Tevredenheidsonderzoek 360-sporters: bedankt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tevredenheidsonderzoek 360-sporters: bedankt!"

Transcriptie

1 360-Sports Flash December 2017 In deze Flash: Tevredenheidsonderzoek 360-sporters: bedankt! Sporter van de maand: Maarten Seghers Hoe vermijd je extra kilo s tijdens de feestdagen? Op bezoek bij Gert Leus Onze truitjesgallerij kleurt nu ook geel-blauw Een bikefitting is een bikefitting, toch?

2 Tevredenheidsonderzoek 360-sporters: bedankt! Sinds de start van 360-Sports ruim een jaar geleden, peilen we systematisch naar de tevredenheid van onze sporters voor Bikefitting, inspanningstesten en personal coaching. De grafieken aan de rechterkant illustreren dat 99% van onze sporters globaal de diensten als goed of zeer goed beschouwen. Naar tevredenheid rond kennis en expertise is de score zelfs 100%. Hetzelfde resultaat voor klantvriendelijkheid, waar zelfs 3 klanten op 4 aangeven zeer tevreden te zijn en 1 op 4 tevreden. Deze metingen zijn zeer belangrijk voor ons om onze dienstverlening nauwgezet op te volgen en eventuele problemen of misverstanden snel op te lossen. We danken alvast onze sporters voor de mooie scores, het is een extra motivatie om elke dag opnieuw ons beste beentje voor te zetten!

3 360-sporter in beeld: Maarten Seghers Triatleet Maarten Seghers is sinds 2009 actief als lange afstandstriateet. Maarten heeft reeds 3 deelnames aan de Ironman Hawaii achter de rug, met in 2016 een knappe 41ste plaats overall en 3de in zijn agegroup. Over 2017 vertelt Maarten het volgende: In 2017 greep ik door mechanische pech net naast een nieuwe deelname aan Hawaii, maar ik koos voor het Europees Kampioenschap in Almere. Hier werd ik 11de overall, en Europees Kampioen Agegroup in een persoonlijke besttijd van 8u37. Maarten bezocht 360-Sports voor enerzijds inlegzolen voor zijn schoenen, waar hij heel tevreden van is, en anderzijds een aerotest. Met de resultaten van die aerotest gaat hij nog verder aan de slag, omdat Maarten tijdens het seizoen niet graag zaken verandert. Op basis van de aerotest overweegt Maarten nu wel om volgend jaar met een andere helm te rijden, om zo nog efficiënter te kunnen fietsen. Maarten kijkt alvast vooruit naar 2018: Ik hoop mij via de Ironman in Lanzarote in mei opnieuw te plaatsen voor Hawaii. De evolutie van het seizoen zelf zal dan wel uitwijzen hoe hoog ik dat lat mag proberen leggen. Je kan Maarten zelf ook volgen via zijn website

4 Hoe vermijd je extra kilo s tijdens de feestdagen? De feestdagen zijn een periode van gezellig samenzijn met vrienden en familie. Daar hoort traditioneel lekker eten en drinken bij. Hoe kan je, als sporter, lekker eten tijdens de feestdagen en extra feestkilo s vermijden? Hier volgen alvast een 5-tal nuttige tips: 1. Vermijd grote honger! Je herkent het wel: s ochtends enkel fruit eten, s middags enkel soep, om het dan te proberen rekken tot het etentje s avonds Geen al te best idee! Als je met grote honger naar een receptie of op restaurant gaat, eet je vast veel te veel of maak je verkeerde keuzes. De oplossing? Zorg dat je niet met grote honger uit eten gaat. Neem vooraf nog een kom soep, eventueel met een sneetje brood, om je eerste honger te stillen. Wedden dat je gemakkelijker aan de hapjes kan weerstaan? 2. Weet hoeveel en kijk naar wat je eet! Wanneer je gezellig met z n allen tafelt, alle gesprekken volgt en plezier maakt, heb je vaak niet in de gaten wat je intussen allemaal in je mond stopt. Schenk hier zeker aandacht aan. Kijk naar wat je opschept of wat er opgeschept wordt. Kies bij voorkeur voor veel groenten en vul aan met wat vlees of vis, en beperk je portie koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals pasta, rijst of aardappelen. Ook sausjes en gefrituurde voedingsmiddelen dienen te worden gematigd. Eet bovendien niet te snel zodat het stillen van je honger niet voorloopt op je verzadigingsgevoel.

5 Hoe vermijd je extra kilo s tijdens de feestdagen? 3. Elk glaasje telt! Een glaasje bubbels zal er op Kerst en Nieuw wel bij horen, en daar is natuurlijk niets mis mee. Let wel op de hoeveelheid alcohol die je drinkt! Alcohol bevat immers veel calorieën: een glaasje cava of champagne levert je reeds 75 à 80 calorieën op. Het exacte aantal calorieën varieert naargelang het alcohol- en suikergehalte. Zo mag je voor een glas wijn of cava al snel 70 kcal tellen, een pintje bier 110kcal tot zelfs meer dan 200kcal voor een trappist. Hou dus je glas wel in de gaten, want voor je het weet werd er al terug bijgeschonken 4. Vier geen 14 dagen feest! Kerstdag en Nieuwjaar, en eventueel de avonden die eraan voorafgaan, zijn feestmomenten. Realiseer je wel dat er zich tussen deze feestdagen een volledige week bevindt. Als je je dus meteen herpakt, zal je tegen Nieuwjaar de eventuele feestkilo van Kerstdag alweer verbrand hebben, en hetzelfde geldt nadien. 5. Verbruik extra calorieën. Misschien heb je wel wat vakantie tijdens de feestperiode? Plan wat extra sportactiviteiten: zo compenseer je alvast de calorieën die je eventueel extra hebt ingenomen. Gewichtstoename is immers alleen mogelijk wanneer je meer calorieën opneemt dan je verbruikt. Je kan dus de dagen na Nieuwjaar je normale ritme hervatten, zonder extra kilo s en nog steeds in conditie. Dan hoef je je ook niet voor te nemen om daar het komende jaar iets aan te doen.

6 Op bezoek bij Gert Leus Gert Leus is bachelor Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie en Trainer B wielrennen. Hij is ook de mede-oprichter van Wielerschool Affligem, waar hij jeugdrenners opleidt. Bij 360-Sports verzorgt Gert de testing en de personal coaching van de sporters. Mensen die binnenwandelen voor een inspanningstest, al lopend of op de fiets, kunnen bij hem terecht. Zo n test verloopt typisch als volgt: na een eerste kennismakingsgesprek gaan we over tot de inspanningstest zelf. Daarna kan de atleet genieten van een welverdiende douche, terwijl ik de resultaten analyseer. Daarna hou ik samen met de sporter een nabespreking op basis van het testverslag dat ik ondertussen heb afgewerkt. Bij de persoonlijke begeleiding stellen we dan nog haalbare doelen op en bespreken we de eerste trainingsweken. Dankzij de gebruiksvriendelijke "Coachbox" tool ben ik dan ook in staat om dagelijks het doen en laten van mijn atleten op te volgen en indien nodig bij te sturen. Dankzij persoonlijke begeleiding hebben al veel van onze atleten hun doelen kunnen bereiken. Zelf geeft Gert ook het goede voorbeeld. Als ex-wielrenner is Gert nu overgeschakeld op triatlon, met 2 grote doelen voor ogen in 2018: de 1/2 triatlon Challenge Geraardsbergen onder de 5 uur en deelname aan zijn eerste volledige Ironman in Vichy op 26 augustus. Tussendoor staan er dan ook nog enkele andere triatlons op het programma over verschillende afstanden (sprint Dendermonde, Cavetriatlon, Trinatura). Aan uitdagingen geen gebrek dus!

7 Onze truitjesgallerij kleurt nu ook geel-blauw Jupiler Pro League team Waasland-Beveren is aan een knap seizoen toe, met aanvallend en gedurfd voetbal. Dit vergt ook fysiek veel van de spelers. We zijn dan ook trots dat we ons klein steentje kunnen bijdragen via het testen van de spelers, bij Waasland-Beveren maar ook andere sportclubs die op ons een beroep doen. Van de spelers van Waasland-Beveren kregen we alvast deze heel fijne attentie, die we natuurlijk trots in onze gallerij hebben bijgehangen. Bedankt!

8 Een bikefitting is een bikefitting, toch? Rond bikefitting bestaan een pak misverstanden. 360-Sports kiest voor een integrale aanpak, waar de sporter uitgebreid wordt gescreend op de eigen fiets. Zo kiezen we er bewust voor om een bikefitting uit te voeren op de bestaande fiets van de sporter. Op die manier kan direct bijgestuurd worden aan de fiets zelf door middel van aangepaste stuurpennen, zadels. Zo gaat de sporter buiten met een aangepaste fiets en moet hij niet meer zelf beginnen sleutelen aan de fiets op basis van een technische tekening. Bij het gebruik van een sizebike is dat wel het geval en wordt de positie niet altijd identiek gekopieerd, waardoor de voordelen van de meting teniet worden gedaan. Voor beginnende fietsers kan een sizebike natuurlijk wel een startpunt zijn. Wanneer je een nieuwe fiets gaat kopen, wordt de koper soms ook opgemeten. De nadruk wordt hier gelegd op metingen die ervoor zorgen dat de klant de juiste maat van fiets koopt. Bij 360-Sports houden we daarnaast ook rekening met specifieke eigenschappen of beperkingen, eventuele fysieke ongemakken of klachten en persoonlijke doelen van de sporter (comfort vs aerodynamica). Meer en meer werken we samen met fietsenwinkels, waar 360-Sports voor de meting zorgt voor en na aankoop van de fiets, waar de fietsenwinkels direct de perfecte maat en onderdelen (zadel, stuur, crancks ) kan bestellen, en waar uiteindelijk de sporter direct met de perfecte fiets en afstelling de baan op kan.

9 Een bikefitting is een bikefitting, toch? Tot slot gaan we bij onze bikefittings nog enkele stappen verder, door ook zadel- en voetzooldrukmeting aan te bieden en ook de symmetrie van de beweging te bekijken door de gelijktijdig de linkse en rechtse bewegingen in beeld te brengen dankzij de nieuwste technologieën. Tot slot is de jarenlange ervaring een enorme troef, waardoor de sporter waar voor zijn geld krijgt en op pad kan met een fiets die perfect is afgesteld en waarmee hij of zij pijnvrij op weg kan, in de gewenste houding. De vele tevreden klanten zijn hierbij onze beste garantie en motivatie. Een bikefitting is dus niet altijd wat het lijkt. Goed vergelijken en weten we je zelf wil is hierbij heel belangrijk. Veel fit plezier!

10 Het 360-Sports Team wenst je een deugddoende Kerst en een sportief en gezond 2018! Michel, Isabelle, Tom, Gert, Johan, Thomas, Tom, Kim, Piet, Benny, Annika en Luc

Op bezoek bij de sportpedicure

Op bezoek bij de sportpedicure 360-Sports Flash November 2017 In deze Flash: Op bezoek bij de sportpedicure Sporter van de maand: Stijn De Bock Op zoek naar de zwakste schakel FAITH Gran Fondo: sportieve en medische testen achter de

Nadere informatie

SPECIAL: 360-Sports Opendeur

SPECIAL: 360-Sports Opendeur 360-Sports Flash Maart 2018 SPECIAL: 360-Sports Opendeur Kom jij ook naar onze opendeur op 24 maart? Hallo, Iets meer dan een jaar na de opening van 360-Sports eind 2016, nodigen we je graag uit op onze

Nadere informatie

Een nieuwe fiets op het oog: bikefitting voor of na aankoop?

Een nieuwe fiets op het oog: bikefitting voor of na aankoop? 360-Sports Flash Augustus 2017 In deze Flash: Een nieuwe fiets op het oog: bikefitting voor of na je aankoop? 360-sportster in beeld: Krista De Vos Veldtesten Waasland-Beveren: impressies Persoonlijke

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Juni-juli In deze Flash:

Juni-juli In deze Flash: 360-Sports Flash Juni-juli 2017 In deze Flash: Sporter van de maand: Danny Vande Voorde Zomervoorbereiding voor voetbalteams Zomerpromotie sportbussen Boxer Hoe voldoende hydrateren op warme dagen? 360-events

Nadere informatie

Voedingstips bij de feestdagen

Voedingstips bij de feestdagen Voedingstips bij de feestdagen Het is december en dat betekent dat de feestdagen voor de deur staan. Hierbij enkele tips over hoe je met voeding kan omgaan tijdens deze feestperiode. Tip 1: Plannen Wanneer

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Docentenhandleiding KlasseLunch 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende voedingsstoffen

Nadere informatie

Bikefitting: wees opkomende fietskwaaltjes te vlug af

Bikefitting: wees opkomende fietskwaaltjes te vlug af 360-Sports Flash April 2018 Bikefitting: wees opkomende kwaaltjes te vlug af - Ook voor fietsende pendelaars en kinderen 360-sportster in beeld: Veronique De Backer Nieuwe dienst: loopstijlanalyse en coaching

Nadere informatie

360-Sports Flash #23.

360-Sports Flash #23. 360-Sports Flash #23 360-sporter in beeld: Alex Colman - Bewust en verstandig sporten, ook als recreatieve sporter De meerwaarde van INSCYD - Een sportieve cadeaubon voor eindejaar, altijd een goed idee

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

Hoe overleef jij de feestdagen?

Hoe overleef jij de feestdagen? Hoe overleef jij de feestdagen? Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen Contents Afvallen of op gewicht blijven in de koude dagen... 1 Voorwoord... 3 Doelen stellen: hoeveel wil je afvallen?...

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

360-Sports Flash. Februari 2018

360-Sports Flash. Februari 2018 360-Sports Flash Februari 2018 Sporter van de maand: Jony Van Meirvenne Geflitst te Opwijk: Lotto-Soudal belofte Alfdan De Decker Op bezoek bij Tom De Rocker FAITH-update: het team komt op kruissnelheid

Nadere informatie

Eettips voor bijzondere gelegenheden

Eettips voor bijzondere gelegenheden Eettips voor bijzondere gelegenheden Ziekenhuis Gelderse Vallei Gezond eten is niet altijd makkelijk. Vooral tijdens bijzondere gelegenheden zoals een vakantie, feest of uit eten gaan. In deze folder staan

Nadere informatie

Inleiding. QQDoor te diëten? QQDoor te sporten? QQDoor dagelijks vijf stukken fruit en groente te eten? IK HEB HONGER! Je honger regelt je gewicht.

Inleiding. QQDoor te diëten? QQDoor te sporten? QQDoor dagelijks vijf stukken fruit en groente te eten? IK HEB HONGER! Je honger regelt je gewicht. Inleiding Hoe houd je je gewicht onder controle? QQDoor te diëten? QQDoor te sporten? QQDoor dagelijks vijf stukken fruit en groente te eten? Eigenlijk is geen van deze antwoorden juist. IK HEB HONGER!

Nadere informatie

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 4. Goede indeling van het bord 3. Goede vulling van het bord 6. Goede hoeveelheid kiezen 5. Goede keuze maken 8. Drink geen vruchtensap 7. Gedroogd of

Nadere informatie

Gezond bewegen 27 februari 2017

Gezond bewegen 27 februari 2017 Gezond bewegen 27 februari 2017 Kelly Cauwenbergh Sports Nutrition 1 Stelling 1 Aardappelen maken dik Kelly Cauwenbergh Sports Nutrition 2 Light is slecht Melk is voor de beesten, niet voor de mens Vermijd

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

Februari In deze Flash:

Februari In deze Flash: 360-Sports Flash Februari 2017 In deze Flash: 360-Sporters op Ardense ministage. Feeling LUCKy? Veel renners alvast wel. Bikefitting met Bioracer Motion: letterlijk een 360 aanpak. 360-sporter in beeld:

Nadere informatie

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De kinderen kunnen reflecteren over hun eigen eetgewoonten.

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De kinderen kunnen reflecteren over hun eigen eetgewoonten. Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen kennen de basisprincipes van een gezonde voeding en zien het belang in van een evenwichtige en gevarieerde voeding. De leerlingen weten aan welke voedselgroepen

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt 1 DIËTEN IS TRAINEN Hongersnood! OM DIK TE WORDEN Als je gaat diëten denkt je lichaam dat het zich moet beschermen tegen een hongersnood. Je lichaam

Nadere informatie

Melkweg. Wat eet u? Lezen Alfa A. Gezond eten

Melkweg. Wat eet u? Lezen Alfa A. Gezond eten Melkweg Lezen Alfa A Wat eet u? Gezond eten Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Wat eet u?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg +.

Nadere informatie

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist

Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Vakantie vitamines: hoe voorkom je vakantie kilo s? Jantine Blaauwbroek Diëtist Inhoud 1 Vakantiebestemmingen 2 Wat is gezonde voeding? 3 Energieleveranciers en functies 4 Energiebalans op vakantie 5 Weet

Nadere informatie

Een gezonde voeding vormt de basis voor een goede conditie. Probeer volgend advies te volgen:

Een gezonde voeding vormt de basis voor een goede conditie. Probeer volgend advies te volgen: SCHEMA OP MAAT KWART TRIATLON De basis begint bij dagelijkse gezonde voeding! Onze voeding levert ons de nodige brandstoffen en bouwstoffen voor het sporten. Koolhydraten, eiwitten en vetten vormen de

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Dienstverlenende werkzaamheden Les 7

Dienstverlenende werkzaamheden Les 7 Dienstverlenende werkzaamheden Les 7 voedingsadvies Julie hebben in les 1 al een voedingsdagboek moeten invullen en in les drie heb je als het goed is geleerd hoe de schijf van vijf werkt. Met deze kennis

Nadere informatie

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit

Geef kanker. minder kans. eet volop. groente en. fruit Geef kanker minder kans eet volop groente en fruit Iedereen heeft zo zijn eetgewoonten. De één eet wat meer dan de ander. De één lust graag dit, de ander dat. Vaste eetgewoonten zijn er steeds minder.

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen leren de actieve voedingsdriehoek kennen en begrijpen de indeling ervan. De leerlingen kunnen zelf voedingsmiddelen indelen bij de passende voedselgroep. geeft

Nadere informatie

Body Combat marathon Uitdaging! Body Combat Marathon 2016

Body Combat marathon Uitdaging! Body Combat Marathon 2016 Body Combat marathon 2016 Uitdaging! Body Combat Marathon 2016 Op 16 Januari 2016 heb ik meegedaan aan de Body Combat Marathon. Een bijzondere ervaring! Opbrengst voor Stichting Stop Pesten Nu! Uit mijn

Nadere informatie

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Gezond eten Opleiding Lekker en gezond eten met kinderen tips and tricks VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Lifestyle bij VC Groot Dilbeek gezond eten We willen als club ons steentje bijdragen om de

Nadere informatie

Goalkeeper: jouw sport, jouw leefstijl, jouw doel! Naam:.

Goalkeeper: jouw sport, jouw leefstijl, jouw doel! Naam:. Naam:. 1 Les 1 Kies een buddy! Mijn buddy is.. Bepaal je startkleur! Bekijk de filmpjes, en kijk wat elke kleur betekent. Probeer het uit, kijk wat je al kan! Overleg met je buddy. Kruis dan in de tabel

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

FEESTFORMULES LUNCH EN DINER per persoon. Enkel van woensdag tot vrijdag tussen 12u00 en 15u00

FEESTFORMULES LUNCH EN DINER per persoon. Enkel van woensdag tot vrijdag tussen 12u00 en 15u00 FEESTFORMULES Harbour s Kitchen biedt verschillende formules aan om allerlei soorten evenementen en feesten te organiseren. Voor elk wat wils! De formules zijn mogelijk vanaf 10 personen en reservatie

Nadere informatie

DE VOORDELEN. LOW-IMPACT Een vloeiende, elliptische beweging voorziet u van een geweldige training die mild is op uw knieën, heupen, enkels en rug.

DE VOORDELEN. LOW-IMPACT Een vloeiende, elliptische beweging voorziet u van een geweldige training die mild is op uw knieën, heupen, enkels en rug. DE ELLIPTIGO Elliptisch fietsen combineert het beste van hardlopen, fietsen en de crosstrainer zodat u op een leuke en efficiënte manier buiten en binnen kunt trainen. DE VOORDELEN LOW-IMPACT Een vloeiende,

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Fietsen Martijn Carol TCT 2008

Fietsen Martijn Carol TCT 2008 Fietsen Martijn Carol TCT 2008 Inhoud Voorwoord... 2 Fietsafstelling... 4 Comfort... 5 Weerstand... 6 Frontaal... 7 Drag... 8 Vermogen en Efficiëntie... 9 Techniektraining... 10 Trapbeweging... 10 Rechtuit,

Nadere informatie

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N

W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N W O O R D E N B O E K V A N D E V L A A M S E D I A L E C T E N UNIVERSITEIT GENT Vragenlijst 126 Vakgroep Nederlandse Taalkunde DECEMBER 2000 Blandijnberg 2 9000 Gent VOEDSEL 1 Dialect van :..................................................(stad,

Nadere informatie

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Bob ter Haak Miracle Performance Bob ter Haak Eigenaar Miracle Performance Sportdiëtist Bewegingsdeskundige Docent Sport Fietsen

Nadere informatie

FEESTFORMULES LUNCH EN DINER per persoon. Enkel van woensdag tot vrijdag tussen 12u00 en 15u00

FEESTFORMULES LUNCH EN DINER per persoon. Enkel van woensdag tot vrijdag tussen 12u00 en 15u00 FEESTFORMULES Harbour s Kitchen biedt verschillende formules aan om allerlei soorten evenementen en feesten te organiseren. Voor elk wat wils! De formules zijn mogelijk vanaf 10 personen en reservatie

Nadere informatie

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender

Te licht. Tips als uw kind niet wil eten. Eet- en beweegkalender Te licht Bij kinderen is het lastig om aan te geven wanneer er sprake is van ondergewicht. Uw kind kan heel veel eten en toch ondergewicht hebben. Dit kan komen door een groeispurt, of door veel sporten.

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 2 BOODSCHAPPEN Opdracht 1 de groente pinnen de suiker de supermarkt Opdracht 7 Hoi Ramon! Ik eet graag rijst met kip. En ik drink altijd water bij het eten. Maar ik vind

Nadere informatie

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken Voeding en sport Verantwoord eten en drinken Je bent wat je eet Inhoud van de Presentatie Voeding algemeen Voeding en sport Drinken en sport Eten en drinken rond wedstrijden Eten en drinken rond trainingen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART DRANKEN

OPDRACHTKAART DRANKEN OPDRACHTKAART DRANKEN Ga naar de afdeling met de sappen, frisdranken en sportdranken. Opdracht 1: Zoek van één soort frisdrank (mét prik) van hetzelfde merk een gewone en de light-versie. Bekijk de ingrediënten:

Nadere informatie

Gezonde voeding Het dagmenu

Gezonde voeding Het dagmenu Voeding en bewegen Gezonde voeding Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn volop in ontwikkeling. Ze groeien hard. Om te kunnen groeien is gevarieerde voeding belangrijk. Gevarieerde voeding zorgt ervoor

Nadere informatie

Gezond eten. Tips voor een gezonde

Gezond eten. Tips voor een gezonde Gezond eten Tips voor een gezonde leefstijl Gezond eten door kleine veranderingen Inleiding In dit boekje lees je meer over hoe je met kleine veranderingen gezonder kunt eten. Tips die weinig moeite

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

360-sporter in beeld: Giovanni Bryssinckx

360-sporter in beeld: Giovanni Bryssinckx 360-Sports Flash Juni-juli 2018 360-sporter in beeld: Giovanni Bryssinckx 2 nieuwe sportverzorgers in het 360-Sports team Zwemstijlanalyse en coaching crawl: enkele impressies Pre-seasontesting voetbal:

Nadere informatie

Glucose Tolerantie Test (GTT)

Glucose Tolerantie Test (GTT) Glucose Tolerantie Test (GTT) Klinisch Chemisch Laboratorium Op verzoek van uw arts wordt bij u een glucose tolerantie test (GTT) uitgevoerd. Met deze test wordt onderzocht hoe uw lichaam reageert op een

Nadere informatie

Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Variëren met eten Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Eten is in alle culturen belangrijk. Gezellig samen eten

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen

De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen De 6 belangrijkste redenen waarom jij niet afvalt én de oplossingen Met deze tips lukt het je wel om je ideale gewicht te behalen en te behouden Er is niets zo vervelend om ergens heel erg je best voor

Nadere informatie

Januari In deze Flash:

Januari In deze Flash: 360-Sports Flash Januari 2017 In deze Flash: Sprinten zoals Caleb Ewan: tel uit je winst! Jaarlijks onderhoud: niet alleen voor uw wagen. SportsControl: voedingssupplementen vanaf nu verkrijgbaar. 360-sporter

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Hoe verklein ik mijn kans op kanker? Volg de kleuren!

Hoe verklein ik mijn kans op kanker? Volg de kleuren! Hoe verklein ik mijn kans op kanker? Volg de kleuren! KAN KANKER VOORKOMEN WORDEN? Kanker is in Nederland doodsoorzaak nummer één. Preventie is daarom van groot belang. Er zijn helaas geen garanties op

Nadere informatie

Glucose Tolerantie Test (GTT)

Glucose Tolerantie Test (GTT) Binnenkort komt u naar de polikliniek van het MCL voor een glucose tolerantie test. Een andere naam hiervoor is glucose belastingcurve. Bij dit onderzoek krijgt de huisarts of de specialist een betere

Nadere informatie

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De leerlingen kennen de basisprincipes van een gezonde voeding.

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De leerlingen kennen de basisprincipes van een gezonde voeding. Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen kennen de basisprincipes van een gezonde voeding. De leerlingen kunnen aan de hand van de actieve voedingsdriehoek de voedingswaarde van menu s bespreken. Lekker

Nadere informatie

Gezonde Sportvoeding. als basis voor optimale sportieve prestaties

Gezonde Sportvoeding. als basis voor optimale sportieve prestaties Gezonde Sportvoeding als basis voor optimale sportieve prestaties Een gezonde voeding is levensbelangrijk. Niet enkel om sportieve prestaties te leveren is een uitgebalanceerde voeding een vereiste, maar

Nadere informatie

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien.

Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u merkt dat uw buurvrouw steeds minder eet. U weet niet of de medewerkers het zien. Stel, u wordt geholpen bij het eten, maar u doet het liever zelf. Stel, u ergert zich groen en geel aan de mensen

Nadere informatie

Het effect van bewegen

Het effect van bewegen Het effect van bewegen Ziekenhuis Gelderse Vallei De balans van afvallen Afvallen bestaat enerzijds uit minder calorieën binnen krijgen en anderzijds meer calorieën verbruiken door te bewegen. Door beweging

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

Eet gezond, word gezond en val af!

Eet gezond, word gezond en val af! Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Eet gezond, word gezond en val af! Wetenschappelijk is aangetoond dat de mens in staat is binnen 21 dagen een slechte gewoonte af te leren of juist een goede gewoonte aan

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Theoretische berekening van gewichtsverlies met Modifast Intensive.

Theoretische berekening van gewichtsverlies met Modifast Intensive. MODIFAST: Hoeveel kunt u afvallen? Theoretische berekening van gewichtsverlies met Modifast Intensive. Dagelijks heeft een volwassene - afhankelijk van de lichaamsbeweging en het geslacht - ongeveer 2.000

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Infofiche 2. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

Infofiche 2. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen kunnen voedingsaanbevelingen interpreteren en toepassen, rekening houdend met verschillende factoren zoals leeftijd en mate van fysieke activiteit. De leerlingen

Nadere informatie

Wedstrijdvoeding bij triathlon

Wedstrijdvoeding bij triathlon Wedstrijdvoeding bij triathlon Nicolas Paraskevopulos MSc, Diëtist & Sport nutritionist Contact: nicolas.paraskevopulos@faber.kuleuven.be @BakalaAc_eng @BakalaAc_nl @eat2succeed Advies afhankelijk van

Nadere informatie

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd, vermijd lang stilzitten en beweeg voluit!

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd, vermijd lang stilzitten en beweeg voluit! Gezonde voeding en beweging Eet gevarieerd, vermijd lang stilzitten en beweeg voluit! Alles over gezonde voeding en beweging Voel jij je gezond in je hoofd? www.fitinjehoofd.be of www.noknok.be Wil je

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE

IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE Stap voor stap voldoende drinken. Dat je voldoende moet drinken weet je wel, maar doe je het ook? Vocht zorgt ervoor dat je lichaam optimaal functioneert. Drink je te

Nadere informatie

Principes Basisvoedingsschema

Principes Basisvoedingsschema Principes Basisvoedingsschema Spelregels gezond eetpatroon (volgens de richtlijnen van het voedingscentrum) 1. Breng variatie aan in je maaltijd. 2. Eet niet te veel, maar beweeg voldoende. 3. Eet veel

Nadere informatie

stappen: hoe begin je eraan?

stappen: hoe begin je eraan? 10.000 stappen: hoe begin je eraan? 1 2 3 4 5 6 Meet je stappen gedurende een week. Bepaal je doel. 500 extra stappen per dag is een haalbare uitdaging. Hou dit minstens 1 week vol. Kies na elke week een

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Eat Clean, Train Dirty

Eat Clean, Train Dirty 3SIXTY5 FOOD CHALLENGE Eat Clean, Train Dirty Vrijdag 8 december is het zover: dan starten we met een grote groep cliënten en trainers de 14 dagen Foodchallenge! In de 2 weken tot aanvang van de kerstdagen

Nadere informatie

Hoe werk je nu met de driehoek?

Hoe werk je nu met de driehoek? Weet en eet gezond Dit boekje gaat over gezonde voeding en over de driehoek die je kan helpen om iedere dag en iedere maaltijd gezond te eten. Als je gezond eet en genoeg beweegt zal je ook minder snel

Nadere informatie

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit!

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit! Gezonde voeding en beweging Eet gevarieerd en beweeg voluit! Alles over gezonde voeding en beweging Voel jij je gezond in je hoofd? www.fitinjehoofd.be of www.noknok.be Fitte School www.fitteschool.be

Nadere informatie

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit!

Gezonde. voeding en. Eet gevarieerd en beweeg voluit! Gezonde voeding en beweging Eet gevarieerd en beweeg voluit! Alles over gezonde voeding en beweging Voel jij je gezond in je hoofd? www.fitinjehoofd.be of www.noknok.be Fitte School www.fitteschool.be

Nadere informatie

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen.

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Dit zijn Kelly en Karim. Zij willen graag een kind. Kelly en Karim willen over een half jaar zwanger zijn. 1. Kelly en Karim willen over

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET

DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET DE OVERGANG NAAR EEN YOGISCH DIEET Dit zes weken durende plan zal je helpen om te werken aan een lactovegetarisch of een vegetarisch dieet. Voor het beste resultaat, breng de veranderingen geleidelijk

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

360-Sports Flash #24.

360-Sports Flash #24. 360-Sports Flash #24 360-Sporter in beeld: Dieter Claus - De inspanningstesten van de toekomst zijn gearriveerd Team Devonbosch for Qhubeka: mannen met een missie - #Goedevoornemens: op naar een blessurevrij

Nadere informatie

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen kunnen spelenderwijs de verschillende groepen voedingsmiddelen van elkaar onderscheiden. De leerlingen kunnen iets over elk onderdeel van de actieve voedingsdriehoek

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet Eten inhoud blz.. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen 0 7. Dat lust ik niet. 8. Hap, slik, boem! 2 9. Filmpjes 4 Pluskaarten 5 Bronnen

Nadere informatie

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen

Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen Bonus Rapport : De kleine dingen die het em doen De kleinee dingen die het em doen voor je gewic cht! Katja Callens Copyright 2009-2010. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Welkom! Het zijn

Nadere informatie

SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT

SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT NEXT MOVE SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT SAMENVATTING De jongste zoon wil graag avontuur. Hij gaat naar zijn vader en claimt alvast zijn deel van de erfenis. De vader geeft zijn deel en daarmee de vrijheid

Nadere informatie

Mijn Uitdagingen SUCCES!

Mijn Uitdagingen SUCCES! Ben je toe aan meer? Dan zul je met onze uitdagingen wel even zoet zijn! Wij hebben voor jou allerlei leuke, spannende en motiverende uitdagingen op een rijtje gezet. Je kunt deze lijst gebruiken als een

Nadere informatie

VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek

VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek VOEDINGSDRIEHOEK: Gezond en duurzaam eten met de voedingsdriehoek Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op den duur het bos door de bomen niet

Nadere informatie

Beste juf of meester,

Beste juf of meester, Beste juf of meester, De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat in heel Europa twee weken lang sport en bewegen in de schijnwerpers zet. Het wil iedereen laten zien hoe gezond en vooral

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Opdracht 1 bij 2.1 ** Cursist A: vertel wat je eet of drinkt. Vraag wat cursist B eet of drinkt. Cursist B: geef antwoord. Voorbeeld Cursist A: Ik eet een tomaat.

Nadere informatie

Grafiek 1: Aanbeveling versus huidige inname. Gemiddelde aanbeveling per dag (ADH) voor volwassenen (19-59 jaar) 2 (uitgedrukt als 100 %)

Grafiek 1: Aanbeveling versus huidige inname. Gemiddelde aanbeveling per dag (ADH) voor volwassenen (19-59 jaar) 2 (uitgedrukt als 100 %) 1 2 Grafiek 1: Aanbeveling versus huidige inname 3 g groenten 2 stukken (of 25 g) fruit minstens 5 sneetjes (of 175 g) bruin brood of volkorenbrood 141 g of 47 % van de ADH (214 g incl. soepen en sappen)

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

Postprandiale hypotensie (PPH)

Postprandiale hypotensie (PPH) Postprandiale hypotensie (PPH) 2 Inleiding Bij u, uw partner of familielid is post prandiale hypotensie vastgesteld. In deze folder kunt u lezen wat dit is, wat er tegen te doen is en waar u voor verdere

Nadere informatie

Rapportage TIP MooiRooi. 31 maart 2016. Inhoud. Alcohol 1

Rapportage TIP MooiRooi. 31 maart 2016. Inhoud. Alcohol 1 Rapportage TIP MooiRooi 31 maart 2016 Inhoud Alcohol 1 Alcohol 6 53% 1. Drinkt u alcohol? (n=258) 37% Toelichting: Ja Soms Nee Ja In het weekend of soms een wijntje s avonds Soms is toch ook ja... Soms

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

NIEUWSBRIEF 4. Agenda. Beste ouders/verzorgers, NIEUWSBRIEF 4 Schooljaar 2018-2019 nr. 4 December 2018 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit jaar.. Het jaar 2018! Een mooi jaar om op terug te kijken. Een jaar waarin we veel bezig zijn

Nadere informatie

Vragenlijst kandidaat

Vragenlijst kandidaat Vragenlijst kandidaat Klever mutualiteit NAAM: Man / vrouw Uw leeftijd:.. Uw adres:.... Gsm/tel.: E-mailadres:.. U woont Alleen Samen met partner Samen met partner en kinderen Samen met kinderen Samen

Nadere informatie