materiële vaste activa

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "materiële vaste activa"

Transcriptie

1 Toelichting op de balans Algemeen De voorraden bouwgronden hadden, in het kader van de sanering, per 1 januari 1998 een inbrengwaarde van respectievelijk 5,0 miljoen euro voor Delfzijl en 2,3 miljoen euro voor de Eemshaven. De garantie voor de financieringslasten van de 2,3 miljoen euro boekwaarde van de Eemshaven wordt gedragen door de deelnemers. Overeenkomstig artikel V, sub 4.1 van de gesloten saneringsovereenkomst is van het, op de boekwaarde van 2,3 miljoen euro betrekking hebbende, areaal van 120 ha, bij uitgifte, aan de Staat der Nederlanden een bedrag verschuldigd van 5,67 euro per m2. Als gevolg van de (terug)koop van alle (domein)terreinen in 1998 is deze verplichting komen te vervallen. De waardering van de uitgegeven terreinen berust op bedrijfswaarde. De in de balans opgenomen waarden zijn opgenomen voor de verkrijgingsprijs c.q. de nominale waarde. materiële vaste activa Investeringen met economisch nut boekwaarde investeringen/ afschrijvingen boekwaarde desinvesteringen Gronden en terreinen Bedrijfsgebouwen Grond-, weg- en waterbouwkundige werken Overige materiële vaste activa Totaal investeringen met economisch nut In erfpacht Boekwaarde Mutatie reserve herwaardering 512 Totaal in erfpacht

2 financiële vaste activa Deelnemingen toevoeging onttrekking N.V. Ontwikkelingsmij Rail Service Center Groningen (40,5%) Eemshaven Properties & Facilities BV Dokwaerdt Beheer BV (50%) C.V. Dokwaerdt (50%) Fivelpoort C.V. (33,33%) Maatschap GSP / ZSP (50%) Totaal deelnemingen Langlopende vorderingen - Voor alle deelnemingen geldt dat de jaarcijfers tot en met 2003 zijn verwerkt in de huidige jaarcijfers van Groningen Seaports. - Van de deelneming in Maatschap GSP/ZSP zijn de conceptcijfers 2004 in deze jaar rekening verwerkt. In 2004 is besloten de deelneming in de maatschap terug te brengen tot euro. De vrijgekomen middelen zullen onder aftrek van de vordering wegens negatief resultaat 2004 in 2005 aan groningen Seaports worden overgemaakt. - De 100%-deelneming Fivelpoort beheer B.V. is geconsolideerd in deze jaarrekening conform Wet op de Jaarrekening. Termijndebiteur Termijndeposito Leningen u/g Totaal langlopende vorderingen De post Termijndebiteuren hangt samen met betalingsregelingen getroffen met klanten, waaronder Theo Pouw Secundaire bouwstoffen B.V.. Ieder jaar en 5 jaar lang - met ingang van 3 januari zal deze termijndebiteur 1/5 deel van de oorspronkelijke vordering betalen. Ten behoeve van deze termijndebiteur is een voorziening gevormd van 2,5 mln euro (zie voorzien kredietrisico). Na ontvangst van betaling zal 1/5 deel van de voorziening vrijvallen. De eerste termijn is op 3 januari 2005 voldaan. In de jaarrekening 2005 zal daarom van de voorziening kredietrisico ad euro ten gunste van het resultaat vrijvallen. - De post leningen u/g betreft een tweetal leningen aan Fivelpoort C.V., te weten lening I groot mln euro met 7 jaarlijkse aflossingsverplichtingen van 0,388 mln euro en lening II groot 1.4 mln euro, die in 2008 in zijn geheel zal worden afgelost. In het jaar 2004 zal er ten behoeve van deze vorderingen hypotheek worden gevestigd op de vaste activa (landerijen en onroerende zaken) in de jaarrekening van Fivelpoort C.V.. - Het bij de ABN-AMRO bank gestalde deposito van 19 mln euro, met een rente percentage van 8,2 %, zal in 5 jaarlijkse termijnen vrijvallen. De vierde inlossing heeft plaatsgevonden; per 2 januari 2005 vindt de vijfde en tevens laatste inlossing plaats. In het financieel meerjarenplan is rekening gehouden met de afname van de liquide middelen.

3 vlottende activa Voorraden Voorraden 56 0 Totaal voorraden 56 0 Vorderingen 1. Op handelsdebiteuren Op subsidieverstrekkers Rekening courant deelnemingen Parering bodemdaling Overige vorderingen Overlopende activa Totaal De post debiteuren is inclusief reservering dubieuze vorderingen van 0,255 mln euro - Gelijk 2003 bestaat het grootste gedeelte van de post rekening courant deelnemingen uit een rekening courant verhouding met Fivelpoort C.V.. Echter, de vordering op Fivelpoort C.V. is afgenomen van mln euro ultimo 2003 tot 699 mln euro ultimo De overige vorderingen bevat onder andere de aangifte Omzetbelasting 4e kwartaal 2004, de aflossingsvordering op de lening u/g en de deposito rente. - De overlopende activa bevatten vorderingen die betrekking hebben op 2004 en vooruitbetalingen voor De stijging is toe te schrijven aan een vordering op Fivelpoort C.V.. Deze vordering heeft betrekking op de verpanding van een voorschotsubsidie, die door Fivelpoort C.V. is ingediend bij SNN en die bij ontvangst zal worden overgemaakt naar Groningen Seaports ter inlossing van de rekening-courant schuld. De vordering op handelsdebiteuren is als volgt globaal onder te verdelen: - Handelsdebiteuren logistiek gerelateerd Handelsdebiteuren industrie gerelateerd (inclusief erfpachters) Handelsdebiteuren overige Af: voorziening dubieuze debiteuren Totaal Een van de speerpunten van 2004 was de focus op debiteuren. In dit kader hebben we de processen rondom de facturering gestroomlijnd, onder andere in de vorm van systeemaanpassingen in de gebruikte programmatuur. Tevens zijn de werkzaamheden rondom debiteurenbeheer en -bewaking structureel ingebed in de dagelijke praktijk, wat een merkbaar positief effect sorteert op de snelheid waarmee middelen vrijkomen.

4 Liquide middelen Kas 1 12 Bank Giro Het verschil in beschikbare liquide middelen 2004 ten opzichte van 2003 is voornamelijk toe te schrijven aan een aantal grote subsidie ontvangsten. Voorts blijven de middelen minder lang vastzitten in de debiteuren en hebben we in 2004 kostenreductie bewerkstelligd. eigen vermogen Eigen vermogen Stand per Toevoeging: - Stand eigen vermogen Reserve herwaardering industrieterreinen Het verloop van de reserve herwaardering is als volgt samengesteld: Stand per Mutatie Stand reserve herwaardering industrieterreinen per In het boekjaar 2004 is de waarde van de erfpachtgronden geherwaardeerd op basis van de netto contante waarde (NCW) berekening van de uitstaande erfpachtcontracten per einde boekjaar. Er is een rekenexcercitie uitgevoerd op basis van de erfpachtopbrengsten per einde boekjaar en de begrote kosten, toegerekend aan het grondbedrijf op basis van verdeelsleutels, per einde boekjaar. De NCW van de erfpachtgronden wordt gewaardeerd op 43,4 mln euro (zie post overige materiële vaste activa). De mutatie ten opzicht van het boekjaar 2003 bedraagt derhalve -/- 0,513 mln euro en is bovenstaand verantwoord. Bestemmingsreserve Het verloop van de bestemmingsreserve is als volgt samengesteld: Stand per Mutatie Stand bestemmingsreserve De bestemmingsreserve dient als buffer voor verplichtingen die uit toekomstige oorzaken ontstaan. In juni 2004 is door het Algemeen Bestuur van Groningen Seaports het netto resultaat over het boekjaar 2003 vastgesteld op 1,484 mln euro en toegevoegd aan de bestemmingsreserve ten behoeve van de financiering van toekomstige havengerelateerde projecten.

5 voorzieningen 1. Voorziening bodemdaling Voorziening baggerkosten Voorziening infrastructuur Voorziening inactieven Voorziening kredietrisico Totaal Het verloop van de voorzieningen is als volgt samengesteld: ad 1. Voorziening bodemdaling Stand per Mutaties in Stand De voorziening bodemdaling is in het verleden gevormd om toekomstige specifieke verplichtingen te kunnen voldoen. In het jaar 2003 is een start gemaakt met het in kaart brengen van de zogenaamde oude bodemdalingswerken. Dit zal in 2005 en/of 2006 worden afgerond waarna de voorziening wordt herberekend. ad 2. Voorziening baggerkosten Stand per Mutaties in Stand De voorziening baggerkosten is gevormd ten behoeve van het risico van toekomstige verhogingen van de baggerkosten dan wel de verplichting om het baggerspecie geheel of gedeeltelijk aan land af te storten. Ter afdekking van toekomstige verplichtingen is in het jaar 2004 de voorziening baggerkosten opnieuw berekend. Jaarlijks wordt de voorziening baggerkosten herberekend. De dotatie voorziening baggerkosten komt ten laste van de baggerkosten onder het kopje Structurele onderhoudskosten in de winst- en verliesrekening. ad 3. Voorziening infrastructuur Stand per Mutaties in 2004: Dotatie 175 Vrijval -735 Onttrekking einddeclaratie N Stand De voorziening infrastructuur is gevormd om de risico s van toekomstig (eeuwigdurend) onderhoud aan de basisinfrastructuur te kunnen dekken. Groningen Seaports heeft de verplichting van het toekomstig onderhoud aan deze basisinfrastructuur. Per transactie wordt de hoogte van de verplichting vastgesteld en toegevoegd aan de voorziening. Vrijval ten gunste van het resultaat vindt plaats uitgesmeerd over

6 een periode van 15 jaar. De vrijval ad 0,735 mln euro is in de winst- en verliesrekening opgenomen onder vrijval voorziening infrastructuur onder het kopje Mutaties voorzieningen. ad 4. Voorziening inactieven Stand per Mutaties in Stand per De voorziening inactieven is in het jaar 2002 gevormd ter afdekking van kosten van voor voormalig personeel, die in de komende jaren nog ten laste komen van Groningen Seaports. Jaarlijks zal er een vrijval plaatsvinden, die gelijk is aan de gemaakte kosten in dat jaar. ad 5. Voorziening kredietrisico Stand per Mutaties in Stand per Ten behoeve van termijndebiteur Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen B.V. (ad 7,5 mln euro) is een voorziening gevormd. Over een periode van vijf jaar - ingaande januari dient 1/5 deel van de hoofdsom betaald te worden. Na ontvangst van betaling zal 1/5 deel van de voorziening vrijvallen. De eerste termijn is op 3 januari 2005 voldaan. In de jaarrekening van 2005 zal daarom van de voorziening kredietrisico ad euro ten gunste van het resultaat vrijvallen. De dotatie is in de winst- en verliesrekening opgenomen onder dotatie voorziening kredietrisico onder het kopje Mutaties voorzieningen.

7 langlopende schulden Leningen o/g Totaal langlopende schulden Dit betreft een financiering ten behoeve van Fivelpoort C.V.. Er zijn twee leningen verstrekt door Rabobank Verbist, te weten lening I oorspronkelijk groot mln euro, welke in 7 termijnen van 0,388 mln euro wordt afgelost en waarop reeds drie aflossingen hebben plaatsgehad. Voorts is er een tweede lening aangetrokken groot 1.4 mln euro die ineens in 2008 zal worden afgelost. kortlopende schulden 1. Schulden aan leveranciers 1) Belastingen en premies sociale verzekeringen Schulden terzake van pensioenen (o.a. inactieven ABP) Overige schulden Overlopende passiva Andere leningen (investeringspremies) 2) Totaal ) De afname van de post Overige schulden is toe te schrijven aan een afname van het stuwmeer vakantiedagen. 2) Het ministerie van Economische Zaken dient uitsluitsel te verstrekken inzake de aflossing van de schuld onder punt 6.

materiële vaste activa Bouwgronden en infrastructurele werkenr

materiële vaste activa Bouwgronden en infrastructurele werkenr Toelichting op de balans Algemeen De voorraden bouwgronden hadden, in het kader van de sanering, per 1 januari 1998 een inbrengwaarde van respectievelijk 5,0 miljoen euro voor Delfzijl en 2,3 miljoen euro

Nadere informatie

materiële vaste activa

materiële vaste activa Toelichting op de balans Algemeen De voorraden bouwgronden hadden, in het kader van de sanering, per 1 januari 1998 een inbrengwaarde van respectievelijk 5,0 miljoen euro voor Delfzijl en 2,3 miljoen euro

Nadere informatie

materiële vaste activa

materiële vaste activa Toelichting op de balans materiële vaste activa Investeringen met economisch nut Boekwaarde Investeringen/ Afschrijvingen Boekwaarde 1/1/2009 desinvesteringen 31/12/2009 Gronden en terreinen 42.299 6.310

Nadere informatie

materiële vaste activa

materiële vaste activa Toelichting op de balans materiële vaste activa Investeringen met economisch nut Boekwaarde Investeringen/ Afschrijvingen Boekwaarde 1/1/2010 desinvesteringen 31/12/2010 Gronden en terreinen 47.284 13.475

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

opbrengsten Toelichting op de winst- en verliesrekening

opbrengsten Toelichting op de winst- en verliesrekening Toelichting op de winst- en verliesrekening opbrengsten Scheepvaartbewegingen In het navolgende overzicht worden de verschillen tussen de gerealiseerde kosten en opbrengsten over het boekjaar 2004 nader

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM. Jaarrekening 2014

Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM. Jaarrekening 2014 Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM Jaarrekening 2014 Rafael gemeente De Rank T.a.v. het bestuur Ringvaartweg 123 3065 AC ROTTERDAM Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed III CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013 3 2 Balans per

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Excelsior 4All

Jaarrekening Stichting Excelsior 4All Jaarrekening 2016 Stichting Excelsior 4All JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam INHOUDSOPGAVE JAARREKENING A - Waarderingsgrondslagen B -

Nadere informatie

Stichting Stadsherstel Gorinchem te Gorinchem Financieel verslag 2017

Stichting Stadsherstel Gorinchem te Gorinchem Financieel verslag 2017 Stichting Stadsherstel te Financieel verslag 2017 Inhoudsopgave JAARVERSLAG Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Doelstelling 3 3 Vaststelling jaarrekening 2017 3 4 Resultaatbestemming 3 JAARREKENING

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen Over de periode 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme

Jaarrekening Stichting Vrienden van Dôme Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de Balans per 31 december 2014 5 Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2013

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2013 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2013 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2013 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

Mulder. Jaarrekening Stichting Centrummanagement Hoogeveen Postbus AD Hoogeveen. Administratie & Belastingadvies

Mulder. Jaarrekening Stichting Centrummanagement Hoogeveen Postbus AD Hoogeveen. Administratie & Belastingadvies Mulder Administratie & Belastingadvies Adres: Mobiel: Website: E-mail: Dravik 3 7908 RJ Hoogeveen 06-10 40 85 53 www.mulderab.nl d.mulder@mulderab.n Rabobank: BTW nr: KVK Meppel: 130 964 093 1043.21.696.

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed IX CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed IX CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed IX CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2016 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2014 2 Winst- en verliesrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans per 31 december 2014 7 Toelichting

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2012 van: Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman Parallelweg ED 't Zand

Financiële verantwoording 2012 van: Stichting Behoud Korenmolen van Zeeman Parallelweg ED 't Zand Financiële verantwoording 2012 van: Parallelweg 33 1756 ED 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (Na winstbestemming) 31 december 2012 31 december 2011 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 1.094.774

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012. Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg 9-11 3072 ZP ROTTERDAM

FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012. Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg 9-11 3072 ZP ROTTERDAM FINANCIEEL VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 Stichting Theater op Katendrecht Sumatraweg 9-11 3072 ZP ROTTERDAM INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam

Jaarrekening Stichting Excelsior 4all. JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam JAARREKENING BOEKJAAR: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 STICHTING EXCELSIOR 4ALL Rotterdam INHOUDSOPGAVE JAARREKENING A - Waarderingsgrondslagen B - Balans C - Winst- en verliesrekening D - Toelichting

Nadere informatie

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg Jaarrekening 218 van de definitief_1. Postbus 19 377 AA BARNEVELD T 88 238 5526 E info@adullamzorg.nl I www.adullamzorg.nl blad 2/14 ENKELVOUDIGE BALANS PER 31 DECEMBER 218 (na resultaatbestemming, in

Nadere informatie

STICHTING LOKALE OMROEP IN DE GEMEENTE ELBURG TE ELBURG. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING LOKALE OMROEP IN DE GEMEENTE ELBURG TE ELBURG. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING LOKALE OMROEP IN DE GEMEENTE ELBURG TE ELBURG Rapport inzake jaarstukken INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Algemeen 3 2 Resultaat vergelijking en analyse 4 3 Meerjarengegevens 5 4 Financiële

Nadere informatie

Stichting Pinetum Blijdenstein. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Pinetum Blijdenstein. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Pinetum Blijdenstein Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Financieel verslag Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017 Sien gevestigd te Houten Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Stichting Parc Spelderholt (Enkelvoudig) Spelderholt 9 7361DA Beekbergen

Stichting Parc Spelderholt (Enkelvoudig) Spelderholt 9 7361DA Beekbergen Stichting Parc Spelderholt (Enkelvoudig) Spelderholt 9 7361DA Beekbergen KvK-nummer: 41042514 Jaarrekening 2014 (voorlopige versie) 25 juni 2015 Inhoud JAARSTUKKEN 2014 JAARREKENING (enkelvoudig) Enkelvoudige

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage 1: Resultaat 2005

Bijlagen. Bijlage 1: Resultaat 2005 Jaarrekening 25 Koetser CV 1. Balans per 31 december 25 2. Winst- en verliesrekening over 25 3. Toelichting op algemene zaken 4. Toelichting op de balans 5. Toelichting winst- en verliesrekening Bijlagen

Nadere informatie

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010

VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 VERENIGING BWT NEDERLAND TE 'S-GRAVENHAGE JAARREKENING 2010 Vereniging BWT Nederland p/a Galvanistraat 1 6716 AE Ede Doetinchem, 09 juni 2011 Geachte bestuursleden, Ingevolge uw opdracht is de de jaarrekening

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2012 3 2 Balans per 30

Nadere informatie

Gebouwen en terreinen Inventaris Voorraden

Gebouwen en terreinen Inventaris Voorraden Balans per ACTIVA 31 december 2013 31 december 2012 Vaste activa Materiële vaste activa Gebouwen en terreinen 19.965 18.630 Inventaris 2.131 500 22.096 19.130 Vlottende activa Voorraden 245 427 Vorderingen

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen. Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed XIV CV te Groningen Over de periode 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

HALFJAARSVERSLAG. AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013

HALFJAARSVERSLAG. AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 HALFJAARSVERSLAG AEFIDES Vastgoed X CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2013 t/m 30 juni 2013 3 2 Balans per 30 juni

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

Vereniging Masjid Nour. Jaarcijfers 2014

Vereniging Masjid Nour. Jaarcijfers 2014 Vereniging Masjid Nour Jaarcijfers 2014 Inhoud Balans per 31-12-2014 Pagina 2 Winst-en verliesrekening over 2014 Pagina 3 Grondslagen Pagina 4 Toelichting op de balans per 31-12-2014 Pagina 5 Overige gegevens

Nadere informatie

Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in Lichtenvoorde.

Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in Lichtenvoorde. Bestuursverslag Kerngegevens Dit verslag van het bestuur betreft: Statutaire naam Statutaire zetel Rechtsvorm Stichting Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in. Onderhavige stichting

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2018 A. Balans per 31 december 2018 Aktiva 2018 2017 Vaste Activa Materiële Vaste Activa 746.332 839.197 Afgekochte Erfpacht 27.447 28.153 Vlottende Activa Voorraden

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave JAARREKENING 2016 Pagina A. Balans per 31 december 2016 1 B. Resultatenrekening over 2016 2 C. Toelichting op de balans per 31 december 2016 3-5

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2015

STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2015 STOOM STICHTING NEDERLAND JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave JAARREKENING 2015 Pagina A. Balans per 31 december 2015 1 B. Resultatenrekening over 2015 2 C. Toelichting op de balans per 31 december 2015 3-6

Nadere informatie

Stichting Dorpscentrum Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015

Stichting Dorpscentrum Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Stichting Dorpscentrum Lijtweg 9 2341 HA Oegstgeest KvK-nummer: 61575488 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Inhoud ALGEMEEN VERSLAG Voorwoord 2 JAARSTUKKEN 2015 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018

Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 1018CM Amsterdam. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2018 Stichting Restorative Justice Nederland Van Walbeeckstraat 2-2 hg 118CM Amsterdam KvK-nummer: 513168 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 218 Inhoud FINANCIEEL VERSLAG Aanbiedingsbrief JAARSTUKKEN 218 JAARREKENING

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2016 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2016 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2016 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2016 5 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg Jaarrekening 217 van de Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg definitief_1. Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg Postbus 19 377 AA BARNEVELD T 88 238 5526 E info@adullamzorg.nl I www.adullamzorg.nl

Nadere informatie

Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat JP PEINS. Jaarrekening 2017

Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat JP PEINS. Jaarrekening 2017 Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat 30 8812 JP PEINS Jaarrekening 2017 Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat 30 8812 JP PEINS Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Toelichting op de vennootschappelijke balans

Toelichting op de vennootschappelijke balans VASTE ACTIVA 19. Materiële vaste activa Terreinen en gebouwen incl. installaties 28.865 30.470 Rijdend materieel 64.836 73.673 Bedrijfsauto s 1.839 2.406 Machines en inventaris 32.247 32.641 Spoorbaan

Nadere informatie

Stichting. Dit rapport heeft 11 pagina s. *KvK nr * Tel *Betuwelaan 15* 2036 GV Haarlem*

Stichting. Dit rapport heeft 11 pagina s. *KvK nr * Tel *Betuwelaan 15* 2036 GV Haarlem* Dar as Salaam Dit rapport heeft 11 pagina s Enkelvoudig Jaarrekening 2014 Dar as salaam *KvK nr. 40595843* Tel. 023-5365485*Betuwelaan 15* 2036 GV Haarlem* ABN AMRO NL85 ABNA 0560 4023 68 Dar As Salaam

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 16 maart 2016 Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VII te Groningen. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VII te Groningen. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 HALFJAARVERSLAG C.V. S2 Vastgoed VII te Groningen Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 3 2 Balans per 30 juni 2012

Nadere informatie

Samenstellingsrapport 2012. Stichting Zorgboerderij De Enghoeve

Samenstellingsrapport 2012. Stichting Zorgboerderij De Enghoeve Financiële positie Ter analyse van de financiële positie dienen de volgende opstellingen, die zijn gebaseerd op de gegevens van de balans ( afgerond op hele euro's ) Financieringsstructuur Kapitaalcomponenten

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Alkemade/Jacobswoude De Lasso 12 ROELOFARENDSVEEN. De samenstelling van de jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Alkemade/Jacobswoude De Lasso 12 ROELOFARENDSVEEN. De samenstelling van de jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Alkemade/Jacobswoude De Lasso 12 ROELOFARENDSVEEN De samenstelling van de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE RAPPORT A. Algemeen B. Resultaten FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans

Nadere informatie

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern Jaarrekening 2013 TNHOUDSOPGAVE Pagina 1 1. ALGEMEEN 2/3 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2013 4 3. STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 5/9 4. TOELICHTING

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2015 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 OKTOBER 2015 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 oktober 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

De bij het opstellen van de jaarrekening gehanteerde uitgangspunten hebben betrekking op:

De bij het opstellen van de jaarrekening gehanteerde uitgangspunten hebben betrekking op: ADDENDUM PROGRAMMA- VERANTWOORDING EN REKENING 2005 GEMEENTE HAAREN In het jaarverslag 2005 (bestaande uit de programmaverantwoording en programmarekening) staan enkele onderwerpen vermeld die wij alsnog

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VI te Groningen

HALFJAARVERSLAG. C.V. S2 Vastgoed VI te Groningen HALFJAARVERSLAG C.V. S2 Vastgoed VI te Groningen Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 Doordat er geen halfjaarverslag is gemaakt over 1 januari 2011 t/m 30 juni 2011 zijn in dit verslag geen

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2012 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2011 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en staat van baten en

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2013 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen

Jaarrekening 2015. Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen Jaarrekening 2015 Stichting Chabad Central Amsterdam Dr. Eijkmanstraat 1 1181 WG Amstelveen INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 4 2 Balans 5 3 Winst en verliesrekening 6 4 Toelichting op de

Nadere informatie

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015

STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 STICHTING BEGUNSTIGERS ZWOLSE THEATERS JAARVERSLAG 2015 1 INHOUDSOPGAVE Blad Jaarbericht 2015 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Dorpscentrum Oegstgeest Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN VAN HET BOEKJAAR 2016

Stichting Dorpscentrum Oegstgeest Lijtweg HA Oegstgeest. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN VAN HET BOEKJAAR 2016 Stichting Dorpscentrum Oegstgeest Lijtweg 9 2341 HA Oegstgeest KvK-nummer: 61575488 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN VAN HET BOEKJAAR 216 Inhoud ALGEMEEN VERSLAG Voorwoord 2 JAARSTUKKEN 216 JAARREKENING Balans

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2015 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 180.094 55.446

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG

JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG JAARVERSLAGGEVING 2015 VAN STICHTING SPIRIT OF GAMBO TE DEN HAAG INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 5 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014

BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum. KvK-nummer: 52912043 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2014 BVHilversum Seinstraat 22 1223DA Hilversum KvK-nummer: 5291243 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 214 Inhoud JAARSTUKKEN 214 JAARREKENING Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de enkelvoudige jaarrekening

Nadere informatie

Islamitische Sociaal Culturele Vereniging. Dit rapport heeft 10 pagina s. *KvK nr * Tel *Betuwelaan 15* 2036 GV Haarlem*

Islamitische Sociaal Culturele Vereniging. Dit rapport heeft 10 pagina s. *KvK nr * Tel *Betuwelaan 15* 2036 GV Haarlem* Stichting Dar as Salaam Dit rapport heeft 10 pagina s Enkelvoudige jaarrekening 2018 stichting Dar as salaam *KvK nr. 40595843* Tel. 023-5365485*Betuwelaan 15* 2036 GV Haarlem* ABN AMRO NL85 ABNA 0560

Nadere informatie

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING REVIVE TE BRUCHEM. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING REVIVE TE BRUCHEM Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Winst-en-verliesrekening over 2015 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Pagina Algemene gegevens 2 Stelseslwijziging 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Winst- & verliesrekening over 2015 6 Grondslagen voor waardering van activa en passiva

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2016 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 183.014 180.094

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING Netto-omzet 23.798 18.135 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.697-2.050 Brutowinst 21.101 16.085 Overige bedrijfsopbrengsten 432 365 Brutomarge 21.533

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2015 I: Balans per 31 december 2015 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

' NG K 7 23^ Jaarstukken 2002. Stichting Openbare Golfcourse Zeegersloot, Alphen aan den Rijn

' NG K 7 23^ Jaarstukken 2002. Stichting Openbare Golfcourse Zeegersloot, Alphen aan den Rijn ' NG K 7 23^ Stichting Openbare Golfcourse Zeegersloot, Alphen aan den Rijn Jaarstukken 2002 Alphen aan den Rijn, 3 maart 2003 Dit rapport heeft 9 pagina's Inhoudsopgave Jaarstukken Jaarrekening Balans

Nadere informatie

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2

1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 van : Samenwerkend U.A., Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1 2. Bestuur 1 3. Resultaat 1 4. Fiscale positie 2 Jaarrekening 2016 I: Balans per 31 december 2016 3 II: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken 2014 18 mei 2015

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken 2014 18 mei 2015 , te Rapport inzake jaarstukken 2014 18 mei 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Toelichting op de jaarrekening 6 1.4

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2017 BATEN EN LASTEN

JAARSTUKKEN 2017 BATEN EN LASTEN BATEN EN LASTEN Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2017 2017 2016 Opbrengsten Lumpsum Rijk 2.361.057 2.361.058 2.230.440 DVO prv Gelderland 493.269 497.599 492.282 Lumpsum Arnhem 1.090.970 1.090.970 1.128.779

Nadere informatie

Stichting Thus, Zevenaar. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na resultaatbestem m ing) 31 december december 2014 ACTIVA

Stichting Thus, Zevenaar. 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na resultaatbestem m ing) 31 december december 2014 ACTIVA JAARREKENING 2015 Stichting Thus, Zevenaar 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na resultaatbestem m ing) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Immateriële vaste activa (1) 1.114 Materiële vaste

Nadere informatie

Aan het bestuur van de Stichting tot Exploitatie van de Capelse Golfbaan, te Capelle aan den IJssel. Verslag Boekjaar 2018

Aan het bestuur van de Stichting tot Exploitatie van de Capelse Golfbaan, te Capelle aan den IJssel. Verslag Boekjaar 2018 Aan het bestuur van de Stichting tot Exploitatie van de Capelse Golfbaan, te Capelle aan den IJssel. Verslag Boekjaar 2018 Capelle aan den IJssel, april 2019 Pagina 1 JAARREKENING BOEKJAAR 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Jaarstukken Stichting Koinonia

Jaarstukken Stichting Koinonia Jaarstukken 2014 2. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 2 Opdracht Pagina 3 1. Resultaten Pagina 4 2. Financiele positie Pagina 5 3. Kengetallen Pagina 6 4. Balans Activa Pagina 8 5. Balans Passiva Pagina

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan LM Amstelveen

Jaarrekening Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan LM Amstelveen Jaarrekening 2016 Stichting Chabad Central Amsterdam Max Havelaarlaan 87 1183LM Amstelveen INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 4 2 Balans 5 3 Winst en verliesrekening 6 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Vereniging Masjid Nour, Cuijk

Vereniging Masjid Nour, Cuijk Jaarcijfers 2013 Inhoud Algemeen Fiscale positie Pagina 3 Pagina 3 Balans per 31-12-2013 Pagina 4 Winst- en verliesrekening over 2013 Pagina 5 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Pagina 6

Nadere informatie

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening per 31 december 2017

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening per 31 december 2017 Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht Rapport inzake de jaarrekening per 31 december 2017 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting "De Binnenvaart" Hooikade CD Dordrecht. Rapport inzake jaarstukken 2017

Stichting De Binnenvaart Hooikade CD Dordrecht. Rapport inzake jaarstukken 2017 Stichting "De Binnenvaart" Hooikade 10 3311 CD Dordrecht Rapport inzake jaarstukken 2017 Dossiernummer: 0019000 Datum: 15 november 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2010 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2010 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2010 VAN STICHTING INSCHRIJVING OP NAAM TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 5 4 Fiscale positie

Nadere informatie

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de Jaarrekening per 31 december 2016

Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht. Rapport inzake de Jaarrekening per 31 december 2016 Stichting het Dordts Patriciërshuis Gevestigd te Dordrecht Rapport inzake de Jaarrekening per 31 december 2016 INHOUDSOPGAVE P a g i n a Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

ACTIVA 2017 PASSIVA 2017

ACTIVA 2017 PASSIVA 2017 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 2017 PASSIVA 2017 VASTE ACTIVA EIGEN VERMOGEN Immateriële vaste activa Algemene reserves - Overige immateriële vaste activa 3.493 Bestemmingsreserve 95.208 Afschrijvingsreserve

Nadere informatie

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0 De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen Financieel verslag 2012 Dossiernummer: 800070.0 Kenmerk: H. Veen Datum: 26 april 2013 Inhoudsopgave 1. Rapport 3 1.1 Opdracht 4 1.2

Nadere informatie

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk

Stichting Museum van het Nederlandse Uurwerk JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave Pagina Algemene gegevens 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4 Winst- & verliesrekening over 2017 6 Grondslagen voor waardering van activa en passiva 7 Grondslagen

Nadere informatie

Concept Concept Concept Concept Concept

Concept Concept Concept Concept Concept te Verslag inzake jaarstukken 2014 24 juni 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2014 1 Opdracht 1 FINANCIEEL VERSLAG 2014 Jaarverslag 1 Jaarverslag 3 Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

JAARREKENING Vereniging Oudheidkamer Twente Stroinksbleekweg 12 B 7523 ZL ENSCHEDE

JAARREKENING Vereniging Oudheidkamer Twente Stroinksbleekweg 12 B 7523 ZL ENSCHEDE Vereniging Oudheidkamer Twente Stroinksbleekweg 12 B 7523 ZL ENSCHEDE INHOUDSOPGAVE 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) blz. 3 + 4 1.2 Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING (in duizenden euro s) 1 e halfjaar 2017/2018 1 e halfjaar 2016/2017 Netto-omzet 18.135 19.345 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.050-2.187 Brutowinst

Nadere informatie

Jaarstukken Stichting Koinonia

Jaarstukken Stichting Koinonia Jaarstukken 2013 2. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 2 Opdracht Pagina 3 1. Resultaten Pagina 4 2. Financiele positie Pagina 5 3. Kengetallen Pagina 6 4. Balans Activa Pagina 8 5. Balans Passiva Pagina

Nadere informatie

STICHTING BASIS SUPPORT APELDOORN. Rapport inzake jaarstukken 2015 vastgesteld op 30 juni 2016

STICHTING BASIS SUPPORT APELDOORN. Rapport inzake jaarstukken 2015 vastgesteld op 30 juni 2016 STICHTING BASIS SUPPORT APELDOORN Rapport inzake jaarstukken vastgesteld op 30 juni 2016 JAARREKENING Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Doetinchem Onze referentie Behandeld door 2 juli /2017 N. Lijftogt

Doetinchem Onze referentie Behandeld door 2 juli /2017 N. Lijftogt Accountants Aan het bestuur van Stichting Huisvesting Inloophuis Oude IJssel Plantenstraat 2 7001 EZ Doetinchem Doetinchem, Hamburgerbroeklaan 22 Postbus 309, NL-7000 AH T +31 (0)314 37 48 00 kroesewevers.nl

Nadere informatie

Jaarstukken Stichting Koinonia

Jaarstukken Stichting Koinonia Jaarstukken 2012 2. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Pagina 2 Opdracht Pagina 3 1. Resultaten Pagina 4 2. Financiele positie Pagina 5 3. Kengetallen Pagina 6 4. Balans Activa Pagina 8 5. Balans Passiva Pagina

Nadere informatie

Vlottende activa Vorderingen (2) Liquide middelen (3)

Vlottende activa Vorderingen (2) Liquide middelen (3) JAARREKENING 2017 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 229.785 243.569 Vlottende activa Vorderingen (2)

Nadere informatie