Raadsvragenvan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer. straatraces in centrum van Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvragenvan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer. straatraces in centrum van Eindhoven"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer o8. Rz g8g. oox Inboeknummer o8bstoo866 Beslisdatum BSP ab april 2008 Dossiernummer 8r8.25I Raadsvragenvan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer E. Cols (PvdA) en de heer J. Vleeshouwers (Stadspartij) inzake straatraces in centrum van Eindhoven Vragen van mevrouw G. van den Biggelaar en de heer E. Cols. In het Eindhovens Dagblad van 10 april lezen wij dat City Dynamiek in het weekend van 7 en 8 juni aanstaande autoraces gaat organiseren in het centrum van Eindhoven. De fractie van de Partij van de Arbeid verbaast zich hierover. Uit het krantenbericht begrijpen wij dat deze races de afsluiting vormen van een conferentie over innovatie in de auto-industrie. Innovaties en technische ontwikkelingen die bijdragen aan duurzaamheid en veiligheid verdienen waardering en steun. Straatraces associeren wij echter met verspilling, vervuiling en onveiligheid. Volgende Partij van de Arbeid past een dergelijk evenement niet in een door ons gesteund gemeentelijk beleid van terugdringing of ontmoediging van het autogebruik, de vermindering van fijnstof en de bevordering van duurzaamheid en veiligheid. 1 Bent u er van op de hoogte dat deze autoraces door City Dynamiek worden georganiseerd? 2 Heeft u hiervoor toestemming gegeven c.q. een vergunning verleend? 3 Vindt u deze straatraces passen in het gemeentelijk beleid? 4 Ziet u mogelijkheden om onderdelen van dit evenement die leiden tot vervuiling en verspilling tegen te houden? Eindhoven, 10 april Vragen van de heer J. Vleeshouwers. De vragen van de PvdA over "Pole-Position", de voorgenomen straatraces in Eindhoven, zijn terecht, maar in onze ogen niet compleet. Graag zouden wij ook antwoord willen op de volgende aanvullende vragen, die voornamelijk de rol van City Dynamiek betreffen.

2 Raadsnummer O8.Rzg8g.ooz Er zijn op het oog sterke parallellen tussen de ProTour en Pole-Position. Om er enkele te noemen: de trekkersrol van City Dynamiek, de noodzaak van sponsorinkomsten, de overtuiging dat het niet mis kan gaan. 1 Waar zitten precies de verschillen en de overeenkomsten tussen ProTour en Pole-Position? 2 Welke lessen heeft City Dynamiek getrokken uit de ProTour, en hoe vinden we die lessen terug bij Pole-Position? 3 Waarom kiest City Dynamiek voor een organiserende rol in plaats van een faciliterende? 4 City Dynamiek draagt ook financieel bij aan Pole-Position. Uit welk budget gaat die bijdrage komen, gezien de huidige schulden van City Dynamiek? Wat betreft het evenement zelf is niet alleen milieu een aspect, maar zeker ook het imago van Eindhoven als high-tech-stad. Het voorgenomen race-evenement lijkt niet bepaald te sprankelen van high-tech. 5 In welke aspecten van dit evenement komt Eindhovens slogan "leading in technology" tot zijn recht? 6 Zijn er higher-tech alternatieven overwogen? Zo ja, waarom zijn die afgevallen? Zo nee, waarom niet? Eindhoven, 11 april Antwoord van burgemeester en wethouders aan mevrouw G. van den Biggelaar en de heer E. Cols Ontwikkeling van nieuwe evenementen behoort tot de taken van de Stichting City Dynamiek Eindhoven. Voor die ontwikkelingen is geen afgepast kader vastgesteld. De stichting wordt geacht die ontwikkelingen ter hand te nemen die passen bij de stad Eindhoven. Die ontwikkelrichting is bij de oprichting van de Stichting City Dynamiek Eindhoven in de vorm van het ondernemingsplan vastgesteld. In het periodiek overleg tussen het Bestuur van de Stichting City Dynamiek Eindhoven en ons college worden zaken op hoofdlijnen besproken. 1 Bent u er van op de hoogte dat deze autoraces door City Dynamiek worden georgani seerd? Naar aanleiding van een verzoek aan het college van de congresorganisatie Intelligent Vehicles om voor een aantal voertuigen outdoor-demonstraties op de Kennedylaan (tussen Flying Pins en Ring) te mogen houden, hebben wij de Stichting Citydynamiek gevraagd dit initiatief te beoordelen in het kader van het evenementenbeleid. Vertrekpunt voor het college was de kans om technologie - in dit geval het in onze regio sterk vertegenwoordigde cluster Automotive ÃćâĆňâĂİ zichtbaar

3 Raadsnummer O8.RZg8g.OOZ en beleefbaar te maken en zo een abstract concept als Brainport dichter bij de mensen te brengen. Door aan te haken bij het internationale congres Intelligent Vehicles is het ook mogelijk om belangrijke maatschappelijke trends waarmee het automotive-cluster zich in onze regio sterk bezighoudt ÃćâĆňâĂİ zoals actieve veiligheid en duurzaamheid ÃćâĆňâĂİ te profileren. In het door de Stichting Citydyna mick ontwikkelde concept Pole Position worden deze ambities ook zichtbaar. In dit concept maakt de Stichting Citydynamiek zichtbaar dat het, naar haar opvatting, voor een aantrekkelijk Eindhovens automotive-evenement nodig is een tweetal elementen toe te voegen: enerzijds de verbinding met de historie van de regio op het terrein van autotechniek ÃćâĆňâĂİ denk aan een DAF-defile ÃćâĆňâĂİ en anderzijds de verbinding tussen technologie en sport door demonstraties van diverse sport- en rallywagens. Rond dit laatste is ten onrechte de associatie van autoraces ontstaan. Vooruitlopend op een definitief besluit inzake vergunningverlening heeft het college de Stichting Citydynamiek uitgenodigd om haar concrete plannen in het college toe te lichten, hetgeen is gebeurd. In goed onderling overleg is een aantal suggesties besproken om het profiel van het evenement richting historische en toekomstige technologie en duurzaamheid verder te versterken en de mogelijke associatie met racerij en verspilling weg te nemen. Zo is aan een gedachte om ook met een aantal Amerikaanse sportwagens demonstraties te houden, geen verdere invulling gegeven en wordt Pole Position in logo en communicatie nadrukkelijker in verband gebracht met een leidende positie in technologie. Het aangepaste programmavoorstel legt de volgende accenten: 1 Eindhoven, leading in technology met historie en huidige positie als regio op automotive-gebied; 2 programma International! Meetings en Business van maandag t/m vrijdag met nadruk op ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid en innovatie; 3 zaterdag 7 juni: statie shows op gebied van historische auto s, duurzaamheid en innovatie en bijzondere auto s van nu in de binnenstad; 4 zondag B juni: Innovatieplein en demonstraties: DAF-historie, Duurzaam 1 (o.a. Solarwagen), Historie en heden Autosport, Duurzaam 2 en Presentatie Nederlandse Autosport. 2 Heeft u hiervoor toestemming gegeven c.q. een vergunning verleend? Door de Stichting City Dynamiek Eindhoven is, vooruitlopend op de definitieve vergunningaanvraag, een principeaanvraag ingediend. Deze principeaanvraag is op dit moment nog in behandeling. Toestemming c.q. vergunning is nog niet verleend. De adviezen van de adviespartners (politie, brandweer, GHOR, de afdeling Verkeer en de Milieudienst) worden daarbij betrokken en in de vergunning verwerkt. 3 Vindt u deze straatraces passenin het gemeentelijk beleid? Nee; wij vinden straatraces niet passen binnen het gemeentelijk beleid.

4 Raadsnummer O8.Rzg8g.ooz De principeaanvraag die door de Stichting City Dynamiek Eindhoven is ingediend heeft betrekking op een evenement dat plaatsvindt op zaterdag 7 en zondag 8 juni Volgens die aanvraag wordt in die twee dagen het thema automotive op een brede wijze inhoud gegeven. Op zaterdag verspreid over vier locaties in de binnenstad. Op die locaties zullen bijzondere Italiaanse auto s, historische auto s uit Duitsland en Engelse oldtimers te zien zijn. Op het Begijnenhof zullen modellen worden getoond van aangepaste auto s en duurzame ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Het Stadhuisplein is die dag het domein van hedendaagse sportauto s en speciale modellen van diverse automerken. Op zondag is een programma voorzien waarbij naast een historisch overzicht van Daf een breed scala aan bijzondere voertuigen gedemonstreerd worden op het parcours dat voor deze gelegenheid wordt ingericht op de locatie Fellenoord, Prof. Dorgololaan. 4 Ziet u mogelijkheden om onderdelen van di t evenement die leiden tot vervuiling en verspilling tegen te houden? Zie beantwoording onder 1. Antwoord van burgemeester en wethouders aan de heer J. Vleeshouwers Voor veel evenementen geldt dat de Stichting City Dynamiek Eindhoven de trekkersrol heeft, dat sponsering noodzakelijk is en dat initiatiefnemers mogelijk de indruk hebben dat het niet mis kan gaan. 1 Waarzitten precies de verschillen en de overeenkomsten tussen Prorour en Pole- Posi ti on? Een belangrijk verschil tussen ProTour en Pole-Position is dat ProTour een evenement is dat gebaseerd was op een initiatief van de gemeente Eindhoven en een aan de gemeente verstrekte licentie. Pole-Position is een initiatief van de Stichting City Dynamiek Eindhoven. De rol van de gemeente is primair vergunningverlener. Het initiatief ProTour stamt uit de tijd dat City Dynamiek nog deel uitmaakte van de gemeentelijke organisatie. 2 Welke lessen heeft City Dynamiek getrokken ui t de ProTour, en hoe vinden we die lessen terug bij Pole-Posi tion? Wij kiezen voor een eenmalig evenement, gevolgd door een brede evaluatie. 3 Waarom kiest City Dynamiek voor een organi serende roli n plaats van een foei li terende?

5 Raadsnummer O8.RZg8g.OOZ Het past binnen de ontwikkeltaak die is overeengekomen met de Stichting City Dynamiek Eindhoven om in de startfase van een nieuw evenement een dergelijke organiserende rol te vervullen. 4 City Dynamiek draagt ook financieel bij aan Pole-Posi tion. Uit welk budget gaat die bijdrage komen, gezien de huidige schulden van City Dynamiek? Naast het budget voor het z.g. Vaste Aanbod (dat deel van de opbrengst toeristenbelasting waarvan de besteding direct door ons wordt vastgesteld) beschikt de Stichting City Dynamiek Eindhoven over een ontwikkelbudget dat gevormd wordt door het "vrije" deel van de opbrengst toeristenbelasting en middelen die de Stichting City Dynamiek Eindhoven zelf genereert. De Stichting City Dynamiek Eindhoven heeft aangegeven dat het evenement Pole-Position uit deze laatst genoemde budgetten wordt gefinancierd. Overigens is ons, uit de contacten met het bestuur van de Stichting City Dynamiek Eindhoven, niet gebleken dat de stichting op dit moment schulden zou hebben. 5 In welke aspecten van di t evenement komt Ei ndhovens slogan "leadi ngi n technology" tot zijn rech t? De door de Stichting City Dynamiek gegeven toelichting en documentatie geeft een goed beeld van het evenement. In het totale programma komen aspecten voor die passen bij Leading in Technology. In die zin is een inhoudelijke beoordeling van het evenement door ons gemaakt. De door u aangereikte inhoudelijke toetsingscriteria zullen in de toekomst mogelijk deel uitmaken van het evenementenbeleid. 6 Zijn er higher-tech alternatieven overwogen? Zoj a, waarom zijn die afgevallen? Zo nee, waarom niet? Zie beantwoording onder 1 van de vragen van mevr. G. van den Biggelaar en de heer E. Cols. Eindhoven, 29 april do

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer o8.rz86o.oox Inboeknummer o8bstoa886 Beslisdatum B%Wa december 2008 Dossiernummer 8qg asb Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Algemeen 1. Is het voor u voldoende duidelijk wanneer u een melding moet doen of een evenementenvergunning aan moet vragen? Graag een toelichting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep gemeente Eindhoven InboeknummerÃćâĆňâĂİ Griffie gemeenteraad Raadsnummer 07.R2OIO.OOI Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep stedenband Minsk over de bestuurlijke

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden.

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden. gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5089 Inboeknummer 12 bst01789 Beslisdatum B&W 6 oktober 2012 Dossiernummer 12.45.352 Raadsvoorsteltot het vaststellen van het Evenementenbeleid in Eindhoven "Gastvrij

Nadere informatie

Raadsvragenvan het raadslid de heer J. Vleeshouwers inzake de financiele

Raadsvragenvan het raadslid de heer J. Vleeshouwers inzake de financiele gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O8. RZ 6O g. OOX Inboeknummer o8bstoo886 Beslisdatum B%W ax mei 2008 Dossiernummer 8aa asr Raadsvragenvan het raadslid de heer J. Vleeshouwers

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7163 Inboeknummer 17bst00207 B&W Beslisdatum 28 februari 2017 Dossiernummer 17.09.751 Raadsvoorstel Rechtstreekse subsidierelatie Stichting Glow Inleiding In 2011 werd

Nadere informatie

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2I55.OOI Inboeknummer o7bstoro83 Beslisdatum B%W as mei 2007 Dossiernummer 72a.35I Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht

Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht Algemeen Facts & Figures (1) Tour editie nummer 102 4.500 mensen organisatie 2.400 journalisten 22 ploegen, 198 renners 3.600 km parcours van Utrecht naar Parijs Facts

Nadere informatie

Evaluatie EvenementAssistent

Evaluatie EvenementAssistent Evaluatie EvenementAssistent Praktijktest oktober 2011 tot en met december 2011 1 pilot EvenementAssistent De EvenementAssistent is tijdens een pilot getest door zowel organisatoren als vergunningverleners

Nadere informatie

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen

Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen gemeente Eindhoven Raadsnummer xo. Rg 6 82. 00I Inboeknummer robstoob44 Beslisdatum B%W 4 mei 2OIO Dossiernummer or8.tos Raadsvoorstelbetreft Koninginnedag 2oro: bekrachtiging besluit uitvaardigen noodverordening

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer o8. Ray 8o. oox Inboeknummer o88stozogg Dossiernummer 848.4o4 zr oktober zoo8 Raads inforrnatiebrief Betreft Impuls mantelzorgondersteuning zoo8-zoog. Inleiding Op voorstel

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon

Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon Gemeente Haarlem Raadsfractie D66 Ons kenmerk VH/2018/411612 T.a.v. de heer Rijssenbeek Datum 24 juli 2018 Afdeling Veiligheid en Handhaving Contact R.A. Posthuma Telefoon 023-5113830 E-mail rposthuma@haarlem.nl

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar inzake kinderopvang

Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar inzake kinderopvang gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer 05.RI4OI.OOI lnboeknummer osbstoaxzx Beslisdatum B&W xx oktober zoos Dossiernummer S4x.zSx Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven.

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11R4646 11bst02172 Beslisdatum B&W 06 december 2011 Dossiernummer 11.49.751 RaadsvoorstelBeleidskader Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen gemeente Eindhoven Sport & Bewegen Raadsnummer Inboeknummer 11bst00629 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.753 Oplegvel Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen jvv/mc11012741 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

- Meerkoetenweg 26 b080386-2 Oprichten van twee landbouwschuren ingangsdatum 14 november 2011

- Meerkoetenweg 26 b080386-2 Oprichten van twee landbouwschuren ingangsdatum 14 november 2011 INGEKOMEN AANVRAGEN OM GEBRUIKSVERGUNNING Het college van de gemeente Lelystad maakt bekend dat onderstaande aanvragen om gebruiksvergunning ter behandeling zijn ontvangen. Ingekomen aanvragen liggen niet

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapuntnummer : XV, punt 5 Besluitnummer : 1105 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Nota Evenementen.

Nadere informatie

Statenfractie PVV Mevrouw M.A.J.L. Frijters-Klijnen Mevrouw P. van der Kammen. Postbus 90151 5200 MC S-HERTOGENBOSCH

Statenfractie PVV Mevrouw M.A.J.L. Frijters-Klijnen Mevrouw P. van der Kammen. Postbus 90151 5200 MC S-HERTOGENBOSCH Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 Statenfractie PVV Mevrouw M.A.J.L. Frijters-Klijnen

Nadere informatie

CONVENANT. De Gemeente Beuningen een groot belang hecht aan de doorkomst en deze voor langere duur gecontinueerd wil zien.

CONVENANT. De Gemeente Beuningen een groot belang hecht aan de doorkomst en deze voor langere duur gecontinueerd wil zien. Documentstatus: versie 12 mei 2017/HS CONVENANT I. De Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, te dezen vertegenwoordigd door de voorzitter, de heer J.G. Willemstein, en door het bestuurslid,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Pilot Tijdelijke Horeca

Raadsvoorstel Pilot Tijdelijke Horeca gemeente Eindhoven 16R6787 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00475 Beslisdatum B&W 18 april 2016 Dossiernummer 16.16.752 Raadsvoorstel Pilot Tijdelijke Horeca Inleiding In maart 2014 is het Horecabeleidsplan

Nadere informatie

Concept nota. Evenementenbeleid. gemeente Gouda

Concept nota. Evenementenbeleid. gemeente Gouda Advies over de Concept nota Evenementenbeleid gemeente Gouda Advies 122 Gouda, April 2008 Advies 122 Advies van de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking over de concept nota Evenementenbeleid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vertegenwoordiging gemeente Eindhoven in Stichting IPC Sport Eindhoven.

gemeente Eindhoven Betreft vertegenwoordiging gemeente Eindhoven in Stichting IPC Sport Eindhoven. gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. R27 93. OOI Inboeknummer o8bstorgzo possiernummer 843.aS2 2I oktober 2008 Raads voorhangbrief Betreft vertegenwoordiging gemeente Eindhoven in Stichting IPC Sport Eindhoven.

Nadere informatie

Afsluiting water ten behoeve van 3FM Serious Request

Afsluiting water ten behoeve van 3FM Serious Request B&W.nr. 11.1108, d.d. 8 november 2011 Onderwerp Afsluiting water ten behoeve van 3FM Serious Request Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. het water van de Blauwpoortshaven en het water van de

Nadere informatie

Spreekrecht uit naam Clientenraad Participatiewet

Spreekrecht uit naam Clientenraad Participatiewet 20 april 2017 Spreekrecht uit naam Clientenraad Participatiewet Geachte college, mevrouw de burgemeester, leden van de raad en aanwezigen. Ik spreek hier uit naam van de Clientenraad Participatiewet, mijn

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De SP heeft al eerder zijn bezorgdheid geuit over deze aanbesteding en helaas heeft de SP hierin gelijk gekregen.

gemeente Eindhoven De SP heeft al eerder zijn bezorgdheid geuit over deze aanbesteding en helaas heeft de SP hierin gelijk gekregen. gemeente Eindhoven Zorg & Inkomen Raadsnummer 11R0009 Inboeknummer 11bst00026 Beslisdatum B&W 11 januari 2011 Dossiernummer 02.551 Raadsvragen van de raadsleden de heren E. Maas, A. Rennenberg en K. Rijnders

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Heerhugowaarc Stad van kansen

Heerhugowaarc Stad van kansen Heerhugowaarc Stad van kansen ^ ^ S J U N 7011 Besluit: O f Voorstelnummer: 2oll oéxa 1 ^ 3 Agendanr. : 5 Voorstelnr. : RB2011069 Onderwerp : Verscherping deregulering evenementen Aan de Raad, Heerhugowaard,

Nadere informatie

Drank- en Horecawet. Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet).

Drank- en Horecawet. Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet). Drank- en Horecawet Model B Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf uit te oefenen (artikel 3 van de Drank- en Horecawet). Dit formulier is bestemd voor rechtspersonen die zich richten

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Raadsvragenuan het raadslid de heer E. uan den Berg inzake (on)mogelijkheidd

gemeente Eindhouen Raadsvragenuan het raadslid de heer E. uan den Berg inzake (on)mogelijkheidd gemeente Eindhouen Raadsnummer xo.rq7i9.ooi Inboeknummer Beslisdatum B%W r juni 2OIO Dossiernummer oaa 6Sa Raadsvragenuan het raadslid de heer E. uan den Berg inzake (on)mogelijkheidd tot deelname aan

Nadere informatie

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht.

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht. Aan: Van: Betreft: Ary Cramer namens de fractie Gemeente Belangen Burgemeester J. Heijkoop Roestuin 43; n.a.v. vraag artikel 37 Reglement van Orde Datum: 16 juli 2012 Beste heer Cramer, Hieronder de reactie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler)

gemeente Eindhoven Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer os.r6oz.oox inboeknummer oapoo4x4a Ciassificatienummer x.jazz Dossiernummer a4a.6os x4 oktober soos Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) Betreft vaststellen

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid mevrouw M. Fiers inzake voorraad

Raadsvragen van het raadslid mevrouw M. Fiers inzake voorraad gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer o3.rs64.oox Inboeknummer o3tzooxbbp Beslisdatum Bgxw s6 augustus soo3 Dossiernummer 335.453 Raadsvragen van het raadslid mevrouw

Nadere informatie

Locatiebeleid evenementen

Locatiebeleid evenementen A gemeente Eindhoven Locatiebeleid evenementen Veiligheid & Bestuur Cluster Evenementen December 2013 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum December 2013 gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Gijsbrecht en omgeving Ondergetekenden, Gemeente Hilversum, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de portefeuillehouder van

Nadere informatie

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten

: Aanbieding onderzoeksrapport Klaar voor de start? Onderzoek naar de rol van gemeenteraden rond de transitie jeugdzorg in B4-gemeenten Rekenkamercommissie Aan de gemeenteraad van de gemeente s-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : H.W.M. Wouters Uw kenmerk : Tel. : 073-6159770 Ons kenmerk : Fax : Datum : 23 oktober 2013 E-mail : e.wouters@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

SCRIPTS: Mobiliteitsdiensten voor toekomst Beginnend in heden. Prof. Dr. Henk Meurs, Radboud Universiteit

SCRIPTS: Mobiliteitsdiensten voor toekomst Beginnend in heden. Prof. Dr. Henk Meurs, Radboud Universiteit SCRIPTS: Mobiliteitsdiensten voor toekomst Beginnend in heden Prof. Dr. Henk Meurs, Radboud Universiteit Innovaties in verkeer en vervoer SURF: Smart Urban Regions of the Future (SURF) - Vanuit onder meer:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven (aoo7).

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven (aoo7). gemeente Eindhoven Raadsnummer O6. RZ8 5q.. OOZ Inboeknummer o6bstozzzz Dossiernummer 644.4SS sr oktober zoo6 Commissie notitie Betreft startnotitie over Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 2 Welkom Astrid Feiter 3 Programma 19.30 21.00 uur Infographic, rol gemeente, organisatoren Toelichten denkrichtingen Vraaggesprekken met verschillende

Nadere informatie

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend

Jaarplan Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Jaarplan 2017 Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend Algemeen Voor u ligt het Jaarplan 2017 van het Binnenstad Ondernemers Fonds Purmerend (BOF). Het beoogt een globaal beeld te verschaffen over de strategie,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Sportvisie

Raadsvoorstel Sportvisie gemeente Eindhoven 16R7018 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01331 Beslisdatum B&W 18 oktober 2016 Dossiernummer 16.42.751 Raadsvoorstel Sportvisie Inleiding We bieden u bijgaand de nieuwe Sport en Beweegvisie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake het verzoek van Pisa Beheer B.V.,

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake het verzoek van Pisa Beheer B.V., gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2209.OOI Inboeknummer o7bstors48 Beslisdatum B%W t7 juli 2007 Dossiernummer 729 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake het verzoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016.

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016. Subsidieregeling voor evenementen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; overwegende dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidies nadere regels te stellen dan wel specifieke

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

Waalkade; tijdelijke afsluiting i.v.m. herdenking operatie Market (besiuit 11 September 2014; kenmerk )

Waalkade; tijdelijke afsluiting i.v.m. herdenking operatie Market (besiuit 11 September 2014; kenmerk ) Verkeersmaatregelen Namens burgemeester en wethouders van gemeente Nijmegen wordt het volgende verkeersbesluit bekend gemaakt Waalkade; tijdelijke afsluiting i.v.m. herdenking operatie Market (besiuit

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4 RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4 Datum: 13 maart 2012. Deelsessie: 19.55 20.45 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming. Onderwerp: Standpunt ontwikkeling windpark Markermeer. Toelichting: Door

Nadere informatie

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister;

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister; CONVENANT INZAKE DE NEDERLANDSE ERKENNING VAN DE REGIONALE NEDERSAKSISCHE TAAL Partijen, De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus BL DEN HAAG

Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus BL DEN HAAG GEMEENTE behandeld door: J.J.M. van Oers t: 0181-471174 e: grondgebled.vrom@brlelle.nl bijlage(n): Erfgoedinspectie De heerj.r.m. Magdelijns Postbus 16478 2500 BL DEN HAAG Uw brief van 27-10-2011 uw kenmerk

Nadere informatie

Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg

Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg Convenant vitale bedrijventerreinen Tilburg Partijen: - De Gemeente Tilburg, gevestigd te Tilburg en kantoorhoudende Tilburg, aan het Stadhuisplein 130, verder te noemen Gemeente, rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

29 januari 2015 Ontwikkeling E-laadpunten Albrandswaard Stefan Wattimena

29 januari 2015 Ontwikkeling E-laadpunten Albrandswaard Stefan Wattimena RAADSINFORMATIEBRIEF Aan De Gemeenteraad van Albrandswaard Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk 29 januari 2015 Ontwikkeling E-laadpunten Albrandswaard Stefan

Nadere informatie

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler)

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer 04.R94O.OOI Inboeknummer o4toooyss Classificatienummer 43I.6oy Dossiernurnmer sp juli aoo4 Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) Betreft evaluatie en ontwikkelingen

Nadere informatie

Nuclear Security Summit 2014

Nuclear Security Summit 2014 Nuclear Security Summit 2014 Simone Smit & Errold Mooy Algemeen Commandanten NSS 2014 Commissie Bestuur Den Haag Presentatie» I. NSS algemeen NSS in cijfers Algemene uitgangspunten Sturing & Gezag SGBO+

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten binnen de stadsregio Rotterdam De raden van de gemeenten binnen de stadsregio Rotterdam

De colleges van de gemeenten binnen de stadsregio Rotterdam De raden van de gemeenten binnen de stadsregio Rotterdam B O U W E N A A N S A M E N H A N G STADSREGIO ROTTERDAM De colleges van de gemeenten binnen de stadsregio Rotterdam De raden van de gemeenten binnen de stadsregio Rotterdam datum ons kenmerk steller telefoon

Nadere informatie

Goede voorbeelden van evenementendesks. Model lalkmaar, Groningen, Antwerpen?

Goede voorbeelden van evenementendesks. Model lalkmaar, Groningen, Antwerpen? Evenementendesk Goede voorbeelden van evenementendesks Model lalkmaar, Groningen, Antwerpen? Model Alkmaar Onderdeel van SPA: Stichting Promotie Alkmaar Voordat je een vergunning g aanvraagt evenementendesk

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015

Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 Colofon Rapport Onderzoek Evenementenbeleid Kampen 2015 December 2015 Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Kampen. Uitvoering: Onderzoek

Nadere informatie

b b 14R5998 Raadsvoorstel Pilot meerjarige evenementenvergunning

b b 14R5998 Raadsvoorstel Pilot meerjarige evenementenvergunning Raadsnummer Inboeknummer 14R5998 14bst01312 Beslisdatum B&W 16 september 2014 Dossiernummer 14.38.751 Raadsvoorstel Pilot meerjarige evenementenvergunning Inleiding Bij de behandeling van de herijking

Nadere informatie

van raadslid dhr. R Reker (LPF) over Is het in onze stad dweilen met de kraan open?

van raadslid dhr. R Reker (LPF) over Is het in onze stad dweilen met de kraan open? gemeente Eindhoven 16R6629 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00021 Beslisdatum B&W 8 januari 2016 Dossiernummer 16.02.103-11 Raadsvragen van raadslid dhr. R Reker (LPF) over Is het in onze stad dweilen met

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

Raadsvragenuan de raadsleden de heren B. Gerard en J. Vleeshouwers over

Raadsvragenuan de raadsleden de heren B. Gerard en J. Vleeshouwers over gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontvrikkeling en Beheer Raadsnummer 07. R2049. OOI Inboeknummer o7bstoo56a Beslisdatum B5MT 3 april 2007 Dossiernummer 7I4.35I Raadsvragenuan de raadsleden de heren

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011 gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Jeugd Raadsnummer Inboeknummer 11R4534 11bst01531 Beslisdatum B&W 04 oktober 2011 Dossiernummer 11.40.551 OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen

Nadere informatie

PG Start & Go. KG Automotive handling, safety & suspension. PG Construct the Vehicle

PG Start & Go. KG Automotive handling, safety & suspension. PG Construct the Vehicle Autotechniek regulier voltijd en duaal 1e jaar ATr1/ATr2 Propedeutisch jaar Studiejaar 2012-2013 Keuzeonderwijs/bijspijkeronderwijs Management & Communication Skills 1 Technisch Engels Compleet voertuig

Nadere informatie

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB

PRESENTATIE. Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB PRESENTATIE Onderzoek Openbare Orde en Veiligheid bij Evenementen COMMISSIE EFB 22 juni 2017 1. Waarom dit onderzoek? 2. Doel en centrale vraagstelling 3. Belangrijkste conclusies en aanbevelingen 4. Aanpak

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning

Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning Openbare Orde en Veiligheid Aanvraagformulier voor een evenementenvergunning U dient een evenementenvergunning aan te vragen indien aan één of meerdere hieronder omschreven voorwaarden wordt voldaan: -

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 19 januari 2016, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 17:00 uur LET OP: VERGADERING START

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016 BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 10 mei 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00304 Onderwerp Beantwoording schriftelijke raadsvraag over vergunning BMC en bestemmingsplan Fort de Pol - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

OUDE BOSSCHE BAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

OUDE BOSSCHE BAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie OUDE BOSSCHE BAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie START OP,T STEDELIJK Locatie Oude Bossche Baan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons

17R071. Initiatief voorstel. Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Initiatief voorstel 17R071 Zeist toegankelijk voor iedereen Niets over ons zonder ons Ronde Tafel : Nog in te plannen Debat : Nog in te plannen Raadsvergadering : Nog in te plannen Informatie bij : Ans

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 Memo aan onderwerp van datum Gemeenteraad Doorkomst 2e etappe Tour de France College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 De start van de Tour de France in Nederland Op zaterdag 4 juli 2015 start

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de koppeling tussen milieuvergunningen en bouwvergunningen

Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de koppeling tussen milieuvergunningen en bouwvergunningen Zaaknummer: OLOGGvS02 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de koppeling tussen milieuvergunningen en bouwvergunningen Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde

Nadere informatie

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister;

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna te noemen: de Minister; CONVENANT INZAKE DE NEDERLANDSE ERKENNING VAN DE REGIONALE NEDERSAKSISCHE TAAL Partijen, De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, handelende in de hoedanigheid van bestuursorgaan, hierna

Nadere informatie

Raadsvragen Van het raadslid dhr. F. van den Broek ( VVD), beeldschermen in de stad voor PSV.

Raadsvragen Van het raadslid dhr. F. van den Broek ( VVD), beeldschermen in de stad voor PSV. Inboeknummer 15bst00466 Beslisdatum 13 april 2015 Dossiernummer 15.16.103 (2.7.1) Raadsvragen Van het raadslid dhr. F. van den Broek ( VVD), beeldschermen in de stad voor PSV. Na zeven jaar is het moment

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Cofinanciering Regionale proeftuin Cultuur om de hoek 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang De jeugd in de regio Holland

Nadere informatie

Overzicht van het participatietraject

Overzicht van het participatietraject Bijlage: Overzicht van het participatietraject In deze bijlage wordt een overzicht gegeven van de bijdragen van de verschillende partijen in de totstandkoming van de Evenementenverordening 2014. De reacties

Nadere informatie

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT

PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT PROCEDURE AANVRAAG EVENEMENTENVERGUNNING IN DORDRECHT Dordrecht is een levendige en aantrekkelijke stad om te wonen, werken en verblijven. De vele kleurrijke evenementen, zowel grootals kleinschalige,

Nadere informatie

Voorstel onderzoek De gemeente als goed samenwerkingsspeler voor initiatieven uit de samenleving

Voorstel onderzoek De gemeente als goed samenwerkingsspeler voor initiatieven uit de samenleving Voorstel onderzoek De gemeente als goed samenwerkingsspeler voor initiatieven uit de samenleving Achtergrond In oktober heeft een uitvraagronde plaatsgevonden waarin de fracties van de gemeenteraden van

Nadere informatie

Brief aan Hans Dijkman Brief aan Han Smits De plek van het Design Institute: de analyse

Brief aan Hans Dijkman Brief aan Han Smits De plek van het Design Institute: de analyse TIM 5 Agenda Brief aan Peter Blees Innovation Asset Recovery Brief aan Hans Dijkman Brief aan Han Smits De plek van het Design Institute: de analyse Brief aan Hans de Gier De plek van het Design Institute

Nadere informatie

RAPPORT. De Overijsselse Ombudsman (verder: OO) ontving het verzoekschrift op 6 maart 2017.

RAPPORT. De Overijsselse Ombudsman (verder: OO) ontving het verzoekschrift op 6 maart 2017. Dossiernummer 2017 033 RAPPORT Verzoeker Stichting X, hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoek De Overijsselse Ombudsman (verder: OO) ontving het verzoekschrift op 6 maart 2017. Klacht De klacht betreft

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Reconstructie kruising Glaslaan Mathildelaan ika/pc11011418

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Reconstructie kruising Glaslaan Mathildelaan ika/pc11011418 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11bst00517 Beslisdatum B&W 31 maart 2011 Dossiernummer 11.2042 OplegvelRaadsvoorstel Reconstructie kruising Glaslaan Mathildelaan ika/pc11011418 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Evenementen in Waalwijk

Evenementen in Waalwijk Evenementen in Waalwijk (31 oktober 2013) Waarom notitie evenementen? - Formuleren van de gemeentelijke uitgangspunten - Vaak ad hoc besluiten - Integrale benadering: vergunningen, veiligheid, handhaving

Nadere informatie

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 Aanwezig Externe belanghebbenden Pieter Nuiten, Francien Dechesne Fietsersbond Ab Oosting MRE Marcel Clerx Urban Wheelz Center (fietsbranche) Tineke Posno Gemeente

Nadere informatie

Raadsvragenuan raadslid de heer R. Reker inzake stedenband Eindhouen-

Raadsvragenuan raadslid de heer R. Reker inzake stedenband Eindhouen- gemeente Eindhouen Raadsnummer o8. Ray o8. oox Inboeknummer o8bstot6oo Beslisdatum B8aW a september 2008 Dossiernummer 886 rsa Raadsvragenuan raadslid de heer R. Reker inzake stedenband Eindhouen- Gedaref

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Almelo

Rekenkamercommissie Almelo Rekenkamercommissie Almelo Postadres: Gemeente Almelo Postbus 5100 7600 GC Almelo Aan de leden van de Raad van de gemeente Almelo In c.c. aan het College van B&W Bezoekadres: Stadhuisplein 1 7607 EK Almelo

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0023 Rv. nr.: 09.0023 B&W-besluit d.d.: 03-03-2009 B&W-besluit nr.: 09.0192 Naam programma +onderdeel: Nr.7, stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Van Vollenhovenkade

Nadere informatie

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP INHOUDSOPGAVE Trouwen/Partnerschapsregistratie in Etten-Leur 2 De melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap en de daarbij te overleggen

Nadere informatie

Bijlage 3: Protocol evenementenvergunningen

Bijlage 3: Protocol evenementenvergunningen Bijlage 3: Protocol evenementenvergunningen Door de vaststelling van het beleid van de veiligheidsregio Fryslân (2012) waarin de aanpak voor grootschalige evenementen op regionaal niveau is geregeld is

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning Drank- en Horecawet Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf uit te oefenen (art. 3 van de Drank- en horecawet) bestemd voor rechtspersonen die zich richten op activiteiten van recreatieve,

Nadere informatie

ANNEX BIJLAGE. bij. voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

ANNEX BIJLAGE. bij. voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 19.2.2018 COM(2018) 74 final ANNEX BIJLAGE bij voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de sluiting van de Overeenkomst inzake wetenschappelijke en technologische samenwerking

Nadere informatie