Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht."

Transcriptie

1 Aan: Van: Betreft: Ary Cramer namens de fractie Gemeente Belangen Burgemeester J. Heijkoop Roestuin 43; n.a.v. vraag artikel 37 Reglement van Orde Datum: 16 juli 2012 Beste heer Cramer, Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht. 1. Is de mail van 15 juni jl. namens de burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht of namens de portefeuillehouder aan de fractievoorzitters gezonden en met welk doel is deze informatie aan hen verstrekt? a) De mail is verzonden namens de burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht in de zin van mijn verantwoordelijkheid voor de Openbare Orde en Veiligheid. b) De informatie is verzonden, zoals ook in de mail staat, met als doel u op de hoogte te stellen van de situatie. Dit met als reden dat u eventuele vragenstellers van een adequaat antwoord zou kunnen voorzien. 2. Omwonenden hebben al sinds februari 2012 vragen aan de gemeente gesteld, met name gericht op het al dan niet toestaan van de afwijkende vorm van bewoning (namelijk bewoning door meer dan één huishouden) Volgens onze informatie bent u op de hoogte van deze vragen. Kunt u ons een chronologisch overzicht geven van gestelde vragen welke antwoorden u daarop heeft gegeven aan de omwonenden en welke acties u wanneer heeft ondernomen? De belangrijkste acties die de gemeente heeft ondernomen, heb ik in de van 15 juni beschreven. Hieronder nog een chronologisch overzicht in hoofdlijnen: Februari - De vragen hebben zich vanaf het begin toegespitst op de bewoning aldaar. In eerste instantie werd gevraagd of deze vorm van bewoning wel legaal is in een woonwijk. Na deze vragen is er, gezamenlijk met de (vreemdelingen)politie, brandweer en gemeente een controle uitgevoerd. Bij die controle kwam naar voren dat er geen sprake is van uitbuiting of ernstige onveilige situaties. Men had echter geen vergunning aangevraagd.

2 Maart - Er is een ambtelijk gesprek geweest met een aantal omwonenden. Hierin is gesproken over de overlast en aangegeven dat de mogelijkheid bestaat dat de situatie gelegaliseerd wordt. - Juridisch is uitgezocht wat de (on)mogelijkheden zijn. Hieruit bleek dat het mogelijk is om deze vorm van bewoning te legaliseren. April - Er is een ambtelijk gesprek geweest met het uitzendbureau en de eigenaar. Afgesproken is dat er een aanvraag komt om de situatie te kunnen legaliseren. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende (juridische) vragen gesteld aan de eigenaar en het uitzendbureau. - De aanvraag voor de onttrekkingvergunning is ingediend. - De belangrijkste vragensteller is geïnformeerd over de aangevraagde vergunning. Vanaf dat moment richtten de vragen zich op hoe het mogelijk is dat deze illegale situatie gelegaliseerd kan worden. Het antwoord vanuit de gemeente bleef steeds hetzelfde: de gemeente heeft de plicht om te onderzoeken of een illegale situatie gelegaliseerd kan worden en in dit geval bestaat die mogelijkheid. Mei - Gesprek met omwonenden van Roestuin 43. De petitie met 37 handtekeningen tegen het Polenpension is op dat moment overhandigd. Ook is gesproken over de overlast die men ervaart. Daarnaast is de juridische kant van de zaak nogmaals besproken. Tevens is aan de aanwezigen gevraagd of men bereid is tot een gesprek met de eigenaar en het uitzendbureau. Juni - Gesprek met het uitzendbureau en de eigenaar van de woning. Er is gesproken over de overlast die men ervaart en mogelijkheden die er zijn om de ervaren overlast te verminderen. Daarnaast is aan hen gevraagd naar de bereidheid om met de omwonenden in gesprek te gaan. Juli - Gesprek met de naaste omwonenden, de eigenaar en het uitzendbureau. Het gesprek richtte zich enerzijds op de vergunning en anderzijds op de ervaren overlast. Dit met als doelstelling om tot een gezamenlijke oplossing te komen. 3. Hoeveel woningen die gebruikt worden voor tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten binnen onze gemeentegrenzen zijn er bij u bekend? Afgezien van het pand Roestuin 43 zijn er bij de gemeente geen klachten ontvangen en is tijdens buitencontroles niet geconstateerd dat woningen worden gebruikt voor het huisvesten van arbeidsmigranten binnen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Overigens hecht ik sterk aan een toekomstig beleid over deze vorm van bewoning. Hierin verdient afstemming in Drechtstedenverband de voorkeur. Buitenlandse werknemers verdienen een net en verzorgd onderdak. Het is echter wel van belang dat er een goede mate van spreiding is in de gemeente, daarnaast vind ik het belangrijk dat deze werknemers in de directe omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht werken. Hendrik-Ido-Ambacht moet namelijk geen opvang worden voor Poolse werknemers van andere gemeenten.

3 4. Volgens onze informatie hebben omwonenden diverse malen melding gemaakt van overlastklachten door de tijdelijke bewoners van Roestuin 43. Bent u op de hoogte van deze toekennen van een onttrekkingsvergunning voor Roestuin 43? Zo nee, waarom niet? Het is juist dat melding is gemaakt door omwonenden van overlast van het pand Roestuin 43. Zie hiervoor ook de beantwoording van vraag 2. Ik ben op de hoogte van het feit dat de eigenaar van het pand Roestuin 43 een aanvraag onttrekkingsvergunning heeft ingediend. De aanvraag is nog in behandeling. De vergunning is tot op heden nog niet verleend. Tijdens de bijeenkomst op 6 juli 2012 met de bewoners, het uitzendbureau en de eigenaar van het pand Roestuin 43 is meegedeeld dat de onttrekkingsvergunning mogelijk wordt verleend voor een periode van één jaar. Dit met als doelstelling om na een jaar met alle betrokkenen te evalueren. Op dit moment ben ik in gesprek over afspraken tussen de bewoners, het uitzendbureau en de eigenaar die aan de onttrekkingsvergunning zullen worden toegevoegd. 5. Is er tussen gemeente en politie overleg geweest m.b.t. de meldingen die door omwonenden van het pand Roestuin 43 zijn gedaan? Zo ja, hoe worden de overlastklachten gedocumenteerd door de gemeente? Er is regulier overleg tussen gemeente en politie. Van deze overleggen worden verslagen gemaakt, ook van het overleg waarbij dit onderwerp is besproken. Daarnaast is er per mail en telefonisch ook overleg met de wijkagent. Mailtjes worden zoveel mogelijk opgeslagen, van telefonische gesprekken zijn geen notities gemaakt. De politie is dus uiteraard volledig op de hoogte van het dossier. In objectieve zin hebben ze echter nog geen enkele keer overlast geconstateerd. Dit laat onverlet dat mensen vanuit hun eigen gevoel toch overlast ervaren. 6. Is de onttrekkingsvergunning (19 april 2012) die voor het pand Roestuin 43 aangevraagd is gepubliceerd op een voorlichtingspagina in De Kombinatie? Hiervoor geldt de volgende procedure. De onttrekkingsvergunning is een vergunning die zijn grondslag vindt in de Huisvestingsverordening van Hendrik-Ido-Ambacht 2005, 3 e wijziging. De Huisvestingsverordening en de Algemene wet bestuursrecht schrijft niet voor dat de aanvraag onttrekkingsvergunning dient te worden gepubliceerd. Wel wordt de verleende onttrekkingsvergunning gepubliceerd in de Kombinatie. 7. Heeft er n.a.v. die vergunningsaanvraag een controle in het pand plaatsgevonden m.b.t. brandveiligheid en is dat volgens de geldende regelgeving in orde bevonden? Zo ja, hoe snel nadat u bekend was dat er een flink aantal personen in dit pand onderdak vindt? Zo nee, waarom niet? Medio juni is een aanvraag omgevingsvergunning voor het brandveilig gebruik van het pand Roestuin 43 ingediend. De aanvraag omgevingsvergunning is in behandeling bij de Brandweer. Zoals ik in de eerdere mail heb beschreven is er in februari al wel een controle uitgevoerd, ook door de brandweer.

4 8. Hebben er gesprekken plaatsgevonden met omwonenden van het pand Roestuin 43 en de gemeente? Zo ja, welke partij nam hiertoe het initiatief, welke resultaten kunt u ons tot op heden melden en heeft dit bijgedragen aan een visie van het college op deze vorm van huisvesting? Zo nee, waarom niet? a) Naast alle telefonische gesprekken hebben er tot op heden 3 gesprekken met omwonenden plaatsgevonden op het gemeentehuis. b) In overleg met bewoners hebben wij hiertoe het initiatief genomen. c) Het resultaat van deze gesprekken is enerzijds dat iedereen op de hoogte is van de stand van zaken. Anderzijds is het resultaat dat er gesproken is over de overlast die men ervaart en dat de eigenaar en het uitzendbureau met deze punten aan de slag zijn. Daarnaast is afgesproken dat beide partijen elkaar onderling zullen aanspreken bij overlastsituaties. Ik wil hierbij nogmaals benadrukken dat het gaat om overlast in het grijze gebied. Dat wil zeggen, overlast waar geen strafbare feiten aan ten grondslag liggen. d) Deze situatie heeft ertoe geleid dat het college zich een visie ontwikkeld. In onze gemeente heeft een dergelijke situatie zich in het recente verleden nog niet voorgedaan. Het college deelt de mening dat het van belang is dat voor deze situaties een helder en eenduidig beleid komt. 9. Is er inmiddels een onttrekkingsvergunning verleend? Zo ja, staat deze vergunning op naam, wat is de geldigheidsduur, hoeveel bedragen de kosten voor de vergunning, wat is de geldigheidsduur en hoe lang is de doorlooptijd van de vergunningsaanvraag? a) De onttrekkingsvergunning is nog niet verleend. b) De vergunning zal worden verleend voor Roestuin 43 en staat op naam van de aanvrager. c) Over de kosten is nog geen duidelijkheid aangezien de verrekening nog plaats zal vinden. d) De doorlooptijd is normaal gesproken 8 weken. Wegens een aantal wijzigingen tijdens het laatste overleg is de vergunning nog niet verleend. Zorgvuldigheid gaat in deze situatie boven snelheid. De laatste wijzigingen betreffen de geldigheidsduur van de vergunning en een aantal extra afspraken over woon- en leefgenot in de bijlage van de vergunning. 10. Op basis van welk beleid zou een vergunning verleend of geweigerd kunnen worden en bent u van mening dat weigerings- c.q. toekenningsgronden voor een dergelijke vergunning binnen onze gemeentelijke regelgeving toereikend zijn? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet? a)weigeringsgronden met betrekking tot de onttrekkingsvergunning zullen zich enkel richten op belangen op het gebied van de woonruimtevoorraad. De brandveiligheid wordt getoetst aan de vigerende bouwregelgeving. b) Zoals ook in eerdere beantwoordingen staat vind ik het van belang dat er een helder en eenduidig beleid komt, wat zoveel mogelijk regionaal is afgestemd. 11. Voorziet de huidige huisvestingverordening in kamerverhuur door particulieren en/of woningcorporatie aan arbeidsmigranten? Wij denken daarbij aan zowel inwonend kamerverhuur als kamerverhuur op basis van onzelfstandige bewoning.

5 De huisvestingsverordening voorziet in de criteria van een onttrekkingvergunning in algemene zin. Onder het onttrekken aan de bestemming tot bewonen wordt verstaan het slopen of het gebruiken voor een ander doel dan permanente bewoning door een huishouden; het omzetten van een zelfstandige woning naar een onzelfstandige woning. Er worden geen specifieke criteria of voorwaarden gesteld in de huidige huisvestingsverordening voor kamerverhuur. Overigens laat het bestemmingsplan deze vorm van bewoning toe. Ik vertrouw erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, J. Heijkoop

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik

Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik Dit formulier sturen naar: Burgemeester en wethouders van Medemblik KCC Ruimte Postbus 45 1687 ZG Wognum Welke vergunning

Nadere informatie

Regulering kamerverhuur

Regulering kamerverhuur Sector Stadsontwikkeling A, B, C < A D Regulering kamerverhuur BELEIDSNOTITIE Status: besluitvorming MAO, College B&W In opdracht van: Wethouder Kamsteeg Ambtelijk opdrachtgever: Hoofd Afdeling Beleid

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit kamerverhuur Hellevoetsluis 2012:

Uitvoeringsbesluit kamerverhuur Hellevoetsluis 2012: UITVOERINGSBESLUIT KAMERVERHUUR HELLEVOETSLUIS 2012 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis; gelet op artikel 16f, eerste lid, van de Huisvestingsverordening stadsregio

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit kamerverhuurpanden Voorne Putten 2014

Uitvoeringsbesluit kamerverhuurpanden Voorne Putten 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Spijkenisse. Nr. 8461 19 februari 2014 Uitvoeringsbesluit kamerverhuurpanden Voorne Putten 2014 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten op

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: V. o den: 1 7 NOV 2011 AFSCHRIFT Leden van de gemeenteraad van Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 28 oktober 2014 Uw brief van: 19 oktober 2014 Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.04952 I! Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Overgangsregeling handhaving illegale kamerverhuurpanden nota Beleidsregels onttrekking, omzetting en samenvoeging 2011 Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 BW-nummer

Nadere informatie

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing

Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Beleidsregel kamerverhuur en woningsplitsing Inleiding Gelet op hoofdstuk 3 van de Huisvestingsverordening, wordt in deze beleidsregel een nadere uitwerking gegeven over het aspect leefbaarheid in de wijken

Nadere informatie

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer :

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer : Datum van ontvangst: Aanvraagformulier onttrekkingsvergunning (max drie jaar) Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006 artikel 16f Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis.

Nadere informatie

CONCEPT. 1 november Overbewoning/Huisvesting buitenlandse werknemers. Inleiding

CONCEPT. 1 november Overbewoning/Huisvesting buitenlandse werknemers. Inleiding CONCEPT DATUM 1 november 2007 ONDERWERP Overbewoning/Huisvesting buitenlandse werknemers Inleiding In het kader van de bestrijding van overlast in woonwijken is het terugdringen van illegale bewoning en

Nadere informatie

Toelichting aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar

Toelichting aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar Toelichting aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar 1. Algemene toelichting Op grond van artikel 4.1.2. van de Huisvestingsverordening Alkmaar is het verboden zonder onttrekkingsvergunning

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Ruimtelijke beleidsnotitie huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Ruimtelijke beleidsnotitie huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 13 september 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Ruimtelijke beleidsnotitie huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten Samenvatting

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der Ree van 28 januari 2015 inzake het samenvoegen van woningen.

Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der Ree van 28 januari 2015 inzake het samenvoegen van woningen. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2015 Datum akkoord 11 maart 2015 Publicatiedatum 13 maart 2015 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der ee van 28 januari

Nadere informatie

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald.

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald. Fractie PvdA Stichtse Vecht Datum 10 oktober 2018 Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Kleizuwe 129 te Vreeland Bijlage(n) 1. Feitenrelaas T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl Team Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

AJ.U cwc. Aan de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad,

AJ.U cwc. Aan de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 7811 APEmmen Telefoon (0591) 68 55 55 Correspondentieadres: Postbus 30001 7800 RA Emmen Aan de raad van de gemeente Emmen Dienst Publiek ons kenmerk 11.017023 uw brief van/kenmerk bijlage(n)

Nadere informatie

de heer G.A. Teske Lage Rijndijk JZ Leiden Geachte heer Teske,

de heer G.A. Teske Lage Rijndijk JZ Leiden Geachte heer Teske, de heer G.A. Teske Lage Rijndijk 140 2315 JZ Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 15677. Beleidsregels kamergewijze verhuur concept. 1. Inhoud 2. Begrippenlijst 3. Inleiding

GEMEENTEBLAD. Nr. 15677. Beleidsregels kamergewijze verhuur concept. 1. Inhoud 2. Begrippenlijst 3. Inleiding GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wageningen. Nr. 15677 24 februari 2015 Beleidsregels kamergewijze verhuur concept Gemeente Wageningen 2014 Het college van burgemeester en wethouders heeft op

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR)

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) (beleidsregel voor verlening van een omgevingsvergunning waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2 van de Wabo van

Nadere informatie

Wijzigingen hoofdstuk 3 van de Huisvestingsverordening

Wijzigingen hoofdstuk 3 van de Huisvestingsverordening bijlage Wijzigingen hoofdstuk 3 van de Huisvestingsverordening Uitwerking van de voorstellen voor de vierde wijziging van de Huisvestingsverordening 1996. afdeling Planuitwerking gouda, juli 2004 inhoudsopgave

Nadere informatie

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West

Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Daklift: Wel of geen vergunning? Gemeente Amsterdam Stadsdeel West 2 mei 2012 RA120655 Samenvatting Een daklift staat al tijden bij een vrouw op straat voor de deur weg

Nadere informatie

Gemeentebestuur Spuiboulevard GR DORDRECHT

Gemeentebestuur Spuiboulevard GR DORDRECHT DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Ons kenmerk SO/522040 Begrotingsprogramma Ruimtelijke ordening Betreft vaststellen bestemmingsplan "Partiële herziening

Nadere informatie

Bezwaarschrift. ONTVANG3T BEVESTiGING D.D: CODE:

Bezwaarschrift. ONTVANG3T BEVESTiGING D.D: CODE: Bezwaarschrift 10503 q ^J Marion de Gruijl Riouwstraat 12 3312 XL Dordrecht ONTVANG3T BEVESTiGING D.D: CODE: College van Burgemeester en Wethouders Postbus 8 3300AA Dordrecht cc: leden van de Gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 6

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 6 Raadsvoorstel Agendapunt 11 Raadsvergadering 19 december 2018 Portefeuillehouder Stuurgroep arbeidsmigranten: Burgemeester Beenakker, wethouders Melissen, Brink en Groen Begrotingsprogramma Ruimtelijke

Nadere informatie

toezegging aan de commissie Middelen (TCM 131)

toezegging aan de commissie Middelen (TCM 131) Beheer Aan de leden van de gemeenteraad Datum : 10 november 2017 Uw kenmerk : Ons kenmerk : 2017021775 Behandeld door : College Doorkiesnummer : 023-5225225 Onderwerp : Toezegging aan commissie Grondgebied

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Collegevoorstel Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Portefeuille: Programma: Jeugd, Zorg en Welzijn RVT: Projectbureau Datum vergadering Naam opsteller: Lex Kamphues

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Omgevingsvergunning, reguliere procedure

Omgevingsvergunning, reguliere procedure DORDRECHT Omgevingsvergunning, reguliere procedure Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dordrecht hebben op 29 augustus 2011 een verzoek om wijziging gebruik ontvangen voor een ontheffing van het

Nadere informatie

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen.

Gelet op de projectomschrijving en op artikel 2.4 van de Wabo zijn wij in dit geval het bevoegde gezag om op de aanvraag te beslissen. Omgevingsvergunning Zaaknummer 485964 1. Inleiding Op 28 mei 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel op de woning op het perceel Sandtlaan 6

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 484803 Dossier: OV17133 Documentnummer: 484803BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 26 juli 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Lelystad. Datum: 4 oktober 2011. Rapportnummer: 2011/291

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Lelystad. Datum: 4 oktober 2011. Rapportnummer: 2011/291 Rapport Rapport betreffende een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Lelystad. Datum: 4 oktober 2011 Rapportnummer: 2011/291 2 Klacht Verzoeker heeft de gemeente Lelystad sinds september

Nadere informatie

Beleidsregels wijzigingen in de woonruimtevoorraad

Beleidsregels wijzigingen in de woonruimtevoorraad Beleidsregels wijzigingen in de woonruimtevoorraad Beleidsregels voor onttrekken, omzetten, woningvorming en kadastraal splitsen Versie 1 november 2018 inspraak & participatie 1 Inleiding De druk op de

Nadere informatie

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Zaaknummer: VHDPB01 Onderwerp Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 8 juni 2010 stelt de fractie DMP Heusden vijf vragen op

Nadere informatie

Beleidsnotitie onrechtmatig gebruik / onrechtmatige bewoning van woningen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de volgende regeling vast.

Beleidsnotitie onrechtmatig gebruik / onrechtmatige bewoning van woningen. Het college van burgemeester en wethouders stelt de volgende regeling vast. CVDR Officiële uitgave van Barendrecht. Nr. CVDR209354_1 16 mei 2017 Beleidsnotitie onrechtmatig gebruik / onrechtmatige bewoning van woningen Het college van burgemeester en wethouders stelt de volgende

Nadere informatie

Concept Nadere regels Tijdelijk Wonen

Concept Nadere regels Tijdelijk Wonen Concept Nadere regels Tijdelijk Wonen Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn Gelezen het voorstel xxx van XXX 2015, Gelet op het bepaalde in titel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Voor wat betreft het aspect mantelzorg is specifiek beleid geformuleerd (Beleidsregels Huisvesting ten behoeve van mantelzorg gemeente Noordenveld).

Voor wat betreft het aspect mantelzorg is specifiek beleid geformuleerd (Beleidsregels Huisvesting ten behoeve van mantelzorg gemeente Noordenveld). CVDR Officiële uitgave van Noordenveld. Nr. CVDR419671_1 1 mei 2018 Beleidsregels kamerverhuur BELEIDSREGELS KAMERVERHUUR In de Gemeente Noordenveld zijn met regelmaat verzoeken met betrekking tot het

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) D170721133 *D170721133* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) Wij hebben op 5 oktober 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het splitsen van de woning op het perceel

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden

Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Aanvraag omgevingsvergunning Venusstraat 2 te IJmuiden Inspraakrapportage 6 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Inspraakprocedure 1.2 Leeswijzer 2. Verwerking inspraakreacties 3. Conclusie 1. Inleiding

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

Datum: 12 januari 2018 Zaaknummer: / Onderwerp: Antwoordbrief vragen aanvraag omgevingsvergunning Albertlaan 4, verstuurd via Dorpsraad

Datum: 12 januari 2018 Zaaknummer: / Onderwerp: Antwoordbrief vragen aanvraag omgevingsvergunning Albertlaan 4, verstuurd via Dorpsraad gemeente HEEZE-LEENDE Dorpsraad Sterksel De heer B. Huysmans Pastoor Thijssenlaan 33 6029 RL STERKSEL Postbus io.ooo 5590 GA Heeze Bezoekadres: Jan Deckersstraat 2, Heeze T 040 2241400 F 040 2241450 E

Nadere informatie

Handhaving. Gijs de Bock Bureau Ondersteuning BWZ Dienst stedelijke Ontwikkeling. Den Haag, 9 juni 2011

Handhaving. Gijs de Bock Bureau Ondersteuning BWZ Dienst stedelijke Ontwikkeling. Den Haag, 9 juni 2011 Handhaving Gijs de Bock Bureau Ondersteuning BWZ Dienst stedelijke Ontwikkeling Den Haag, 9 juni 2011 Type overtredingen Er zijn een aantal typen overtredingen, die in Den haag voorkomen bij de huisvesting

Nadere informatie

Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening Gelet op de Huisvestingswet 2014 en artikel 149 van de Gemeentewet;

Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening Gelet op de Huisvestingswet 2014 en artikel 149 van de Gemeentewet; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Groningen Nr. 59155 11 april 2017 Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, Gelet op de Huisvestingswet

Nadere informatie

Huisvestingsverordening Waalwijk

Huisvestingsverordening Waalwijk Huisvestingsverordening Waalwijk 2018-2021 De raad van de gemeente Waalwijk; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10-07-2018; Gezien de Huisvestingswet 2014; Gezien de Gemeentewet, artikel

Nadere informatie

Raadsvergadering 23 september 2010

Raadsvergadering 23 september 2010 RAADSVOORSTEL Datum en nummer 24 augustus 2010, nummer 043/ 2010 Raadsvergadering 23 september 2010 Agendapunt 10 Programmaveld Volkshuisvesting Portefeuillehouder C. Koppenol/R.T.A. Korteland Wettelijke

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: Verzonden:

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: Verzonden: AFSCHRIFT GEMEENTE Leden van de gemeenteraad van Gulpen Wittem Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 23 april 2014 Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.01929 Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Langdurige onzekerheid over handhaving door onenigheid afdelingen Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 28 oktober 2011 RA111412 Een inwoner van stadsdeel Zuid

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1830905 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

De heer Haase Oude Vest XP LEIDEN. Geachte mevrouw/heer,

De heer Haase Oude Vest XP LEIDEN. Geachte mevrouw/heer, De heer Haase Oude Vest 13 2312 XP LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Huisvestingsverordening 2016

Huisvestingsverordening 2016 Huisvestingsverordening 2016 bestaande woningvoorraad De bestaande woningvoorraad omvat alle woningen, die al in gebruik zijn als woning ( Dus geen nieuwbouw die nog niet bewoond is). De huisvestingverordening

Nadere informatie

Beleidsregels voor verlening of weigering onttrekkings- en splitsingsvergunning

Beleidsregels voor verlening of weigering onttrekkings- en splitsingsvergunning Beleidsregels voor verlening of weigering onttrekkings- en splitsingsvergunning 1. Belangenafweging voor verlening of weigering woningonttrekking Op grond van artikel 4.81 van de Algemene Wet Bestuursrecht

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

De aanvraag betreft de volgende activiteit(en): - Bouwen (art. 2.1 lid 1a)van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1. Inleiding Op 22 september 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verbouwen van het kantoorgebouw tot een gebouw met zes appartementen

Nadere informatie

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 5 januari 2015 en bij het secretariaat ingeboekt op 6 januari 2015 onder nummer

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 5 januari 2015 en bij het secretariaat ingeboekt op 6 januari 2015 onder nummer Dossiernummer 2015 003 RAPPORT Verzoeker De heer A.J. O. te Hengelo Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 5 januari 2015 en bij het secretariaat ingeboekt op 6 januari 2015 onder nummer 2015003.

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Aan de griffier van de gemeenteraad Postbus 900 6040 AX Roermond Roermond, 2 mei 2014 Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Voor wat betreft een volledige inleiding,

Nadere informatie

M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Büter,

M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Büter, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte heer Büter, Op 14 maart 2016 hebben

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

Beantwoording van de schriftelijke vragen van de LEEFBAAR ZOETERMEER-fractie over situatie Hofstedepad.

Beantwoording van de schriftelijke vragen van de LEEFBAAR ZOETERMEER-fractie over situatie Hofstedepad. ^^ ^^*^^ tt^ II gemeente Zoetermeer Beantwoording van de schriftelijke vragen van de LEEFBAAR ZOETERMEER-fractie over situatie Hofstedepad. De panden Voonweg 117 en 117A liggen aan een stukje openbare

Nadere informatie

BELEIDSREGELS Wijziging samenstelling van de woonruimtevoorraad (woningsplitsen en omzetten) GEMEENTE UTRECHT

BELEIDSREGELS Wijziging samenstelling van de woonruimtevoorraad (woningsplitsen en omzetten) GEMEENTE UTRECHT GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 159218 27 juni 2019 BELEIDSREGELS Wijziging samenstelling van de woonruimtevoorraad (woningsplitsen en omzetten) GEMEENTE UTRECHT Het college

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 3 april 2017 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1905646 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Huisvestingsverordening 2015

GEMEENTEBLAD. Nr Huisvestingsverordening 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tilburg. Nr. 48997 4 juni 2015 Huisvestingsverordening 2015 De raad van de gemeente Tilburg; 1. Gezien de Huisvestingswet 2014, 2. gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten.

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten. Besluit omgevingsvergunning milieuneutrale verandering uitbreiding aantal ggo-ruimten Aanvraagnummer OLO-1975447 Stichting Hoger Onderwijs Nederland Theresiastraat 8 2593 AN, s-gravenhage Locatie: Hogeschool

Nadere informatie

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>;

Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van <datum>; Verordening tot Wijziging van de Huisvestingsverordening 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE GRONINGEN, Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Groningen van ; Gelet op de

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2012:BY5138

ECLI:NL:RVS:2012:BY5138 ECLI:NL:RVS:2012:BY5138 Instantie Raad van State Datum uitspraak 05-12-2012 Datum publicatie 05-12-2012 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201110184/1/A3 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

Schriftelijke vragen aangaande het project Voor de Wind woningen

Schriftelijke vragen aangaande het project Voor de Wind woningen Schriftelijke vragen aangaande het project Voor de Wind woningen Zaandam, 12 december 2017 Geacht college, Op 7 november 2017 hebben wij uw college vragen gesteld naar aanleiding van de raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Nadere regels voor het verstrekken van onttrekkings- en splitsingvergunningen op grond van de Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006

Nadere regels voor het verstrekken van onttrekkings- en splitsingvergunningen op grond van de Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006 GEMEENTEBLAD Nr. 64427 12 november Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. 2014 Nadere regels voor het verstrekken van onttrekkings- en splitsingvergunningen op grond van de Huisvestingsverordening stadsregio

Nadere informatie

Permanente bewoning vakantiehuisjes

Permanente bewoning vakantiehuisjes Permanente bewoning vakantiehuisjes Iedere recreant is welkom. Maar wonen in een vakantiehuisje in Ermelo mag niet! Wie van plan is in een vakantiehuisje of stacaravan te gaan wonen of daar momenteel in

Nadere informatie

Rapport. Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335

Rapport. Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335 Rapport Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335 2 Klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Nunspeet vanaf 1999 onvoldoende actie onderneemt

Nadere informatie

Permanente bewoning vakantiehuisjes

Permanente bewoning vakantiehuisjes r gemeente ermelo Permanente bewoning vakantiehuisjes Iedere recreant is welkom. Maar wonen in een vakantiehuisje in Ermelo mag niet! a i H 0 2 Gemeente Ermelo Permanente bewoning vakantiehuisjes Inhoud

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvragenVan het raadslid de heer J. van Erp ( SP), Vergunningverlening voor -omzetting en/of woningsplitsing

gemeente Eindhoven RaadsvragenVan het raadslid de heer J. van Erp ( SP), Vergunningverlening voor -omzetting en/of woningsplitsing gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht & Handhaving, Staf Raadsnummer 11R4325 Inboeknummer 11bst00666 Beslisdatum B&W 26 april 2011 Dossiernummer 11..17.252 RaadsvragenVan het raadslid de heer J. van

Nadere informatie

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 18 juni 2013 RA131070 Samenvatting Een vrouw ondervindt geluidsoverlast van een ondergelegen kapsalon.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 Instantie Datum uitspraak 12-06-2017 Datum publicatie 21-06-2017 Zaaknummer 17_175 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Omgevingsrecht Eerste

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING OV Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van een parkeerterrein van Maxima Medisch Centrum door personeel van

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht - 23 september 2014 - Nr. 1230443 7e Wijziging Huisvestingsverordening

Gemeente Dordrecht - 23 september 2014 - Nr. 1230443 7e Wijziging Huisvestingsverordening GEMEENTEBLAD Nr. 53576 26 september Officiële uitgave van gemeente Dordrecht. 2014 Gemeente Dordrecht - 23 september 2014 - Nr. 1230443 7e Wijziging Huisvestingsverordening De RAAD van de gemeente Dordrecht;

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

Huisvestingsverordening Papendrecht 2005

Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Papendrecht Officiële naam regeling Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Citeertitel

Nadere informatie

de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat VM Amsterdam Geachte heer Quist,

de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat VM Amsterdam Geachte heer Quist, de heer A.A. Quist Tweede Jan Steenstraat 3131-2 1073 VM Amsterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactf

Nadere informatie

Hoor- en adviescommissie

Hoor- en adviescommissie A D V I E S AAN GEDEPUTEERDE STATEN naar aanleiding van de behandeling van de bezwaarschriften ingevolge artikel 7:1 van de Awb van Gemeente Zijpe te Schagerbrug (bezwaarde) en B. Schuijt te Sint Maartensbrug

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D BESLUIT. Omge ingsvergunning OV Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2. V VERZONDEN GEMEENTE VA EKEN SWAAR D 19 SEP, 2017 \ \ BESLUIT Omge ingsvergunning OV 2017.0242 \ \ Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Mevr. K. Zonneveld Schriftelijke vragen van rechtswege verleende bouwvergunning 2 e fase Kloet.

Mevr. K. Zonneveld Schriftelijke vragen van rechtswege verleende bouwvergunning 2 e fase Kloet. Aan alle leden van de Raad 2 oktober 2009 VVH/juridische zaken Mevr. K. Zonneveld Schriftelijke vragen van rechtswege verleende bouwvergunning 2 e fase Kloet. Geachte leden van de Raad, Namens de fracties

Nadere informatie

Beleid Leerlingenzorg door externen onder schooltijd

Beleid Leerlingenzorg door externen onder schooltijd 1 Beleid Leerlingenzorg door externen onder schooltijd Leerlingenzorg door externen onder schooltijd Inleiding Basisscholen worden in toenemende mate geconfronteerd met ouders/verzorgers die op eigen initiatief

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk B/ onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk B/ onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Yes! Kinderopvang Hendrik Ido Ambacht de heer R. Waterreus Uilenvliet 39 3333 BS ZWIJNDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk B/1982901 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Geachte

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets 2457443 Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat 50 2152 CT Nieuw Vennep Locatie: Rist Scooters Hugo de Vriesstraat 50, Nieuw Vennep Onderwerp:

Nadere informatie

Aanvraag omzettingsvergunning (artikel 30 lid 1 Huisvestingswet)

Aanvraag omzettingsvergunning (artikel 30 lid 1 Huisvestingswet) Aanvraag omzettingsvergunning (artikel 30 lid 1 Huisvestingswet) U dient alle velden van dit formulier geheel in te vullen, tenzij anders vermeld. Een onvolledige aanvraag kunnen wij helaas niet in behandeling

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2089927/3272112 op de op 14 augustus 2012 bij hen ingekomen aanvraag van Deponie Zuid NV, om vergunning krachtens de

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 7 april 2015; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Emphasis T.a.v. de heer P.J.A. Engelvaart Eendekooi 19 5151 RL Drunen Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2014-0611/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij een

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de gemeente Steenbergen heeft nagelaten verzoekster tijdig op de hoogte te brengen van een wijziging van het bestemmingsplan, waardoor verzoekster onnodig

Nadere informatie

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken

Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman ` Dubbele leges voor één vergunning Gemeente Almere Dienst Publiekszaken 30 juni 2009 RA0939617 Samenvatting Een vrouw dient in Almere een bouwaanvraag in voor een uitbouw

Nadere informatie

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken.

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken. Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2015-083 Houten, 17 november 2015 Onderwerp: Verzoek om Verklaring van geen bedenkingen uitbreiden en wijzigen bedrijf Schonauwenseweg 8 Beslispunten: ^ 1. het Toetsingskader

Nadere informatie

Wonen in de regio Amsterdam. Globale inhoud Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2010

Wonen in de regio Amsterdam. Globale inhoud Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2010 Globale inhoud Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2010 Inhoudsopgave 1 Wonen in de regio Amsterdam...3 1.1 Regionale Huisvestingsverordening...3 1.2 Wat is met de Regionale Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen

Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen svoorstel Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen 2013-2018 Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Beleid en Regie Ruimtelijk Beleid Reina Beijering,

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ; Huisvestingsverordening gemeente Harderwijk 2015 De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B15.000858; gelet op de artikelen 4, 5,

Nadere informatie

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Verleend Aan Top Trans Holding BV (Locatie: Industrie 16 te Noordhorn) Groningen, april 2012 Nr. 2011-17266 Zaaknummer:

Nadere informatie

26 juli 2011 D /JLE mevrouw M.L. Huigen - Beizer

26 juli 2011 D /JLE mevrouw M.L. Huigen - Beizer De heer N. Korkmaz Palissander 220 3315 MR DORDRECHT Uw brief van Uw kenmerk Verzenddatum Dossier 26 juli 2011 D-00991171 Reactie op Zaaknummer 612466 onderwerp Brief bij omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 INFORMATIEBLAD Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 Het hoe, wat en waarom van de woonruimteverdeling in 2019 Dit informatieblad is opgesteld als bijlage bij het voorstel over het vaststellen

Nadere informatie

ons kenmerk uw kenmerk bijlage behandeld door BSN H,Vrieling fax (0591)685599

ons kenmerk uw kenmerk bijlage behandeld door BSN H,Vrieling fax (0591)685599 Raadhuisplein 1 Postbus 30001 7811 AP Emmen 7800 RA Emmen u kil t. 140591 e. gemeente@emmen.nl f. 0591 685599 I. www.emmen,nl Aan de raad van de gemeente Emmen Team Ruimte ons kenmerk uw kenmerk bijlage

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2013/043716 Documentnummer: 1894/2015/596080 Besluitnummer: 6 6.2 Onderwerp: Huisvesting tijdelijke arbeidskrachten op de

Nadere informatie

Verzenddatum 3 Oktober Dossier D Zaaknummer /

Verzenddatum 3 Oktober Dossier D Zaaknummer / Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid rymry *A TA De heer E.S.J. Dudok Houttuinen 36 3311 CE DORDRECHT Uw brief van Uw kenmerk Reactie op Verzenddatum 3 Oktober 2011 Dossier D-00991229 Zaaknummer 619261/0091458

Nadere informatie