Onderzoek Verhuren op internet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek Verhuren op internet"

Transcriptie

1 Onderzoek Verhuren op internet Onderzoek naar de aanwezigheid en vindbaarheid van verhuurders op het internet. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Slimhuren B.V. Juni 2012

2 Index 1.Highlights uit het onderzoek 2.Aanleiding van het onderzoek 3.Aanpak 4.Uitkomsten 5.Conclusie 6.Bijlagen

3 Highlights uit het onderzoek Het aantal zoekopdrachten voor het huren van materiaal is de afgelopen 5 jaar met gemiddeld 13% per jaar toegenomen; De sterkste toenames waren te zien in de segmenten Bouw (gemiddeld 19% per jaar) en Licht, beeld en geluid (gemiddeld 18% per jaar); Bijna 45% van de verhuurders heeft geen website; Van de verhuurders die wél een website hebben wordt in 51% van de gevallen prijsinformatie verstrekt; Ongeveer 24% van de verhuurders met een website biedt de mogelijkheid om direct een reservering te plaatsen; De vindbaarheid van verhuurders op internet is relatief slecht te noemen. In 65% van de gevallen werd de verhuurder überhaupt niet gevonden, of werd deze niet gevonden als gezocht werd op een combinatie van de belangrijkste productgroepen en de vestigingsplaats van de verhuurder. Het vergelijken van prijzen door huurders loont; dit wordt echter bemoeilijkt door verschillen in de opbouw van de totstandkoming van prijzen.

4 Aanleiding van het onderzoek Huurders van materialen maken meer en meer gebruik van het internet om zich te oriënteren. Zo is het aantal zoekopdrachten voor het huren van materialen de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 13% per jaar toegenomen. Het aantal Nederlanders dat zich in algemene zin eerst oriënteert op internet ligt inmiddels rond de 50% en neemt nog steeds toe. Het ligt dan ook in lijn der verwachting dat de stijgende lijn voor de verhuur van materialen zich door zal zetten en internet het belangrijkste oriëntatiekanaal gaat worden voor het vinden en kiezen van een verhuurder. Maar is de informatie die de oriënterende huurder zoekt wel beschikbaar op internet? Kan een huurder een goede vergelijking maken en leidt een oriëntatie via internet tot de beste keuze? De toename van het internet als oriëntatiekanaal voor huurders, maken dat dit interessante vragen zijn. Dit onderzoek geeft een eerste aanzet in de beantwoording van de hierboven geformuleerde vragen. 7.Samenvatting 8.Aanleiding van het onderzoek

5 Aanpak Op basis van de gegevens van de Kamer van Koophandel is een willekeurige selectie gemaakt van 250 (actieve) verhuurders. Deze verhuurders zijn gelijkmatig verdeeld over de categorieën Bouw, Horeca en evenementen, Licht, beeld en geluid, Vervoer en Vakantie en vrije tijd. Aan de hand van een vragenlijst (zie bijlage) is vervolgens per verhuurder een inventarisatie uitgevoerd. In deze inventarisatie zijn onder andere de volgende vragen opgenomen: 1. Is de verhuurder te vinden op internet? Kan worden vastgesteld dat deze daadwerkelijk als verhuurder is aan te merken en nog actief is; in de gevallen waarin deze vraag met nee moest worden beantwoord is deze verhuurder buiten de onderzoeksresultaten gehouden. 2. Heeft de verhuurder een website? 3. Verschaft de verhuurder concrete prijsinformatie op de website? 4. Biedt de website de mogelijkheid direct een reservering te plaatsen? 5. Sluit de vindbaarheid van de verhuurder op internet aan op het bedieningsgebied van deze verhuurder? De uitkomsten van deze inventarisatie geven een goede indruk van de vindbaarheid van verhuurders op het internet. Om ook het aspect vergelijkbaarheid af te dekken, is voor 10 concrete verhuurproducten de prijs vergeleken van 10 verschillende verhuurders. Naast een vergelijking van de absolute prijs is daarbij ook gelet op de vergelijkbaarheid van de verschillende prijzen.

6 Uitkomsten

7 De oriëntatie van huurders op het internet begint vrijwel altijd door gebruik te maken van een zoekmachine. Het marktaandeel van de zoekmachine van Google in Nederland ligt rond de 93% (o.b.v. onderzoek van Checkit, Comscore en RMI). Voor de inventarisatie van de ontwikkeling van het aantal zoekopdrachten en de beoordeling van de vindbaarheid van verhuurders is de zoekmachine van Google daarom als uitgangspunt genomen. Ontwikkeling aantal zoekopdrachten Om de ontwikkeling van het aantal zoekopdrachten inzichtelijk te maken, is voor 55 verhuurproducten nagegaan hoe vaak deze producten werden gezocht in relatie met verhuur. De gehanteerde gegevens zijn afkomstig van Google Insights. Op totaalniveau blijkt het aantal zoekopdrachten dat betrekking heeft op huur en verhuur van materialen de afgelopen 5 jaar met gemiddeld 13% per jaar te zijn toegenomen. In de bijlage is een grafiek opgenomen met de ontwikkeling uitgesplitst naar de verschillende segmenten binnen de verhuurbranche. Met name in de segmenten Bouw en Licht, beeld en geluid, is het aantal zoekopdrachten sterk toegenomen. Deze toename bedroeg over de periode 2007 tot en met 2012 gemiddeld respectievelijk 19% en 18% per jaar. Dit duidt erop dat huurders in deze segmenten zich meer en meer oriënteren en mogelijk ook selecteren op het internet.

8 Uitkomsten ten aanzien van vindbaarheid verhuurders Van de 250 geselecteerde verhuurders, kon in 13% van de gevallen niet vastgesteld worden of deze nog actief zijn in de verhuur. Dit is opmerkelijk, omdat ze nog wel als zodanig ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Deze groep verhuurders is buiten beschouwing gelaten in de uiteindelijke uitkomsten van het onderzoek. Van de verhuurders waarvan vastgesteld kon worden dat deze als zodanig actief zijn, bleek 45% geen website te hebben. Een deel van deze groep heeft bijvoorbeeld wel een vermelding in de telefoongids of de gouden gids. Hieruit is echter niet op te maken welke materialen de verhuurder verhuurt. Voor bestaande klanten die uitsluitend een telefoonnummer nodig hebben is dat prima. Voor nieuwe klanten (oriënterende huurders) heeft een dergelijke vermelding echter geen toegevoegde waarde. Van de verhuurders die wél een website hebben, wordt in 51% van de gevallen prijsinformatie verstrekt. Het betreft veelal een algemene indicatie; voor een concrete prijsopgaaf dient veelal contact opgenomen te worden. 24% van de verhuurders met website (op de totale populatie bedraagt dit percentage 13%) biedt een mogelijkheid om direct een bestelling te plaatsen en te reserveren. Voor wat betreft de vindbaarheid is in kaart gebracht hoe (websites van) verhuurders scoren in de zoekresultaten. Per verhuurder is op basis van de 10 belangrijkste verhuurobjecten geïnventariseerd of het zoeken op productomschrijving + verhuur + vestigingsplaats leidt tot een vermelding op de eerste pagina van de zoekresultaten. Daarna is eenzelfde exercitie uitgevoerd, maar dan in combinatie met plaatsnamen die binnen een straal van 15 kilometer van de verhuurder liggen.

9 De uitkomsten zijn als volgt: 16% van de verhuurders wordt zowel gevonden door te zoeken op de combinatie van de belangrijkste verhuurproducten en de vestigingsplaats, als op de combinatie van belangrijkste verhuurproducten en andere plaatsen in het bedieningsgebied van de verhuurder. Daarnaast wordt 18% van de verhuurders wel gevonden op de combinatie verhuurproduct/vestigingsplaats, maar niet gevonden in combinatie met omliggende plaatsen. Dit terwijl deze plaatsen in vrijwel alle gevallen tot het bedieningsgebied van de verhuurder behoren zoals toegelicht op de website. In de resterende 66% van de gevallen werd de verhuurder niet gevonden als werd gezocht op de belangrijkste verhuurproducten in combinatie met de vestigingsplaats. Op basis van bovenstaande uitkomsten kan worden geconcludeerd dat een groot deel van de verhuurders het internet als middel om omzet te genereren vooralsnog links laat liggen. In veel situaties worden deze verhuurders niet gevonden in de regio waarin ze actief zijn. Slechts 16% van de verhuurders is daadwerkelijk goed vindbaar voor huurders en weet internet in te zetten als een kanaal om nieuwe opdrachten te werven. Een andere conclusie is dat het in bepaalde regio s voor verhuurders moeilijk is hoog in de zoekresultaten te eindigen. Met name in grotere steden, waar vele verhuurders actief zijn, is het dringen geblazen op de eerste pagina van de zoekresultaten. Er zijn immers maar 21 plekken beschikbaar (waarvan 11 betaald en 10 onbetaald). Naarmate het aantal verhuurders dat zich actief gaat profileren op internet toeneemt, zal ook de concurrentie om hoog te eindigen in de zoekresultaten verder toenemen.

10 Uitkomsten naar aanleiding van de prijsvergelijking Voor de prijsvergelijking is een selectie gemaakt van 10 veel gehuurde objecten (zie bijlage). Per object zijn 10 prijsindicaties/offertes vergeleken van verschillende verhuurders. De uitkomsten zijn als volgt: Prijsopbouw indicatie/offertes loopt sterk uiteen; in de prijsindicaties wordt verschillend omgegaan met zaken als BTW (inclusief/exclusief), verzekeringskosten, kosten voor slijtage, schoonmaakkosten etc., waardoor de vergelijkbaarheid negatief wordt beïnvloed; Dit wordt versterkt doordat de tijdseenheden waarmee verhuurders rekenen verschillen (per dagdeel, per uur, per dag). Een goede vergelijking op basis van de informatie op websites is daardoor erg moeilijk; De gemiddelde bandbreedte tussen de hoogste en laagste prijs van de uitgevoerde vergelijkingen bedraagt ruim 30%. De eerste conclusie die op basis van bovenstaande uitkomsten getrokken kan worden, is dat het uitvoeren van een goede prijsvergelijking door de huurder een behoorlijk voordeel op kan leveren. Daarbij zal deze per situatie een afweging maken tussen de prijs en de kwaliteit/betrouwbaarheid van de verhuurder. De verschillen in de tariefsstructuur die verhuurders hanteren bemoeilijken echter een goede vergelijking. Dit vormt tevens een belemmering voor de huurders die zich via internet willen oriënteren. Verhuurders die dit inzien en daar adequaat op inspelen kunnen mogelijk een voordeel behalen.

11 Colofon Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Slimhuren B.V. met behulp van studenten van de RUG en het Noorderpoortcollege. De inhoud en uitkomsten van dit onderzoek zijn met de uiterste zorg samengesteld. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor beslissingen die worden genomen op basis van onze uitkomsten. Niets uit deze publicatie mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming worden gekopieerd, overgenomen of op andere wijze worden verspreid. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Slimhuren B.V. onder telefoonnummer of door een te sturen naar info@slimhuren.nl Geraadpleegde bronnen: - Google Insights - Google Site Clicks - Onderzoeksrapporten Check It, RMI en Comscore met betrekking tot bepaling marktaandeel zoekmachines - Onderzoek GFK ( De markt in Cijfers ) en Thuiswinkelen.org met betrekking tot de ontwikkeling van het internetgedrag van kopers Slimhuren BV Kadijk AT Groningen info@slimhuren.nl

12 Bijlagen

13 Bijlage 1 ontwikkeling zoekopdrachten per segment Ontwikkeling aantal zoekopdrachten per segment tussen 2007 en 2012: Segment Totale groei 07-12* Gemiddelde groei per jaar Bouw en klussen 95% 19% Horeca en evenementen 51% 10% Licht beeld en geluid 91% 18% Vervoer 53% 11% Kantoor en beurs 52% 10% Vakantie en vrije tijd 51% 10% *Op basis van Google Insights d.d. 21 mei 2012 Top 10 verhuurproducten met hoogste stijging in het aantal zoekopdrachten tussen 2007 en Container huren 357% 2 Springkussen huren 303% 3 Zwembad huren 270% 4 Solex huren 263% 5 TV huren 236% 6 Hoogwerker huren 228% 7 Kango huren 228% 8 Graafmachine huren 219% 1 Steiger huren 212% 2 Fiets huren 196% 29. Samenvatting

14 Bijlage 2 Vragenlijst beoordeling vindbaarheid verhuurder Gehanteerde onderzoeks-matrix: Naam verhuurder Algemene vindbaarheid Website ja/nee Prijsinfo op site ja/nee Vindbaarheid vestigingsplaats Vindbaarheid andere plaatsen A B C Toelichting: Algemene vindbaarheid zoeken op naam + n.a.w. gegevens is verhuurder vindbaar? Kan worden vastgesteld dat het daadwerkelijk een verhuurder betreft? Zo ja akkoord zo nee, niet meenemen in verdere onderzoek. Website ja/nee heeft de verhuurder een eigen website? Een eigen pagina op een verzamelsite wordt als ja aangemerkt. Prijsinformatie - geeft de verhuurder op de website inzicht in prijzen voor (een deel van) de verhuurproducten? Vindbaarheid vestigingsplaats Selecteer 10 verhuurproducten van de verhuurder. Voer voor deze 10 producten zoekopdrachten uit in google met de combinatie product (1 t/m 10), verhuur/huren en vestigingsplaats. Als de verhuurder op minimaal 6 van de 10 combinaties gevonden wordt is de uitkomst Ja. Anders is de uitkomst Nee. Vindbaarheid andere plaatsen selecteer (indien mogelijk) drie alternatieve plaatsen binnen een straal van 15 km van het vestigingsadres van de verhuurder. Voer de 10 zoekopdrachten nogmaals uit, maar dan in combinatie met deze 3 plaatsen. Als de verhuurder in meer dan 15 van de 30 zoekopdrachten wordt gevonden is het antwoord Ja. Indien het aantal lager is, is het antwoord Nee. 35. Samenvatting

15 Bijlage 3 Verhuurproducten prijsvergelijking De onderstaande huurvragen zijn gebruikt voor het uitvoeren van de prijsvergelijking: Productomschrijving Toelichting Verschil hoogste/laagste prijs* Rodeostier - Zelf opbouwen/afbreken - Afhalen - Gehele dag - Inclusief b.t.w. en bijkomende kosten Hoogwerker - 1 dag - Type schaarhoogwerker - Werkhoogte 12 meter - Diesel - Kale prijs (zonder bezorging, inclusief b.t.w. en bijkomende kosten) Tuinfrees - 1 week - Compact model - 1,5 PK Benzine - Afhalen en terugbrengen inclusief bijkomende kosten en b.t.w. Opsteekladder - 1 week - Lengte 10 meter - Afhalen en terugbrengen Mini Cooper Cabrio - 1 dag - Exclusief benzinekosten, verzekeringskosten etc. Beamer - 1 Dag - Klein model, zonder scherm of statief - Prijs excl. Bezorgen / overige bijkomende kosten Mobiele bar - Met 1 spoelbak / tappunt - Standaard model - Voor 1 dag - Zelf af te halen en te retourneren *Opmerking: het betreft allemaal huurvragen zonder transport. Afhankelijk van de specifieke situatie kunnen de prijsverschillen daardoor anders uitpakken. Daarnaast is hier uitsluitend het prijsaspect beoordeeld. Het kwaliteitsaspect ( samen met de prijs het belangrijkste criterium voor een huurder) is niet belicht. 41. Samenvatting 29% 38% 37% 35% 16% 49% 40%

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend

Onderzoek vindbaarheid online travel 2009. Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Onderzoek vindbaarheid online travel 2009 Vindbaarheid toonaangevende online reisaanbieders teleurstellend Datum: 27-04-2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.2 Samenvatting 3 1.3 RankInspector 4 2. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Uittenbogerd Heukelum B.V. Verhuurgids

Uittenbogerd Heukelum B.V. Verhuurgids Uittenbogerd Heukelum B.V. Verhuurgids Uittenbogerd Heukelum B.V. Uittenbogerd Heukelum B.V. is een toonaangevend landbouwmechanisatie en grondverzetmachinebedrijf in Midden-Nederland. Wij bieden een compleet

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Plan van Aanpak. November 2003. Student Naam: David Fremeijer Studentnr: 0249432 E-mail: david@fremeijer.net

Plan van Aanpak. Plan van Aanpak. November 2003. Student Naam: David Fremeijer Studentnr: 0249432 E-mail: david@fremeijer.net Plan van Aanpak Plan van Aanpak November 2003 Student Naam: David Fremeijer Studentnr: 0249432 E-mail: david@fremeijer.net Universiteit Nijmegen Begeleider: Theo van der Weide Referent: Gert Veldhuijzen

Nadere informatie

Trendonderzoek Dialoogmedia

Trendonderzoek Dialoogmedia Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument 1. Organisaties hebben de mogelijkheid om via een breed scala van kanalen een rechtstreekse dialoog met de consument aan te gaan en te onderhouden.

Nadere informatie

Stand van zaken op de energiemarkt

Stand van zaken op de energiemarkt Stand van zaken op de energiemarkt Onderzoek energiemarkt consumenten Rapportage kerncijfers Tweede halfjaar 12 Majka van Doorn, research consultant Thijs Hendrix, senior research consultant 14 uari 13

Nadere informatie

Hoofdstuk 14. Gemeentelijke website

Hoofdstuk 14. Gemeentelijke website Hoofdstuk 14. Gemeentelijke website Samenvatting Van alle Leidenaren heeft 87% de beschikking over internet: 84% beschikt ook thuis over internet, 3% alleen elders. De beschikking over internet is hiermee

Nadere informatie

Adverteren op SERC.nl

Adverteren op SERC.nl Adverteren op SERC.nl Inhoudsopgave INLEIDING... 1 ADVERTENTIEPAKKETTEN... 1 PAKKET 38... 1 PAKKET 150... 2 STATISTIEKEN... 3 DIRECT ADVERTEREN OP SERC... 4 VOORWAARDEN ADVERTEREN OP SERC... 5 Inleiding

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde A1-2 vwo 2007-II

Eindexamen wiskunde A1-2 vwo 2007-II Vakanties In het najaar van 2003 is een enquête gehouden onder 3000 Nederlanders waarin gevraagd werd op welke wijze zij hun vakantie hadden geboekt in de jaren 2002 en 2003. Men onderscheidde daarbij

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Zowel online als offline

Zowel online als offline Zowel online als offline reclame creëren online interesse in een merk Volgens bepaalde experts dient reclame tegenwoordig slechts een enkel doel: de consument naar de website van het betrokken merk lokken

Nadere informatie

Hoofdstuk 15. Gemeentelijke website

Hoofdstuk 15. Gemeentelijke website Hoofdstuk 15. Gemeentelijke website Samenvatting Van alle Leidenaren heeft 88% de beschikking over internet: 85% beschikt ook thuis over internet, alleen elders. Dit is vergelijkbaar met vorig jaar. De

Nadere informatie

Voorwaarden en Garantie Bij bestelling of reserveren van een workshop gaat de koper akkoord met deze algemene voorwaarden.

Voorwaarden en Garantie Bij bestelling of reserveren van een workshop gaat de koper akkoord met deze algemene voorwaarden. Voorwaarden en Garantie Bij bestelling of reserveren van een workshop gaat de koper akkoord met deze algemene voorwaarden. Levering De artikelen van Lekker Bling zijn veelal handgemaakt en kunnen enigszins

Nadere informatie

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Ten opzichte van het vorige kwartaal zien we in Q2 van 2009 een zeer lichte stijging van de gemiddelde CPC. Adverteerders blijven nog altijd inzetten op Search en

Nadere informatie

Hoofdstuk 9. Gemeentelijke website

Hoofdstuk 9. Gemeentelijke website Hoofdstuk 9. Gemeentelijke website Samenvatting Het percentage Leidenaren dat thuis kan beschikken over internet is, na een snelle toename in eerdere jaren, dit jaar vrijwel gestabiliseerd tot op 77%.

Nadere informatie

Check Je Kamer Rapportage 2014

Check Je Kamer Rapportage 2014 Check Je Kamer Rapportage 2014 Kwantitatieve analyse van de studentenwoningmarkt April 2015 Dit is een uitgave van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Voor vragen of extra informatie kan gemaild worden

Nadere informatie

Huurovereenkomst M63sportcars

Huurovereenkomst M63sportcars Huurovereenkomst M63sportcars ONDERGETEKENDEN: M63 sportcars, h.o.d.n M63 Sportcars B.V. gevestigd te 2685 LV Poeldijk aan het adres Jupiter 67, ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 69386080,

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Samenvatting. Trendonderzoek Dialoogmedia. Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument. Editie 2010

Samenvatting. Trendonderzoek Dialoogmedia. Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument. Editie 2010 Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument Samenvatting Dit onderzoek is uitgevoerd door Synovate BV 1. Een uiteenlopende range aan directe kanalen maakt het bedrijven of organisaties

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

Hoofdstuk 18 Regionaal archief en Open monumentdagen

Hoofdstuk 18 Regionaal archief en Open monumentdagen Hoofdstuk 18 Regionaal archief en Open monumentdagen Samenvatting Regionaal Archief Leiden Eén op de vijf Leidenaren heeft het afgelopen jaar informatie gezocht over de geschiedenis van Leiden en omgeving

Nadere informatie

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Workshop. Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Workshop Zoekgedrag anno 2012: Wat is de impact op de Search strategie? EVEN VOORSTELLEN E: Joost.Verest@iProspect.com T: +31 (0) 6 27 02 32 89 AGENDA 1. Toen & Nu 2. Gebruik van de zoekmachine 3. Search

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

Exportmonitor 2011. Het noordelijke bedrijfsleven wordt steeds internationaler

Exportmonitor 2011. Het noordelijke bedrijfsleven wordt steeds internationaler Exportmonitor 2011 Het noordelijke bedrijfsleven wordt steeds internationaler Uit de Exportmonitor 2011 blijkt dat het noordelijk bedrijfsleven steeds meer aansluiting vindt bij de wereldeconomie. De Exportmonitor

Nadere informatie

Vakantiewerk in het mkb 2004

Vakantiewerk in het mkb 2004 Vakantiewerk in het mkb 2004 Koninklijke Vereniging MKB-Nederland Delft, 3 augustus 2004 Contactpersoon: dhr. drs. A. van Delft : 015 21 91 255, e-mail: delft@mkb.nl Copyright Koninklijke Vereniging MKB-Nederland,

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie BOUWLINGPLEIN 30 OOSTERHOUT

Vrijblijvende informatie BOUWLINGPLEIN 30 OOSTERHOUT Vrijblijvende informatie BOUWLINGPLEIN 30 OOSTERHOUT VRIJBLIJVENDE INFORMATIE BOUWLINGPLEIN 30 OOSTERHOUT Algemeen : Centraal in de Benelux, midden in het hart van Brabant ligt Oosterhout. Oosterhout

Nadere informatie

Trendonderzoek Dialoogmedia

Trendonderzoek Dialoogmedia Een periodiek onderzoek naar kanaalvoorkeuren van de consument 1. Organisaties hebben de mogelijkheid om via een breed scala van kanalen een rechtstreekse dialoog met de consument aan te gaan en te onderhouden.

Nadere informatie

Website optimalisatie zorgt voor omzet!

Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Pakketten en tarieven Hoe werkt een zoekmachine? Maatwerk SEO diensten Uitgebreid adviesrapport Contact Website optimalisatie zorgt voor omzet! Inleiding Hoe werkt een zoekmachine? De zoektocht

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Stationsstraat 43, 5038 EC Tilburg

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Stationsstraat 43, 5038 EC Tilburg Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed Te huur Stationsstraat 43, 5038 EC Tilburg Object Prachtige monumentale kantoorvilla. De mogelijkheden bestaat om per kamer vanaf circa 15m² of per verdieping

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur / Te koop Tijvoortsebaan 8, 5051 HJ Goirle

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur / Te koop Tijvoortsebaan 8, 5051 HJ Goirle Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed Te huur / Te koop Tijvoortsebaan 8, 5051 HJ Goirle Object Op bedrijventerrein Tijvoort gelegen hoogwaardig en nieuw gebouwd bedrijvencomplex Forza, bestaande

Nadere informatie

Resultaten Conjunctuurenquête jaar 2017

Resultaten Conjunctuurenquête jaar 2017 Willemstad, april 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Investeringsbelemmeringen... 3 Vertrouwen in de economie... 4 Vertrouwen in de toekomst... 5 Perceptie investeringsklimaat... 6 Conjunctuurindex... 7

Nadere informatie

Haaften, Molenstraat 21

Haaften, Molenstraat 21 Haaften, Molenstraat 21 OMSCHRIJVING: Te huur: multifunctioneel pand vanaf 20,= per m² per jaar! In dit bijzondere bedrijfsobject, gelegen aan de voet van de Waalbandijk in Haaften, zijn diverse gebruiksmogelijkheden

Nadere informatie

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X

GfK Group Media RAB Radar- Voorbeeldpresentatie Merk X fmcg. Februari 2008 RAB RADAR. Radio AD Awareness & Respons. Voorbeeldpresentatie Merk X RAB RADAR Radio AD Awareness & Respons Voorbeeldpresentatie Inhoud 1 Inleiding 2 Resultaten - Spontane en geholpen bekendheid - Herkenning radiocommercial en rapportcijfer - Teruggespeelde boodschap -

Nadere informatie

VVV Deelnameformulier 2014

VVV Deelnameformulier 2014 VVV Deelnameformulier 2014 VVV Zeeland Vakantie IK KIES VOOR: Accommodatiepakket 4B VVV Zeeland Vakantie: Eén vermelding op de website www.vvvzeeland.nl en www.zeelandvakantie.nl onder de betreffende categorie.

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

Onderzoek TNS NIPO naar thuiswinkelgedrag en de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg in Nederland

Onderzoek TNS NIPO naar thuiswinkelgedrag en de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg in Nederland Onderzoek TNS NIPO naar thuiswinkelgedrag en de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborg in Nederland In april 2013 heeft TNS NIPO in opdracht van Thuiswinkel.org een herhalingsonderzoek uitgevoerd naar

Nadere informatie

Energieprijsvergelijkers

Energieprijsvergelijkers Energieprijsvergelijkers Onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op het internet Den Haag, april 2006 Projectteam: drs. B.W. Postema drs. M.M. van Liere mr. D.F.J.M.

Nadere informatie

Samenvatting 3-meting effectonderzoek integratiecampagne. Onderzoek onder allochtone Nederlanders

Samenvatting 3-meting effectonderzoek integratiecampagne. Onderzoek onder allochtone Nederlanders Samenvatting 3-meting effectonderzoek integratiecampagne Onderzoek onder allochtone Nederlanders Samenvatting 3-meting effectonderzoek integratiecampagne Onderzoek onder allochtonen 1) Integratiecampagne

Nadere informatie

,= kosten koper

,= kosten koper A k e r s t r a a t 9 9 6 4 1 7 B L H E E R L E N T 0 4 5 5 7 1 7 9 7 6 M 0 6 2 5 3 2 9 3 8 6 w w w. t r o o s t o n r o e r e n d g o e d. n l i n f o @ t r o o s t o n r o e r e n d g o e d. n l S I

Nadere informatie

TE HUUR Ptolemaeuslaan 54. te Utrecht

TE HUUR Ptolemaeuslaan 54. te Utrecht TE HUUR Ptolemaeuslaan 54 te Utrecht Algemeen Zelfstandige luxueuze kantoorruimte voorzien van eigen toiletten en pantry. Hoogwaardig opleveringsniveau met gestucte wanden en plafonds en voorzien van lift.

Nadere informatie

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE

Nieuwe doelgroep. Bereik een... Brochure: Product informatie. Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL OPTIMALISATIE IN PERFECTIE OPTIMALISATIE IN PERFECTIE Bereik een... Nieuwe doelgroep Brochure: Product informatie Optimera.nl Mallemoolen 23 6901 GS Zevenaar - NL Telefoon: +31 (0)316 712 453 Fax: +31 (0)84 725 9405 O E-mail: info@optimera.nl

Nadere informatie

Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie

Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie 6 December 2002 Advies van het BIPT inzake het marktonderzoek in de context van de SMP bepaling op de markt van de huurlijnen. BIPT - Astrotoren

Nadere informatie

Hoofdstuk 9. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 10. Financiële situatie

Hoofdstuk 9. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 10. Financiële situatie Hoofdstuk 9. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 10. Financiële situatie Samenvatting Hfst 9. Trendvragen financiële situatie Jaarlijks worden drie trendvragen gesteld die inzicht geven in de financiële

Nadere informatie

De digitale customer journey

De digitale customer journey De digitale customer journey 1 Inhoudsopgave Search Informatie zoeken voor aankoop p.3 Belangrijkste informatiebron p.4 Gezochte informatie tijdens oriëntatieproces p.5 Shop Voorkeur voor manier van aankoop

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen raadskamer over het rapport Evaluatie Bestuurlijke Arrangementen Antillianengemeenten 2005-2008

Onderwerp Beantwoording vragen raadskamer over het rapport Evaluatie Bestuurlijke Arrangementen Antillianengemeenten 2005-2008 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen raadskamer over het rapport Evaluatie Bestuurlijke Arrangementen Antillianengemeenten 2005-2008 Programma / Programmanummer Integratie & Emancipatie

Nadere informatie

Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed. Huib Boissevain 28 oktober

Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed. Huib Boissevain 28 oktober Ontwikkelingen en kansen in supermarktvastgoed Huib Boissevain 28 oktober Over Annexum Ruim 15 jaar specialist in vastgoedbeleggingen 35 medewerkers die dagelijks met vastgoed bezig zijn Met een fondsvermogen

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

LelyStadsGeluiden. De mening van de jongeren gepeild. School en werk 2007

LelyStadsGeluiden. De mening van de jongeren gepeild. School en werk 2007 LelyStadsGeluiden De mening van de jongeren gepeild School en werk 007 In 007 hebben.37 jongeren meegewerkt aan de jongerenenquête. Het onderzoek had als doel om in kaart te brengen wat jongeren doen,

Nadere informatie

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Uw klant over beleggen Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Klantonderzoek Achtergrond onderzoek Onderzoek in de periode van 6 januari tot 16 januari 2017 Breed samengesteld panel uitgenodigd

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Evaluatie van de Digitale Werkplaats

Evaluatie van de Digitale Werkplaats Evaluatie van de Digitale Werkplaats 2016 Dialogic innovatie interactie 1 Datum Utrecht, 16 juni 2017 Auteurs Robbin te Velde Tessa Groot Beumer 2 Dialogic innovatie interactie Dialogic innovatie interactie

Nadere informatie

Online winkelen. & conversie. Affiliate marketing van de eerste impressie tot de laatste klik. tradedoubler.com

Online winkelen. & conversie. Affiliate marketing van de eerste impressie tot de laatste klik. tradedoubler.com Online winkelen & conversie Affiliate marketing van de eerste impressie tot de laatste klik Europese winkelaars richten zich eerst tot kanalen voor affiliate marketing wanneer zij inspiratie zoeken met

Nadere informatie

Evaluatie verordening Paracommercie

Evaluatie verordening Paracommercie * Evaluatie verordening Paracommercie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Dorpshuizen, MFC s en wijkgebouwen 4 3. Commerciële horeca 5 4. Conclusie 6 5. Advies 7 Pagina 2 van 8 1. Inleiding In de vergadering

Nadere informatie

Handleiding restaurants

Handleiding restaurants Handleiding restaurants Stap 1 t/m 4 Account aanmaken restaurants voor tafel reserveren of een vermelding Vanaf stap 5 Special aanmaken Stap 1 Ga naar www.bookdinners.nl. Stap 2 Klik rechts bovenin op

Nadere informatie

Hoe centraal staat de burger in uw gemeente? Overheid& ICT 2010. Willem Pieterson 26-04-10

Hoe centraal staat de burger in uw gemeente? Overheid& ICT 2010. Willem Pieterson 26-04-10 Hoe centraal staat de burger in uw gemeente? Overheid& ICT 2010 Willem Pieterson 26-04-10 Welkom 30 Minuten klantgerichtheid Willem Pieterson Sdu & Universiteit Twente/Center for e-government Studies Hoe

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

WMO MONITOR KWARTAAL : Samenvatting belangrijkste bevindingen

WMO MONITOR KWARTAAL : Samenvatting belangrijkste bevindingen WMO MONITOR KWARTAAL 4 211: Samenvatting belangrijkste bevindingen Financieel De totale overschrijding van de budgetten is in de loop van 211 teruggelopen en komt uit op 272.756. Na het tweede kwartaal

Nadere informatie

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object.

De opdrachtgever verklaart te handelen met toestemming van alle eventuele belanghebbende(n) van het te verhuren object. OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING BIJ VERHUUR De opdrachtgever Naam : Voornamen : Geboorteplaats : Geboortedatum : Woon/Correspondentieadres : Postcode, plaats : E-mail adres : Bankrekening : Telefoon thuis

Nadere informatie

Bekendheid Norm Gezond Bewegen

Bekendheid Norm Gezond Bewegen Bewonersonderzoek 2013 gemeente Deventer onderdeel Sport Nationale Norm Gezond Bewegen De Nationale Norm Gezond Bewegen is in 2013 bij 55% van de Deventenaren bekend. Dit percentage was in 2011 licht hoger

Nadere informatie

Doelgroepen TREND A variant

Doelgroepen TREND A variant Doelgroepen TREND A variant Kleidum Socrates 2013 Doelgroepen 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 1.1 Doelgroepen en Socrates... 5 1.2 Werkgebieden... 6 2 Doelgroepen en bereikbare voorraad... 7 2.1 Ontwikkeling

Nadere informatie

RESULTATEN CONJUNCTUURENQUETE 1STE HELFT 2018

RESULTATEN CONJUNCTUURENQUETE 1STE HELFT 2018 RESULTATEN CONJUNCTUURENQUETE 1STE HELFT 2018 Willemstad, september 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Investeringsbelemmeringen Vertrouwen in de economie... 4 Vertrouwen in de toekomst... 5 Perceptie investeringsklimaat...

Nadere informatie

Marktanalyse voor fysiotherapie in Utrecht

Marktanalyse voor fysiotherapie in Utrecht Marktanalyse voor fysiotherapie in Utrecht Whitepaper: Marktanalyse voor fysiotherapie in Utrecht In de whitepaper Marktanalyse voor fysiotherapeuten geven wij inzicht in: Financiële inzichten van de markt

Nadere informatie

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten?

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten? ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WONINGZOEKENDEN Wanneer zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing? Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere inschrijving, op elke bemiddelingsovereenkomst die wij met

Nadere informatie

CBS: Lichte toename werkenden, minder werklozen

CBS: Lichte toename werkenden, minder werklozen CBS: Lichte toename werkenden, minder werklozen Het aantal mensen met werk is in de periode februari-april met gemiddeld 2 duizend per maand toegenomen. Vooral jongeren en 45-plussers gingen aan de slag.

Nadere informatie

Dinsdag 17 april 2012 kick-off

Dinsdag 17 april 2012 kick-off Dinsdag 17 april 2012 kick-off Niek van Twillert Managing Director App HET Instrument Agenda Historie papieren Instrumentengids Instrumentengids.nl Oriëntatiegedrag potentiële klant 2012. App HET Instrument

Nadere informatie

AMERLAND CENTRAAL BRIELTJENSPOLDER 28B MADE

AMERLAND CENTRAAL BRIELTJENSPOLDER 28B MADE Vrijblijvende informatie AMERLAND CENTRAAL BRIELTJENSPOLDER 28B MADE VRIJBLIJVENDE INFORMATIE AMERLAND CENTRAAL BRIELTJENSPOLDER 28B MADE Algemeen : Made is een naastgelegen gemeente van de steden Oosterhout

Nadere informatie

BOVAG-RAI Aftersales Monitor 2017

BOVAG-RAI Aftersales Monitor 2017 BOVAG-RAI Aftersales Monitor 2017 BOVAG - RAI Vereniging 2018 Niets uit deze rapportage mag worden vermenigvuldigd, bewerkt en/of worden samengevat, in welke vorm dan ook, zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Jaarrapportage uwv.nl

Jaarrapportage uwv.nl Jaarrapportage uwv.nl 214 Publieksversie Jaarrapportage uwv.nl - 214 UWV Klant en Service Selfservice Webanalyse Inhoudsopgave Colofon Samenvatting 1. 1.1. 1.2. 1.3. 2. 2.1. 2.2. 3. 3.1. 4. 4.1. 4.2. Bezoeken

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Stationsstraat 29, 5038 EC Tilburg

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Stationsstraat 29, 5038 EC Tilburg Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed Te huur Stationsstraat 29, 5038 EC Tilburg Object Prachtige monumentale kantoorvilla, Stationsstraat 29, met een totale vloeroppervlakte van circa 765m² en

Nadere informatie

Verhuuroverzicht Touchscreens, Touchtafels, Large displays, LCD monitoren

Verhuuroverzicht Touchscreens, Touchtafels, Large displays, LCD monitoren Touchscreens, Touchtafels, Large displays, LCD monitoren Touchtafels Philips 42 multi-touch table PT-GT-55 Smart Table-32 Touchscreen / multi-touch / multi-user-touch PT-M-19W Philips Large LCD (touch)display

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Resultaten seizoensmeting zomervakantie 2017

Resultaten seizoensmeting zomervakantie 2017 Resultaten seizoensmeting zomervakantie 2017 Inhoud Resultaten seizoensmeting zomervakantie 2017... 1 Introductie... 2 De respondenten... 3 Algemeen beeld... 4 Meer of minder gasten?... 4 Meer of minder

Nadere informatie

ONLINE TOOL-TEST INZICHT IN DE ONLINE BELEVINGSWERELD VAN JONGEREN

ONLINE TOOL-TEST INZICHT IN DE ONLINE BELEVINGSWERELD VAN JONGEREN ONLINE TOOL-TEST INZICHT IN DE ONLINE BELEVINGSWERELD VAN JONGEREN YoungWorks, 25 juli, 2012 Rutger van den Berg E: rutgervdberg@youngworks.nl T: 020 4199840 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie...3 2 Young traffic

Nadere informatie

Opbouw. Onderzoeksrapport Onderzoek naar de kwaliteit van reacties op e-mails

Opbouw. Onderzoeksrapport Onderzoek naar de kwaliteit van reacties op e-mails [t] [f] [e] [w] Onderzoeksrapport Onderzoek naar de kwaliteit van reacties op e-mails Inleiding We zijn dit onderzoek begonnen om een beeld te krijgen van de kwaliteit van reacties op e-mails van verschillende

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur / Te koop Beneluxlaan 59-10, 5042 WK Tilburg

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur / Te koop Beneluxlaan 59-10, 5042 WK Tilburg Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed Te huur / Te koop Beneluxlaan 59-10, 5042 WK Tilburg Object In 2008 gebouwd bedrijfsobject, bestaande uit vijf aantrekkelijke en multifunctionele businessunits.

Nadere informatie

Resultaten Conjuntuurenquête jaar 2015

Resultaten Conjuntuurenquête jaar 2015 Resultaten Conjuntuurenquête jaar 2015 Willemstad, Mei 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Methodologie... 3 Resultaten conjunctuurenquête... 3 Concluderende opmerkingen... 17 1 CBS Curaçao mei 2016 Inleiding

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

WEBSITE APK WAAR KOMEN DE GEGEVENS VANDAAN?

WEBSITE APK WAAR KOMEN DE GEGEVENS VANDAAN? 1 WEBSITE APK WAAR KOMEN DE GEGEVENS VANDAAN? OPZET Voor het bepalen van de scores in de website APK wordt uitsluitend gebruik gemaakt van openbare gegevens of gegevens die direct uit uw website volgen.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

ONDERZOEK WEBSITE. Gemeente Hulst. GfK Panel Services I mei 2013. GfK 2013 Onderzoek website gemeente Hulst 31 mei 2013 1

ONDERZOEK WEBSITE. Gemeente Hulst. GfK Panel Services I mei 2013. GfK 2013 Onderzoek website gemeente Hulst 31 mei 2013 1 ONDERZOEK WEBSITE Gemeente Hulst GfK Panel Services I mei 2013 GfK 2013 Onderzoek website gemeente Hulst 31 mei 2013 1 Inhoudsopgave 1. Management Summary 2. Onderzoeksresultaten Gebruik website Zoekmachine

Nadere informatie

Hoofdstuk 10. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 11. Financiële situatie

Hoofdstuk 10. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 11. Financiële situatie Hoofdstuk 10. Trendvragen financiële situatie Hoofdstuk 11. Financiële situatie Samenvatting Hfst 10. Trendvragen financiële situatie Jaarlijks worden drie trendvragen gesteld die inzicht geven in de financiële

Nadere informatie

Jaarverslagenanalyse 2014 Accountantskosten zorgsector september 2015

Jaarverslagenanalyse 2014 Accountantskosten zorgsector september 2015 Jaarverslagenanalyse 2014 Accountantskosten zorgsector september 2015 Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg i.s.m. 1. Samenvatting 1.1 Inleiding Intrakoop heeft een analyse uitgevoerd op de accountantskosten

Nadere informatie

Resultaten conjunctuurenquête 1 e halfjaar 2015

Resultaten conjunctuurenquête 1 e halfjaar 2015 Resultaten conjunctuurenquête 1 e halfjaar 2015 Inleiding Chris M. Jager In mei en juni 2015 zijn in het kader van de conjunctuurenquête (CE) een groot aantal bedrijven benaderd met vragenlijsten. Doel

Nadere informatie

Checklist Webshop. Algemeen. Informatieverstrekking. Bestelproces. Ja Nee N.V.T.

Checklist Webshop. Algemeen. Informatieverstrekking. Bestelproces. Ja Nee N.V.T. Checklist webshop Niet alleen de layout en het hoog scoren in zoekmachines is belangrijk. Ook is het van belang dat de webshop voldoet aan de juridische eisen. Voldoet je webshop niet aan deze eisen dan

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Stationsstraat 41-43, 5038 EC Tilburg

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Stationsstraat 41-43, 5038 EC Tilburg Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed Te huur Stationsstraat 41-43, 5038 EC Tilburg Object Prachtige monumentale kantoorvilla, bestaande uit van oorsprong 2 objecten, momenteel geïntegreerd tot

Nadere informatie

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding?

SEO Linkbuilding. Wat is Linkbuilding? SEO Linkbuilding Wat is Linkbuilding? De experts zijn het er redelijk over eens: zoekmachine optimalisatie bestaat voor 50% uit het aanpassen van de titels op je site, het opzetten van een goede site structuur,

Nadere informatie

Bedrijfsnummer: 159. Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van. Matchcare re-integratie

Bedrijfsnummer: 159. Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van. Matchcare re-integratie Rapportage tevredenheidsonderzoek onder cliënten en opdrachtgevers van Matchcare re-integratie April 2009 1 Bedrijfsnaam: Matchcare re-integratie Inleiding Voor u ligt het rapport van het tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Inleiding Onderzoeksresultaten Conclusies

Inhoudsopgave 1 Inleiding Onderzoeksresultaten Conclusies NMa: Voordeel van Shoppen bij Financiële Producten - I - Oktober 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Onderzoeksresultaten 3 2.1 Jaarlijkse besparing per product voor de gemiddelde consument 4 2.2 Jaarlijks

Nadere informatie

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid?

Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Kennissessie zoekmachinemarketing (SEM) Hoe maximaliseer ik mijn online zichtbaarheid? Sander Lems Online Marketing Consultant Oxfam Novib netwerkbijeenkomst bedrijvenambassadeurs Olympisch stadion, Amsterdam

Nadere informatie

Examen VWO. wiskunde A1,2. tijdvak 2 woensdag 20 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VWO. wiskunde A1,2. tijdvak 2 woensdag 20 juni 13.30-16.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VWO 2007 tijdvak 2 woensdag 20 juni 13.30-16.30 uur wiskunde A1,2 Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 20 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 85 punten te behalen. Voor

Nadere informatie

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Jan Asselbergsweg 1, 5026 RP Tilburg

Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed. Te huur Jan Asselbergsweg 1, 5026 RP Tilburg Vrijblijvende informatie Commercieel vastgoed Te huur Jan Asselbergsweg 1, 5026 RP Tilburg Object In een vrijstaand kantoorgebouw gelegen op zichtlocatie aan de ingangsweg van bedrijvenpark het Laar, uitstekend

Nadere informatie

Kaap Hoornstroom 32, Huizen

Kaap Hoornstroom 32, Huizen Kaap Hoornstroom 32, Huizen TE HUUR 4.000,00 p.m. exclusief BTW Nienaber Makelaars Woning- & Bedrijfsmakelaardij Vastgoedmanagement Taxatie Albrechtlaan 14 C, Bussum T +31 (0)35 694 56 74 bussum@nienaber.nl

Nadere informatie

CO 2 -uitstootrapportage 2011

CO 2 -uitstootrapportage 2011 Programmabureau Klimaat en Energie CO 2 -uitstootrapportage 2011 Auteurs: Frank Diependaal en Theun Koelemij Databewerking: CE Delft, Cor Leguijt en Lonneke Wielders Inhoud 1 Samenvatting 3 2 Inleiding

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: 27 mei 2014 Opdrachtgever: Gemeente Maasdriel Auteur: Wendie Hardeman en Edwin van de Voort

MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: 27 mei 2014 Opdrachtgever: Gemeente Maasdriel Auteur: Wendie Hardeman en Edwin van de Voort MFC Heerewaarden Investering en exploitatiekosten Datum: Opdrachtgever: Auteur: 27 mei 2014 Gemeente Maasdriel Wendie Hardeman en Edwin van de Voort Inleiding In de periode februari mei 2014 is door en

Nadere informatie

Gieten. Marktscan. 18 december 2012

Gieten. Marktscan. 18 december 2012 Marktscan Gieten 18 december 2012 De in dit rapport vermelde gegevens zijn met grootst mogelijke zorg en nauwkeurigheid opgesteld en bieden een goede indicatie van de marktmogelijkheden in het betreffende

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Resultaten Conjunctuurenquete 1e helft 2014

Resultaten Conjunctuurenquete 1e helft 2014 Resultaten Conjunctuurenquete 1e helft 214 Willemstad, Maart 214 Inleiding In juni 214 zijn in het kader van de conjunctuurenquête (CE) de bedrijven benaderd met vragenlijsten op Curaçao. Doel van deze

Nadere informatie

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08

Glazen Huis peiling Leids JongerenPanel. Colofon. Serie Statistiek 2011 / 08 Glazen Huis 2011 peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 08 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie