument SPP als pijler van hr-beleid Om als organisatie in een dynamische omgeving met veel ontwikkelingen en veranderingen

Nadere informatie

Transformatie naar een wendbare organisatie

Transformatie naar een wendbare organisatie Transformatie naar een wendbare organisatie Ervaringen bij ING Paul Spronk Wat speelt er in de banksector? Zijn er overeenkomsten met de zorgsector? - Productie gedreven - Gefragmenteerd - Veel procedures

Nadere informatie

Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul

Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul Wat betekent de nieuwe norm voor (Persoonlijk) Leiderschap? Ton Dijkzeul Agenda Even voorstellen ISO en (Persoonlijk) Leiderschap Externe issues voor strategie Het waarom van organisaties Van strategie

Nadere informatie

De omslag van operationeel en tactisch naar strategisch. Hoe Strategische Personeelsplanning concurrentievoordeel oplevert

De omslag van operationeel en tactisch naar strategisch. Hoe Strategische Personeelsplanning concurrentievoordeel oplevert De omslag van operationeel en tactisch naar strategisch Hoe Strategische Personeelsplanning concurrentievoordeel oplevert Whitepaper VROOM Consultancy BV Juli 2017 De kansen en uitdagingen van Cloud HR

Nadere informatie

Workforce of the future

Workforce of the future Workforce of the future Hoe blijven we top fit? Amstelveen 12 februari 2019 Dr. David Ikkersheim, partner KPMG Health We leven in een tijd van schuivende panelen Tot wel 50% van de FTE in ondersteunende

Nadere informatie

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten HR in control In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Doel en stappen In 7 stappen de personeels- en organisatieontwikkeling afgestemd. Handvatten voor: Opleidingsbehoefte Performancemanagement,

Nadere informatie

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst?

Ordina ICT Talent Development. Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Ordina ICT Talent Development Zijn uw ICT medewerkers klaar voor de toekomst? Waarom het thema ICT Talent Development? 2 Onze klanten hebben een structurele behoefte aan gekwalificeerde ICT professionals

Nadere informatie

OVER SPP DOEL VAN SPP

OVER SPP DOEL VAN SPP OVER SPP DOEL VAN SPP Strategische PersoneelsPlanning (SPP) heeft tot doel het bieden van inzicht in de toekomstige arbeidsvoorzieningsvraagstukken van uw organisatie c.q. een onderdeel van uw organisatie.

Nadere informatie

WHITEPAPER. Onderzoek naar het gebruik van HR-ondersteunende technologieën: de resultaten

WHITEPAPER. Onderzoek naar het gebruik van HR-ondersteunende technologieën: de resultaten WHITEPAPER Onderzoek naar het gebruik van HR-ondersteunende technologieën: de resultaten Whitepaper Welke HR-ondersteunende technologieën gebruiken organisaties al, waar gaan ze binnenkort mee aan de slag

Nadere informatie

Introductie. wensen over.

Introductie. wensen over. Rendement uit talent 10 tips voor geïntegreerd talent management 1 Introductie Organisaties zijn voor hun effectiviteit en concurrentiekracht sterk afhankelijk van talenten van hun medewerkers. Nieuwe

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

Kees Flink Flink HR Interim Management kees@flinkhr.nl 06-13083009. Strategische Personeelsplanning Veerkrachtig flexibiliseren

Kees Flink Flink HR Interim Management kees@flinkhr.nl 06-13083009. Strategische Personeelsplanning Veerkrachtig flexibiliseren Kees Flink Flink HR Interim Management kees@flinkhr.nl 06-13083009 Strategische Personeelsplanning Veerkrachtig flexibiliseren Strategisch flexibiliseren door veerkrachtig leiderschap Strategische arbeidsflexibilisering

Nadere informatie

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren - HR - topics voor de toekomst Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren Talent- en organisatieontwikkeling, topics voor HR Verlagen van de kosten en verhogen van productiviteit

Nadere informatie

Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving

Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving Strategie egon Nederland Commissarissen symposium KPMG Amstelveen 9 oktober 2017 Aegon Future Fit Introductie Aegon

Nadere informatie

Realitycheck HRM-thema s in de boardroom

Realitycheck HRM-thema s in de boardroom Realitycheck HRM-thema s in de boardroom U kunt deze vragenlijst digitaal invullen, opslaan en delen. Naam: Datum: Deze Realitycheck is bedoeld voor (leden van een) raad van toezicht (RvT) of raad van

Nadere informatie

Capaciteitsvitaminen 1

Capaciteitsvitaminen 1 1 Capaciteitsvitaminen Agenda vandaag: Arbeidscapaciteit & Veerkracht Korte introductie Tempo-Team Ontwikkelingen om ons heen Strategisch: Visie op een veerkrachtige arbeidscapaciteit Tactisch: Actie nu

Nadere informatie

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid Workshop HR-scan Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Overzicht bestaande tools Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan

Nadere informatie

Workforce of the future

Workforce of the future Workforce of the future Trends & Ontwikkelingen 16 april 2019 HRM-symposium 2019 - HRM of the future: be prepared not scared 1 Hans van der Spek Bedrijfseconomie Informatica Management Consulting IT Finance

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

Ontdek de mogelijkheden

Ontdek de mogelijkheden Business Intelligence Ontdek de mogelijkheden Drs.Roel Haverland An apple a day.. Page 3 Hoe vertaalt dit zich naar u? Page 5 Hoe vertaalt dit zich naar u? Winst Page 6 Hoe de winst te verhogen? Winst

Nadere informatie

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES HUDSON RECRUITMENT & TALENT MANAGEMENT DE BESTE PROFESSIONALS VOOR SALES, MARKETING, HR EN GENERAL MANAGEMENT Ze zijn schaars: professionals

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

Van weerstand naar dialoog: SPP bij Maastricht UMC. Roel Olivers

Van weerstand naar dialoog: SPP bij Maastricht UMC. Roel Olivers Van weerstand naar dialoog: SPP bij Maastricht UMC Roel Olivers Ontdekkingstocht SPP / SPV Waarom SPP? Natuurwet: Niet het sterkste dier overwint maar het dier dat zich het beste kan aanpassen Flexibel

Nadere informatie

Versie september 2019

Versie september 2019 1 2 Versie september 2019 Als je relevant wilt blijven moet je een leven lang leren. Daar kom je verder mee! Alle T&O ers nog beter laten presteren in de rol die past en te ondersteunen om te excelleren

Nadere informatie

Het Analytical Capability Maturity Model

Het Analytical Capability Maturity Model Het Analytical Capability Maturity Model De weg naar volwassenheid op het gebied van Business Intelligence. WHITEPAPER In deze whitepaper: Wat is het Analytical Capability Maturity Model (ACMM)? Een analyse

Nadere informatie

De financial van de toekomst. saxion.nl. Praktijkonderzoek naar de ontwikkelingen in het werk van de financiële professional

De financial van de toekomst. saxion.nl. Praktijkonderzoek naar de ontwikkelingen in het werk van de financiële professional De financial van de toekomst Praktijkonderzoek naar de ontwikkelingen in het werk van de financiële professional Lectoraat Smart Industry & Human Capital Auteurs: dr. Stephan Corporaal en drs. Peter Sabandar

Nadere informatie

Stappenplan Strategische Personeelsplanning

Stappenplan Strategische Personeelsplanning Stappenplan Strategische Personeelsplanning Stap 1: Breng het gewenste toekomstig personeelbestand in kaart. Stap 3: Analyseer het spanningsveld tussen het huidige en gewenste personeelsbestand Stap 4:

Nadere informatie

P&O doet mee, met Strategische Personeelsplanning

P&O doet mee, met Strategische Personeelsplanning SEGMENT P&O doet mee, met Strategische Personeelsplanning Barneveld, 28 mei 2015 Patrick ten Broeke 1 Agenda 1. Opening 2. Nut en noodzaak (WHY?) 3. Proces (HOW?) 4. Verander het spel (WHAT?) 5. Afsluiting

Nadere informatie

De veranderende rol van Managementondersteuning

De veranderende rol van Managementondersteuning De veranderende rol van Managementondersteuning Inhoud 1. Inleiding 1 2. Onderbouwing van het onderzoek 2 3. Uitkomsten van het onderzoek 2 3.1 Initiatie van het verandertraject 3 3.2 Doelstellingen van

Nadere informatie

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012

. Winstgevendheid door wenbaarheid. Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst. 24 april 2012 . Winstgevendheid door wenbaarheid Wendbare organisaties bieden zekerheid voor de toekomst 24 april 2012 wie zijn wij Optines Consultancy is als HRM business partner gespecialiseerd in verandermanagement,

Nadere informatie

HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN?

HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN? HR INTELLIGENCE HET WINNENDE INGREDIËNT VOOR DE HR BUSINESS PARTNER, OF OUDE WIJN IN NIEUWE ZAKKEN? CFO Day 2012 Roy Klaassen Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt,

Nadere informatie

Talent Analytics. Wat levert het op? Hoe kan ik starten?

Talent Analytics. Wat levert het op? Hoe kan ik starten? Talent Analytics Wat levert het op? Hoe kan ik starten? 2 Inhoud Inhoudsopgave Over de auteur 3 Inleiding 4 Talent analytics: wat levert het op? 7 Talent Analytics en concrete HR vragen 10 Hoe kan ik starten

Nadere informatie

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers

Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Optimaal inzicht in de talenten van uw medewerkers Laat mensen zoveel mogelijk werken vanuit hun talenten en vergroot zo de kans op succes. Mensen komen vooral in beweging voor dingen die ze goed kunnen

Nadere informatie

Kansen in de verandering. Maatschappelijke Verantwoording Nieuwe Stijl

Kansen in de verandering. Maatschappelijke Verantwoording Nieuwe Stijl Kansen in de verandering Maatschappelijke Verantwoording Kansen in de verandering Maatschappelijke Verantwoording Financiers en stakeholders verlangen steeds meer dat de meerwaarde van zorgen dienstverlening

Nadere informatie

Bepaal de koers van uw bedrijf met slimme stuurinformatie

Bepaal de koers van uw bedrijf met slimme stuurinformatie IT ADVISORY Bepaal de koers van uw bedrijf met slimme stuurinformatie Van data naar betrouwbare managementinformatie Now, for tomorrow BEPAAL DE KOERS VAN UW BEDRIJF Bepaal de koers van uw bedrijf met

Nadere informatie

Investeren in menselijk kapitaal loont! Wetenschap en praktijk

Investeren in menselijk kapitaal loont! Wetenschap en praktijk Investeren in menselijk kapitaal loont! Menselijk kapitaal is de concurrentiefactor van de 21 ste eeuw. Tot op heden laat deze zich echter nog niet zo goed meten. Daardoor blijft het effect van investeringen

Nadere informatie

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering,

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, INLEIDING De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, robotisering, kunstmatige intelligentie, flexibilisering, vergrijzing: talloze ontwikkelingen hebben een grote invloed op de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Masterclass. Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg

Masterclass. Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg Masterclass Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg Masterclass Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg De gehandicaptenzorg staat voor enkele uitdagingen als we kijken

Nadere informatie

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop Seminar Concerncontrol binnen de gemeente 2018 15 maart 2018 een organisatie die zich rond maatschappelijke

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015

HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015 HR professionaliseringstraject Op herhaling : de modules van 2015 Het aanbod bestaat uit de modules van 2015 om iedereen de gelegenheid te bieden deze eventueel nog te volgen. Er is een aantal nieuwe modules

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

S&P the online assessment architects premium content innovative technology reliable solutions

S&P the online assessment architects premium content innovative technology reliable solutions S&P the online assessment architects premium content innovative technology reliable solutions ONLINE INBASKET Test Person Competentie Rapport 7-nov-2016 Vertrouwelijk RAPPORT MANAGEMENTSIMULATIE HIGHLIGHT

Nadere informatie

BUSINESS INTELLIGENCE

BUSINESS INTELLIGENCE BUSINESS INTELLIGENCE IT is peoples business Inhoudsopgave 1 HET TEAM 2 ONZE DIENSTEN 3 BI VOLWASSENHEIDS MODEL 4 DE NIVEAUS Start klein Groei Professionaliseer Wees bepalend Voor meer informatie of een

Nadere informatie

Flexibel werken en organiseren

Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Inhoud Inhoud Inleiding De kracht van flexibiliteit Differentiatie in ontwikkeling en doorstroom gebaseerd op organisatieverschillen Aspecten

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1 Stageopdracht Online marketingstrategie en -content Bright Cubes B.V. High Tech Campus 32 5656 AE Eindhoven Bright Cubes B.V. 1 Beste student, Zijn jouw ideeën eigenwijs en bepaal jij zelf je kaders? Wil

Nadere informatie

STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING GAAT TE VEEL OVER WERKNEMERS IN PLAATS MET DE WERKNEMERS!

STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING GAAT TE VEEL OVER WERKNEMERS IN PLAATS MET DE WERKNEMERS! STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING GAAT TE VEEL OVER WERKNEMERS IN PLAATS MET DE WERKNEMERS! Peter Dona Strategische personeelsplanning (SPP) prijkt onveranderd hoog in de top 5 HRM trend lijstjes van menig

Nadere informatie

Kenneth Smit Consulting 1

Kenneth Smit Consulting 1 Competences Assessment is een effectieve manier om kwaliteiten en ontwikkelbaar potentieel van (nieuwe) medewerkers zeer betrouwbaar en objectief in kaart te brengen middels de inzet van professionele

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

Meer doen met je onze informatie. Wat is dat?

Meer doen met je onze informatie. Wat is dat? Meer doen met je onze informatie Wat is dat? Innoveren in de Financiële functie..? Big Data, Business Intelligence, Smart City, Data Analytics, Gestuurd Werken? Gaaf, daar moeten we als gemeente iets mee!!

Nadere informatie

HealthRatio Integrated Planning

HealthRatio Integrated Planning HealthRatio Integrated Planning HIP is de alles in één oplossing voor uw besturing: Begroten, plannen, prognosticeren en rapportage Financieel, Productie en Middelen (FTE, OK, Bedden) Geïntegreerde kostprijscalculatie

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen!

PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen! PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen! Voldoe in één klap aan je PE-verplichting www.pluc.nl 2 Wij weten hoe het is om Finance Professional te zijn. Je bent een spin in het

Nadere informatie

De HRM Cockpit. Naar een duurzaam HRM beleid

De HRM Cockpit. Naar een duurzaam HRM beleid De HRM Cockpit Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan de slag: case Voorstelling

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie

Stappenplan strategische personeelsplanning

Stappenplan strategische personeelsplanning Stappenplan strategische personeelsplanning Met aandacht voor strategische personeelsplanning verbindt de werkgever de gesignaleerde toekomstige marktontwikkelingen met de daarvoor benodigde kwalitatieve

Nadere informatie

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Werkgevers Ondernemers. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Werkgevers Ondernemers In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel gedachten,

Nadere informatie

Qlik Sense Healthcare. Document 16052

Qlik Sense Healthcare. Document 16052 Qlik Sense Healthcare Document 16052 Inhoud 1. Introductie... 3 1.1 Qlik Sense... 3 1.2 Qlik Sense Healthcare... 3 1.3 Qlik Sense als product... 3 2 Overview healthcare module... 4 2.1 De opbouw van de

Nadere informatie

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren. Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst?

VIPD. Strategische Personeelsplanning. samen beter presteren.   Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? VIPD Strategische Personeelsplanning Zijn uw medewerkers klaar voor de toekomst? samen beter presteren www.vipd.nl WIE ZIJN WIJ? Wij zijn een team van enthousiaste, flexibele mensen die op een praktijkgerichte

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

De effectieve controller en de kracht van automatisering Erik Boon (De Effectieve Financial)

De effectieve controller en de kracht van automatisering Erik Boon (De Effectieve Financial) De effectieve controller en de kracht van automatisering Erik Boon (De Effectieve Financial) Aangeboden door Visma Software 22 juni 2017 Martijn van den Berg Product Marketingmanager Visma Software martijn.van.den.berg@visma.com

Nadere informatie

E-BOOK. Innoveren met Artificial Intelligence: wat levert het u op?

E-BOOK. Innoveren met Artificial Intelligence: wat levert het u op? E-BOOK Innoveren met Artificial Intelligence: wat levert het u op? De wereld waarin we leven verandert steeds sneller. Dit heeft voor een groot deel te maken met de opkomst van zogenaamde emerging technologies

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

Experts in resultaatgericht HRM

Experts in resultaatgericht HRM Experts in resultaatgericht HRM HRM CONSULTANCY - DEVELOPMENT CENTER - E-HRM SYSTEEM 1 MENSEN BEPALEN UW RESULTAAT VISIE STRATEGIE DOELEN Steeds vaker wordt vastgesteld dat de wijze waarop het menselijk

Nadere informatie

Big data voor jouw branche: toekomstmuziek of iets voor morgen?

Big data voor jouw branche: toekomstmuziek of iets voor morgen? Big data voor jouw branche: toekomstmuziek of iets voor morgen? Big data is hot. De groei van data in verschillende systemen, platformen en netwerken is enorm. Heb je al eens nagedacht over hoe je dit

Nadere informatie

Toch Angelsaksisch model boven Rijnlands Model?

Toch Angelsaksisch model boven Rijnlands Model? Toch Angelsaksisch model boven Rijnlands Model? Zijn mensen te vatten in cijfers? Geld is het opperste stuurmechanisme? Managen = MBA? .en hard HRM Management stuurt op cijfers (kunnen we het beheersen,

Nadere informatie

8. Evalueer HR/SPP beleid, brengen in lijn met of pas organisatiestrategie aan *Gebaseerd op Walker (1980), Nkomo (1988), Pynes (2004),

8. Evalueer HR/SPP beleid, brengen in lijn met of pas organisatiestrategie aan *Gebaseerd op Walker (1980), Nkomo (1988), Pynes (2004), Strategische Personeelsplanning en het e-portfolio Dr. Charissa Freese Let s Connect conferentie Veldhoven, 13 februari 201 Let s Connect Regionaal project waarbij bedrijfsleven en onderwijsinstellingen

Nadere informatie

HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016

HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016 HR professionaliseringstraject het nieuwe aanbod 2016 Het aanbod bestaat uit de modules van 2015 om iedereen de gelegenheid te bieden deze eventueel nog te volgen. Er is een aantal nieuwe modules en een

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Een People Analytics onderzoek door Introductie: Waarom onderzoek naar leidinggevenden in een callcenter? Een organisatie ontwikkelt wanneer

Nadere informatie

DIGITALISERING OVERHEID WAT KUN JIJ DOEN?

DIGITALISERING OVERHEID WAT KUN JIJ DOEN? DIGITALISERING OVERHEID WAT KUN JIJ DOEN? Debby Radoux beleidsadviseur Rijk PROGRAMMA WORKSHOP Kennismaking Een stukje geschiedenis de vier industriële revoluties. Een greep uit de ontwikkelingen Wat zeggen

Nadere informatie

Innovatie, ontwikkelingen en samenwerking. Een blik op het micro-mkb op basis van de Innovatief Personeelsbeleid-vragenlijst.

Innovatie, ontwikkelingen en samenwerking. Een blik op het micro-mkb op basis van de Innovatief Personeelsbeleid-vragenlijst. Innovatie, ontwikkelingen en samenwerking. Een blik op het micro-mkb op basis van de Innovatief Personeelsbeleid-vragenlijst. Ferry Koster, Daan Bloem en Petra van de Goorbergh ICOON#11 November 2017 Het

Nadere informatie

Risicomanagement in de industrie Ben Dankbaar

Risicomanagement in de industrie Ben Dankbaar Risicomanagement in de industrie Ben Dankbaar BiZ-Dag 29 juni 2017 Overzicht 1. Een paar cijfers 2. Wat is industrie? 3. Personeel 4. Risico s 3 1. Een paar cijfers 29 juni 2017 3 Balans: omzetontwikkeling

Nadere informatie

Customer Experience White Paper Add something new

Customer Experience White Paper Add something new Customer Experience White Paper Add something new Inhoudsopgave Add something new Maak je klant de held van jouw verhaal. Ann Handley 2 1. Management Samenvatting Hoe creëer je een goed geïntegreerde klantbeleving?

Nadere informatie

VRAGEN Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals

VRAGEN Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals 199 Gusta Timmermans VRAGEN VOOR EEN SUCCESVOL SELECTIEGESPREK Een praktische handleiding voor managers, ondernemers en HR-professionals De wil om te winnen, het verlangen om te slagen, de drang om jezelf

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Drie domeinen als basis voor onze toekomstige veiligheid De genoemde trends en game changers raken onze veiligheid. Enerzijds zijn het bedreigingen, anderzijds maken zij een veiliger Nederland mogelijk.

Nadere informatie

BRAINCOMPASS/BRAINTRANSMITTER

BRAINCOMPASS/BRAINTRANSMITTER BRAINCOMPASS/BRAINTRANSMITTER ontwikkelassessment én groeiversneller voor organisaties Vanuit DNA en Drijfveren naar Gemotiveerde Groei HERKEN JE ALS MANAGER DE VOLGENDE SITUATIE? Het is meer dan ooit

Nadere informatie

Over Ren Steenvoorden

Over Ren Steenvoorden Over Ren Steenvoorden Ren Steenvoorden is als CIO en Chief Digital Officer bij Randstad verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de digitale strategie. Wie met hem praat over de impact

Nadere informatie

Manager van nu... maar vooral van morgen

Manager van nu... maar vooral van morgen Manager van nu... maar vooral van morgen Leidinggeven met inhoud en in verbinding, met inspiratie, energie en plezier, en dat binnen je organisatie mogelijk maken Er kan zoveel meer Uitgaan van klanten,

Nadere informatie

Bent u er al klaar voor? TMap dag 2016

Bent u er al klaar voor? TMap dag 2016 Robots testen Bent u er al klaar voor? TMap dag 2016 Heeft u al een robot? Over 10 jaar zeker! TMap dag 2016 2 Technologie verovert ons leven, steeds sneller! TMap dag 2016 3 Robots in de praktijk Meer

Nadere informatie

Zo behoor je tot de retailers van de toekomst :10

Zo behoor je tot de retailers van de toekomst :10 Zo behoor je tot de retailers van de toekomst 21-12-2017 14:10 Door John Terra Research director retail bij Q&A Retail rules. Dat is afgelopen jaar samengevat. Ik zeg dat niet alleen om het omvangrijke

Nadere informatie

Functiebeschrijving OCMW Schoten. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie. DIRECTEUR PERSONEELSZAKEN Periode van tot: Mei 2018

Functiebeschrijving OCMW Schoten. Functiegegevens. Doel van de functie. Plaats in de organisatie. DIRECTEUR PERSONEELSZAKEN Periode van tot: Mei 2018 Functiegegevens Functie: DIRECTEUR PERSONEELSZAKEN Periode van tot: Mei 2018 Graad: A1a-A3a Niveau: A Dienst: Personeelsdienst Departement: Gedeelde diensten Hoofddepartement: Doel van de functie Je bent

Nadere informatie