Maart Tevredenheidsonderzoek leerlingen, ouders en personeel Rapportage Nautilus College, Almere Samenvatting VSO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maart Tevredenheidsonderzoek leerlingen, ouders en personeel Rapportage Nautilus College, Almere Samenvatting VSO"

Transcriptie

1 Maart 2015 Tevredenheidsonderzoek leerlingen, ouders en personeel Rapportage Nautilus College, Almere Samenvatting

2 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Binnen de scholen van Onderwijsgroep Eduvier is in december 2014 een kwaliteitsonderzoek uitgezet. Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school in kaart te brengen. Het instrument bestaat uit verschillende vragenlijsten (één voor leerlingen, één voor ouders, één voor onderwijzend personeel (OP), één voor specialisten en één voor het management). Met behulp van de vragenlijsten kan de kwaliteitsperceptie van betrokkenen bij de school in kaart worden gebracht. Intern dienen de resultaten als input voor een gesprek over de ambities van de school en/of het schoolbestuur en in hoeverre erin geslaagd wordt om deze ambities te realiseren, met andere woorden: welke aantoonbare resultaten en opbrengsten tot stand worden gebracht. Extern kunnen de resultaten worden gebruikt om de dialoog aan te gaan met de belanghebbenden (stakeholders) over de ambities, de maatschappelijke opdracht, de rol van de school in de omgeving en het afleggen van (horizontale) verantwoording: Zo wordt deze besproken met onze teamleden, onze MR (ouder- en personeelsgeleding) en leerlingenraad en proberen we er een aantal aandachtpunten (speerpunten) voor de komende 2 jaren uit te halen. De vragen in 2014 liepen deels gelijk met die van In 2014 hebben we de vragen aangepast aan het werken met de kwaliteitskaarten en het inspectiekader en de inspectiebeoordeling. Zo ontstaan er niet 2 ontwikkelplannen (verbeterplannen) naast elkaar. De verkregen informatie en keuzes uit de onderzoeken verwerken we in het verbeterplan van onze school. De resultaten van het tevredenheidsonderzoek in 2012 zijn tot 1 verbeterplan gemaakt voor SO en. Dit kunt u zien aan onderstaande verbeterpunten en acties tussen 2012 en 2014 ( 3.x). Deze keer hebben we de uitwerking voor SO en apart gemaakt. 1.2 Respons Respons Rapportage Nautilus College, Almere Management Medewerkers Specialisten Ouders 136 van de 310 Leerlingen 108 Van de 310 We bedanken ieder die de moeite heeft genomen om het vragenformulier online in te vullen heel hartelijk voor de inbreng en geïnvesteerde tijd. We zullen zeer zeker met de aandacht-/speerpunten het nodige doen en u hiervan in kennis stellen. Onze MR heeft hier als vertegenwoordiger van personeel en ook van ouders een grote inbreng bij. We hopen, dat het volgende onderzoek meer genodigden even de tijd willen nemen om de vragenlijst in te vullen. Hoe hoger het aantal reacties, des te meer geven de resultaten een juiste omschrijving van de huidige situatie. Het aantal was dit jaar hoger dan vorige keer, maar naar onze mening nog erg weinig.

3 Leerlingen kregen tijdens schooltijd de gelegenheid om de lijst in te vullen. Vanaf januari 2014 is er ook een leerlingenraad. Ook zij worden betrokken bij de resultaten van dit onderzoek. 1.3 Rapportcijfers Intern gemiddeld Doelgroep rapportcijfer (tussen 0 en 10) Management 7,5 medewerkers 6,9 Specialisten 7 Ouders 7,1 Leerlingen 5,9 2 ONDERSCHEIDENDE RESULTATEN 2014 Onderstaand zijn de meest opvallende resultaten weergegeven van management, medewerkers, specialisten, ouders en leerlingen. 2.1 Positieve afwijkingen ten opzichte van de externe benchmark De school heeft contact met relevante partners in de regio met betrekking tot dagbesteding. Als een docent ziek is, vangt de school dat goed op. De school doet er voldoende aan om de fysieke en mentale werkdruk niet te hoog te laten oplopen. Het werkklimaat binnen de school is prettig. De school heeft een ziekteverzuimbeleid. De fysieke werkomstandigheden binnen de school zijn goed. De school begeleidt leerlingen naar zinvolle dagbesteding. De school staat positief bekend in de regio.

4 2.2 Negatieve afwijkingen ten opzichte van de externe benchmark Het schoolgebouw is aantrekkelijk voor leerlingen. Het management vormt een samenhangende eenheid,is goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de werkvloer en is goed beschikbaar voor medewerkers. De website van de school is duidelijk. De besluitvorming binnen de school vindt op zorgvuldige wijze plaats. Op basis van de uitstroombestemming worden realistische tussendoelen geformuleerd. 3. Speerpunten van de afgelopen 2 jaar: De school geeft leerlingen en ouders duidelijke informatie over het vervolgtraject bij het verlaten van de school. A. In het OPP staat wanneer een leerling uitstroomt en naar welke bestemming. Het jaarprogramma is hierop afgestemd. B. We hebben de aansluiting met het HBO verbeterd door studenten van het HBO (met beperkingen) voorlichting te laten geven in de klas en een bezoek te verzorgen aan het HBO. C. We bezoeken samen met leerlingen en ouders de studie-experience en het beroepskeuze evenement. Dit is in het jaarprogramma opgenomen. D. We zijn partner in het unieke Almeerse ENTREE-opleidingstraject. Binnen onze school wordt gedifferentieerd Entree aangeboden. Personeel heeft zich hierin gespecialiseerd. Dit jaar hebben we een uitstroom van 9 jongeren. E. Met vaste jobcoaches en het UWV organiseren we voorlichtingsavonden voor ouders en jongeren. F. We gebruiken methodes zoals op weg naar stage en de digitale omgeving ikkiesmbo.nl. Het sanitair is schoon. Ook dit is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel: De schoonmaak heeft extra aandacht en meer controle. Het sanitair in de noodgebouwen was en blijft natuurlijk oud en daardoor minder. Leraren helpen leerlingen hun werkwijze te verbeteren. Opbrengstgericht werken, handelingsgericht werken en leergebied-overstijgende doelen worden verder uitgewerkt in school. Er is meer aandacht voor een uniform ADI-model (het directe instructiemodel). De leerstof wordt beter overgedragen door meer instructie. Er bestaat binnen het onderwijsaanbod een goede afwisseling tussen theorie en praktijk: De verdeling is natuurlijk sterk afhankelijk van de ingeslagen leerlijn. In het PGL bestaat het leren al een groot deel uit praktische vaardigheden. Van een derde tot de helft van de lestijd. In het TGL is dit natuurlijk minder. Zo is vorig jaar wel de maatschappelijke stage ingevoerd. Dit jaar is het minder geweest. Het HAVO/VWO wil graag een scheien natuurkundehoek gebruiken. Er is nu een vakdocent NASK en vanuit IVIO is er 4 keer per jaar een praktijkdag NASK op school.

5 Leraren betrekken ouders als partner bij het onderwijsleerproces van hun kind. A. Uitbreiden en instandhouden van onze MR. We zoeken nog nieuwe kandidaten voor komend schooljaar. B. Het OPP (Onderwijs Perspectief Plan) is geimplementeerd. C. Exameninfoavonden op school zijn structureel. D. Naast de bekende (telefonische) gesprekken gebruiken we ook de mail. E. Ons Autisme-discussie café voor ouders/verzorgers en personeel. De school heeft een goed leerlingvolgsysteem Parnassys en SOM zijn als administratiepakketten ingevoerd. Daarnaast gebruiken we nog onze populatielijst. Het analyseprogramma ZIEN (voor de sociaal-emotionele ontwikkeling) is nog niet operationeel. Dit komt volgend schooljaar. De website van de school is duidelijk. Zowel Eduvierbreed als voor onze eigen school hebben we gekwalificeerde site-beheerders. Aan de inhoud moeten we nog flink werken! Het uptodate houden is erg belangrijk. De inrichting van de leerlingenzorg is adequaat. Er is een CVB (Commissie van Begeleiding). Dit is een expertgroep van specialisten in de school en van buiten, die gezamenlijk zorg en onderwijs rondom een leerling en jongere bespreken en richtlijnen hierin geven voor de leerkrachten in de klassen. Meer expertise rondom het autistisch spectrum is ook belangrijk voor ons. We stimuleren leerkrachten om een master SEN (Special Education Needs) diploma te halen en zorgen voor bijscholing. Een leven lang leren is er niet alleen voor iedere jongeren, maar ook voor de personeelsleden een must. Leerlingen worden uitgedaagd om zich maximaal te ontwikkelen. A. Door een grotere bewustwording van: Kerndoelen, leerlijnen, groepsplannen en het OPP worden methodieken kritisch bekeken en aangevuld. Op studiedagen wordt aandacht besteed aan handelingsgericht werken (de HGW-methode). B. We streven naar een zo hoog mogelijk uitstroomniveau (OPP). In het OPP worden, op basis van het uitstroomperspectief, meetbare korte en lange termijn doelen geformuleerd. De school evalueert jaarlijks de leerlingenzorg en formuleert op grond hiervan verbeterpunten Jaarlijks doet de CVB een zelfevalutie mbv een standaard formulier. Jaarlijks schrijft elke afdeling een evaluatie en analyse op de streefdoelen (opbrengsten) om bij te stellen voor komend schooljaar. We richten ons op de nieuwe kwaliteitswetgeving voor het (V)SO. Belangrijke thema s hierin zijn: Datagestuurd en opbrengstgericht werken, referentieniveaus, werken met leerlijnen, leerstandaarden, ontwikkelingsperspectieven, leerrendementsverwachtingen, leerroutes, uitstroomprofielen, uitstroombestemmingen, uitstroomperspectieven en uitstroomniveaus.

6 Een ontwikkeling in onze school is de kleine klas. Deze is voor leerlingen die moeite hebben met het volgen van les in de eigen groep. Ook geven we vanaf januari 2015 leerlingen die echt niet naar school kunnen thuis onderwijs met daarbij een stukje ondersteuning om weer naar school te gaan. De leerplichtambtenaar voert preventief spreekuur om uitval te voorkomen. De jeugdarts roept vanaf dit schooljaar langdurig zieke leerlingen op om te ondersteunen. Communicatie Er gebeurt erg veel in de ontwikkeling van het onderwijs in deze jaren. De expertise van onze leerkrachten en docenten zal steeds meer verlegd worden naar het regulier onderwijs. De speciale scholen zullen blijven bestaan. Intern verandert er ook veel in de speciaal-onderwijsscholen. Belangrijk is voor zowel u als ons, dat we hier goed over communiceren en elkaar informeren. We hebben een nieuwsbrief voor ouders/verzorgers en jongeren. Onze site moet vaker bijgewerkt worden. We organiseren bijeenkomsten voor ouders en verzorgers als school, maar ook samen met andere interessante zorgpartners. Onze MR-leden zijn gedreven vrijwilligers, die het belang van de kinderen en jongeren voorop stellen. Zij worden gevoed door school en praten en beslissen mee namens u als ouders. Hoe meer en beter zij met u als ouders communiceren, hoe meer en beter zij u kunnen vertegenwoordigen in de school. De leerlingenraad is erg actief. Ook zij zijn een belangrijk communicatiekanaal tussen de jongeren en school. 3. SPEERPUNTEN UIT HET TEVREDENHEIDSONDERZOEK 2014: 3 A. Vanuit het team 1. Het management heeft de laatste jaren veel gewerkt aan het verbeteren van onze financien, de nieuwe opbrengstgerichtheid (inspectie), de nieuwe wetgeving voor het (V)SO en het werken met de kwaliteitskaarten. En heeft dit naar het team gebracht. Het team vindt, dat nu de gerichtheid van bottom-up belangrijk is. Zoals we een aantal jaren geleden begonnen zijn moet er niet alleen draagvlak zijn voor alles dat moet vanuit de vereisten, maar ook dat wat het team van ervaringsdeskundigen en professionals nodig acht voor onze speciale doelgroep. Daarbinnen kan: - Het management van de 3 verschillende eenheden zichtbaar meer een samenhangende geheel vormen. - De besluitvorming binnen de school meer samen met het team gedaan worden. - De directie meer op de werkvloer aanwezig zijn. 2. De noodgebouwen van onze school zijn erg oud. Lierstraat 13 is zeker aan vervanging toe. Hier moet hoog nodig iets aan gebeuren. 3. De onderwijsleermiddelen hebben een vernieuwing nodig. Hulpmiddelen worden te oud. De ICT-voorzieningen kunnen een stuk beter.

7 3 B. Van de MR (oudergeleding ondersteund door de personeelsgeleding) 1. De ouders hebben ook op de in 2.x genoemde negatieve punten tevreden (dit is boven de 2,5 van de 4-score) gescoord. Speerpunten vanuit de oudergeleding van de MR zijn: - Het schoolgebouw is aantrekkelijk voor leerlingen. - Het management van de 3 onderdelen vormt een samenhangend geheel. - Het management staat open voor kritiek van ouders en is goed op de hoogte. En verder: - De school begeleidt leerlingen naar een passende werkplek. - De school informeert ouders over een zo goed mogelijke doorstroom naar vervolgonderwijs of naar regulier. - Het sanitair is schoon. 2. Speerpunten vanuit de leerlingen zijn: - Het schoolgebouw is aantrekkelijk voor leerlingen. - De website van de school is duidelijk. - Leerlingen leren samen te werken met andere leerlingen. - School beschikt over up-to-date leermiddelen (vooral de nieuwe media). - Meer informatie over beroepen is nodig. - Leerlingen gaan graag naar school. - Leerkrachten besteden meer aandacht aan kritiek van leerlingen. - Leerlingen moeten meer kunnen werken aan zelfredzaamheid. Verder hebben we vanuit het management een aantal scores als speerpunten verwerkt. Deze zijn in het verbeterplan terug te vinden. 4. EN HOE NU VERDER? Bovenstaande punten zijn opgenomen in het verbeterplan van onze school. Zo ontstaat een eenheid in ontwikkelpunten van: inspectie, bestuur, team, ouders en leerlingen (en onze kwaliteitskaarten); een continuïteit in de verder totale uitwerking en ontwikkeling van school. Via de Nieuwsbrief en de website wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

RESULTATEN. Tevredenheidsonderzoek leerlingen, ouders en personeel Rapportage Nautilus College, Almere samenvatting

RESULTATEN. Tevredenheidsonderzoek leerlingen, ouders en personeel Rapportage Nautilus College, Almere samenvatting RESULTATEN Tevredenheidsonderzoek leerlingen, ouders en personeel Rapportage Nautilus College, Almere samenvatting juni 2012 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Binnen de scholen van Onderwijsgroep Eduvier is in

Nadere informatie

RESULTATEN KMPO VRAGENLIJST De KMPO is ingevuld door 50% van de ouders, 75% van het personeel en 100% door de lln (6,7,8,).

RESULTATEN KMPO VRAGENLIJST De KMPO is ingevuld door 50% van de ouders, 75% van het personeel en 100% door de lln (6,7,8,). RESULTATEN KMPO VRAGENLIJST De KMPO is ingevuld door 50% van de ouders, 75% van het personeel en 100% door de lln (6,7,8,). april 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst

Nadere informatie

RESULTATEN. Mariaschool RK Basisonderwijs, Oudewater 2016

RESULTATEN. Mariaschool RK Basisonderwijs, Oudewater 2016 RESULTATEN Mariaschool RK Basisonderwijs, Oudewater februari 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE R.K. BASISSCHOOL STERREBOS, OSS

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE R.K. BASISSCHOOL STERREBOS, OSS TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE R.K. BASISSCHOOL STERREBOS, OSS mei 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS t Reigerbos

RESULTATEN. Rapportage OBS t Reigerbos RESULTATEN Rapportage OBS t Reigerbos november 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam. Externe Benchmark

RESULTATEN. Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam. Externe Benchmark RESULTATEN Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam Externe Benchmark februari 2013 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school

Nadere informatie

RESULTATEN. Saenstroom OPDC, Wormerveer april 2018

RESULTATEN. Saenstroom OPDC, Wormerveer april 2018 ! RESULTATEN Saenstroom OPDC, Wormerveer april! 1. ALGEMEEN 1.1. Inleiding Algemeen Het instrument Qschool is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in kaart te brengen. Het

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage Klimop, Aalten

RESULTATEN. Rapportage Klimop, Aalten RESULTATEN Rapportage Klimop, Aalten april 2016 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in kaart

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage Triangel, Aalten

RESULTATEN. Rapportage Triangel, Aalten RESULTATEN Rapportage Triangel, Aalten april 2016 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in kaart

Nadere informatie

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE,

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, december 2014 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage De Moespot, Tiel 2016

RESULTATEN. Rapportage De Moespot, Tiel 2016 RESULTATEN Rapportage De Moespot, Tiel 2016 april 2016 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS de Klimop 2015

RESULTATEN. Rapportage OBS de Klimop 2015 RESULTATEN Rapportage OBS de Klimop 2015 december 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage bs Overhoven, Sittard

RESULTATEN. Rapportage bs Overhoven, Sittard RESULTATEN Rapportage bs Overhoven, Sittard 2014 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in kaart

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK. De Oceaan, Assendelft november 2016 Ouderversie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK. De Oceaan, Assendelft november 2016 Ouderversie RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK De Oceaan, Assendelft november Ouderversie 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of

Nadere informatie

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE KINDCENTRUM DE NIEUWE LINDE, NUENEN

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE KINDCENTRUM DE NIEUWE LINDE, NUENEN TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE KINDCENTRUM DE NIEUWE LINDE, NUENEN december 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit

Nadere informatie

RESULTATEN. BS Dommeldal, Geldrop 2015 zonder management

RESULTATEN. BS Dommeldal, Geldrop 2015 zonder management RESULTATEN BS Dommeldal, Geldrop 2015 zonder management december 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS De Tuimelaar, Hoogvliet 2017

RESULTATEN. Rapportage OBS De Tuimelaar, Hoogvliet 2017 RESULTATEN Rapportage OBS De Tuimelaar, Hoogvliet 2017 april 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage Het Kompas, Leusden

RESULTATEN. Rapportage Het Kompas, Leusden RESULTATEN Rapportage Het Kompas, Leusden maart 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS De Kaap, Amsterdam

RESULTATEN. Rapportage OBS De Kaap, Amsterdam RESULTATEN Rapportage OBS De Kaap, Amsterdam juni 2013 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland)

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) RESULTATEN Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) Legenda gebruikte kleuren: Scores >3,0 Groene arcering: tevredenheid is goed. Geen actie

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage RKBS de Klimrakker, Leusden

RESULTATEN. Rapportage RKBS de Klimrakker, Leusden RESULTATEN Rapportage RKBS de Klimrakker, Leusden maart 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 Voor u ligt het jaarverslag van schooljaar 2015 2016 van De Michaëlschool, school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Boxtel. Middels dit verslag willen we u informeren

Nadere informatie

Schoolgids Deel b SO De Leeuwerik

Schoolgids Deel b SO De Leeuwerik Schoolgids 2018-2019 Deel b SO De Leeuwerik Inleiding Onze schoolgids is opgeknipt in twee delen, deel A en B. Dit is deel B. Dit deel gaat met name over de schoolontwikkeling en de onderwijsopbrengsten.

Nadere informatie

Schoolgids Deel b VSO De Triviant

Schoolgids Deel b VSO De Triviant Schoolgids 2018-2019 Deel b VSO De Triviant Inleiding Onze schoolgids is opgeknipt in twee delen, deel A en B. Dit is deel B. Dit deel gaat met name over de schoolontwikkeling en de onderwijsopbrengsten.

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage Basisschool Scharn, Maastricht

RESULTATEN. Rapportage Basisschool Scharn, Maastricht RESULTATEN Rapportage Basisschool Scharn, Maastricht april 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE BASISSCHOOL SCHARN, MAASTRICHT

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE BASISSCHOOL SCHARN, MAASTRICHT TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE BASISSCHOOL SCHARN, MAASTRICHT april 2015 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van

Nadere informatie

Samenvatting. Totalen

Samenvatting. Totalen MONITOR BASISONDERSTEUNING ANNE FRANKSCHOOL ARNHEM Ingevuld door: Julia van Broeckhuijsen J. Burema Samenvatting Totalen Leerlingen ontwikkelen zich in een veilige omgeving.. De school heeft inzicht in

Nadere informatie

RESULTATEN. Basisschool Het Mozaïek, Heeswijk 2014

RESULTATEN. Basisschool Het Mozaïek, Heeswijk 2014 RESULTATEN Basisschool Het Mozaïek, Heeswijk 2014 december 2014 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020. Godelindeschool Hilversum

Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020. Godelindeschool Hilversum Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 Godelindeschool Hilversum 17 september 2015 Feedbackgesprek De inspectie voert aan het eind van het bezoek graag een gesprek over de kwaliteit van de

Nadere informatie

OPBRENGSTEN LEERLINGENZORG

OPBRENGSTEN LEERLINGENZORG OPBRENGSTEN 1 De opbrengsten liggen op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie mag worden verwacht. K.A. 11 De resultaten van de leerlingen liggen ten minste op het niveau dat

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage St. Radboudschool, Jirnsum

RESULTATEN. Rapportage St. Radboudschool, Jirnsum RESULTATEN Rapportage St. Radboudschool, Jirnsum maart 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Locatie Sprang-Capelle Rembrandtlaan ES Sprang-Capelle T Locatie Landgoed Driessen Burgemeester van Casterenstraat GA

Locatie Sprang-Capelle Rembrandtlaan ES Sprang-Capelle T Locatie Landgoed Driessen Burgemeester van Casterenstraat GA SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL Koningsschool Wat is het schoolondersteuningsprofiel en waar dient het voor? Het schoolondersteuningsprofiel beschrijft welke ondersteuning wij kinderen kunnen bieden die op

Nadere informatie

Gemiddelde. Oneens. Gemiddelde. Oneens

Gemiddelde. Oneens. Gemiddelde. Oneens Aantal respondenten: 28 Ouders VSO 2016 Onderwijs en leren On Meer on dan Meer dan on Eens? Lessen 3,7 BMijn kind werkt in de klas regelmatig zelfstandig. 3,6 3 4 18 3 BMijn kind leert samen te werken

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. 1.1 Inleiding

1 ALGEMEEN. 1.1 Inleiding 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Binnen de stichting Akkoord! wordt eens per twee à drie jaar op alle scholen een tevredenheidonderzoek afgenomen. Zo n tevredenheidonderzoek is een hulpmiddel om de kwaliteit

Nadere informatie

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 alles wat lager gescoord is dan 2,5 alles wat tussen de 2,5 en 3,5 gescoord is (niet in onderstaand overzicht opgenomen) Zeer tevreden: alles wat

Nadere informatie

KMPO 2015/2016. Rapportcijfer: Ouders 7,6 Leerkrachten 7,9 (-0,1) Leerlingen 8,0 (-0,2)

KMPO 2015/2016. Rapportcijfer: Ouders 7,6 Leerkrachten 7,9 (-0,1) Leerlingen 8,0 (-0,2) KMPO 2015/2016 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2015. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

JAARVERSLAG DE KEI

JAARVERSLAG DE KEI JAARVERSLAG DE KEI 2017-2018 Inleiding Ieder jaar wordt er een jaarverslag opgesteld om belanghebbenden te informeren over de stand van zaken en belangrijke ontwikkelingen in de school. In dit verslag

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Klimopschool

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Klimopschool VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK Klimopschool Plaats : Middelburg BRIN nummer : 00OJ OKE 01 SO Onderzoeksnummer : 287764 Datum onderzoek : 1 maart 2016 Datum vaststelling : 26 april 2016 Pagina 2 van 11 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

SCHOOL. Ondersteuningsplan. SOP Nautilus college VSO Lierstraat, Paulkleestraat, Opertteweg VMBO-TL, HAVO-VWO

SCHOOL. Ondersteuningsplan. SOP Nautilus college VSO Lierstraat, Paulkleestraat, Opertteweg VMBO-TL, HAVO-VWO SCHOOL Ondersteuningsplan SOP Nautilus college VSO Lierstraat, Paulkleestraat, Opertteweg VMBO-TL, HAVO-VWO 2019-2020 INHOUDSOPGAVE blz. INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1 Functie van dit plan...

Nadere informatie

Samen leren jezelf te zijn, kansrijk en uniek Wij maken werk van talent!

Samen leren jezelf te zijn, kansrijk en uniek Wij maken werk van talent! De missie van onze school: Samen leren jezelf te zijn, kansrijk en uniek Wij maken werk van talent! De visie van onze school: A: Goed onderwijs, opbrengstgericht Door middel van een gevarieerd lesaanbod

Nadere informatie

VERSLAG ONDERZOEK NULMETING. Peuter-/kleutergroep plus

VERSLAG ONDERZOEK NULMETING. Peuter-/kleutergroep plus VERSLAG ONDERZOEK NULMETING Peuter-/kleutergroep plus Plaats : Tholen BRIN nummer : 04EY OKE 08 SO Onderzoeksnummer : 284000 Datum onderzoek : 21 mei 2015 Datum vaststelling : 3 september 2015 Pagina 2

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders-leerlingen-personeel 2013

Tevredenheidsonderzoek ouders-leerlingen-personeel 2013 Tevredenheidsonderzoek ouders-leerlingen-personeel 2013 Inleiding Een geweldige respons: 72 van de 92 uitgezette ouder vragenlijsten zijn door ouders ingevuld. Een respons van bijna 80%, waarvoor onze

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK BIJ DE MARTIN LUTHER KINGSCHOOL VSO-ZML

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK BIJ DE MARTIN LUTHER KINGSCHOOL VSO-ZML RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK BIJ DE MARTIN LUTHER KINGSCHOOL VSO-ZML Plaats : Purmerend BRIN-nummer : 15DZ Arrangementsnummer : 87324 Onderzoek uitgevoerd op : 14 september 2010

Nadere informatie

Openbare Daltonbasisschool De Apollo 11 Ten Veldestraat EN De Meern

Openbare Daltonbasisschool De Apollo 11 Ten Veldestraat EN De Meern Openbare Daltonbasisschool De Apollo 11 Ten Veldestraat 98 3454 EN De Meern 030 6662577 www.apollo11.nl info@apollo11.nl Februari 2015 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders op De Apollo 11 In de afgelopen

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring (20KY00) School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring 20KY Directeur

Nadere informatie

Functionerings niveau. niveau. CED 3 (voornemen : Plancius)

Functionerings niveau. niveau. CED 3 (voornemen : Plancius) Opbrengsten SO De Kameleon 2014-2015 Inleiding Iedere school heeft tot taak onderwijs te bieden waarbij de leerlingen kennis, vaardigheden en houdingen verwerven. Uitgangspunt voor dat aanbod zijn de kerndoelen

Nadere informatie

Opbrengsten SO Hengelo

Opbrengsten SO Hengelo Opbrengsten SO Hengelo Inleiding Iedere school heeft tot taak onderwijs te bieden waarbij de leerlingen kennis, vaardigheden en houdingen verwerven. Uitgangspunt voor dat aanbod zijn de kerndoelen (voortgezet)

Nadere informatie

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Verschil met benchmark cijfer scholen Vensters PO Schoolklimaat

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. J.H. Donnerschool, locatie De Glind

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. J.H. Donnerschool, locatie De Glind VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK J.H. Donnerschool, locatie De Glind Plaats : De Glind BRIN nummer : 14RB OKE 01 SO Onderzoeksnummer : 273664 Datum onderzoek : 12 maart 2014 Datum vaststelling : 10 april 2014

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. 27XE00 OBS Het Woudhuis

Schoolondersteuningsprofiel. 27XE00 OBS Het Woudhuis Schoolondersteuningsprofiel 27XE00 OBS Het Woudhuis Toelichting Met dit schoolondersteuningsprofiel willen wij in beeld brengen welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Ook geven wij aan

Nadere informatie

gevorderd voldoende minimum

gevorderd voldoende minimum Opbrengsten SO Het Mozaïek onderbouw Inleiding Iedere school heeft tot taak onderwijs te bieden waarbij de leerlingen kennis, vaardigheden en houdingen verwerven. Uitgangspunt voor dat aanbod zijn de kerndoelen

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma Aantal respondenten: 127 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink Aantal respondenten: 28 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink

Nadere informatie

Opbrengsten. Het Mozaïek SO midden-/bovenbouw Almelo 29-08-2014

Opbrengsten. Het Mozaïek SO midden-/bovenbouw Almelo 29-08-2014 Opbrengsten Het Mozaïek SO midden-/bovenbouw Almelo 29-08-2014 Inleiding Iedere school heeft tot taak onderwijs te bieden waarbij de leerlingen kennis, vaardigheden en houdingen verwerven. Uitgangspunt

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod 2019

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod 2019 Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED- Resultaat van uw aanbod 2019 13WV De Springplank SKOV BAO naam invuller: functie invuller: Freek Steur Directeur leerlingaantal: 228 leerlingen op teldatum: 04-03-2019

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod

Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod Schoolondersteuningsprofiel 2.1 CED-Groep Resultaat van uw aanbod 11QQ BAO De Spinmolen SKOV naam invuller: functie invuller: Lucia van der Velden Directeur leerlingaantal: 195 leerlingen op teldatum:

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Zwengel, locatie Vught De Zwengel, locatie Helmond

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Zwengel, locatie Vught De Zwengel, locatie Helmond VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK De Zwengel, locatie Vught De Zwengel, locatie Helmond Plaats : Vught, Helmond BRIN nummer : 23XK OKE 02 VSO BRIN nummer : 23XK OKE 06 VSO Onderzoeksnummer : 274359 Datum onderzoek

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Wissel

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Wissel VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK De Wissel Plaats : Almelo BRIN nummer : 08PQ OKE 03 SO Onderzoeksnummer : 267402 Datum onderzoek : 9 december 2013 Datum vaststelling : 25 februari 2014 Pagina 2 van 11 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders Aantal respondenten: 37 01-04-2011 Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders 1 / 11 Welkomstblad Fijn dat u mee wilt werken aan dit onderzoek.

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Boslust

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Boslust VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK Boslust Plaats : Ommen BRIN nummer : 06RJ OKE 02 VSO Onderzoeksnummer : 284597 Datum onderzoek : 3 september 2015 Datum vaststelling : 14 oktober 2015 Pagina 2 van 10 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De Spinaker VSO Hoorn

De Spinaker VSO Hoorn De Spinaker VSO Hoorn Kwaliteitsonderzoek Inspectie van het onderwijs Datum vaststelling: 11 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 9 november 2018 een onderzoek uitgevoerd op De Spinaker Hoorn.

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Beukenrode Onderwijs

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Beukenrode Onderwijs VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK Beukenrode Onderwijs Plaats : Doorn BRIN nummer : 02RM OKE 01 VSO Onderzoeksnummer : 281988 Datum onderzoek : 19 maart 2015 Datum vaststelling : 26 mei 2015 Pagina 2 van 10

Nadere informatie

Schoolgids Deel b VSO De Korte Dreef

Schoolgids Deel b VSO De Korte Dreef Schoolgids 2018-2019 Deel b VSO De Korte Dreef Inleiding Onze schoolgids is opgeknipt in twee delen, deel A en B. Dit is deel B. Dit deel gaat met name over de schoolontwikkeling en de onderwijsopbrengsten.

Nadere informatie

KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE. Uitdaging Beweging Perspectief

KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE. Uitdaging Beweging Perspectief DE SPRIENKE Uitdaging Beweging Perspectief Mytylschool de Sprienke Vivaldipad 1, 4462 JA Goes Telefoon: 0113 22 91 50 E-mail: info@desprienke.nl Website: www.desprienke.nl KWALITEITSWET (V)SO KWALITEITSWET

Nadere informatie

VERSLAG ONDERZOEK NULMETING. Montaal

VERSLAG ONDERZOEK NULMETING. Montaal VERSLAG ONDERZOEK NULMETING Montaal Plaats : Bergen op Zoom BRIN nummer : 02RJ OKE 03 SO Onderzoeksnummer : 281802 Datum onderzoek : 9 februari 2015 Datum vaststelling : 21 april 2015 Pagina 2 van 9 INLEIDING

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectief in regulier basisonderwijs. Suzanne Beek en Linda Sontag ORD 2013

Ontwikkelingsperspectief in regulier basisonderwijs. Suzanne Beek en Linda Sontag ORD 2013 Ontwikkelingsperspectief in regulier basisonderwijs Suzanne Beek en Linda Sontag ORD 2013 Perspectief op de ontwikkeling van kinderen.. als kijken in een glazen bol? Wat is het ontwikkelingsperspectief?

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs. Maart 2014

Ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs. Maart 2014 Ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs Maart 2014 Ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs Inhoudsopgave Deel A : Basis Ontwikkelingsperspectief: voor wie, wat, waarom, wanneer en hoe? Deel

Nadere informatie

Rapportage Tevredenheidsonderzoek. Januari februari 2018

Rapportage Tevredenheidsonderzoek. Januari februari 2018 Rapportage Tevredenheidsonderzoek Januari februari 2018 Ariane Breimer, directeur St. Maartenschool 21-3-2018 0 1 1. Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt op alle scholen van de Stichting Atrium een

Nadere informatie

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Aantal respondenten: 10/12 Vensters Voor Verantwoording PO Schoolklimaat 3,7 0% 0% 27% 73% 0% B1. In hoeverre gaan leerlingen graag naar school?

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Inhoudsopgave Schoolondersteuningsprofiel 04NS00 Christelijke Montessorischool Toelichting... 3! DEEL I! INVENTARISATIE... 6! 1! Typering van de school... 7! 2! Kwaliteit basisondersteuning... 7! 3! Basisondersteuning...

Nadere informatie

Gemiddelde. Gemiddelde

Gemiddelde. Gemiddelde Aantal respondenten: 67 Ouders-verzorgers (4) Onderwijs en leren On Meer on dan Meer dan on Eens? Leerstof en toetsen 3,5 B1. Het is mij duidelijk wat de school onderwijskundig wil bereiken. 3,6 6 17 42

Nadere informatie

Voor dit tevredenheidsonderzoek maken we gebruik van een verkorte versie van de vragenlijst, voor een tussentijdse evaluatie.

Voor dit tevredenheidsonderzoek maken we gebruik van een verkorte versie van de vragenlijst, voor een tussentijdse evaluatie. Datum: 4 maart 2013 Betreft: tevredenheidsonderzoek Beste ouder(s)/verzorger(s), Zoals u weet houdt onze school regelmatig een tevredenheidsonderzoek onder alle leerlingen van de bovenbouw, de ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Conclusies Kwaliteitsonderzoek

Conclusies Kwaliteitsonderzoek Conclusies Kwaliteitsonderzoek Obs De Moespot, mei 2016 In mei 2016 is er een kwaliteitsonderzoek gehouden onder leerlingen, ouders, medewerkers en management ten aanzien van het onderwijs op obs De Moespot

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Atlas, locatie Assen

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Atlas, locatie Assen VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK De Atlas, locatie Assen Plaats : Assen BRIN nummer : 00ZF OKE 01 VSO Onderzoeksnummer : 278482 Datum onderzoek : 23 oktober 2014 Datum vaststelling : 8 december 2014 Pagina

Nadere informatie

Kwaliteitsvragenlijst

Kwaliteitsvragenlijst Samenvatting Kwaliteitsvragenlijst Ouders September 2011 Vragenlijst ingevuld door 79 ouders in september 2011 De ouders geven Octant een 7,2 als algemeen rapportcijfer We scoren het best op: Leer- en

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015

Oudertevredenheidsonderzoek maart 2015 Analyse aantoonbaar beter onderwijs voor de Rossenberg Oudertevredenheidsonderzoek maart 015 Maeyke Wiggers, locatiedirecteur Rossenberg november 015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Ambities... 3 Resultaten...

Nadere informatie

Rapportage Tevredenheidsonderzoek

Rapportage Tevredenheidsonderzoek R.k.b.s. Rapportage Tevredenheidsonderzoek November-december 2015 Auteur: Ariane Zijlstra-Breimer, directeur school 21-3-2016 [Geef tekst op] 1. Inleiding Eén keer in de vier jaar wordt op alle scholen

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

obs Weidevogels Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs

obs Weidevogels Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs obs Weidevogels Kwaliteitsonderzoek Primair Onderwijs November 2017 Samenvatting De inspectie heeft op OBS Weidevogels een onderzoek uitgevoerd. De aanleiding voor dit onderzoek is naar voren gekomen tijdens

Nadere informatie

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 AGENDA 7 maart Start projectweek; Hallo Wereld 8 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 9 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 14 maart Ouderavond

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Prisma

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Prisma RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Prisma Plaats : Alphen aan den Rijn BRIN nummer : 04EF OKE 01 SO Onderzoeksnummer : 281530 Datum onderzoek : 21 januari 2015 Datum vaststelling : 31 maart 2015

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Zwengel, locatie Vught De Zwengel, locatie Helmond

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Zwengel, locatie Vught De Zwengel, locatie Helmond VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK De Zwengel, locatie Vught De Zwengel, locatie Helmond Plaats : Vught, Helmond BRIN nummer : 23XK OKE 01 SO BRIN nummer : 23XK OKE 05 SO Onderzoeksnummer : 274358 Datum onderzoek

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel 2016-2017 Naam school KBS Mariabasisschool - Marknesse Ingevuld op 31-10-2016 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening Kinderen ontwikkelen zich op verschillende

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KLIMOPSCHOOL

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KLIMOPSCHOOL RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ KLIMOPSCHOOL AFDELING VSO ZMLK Plaats : Middelburg BRIN-nummer : 00OJ Cluster : 3 Onderzoek uitgevoerd op : 17 april 2012 Rapport vastgesteld te Tilburg

Nadere informatie

SBO 3 BOOR ZORGPLAN 2013-2014

SBO 3 BOOR ZORGPLAN 2013-2014 SBO 3 BOOR ZORGPLAN 2013-2014 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Visie op zorg... 4 Opbrengstgericht werken en passend onderwijs... 5 De structuur van de zorg... 9 Ontwikkelingsperspectief...

Nadere informatie

Beleidsplan Nazorg Yulius Onderwijs De Drechtster Afdeling Arbeid (PRO) Volledige versie

Beleidsplan Nazorg Yulius Onderwijs De Drechtster Afdeling Arbeid (PRO) Volledige versie Beleidsplan Nazorg Yulius Onderwijs De Drechtster Afdeling Arbeid (PRO) Volledige versie Versie: 1.1 Eerste vaststelling: 1-8-2013 Laatst gewijzigd op: 23-01-2015 Evaluatiedatum: 1-8-2014 Opgesteld door:

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO : 010-4205314, via De Piloot Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

Opbrengsten SO De Zevensprong schooljaar

Opbrengsten SO De Zevensprong schooljaar Opbrengsten SO De Zevensprong schooljaar 201415 Inleiding Iedere school heeft tot taak onderwijs te bieden waarbij de leerlingen kennis, vaardigheden en houdingen verwerven. Uitgangspunt voor dat aanbod

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM Plaats : Voorburg BRIN-nummer : 07SP Arrangementsnummer : 86296 Onderzoek uitgevoerd op : 9 september 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker Aantal respondenten: 76 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Ouder vragenlijst oktober 2014 De Akker 1

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel van Dorpsschool Rozendaal Scholengroep Veluwezoom

Schoolondersteuningsprofiel van Dorpsschool Rozendaal Scholengroep Veluwezoom Schoolondersteuningsprofiel van Dorpsschool Rozendaal Scholengroep Veluwezoom Schooljaar 2014-2015 VRAGENLIJST (DEEL 2) UITERSTE INLEVERDATUM 21-3-2014 Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende

Nadere informatie

Opbrengsten schooljaar 2014-2015 VSO Onderwijscentrum Het Roessingh

Opbrengsten schooljaar 2014-2015 VSO Onderwijscentrum Het Roessingh Opbrengsten VSO OCR schooljaar 0-05 Inleiding Iedere school heeft tot taak onderwijs te bieden waarbij de leerlingen kennis, vaardigheden en houdingen verwerven. Uitgangspunt voor dat aanbod zijn de kerndoelen

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel o.b.s. De Bonte Stegge

Ondersteuningsprofiel o.b.s. De Bonte Stegge Ondersteuningsprofiel 2013-2014 o.b.s. De Bonte Stegge o.b.s. De Bonte Stegge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 4 Visie - schoolconcept... 4 Periode van afname...

Nadere informatie

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 1 Algemeen In 2010 is er een Grote Ouder- en Leerlingenenquete geweest. Het onderzoek is uitgevoerd door het bekende bureau Beekveld en Terpstra. Alle ouders en de

Nadere informatie

* Vanaf 9 september is onze nieuwe website online : www.pentacollege-attendiz.nl

* Vanaf 9 september is onze nieuwe website online : www.pentacollege-attendiz.nl Opbrengsten Penta College 2014-2015 Inleiding Iedere school heeft tot taak onderwijs te bieden waarbij de leerlingen kennis, vaardigheden en houdingen verwerven. Uitgangspunt voor dat aanbod zijn de kerndoelen

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008/2009

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008/2009 RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008/2009 THERESIALYCEUM School/instelling/vestiging:Theresialyceum Afdeling: havo Plaats: Tilburg BRIN-nummer: 21EX Onderzoeksnummer: 110742 Datum

Nadere informatie

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL

SCHOOL ONDERSTEUNINGS PROFIEL Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis en kunde Aantoonbare specifieke deskundigheid Extra ondersteuning ism externe partners

Nadere informatie