gemeente Eindhoven Betreft vertegenwoordiging gemeente Eindhoven in Stichting IPC Sport Eindhoven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gemeente Eindhoven Betreft vertegenwoordiging gemeente Eindhoven in Stichting IPC Sport Eindhoven."

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. R OOI Inboeknummer o8bstorgzo possiernummer 843.aS2 2I oktober 2008 Raads voorhangbrief Betreft vertegenwoordiging gemeente Eindhoven in Stichting IPC Sport Eindhoven. Inleiding In 2006 is met subsidie van de Provincie Noord-Brabant en cofinanciering uit eigen middelen het Fieldlab Sportstimulering op Sportcomplex Eindhoven Noord (SEN) van start gegaan. Kennisinstellingen (TU/e, TNO, Fontys, etc.), bedrijfsleven, sporters, gemeente Eindhoven en de Stichting Sport & Technologie werken in dat fieldlab samen aan innovaties ten behoeve van de breedtesport. In dat fieldlab worden prototypes van nieuwe producten op het gebied van sporten, spelen en bewegen in de praktijk uitgetest. De ervaringen met het bestaande fieldlab vraagt om een doorontwikkeling. Daarvoor kan een beroep gedaan worden op de subsidieregeling InnovatiePrestatieContracten (IPC) van het Ministerie van Economische zaken. De Stichting IPC Sport Eindhoven dient namens alle betrokken partijen op SEN daartoe een concrete aanvraag in. Het is van belang dat de gemeente Eindhoven in die stichting vertegenwoordigd is om te kunnen sturen dat die innovaties zoveel als mogelijk ten goede komen van de breedtesportstimulering in Eindhoven en dat prototypes zoveel mogelijk worden uitgetest in Eindhoven, met name op het Sportcomplex Eindhoven Noord. Ontwerpbesluit b. en w. 1 Het voornemen te besluiten tot deelneming in de Stichting IPC Sport Eindhoven. 2 Innemen van het standpunt dat de heer G. Hulshof, hoofd van de sector Sport, Bewegen en Recreatie van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling de gemeente vertegenwoordigt in het bestuur van de Stichting IPC Sport Eindhoven. 3 Het voorgenomen besluit en standpunt via een raadsvoorhangbrief aan de commissie bestuurlijke en economische zaken kenbaar maken. 4 Het voorgenomen besluit ter goedkeuring voorleggen aan Gedeputeerde Staten va n Noord-B ra ba nt.

2 Raadsnummer Argumenten 1.1 Doorontvvikkeiing fieidiab breedtesportin de vorm van een IPC-project. Het Fieldlab Sportstimulering Woensel is met provinciale en gemeentelijke middelen in de 2 helft van 2006 opgestart op Sportcomplex Eindhoven Noord (SEN). Kennisinstellingen (TU/e, TNO, Fontys, designers, etc.), Bedrijven en Sporters (gemeente Eindhoven namens hen) werken met de Stichting Sports & Technology (S&T) samen aan innovaties ten behoeve van de breedtesport. Het gaat om de ontwikkeling van (deel)producten die in de vorm van prototypes getest en doorontwikkeld worden op het SEN. Het Fieldlab Sportstimulering is al enige tijd operationeel en vraagt om een doorontwikkeling. Vanuit diverse bedrijven uit het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) krijgen SEN en S&T verzoeken om aan die doorontwikkeling te mogen meewerken door middel van het tot stand brengen van innovaties gericht op de breedtesport. MKB bedrijven hebben vaak een te bescheiden Research & Development (R&D) budget om geheel zelfstandig aan nieuwe ontwikkelingen te kunnen werken. Juist voor deze bedrijven heeft het Ministerie van Economische Zaken, via haar agentschap SenterNovem, een subsidieregeling ontworpen. Deze subsidieregeling heet "InnovatiePrestatie Contracten". Bedrijven, minimaal 15 tot 30, richten zich in een periode van drie-vier jaar op een gezamenlijk innovatiethema. Op basis van cofinanciering vanuit de deelnemende bedrijven kunnen deze bedrijven tot maximaal ,ÃćâĆňâĂİ een subsidiebijdrage verkrijgen via SenterNovem. N.B.: de gemeente Eindhoven dient niet voor cofinanciering zorg te dragen. SenterNovem is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken met als voornaamste doelstelling het bevorderen van duurzaamheid en innovatie. Een IPC-project zou een perfecte doorontwikkeling kunnen betekenen voor het Fieldlab Breedtesport. De uitgangspunten van de IPC-regeling sluiten aan bij de vraag van vele bedrijven die met en bij het SEN breedtesportinnovaties willen uittesten in de praktijk. 1.2 Een IPC-proj ect vraagt om een proj ectorganisa ti e. Een samenwerking tussen een 15- tot 30-tal bedrijven, lokale overheid en kennisinstituten vergt een solide projectorganisatie om het project transparant en verantwoord tot stand te brengen. Opgedane ervaringen binnen lopende IPCprojecten leren dat een autonome stichting de beste vorm is om de projectorganisatie rechtspositioneel te borgen. De voornaamste taken van die stichting zijn het benaderen van potentieel deelnemende bedrijven, de aanvraag van de subsidie bij SenterNovem, het doorsluizen van de subsidie naar de

3 Raadsnummer deelnemende bedrijven, het monitoren van de projectvoortgang en het afleggen van verantwoording naar alle betrokken partijen. 1.3 Behartigen belangen gemeente Eindhoven. IPC kan van groot belang zijn voor Eindhoven. Een 15- tot 30-tal MKB-bedrijven richt zich op breedtesportinnovaties en werken dus concreet aan de koppeling Sport en Technologie. Producten worden getest in Eindhoven, m.n. op het SEN. Eindhoven kan zich derhalve profileren met het IPC-project. Ambtelijk/bestuurlijke deelname in de Stichting InnovatieProject Sport Eindhoven is van belang om de betrokkenheid van het gemeentebestuur aan de (potentieel) deelnemende bedrijven te tonen en om te kunnen sturen op aard en omvang van de innovaties in Eindhoven alsmede waar ze in onze stad worden geimplementeerd. We kunnen er zo op toezien dat juist die innovaties tot ontwikkeling komen, die een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de raadsprogramma s "actieve jeugd" en "meedoen", meer in het bijzonder de activiteiten die een gezondere leefstijl van onze kinderen en jongeren bevorderen. 1.4 Toetsing aan beleid "verantwoord deelnemen" Op 13 maart 2006 heeft uw raad het beleid vastgesteld omtrent het aangaan, beheren en beeindigen van deelnemingen, waaronder de participatie van de gemeente in een stichting. Onderdeel van dat beleid is een tweetal besliskaders (bijlage) aan de hand waarvan kan worden getoetst of onderhavige participatie en vertegenwoordiging past binnen dat recent vastgestelde beleid. Getoetst aan dit beleid, lijkt ÃćâĆňâĂİ alles afwegende ÃćâĆňâĂİ dat de participatie van de gemeente in de stichting verantwoord is. Onder punt 1.3 hierboven is uitvoerig verwoord welke invloed de gemeente met haar vertegenwoordiging in het bestuur kan uitoefenen. Met hetgeen de stichting uiteindelijk met haar activiteiten wil bereiken, is naar onze mening het openbaar belang van onze gemeente terdege gediend. 1.5 Geen exploi tatierisico voor de gemeente. Participatie in de stichting betekent zonder meer grotere invloed op de richting waarin de activiteiten van de stichting in casu het IPC-project zich ontwikkelen. Keerzijde is dat dit ook kan betekenen dat de gemeente (financieel en publicitair) medeverantwoordelijk wordt gehouden voor het succes van het project. Financieel betekent in dit verband niet dat de gemeente financiele verplichtingen aangaat of risico s loopt. Er ontstaat door de deelneming nadrukkelijk geen subsidierelatie, noch met de stichting noch met de deelnemende bedrijven. De stichting sluist de eventuele subsidie van SenterNovem door naar die bedrijven. De bedrijven dragen het ondernemingsrisico met betrekking tot het ontwikkelen respectievelijk vermarkten van het product.

4 Raadsnummer Door de deelneming ontstaat er daarmee evenzeer wel een politieke verantwoordelijkheid. Indien tot benoeming van een vertegenwoordiger wordt besloten, zullen er maatregelen moeten worden getroffen, waaronder een bestuursaansprakelijkheidsverzekering, om genoemde verantwoordelijkheid waar te maken en eventuele aansprakelijkheid af te wenden. In die zin past op voorhand een verklaring van de Stichting IPC Sport Eindhoven aan de gemeente dat de gemeente door de vertegenwoordiging in het bestuur van de stichting op enigerlei wijze niet wordt of kan worden aangesproken op een mogelijk exploitatieverlies van de stichting als zodanig. 2.1 Vertegenwoordiging van de gemeente door de heer G. Hulshof. Participatie van de gemeente in de stichting betekent als vanzelf dat de gemeente zich laat vertegenwoordigen. Gegeven het doel van de stichting ÃćâĆňâĂİ het ontwikkelen en implementeren van innovatieve sport-, speel- en beweegproducten ÃćâĆňâĂİ en daarmee inherent het operationele en sturende karakter van haar werkzaamheden, wordt voorgesteld dat vertegenwoordiging van de gemeente plaats heeft door de heer G. Hulshof, hoofd van de sector Sport, Bewegen en Recreatie van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Er is geen aanleiding te veronderstellen dat de functie van de heer Hulshof conflictueus of onverenigbaar is met de voorgestelde bestuursfunctie. Zou dat op enig moment wel zo blijken, dan worden de regels over belangenverstrengeling uit de Nota "Verantwoord deelnemen" direct en onverkort toegepast. In een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wordt voorzien De commissie bestuurlijke en economische z aken moet om advies worden gevraagc/. De besluitvorming over de participatie in stichtingen is geregeld in artikel 160, lid 2 van de Gemeentewet en in de Nota "Verantwoord deelnemen". Gelet daarop hebben wij besloten tot het voornemen tot deelneming in de Stichting IPC Sport Eindhoven. Uw commissie wordt in de gelegenheid gesteld wensen en bedenkingen bij dat ontwerpbesluit aan ons kenbaar te maken. 3.2 Besluit tot deelneming behoeft goedkeuring Gedeputeerde 5 ta ten van Noord- Brabant. Na kennisname van uw advies nemen wij een definitief besluit tot deelneming. Dat besluit behoeft de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Kanttekeningen Niet van toepassing. Ter inzage gelegde stukken Projectplan IPC Sport.

5 Raadsnummer Burgemeester en wethouders van Eindhoven, A. Brunninkhuis, secretaris sr

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven.

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11R4646 11bst02172 Beslisdatum B&W 06 december 2011 Dossiernummer 11.49.751 RaadsvoorstelBeleidskader Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontmikkeling en Beheer Raadsnummer O8. R27 Z3. OOI Inboeknummer o8bstor4ry Beslisdatum B&W a september 2008 Dossiernummer 886.8Sa Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Oprichting/deelname in Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel u.a..

gemeente Eindhoven Betreft Oprichting/deelname in Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel u.a.. gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst01111 Dossiernummer 14.34.351 19 augustus 2014 Raads Voorhangbrief Betreft Oprichting/deelname in Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel u.a.. Inleiding Vanwege

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk.

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk. gemeente Eindhoven Raadsnummer ZO.R36ZZ.OOZ Inboeknummer robstoo46g Dossiernummer ora.ssr ag maart aoro Raads voorhangbrief Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 -

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2008MME13-1 - PS2008MME13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 mei 2008 Nummer PS : PS2008MME13 Afdeling : ECV Commissie : MME Registratienummer : 2008int221948 Portefeuillehouder : Ekkers Titel

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Onderwerp: Herindelingsontwerp gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, naamgeving nieuw te vormen gemeente. Samenvatting: Voor u ligt het herindelingsontwerp voor de

Nadere informatie

Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij

Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij 2004-98 Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Bestuur, Financiën

Nadere informatie

PS2010MME Datum : 24 augustus 2010 Nummer PS :PS2010MME10 Afdeling : MIL Commissie : MME. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag.

PS2010MME Datum : 24 augustus 2010 Nummer PS :PS2010MME10 Afdeling : MIL Commissie : MME. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. PS2010MME10-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 24 augustus 2010 Nummer PS :PS2010MME10 Afdeling : MIL Commissie : MME Registratienummer : 2010INT262621 Portefeuillehouder : De Jong

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7163 Inboeknummer 17bst00207 B&W Beslisdatum 28 februari 2017 Dossiernummer 17.09.751 Raadsvoorstel Rechtstreekse subsidierelatie Stichting Glow Inleiding In 2011 werd

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het vaststellen van de kaders Duurzame-energiebedrijf

Raadsvoorsteltot het vaststellen van de kaders Duurzame-energiebedrijf gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer 5 Milieu Raadsnummer ZO. R3502. OOI Inboeknummer ogbstoa6so Beslisdatum B&W rb januari 2OIO possiernummer oo3.ss2 Raadsvoorsteltot het vaststellen van de kaders

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen gemeente Eindhoven Sport & Bewegen Raadsnummer Inboeknummer 11bst00629 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.753 Oplegvel Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen jvv/mc11012741 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr:

Raadsvoorstel Zaaknr: Raadsvoorstel Zaaknr: 43.979 Onderwerp: Regionaal Transitie Arrangement (RTA) jeugdzorg regio Noordoost-Brabant Samenvatting: Door de decentralisatie van de jeugdzorg met ingang van 1 januari 2015 worden

Nadere informatie

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$5.OOI Inboeknummer o7bstoaa34 Beslisdatum B5MT 3o oktober 2007 Dossiernummer 744 35I Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught De gemeenteraad van de gemeente Vught, Gelezen het collegevoorstel van 11 juli 2017, Gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 lid 3 van de Wet

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R2III. OOI Inboeknummer oybstoog98 Dossiernummer 7I9.202 8 mei zoog Raads inforrnatiebrief Betreft afhandeling moties en toezeggingen sportparticipatie. 1 Inleiding Tijdens

Nadere informatie

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen;

1 sub g Voorzitter: de voorzitter als bedoeld in artikel 12 van de Wet gemeenschappelijke regelingen; Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 23 e wijziging Samenwerkingsregeling Regio Achterhoek 24 e wijziging artikel luidende: artikel gaat luiden 1 sub c Gedeputeerde Staten: Gedeputeerde Staten van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor gemeente Eindhoven Dienst Bousrtoezicht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer 88 Inboeknummer OOJ004106 Beslisdatum B&W 11 april 2000 Dossiernunxmer 015.401 RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontmikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6 Z g. OOZ Inboeknummer o8bstorror Beslisdatum B&W ro juni 2008 Dossiernummer 8a4.8SB Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontmikkeling Raadsnummer O8. RZg8Z. OOZ Inboeknummer o8bstoor86 Beslisdatum B&W ra februari 2008 Dossiernummer 8oy.aSa Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Zij mogen op basis van deze ontheffing iedere zondag vanaf uur

gemeente Eindhoven Zij mogen op basis van deze ontheffing iedere zondag vanaf uur gemeente Eindhoven Raadsnummer 09. R32 50. OOI Inboeknummer o9bstorsyo Dossiernummer 934.552 r8 augustus 2009 Commissie notitie Betreft koopzondagen. Kennis nemen van De bestaande wettelijke ruimte voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2 Vergadering 8 januari Gemeenteraad. Onderwerp : Businessplan Food Tech Brainport 2019

Raadsvoorstel 2 Vergadering 8 januari Gemeenteraad. Onderwerp : Businessplan Food Tech Brainport 2019 Vergadering 8 januari 2019 Gemeenteraad Onderwerp : Businessplan Food Tech Brainport 2019 B&W vergadering : 27 november 2018 Zaaknummer : 33907638 Dienst / afdeling : Programma Economie Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vernieuwing Mondiale Bewustwording

Raadsvoorstel Vernieuwing Mondiale Bewustwording gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6043 Inboeknummer 14bst01553 Beslisdatum B&W 21 oktober 2014 Dossiernummer 14.43.151 Raadsvoorstel Vernieuwing Mondiale Bewustwording Inleiding In het coalitieakkoord

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 65 Haarlem, 21 augustus 2001 Onderwerp: EU-programma innovatieve acties art. 4 EFRO Bijlage: ontwerpbesluit Inleiding Het EU-programma de regio s in de nieuwe

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement gemeente Eindhoven Projectmanagement Raadsnummer Inboeknummer 10bst01835 Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb10039506 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer 13 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

wensen en bedenkingen ex artikel 160 Gemeentewet bij notariële oprichtingsakte inclusief ontwerp-statuten Steinerbos B.V.

wensen en bedenkingen ex artikel 160 Gemeentewet bij notariële oprichtingsakte inclusief ontwerp-statuten Steinerbos B.V. Betreft wensen en bedenkingen ex artikel 160 Gemeentewet bij notariële oprichtingsakte inclusief ontwerp-statuten Steinerbos B.V. Vergaderdatum 13 september 2012 Gemeenteblad 2012 / 51 Agendapunt 14 Aan

Nadere informatie

Gemeente Rotterdam 2 6 JAN 2010. College van Burgemeester en Wethouders. Gemeenteraad Rotterdam

Gemeente Rotterdam 2 6 JAN 2010. College van Burgemeester en Wethouders. Gemeenteraad Rotterdam Gemeente Rotterdam College van Burgemeester en Wethouders College van Burgemeester en Wethouders Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40 Rotterdam Postadres: Postbus 70012 3000 KP Rotterdam Website: www.rotterdam.nl

Nadere informatie

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 4 december 2012 Inlichtingen Maurits van Tubergen Lotgering (023 5676632 ) Registratienummer 2012.0068182

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R3593.OOI Inboeknummer ro BST oottyz Dossiernummer oro.qoz g maart zoto Raads inforrnatiebrief Betreft Armoedegezant: uitwerking rol gemeente Eindhoven. Inleiding De Eindhovense

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke regeling Financieringsschap Strategische Projecten Stadsregio gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer 256 Inboeknummer 99J016373 Beslisdatum BTW 2 november 1999 Dossiernummer 944.309 Raadsbij lage Voorstel tot voortzetting van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

: Participatie Gemeente Bergen op Zoom in de Stichting GBKN-Zuid : SM/05/04 Sector : Middelen 30 juni 2005 Afdeling : AdministratieveDiensten

: Participatie Gemeente Bergen op Zoom in de Stichting GBKN-Zuid : SM/05/04 Sector : Middelen 30 juni 2005 Afdeling : AdministratieveDiensten L Gemeente eente ij n Eergen Berg op Zoom! des. RAADSVERGADERING Bss&ssfngi. Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Participatie Gemeente Bergen op Zoom in de Stichting GBKN-Zuid

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Innovatie Prestatie Contracten Informatie voor deelnemende ondernemers IPC-tender 4 (2013)

Innovatie Prestatie Contracten Informatie voor deelnemende ondernemers IPC-tender 4 (2013) Innovatie Prestatie Contracten Informatie voor deelnemende ondernemers IPC-tender 4 (2013) Geachte ondernemer, Samen met meer dan 3.000 bedrijven maakt u gebruik van de Innovatie prestatie contracten (IPC).

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 12 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 5 februari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2019-678171764 Ondertekening Intentieovereenkomst onderzoek integratie dijkversterking met gebiedsontwikkeling Mercon Kloos 1. Aan te gaan de Intentieovereenkomst onderzoek integratie

Nadere informatie

Gemeente Tubbergen; Nota geldleningen en garantstellingen gemeente Tubbergen

Gemeente Tubbergen; Nota geldleningen en garantstellingen gemeente Tubbergen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tubbergen Nr. 135371 4 augustus 2017 Gemeente Tubbergen; Nota geldleningen en garantstellingen gemeente Tubbergen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R4OIO.OOI Inboeknummer robstorg48 Dossiernummer os6.6oz ta september zoro Raads informatiebrief Betreft Project en transactiekosten Internationale school. Inleiding Uw

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Derde wijzigingsregeling Subsidieregeling cofinanciering Europese programma s 2014-2020 Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Gelet op

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Burgemeester A. Callewaert - de Groot Onderwerp : Fusie BLOS-Kempen TV Betreffend onderdeel

Nadere informatie

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol.

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol. gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door Geesje Stel / 197 kenmerk/datum 09.0006919 / 23 juni 2009 vergaderdatum raad 16 juli 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200315080 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Bestuursovereenkomst ex artikel 14 Reconstructiewet tussen provincie Noord- Brabant en de

Nadere informatie

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant Aan de Raad Made, 9 oktober 2006 Raadsvergadering: 14 december 2006 Nummer raadsnota: 13 Onderwerp: Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Kadernota 2018 en wijziging Gemeenschappelijk Regeling GGD Hart voor Brabant.

Kadernota 2018 en wijziging Gemeenschappelijk Regeling GGD Hart voor Brabant. Raadsvoorstel Datum 2 februari 2017 Zaaknummer 19486148 Onderwerp Kadernota 2018 en wijziging Gemeenschappelijk Regeling GGD Hart voor Brabant. Samenvatting De GGD Hart voor Brabant voert namens deelnemende

Nadere informatie

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse

3. Beoogd effect Versterken van de regionale economie en de concurrentiekracht van het Flevolandse ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Financieringsinstrumenten MKB: nieuwe TMI-regeling en Kredietfaciliteit Besluitvormingsronde Statendag 18 december 2013 (ov) / 15 januari 2014 Agendapunt 1. Beslispunten

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : 2e wijziging Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 12G / Drs. Edo van Bree Mr. Henk Wolsink. Beleidskader verbonden partijen 2013.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 12G / Drs. Edo van Bree Mr. Henk Wolsink. Beleidskader verbonden partijen 2013. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 12G200177 466748 / 466748 Drs. Edo van Bree Mr. Henk Wolsink PF Mu ONDERWERP AGENDANUMMER Beleidskader verbonden partijen

Nadere informatie

Statenvoorstel. Subsidieverlening TNO - Open Innovatie Centrum Well technology en Warmte

Statenvoorstel. Subsidieverlening TNO - Open Innovatie Centrum Well technology en Warmte Statenvoorstel Vergadering Februari 2019 Nummer 7172 Vergaderdatum GS: 22 januari 2019 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 20 februari 2019 Documentnummer: PZH-2019-677710616 Onderwerp

Nadere informatie

GR 1 januari dat door samenwerking een eenduidige en consistente handhaving strategie kan worden gevolgd;

GR 1 januari dat door samenwerking een eenduidige en consistente handhaving strategie kan worden gevolgd; GR 1 januari 2014 overwegende: - dat het samenwerken op het gebied van de uitvoering van de Leerplichtwet 1969, gelet op het grensoverschrijdende karakter ervan, wenselijk, zo niet noodzakelijk, is geworden

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RZ665.OOI Inboeknummer o6bstooroa Beslisdatum B&w ta juni 2006 Dossiernummer 6aq.aSa OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling

Nadere informatie

Inleiding: Op 10 februari 2011 dient voor de rechtbank een dagvaarding van alle Brabantse gemeenten, de Brabantse regio s en Attero.

Inleiding: Op 10 februari 2011 dient voor de rechtbank een dagvaarding van alle Brabantse gemeenten, de Brabantse regio s en Attero. College Onderwerp: OLOGDB06 Volmachtverlening inzake de dagvaarding door Shanks Nederland Collegevoorstel Inleiding: Op 10 februari 2011 dient voor de rechtbank een dagvaarding van alle Brabantse gemeenten,

Nadere informatie

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Raadsvergadering, 26 oktober 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Nr.: 411 Agendapunt: 10 Datum: 11 oktober 2010 Voorgesteld besluit 1)

Nadere informatie

BESLUIT MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING HOLLAND RIJNLAND

BESLUIT MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING HOLLAND RIJNLAND BESLUIT MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING HOLLAND RIJNLAND Het college van burgemeester en wethouders, alsmede de burgemeester afzonderlijk, van de gemeente, ieder voor zover het de eigen bevoegdheid betreft

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden;

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden; VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET De raad van de gemeente Leeuwarden; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling

Nadere informatie

MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN. Artikel 1. Begripsomschrijvingen

MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN. Artikel 1. Begripsomschrijvingen MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit en het bijbehorende mandatenoverzicht wordt verstaan onder: a. mandaatgever: het bestuursorgaan dat mandaat verleent; b.

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer xo.r348r.ooi Inboeknummer robstooors Dossiernummer 002.I53 rz januari zoro Raads inforrnatiebrief Betreft cameratoezicht rgzc Gemeentewet. Inleiding Op korte termijn wordt

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven

Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven gemeente Eindhoven 16R6880 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00990 Beslisdatum B&W 12 juli 2016 Dossiernummer 16.28.851 Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven Inleiding Sinds 2014

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden

Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden STAATSCOURANT 2 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 43910 december 2015 Centrumregeling samenwerking Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Terschelling en Leeuwarden De colleges

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen.

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen. gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer 10R4104 Inboeknummer 10bst02151 Beslisdatum B&W 9 november 2010 Dossiernummer 045.252 Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Mei Ontwerpbesluit. Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Mei Ontwerpbesluit. Provinciale Staten van Zuid-Holland, Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Mei 2009 Nummer 6060 onderwerp Subsidieverzoek Krimpen aan den IJssel innovatieve bestuurskrachtmeting 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers

Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers gemeente Eindhoven Juridische Zaken Raadsnummer XO.Rg70$.OOI Inboeknummer robstoobar Beslisdatum B%W t8 mei aoro Dossiernummer 020 I53 Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 71 Haarlem, 9 oktober 2001 Onderwerp: aanpassing gemeenschappelijke regelingen recreatieschappen Bijlagen: Wijziging gemeenschappelijke regeling, inclusief

Nadere informatie

Overlegverordening commissie voor Georganiseerd Overleg gemeente Haren

Overlegverordening commissie voor Georganiseerd Overleg gemeente Haren GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haren. Nr. 125599 22 december 2015 Overlegverordening commissie voor Georganiseerd Overleg gemeente Haren 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Subsidieregeling cofinanciering Europese programma s Noord-Brabant 2013-2015 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) - Gelet op artikel

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

INFORMATIE OVER PPL-INNOVATIEPROJECTEN

INFORMATIE OVER PPL-INNOVATIEPROJECTEN INFORMATIE OVER -INNOVATIEPROJECTEN ( = Project Partner Light; bedrijven die op een later tijdstip worden toegevoegd aan het Nano4Sports-project om deeltaken op te nemen) SUBSIDIEBEDRAGEN Subsidie voor

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 6.8. Doetinchem, 27 januari Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf

Aan de raad AGENDAPUNT 6.8. Doetinchem, 27 januari Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf Aan de raad AGENDAPUNT 6.8 Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf Voorstel: 1. De gemeenschappelijke regeling Openbaar Primair Onderwijs vaststellen. 2. Het reglement Gemeentelijk Toezicht op

Nadere informatie

Vragen ex artikel 37 Reglement van Orde van de gemeenteraad Onderwerp: bestuurlijke overname Stichting Binnensportaccommodaties Heerhugowaard

Vragen ex artikel 37 Reglement van Orde van de gemeenteraad Onderwerp: bestuurlijke overname Stichting Binnensportaccommodaties Heerhugowaard Vragen ex artikel 37 Reglement van Orde van de gemeenteraad Onderwerp: bestuurlijke overname Stichting Binnensportaccommodaties Heerhugowaard Aan: de voorzitter van de raad, d.t.k. van de raadsgriffier

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit:

Registratienummer collegebesluit: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: J.W.M. Pietersen Opgesteld door: Stefanie Peters, afdeling Sociaal Domein en Veiligheid Besluitvormende vergadering:

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp OV-taxi 2011 Oplegvel Collegebesluit GEHEIMHOUDING / VERTROUWELIJK Portefeuille: H. van der Molen Auteur: G. Nijland Telefoon: 511 3216 E-mail: gnijland@haarlem.nl DV/WMO-voorzieningen Reg.nr.:

Nadere informatie

Ter inzage: 1. Beoogde verdeling 1 portefeuilles. Voorstel: 1. Het aantal wethouders voor de resterende bestuursperiode te bepalen op vier

Ter inzage: 1. Beoogde verdeling 1 portefeuilles. Voorstel: 1. Het aantal wethouders voor de resterende bestuursperiode te bepalen op vier oestuuriijke informatie 3 i JC , ev» 1 I -i zaak nr. UI ui < f f c 9 %F ^t-v-^ ^^v ^f. X"n\ emeente \ /) )atum: 1 3 oktober 2008 Nummer raadsnotck 0008067 Onderwerp: Vermindering aantal wethouders 'ortefeuillehouder:

Nadere informatie

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr.

Team MOM. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk. gfedc gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team MOM Projectplan Eigen Kracht 1- Notagegevens Notanummer 713271 Datum 14-5-2012 Programma: 08. Meedoen Portefeuillehouder Weth. De Jager 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt!

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt! ADVIES Nummer Portefeuillehouder(s): Leden Stuurgroep De Kop Werkt! Den Helder: wethouders E. Krijns en B. Haitsma Hollands Kroon: wethouders Th. Meskers en Th. Groot Schagen: wethouder J. Beemsterboer

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 10 juli 2018 Zaaknummer: 434769 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren.

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren. 7, ^ j Raadsvoorstel Vergadering d.d. 31 mei 2016 Agendapunt: 10. R 16-20 Datum B&W 19 april 2016 Portefeuillehouder ATH DoGument-nr Opsteller pkolũl Fusie Streekomroep met BLOS Voorgesteld wordt aan het

Nadere informatie

Onderwerp: Voornemen tot instemmen met het Plan van Aanpak samenwerkingswerkingsprogramma Eindhoven-Rwanda

Onderwerp: Voornemen tot instemmen met het Plan van Aanpak samenwerkingswerkingsprogramma Eindhoven-Rwanda gemeente Eindhoven 16R6935 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01185 Dossiernummer 16.35.251 Beslisdatum: 30 augustus 2016 Commissienotitie Onderwerp: Voornemen tot instemmen met het Plan van Aanpak samenwerkingswerkingsprogramma

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

Artikel 3. Taken voorzitter

Artikel 3. Taken voorzitter Ontwerp-besluit De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad van 14 maart 2013; overwegende dat het gewenst is de integrale bevoegdheid van

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; De raad van de gemeente Menterwolde; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; gelet op artikel 2.1.3 van de Wmo 2015; gelet op artikel 47 van de Participatiewet; BESLUIT: Vast

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6379 Inboeknummer 15bst00768 Dossiernummer 15.26.103(9) Beslisdatum B&W 23 juni 2015 Raads informatiebrief Onderwerp:Definitieve oprichting Stichting WIJeindhoven. Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : 12.0243 Onderwerp: Oprichten rechtspersoon ten behoeve van verzelfstandiging van het Stedelijk Museum s- Hertogenbosch (SM s) Reg.nr. : B&W verg.. : 24 april 2012 Commissie :

Nadere informatie

Regionaal samenwerken

Regionaal samenwerken Regionaal samenwerken Juridische aandachtspunten 16 april 2014 Rob de Greef Verbonden partijen Een privaatrechtelijke of publiekrechtelijke organisatie waarin de gemeente een bestuurlijk en een financieel

Nadere informatie

Mandaatbesluit. B e s l u i t e n vast te stellen het navolgende mandaatbesluit:

Mandaatbesluit. B e s l u i t e n vast te stellen het navolgende mandaatbesluit: Het college van gedeputeerde staten/burgemeester en wethouders en de commissaris van de Koning/ burgemeester van >naam deelnemer

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Inboeknummer 10bst02100 Beslisdatum B&W Dossiernummer 21 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Raadsgriffie Kerkrade, 19 april 2006 Aanbiedingsbrief Aan de raad. 06it00231 Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing aan een ontwerpbesluit, nr. 06 Rb 017 inzake de instelling van een vertrouwenscommissie

Nadere informatie

Commissie notitie. Onderwerp: Nadere Regeling Tegenprestatie

Commissie notitie. Onderwerp: Nadere Regeling Tegenprestatie gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01198 B&W beslisdatum 29 augustus 2017 Dossiernummer 17.35.251 Commissie notitie Onderwerp: Nadere Regeling Tegenprestatie Inleiding Gemeente Eindhoven is door het

Nadere informatie

Eergen op Zoom D D RVB

Eergen op Zoom D D RVB Eergen op Zoom RVB6-68 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Budget ten behoeve van de realisering van een onbewaakte overkapte rijwielstalling bij het NS-station SROB/6/42 Sector

Nadere informatie