Handleiding. Vastgoedscanner

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding. Vastgoedscanner"

Transcriptie

1 Handleiding Vastgoedscanner Versie november 2010 DataLand

2 Belangrijk! De Vastgoedscanner kan qua uiterlijk, toegang en functionaliteit variëren per gebruiker, afhankelijk van de afgenomen licentie, en in sommige gevallen de afspraken die gemaakt zijn met de koepel/branche organisaties. Welke instellingen voor uw licentie van toepassing zijn, kunt u zien in het schema hieronder. De voor u relevante functies en de beschrijvingen ervan corresponderen met elkaar via dezelfde nummering. Klantgroepen en koepels Functies 1. Zoeken op adres 2. Opvragen Vastgoedrapport 3. Opvragen WOZ-rapport en/of WOZ-taxatierapport () 4. Opvragen Vastgoedrapport Energie 5. Opvragen Referentiewoningenrapport 6. Opvragen Gemeentelijke lastenrapport 7. Opvragen Vastgoedrapport Kadastraal 8. Opvragen Woninginformatie Rapport 9. Zoeken op regio & kenmerken 10. Opvragen mijn gegevens () afhankelijk van afgenomen licentie Accountants, Administratiekantoren (SRA, NOAB) Notarissen Makelaars, Taxateurs Woningcorporaties Banken Verzekeraars Overige () () () () () () () () () () () () () () () () () De diverse instellingen zijn dus afhankelijk van uw licentie: Verschillende van de bovengenoemde functies worden zichtbaar als tabbladen of iconen in het scherm van de Vastgoedscanner. De toegang tot de datacategorieën adres, bouwkundig, bestemming, financieel, energie en omgeving kan ook variëren. Deze functies zijn zichtbaar in een of meerdere tabbladen onderin het schermdeel waar de adressen met de data worden getoond. Er is ook toegang tot verschillende rapporten in de vorm van een icoon. Deze worden getoond als een (Kaart), (Vastgoedrapport pdf), (WOZ-rapport en/of WOZ-taxatierapport), (Energierapport), (Referentiewoningenrapport), (Gemeentelijke lastenrapport) of een icoon linksonder naast de adresbalk, zodra u de gegevens van een adres hebt opgevraagd. De toegang in het aantal gemeenten varieert, van een of meerdere gemeenten, provincies of geheel Nederland. Wilt u naar aanleiding van het lezen van deze handleiding ook toegang tot andere of aanvullende data, rapporten of functionaliteit? Neem dan contact op met voor aanvullende informatie. Voor het opvragen van diverse rapporten in Adobe pdf formaat ( ), dient u te beschikken over Adobe Reader. U kunt deze zonder kosten downloaden via het internet en installeren.

3 Hoe log ik in op de Vastgoedscanner? Via de subdomeinen en de link start of via kunt u direct inloggen. De benodigde login- en password-combinatie krijgt u per toegezonden, zodra uw licentie is geregistreerd. Daarvoor wordt het persoonsgebonden adres gebruikt dat is opgegeven via het inschrijfformulier. 1 Zoeken op een adres Nadat u bent ingelogd kunt u een adres opgeven om de bijbehorende object gegevens op te vragen. Dit kan op 2 manieren: 1. of via de combinatie gemeente, woonplaats, straatnaam en huisnummer 2. of via de combinatie postcode en huisnummer Onderin het scherm verschijnt het betreffende object met een Google-Maps-, PDF-, -, Energielabel-, Referentiewoningen- of Gemeentelijke lastenrapport-icoon (afhankelijk van uw licentie).

4 2 Opvragen van een Vastgoedrapport Klik op het (pdf) icoon voor het opvragen van het Vastgoedrapport behorend bij het opgevraagde object. De gegevens uit het Vastgoedrapport kunt u ook rechtstreeks opvragen door op de tabbladen rechts boven de adresbalk te klikken. 3 Opvragen van een WOZ-rapport en/of een WOZ-taxatierapport Klik op het icoon voor het opvragen van een WOZ-rapport en/of WOZ-taxatierapport behorend bij het opgevraagde object. Er verschijnt een menuscherm waarbij u dient aan te geven in welke rol u het WOZ-gegeven opvraagt. Afhankelijk van uw rol heeft u toegang tot het WOZ- rapport of tot het gecombineerde WOZ- en Taxatierapport. De volgende rollen worden onderscheiden: 1. Ik handel in opdracht van en/of met schriftelijke toestemming van de gebruiker/eigenaar van het betreffende WOZ-object. 2. Als notaris heb ik op grond van artikel 37h van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ), toegang tot WOZ-gegevens. 3. Als beroepshalve betrokkene (bijvoorbeeld een financiële instelling, verzekeraar, notaris of accountant) heb ik op grond van artikel 40a van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) in het kader van de bestrijding van vastgoedcriminaliteit, toegang tot WOZ-gegevens van woningen. Vervolgens klikt u op de knop Ga verder. Als u niet heeft aangegeven in welke rol u gegevens opvraagt krijgt u een aansporing om dit alsnog te doen.

5 Vervolgens krijgt u in het scherm te zien welke rapporten voor het opgevraagde object beschikbaar zijn. Bij het opvragen van een rapport dienen de volgende stappen te worden doorlopen: 1. Bij het opvragen van een WOZ-rapport dient u Ja, ik ga akkoord met het afnemen van dit rapport aan te vinken, vervolgens klikt u op Toon WOZ-(Taxatie)rapport. 2. Bij het opvragen van een WOZ-Taxatierapport (inclusief WOZ-rapport) dient u het WOZobject of meerdere WOZ-objecten naar keuze aan te vinken en vervolgens op Toon WOZ- (Taxatie)rapport te klikken. Tot slot verschijnt in een apart scherm het gevraagde rapport of de gevraagde rapporten in PDF die u kunt in bekijken, opslaan of uitprinten.

6 4 Opvragen van een Vastgoedrapport Energie Klik op het icoon voor het opvragen van een Energierapport behorend bij het opgevraagde object. Als u dit icoon in grijs ziet ( ) dan is er geen Energierapport (label) beschikbaar. 5 Opvragen van een Referentiewoningenrapport Klik op het icoon voor het opvragen van een Referentiewoningenrapport behorend bij het opgevraagde object. Als u dit icoon in grijs ziet ( ) dan is er geen Referentiewoningenrapport beschikbaar. Deze situatie doet zich voor bij alle niet-woningen. Nadat u op het gekleurde icoon heeft geklikt verschijnt er een tussenscherm waarin u wordt gevraagd om nadere zoekcriteria te selecteren. Het betreft hier het type referentiewoning en het gebied waarin de referentiewoningen moeten liggen. Voor wat betreft het type referentiewoning kunnen de volgende zoekcriteria opgegeven worden:

7 - vergelijkbare woningkenmerken Een woning is vergelijkbaar wanneer het bouwjaar ten hoogste 5 jaar afwijkt van, de inhoud niet meer dan 10% afwijkt van en gebruiksklasse identiek is aan de opgegeven woning; - vergelijkbare WOZ-waarde Een woning is vergelijkbaar wanneer de WOZ-waarde niet meer dan 10% afwijkt van de opgegeven woning; - vergelijkbare woningkenmerken én WOZ-waarde Een woning is vergelijkbaar indien aan beide voorgaande criteria is voldaan. Voor wat betreft het gebied waarbinnen de referentiewoningen dienen te liggen kan een keuze worden gemaakt uit: - Straat van het geselecteerde gebied - 6 PPC (postcodegebied 6 posities) waarbinnen het geselecteerde object ligt - 5 PPC (postcodegebied 5 posities) waarbinnen het geselecteerde object ligt - 4 PPC (postcodegebied 4 posities) waarbinnen het geselecteerde object ligt - Woonplaats waarbinnen het geselecteerde object ligt Een selectie op woningkenmerk kan er toe leiden dat een kenmerk wordt aangeroepen dat niet beschikbaar is (bijvoorbeeld inhoud). In dat geval wordt in het volgende tussenscherm aangegeven dat dit aspect niet wordt meegenomen in de vergelijking. Mocht een WOZ-waarde niet bekend zijn, dan wordt ook in dat geval aangegeven dat deze niet wordt meegenomen in de vergelijking. Het aantal gevonden woningen wordt altijd getoond in het tussenscherm. Voordat het rapport wordt getoond, dient de gebruiker akkoord te gaan met het doorgeven van het rapport en kan desgewenst voor de eigen administratie een referentienummer aan het rapport worden toegekend. Dit referentienummer wordt dan op de factuur vermeld. Als op de knop Toon Referentiewoningenrapport wordt geklikt, dan wordt het betreffende rapport opgeroepen. Het PDF-icoon verschijnt waarbij gevraagd wordt het rapport te openen, danwel op te

8 slaan. Als het rapport wordt geopend, heeft u de mogelijkheid dit na raadplegen of printen alsnog op te slaan in uw eigen werkomgeving. 6 Opvragen van een Vastgoedrapport Gemeentelijke lasten Klik op het icoon voor het opvragen van een Gemeentelijke lastenrapport behorend bij het opgevraagde object. Als u dit icoon in grijs ziet ( ) dan is er geen lastenrapport beschikbaar. Het lastenrapport geeft de gemeentelijke lasten weer en is dus in beginsel onafhankelijk van het gekozen object in de betreffende gemeente. Uitzondering zijn gemeenten die kort geleden gefuseerd zijn en waar de lasten nog niet geharmoniseerd zijn en de gemeente Amsterdam waar de lasten stadsdeelafhankelijk zijn. In de vastgoedscanner is de relatie tussen object en last al gelegd. Na selectie van het adres ziet u in het rapport dus altijd de lasten die voor dat object van toepassing zijn.

9 7 Opvragen van een Vastgoedrapport Kadastraal Klik op het tabblad Kadastraal rapport rechtsboven in uw scherm. U kunt een adres selecteren op 2 manieren: 1. kies een postcode en huisnummer 2. kies een plaatsnaam, straatnaam en huisnummer Vervolgens klikt u op verder en dan worden op basis van het opgegeven adres de gegevens in zowel de gemeentelijke als de kadastrale database opgezocht. U ziet u in het scherm welke gegevens categorieën op dit adres in beide databases gevonden zijn: Via een vinkje geeft u aan welke gegevenscategorieën u wenst op te nemen in het rapport. U kunt dan daarna klikken op verder. U ziet een Overzicht van de opvraging en u wordt verzocht op Ja, ik ga akkoord te klikken om verder kunnen. Tot slot kan het Vastgoedrapport Kadastraal in Pdf gedownload worden om te raadplegen, te printen of op te slaan.

10 8 Opvragen woninginformatierapport Klik op het tabblad Woninginformatie Rapport rechtsboven in uw scherm. U kunt hier een adres selecteren met behulp van de postcode en het huisnummer (plus eventueel de huisnummertoevoeging). Het intikken van de straatnaam is in dit rapport niet mogelijk. Vervolgens wordt gevraagd of u een rapport wilt ontvangen, ook als er van het gevraagde object geen Cyclorama-foto s beschikbaar zijn. Op dit moment is nog niet bekend of het rapport wel of geen foto s bevat. Als u ook een rapport wilt ontvangen als dat geen foto s bevat, dan dient u het betreffende vakje aan te vinken. Doet u dat niet, dan krijgt u geen rapport als hierin geen foto s zijn opgenomen. Vervolgens wordt u gevraagd aan te geven of u het woningtype expliciet wilt opgeven voor het bijeenzoeken van de referentiewoningen die in het rapport worden opgenomen. Als u geen woningtype opgeeft, dan wordt het standaard bij het Kadaster bekende woningtype meegenomen bij de selectie van referentiewoningen. Als u bijvoorbeeld zeker weet dat het huis dat u zoekt een hoekwoning is, dan kunt u dat aangeven en zo een eventueel afwijkend type dat door het Kadaster aan het object is gegeven overschrijven. U kunt hooguit één woningtype opgeven. Tot slot wordt u gevraagd om te bevestigen dat u het rapport inderdaad wilt hebben, waarna het rapport wordt gegenereerd. Het woninginformatierapport is omvangrijk en het duurt dan ook enige tijd voordat het is gegenereerd.

11 9 Zoeken op regio en kenmerken Klik op het tabblad Zoek op regio en kenmerken boven in uw scherm. U dient eerst een zoekgebied op te geven om daarna uw selectie op basis van kenmerken verder uit te breiden. Het zoekgebied kunt u op 4 manieren selecteren: 1. of via Gemeente 2. of via Woonplaats 3. of via Woonplaats en Straatnaam 4. of via Postcode (4-6PPC) Nadat u een van deze opties gekozen heeft, klikt u op Accepteer regio. De applicatie zoekt nu de gegevens van uw zoekgebied op en activeert het onderste schermdeel waarop u uw overige selectiecriteria kunt opgeven. Er zijn diverse velden voor verschillende vastgoedkenmerken. Zo kunt u sommige velden (bijvoorbeeld volume, oppervlak of bouwjaar) aangeven of een bepaald vastgoedkenmerk groter dan, kleiner dan moet zijn of tussen twee waarden moet liggen. Bij andere velden (zoals Gebruik, Gebruik/Eigendom en Energie) kunt u een keuze maken door een waarde uit de selectielijst aan te klikken. Meerdere selecties kunnen daarbij ook door de <CTRL> of <SHIFT> knop ingedrukt te houden. Klik daarna op Zoek. De gevonden objecten verschijnen onderin het resultaatscherm. Links boven ziet u op welke criteria u heeft gezocht en hoeveel adressen er zijn gevonden. Bij een resultaat met grotere hoeveelheden vastgoedobjecten, kunt u via de verschillende opties onderaan het resultaat scherm naar volgende of voorgaande schermen bladeren. Door op het (Google Maps) icoon voor de diverse adressen in het overzicht te klikken kunt u de diverse vastgoedobjecten op de kaart of luchtfoto vinden.

12 10 Overige functies op het scherm van de Vastgoedscanner Rechtsboven in het scherm vindt u de volgende functies: Home Als u klikt op home gaat u naar de startpagina van de Vastgoedscanner. Mijn Pagina Als u klikt op Mijn Pagina ziet u uw login-gegevens, het abonnement, uw persoonlijke en organisatiegegevens. Op deze pagina kunt u uw wachtwoord wijzigen, door uw toegewezen wachtwoord te vervangen door een wachtwoord dat u zelf kiest (en daardoor beter kunt onthouden). Ook kunt u op deze pagina via Toon afname WOZ- en/of WOZ-taxatierapporten, Energierapporten, Referentiewoningenrapporten, Gemeentelijke lastenrapporten of Woninginformatierapporten nagaan welke rapporten u of uw organisatie heeft opgevraagd in een bepaalde periode. Deze periode kunt u zelf opgeven (bijvoorbeeld een maand of een kwartaal). Daarbij kunt u eveneens de bij uw opvraging opgegeven referentienummers terugvinden, waardoor het eventuele doorfactureren van opgevraagde rapporten eenvoudig wordt. Contact Als u klikt op Contact vindt u de vullingsgraad (deelnemende gemeenten), de Frequently Asked Questions, het Gegevenswoordenboek, onze Algemene Voorwaarden en adresgegevens. FAQ Als u klikt op FAQ vindt u de meest gestelde vragen met de antwoorden. Help Handleiding Logout Hiermee beëindigt u uw sessie.

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner .maakt werk van informatie Gebruikshandleiding Vastgoedscanner Met de Vastgoedscanner bent u snel op de hoogte waardoor uw productiviteit verhoogt. Versie 03.05262008 Infofolio BV info@infolio.nl www.infofolio.nl

Nadere informatie

Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport

Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport Versie 1.2 Reeuwijk, 26 juli 2011 Handleiding Gemeentelijk Kadastraal rapport In deze handleiding kunt u lezen op welke wijze u een Gemeentelijk Kadastraal rapport

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum Handleiding Serviceportal Versie 1.2 Datum 04-04-12 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Gebruikershandleiding personeelsdossier

Gebruikershandleiding personeelsdossier Gebruikershandleiding personeelsdossier Inhoud Handleiding personeelsdossier... 1 1. Inleiding personeelsdossier... 3 2. Inloggen Personeelsdossier... 3 3. Het digitale personeelsdossier... 4 4. De taakbalk

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de leden om eigen gegevens aan te passen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Vooraf 5 1.2 Wat is Mijn.PvdA.nl? 5 1.3 Inloggen op Mijn.PvdA.nl 5

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheer Peridos Versie: 2.0 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Handleiding E-bankieren

Handleiding E-bankieren Handleiding E-bankieren Inhoud 1 Starten met E-bankieren 3 1.1 Inloggen en uitloggen 3 1.2 Wachtwoord wijzigen 3 1.3 Inloggegevens vergeten 3 1.4 Goed om te weten voordat u begint 3 2 Sparen 4 2.1 Naar

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik bestaande gebruikers van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig toe?...

Nadere informatie

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker Handleiding Digitale Salarisstrook voor de medewerker Pagina 1 van 15 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING EN VOORBEREIDING... 3 2 INLOGGEN IN HET MEDEWERKERDOSSIER... 4 3 INHOUD MIJN DOSSIER... 6 4 TABBLAD RESULTATEN...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Kadastrale bijlagen. Versie: 1.0. Gebruikershandleiding kadastrale producten 1

Gebruikershandleiding. Kadastrale bijlagen. Versie: 1.0. Gebruikershandleiding kadastrale producten 1 Gebruikershandleiding Kadastrale bijlagen Versie: 1.0. Gebruikershandleiding kadastrale producten 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Extranet... 4 2.1 Opvragen kadastrale kaart en uittreksel via Extranet...

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

CargoDocs voor Binnenvaartschippers Handleiding

CargoDocs voor Binnenvaartschippers Handleiding CargoDocs voor Binnenvaartschippers Handleiding Januari 2017 Page 1 Inhoudsopgave Introductie 2 Inloggen 3 Inloggen Nieuwe Gebruiker 3 Veranderen Schip 6 Wachtwoord Vergeten 7 Gebruikersnaam Vergeten 7

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

HANDLEIDING PD4PD-SCAN

HANDLEIDING PD4PD-SCAN HANDLEIDING PD4PD-SCAN INLEIDING 2 HOE WERKT DE PD4PD SCAN 2 AANMELDEN 3 EERSTE KEER INLOGGEN 3 STARTPAGINA 4 STAP 1 ROLLENKEUZE 5 STAP 2 ASSESSMENT AANMAKEN 6 2A: VRAGENLIJST INVULLEN 6 2B: RAPPORTAGE

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC Sint-Niklaas. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC Sint-Niklaas. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie CC Sint-Niklaas Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Let op: Voor een vlotte online reservatie

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Inhoud 1 1.1 Introductie NAPinfo 3 Website 3 1.2 Inloggen 3 2 2.1 NAPinfo starten en basisfuncties 4 NAPinfo algemeen 4 2.2 NAPinfo kaartlaag toevoegen

Nadere informatie

OOID-Handleiding Snel op weg met het OOID-systeem

OOID-Handleiding Snel op weg met het OOID-systeem OOID-Handleiding Snel op weg met het OOID-systeem Inhoud inleiding 1 OOID opstarten 2 Problemen Oplossen 4 Nuttige adressen 5 Disclaimer 5 Inleiding Allereerst willen wij u van harte feliciteren met de

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC PlayMapping Handleiding PC Inhoud Inloggen:... 2 Startpagina... 3 Wachtwoord wijzigen... 5 Rapport manager... 5 Objecten... 6 Geavanceerd zoeken... 6 Object gegevens (detail)... 7 Nieuwe objecten (toestellen)...

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Etiketten afdrukken

(Ledenadministratie) Etiketten afdrukken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Etiketten afdrukken Vanuit Scipio Online kunt u makkelijk etiketten afdrukken. Het is mogelijk om hiervoor meerdere etiketsjablonen in

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel...2 2 Werkwijze...3 3 Minimale vereisten...3 4 Inloggen op de site...4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be...4 5 Wachtwoord

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO In het onderdeel Leerlingenbeheer kunt u: - Projectgroepen maken en daarin leerlingen plaatsen - De wachtwoorden van uw leerlingen beheren - Instellen of

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het locatieregister?...

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

SwingOffice in een notendop

SwingOffice in een notendop SwingOffice in een notendop doelstelling: opvolging en bijsturing van berichten (per e-mail). 1. Inloggen in de Swing-omgeving Surf (gebruik Microsoft Internet Explorer) naar : http://swinglinecomputer/servico/default.aspx

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN

Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Uitgebreide gebruikershandleiding MijnGGN Inhoudsopgave 1. Inloggen en gebruikersbeheer... 3 1.1. Inloggen... 3 1.2. Uitloggen... 3 1.3. Wachtwoord vergeten/verlopen... 3 1.4. Een nieuw wachtwoord instellen...

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS

CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING. Elektronisch factureren CDS CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Elektronisch factureren CDS Elektronisch factureren 1. Introductie Met de module elektronische facturen zal de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015

Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen bestaand account... 4 1.2 Inloggen nieuw account... 5 1.3 Verschil specialist of coördinator... 6 2. Selecteren

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

U ziet het volgende scherm:

U ziet het volgende scherm: In deze handleiding ziet u een uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden van De Junior Bosatlas Topo Online. Wilt u niets instellen en snel aan de slag? Dat kan natuurlijk, aan u de keuze. Handleiding

Nadere informatie

Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz

Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz Handleiding HezelBase Versiebeheer Versie Auteur Wijzigingen 1.0 Rob Ploum Handleiding HezelBase 1.1 Rob Ploum Zoeken 2 Handleiding HezelBase

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Inhoud 1. Inleiding (mijn) personeelsdossier... 3 2. Mijn dossier... 3 3. Mijn instellingen... 5 4. Personeelsdossier... 6 5. De taakbalk aan de linkerzijde...

Nadere informatie

Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads?

Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads? Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads? Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads? In deze handleiding Voor wie is Natuurpunt Rapporten & Downloads? Waarvoor dient

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Handleiding ehuisartspraktijk.nl

Handleiding ehuisartspraktijk.nl Handleiding ehuisartspraktijk.nl Inhoudsopgave Hoe koop ik een e-learningmodule?... 2 Hoe start ik een e-learningmodule?... 4 3. Hoe registreer ik mij bij ehuisartspraktijk.nl?... 5 4. Waar staan mijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Tip! Ga naar

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

WIS Academie Manager - Handboek docent -

WIS Academie Manager - Handboek docent - WIS Academie Manager - Handboek docent - versie 19 december 2012 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Tabblad Home... 3 3. Tabblad Academie-aanbod... 4 4. Tabblad Conferentie Aanbod... 5 5. Tabblad Mijn Academie...

Nadere informatie

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount 1 Over Scouts Online Scouts Online (SOL) is het ledenadministratiesysteem voor alle scoutinggroepen in Nederland. Dus ook de Shawano s maken hier gebruik van om de ledenadministratie in bij te houden.

Nadere informatie

Handleiding investeren in een Greencrowd-project

Handleiding investeren in een Greencrowd-project Handleiding investeren in een Greencrowd-project Om als investeerder te kunnen deelnemen aan een Greencrowd-project, dienen crowdfunders online een aantal handelingen te doorlopen op www.greencrowd.nl.

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen:

Keuzelijst. Handleiding Meldpunt. Inloggen: Handleiding Meldpunt Inloggen: U bereikt de site door op Meldpunt te klikken op de site van Arbo Unie. Het is ook mogelijk rechtstreeks in de ardressenbalk van Internet Explorer het adres. https://meldpunt.arbounie.nl

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 2 Beheerportal...

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be

Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be Handleiding inloggen als vzw www.ro-bisdommen.be Inhoud Inloggen als vzw... 1 OPTIE 1. U bent nog niet geregistreerd.... 3 OPTIE 2. U bent al geregistreerd... 6 Gebruik van de website... 6 UW GEGEVENS

Nadere informatie