Startershandleiding leerkracht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Startershandleiding leerkracht"

Transcriptie

1 Startershandleiding leerkracht Deze handleiding omschrijft alle basisfunctionaliteiten en hoe deze te gebruiken. Wanneer u voor het eerst Plannex gaat gebruiken, is het verstandig onderstaande punten in volgorde af te werken. Ook is het handig om een georganiseerde webinar bij te wonen (op afstand logt u in en kijkt u mee naar een demonstratie van een medewerker van Plannex). 1. Starten Gebruik uw loginnaam en wachtwoord om in te loggen via Let op, deze zijn hoofdlettergevoelig. 2. Gebruikersrollen a) Gebruiker: Iedereen die met Plannex werkt. Via Plannen (links bovenin) komt u in deze omgeving. Leerlingen komen hier via de knop Start. b) Begeleider: Iemand die één of meerdere gebruikers begeleidt. Bent u begeleider, dan heeft u toegang tot de gegevens en de projecten van de gebruikers die u begeleidt. U kunt ook nieuwe gebruikers aanmaken, waar u dan automatisch begeleider van bent. Via Begeleiden (links bovenin) komt u in deze omgeving. c) Beheerder: Iemand die een organisatie beheert. Als beheerder kunt u alle gebruikers in uw organisatie wijzigen en nieuwe gebruikers aanmaken. Via Beheren (links bovenin) komt u in deze omgeving. Als u een bepaalde rol heeft, ziet u links bovenin ook de knop die daarbij hoort. Bent u begeleider of beheerder van een bepaalde gebruiker, dan kunt u ook inloggen als die gebruiker. (Handig wanneer u alleen wilt zien wat een leerling ziet bijvoorbeeld.) Met het pijltje kunt u het menu wegklappen. U werkt dan op een groter scherm, wat vooral handig is bij gebruik van Plannex op tablets. 3. Gebruikersprofielen Profiel wijzigen U kunt uw profiel wijzigen door op uw naam linksboven te klikken. Hier kunt u uw wachtwoord instellen en uw icoon/foto aanpassen. Het profiel van een andere gebruiker kunt u alleen aanpassen als u begeleider of beheerder bent van die gebruiker. Begeleider: Klik op Begeleiden en dan op de naam van diegene die u wilt wijzigen.

2 Beheerder: Klik op Beheren Wijzigen en dan op de naam van diegene die u wilt wijzigen. Profiel aanmaken Nieuwe gebruikers kunt u als volgt aanmaken: 1. Klik op Begeleiden en dan op Nieuwe gebruiker aanmaken, of 2. Klik op Beheren en dan op Nieuwe. (als u alleen beheerder bent en geen begeleider) 3. Vul alle gegevens op deze 4 tabs in. a. Bij een leerkracht: maak ze lid van de bibliotheek, zodat ze alle activiteiten kunnen vinden. De bibliotheek staat standaard aangevinkt. * b. Bij een leerkracht: kies of ze wel of geen beheerder zijn van uw organisatie c. Maak ze lid van uw eventueel aangemaakte groepen 4. Opslaan *Maakt u een leerling aan dan is het aan u of u kiest of zij de bieb met projecten kunnen zien Edexml importeren Op het beheerderscherm vindt u nu de mogelijkheid een EDEXML in te lezen, wat een boel werk uit handen neemt. Via het zoekvenstertje zoekt u het juiste bestand en zodra u dit uploadt, wordt het naar onze server gestuurd. Vervolgens krijgt u een scherm zoals hiernaast: U selecteert eerst welke groepen u wilt invoeren. Standaard staan deze allemaal aangevinkt. Vervolgens selecteert u de leerlingen en leerkrachten die u wilt importeren. De gebruikersnamen kunnen niet gewijzigd worden tijdens de import. Tenslotte krijgt u een scherm met een overzicht van de geïmporteerde gebruikersnamen met bijbehorende wachtwoorden. LET OP: dit is het enige moment dat u de wachtwoorden te zien krijgt. Noteert en bewaart u deze goed!

3 Begeleiders koppelen Een leerling een nieuwe begeleider geven: 1. Zoek de leerling op in het begeleidersscherm of onder Beheren Wijzigen 2. Klik op de naam van de leerling om zijn profiel te wijzigen 3. Bij de tab verantwoordelijkheid voegt u de leerkracht toe als begeleider 4. Op de laatste tab Groepen kunt u opslaan Klik op het vraagteken voor uitleg van de verschillende schermen die u moet invullen. Gebruikers archiveren a) Archiveren: Beheren Wijzigen. Achter elke gebruiker staat een archiveer knop. b) Terughalen: Beheren Archief. Achter elke gebruiker staat een activeren knop. c) Verwijderen: Beheren Archief. Achter elke gebruiker staat een verwijderen knop 5. Groepen Met een groep brengt de beheerder structuur aan in de digitale omgeving. Gebruikers zijn lid van een groep en kunnen daardoor in contact komen met elkaar. Het is mogelijk om lid te zijn van meerdere groepen. Elke groep heeft één of meer beheerders en eventueel leden. Maak andere leerkrachten beheerder van de groep zodat zij ook leerlingen en activiteiten in de groep kunnen zetten. a) Groep aanmaken Klik op Beheren Groepen Nieuwe b) Groep wijzigen Klik op Beheren Groepen Wijzigen c) Groep beheren Klik op Beheren Groepen Groep, of Klik op Plannen Groepen d) Groepslid toevoegen Pas zijn profiel aan (zie 3. Gebruikersprofielen) U kunt een groep maken voor een klas, maar ook voor bijvoorbeeld een bepaald thema, onderwerp of niveau. Elke beheerder kan zelf groepen aanmaken. Alleen de beheerder van een groep kan activiteiten en gebruikers plaatsen in die groep. Als u uw groep vindbaar maakt voor andere groepen, kunnen de leden van die groepen ook uw groep vinden en lid worden. Als gebruiker is het dus niet mogelijk zomaar van een groep lid worden. De activiteiten die in de Plannex Bibliotheek staan kunt u desgewenst in uw eigen groepen zetten. Zo kunnen de leden van de groep die opdrachten die u heeft uitgezocht plannen en uitvoeren. Als de leerlingen er aan toe zijn kunt u ze ook zelf lid van de Plannex Bibliotheek maken en kunnen ze alle activiteiten zelf ontdekken die beschikbaar zijn. Dat betekent ook, dat ze in contact kunnen komen met iedereen die van de Plannex Bibliotheek lid is. Als u zelf opdrachten in Plannex gaat zetten, is het handig hier een aparte eigen groep voor aan te maken. Daarmee creëert u uw eigen bibliotheek.

4 6. Projecten Leerkracht 1. Alle activiteiten zijn te vinden in de bibliotheek, waar u komt via Plannen Naar bibliotheek (rechtsboven) of via Begeleiden Naar bibliotheek. Geen resultaten? Check het vinkje bij Extra (zie 3, profiel aanmaken) 2. In de bibliotheek kunt u zoeken naar een activiteit, of er zelf één toevoegen. 3. Heeft u een passende activiteit gevonden, kunt u deze klaarzetten voor de leerling(en) door een activiteit aan te maken. In de pop up geeft u een start- en einddatum en kiest u door op het groene plusje te klikken voor wie u de activiteit wilt aanmaken. Leerling De leerling wijzigt de status in Actief (rechtsboven in de activiteit) en gaat aan de slag: 1. Plannen: Plannen van activiteiten en noteren wanneer, hoe lang en waaraan hij gaat werken. 2. Werken: De activiteit die de leerling gaat uitvoeren. 3. Uitwerken: Leeg werkboek waarin de leerling informatie en links kan bewaren. 4. Publiceren: Leerling laat zien wat hij gedaan en geleerd heeft en zet zijn activiteit op klaar. 5. Beoordelen: Leerkracht noteert de beoordeling en beslist of de publicatie online gezet wordt. Activiteiten nakijken a) Verbeteren: Zet de status terug op verbeteren en noteer in het eerste tabblad van de activiteit aanwijzingen zodat de leerling weet wat er verbeterd moet worden. Elke opdracht binnen de activiteit heeft bovendien zijn eigen status, zodat tussentijds al nagekeken en verbeterd kan worden. b) Beoordelen: U heeft de keuze uit verschillende manieren van beoordelen. Belangrijk is dat de status vervolgens op beoordeeld gezet wordt. c) Publiceren Als u de publicatie goed genoeg vindt, kunt u er voor kiezen om de activiteit online te publiceren. Activiteiten die leerlingen zelf maken delen binnen de school 1. De leerling maakt een activiteit aan. 2. De beheerder maakt een groep aan (bv. Opdrachten van leerling 1) en zorgt dat deze groep vindbaar is voor een andere groep waar de leerkracht ook in zit. Zet de groep op leden automatisch accepteren. 3. De leerling past de activiteit aan zodat deze in deze groep te vinden is. 4. De leerkracht gaat naar Beheren Groepen Zoeken, hij zoekt de aangemaakte groep van de leerling op en wordt er lid van. 5. Als de leerkracht nu opdrachten gaat zoeken dan zoekt hij ook in de groep van de leerling en kan dus ook de opdracht van de leerling die er in staat zien. 6. De leerkracht zoekt de opdracht en wijzigt de zichtbaarheid zodat deze opdracht ook te vinden is in andere groepen.

5 6. Taken Behalve de projecten zijn er ook duizenden taken te vinden in de database. Het grote verschil tussen de projecten in de taken zit in het feit dat het benodigde lesmateriaal niet is toegevoegd aan de taak. Het gaat hier om plusmaterialen die vaak al aanwezig zijn op scholen, zoals Schoolsupport Sterpakketten of Heutink Pluspakketten. Doordat deze taken nu in Plannex staan, is het mogelijk om alle plusactiviteiten te plannen, volgen, begeleiden en evalueren binnen Plannex om zodoende een compleet portfolio te creëren. De werkwijze bij de taken verschilt niet veel van die van de projecten: 1. Taak zoeken doet u in de bibliotheek. 2. Taak aanmaken doet u op dezelfde manier als een project (dus via als activiteit aanmaken ), met als verschil dat u hierin kunt aangeven waar de leerling het materiaal kan vinden. U kunt het materiaal ook scannen en uploaden als pdf. Het materiaal is dan alleen zichtbaar voor gebruikers van uw eigen school, uiteraard. 3. Taak plannen: De taak verschijnt vervolgens in de lijst met nog te plannen taken voor de leerling. Door er nu op te klikken, kan de leerling de taak inplannen. 4. Werken aan een taak: Een taak bevat zoals gezegd geen materiaal en heeft dus ook minder tabbladen: een leerling heeft alleen de mogelijkheid om te plannen en te publiceren. De leerkracht heeft ook nog de mogelijkheid om te beoordelen. 5. Status van de taak: Omdat een taak niet in Plannex zelf gemaakt wordt, kan de status ook niet op actief gezet worden. De enige mogelijkheden voor de leerling zijn nieuw en klaar. De leerkracht heeft ook nog de mogelijkheid om de status op beoordeeld te zetten. 7. Portfolio Om de ontwikkeling van een leerling te kunnen volgen en verantwoorden, is het mogelijk een portfolio te genereren. U gaat naar Begeleiden en daar ziet u naast de namen van de leerlingen de button portfolio. Geef vervolgens aan over welke periode u een portfolio wilt en kies een thema: Projecten, Taken of Vaardigheden. Via de button print portfolio kunt u vervolgens een print maken.

Starten met Plannex - Leerkrachten

Starten met Plannex - Leerkrachten 1. Inloggen Op www.plannex21.nl kun je inloggen. Gebruik hiervoor je gebruikersnaam en wachtwoord. Let op hoofdletters en spaties! 2. Gebruikersrollen a) Gebruiker: Iedereen die met Plannex werkt. Via

Nadere informatie

De online leeromgeving voor het basisonderwijs

De online leeromgeving voor het basisonderwijs Starters handleiding De online leeromgeving voor het basisonderwijs Deze uitleg kunt u gebruiken als u kennis wilt maken met de belangrijkste functionaliteiten van Plannex. Waarom Plannex? Elke leerling

Nadere informatie

STARTEN MET PLANNEX - PLAN VAN AANPAK

STARTEN MET PLANNEX - PLAN VAN AANPAK STARTEN MET PLANNEX - PLAN VAN AANPAK Sinds januari 2016 is de demo vervangen voor een proeflicentie. Gedurende een periode van twee maanden (of langer, indien nodig) kan elke geïnteresseerde kennismaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen

Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Handleiding Vernieuwd Stagematching Instellingen Inhoud Inloggen en profiel beheren... 2 Locaties en afdelingen aanmaken/wijzigen... 3 Aanmaken van stageplaatsen... 6 Overzichten plaatsen en gematchte

Nadere informatie

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker)

Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) Handleiding MIJN SCIENCE-web (voor de hoofdgebruiker) 1 Inhoud Handleiding voor schooladministratoren... 3 Het begin... 3 Kwaliteit van het systeem... 4 Eigen gegevens wijzigen... 5 Klassenbeheer... 6

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_

Snelstart handleiding. Basispoort voor scholen. Snelstart handleiding Basispoort voor scholen versie 1.5_ Snelstart handleiding Basispoort voor scholen 1 Inhoud Snelstart handleiding Basispoort voor scholen... 3 Raadpleeg ook de FAQ op http://help.basispoort.nl.... 3 1 Voorbereiding... 3 2 Inloggen als ICT-coördinator...

Nadere informatie

Handleiding. Digitale leeromgeving. Schooljaar

Handleiding. Digitale leeromgeving. Schooljaar Handleiding Digitale leeromgeving Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding Digitale leeromgeving Kidsweek in de Klas is het educatieve lesprogramma van Kidsweek. Het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas is te

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding DocentenInfo BOP

Handleiding DocentenInfo BOP Handleiding DocentenInfo BOP Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland Hans Franken 24 augustus 2012 Versie 1.3-hf Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Aanmelden... 2 2. Het Beginscherm... 3 3. Het scherm Docent

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Handleiding Paradigma-Online

Handleiding Paradigma-Online Handleiding Paradigma-Online het verzuimregistratie- en communicatiesysteem van uw arbodienstverlener Argo Advies Inhoudsopgave 1. Activeren account en inloggen systeem 2. Instructievideo s 3. Van start

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.0 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Handleiding Groeidocument

Handleiding Groeidocument Handleiding Groeidocument 1 april 2019 Handleiding Groeidocument 2 Inhoud Inloggen op www.groeidocument.nl... 3 Leerlingen... 4 Sorteren leerlingen... 4 Handmatig een nieuwe leerling aanmaken of vanuit

Nadere informatie

Uitleg Admin versie 2.2

Uitleg Admin versie 2.2 Inloggen als admin Als u een (proef)account bij Mijn Speellokaal heeft aangevraagd, ontvangt u zo spoedig mogelijk van ons de inlogcodes via de mail voor het admin account. Via de website kunt u rechtsbovenin

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING CMS 6 januari 2017 Versie 0.2 Ledyears I Postbus 64 I 2950 AB Alblasserdam I Tel: 088-3221 000 I info@ledyears.nl I www.ledyears.nl 1 / 6 Inhoudsopgave 1. LAY-OUT AANMAKEN... 3 2.

Nadere informatie

Handleiding Octopusverantwoordelijke:

Handleiding Octopusverantwoordelijke: Handleiding Octopusverantwoordelijke: Digitaal leerplatform www.octopusverkeersland.be Octopusplan (Voetgangersbeweging vzw Verkeerspedagogisch Instituut vzw) Generaal Capiaumontstraat 11b1 2600 Antwerpen-Berchem

Nadere informatie

Beheerdershandleiding ADC archiefservice

Beheerdershandleiding ADC archiefservice Beheerdershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.1 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Voor ICT-coördinatoren en leerkrachten Versie april 07 Leren wordt spelen Inloggen via mijnklas Let op: gebruikers van Basispoort loggen in via www.basispoort.nl

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding oefeningen en dossiers maken

Handleiding oefeningen en dossiers maken Handleiding oefeningen en dossiers maken Oefening maken met een sjabloon Als u eigen materiaal wilt maken voor uw leerlingen, kunt u gebruik maken van oefeningen en dossiers. Dossiers en oefeningen kunt

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Helpdesk Handleiding digitaal groeidocument. Versie januari Powered by Parantion

Helpdesk Handleiding digitaal groeidocument. Versie januari Powered by Parantion Helpdesk groeidocument@swvamsterdamdiemen.nl Handleiding digitaal groeidocument Versie januari 2019 Powered by Parantion In deze handleiding Inloggen 3 Overzichtsscherm 4 Nieuwe leerling toevoegen (overhalen

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal?

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? In deze folder vind je een stap-voor-stap uitleg over het inloggen in Schoolwise

Nadere informatie

Handleiding Peuterestafette DigiDoor.

Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Handleiding Peuterestafette DigiDoor. Na inloggen kan een aanwezig dossier verder bewerkt worden óf er kan een nieuw dossier aangemaakt worden. Nieuw dossier aanmaken: Kies: Leerlingen -> Leerlingen [Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Haal meer uit Schoolwise

Haal meer uit Schoolwise Haal meer uit Schoolwise Deze folder is bedoeld voor docenten die gebruik maken van het online platform Schoolwise. Ontdek de mogelijkheden die Schoolwise biedt! In deze folder leest u hoe u toegang krijgt

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Deze instructie bevat informatie over u digitaal kunt inschrijven voor de Open House Jeugdhulp Regio Haaglanden.

Deze instructie bevat informatie over u digitaal kunt inschrijven voor de Open House Jeugdhulp Regio Haaglanden. Deze instructie bevat informatie over u digitaal kunt inschrijven voor de Open House Jeugdhulp Regio Haaglanden. Om te zorgen dat dit ook bij u goed gaat werken is het noodzakelijk dat alle aanbieders,

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

Wikiwijs. Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum

Wikiwijs. Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum Wikiwijs Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum Inleiding De in 2006 ingevoerde eindtermen en kerndoelen voor het voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Helpdesk Handleiding digitaal groeidocument. Versie september Powered by Parantion

Helpdesk Handleiding digitaal groeidocument. Versie september Powered by Parantion Helpdesk groeidocument@swvamsterdamdiemen.nl Handleiding digitaal groeidocument Versie september 2018 Powered by Parantion In deze handleiding Inloggen 3 Overzichtsscherm 4 Nieuwe leerling toevoegen (overhalen

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO In het onderdeel Leerlingenbeheer kunt u: - Projectgroepen maken en daarin leerlingen plaatsen - De wachtwoorden van uw leerlingen beheren - Instellen of

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School

Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Aan de slag met Ambrasoft Rekenen & Taal School Voor ICT-coördinatoren en leerkrachten van scholen met proeflicentie Versie september 05 Leren wordt spelen Inloggen Ga naar www.mijnklas.nl Login via Basispoort

Nadere informatie

Handleiding voor het maken en beheren van persoonlijke accounts

Handleiding voor het maken en beheren van persoonlijke accounts Handleiding voor het maken en beheren van persoonlijke accounts Contact Mocht u na of tijdens het lezen van deze handleiding toch nog vragen hebben, neemt u dan contact op met Sdu Klantenservice via (070)

Nadere informatie

Handleiding MedBIS Medeco Bestel en Informatie Systeem. MedBIS voor verzorgingshuis en apotheek

Handleiding MedBIS Medeco Bestel en Informatie Systeem. MedBIS voor verzorgingshuis en apotheek Handleiding MedBIS Medeco Bestel en Informatie Systeem MedBIS voor verzorgingshuis en apotheek Starten met MedBIS Voordat een verzorgingshuis kan starten met MedBIS is het van belang dat er overleg met

Nadere informatie

versie: januari 2017 HANDLEIDING

versie: januari 2017 HANDLEIDING versie: januari 2017 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 Licentie Taaltestcentrum 3 Bestel uw credits om toetsen af te nemen op www.nt2.nl 3 Opbouw Taaltestcentrum 4 BEHEER > ORGANISATIE INRICHTEN EN

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

INSTRUCTIE SOMTODAY WEBSITE OUDER APP HELP IK KAN NIET INLOGGEN WACHTWOORD VERGETEN

INSTRUCTIE SOMTODAY WEBSITE OUDER APP HELP IK KAN NIET INLOGGEN WACHTWOORD VERGETEN INSTRUCTIE SOMTODAY WEBSITE OUDER APP HELP IK KAN NIET INLOGGEN WACHTWOORD VERGETEN Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen door op Wachtwoord vergeten? op het inlogscherm

Nadere informatie

NT2 TESTCENTRUM GEBRUIKSAANWIJZIGING

NT2 TESTCENTRUM GEBRUIKSAANWIJZIGING NT2 TESTCENTRUM GEBRUIKSAANWIJZIGING Versie: september 2014 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 Licentie NT2 Testcentrum 3 Bestel uw credits om toetsen af te nemen op www.nt2.nl 3 Opbouw NT2 Testcentrum 3 BEHEER

Nadere informatie

1. Inleiding. Handleiding RIEactie Werkgevers

1. Inleiding. Handleiding RIEactie Werkgevers Handleiding RIEactie Werkgevers 1. Inleiding Met het programma RIEactie is het mogelijk om digitaal een plan van aanpak op te stellen. Door medewerkers in het programma als uitvoerder te benoemen ontvangen

Nadere informatie

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart VO-raad februari 2017 Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken. Met vragen kunt u contact opnemen met onze servicedesk

Nadere informatie

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden.

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden. Handleidingen website FOTOCLUB NULAND Handleiding voor de leden. Deze handleiding is bestemd voor de leden. Voor hen is vooral van belang hoe je foto s moet laden voor bespreking op de clubavond, hoe je

Nadere informatie

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP 0 INHOUD 1. Snel bestellen 2 2. Mijn Account 3 3. Product zoeken 5 4. Productinformatie quickview 6 5. Productinformatie uitgebreid 8 6. Winkelkar bestelling plaatsen

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

U ziet het volgende scherm:

U ziet het volgende scherm: In deze handleiding ziet u een uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden van De Junior Bosatlas Topo Online. Wilt u niets instellen en snel aan de slag? Dat kan natuurlijk, aan u de keuze. Handleiding

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding ADC archiefservice

Handleiding ADC archiefservice Handleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van digitale

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 0 Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Inhoudsopgave Volleybal.nl account aanmaken... 1 Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis...

Nadere informatie

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account Handleiding Volgsysteem v2.2 Professioneel Account Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Inloggen 3 2 Het menu 4 3 Groepen 5 4 Deelnemers 6 5 Huiswerk 9 6 Extra materiaal 11 7 Resultaten 12 8 Berichten 13 9 Forum

Nadere informatie

Inleiding en quick start handleiding

Inleiding en quick start handleiding Welkom Inleiding en quick start handleiding Versie 1.3 P 1 Voor dat u begint Deze handleiding laat u in het kort zien hoe u met MaxClass start, hoe u mensen uitnodigt en wat de verschillende functies zijn.

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions

KWBN - Calamiteitenplan. KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions KWBN - Calamiteitenplan KWBN Calamiteitenplan powered by Cross Approach KMO Solutions Inhoudsopgave Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie 4 1.1 Registreren... en Activeren 4 Hoofdstuk 2 Calamiteitenplan:

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

Handleiding digitale leeromgeving Kidsweek in de Klas

Handleiding digitale leeromgeving Kidsweek in de Klas Al het digitale lesmateriaal van is in LessonUp te vinden. In deze handleiding leggen we uit hoe u met het lesmateriaal van in LessonUp aan de slag kunt en vertellen we welke mogelijkheden u nog meer met

Nadere informatie

Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah)

Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah) Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah) Vanuit de wetgeving worden gemeenten verplicht te gaan werken met een digitaal programma voor inkoop en contractering. Wij

Nadere informatie

Handleiding. Kinheim Digitaal Handleiding 1

Handleiding. Kinheim Digitaal Handleiding 1 Handleiding Kinheim Digitaal Handleiding 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Technische eisen 3 2 Inloggen 4 2.1 Inloggen met wachtwoord 4 2.2 Beginscherm 5 3 Groepen 6 3.1 Groepen invoeren

Nadere informatie

Bewerkershandleiding ADC archiefservice

Bewerkershandleiding ADC archiefservice Bewerkershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van

Handleiding voor het gebruik van Handleiding voor het gebruik van INHOUDSOPGAVE INLOGGEN 2 UITLOGGEN 3 BELANGRIJKE WETENSWAARDIGHEDEN 4 PROFIELFOTO INSTELLEN 5 EEN ELEMENT MAKEN, AANPASSEN EN VERWIJDEREN 6 FOTO OF VIDEO DEFINITIEF VERWIJDEREN

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

ONLINE BESTELLEN MET HANOS.NL UW NIEUWE BESTELOMGEVING

ONLINE BESTELLEN MET HANOS.NL UW NIEUWE BESTELOMGEVING ONLINE BESTELLEN MET HANOS.NL UW NIEUWE BESTELOMGEVING INHOUD Welkom op hanos.nl en hartelijk dank dat u gebruik gaat maken van onze bestelomgeving. 1. INLOGGEN...3 2. UW PERSOONLIJKE GEGEVENS WIJZIGEN...4

Nadere informatie

Pleegzorg SO Jeugd ZHZ

Pleegzorg SO Jeugd ZHZ Instructie Open House overeenkomst Pleegzorg 2018-2020 SO Jeugd ZHZ Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid (SO Jeugd ZHZ) heeft ervoor gekozen om de inkoop en contractering van jeugdhulp 2018-2020

Nadere informatie