360-Sports Flash #24.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "360-Sports Flash #24."

Transcriptie

1 360-Sports Flash # Sporter in beeld: Dieter Claus - De inspanningstesten van de toekomst zijn gearriveerd Team Devonbosch for Qhubeka: mannen met een missie - #Goedevoornemens: op naar een blessurevrij sportjaar

2 360-sporter in beeld: Dieter Claus Triatleet Dieter Claus liep zijn eerste marathon in Brussel in In 2017 startte hij met triatlon, als een nieuwe uitdaging maar niet evident als niet-fietser en niet-zwemmer. Hij werd lid bij 3MD uit Dendermonde: Een fantastische club waar zowel beginnende atleten zitten maar ook wel enkele toppers. Dankzij de goeie begeleiding heb ik een enorme sprong voorwaarts gezet. Als triatleet moet je natuurlijk goed zijn in 3 sporten. Met 2 jaar fietservaring mis ik toch nog wat de power vind ik persoonlijk. Maar dit zie ik wel nog goedkomen. Het zwemmen is natuurlijk wel wat anders. Ik ben ooit begonnen met een start to swim in Puyenbroeck. Toen kwam echt het besef dat zwemmen zoveel lastiger is dan het lijkt. Techniek is alles. Via de 360-Sports opendeurdag schreef ik me in voor de zwemstijlanalyse en coaching crawl. De analyse heeft mij het afgelopen jaar geholpen om een betere zwemmer te worden. Na de video analyse heb ik een mooi verslag gekregen dat na de 6 lessen nog geüpdatet werd. Een groot voordeel aan deze sessies is dat de coach ook uitlegt waarom je een bepaalde techniek moet uitvoeren. Belangrijkste doelstellingen dit jaar voor Dieter zijn oa het BK long distance duatlon (ook als voorbereiding op WK 2020), Ironman Vichy (doel onder 10u30) en de marathon Barcelona (doel onder 2u50). Veel succes aan Dieter om zijn pittige ambities waar te maken!

3 De inspanningstesten van de toekomst zijn gearriveerd De inspanningstest is inmiddels goed ingeburgerd in de sport. De typische test is er één waarbij de inspanning steeds wordt opgedreven op basis van snelheid (lopen) of weerstand (fietsen). Op basis hiervan kan je je trainingsschema s opstellen, vergelijken met vorige testen Maar de test geeft niet exact weer welke energiesystemen je aanspreekt om tot een gegeven resultaat te komen. 2 sporters kunnen dezelfde test afleggen, maar de energielevering kan zo verschillend zijn dat de trainingen van beide sporters sterk gaan verschillen. De nieuwste software biedt hierbij een oplossing. De test wordt op een andere manier afgenomen, waarbij de sporter een aantal blokken in intensievere zones afwerkt, met frequente lactaatmeting en recuperatiefases. Op basis hiervan worden niet alleen de traditionale parameters berekend, maar deze programma s geven ook inzicht hoe deze prestatie tot stand kwam. Welke energiesystemen werden aangesproken, hoe snel recupereert de sporter, welke zijn de intrinsieke (maar soms verborgen) sterktes van de sporter? Op basis van een heel pak data, die wordt gemeten en berekend, kan je veel gerichter werken. Je krijgt een heel goed zicht op welke energiesystemen aan het werk zijn (en hoe je deze dus kan trainen), hoeveel energie je moet opnemen om je prestatie op peil te houden en ook hoe je vergelijkt met referenties binnen jouw sport. Op de volgende pagina bespreken we heel kort 2 grafieken die uit een INSCYD rapport rollen. Deze testen zijn in principe toepasbaar op alle types sporten, van uithoudingssporten (triatlon, wegwielrennen ) tot intervalsporten (voetbal, basket, ).

4 De inspanningstesten van de toekomst zijn gearriveerd De virtuele prestatie: je prestatie wordt ingedeeld in verschillende delen (anaerobe en aerobe capaciteit, vetverbranding, ) en voor elk onderdeel wordt de prestatie van de sporter vergeleken met relevante referenties of een doel dat de sporter wil bereiken. Door meer nuances en details, kunnen de trainingen nog veel beter fijngesteld worden. NIEUW: Om de inzichten concreet toe te passen, krijgen INSCYD testers een trainingsschema van 6 weken om de nieuwe inzichten concreet te gaan toepassen. De metabolische vingerafdruk: deze spinnenwebgrafiek toont de belangrijkste metabolische prestaties en weegt deze af ten opzichte van andere sporters (M/V) uit dezelfde sport en met hetzelfde prestatiedoel (recreatief, competitie of topsport). Zo krijg je in 1 oogopslag een idee van je sterktes en zwakten.

5 Team Devonbosch for Qhubeka: mannen met een missie In 2016 namen Filip Van Poucke en Marc Verhofsté deel aan de Cape Epic, een legendarische mountain-bike etappekoers voor duo s in Zuid-Afrika. Voor een volgende deelname rees het idee om er ook een hoger doel aan te koppelen. Ook wilden ze zich efficiënter gaan voorbereiden en kwamen ze bij Michel Geerinck terecht voor testen en schema s. Dit zorgde ervoor dat beidende Epic vlot uitreden en ze naargelang de wedstrijd vorderde, ook steeds opschoven in het klassement. Voor het goede doel (Qhubeka) werd maar liefst ingezameld, waardoor het project zo n 50 fietsen kon aanschaffen.!

6 Team Devonbosch for Qhubeka: mannen met een missie Het enthousiasme van beiden werkt ook aanstekelijk bij Jean-Marie De Buck, een vriend met een grote affiniteit voor Zuid-Afrika. Jean-Marie begint aan een lange weg om ook ooit deel te nemen aan deze wedstrijd. Uiteindelijk mondt dit uit in een project waarbij 3 teams (6 fietsers) zullen deelnemen aan de editie 2019, die in maart plaatsvindt. Allen willen ze veilig, gezond en zonder pech de aankomst bereiken. 5 van de 6 deelnemers worden hierbij ondersteund door 360-Sports. Het project blijft intussen nog aangroeien, met een kok, dokter en mechanicien die vrijwillig ook de trip meemaken. Ook MTB prof Frans Claes (Top 10 in Cape Epic), zal de teamkleuren verdedigen. Het goede doel breidt intussen mee uit: de ambitie is om 300 fietsen (of zo n ) te kunnen schenken aan Qhubeka. Na een aantal initiatieven staat de teller vandaag op 180, de actie loopt af bij de afreis in maart. U kan zelf ook nog meefietsen voor Qhubeka, dat lees je op de volgende pagina. Meer info vind je op en via Team Devonbosch for Qhubeka kan je het team ook volgen. We wensen de deelnemers alvast veel succes op deze unieke trip!

7 Team Devonbosch for Qhubeka: kom fietsen op de piste op 5/2 Team Devonbosch for Qhubeka nodigt u uit om op 5 februari om 20u samen met de deelnemers rondjes op de piste te rijden voor het goede doel. Deelnameprijs is 50, die integraal naar het goede doel gaat. Na de pistesessie is er nog een gezellige après-velo met hapje en drankje. Ook voor beginners is er begeleiding voorzien. Meer info hiernaast en op Nice to know : Breng gerust je eigen pedaalset en bijpassende fietsschoenen mee, dan worden deze ter plaatse op je huurfiets op maat gemonteerd. Basis is de pistefiets afgemonteerd met pedalen/riempjes (meer details op de website van Cycling Vlaanderen). Wie erbij wil zijn: snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt (100)! Inschrijven kan door een mail te sturen naar teamdevonbosch@icloud.com en het overschrijven van 50 op rekening BE

8 #Goedevoornemens: tips voor een blessurevrij sportjaar Een eerste grote bron van blessures heeft te maken met materiaal en de houding van de sporter. Voor lopers en zaalsporters bijvoorbeeld is het belangrijk om te kijken of de loopstijl biomechanisch in orde is. Via aangepaste zolen, core stability of andere specifieke oefeningen kan er voor gezorgd worden dat overbelastingen aan pezen, spieren en bv knieën, enkels of de rug geneutraliseerd worden. Bij zwemmers letten we vooral op de zwemstijl. Ook hier kan een bepaalde zwemtechniek blessures aan bv schouders genereren. Via een analyse en coaching op zwemstijl kan ook dit aangepast worden. Tot slot is er de bikefitting voor fietsers. Vele blessures of ongemakken zijn immers te wijten aan de zitpositie: tintelende handen, nekpijn, rugpijn, kniepijn, zadelpijn, overbelasting Met enkele eenvoudige ingrepen, een drukpuntanalyse en een symmetrie-check kan je ook hier via een éénmalige check-up veel toekomstig leed besparen. Een tweede grote oorzaak van blessures heeft met de training zelf te maken. Te intensief trainen bijvoorbeeld kan spier- of peesletsels veroorzaken. Ook overtraining is een risico. Verkeerd trainen kan ook je gezondheid schaden. Een initiële test en een evenwichtig trainingsprogramma (fysiek, krachttraining, ) kan ook hier veel leed voorkomen. En bovendien train je efficiënter, waardoor je nog meer plezier zal beleven aan je sport. We wensen je alvast een plezant, succesvol en blessurevrij sportjaar toe!

360-sporter in beeld: Giovanni Bryssinckx

360-sporter in beeld: Giovanni Bryssinckx 360-Sports Flash Juni-juli 2018 360-sporter in beeld: Giovanni Bryssinckx 2 nieuwe sportverzorgers in het 360-Sports team Zwemstijlanalyse en coaching crawl: enkele impressies Pre-seasontesting voetbal:

Nadere informatie

SPECIAL: 360-Sports Opendeur

SPECIAL: 360-Sports Opendeur 360-Sports Flash Maart 2018 SPECIAL: 360-Sports Opendeur Kom jij ook naar onze opendeur op 24 maart? Hallo, Iets meer dan een jaar na de opening van 360-Sports eind 2016, nodigen we je graag uit op onze

Nadere informatie

360-sporters in beeld: Avanti Stekene

360-sporters in beeld: Avanti Stekene 360-Sports Flash #22 360-sporters in beeld: Avanti Stekene - Big wins en marginal gains : een pak winnaars INSCYD, een nieuwe vooruitstrevende testsoftware voor wielrenners, lopers, duatleten en triatleten

Nadere informatie

Op bezoek bij de podoloog

Op bezoek bij de podoloog 360-Sports Flash In deze Flash: Op bezoek bij de podoloog Wintertraining voor sporters Wintertraining, ook voor wie gewoon fit wil blijven Aanbod wintertraining Sporter van de maand: Jan Cappaert Agenda

Nadere informatie

Februari In deze Flash:

Februari In deze Flash: 360-Sports Flash Februari 2017 In deze Flash: 360-Sporters op Ardense ministage. Feeling LUCKy? Veel renners alvast wel. Bikefitting met Bioracer Motion: letterlijk een 360 aanpak. 360-sporter in beeld:

Nadere informatie

Op bezoek bij de sportpedicure

Op bezoek bij de sportpedicure 360-Sports Flash November 2017 In deze Flash: Op bezoek bij de sportpedicure Sporter van de maand: Stijn De Bock Op zoek naar de zwakste schakel FAITH Gran Fondo: sportieve en medische testen achter de

Nadere informatie

Op bezoek bij de cardioloog

Op bezoek bij de cardioloog 360-Sports Flash Oktober 2017 In deze Flash: Op bezoek bij de cardioloog Congres Sport en voeding in Papendal Wintertraining voor sporters Aanbod wintertraining Sporter van de maand: Wim Nicque FAITH Stories,

Nadere informatie

Een nieuwe fiets op het oog: bikefitting voor of na aankoop?

Een nieuwe fiets op het oog: bikefitting voor of na aankoop? 360-Sports Flash Augustus 2017 In deze Flash: Een nieuwe fiets op het oog: bikefitting voor of na je aankoop? 360-sportster in beeld: Krista De Vos Veldtesten Waasland-Beveren: impressies Persoonlijke

Nadere informatie

Bikefitting: wees opkomende fietskwaaltjes te vlug af

Bikefitting: wees opkomende fietskwaaltjes te vlug af 360-Sports Flash April 2018 Bikefitting: wees opkomende kwaaltjes te vlug af - Ook voor fietsende pendelaars en kinderen 360-sportster in beeld: Veronique De Backer Nieuwe dienst: loopstijlanalyse en coaching

Nadere informatie

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 TEST 1 TEST 2 TEST 3 TEST 4 4-01-02 11-12-02 vermogen vermogen tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf watt watt/kg min-sec,,,/min mmol min-sec,,,/min mmol

Nadere informatie

360-sporters in beeld: Viktor Verschaeve, Brent Van Moer, Branko Huys en Ilan Van Wilder

360-sporters in beeld: Viktor Verschaeve, Brent Van Moer, Branko Huys en Ilan Van Wilder 360-Sports Flash #21 360-sporters in beeld: Viktor Verschaeve, Brent Van Moer, Branko Huys en Ilan Van Wilder Info-avond wielertraining op 17 oktober: Big wins en marginal gains - Proficiat aan de Square

Nadere informatie

360-Sports Flash #23.

360-Sports Flash #23. 360-Sports Flash #23 360-sporter in beeld: Alex Colman - Bewust en verstandig sporten, ook als recreatieve sporter De meerwaarde van INSCYD - Een sportieve cadeaubon voor eindejaar, altijd een goed idee

Nadere informatie

Blessures: een introductie

Blessures: een introductie Blessures: een introductie Onlangs kon men in het nieuws horen dat er steeds meer blessures zijn bij jonge sportertjes. Vele sporters jonger dan 10 jaar lopen blessures op. Het gaat dan voornamelijk om

Nadere informatie

TOOLKIT GRAN FONDO NEW YORK 2015 TRAINING: HANDREIKING EN SCHEMA S (10 EN 24 WEKEN)

TOOLKIT GRAN FONDO NEW YORK 2015 TRAINING: HANDREIKING EN SCHEMA S (10 EN 24 WEKEN) TOOLKIT GRAN FONDO NEW YORK 2015 TRAINING: HANDREIKING EN SCHEMA S (10 EN 24 WEKEN) Hierbij een handreiking voor deelnemers aan de Gran Fondo New York. De schema s en informatie die je hier vindt, zijn

Nadere informatie

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten)

START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) 2014 START TO TRIATLON/DUATLON Informatiebrochure voor clubs (en sportdiensten) Foto S. Audooren Inleiding - Doelstelling Na het succes van de vele Start To Run programma s in Vlaanderen, werd er enkele

Nadere informatie

Marc Lambert gsm : 0476/888799 fax : 016/608192 e-mail : Info@trimedico.be website : www.trimedico.be. Beste Gert,

Marc Lambert gsm : 0476/888799 fax : 016/608192 e-mail : Info@trimedico.be website : www.trimedico.be. Beste Gert, Beste Gert, Je hebt een inspanningstest gedaan ( Fieldtest ) met 4 stappen op 12/16/2007. De staplengte van de test is 2000.0 m. Met deze test kunnen we je individuele aërobe en je individuele anaërobe

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Infosessie Competitie Jeugd

Infosessie Competitie Jeugd Infosessie Competitie Jeugd 2018-2019 Agenda Wie ben ik? Comp Jeugd 2.0 Praktische organisatie Vragen Agenda Wie ben ik? Comp Jeugd 2.0 Praktische organisatie Vragen Wie ben ik Frank Seynaeve 49 jaar Beroep

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA SPIERATHLON

TRAININGSSCHEMA SPIERATHLON TRAININGSSCHEMA SPIERATHLON Leuk dat je mee gaat doen met de Spierathlon! Het belooft een ontzettend sportieve dag te worden waarbij we onze gezonde spieren in gaan zetten voor zieke spieren. Zijn jou

Nadere informatie

Doel. Zone Acclimatisatie. Test. Bikefit. Presteren. Houding. Dynamische fietspositemeting. Power profile test. Antropometrie.

Doel. Zone Acclimatisatie. Test. Bikefit. Presteren. Houding. Dynamische fietspositemeting. Power profile test. Antropometrie. Alles voor de wielrenner bij AlbertWOT Ben je een sportieve fietser of wielrenner en heb je een doel of wil je meer plezier beleven aan het fietsen, dan kun je bij AlbertWOT terecht voor vele vormen van

Nadere informatie

Januari In deze Flash:

Januari In deze Flash: 360-Sports Flash Januari 2017 In deze Flash: Sprinten zoals Caleb Ewan: tel uit je winst! Jaarlijks onderhoud: niet alleen voor uw wagen. SportsControl: voedingssupplementen vanaf nu verkrijgbaar. 360-sporter

Nadere informatie

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen!

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! In nederland hebben hebben we ongeveer 1,2 miljoen mensen die hardlopen. Hiervan komen er ongeveer 720.000 per

Nadere informatie

Juni-juli In deze Flash:

Juni-juli In deze Flash: 360-Sports Flash Juni-juli 2017 In deze Flash: Sporter van de maand: Danny Vande Voorde Zomervoorbereiding voor voetbalteams Zomerpromotie sportbussen Boxer Hoe voldoende hydrateren op warme dagen? 360-events

Nadere informatie

Persinformatie Hardlooponderzoek in Nederland

Persinformatie Hardlooponderzoek in Nederland Persinformatie Hardlooponderzoek in Nederland Nederlanders lopen gemiddeld 34 kilometer per maand De Nederlandse hardloper loopt gemiddeld 34 kilometer per maand. Dat blijkt uit onderzoek onder 428 sporters

Nadere informatie

Inspanningstest Fietsen

Inspanningstest Fietsen Inspanningstest Fietsen Van Gysel Stefan 7/10/2013-1- www.energylab.be Identificatie Naam: Van Gysel Voornaam: Stefan E-mail: Leeftijd: 40,6 jaar Geslacht: Man Gestalte: 187,0 cm Gewicht: 91,8 kg BMI:

Nadere informatie

Het Geheim van Wielrennen. ADV, wat is dat?

Het Geheim van Wielrennen. ADV, wat is dat? Het Geheim van Wielrennen ADV, wat is dat? Afgelopen week hadden we het op TriPro over het zuurstofopnamevermogen, de VO 2 max, een belangrijk begrip bij duursporten als wielrennen. Tegenwoordig zie je

Nadere informatie

Manual. 020 716 52 16 of stuur een e-mail naar sales@virtuagym.com. Virtuafysio. Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten.

Manual. 020 716 52 16 of stuur een e-mail naar sales@virtuagym.com. Virtuafysio. Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten. Virtuafysio Een compleet trainingsprogramma voor uw klanten. Hierbij ontvangt u de gebruiksaanwijzing van Virtuafysio, een compleet programma waarmee u in een handomdraai uw klanten een trainingsprogramma

Nadere informatie

Wat maakt het verschil?

Wat maakt het verschil? Wat maakt het verschil? Waarvoor ben je aan het trainen? Ik train niet, ik loop... (Peter Klos). Wie te weinig traint zal niet finishen, maar wie te hard traint zal niet starten. WAT IS TRAINEN? Het regelmatig,

Nadere informatie

Gert-Jan Wassink Running Movements. Runsupplies. Sportgeluk. AV 34 Apeldoorn LLGL

Gert-Jan Wassink Running Movements. Runsupplies. Sportgeluk. AV 34 Apeldoorn LLGL Gert-Jan Wassink Running Movements Runsupplies Sportgeluk AV 34 Apeldoorn LLGL Fulltime atleet 1500 3.49 3000 8.05 5000 13.47 10.000 29.27 15 km 44.42 21,1 km 1.04.02 42,195 km 2.17.34 De hardloper nu!

Nadere informatie

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding

5.3. Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari keer beoordeeld. Inleiding Opdracht door Iris 2624 woorden 28 januari 2015 5.3 15 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Met BSM hebben wij de opdracht gekregen om een trainingsschema te maken om jezelf te verbeteren op verschillende

Nadere informatie

360-Sports Flash. Februari 2018

360-Sports Flash. Februari 2018 360-Sports Flash Februari 2018 Sporter van de maand: Jony Van Meirvenne Geflitst te Opwijk: Lotto-Soudal belofte Alfdan De Decker Op bezoek bij Tom De Rocker FAITH-update: het team komt op kruissnelheid

Nadere informatie

Fiets/Loop voor een huis

Fiets/Loop voor een huis Fiets/Loop voor een huis Bijgaand een eerste aanzet ter voorbereiding op Fiets/Loop voor een Huis, het bedwingen van de Alpenreus de Galibier. Het programma is opgesteld om de Col du Galibier met eventueel

Nadere informatie

GOED VOORBEREID OP WEG NAAR DE NN ZEVENHEUVELENLOOP

GOED VOORBEREID OP WEG NAAR DE NN ZEVENHEUVELENLOOP trainingsschema's voor beginners én gevorderden door Frank Heldoorn, trainer en oud-triatleet GOED VOORBEREID OP WEG NAAR DE NN ZEVENHEUVELENLOOP Trainingsschema NN Zevenheuvelenloop 2018 INLEIDING Voor

Nadere informatie

3 DAGEN SPLIT SCHEMA

3 DAGEN SPLIT SCHEMA 3 DAGEN SPLIT SCHEMA KRACHTTRAINING BEGINNER / HALF GEVORDERD Dit drie dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die drie keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is

Nadere informatie

Alpe d Huzes 2016 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Alpe d Huzes 2016 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Alpe d Huzes 2016 Hoe bereid ik me voor? Medisch team 2010 2013 21 bochten Bevoorrading: Start Bocht 16 Bocht 7 Finish Alpe d Huez Aantal beklimmingen in 2010-2012 Acute hartdood In Nederland 150-200

Nadere informatie

Trainingen sturen vanuit het labo en op het veld

Trainingen sturen vanuit het labo en op het veld Arenberggebouw Arenbergstraat 5 1000 Brussel Tel: 02 209 47 21 Fax: 02 209 47 15 Trainingen sturen vanuit het labo en op het veld AUTEURS VANBEKBERGEN J., PELGRIM K. REDACTEUR MEYLEMANS S. INSTITUUT Katholieke

Nadere informatie

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar wat is nou een goede voorbereiding op een nieuw skeelerseizoen? Op www.skatepodium.com geeft

Nadere informatie

Het inschrijfgeld zal in de week van 24 augustus worden geïncasseerd. Daarna is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren.

Het inschrijfgeld zal in de week van 24 augustus worden geïncasseerd. Daarna is het niet meer mogelijk je inschrijving te annuleren. Beste Deelnemer, Met deze nieuwsbrief informeren we je over de wedstrijddag op 19 september! Met deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, publiek en organisatie hopen we er een fantastische sportieve dag

Nadere informatie

HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE

HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE Het doel van dit programma is om in het komende jaar toe te werken naar de reis die ons te wachten staat in de Himalaya s. Belangrijk daarbij

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst. Testen van een (top)sporter

Netwerkbijeenkomst. Testen van een (top)sporter Netwerkbijeenkomst Testen van een (top)sporter Wielrennen www.mspopleidingen.nl 1 Inhoud Testen om te testen of om te meten? Wat willen we weten? Fysieke testen (lab) ergometer (veld) vermogenstest Blessure

Nadere informatie

Training Trainingsintensiteit:

Training Trainingsintensiteit: Training Niet de kwantiteit maar wel de kwaliteit van de trainingen zorgen voor resultaat. Iedere sporter heeft individuele eigenschappen qua aanpassingsvermogen en genetische kenmerken. Training is daarom

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 360-sporters: bedankt!

Tevredenheidsonderzoek 360-sporters: bedankt! 360-Sports Flash December 2017 In deze Flash: Tevredenheidsonderzoek 360-sporters: bedankt! Sporter van de maand: Maarten Seghers Hoe vermijd je extra kilo s tijdens de feestdagen? Op bezoek bij Gert Leus

Nadere informatie

Wat na de zwemschool?

Wat na de zwemschool? Wat na de zwemschool? Mei 2015 Swimming Club Zaventem Agenda De zwemschool Sportief zwemmen Competitie zwemmen Een competitiezwemmer Een ouder 16 Mei 2015 2 De zwemschool Einde van de zwemschool: Degelijke

Nadere informatie

DE EFFECTEN VAN GOAL SETTING OP SPORTCOMMITMENT BIJ DE JEUGD

DE EFFECTEN VAN GOAL SETTING OP SPORTCOMMITMENT BIJ DE JEUGD DE EFFECTEN VAN GOAL SETTING OP SPORTCOMMITMENT BIJ DE JEUGD Theorie Onderzoek Toepasbaarheid 27-2-2013 door Jetske Wiersma 1 Sportcommitment Definitie: het verlangen, de toewijding, betrokkenheid, verbondenheid

Nadere informatie

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES Atletiek Individueel man Individueel vrouw 100 meter 1 atleet 1 atleet 200 meter 1 atleet 1 atleet 400 meter 1 atleet 1 atleet 800 meter 1 atleet 1 atleet 1500

Nadere informatie

Efficient trainen. Leendert Parlevliet Wilbert Hilkens

Efficient trainen. Leendert Parlevliet Wilbert Hilkens Efficient trainen Leendert Parlevliet Wilbert Hilkens 20-10-2009 Opbouw Trainingstheorie Testen en meten Trainingsschema Praktijk Vragen Wilbert Leendert Wilbert Leendert&Wilbert Leendert&Wilbert Verhaal

Nadere informatie

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Omgaan met (prestatie)druk Opleiding Omgaan met (prestatie)druk VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen WAT IS PRESTATIEDRUK? Prestatiedruk is een factor of een combinatie van factoren die het belang om goed

Nadere informatie

Inspanningstest Fietsen

Inspanningstest Fietsen Inspanningstest Fietsen Johan Hermie 21/02/2014-1- www.energylab.be Identificatie Naam: Johan Voornaam: Hermie E-mail: Leeftijd: 49,5 jaar Geslacht: Man Gestalte: 174,0 cm Gewicht: 99,3 kg BMI: 32,8 kg/m²

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

Overzicht trainingsfasen:

Overzicht trainingsfasen: Overzicht trainingsfasen: Fase Trainingstrap Leeftijd Organisatiestructuur 1 Initiële training 6-10 jaar Talentdetectie door de club in samenwerking met scholen 2 Basistraining 11-12 jaar Detectie- en/of

Nadere informatie

Sports-Flash # Sports 03/ Potterstraat 182 Sint-Pauwels

Sports-Flash # Sports 03/ Potterstraat 182 Sint-Pauwels Sports-Flash #26 360-Sports info@360-sports.be 03/434.08.48 Potterstraat 182 Sint-Pauwels Topsport is gezond! Of niet? Dat was de vraag op het tweejaarlijkse Brucosport Congres op zaterdag 16 maart in

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit kun je berekenen

Nadere informatie

Een intensieve extensieve interval

Een intensieve extensieve interval Een intensieve extensieve interval Interval trainingen: Wat is het doel, hoe werkt het? Hoe pas je ze in je trainingsprogramma? 2 Wat gaan we doen? Energiesystemen: Welke kennen we? Wanneer gebruiken we

Nadere informatie

Testverslag. Jan Janssen 12-08- 14. Verslaglegging van de meetresultaten zoals gemeten tijdens de inspanningstest in het Robic Wielerlab.

Testverslag. Jan Janssen 12-08- 14. Verslaglegging van de meetresultaten zoals gemeten tijdens de inspanningstest in het Robic Wielerlab. Testverslag 12-08- 14 Jan Janssen Verslaglegging van de meetresultaten zoals gemeten tijdens de inspanningstest in het Robic Wielerlab. 1 Testverslag Algemene gegevens Naam Jan Janssen Datum 12-08- 14

Nadere informatie

Alpe d Huzes 2015 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Alpe d Huzes 2015 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Alpe d Huzes 2015 Hoe bereid ik me voor? Wie zijn wij? Griet Vander Slagmolen Sportarts Prosano Terneuzen Karin van der Ende- Kastelijn Sportarts De Sportartsengroep Baarn Medisch team 2010 2013 Hulpverlening

Nadere informatie

Talenttraining 20 mei Vlaamse Zwemfederatie. Synchroonzwemmen. Leonie Cornielje. Leonie Cornielje Coaching & Advies

Talenttraining 20 mei Vlaamse Zwemfederatie. Synchroonzwemmen. Leonie Cornielje. Leonie Cornielje Coaching & Advies Talenttraining 2 mei 218 Vlaamse Zwemfederatie Synchroonzwemmen Leonie Cornielje Leonie Cornielje Coaching & Advies Woord vooraf De afgelopen jaren heb ik op uitnodiging van de Vlaamse Zwemfederatie een

Nadere informatie

1 Inleiding 9 INHOUDSOPGAVE

1 Inleiding 9 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 9 Voor wie is dit boek? 9 Structuur van het boek 9 Theorie 11 Factoren die het succes op de 10K bepalen 11 Aerobe capaciteit en uithoudingsvermogen 12 Snelheid 17 Efficiëntie

Nadere informatie

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND

VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN. Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND VISIE, OPLEIDINGSSTRUCTUUR EN SELECTIEPROFIELEN Visie afdeling wedstrijdzwemmen ZV WESTLAND De visie van de afdeling wedstrijdzwemmen van ZV WESTLAND kenmerkt zich door onderstaande 3 hoofdlijnen: 1. Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Trainen is het PLANMATIG toedienen van TRAININGSPRIKKELS, met als DOEL de sportprestaties te verbeteren

Trainen is het PLANMATIG toedienen van TRAININGSPRIKKELS, met als DOEL de sportprestaties te verbeteren Trainen is het PLANMATIG toedienen van TRAININGSPRIKKELS, met als DOEL de sportprestaties te verbeteren Progressiviteit en overload Principe van verminderde meeropbrengst Principe van de supercompensatie

Nadere informatie

Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training?

Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training? Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training? Looptraining is in de eerste plaats leren efficiënt met je energie omgaan. Dit betekent niet voor elke loper hetzelfde. Een sprinter zal zijn beschikbare

Nadere informatie

Enkele trainingsadviezen voor de Biketour 2014

Enkele trainingsadviezen voor de Biketour 2014 Enkele trainingsadviezen voor de Biketour 2014 Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen met de Biketour 2014! Uit vorige edities is gebleken dat het ook voor beginners geen enkel probleem is om de

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

Fietstest met ademgasanalyse

Fietstest met ademgasanalyse Fietstest met ademgasanalyse U besteedt als duursporter veel tijd aan trainingen. Dan wilt u ook dat die trainingen optimaal effect hebben op uw prestaties. De afdeling Sportgeneeskunde van HMC (Haaglanden

Nadere informatie

Sport gezond. www.physiomotion.nl

Sport gezond. www.physiomotion.nl Sport gezond www.physiomotion.nl Haal het maximale uit je sport, ongeacht je leeftijd en lichamelijke conditie Ons team van gespecialiseerde sportfysiotherapeuten helpt je er graag bij. Je bent welkom

Nadere informatie

ZOMERPROGRAMMA RESPIRO: THUISTRAINING

ZOMERPROGRAMMA RESPIRO: THUISTRAINING Beste Respiro klant U heeft ervoor gekozen om fit en actief te blijven tijdens de zomersluiting d.m.v. het cardio- en krachttrainingsschema dat u thuis gaat uitvoeren. Het doel van dit schema is om zowel

Nadere informatie

PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH

PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH PROLOOP NR 1 2015 HAAL HET BESTE UIT JOUW LOPERS MET ZIPCOACH 56 TIPS & TRICKS Elke hardloper heeft zijn eigen doelstelling: waar de één zich bijvoorbeeld focust op het verbeteren van zijn looptechniek,

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit

Nadere informatie

Gratis open inloopspreekuur

Gratis open inloopspreekuur 1 augustus 2012 In dit nummer Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Praktijk chiropractie Stegeman. Wij houden u met deze nieuwsbrief op de hoogte Sport Tips Inloopspreekuur Blessures voorkomen van belangrijke

Nadere informatie

Inspanningstest Lopen

Inspanningstest Lopen Inspanningstest Lopen GHYS NAND 16/08/2012 www.energylab.be -1- Identificatie Naam: Voornaam: E-mail: Leeftijd: Geslacht: Gestalte: Gewicht: BMI: Rusthartslag: Sporttak: Afstand: Niveau: Personalia Ghys

Nadere informatie

Bereik je ideale gewicht

Bereik je ideale gewicht Robert van der Wulp Beste Lezer, Gewicht speelt een belangrijke rol bij het fietsen. Het is niet alleen maar een gezondheidsaspect. Sterker nog: veel fietsers willen graag richting ondergewicht. Alles

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

DE VOORDELEN. LOW-IMPACT Een vloeiende, elliptische beweging voorziet u van een geweldige training die mild is op uw knieën, heupen, enkels en rug.

DE VOORDELEN. LOW-IMPACT Een vloeiende, elliptische beweging voorziet u van een geweldige training die mild is op uw knieën, heupen, enkels en rug. DE ELLIPTIGO Elliptisch fietsen combineert het beste van hardlopen, fietsen en de crosstrainer zodat u op een leuke en efficiënte manier buiten en binnen kunt trainen. DE VOORDELEN LOW-IMPACT Een vloeiende,

Nadere informatie

O-Sommet " uw personal coach "

O-Sommet  uw personal coach O-Sommet " uw personal coach " Voor de beginnende en de ervaren fietser Ontwikkeld voor en door de professionele wielerwereld Of het nu gaat om de beklimming van de Alpe D'Huez, Mont Ventoux of u wilt

Nadere informatie

Wetenschap en praktijk verbinden. Marcel Schmitz. Inspanningsfysioloog / Bewegingswetenschapper (M.Sc.) - 2008: IC-verpleegkundige Roermond

Wetenschap en praktijk verbinden. Marcel Schmitz. Inspanningsfysioloog / Bewegingswetenschapper (M.Sc.) - 2008: IC-verpleegkundige Roermond Marcel Schmitz Inspanningsfysioloog / Bewegingswetenschapper (M.Sc.) - 2008: IC-verpleegkundige Roermond 2003 2007 Bewegingswetenschappen Universiteit Maastricht (thesis Rabobank ProCycling Team) SMI TopSupport

Nadere informatie

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Tiptopper Editie. Oktober-november

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Tiptopper Editie. Oktober-november Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem Tiptopper Editie Oktober-november Een woordje van de bondsleider Dag beste leden, ouders en andere KSA-sympathisanten. Hier volgt de eerste editie van

Nadere informatie

3 dagen splitschema. Fit.nl

3 dagen splitschema. Fit.nl 3 dagen splitschema Dit drie dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die drie keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

4 dagen splitschema. Fit.nl

4 dagen splitschema. Fit.nl 4 dagen splitschema Dit vier dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die vier keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

Infovergadering omtrent training. Maandag 1 oktober 2007

Infovergadering omtrent training. Maandag 1 oktober 2007 Infovergadering omtrent training Maandag 1 oktober 2007 Wat is training? Training is een gestructureerd proces gericht op het verbeteren van de prestatie (op lange termijn). Structuur en prestatieverbetering

Nadere informatie

3 dagen splitschema. Fitness-tips.nl

3 dagen splitschema. Fitness-tips.nl 3 dagen splitschema Dit drie dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die drie keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is opgedeeld in drie dagen: Dag 1 (Borst & Triceps)

Nadere informatie

Fysiotherapie Longrevalidatie

Fysiotherapie Longrevalidatie Fysiotherapie Longrevalidatie 2 COPD en conditie De longaandoening die u heeft wordt COPD genoemd. Dit is een Engelse afkorting die staat voor Chronic (chronische) Obstructive (de uitademing beperkende)

Nadere informatie

5,5. Werkstuk door een scholier 1750 woorden 20 april keer beoordeeld. Nederlands. Inhoud. Inleiding. Bronvermelding.

5,5. Werkstuk door een scholier 1750 woorden 20 april keer beoordeeld. Nederlands. Inhoud. Inleiding. Bronvermelding. Werkstuk door een scholier 1750 woorden 20 april 2016 5,5 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Inhoud Inleiding Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Wat is Triathlon? Ontstaan van Triathlon

Nadere informatie

Anti-Jetlag & Hotel Workout. Strak & Fit, Overal. Door Jesse van der Velde. http://jessevandervelde.com/anti-jetlag-hotel-workout

Anti-Jetlag & Hotel Workout. Strak & Fit, Overal. Door Jesse van der Velde. http://jessevandervelde.com/anti-jetlag-hotel-workout Anti-Jetlag & Hotel Workout Strak & Fit, Overal Door Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com/anti-jetlag-hotel-workout Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES

INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES INFORMATIEFOLDER FYSIOTHERAPIE BIJ: CROSSFIT BLESSURES CROSS FIT BLESSURES U heeft een Crossfitblessure opgelopen, wat nu? De folder die voor u ligt is bedoeld om u informatie te verschaffen over de aanpak

Nadere informatie

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker Stichting tegen Kanker en het lokale Levensloop vrijwilligerscomité organiseren LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker VIEREN HERINNEREN STRIJDEN STK008_Levensloop_Broch_NL_03.indd 1 26/04/13 12:14 Levensloop,

Nadere informatie

The Cycling Academy PRO. Coaching opleiding

The Cycling Academy PRO. Coaching opleiding The Cycling Academy PRO Coaching opleiding 2 Wil jij ambiteuze sporters begeleiden? De opleiding leidt je op tot PRO coach gecertificeerd door The Cycling Academy en richt zich op gebieden: inspanningsfysiologie,

Nadere informatie

4 DAGEN SPLIT SCHEMA

4 DAGEN SPLIT SCHEMA 4 DAGEN SPLIT SCHEMA KRACHTTRAINING HALF GEVORDERD / GEVORDERD Dit vier dagen splitsschema is gemaakt voor een sporter die vier keer per week wil sporten en zijn hele lichaam wil trainen. Het schema is

Nadere informatie

GENK zondag 24 mei 2015. sprinttriatlon PARTNERDOSSIER

GENK zondag 24 mei 2015. sprinttriatlon PARTNERDOSSIER GENK zondag 24 mei 2015 PARTNERDOSSIER INHOUD GENK zondag 24 mei 2015 5 6 7 8 10 12 VOORWOORD CONCEPT GEGEVENS DRIE REDENEN OM TE SPONSOREN PARTNERFORMULES CONTACT 2 3 VOORWOORD Voor de vijfde keer wordt

Nadere informatie

EFA Target Product Aanpak Marketing Onderscheidend Besluit

EFA Target Product Aanpak Marketing Onderscheidend Besluit Wij zijn een alliantie van fitness clubs met de grootste expertise op het gebied van fitness en fysieke herconditionnering. Wij voeren permanent wetenschappelijk onderzoek naar oefenmethodes en trainingsprogramma

Nadere informatie

Hoe kunt u ons bereiken?

Hoe kunt u ons bereiken? Beste trainers, leiders en sporters, De voorbereiding voor het nieuwe seizoen is waarschijnlijk al geschreven en de eerste trainingen gaan weer van start. Het sportseizoen begint weer! Heb je gedacht aan

Nadere informatie

CLINIC PARELLOOP 2019 EFFECTIEF TRAINEN MET HARTSLAGMETER

CLINIC PARELLOOP 2019 EFFECTIEF TRAINEN MET HARTSLAGMETER CLINIC PARELLOOP 2019 EFFECTIEF TRAINEN MET HARTSLAGMETER ENERGIESYSTEMEN Fosfaatsysteem Melkzuursysteem Zuurstofsysteem FOSFAAT SYSTEEM Anaeroob (zonder zuurstof) Alactisch Duurt bij maximale sprint 14

Nadere informatie

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

Van bewegen naar trainen

Van bewegen naar trainen Van bewegen naar trainen Charles Heus Sportfysiotherapeut J&C Sportrevalidatie Geblesseerd Trainingsfit Wedstrijdfit Arts / Fysio??? Trainer Pat 0% Fysio 100% Pijn en of Functionele beperking 1e fase:

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Karen Verrydt

Persoonlijk rapport van: Karen Verrydt www.sportmedonline.com UW SPORTM ED CARDIO SCORE EN BAROMETER De resultaten van de inspanningsproef die u op heeft afgelegd geven een goed beeld van de toestand van uw uithoudingsvermogen op dat ogenblik

Nadere informatie

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen.

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee

Nadere informatie

Specialistische Training

Specialistische Training Specialistische Selectie- & Belofteteams 2015/2016 Beste speler/ouder/trainer/begeleider, Techniektraining & LKS- training in een nieuw jasje Voetbal is een teamsport. Om van waarde te kunnen zijn in een

Nadere informatie

360-sporter in beeld: Geert De Saegher

360-sporter in beeld: Geert De Saegher 360-Sports Flash Augustus 2018 360-sporter in beeld: Geert De Saegher Een Vitality programma ook voor jouw bedrijf? 360-coaching voor business leaders - Teambuilding voor bedrijven: ook voor jouw team?

Nadere informatie

ONDERWERPEN. Voordelen Zoladztest

ONDERWERPEN. Voordelen Zoladztest DE ZOLADZTEST 1 ONDERWERPEN Welkom Basis begrippen Waarom harstlagmeting Wat is de Zoladztest Zone berekening Zone betekenis Hoe doe je de test Wat kan je met de test Praktijk Voorbeelden Invloeden op

Nadere informatie

360-Sports Flash #25.

360-Sports Flash #25. 360-Sports Flash #25 360-Sportster in beeld: Mieke Docx 360-Sports stories: het verhaal van een wereldkampioen en de rol van de makelaar in het wielrennen Graag 124 Watt extra trappen? Lees even mee -

Nadere informatie