Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012"

Transcriptie

1 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

2 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

3 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

4 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

5 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

6 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

7 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

8 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

9 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

10 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

11 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

12 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

13 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

14 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

15 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

16 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

17 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep 7/8, maar ook specifiek in groep 7. Algemeen groep 7/8 Biebtijden: - Donderdag van uur t/m (vanaf donderdag 23 augustus) De kinderen gaan zelf naar de bieb. Gymtijden: - Dinsdag: 8.30 uur t/m 9.30 uur - Vrijdag: uur t/m uur. Verandering in leerlingen: U heeft misschien al van uw kind vernomen dat we een nieuwe leerling in de klas hebben, Sharon Kuunders. Zij zit in groep 8. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tom Heesen, hij gaat vanaf het nieuwe schooljaar naar BS. de Liaan in Helden. Ook heeft er in goed overleg met verschillende partijen een wisseling plaats gevonden van 2 leerlingen. Rob Draak en Niek Schilder hebben van groep geruild. Nieuwe rekenmethode: Vanaf dit schooljaar werken we in groep 3 t/m 8 met een nieuwe rekenmethode, Wereld in getallen. Op de algemene ouderavond zullen we u er kort kennis mee laten maken. Specifiek groep 7 Huiswerk. De kinderen krijgen in groep 7 wekelijks huiswerk mee naar huis. Dit huiswerk is aangepast op het niveau van de kinderen. Het huiswerk zal meestal bestaan uit of een onderdeel taal of een onderdeel rekenen. Het kan zijn dat uw kind een week geen huiswerk mee krijgt. Dit kan te maken hebben met vrije dagen of vakantie. De kinderen krijgen iedere woensdag het huiswerk mee naar huis. Ze moeten de woensdag erna het huiswerk weer ingeleverd hebben. (dit mag eerder) Het huiswerk wordt in de klas nagekeken en het nieuwe huiswerk wordt uitgelegd en uitgedeeld. Wanneer de leerlingen het huiswerk niet begrijpen kunnen ze dit in de week zelf aan de leerkracht vragen. Controleren of de leerlingen op tijd aan het huiswerk denken is prima en soms noodzakelijk. Veel beter is echter de kinderen te stimuleren eruit zichzelf op tijd aan te beginnen en het gemaakte huiswerk elke woensdag weer mee naar school te nemen. U mag het gemaakte werk rustig samen met de kinderen controleren, nakijken en verbeteren. Het is de bedoeling dat de kinderen het huiswerk inleveren met een handtekening van een van de ouders. Wanneer er 2 keer geen huiswerk ingeleverd wordt krijgen de leerlingen een huiswerkbriefje mee met daarop extra werk. Dit briefje moet worden ondertekend door een van de ouders en moet de volgende dag weer ingeleverd worden. Ook kan het zijn dat uw kind ander huiswerk mee naar huis krijgt, zoals Engels (woordjes of zinnen die ze moeten leren), oefenbladen voor een toets bijv; aardrijkskunde, natuur of geschiedenis of extra oefenwerk van lezen, rekenen, taal of spelling. Wanneer uw kind ander huiswerk krijgt naast het gewone huiswerk, dan krijgen ze een huiswerkbriefje mee met daarop aangegeven wat ze moeten leren of maken.

18 Boekbesprekingen In groep 7 bereiden de kinderen 2 boekbesprekingen voor en deze worden ook gepresenteerd aan de klas. Deze mogen ze houden over een boek van school of van de bieb. De lijst met data wanneer uw kind aan de beurt is krijgen de kinderen voor de herfstvakantie mee naar huis. Het voorbereiden van een boekbespreking gebeurt thuis. Hiervoor nemen de kinderen een voorbereidingsblad mee. Kijk samen met uw kind dat het op tijd begint met het lezen van het boek. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het houden van een boekbespreking. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Spreekbeurten/werkstukken In groep 7 maken de kinderen 2 werkstukken. De verplichte onderwerpen zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Deze werkstukken worden ingeleverd en de juf kijkt ze na. De kinderen in groep 7 houden 1 spreekbeurt over 1 van de onderwerpen van de werkstukken. Uw kind heeft deze week al een brief meegekregen, waarop uitleg staat over het maken van een werkstuk en houden van een spreekbeurt. Mocht u nog vragen hebben, loop dan even binnen. Belangrijke datums: Woensdag 11 september Algemene ouderavond groep 7/8 Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben of andere zaken willen bespreken, loop dan gerust binnen. Groetjes Kirsten en Imke Wij wensen iedereen een prettig schooljaar!

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Oktober 2013 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard 3 2. Waarom geven wij op school 3 huiswerk? 3. In welke groepen krijgen de kinderen 3 huiswerk?

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8

HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 HUISWERKBROCHURE voor groep 3 t/m 8 1 Algemeen Frequentie In groep 3, 4 en 5 krijgen de leerlingen incidenteel huiswerk mee. Vaak zijn dit oefenbladen, soms bladen waarop samenvattingen staan. Vanaf groep

Nadere informatie

Huiswerk groep 7 Met de leerlingen wordt aan het begin van het jaar de lijst in de map geschreven en met potlood in hun agenda gepland.

Huiswerk groep 7 Met de leerlingen wordt aan het begin van het jaar de lijst in de map geschreven en met potlood in hun agenda gepland. Huiswerk groep 7 Met de leerlingen wordt aan het begin van het jaar de lijst in de map geschreven en met potlood in hun agenda gepland. Huiswerk inleveren is om 8.45 uur s morgens Toetsafname is ook direct

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Inhoud : 1. Waarom geven wij op school huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk en waar bestaat het uit? 3. Wat kunnen de ouders van de school verwachten?

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

In groep 1/2 zijn we aardig voor elkaar, hier helpen we elkaar:

In groep 1/2 zijn we aardig voor elkaar, hier helpen we elkaar: Weekbrief 12 januari 2015 Algemene mededelingen 1/2 groepen We zijn begonnen met het boek Kikker in de kou. De letter w wordt aangeboden. De kinderen mogen spulletjes meenemen die met de letter w beginnen.

Nadere informatie

Huiswerk groep 7 Met de leerlingen wordt aan het begin van het jaar de lijst in de map geschreven en met potlood in hun agenda gepland.

Huiswerk groep 7 Met de leerlingen wordt aan het begin van het jaar de lijst in de map geschreven en met potlood in hun agenda gepland. Huiswerk groep 7 Met de leerlingen wordt aan het begin van het jaar de lijst in de map geschreven en met potlood in hun agenda gepland. Huiswerk inleveren is om 8.45 uur s morgens Toetsafname is ook direct

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

Weekbrief 16 maart 2015

Weekbrief 16 maart 2015 Weekbrief 16 maart 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 16 maart krijgen de kinderen van groep 3 t/m 7 een uitnodiging mee voor de gespreksmiddag/avond op maandag 24 maart. De kinderen

Nadere informatie

ALGEMENE INFO. Groep 4b/5b

ALGEMENE INFO. Groep 4b/5b ALGEMENE INFO Groep 4b/5b 1 Inhoud Leerkrachten groep 4b/5b dia 3 De vakken dia 4 t/m 17 Toetsen & Rapporten dia 18 en 19 Huiswerk dia 20 Ouderhulp dia 21 Vragen dia 22 Afsluiting dia 23 2 Leerkrachten

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl

Christelijke Basisschool De Bron. Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Christelijke Basisschool De Bron Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 www.debronharderwijk.nl Huiswerkprotocol Visie op huiswerk Niet alle scholen geven huiswerk. Toch zijn er veel scholen, waaronder

Nadere informatie

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 ISE Huiswerk beleid Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 Op de ISE Primary school sluit het huiswerk aan bij het werk dat de kinderen op school maken. Ouders worden gestimuleerd hun

Nadere informatie

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar.

Kringgesprek. De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Kringgesprek Beste ouders, Nummer 5 2012-2013 2013 De novembermaand is begonnen. Tijd voor de eerste CITO-toetsronde van dit schooljaar. Achter de schermen zijn we al druk bezig met de voorbereidingen.

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst

Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Basisschool De Leerlingst Postbus 4052 6080 AB Haelen 0475-300989 info@deleerlingst.nl Huiswerkbeleid op basisschool De Leerlingst Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Onder huiswerk verstaan we:

Onder huiswerk verstaan we: Onder verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis. Opdrachten die door de kinderen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden. Denk hierbij aan o het meenemen van materialen die bij het thema passen o op thuis

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl nieuwsbrief Schooljaar 2015 2016 1 oktober 2015 nr. 6 Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl GAANDEWEG Opnieuw beginnen; een prachtig cadeau om elkaar te geven en elkaar te gunnen!

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Basisschool Tarcisius Heerlen

Huiswerkprotocol. Basisschool Tarcisius Heerlen Huiswerkprotocol Basisschool Tarcisius Heerlen Huiswerkprotocol Basisschool Tarcisius Heerlen Op onze school kiezen we ervoor om huiswerk te geven. Door middel van huiswerk zien de ouders van onze school

Nadere informatie

Huiswerk Week 37 MAAND: juni JAAR: 2018

Huiswerk Week 37 MAAND: juni JAAR: 2018 WEEKOPDRACHTEN GROEP 8C Huiswerk Week 37 MAAND: juni JAAR: 2018 Vakken Maandag 4-6 Rekenen Thema 8 werkblad 1t/m 4 herhalen Dinsdag 5-6 Woensdag 6-6 Donderdag 7-6 Thema 8 werkblad 1t/m 7 herhalen Vrijdag

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen Weekbrief 9 november 2015 Algemene mededelingen Vakantierooster schooljaar 2016-2017 Herfstvakantie Zaterdag 15-10-2016 t/m zondag 23-10-2016 Kerstvakantie Zaterdag 24-12-2016 t/m zondag 08-01-2017 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

rekenen taal zaakvak zaakvak zaakvak zaakvak taal taal taal taal spreekbeurt spreekbeurt spreekbeurt spreekbeurt Agenda verplicht Agenda verplicht

rekenen taal zaakvak zaakvak zaakvak zaakvak taal taal taal taal spreekbeurt spreekbeurt spreekbeurt spreekbeurt Agenda verplicht Agenda verplicht Huiswerk per groep: Doel: -omgaan met leerstof buiten school (oefening, herhaling, inslijten) -leren plannen -gewenning 1/2 3 4 5 6 7 8 20 min. 20 min. 30 min. 35 min 40 min. 45 min. 3 à 4 pw 3 à 4 pw

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Kernwaarden Kernwaarden Even voorstellen Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Werkdagen: Juf Eveline: donderdag Juf Annette: maandag dinsdag woensdag vrijdag Juf Kim: maandag dinsdag en soms een

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder

Informatie avond groep 7. Welkom. Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Informatie avond groep 7 Welkom Michelle van der Meer Fenna Hofschreuder Een moment uit de klas door de leerlingen gemaakt Waar gaan we het over hebben? Welkom Sfeer en gedrag Werkvormen De vakken Wat

Nadere informatie

In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door.

In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door. In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door. Binnen het schoolteam hebben wij ook regels opgesteld. Deze schoolregels zijn te lezen op de website van

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Informatie avond groep 7 Technisch Lezen: Net als vorig jaar hebben wij 3x per week Estafette lezen. Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend het eerste half uur. Kinderen lezen hierbij op eigen niveau. Begrijpend

Nadere informatie

Informatieavond groep 6/7/8

Informatieavond groep 6/7/8 Informatieavond groep 6/7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Linda en juf Sharita (groep 6/7) Juf Marieke (LIO-stagiaire 6/7) Juf Lisanne en juf Melissa (groep 6/8) INHOUD VAN DEZE AVOND De klas deel 1 Methodes

Nadere informatie

Huiswerkprotocol. Fusieschool de Plenkert/St. Joseph. bs St. Joseph

Huiswerkprotocol. Fusieschool de Plenkert/St. Joseph. bs St. Joseph Huiswerkprotocol Fusieschool de Plenkert/St. Joseph bs St. Joseph Huiswerkprotocol bs de Plenkert/St. Joseph Op onze school kiezen we ervoor om huiswerk te geven in de groepen 4 tot en met 8. Door middel

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

Weekbrief 11 mei 2015

Weekbrief 11 mei 2015 Weekbrief 11 mei 2015 Algemene mededelingen Hoofdluiscontrole Maandag 11 mei worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen? Alvast bedankt.

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 8

HUISWERK AGENDA GROEP 8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

PROTOCOL: huiswerk. C.B.S. de Höve. Onder huiswerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis;

PROTOCOL: huiswerk. C.B.S. de Höve. Onder huiswerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis; Onder huiswerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis; PROTOCOL: huiswerk Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis uitgevoerd worden, omdat het op school niet kan. We denken dan bijvoorbeeld

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK mei t/m 27 mei Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK mei t/m 27 mei Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 21 21 mei t/m 27 mei 2018 Nieuws van uit de school Schoolfoto s Dit jaar zijn de schoolfoto s digitaal te bestellen. Deze week hebben alle kinderen een kaartje met hun foto en uitleg over

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 8 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 8 Schooljaar 2015-2016 Afspraken Klassenouder/Luizenouder Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Excursies Musical Schoolkamp Cito-toetsen

Nadere informatie

Kinderen zitten in groepjes. Na een vakantie wordt gewisseld. Tijdens toetsen uit elkaar in rijen. Elk kind heeft een blokje met kleuren.

Kinderen zitten in groepjes. Na een vakantie wordt gewisseld. Tijdens toetsen uit elkaar in rijen. Elk kind heeft een blokje met kleuren. 1 Kinderen zitten in groepjes. Na een vakantie wordt gewisseld. Tijdens toetsen uit elkaar in rijen. Elk kind heeft een blokje met kleuren. Rood betekent: alleen werken, oranje: ik mag om hulp vragen,

Nadere informatie

Weekbrief 2 februari Algemene mededelingen

Weekbrief 2 februari Algemene mededelingen Weekbrief 2 februari 2015 Algemene mededelingen Aanvullen schoolbieb/leeslokaal Een wens van onze school is een fijne schoolbieb/leeslokaal. Een bieb met een flinke kinderboekencollectie en mooie presentatiematerialen.

Nadere informatie

Huiswerk heeft verschillende redenen, doelstellingen binnen onze school:

Huiswerk heeft verschillende redenen, doelstellingen binnen onze school: Protocol Huiswerk OBS De Schakels 2014-2015 Binnen onze school kan huiswerk bestaan uit: leerwerk schriftelijk werk opdrachten zoals: zoek op of neem mee bereid je werkstuk/presentatie/boekbespreking/powerpoint

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Weekbrief 1 juni 2015

Weekbrief 1 juni 2015 Weekbrief 1 juni 2015 Algemene mededelingen Uitslag tevredenheidpeiling De uitslag van de tevredenheidpeiling van de ouders en de leerlingen kunt u vinden op de website van onze school (www.obsdemeerwaarde.nl)

Nadere informatie

Andersom mag u van ons verwachten dat we het huiswerk op tijd en met een duidelijke opdracht met de leerlingen mee naar huis geven.

Andersom mag u van ons verwachten dat we het huiswerk op tijd en met een duidelijke opdracht met de leerlingen mee naar huis geven. Huiswerkbeleid Vooraf In de groepen 5 tot en met 8 krijgen de leerlingen regelmatig werk mee naar huis: huiswerk. Onder huiswerk verstaan we leer- en/of maakwerk dat door de leerkracht meegegeven wordt

Nadere informatie

Informatieavond groep 8. 2013-2014 Jochem Steenbakkers

Informatieavond groep 8. 2013-2014 Jochem Steenbakkers Informatieavond groep 8 2013-2014 Jochem Steenbakkers Schoolregels Schoolregels Creativiteit Creatieve ontwikkeling Crea-doemiddagen Creatief uur Open podium Musical/film Taal Methode Taal Actief (www.taalactief.nl)

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Huiswerkbeleid van de Ds. Joh. v.d. Wendeschool

Huiswerkbeleid van de Ds. Joh. v.d. Wendeschool Huiswerkbeleid van de Ds. Joh. v.d. Wendeschool Inhoud Wat is huiswerk? 3 Waarom geven wij huiswerk? 4 In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 4 Afspraken 5 De rol van de ouder(s/opvoeders bij het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Hartelijk welkom in groep 6. Fijn dat u naar de informatieavond bent gekomen.

Hartelijk welkom in groep 6. Fijn dat u naar de informatieavond bent gekomen. Groep 6b Schooljaar 2012/2013 Hartelijk welkom in groep 6. Fijn dat u naar de informatieavond bent gekomen. Groep 6b krijgt momenteel les van één juf, Linda Velgersdijk. Meester Ed Meerburg en meester

Nadere informatie

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL Het huiswerkprotocol van de Jan van Schengenschool Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis

Nadere informatie

r. k. basisschool Op Dreef Hennequinstraat 1 4527 CD Aardenburg tel: 0117 491206 directie.opdreef@scoba.nl http://opdreef.scoba.nl

r. k. basisschool Op Dreef Hennequinstraat 1 4527 CD Aardenburg tel: 0117 491206 directie.opdreef@scoba.nl http://opdreef.scoba.nl r. k. basisschool Op Dreef Hennequinstraat 1 4527 CD Aardenburg tel: 0117 491206 directie.opdreef@scoba.nl http://opdreef.scoba.nl 15 januari 21 april 2015 2016 Nieuwsbrief 16 2015-2016 Koningsdag Op vrijdagochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Boazum, 9 oktober 2014, Vlak voor de herfstvakantie (wat is dat snel gegaan) de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Ouderavond Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

Weekbrief 21 maart 2016

Weekbrief 21 maart 2016 Weekbrief 21 maart 2016 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 21 maart is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 3 t/m 7. U heeft hiervoor een persoonlijke

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport?

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport? Les 1 Wat is een rapport? 1 En jij? 1. Krijgt jouw kind een rapport? O ja O nee 2. Krijgen kleuters ook een rapport? O ja O nee 3. Kreeg jij vroeger in de school ook een rapport? O ja O nee Wanneer? Wat

Nadere informatie

Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten

Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten Welkom Algemeen Handelingsgericht werken PBS Taakspel Leesonderwijs groep 6 Spelling/ rekenen IPC Engels Schooltuinen Weektaak Boekbespreking, actualiteiten Huiswerk Klassenouders / hulpouders Mededelingen

Nadere informatie

Informatieavond groep 7. Opening en welkom

Informatieavond groep 7. Opening en welkom Informatieavond groep 7 Opening en welkom voorstellen Juf Iris Juf Danielle Kernwaarden Schoolplan 2015-2019 Doelen Goede samenwerking tussen kinderen, leerkrachten, ouders en andere partners. Een fijne,

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7

HUISWERK AGENDA GROEP 7 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL

HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL HUISWERKPROTOCOL JAN VAN SCHENGENSCHOOL Het huiswerkprotocol van de Jan van Schengenschool Onder HUISwerk verstaan we: 1. Opdrachten voor thuis Opdrachten die door de leerlingen uit alle groepen thuis

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 5 Agenda Even voorstellen Enkele algemene mededelingen Vakken in groep 5 Leeskring en spreekbeurt Naar de klas Even voorstellen Groep 5A Sandra Comes Diana

Nadere informatie

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag )

Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag, donderdag en vrijdag) en meester Menno ( dinsdag en woensdag ) RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 8 Groepsleerkrachten: juf Dominique ( maandag,

Nadere informatie

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Huiswerkbeleid OBS de Bouwsteen Waarom geven we huiswerk? Welk huiswerk geven we? Welke rol hebben ouders? Welke rol heeft school? Inleiding Na een discussie in

Nadere informatie

Welkom De vakken Wat verwachten we van de leerlingen? Het eindadvies Cito Entree toets & School Vragen Lijst NIO-toets Schooltypen en oriëntatie op

Welkom De vakken Wat verwachten we van de leerlingen? Het eindadvies Cito Entree toets & School Vragen Lijst NIO-toets Schooltypen en oriëntatie op Welkom Welkom De vakken Wat verwachten we van de leerlingen? Het eindadvies Cito Entree toets & School Vragen Lijst NIO-toets Schooltypen en oriëntatie op het V.O. Typisch groep 8 Vragen? Taal Spelling

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Informatie-avond. groep 7 Schooljaar 2015-2016

Informatie-avond. groep 7 Schooljaar 2015-2016 Informatie-avond groep 7 Schooljaar 2015-2016 Inhoud powerpointpresentatie Afspraken Social Media Huiswerk Gip-model/planner Pilot Wereldoriëntatie Nieuwe methodes Cito-toetsen LOVS Advisering Voortgezet

Nadere informatie

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen?

Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen? Met welk werk kunnen kinderen uit groep 5-6 thuiskomen en hoe kunt u uw kind thuis helpen? In groep 5-6 nemen kinderen steeds vaker werk mee naar huis. Vaak vinden kinderen het leuk om thuis aan schooldingen

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Stamgroepnieuws, mei 2015

Stamgroepnieuws, mei 2015 Stamgroepnieuws, mei 2015 Verkeersexamen: Alle kinderen van groep 7 en 8 zijn geslaagd!! Gefeliciteerd: Annabel, Elmar, Jan, Lukas, Sil, Bram, Jasmijn, Rutger, Sem en Splinter. Groep 8. De schooleindtoets

Nadere informatie

Wat doen we zoal in groep 6?

Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er, op donderdag en vrijdag juf Ten Hove. Op woensdag zijn de juffen er om de beurt. Juf Knikker vervangt

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 6 2017-2018 Juf José Ditewig JULIANASCHOOL EDERVEEN Even voorstellen: Beste ouders/verzorgers, Ik ben José Ditewig. Ik werk sinds 2000 op de Julianaschool. Hiervoor heb ik in Barneveld

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie