Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adviescommissie Omgevingskwaliteit"

Transcriptie

1 Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 28 maart 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Heemskerkstraat 2 Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Plaatsen van een dakopbouw en een dakkapel Het plan is op zichzelf beschouwd en in relatie tot de reeds aanwezige bebouwing en stedenbouwkundige context nog niet aanvaardbaar en voldoet niet aan de beoordelingscriteria uit de welstandsnota. De commissie adviseert het plan aan te passen. Het betreffende pand heeft in het bestemmingsplan de dubbelbestemming cultuurhistorisch waardevol en is gelegen binnen het gemeentelijk beschermd stadsgezicht Agnetapark. Het pand valt onder het hoogste welstandsniveau. De bouwkundig adviseur van de aanvrager is aanwezig voor een toelichting. De commissie is van mening dat de dakopbouw ten behoeve van de trap te groot en te hoog is, waardoor het een wezensvreemd element vormt bij de architectuur van de woning. Zij adviseert de oplossing voor de trap inpandig te zoeken. De tweede toevoeging op het dak in de vorm van een dakkapel aan de achterzijde van het dakvlak is te breed en beslaat een te groot deel van dat dakvlak. De beide toe te voegen elementen zijn daardoor door hun omvang een te grote aantasting van de dakvorm. De commissie kan zich een smallere dakkapel met twee keer twee draaiende delen met een zesruits venster aan de achterzijde van het dakvlak wel voorstellen. Op verzoek van de bouwkundig adviseur bekijkt de commissie een plan voor een tweede dakkapel in plaats van een dakopbouw ter plaatse van de trap (zijgevel). Vanwege de hoge ligging van deze dakkapel in het dakvlak van de zijgevel, ziet de commissie hier liever geen dakkapel. Eventueel kan zij zich een smalle dakkapel op deze plek wel voorstellen.

2 Beestenmarkt Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Samenvoegen panden en het plaatsen van zonwering. Soort monument: Gemeentelijk monument en stedenbouwkundige context aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het college van B en W positief. monumentenadvies Het plan is op 31 januari 2019 bij de commissie behandeld in het kader van het vooroverleg. Het plan is conform de opmerkingen van de commissie aangepast. De zonweringen zijn op zorgvuldige wijze op de architectuur afgestemd, waardoor er geen sprake is van een onevenredige aantasting van de monumentale waarden. welstandsadvies Nieuwelaan 17 Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Maken 2 dakramen en verplaatsen dakraam Soort monument: Rijksmonument en stedenbouwkundige context aanvaardbaar. De monumentale waarden worden niet onevenredig geschaad. De commissie adviseert het college van B en W positief.

3 monumentenadvies De dakramen zijn zorgvuldig in het dakvlak gepositioneerd en sluiten qua maat aan bij een eerder geplaatst dakraam. welstandsadvies Choorstraat 29a Dossiernummer: OLO nr Omschrijving: Het vervangen van twee kozijnen. Soort monument: Gemeentelijk monument. Opmerkingen Na eerdere goedkeuring van het bouwplan zijn de definitieve materiaalmonsters aan de commissie voorgelegd en positief beoordeeld. Nieuwe Kerk Dossiernummer: n.v.t.

4 Omschrijving: Welstandsniveau: Soort monument: Haalbaa4rheidsstudie uitbreiding Informeel overleg Bijzonder Rijksmonument De Adviescommissie Omgevingskwaliteit geeft aanbevelingen die stimulerend, opbouwend en richtinggevend zijn voor de verdere ontwikkeling van de omgevingskwaliteit. Voorgeschiedenis Het plan is eerder besproken op 14 maart Bij de bespreking zijn Lenard Buteijn, opdrachtgever, en Ron Verduijn, architect, aanwezig. De adviescommissie heeft de vorige keer geadviseerd om eerst het absorptievermogen van het interieur te onderzoeken en daarna pas buiten de kerk een volume toe te voegen of elders ruimte te zoeken. De architect presenteert een voorstel waarbij de ruimtes gevonden worden in het noorder- en zuidertransept en de librije, met een insteekvloer. Het resterende deel van het programma wordt via een aanbouw in de tuin gerealiseerd. Dit volume is meer als een losstaand paviljoen bedacht en zou via een transparante strook en drie doorgangen met de kerkruimte verbonden worden. De architectonische uitwerking daarvan ligt nu nog niet voor. Reactie op voorstel De commissie geeft aan dat zij de aanpak van de architect waardeert. Door uit te gaan van de benoemde kwaliteiten van de kerk en van daaruit te redeneren waar ingrepen mogelijk zijn, worden eerst in het interieur de mogelijkheden benut. Daardoor is de ingreep aan de buitenzijde aanzienlijk minder groot dan in eerdere varianten. Wel raadt zij aan nog meer onderzoek te doen naar de architectonische uitwerking en bouwhistorische waarden van te wijzigen onderdelen, t.b.v. doorgangen en daglichttoetreding. Met name de doorgang door de boogconstructie in de zuidgevel in combinatie met de beperkt aanwezige hoogte aldaar, roept de vraag op of en hoe een doorgang kan worden gemaakt. De uitkomst daarvan zal leidend zijn voor het mogelijk aantal te maken doorgangen en vraagt om een zorgvuldige uitwerking. De commissie raadt aan het herontwerp van de tuin mee te nemen bij de nieuwe plannen. Isaäc da Costalaan 313 Dossiernummer: Omschrijving: Verbouwing scholen Welstandsniveau: Welstandsluw

5 Het plan ligt in een gebied dat is aangegeven als welstandsluw of aan de achterzijde in een gebied dat is aangegeven als globaal welstandsniveau in de welstandsnota en valt binnen de categorie van bouwwerken waarvoor geen eisen van welstand van toepassing zijn. Roerdomphof 15 Dossiernummer: Omschrijving: Uitbreiding woning Welstandsniveau: Welstandsluw Het plan ligt in een gebied dat is aangegeven als welstandsluw of aan de achterzijde in een gebied dat is aangegeven als globaal welstandsniveau in de welstandsnota en valt binnen de categorie van bouwwerken waarvoor geen eisen van welstand van toepassing zijn. Reinier de Graafweg 3 Dossiernummer: Omschrijving: OK s en loopbrug op parkeergarage Welstandsniveau: Welstandsluw welstandsnota; Opmerkingen De commissie merkt op dat het plan aan kwaliteit zal winnen als de bestaande gevel van de parkeergarage aan de zijde van het ziekenhuis een verdieping wordt doorgetrokken.

6 Plein Delftzicht Dossiernummer: Omschrijving: Vervangen kozijn Sadatweg 20 Dossiernummer: Omschrijving: Nieuwbouw studio s Welstandsniveau: Welstandsluw Het plan ligt in een gebied dat is aangegeven als welstandsluw of aan de achterzijde in een gebied dat is aangegeven als globaal welstandsniveau in de welstandsnota en valt binnen de categorie van bouwwerken waarvoor geen eisen van welstand van toepassing zijn. Olaf Palmestraat 14 Dossiernummer: Omschrijving: Plaatsen lichtreclame

7 Van Slingelandtstraat 2 Dossiernummer: Omschrijving: Stucwerk buitengevels Opmerkingen Het stucwerk uitvoeren in RAL 9001 (crèmewit). Reinier de Graafpad 1 Dossiernummer: Omschrijving: Plaatsen geluidsscherm school Het plan is op zichzelf beschouwd en in relatie tot de reeds aanwezige bebouwing en stedenbouwkundige context niet aanvaardbaar, tenzij onderstaande planaanpassing(en) worden uitgevoerd. De commissie adviseert het college van B en W negatief

8 Opmerkingen De commissie vind een geïntegreerd scherm aan/voor de school (zoals bij het Stanislascollege aan de Prinses Beatrixlaan) van een hoogwaardiger kwaliteit voor de openbare ruimte. Concept ontwikkelplan Schieoevers Noord Dossiernummer: Omschrijving: Welstandsniveau: n.v.t. Concept ontwikkelplan Informeel overleg Bijzonder De Adviescommissie Omgevingskwaliteit geeft aanbevelingen die stimulerend, opbouwend en richtinggevend zijn voor de verdere ontwikkeling van de omgevingskwaliteit. Aanbevelingen De commissie is blij dat er een visie wordt/is ontwikkeld voor de ontwikkeling van de Schieoevers. De voorliggende studie van bureau Marco Broekman geeft een richting aan voor de langere termijn. De komende 10 jaar worden concreet alleen de Schiehallen en de Haven verder ontwikkeld. Naast een aantal gemeenplaatsen over de moderne stedenbouw (wonen/werken/ mobiliteit/milieu) mist de commissie een aantal cruciale aspecten die richtinggevend zijn om er een echt Delfts stadsdeel van te maken en daarmee een hoogwaardige ontwikkeling te waarborgen. Het verdient aanbeveling om op een groter schaalniveau de aantakking van het gebied aan de omliggende wijken weer te geven. De commissie pleit voor het behouden van de fietsroute langs het water, deze route is de verbinding tussen Rotterdam en Den Haag en biedt prachtig zicht op Delft. De vormgeving/uitwerking van de hoofddragers van het plan die als openbaar gebied de ruimtelijke kwaliteit moeten gaan bepalen (zichtlijnen/verkeer/groen). De commissie mist hier ook de rol/inbreng van een tuin- en landschapsarchitect in het team. Het maken van herkenbare profielen welke het belang van de plek/openbare ruimte(s) duidelijk definiëren en het belang in relatie tot Delft beter verankeren, het Delftse karakter (versterking bestaande structuren in een groter perspectief) wordt node gemist, het plan komt wat dat betreft (te) universeel/anoniem over.hier is een uitwerking van de verschillende profielen van groot belang met belangrijke perspectieven en zichtassen. Dit robuuste raamwerk vormt de drager van het gebied en biedt houvast bij het adaptief ontwikkelen. Het vastleggen van cruciale (hoogte) maten op kwetsbare plekken (nu is onbepaalde hoogbouw naast het Kruithuis mogelijk) en dit geldt voor meer locaties.

9 De commissie kan zich niet vinden in het amoveren van de Schiehallen. Juist de Schiehallen bepalen het karakter van het gebied en hebben de potentie om te transformeren tot een prachtige ontmoetingsplek in het hart van het gebied met tal van publieksfuncties. Als voorbeeld kan de Lochal in Tilburg dienen.

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 5 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen, Jan Dröge, Herman de Kovel, Paul Achterberg, Verslag: Art Nieuwpoort Margriet Panman

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 13 september 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 2 augustus 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3772091 Omschrijving: Plaatsen

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 27 september 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 14 februari 2019 Aanwezig: Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Oostsingel 181 Straat/gebied: Oostsingel 181 Dossiernummer: 3027739 Omschrijving:

Nadere informatie

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota.

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota. ADVIEZEN WELSTAND EN MONUMENTENCOMMISSIE 26-04-2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens Jan Dröge Joyce van Sprundel Herman de Kovel Iris Thewessen Ivjv 161246 Jan Willem Frisostraat 3 Het principeplan is op

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 25 OKTOBER 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 22 november 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld 3935875

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 25 april 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Van Mourik Broekmanweg Dossiernummer: 4084919 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 14 maart 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Pootstraat 147 Dossiernummer: 4170755 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld:

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (monument en bouwen) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120029 Bouwadres Leeuwenlaan 42 te 's-gravenland Soort bouwwerk Reclameobject Rijksmonument

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 28 februari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Herman de Kovel, Jan Dröge, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg Van Hallstraat 17 Dossiernummer: 4199547 Omschrijving:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 17 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Paul Achterberg, Iris Thewessen Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 19 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3686509 Omschrijving:

Nadere informatie

Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge

Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 6 december 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 15 augustus 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 15 augustus 2018. Anna

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 4 WZNH Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen: 8 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 31 januari 2019

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 31 januari 2019 Plaats Hulst Datum 31 januari 2019 Afspraken: 1. 13.30 uur, gemeente Hulst Deelgebied 8 De Nieuwe Bierkaai, Hulst (zie agendapunt 3.3) Project De Kloostertuin (64 appartementen (21 huur / 43 koop), 800m²

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 4

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 4 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 130017 Bouwadres Dennenlaan 25 te Loosdrecht Omschrijving plaatsen van een erker Aanvrager H. Bakker H.A. Arleman Welstandsnota gebied

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Status van uw aanvraag omgevingsvergunning

Status van uw aanvraag omgevingsvergunning Status van uw aanvraag omgevingsvergunning Uw aanvraag voor Nieuwe Rijn 110 Rubrieken in blauw zijn het laatst gewijzigd Status per 23-12- Ontvankelijk 26-08- Het college is van oordeel dat er voldoende

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201703485 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de eengezinswoning Kruisbeklaan 50 door het plaatsen van een uitbouw aan de

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 7. ZONWERINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK

DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Gemeentehuis Aantal adviesaanvragen: 7 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 12 juli Aanvragen omgevingsvergunning

A D V I S E U R S R U I M T E L I J K E K W A L I T E I T VERSLAG MANDAATCOMMISSIE HULST. Datum 12 juli Aanvragen omgevingsvergunning Plaats Hulst Datum 12 juli 2016 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Plan de Singel te Kloosterzande, kavel 33 Omschrijving: bouwen van een woning Dossier: O/16.00219, Olo 2387075 Toetsingskader

Nadere informatie

Culemborg Welstandscommissie. Culemborg! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Culemborg

Culemborg Welstandscommissie. Culemborg! Jaarverslag Zorg voor een mooi. Culemborg Jaarverslag Welstandscommissie Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon ir. T. (Tessa) Stahlie-Biersteker Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email t.stahlie@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Verslag (intern) - D.94393

Verslag (intern) - D.94393 Adres Nieuwstraat 33, 35 en 37 het verbouwen van de panden, vooroverleg, reeds behandeld op 22 november 2018 rijksmonument Toelichting binnenstad, beschermd stadsgezicht algemeen en gebiedsgericht Advies:

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Weesp /_\_Z_\ - _ mè. _ llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Verslag Welstand- en monumentencommissie Weesp Vergadering : 7 Zitting : donderdag 1 juni 2017 Plaats : Spreekkamer bij

Nadere informatie

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten

Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Zonnecollectoren en zonnepanelen bij monumenten en in beschermde stads- en dorpsgezichten Algemene uitgangspunten Groene energie Groene energie en ruimtelijke kwaliteit Het opwekken van groene energie

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 1 Inleiding Op 5 november 2013 heeft het college van B en W besloten een bestemmingsplanprocedure op te starten voor de nieuwbouw en restauratie

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 8. ROLHEKKEN, LUIKEN EN ROLLUIKEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl info@ odzob.nl plan 1 : Boxtel datum : 15-7-2015 bouwplan : het verbouwen van het woonhuis bwt.nr. : VB2015083 GC15.01274 bouwadres : Heideweg 4 te Liempde --- advies : VOLDOET beh. : 3 de commissie kan

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201706425 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het gewijzigd uitvoeren van de verleende vergunning 201614952/6257905 dd. 21-02-2017 betreffende

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 19-07-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 29 Verslag d.d. 19-07-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Randvoorwaarden voor een uitbreiding aan de zuidwestzijde van de Grote Kerk Hervormde Gemeente Vollenhove 6 juli 2017

Randvoorwaarden voor een uitbreiding aan de zuidwestzijde van de Grote Kerk Hervormde Gemeente Vollenhove 6 juli 2017 Randvoorwaarden voor een uitbreiding aan de zuidwestzijde van de Grote Kerk Hervormde Gemeente Vollenhove 6 juli 2017 Rogier Groeneveld architect Admiraal de Ruijterweg 82-II 1056GN Amsterdam 06 2854 1023

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA GEMEENTE BERNHEZE ALGEMEEN DEEL BEBOUWINGSTYPEN

WELSTANDSNOTA GEMEENTE BERNHEZE ALGEMEEN DEEL BEBOUWINGSTYPEN WELSTANDSNOTA GEMEENTE BERNHEZE ALGEMEEN DEEL BEBOUWINGSTYPEN 2.2 Welstandsniveaus Aan elk gebied in de gemeente Bernheze is een welstandsniveau toegekend. De basis voor het welstandsniveau is gelegen

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 2 Grote

Nadere informatie

Onderwerp: Zaaknummer , Boskampsbrugweg 2, Havelte, voormalig gemeentehuis, zienswijze.

Onderwerp: Zaaknummer , Boskampsbrugweg 2, Havelte, voormalig gemeentehuis, zienswijze. Bond Heemschut Provinciale Commissie Drenthe Secretaris: Ellen de Vries - Heijboer ellen.devries@inter.nl.net 0592-312226 Hemmenweg 34, 9454 PN Ekehaar Het College van Burgemeester en Wethouders Van de

Nadere informatie

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit VERSLAG vergadering nr.03 d.d. 10 februari 2016 Vast te stellen op 24 februari 2016 Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Datum bespreking 10 feb. 2016 Plaats kamer 1.28 Datum verslag 10 feb. 2016 Opgesteld

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016

Technische vragen. Onderwerp: Welstandsnota Ongewenste trendsetter. Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Technische vragen Onderwerp: Welstandsnota 2016 Agendapunt: Welstandsnota 2016 Datum: Voorronde 6 juni 2016 Vragen: Proces Afwijkingen De welstandsnota geeft ruimte voor afwijkingen, zoals bij de gewijzigde

Nadere informatie

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 25 februari 2019

Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 25 februari 2019 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 25 februari 2019 Dhr. S.G. van Mierlo Voorzitter/ Architect 10 Dhr. M. Willems Architect 10 Mevr. J. Doornbos Stedenbouwkundige 10 Dhr. R. Aben Landschapsarchitect

Nadere informatie

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9

Heemstede. Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 9 WZNH commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie commissie ruimtelijke kwaliteit Raadhuis Aantal bouwplannen: 9 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Aanwezig: M. Tombal (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, (commissieleden), V. Jansen (burgerlid) J. Kalmijn

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren Adviezen Welstandscommissie 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140028 Bouwadres Nieuw Walden 17 te Soort bouwwerk Bedrijfsgebouw Omschrijving veranderen van een kozijn

Nadere informatie

Rapport. rijwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden

Rapport. rijwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden Rapport rijwoning voorbeeld-document bouwmogelijkheden 1 INHOUDSOPGAVE 3 Bestemmingsplan Bomenbuurt 2002 2 5 Vergunningvrij bouwen 6 Uitbreidingsmogelijkheden 9 Welstandsbeleid 10 Overzichtstabel BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 17 Verslag d.d. 22-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 6. KOZIJN- EN GEVEL- WIJZIGINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl info@ odzob.nl plan 1 : Boxtel datum : 6-11-2013 bouwplan : het bouwen van een woning bwt.nr. : VB2013286 bouwadres : Heideweg, Sectie E nr. 6070 te Liempde --- ontwerper : Architectenbureau van Mierlo

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA VILLA TERRE NEUVE - BRUMMEN 07-10-2009 STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA PEGASUSSTRAAT 7-2516AR DEN HAAG - TEL: 070-3222757 - INFO@STUDIOSCHAEFFER.NL STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA Pegasusstraat 7 2516

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel:

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel: plan 1 : Boxtel datum : 8-9-2010 aanvrager : RWL Bos, Hezelaarsestraat 1, 5298 NH Liempde bouwplan : het verbouwen en uitbreiden van de woning bwt.nr. : BV2008093 bouwadres : Hezelaarsestraat 1 te Liempde

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 4 Grote commissie: 5 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 140008 Bouwadres Horndijk 4 te Loosdrecht Soort bouwwerk Kleine bouwwerken bij woningen Omschrijving bouwen van een carport Aanvrager

Nadere informatie

JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2003.

JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2003. JAARVERSLAG MONUMENTENCOMMISSIE 2003. Inleiding. Gelet op artikel 12 van de Woningwet en artikel 15 van de Monumentenwet 1988 heeft de raad van de gemeente Brielle op 18 maart 2003 de 'Verordening op de

Nadere informatie

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek

Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Aanvraag bouwinitiatief / principeverzoek Een principeverzoek houdt in, dat u een plan voor een omgevingsvergunningplichtig bouwwerk of werkzaamheid voorlegt aan de gemeente om te achterhalen hoe groot

Nadere informatie

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T:

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: plan 1 : Boxtel datum : 26-7-2017 bouwplan : het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van bwt.nr. : VB2017170 GC16.03451 bouwadres : Jan Kruijsenstraat 14 Boxtel advies : VOLDOET MITS beh. : 1 bovenvermelde

Nadere informatie

weigering van de gevraagde omgevingsvergunning voor Nieuwe Uitleg 12

weigering van de gevraagde omgevingsvergunning voor Nieuwe Uitleg 12 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201606907/6009798 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen 1 Datum zie documentenlijst weigering van de gevraagde

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Bouwkavels De Watertuinen

Bouwkavels De Watertuinen Toelichting op de welstandscriteria en de beeldkwaliteit dd. 16 maart 2017 Tijdens de inloopbijeenkomst van 7 maart 2017 bleek dat er behoefte is aan meer informatie over wat voor soort woning u kunt bouwen

Nadere informatie

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing herenhuis in

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 16-09-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 16-09-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 5 Gemandateerd: 7 Grote commissie: 2

Waarvan herhalingen: 5 Gemandateerd: 7 Grote commissie: 2 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heiloo Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Kennemerland Gemeentehuis Castricum Aantal

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands- en Monumentencommissie 2017

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Javastraat 147. Geachte mevrouw,

[Geanonimiseerd] Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Javastraat 147. Geachte mevrouw, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk Verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Javastraat 147 201616785/6208370 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 2 10 mei 2017 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 10 mei 2017. Atjehstraat 62

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-21 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Haarlemmerliede Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Kleine commissie:

Nadere informatie

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE

UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Vastgesteld: 7 mei 2013 1 UITVOERINGSRICHTLIJNEN KLEINE BOUWWERKEN STRAATZIJDE Met de Uitvoeringsrichtlijnen voor kleine bouwwerken aan de straatzijde

Nadere informatie