Wat willen we bereiken? Wij informeren de raad over de stand van zaken in de ontwikkeling van Nieuwe Kom in Nieuw Vennep.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat willen we bereiken? Wij informeren de raad over de stand van zaken in de ontwikkeling van Nieuwe Kom in Nieuw Vennep."

Transcriptie

1 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuilehouder dr. Tom Horn, Adam Elzakalai Collegevergadering 16 juni 2015 innemingen Alexander Smal/Martijn van der Linden ( ) Registratienummer Samenvatting Wat willen we bereiken? Wij informeren de raad over de stand van zaken in de ontwikkeling van Nieuwe Kom in Nieuw Vennep. Wat gaan we daarvoor doen? In het stedenbouwkundige plan 'Nieuwe Kom tegen het licht' is vastgesteld dat een aantal deelgebieden verder uitgewerkt wordt in stedenbouwkundige deelplannen. Het programma voor Nieuwe Kom is, in reactie op veranderende vraag en behoefte op onderdelen gewijzigd. Wij zullen de raad informeren over de stand van zaken van de verschillende deelgebieden. Wat mag het kosten? Het programma van Nieuwe Kom is op onderdelen licht gewijzigd. De wijzigingen zijn een reactie op de veranderende maatschappelijke behoefte. De gevolgen van deze programmatische wijzigingen zijn op 21 mei 2015 gepresenteerd aan de gemeenteraad. Wie is daarvoor verantwoordelijk? Namens het college zijn de projectwethouder Nieuwe Kom en Portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening verantwoordelijk Wanneer en hoe zal de raad over de voortgang worden geïnformeerd? Via het MPG en (t)mpg zal de raad worden geïnformeerd. 2. Voorstel Op grond van het voorgaande besluit het college om: 1. de stand van zaken Nieuwe Kom vast te stellen; 2. deze nota ter bespreking aan te bieden aan de gemeenteraad.

2 Volgvel 2 3. Uitwerking Wat willen we bereiken? Op 23 april 2003 heeft de gemeenteraad het stedenbouwkundig plan Nieuwe Kom vastgesteld. Het stedenbouwkundig plan beschrijft op hoofdlijnen de ruimtelijke en visuele kwaliteiten voor Nieuwe Kom. Dit stedenbouwkundig plan is in 2008 op onderdelen geactualiseerd en gewijzigd met het boekje 'Nieuwe Kom tegen het licht'. Hiermee zijn de kaders voor het realiseren van een centrumvoorziening in Nieuw-Vennep vastgelegd. In het stedenbouwkundige plan 'Nieuwe Kom tegen het licht' is vastgesteld dat een aantal deelgebieden verder uitgewerkt wordt in stedenbouwkundige deelplannen. Deze deelgebieden kunnen onafhankelijk van elkaar tot ontwikkeling worden gebracht waarbij de gemeente de regie houdt op de totaalontwikkeling. De vastgestelde stedenbouwkundige plannen zijn planologisch geregeld in het bestemmingsplan Nieuw-Vennep Centrum Dit bestemmingsplan is injuni 2010 door de gemeenteraad vastgesteld. De ruimtelijke kwaliteit voor Nieuwe Kom is vervolgens vastgelegd in een beeldkwaliteitsplan. Vanaf 2010 is gewerkt aan verschillende deelplannen in het gebied. Hierbij heeft de gemeente voorbereidingen getroffen om toekomstige ontwikkelingen in het gebied mogelijk te maken en/of te versnellen. Het gaat daarbij om het slopen van woningen, aanleggen van riolering en het herprofileren van bestrating. Door de economische crisis zijn de ontwikkelaars terughoudend geweest in het opstellen van nieuwe plannen. Dit heeft ook zijn weerslag gehad in Nieuwe Kom. Nu de economie een voorzichtig herstel laat zien, merken wij dat het vertrouwen bij marktpartijen toeneemt en dat zij ons actief benaderen met plannen voor de ontwikkellocaties in Nieuw-Vennep. Met deze nota willen wij u informeren over de stand van zaken in Nieuwe Kom. Wat gaan we daarvoor doen? In het stedenbouwkundige plan 'Nieuwe Kom tegen het licht' is vastgesteld dat een aantal deelgebieden verder uitgewerkt wordt in stedenbouwkundige deelplannen. Het programma voor Nieuwe Kom is, in reactie op veranderende vraag en behoefte op onderdelen gewijzigd. Programmatische Wijzigingen Woningen In 2009 MPG 2015 Laagbouw 62 st 61 st appartementen 235 st 177 st Voorzieningen Winkels m m2 Horeca m m2 Commercieel/kantoor m2 400 m2 Maatschappelijk m m2 Zorg/zorgwoningen _ m2 Particuliere ontwikkeling Winkels m m2 appartementen 58 st 58 st

3 Volgvel 3 Wij zullen per deelgebied de stand van zaken toelichten. Afgeronde projecten De volgende projecten en deelgebieden zijn reeds tot ontwikkeling gebracht: Woningbouw A1 Ymere (Elemastraat) De woningbouw langs de Elemastraat is de eerste fase van het woningbouwprogramma dat Ymere in Nieuwe Kom gaat realiseren. In deze fase zijn 74 woningen met commerciële ruimten gerealiseerd. Onderdeel van het woningbouwprogramma A1 is een ondergrondse parkeergarage. Het project is opgeleverd in december Sloop woningen Gelevinkstraat en oude ontmoetingscentrum en verplaatsen ontmoetingscentrum De gemeente heeft vooruitlopend op de toekomstige ontwikkelingen langs de Gelevinkstraat de bestaande huizen gesloopt. Het bestaande ontmoetingscentrum is verplaatst naar een commerciële ruimte in het Blok Al. In december 2011 is brand uitgebroken in het oude ontmoetingscentrum. Na deze brand is het pand gesloopt Bouw herenhuizen Eugenie Previnaireweg Het betreft 6 herenhuizen. Deze zijn in januari 2012 opgeleverd. Harmonieplein Het Harmonieplein is ingericht volgens een ontwerp van Simon Sprietsma. Het bestaat uit een regelmatig ruitpatroon in twee kleuren. In het plein zijn voorzieningen gerealiseerd ten behoeve van de wekelijkse markt.

4 Volgvel 4 Muziekkoepel Een markant punt op het Harmonieplein is de Muziekkoepel. Een muziekkoepel was een wens van de dorpsraad. Samen met de dorpsraad is het ontwerp voor de muziekkoepel gemaakt. Op Koningsdag 2014 is de muziekkoepel feestelijk geopend. Dankzij de inspanning van de Koepelcommissie vinden er regelmatig activiteiten in en rond de koepel plaats. Herinrichten Venneperstraat en Plein 7 Samen met noodzakelijk onderhoud aan de riolering in de Venneperstraat is door de gemeente gewerkt aan het herinrichten van de Venneperstraat en plein 7 conform het beeldkwaliteitsplan. Op verzoek van de bewoners van Nieuw-Vennep is de Venneperstraat weer toegankelijk gemaakt voor fietsers. De gemeente werkt samen met de ondernemers in het gebied aan een plan om fout parkeren van fietsen tegen te gaan. Inrichten braakliggende gronden tot tijdelijk park De gronden van de voormalige woningen langs de Gelevinkstraat hebben, in afwachting van de toekomstige ontwikkelingen lang braak gelegen. In 2013 is gestart met het opnieuw inzaaien van deze gronden. Tijdens deze werkzaamheden is asbest aangetroffen en is dit gebied gesaneerd. Begin 2015 zijn de braakliggende gronden, conform de motie van de gemeenteraad, ingericht als een tijdelijk park. Het ontwerp hiervoor is gezamenlijk met de commissie Groen van de Dorpsraad Nieuw- Vennep tot stand gekomen.

5 Volgvel 5 De kleurentuin In de hoek Elemastraat-Doorbraak is een mooie speeltuin gerealiseerd. Het ontwerp is samen met de buurt, en dan met name de kinderen, tot stand gekomen. In 2014 is via een prijsvraag onder basisschoolkinderen uit de buurt, de naam van de speeltuin bedacht. In mei 2014 is de Kleurentuin feestelijk geopend. Deelgebieden in ontwikkeling Wij zijn voor de gebieden die nog niet tot ontwikkeling zijn gekomen in gesprek met diverse ontwikkelaars. De mogelijke ontwikkelingen voor deze deelgebieden zijn: - Woningbouw A2/A3 Ymere (Doorbraak, Jonkheer vd Pollstraat) Ondanks het feit dat Ymere vanwege financiële omstandigheden besluitvorming over de woningbouw wilde uitstellen tot op zijn vroegst na 2019, zijn we het met Ymere eens geworden om de nieuwbouw van woningen aan de Jonkheer van de Pollstraat (deelgebied A2/A3) versneld te ontwikkelen. Dat is gelukt door de afspraken die zijn gemaakt in de Intentieovereenkomst Nieuwe Kom van 13 maart 2014 uit te werken tot een Allonge op de Samenwerkingsovereenkomst met Ymere. Het raadsvoorstel voor de Allonge zal gelijktijdig met deze nota ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden aangeboden. Het proces verloopt in twee sporen die parallel aan elkaar verlopen; het stedenbouwkundige ontwerp en de financiering van het project. Het schetsontwerp van het stedenbouwkundig plan is gereed. In totaal worden 102 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 62 sociale huurwoningen. Het schetsontwerp is stedenbouwkundig door de gemeente getoetst en akkoord bevonden. In de komende maanden zullen wij samen met Ymere het stedenbouwkundig plan verfijnen. De afspraken over de financiering zijn geconcretiseerd in de Allonge op de Samenwerkingsovereenkomst uit Het raadsvoorstel voor de Allonge zal gelijktijdig met deze nota ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden aangeboden. De verwachte start van de werkzaamheden (sloop) is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2015, de oplevering van de woningen is voorzien in 2016 en 2017.

6 Volgvel 6 rniirmnniihüii Impressie van het gevelbeeld vanaf de doorbraak Medisch Centrum De initiatiefnemers van het project hebben ervoor gekozen om het bouwen van het nieuwe medisch centrum aan de doorbraak in eigen beheer te gaan laten uitvoeren. Momenteel wordt de plattegrond voor de begane grond aangepast. De apotheek wordt groter. De plattegronden en het gevelontwerp zullen naar verwachting in juni 2015 gereed zijn. Daarna zal er overleg plaatsvinden met de gemeente over de grondverwerving. Naar verwachting zal de aanvraag voor de omgevingsvergunning in augustus 2015 worden ingediend. De realisatie van het project zou in het 1 e kwartaal 2016 kunnen starten.

7 Volgvel 7 Commerciële voorzieningen waaronder mogelijk een supermarkt met woningen (hoek Doorbraak/Gelevinkstraat) Wij hebben contact met een ontwikkelaar over de mogelijke ontwikkeling van commerciële voorzieningen met woningen erboven in deze hoek. Het gaat mogelijk om een supermarkt met daarbij nog kleine commerciële voorzieningen zoals een drogist. Samen met de ontwikkelaar hebben wij gekeken naar mogelijke andere locaties in Nieuwe Kom voor deze commerciële voorziening. Uiteindelijk is gebleken dat deze locatie voor de ontwikkelaar het meest gewenst is. Voorlopig gaat de ontwikkelaar uit van het realiseren van woningen in het derde segment op deze locatie. Horeca met woningen (Gelevinkstraat) Wij zijn met ontwikkelaars in gesprek over het ontwikkelen van horeca met daarboven appartementen in de Gelevinkstraat. Hierover kunnen wij nog geen concrete mededeling doen. Marktgebouw Er heeft zich een ontwikkelaar/bouwer gemeld voor het marktgebouw. De eerste schetsen zijn getoetst door de stedenbouwkundigen van de gemeente. Uit dit verkennende gesprek blijkt dat het ontwerp voldoet aan de kwaliteitseisen voor Nieuwe Kom. De stedenbouwkundigen zijn zeer enthousiast over het schetsontwerp. Het marktgebouw heeft een centrale positie in Nieuwe Kom. Het verbindt de winkels in de Venneperstraat met de horeca en cultuur aan het Harmonieplein. De architect van het gebouw heeft in 2012 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs gewonnen voor de bibliotheek aan het Javaplein in Amsterdam. Het mogelijke programma voor het marktgebouw bestaat uit: woningen (koop), een aantal publieke functies en commerciële voorzieningen (winkels en horeca). De ontwikkelaar streeft ernaar om voor het einde van 2015 te starten met de voorverkoop van de woningen.

8 Volgvel 8 Diverse ontwikkellocaties aan de Venneperstraat In de Venneperstraat zijn diverse locaties die nog herontwikkeld moeten worden. Het grondeigendom van de ontwikkellocaties in de Venneperstraat is versnipperd. Een aantal locaties is in particuliere handen, maar ook de gemeente heeft hier grond in eigendom. De partijen streven naar een integrale ontwikkeling van deze locaties in de Venneperstraat. Samen met de ontwikkelaars en eigenaren in het gebied wordt momenteel onderzocht op welke wijze deze locaties versneld ontwikkeld kunnen worden (zie ook procesaanpak centrumontwikkeling). Wij denken dat de realisatie van het marktgebouw een grote impuls kan zijn voor de ontwikkelingen in de Venneperstraat. Procesaanpak Centrumontwikkeling Nieuw-Vennep Begin 2014 is een aanvang gemaakt met het opstarten van een proces waarbij alle actoren in het centrum van Nieuw-Vennep worden betrokken bij de ontwikkeling van het centrum van Nieuw-Vennep. Het werkgebied voor deze opdracht betreft naast het gebied van de Nieuwe Kom ook het bestaande winkelcentra De Symfonie, Venneperhof en Plein 7, en het omringende gebied waar zich nu ook winkels en horeca bevinden zoals aan de Hoofdweg en de Venneperweg. Tijdens het laatste bestuurlijke overleg met de partijen die reeds over posities/eigendom beschikken in het centrum van Nieuw-Vennep (Syntrus Achmea, D-winkels, Green Real Estate en PGM Bakker) op 6 maart jl. hebben we met elkaar een discussie gevoerd over de noodzakelijke acties die dienen te worden opgestart. Hierbij is afgesproken dat: de gemeente Haarlemmermeer en de Centrumcommissie Nieuw-Vennep samen werken aan een plan voor de versterking van het centrum door bundeling van het aanbod. D-winkels en Achmea samen een plan opstellen voor het herkenbaarder maken van het winkelcentrum (aan de buitenzijde) en het aantrekkelijker maken van de binnenkant van het winkelcentrum D-winkels en Achmea een plan opstellen ten aanzien van de profilering en promotie van het winkelcentrum. Wat mag het kosten? Zoals aangegeven is het programma van Nieuwe Kom gewijzigd. De wijzigingen zijn een reactie op de veranderende maatschappelijke behoefte. De gevolgen van deze programmatische wijzigingen zijn op 21 mei 2015 gepresenteerd aan de gemeenteraad. Wie is daarvoor verantwoordelijk? Het vaststellen van de financiële en planologische kaders is een verantwoordelijkheid van de gemeenteraad. Binnen het college zijn projectwethouder Nieuwe Kom en de portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening verantwoordelijk voor het project Nieuwe Kom. Wanneer en hoe zal de raad over de voortgang worden geïnformeerd? De deelprojecten worden allemaal getoetst aan de richtlijnen zoals die zijn vastgelegd in het stedenbouwkundig plan Nieuwe Kom van 2003, de update zoals omschreven in 'Nieuwe Kom tegen het licht' en het beeldkwaliteitplan. Via het MPG en (t)mpg zal de raad worden geïnformeerd over de feitelijke voortgang.

9 Volgvel 9 Overige relevante informatie Communicatie Algemeen Momenteel zijn er verschillende werkgroepen bezig met de verschillende ontwikkelingen in het Centrumgebied, leder met zijn eigen invalshoek en eigen belangen. Wij hebben de verschillende vergadergroepen in beeld gebracht en zijn op zoek om de participatie en afstemming tussen al deze partijen effectiever te organiseren. Hierbij zullen ook de bewoners boven de Symfonie en Plein 7, en boven A1 van Ymere worden betrokken. Het is nu het moment om alle krachten te bundelen. Voorstel is om de Klankbordgroep Nieuw-Vennep weer op te starten. Hierin zijn dan alle partijen vertegenwoordigd en is er weer 1 overleg met alle betrokken partijen. Ymere Doel van de communicatie over de nieuwbouw van Ymere is dat belanghebbenden en geïnteresseerde Vennepers weten wat er gebeurt en zich zo veel mogelijk in de plannen kunnen vinden. Overleg vindt vooral plaats nadat Ymere en de gemeente overeenstemming hebben bereikt, en voordat de plannen definitief zijn uitgewerkt. Door informatie, participatie en overleg ontstaat er draagvlak en minder weerstand en vertraging. De boodschap is dat de gemeente aandacht heeft voor het centrum van Nieuw-Vennep en voor de leefbaarheid daar. We zijn content dat er (sociale) nieuwbouw komt. We houden rekening met belangen van omwonenden, en informeren en betrekken hen waar het kan. Na de overeenstemming met Ymere en het besluit van B&W worden alle betrokkenen geïnformeerd. Dit gebeurt met een persmoment en brieven naar de direct belanghebbenden. Hierbij zal Ymere zich voornamelijk richten op de huidige bewoners van de Jonkheer Van de Pollstraat. Na (vervolgens) het besluit van de gemeenteraad komt er een informatieavond en beginnen we met een buurtoverleg voor de omwonenden van de nieuwbouwlocatie. De dorpsraad is al geconsulteerd over de plannen. De inspraak (meedenken, meepraten) van de buurt is mogelijk op onder meer verkeer en parkeren, alsmede de inrichting van de openbare ruimte. 4. Ondertekening Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer, namens dezen, de portefeuillehouders

onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp

onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad.

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad. Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk Wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Aan de commissie Ontwikkeling centrum Schalk VERNIEUWT! m Datum

Nadere informatie

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016

Stand van zaken fysieke projecten in Zuid. Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Stand van zaken fysieke projecten in Zuid Spreker René Pruysers Datum 4 oktober 2016 Plaats De Posten Huidige fysieke projecten in Zuid Het Rutbeek/bungalowpark, PL: René Pruysers Beekwoude, PL: René Pruysers

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING

Raadsvoorstel CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING Raadsvoorstel 2018. CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Zwaanshoek Hanepoel 154-170 Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller R. van Engeland Collegevergadering Raadsvergadering

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer \gm Overzicht Terugkoppeling fietstocht met de raad in Nieuw-Vennep op 21 september 2013

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer \gm Overzicht Terugkoppeling fietstocht met de raad in Nieuw-Vennep op 21 september 2013 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: E. Previnaireweg 19 Nieuw-Vennep Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Ontwerp Essentiekaart De Parken (Hoofddorp Zuidoost) Portefeuilehouder dr. Tom Horn en Adam Elzakalai

Nota van B&W. onderwerp Ontwerp Essentiekaart De Parken (Hoofddorp Zuidoost) Portefeuilehouder dr. Tom Horn en Adam Elzakalai gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder dr. Tom Horn en Adam Elzakalai Collegevergadering 5juli2016 inlichtingen A.E. Kaspers (+31235676808)/A. Breuer Registratienummer 2016.0033183

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers Portefeuillehouders Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

Akkoord afdelingshoofd/manager. Akkoord hoofd organisatieonderdeel. Akkoord teamleider/manager

Akkoord afdelingshoofd/manager. Akkoord hoofd organisatieonderdeel. Akkoord teamleider/manager Akkoord afdelingshoofd/manager Akkoord hoofd organisatieonderdeel Akkoord teamleider/manager Publiekshal Het Rond 1, Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Postbus 513, 3700 AM Zeist www.facebook.com/gemeentezeist

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Gemeenteraad Leiderdorp

Gemeenteraad Leiderdorp Gemeenteraad Leiderdorp Presentatie - 8 februari 2012 Richard Reulink - Directeur Ontwikkeling Agenda 1. Introductie + doel presentatie 2. Wereldhave noodzaak optimalisatie plannen 3. Proces 4. Ambitie

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Oude Dorp Zuid-West

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Oude Dorp Zuid-West Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Oude Dorp Zuid-West Zaterdag 5 maart 2016 1 Verslag dorpsraad komt naar je toe. Algemeen. Op zaterdag 5 maart heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het Oude Dorp

Nadere informatie

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen 1310524 Afdeling: Onderwerp Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen Samenvatting In maart 2013 is met Bouwfonds een koopovereenkomst gesloten voor de realisering

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

TITEL Voorbereidingsbudget sloop Sportfondsenbad en zwembad Liendert en herontwikkeling locatie Sportfondsenbad RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 5386726 Aan : Gemeenteraad Datum : 13 december 2016 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 13-12-2016 De

Nadere informatie

Locatie Het Mozaïek / De Haag

Locatie Het Mozaïek / De Haag Locatie Het Mozaïek / De Haag Informatie avond omwonenden 4 maart 2014 Agenda voor vanavond Opening en welkomstwoord door wethouder Van Dalen Doel van deze avond Wijziging bevolkingsopbouw -> wijzigen

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep

Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep Portefeuilehouder Marjolein Steffens-van de Water, drs. Theo Weterings Collegevergadering

Nadere informatie

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp Portefeuilehouder A. Elzakalai, J.J. Nobel, C.J. Loggen Collegevergadering

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : BP-projecten : J. de Boer Voorstel aan de raad Onderwerp : Veilingterrein Noord Scharwoude

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Informatiebijeenkomst Cadzand-Bad. 21 juni

Hartelijk welkom! Informatiebijeenkomst Cadzand-Bad. 21 juni Hartelijk welkom! Informatiebijeenkomst Cadzand-Bad 21 juni 2011 1 Agenda 1. Opening. 2. Kort overzicht stand van zaken Cadzand-Bad door wethouder Peter Ploegaert. 3. Virtuele wandeling langs de ontwikkelingen

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING Onderwerp Vaststelling wijzigingsplan Zwanenburg 1 e wijziging mr. M.L. (Mariëtte) Sedee Schuitemaker PM Inlichtingen M. Romijn (+31235674240) Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief supermarkten Zaaknummer 384168 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 november 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand. Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017

Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand. Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017 Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017 Inhoud 1. Aanleiding 2. Wat hebben we gedaan 3. Voorkeursrecht (WVG) 4. Hoe verder 5. Jullie ideeën? 6. Vragen

Nadere informatie

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond de toekomstvisie Westerkoog? In de digitale nieuwsbrief leest u meer over het proces. December 2008 Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Het

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning projeet Blekersduin aan de Bloemendaalsestraatweg ongenununerd te Santpoort- Zuid

Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning projeet Blekersduin aan de Bloemendaalsestraatweg ongenununerd te Santpoort- Zuid GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 24 november 2016 Datum carrousel 10 november 2016 Raadsbesluitnummer R16.077 Registratienummer RS16.00656 Onderwerp: erklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer Registratienummer raad 631334 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 631333 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 september 2014 Documentnummer : 2014.0.072.353 Zaaknummer: 2014-03-00149 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Raadsbesluit

Raadsbesluit 7 gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit 2015.0054937 onderwerp De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 24 november 2015 nummer 2015.0054937; besluit:

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan

Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan 28 juni 2018 Informatiebijeenkomst Stadshart Noord Hoogezand Locatie Tussenhof Beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan Rudolf Kramer, projectleider Programma Stadshart Project Stadshart Noord Hoogezand

Nadere informatie

Raadsvsorstel2012.0020078 Bestemmingsreserve Besluit Locatiegebonden Subsidies

Raadsvsorstel2012.0020078 Bestemmingsreserve Besluit Locatiegebonden Subsidies Raadsvsorstel2012.0020078 Poriefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen l J. J. Nobel Steiler J. Vijfhuizen Collegevergadering 15 mei 2012 Raadsvergadering 1. Samenvatting Wat willen we bereiken? Bij de Najaarsrapportage

Nadere informatie

Nota van B&W. Inleiding

Nota van B&W. Inleiding gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Winkeltijdenwet (Wtw): aanwijzing koopzondagen 2013 Portefeuillehouder mr. A.Th.H. van Dijk Collegevergadering 4 december 2012 Inlichtingen Peter Wakkee (023

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Telefoon 030-286 11 12 Fax 030-286 10 33 www.utrecht.nl Aan de commissie voor Stad en Ruimte postbus 16200 3500 CE UTRECHT Behandeld door Marlies de Nijs, Wim Beelen Datum

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum,

Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Raadsvoorstel Gemeente Delft Gescand archief Aan de gemeenteraad datum, Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr Stuk 0 6 0,(T College van B&W " 2015 ^ 1 september 2015 F. Förster

Nadere informatie

Ontwikkelingen Centrum

Ontwikkelingen Centrum Informatiebrief Ontwikkelingen Centrum 21 juli 2015 Jong en oud, ondernemers, inwoners, toeristen, werknemers: alles komt samen in het Centrum van Boxtel. Dit betekent ook dat het Centrum een onderwerp

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Rapportage Europawijk Zuid 1 e kwartaal 2007. Bestuurlijke context. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Rapportage Europawijk Zuid 1 e kwartaal 2007. Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Rapportage Europawijk Zuid 1 e kwartaal 2007 Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Dhr. A.W. Kuiper Telefoon 5113692 E-mail: a.kuiper@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. PM2007/135371 Bijlage:

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Met deze gezamenlijke nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste stand van zaken.

Met deze gezamenlijke nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste stand van zaken. Nieuwsbrief Te Werve Februari 2013 Inleiding Vorig jaar hebben wij u voor het laatst geïnformeerd over de ontwikkelingen in de wijk Te Werve. Sinds die tijd zijn wij achter de schermen druk bezig geweest

Nadere informatie

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant)

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant) Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude Vergadering: 22 april 2010 Nummer: 10/38 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/10-114 Onderwerp: Aankoop

Nadere informatie

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning U wilt een locatie ontwikkelen of een bouwproject starten dat niet past in het bestemmingsplan. Daarvoor zijn formele afspraken met de gemeente nodig.

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Bijlagen/nummer 2011/142 Dienst/afdeling/sector Raadsvoorstel 142/1 Herontwikkeling Wagnerplein Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Aan de raad, Aanleiding Doel van dit raadsvoorstel

Nadere informatie

Geachte heer Gaykema,

Geachte heer Gaykema, Geachte heer Gaykema, Bij brief van 9 februari 2004 (ingekomen op 16 februari 2004) heeft u ons schriftelijke vragen gesteld over de parkeertarieven in Nieuw-Vennep Centrum. Onderstaand ons antwoord, onder

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

Informatieavond. Badhuisplein

Informatieavond. Badhuisplein Informatieavond Badhuisplein Programma Welkom Gert-Jan Bluijs, wethouder Stand van zaken en planning Frans Breg, projectleider Badhuisplein Presentatie twee ontwikkelingsmogelijkheden Kees Draisma, Springtij

Nadere informatie

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-088 Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie en Anne Frank locatie Aan de raad, Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging op stedenbouwkundig Plan Jansoniusterrein

Raadsvoorstel Wijziging op stedenbouwkundig Plan Jansoniusterrein gemeente Haarlemmermeer onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2010.0048835 Wijziging op stedenbouwkundig Plan Jansoniusterrein J.J. Nobel J.M. Heere / R.J.C.

Nadere informatie

Nota van Burgemeester

Nota van Burgemeester gemeente Haarlemmermeer Nota van Burgemeester onderwerp Vuurwerkverbodsgebieden Portefeuillehouder drs. Theo Weterings Collegevergadering 19 december 2014 inlichtingen Jordy De Schepper (6303) Registratienummer

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Afdeling: Burgemeester en Wethouders Leiderdorp, 18 april 2017 Amaliaplein - Coördinatieregeling en Beeldkwaliteitsparagraaf

Afdeling: Burgemeester en Wethouders Leiderdorp, 18 april 2017 Amaliaplein - Coördinatieregeling en Beeldkwaliteitsparagraaf Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Burgemeester en Wethouders Leiderdorp, 18 april 2017 Onderwerp: Amaliaplein - Coördinatieregeling en Beeldkwaliteitsparagraaf Aan de raad. Beslispunten *Z00EA8A5F53*

Nadere informatie

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Dossiernummer Z2015-10471 Datum 1 december 2015 naam redacteur J. Urban/W.F. van der Lugt afdeling portefeuillehouder M. van der Veen

Nadere informatie

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep

Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT Nr.: 06-45 Diemen, 20 juni 2006 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouwlocatie De Sniep Aan de raad 1. Gevraagd raadsbesluit In te stemmen met

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J.H. de Boer Tel nr: 8983 Nummer: 17A.00755 Datum: 24 juni 2017 Team: Directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Kredietaanvraag project Van riool tot Rode Loper: Jansstraat, Jansweg, Kruisstraat en Smedestraat

Nadere informatie

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Openbaar wat willen we bereiken? (doel) Het doel voor de gemeente is om, in samenwerking met Woonvisie, de (ruimtelijke) kaders

Nadere informatie

Uitbreiding Plus Supermarkt Van Foreestweg. Toekomstige situatie

Uitbreiding Plus Supermarkt Van Foreestweg. Toekomstige situatie Uitbreiding Plus Supermarkt Van Foreestweg De PLUS-supermarkt aan de Van Foreestweg heeft al een geruime tijd terug aangegeven te willen uitbreiden. De wijk is flink gegroeid door de ontwikkeling van de

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Programma Grondbeleid; Sport & Accommodaties Portefeuillehouder B. Velthuis; R. Helmer-Englebert Samenvatting Na het succesvol afronden

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 23 september 2014 Onderwerp: Coördinatieregeling Plantage Aan de raad. Beslispunten *Z001DD51A1 1. De coördinatieregeling als bedoeld in artikel

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 502685 Portefeuillehouder : R.A. Kraaijenbrink Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013 Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling ROM Nummer Inboeknummer: 120342 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 juni 2013 Steller: A. Ruiter Portefeuillehouder H.J. Weeda Datum Onderwerp 14 mei 2013 vaststellen

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Jeroen van Spijk. Aan de leden van de commissie ontwikkeling. Geachte leden van de commissie ontwikkeling,

Gemeente Haarlem. Jeroen van Spijk. Aan de leden van de commissie ontwikkeling. Geachte leden van de commissie ontwikkeling, Gemeente Jeroen van Spijk wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Aan de leden van de commissie ontwikkeling

Nadere informatie

Collegebesluit. Behandelvoorstel voor commissie. Het college stuurt dit besluit ter informatie naar de commissie Ontwikkeling.

Collegebesluit. Behandelvoorstel voor commissie. Het college stuurt dit besluit ter informatie naar de commissie Ontwikkeling. Collegebesluit Onderwerp: Vaststellen Startnotitie Spaarndamseweg 74-76 Nummer 2017/432208 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling GOB/NOORD

Nadere informatie

1. De brief aan de raad over versnelling sociale woningbouw vast te stellen.

1. De brief aan de raad over versnelling sociale woningbouw vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Versnelling (tijdelijke) sociale woningbouw Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Het onderzoek naar de kansen voor versnelde tijdelijke

Nadere informatie

Ontwerp-Voorstel Gemeenteraad VII- F

Ontwerp-Voorstel Gemeenteraad VII- F Ontwerp-Voorstel Gemeenteraad VII- F Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Stroinkslanden Herstructurering 2014 Portefeuillehouder Jurgen van Houdt agendaletter (F)) Programma SO Aangeboden aan Raad Stuknummer

Nadere informatie

Projectopdracht locatiestudie sociale woningbouw

Projectopdracht locatiestudie sociale woningbouw Projectopdracht locatiestudie sociale woningbouw Registratienummer: : 2016017636 Budgetnummer : geen Vastgesteld : college van B & W, 14 juni 2016 1. Onderwerp Locatiestudie sociale woningbouw 2. Opdrachtgever

Nadere informatie

CONCEPT. t.b.v. terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT. t.b.v. terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2016/ Onderwerp Portefeuillehouder Adam Elzakalai / dr. Tom Horn Steller H. Grootveld - Teune Collegevergadering 2016 Raadsvergadering

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden

Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden Startnotitie procedure bestemmingsplan Brediusgronden 1. Inleiding Het college heeft op 17 juli 2013 besloten om een intentieoverkomst met Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Raadsbesluit

Raadsbesluit gemeente Haarlemmermeer Raadsbesluit 2014.0049499 onderwerp Vaststelling beheersverordening Haarlemmermeer 2014 De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden Raadsvoorstel Inleiding: Volgens het duale stelsel zijn wij bevoegd tot het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen. Als die rechtshandelingen van ingrijpende aard zijn, vragen wij uw raad vóóraf

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Gasthuisplein portefeuillehouder Filip van As informant IJsselsteijn, RPH (Ronald) 2699 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie

Notitie Starterswoningen Harmelen

Notitie Starterswoningen Harmelen Notitie Starterswoningen Harmelen Auteur: A.E.M. van Soest- Vernooij Inleiding Harmelen is de laatste jaren achtergebleven als het gaat om het aanbod aan nieuwbouwwoningen. Behalve de woningen in De Driesprong

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7190847 B&W verg. : 6 februari 2018 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Akkerstraat 32a Nuland 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie