Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven 16R6880 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00990 Beslisdatum B&W 12 juli 2016 Dossiernummer Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven Inleiding Sinds 2014 heeft de gemeente Eindhoven een lokale ombudscommissie voor klachtenbehandeling in 2 e instantie. Het recente evaluatierapport van BMC en het besluit van uw raad van 19 april 2016 geven aan dat een lokale ombudscommissie nog steeds de juiste keuze is voor de gemeente Eindhoven, dat het beschikbare budget voor de ombudscommissie voldoende is en dat een andere, informelere, werkwijze van de ombudscommissie gewenst is. Het gevolg hiervan is geweest dat 3 van de 4 leden van de ombudscommissie hun ontslag hebben ingediend. Deze vacatures moeten opnieuw worden ingevuld om te kunnen voldoen aan de wettelijke taak van de gemeente over klachtenbehandeling middels een ombudscommissie / man. Met dit raadsvoorstel wordt de benoeming van drie nieuwe leden van de ombudscommissie aan u voorgelegd. Het gaat om een nieuwe voorzitter, een plaatsvervangend voorzitter tevens lid en een lid van de ombudscommissie. De afgelopen weken is een aantal gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten voor de ombudscommissie. Dit heeft geleid tot de voordracht van drie personen voor deze functies. De benoeming is voor een periode van 6 jaar. Na het afleggen van de eed zijn benoemde personen in functie. Wettelijke taak Gemeentewet regelt 2e lijns klachtenbehandeling middels ombudscommissie/man Doelstelling Met het voorstel wordt bereikt dat de ombudscommissie weer op sterkte is en op korte termijn verder kan gaan met de behandeling van klachten. Voorstel 1. Conform artikel 81w van de Gemeentewet de volgende personen benoemen in de ombudscommissie: de heer mr. M.A.H. de Kok tot voorzitter; de heer mr. drs. S. Verdonck tot plaatsvervangend-voorzitter tevens lid; mevrouw mr. M. van Tijn tot lid.

2 Argumenten 1.1. Benoeming van de nieuwe leden voor de ombudscommissie. Door het benoemen van een nieuwe voorzitter, een plaatsvervangend voorzitter tevens lid en een lid, bestaat de ombudscommissie weer uit 4 leden en kan de klachtbehandeling in 2 e instantie op korte termijn weer worden voortgezet. Conform artikel 81s van de Gemeentewet leggen de nieuwe leden de eed (verklaring en belofte) af. De benoeming van een nieuwe secretaris voor de commissie is conform artikel 81x Gemeentewet door ons college al benoemd. 1.2 De beoogde leden voor de ombudscommissie voldaan aan de gestelde voorwaarden. Voor de werving en selectie van de leden zijn wij bij de keuze van een voorzitter uit gegaan van een ervaren jurist met een bestuursrechtelijke achtergrond die ook al de nodige ervaringen heeft opgedaan in bezwaarschriften of klachtencommissies. Verder hebben we de navolgende eisen gesteld aan de kandidaten: - de voorzitter beschikt verder over goede analytische vermogens en uitstekende communicatieve vaardigheden. Een achtergrond als mediator zou een pré zijn voor de uitoefening van deze functie. - Van de overige leden van de ombudscommissie is een mix van ervaring in bestuurlijke kwesties alsook blijk van maatschappelijke betrokkenheid en affiniteit met gemeentelijke of andere overheden gewenst. - Bij voorkeur hebben de leden een maatschappelijke binding met de regio en de stad Eindhoven. - Van de commissie verwachten we dat deze zich onafhankelijk en proactief opstelt, signalen over en/of aanbevelingen aan de gemeentelijke organisatie in haar rapporten naar voren laat komen en daarin verbetervoorstellen doet. - Om een slag te maken naar een informele aanpak bij de klachtenafhandeling hebben de leden bij voorkeur ervaring met informele klachtenafhandeling of informele bezwarenafhandeling en kennis of ervaring met prettig contact met de overheid of nieuwe zaaksbehandeling bij de rechtbank. De vacatures zijn opengesteld. Hierop zijn 18 reacties binnengekomen, waarop een selectie heeft plaats gevonden. Uit deze reacties zijn 6 kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken hebben plaatsgevonden met één van uw raadsleden, zijnde Frank Depla, het sectorhoofd Veiligheid en Bestuur en het afdelingshoofd Bezwaar, Beroep en Klachten. Van de 6 kandidaten die op gesprek zijn geweest worden de volgende 3 personen ter benoeming voorgedragen: 1. De heer mr. M.A.H. (Martin) de Kok tot voorzitter De heer de Kok heeft een ruime ervaring met het voorzitterschap. Hij is een echte verbinder en heeft de vaardigheden om een team te vormen, de leden mee te nemen en richting te geven en een goede werksfeer te creëren. Het is iemand die dicht bij mensen staat en kan worden getypeerd al een open en toegankelijk mensenmens.

3 2. De heer mr. Drs. S (Sander) Verdonck tot plaatsvervangend-voorzitter tevens lid De heer Verdonck is resultaat- en doelgericht. Hij is vriendelijk en verfrissend en heeft een intrinsieke motivatie en visie op het belang van de ombudscommissie voor de inwoners van de stad met gevoel voor het imago van de overheid. Hij heeft een voortrekkersrol vervuld en ervaring opgebouwd met de nieuwe zaaksbehandeling / de informele aanpak bij de rechtbank. 3. Mevrouw mr. M. (Miriam) van Tijn (lid) Mevrouw van Tijn is ontwapenend en straight en staat dicht bij mensen. Ze neemt geen genoegen met bureaucratie, heeft passie en uitstraling voor haar vak. Het belang van de mensen staat voorop. Ze heeft een oprechte interesse voor het vraagstuk en een goede oplossing. Alle drie de kandidaten hebben een uitstekende juridische kennis, een open houding en een maatschappelijke betrokkenheid. Zij zijn laagdrempelig en vernieuwend. De affiniteit van de kandidaten met Eindhoven varieert bij de kandidaten bij een affiniteit bij de heer de Kok in de regio, het gewoond hebben en gericht zijn op Eindhoven bij de heer Verdonck en het wonen en leven van mevrouw van Tijn in Eindhoven. 1.3 Handhaving mw. Mr. A. van Ravenstein als vierde lid van de ombudscommissie. Mevrouw mr. A. van Ravenstein is het vierde lid van de ombudscommissie. Zij is in 2014 benoemd, wenst gezien de omstandigheden graag lid van de ombudscommissie te blijven en is reeds vanaf het begin voorstander van de informele aanpak. Zij heeft ervaring met de klachtenbehandeling, mediation en bemiddeling, zowel bij het Adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant, als bij Vluchtelingen in de Knel Werkwijze van de ombudscommissie. Een voorstel tot aanpassing van de Verordening voor de ombudscommissie ten behoeve van een andere werkwijze wordt u op korte termijn separaat aangeboden, zodat de daadwerkelijke klachtenbehandeling hierop niet hoeft te wachten. In dit separate voorstel wordt een nieuwe werkwijze opgenomen en het contact en de evaluatie met de raad verder geconcretiseerd, alsmede de werkwijze van de secretaris en de werkverdeling tussen de leden van de ombudscommissie en die van de secretaris. Kanttekeningen Het niet benoemen van de voorgedragen leden Het niet benoemen van de voorgedragen leden betekent dat de ombudscommissie niet de bezetting heeft om op korte termijn voort te gaan met de behandeling van de klachten. Een nieuwe vacatureronde zal moeten worden opengesteld. Eerst in september 2016 kunnen potentiele nieuwe leden worden voorgedragen aan uw raad. Kosten De kosten van de leden van de ombudscommissie passen in het daarvoor beschikbare budget.

4 Communicatie Uw raadsbesluit wordt gepubliceerd in het gemeenteblad en op de website van de gemeente Eindhoven. De nationale ombudsman en de betrokkenen waarvan de klachten nu stil liggen, worden persoonlijk geïnformeerd. Planning en uitvoering Na de benoeming en beëdiging van de nieuwe leden door uw raad kan de klachtenbehandeling in 2 e instantie direct weer worden opgepakt. Zoals hierboven bij 1.4 aangegeven volgt nog een voorstel tot aanpassing van de Verordening voor de ombudscommissie ten behoeve van een andere werkwijze Evaluatie Een voorstel tot het aanpassen van de Verordening voor de Ombudscommissie wordt u separaat aangeboden. In dit separate voorstel wordt een nieuwe werkwijze opgenomen en het contact en de evaluatie met de raad verder geconcretiseerd, alsmede de werkwijze van de secretaris en de werkverdeling tussen de leden van de ombudscommissie en die van de secretaris. Bijlage(n) Als bijlage(n) bij dit voorstel behoren: b de brieven en cv s van de voorgedragen kandidaten De bijlagen worden meegestuurd De bijlagen liggen ter inzage in de leeskamer Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, P. Pistor, secretaris.

5 Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 juli 2016 ; besluit: 1. Conform artikel 81w van de Gemeentewet de volgende personen te benoemen in deze commissie: de heer mr. M.A.H. de Kok tot voorzitter; de heer mr. drs. S. Verdonck tot plaatsvervangend-voorzitter tevens lid; mevrouw mr. M. van Tijn tot lid. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 19 juli J. Verheugt, griffier.

Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers

Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers gemeente Eindhoven Juridische Zaken Raadsnummer XO.Rg70$.OOI Inboeknummer robstoobar Beslisdatum B%W t8 mei aoro Dossiernummer 020 I53 Raadsvoorsteltot het (her)benoemen en voordragen van vertegenwoordigers

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Inboeknummer 10bst02100 Beslisdatum B&W Dossiernummer 21 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein gemeente Eindhoven 15R6303 Raadsnummer Inboeknummer 15BST00555 Beslisdatum B&W 12 mei 2015 Dossiernummer 15.20.251 12 mei 2015 Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein Inleiding In het Raadsvoorstel

Nadere informatie

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2.

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2. gemeente Eindhoven 16 R6678 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00199 Beslisdatum B&W 16 februari 2016 Dossiernummer 16.07.652 Raadsvoorstel vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI)

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI) gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R4809 Inboeknummer 12BST00306 Beslisdatum B&W 12 maart 2012 Dossiernummer 12.11.651 RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI) Inleiding Het ministerie van BZK werkt

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 BLANCO gemeente Eindhoven 16R6835 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00752 Beslisdatum B&W 7 juni 2016 Dossiernummer 16.23.351 Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 Inleiding

Nadere informatie

OMBUDSCOMMISSIE EINDHOVEN JAARVERSLAG 2016

OMBUDSCOMMISSIE EINDHOVEN JAARVERSLAG 2016 OMBUDSCOMMISSIE EINDHOVEN JAARVERSLAG 2016 Colofon Uitgegeven door: De Ombudscommissie Eindhoven Informatie: Postbus 9, 5600 AA Eindhoven www.ombudscommissieeindhoven.nl Telefoon: 06-27821820 E-Mail: ombudscommissie@eindhoven.nl

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7163 Inboeknummer 17bst00207 B&W Beslisdatum 28 februari 2017 Dossiernummer 17.09.751 Raadsvoorstel Rechtstreekse subsidierelatie Stichting Glow Inleiding In 2011 werd

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : 7 september 2009 Agendapunt : 11 Onderwerp

RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : 7 september 2009 Agendapunt : 11 Onderwerp RAADSVOORSTEL Portefeuillehouder : Francisca Ravestein Beetsterzwaag, 20 augustus 2009 Voorstel Optie A: 1. wat de uitoefening van de rekenkamerfunctie betreft te kiezen voor de mogelijkheid van aansluiting

Nadere informatie

Raad: Besluit: Datum: 1 juni 2006

Raad: Besluit: Datum: 1 juni 2006 Agendanr. : Doc.nr. : B200607554 Team : Bestuur Steller: A.J. Emmen Datum: 30 mei 2006 Portefeuille: drs. H.P.T.M. Willems College: Datum: 1 juni 2006 Openbaar: Ja Persbericht: Nee Bevoegdheid: Raad Commissie:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen:

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5071 12bst01848 Beslisdatum B&W 30 oktober 2012 Dossiernummer 12.44.751 Raadsvoorstelaanpassing Verordening winkeltijden 1997 Inleiding In de Verordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Door deze wetswijziging is het nodig om in de ASV WOPT-norm te wijzigen in WNT-norm of een andere norm.

gemeente Eindhoven Door deze wetswijziging is het nodig om in de ASV WOPT-norm te wijzigen in WNT-norm of een andere norm. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel1e Wijziging Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven - topinkomens Inleiding Vanuit een doelmatige en maatschappelijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer 13 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 2 oktober 2014

Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 2 oktober 2014 Raadsvoorstel Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-065 Houten, 2 oktober 2014 Onderwerp: Voordracht benoeming griffier Beslispunten: Ingaande 1 januari 2015 de heer W. van Zanen uit Amsterdam aanstellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Algemene Subsidieverordening Eindhoven- social return

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Algemene Subsidieverordening Eindhoven- social return gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00009 Beslisdatum B&W 14 januari 2014 Dossiernummer 14.03.252 Raadsvoorstel Wijziging Algemene Subsidieverordening Eindhoven- social return Inleiding Iedereen moet

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38917] Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38917] Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: -- Onderwerp Raadsvoorstel benoeming en herbenoeming van leden voor de commissie Ruimtelijke Kwaliteit. Voorgesteld besluit 1. te benoemen als lid voor de commissie Ruimtelijke

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. besluit;

Aan de Gemeenteraad. besluit; Bloemendaal Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. Commissievergadering d.d. Commissie Portefeuillehouder Programmaonderdeel Registratienummer Productiedatum 31 januari 2019 17 januari 2019 Commissie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R5737 Beslisdatum B&W 4 februari 2014 Dossiernummer 14.06.651 Inboeknummer 14bst00244 Raadsvoorstel vaststellen van de Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening

Nadere informatie

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602

*Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Grave *Z006BB2F632* documentnr.: INT/G/14/07582 zaaknr.: Z/G/14/08602 Raadsvoorstel Onderwerp : Vaststellen Verordening behandeling bezwaarschriften Grave 2014 Datum college : 29 april 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011 gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Jeugd Raadsnummer Inboeknummer 11R4534 11bst01531 Beslisdatum B&W 04 oktober 2011 Dossiernummer 11.40.551 OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen

Nadere informatie

Doelstelling Zorg dragen voor een zorgvuldige procedure om te komen tot een aanbeveling benoeming burgemeester.

Doelstelling Zorg dragen voor een zorgvuldige procedure om te komen tot een aanbeveling benoeming burgemeester. gemeente Eindhoven Raadsnummer 16R6666 Raadsvoorstel Vaststellen Verordening op de vertrouwenscommissie die de aanbeveling tot benoeming van de burgemeester voorbereidt en benoeming van de leden in de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Staf Inboeknummer 11bst00449 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.552 Raadsvoorstel Integraal dierenwelzijnsbeleid Inleiding Wethouder Scholten heeft

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Ontslag en benoeming van leden van de Commissie voor bezwaarschriften.

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Ontslag en benoeming van leden van de Commissie voor bezwaarschriften. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontslag en benoeming van leden van de Commissie voor bezwaarschriften. Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf

Nadere informatie

10.0. Voordracht benoeming griffier

10.0. Voordracht benoeming griffier 10.0. Voordracht benoeming griffier Inhoudsopgave 10.0. Voordracht benoeming griffier... 2 Raadsvoorstel voordracht benoeming griffier... 3 10.0. Voordracht benoeming griffier 10.0. Voordracht benoeming

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst02052 Beslisdatum B&W 3 december 2013 Dossiernummer 13.49.351 Raadsvoorstel aanwijzing Studio040 als lokale publieke media-instelling. Inleiding Het Commissariaat voor

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen.

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen. gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer 10R4049 Inboeknummer 10BST01104 Beslisdatum B&W 26 oktober 2010 Dossiernummer 043.252 Raadsvoorsteltot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455

Voorstel van de Commissie voor bezwaarschriften 148/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 148/2003 Registratienummer 3.37804 Opgesteld door, telefoonnummer Henk Meijer, 2455 Programma Kunst en cultuur (media); bestuur Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes; mevr. dr. G. ter Horst Onderwerp van

Nadere informatie

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren.

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren. gemeente Eindhoven 16R6929 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01163 Beslisdatum B&W 23 augustus 2016 Dossiernummer 16.34.657 Raadsvoorstel Grenscorrectie Eindhoven - Veldhoven - Herindelingsregeling Inleiding

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5097 12bst01993 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.351 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE Inleiding

Nadere informatie

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5146 Inboeknummer 12bst02006 Beslisdatum B&W 27 november 2012 Dossiernummer 12.48.651 RaadsvoorstelVerordening bekendmakingen gemeente Eindhoven Inleiding Op 1 januari

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3 gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.43.653 B&W beslisdatum 24 oktober 2017 Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare gemeente Eindhouen Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling R a a dsnummer O8. R 8 O q.. O O Z Inboeknummer o8bstoao88 Beslisdatum B%W a8 oktober 2008 Dossiernummer 8qq asa Raadsvoorstel tot het instemmen

Nadere informatie

: Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn

: Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn Raadsvoorstel Openbaar Raadsvergadering d.d. : 26 augustus 2009 Voorstelnummer Onderwerp Portefeuillehouder Naam steller : 09RV000033 : Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn : N.v.t. : J.G.S.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven.

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11R4646 11bst02172 Beslisdatum B&W 06 december 2011 Dossiernummer 11.49.751 RaadsvoorstelBeleidskader Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

Aanwijzing van een perceel grond op basis van de artikelen 2 en 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg)/ Challenge-variant

Aanwijzing van een perceel grond op basis van de artikelen 2 en 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg)/ Challenge-variant h gemeente Eindhoven 16R6628 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01670 Beslisdatum B&W 1 december 2015 Dossiernummer 15.49.652 Raadsvoorstel Aanwijzing van een perceel grond op basis van de artikelen 2 en 5

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen gemeente Eindhoven Sport & Bewegen Raadsnummer Inboeknummer 11bst00629 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.753 Oplegvel Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen jvv/mc11012741 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5322 Inboeknummer Dossiernummer RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester Inleiding Op 7 april 2008 is de heer Van Gijzel benoemd als

Nadere informatie

GEMEENTERAAD van ENSCHEDE. Profiel voor een Klachtencommissaris. Inhoud van de taak

GEMEENTERAAD van ENSCHEDE. Profiel voor een Klachtencommissaris. Inhoud van de taak GEMEENTERAAD van ENSCHEDE Profiel voor een Klachtencommissaris Inhoud van de taak Raad en college van Enschede hebben uitgesproken om per 1 januari 2015, tegelijk met de invoering van de drie decentralisaties,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01045 / 2421553 B&W beslisdatum 15 augustus 2017 Dossiernummer 17.33.451 Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum Inleiding In de overeenkomst Voortgezet

Nadere informatie

gemeente Eindhoven - Wet Goed onderwijs goed onderwijsbestuur

gemeente Eindhoven - Wet Goed onderwijs goed onderwijsbestuur gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5010 12BST01076 Beslisdatum B&W 18 september 2012 Dossiernummer 12.38.551 RaadsvoorstelPartiële statutenwijziging Stichting algemeen toegankelijk onderwijs

Nadere informatie

Raadsvoorstel RST PO Nr Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier

Raadsvoorstel RST PO Nr Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier Raadsvoorstel RST PO Nr. 2012-083 Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier Onderwerp: Voordracht benoeming griffier Beslispunten: Ingaande 1 maart 2013 mevrouw mr. J.G.S. Pijnenborg uit Soest

Nadere informatie

Bergen op Zoom. Gemeente. Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Bergen op Zoom. Gemeente. Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren -naam : Benoeming

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

09.0. Benoeming griffier

09.0. Benoeming griffier 09.0. Benoeming griffier Inhoudsopgave 09.0. Benoeming griffier... 2 Raadsvoorstel Voordracht benoeming griffier... 3 09.0. Benoeming griffier 09.0. Benoeming griffier Raadsvoorstel Voordracht benoeming

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven gemeente Eindhoven 15R6567 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01548 Beslisdatum B&W 10 november 2015 Dossiernummer 15.46.551 Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven Inleiding In januari 2014 heeft het

Nadere informatie

voorstel aan de raad Benoeming twee leden Commissie Welstand en Monumenten Vergunningen, Toezicht en Handhaving Kenmerk 15.500597

voorstel aan de raad Benoeming twee leden Commissie Welstand en Monumenten Vergunningen, Toezicht en Handhaving Kenmerk 15.500597 voorstel aan de raad Opgesteld door Vergunningen, Toezicht en Handhaving Kenmerk 15.500597 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 19 maart 2015 Jaargang en nummer 2015 22 Geheim Nee Benoeming twee leden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 12.0025. Rv. nr.: 12.0025 B en W-besluit d.d.: 20-3-2012 B en W-besluit nr.: 12.0286

RAADSVOORSTEL 12.0025. Rv. nr.: 12.0025 B en W-besluit d.d.: 20-3-2012 B en W-besluit nr.: 12.0286 RAADSVOORSTEL 12.0025 Rv. nr.: 12.0025 B en W-besluit d.d.: 20-3-2012 B en W-besluit nr.: 12.0286 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Benoeming lid van de Raad van Toezicht Stichting Openbaar

Nadere informatie

Nr Houten, 14 februari 2008

Nr Houten, 14 februari 2008 Nr. 2008-009 Houten, 14 februari 2008 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Functieomvang griffie en mandatering personele aangelegenheden Beslispunten:. 1. Aan de griffier de bevoegdheden van de raad mandateren

Nadere informatie

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Haberland, B.C. (Birgit) Kenmerk 16.509850 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 9 februari 2017 Jaargang en nummer 2017 05 Geheim Nee

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement gemeente Eindhoven Projectmanagement Raadsnummer Inboeknummer 10bst01835 Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb10039506 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5104 Inboeknummer 12bst01978 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.652 RaadsvoorstelOZB-tarieven 2013 en termijnen van betaling Inleiding Op 6 november

Nadere informatie

Beoogd effect en/of resultaat Bundeling en stroomlijning van de processen op het terrein van de behandeling van bezwaarschriften.

Beoogd effect en/of resultaat Bundeling en stroomlijning van de processen op het terrein van de behandeling van bezwaarschriften. Raadsvoorstel 25 Vergadering 6 maart 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Vaststelling Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2007. B&W vergadering : 16 januari 2007 Dienst / afdeling : MO.BJZ Aan de

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 1110366 Onderwerp Verordening op de werkgeverscommissie Status Besluitvormend Voorstel 1. Het raadsbesluit Mandaat griffier dd 23 september 2004 in te trekken; 2. Een werkgeverscommissie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten

03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten 03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten Inhoudsopgave 03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten... 2 Raadsvoorstel benoeming

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering geven aan kwijtscheldingsmogelijkheden gemeentelijke belastingen

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering geven aan kwijtscheldingsmogelijkheden gemeentelijke belastingen gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12bst02104 Beslisdatum B&W Dossiernummer RaadsvoorstelKwijtschelding gemeentelijke belastingen voor ondernemers Inleiding Naar aanleiding van het initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein

Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein gemeente Eindhoven 17R7147 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00163 B&W beslisdatum 07 februari 2017 Dossiernummer 17.06.651 Raadsvoorstel Vaststellen ontwikkelkader Kanaalzone-Campina terrein Inleiding Er

Nadere informatie

Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie

Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie BLANCO gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6463 Inboeknummer 15bst01200 Beslisdatum B&W 8 september 2015 Dossiernummer 15.37.551 Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie 2015-2018 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel Modern welstandsbeleid

Raadsvoorstel Modern welstandsbeleid gemeente Eindhoven Inboeknummer 15bst00805 Beslisdatum B&W 16 juni 2015 Dossiernummer 15.25.351 Raadsvoorstel Modern welstandsbeleid Inleiding Eindhoven heeft de laatste jaren een geweldige ontwikkeling

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorsteltot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 'Grasrijk'

gemeente Eindhoven Raadsvoorsteltot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 'Grasrijk' gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13bst00411 Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorsteltot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 'Grasrijk' Inleiding De wijk Grasrijk is een bestaande

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 12R4864 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012 (eerste wijziging)

gemeente Eindhoven 12R4864 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012 (eerste wijziging) gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R4864 12bst00567 Beslisdatum B&W 1 mei 2012 Dossiernummer 12.18.351 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012

Nadere informatie

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol.

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol. gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door Geesje Stel / 197 kenmerk/datum 09.0006919 / 23 juni 2009 vergaderdatum raad 16 juli 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

b Wettelijke taak Zie inleiding. a Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college a Onvermijdelijk

b Wettelijke taak Zie inleiding. a Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college a Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4351 Inboeknummer 11bst00811 Beslisdatum B&W 10 mei 2011 Dossiernummer 11.19.256 RaadsvoorstelVaststellen verordening naamgeving en nummering gemeente Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni Gemeenteraad. Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017.

Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni Gemeenteraad. Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017. Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017. B&W vergadering : 23 mei 2017 Zaaknummer : 33366337 Dienst / afdeling : BJO- Bestuurs

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel advies "Cultuur Eindhoven": de uitwerking van de opdracht uitwerkingsagenda Cultuur Totaal

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel advies Cultuur Eindhoven: de uitwerking van de opdracht uitwerkingsagenda Cultuur Totaal gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00457 Beslisdatum B&W 4 maart 2014 Dossiernummer 14.10.451 Raadsvoorstel advies "Cultuur Eindhoven": de uitwerking van de opdracht uitwerkingsagenda Cultuur Totaal

Nadere informatie

VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad

VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad VERORDENING op de Rekenkamer voor Lelystad Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college

Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college Ambtelijke toelichting / voorstel aan het college zaaknummer : 221353 steller : Piet Hugense portefeuillehouder : burgemeester D.R. (Dirk) van der Borg Onderwerp : Jaarverslag klachtbehandeling 2014 Gevraagd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen.

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen. gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer 10R4104 Inboeknummer 10bst02151 Beslisdatum B&W 9 november 2010 Dossiernummer 045.252 Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het

Nadere informatie

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht

Benoeming van een lid en een voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Utrecht Voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Haberland, B.C. (Birgit) Kenmerk 16.509850 Vergadering Vergaderdatum 26 januari 2017 Geheim Commissie Mens en Samenleving Nee Benoeming

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.'

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.30.654 B&W beslisdatum 25 juli 2017 Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' Inleiding Voor Luchthaven Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017

Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017 Verordening rekenkamer Giessenlanden 2017 Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. college: college van burgemeester en wethouders; b. commissie: commissie voor de rekenkamer

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

Jaar: 2009 Nummer: 65 Besluit: B&W 23 juni 2009 Gemeenteblad REGLEMENT CLIENTENPARTICIPATIE WSW HELMOND 2009

Jaar: 2009 Nummer: 65 Besluit: B&W 23 juni 2009 Gemeenteblad REGLEMENT CLIENTENPARTICIPATIE WSW HELMOND 2009 Jaar: 2009 Nummer: 65 Besluit: B&W 23 juni 2009 Gemeenteblad REGLEMENT CLIENTENPARTICIPATIE WSW HELMOND 2009 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond; Collegevoorstel 0955672; Gelet op artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Actualiseren verordeningen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet Status Besluitvormend Voorstel 1. de Financiële verordening gemeente Boxtel 2014 vast te stellen en die van 2004 in te trekken;

Nadere informatie

Benoeming van een voorzitter en twee leden van de raad van Toezicht van NUOVO Scholengroep

Benoeming van een voorzitter en twee leden van de raad van Toezicht van NUOVO Scholengroep voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Haberland, B.C. (Birgit) Kenmerk 438742 Vergadering Vergaderdatum 9 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering van de Integrale Visie Erfgoed

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering van de Integrale Visie Erfgoed gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5269 Inboeknummer 13bst00467 Beslisdatum B&W 15 januari 2013 Dossiernummer 13.02.451 RaadsvoorstelWijziging Erfgoedverordening Inleiding Op 10 april jl. heeft de Raad

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelNieuwe toetsingscriteria aanwijzen locaties voor huwelijk of partnerschapregistratie in Eindhoven

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelNieuwe toetsingscriteria aanwijzen locaties voor huwelijk of partnerschapregistratie in Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5318 Inboeknummer 13bst00208 Beslisdatum B&W 9 april 2013 Dossiernummer 13.15.251 RaadsvoorstelNieuwe toetsingscriteria aanwijzen locaties voor huwelijk of partnerschapregistratie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen begrotingswijzigingen diverse besluiten B&W (verzamelwijziging)

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen begrotingswijzigingen diverse besluiten B&W (verzamelwijziging) gemeente Eindhoven Control Raadsnummer 10R4092 Inboeknummer 10bst02371 Beslisdatum B&W 30 november 2010 Dossiernummer 0.6063 RaadsvoorstelVast begrotingswijzigingen diverse besluiten B&W (verzamelwijziging)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet. Aan de raad, Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet. Aan de raad, Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 19 december 2013 13-118 Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet Aan de raad, Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet Gevraagde beslissing 1. Het Beleidsplan

Nadere informatie

besluit van de gemeenteraad

besluit van de gemeenteraad besluit van de gemeenteraad voorstelnummer iz-nummer 3 onderwerp Verordening op de rekenkamer Gouda De raad van de gemeente Gouda; gelezen het voorstel van het presidium van 2 januari 2007 nr 3; gehoord

Nadere informatie

Raadsvoorstel Sportvisie

Raadsvoorstel Sportvisie gemeente Eindhoven 16R7018 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01331 Beslisdatum B&W 18 oktober 2016 Dossiernummer 16.42.751 Raadsvoorstel Sportvisie Inleiding We bieden u bijgaand de nieuwe Sport en Beweegvisie

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Conform bespreking commissie FB van 11 december 2012

b Onvermijdelijk Conform bespreking commissie FB van 11 december 2012 gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5174 Inboeknummer 13bst00044 Beslisdatum B&W 8 januari 2013 Dossiernummer 13.02.651 RaadsvoorstelKwijtschelding gemeentelijke belastingen voor ondernemers Inleiding Naar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0097 Rv. nr.: 10.0097 B&W-besluit d.d.: 7-9-2010 B&W-besluit nr.: 10.0897 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Vaststelling Verordening op de Commissie voor de Bezwaarschriften 2011 in

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5271 13bst00404 Beslisdatum B&W 12 maart 2013 Dossiernummer 13.11.551 RaadsvoorstelVerbindende kracht - Samen voor elkaar: de ontwikkeling van samenkracht

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel Plan van Aanpak Circulaire Economie

Raadsvoorstel Plan van Aanpak Circulaire Economie gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01739 Dossiernummer 17.51.351 Beslisdatum B&W 19 december 2017 Raadsvoorstel Plan van Aanpak Circulaire Economie Inleiding In het Klimaatplan 2016-2020 is vastgelegd

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11 Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Onderwerp Vaststellen Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad. Status Besluitvormend. Voorstel De Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en

Nadere informatie

Jaarverslag Rekenkamercommissie Bernheze

Jaarverslag Rekenkamercommissie Bernheze Jaarverslag 2016 Rekenkamercommissie Bernheze Voorwoord In dit jaarverslag leggen wij verantwoording af over de uitvoering van onze taken in 2016 met een korte uiteenzetting van de verrichte werkzaamheden

Nadere informatie

G e me e n t e Z e i s t

G e me e n t e Z e i s t VOORBLAD RAADSVOORSTEL G e me e n t e Z e i s t 10RAAD0299 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 7 september 2010 Gewijzigd voorstel : Organisatieonderdeel : griffie Telefoon : 030 6987490

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontmikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6 Z g. OOZ Inboeknummer o8bstorror Beslisdatum B&W ro juni 2008 Dossiernummer 8a4.8SB Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 De raad, het college, de burgemeester en de gemeenteambtenaar, belast met de heffing van gemeentelijke belastingen, van de gemeente Maassluis; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ;

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ; De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer 1700033154; overwegende, dat - de behoefte bestaat een interne klachtenadviesprocedure

Nadere informatie

Financiële uitgangspunten voor het contract Slim Verduurzamen Gemeentelijke Gebouwen (SVGG)

Financiële uitgangspunten voor het contract Slim Verduurzamen Gemeentelijke Gebouwen (SVGG) gemeente Eindhoven 16R6812 Raadsnummer Inboeknummer 16BST00686 Beslisdatum B&W 27 mei 2016 Dossiernummer 16.21.351 Raadsvoorstel Financiële uitgangspunten voor het contract Slim Verduurzamen Gemeentelijke

Nadere informatie