Notulen 2 e Jaarbijeenkomst Stichting Centrum Management Waalwijk dinsdag 10 december Locatie: Café City Waalwijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen 2 e Jaarbijeenkomst Stichting Centrum Management Waalwijk dinsdag 10 december Locatie: Café City Waalwijk"

Transcriptie

1 Notulen 2 e Jaarbijeenkomst Stichting Centrum Management Waalwijk dinsdag 10 december Locatie: Café City Waalwijk Aanwezig: 38 leden Bestuursleden: Hans van Dijk, Peter Plaisier, Han de Nijs, Dennis van Dun en Jeffrey Kuijsten. Dagelijks bestuur: Ron Michels (voorzitter) Hans Brekelmans (secretaris) Theo Dankers (penningmeester) Jan de Roon (Centrummanager) Notulist (M. Kleijngeld) Niet aanwezig met afmelding: Marcel Veraa, Rutger van Happen, Kapsalon Divine, Thieu de Wit, Het vertaalhuis, Brasserie Danthé, Rituals, Bloemmarlou, Big Bazar en Kandinsky. Welkom De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Bijzonder welkom aan de heer H. Heuverling, wethouder gemeente Waalwijk was geen makkelijk jaar voor detailhandel. Consument maakt veel gebruik van internet en besteedt daarom minder bij fysieke winkels. Centrummanagement wil Waalwijk aantrekkelijker maken, zodat meer winkels zich hier gaan vestigen, het aantal bezoekers hoger wordt en op deze manier meer omzet te kunnen genereren. Er heeft afgelopen jaar een bestuurswijziging plaatsgevonden: we hebben afscheid genomen van voorzitter (Edward Gakeer) en Centrummanager (M. Schelfhorst). Hierdoor is een hiaat in de organisatie ontstaan. Het vernieuwde bestuur heeft een duidelijk koers. Aan de hand van een analyse is gekozen voor een andere invalshoek voor het Beleidsplan CM wil een heldere, transparante organisatie zijn, die realiseerbare en meetbare doelen stelt. Door een beperkt budget moeten er keuzes gemaakt worden. Vanuit dit oogpunt wil CM geen verwachtingen wekken die budgettair of om andere redenen niet realiseerbaar zijn. Voorstellen bestuur en Centrummanager Het bestuur en Jan de Roon stellen zich voor. Er kan volgens hem veel bereikt worden door samenwerking en een gezamenlijk uitstraling van het centrum van Waalwijk te creëren. Centrumondernemers kunnen elkaar hierin ondersteunen. Hij is tevreden met de

2 gepresenteerde plannen voor De doelen hierin zijn helder en hebben een duidelijke koers. Analyse door huidig bestuur van oude situatie CM CM kent abstracte, niet meetbare doelen. Er zijn veel (48) actiepunten zonder prioriteit of link naar beschikbaarheid middelen (is hier budget voor?) Hoe wordt dit qua manuur ingevuld? Daarnaast is er geen controle op de voortgang van de actiepunten. Er ontbreekt een managementstatuut en er is geen exacte taakstelling voor de Stuurgroep. Te veel werkgroepen met een vergadercultuur. Aanpassingen CM De doelstellingen zijn versimpeld en zijn teruggebracht naar 1 krachtige missie waar CM voor staat. De actiepunten zijn bekeken op prioriteit en controleerbaarheid: tijd, geld en menskracht. Daarnaast is de positie van de stuurgroep gedefinieerd: het (on)gevraagd adviseren aan het bestuur. Het aantal werkgroepen is teruggebracht van 6 naar 3: Werkgroep Kwaliteit, Werkgroep Evenementen & Communicatie en Werkgroep Veiligheid. Alle andere groepen worden hier ondergebracht. Primaire doelstelling (missie) CM Versterken van leefbaarheid en attractiviteit van het centrum door optimalisering van samenwerking Actiepunten: Uitgangspunt: realistische aanpak haalbaar, betaalbaar en meetbaar, termijn gebonden en controle op voortgang. Middelen zijn beperkt: bijdrage deelnemers/subsidies waarvan 33% vaste lasten (o.a. Centrummanager en huisvesting). Acties bestuur: Realiseren van een managementstatuut (31 januari 2014) Criteria voor ondersteuning evenementen (1 maart 2014) Evaluatie indeling centrumgebied, tarieven en heffingskosten (september 2014) Evaluatie convenanten met gemeente Waalwijk en Stichting Winkeliersvereniging De Els (oktober 2014) Participeren in uitwerking Detailhandelsvisie

3 Acties Centrummanager: Uitvoering bestuursbesluiten Adviseren (gevraagd/ongevraagd) bestuur Voorzitten Stuurgroep en 3 Werkgroepen Ondernemers bezoeken in verband met herkenbaarheid en communicatie Imago Centrummanagement versterken Beheren Evenementenkalender Centrum en databank winkelpanden (inclusief leegstand) Acties Stuurgroep: Gevraagd/ongevraagd adviseren bestuur over alle zaken die de stichting aangaan Inspelen op ontwikkelingen zoals Het Nieuwe Winkelen Thema Gastvrijheid verder uitdiepen (aantrekkelijkheid van centrum verhogen) Acties Werkgroep kwaliteit: Voorstellen voor kwaliteitsimpulsen ( ) Fatsoeneren doorsteek parkeerterrein Taxandria/Grotestraat (plan gereed eind februari 2014) Actie Lelijk Eendje (Zaken of panden waar nodig iets aan moet gebeuren) ( 3.000) Noodzaak bepalen brancheringsonderzoek (1 maart 2014 )( 2.000) Leegstand panden voorkomen en bestrijden (bv. lege etalages creatief benutten) Uniforme Kerstverlichting voor heel het centrum ( ) Slaappaal (Mr. van Coothstraat) geheel weg of venstertijden beperken Acties Werkgroep evenementen & Communicatie: Verlaging budget van naar Toepassen criteria centrumevenementen Goede mix grote en kleine evenementen (hierdoor gevarieerd publiek naar centrum) Uitwerking nieuwe concepten zoals Waalwijks Warenhuis, Raad het Cadeau en Huis van Sint Besluit over Waalwijk Post (digitaal of per post handhaven) (1 juni 2014) Idee uitwerken website voor (potentiële) bezoekers centrum (Tilburg.com, Drunen4You) Acties werkgroep Veiligheid: Voorstellen voor Veiligheidsplan Invoering cameratoezicht Graffiti bestrijding ( 5.500)

4 Reclamebelasting 2014 Er is een gewijzigde verordening reclamebelasting 2014: per vestiging in het Kernwinkelgebied is de reclamebelasting vastgesteld op 572,20 en in de aanloopstraten 286,10. Het gebied is aangepast; de Winterdijk is afgevallen en Julianastraat is geen kernwinkelgebied maar aanloopstraat geworden. De heffing wordt bepaald naar rato (tijdsgelang). Evaluatie in september. Begroting 2014 (zie bijlage) De penningmeester stelt dat er quitte is gespeeld in De begroting voor 2014 kent een andere verdeling. (Zie hiervoor bijlage) Totaal voor evenementen is t.o.v in De jaarafsluiting van 2013 is in juni 2014 gereed. De nadruk ligt op kwaliteitsimpulsen, (begroot op ) hiermee gaat de Werkgroep Kwaliteit aan de slag. Vragen n.a.v. beleidsplan: Pierre Dielemans meldt dat er onduidelijkheid is over de datum voor Waalwijk Modestad. Deze datum staat volgens hem al vast: het 1 e volle weekend van september. Eind december zal deze datum officieel bekend worden. Rondvraag Feestverlichting wordt uitgebreid, waar komt volgend jaar deze verlichting te hangen? Jan de Roon geeft aan dat in opdracht van het bestuur het hele centrum wordt voorzien van eenduidige feestverlichting. (Stationsstraat van Zuid naar voormalig gemeentehuis, Grotestraat links, rechts en De Els). In januari 2014 zijn afspraken gemaakt met 2 leveranciers. Wordt het begin van de Bernhardstraat hier ook in meegenomen? Dit moet volgens Jan de Roon nog bekeken worden. Parkeerterrein Coppens: Gevraagd wordt waarom dit betaald parkeerterrein niet gebruikt kan worden voor winkelpersoneel. Ron Michels meldt dat volgens de gemeente een gereduceerd tarief mogelijk is, (226 euro/jaar). Hoogte parkeervergunningen: Volgens Hans Brekelmans is het een misverstand dat gemeenteambtenaren gratis mogen parkeren. De gemeente koopt plaatsen in en de ambtenaren betalen een eigen bijdrage van 57,15 (over 2013). Ook ondernemer hebben deze mogelijkheid om parkeerplaatsen in te kopen voor hun personeel. Volgens de leden is dit lastig voor kleine ondernemers en eenmanszaken.

5 Sponsoren Waalwijk Modestad/rol CM: Theo Dankers: CM zegt jaarlijks 8.500,- toe. Verder wil CM via social media aandacht aan Modestad geven om meer sponsors te genereren. Pierre Dielemans licht toe dat momenteel de organisatie op 2 mensen rust, terwijl dit voorheen door een grotere groep werd ondersteund. Fietsers in het centrum: Dit blijft een aandachtspunt. Op de eerder gehouden enquête is geen representatieve uitslag gekomen (te weinig respons). CM wil graag de Waalwijkse ondernemers hierin betrekken. De gemeente (in deze vertegenwoordigd door wethouder Henk Heuverling) heeft echter van de WOF een negatief advies gekregen. Op dit moment is CM nog niet in de WOF (Waalwijkse Ondernemers Federatie) vertegenwoordigd. Hans van Dijk geeft aan dat het erg onduidelijk wordt als er nog een overkoepelende organisatie (WOF) naast het CM is, die hierover inspraak heeft met de gemeente. CM zou de partij moeten zijn om het centrum te vertegenwoordigen. Afspraak is dat Jan de Roon gaat plaatsnemen in de WOF. Reclamebelasting Dit is een gemeentelijke heffing. Incasso lig ook bij de gemeente. Volgens CM hebben alle ondernemers de heffing voldaan. Op de vraag of dit niet naar WOZ-waarde bepaald kan worden, antwoordt de voorzitter dat hier momenteel geen aanpassing in mogelijk is. Tijdens het evaluatiemoment (convenant loopt tot 2015) wordt samen met de gemeente besproken of hier een aanpassing in gemaakt kan worden. Jaarbijeenkomst in andere maand plannen I.v.m. drukte in maand december is het voor veel ondernemers prettiger de bijeenkomst op een ander tijdstip te plannen. Extra Koopavonden Meer uniformiteit in de openingstijden. Een aantal winkels zijn niet geopend tijdens de extra koopavonden. CM gaat proberen meer eenduidigheid hierin te krijgen. Dit is een actiepunt voor de werkgroep. Ook de sluitingstijden zullen hierin worden meegenomen. Koopzondagen en gratis parkeren Vanaf januari is elke laatste zondag van de maand koopzondag. Parkeren op koopzondagen wordt gratis. Daarnaast zullen er in december extra koopzondagen zijn i.v.m. de feestdagen. Containers in de grond Zou CM mee kunnen denken over het plaatsen van containers in de grond? (Ina van Cromvoirt). In principe ligt de verantwoordelijkheid bij de ondernemers zelf. CM wil informeren bij leveranciers naar de mogelijkheden en komt hier in het 2 e kwartaal op terug.

6 Waalwijk Post Complimenten over de vernieuwde Waalwijk Post vanuit de ondernemers. Ziet er leuk en fris uit. Wellicht een idee om steeds een ondernemer aan het woord te laten komen. WP is ook digitaal beschikbaar. Het voordeel van drukwerk is dat alle medewerkers de mogelijkheid krijgen WP te lezen. Gebiedsbepaling-reclameheffing Hoe wordt de aanloopstraat bepaald? (dhr. Benders, Stationsstraat Zuid) Dit wordt door de gemeente op advies van CM bepaald. Het gebied bepaalt de reclamebelasting en wordt collectief gedragen, ongeacht de aard van de onderneming. Pandeigenaren krijgen de aanslag voor de reclameheffing. Het wordt juist aangemoedigd door CM om leegstaande panden te verfraaien of te verlichten i.k.v. leegstand. Irenestraat valt niet onder de gebiedsbepaling momenteel. Dit wordt meegenomen in de evaluatie. Bestickering C&A zijde Grotestraat weg Volgens CM gaat dat niet lukken i.v.m de kosten, zoals aangegeven door C&A. CM bekijkt of dit nog verfraaid kan worden middels banken etc. aan die zijde. Houten bankjes CM geeft aan dat de grootste kostenpost hiervoor het verwijderen, monteren en verankeren is. Wellicht kan de Overlaat hier een rol in spelen, maar is op dit moment nog geen volledig budget voor. Investering Straattheater/Moonlightshopping In beide evenementen wordt geïnvesteerd. Moonlightshoppen is dit jaar gekoppeld aan de Santa Run. Straattheater trekt zo n bezoekers (winkels geopend) en de kosten hiervoor worden door CM, gemeente en horeca betaald. CM probeert amusement te koppelen aan winkelopenstellingen en zodoende het winkelen in Waalwijk aantrekkelijker te maken. Afsluiting CM bedankt alle leden voor hun aanwezigheid en bijdrage. CM benadrukt nogmaals een open en laagdrempelige organisatie te willen zijn. Jan de Roon is spreekbuis voor zowel het bestuur als de leden.

BELEIDSPLAN EN ACTIEPUNTEN 2014

BELEIDSPLAN EN ACTIEPUNTEN 2014 BELEIDSPLAN EN ACTIEPUNTEN 2014 25 november 2013 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING pagina 03 2. ORGANISATIE pagina 03 3. DOELSTELLINGEN pagina 06 4. ACTIEPUNTEN pagina 07 5. BEGROTING pagina 14 6. EPILOOG pagina

Nadere informatie

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding

Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Centrum Management - Plan van Aanpak (2013) 1. Inleiding Deze notitie beschrijft het Plan van Aanpak en stappenplan voor de herinvoering van centrummanagement in Valkenswaard. Achtereenvolgens wordt ingegaan

Nadere informatie

Convenant Centrummanagement Valkenswaard

Convenant Centrummanagement Valkenswaard Convenant Centrummanagement Valkenswaard Stichting Centrum-Management Valkenswaard Gemeente Valkenswaard Valkenswaard, juli 2014 1 Convenant Centrummanagement Valkenswaard Gesloten tussen het college van

Nadere informatie

Oosterhout: de Beste Binnenstad?! Actieplan voor nominatie Beste Binnenstad 2013-2015

Oosterhout: de Beste Binnenstad?! Actieplan voor nominatie Beste Binnenstad 2013-2015 : de Beste Binnenstad?! Actieplan voor nominatie Beste Binnenstad 2013-2015 januari 2012 Waarom De Beste Binnenstad? De wereld om ons heen verandert. Veranderend consumentengedrag en vooral de daarmee

Nadere informatie

Waalwijkse Ondernemers Federatie Beleidsplan 2014-2017

Waalwijkse Ondernemers Federatie Beleidsplan 2014-2017 Waalwijkse Ondernemers Federatie Beleidsplan 2014-2017 Inhoudsopgave Voorwoord WOF 3 Centrum Waalwijk 4 Winkelcentrum De Els 5 Bloemenoordplein 6 Sprang-Capelle en Waspik 7 Over de WOF 8 Kernpunten uit

Nadere informatie

BIZ PLAN. Goor Collectief

BIZ PLAN. Goor Collectief BIZ PLAN Goor Collectief Versie 1.1, 22 oktober 2017 Opgesteld door: Goor Collectief BIZ Plan 2018-2022 Pagina 1 van 10 Centrum van Goor Goor Collectief INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. UITLEG OVER DE

Nadere informatie

Informatieavond reclamebelasting

Informatieavond reclamebelasting Informatieavond reclamebelasting 9 april 2015 2-7-2015 1 Indeling van de avond Openingswoord door wethouder Ricky van den Aker Update over vrij parkeren Toelichting nieuwe reclamebelasting Enkele vragen

Nadere informatie

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop!

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop! Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek Goor als winkelhart van de Hof van Twente aangevuld met muzikale elementen: Beeld bepalende elementen (muziekkoepel etc.); Muzikale evenementen (zie Bigband festival);

Nadere informatie

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn

Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Intentieverklaring Versterking economisch positie Centrum Alphen aan den Rijn Inleiding Het centrum van Alphen aan den Rijn is de ontmoetingsplaats, het culturele- en koopcentrum voor de inwoners van Alphen

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname

Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00869 Onderwerp Raadsmededeling over: Stand van zaken uitwerking detailhandelsvisie - Ter kennisname Beknopte samenvatting Op 13

Nadere informatie

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Jaarplan 2017 Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Algemeen Voor u ligt het Jaarplan 2017 van het Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend (BOF). Het beoogt een globaal beeld te verschaffen over de strategie,

Nadere informatie

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius

BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius BIZ Cruquius projectplan Een initiatief van Stichting Woonboulevard Cruquius Hoofdstuk: Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Waarom een BIZ voor Cruquius?... 3 Wat gaat de BIZ Cruquius doen?...

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

Evaluatie vaststellen koopzondagen

Evaluatie vaststellen koopzondagen Evaluatie vaststellen koopzondagen Bijeenkomst op 22 mei 2008 in het stadhuis van Doetinchem. Aanwezig: Wehlse Ondernemers Vereniging: Woonboulevard Wijnbergen: Tuinbranche: Boulevard Oost: City manager/st.

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016

Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 Biz Plan 2016 BIZ Ondernemers Driebergen (BIZ 3B) Activiteitenplan Verantwoording Begroting 2016 BIZ DRIEBERGEN (BIZ 3B) Versie april 2015 Activiteiten 2016 Een Bedrijven Investerings Zone (verder te noemen

Nadere informatie

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering.

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr.: 14 Onderwerp: Vaststellen evenementenbeleid vervat in de nota Op en Top Valkenburg aan de Geul 2014-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Ondernemersavond 11 maart 2013

Ondernemersavond 11 maart 2013 Ondernemersavond 11 maart 2013 19.45 uur Welkom 19.50 uur Ondernemersenquête 20.15 uur korte pauze 20.30 uur Kwaliteitscatalogus stadscentrum 21.15 uur Afsluiting/hapje/drankje Ondernemersenquête - ca.

Nadere informatie

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev.

Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Bijstelling Beleid-/activiteitenplan Centrummanagement Asten 2013 ev. Augustus 2013. 1 1. Ondernemersfonds. Na enkele jaren met eenmalige bijdragen gewerkt te hebben, is in 2012 door het algemeen bestuur

Nadere informatie

Notulen Werkgroep Eerbeek

Notulen Werkgroep Eerbeek Notulen Werkgroep Eerbeek Datum: 19 maart 2009 Locatie: Café Spoorzicht, Eerbeek Vergadering: 2 Aanwezig: Rudi Theunissen, Bas Assink, Marina Propadalo (Kuiper Compagnons), Hein Reusken, Casper Heine,

Nadere informatie

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen 2 COLOFON Opdrachtgever: Ondernemingsvereniging GO-Olst & Plaatselijk Belang Olst Datum: 31 augustus 2015 3 SAMENVATTING In Olst

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse

Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse Actieplan Aantrekkelijker Stadscentrum Spijkenisse Aanleiding Het stadcentrum van Spijkenisse is veel besproken in Nissewaard. De algemene beleving bij de inwoners van Nissewaard is dat er door het huidige

Nadere informatie

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen)

Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht. Jaarplan 2015. (eerste versie op hoofdlijnen) Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarplan 2015 (eerste versie op hoofdlijnen) Versie 2.0 27 maart 2015 1. Inleiding De POBD is een vereniging die als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan

Nadere informatie

Ontwikkelingen Centrum

Ontwikkelingen Centrum Informatiebrief Ontwikkelingen Centrum 21 juli 2015 Jong en oud, ondernemers, inwoners, toeristen, werknemers: alles komt samen in het Centrum van Boxtel. Dit betekent ook dat het Centrum een onderwerp

Nadere informatie

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan

Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Uitwerking Plan van Aanpak Fahrenheitstraat/Thomsonlaan Tessa Bruigom Projectleider Winkelstraten Dienst stedelijke Ontwikkeling Den Haag, 19 mei 2010 Achtergrond 2009 Plan van Aanpak 'De Fahrenheit' door

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

voor het instellen v a n e e n O n d e r n e m e r s f o n d s e n hebben e e n draagvlakmeting onder alle

voor het instellen v a n e e n O n d e r n e m e r s f o n d s e n hebben e e n draagvlakmeting onder alle gemeente Tubbergen «% Aan de gemeenteraad Vergadering: 15 december 2014 Nummer: 15A Tubbergen, 4 december 2014 nderwerp: V a s t s t e l l e n v e r o r d e n i n g r e c l a m e b e l a s t i n g 2 0

Nadere informatie

Gratis parkeren... wat is het nut? Wat brengt het de ondernemers in Geldermalsen? Wat denken de winkeliers?

Gratis parkeren... wat is het nut? Wat brengt het de ondernemers in Geldermalsen? Wat denken de winkeliers? 7 maart 2014 Gratis parkeren... wat is het nut? Wat brengt het de ondernemers in Geldermalsen? Wat denken de winkeliers? www.gratisparkeren.nu gratisparkeren@sgpgeldermalsen.nl Gratis parkeren.. Heeft

Nadere informatie

Gewenst aantal koopzondagen

Gewenst aantal koopzondagen KOOPZONDAGEN IN HILVERSUM EEN SP-ONDERZOEK ONDER WINKELIERS Gewenst aantal koopzondagen 50% 6% 32% Minder Evenveel Meer Overig HILVERSUM Naar aanleiding van de aankomende Winkeltijdenverordening Hilversum

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers,

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers, SNELPOST email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl Oktober 2017 In deze snelpost Uitslag Enquête Street Sale Kerstmarkt met extra koopavond Van de voorzitter Halloween Koopzondag Nieuwe leden Wat

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Future Retail City Centre

Future Retail City Centre Mede mogelijk gemaakt door: Future Retail City Centre Succesfactoren voor collectieve interventies in binnenstedelijke winkelgebieden Jesse Weltevreden, Hogeschool van Amsterdam @jweltevreden van de consumenten

Nadere informatie

Aanleiding voor het onderzoek

Aanleiding voor het onderzoek Aanleiding voor het onderzoek Gemeente Heerlen, juni 2013, alle zondagen koopzondag; wekelijkse koopzondag Centrum gestart m.i.v. september 2013 Heroverweging wekelijkse koopzondag in 2015 Breed gedragen

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

Oktober Evaluatierapport

Oktober Evaluatierapport Oktober 2015 Evaluatierapport INHOUDSOPGAVE INLEIDING 2 Aanleiding Doelstelling Opzet enquête Opzet rapportage CONCLUSIES 3 Goede responsscore 3 Ondernemers omarmen collectiviteit 3 Steun voor de Kernmanagement

Nadere informatie

Evaluatie Project StadHaven. Resultaten & Conclusies

Evaluatie Project StadHaven. Resultaten & Conclusies Evaluatie Project StadHaven Resultaten & Conclusies Context Context Wat? Project StadHaven: Doel: de levendigheid van het centrum van de gemeente Steenbergen vergroten. Samenwerking sinds 2009 tussen ondernemers

Nadere informatie

Bedrijveninvesteringszone IJsselstein. Samen werken aan een vitale binnenstad

Bedrijveninvesteringszone IJsselstein. Samen werken aan een vitale binnenstad Bedrijveninvesteringszone IJsselstein Samen werken aan een vitale binnenstad Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 1 Voorwoord 5 2 Inleiding 6 2.1 Achtergronden 6 2.2 Gebiedsafbakening 6 3 Doelstellingen 7 4

Nadere informatie

College en Gemeenteraad van Heusden Postbus 41 5250 AA Vlijmen 5 november 2015

College en Gemeenteraad van Heusden Postbus 41 5250 AA Vlijmen 5 november 2015 College en Gemeenteraad van Heusden Postbus 41 5250 AA Vlijmen 5 november 2015 Betreft: Evaluatie Kernmanagement te Drunen Geacht college en gemeenteraad, Bijgaand zenden wij u het evaluatierapport ter

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk werkplaats winkels Visie Een compact en aantrekkelijk winkelgebied voor iedereen waar het plezierig vertoeven, werken en wonen is. Het centrumgebied nu Toenemende

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom.

De voorzitter opent om 20:07 de vergadering en heet iedereen harte welkom. betreft : TKC Afgevaardigden-vergadering aanwezig / afwezig m.k. / afwezig z.k. : Brink, Oud Ootmarsum, Wilskracht, Nijstad, Hertme, Gunne, HKV / Lattrop Breklenkamp / Soasel locatie : Café van Olffen,

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2015

Jaarplan en begroting 2015 Jaarplan en begroting 2015 Voorwoord Stichting Bi- Zone, het ondernemersfonds voor de binnenstad, richt zich binnen de wettelijke richtlijnen op het optimaliseren van de sfeer en uitstraling van de binnenstad.

Nadere informatie

Reactienota detailhandelsvisie Opsterland

Reactienota detailhandelsvisie Opsterland 2015-22353 Reactienota detailhandelsvisie Opsterland Samen met een extern bureau (Broekhuis I Rijs) en vertegenwoordigers vanuit de winkeliersverenigingen in Gorredijk, Ureterp en Beetsterzwaag is een

Nadere informatie

Gemeente Waalwijk - verkeersbesluit ten behoeve van het toestaan van fietsen - Grotestraat, Markt en Raadhuisplein te Waalwijk

Gemeente Waalwijk - verkeersbesluit ten behoeve van het toestaan van fietsen - Grotestraat, Markt en Raadhuisplein te Waalwijk STAATSCOURANT 21 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5262 februari 2014 Gemeente Waalwijk - verkeersbesluit ten behoeve van het toestaan van fietsen - Grotestraat, Markt

Nadere informatie

Kennismaking ondernemers Nuenen met Centrummanagement. Jef van Stratum. 14 juli 2016 Nuenen Centrum

Kennismaking ondernemers Nuenen met Centrummanagement. Jef van Stratum. 14 juli 2016 Nuenen Centrum Kennismaking ondernemers Nuenen met Centrummanagement Jef van Stratum 14 juli 2016 Nuenen Centrum Wat is het Retailplatform Brabant? Stichting voor alle Centrummanagers in Brabant advisering kennisbank

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN EN KOOPNACHTEN IN GRONINGEN WINKELIERS AAN HET WOORD

KOOPZONDAGEN EN KOOPNACHTEN IN GRONINGEN WINKELIERS AAN HET WOORD KOOPZONDAGEN EN KOOPNACHTEN IN GRONINGEN WINKELIERS AAN HET WOORD Onderzoek van de SP-Groningen Juni 2011 Voorwoord De SP-afdeling Groningen heeft in de maand mei onderzoek gedaan naar de mening van ondernemers

Nadere informatie

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder

Gemeente Beverwijk. Wethouder Tim De Rudder Gemeente Beverwijk Wethouder Tim De Rudder https://www.youtube.com/watch?v=hdoxyqpivas 2 Rabobank Utrechtse Waarden Jappie van der Heide (manager MKB) Rabobank-IJmond 4 Rabobank Utrechtse Waarden Alleen

Nadere informatie

Debat koopzondagen en ondernemersklimaat in MAASTRICHT. vvd ondernemersdebat 25 januari 2006

Debat koopzondagen en ondernemersklimaat in MAASTRICHT. vvd ondernemersdebat 25 januari 2006 Debat koopzondagen en ondernemersklimaat in MAASTRICHT 1 WELKOM Gasten: Jos van Rey, Wethouder in Roermond Han Hoogma, Wethouder in Maastricht Marc van Tilburg, Kamer van Koophandel Harry Scheen, VBO 2

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Huur winkelpand op Meent 9 te Veldhoven per jaar

Huur winkelpand op Meent 9 te Veldhoven per jaar Huur winkelpand op Meent 9 te Veldhoven 56000 per jaar Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website: http://www.mvgm.nl Omschrijving - Goede

Nadere informatie

Vergadering van Ondernemers van de SOAB, 24 mei 2016 Locatie: Vlaskamp Advocaten, Amersfoort, aanvang uur

Vergadering van Ondernemers van de SOAB, 24 mei 2016 Locatie: Vlaskamp Advocaten, Amersfoort, aanvang uur 1 Vergadering van Ondernemers van de SOAB, 24 mei 2016 Locatie: Vlaskamp Advocaten, Amersfoort, aanvang 20.00 uur Aanwezig: Afwezig: Verder aanwezig: Verslag: Frouke Vlaskamp (FV), voorzitter SOAB Jenneke

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 18R.00747

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 18R.00747 Gemeente üiidewnier RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 18R.00747 Van College van burgemeester en wethouders Datum 20 november 2018 Portefeuillehouder(s) : Wethouder J.I.M. Duindam Portefeuille(s) : Economische

Nadere informatie

Welkom Jaarvergadering Avondvoorzitter: Dennis van Dijk

Welkom Jaarvergadering Avondvoorzitter: Dennis van Dijk Welkom Jaarvergadering 2018 Avondvoorzitter: Dennis van Dijk Programma 18:15 Ontvangst 19:00 Welkomstwoord door het BIZ-bestuur Dennis van Dijk, voorzitter Financiën door Hans Strijbos, penningmeester

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Doelstelling en aanpak tot nu toe Doelen: 1- Oprichten ondernemersfonds in centrum Ommen 2- Samen werken aan sterk en

Nadere informatie

Vitaliteitsbenchmark. Centrumgebieden. Zutphen. De economische vitaliteit van de 100 grootste centrumgebieden. 1 juli 2015.

Vitaliteitsbenchmark. Centrumgebieden. Zutphen. De economische vitaliteit van de 100 grootste centrumgebieden. 1 juli 2015. Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden Zutphen De economische vitaliteit van de 100 grootste centrumgebieden 1 juli 2015 Tim van Huffelen 2 Inhoud Aanleiding en doel De benchmark De resultaten voor Zutphen

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

De offerte beschrijft uw verzoek, de visie op de aanpak en het gewenste eindresultaat.

De offerte beschrijft uw verzoek, de visie op de aanpak en het gewenste eindresultaat. StadsKracht Korvelseweg 98 5025 JK TILBURG Datum 6 december 2016 Offertenummer 2016_2511_009 Geachte heer Bosveld, Conform afspraak doet StadsKracht, vertegenwoordigd door Stefan van Aarle, u hierbij een

Nadere informatie

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D MR-vergadering Daniëlschool te Soest datum woensdag 20 januari 2016 plaats Daniëlschool, Smitsweg 46, 3765 CT Soest tijd 20.00 uur aanwezig Silvia Branderhorst (SB)(deels), Jacco Gaasbeek (JG), Hans Huijzer

Nadere informatie

Wel of geen betaald parkeren op koopzondagen in 2014?

Wel of geen betaald parkeren op koopzondagen in 2014? M E M O Aan : leden van commissie SOB Van : wethouder Krieger Tel. nr : Datum : 5 december 2013 Onderwerp : parkeren op koopzondagen Bijlagen : - c.c. : Huidige situatie Tot nu toe is er alleen betaald

Nadere informatie

Enquetes retour Response in % enquetes Zelhem ,2% Vorden ,0% Hengelo Gld ,3% Totaal ,9%

Enquetes retour Response in % enquetes Zelhem ,2% Vorden ,0% Hengelo Gld ,3% Totaal ,9% Resultaten enquête Er zijn in totaal 228 ondernemers per post verzocht om de vragenlijst in te vullen. Hiervoor is gebruik gemaakt van het adressenbestand met aanslagplichtigen van het Gemeentelijk Belastingkantoor

Nadere informatie

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein.

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Samenvatting: Inleiding: Op 25 maart 2008 heeft bureau Seinpost een presentatie gegeven aan het college over het buurtwinkelcentrum aan het Burgemeester

Nadere informatie

Met een bereikbare stad Bereik je meer

Met een bereikbare stad Bereik je meer Met een bereikbare stad Bereik je meer Een plan om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de Zwolse binnenstad te trekken; met initiatieven op het gebied van parkeren. Voorwoord Een bereikbare stad

Nadere informatie

Notulen Marktadviescommissie op 6 maart 2008, te Helmond

Notulen Marktadviescommissie op 6 maart 2008, te Helmond Notulen Marktadviescommissie op 6 maart 2008, te Helmond Aanwezig: De heer P. Ebisch, Marktmeester de heer H. de Goey de heer R. Hendriks, secretaris afdeling Brabant, CVAH de heer S. Yeyden, wethouder

Nadere informatie

Verslag vergadering bestuur Stichting Stadsmanagement Donderdag 21 april 2016

Verslag vergadering bestuur Stichting Stadsmanagement Donderdag 21 april 2016 Verslag vergadering bestuur Stichting Stadsmanagement Donderdag 21 april 2016 Aanwezig: Afwezig: Notuliste: Theo Maris (Voorzitter), Jan Moojen (TPE), Hans Oudshoorn (WSE), Nico Waalkes (Stadsherstel),

Nadere informatie

Resultaten ondernemersenquête

Resultaten ondernemersenquête Resultaten ondernemersenquête Respons: verzonden 365 onbestelbaar 8 totaal (N) 357 ingevuld (n) 132 37, 1. Binnen welke branche valt uw onderneming? * levensmiddelenspeciaalzaak 1 mode en persoonlijke

Nadere informatie

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds In het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Zwollefonds Binnenstad is het organiseren en aanjagen van goede evenementen en activiteiten in

Nadere informatie

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten;

1. Te besluiten de Ondernemersfondsen op basis van een reclamebelasting in Hengelo, Vorden en Zelhem voort te zetten; Raadsvoorstel Datum : 28-3-2019 Kenmerk Portefeuillehouder Ja Onderwerp : Z72284/Raad-00425 : W.W. Buunk : Evaluatie ondernemersfondsen Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel 1. Te besluiten de Ondernemersfondsen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden

Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden december 2014 Aanleiding In het kernwinkelgebied van de binnenstad van Bergen op Zoom gelden venstertijden voor het bevoorraden van de winkels. Tussen 12.00

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove Beleidsplan 2009-2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.2 Kernwaarden Volleybalclub BAVO Bavikhove Hoofdstuk 2 Structuur van de club

Nadere informatie

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld.

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. Reg.nr. INTB-16-02457 het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. gelet op titel

Nadere informatie

Wie zijn wij, waar staan we voor, hoe doen we dat? Dat zijn kortweg de vragen waarop antwoord wordt gegeven in dit beleidsplan.

Wie zijn wij, waar staan we voor, hoe doen we dat? Dat zijn kortweg de vragen waarop antwoord wordt gegeven in dit beleidsplan. BELEIDSPLAN AFDELING OLDAMBT 2016 1. Inleiding Wie zijn wij, waar staan we voor, hoe doen we dat? Dat zijn kortweg de vragen waarop antwoord wordt gegeven in dit beleidsplan. Het beleidsplan dient daarmee

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat

Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat Versie definitief Datum 19 november 2009 1 (17) Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat Auteur Tineke Brouwers Het tweede onderzoek Op 12 oktober 2009 kregen alle leden van het Bedrijvenpanel van

Nadere informatie

Volop aandacht voor jouw winkelgebied

Volop aandacht voor jouw winkelgebied Volop aandacht voor jouw winkelgebied Succesvol samenwerken in winkelgebieden 7 maart 2018 Deelsessie praktijkcases uit rapportage Future Retail City Centre : Schoonhoven SCHOONHOVEN Situatieschets Aantal

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Stichting "De Koepel" Koepelorganisatie voor het Midden- en Klelubedrļjf ín de gemeente Emmen

Stichting De Koepel Koepelorganisatie voor het Midden- en Klelubedrļjf ín de gemeente Emmen Secretariaat: Asserbrink 72 7812 NL Emmert Stichting "De Koepel" Koepelorganisatie voor het Midden- en Klelubedrļjf ín de gemeente Emmen H Evaluatie reclamebelastinq 2010-2012 In deze evaluatie reclamebelasting

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING COMPACTER MAKEN KERNWINKELGEBIED EN AANPAK LEEGSTAND STADSCENTRA SITTARD EN GELEEN

SUBSIDIEREGELING STIMULERING COMPACTER MAKEN KERNWINKELGEBIED EN AANPAK LEEGSTAND STADSCENTRA SITTARD EN GELEEN SUBSIDIEREGELING STIMULERING COMPACTER MAKEN KERNWINKELGEBIED EN AANPAK LEEGSTAND STADSCENTRA SITTARD EN GELEEN 2016-2018 ACTUALISATIE ZITTERD REVISITED 1. VASTGESTELD RAAD DECEMBER 2014 2. VISIE EN PROGRAMMA

Nadere informatie

Startdia met foto Ruimte. De toekomst van Amersfoort centrum & de rol van de vastgoedsector

Startdia met foto Ruimte. De toekomst van Amersfoort centrum & de rol van de vastgoedsector Startdia met foto Ruimte De toekomst van Amersfoort centrum & de rol van de vastgoedsector Wie ben ik? Stefan van Aarle: Adviseur Retail & Centrummanagement Coördinator Platform Binnenstadsmanagement Organisatie

Nadere informatie

Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone. Harry Rotgans

Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone. Harry Rotgans Agenda Welkomstwoord door voorzitter BOF Nico Karhof Het belang van een Bedrijfs Investerings Zone door wethouder Harry Rotgans Evaluatie en terugblik BOF van 2015 tot heden door Nico Karhof Ins & Outs

Nadere informatie

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 Inleiding Op 18 december 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders conceptvisies over deelaspecten van het centrum aan raads- en burgerleden

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 2015 14 april

Algemene ledenvergadering 2015 14 april Algemene ledenvergadering 2015 14 april agenda 1. Opening voorzitter 2. Bestuurlijke en financieel verslagen (op website) 3. Kascommissie 4. Bestuursverkiezing 5. Begroting 2015 6. Vaststellen contributie

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Werkplan LC Heerlen

Werkplan LC Heerlen Werkplan 2015 Secretariaat: Dautzenbergstraat 20 F 6411 LC Heerlen 1 Inleiding Het Bestuur van de Bewonersraad Heerlen Centrum, binnen het kader en opdrachten van het Buurtgericht Werken in Heerlen, heeft

Nadere informatie

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp:

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp: aangenomen / verworpen / ingetrokken In te vullen door de griffier AMENDEMENT NR Voor het amendement stemmen. Tegen het amendement stemmen. AMENDEMENT De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering

Nadere informatie

OV vergadering op woensdag 20 mei 2015 om 19:00 uur op school

OV vergadering op woensdag 20 mei 2015 om 19:00 uur op school OV vergadering op woensdag 20 mei 2015 om 19:00 uur op school Afwezig: Willem Luttekens Vooraf: Schoolplein 1. Opening om 19:00 starten wij met de vergadering ivm de uitgewerkte tekeningen van het schoolplein

Nadere informatie

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk Plan van aanpak Jongerenraad Moerdijk Inhoud Aanleiding... 3 Jongerengemeenteraad 2015... 3 Beleid... 3 Missie... 3 De rol van de jongerenraad in gemeente Moerdijk... 3 Wat heeft de jongerenraad nodig?...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies inretail.nl vermeulensteenbergen.nl Juni 2016 1 AANBOD & DOELGROEPEN TOP 5 BENODIGD AANBOD TOEKOMST 1. Kinderspeelgelegenheid 2. Speelgoedwinkel 3. Restaurant

Nadere informatie

website:

website: SNELPOST Mei 2017 email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl - In deze snelpost Advies openingstijden 2 e halfjaar 2017 Street sale 3 x werk aan de winkel Wisseling van de wacht Belangrijke data

Nadere informatie

Plan van Aanpak BIZ Vianen

Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Vianen Plan van Aanpak BIZ Voorstraat Vianen oktober 2011 1 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Als vestingstad met historie, onder de rook van Utrecht, is Vianen trots op haar Voorstraat.

Nadere informatie