Nieuwsbrief. November Aan de ouders/verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. November 2015. Aan de ouders/verzorgers,"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief November 2015 Aan de ouders/verzorgers, Nadat na de herfstvakantie de lokalen van de groepen 1-2a, 3 en 6-7 in gebruik zijn genomen zijn vrijdagmiddag de groepen 4-5 en 7-8 overgegaan naar de nieuwe lokalen. De komende weken zullen de schilders nog bezig zijn met de kozijnen, de deuren en de leuning in de hal. De kinderen en wij zijn er zelf heel blij mee. Het is ook fijn dat we van de ouders veel positieve geluiden horen. Margedagen 1 en 2 februari Op maandag 1 en dinsdag 2 februari zijn de kinderen vrij. Het team heeft dan twee studiedagen. Wilt u deze data noteren in uw agenda? Met vriendelijke groet, Martin Sangers. Info personeel Juf Diane heeft erg veel last van vermoeidheid. Haar longen werken niet goed en ze heeft daarnaast last van haar stem. Bij een iets te grote inspanning krijgt ze een terugval. De verwachting is dat het nog enkele maanden zal duren voor ze volledig is hersteld. Juf Merel zal haar blijven vervangen. De re-integratie van juf Wilma verloopt goed. Zij zal in januari haar werkzaamheden volledig hervatten. Schoolgeld Denkt u aan het betalen van het schoolgeld? Hiervan kunnen activiteiten worden betaald. U kunt dit bij de leerkracht contant inleveren of overmaken via internetbankieren. Kinderraad

2 De vergaderingen van de kinderraad zijn in volle gang. De kinderen hebben een regel centraal gesteld en die heeft de kinderraad in elke groep toegelicht. De regel van deze maand is: Wij geven elkaar altijd respect op de Springplank. De regel is ook terug te vinden in de klas en wordt behandeld door de leerkracht. Gezonde week Vorige week (16-11) is de Gezonde Week geopend met een gezamenlijke start. Deze week is er extra aandacht besteed aan gezondheid in de klassen. Daarnaast krijgen de kinderen op de woensdag, donderdag en vrijdag fruit/groenten van school. Het is mooi om te zien hoe de kinderen de (soms onbekende) dingen proeven. Buurtsport Er worden wekelijks door Buurtsport Diezerpoort verschillende activiteiten georganiseerd. Op de site van Sportservice Zwolle ( staat het volledige aanbod. De kinderen kunnen zich opgeven voor de verschillende sporten door een mailtje te sturen naar: of te bellen naar Neem eens een kijkje op hun site, ook voor volwassenen is er een aanbod! Bibliotheek op School Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Lezen is daarom een speerpunt van onze school. Om onze leerlingen veel te laten lezen zijn we gestart met Bibliotheek op School. Dit onder leiding van de Stadkamer. De vorderingen met de Bibliotheek op School verlopen voorspoedig. Alle boeken van de school zijn gescreend. De goedgekeurde boeken worden nu in het uitleensysteem gezet. Voor dit uitleensysteem hebben we gegevens nodig van uw kind en toestemming om deze in het systeem te zetten. U krijgt hier komende week een brief over. Alleen de kinderen waar we schriftelijk toestemming van hebben om de gegevens te mogen gebruiken, kunnen gebruik maken van de bibliotheek.

3 Voor meer informatie over de Bibliotheek op School kunt u naar deze link: Boekenverkoop Er zijn veel boeken goedgekeurd en inmiddels terug in de groep. Deze boeken komen, nadat ze digitaal zijn geregistreerd, in de schoolbibliotheek. Er zijn ook boeken die niet meer in de klas worden gelezen. Deze worden verkocht op woensdag van (50 cent per stuk.) Van de opbrengst kopen we nieuwe boeken! Pestprotocol Helaas komt pestgedrag overal voor. Wij hebben onlangs een pest-protocol opgesteld waar in stappen staat hoe we handelen wanneer er pestgedrag getoond wordt. Ook ouders kunnen hier iets aan doen. Hieronder vindt u enkele adviezen. Adviezen aan de ouders van onze school. Ouders van gepeste kinderen: Houd de communicatie met uw kind open, blijf in gesprek met uw kind. Als pesten niet op school gebeurt, maar op straat, probeert u contact op te nemen met de ouders van de pester(s) om het probleem bespreekbaar te maken. Pesten op school kunt u het beste direct met de leerkracht bespreken. Door positieve stimulering en zgn. schouderklopjes kan het zelfrespect vergroot worden of weer terug komen. Stimuleer uw kind tot het beoefenen van een sport. Steun uw kind in het idee dat er een einde aan het pesten komt. Ouders van pesters: Neem het probleem van uw kind serieus. Raak niet in paniek: elk kind loopt kans pester te worden. Probeer achter de mogelijke oorzaak te komen. Maak uw kind gevoelig voor wat het anderen aandoet. Besteed extra aandacht aan uw kind. Stimuleer uw kind tot het beoefenen van een sport. Corrigeer ongewenst gedrag en benoem het goede gedrag van uw kind. Maak uw kind duidelijk dat u achter de beslissing van school staat. Alle andere ouders:

4 Neem de ouders van het gepeste kind serieus. Stimuleer uw kind om op een goede manier met andere kinderen om te gaan. Corrigeer uw kind bij ongewenst gedrag en benoem goed gedrag. Geef zelf het goede voorbeeld. Leer uw kind voor anderen op te komen. Leer uw kind voor zichzelf op te komen. Studiedag 18 november Op de studiedag zijn we onder meer bezig geweest met het waarom en hoe we binnen de school willen gaan werken met ICT. Dit zijn de uitkomsten in kernwoorden: het nodig heeft. Voorlichting 19 november over Parnassys Op donderdag 19 november hebben Manon en Martin informatie verstrekt over de ontwikkelingen op school en het ouderportaal van ons leerlingvolgsysteem Parnassys. Van 30 leerlingen waren de ouders aanwezig. We hopen de volgende keer dat dit aantal verdubbeld is. Wij hebben u tenslotte hard nodig om samen met u uw kind te bieden wat U zult binnenkort toegang krijgen tot het ouderportaal van Parnassys. U ontvangt hiervoor, via de mail, de inloggegevens. In Parnassys vindt u o.a. de gegevens vinden van uw kind(eren), verslagen van gesprekken, absentie en uitslagen van de Cito toetsen. Schrijven Schrijven heeft een positief effect op de ontwikkeling van de grove en de fijne motoriek. Kinderen met een vlot en duidelijk handschrift hoeven minder moeite te doen om woorden en zinnen goed op papier te zetten. Mede daarom vinden wij het goed leren schrijven erg belangrijk. Na overleg met onze fysiotherapeute zijn we overgegaan tot de aanschaf van veel nieuw schrijfmateriaal. Zo kleuren en schrijven de kleuters met extra dikke driekantige potloden en schrijven de

5 kinderen in groep 3 enkel nog met driekantige schrijfpotloden. De leerlingen van groep 4/5 hebben een Stabilo-pen in bruikleen gekregen. Deze pennen zullen de kinderen gebruiken tijdens de rest van hun basisschooltijd. Bij goede ervaringen zal de huidige groep 3 volgend jaar na de kerstvakantie ook starten met de Stabilo-pen. Een mooie ontwikkeling! December, de feestmaand Data: 4 december Sinterklaasfeest. Kinderen zijn om uur vrij. 17 december Kerstviering. 18 december kinderen zijn om uur vrij. Dan begint de kerstvakantie. U ontvangt uiteraard nog informatie over deze feestelijkheden. De kinderen in de bovenbouw hebben inmiddels lootjes getrokken. Het is de bedoeling dat elk kind een cadeautje(s) voor 7, 50 koopt. (Niet meer en niet minder.) We verwachten dat er een surprise (een leuke, creatieve) wordt gemaakt en dat er een zelfbedacht gedichtje bij komt. De ouders van kinderen in groep 5 krijgen hier een aparte brief over.