OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RZ665.OOI Inboeknummer o6bstooroa Beslisdatum B&w ta juni 2006 Dossiernummer 6aq.aSa OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De Korenaer bij De Berkenschutse, Heeze 1 Samenvatting In het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) bestaat geen specifieke voorziening voor leerlingen in cluster 4 (VSO-ZMOK) op HAVO/VWO-niveau. De Korenaer heeft, met medewerking van de gemeente Eindhoven een lespunt ingericht bij De Berkenschutse in Heeze, om voor die leerlingen (met stoornissen in het spectrum van autisme) een passende onderwijsvoorziening te bieden. De financiele regeling die daarvoor getroffen is tussen de gemeente Eindhoven en de gemeente Heeze- Leende levert problemen op, omdat de uitgaven niet synchroon lopen met de vergoeding. Dit voorstel biedt een oplossing voor dat probleem, door het terugnemen van de zorgplicht, waarbij het lespunt bij de Berkenschutse in stand blijft. 2 Bijlage(n) Als bijlage(n) bij dit voorstel behoort: 1 Overzicht huisvestingskosten en -vergoeding VSO-ZMOK leerlingen De Berkenschutse, Heeze, d.d. 12 juni Overzicht verloop Egalisatiereserve 2006, d.d. 12 april De bijlage ligt ter inzage in de leeskamer.

2 gemeente Eindhouen Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RZ665.OOI Inboeknummer o6bstooyoa Beslisdatum B&w ta juni 2006 Dossiernummer 6aq asa Raadsvoorstel tot het terugnemen uan de zorgplicht uoor de huisvesting uan de leerlingen uan het lespunt uan De Korenaer bij De Berkenschutse, Heeze 1 Inleiding Eindhoven beschikt niet over een school voor HAVO-VWO leerlingen met stoornissen in het autistisch spectrum. De Korenaer (school voor VSO-ZMOK) zou dergelijke leerlingen moeten bedienen, maar kan geen onderwijs geven op HAVO- VWO niveau. Het maximaal haalbare is VMBO-t. Voor het beter bedienen van de HAVO-VWO leerlingen worden verschillende initiatieven ondersteund. Met de Pleincolleges uit Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant wordt gewerkt aan een tweetal speciale klassen bij het reguliere VO, waarin hoogbegaafde leerlingen (HAVO-VWO) extra begeleiding krijgen in verband met hun autisme. Dit is bedoeld als extra keuzemogelijkheid tussen het reguliere VO met ambulante begeleiding en het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Er wordt gestreefd naar een start van twee groepen leerlingen per 1 augustus 2006 (1 groep bij Pleincollege St. Joris en 1 groep bij Pleincollege Antoon Schellens). Met De Berkenschutse is in 2003 overeengekomen dat een lespunt van De Korenaer wordt ondergebracht bij De Berkenschutse en dat daar voorlopig Voortgezet Speciaal Onderwijs zal worden verzorgd (VSO-ZMOK). Om de huisvesting te kunnen bekostigen is een overeenkomst gesloten tussen de gemeenten Eindhoven en Heeze-Leende en De Berkenschutse. Daarbij is de vergoedingscomponent die de gemeente Eindhoven ontvangt in de gemeentefondsuitkering, voor de leerlingen die onderwijs krijgen bij De Berkenschutse, overgeheveld naar de gemeente Heeze-Leende, die op haar beurt de vergoeding een op een doorsluist naar De Berkenschutse. Het gevolg hiervan is, dat De Berkenschutse nu moet investeren en de vergoeding pas op langere termijn ontvangt. Dit leidt tot onoverkomelijke problemen, te meer daar er sprake is van een explosieve groei van het aantal leerlingen. De Berkenschutse is niet langer in staat de leerlingen tijdig huisvesting te bieden, omdat de financiele buffer op is en daardoor voorfinanciering niet meer mogelijk is. De raad van bestuur heeft opdracht gegeven niet verder te gaan op de ingeslagen weg. Voor de aangemelde leerlingen dreigt nu dat plaatsing met ingang van het nieuwe schooljaar niet mogelijk is, terwijl het aantal aanmeldingen wederom is gestegen en de school verder moet worden uitgebreid.

3 2 Wat willen we bereiken De Berkenschutse loopt nu tegen het probleem aan, dat vanwege de voortdurende sterke groei van het aantal leerlingen telkens fors moet worden geinvesteerd terwijl de inkomsten pas later komen. Met dit voorstel worden de financiele gevolgen van de zorgplicht voor de leerlingen van het lespunt van De Korenaer bij De Berkenschutse in Heeze weer teruggelegd bij de gemeente Eindhoven. De gemeente Eindhoven draagt de kosten die de zorgplicht met zich brengt en ontvangt via de uitkering Gemeentefonds middelen ter compensatie van de gemaakte kosten. Het lespunt bij de Berkenschutse blijft wel in stand. 3 Wat gaan we daarvoor doen Voorgesteld wordt de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De Korenaer bij De Berkenschutse terug te nemen en de gemaakte kosten terug te betalen aan De Berkenschutse, onder aftrek van reeds verstrekte middelen. Daarbij wordt als voorwaarde opgenomen, dat de eerste inrichting na afloop van het traject wordt overgedragen aan De Korenaer, zodra die in staat is zelf het onderwijs te gaan verzorgen. Tot die tijd blijft het lespunt bij de Berkenschutse in stand. Hiermee wordt bereikt, dat het financieringsprobleem van De Berkenschutse wordt opgelost en dat de mogelijkheid wordt geboden de aangemelde leerlingen van huisvesting te voorzien, bij de Berkenschutse. 4 Wat kost het Vanaf 1 augustus 2003 is het lespunt bij De Berkenschutse in gebruik. Het eerste jaar voor 15 leerlingen (3 groepen), in 2004 voor 56 leerlingen (8 groepen) en vanaf 2005 voor 97 leerlingen (14 groepen). Hiervoor is in totaal aan eerste inrichting een bedrag uitgegeven van ,ÃćâĆňâĂİ en aan huisvestingskosten ,ÃćâĆňâĂİ. De huisvestingskosten bestaan uit huur van tijdelijke lokalen en eenmalige kosten in verband met het plaatsen van die lokalen. Door de gemeente Eindhoven is in voor de periode van 1 augustus 2003 t/m 31 juli 2006 totaal% ,ÃćâĆňâĂİ betaald via de regeling die met de gemeente Heeze- Leende is getroffen. Per saldo heeft De Berkenschutse een bedrag voorgefinancierd van ,ÃćâĆňâĂİ. Voor het komende schooljaar zullen wederom kosten moeten worden gemaakt als gevolg van de verdere groei van het aantal leerlingen. De Berkenschutse heeft toestemming verkregen om een vleugel van huize Providentia in gebruik te nemen, zonder dat daarvoor huur hoeft te worden betaald. Daarmee kan aan 5 groepen leerlingen huisvesting worden geboden en kan een studiehuislokaal worden gerealiseerd. Om de vleugel geschikt te maken moeten enkele aanpassingen worden gedaan aan het gebouw. De bouwkundige en installatietechnische kosten bedragen E ,ÃćâĆňâĂİ.

4 En voor de inrichting is een bedrag nodig van ca. < ,ÃćâĆňâĂİ. In totaal is een bijdrage nodig van ,ÃćâĆňâĂİ ten laste van de egalisatiereserve huisvesting onderwijs. De gevolgen voor de reserve zijn in een overzicht inzichtelijk gemaakt. Doordat de overeenkomst met de gemeente Heeze-Leende zal worden beeindigd, zal de uitkering Gemeentefonds structureel stijgen met ingang van 1 augustus Het bedrag per leerling in het Voortgezet Speciaal Onderwijs bedraagt in 2006: < 417,17. Bij het huidige aantal leerlingen van 97 leidt dat tot een stijging van E ,69 op jaarbasis. (Over de periode 1 augustus t/m 31 december 2006: E ,37). Bij een toename van het leerlingenaantal zal ook de uitkering Gemeentefonds stijgen. Thans is een toename met 5 groepen voorzien, hetgeen zal leiden tot ca. E ,ÃćâĆňâĂİ meerinkomsten voor de gemeente vanaf 1 januari 2007 (ca ,ÃćâĆňâĂİ op jaarbasis). Deze meerinkomsten zullen conform de bestaande methodiek worden toegevoegd aan het reguliere budget onderwijshuisvesting en in de egalisatiereserve huisvesting onderwijs vloeien. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, Th. Stevens, loco- secretaris.

5 Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 juni 2006; overwegende, dat de bestaande regeling met de gemeente Heeze-Leende tot overdracht van de financiele gevolgen van de zorgplicht voor de huisvesting van het lespunt van De Korenaer bij De Berkenschutse in Heeze niet langer aan de beoogde doelstelling voldoet; besluit: 1 de overeenkomst met de gemeente Heeze-Leende met ingang van 1 augustus 2006 te beeindigen en de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De Korenaer bij De Berkenschutse terug te nemen, waarbij het lespunt bij de Berkenschutse in stand wordt gehouden; 2 de door De Berkenschutse gemaakte kosten te compenseren, onder verrekening van de reeds aan de gemeente Heeze betaalde vergoedingen, onder de voorwaarde dat de eerste inrichting aan het einde van de duur van het lespunt worden overgedragen aan De Korenaer; 3 De Berkenschutse voor 2006 een bijdrage beschikbaar te stellen van ,ÃćâĆňâĂİ en de kosten rechtstreeks ten laste te brengen van de exploitatie en deze te dekken uit de beschikbare middelen huisvesting onderwijs (egalisatiereserve huisvesting onderwijs); 4 de begrotingswijziging dienovereenkomstig vast te stellen. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 22 augustus J. van den Biggelaar, waarnemend voorzitter. J. Verheugt, griffier. ua

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04..RIO/.OI2 Inboeknummer o4voobssq Beslisdatum BTW So november 2004 Dossiernummer 44g.25I Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met m)++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 03R.Z03.004 lnboeknummer o3voox683 Beslisdatum Baw S maart 2003 Dossiernummer 3xo.aS3 Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 januari 2015 14-125 Onderwerp Verzoek tot het verlenen van medewerking aan het erkennen van een lesplaats in Bunnik als nevenvestiging van Beukenrode School voor

Nadere informatie

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren.

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren. gemeente Eindhoven 16R6929 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01163 Beslisdatum B&W 23 augustus 2016 Dossiernummer 16.34.657 Raadsvoorstel Grenscorrectie Eindhoven - Veldhoven - Herindelingsregeling Inleiding

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Nr Dienst: C&E

Nr Dienst: C&E 2007 Nr. 07.0110 Dienst: C&E Uitbreiding in de regio voor het cluster 4 onderwijs Voortgezet Speciaal Onderwijs Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (VSO/ZMOK) Leiden, Reeds langere tijd is in regio Holland

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Inboeknummer 10bst02100 Beslisdatum B&W Dossiernummer 21 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

Raadsvoorstel VRBZO Kadernota 2018 en gemeentelijke monitor 2016

Raadsvoorstel VRBZO Kadernota 2018 en gemeentelijke monitor 2016 gemeente Eindhoven 17R7121 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00004 B&W Beslisdatum 24 januari 2017 Dossiernummer 17.04.151 Raadsvoorstel VRBZO Kadernota 2018 en gemeentelijke monitor 2016 Inleiding Veiligheidsregio

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare gemeente Eindhouen Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling R a a dsnummer O8. R 8 O q.. O O Z Inboeknummer o8bstoao88 Beslisdatum B%W a8 oktober 2008 Dossiernummer 8qq asa Raadsvoorstel tot het instemmen

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7163 Inboeknummer 17bst00207 B&W Beslisdatum 28 februari 2017 Dossiernummer 17.09.751 Raadsvoorstel Rechtstreekse subsidierelatie Stichting Glow Inleiding In 2011 werd

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012. Raadsvergadering d.d. 24 mei 2012. Voorstel nr.

ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012. Raadsvergadering d.d. 24 mei 2012. Voorstel nr. OPENBAAR met geheime bijlage(n) Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 438) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte en E.M. Timmers - van Klink 12.02276 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement gemeente Eindhoven Projectmanagement Raadsnummer Inboeknummer 10bst01835 Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb10039506 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel Instellen CO2-reserve

Raadsvoorstel Instellen CO2-reserve gemeente Eindhoven 17R7188 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00259 / 2099747 B&W beslisdatum 21 maart 2017 Dossiernummer 17.12.351 Raadsvoorstel Instellen CO2-reserve Inleiding Op 31 januari 2017 is het Klimaatplan

Nadere informatie

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$5.OOI Inboeknummer o7bstoaa34 Beslisdatum B5MT 3o oktober 2007 Dossiernummer 744 35I Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen gemeente Eindhoven Sport & Bewegen Raadsnummer Inboeknummer 11bst00629 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.753 Oplegvel Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen jvv/mc11012741 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5097 12bst01993 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.351 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer to6 Inboeknummer 99VOO I 25 I Beslisdatum B8cW q mei 1 999 Dossiernummer 9r S.aoa Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten gemeente Eindhouen Concernstaf Raadsnummer 07.R2$4Q.OOI Inboeknummer oybstoabsy Beslisdatum B%W rs november 2007 Dossiernummer yg6.qst OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2015/007159 Onderwerp: Bouwkundig aanpassen van het Varendonck College op basis van een doordecentralisatieovereenkomst Bijlage(n): Vergadering van: Agendanummer: p.h.:

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake uerzoek om toekenning planschadevergoeding

OplegvelRaadsvoorstel inzake uerzoek om toekenning planschadevergoeding gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07. R2089. OOI Inboeknummer o7bstoo683 Beslisdatum B%W aq april 2007 Dossiernummer 7I7.352 OplegvelRaadsvoorstel inzake uerzoek om

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 12R4864 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012 (eerste wijziging)

gemeente Eindhoven 12R4864 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012 (eerste wijziging) gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R4864 12bst00567 Beslisdatum B&W 1 mei 2012 Dossiernummer 12.18.351 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012

Nadere informatie

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01045 / 2421553 B&W beslisdatum 15 augustus 2017 Dossiernummer 17.33.451 Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum Inleiding In de overeenkomst Voortgezet

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds

Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer 5 Milieu, Raadsnummer 09. R3434. OOI Inboeknummer o9bstoasa8 Beslisdatum B&W 8 december 2009 Dossiernummer 950.554 Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.xoa.oos Inboeknummer 02VOO74ao Beslisdatum BikW x oktober soos Dossiernummer s4o.sss Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven rtaadsnummer 06.RI706.00I Inboeknummsr oebstorssr Dossrernummer sss so6 20 iunr soos Raads informatiebrief Betreft autisme in het voortgezet onderwijs I Inleiding Uit recent onderzoek

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven.

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11R4646 11bst02172 Beslisdatum B&W 06 december 2011 Dossiernummer 11.49.751 RaadsvoorstelBeleidskader Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontmikkeling Raadsnummer O8. RZg8Z. OOZ Inboeknummer o8bstoor86 Beslisdatum B&W ra februari 2008 Dossiernummer 8oy.aSa Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel Garantstelling Internationale School Eindhoven

Raadsvoorstel Garantstelling Internationale School Eindhoven gemeente Eindhoven 16R6734 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00376 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.251 Raadsvoorstel Garantstelling Internationale School Eindhoven Inleiding Bij nieuwbouw

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O77.RZZq8.OOX Inboeknummer o7bstor7b7 Beslisdatum B&W a8 augustus 2007 Dossiernummer 735.25I OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7 Raadsvergadering 5 maart 2015 Voorstel B 7 Heinkenszand, 17 februari 2015 Onderwerp: voorstel tot het opheffen van de voorziening huisvesting basisonderwijs als gevolg van de doordecentralisatie van het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI)

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI) gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R4809 Inboeknummer 12BST00306 Beslisdatum B&W 12 maart 2012 Dossiernummer 12.11.651 RaadsvoorstelRegistratie Niet-Ingezetenen (RNI) Inleiding Het ministerie van BZK werkt

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen:

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5071 12bst01848 Beslisdatum B&W 30 oktober 2012 Dossiernummer 12.44.751 Raadsvoorstelaanpassing Verordening winkeltijden 1997 Inleiding In de Verordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer 13 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011 gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Jeugd Raadsnummer Inboeknummer 11R4534 11bst01531 Beslisdatum B&W 04 oktober 2011 Dossiernummer 11.40.551 OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen

Nadere informatie

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst gemeente Eindhoven 16R6733 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00378 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.252 Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst Inleiding In 2005 heeft uw gemeenteraad ingestemd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen begrotingswijzigingen diverse besluiten B&W (verzamelwijziging)

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen begrotingswijzigingen diverse besluiten B&W (verzamelwijziging) gemeente Eindhoven Control Raadsnummer 10R4092 Inboeknummer 10bst02371 Beslisdatum B&W 30 november 2010 Dossiernummer 0.6063 RaadsvoorstelVast begrotingswijzigingen diverse besluiten B&W (verzamelwijziging)

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

Gemeenteraadsfractie Rotterdam

Gemeenteraadsfractie Rotterdam Gemeenteraadsfractie Rotterdam Schriftelijke Vragen Voortvarend Funderingsherstel Aan het College van B&W van de Gemeente Rotterdam Coolsingel 40 3011 AD Rotterdam Rotterdam, 11 juli 2014 Geacht College,

Nadere informatie

Doetinchem, 4 juli 2018

Doetinchem, 4 juli 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7.3 ALDUS VASTGESTELD 12 JULI 2018 Vaststellen Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 Te besluiten om: 1. Het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2018 vast te stellen. 2.

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving van de balans van het

Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving van de balans van het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.r8o.oor lnboeknummer osvoo6678 Beslisdatum BikW sz augustus soos Dossiernummer aas.ss4 Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ852.OOI Inboeknummer o6bstoaasb Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq qsq OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting

Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer so Inboeknummer osvooosxy Beslisdatum Bikw 22 januari 2002 Dossiernummer sop.sxy Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie

Financiële uitgangspunten voor het contract Slim Verduurzamen Gemeentelijke Gebouwen (SVGG)

Financiële uitgangspunten voor het contract Slim Verduurzamen Gemeentelijke Gebouwen (SVGG) gemeente Eindhoven 16R6812 Raadsnummer Inboeknummer 16BST00686 Beslisdatum B&W 27 mei 2016 Dossiernummer 16.21.351 Raadsvoorstel Financiële uitgangspunten voor het contract Slim Verduurzamen Gemeentelijke

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen ontwerpopgave

Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen ontwerpopgave gemeente Eindhoven Dienst maatschappelijke Ontwikkeling Baadshijlage nummer rto lnhoeknummer oruooegar Beshsdatum Blkw 3 luh roor Dossiernummet rsr.soe Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten

Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.064.oox Inboeknummer oslooo6sy Beslisdatum BaxW x mei soos Dossiernummer axs.bsx Raadsvoorstel inzake BTW-compensatiefonds, budgettaire uitgangspunten 1 Inleiding

Nadere informatie

Gemeente Delft. -"'" t-"'" Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. -' t-' Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel ~...; -"'" t-"'" Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH gemeente Eindhoven Control Raadsnummer 09. R/275. OOI Inboeknummer o9bstor8o8 Beslisdatum B%W ts september 2009 Dossiernummer 938 453 Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting

Nadere informatie

278542/ september 2017

278542/ september 2017 Agendapunt commissie: 5.2 steller telefoonnummer email Stefan Nieuwenburg 040-2083580 stefan.nieuwenburg@a2samenwer king.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 278542/278684 21 september 2017 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 BLANCO gemeente Eindhoven 16R6835 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00752 Beslisdatum B&W 7 juni 2016 Dossiernummer 16.23.351 Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 Inleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen.

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen. gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer 10R4104 Inboeknummer 10bst02151 Beslisdatum B&W 9 november 2010 Dossiernummer 045.252 Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake Ondernerningsplan 20og-2OI2 Parktheater Eindhoven

Raadsvoorstel inzake Ondernerningsplan 20og-2OI2 Parktheater Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onttvikkeling Raadsnummer O8.RZ866.OOZ Inboeknummer o8bstoas6a Beslisdatum B@W a december 2008 Dossiernummer 8q9.aS4 Raadsvoorstel inzake Ondernerningsplan 20og-2OI2

Nadere informatie

De wettelijke bepalingen, de mogelijkheden en de consequenties in beeld.

De wettelijke bepalingen, de mogelijkheden en de consequenties in beeld. Verzoek erkenning als nevenvestiging van de lesplaats Odijk waar Timon in samenwerking met Beukenrode onderwijs een passend pakket van begeleiding en onderwijs verzorgt. De wettelijke bepalingen, de mogelijkheden

Nadere informatie

Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven

Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven gemeente Eindhoven 16R6880 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00990 Beslisdatum B&W 12 juli 2016 Dossiernummer 16.28.851 Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven Inleiding Sinds 2014

Nadere informatie

Aanwijzing van een perceel grond op basis van de artikelen 2 en 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg)/ Challenge-variant

Aanwijzing van een perceel grond op basis van de artikelen 2 en 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg)/ Challenge-variant h gemeente Eindhoven 16R6628 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01670 Beslisdatum B&W 1 december 2015 Dossiernummer 15.49.652 Raadsvoorstel Aanwijzing van een perceel grond op basis van de artikelen 2 en 5

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R5737 Beslisdatum B&W 4 februari 2014 Dossiernummer 14.06.651 Inboeknummer 14bst00244 Raadsvoorstel vaststellen van de Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Financiële afwikkeling wetswijziging voortgezet onderwijs

Nota van B&W. Onderwerp Financiële afwikkeling wetswijziging voortgezet onderwijs Nota van B&W Onderwerp Financiële afwikkeling wetswijziging voortgezet onderwijs Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. S.K. Satter Telefoon 5115708 E-mail: ssatter@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr. OWG/2006/729

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 03.R375.OOI Inboeknummer oskoooyxa Beslisdatum Baxw x8 februari sooa Dossiernummer BoS.SSx Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

: Nevenvestiging (V)SO De Korenaer

: Nevenvestiging (V)SO De Korenaer Vergadering 6 juli 2010 Gemeenteraad Onderwerp : Nevenvestiging (V)SO De Korenaer B&W vergadering : 1 juni 2010 Dienst / afdeling : SE/MOeD Aan de gemeenteraad, Van REC Chiron (Regionaal Expertisecentrum)

Nadere informatie

AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer:

AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer: AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer: Conceptbesluit: per Uitbreiding Ten behoeve SO van Ambelt tijdelijke uitbreiding met een Datum 8ste groep vergadering: van De Ambelt 15-06-2010

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst02052 Beslisdatum B&W 3 december 2013 Dossiernummer 13.49.351 Raadsvoorstel aanwijzing Studio040 als lokale publieke media-instelling. Inleiding Het Commissariaat voor

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI925.OOI Inboeknummer o6bstoa44r Beslisdatum B%W ta december 2006 Dossiernummer 650 352 Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

: Doordecentralisatie Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant

: Doordecentralisatie Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant Vergadering 5 oktober 2010 verbeterd exemplaar Gemeenteraad Onderwerp : Doordecentralisatie Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant B&W vergadering : 20 juli 2010 Dienst / afdeling : SE/MOeD Aan de

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Uitbreiding ZMLK-school De Linde 1- Notagegevens Notanummer 2017-000236 Datum 20-02-2017 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009 RAADSVOORSTEL Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep Diemen, 21 juli 2009 Aan de gemeenteraad 1. Gevraagd raadsbesluit 1. Kennis te nemen van de uitkomsten van de enquête

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5104 Inboeknummer 12bst01978 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.652 RaadsvoorstelOZB-tarieven 2013 en termijnen van betaling Inleiding Op 6 november

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer 07.R2I92.OOI Inboeknummer o7bstor3ra Beslisdatum B%W to juli 2007 Dossiernummer 7z8.553 Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Nadere informatie

: overdracht gebouwen Noorderpoort aan de gemeente Stadskanaal

: overdracht gebouwen Noorderpoort aan de gemeente Stadskanaal Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 051113/A05 afdeling: Welzijn Onderwerp: huisvestingsprogramma

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 02.003.oor Inboeknummer osvoossbs Beslisdatum B&W 22 maart 2002 Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Nadere informatie