Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adviescommissie Omgevings Kwaliteit"

Transcriptie

1 Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer: Omschrijving: Gevelwijziging woning Straat/gebied: van Leeuwenhoekkwartier Soort monument n.v.t. De commissie adviseert het College van b&w positief inzake het plan. Dossiernummer: Omschrijving: Plaatsen dakopbouw Straat/gebied: Westerstraat 130 formeel advies Welstandsniveau: Globaal Soort monument n.v.t. De commissie adviseert het College van b&w positief inzake het plan. beoordelingscriteria uit de welstandsnota voor een gebied met globaal welstandsniveau: Dossiernummer: Omschrijving: Plaatsen dakopbouw Straat/gebied: Westerstraat 132 Welstandsniveau: Globaal Soort monument : n.v.t.

2 De commissie adviseert het College van b&w positief inzake het plan. beoordelingscriteria uit de welstandsnota voor een gebied met globaal welstandsniveau: Dossiernummer: Omschrijving: Realiseren appartementen Straat/gebied: Molslaan 137a Soort monument n.v.t. De commissie adviseert het College van b&w positief inzake het plan. Dossiernummer: Omschrijving: Plaatsen Soons terrasoverkapping Straat/gebied: Markt 26 bebouwing en stedenbouwkundige situatie aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het College van b&w positief. Het plan is conform de beleidsregels voor terrassen. Bij de buurpanden aan deze zijde van de Markt zijn dezelfde typen terrasoverkappingen toegepast. Er dient aangesloten te worden op deze belendende terrasoverkappingen in hoogte en helling.

3 Dossiernummer: Omschrijving: Plaatsen dakkapel in zijdakvlak Straat/gebied: Markt 36A bebouwing en stedenbouwkundige situatie aanvaardbaar mits de dakkapel lager in het dakvlak aanvangt en daarmee minder hoog in het dakvlak zichtbaar is. De monumentale waarden worden bij aanpassing niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het College van b&w onder voorwaarde positief inzake het plan. De commissie vindt het belang van de zichtbaarheid van de dakkapel vanaf de Markt zwaar wegen en acht een lagere positie van de dakkapel in het dakvlak acceptabel. Dit ondanks dat een lagere plaatsing van de dakkapel de consequentie heeft dat de laagste gording moet worden doorgezaagd tussen de spanten. De dakkapel zou niet hoger moeten worden dan de positie van de horizontale delen van de spanten van de kap. De dakkapel dient met een licht geprofileerd boeideel te worden uitgevoerd en voorzien te worden van een zinken afwerking in de wangen. Toelichting welstandsadvies Dossiernummer: VJV Omschrijving: Wijziging winkelpui Straat/gebied: Molslaan 7-9 Formeel vooroverleg Soort monument Gemeentelijk monument bebouwing en stedenbouwkundige situatie aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het College van b&w positief. Het voorstel is eerder in behandeling geweest op 30 augustus. Het doortrekken van de lijst is uit de tekening gehaald en de indeling van de winkelpui is op deze wijze acceptabel. Het behoud van historische detaillering en vormgeving blijft bij een formele aanvraag van belang. De commissie vraagt vervolgens om een heroverweging m.b.t. de voorgestelde kleurstelling. Dossiernummer: Omschrijving: Ingebruikname historische kelders en aanpassingen begane grond Straat/gebied: Hippolytusbuurt 43

4 bebouwing en stedenbouwkundige situatie nog niet aanvaardbaar. De monumentale waarden worden onevenredig geschaad. De commissie houdt het plan aan. De aanvrager en architect zijn in de vergadering aanwezig en lichten het plan toe. De kelderruimtes worden in gebruik genomen als toiletruimte en bergruimte, de kelders zijn op begane grondniveau afgedekt met een combinatievloer. Hierdoor ontstaat een (minimale) hoogte in de kelder van 2,16 meter. Als hier nog een drainagevloer overheen moet worden gelegd wordt de hoogtemaat in de kelder erg beperkt. De commissie vindt het huidig voorgestelde gebruik van de kelders als bergruimte en toiletten niet passend voor een historische vondst als deze. Ze vraagt zich af of de kelders niet een meer zichtbaar element kunnen zijn in het algemene gebruik als restaurant. Door (een deel van) de kelders niet af te dekken met een vloer kan wellicht een situatie worden bereikt waarbij het verlagen van de huidige keldervloer niet noodzakelijk is. De commissie ziet graag een alternatief plan tegemoet. Voor wat betreft de eerder behandelde aanpassing van de boogsegmenten in het interieur op de begane grond en de aanpassing van de zijgevel aan het Heilige Geestkerkhof adviseert de commissie alvast positief onder de voorwaarde dat de metalen deuren van de toegangspui in de zijgevel tot boven toe doorlopen en daarmee de reclame-uiting in de kozijnopening komt te vervallen. De voorgestelde reclame-uiting op de gevel is akkoord mits de positie van de reclame wordt afgestemd op het blokpatroon en de voegen (daar niet overheen loopt). Overige wijzigingen zoals de ventilatiepijpen, zijn nu nog niet beoordeeld. Dossiernummer: Omschrijving: Realiseren aanbouw achterzijde Straat/gebied: Voorstraat 70 formeel advies Soort monument Gemeentelijk monument bebouwing en stedenbouwkundige situatie aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het College van b&w positief. Het plan is eerder besproken in de commissie op 25 oktober De architect is in de vergadering en licht het plan toe. Het is aangepast conform het advies van de commissie zodat het hoofdvolume van het hoofdhuis zowel binnen als buiten duidelijk herkenbaar is naast de aanbouw aan de zijgevel. De commissie adviseert positief.

5 Dossiernummer: vjv Omschrijving: Wijzigen pui Straat/gebied: Hippolytusbuurt 43 Formeel vooroverleg Soort monument bebouwing en stedenbouwkundige situatie niet aanvaardbaar. De monumentale waarden worden geschaad. De commissie adviseert het College van b&w negatief. De eigenaar is in de vergadering aanwezig en licht het plan toe. Het voornemen is om een pui (midden 20ste eeuw) te vervangen voor een nieuwe pui waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de in de 19e eeuw aanwezige pui. Dit op basis van een archieffoto. De commissie reageert dat de bestaande pui waardevolle architectonische kwaliteit heeft. De problemen bij de bestaande pui (vandalisme gevoelig glas-in-lood, moeilijk te onderhouden schilderwerk) zijn herkenbaar maar oplosbaar. Bijvoorbeeld met voorzetglas en een andere wijze van schilderen (nu is de gevel voorzien van een gehouten afwerking, dit is lastig en kostbaar om te herstellen, een andere schilderwijze is denkbaar). Het nieuw ontwerp voor de pui vindt de commissie van onvoldoende architectonische kwaliteit. Ten eerste zijn de oorspronkelijke details niet meer bekend en waarschijnlijk ook niet meer na te maken. Daarnaast is de indeling van de 19e-eeuwse pui ingrijpend gewijzigd door het voorstel toegangsdeuren in het vlak van de pui te maken. De commissie adviseert negatief over dit plan. De eigenaar geeft ook aan dat hij moeite heeft met de bestaande portiek. De commissie geeft aan dat een beter ontwerp voor de in de loop van de tijd gewijzigde portiek denkbaar is. Het naar binnen liggen van de portiek heeft grote kwaliteit, wellicht is een iets minder diepliggende portiek ook nog aanvaardbaar. Dossiernummer: Omschrijving: Herindeling woning Straat/gebied: Noordeinde 10

6 bebouwing en stedenbouwkundige situatie nog niet aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet geschaad. De commissie houdt het plan aan. De architect is in de vergadering aanwezig en licht het plan toe. De commissie adviseert positief ten aanzien van het voornemen de serre te vergroten en de pui aan de achterzijde te vernieuwen. Ook kan de commissie zich vinden in het voornemen de trap naar de kapverdieping boven de bestaande trap naar de eerste verdieping te plaatsen. De architect geeft aan dat het schoorsteenkanaal op de begane grond behouden zal blijven. De commissie is er niet van overtuigd dat het verwijderen van een deel van de vloer op de eerste verdieping om een vide te creëren ruimtelijk past bij de structuur van het pand. Het is een forse ingreep in de ruimtelijke en constructieve structuur van het pand. De kleine maat van het schuifraam in de achtergevel op de eerste verdieping en de bestaande verdiepingshoogte maken dat de vide wringt in de bestaande ruimtelijke (maat)verhoudingen. Het zicht op de onderzijde van de trap is ook geen overtuigende architectonische kwaliteit en het raam in de achtergevel lijkt te zweven. Overige zaken in het plan zijn nog niet besproken in afwachting van een aangepast ontwerp. Toelichting welstandsadvies Bespreking Prinsenhof: Nog niet alle onderdelen van de visie op de ontwikkeling van het Prinsenhof zijn tijdens deze bespreking aan de orde gekomen. De verslaglegging van dit onderwerp zal zo spoedig mogelijk na omvattende bespreking van de visie - volgen.

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 27 september 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 5 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen, Jan Dröge, Herman de Kovel, Paul Achterberg, Verslag: Art Nieuwpoort Margriet Panman

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 13 september 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 22 november 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld 3935875

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 2 augustus 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3772091 Omschrijving: Plaatsen

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 25 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 19 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3686509 Omschrijving:

Nadere informatie

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota.

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota. ADVIEZEN WELSTAND EN MONUMENTENCOMMISSIE 26-04-2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens Jan Dröge Joyce van Sprundel Herman de Kovel Iris Thewessen Ivjv 161246 Jan Willem Frisostraat 3 Het principeplan is op

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 14 februari 2019 Aanwezig: Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Oostsingel 181 Straat/gebied: Oostsingel 181 Dossiernummer: 3027739 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 25 april 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Van Mourik Broekmanweg Dossiernummer: 4084919 Omschrijving:

Nadere informatie

Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge

Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 6 december 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 17 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg, Iris Thewessen Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 28 maart 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Heemskerkstraat 2 Dossiernummer: OLO nr. 4208497 Omschrijving:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 15 augustus 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 15 augustus 2018. Anna

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-21 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 16-04-2015 Advies over de periode van 03-04-2015 t/m 16-04-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 16-04-2015 Advies over de periode van 03-04-2015 t/m 16-04-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 16-04-2015 15-04812 Adres: Thematerweg 18 te Haarzuilens het verbouwen van een bijgebouw tot Bed & Breakfast 15-04-2015 Commissie: 21-4-2015

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 28 februari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Van Hallstraat 17 Dossiernummer: 4199547 Omschrijving:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 Advies over de periode van 22-07-2015 t/m 06-08-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 06-08-2015 15-17743 Adres: Lucasbolwerk te Utrecht het plaatsen van fietsenrekken voor de duur van zes maanden 29-7-2015 Commissie: 11-8-2015

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 Advies over de periode van 06-02-2015 t/m 19-02-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 19-02-2015 13-05668 Adres: Nieuwegracht 19-21 te Utrecht het verbouwen van het rijksmonument, het plaatsen van dakramen, verlagen van de keldervloer,

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 24 april 2019 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 24 april 2019. Adriaan Pauwstraat

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 01-07-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 27 Verslag d.d. 01072014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning: plv.

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 10 mei 2017. Atjehstraat 62

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140008 Bouwadres Horndijk 4 te Loosdrecht Soort bouwwerk Kleine bouwwerken bij woningen Omschrijving bouwen van een carport Aanvrager

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Gemeentehuis Aantal adviesaanvragen: 7 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Brugstraat 35, Roosendaal

Brugstraat 35, Roosendaal Brugstraat 35, Roosendaal Bouwjaar: 1921 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Brugstraat 35, 4701 LB Roosendaal Woonhuis / Notariskantoor Bouwjaar: 1921 Architect: Soort monument: Jac. Hurks Gemeentelijk

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Opmerkingen: Notulen CWM d.d / Aanpassing indeling zuidgevel ter nadere goedkeuring.

Opmerkingen: Notulen CWM d.d / Aanpassing indeling zuidgevel ter nadere goedkeuring. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 09-06-2016 16-07828 Adres: Rotsoord 7A te Utrecht het vestigen van een horecagelegenheid in de Pastoefabriek 9-6-2016 Commissie: 14-6-2016

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 22 mei 2019 Plaats Hulst Datum 22 mei 2019 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Kareldoormanstraat 29, 31, 33 en 35 te Kloosterzande (zie agendapunt 2.1) Het bouwen van een twee 2-onder-1 dakwoningen Welstandsadvies

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. SubMon201612 Samenstelling van deze Subcommissie monumenten: De heer ir W. Beelen, de heer drs H.J. Derksen, mevrouw ir E. van Veen

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Trappen. De trap naar de 1 e en 2 e verdieping is in goede staat.

Trappen. De trap naar de 1 e en 2 e verdieping is in goede staat. 2 Daken 2.1 Dakbedekking Op de schuine dakvlakken liggen keramische Verbeterde Hollandsche pannen. Tijdens de inspectie waren aan de voorzijde diverse hoekkeper vorsten los. Steek proefsgewijs enkele pannen

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie II 27 juli 2016

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie II 27 juli 2016 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie II 27 juli 2016 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 27 juli 2016. 1 2e Schuytstraat

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 14 maart 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Pootstraat 147 Dossiernummer: 4170755 Omschrijving:

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 11 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201441 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: vrijdag

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 december 2018

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 december 2018 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 december 2018 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 12 september 2018

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 12 september 2018 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 12 september 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 12 september 2018. Aert

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 31-08-2018 Advies over de periode van 31-08-2018 t/m 13-09-2018 18-22360 Adres: Oudegracht aan de Werf 113 te Utrecht het wijzigen (vergroten)

Nadere informatie

Verslag 16 april 2018

Verslag 16 april 2018 Verslag 16 april 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13433 het veranderen van het pand, Korte Akkoord, met het veranderen van het pand. Leeuwstraat 2 te Halsteren 2 OMV13386 het vergroten van

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 48 Verslag d.d. 26-11-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 05-03-2015 Advies over de periode van 20-02-2015 t/m 05-03-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 05-03-2015 Advies over de periode van 20-02-2015 t/m 05-03-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 05-03-2015 14-30211 Adres: Brigittenstraat 1 te Utrecht het wijzigen van de indeling en gevels ten behoeve van kantoor op de begane grond

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-06-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 24-06-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 26 Verslag d.d. 24-06-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM002 Naam monument : n.v.t. Adres : Sittarderweg 14 Postcode en plaats : 6121 XH Born Kadastrale aanduiding : BOR00 sectie C nr(s) 1881 Coördinaten

Nadere informatie

1803_Bergansiuskazerne Ede Transformatie naar levensloopbestendige woningen

1803_Bergansiuskazerne Ede Transformatie naar levensloopbestendige woningen _Bergansiuskazerne Ede Transformatie naar levensloopbestendige woningen Voorlopig Ontwerp Begane grond bestaand VO-0.01 1ste verdieping bestaand VO-0.02 Kapverdieping bestaand VO-0.03 Dakaanzicht bestaand

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 23-06-2016 16-07828 Adres: Rotsoord 7A te Utrecht het vestigen van een horecagelegenheid in de Pastoefabriek 13-06-2016 Commissie: 28-6-2016

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: Verslag d.d. 22-03-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 50 Verslag d.d. 10-12-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Technische vragen Onderwerp: Welstandsnota 2016 Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Vragen: Proces Afwijkingen De welstandsnota geeft ruimte voor afwijkingen, zoals bij de gewijzigde

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

Opmerkingen: Zonnepanelen in matte donkere kleurstelling afgestemd op bestaande dakpan.

Opmerkingen: Zonnepanelen in matte donkere kleurstelling afgestemd op bestaande dakpan. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 15-03-2018 Advies over de periode van 02-03-2018 t/m 15-03-2018 17-40008 Adres: Lauwerecht 76 te Utrecht het vervangen en vergroten van de

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl plan 1 : Boxtel datum : 10-3-2010 aanvrager : Zorggroep Elde/tav Financiele administratie, Postbus 74, 5280 AB Boxtel bouwplan : het bouwen van een balkon bwt.nr. : BV2009240 bouwadres : Keefheuvel 17

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Status van uw aanvraag omgevingsvergunning

Status van uw aanvraag omgevingsvergunning Status van uw aanvraag omgevingsvergunning Uw aanvraag voor Nieuwe Rijn 110 Rubrieken in blauw zijn het laatst gewijzigd Status per 23-12- Ontvankelijk 26-08- Het college is van oordeel dat er voldoende

Nadere informatie

Opmerkingen: Lichtsterkte en wisselfrequentie conform richtlijnen voor digitale en/of bewegende reclames.

Opmerkingen: Lichtsterkte en wisselfrequentie conform richtlijnen voor digitale en/of bewegende reclames. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 12-04-2018 Advies over de periode van 30-03-2018 t/m 12-04-2018 17-40784 Adres: Oudegracht 99 te Utrecht het aanbrengen van reclame aan een

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 2

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 2 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140013 Bouwadres Herenweg 59 te Breukeleveen Soort bouwwerk Individuele woning Omschrijving plaatsen van een schoorsteen Aanvrager

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359.

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM006 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 35 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 02-09-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 36 Verslag d.d. 02-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM007 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 45 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 675 Coördinaten

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

Opmerkingen: Bevestiging uitvoeren conform aanwijzing afdeling Erfgoed.

Opmerkingen: Bevestiging uitvoeren conform aanwijzing afdeling Erfgoed. Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 17-09-2015 15-18003 Adres: Oudegracht 243 te Utrecht het plaatsen van een reclamebord en gevelreclame bij een werfklelder 7-9-2015 Commissie:

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Haarlemmerliede Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Kleine commissie:

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 01-02-2018 Advies over de periode van 19-01-2018 t/m 01-02-2018 17-34635 Adres: Voorstraat 88 te Utrecht het aanbrengen van een markies en

Nadere informatie

Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden. Informatieblad

Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden. Informatieblad Informatieblad Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden Bent u eigenaar van een rijksmonument of van een pand in een beschermd stads- of dorpsgezicht? Wilt u het pand opknappen,

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-08-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-08-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 19-08-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Werkomschrijving. Project: Voorbeeld Monumenten Werkomschrijving Opdrachtgever: Datum: 16 mei 2012 Onderwerp: Werkomschrijving

Werkomschrijving. Project: Voorbeeld Monumenten Werkomschrijving Opdrachtgever: Datum: 16 mei 2012 Onderwerp: Werkomschrijving Willem Beukelsstraat 35 HS 1097 CR Amsterdam T 020 6403306 F 020 6402507 www.amsterdamsvastgoedbeheer.nl info@amsterdamsvastgoedbeheer.nl Werkomschrijving ABN Amro 432013660 KvK 34276475 BTW 1733.80.505.B01

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: Advies over de periode van t/m Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 05-01-2017 16-34032 Adres: Mecklenburglaan 3 te Utrecht het renoveren van een monumentaal pand 04-01-2017 Commissie: 10-1-2017 Akkoord 16-36158

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie