De eerste tips en trucs

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De eerste tips en trucs"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 9 Tips en Trucs migratie Promedico-VDF naar ASP Jaargang 2006, versie 1.0 Tips en trucs voor Promedico De eerste tips en trucs Dit document is een verzameling van handigheden uit de cursus Promedico op Orde voor praktijken die op het punt staan over te gaan naar Promedico-ASP. U kunt de in dit document genoemde tips en trucs naar eigen idee wel of niet gebruiken. Promedico is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tips en trucs. Inhoudsopgave 1. Nooit te vroeg om mee te beginnen 2. Eén tot twee weken voor de proefconversie 3. Eén tot twee dagen voor de definitieve uitspoel 4. De laatste dag in VDF 5. Op de eerste dag 6. Praktijkverslag: de migratiestappen van een praktijk in Noord Holland 7. Praktijkverslag: tips van een praktijk in Apeldoorn

2 Pagina 2 van 9 1 Nooit te vroeg om mee te beginnen a. Maak zoveel mogelijk problemen aan!! In alle moderne HISsen, moet- op instigatie van het NHG- elk contact gekoppeld worden aan een episode. We kennen VDF problemen, die min of meer hetzelfde zijn, maar dat wordt niet door iedereen even consistent gebruikt. Omdat het nu eenmaal erg bewerkelijk is. In Promedico-ASP kun je daar, net als bij alle andere moderne HISsen eenvoudig weg niet omheen. Dat zie je nog wel op de scholing. Het betekent praktisch dat ook elk herhaalrecept aan een episode gekoppeld moet worden. Dat geeft de eerste drie maanden zeer veel extra werk voor de assistente. Maar ook voor de arts. Nu is niet voor alle medicatie direct duidelijk waarvoor iets wordt voorgeschreven. Is de metoprolol nu voor de hypertensie of de migraine? Maar voor andere medicatie als salbutamol of tolbutamine natuurlijk wel. Het is dus zaak zoveel mogelijk episodes klaar te hebben bij de patiënten die voor herhaal medicatie komen. Dan kan de assistente meestal zelf al koppelen. Alle problemen in Promedico VDF worden een episode in Promedico ASP. Ga de komende tijd dus bij alle consulten even na of er misschien bij de patiënt die voor je zit nog een probleem aangemaakt moet worden. Dit gaat sneller dan later in Promedico-ASP tijdens een herhaalrecept een episode aan te moeten maken. Dan moet je ook weten dat er geen ruiters meer bestaan in Promedico-ASP. Bij de conversie worden sommige ruiters omgezet in een episode. Zo wordt de ruiter DM vervangen door de episode Diabetes, T90. Een lijstje van alle ruiters die worden omgezet in een episode staat elders in dit document en in het conversie document. Maar niet altijd lukt het. Onder de ruiter LO vallen verschillende longaandoeningen als COPD/emfyseem, chronische bronchitis en verschillende vromen van astma. Die ruiter kan dus niet eenduidig worden omgezet naar een ICPC(sub)-code. LO wordt dus een episode die wordt aangeduid met longziekte, maar zonder ICPC code. Hetzelfde geld voor CV en OV Let dus op voor welke ruiters je de short-cut neemt. Bij JI (jicht) en HC (hypercholesterolaemie), maar ook HY (hypertensie) heb je dat probleem niet. b. Let op eigen ruiters! Er zijn praktijken die om verschillende redenen eigen ruiters gedefinieerd hebben. Bij voorbeeld om aan te geven naar welke apotheek de recepten moeten. Of D1 en D2 om onderscheid te maken tussen het type diabeet. Deze ruiters staan niet in de lijst van het NHG. Houdt er rekening mee dat die NIET geconverteerd worden. Je kunt dus tevoren een bestand maken en printen (pr 808). Overigens hoeven de apotheekruiters niet meer: als 1.in PATIENTGEGEVENS in Promedico-VDF de apotheek gekoppeld is een patiënt, EN 2. als de apotheek in pr. 150 een AGBcode heeft gekregen, dan wordt na de conversie de apotheek vanzelf gekoppeld.

3 Pagina 3 van 9 c. De ruiter tabel: Welke ruiters worden episode? ruiter Betekenis Conversie Opmerking AA Alcohol abusis Probleem: ICPC P15 Sommigen gebruiken AA voor verslavingsproblemen in het algemeen! CV Cardiovasculaire ziekten Probleem: Cardiovasculiare ziekten, geen ICPC DM Diabetes mellitus Probleem: ICPC T90.0 D1 en D2 worden niet geconverteerd: eerst DM van maken? HC Hypercholesterolaemie Probleem: ICPC T93 EP Epilepsie Probleem: ICPC N88 (alle vormen) HY Hypertensie Probleem: ICPC K86 (K87 is hypertensie met orgaanbeschadiging!) JI Jicht Probleem: ICPC T92 LO CARA longziekte Probleem: Longziekte, geen ICPC OV Overgevoeligheid Probleem: Allergie, geen ICPC Behalve als A12 of A85 al gegeven is. RI Renale insufficiëntie Probleem: ICPC U contra indicatie 137 wordt gemaakt SF Somatische fixatie Probleem: ICPC P29 (P29: andere psych. sympt. ) SH Slechthorend Probleem: slechthorend, geen ICPC SZ Slechtziend Probleem: ICPC F94 TS Tentamen suicidi Probleem: ICPC P77 UP Ulcus pepticum Probleem: Ulcus pepticum, geen ICPC Behalve als D85 of D86 al gegeven is. + contra indicatie 158 wordt gemaakt d. Ruiters automatisch omzetten naar Problemen. Met pr 246 zijn ruiters automatisch om te zetten naar een probleem met ICPC code. Met name voor de eigen codes kan dai zinvol zijn, of bijvoorbeeld in combinatie met een zoekactie in programma 808 of 814 waarbij aan de gezochte patiënten een ruiter is toegekend. Zie de bijlage in de conversie handleiding.

4 Pagina 4 van 9 e. De ruiters naar episode: ook nadelen Je weet inmiddels dat het het beste is om nu nog in Promedico-VDF zoveel mogelijk problemen aan te maken. Die worden dan een episode in Promedico-ASP en die episodes heb je weer nodig om te koppelen aan de (herhaal) recepten. Want als je een episode nog niet hebt aangemaakt, dan moet je dat alsnog doen tijdens het uitschrijven van het recept en dat houdt erg op. De ruiters worden ook naar een episode vertaald, maar er zit dan aan een aantal geen ICPC-code aan vast (zie tabel). Zodat je vaak toch nog een paar extra handelingen moet verrichten bij het maken van een herhaalrecept. Wanneer je zeker weet dat je (bijna) alle diabetici voorzien hebt van een probleem diabetes, dan kun je het best voorafgaand aan de conversie bij alle patiënten de ruiter voor diabetes verwijderen. Dat kun je in één klap doen in Promedico-VDF in pr Doe je dat niet, dan krijg je in Promedico-ASP TWEE episodes diabetes, 1 van het probleem en 1 van de ruiter. Je kunt die overigens wel gemakkelijk samenvoegen. Hetzelfde geldt voor de ruiter voor longziekten. Je kunt ook ruiters toekennen aan groepen van patiënten, bv na een zoekactie in pr 808 of 814. Je kunt ook ruiters omzetten in andere ruiters in pr Misschien kun je dat creatief gebruiken bij de voorbereidingen van de conversie. f. Heeft elke patient een apotheek? In Promedico-ASP kunnen de recepten in principe elektronisch naar elke apotheek gestuurd worden. Als je nu al met Promedico-VDF de recepten elektronisch verstuurd, dan heb je elke patiënt aan een apotheek gekoppeld. Geen probleem. Maar wanneer je alle recepten nog print en meegeeft of faxt: denk er serieus over na de koppelingen in Promedico-VDF te maken, zodat je er in Promedico-ASP klaar voor bent. Het is namelijk in Promedico-VDF eenvoudig de patiënten aan een apotheek te koppelen. Met programma 182 kunt U massaal het veld apotheek vullen. Dat werkt overigens alleen als (bijna) alle patiënten bij dezelfde aptheek zitten. In Promedico-ASP koppelen is bijna even bewerkelijk als per patiënt in VDF: je moet dan patiëntgegevens oproepen en bij tabblad Aanvullend muteren alvorens je de recepten maakt. En dat laatste kost toch al extra tijd de eerste drie maanden. In VDF in pr 140 op het scherm extra patientengegevens het veld appotheek vullen. De betreffende apotheken dan eest in pr 150 invoeren. (soort relatie= Apotheek, AGB code van de apotheek en niet die van de apotheker)) Je kunt er ook voor kiezen het elektronische receptenverkeer pas later, na zeg maar, een half jaar werkzaam te maken. Dan lopen de recepten zelf wel soepeler en is er meer tijd. Dus: patiënten koppelen aan apotheken? Doe het ruim voor de overgang, of ruim daarna. Massaal koppelen kan alleen in VDF! g. De voorgeschiedenis is history Bij het voeren van een modern EMD is volgens het NHG geen plaats meer voor de voorgeschiedenis. Het is voldoende een overzicht van open en gesloten episodes te hebben.

5 Pagina 5 van 9 Er zullen niet veel Promedico-VDFgebruikers zijn die de diagnoses in de voorgeschiedenis ook op de probleemlijst hebben ingevoerd. Dat betekent dat de voorgeschiedenis helemaal niet zou meegaan naar Promedico-ASP. Daarvoor is de volgende oplossing bedacht: Alle regels van de voorgeschiedenis komen in een aparte episode, genaamd HISTORIE. Wanneer je Promedico-ASP gebruikt worden is het de bedoeling dat de voorgeschiedenisregels verder niet meer wodte bijgewerkt. Alle diagnoses komen in een bestaande of nieuwe episode. Wanneer je toch geen afscheid kunt nemen van de voorgeschiedenis en je wilt de HISTORIE actueel houden, dan zul je belangrijke gebeurtenissen en diagnoses dubbel moeten registreren: eenmaal in de episode en eenmaal in de HISTORIE. Maar niet tegen het NHG vertellen, want dat is eigenlijk niet de bedoeling. h Opschonen patiëntenbestand. Waarneempatienten en passanten worden wel of niet meegenomen met conversie, volgens eigen opgave. Ze niet allemaal mee moeten maar bijvoorbeeld alleen die patiënten die de laatste periode niet meer geweest zijn kunnen de overige gewist worden met programma 710 optie 5 en 6. Ook is het zo mogelijk om alle pateiten met een bepaalde reden van vertrek (bijvoorbeeld alle overleden patiënten) te wissen. Bedenk wel dat U alle medische gegevens 15 jaar moet bewaren. Een CD heeft niet zo n lang leven, dus printen op papier of naar bestand op een harde schijf met backup faciliteiten zijn opties. 2. Eén tot twee weken voor de proefconversie b. Voorlichting: een gewaarschuwd patient telt voor half! In het begin moet iedereen nog wennen aan het nieuwe HIS en misschien gaat alles niet zo snel als men gewend is. Of gaat er soms iets niet helemaal goed. Daarom is het wel zo verstandig de patiënten tevoren op de hoogte te brengen van het feit dat er na een bepaalde datum gewerkt gaat worden op een nieuw systeem. Op de dag van de conversie plan je natuurlijk extra ruim, maar bestaat de kans dat het spreekuur langer uitloopt dan anders. Je kunt een poster ophangen met deze waarschuwende tekst. Of een beetje creatief met de term een ogenblikje geduld a.u.b. Ik heb een paar suggesties en stel die ter redactie en gebruik beschikbaar aan de minder creatieven of aan hen die geen tijd hebben.

6 Pagina 6 van 9 3. Eén tot twee dagen voor de definitieve conversie b. Overbodige en fictieve medewerkers verwijderen In Promedico-VDF staan mogelijk een aantal overbodige en fictieve medewerkers: zoals bijvoorbeeld de fictieve medewerker waar de ingelezen communicatie regels aan worden toegedicht. Alle waarnemers die in de praktijk konden inloggen staan in Promedico-VDF mogelijk nog als medewerkerof mensen in die allang niet meer in de praktijk werken. Deze gaan allemaal mee naar Promedico-ASP. Ze kunnen daar niet verwijderd worden, alleen maar geïnactiveerd. Wat is nu mooier dan de conversie meteen te gebruiken om dit op te schonen. Dit advies is in het kader van alles wat je kunt regelen vóór de conversie is beter gedaan ervoor dan later. Na de conversie heb je heel andere zaken aan het hoofd.) c.verschillende agenda s samenstellen Laat de assistente een overzicht maken van alle vaste tijden van spreekuur, overleg, leergesprekken met AIOS etc. Specificeer die per medewerker en zorg dat bijv. de leergesprekken bij AIOS én opleider zijn ingevuld. Maak een lijst van vrije dagen in de komende maanden ( nascholing, vakantie etc) Bedenk welke groepsagenda s je wilt maken (iedereen heeft een individuele agenda). Wij kiezen voor een agenda voor alle huisartsen en AIOS; eentje voor de POH s en eentje voor de assistente, waarin individuele agenda s lab, behandelkamer, bevolkingsonderzoek. Per disciplinegroep kunnen assistentes dan makkelijk zien waar er nog ruimte is. Op de ochtend van de overgang kunnen de agenda s zo gelijk goed ingericht worden. 4. Laatste dag in Promedico-VDF a. Waarnemen in je eigen praktijk voor een dag Er is minimaal 1 dag die niet meegaat uit Promedico-VDF naar Promedico-ASP ASP. Dat is de dag vóór de start. Een export van de parktijkgegevens moet uit Promedico-VDF komen en worden opgestuurd naar Promedico-ASP. Men heeft een hele dag nodig om de conversie te maken en jouw praktijk in de productie-machine ( de Promedico-ASP ASP server) in te brengen. De dag daarna start je de praktijk op in Promedico ASP. Dat betekent dat er 1 dag nog wel gegevens in Promedico-VDF ingevoerd worden, maar niet in Promedico ASP staan. Deze gegevens zul je dus later moeten in voeren in Promedico-ASP. Je kunt eenvoudig uitprinten wat je die bewuste dag in Promedico-VDF hebt gedaan, door een overzicht van alle journaalregels per medewerker uit te printen in Pr 815 en/of meerdere relevante rapporten met het dagrapport. Bedenk wel van tevoren in welk systeem je de verrichtingen declareert! Declareer je nog in Promedico-VDF, doe dat dan niet meer als je de consulten invoert in Promedico-ASP! b. Lijst met magistralen in Promedico-VDF uitprinten

7 Pagina 7 van 9 Magistralen recepten gaan niet mee; dus uitdraai maken in Promedico-VDF met pr 138. Print uit en berg op bij assistente, zodat die bij een herhaling kan kijken wat het was en in Promedico-ASP een nieuw recept kan aanmaken. Dit kan ook later nog 5. Op de eerste dag Voor koppelingen vanuit Promedico-ASP naar apotheken via Lifeline kan het zijn dat de recepten pas de volgende dag of de dag erna klaar liggen bij de apotheek; dit heeft te maken met het aanmaken van een postbus door Lifeline. Vertel de patienten op de eerste dag dat de recepten pas de volgende dag of de dag daarna klaarliggen! Koppelingen van Promedico-ASP met e-zorg en e-health hebben geen vertraging in het afleveren van recepten. Praktijkverslag: de migratiestappen van een praktijk in Noord Holland Aanvang: minstens 6 weken voor overgang, liever eerder! Internetverbinding In de nieuwsbrieven is er al aandacht voor het aanvragen van een zakelijke internetverbinding. Dat is bij XS4All niet simpel. Je kunt een privé ADSL niet zomaar overzetten. Je belt met de business ADSLhelpdesk van XS4all (behulpzaam), niet met de privé ADSL aansluitingshelpdesk. Vraag de naam van de medewerker met wie je spreekt, noteer die en vraag vervolgens altijd naar hem of haar. Check of je een nieuwe analoge of ISDN lijn nodig hebt. Gebruik je de lijn waarop nu je huidige ADSLlijn zit, dan lig je er 3 weken uit! Dat betekent een nieuwe ADSL-lijn aanvragen op een ander telefoonnummer. Businesscentrum KPN bellen (neem daar de tijd voor want gaat niet snel; niet erg behulpzaam). Monteur kan binnen een week komen, maar je moet fors aandringen. Is 5 minuten binnen (en ben je 70 euro kwijt). Vervolgens bel je direct de medewerker van XS4All weer en regel de verdere aanvraag. Je krijgt een mail en de rest wijst zich vanzelf. Na 3 weken hoort je verbinding te zijn aangelegd. Voor proefconversie Opschonen bestanden Controleer op tijd je Verzekeraarsbestanden. Ze moeten allemaal de recente Uzovi code hebben in Promedico-VDF. Apotheken: Controleer bij de adressen in Promedico-VDF of de apotheken in je buurt de goede AGB code hebben en (dat was bij ons niet zo, zodat bij de proefconversie bij de meeste mensen geen apotheek bekend was, terwijl dat wel zo is). Voer alleen 4 cijfers in, en haal eventuele voorloopnullen etc weg. Voeg apotheken toe, ook al communiceer je daar nog niet elektronisch mee. Koppel nog zoveel mogelijk mensen in Promedico-VDF (tijdens consulten even kijken of patiënt een vaste apotheek heeft) Medewerkers: check de AGB-codes. Alleen vaste huisartsen hebben een AGB code, haal die bij de anderen (als ze er stonden) dus weg, anders ontstaan er problemen met aanmaken medewerkers in Promedico-ASP Maak je lijst medewerkers wel compleet (inclusief geboortedatum, adres etc ) Ruiterbestand Kost veel tijd. Verdeel in meermanspraktijken het werk. Bij ons deden de assistentes de weinig gebruikte codes (we hadden uit een grijs verleden nog eigen codes voor allergieën, die moeten omgezet naar CI). Elke huisarts kreeg een uitdraai met de codes LO en CV (pr 808) met het verzoek die allemaal op de probleemlijst te zetten en van de juiste ICPC-episode te voorzien.

8 Pagina 8 van 9 Dat kost tijd, dus begin vroeg! Probleemlijsten Maak zoveel mogelijk probleemen aan; ook van zaken die we normaal niet zouden doen, bijv de recidiverende otitis externa (steeds druppels), slaapmiddelengebruikers en zenuwlijders (P01). Ook patiënten die je verwijst, kunnen een episode krijgen. Dan is straks het koppelen van de brief (die pas laat en dus na je definitieve conversie komt) makkelijk. Na de proefconversie Magistrale recepten Die gaan niet mee. Print uit en berg op bij assistente, zodat die bij een herhaling kan kijken wat het was en in Promedico-ASP een nieuw recept kan aanmaken. Probleemlijsten. Ga door met maken van probleemlijsten, naar mate datum van conversie nadert kun je alles waarvan je verwacht dat het een vervolg heeft alvast op de probleemlijst zetten. Agenda Laat de assistente een overzicht maken van alle vaste tijden van spreekuur, overleg, leergesprekken met AIOS etc. Specificeer die per medewerker en zorg dat bijv. de leergesprekken bij AIOS én opleider zijn ingevuld. Maak een lijst van vrije dagen in de komende maanden ( nascholing, vakantie etc) Bedenk welke groepsagenda s je wilt maken (iedereen heeft een individuele agenda). Wij kiezen voor een agenda voor alle huisartsen en AIOS; eentje voor de POH s en eentje voor de assistente, waarin individuele agenda s lab, behandelkamer, bevolkingsonderzoek. Per disciplinegroep kunnen assistentes dan makkelijk zien waar er nog ruimte is. Op de ochtend van de overgang kunnen de agenda s zo gelijk goed ingericht worden. Oefenen We zijn ruim van te voren begonnen met oefenen op de demo site. Tussen conversie en overgang plannen we na werktijd elke week 1,5 uur om te oefenen. Praktijkverslag: TIPS van een praktijk in Apeldoorn Promedico-ASP werkt volledig episode/probleem gericht, dat betekent dat iedere verrichting (deelcontact), ieder recept, iedere brief e.d. gekoppeld dient te worden aan een episode of een probleem. (ICPC gecodeerd) Het scheelt enorm veel tijd als een aantal problemen in PROMEDICO-VDF al zijn aangemaakt. Wij hebben lijsten aangemaakt met alle patiënten die een ruiter Diabetes (DM), Hypertensie(HY), ASTMA/COPD (LO), Ulcus- of refluxaandoening (UP), Maligniteit (MA), Renale insufficiëntie (RI), Harten vaatziekten (CV), Orale Anticonceptie (OA), Hypercholesterolemie (HC), Epilepsie (EP), Antistolling (AS) hiervan de indicatie uitgezocht en z.n als episode vermeld, hadden. Pr. 808, zoeken op ruiter en daarna uitprinten. Deze lijsten geprint en stuk voor stuk de kaarten doorgelopen. Maakt bij iedere patiënt een Probleem aan. Maak een contra-indicatie aan (CI) en kies uit het lijstje ( bijvoorbeeld Diabetes, Angina Pectoris, Schildklieraandoening, Astma, Jicht, Ulcus Pepticum, Reflux etc). Deze CI is erg belangrijk voor je receptmodule in Promedico-ASP. Als alle problemen zijn ingevoerd met ICPC kan dat met massaal met pr.186 (doe het niet automatisch maar bevestig per patiënt!). Verwijder de ruiter (pr 174), anders komt er soms een dubbel probleem (zie handleiding Promedico-ASP) Koppel indien mogelijk de medicatie die je in PROMEDICO-VDF uitschrijft al aan een Probleem. Haal zo veel mogelijk de niet meer relevante memo s weg, tenzij je ze in Promedico-ASP wilt inzien Zet de medicatie in PROMEDICO-VDF op C=Chronisch als het chronisch is. Voor overgevoeligheden als allergie (Contra-indicatie) voor een bepaald geneesmiddel in.

9 Pagina 9 van 9 Zelfs als je dit gedaan hebt moet je de eerste tijd bij het werken in PROMEDICO-ASP rekening houden met zeker een uur per dag extra werk bij het maken van herhaalrecepten. Nog een paar tips: Print je magistrale receptuur uit. Die gaat slechts als blanke tekst over en zul je in PROMEDICO-ASP opnieuw moeten definiëren. Dat is helemaal niet erg want dit bestand is redelijk vervuild geraakt. Maak de signaleringsregel (naast de ruiters) van de kaarten in PROMEDICO-VDF (die je toch oproept bij het doorlopen van de lijsten met chronisch zieken) zo veel mogelijk schoon. Breng bijvoorbeeld BLOEDGROEP in als meting, telefoonnummers bij patiënt muteren e.d. In ASP zullen ze anders als Memo verschijnen. Resumerend: 1. Maak bij je chronische patiënten een Probleem aan 2. Maak ook een Contra-indicatie aan bij deze groep (CI) 3. Codeer allergieën voor medicatie 4. Verwijder verlopen medicatie die gemarkeerd als chronisch nog in de actuele medicatie staat. 5. Koppel indien mogelijk al medicatie en zet deze op C=Chronisch 6. Verwijder zoveel mogelijk momo s Een fikse klus, heeft ons toch vele uren werk gekost maar nu, eenmaal over op PROMEDICO-ASP, ook veel opgeleverd. Succes

Nieuwsbrief OASE 4 plus

Nieuwsbrief OASE 4 plus juni 2007 Jaargang 2, nummer 2 Ondersteuning Promedico ASP Regionale Automatiseringscie. Inloggen met wachtwoord. Als de praktijk aangesloten is op Zorgring, kun je de digipas wel thuislaten. Na ingeven

Nadere informatie

Behandeld door 15 april 2014 Zorginkoop huisartsen zorg

Behandeld door 15 april 2014 Zorginkoop huisartsen zorg Postbus 640 7500 AP Enschede www.menzis.nl Datum Behandeld door Zorginkoop huisartsen zorg Onderwerp Variabiliseringsregeling 2014 Geachte huisarts, In deze brief staat belangrijke informatie over de variabiliseringsregeling

Nadere informatie

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud Promedico-ASP Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0 Inhoud EPD Overdrachtbericht... 2 EPD Overdrachtbericht aanmaken... 3 EPD Overdrachtbericht importeren... 5 15 juni 2016 Pagina 1 van 7 EPD Overdrachtbericht

Nadere informatie

Promedico-VDF. Handleiding. Projecten

Promedico-VDF. Handleiding. Projecten Promedico-VDF Handleiding Projecten Inhoud Projecten... 2 Project starten... 2 Peildatum... 3 Selectiecriterium zoeken... 5 Selectiecriteria bewerken... 6 Selecteren door uitsluiten... 7 Opslaan selectieset...

Nadere informatie

HANDLEIDING CERVIX MODULE PROMEDICO ASP 2014

HANDLEIDING CERVIX MODULE PROMEDICO ASP 2014 HANDLEIDING CERVIX MODULE PROMEDICO ASP 2014 CERVIX project 2014 (vanuit de Promedico ASP help functie). Middels dit project is een overzicht te maken van alle patiënten die in een bepaald jaar in een

Nadere informatie

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 10 - bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoudsopgave Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:...

Nadere informatie

Patiënten handleiding

Patiënten handleiding Patiënten handleiding Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Ondiep. Diensten die wij met dit portaal aanbieden zijn: 1. rechtstreeks een afspraak maken in

Nadere informatie

Nieuwsbrief OASE 4 plus

Nieuwsbrief OASE 4 plus Juni 2007 Jaargang 2, nummer 3 Ondersteuning Promedico ASP Regionale Automatiseringscie. Inhoud Uitsluiten voor waarneming 1 TIP: N niet gebruiken 2 Geen nieuw waarneembericht 3 TIP: Vastlopers en F11

Nadere informatie

Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg

Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Promedico VDF 9 bestand maken om in te lezen in VIP-Calculus Ketenzorg Inhoud Algemeen:... 2 Stappenplan: Bestand aanmaken.... 3 Eerste keer dat u een bestand wilt gaan aanmaken voor VIP-Calculus:... 3

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit Promedico ASP

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit Promedico ASP 10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit Promedico ASP Tip 1 Handige opties voor de selectie van patiënt gegevens uit het dossier in Promedico ASP In Promedico ASP zijn 3 manieren om gegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Promedico VDF gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Promedico VDF gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Promedico VDF gebruikers Mei 2016 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Handleiding Medicom Op orde brengen probleemlijst CVRM

Handleiding Medicom Op orde brengen probleemlijst CVRM Handleiding Medicom Op orde brengen probleemlijst CVRM Stappen: 1. Maak lijst van patiënten met ICPC-code atherosclerotische HVZ 2. Maak lijst van patiënten met antistolling/plaatjesaggregatieremmers 3.

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Hoe maak ik in Promedico-asp een bestand met de patienten die binnen de keten cvrm vallen? 08 januari 2015

Hoe maak ik in Promedico-asp een bestand met de patienten die binnen de keten cvrm vallen? 08 januari 2015 Hiervoor moeten die patienten gevonden worden bij wie in het verleden een specifieke icpc is aangegeven. Vervolgens moet dan gecontroleerd worden of de gevonden patienten terecht die diagnose hebben gekregen.

Nadere informatie

Algemene informatie huisartspraktijk

Algemene informatie huisartspraktijk Algemene informatie huisartspraktijk Adres en telefoon Kruidentuin 5d 2991 RK Barendrecht Telefoonnummer: 0180-617141 Receptenlijn: (24 uur per dag bereikbaar): 0180-617141 (optie 2) (alleen voor herhaalrecepten/chronische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

INHOUD: 1. Registreren... 1 2. Inloggen... 2 3. Recepten aanvragen... 3 4. Afspraak maken... 5 5. econsult starten... 8

INHOUD: 1. Registreren... 1 2. Inloggen... 2 3. Recepten aanvragen... 3 4. Afspraak maken... 5 5. econsult starten... 8 INHOUD: 1. Registreren... 1 2. Inloggen... 2 3. Recepten aanvragen... 3 4. Afspraak maken... 5 5. econsult starten... 8 1. Registreren patiëntenomgeving Om gebruik te maken van de online diensten van de

Nadere informatie

OmniHis Scipio. Demo

OmniHis Scipio. Demo Demo - OmniHis - Scipio OmniHis Scipio Demo April 2010 Over OmniHis Start scherm Indien gewenst: Elke dag een andere spreuk of gezegde na het opstarten. Op te roepen patiënten direct zichtbaar bij het

Nadere informatie

Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg):

Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg): Uitgangspunten registratie hoofdbehandelaar en geen geregelde zorg (of geen programmatische zorg): Indien patiënt in het KIS wordt geïncludeerd hoeft hoofdbehandelaar niet vastgelegd te worden. Deze gaat

Nadere informatie

Ervaringen en tips Praktijkbezoeken Dokterscoop Project Implementatie IZP en Patiëntenportaal

Ervaringen en tips Praktijkbezoeken Dokterscoop Project Implementatie IZP en Patiëntenportaal en tips Praktijkbezoeken Dokterscoop Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie nog een terugkoppeling op de ervaringen en tips van collega s tot nu toe. In de zomer krijgen we van de andere pilots van Zelfzorg

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Zorgdossier gebruikers Februari 2017 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Feedback rapportage EPD-scan-huisartsen

Feedback rapportage EPD-scan-huisartsen Feedback rapportage uisartsen Informatie over de kwaliteit van de registratie in het elektronisch patiënten dossier Praktijknummer Praktijk Datum Inhoudsopgave Feedback-rapportage... 3 Achtergrond... 3

Nadere informatie

Doel communicatie nierschade

Doel communicatie nierschade April 2013 Paul van den Broek huisarts te Goirle Kaderarts DM I.s.m. Jeroen Rovers, huisarts Tilburg Doel communicatie nierschade Uitwisseling informatie Gedeelde verantwoordelijkheid Juridisch vastgelegd

Nadere informatie

BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers

BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export versie 2.18.x naar 2.19.0 2012 Sdu uitgevers BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export Inhoudsopgave BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie

Nadere informatie

Bijzonder Kenmerk: Reden van voorschrijven IR V-1-2-2

Bijzonder Kenmerk: Reden van voorschrijven IR V-1-2-2 1/11 Z-Index Alexanderstraat 11 2514 JL Den Haag Postbus 16090 2500 BB Den Haag T 070-37 37 400 F 070-37 37 401 info@z-index.nl www.z-index.nl KvK: Haaglanden 27177027 Auteur(s) Drs. L. Grandia Drs. M.

Nadere informatie

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht

MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht MicroHIS X Handleiding EPD Overdrachtbericht CSC Datum: Aantal pagina s: Versie: 2012 CSC All rights reserved CSC Mendelweg 32 2333 CS Leiden Tel. 071-52 56 747 Fax 071-52 16 675 E-mail servicecentre.hg.nld@csc.com

Nadere informatie

ZORGDOSSIER (V.2.5 Build 559) WebHis

ZORGDOSSIER (V.2.5 Build 559) WebHis ZORGDOSSIER (V.2.5 Build 559) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 22 22 21 19 22 21 21 20 19 19 20 15

Nadere informatie

Toelichting. Toelichting

Toelichting. Toelichting Toelichting Toelichting Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 0.1 Oktober 2012 Care2U Toelichting Individueel Zorgplan 2 Inhoudsopgave Versiebeheer... 2 Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Het individueel

Nadere informatie

Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt

Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt Patiëntenhandleiding Gezondheidscentrum De Bilt Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal GHC De Bilt. Diensten die wij met GHC De Bilt aanbieden zijn: 1. rechtstreeks

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Medicom gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Medicom gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Medicom gebruikers Mei 2016 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen Informatie

Nadere informatie

Zorgportaal Mijn.vanweelbethesda

Zorgportaal Mijn.vanweelbethesda Zorgportaal Mijn.vanweelbethesda Als patiënt van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft u toegang tot het zorgportaal Mijn.vanweelbethesda. Dit is een website die gekoppeld is aan het beveiligde Elektronisch

Nadere informatie

Variabiliseringsgelden 2013: EPD-mini-scan vereist

Variabiliseringsgelden 2013: EPD-mini-scan vereist HetHis Variabiliseringsgelden 2013: EPD-mini-scan vereist Iedere huisarts die in aanmerking wenst te komen voor de variabiliseringsgelden 2013 dient minimaal 70 procent van de gedeclareerde (korte en lange)

Nadere informatie

Incura. Tips & tricks

Incura. Tips & tricks Incura Tips & tricks 2011 Incura Fysio-EPD Pagina 1 / 24 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Andere agenda s kiezen... 4 3 Werking behandeljournaal... 5 4 Standaardteksten... 7 4.1 Een standaardtekst maken.... 7

Nadere informatie

Herhaalmodule voor Pharmacom

Herhaalmodule voor Pharmacom Mediq Herhaalmodule voor Pharmacom Algemene werkinstructie 27-8-2013 Inhoud Inleiding... 2 Instructie instellen parameters herhaalmodule... 3 Activeren van de menukeuze herhaalservice per medewerker...

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit TetraHis

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit TetraHis 10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit TetraHis Tip 1 Handige opties voor de selectie van patiëntgegevens uit het dossier in TetraHis Om de patiëntgegevens te selecteren om mee te nemen naar

Nadere informatie

OMNIHIS REGISTREREN IS ESSENTIEEL. Eenduidig op dezelfde manier. Allemaal. Consequent coderen. Afspraken vastleggen op schrift

OMNIHIS REGISTREREN IS ESSENTIEEL. Eenduidig op dezelfde manier. Allemaal. Consequent coderen. Afspraken vastleggen op schrift OMNIHIS REGISTREREN IS ESSENTIEEL Eenduidig op dezelfde manier Allemaal Consequent coderen Afspraken vastleggen op schrift Ieder altijd met eigen code inloggen dan is selecteren mogelijk NU PLANNEN +REGISTREREN

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Slim en snel werken met ZorgDomein

Slim en snel werken met ZorgDomein Slim en snel werken met ZorgDomein Mei 2017 ZorgDomein verbetert zorg Slim en Snel werken met ZorgDomein 1 Verwijzen en diagnostiek aanvragen met ZorgDomein wijst zich vaak vanzelf. Echter door het werken

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit CGM Huisarts

10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit CGM Huisarts 10 Tips Slim en Snel werken met ZorgDomein vanuit CGM Huisarts Tip 1 Handige opties voor de selectie van patiëntgegevens uit het dossier in CGM Huisarts In CGM Huisarts zijn 2 manieren om patiëntgegevens

Nadere informatie

Handleiding Herinnering en Mailing

Handleiding Herinnering en Mailing Handleiding Herinnering en Mailing Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Herinneringen...3 1.1 Herinnering koppelen aan een product...3 1.2 Instellen van herinnering via patiëntdossier...3

Nadere informatie

MIRA (Versie 1.4) WebHis

MIRA (Versie 1.4) WebHis MIRA (Versie 1.4) Mira OmniHis Promedico Promedico WebHis MEDOVD Dossiertest 2015 Medicom MicroHis CGM Huisarts Scipio ASP VDF TetraHis Zorgdossier TOTAAL 22 22 21 14 22 22 20 21 22 20 21 12 8 TOTAAL 35

Nadere informatie

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.)

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) OmniHisScipio stelt u in staat de inschrijfgelden en verrichtingen te declareren.want elk contact met een patiënt legt u, behalve medisch, ook

Nadere informatie

Handleiding gebruik ZorgDomein voor Promedico VDF 10 gebruikers

Handleiding gebruik ZorgDomein voor Promedico VDF 10 gebruikers Handleiding gebruik ZorgDomein voor Promedico VDF 10 gebruikers Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen Informatie

Nadere informatie

Variabiliseringsgelden 2014

Variabiliseringsgelden 2014 Variabiliseringsgelden 2014 (versie 03-2014) Voor de variabiliseringsgelden 2014 worden huisartsen getoetst op het onderbrengen van consulten onder een episode met een betekenisvolle diagnose en het toekennen

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw Een zakelijke relatie wordt aangemaakt als: - een bedrijf klant gaat worden, bijvoorbeeld een eenmanszaak van een klant of het bedrijf van een klant die DGA is van het bedrijf; - met een bedrijf zaken

Nadere informatie

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139)

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) instructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) pi.cse12.1.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

Handleiding onderdeel Rechten Abakus

Handleiding onderdeel Rechten Abakus Handleiding onderdeel Rechten Abakus Informatie voor de zorgverlener Abakus B.V. Zonneoordlaan 17 6718 TK Ede The Netherlands T (0318) 657825 F (0318) 657758 E informatie@abakus.nl W www.abakus.nl Inhoud

Nadere informatie

BTW Code conversie Legal Eagle Boekhouding versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers

BTW Code conversie Legal Eagle Boekhouding versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers BTW Code conversie Legal Eagle Boekhouding versie 2.18.x naar 2.19.0 2012 Sdu uitgevers BTW Code conversie Legal Eagle Boekhouding Inhoudsopgave BTW Code Conversie Legal Eagle Boekhouding... 3 Tips...

Nadere informatie

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Wat is OZIS en hoe werkt het?... 3 1.1 Hoe werkt het bevragen van KIS naar HIS nu precies?... 3 1.2 Wat kan er

Nadere informatie

Handleiding Zorgverlenersportaal

Handleiding Zorgverlenersportaal Handleiding Zorgverlenersportaal Franciscus Gasthuis & Vlietland 27-9-2016 Versie 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 1.1. Algemeen pag. 3 1.2 Leeswijzer pag. 3 2. Het Zorgverlenersportaal in vogelvlucht

Nadere informatie

Schonen patiëntenbestand

Schonen patiëntenbestand Schonen patiëntenbestand Beschrijving programmatuur t.b.v. het schonen van het patiëntenbestand (apothekersversie) HET SOFTWAREPAKKET VOORDEZORG Versie 1.8 WIJ GARANDEREN HETBESTE SYSTEEM VOOR DE ZORG

Nadere informatie

Promedico-VDF. Handleiding. Cervixmodule

Promedico-VDF. Handleiding. Cervixmodule Promedico-VDF Handleiding Cervixmodule Inhoud Cervixmodule... 2 Voorbereiding cervixproject... 3 Controleren benodigde gegevens... 3 1. Ruiter 'UE'... 3 2. Verrichtingcodes... 3 3. Afwijkende debiteur...

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Tips & Tricks ZorgDomein

Tips & Tricks ZorgDomein Tips & Tricks ZorgDomein Onderwerpen 1. Startscherm ZorgDomein & zoeken naar het juiste zorgaanbod... 1 2. Patiëntgegevens controleren en wijzigen vóór verwijzen... 2 3. Het Patiëntbericht printen of e-mailen

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

De kwaliteit van het elektronisch patiëntendossier van huisartsen gemeten

De kwaliteit van het elektronisch patiëntendossier van huisartsen gemeten Dit rapport is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen worden gebruikt met bronvermelding. De kwaliteit van het elektronisch patiëntendossier van huisartsen gemeten EPDscan regio Twente, eerste meting

Nadere informatie

Aanvulling handleiding KIS COPD

Aanvulling handleiding KIS COPD Aanvulling handleiding KIS COPD 1 In deze handleiding vindt u alleen die items die anders of specifiek zijn voor (het starten) van de keten COPD t.a.v. het KIS. Voor algemene vragen kunt u de handleiding

Nadere informatie

No-show beleid. Hoe om te gaan met no-showbinnen uw huisartsenpraktijk

No-show beleid. Hoe om te gaan met no-showbinnen uw huisartsenpraktijk No-show beleid Hoe om te gaan met no-showbinnen uw huisartsenpraktijk Inhoudsopgave Inleiding... 3 No-show beleid Diabetes... 4 Voorbeeldbrief no-show Diabetes patiënt... 6 STROOMDIAGRAM no-show beleid

Nadere informatie

Informatiekaarten Promedico ASP

Informatiekaarten Promedico ASP Informatiekaarten Promedico ASP Versie 20 december 2017 Inhoudsopgave 1 Registreren en aanmelden dossier... 3 2 Afschermen patiëntgegevens... 4 3 Verwerken waarneemberichten... 6 4 Opvragen verstrekkingen...

Nadere informatie

Verhuizen van uw Service Apotheek website naar Wellsens omgeving

Verhuizen van uw Service Apotheek website naar Wellsens omgeving Service Apotheek website Indien u deze eerste pagina al eerder als separaat formulier hebt ingevuld, kunt u volstaan met het invullen van alleen de apotheeknaam. Verhuizen van uw Service Apotheek website

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding mijnreade

Handleiding mijnreade Handleiding mijnreade Inhoud 1. Inleiding... 2 Wat is mijnreade Cliëntenportaal?... 2 2. Wat heeft u nodig?... 2 3. DigiD aanvragen... 2 4. Inloggen en uitloggen... 2 5. Hoe werken de verschillende onderdelen...

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio 10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit Omnihis Scipio Tip 1 Selecteer handig de patiëntgegevens in Omnihis Scipio In Omnihis Scipio bestaan 3 manieren om naar ZorgDomein te gaan. a. Zonder patiëntinformatie.

Nadere informatie

Inhoud 1. Registreren en inloggen... 1

Inhoud 1. Registreren en inloggen... 1 Inhoud 1. Registreren en inloggen... 1 2. Een afspraak maken... 7 3. Een econsult versturen.... 9 4. Receptservice... 12 5. Belangrijke weetjes... 15 6. Ervaringen van patiënten... 16 Handleiding Patiëntportaal

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen laboratoriumdiagnostiek Juni 2010

Handleiding Aanvragen laboratoriumdiagnostiek Juni 2010 Handleiding Aanvragen laboratoriumdiagnostiek Juni 2010 Inleiding ZorgDomein heeft in nauw overleg met de gebruikers en aanbieders een nieuwe module ontwikkeld: de labordermodule. Hiermee is het voor huisartsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Promedico ASP gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Promedico ASP gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor Promedico ASP gebruikers Mei 2016 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Handleiding Gebruik ZorgDomein voor Call Manager gebruikers

Handleiding Gebruik ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Handleiding Gebruik ZorgDomein voor Call Manager gebruikers Pagina 1 van 9 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

AFO 241 - Leveranciers

AFO 241 - Leveranciers AFO 241 - Leveranciers 241.1 Inleiding[//] Het systeem hanteert een authority bestand voor leveranciers waarin alle leveranciers opgenomen worden. Bij het invoeren van een bestelling wordt een leverancier

Nadere informatie

Handleiding Slim en Snel werken met ZorgDomein. De beste tips op een rijtje:

Handleiding Slim en Snel werken met ZorgDomein. De beste tips op een rijtje: Handleiding Slim en Snel werken met ZorgDomein 2015 Het everwijzen en ediagnostiek aanvragen met ZorgDomein wijst zich vaak vanzelf. Echter door het werken onder tijdsdruk met een patiënt aan tafel, is

Nadere informatie

Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien

Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien Ik zie ik zie.. Wat jij ook kunt zien 2 Inleiding U heeft een ik zie, ik zie, wat jij ook kunt zien training bijgewoond. De informatie die tijdens de training is gedeeld kunt u terugvinden in dit document.

Nadere informatie

Protocol; Onderhoud AIS van (afgeleide) contra indicaties Oktober 2013

Protocol; Onderhoud AIS van (afgeleide) contra indicaties Oktober 2013 Protocol; Onderhoud AIS van (afgeleide) contra indicaties Oktober 2013 N.J. ter Woerds Apothekers Stagiair Inhoud PROTOCOL OPSCHONEN AIS VAN (AFGELEIDE) CONTRA INDICATIES... 3 Introductie... 3 Deel 1;

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor CGM Huisarts gebruikers

Gebruikershandleiding ZorgDomein voor CGM Huisarts gebruikers Gebruikershandleiding ZorgDomein voor CGM Huisarts gebruikers Oktober 2016 Inleiding Voor het digitaal verwijzen van patiënten via ZorgDomein heeft ZorgDomein een koppeling (= verbinding) met alle Huisartsen

Nadere informatie

Versie Datum Beschrijving Auteur en versienummer toegevoegd

Versie Datum Beschrijving Auteur en versienummer toegevoegd Diabetes Zorg Groep ZEL Versie 1.0 Auteur: Laatst gewijzigd op: 10-10-2016 Versie Datum Beschrijving 1.0 10-10-2016 Auteur en versienummer toegevoegd 1 Vanaf 2010 kun je het nieuwe onderzoek, gedefinieerd

Nadere informatie

Aanmaken declaratiebestand voor de zel voor patiënten met copd waarvan de huisarts hoofdbehandelaar is versie 16-02-2016

Aanmaken declaratiebestand voor de zel voor patiënten met copd waarvan de huisarts hoofdbehandelaar is versie 16-02-2016 Kies voor Rapportage Projecten. Kies links onder voor project toevoegen. Geef het project een naam:bijv copd patiënten voor de zel U ziet dan het volgende scherm met peildatum. Kies als peildatum de datum

Nadere informatie

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT).

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). Welkom bij ACT II Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). ACT liep van 2010-2012 en heeft een groot deel van de Amsterdamse huisartsen gestimuleerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn GCM

Gebruikershandleiding Mijn GCM Gebruikershandleiding Mijn GCM Met deze handleiding helpen wij u op weg bij het gebruik van het gezondheidsportaal Mijn GCM. Diensten die wij met Mijn GCM aanbieden zijn: rechtstreeks een afspraak maken

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit MicroHis X v12

10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit MicroHis X v12 10 Tips Slim en Snel Werken met ZorgDomein vanuit MicroHis X v12 Tip 1 Selecteer handig de patiëntgegevens in MicroHis X v12 In MicroHis X v12 bestaan 2 manieren om naar ZorgDomein te gaan: a. Toegang

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Handleiding ZorgDomein. Aanvragen eerstelijns diagnostiek

Handleiding ZorgDomein. Aanvragen eerstelijns diagnostiek Handleiding ZorgDomein Aanvragen eerstelijns diagnostiek ZorgDomein 2011 1 14 Inhoudsopgave Inleiding... 3 I. Aanvragen eerstelijns diagnostiek via de ordermodule... 3 II. Aanvragen eerstelijns diagnostiek

Nadere informatie

Basisstructuur van een elektronisch medisch dossier. Koen Thomeer

Basisstructuur van een elektronisch medisch dossier. Koen Thomeer Basisstructuur van een elektronisch medisch dossier Koen Thomeer Doel presentatie een goed gestructureerd EMD is noodzakelijk om andere ICT-toepassingen mogelijk te maken preventie (selectie populatie

Nadere informatie

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD

GAIA handleiding aanbieder verkorte versie INHOUD INHOUD AANBIEDER 1 GAIA account aanmaken en autorisatie aanvragen (eenmalig)... 2 AANBIEDER 2 Korte instructie accreditatie aanvragen... 3 AANBIEDER 3 - instructie facturering binnen GAIA... 4 AANBIEDER

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden.

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Skeelerschool Leeuwarden. Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Skeelerschool Klik vervolgens op de oranje

Nadere informatie

M.M.J.M. Brassé, huisarts

M.M.J.M. Brassé, huisarts M.M.J.M. Brassé, huisarts Kim van Haren, assistente Irene Brentjens, assistente Sandy Gelissen, assistente Beukenlaan 3 6063 DA Vlodrop Tel: 0475-401225 Tel: spoedlijn in levensbedreigende situaties:0475-400010

Nadere informatie

de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd.

de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd. Onderhoud tabellen Beheer basis bestanden 90 de tabel aanvullen met nieuwe doseringen. Oude doseringen worden hierdoor niet verwijderd. Men wordt nu verzocht aan te geven welke WCIA-25-doseringen bij de

Nadere informatie

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS. Januari 2011

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS. Januari 2011 GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS Januari 2011 Hoofdpunten Gegevens over lab-uitslagen en lichamelijk onderzoek: Journaal: meetwaarden in journaalteksten moeten herkenbaar zijn door de notatie label,

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Verwijzen met ZorgDomein via mijn HIS

Verwijzen met ZorgDomein via mijn HIS Verwijzen met ZorgDomein via mijn HIS Juni 2017 ZorgDomein verbetert zorg Verwijzen met ZorgDomein via mijn HIS 1 Na het inloggen zie je het startscherm van ZorgDomein. 2 Om te beginnen kies je de zorgvraag

Nadere informatie

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg. Stapsgewijs door het verwijsproces

Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg. Stapsgewijs door het verwijsproces Handleiding ZorgDomein Verwijzen naar specialistische zorg Stapsgewijs door het verwijsproces ZorgDomein 2012 Inhoudsopgave Stap 1: Selecteer de verwijsreden... 3 Stap 2: Kies het zorgaanbod... 5 Stap

Nadere informatie

Inhoud. 10 Voorwoord 10

Inhoud. 10 Voorwoord 10 Inhoud 10 Voorwoord 10 1 11 Algemene inleiding 11 1.1 11 Inleiding 11 1.2 12 De huisarts in historisch perspectief 12 1.2.1 12 De huisarts 12 1.2.2 15 De doktersassistent 15 1.3 16 NHG-standaarden 16 1.4

Nadere informatie

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS

GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS Hoofdpunten GIANTT REGISTRATIE RICHTLIJNEN EN TIPS Maart 2013 Gegevens over lab-uitslagen en lichamelijk onderzoek: Journaal: meetwaarden in journaalteksten moeten herkenbaar zijn door de notatie label,

Nadere informatie

Ik ben gestopt met de diergeneeskunde omdat ik het te veel van het zelfde vond worden Een huisarts heeft daar gelukkig geen last van.

Ik ben gestopt met de diergeneeskunde omdat ik het te veel van het zelfde vond worden Een huisarts heeft daar gelukkig geen last van. Mijn achtergrond? Deze dia zegt het allemaal. KNMVD -16 jaar dierenarts gezelschapsdieren GCM -2 jaar projectmanagement GCM -Nu innovaties in de zorg oa zorgprogramma s ROSET -dit jaar gestart als praktijkadviseur

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Bijlage 1 HA: Specificatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn huisartsen

Bijlage 1 HA: Specificatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn huisartsen Bijlage 1 HA: Specificatie gegevensverzameling NIVEL Zorgregistraties eerste lijn Versie 1.1 Datum: 1 december 2013 Documentnaam: Specificatie gegevens (HA) NIVEL Zr v1 0 20131201 1. Basisregistratie Voor

Nadere informatie

Aan de slag met OmniHisScipio (versie 2010-07)

Aan de slag met OmniHisScipio (versie 2010-07) Aan de slag met OmniHisScipio (versie 2010-07) Uw eerste handeling is een verbinding tot stand brengen met de server waar het patiëntenbestand staat. Dubbelklik daarvoor op de Scipio.lbs. U krijgt daarna

Nadere informatie