materiële vaste activa

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "materiële vaste activa"

Transcriptie

1 Toelichting op de balans Algemeen De voorraden bouwgronden hadden, in het kader van de sanering, per 1 januari 1998 een inbrengwaarde van respectievelijk 5,0 miljoen euro voor Delfzijl en 2,3 miljoen euro voor de Eemshaven. De garantie voor de financieringslasten van de 2,3 miljoen euro boekwaarde van de Eemshaven wordt gedragen door de deelnemers. Overeenkomstig artikel V, sub 4.1 van de gesloten saneringsovereenkomst is van het, op de boekwaarde van 2,3 miljoen euro betrekking hebbende, areaal van 120 ha, bij uitgifte, aan de Staat der Nederlanden een bedrag verschuldigd van 5,67 euro per m2. Als gevolg van de (terug)koop van alle (domein)terreinen in 1998 is deze verplichting komen te vervallen. De waardering van de uitgegeven terreinen berust op bedrijfswaarde. De in de balans opgenomen waarden zijn opgenomen voor de verkrijgingsprijs c.q. de nominale waarde. materiële vaste activa Investeringen met economisch nut boekwaarde investeringen/ afschrijvingen boekwaarde desinvesteringen Gronden en terreinen Bedrijfsgebouwen Grond-, weg- en waterbouwkundige werken Overige materiele vaste activa Totaal investeringen met economisch nut

2 De waardering van de Gronden en terreinen is in 2008 fors verhoogd als gevolg van een gedegen inventarisatie. Er is vastgesteld dat in het verledenniet alle gronden waren gewaardeerd op de balans. Deze inventarisatie heeft geleid tot een hogere waardering van de gronden voor een bedrag van Ook heeft er een verschuiving plaatsgevonden van de infrastructurele werken op de gronden, voorheen waren deze opgenomen onder de post Grond- weg- en waterbouwkundige werken. Deze post van is nu opgenomen onder Gronden en terreinen. Onder Grond-, weg- en waterbouwkundige werken zijn de investeringsprojecten opgenomen die nog niet gereed zijn dan wel financieel nog niet afgesloten kunnen worden in verband met in behandeling zijnde (subsidie)eindafrekeningen. De infrastructurele werken die gereed zijn worden vanaf 2008 opgenomen onder de post Gronden en terreinen. Hieronder is een lijst weergegeven van de grootste projecten die opgenomen zijn onder de post Grond- weg- en waterbouwkundige werken. Ontsluiting z.z. Oosterhorn 155 Bebording Eemshaven 185 Metal Park Windturbines Eemshaven - algemeen 630 Verlenging Bulkkade Kade n.z. Julianahaven (3e fase) Losstoep Wilhelminahaven Stikstof/perslucht 2e fase 177 Gasleidingnet Delfzijl 353 Shortsea Haven (1e fase) Vervanging noodriool RWZI 461 Basisinfra nutsvoorzieningen Eemshaven 760 Kade Beatrixhaven (2e fase) Energypark Eemshaven Verdiepen vaargeul 477 Revitalisering Farmsumerpoort Aanpassen straalpad Oostlob 510 Aanpassing radardekking Eems 92 Radarinstallatie en civiele werkzaamheden 960 Wegen Natuurcompensatie * * de uitgaven voor Natuurcompensatie kunnen voor ongeveer 90% worden doorberekendaan kopers en erfpachters van terreinen in de Eemshaven

3 In erfpacht Boekwaarde Mutatie reserve herwaardering Totaal in erfpacht Ultimo 2005 is het disconteringspercentage op basis waarvan de netto toekomstige ontvangsten contant worden gemaakt, beoordeeld en aangepastaan het lagere kapitaalmarktrenteniveau. Dit houdt in dat de rente is aangepast van 6% naar 5%. De rente wordt eenmaal per vijf jaar herzien, voor het eerst weer in In het boekjaar 2008 is de waarde van de erfpachtgronden geherwaardeerd op basis van de netto contante waarde (NCW) berekening van de uitstaande erfpachtcontracten per einde boekjaar. Er is een rekenexcercitie uitgevoerd op basis van de erfpachtopbrengsten zper einde boekjaar en de begrote kosten, toegerekend aan het grondbedrijf op basis van verdeelsleutels, per einde boekjaar. De NCW van de erfpachtgronden wordt gewaardeerd op 56,9 mln (zie post overige materiële vaste activa). De mutatie ten opzichte van het boekjaar 2007 bedraagt derhalve 13,3 mln en is verantwoord onder de post Reserve herwaardering terreinen. financiële vaste activa Deelnemingen toevoeging onttrekking N.V. Ontwikkelingsmij Rail Service Center Groningen (40,5%) Fivelpoort C.V. (33,33%) Maatschap GSP / ZSP (50%) Totaal deelnemingen Alle deelnemingen zijn gewaardeerd op historische kostprijs. Tot vorig jaar werden de deelnemingen gewaardeerd op netto-vermogenswaarde. De vermogensmutatie van (negatief) als gevolg van deze waarderingswijziging is verwerkt in de beginbalans per in 2008 heeft een uitbreiding plaatsgevonden in het aandelenkapitaal van het RSCG, het huidige Groningen Railport. Het belang in Groningen Railport is toegenomen van 40,5% naar 65,92%. - De 100%-deelneming Fivelpoort Beheer B.V. is in tegenstelling tot voorgaande jaren niet geconsolideerd in deze jaarrekening. De consolidatie per is in deze jaarrekening ongedaan gemaakt. - In 2004 is besloten om de kapitaalinbreng van de participanten GSP en Zeeland Seaports in de Maatschap GSP/ZSP terug te brengen naar per participant. De maatschap zal in beperkte vorm blijven voortbestaan met als doel kennisuitwisseling en gezamenlijke belangenvertegenwoordiging.

4 Langlopende vorderingen Termijndebiteur Leningen u/g Totaal langlopende vorderingen ,818 - De post Termijndebiteuren hangt samen met betalingsafspraken getroffen met klanten. Het betreft betalingsafspraken als gevolg van viergrondtransacties. De vorderingen worden afhankelijk van de afspraak in 3, 5 of 10 termijnen betaald. In 2007 is hierin tevens een betalingsafspraak met een bedrijf met een betalingsachterstand opgenomen. Deze vordering is in 2008 geheel ontvangen als gevolg van een overname van het betreffende bedrijf. Ten behoeve van de eerste grondtransactie van Pouw is een voorziening gevormd van 2,5 mln (zie voorziening kredietrisico). Na ontvangst van betaling zal 1/5 deel van de voorziening vrijvallen. In deze jaarrekening zijn vier betaalde termijnen verwerkt, wat resulteert in een totale vrijval op voorziening kredietrisico van 2 mln. De vijfde termijn is op 2 januari 2009 voldaan. - De post leningen u/g betreft een tweetal leningen aan Fivelpoort C.V., te weten lening I groot mln met 7 jaarlijkse aflossingsverplichtingen van 0,388 mln en lening II groot 1.4 mln, die in 2008 in zijn afgelost.

5 vlottende activa Voorraden Voorraden Totaal voorraden Deze post heeft betrekking op voorraad relatiegeschenken. Vorderingen 1. Handelsdebiteuren Subsidieverstrekkers Rekening courant deelnemingen Omzetbelasting Overige vorderingen Overlopende activa Totaal De post debiteuren is inclusief reservering dubieuze vorderingen van (afgerond). De dubieuze debiteuren betreft vorderingen op in totaal negen debiteuren. Tegen een aantal debiteuren loopt een juridische procedure om inning te bewerkstelligen. - In de post debiteuren is een bedrag van opgenomen aan vooruitgefactureerde bedragen. Dit zijn facturen die in 2008 verzonden zijn maar waarvan de opbrengst betrekking heeft op Het grootste gedeelte van de post rekening courant deelnemingen bestaat uit een rekening courant verhouding met Fivelpoort C.V..

6 Liquide middelen Kas 3 1 Bank Giro Bankrekeningen met een positief saldo zijn onder de liquide middelen opgenomen. De bankrekeningen met een negatief saldo zijn onder de kortlopende schulden opgenomen. eigen vermogen Eigen vermogen Stand Toevoeging: - Stand eigen vermogen Reserve herwaardering industrieterreinen Het verloop van de reserve herwaardering is als volgt samengesteld: Stand per Mutatie Stand reserve herwaardering industrieterreinen per In het boekjaar 2008 is de waarde van de erfpachtgronden geherwaardeerd op basis van de netto contante waarde (NCW) berekening van de uitstaande erfpachtcontracten per einde boekjaar. Er is een rekenexcercitie uitgevoerd op basis van de erfpachtopbrengsten per einde boekjaar en de begrote kosten, toegerekend aan het grondbedrijf op basis van verdeelsleutels, per einde boekjaar. De NCW van de erfpachtgronden wordt gewaardeerd op 56,9 mln (zie post overige materiële vaste activa). De mutatie ten opzichte van het boekjaar 2008 bedraagt 13,3 mln en is bovenstaand verantwoord.

7 Bestemmingsreserve Het verloop van de bestemmingsreserve is als volgt samengesteld: Stand per Resultaat Mutatie Stand bestemmingsreserve Het saldo van de bestemmingsreserve per is aangepast in verband met een waarderingswijziging van de deelnemingen per die datum. De aanpassing voor de deelneming in het RSCG (Groningen Railport) bedrag en voor Fivelpoort Beheer BV De mutatie 2008 ter hoogte van is een verhoging van de reserves als gevolg van de inventarisatie van de bouwgronden. Een deel van deze herwaardering is toegevoegd aan de Bestemmingsreserve. In het Algemeen Bestuur van 19 december 2005 j.l. is besloten om de investeringsprojecten Ontwikkelingsprojecten Westlob Eemshaven te accorderen. De investeringsprojecten zijn: - Kade noordzijde Julianahaven fase 3 - Short sea haven fase 1 - Basisinfra nutsvoorziening Eemshaven Bij gereedkoming van het investeringsproject zal worden bepaald wat de hoogte van de onttrekking zal zijn ten behoeve van het eigen vermogen. voorzieningen 1. Voorziening bodemdaling Voorziening baggerkosten Voorziening infrastructuur Voorziening inactieven Voorziening kredietrisico Totaal ad 1. Voorziening bodemdaling Het verloop van de voorzieningen is als volgt samengesteld: Stand per ,200 Mutaties in 2008: Stand ,200 De voorziening bodemdaling is in het verleden gevormd om toekomstige specifieke verplichtingen te kunnen voldoen.de voorziening betreft in het verleden afgekochte claims inzake bodemdaling. ad 2. Voorziening baggerkosten Stand per Mutaties in 2008: Vrijval -69 Stand De voorziening baggerkosten is gevormd ten behoeve van het risico van toekomstige verhogingen van de baggerkosten dan wel de verplichting om het baggerspecie geheel of gedeeltelijk aan land af te storten.ter afdekking van toekomstige verplichtingen is in het jaar 2008 de hoogte van de voorziening baggerkosten opnieuw berekend. De voorziening baggerkosten heeft hoofdzakelijk betrekking op Delfzijl: dit betreft zo n 6,6 mln. De vrijval van de voorziening baggerkosten komt ten gunste van de baggerkosten onder het kopje Structurele onderhoudskosten in de winst- en verliesrekening.

8 ad 3. Voorziening infrastructuur Stand per ,840 Mutaties in 2008: Dotatie Vrijval -369 Stand De voorziening infrastructuur is gevormd om de risico s van toekomstig (eeuwigdurend) onderhoud aan de basisinfrastructuurte kunnen dekken. Groningen Seaports heeft de verplichting van het toekomstig onderhoud aan deze basisinfrastructuur. Per transactie wordt de hoogte van de verplichting vastgesteld en gedoteerd aan de voorziening. In 2008 is als gevolg van een inventarisatieeen hogere waardering van de bouwgronden ontstaan. Een deel van deze herwaardering is opgenomen onder de Voorziening infrastructuur.vrijval ten gunste van het resultaat vindt plaats uitgesmeerd over een periode van 15 jaar.dotatie en vrijval zijn opgenomen in de winst- en verliesrekening onder voorziening infrastructuur onder het kopje Mutaties voorzieningen. ad 4. Voorziening inactieven Stand per Mutaties in 2008: Dotatie Vrijval -114 Stand per De voorziening inactieven is in het jaar 2002 gevormd ter afdekking van kosten van voormalig personeel, die in de komendejaren nog ten laste komen van Groningen Seaports. Jaarlijks heeft er een vrijval plaatsgevonden, die gelijk is aan de gemaakte kosten in dat jaar. Deze kosten bestaan uit de post Inactieven en wettelijke WW-uitkeringen in de post Secundaire kosten personeel. Inmiddels betaald Groningen Seaports geen kosten meer die betrekking hebben op inactieven. Als gevolg hiervan is deze voorziening geheel vrijgevallen. ad 5. Voorziening kredietrisico Stand per Mutaties in 2008: -500 Stand per Ten behoeve van een termijndebiteur is een voorziening gevormd. Over een periode van vijf jaar - ingaande januari dient 1/5 deel van dehoofdsom betaald te worden. Na ontvangst van betaling valt 1/5 deel van de voorziening vrij. Inmiddels zijn vier termijnen voldaan. De vrijval is in de winst- en verliesrekening opgenomen onder voorziening kredietrisico onder het kopje Mutaties voorzieningen.

9 langlopende schulden Leningen o/g Totaal langlopende schulden Dit betreft een financiering ten behoeve van Fivelpoort C.V.. Er zijn twee leningen verstrekt door Rabobank Verbist, te weten lening I oorspronkelijk groot mln, welke in 7 jaarlijkse termijnen van 0,388 mln wordt afgelost en lening II oorspronkelijk groot 1.4 mln, die ineens in 2008 is afgelost. Zie ook de post Leningen u/g onder Langlopende vorderingen. kortlopende schulden 1. Schulden aan leveranciers Belastingen en premies sociale verzekeringen Schulden terzake van pensioenen Overige schulden Overlopende passiva Andere leningen (investeringspremies) Bank Kasgeldlening Totaal De stijging van de post Schulden aan leveranciers is het gevolg van een aantal facturen met hoge bedragen die betrekking hebben op infrastructurele werken. - De post Overlopende passiva bestaat voornamelijk uit betaalde optiegelden voor terreinen en vooruitontvangen bedragen. De betaalde optiegelden worden opgenomen onder overlopende passiva omdat bij een transactie deze betalingen verrekend dienen te worden. - Ten behoeve van de financiering van projecten is een kasgeldlening opgenomen. In afwachting van de doorgang van grondtransacties is gekozen voor een kortlopende financiering. De kasgeldlening is na de grondtransactie met Nuon teruggebracht tot 5 mln.

materiële vaste activa

materiële vaste activa Toelichting op de balans Algemeen De voorraden bouwgronden hadden, in het kader van de sanering, per 1 januari 1998 een inbrengwaarde van respectievelijk 5,0 miljoen euro voor Delfzijl en 2,3 miljoen euro

Nadere informatie

materiële vaste activa Bouwgronden en infrastructurele werkenr

materiële vaste activa Bouwgronden en infrastructurele werkenr Toelichting op de balans Algemeen De voorraden bouwgronden hadden, in het kader van de sanering, per 1 januari 1998 een inbrengwaarde van respectievelijk 5,0 miljoen euro voor Delfzijl en 2,3 miljoen euro

Nadere informatie

materiële vaste activa

materiële vaste activa Toelichting op de balans materiële vaste activa Investeringen met economisch nut Boekwaarde Investeringen/ Afschrijvingen Boekwaarde 1/1/2009 desinvesteringen 31/12/2009 Gronden en terreinen 42.299 6.310

Nadere informatie

materiële vaste activa

materiële vaste activa Toelichting op de balans materiële vaste activa Investeringen met economisch nut Boekwaarde Investeringen/ Afschrijvingen Boekwaarde 1/1/2010 desinvesteringen 31/12/2010 Gronden en terreinen 47.284 13.475

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012. Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg 9-11 3072 ZP ROTTERDAM

FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012. Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg 9-11 3072 ZP ROTTERDAM FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg 9-11 3072 ZP ROTTERDAM INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 3 2 Balans per

Nadere informatie

opbrengsten Toelichting op de winst- en verliesrekening

opbrengsten Toelichting op de winst- en verliesrekening Toelichting op de winst- en verliesrekening opbrengsten Scheepvaartbewegingen In het navolgende overzicht worden de verschillen tussen de gerealiseerde kosten en opbrengsten over het boekjaar 2004 nader

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

Gebouwen en terreinen Inventaris Voorraden

Gebouwen en terreinen Inventaris Voorraden Balans per ACTIVA 31 december 2013 31 december 2012 Vaste activa Materiële vaste activa Gebouwen en terreinen 19.965 18.630 Inventaris 2.131 500 22.096 19.130 Vlottende activa Voorraden 245 427 Vorderingen

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Mulder. Jaarrekening Stichting Centrummanagement Hoogeveen Postbus AD Hoogeveen. Administratie & Belastingadvies

Mulder. Jaarrekening Stichting Centrummanagement Hoogeveen Postbus AD Hoogeveen. Administratie & Belastingadvies Mulder Administratie & Belastingadvies Adres: Mobiel: Website: E-mail: Dravik 3 7908 RJ Hoogeveen 06-10 40 85 53 www.mulderab.nl d.mulder@mulderab.n Rabobank: BTW nr: KVK Meppel: 130 964 093 1043.21.696.

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2012 3 2 Balans per 30

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Stadsherstel Gorinchem te Gorinchem Financieel verslag 2017

Stichting Stadsherstel Gorinchem te Gorinchem Financieel verslag 2017 Stichting Stadsherstel te Financieel verslag 2017 Inhoudsopgave JAARVERSLAG Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Doelstelling 3 3 Vaststelling jaarrekening 2017 3 4 Resultaatbestemming 3 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Dorpscentrum Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015

Stichting Dorpscentrum Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Stichting Dorpscentrum Lijtweg 9 2341 HA Oegstgeest KvK-nummer: 61575488 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Inhoud ALGEMEEN VERSLAG Voorwoord 2 JAARSTUKKEN 2015 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Instituut Fondsenwerving gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 OKTOBER 2015 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 oktober 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2014 2 Winst- en verliesrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans per 31 december 2014 7 Toelichting

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018 A. Balans per 31 december 2018 Aktiva 2018 2017 Vaste Activa Materiële Vaste Activa 746.332 839.197 Afgekochte Erfpacht 27.447 28.153 Vlottende Activa Voorraden

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 16 maart 2016 Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

HALFJAARSVERSLAG. AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARSVERSLAG. AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARSVERSLAG AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave JAARREKENING 2016 Pagina A. Balans per 31 december 2016 1 B. Resultatenrekening over 2016 2 C. Toelichting op de balans per 31 december 2016 3-5

Nadere informatie

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018 Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 118CM Amsterdam KvK-nummer: 513168 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 218 Inhoud FINANCIEEL VERSLAG Aanbiedingsbrief JAARSTUKKEN 218 JAARREKENING

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in Lichtenvoorde.

Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in Lichtenvoorde. Bestuursverslag Kerngegevens Dit verslag van het bestuur betreft: Statutaire naam Statutaire zetel Rechtsvorm Stichting Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in. Onderhavige stichting

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2015

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2015 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave JAARREKENING 2015 Pagina A. Balans per 31 december 2015 1 B. Resultatenrekening over 2015 2 C. Toelichting op de balans per 31 december 2015 3-6

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2012 van: Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman Parallelweg ED 't Zand

Financiële verantwoording 2012 van: Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman Parallelweg ED 't Zand Financiële verantwoording 2012 van: Parallelweg 33 1756 ED 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (Na winstbestemming) 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 1.094.774

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel - 2017-28 februari 2018 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Grondslagen voor de jaarrekening 3 2. Balans per 31 december 2017 4 3. Staat

Nadere informatie

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017 Sien gevestigd te Houten Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING REVIVE TE BRUCHEM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2015 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

De bij het opstellen van de jaarrekening gehanteerde uitgangspunten hebben betrekking op:

De bij het opstellen van de jaarrekening gehanteerde uitgangspunten hebben betrekking op: ADDENDUM PROGRAMMA- VERANTWOORDING EN REKENING 2005 GEMEENTE HAAREN In het jaarverslag 2005 (bestaande uit de programmaverantwoording en programmarekening) staan enkele onderwerpen vermeld die wij alsnog

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2012 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2011 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en staat van baten en

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2013 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 2013 Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 I: Balans per 31 december 2016 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht PUBLICATIEVERSLAG 2014-2015 van te Hendrik-Ido-Ambacht Kamer van Koophandel Rotterdam Dossiernummer 41118682 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 juli 2015 (na resultaatbestemming) 3 Staat van baten en

Nadere informatie

Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM. Jaarrekening 2014

Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM. Jaarrekening 2014 Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM Jaarrekening 2014 Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2017

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2017 Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Exploitatieoverzicht 2017 versus 2016 3 Exploitatieoverzicht 2017 versus begroting 2017 4 Begroting 2018 5 Toelichting op balans en exploitatieoverzicht

Nadere informatie

STICHTING VISITECLOWNS TE WAGENINGEN. Rapport inzake jaarstukken 2013

STICHTING VISITECLOWNS TE WAGENINGEN. Rapport inzake jaarstukken 2013 STICHTING VISITECLOWNS TE WAGENINGEN Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2016 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2016 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2016 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 Vereniging BWT Nederland p/a Galvanistraat 1 6716 AE Ede Doetinchem, 09 juni 2011 Geachte bestuursleden, Ingevolge uw opdracht is de de jaarrekening

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed IX CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed IX CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed IX CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0 De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen Financieel verslag 2012 Dossiernummer: 800070.0 Kenmerk: H. Veen Datum: 26 april 2013 Inhoudsopgave 1. Rapport 3 1.1 Opdracht 4 1.2

Nadere informatie

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum KvK-nummer: 5291243 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 214 Inhoud JAARSTUKKEN 214 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de enkelvoudige jaarrekening

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 5 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

STICHTING QUALITY IN MUSIC Zandpad NL Nieuwersluis

STICHTING QUALITY IN MUSIC Zandpad NL Nieuwersluis Zandpad 32 3631 NL Nieuwersluis JAARREKENING 2014 Bakker Administratie BV Bootsmanszij 2 1941 JJ Beverwijk Postbus 56 1940 AB Beverwijk Tel. 0251-726000 Jaarrekening 2014 Stichting Quality in Music INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarrekening: Overige gegevens: Jaarrekening 2010 van Permar Energiek BV I N H O U D S O P G A V E : -Balans per 31 december 2010 3

Jaarrekening: Overige gegevens: Jaarrekening 2010 van Permar Energiek BV I N H O U D S O P G A V E : -Balans per 31 december 2010 3 I N H O U D S O P G A V E : PAGINA Jaarrekening: -Balans per 31 december 2010 3 -Resultatenrekening 2010 5 -Kasstroomoverzicht per 31 december 2010 6 -Toelichting op de Balans per 31 december 2010 7-13

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 I: Balans per 31 december 2015 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Pinetum Blijdenstein. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Pinetum Blijdenstein. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Pinetum Blijdenstein Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Financieel verslag Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

BESCHRIJVING INBRENG. behorende bij de oprichting van. Pagina 1 van 8

BESCHRIJVING INBRENG. behorende bij de oprichting van. Pagina 1 van 8 BESCHRIJVING INBRENG behorende bij de oprichting van B.V. te DAM Pagina 1 van 8 BESCHRIJVING INBRENG DE ONDERGETEKENDE: De heer, wonende te, te dezen handelend als enig directeur van en als zodanig vertegenwoordigend

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING (in duizenden euro s) 1 e halfjaar 2017/2018 1 e halfjaar 2016/2017 Netto-omzet 18.135 19.345 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.050-2.187 Brutowinst

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening Aan het bestuur van Stichting Logos Instituut

Rapport inzake de jaarrekening Aan het bestuur van Stichting Logos Instituut Rapport inzake de jaarrekening 2017 Aan het bestuur van Stichting Logos Instituut INHOUDSOPGAVE PAGINA FINANCIEEL VERSLAG 1 B a lans per 31 december 2017 5 2 S t aat van baten en lasten over 2017 7 3 G

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2015 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 180.094 55.446

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2016 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2016 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2018

Wijkvereniging de Spil te Sneek. Jaarrekening Jaarrekening 2018 Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Exploitatieoverzicht 2018 versus 2017 3 Exploitatieoverzicht 2018 versus begroting 2018 4 Begroting 2019 5 Toelichting op balans en exploitatieoverzicht

Nadere informatie

Jaarrekening Volvo Klassieker Vereniging Flaas HH Den Dungen

Jaarrekening Volvo Klassieker Vereniging Flaas HH Den Dungen Jaarrekening 2017 Volvo Klassieker Vereniging Flaas 7 5275 HH Den Dungen 1 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Pagina 1 Balans per 31 december 2017 1 2 Winst- en verliesrekening over 2017 3 3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Excelsior 4All

Jaarrekening Stichting Excelsior 4All Jaarrekening 2016 Stichting Excelsior 4All JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam INHOUDSOPGAVE JAARREKENING A - Waarderingsgrondslagen B -

Nadere informatie

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2014

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2014 Hilversum Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2 Resultatenanalyse 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Staat van baten en lasten over 2014 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

ACTIVA 2017 PASSIVA 2017

ACTIVA 2017 PASSIVA 2017 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 2017 PASSIVA 2017 VASTE ACTIVA EIGEN VERMOGEN Immateriële vaste activa Algemene reserves - Overige immateriële vaste activa 3.493 Bestemmingsreserve 95.208 Afschrijvingsreserve

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2016 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 183.014 180.094

Nadere informatie

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 1 INHOUDSOPGAVE Blad Jaarbericht 2015 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Dorpscentrum Oegstgeest Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN VAN HET BOEKJAAR 2016

Stichting Dorpscentrum Oegstgeest Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN VAN HET BOEKJAAR 2016 Stichting Dorpscentrum Oegstgeest Lijtweg 9 2341 HA Oegstgeest KvK-nummer: 61575488 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN VAN HET BOEKJAAR 216 Inhoud ALGEMEEN VERSLAG Voorwoord 2 JAARSTUKKEN 216 JAARREKENING Balans

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VI te Groningen

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VI te Groningen HALFJAARVERSLAG C.V. S2 Vastgoed VI te Groningen Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 Doordat er geen halfjaarverslag is gemaakt over 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 zijn in dit verslag geen

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING Netto-omzet 23.798 18.135 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.697-2.050 Brutowinst 21.101 16.085 Overige bedrijfsopbrengsten 432 365 Brutomarge 21.533

Nadere informatie

STICHTING BASIS SUPPORT APELDOORN. Rapport inzake jaarstukken 2015 vastgesteld op 30 juni 2016

STICHTING BASIS SUPPORT APELDOORN. Rapport inzake jaarstukken 2015 vastgesteld op 30 juni 2016 STICHTING BASIS SUPPORT APELDOORN Rapport inzake jaarstukken vastgesteld op 30 juni 2016 JAARREKENING Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Aan het bestuur van Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg ZP ROTTERDAM. Rapport inzake de jaarstukken over 2016

Aan het bestuur van Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg ZP ROTTERDAM. Rapport inzake de jaarstukken over 2016 Aan het bestuur van Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg 9-11 3072 ZP ROTTERDAM Rapport inzake de jaarstukken over 2016 Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Samenstellingsrapport 2012. Stichting Zorgboerderij De Enghoeve

Samenstellingsrapport 2012. Stichting Zorgboerderij De Enghoeve Financiële positie Ter analyse van de financiële positie dienen de volgende opstellingen, die zijn gebaseerd op de gegevens van de balans ( afgerond op hele euro's ) Financieringsstructuur Kapitaalcomponenten

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VII te Groningen. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VII te Groningen. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 HALFJAARVERSLAG C.V. S2 Vastgoed VII te Groningen Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 3 2 Balans per 30 juni 2012

Nadere informatie

Financiële verantwoording stichting SOKA Balans per 31 december Activa. Vaste activa. Vlottende Activa. Passiva

Financiële verantwoording stichting SOKA Balans per 31 december Activa. Vaste activa. Vlottende Activa. Passiva Financiële verantwoording stichting SOKA 2017 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Materiele vaste activa 3.935.731 Vlottende Activa Vorderingen 9.994 Liquide middelen 260.740 4.106.465 Passiva

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage 1: Resultaat 2005

Bijlagen. Bijlage 1: Resultaat 2005 Jaarrekening 25 Koetser CV 1. Balans per 31 december 25 2. Winst- en verliesrekening over 25 3. Toelichting op algemene zaken 4. Toelichting op de balans 5. Toelichting winst- en verliesrekening Bijlagen

Nadere informatie

Halfjaarverslag per 30 juni 2008 van ZIB Cochem CV te Middelburg

Halfjaarverslag per 30 juni 2008 van ZIB Cochem CV te Middelburg Halfjaarverslag per 30 juni 2008 van te Middelburg Halfjaarverslag 2008, Inhoudsopgave Halfjaarverslag 1. Balans per 30 juni 2008 2. Winst- en verliesrekening 2008 3. Mutatieoverzicht eigen vermogen 4.

Nadere informatie

Financiële verantwoording. Over van. Stichting Impakt. te Utrecht. Inhoud. Balans per 31 december Exploitatierekening over

Financiële verantwoording. Over van. Stichting Impakt. te Utrecht. Inhoud. Balans per 31 december Exploitatierekening over Financiële verantwoording Over 2015 van te Utrecht Inhoud Balans per 31 december 2015 2 Exploitatierekening over 2015 3 Toelichting (met o.a. beloningsbeleid) 4 1 Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Verkort finacieel verslag OVER van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD. deel. Balans per 31 december Exploitatierekening over

Verkort finacieel verslag OVER van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD. deel. Balans per 31 december Exploitatierekening over Verkort finacieel verslag OVER 2016 van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD deel Balans per 31 december 2016 2 Exploitatierekening over 2016 3 Toelichting op de jaarrekening 4 1 Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 3 2 Balans per 30

Nadere informatie

Stichting Omroep Landgraaf

Stichting Omroep Landgraaf Stichting Omroep Landgraaf T.a.v. Het Bestuur Felix Ruttenstraat 16 6372KV Landgraaf KvK-nummer: 4172374 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 218 Inhoud JAARREKENING Financiële positie JAARSTUKKEN 218 JAARREKENING

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2012 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 5 4 Fiscale positie

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen Jaarrekening 2015 Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 4 2 Balans 5 3 Winst en verliesrekening 6 4 Toelichting op de

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2014 Balans per 31 december 2013 Activa 31-12-2013 31-12-2012 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming. 31 december 2013.

Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming. 31 december 2013. Stichting bevordering muziekimprovisatie Paradox te Tilburg 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Na resultaatbestemming 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) Gebouwen

Nadere informatie

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg Jaarrekening 218 van de definitief_1. Postbus 19 377 AA BARNEVELD T 88 238 5526 E info@adullamzorg.nl I www.adullamzorg.nl blad 2/14 ENKELVOUDIGE BALANS PER 31 DECEMBER 218 (na resultaatbestemming, in

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening... 3 2.1 Balans per 31 12 2015 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening over 2015...

Nadere informatie

RAPPORT 2013 Stichting ter Bevordering van de Antroposofische Geneeskunst

RAPPORT 2013 Stichting ter Bevordering van de Antroposofische Geneeskunst RAPPORT 2013 Stichting ter Bevordering van de Antroposofische Geneeskunst INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1. Opdracht en verantwoording 2. Samenstellingsverklaring JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013 2.

Nadere informatie

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014 DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG Fiscale positie 2 JAARREKENING Balans per 31 december 2014 4 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrije Christelijke School Westerlee Galgeweg MT 's-gravenzande

Jaarrekening Stichting Vrije Christelijke School Westerlee Galgeweg MT 's-gravenzande Jaarrekening 2013 Stichting Vrije Christelijke School Westerlee Galgeweg 57 2671MT Voorblad 0 Inhoud Opdracht 2 Resultaatvergelijk 3 Financiele positie 5 Grondslagen 7 Balans 9 V en W 11 Materiele activa

Nadere informatie

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht

PUBLICATIEVERSLAG van. Stichting Hervormde Jeugdfederatie te Hendrik-Ido-Ambacht PUBLICATIEVERSLAG 2012-2013 van te Hendrik-Ido-Ambacht Kamer van Koophandel Rotterdam Dossiernummer 41118682 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 juli 2013 (na resultaatbestemming) 3 Staat van baten en

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA 2013 2012 Materiële vaste activa Terrein 45.378 45.378 Gebouwen 638.059 638.059 Inventaris 20.070 16.946 Computers 1.210 2.167 704.717 702.550 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie

Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie Jaarrekening 2016 vastgesteld door het bestuur op 15 maart 2017 Inhoudsopgave pagina Jaarverslag en toelichting 1 Balans 2 Staat van baten en lasten 3 Jaarverslag

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2010 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2010 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2010 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 5 4 Fiscale positie

Nadere informatie

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken maart 2016

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken maart 2016 , te Rapport inzake jaarstukken 2015 1 maart 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 5 1.3 Toelichting op de jaarrekening 6 1.4

Nadere informatie