Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan"

Transcriptie

1 Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Martijn Broersma Naam portefeuillehouder mr. ing Peter W.M. Snoeren Openbaar/ niet openbaar Integraal openbaar Geplande datum behandeling B&W 8 juli 2014 Eventuele fatale termijn Niet van toepassing Beslispunten: 1. Gelet op het bepaalde in artikel 2.12, eerste lid, van de Wabo medewerking verlenen aan het realiseren van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Besluiten om bijgevoegde anterieure overeenkomst aan te gaan met De Bois Vastgoed. 3. Besluiten om bijgevoegde koopovereenkomst aan te gaan met De Bois Vastgoed, De Bois en Streekstra. 4. Besluiten om geen exploitatieplan conform artikel 6.12 Wro vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd met de anterieure overeenkomst. 5. Instemmen met bijgevoegde ontwerpwerpvergunning met bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, welke 6 weken ter inzage wordt gelegd in het kader van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure. Samenvatting voor B&W-belicht: Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het realiseren van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Het college heeft ingestemd met het opstarten van een planologische procedure. Dit is nodig omdat dit bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan Jutphaas-Wijkersloot uit Het college werkt mee aan dit plan, omdat hierdoor invulling wordt gegeven aan de wens van de gemeente om dit oude bedrijfsterrein langzaam te transformeren naar een meer gemengd woon- en werkgebied. Hierdoor kan de leefbaarheid van het gebied worden verbeterd en neemt de overlast van de bedrijvigheid af. Het ontwerpbesluit ligt gedurende zes weken ter inzage voor zienswijzen. Publicatie samenvatting: Direct. Info raad/behandelingsverzoek presidium Geen Raadsbehandeling geheim/niet geheim Niet geheim Middelen/ dekking Niet van toepassing Akkoord concerncontroller Akkoord leidinggevende

2 Secretaris: akkoord/ niet akkoord/ bespreken Opmerking: Burgemeester en wethouders B W W W W Bespreken Akkoord Vergadering B & W d.d. Akkoord met voorstel/beslissing: nr.: Deponeren archief: Datum: Paraaf:

3 Burgemeester en Wethouders Onderwerp Opstarten procedure projectomgevingsvergunning Datum 4 juli 2014 bouwen 37 appartementen aan Kruyderlaan B&W voorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. ing Peter W.M. Snoeren 1 Onderwerp Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Gevraagd besluit 1. Gelet op het bepaalde in artikel 2.12, eerste lid, van de Wabo medewerking verlenen aan het realiseren van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Besluiten om bijgevoegde anterieure overeenkomst aan te gaan De Bois Vastgoed; 3. Besluiten om bijgevoegde koopovereenkomst aan te gaan met De Bois Vastgoed, De Bois en Streekstra. 4. Besluiten om geen exploitatieplan conform artikel 6.12 Wro vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd met de anterieure overeenkomst. 5. Instemmen met bijgevoegde ontwerpwerpvergunning met bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, welke 6 weken ter inzage wordt gelegd in het kader van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure. 3 Aanleiding en probleembeschrijving Op 13 september 2013 heeft u een positief principebesluit genomen voor het realiseren van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Het plan is om bestaande bedrijfshallen te slopen en hier 37 appartementen te realiseren, variërend van 50 tot 70 m². Het plan is zodanig opgesteld dat er in de toekomst door anderen op aangesloten kan worden. Op deze locatie zijn inmiddels twee omgevingsvergunningen (Kruyderlaan 27 en 29a) verleend voor transformatie van twee bedrijfspanden voor respectievelijk 8 en 5 woningen. In de tussenliggende periode is uitvoering gegeven aan het planologisch onderzoekskader. De uitkomsten hiervan staan in de ruimtelijke onderbouwing die bij dit voorstel is gevoegd. Inmiddels is een ontvankelijke aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend en wordt uw college gevraagd de formele planologische procedure op te starten om te komen tot een projectomgevingsvergunning.

4 Bladnummer 2/4 B&W voorstel 4 juli Gewenst maatschappelijk effect Door het realiseren van appartementen bestaat de mogelijkheid om invulling te geven aan de wens van de gemeente om dit oude bedrijfsterrein langzaam te transformeren naar een meer gemengd woon- en werkgebied. Hierdoor kan de leefbaarheid van het gebied worden verbeterd en neemt de overlast van de bedrijvigheid af. Daarnaast is op dit moment de insteek dat 22 van de 37 appartementen door een belegger wordt overgenomen die deze woningen zal verhuren. Dit is een positieve ontwikkeling, omdat er veel vraag is naar dergelijke huurappartementen. 5 Bestaand beleidskader Het vigerende bestemmingsplan is Jutphaas Wijkersloot uit In dit bestemmingsplan heeft het terrein de bestemming bedrijven. Wonen is hiermee in strijd. Er is daarom een planologische procedure nodig om aan het plan mee te kunnen werken. 6 Voorgestelde oplossing Voorgesteld wordt de procedure op te starten om te komen tot een projectomgevingsvergunning. De grondslag voor het realiseren van het bouwplan is te vinden in de planologische afwijking van het bestemmingsplan door het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen. Ten behoeve van de projectomgevingsvergunning is door de initiatiefnemer een ruimtelijke onderbouwing opgesteld en zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. De ruimtelijke onderbouwing is door de relevante disciplines getoetst en akkoord bevonden. Een van de openstaande aspecten bij het principebesluit betrof het beheer en eigendom van de openbare ruimte in relatie tot betaald parkeren in de wijk. Hierover zijn gesprekken gevoerd met de eigenaren van de percelen. Uitkomst is dat de gronden om niet overgaan naar de gemeente. De gemeente zal het openbaar gebied in beheer nemen en betaald parkeren invoeren. Verder is er overeenstemming over de inrichting van het openbaar gebied. In bijgevoegde koopovereenkomst wordt dit geregeld. 7 Alternatieven De procedure niet opstarten, maar daarvoor bestaat geen enkele reden. 8 Financiële aspecten Ten behoeve van het bouwplan is een anterieure overeenkomst opgesteld. Hierin is geregeld dat de kosten die ten behoeve van dit plan door de gemeente worden gemaakt worden gedekt door de ontwikkelaar. Ook zijn hierin nadere afspraken vastgelegd over het verhaal van eventuele tegemoetkomingen in planschade, de ondergrondse container, alsmede de eerder genoemde koopovereenkomst. Over het concept van deze overeenkomst bestaat overeenstemming met De Bois Vastgoed. Voorgesteld wordt bijgevoegde anterieure overeenkomst aan te gaan met de initiatiefnemer.

5 Bladnummer 3/4 B&W voorstel 4 juli 2014 Omdat de kosten met de anterieure overeenkomst zijn verzekerd is de projectomgevingsvergunning niet voorzien van een exploitatieplan. 9 Communicatie aspecten Communicatie: Samen met de stad Conform de nota Samen met de stad heeft de initiatiefnemer het initiatief tot herinrichting van het totale gebied al voorgelegd aan de omwonenden in het gebied, zowel de eigenaren/bewoners van de aanwezige woningen, als de bedrijven. Dit is onder meer gebeurd door nieuwsbrieven in november 2012, september 2013 en december Daar is door enkele betrokkenen mondeling / telefonisch erg positief op de voorgenomen plannen gereageerd. Ook is het totale plan in hoofdlijnen toegelicht op een bijeenkomst van het wijknetwerk Jutphaas/Wijkersloot in oktober 2013 van Jutphaas/Wijkersloot. Ook daar waren de commentaren over het algemeen zeer positief te noemen. Vanaf begin 2013 vindt geregeld apart persoonlijk overleg plaats met geïnteresseerde omwonenden, welke als sleutelfiguren zijn te beschouwen. Ook hier is zeer positief op de plannen gereageerd, zowel op de ombouw van de Kruyderlaan 27 en 29a, maar ook op het plan voor herstructurering van het hele terrein (Kruyderlaan 25-29). De bedoeling is om de omwonenden van de voortgang van het project door middel van nieuwsbrieven op de hoogte te houden. Het plan voor de Kruyderlaan is tijdens een speciale inloopavond aan de buurt en overige belangstellenden toegelicht op 29 januari De opkomst was bijzonder hoog: ruim 50 bezoekers zijn genoteerd. Daarbij zijn vrijwel alle direct omwonenden geweest, alsmede geïnteresseerden voor huren of kopen van de woningen. Allen hebben zeer positief op de plannen gereageerd. Men is blij dat er door de plannen een eind van een ongewenste situatie van leegstaande panden komt. De woonfunctie en de woonomgeving worden zowel qua uitstraling als kleurgebruik, hoogte enz. als zeer positief ervaren. Communicatie: procedureel Zoals hiervoor is aangegeven zijn de omwonenden positief over dit plan. Vanwege deze positieve geluiden wordt dan ook voorgesteld geen inspraaktraject te starten, maar gelijk over te gaan tot de ter inzage legging van het ontwerpbesluit (zienswijzeprocedure). Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken worden zes weken voor een ieder ter inzage gelegd voor zienswijzen. Dit wordt op de daarvoor wettelijk vastgestelde wijze bekend gemaakt. Via de wijkmanager wordt het ontwerpbesluit toegestuurd aan het wijkplatform Jutphaas/Wijkersloot. In het kader van het vooroverleg ex artikel van het Besluit ruimtelijke ordening zijn er geen andere overheden met een betrokken belang bij het bouwplan. Ingevolge artikel 6.24, derde lid van de Wro moet binnen twee weken na ondertekening van een overeenkomst tot kostenverhaal middels een zakelijke weergave hiervan kennis worden gegeven in de Molenkruier.

6 Bladnummer 4/4 B&W voorstel 4 juli Juridische aspecten De projectomgevingsvergunningsprocedure wordt gevolgd conform artikel 3.10 van de Wabo. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken wordt gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegd voor zienswijzen. Na afloop van deze periode wordt met inachtneming van ingediende zienswijzen een definitief besluit genomen op het verlenen van de projectomgevingsvergunning. Als geen zienswijze wordt ingediend heeft het afdelingshoofd Duurzame Ontwikkeling mandaat om de vergunning te verlenen. Tegen het definitieve besluit staat gedurende 6 weken beroep bij de rechtbank open. Tegen de uitspraak van de rechtbank is hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State mogelijk. 11 Risico s Er kunnen door omwonenden zienswijzen ingediend worden die tot een wijziging van het besluit kunnen leiden. De mogelijkheid bestaat dat er na het besluit beroep wordt ingesteld bij de Rechtbank Midden-Nederland. Voor de gemeente zijn er geen risico s wanneer de initiatiefnemer om wat voor reden de appartementen niet kan realiseren. 12 Bedrijfsvoeringsaspecten Niet van toepassing. 13 Betrokken afdelingen en disciplines Bij de totstandkoming van dit voorstel en de bijgevoegde stukken zijn de afdelingen Beheer, Ruimtelijke Ontwikkeling, Duurzame Ontwikkeling en Grondbedrijf en Vastgoedzaken betrokken. 14 Bijlagen 1. Anterieure overeenkomst met bijlagen. 2. Koopovereenkomst met bijlagen. 3. Ontwerpbesluit projectomgevingsvergunning, inclusief ruimtelijke onderbouwing. Martijn Broersma, Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening.

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016 Routingformulier Voor hulp bij invullen van de inhoud, ga naar de invulwijzer: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/ Invulwijzer%20BW%20voorstellen.docx Nummer: 579777 Afdeling RD Ruimtelijk Domein

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling

Routingformulier. Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11. Duurzame Ontwikkeling Routingformulier Nummer: Onderwerp: Projectbesluit & bouwvergunning 1e fase woonhuis Galecopperdijk 11 Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Ingeborg de Zeeuw- t Lam Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

iieywegein Routingformulier Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure bouwplan Vreeswijksestraatweg 10 (ummer: 2oio/ }>*}-

iieywegein Routingformulier Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure bouwplan Vreeswijksestraatweg 10 (ummer: 2oio/ }>*}- iieywegein Routingformulier (ummer: 2oio/ }>*}- Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure bouwplan Vreeswijksestraatweg 10 Afdeüng Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Dionne Baaré Maam portefeuillehouder

Nadere informatie

^S o. k>n. Nieuwegein. Routingformulier. 5 juli 2011

^S o. k>n. Nieuwegein. Routingformulier. 5 juli 2011 Nieuwegein Routingformulier Nummer: k>n ^S o Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning transformatie Veenwal 130-136 van kantoor naar woningen. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend

Nadere informatie

Routingformulier. Duurzame Ontwikkeling

Routingformulier. Duurzame Ontwikkeling Routingformulier Nummer: 2013/ Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar drs. M. Broersma Naam portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella Openbaar/ niet openbaar Integraal openbaar Geplande datum

Nadere informatie

(tfa y. I I I I Erfstede van kantoor naar woningen. Nieuwegein. Routingformulier

(tfa y. I I I I Erfstede van kantoor naar woningen. Nieuwegein. Routingformulier Nieuwegein (tfa y \..\ \... 'o., \.._.- Routingformulier Nummer: 2013/:

Nadere informatie

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4 iieywegein Roytingformylier Nummer: 2010/73G4 y* ) Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure fietsenstalling Ringstede Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Susanne Siebers Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Centrum en omgeving t.b.v. nieuwbouw Vomar ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar SAMENVATTING Op 22 mei 2017 is door Trottoir Participaties B.V. (Hoorne Vastgoed) een verzoek om wijziging

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Odijkerweg 108

RAADSVOORSTEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Odijkerweg 108 1111111111111111111=111r 1111111111111w- NNW,Anommol Wir rammommen Gemeente Zeist RAADSVOORSTEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Odijkerweg 108 Portefeuillehouder De heer S. Jansen Ronde Tafel N.v.t.

Nadere informatie

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9 Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan Hoofdweg, Nieuwerkerk aan den IJssel' R17.000011 raadsvergadering 20 juni 2017 portefeuillehouder J. Hordijk behandelend ambtenaar M. Buining/L, Fassotte-Bams

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Aanvraag bestemmingswijziging Handelskade/Lekboulevard

Aanvraag bestemmingswijziging Handelskade/Lekboulevard 2 O 15-146 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Aanvraag bestemmingswijziging Datum 13 maart 2015 Handelskade/Lekboulevard Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder mr. j n g p e t er

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor..

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor.. mimommomov immimmw' immumr =Nor..amon RAADSVOORSTEL ONTVVERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN VOOR HET OpRICHTEN VAN ZES STUKS GARAGE UNITS ACHTER VAN DER HEIJDENLAAN 15 Gemeente Zeist Portefeuillehouder

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr

't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr 't, RAADsvooRSTEL EN ontwerpbeslutr Registratienummer raad: 1 41 4033 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1413609 Datum: 23 )anuari 2018 Behandeld door: S. Koot Domein/team: Ruimtelijke/Ontwi

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

C. Evers raad00594

C. Evers raad00594 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00594 Vaststellen bestemmingsplan Gertrudisdal-Norbertusdreef

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geadviseerd besluit: College van burgemeester en wethouders 11 december 2018

Raadsvoorstel. Geadviseerd besluit: College van burgemeester en wethouders 11 december 2018 Raadsvoorstel Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Ridderkerk-Centrum Fase 2 College van burgemeester en wethouders 11 december 2018 Zaaknummer 38078 Portefeuillehouder Volbregt Smit Commissie Samen

Nadere informatie

Raadsvergadering. 9 februari D.P. van Sluis

Raadsvergadering. 9 februari D.P. van Sluis gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorstel Nummer 611845 Raadsvergadering 9 februari 2015. Datum 13 januari 2015 Programma / product / collegewerkplan Programma: 8 Ruimtelijke Ordening Product: 08.01

Nadere informatie

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844

[ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Haaren Helvotrt Esch Biezenmorrel gemeente Haaren [ONTWERP] Omgevingsvergunning UV 31844 Burgemeester en Wethouders hebben op 13 juli 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen

Nadere informatie

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren Voorstel aan : Gemeenteraad van 29 juni 2015 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 15 juni 2015 Nummer : 31 Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan Horecagelegenheid Vondellaan

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: De heer E.F. Schneider

Nadere informatie

11 Stiens, 18 november 2014

11 Stiens, 18 november 2014 11 Stiens, 18 november 2014 Raadsvergadering: 11 december 2014 Voorstelnummer: 2014/87 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Michel van Vugt E-mail: m.vanvugt@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3 gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.43.653 B&W beslisdatum 24 oktober 2017 Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10R.00208

RAADSVOORSTEL 10R.00208 Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 10R.00208 ^ gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: C.T. Vermeulen

Nadere informatie

Onderwerp: gemeentegrond aan de eigenaar van apotheek De Batau. M. Broersma. Samenvatting voor B&W-belicht:

Onderwerp: gemeentegrond aan de eigenaar van apotheek De Batau. M. Broersma. Samenvatting voor B&W-belicht: Nieuwegein 0'tly \..\ \,.,.'-.... Routingformulier Nummer: 2014/ Z2_~ Onderwerp: Verzoek eigenaar van apotheek De Batau verwijderen brugo 1---- "'---.L. -'--! --1 Beslispunten: Afdeling Instemmen met het

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.'

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.30.654 B&W beslisdatum 25 juli 2017 Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' Inleiding Voor Luchthaven Eindhoven

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0834 B.17.0834 Landgraaf, 10 mei 2018 ONDERWERP: Vaststelling Bestemmingsplan Woning Vogelzankweg ong. PROGRAMMA 9. Volkshuisvesting,

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg.

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg. Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 6 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp P.J. IJnsen regelgeving 7 14 augustus 2017 Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning realisatie bedrijfswoning bij

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING Onderwerp Vaststelling wijzigingsplan Zwanenburg 1 e wijziging mr. M.L. (Mariëtte) Sedee Schuitemaker PM Inlichtingen M. Romijn (+31235674240) Portefeuillehouder

Nadere informatie

2 0 74 o. Onttrekken pad en brug achter het kadastrale perceel Nedereindseweg 304 aan de openbaarheid.

2 0 74 o. Onttrekken pad en brug achter het kadastrale perceel Nedereindseweg 304 aan de openbaarheid. Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Onttrekken pad en brug achter het kadastrale perceel Nedereindseweg 304 aan de openbaarheid Datum 25 september 2014 Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

~ Gemeente Delft. Gewijzigd raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad ~ Gemeente Delft Gewijzigd raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. Onderwerp : college van B&W : 20-02-2018 : F. Förster : M.M.H.M. Tiekstra-Braun

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-03 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A. Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken.

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken. Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2015-083 Houten, 17 november 2015 Onderwerp: Verzoek om Verklaring van geen bedenkingen uitbreiden en wijzigen bedrijf Schonauwenseweg 8 Beslispunten: ^ 1. het Toetsingskader

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 10 maart 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.A. van Zon, Barrierweg 62 a te Liempde voor het gedeeltelijk verbouwen van het bijgebouw

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0145 Rv. nr.: 12.0145 B en W-besluit d.d.: 27-11-2012 B en W-besluit nr.: 12.1139 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat

Nadere informatie

B&W-voorstel Onderwerp Coordinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouwplanontwikkeling 18 woningen Voorweg 115 (Zilversterlocatie) Zaaknummer -2017-000247 Documentnummer DOC-2017-001717

Nadere informatie

Routingformulier. Concept Gebiedsvisie Rijnhuizen-Ecolab-Merwestein Noord en verblijf Mixed Hockeyclub Nieuwegein (MHCN) op sportpark Rijnhuizen

Routingformulier. Concept Gebiedsvisie Rijnhuizen-Ecolab-Merwestein Noord en verblijf Mixed Hockeyclub Nieuwegein (MHCN) op sportpark Rijnhuizen Routingformulier Nummer: Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling Behandelend ambtenaar Anja Poot Naam portefeuillehouder drs. B.J. Lubbinge Openbaar/ niet openbaar Geobjectiveerd openbaar Geplande datum behandeling

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0026 *B.19.0026* Landgraaf, 15 januari 2019 ONDERWERP: Definitieve verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in

Nadere informatie

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening

Delegatie vaststelling Exploitatieplan art lid 3 Wet ruimtelijke ordening Onderwerp Volgnr. 2014-001 Delegatie vaststelling Exploitatieplan art. 6.12 lid 3 Wet ruimtelijke ordening Portefeuillehouder wethouder B. de Peuter Ambtenaar S. Ouwerkerk Afdeling Ruimte Datum voorstel

Nadere informatie

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 39249] Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de functiewijziging en kleinschalige verbouwing van de gebouwen aan de

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure)

Omgevingsvergunning. (uitgebreide procedure) Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: adres: postcode en woonplaats: ingekomen op: 10-11-2012 geregistreerd onder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat RAADSVOORSTEL Rv. nr.: 13.0141 B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat Aanleiding: Aanleiding

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft wordt als volgt begrensd

Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft wordt als volgt begrensd GEMEENTE LANDGRAAF PROGRAMMA 2. Ruimte en Herstructurering Verantwoordelijke portefeuillehouder A. Dritty Documentnummer Landgraaf, 11 november 2013 Raad 19 december 2013 Commissie(s)' Grondzaken 04-12-2013

Nadere informatie

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo

Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat 2-96 te Venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2012 87 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma portefeuillehouder Vastgesteld bestemmingsplan Groenvoorziening Klokkengietersstraat

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rs van

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rs van GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 21 december 2017 Datum carrousel 7 december 2017 Raadsbesluitnummer R17.078 Registratienummer Rsl 7.00724 Onderwerp: aststellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00825 Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning

Nadere informatie

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 *Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 Commissievoorstel Onderwerp : Bestemmingsplan Cuijk, Zwaanplein Oude Werf Datum college : 10 mei 2016 Portefeuillehouder : J.H.L.M. Nielen

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning skatepark Galecopperzoom.

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning skatepark Galecopperzoom. Routingformulier Nummer: Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning skatepark Galecopperzoom. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Dionne Baaré Naam portefeuillehouder Hans

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

ONTWERP Omgevingsvergunning UV ONTWERP Omgevingsvergunning UV 42868. Burgemeester en Wethouders hebben op 6 maart 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van het gebruik van een loods. De aanvraag

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management Samenvatting Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht ongewijzigd vast te stellen. Om de verwachte groei aan te kunnen en om woonruimte

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

*15.159324* 15.159324

*15.159324* 15.159324 omgevingsvergunning plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) Beschikking 239368 *15.159324* 15.159324 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling

Registratienummer raad Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1464622 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1464579 Datum: 22 januari 2019 Behandeld door: Domein/team: Ruimtelijk/Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00103914 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen

Nadere informatie

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk

Concept-omgevingsvergunning voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Omgevingsvergunning Voor het wijzigen van de kavelindeling op het perceel Kadijkweg tegenover 39 in Andijk Inhoudsopgave 1. FEITEN 2. WETTELIJK KADER 3. VERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN 4. INGEKOMEN REACTIES

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Zaaknummer : 117548 Raadsvergaderin : 7 april 2015 Agendapunt : g Commissie : Ruimte Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Collegevergadering : 24 februari 2015 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder

Nadere informatie