U ziet het volgende scherm:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "U ziet het volgende scherm:"

Transcriptie

1 In deze handleiding ziet u een uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden van De Junior Bosatlas Topo Online. Wilt u niets instellen en snel aan de slag? Dat kan natuurlijk, aan u de keuze. Handleiding Junior Bosatlas Topo Online... 1 Leerstofaanbod... 2 Mijn producten... 3 Resultaten... 5 Instellingen... 7 Beheer... 8 Samenstellen pakket... 8 Samenstellen toets... 9

2 De Junior Bosatlas Topo Online bestaat uit drie delen; Nederland, Europa en de Wereld. In dit hoofdstuk leest u hoe u de leerstof voor uw groep kunt klaarzetten. Log in via Basispoort, of log in via Ga naar het leerkrachtmenu. Klik op Leerstofaanbod. Selecteer al uw leerlingen of klik in het vakje voor uw naam. Maakt u wijzigingen in de selectie van leerlingen, dan verschijnt de knop vernieuwen. Klik op deze knop om het scherm rechts te verversen. Klik op De Junior Bosatlas Topo Online. U ziet het volgende scherm: U kunt nu voor de geselecteerde leerlingen aangeven welke delen zij mogen oefenen, Nederland, Europa en/of Wereld. U hoeft verder niets op te slaan. Zodra uw leerlingen nu inloggen, kunnen zij alleen nog maar de door u geselecteerde delen kiezen.

3 Wilt u het programma zelf eens bekijken? Klik dan eerst op het tabblad Mijn producten en daarna op De Junior Bosatlas Topo Online. Kies vervolgens welk deel u wilt bekijken. We kiezen in dit voorbeeld voor Nederland. U ziet dit scherm: Aan de linkerkant kiest u met welke provincie u aan de slag gaat. Aan de rechterkant ziet u de verschillende opdrachten.

4 In dit spel klikt de leerling op een naam in de lijst. De juiste plek op de kaart knippert. Klik daarop en de naam verschijnt in de kaart. Wat knippert er op de kaart? De leerling geeft aan welk van de drie meerkeuze-antwoorden goed is. Kiest de leerling een fout antwoord, dan kan er een hulpkaart opgeroepen worden. Er knippert een plaats op de kaart. De leerling kiest uit de lijst het juiste antwoord. Kiest de leerling een fout antwoord, dan kan er een hulpkaart opgeroepen worden. De naam van een plaats komt in beeld. De leerling ziet op de kaart ook waar deze plaats ligt. De naam verdwijnt en de leerling moet deze naam dan intypen. Er verschijnt een vraag in beeld. De leerling kiest een van de meerkeuze antwoorden. De oefentoets is bedoeld om te oefenen voor de toets. De leerling moet allerlei vragen beantwoorden. Er is geen hulpkaart beschikbaar. De oefentoets moet voldoende afgerond worden, anders komt de toets niet tevoorschijn. (Die toets werkt niet voor leerkrachten.) De opzet van deze toets is hetzelfde als de oefentoets. Er is geen hulpkaart beschikbaar. De toets kan slechts één keer gemaakt worden. Links onderaan vindt u nog meer toetsen. Deze toetsen kunnen het best gemaakt worden als alle provincies afgerond zijn.

5 Als de leerlingen geoefend hebben, kunt u bekijken hoe zij de verschillende onderdelen gemaakt hebben. Dit gaat als volgt: Ga naar het leerkrachtmenu. Klik op LVS en resultaten. Kies van welke leerlingen u de resultaten wilt bekijken. Maakt u wijzigingen in de selectie van leerlingen, dan verschijnt de knop vernieuwen. Klik op deze knop om het scherm rechts te verversen. Klik op Nieuw overzicht. Klik op De Junior Bosatlas Topo Online. Maak uw keuze. In dit voorbeeld: Nederland. Klik op Toon overzicht. U ziet het volgende overzicht:

6 U kunt verschillende selecties maken in het overzicht, bijvoorbeeld een bepaalde kolom. Klikt u daarna op Selectie ongedaan maken, dan wordt die selectie opgeheven. Klikt u op deze button, dan worden alle resultaten van de geselecteerde leerlingen gewist. Kiest u in het rolmenu voor Voortgang en resultaten dan krijgt u een overzicht van alle gemaakte onderdelen. Als u de muis boven een gekleurde voortgangsbalk houdt, ziet u hoever de leerling gevorderd is. U kunt ook op de voortgangsbalk klikken. Onderaan de pagina krijgt u dan een overzicht van alle onderdelen. Als u vervolgens op een blok klikt, dan verschijnt er een uitgebreid resultaatoverzicht. Klik ook daaronder eens op Bekijk gegeven antwoorden. U ziet dan een overzicht van alle gegeven antwoorden van de leerling. Kiest u in het rolmenu voor Toets Resultaten dan krijgt u een overzicht van alle gemaakte toetsen. Wilt een dit overzicht printen? Kies in het rolmenu dan voor Toets Resultaten printen. U vindt de printknop rechtsboven in het scherm. Wilt u vaak dezelfde resultaten bekijken? Klik dan op Voeg toe aan favorieten. Dit overzicht komt te staan bij Mijn favoriete resultaatoverzichten. U vindt dit op het tabblad Home, de pagina waar u terechtkomt als u inlogt. Klikt u op het driehoekje boven een kolom, dan wordt de kolom geselecteerd. Daarna krijgt u een overzicht van de vijf meest gemaakte fouten. Klikt u op de voortgangsbalk, dan ziet u een overzicht van alle onderdelen. Als u vervolgens op een blok klikt, verschijnt er een uitgebreid resultaatoverzicht. Klik ook daaronder eens op Bekijk gegeven antwoorden. U krijgt dan een overzicht van alle gegeven antwoorden van de leerling.

7 U kunt het pakket nog verder aanpassen aan uw wensen. Dit gaat als volgt: Klik op het tabblad Leerstofaanbod. Kies voor welke leerlingen u de instellingen wilt aanpassen. Maakt u wijzigingen in de selectie van leerlingen, dan verschijnt de knop vernieuwen. Klik op deze knop om het scherm rechts te verversen. Klik aan de rechterkant op De Junior Bosatlas Topo Online. Klik achter Nederland op Instellingen. Hier kunt u een keuze maken tussen verschillende pakketten. De Cito basistopografielijst is een standaardlijst met 300 topografische namen voor het onderwijs, samengesteld door het Cito en het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). U kunt ook uw eigen lijst samenstellen. U vindt verderop in deze handleiding hoe dit moet. Hier kunt u het aanbod voor uw leerlingen bepalen. Hier kunt u aangeven of een opdracht wel of niet beschikbaar is voor uw leerlingen. Achter Toets kunt u aangeven of de toets wel of niet direct beschikbaar moet zijn. Haalt u het vinkje weg, dan moeten uw leerlingen eerst de Oefentoets voldoende maken, voordat zij de Toets kunnen maken. Er zijn twee toetsen beschikbaar. Bij Totaaltoets A worden de 30 belangrijkste plaatsen uit de Cito top 100 getoetst. Bij Totaaltoets B worden alle plaatsen uit die lijst getoetst.

8 De meeste scholen zullen kiezen voor de lijst die door Cito en de KNAG samengesteld is. U kunt echter ook zelf een pakket samenstellen. U wilt bijvoorbeeld een aantal plaatsen toevoegen aan de provincie Utrecht. Dit gaat als volgt: Klik op het tabblad Beheer. Klik op het tabblad Topomanager. Klik vervolgens op Samenstellen pakket of toets. Kies bij stap 1 voor Topo-pakket samenstellen. Kies bij stap 2, categorie, voor Nederland. Geef bij Pakketnaam een naam op, bijvoorbeeld: Utrecht aangepast. Kies bij stap 3 voor Topo Extra. Klik op het pijltje achter Utrecht. Klik op het pijltje achter Plaats. U ziet het volgende scherm: U kunt nu zelf plaatsen toevoegen of verwijderen. Klik als u klaar bent op Pakket opslaan.

9 Heeft u zelf een pakket samengesteld, dan wilt u wellicht ook zelf een toets maken. Het maken van een toets gaat als volgt: Klik op het tabblad Beheer. Klik op het tabblad Topomanager. Klik op Samenstellen pakket of toets. Klik op Toets samenstellen. U ziet dit scherm: Selecteer bij stap 2, categorie: Nederland. Geef de toets een naam, bijvoorbeeld Utrecht aangepast. Kies bij stap 3, Selecteer pakket, de naam van het door u aangemaakte pakket (in dit voorbeeld Utrecht aangepast). Kies minimaal 2 onderdelen, bijvoorbeeld Utrecht en Nederland. Klik op Toets opslaan.

10 Wilt u dat uw leerlingen met het zojuist samengestelde pakket en de bijbehorende toets gaan werken, dan moet u die voor hen klaarzetten. Dit gaat als volgt: Klik op het tabblad Leerstofaanbod. Klik op De Junior Bosatlas Topo Online. Klik achter Nederland op Instellingen. Kies bij Selecteer gewenst pakket: Utrecht aangepast. Kies bij Selecteer leerkrachttoets voor Utrecht aangepast. U ziet dit scherm: Kies bovenin dit scherm bij Selecteer gewenst pakket voor het zojuist aangemaakte pakket, in dit voorbeeld Utrecht aangepast. Kies onderin bij Selecteer leerkrachttoets ook voor de juiste toets, dus Utrecht aangepast. Klik op Opslaan.

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware

Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snelstartgids voor de Oefen- en Toetssoftware Snel-start gids voor de oefenmodule software 1. Voor het eerst werken met de oefensoftware (groepenbeheer) 3 2. Delen van een groep met een andere leerkracht

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account Handleiding Volgsysteem v2.2 Professioneel Account Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Inloggen 3 2 Het menu 4 3 Groepen 5 4 Deelnemers 6 5 Huiswerk 9 6 Extra materiaal 11 7 Resultaten 12 8 Berichten 13 9 Forum

Nadere informatie

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Voor ICT-coördinatoren en leerkrachten Versie april 07 Leren wordt spelen Inloggen via mijnklas Let op: gebruikers van Basispoort loggen in via www.basispoort.nl

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding mijnklas.nl SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. 31 juli 2013 1.7

Inhoud. Handleiding mijnklas.nl SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. 31 juli 2013 1.7 Handleiding mijnklas.nl SCHOOL RAPPORT Handleiding mijnklas.nl DATUM 31 juli 2013 VERSIE 1.7 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Indelen

Nadere informatie

Uitleg Leerkrachten versie 2.1

Uitleg Leerkrachten versie 2.1 Inloggen als leerkracht Zodra de admin leerkrachten, leerlingen en groepen heeft aangemaakt (en gekoppeld aan elkaar) kan er als leerkracht worden ingelogd. In dit voorbeeld is een leerkracht aangemaakt

Nadere informatie

Handleiding Topdesk. Standaard meer mogelijk

Handleiding Topdesk. Standaard meer mogelijk Handleiding Topdesk Standaard meer mogelijk Handleiding Topdesk 2 Inhoud handleiding Topdesk 1. Inloggen... 3 2. Een melding doen... 4 3. Een melding volgen... 5 4. Zoeken... 6 5. Een melding sluiten...

Nadere informatie

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Administrators EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de administrator functies behandeld. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.1 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Selectie maken

(Ledenadministratie) Selectie maken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Selectie maken Met Scipio Online kunt u volledig naar eigen wens overzichten genereren. Hiervoor gebruikt u de optie Selecties maken. In

Nadere informatie

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Voor ICT-coördinatoren en leerkrachten van scholen met proeflicentie Versie september 05 Leren wordt spelen Inloggen Ga naar www.mijnklas.nl Login via Basispoort

Nadere informatie

Takenmappen zijn vernieuwd

Takenmappen zijn vernieuwd Takenmappen zijn vernieuwd Takenmappen gebruik je om leerlingen een aantal specifieke oefeningen en/of toetsen in een bepaalde periode te laten maken. Er is veel nieuw aan Takenmappen het goede nieuws:

Nadere informatie

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Administrators EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22.09.2014 In deze handleidingen worden de administrator functies behandeld. In deze handleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemeen Rol Beheerder Rol Docent Rol Student 8

Inhoudsopgave. 1. Algemeen Rol Beheerder Rol Docent Rol Student 8 Instructie Klassenbeheer Rekenblokken Juni 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Rol Beheerder 3 3. Rol Docent 6 4. Rol Student 8 1. Algemeen Klassenbeheer in Rekenblokken is erg eenvoudig en met een paar

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Handleiding digitale leeromgeving Kidsweek in de Klas

Handleiding digitale leeromgeving Kidsweek in de Klas Al het digitale lesmateriaal van is in LessonUp te vinden. In deze handleiding leggen we uit hoe u met het lesmateriaal van in LessonUp aan de slag kunt en vertellen we welke mogelijkheden u nog meer met

Nadere informatie

Handleiding. Trainingsschema's Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. -

Handleiding. Trainingsschema's Fytek. Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - Handleiding Trainingsschema's Fytek Fytek is dé app voor therapeuten! Voor meer inzicht en een sneller herstel van uw patiënten. - www.fytek.nl - Inhoudsopgave blz: 1. Inloggen 3 2. Cliënten 4 3. Schema

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal.nl

Handleiding LOGO-digitaal.nl Handleiding LOGO-digitaal.nl Voor u aan de slag gaat met LOGO 3000 Digitaal, adviseren wij u de laatste versie van de browser Chrome te installeren. Deze browser kan gratis gedownload worden, vaak wordt

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Stap 1: Na het inloggen op het beheerdersgedeelte komt u uit op uw dashboard. Van daaruit kunt u aan de linkerkant uw muis

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart VO-raad februari 2017 Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken. Met vragen kunt u contact opnemen met onze servicedesk

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Toetssite

Handleiding Toetssite Handleiding Toetssite Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Toetssite 3 1.1 Praktische gebruiksinformatie 3 Inloggen 3 Opstarten 3 1.2 Methode kiezen 3 1.3 Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen 5 Groep

Nadere informatie

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO In het onderdeel Leerlingenbeheer kunt u: - Projectgroepen maken en daarin leerlingen plaatsen - De wachtwoorden van uw leerlingen beheren - Instellen of

Nadere informatie

Handleiding Digi-Trainer

Handleiding Digi-Trainer Handleiding Digi-Trainer Docent Niveau: mbo Datum: 20-1-2011 Versie: 1.5 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. De homepage... 6 3.1 Eerste gebruikersgroep aanmaken... 7 3.1.1 Groep aanmaken...

Nadere informatie

Werken met DISK. Handleiding voor docenten

Werken met DISK. Handleiding voor docenten Werken met DISK Handleiding voor docenten Inhoud 1. DISK opstarten 2. Niveau instellen 3. Thema s arrangeren 4. Toetsen klaarzetten 5. Resultaten bekijken 6. Eigen materiaal toevoegen 7. Leerlingenview

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Takenmappen zijn vernieuwd

Takenmappen zijn vernieuwd Takenmappen zijn vernieuwd Takenmappen gebruik je om leerlingen een aantal specifieke oefeningen en/of toetsen in een bepaalde periode te laten maken. Er is veel nieuw aan Takenmappen. Het goede nieuws:

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Deel 1: de Maatwerk rekenen-route

Deel 1: de Maatwerk rekenen-route Opdracht 1 Opdracht 1: het invoeren van een nieuwe leerling 1. U start het computerprogramma door te dubbelklikken op het symbool van Maatwerk rekenen - oranje op uw scherm. 2. U gaat naar het beheerdersgedeelte

Nadere informatie

Handleiding Fytek trainingsschema s

Handleiding Fytek trainingsschema s Handleiding Fytek trainingsschema s Fysiosoft v.o.f. Oude rijksweg 12 / 4472 AG / s'heerhendrikskinderen www.fysiosoft.nl info@fytek.nl Handleiding Fytek trainingsschema s Inhoud Inhoud... 2 1. Inloggen.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN VERWIJDEREN... 2 CATEGORIEËN AANMAKEN... 4 ACTIVITEITEN INDELEN IN CATEGORIEËN... 6

ACTIVITEITEN VERWIJDEREN... 2 CATEGORIEËN AANMAKEN... 4 ACTIVITEITEN INDELEN IN CATEGORIEËN... 6 Handleiding Update van vrijdag 5 februari 2016 ACTIVITEITEN VERWIJDEREN... 2 CATEGORIEËN AANMAKEN... 4 ACTIVITEITEN INDELEN IN CATEGORIEËN... 6 WEEKPLANNER... 8 INSTELLEN WEEKPLANNER... 8 ACTIVITEITEN

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.0 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Makkelijk Publiceren

Makkelijk Publiceren Met Makkelijk Publiceren is het mogelijk overzichten te maken van bijvoorbeeld de actuele uitgeleende materialen of het aantal uitleningen per leerling. Deze overzichten worden getoond in Microsoft Office

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor leerkrachten

Handleiding AmbraSoft voor leerkrachten Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Installatie en systeemvereisten... 3 1.2 Handleiding AmbraSoft voor leerlingen en ouders... 3 1.3 Hulp... 3 2 Je aanmelden via de loginpagina van AmbraSoft... 3 3 Leraarskamer:

Nadere informatie

Handleiding LOGOS Rollen en Rechten

Handleiding LOGOS Rollen en Rechten Handleiding LOGOS Rollen en Rechten DataCare januari 2017 Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 Beschrijving van de standaardrollen... 4 Administratief medewerker... 4 Assistent... 5 Commissie van Begeleiding...

Nadere informatie

Handleiding HWO V3. Versie:

Handleiding HWO V3. Versie: Handleiding HWO V3 Versie: April 2016 Inhoudsopgave INLOGGEN... 3 ZOEKFUNCTIES... 4 NIEUW STANDAARD PROTOCOL AANMAKEN... 7 PROGRAMMA AANMAKEN VOOR CLIËNT... 12 BESTAAND PROTOCOL BEWERKEN... 17 MAAK EIGEN

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Startershandleiding leerkracht

Startershandleiding leerkracht Startershandleiding leerkracht Deze handleiding omschrijft alle basisfunctionaliteiten en hoe deze te gebruiken. Wanneer u voor het eerst Plannex gaat gebruiken, is het verstandig onderstaande punten in

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Supportnote: Mailing winterbanden

Supportnote: Mailing winterbanden Supportnote: Mailing winterbanden Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 355 245 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl Rabobank 35.42.40.501 BTW nr.nl8218.87.920.b.01

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding Bestellen via de Pet Trade Portal

Handleiding Bestellen via de Pet Trade Portal Handleiding Bestellen via de Pet Trade Portal Inhoudsopgave Inloggen 3 Home pagina 4 1. Persoonlijke pagina 4 2. Nieuwe producten pagina 5 3. Pagina s diergroepen 6 4. Antwoorden op vragen 8 5. Verschillende

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

LOGOS Rollen en rechten. DataCare december 2016

LOGOS Rollen en rechten. DataCare december 2016 LOGOS Rollen en rechten DataCare december 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Beschrijving van de standaardrollen... 4 1.1 Administratief medewerker... 4 1.2 Assistent... 5 1.3 Commissie van Begeleiding...

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie

Handleiding Query Builder

Handleiding Query Builder Handleiding Query Builder Met de nieuwe Query Builder in ActiveTickets 2.5 is het mogelijk om op gedetailleerde wijze een query te bouwen. De nieuwe feature maakt het mogelijk om specifieke selecties te

Nadere informatie

Handleiding E-learning & Online toetsen deelnemer

Handleiding E-learning & Online toetsen deelnemer Handleiding E-learning & Online toetsen deelnemer Inhoudsopgave E learning 1 Inloggen 1 Leeromgeving 2 Mijn cursussen 2 Deeltoetsen & Eindtoetsen 3 Uitloggen 3 Online toetsen 4 Inloggen 4 Toetsoverzicht

Nadere informatie

Instructie bestellen voorbedrukte antwoordbladen Cito Volgsysteem voortgezet onderwijs Magister en SOMtoday

Instructie bestellen voorbedrukte antwoordbladen Cito Volgsysteem voortgezet onderwijs Magister en SOMtoday Instructie bestellen voorbedrukte antwoordbladen Cito Volgsysteem voortgezet onderwijs Magister en SOMtoday Maakt uw school gebruik van Magister of SOMtoday? Dan kunt u vanaf nu antwoordbladen voor Toets

Nadere informatie

Handleiding Zorginzicht

Handleiding Zorginzicht Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Account aanvragen - Plaatsen Good practices (praktijkvoorbeelden en erkende interventies) Versie 3.0 04-02-2016 Handleiding Zorginzicht.nl Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding resultatenmonitor Getal & Ruimte Junior. Toegang resultatenmonitor. U komt bij de resultatenmonitor via Basispoort.

Handleiding resultatenmonitor Getal & Ruimte Junior. Toegang resultatenmonitor. U komt bij de resultatenmonitor via Basispoort. Handleiding resultatenmonitor Getal & Ruimte Junior Toegang resultatenmonitor U komt bij de resultatenmonitor via Basispoort. Log in op Basispoort en kies voor lesmateriaal. Klik vervolgens op Mijn Klas.

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Handleiding Online toetsen Begeleider ROC

Handleiding Online toetsen Begeleider ROC Handleiding Online toetsen Begeleider ROC Versie 1.0 Oktober 2014 Inhoudsopgave Inloggen 2 Menuknoppen 2 Menu Opleidingen en Toetsmatrijzen 3 Menu Kandidaten 4 Menu Activiteitenoverzicht 5 Menu Resultaten

Nadere informatie

Handleiding TopoWereld 2.0

Handleiding TopoWereld 2.0 Handleiding TopoWereld 2.0 versie 1.0 Marktweg 73a 8444 AB HEERENVEEN Copyright: Jongbloed Educatief Pagina - 2 - Inhoudsopgave 1. Leerling... 4 1.1 Inloggen... 4 1.2 Hoofdmenu leerling... 6 1.3 Lessen...

Nadere informatie

Snelstartgids Voortgang

Snelstartgids Voortgang Snelstartgids Voortgang Inhoud Voortgang 3 Groepenbeheer 4 Subgroepjes aanmaken 5 Subgroepjes vullen met leerlingen 6 Subgroepjes wijzigen 7 Sessieplanner 8 Oefen- en toetssessies aanmaken 9 Oefeningen

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie september 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie september 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.20 25 september 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 2 Beheerportal... 7 2.1 Inloggen... 7

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1

Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt. Versie 1.1 Handleiding Verwerkingssoftware Pluspunt Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 4.0

Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 4.0 Handleiding Volgsysteem Oefenen.nl versie 4.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Inhoud Inloggen en profiel beheren... 2 Locaties en afdelingen aanmaken/wijzigen... 3 Aanmaken van stageplaatsen... 6 Overzichten plaatsen en gematchte

Nadere informatie

Handleiding tellingen reewild in FRS

Handleiding tellingen reewild in FRS Handleiding tellingen reewild in FRS Jaarlijks vinden in het voorjaar de schemertellingen reeën volgens het landelijk telprotocol plaats. De reewildcommissies organiseren de tellingen en verzorgen de verwerking

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekwierden.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen kiest

Nadere informatie

FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS

FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS HANDLEIDING FIORETTI COLLEGE VEGHEL VERSIE OUDERS 09-2014 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister, het leerlingvolgsysteem van het

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 2 Beheerportal...

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen

Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Handleiding Verwerkingssoftware De wereld in getallen Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software

Nadere informatie

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys

Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Korte instructie bij het werken met de leerlijnen in ParnasSys Advies: werk in Google Chrome of Firefox. Aan de slag met een groep mijn ParnasSys > selecteer de groep > knop groepskaart Wat wilt u doen?

Nadere informatie

Werken met DISK. Handleiding voor docenten

Werken met DISK. Handleiding voor docenten Werken met DISK Handleiding voor docenten Inhoud 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. DISK opstarten Niveau instellen Thema s arrangeren Toetsen klaarzetten Resultaten bekijken Prestaties beoordelen Eigen materiaal

Nadere informatie

Q-global Handleiding AWMA-2 NL

Q-global Handleiding AWMA-2 NL Q-global Handleiding AWMA-2 NL Inhoud AANMELDEN... 3 Q-GLOBAL ACCOUNT ACTIVEREN... 3 UITLEGSCHERM... 3 STARTPAGINA... 4 AANMAKEN NIEUWE CLIËNT... 4 INVULLEN GEGEVENS... 5 GEGEVENS NIEUWE CLIËNT AANPASSEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Plexus Portal

Handleiding Plexus Portal Handleiding Plexus Portal Update juni 2015 Belangrijke gegevens Het Collectebureau is bereikbaar tijdens kantoortijden via 033-3032661 (vanaf 29 juni 2015 tot eind november 2015) Of mail naar: collecte@alzheimer-nederland.nl

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

Docentenhandleiding - Algemeen

Docentenhandleiding - Algemeen 2018 Docentenhandleiding - Algemeen Training & Support Telefoon: 036-3030363 Email: support@bettermarks.nl Introductie Beste Bettermarks docenten, Welkom bij de algemene docentenhandleiding van Bettermarks.

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie