Informatiebrief oktober groep 3!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrief oktober groep 3!"

Transcriptie

1 Techniek: Informatiebrief oktober groep 3! De eerste periode zit erop! De kop is eraf: de eerste periode van het schooljaar zit erop. We hebben alle kinderen leren kennen en natuurlijk een start gemaakt met het leren lezen en rekenen. Ook hebben we gewerkt aan de groepsvorming en hebben de kinderen techniek gehad en verkeer. Nieuwsgierig? Lees dan verder. De eerste periode hebben de kinderen op maandagmiddag gewerkt rondom techniek. Hierbij maken we gebruik van de techniektorens. In kleine groepjes wordt gewerkt aan verschillende activiteiten rondom bouwen, ontdekken, constructies en meer. Heeft uw kind er al (hopelijk enthousiast ) over verteld? Gym: Sinds het begin van de vakantie gymmen de kinderen in de grote gymzaal: de Marehal. Fijn dat alle kinderen al snel hun gymkleding én passende schoenen op orde hadden. Inmiddels zijn de kinderen gewend aan hoe de gymles verloopt: het wandelen naar de gym, het omkleden en het gymmen onder leiding van juf Berber verloopt goed. De kinderen genieten ervan en komen altijd weer enthousiast terug in de klas! Lezen: Middels de groepspagina van groep 3 worden jullie als ouders op de hoogte gehouden van hoe het leren lezen verloopt. Inmiddels hebben we net voor de vakantie de letterkennis van alle kinderen in kaart gebracht en bekeken hoeveel woorden zij in een bepaald tempo kunnen lezen. Op basis hiervan, hebben we als leerkrachten opnieuw bekeken wie er een extra steuntje in de rug kan gebruiken en welke kinderen al een stapje voorlopen. Sommige kinderen maken een snelle ontwikkeling door en zullen mogelijk in de loop van dit najaar op een wat meer uitdagend niveau de leeslessen meedoen. Juf Lenie ondersteunt dagelijks tijdens de leeslessen, door met groepjes kinderen op de gang extra te oefenen. Dit doet zij volgens een vaste routine en op een wijze die altijd aansluit op de instructie in de klas. Hierdoor krijgen sommige kinderen de instructie nog eens herhaald, of oefenen zij extra om de letterkennis te beheersen en woorden te lezen. Ook werkt juf Lenie met kinderen die al op een iets hoger niveau lezen en spellen. Eind oktober nemen we bij alle kinderen de herfstsignalering af. Dit is een toets die aangeeft hoe de leesontwikkeling ervoor staat wat betreft: - letterkennis - woorden lezen (zoveel mogelijk woorden binnen een bepaalde tijd) - een kort verhaaltje lezen (in een zo vlot mogelijk tempo)

2 De herfstsignalering geeft ons als leerkrachten opnieuw een beeld van hoe de kinderen ervoor staan. Natuurlijk kijken we nooit enkel naar toetsen of testmomenten. Dagelijks horen we de kinderen hardop lezen en zo houden we goed in de gaten hoe het gaat met uw kind. We merken, nu de kinderen al een beetje kunnen lezen, dat de kinderen ontzettend genieten van het lezen van verhaaltjes en boekjes. In de bieb kunt u het beste kijken naar boekjes rondom het niveau AVI Start en AVI M3. Spelling: Natuurlijk is het belangrijk dat kinderen naast het leren lezen, ook woorden leren schrijven. Kinderen leren hierbij goed nadenken welke letters er nodig zijn om een woord te maken. We hakken eerst het woord in stukjes (tak t-a-k) en schrijven daarna de juiste letters op. Heel belangrijk is dat we de kinderen leren om de woorden ook na te lezen en het dus zelf te controleren! Dagelijks schrijven we woorden en maken we een dicteetje. Zo raken kinderen gewend aan de structuur die hoort bij het schrijven van woorden. We kijken dit samen na. Natuurlijk is er ook ruimte voor het creatief schrijven en de fantasie van de kinderen. Wekelijks schrijven zij in hun verhaaltjesschrift waar ze al hele zinnetjes maken. Ook tijdens de Kinderboekenweek hebben sommigen een hele uitleg geschreven bij het de door hen bedachte uitvinding! Geweldig om bij de kinderen dit enthousiasme, de nieuwsgierigheid en een leergierige houding op te merken!

3 Rekenen: Informatiebrief oktober groep 3! Al vanaf de eerste schooldag zijn we bezig met rekenen. Inmiddels zijn we druk geweest met het verkennen van de telrij. Zowel verder tellen als terugtellen oefenen we dagelijks. Verder zijn we bezig om voorbereidende rekenvaardigheden te automatiseren. Zo hebben we middels een rap de verliefde harten uit ons hoofd geleerd: = 2! = 4! = 6! = 8! = 10! 6 = 6 = 12! = 14! = 16! = 18! = 20! Wanneer kinderen weten dat = 8, lukt het hen straks gemakkelijker om uit te rekenen: dit is er tenslotte één minder. Ook zijn we gestart met splitsen van getallen. We kennen al de splitsingen van 3, 4 en 5. Bijvoorbeeld: = = = = = = = = = = = = 5 We oefenen dit met concreet materiaal (potloden, blokjes) en daarna oefenen we dit in een meer abstracte situatie zodat deze splitsingen inslijpen. We gebruiken hier ook splitsbloemen bij: In het midden staat het getal wat gesplitst gaat worden. De bloemblaadjes eromheen hebben zowel op de voor- als achterkant een getal, dat samen het getal in het midden moet worden. Een heel aantal kinderen werkt ook in het Plusboek, waarin hen verrijking wordt aangeboden. Op maandag vindt instructie plaats voor deze leerlingen zodat zij zelfstandig met deze verrijking aan de slag kunnen gaan. Op vrijdag wordt dit nagekeken. We begeleiden de kinderen bij het verdelen van deze taak over de dagen van de week. Ook zijn er nog een aantal kinderen die naast het Plusboek worden verrijkt met Kien!. Kien daagt kinderen uit om bezig te zijn met getallen, getalpuzzels, logica en inzicht. Ook hierbij worden de betreffende kinderen uiteraard begeleid. Met regelmaat brengen we (opnieuw) in kaart welke leerling wat meer zou aankunnen dan de basis. Kinderen die nu nog geen verrijking krijgen, zouden dat in de loop van het schooljaar dus wel kunnen krijgen.

4 Hulp van ouders en contact: Zoals jullie weten, zijn de klassenmoeders dit jaar Annemarie Siemons en Marie-Louise Benjamin. Mogelijk zullen zij u dit jaar benaderen om ons te helpen bij een activiteit of excursie. We zijn heel blij met de hulp van ouders voor de herfstvakantie: de hele klas is gesopt en weer helemaal fris en schoon! Heel erg bedankt daarvoor! Verder hebben jullie een mail ontvangen rondom het hoekenwerk. Fijn dat er al een aantal enthousiaste ouders zijn die het leuk vinden om met ongeveer 5 kinderen creatief bezig te zijn! Vanaf de herfstvakantie komen de kinderen zelf binnen. Voor de vakantie is dit met de kinderen ook besproken, ze zagen het al helemaal zitten en voelden zich groot genoeg om bij de buitendeur afscheid te nemen. Denkt u ook even aan deze nieuwe afspraak? Zoals tijdens de informatieavond besproken: natuurlijk kunt u bij een noodgeval altijd even meelopen s morgens. Kinderboekenweek: De Kinderboekenweek was geslaagd! Wat hebben we genoten van voorlees-opa Tijmen! Ook zijn alle kinderen fantastisch voorgelezen door de kinderen van groep 7. Fantastisch om te zien hoe serieus groep 7 zich had voorbereid en hoe de kinderen van groep 3 helemaal opgingen in de verhalen die hen werden voorgelezen. Ook hebben de kinderen in de klas zelf een uitvinding bedacht en zijn er mooie boeken voorgelezen in de klas.

5 Een spruitjes-robot eter! Handig als je deze niet lust en hier onder het eten vanaf moet Een automatische kraaltjessorteermachine! Eindelijk geen tijd meer kwijt aan het uitzoeken ervan! Verkeer: Vreedzame school Bij vreedzame school zijn we bezig geweest met groepsvorming. Zo hebben we de regels met elkaar afgestemd en afspraken gemaakt hoe we het fijn kunnen hebben met elkaar. Vanaf deze week zijn er uit de bovenbouw zoals elk jaar, weer mediatoren op het plein. Deze leerlingen uit de bovenbouw helpen kinderen uit de middenbouw om (onschuldige) conflictjes op te lossen. Natuurlijk helpt de leerkracht hierbij als de leerlingen er met elkaar niet uitkomen! We hebben al heel wat verkeerslessen gehad! Elke dinsdag praten en werken we over hoe we ons als voetganger moeten gedragen in het verkeer, maar ook hoe dat moet op de fiets. We hebben het onderwerp veilig oversteken behandeld en de kinderen zijn al goed in staat om zelf hun ervaringen te delen. We praten hierover in de klas. Hierdoor zijn we naast verkeer, ook bezig met groepsvorming, nieuwe woordenschat (denk aan: een woonerf ) en leren kinderen zich verbaal uit te drukken en hun mening ergens over te geven. Bij elke les hoort een verhaal met een kijkplaat.

6 Groepspagina: Foto s en informatie plaatsen wij ook met regelmaat op de groepspagina van groep 3. We hopen dat u regelmatig een kijkje blijft nemen om zo betrokken te blijven bij wat uw kind leert en beleeft! Dit vormt vaak een mooie aanleiding tot een gesprekje thuis. Link naar de groepspagina: e=zijblog Komende periode op de agenda: We hopen op een fijne en leerzame tweede periode voor alle kinderen. Zoals u wellicht weet, ontvangt u aan het einde van deze periode (net voor de kerstvakantie) het rapport van uw kind. Denkt u eraan om het rapport aan uw kind mee geven naar school als we deze nog niet hebben ontvangen? Verder starten we zoals u heeft kunnen lezen met het hoekenwerk en staat er de komende periode een Open Podium op het programma. Ook bezoeken we een voorstelling. Hierover volgt later meer info. Een hartelijke groet, ook namens juf Dymph. Zij vervangt juf Martine zoals u eerder in een brief heeft kunnen lezen. Uiteraard is- en wordt juf Dymph wegwijs gemaakt met de afspraken, de werkwijze en routines van groep 3! Martine Rijnaard: martinerijnaard@beatrixdemeern.nl Marita Eskes: Lenie Valk: lenievalk@beatrixdemeern.nl

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3! December 2015

Nieuws uit groep 3! December 2015 Lezen: De afgelopen periode is omgevlogen. De periode van de herfst tot aan de kerstvakantie gaat altijd erg snel. Naast het feit dat er veel wordt geleerd en de kinderen zichtbaar genieten van feit dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 De Achterban Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 Laatste schooldag Op deze laatste schooldag kijken wij terug op een geslaagd schooljaar!

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 27

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F JULI 2011 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 15 NR. 7 Mededelingen van de directie 1. Via deze weg wil ik namens het team alle ouders heel hartelijk bedanken voor

Nadere informatie

Voorlichtingsavond groep 3b

Voorlichtingsavond groep 3b Voorlichtingsavond groep 3b 08:30 tot 09:00 Beginnen de kinderen met zelfstandig werken. We gebruiken daarbij het kiesbord. Tot aan de voorjaarsvakantie zijn de kinderen zelfstandig bezig met lees spelletjes,

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Welkom bij de Informatieavond van groep 3

Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Voorlezen is belangrijk Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Kinderen hebben in kern 1, 2 en 3 al veel woorden geleerd. Het is een leuk spel om de letters van die woorden op de rug van uw kind te schrijven en het kind

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie 22 september 2016 Belangrijke data 23 september: Leerlingenraad 26 september: Start verkeersweek 29 september: Op voeten en fietsen dag 4 oktober: Informatieavond groep 3 en 8. Aanvang 19.00 uur 5 oktober:

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 1 Datum: 24-08-15 Algemeen Belangrijke data: 24 Augustus Eerste schooldag 24 Augustus Luizencontrole 07 September Start project Kunst (alle groepen)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 3

Welkom op de informatieavond van groep 3 Welkom op de informatieavond van groep 3 Voorlezen is belangrijk Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Weekbericht van 30 mei 2016

Weekbericht van 30 mei 2016 Weekbericht van 30 mei 2016 Personele wijziging Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u informatie in verband met een personele wijziging op onze school. Gelet op de mogelijkheden die de huidige

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders,

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, Groep 1/ 2: Piramidethema: MENSEN ( allemaal mensen). Vorige week hebben de kinderen de letter U van UK aangeboden

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

1 5 september 19 september

1 5 september 19 september 1 5 september 19 september Rkbs De Banier Aan de ouders en verzorgers van basisschool de Banier Colofon: Rkbs De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Telefoon: (0591) - 313193 E-mail: debanier@primenius.nl

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2014

Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November 2015. Aan de ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief. November 2015. Aan de ouders/verzorgers, Nieuwsbrief November 2015 Aan de ouders/verzorgers, Nadat na de herfstvakantie de lokalen van de groepen 1-2a, 3 en 6-7 in gebruik zijn genomen zijn vrijdagmiddag de groepen 4-5 en 7-8 overgegaan naar

Nadere informatie

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2016 Start schooljaar 2016- Het nieuwe schooljaar start op maandag 5 september. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Dit jaar beslaan we de eerste weken

Nadere informatie

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn

groep 3 de kikkers basisschool Prins Constantijn Informatieavond groep 3 de kikkers 2015-2016 basisschool Prins Constantijn Foto klas Foto klas Foto klas 2013-2014 Voorstellen Ingrid Zelle werkt op de maandag en dinsdag. Carla Potters werkt op woensdag

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 3

Informatie. vakgebieden. Groep 3 Informatie vakgebieden Groep 3 Rekenen en wiskunde Gehanteerde methode: Wereld in getallen. Sinds een aantal jaren rekenen we met de nieuwe methode: De wereld in getallen. De inhoud van een rekenles bestaat

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht Agenda: Vrijdag 1 juli - Troubadour nr. 8 verschijnt Maandag 4 juli - Juf Bianca en juf Neline vieren verjaardag in groep 4/5 Dinsdag 5 juli - Juf Marjan viert verjaardag

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar.

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Kringgesprek Beste ouders, Nummer 5 2012-2013 2013 De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen.

Nadere informatie

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013

2013-2014. groepsnieuws oktober 2013 2013-2014 groepsnieuws oktober 2013 We zijn vanaf de zomervakantie tot de herfstvakantie goed bezig geweest met zijn allen. We hebben veel aan de Vreedzame School gedaan. Samen afspraken gemaakt over hoe

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 25 september 2014 Kinderen van de Heerdstee Het schooljaar is al weer 6 weken oud, zo snel gaat de tijd. Zoals altijd wordt er op onze school veel aandacht besteed aan kinderkunst en het is dan ook elke

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 25 okt. 2016 no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK De boekenmarkt was een succes! We kunnen weer lekker lezen. Volgende week woensdag is het dankdag. We gaan

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 9 - vrijdag 19 januari 2018 Beste ouders, De eerste nieuwsbrief van 2018. We zijn al weer twee weken op school en het is opnieuw alsof we

Nadere informatie

Informatieboekje bovenbouw

Informatieboekje bovenbouw Informatieboekje bovenbouw Voor ouders en kinderen uit de bovenbouw. INHOUD Inleiding... 3 Agenda... 3 Toetsrooster... 5 Reguliere toetsen.... 5 Wereldoriëntatie:... 5 Taal, rekenen en Engels:... 5 Boekverslag/

Nadere informatie

Weekbrief 4 juli Algemene mededelingen

Weekbrief 4 juli Algemene mededelingen Weekbrief 4 juli 2016 Algemene mededelingen Bedankt en succes Albert Boele wordt met ingang van het nieuwe schooljaar directeur op obs De Gouwaert in Goudswaard. Wij wensen Albert veel succes met zijn

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011 Groepsnieuws groep 7 Mei/juni 2011 Alle toetsen zitten er bijna op, de boeken zijn ook bijna uit en.de CITO Entree toets is mee naar huis. Dat is best spannend. net als een gewoon rapport. De laatste weken

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 37

t Informantje schooljaar week 37 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 37 Agenda

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 2 Vrijdag 23 september 2016, week 38 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 26 september s

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Maart 2013 Beste ouders, Wat is er de afgelopen weken weer veel gebeurd! We hebben een fantastische start gemaakt in ons nieuwe gebouw. Zowel leerkrachten en leerlingen lijken zich helemaal op hun gemak

Nadere informatie

Te laat. Groep 6 bingo! Fietsexamen. Dinsdag 12 juli 2016

Te laat. Groep 6 bingo! Fietsexamen. Dinsdag 12 juli 2016 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 6231 HG MEERSSEN Telefoon 043 3642813 info.hwagveld@innovo.nl Dinsdag 12 juli 2016 Te laat Het valt ons op dat er nog steeds kinderen te laat op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 47 Vrijdag 20 november 2015

Nieuwsbrief Week 47 Vrijdag 20 november 2015 Nieuwsbrief Week 47 Vrijdag 20 november 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem. Rommelpiet bezocht het Palet Dinsdagnacht was

Nadere informatie

Vijverberichten

Vijverberichten 0 Vijverberichten 15-09-2017 Het schooljaar is inmiddels twee weken geleden fijn gestart. Namens het team hoop ik dat u allen een fijne vakantie heeft gehad en zien wij uit naar een mooi, plezierig en

Nadere informatie

Jinte, Rieky, Kay, Char-deougnne, Chanelly en Sinan zijn deze week jarig. Een hele fijne dag gewenst! Proficiat namens heel het team.

Jinte, Rieky, Kay, Char-deougnne, Chanelly en Sinan zijn deze week jarig. Een hele fijne dag gewenst! Proficiat namens heel het team. Agenda Di. 13-10 : speelinloop voor kleuterouders van 8.30u-8.45u Wo. 14-10: speluitleen in de bibliotheek van 12.00u-12.30u Vr. 16-10: einde kinderboekenweek van 14.00u-14.45u Do. 22-10: Talentenshow

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 32 28 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders De Cito-toets voor de leerlingen van groep 8 is weer achter de rug. Het was een spannende

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Deze markt is op vrijdag 19 april tussen 12.15 en 13.15 uur! Nieuwsbrief

Deze markt is op vrijdag 19 april tussen 12.15 en 13.15 uur! Nieuwsbrief Nieuwsbrief Goede doel Afgelopen maandag is onze jaarlijkse goededoelenactie begonnen op school. Nadat er vrijdag 5 april in alle klassen voorlichting is gegeven over ons goede doel konden we maandag aan

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter.

Uw kind krijgt te maken met twee groepsleerkrachten: meester Mark Bolte en juf Barbara de Ruijter. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3b Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief willen wij u graag meer vertellen over de

Nadere informatie

Welkom bij de Informatieavond van groep 3

Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Welkom bij de Informatieavond van groep 3 Voorlezen is belangrijk Onderzoek wijst uit dat kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen betere leerprestaties hebben op school. Ze zijn gemotiveerd om te

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 34

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 34 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie