Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwijshuisvesting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwijshuisvesting"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Baadsnummer OQRZOQ.OO6 Inboeknummer oavooyssx Beslisdatum B%W x6 juni soos Dossiernummer SsS.sSx Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwijshuisvesting met een spoedeisend karakter 1 Inleiding Op basis van artikel 98 van de Wet op het Primair Onderwijs, artikel 76i van de Wet op het Voortgezet Onderwijs en artikel 96 van de Wet op de Expertisecentra juncto artikel 21 van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs (hierna: de verordening) is de raad het bevoegde orgaan te besluiten op spoedaanvragen in de zin van de verordening. Gelet op het spoedeisend karakter worden deze aanvragen, zonder behandeling door de raadscommissie, rechtstreeks bij de raad geagendeerd. 2 Probleemstelling Diverse schoolbesturen hebben aanvragen ingediend op basis van artikel 19 van de verordening. Het betreft aanvragen om bekostiging van huisvestingsvoorzieningen die, gelet op de voortgang van het onderwijs, geen uitstel kunnen lijden. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Indien volgens de criteria ingevolge hoofdstuk 3 van de verordening (Aanvragen met spoedeisend karakter) inderdaad sprake is van spoedeisendheid en de gevraagde voorziening komen conform bijlage I van de verordening voor bekostiging in aanmerking, dan dient de gevraagde voorziening zo spoedig mogelijk te worden uitgevoerd. Uitstel tot een volgend programmajaar zou de voortgang van het onderwijs in gevaar brengen. De gemeente heeft de zorgplicht voor de huisvesting van het primair en voortgezet onderwijs en dient de schoolbesturen in staat te stellen de scholen die onder hun bevoegd gezag staan adequaat te huisvesten. 3a Milieutoets Er zijn geen milieueffecten. 4 Wijze van aanpak/ oplossingsrichting De ingediende aanvragen zijn de volgende:

2 Raadsnnmmer OgRZOg.OO6 Aanvragen voor de 1*" inrichting OLP en Meubilair. Gezien de gelijksoortigheid van de aanvragen worden deze gebundeld en weergegeven in een tabel aan u voorgelegd: Aanvraagnr De Klapwiek (COBSO) De De Klapwiek (COBSO) Horst(SSOE) 14 en 15 groep OLP 14 en 15 groep meubilair 24" t/m 28" groep meubilair Ernstige Spraak Moeilijkheden Instelling Aanvraag Advies Bekostiging De Trinoom 20 groep OLP Afwijzen. Een 20" groep wordt Geen (SAT OE) aangevraagd terwijl er reeds 21 groepen zijn bekostigd. De normatieve behoefte is 21 groepen. Een 15 groep toekennen. Er zijn reeds 14 groepen bekostigd. De normatieve behoefte is 15 groepen. Toekennen. Er zijn reeds 13 groepen bekostigd. De normatieve behoefte is 15 groepen. Toekenning 22" t/m 24" groep; dit in overleg met het schoolbestuur , , ,22 (ESM) De Horst 24" t/m 28" Toekenning 22" t/m 24" ,88 (SSOE) groep OLP ESM groep; dit in overleg met het schoolbestuur St. Antonius 18 en 19 Toekennen. Er zijn reeds ,02 Abt (SKPO) groep OLP groepen bekostigd. De normatieve behoefte is 19 groepen Rapenland 16 t.m 18 Toekennen 19 groep. Er zijn ,5 1 (SKPO) groep OLP reeds 18 groepen bekostigd. De normatieve behoefte is 19 groepen Rapenland 16 en 17 Toekennen 18 groep. Er zijn C 5.627,7 1 groep reeds 17 groepen bekostigd. De Meubilair normatieve behoefte is De 21" t/m 23" Toekennen 23 " groep. Er zijn ,5 1 Talisman groep OLP reeds 22 groepen bekostigd. De (SKPO) normatieve behoefte is 23 groepen De Boschuil 46 t/m 49 " Afwijzen. Er zijn reeds 50 groepen bekostigd. De normatieve Geen (SKPO) groep Ol P behoefte is 50 groepen.

3 Raadsnummer OQRIO Grasrijk 1se en 2 groep Toekenning. Er is tot op heden ,07 (SKPO) OLP nog niet bekostigd. De normatieve behoefte is Grasrijk groep Toekenning. Er is tot op heden ,04 (SKPO) meubilair nog niet bekostigd. De normatieve behoefte is Praktijkschool OLP/m e ubi I a ir groepen, t/m groep 13 is reeds 14 en15 gr. Toekenning: behoefte is ,53 Eindhoven bekostigd Evangelische groep OLP reeds 10 groepen bekostigd. De 10 en 11 Toekenning 11 groep. Er zijn ,51 Basisschool normatieve behoefte is 11 groepen Evangelische groep meubi- reeds 10 groepen bekostigd. De 10 en 11 Toekenning 11 groep. Er zijn 6 5,627,71 Basisschool lair normatieve behoefte is 11 groepen. De bekostiging OLP en meubilair wordt rechtstreeks ten laste gebracht van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs. Verwijdering Olietanks. De verwijdering van zich in de grond van een schoolterrein bevindende olietank is een voorziening in de zin van de verordening. Door de wettelijke verplichting een dergelijke olietank te verwijderen, komt deze voorziening voor bekostiging in aanmerking. De schoolbesturen SKPO en SSOE hebben voor een aantal van hun scholen een aanvraag voor bekostiging van de verwijdering van een olietank ingediend. Voor de SSOE betreft de scholen Mgr. Bekkers aan de J. Oppenheimstraat ( ) en De Korenaer aan de Wirostraat ( ). Voor deze scholen worden de totale kosten geraamd op ,ÃćâĆňâĂİ. De SKPO heeft voor de volgende scholen aanvragen ingediend: Wethouder van Eupenschool, Cariolanuspad De Boog, Koudenhovenseweg Zuid De Kameleon, Pastoriestraat De Korenaar Vitruviusweg St. Antonius Abt Maasstraat De Kameleon Bennekelstraat De Kameleon Verhulstlaan t Palet Robbenstraat t Palet Barrierweg t Palet A. du Hamelstraat Theresiaschool Zeelsterstraat

4 Raadsnummer OgRXOg.OO De Schakel de Troubadour Karel de Grote J. Buyslaan M. van Bourgondielaan Mendelssohnlaan De totale kosten van de verwijdering van de olietanks bij de hiervoor genoemde SKPO-scholen wordt geraamd op ,ÃćâĆňâĂİ. Voorts is door de SKPO nog een aanvraag ingediend voor verwijdering van een olietank bij basisschool de Wilakkers aan de Piuslaan ( ). Inmiddels is geconstateerd dat ten gevolge van de olietank enige mate van bodemverontreiniging is opgetreden. De omvang van deze verontreiniging is echter nog onderwerp van onderzoek. Omdat de kosten derhalve nog niet bekend zijn, is er onvoldoende informatie om u deze aanvraag ter besluitvorming voort te leggen. Geadviseerd wordt dan ook de aanvraag af te wijzen. De kosten van de verwijdering van de olietanks worden rechtstreeks ten laste gebracht van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs. De Horst (SSOE), uitbreiding met een gymzaal ( ). Met de vaststelling het Programma 2002 heeft uw raad een uitbreiding van de school met drie permanente lokalen gehonoreerd. Op 10 december 2002 heeft het schoolbestuur een aanvraag ingediend voor uitbreiding met een gymzaal. De school kan niet voorzien in de minimale gymnastiekbehoefte voor 10 groepen. Ook elders is niet voldoende restcapaciteit beschikbaar. De reden dat deze aanvraag uw raad pas nu wordt voorgelegd is gelegen in de omstandigheid dat is onderzocht of deze additionele vraag aan gymnastiekruimte door minder valide kinderen aanleiding gaf tot het stimuleren van een ontwikkeling van een sporthal voor gehandicapten. Dit bleek niet het geval. De aanvraag voldoet aan de criteria zoals die in bijlage I van de verordening zijn opgenomen. Geadviseerd wordt dan ook de aanvraag te honoreren. De omvang van de bekostiging is, conform het bepaalde in bijlage IV, sub 2.6 van de verordening De hieruit voortvloeiende jaarlijkse kapitaallasten zullen ten laste van de storting in Egalisatiereserve huisvesting onderwijs worden gebracht. De Klapwiek, uitbreiding met permanente lokalen ( ). COBSO onderbouwd haar aanvraag met de stelling dat het leerlingenaantal aanzienlijk boven de prognoses uitstijgt en dat dit uitbreiding met een 14 en 15 lokaal rechtvaardigt. Per 1 oktober telde de school 305 leerlingen. Voor deze datum waren 298 leerlingen geprognosticeerd. Met andere woorden: de feitelijkheid sluit nagenoeg aan bij de prognoses. Uitgaande de situatie per 1 oktober 2002 heeft de school een ruimtebehoefte van 13 groepen. De actuele capaciteit van de school bedraagt tevens 13 groepen. Een eventuele tijdelijk piek voor een jaar dient, conform de beleidsuitgangspunten IHP, in beginsel inpandig te worden opgevangen. Geadviseerd worden de aanvraag af te wijzen.

5 Raadsnummer OgRZOg.OO6 Christiaan Huygens College, uitbreiding locatie Broodberglaan ( ). Van de Stichting Eindhovens Protestants Voortgezet Onderwijs, het schoolbestuur van het Christiaan Huygens College (CHC), is een spoedaanvraag ontvangen voor een permanente uitbreiding van de locatie Broodberglaan met 447 m2 bruto vloeroppervlakte. De locatie Broodberglaan is een nevenvestiging met spreidingsnoodzaak van het CHC met momenteel 698 leerlingen. De reden van de aanvraag is een te verwachten capaciteitsprobleem op basis van het te verwachte aantal leerlingen van 762 leerlingen in 2004 voor de locatie Broodberglaan. In de berekening van het CHC wordt de capaciteit van de Broodberglaanna de verplichte ophoging met 109o - alsdan met 8 m2 overschreden. In tegenstelling tot de overige onderwijssoorten worden de ruimtebehoefte en de capaciteit voor het voortgezet onderwijs uitgedrukt in m2 bruto vloeroppervlakte en niet in aantal lokalen c.q. groepsruimten. De reden hiervoor is dat de school hiermee de maximale autonomie heeft inzake de organisatie van het onderwijs. Beoordeling. Bij de overgelegde prognose en de ruimtebehoefteberekening gaat het CHC voorbij aan het feit dat op basis van de verordening de behoefte en capaciteit van het voortgezet onderwijs op instituutsniveau berekend moet worden. Voor de nevenvestiging is hierbij sprake van de toekenning van een extra vaste voet van 550 m2, omdat voor diverse functies geen beroep kan worden gedaan op de hoofdvestiging. Op basis van de totale capaciteit ( m2) en de totale ruimtebehoefte (12.500) van het instituut CHC is er geen sprake van een tekort, maar van een overschot. Dat houdt in dat normatief het CHC als instituut een capaciteit heeft voor ruim leerlingen. In de prognose voor het CHC als instituut is een leerlingenpiek geprognosticeerd van leerlingen in Op basis van de regelgeving is normatief geen noodzaak aanwezig voor de gevraagde uitbreiding. Wegens het ontbreken van de noodzaak wordt geadviseerd de aanvraag af te wijzen. Basisschool Trudo, herstel constructiegebrekl onderhoud bestrating riolering ( ). Voor het Programma 2004 zal uw raad worden voorgesteld groot onderhoud te bekostigen met betrekking tot de dakconstructie. Daarnaast heeft uw raad herstel van het constructiegebrek aan de gevel van het schoolgebouw reeds gehonoreerd. De voorziening is nog niet uitgevoerd. De uitvoering van voornoemde voorzieningen zal een grote aanslag betekenen op bestrating van het schoolterrein. Het ligt dan ook in de rede eventuele herstrating uit te voeren nadat deze voorzieningen zijn uitgevoerd. Met betrekking tot de staat van de bestrating en de riolering is geconstateerd dat er geen sprake is van een spoedeisende situatie. Geadviseerd wordt dan ook de aanvraag af te wijzen.

6 Raadsnummer OgRZOg.OO ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ Overdracht Venetiestraat aan de COVO. Door middel van uw besluit in augustus 2001, gebaseerd op de ontwerpopgave voortgezet onderwijs, is het gebouw van het voormalige Penta College aan de Venetiestraat ingezet voor de huisvesting van International Secondary School Eindhoven (aanvraagnummer ). De eerste fase om het gebouw geschikt te maken voor wat betreft het aantal en de soort lokalen zijn enige tijd geleden afgerond. Er dienen nog diverse aanpassingen uitgevoerd te worden als gevolg van de wisseling van gebruiker om het gebouw te laten voldoen aan de wet- en regelgeving, om een adequaat onderhoudsniveau te realiseren en om het gebouw over te kunnen dragen aan de COVO. In de praktijk is er hierbij sprake van zogenoemde frictiekosten die de gemeente in het kader van een overdracht bekostigt. Als er sprake is van een wisseling kunnen niet alle onderhoudskosten gedeclareerd worden bij de voormalige gebruiker. Alleen de activiteiten die aangemerkt kunnen worden als achterstallig onderhoud, dat wil zeggen onderhoud dat reeds uitgevoerd had moeten zijn voor het vertrek, kunnen bij het vertrekkende schoolbestuur gedeclareerd worden. Het nieuwe schoolbestuur accepteert een gebouw slechts indien er sprake is van een adequaat gebouw voor wat betreft wet- en regelgeving en de staat van onderhoud. In de onderhavige aanvraag betreffen de frictiekosten voornamelijk het totale schilderwerk binnen- en buitenzijde. Ten behoeve van de overdracht van het gebouw Venetiestraat wordt voorgesteld ,ÃćâĆňâĂİ beschikbaar te stellen rechtstreeks ten laste van respectievelijk de voorziening buitenkant onderhoud onderwijsgebouwen (a t/m c) en de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs (d): a bouwkundige aanpassingen eerste fase b aanpassingen om te voldoen aan de wet- en regelgeving c aanpassingen conform de verordening (onderhoud) d frictiekosten overdracht 5 Financiele gevolgen en risico s De totale omvang van de bekostiging van de voorziening 1" inrichting OLP/Meubilair in dit voorstel bedraagt ,ÃćâĆňâĂİ. Het bedrag wordt rechtstreeks ten laste gebracht van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs. Het gaat om een genormeerde bekostiging waardoor er ten aanzien van deze voorziening geen overschrijdingsrisico bestaat. De totale omvang van de bekostiging van de voorziening "verwijdering olietanks" bedraagt ,-. Dit bedrag wordt rechtstreeks ten laste gebracht van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs. Dit totaalbedrag is totstandgekomen door voor iedere betrokken school op basis van ervaringsgegevens een individuele raming te maken. Er vanuit gaande dat de over- en onderschrijdingen elkaar gemiddeld zullen opheffen, is het financieel risico of overschrijding van het totaalbedrag van ,ÃćâĆňâĂİ gering te noemen.

7 Raadanummer OgRXOg.OO6 De omvang van de bekostiging van realisatie van een gymzaal bij de Horst bedraagt ,96. De hieruit voortvloeiende jaarlijkse kapitaallasten zullen ten laste van de storting in de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs worden gebracht. Het gaat om een genormeerde bekostiging waardoor er voor deze voorziening geen overschrijdingsrisico bestaat. Overdracht Venetiestraat. Gezien de aard van de activiteiten moeten de kosten van de onderdelen a t/m c, zijnde totaal ,ÃćâĆňâĂİ rechtstreeks ten laste gebracht worden van de voorziening buitenkant onderhoud onderwijsgebouwen; SCE nr Voorgesteld wordt de frictiekosten ad ,ÃćâĆňâĂİ rechtstreeks ten laste te brengen van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs. Sa Bestuurlijke kaders Niet van toepassing. 5b Fiscale gevolgen Omzetbelasting: niet-compensabel uit het BTW-compensatiefonds. Toelichting: bedragen zijn inclusief BTW. 6 Overige gevolgen van de aanpak Niet van toepassing. 7 Resultaten van overleg / inspraak Afwijzing uitbreiding CHC Broodberglaan. De motivering van de afwijzing is besproken met de vertegenwoordiger van het bestuur. Het schoolbestuur begrijpt de reden van de afwijzing, maar is van mening dat het uitgangspunt van de regelgeving met betrekking tot het gebruik kunnen maken van leegstand op een andere locatie, in de praktijk niet georganiseerd kan worden. 8 Communicatie Uw besluit zal door middel van een beschikking aan de schoolbesturen worden gecommuniceerd. 9 Ter inzage gelegde stukken Niet van toepassing

8 Raadsnummer OgRXOg.OO6 10 Referendabiliteit Het voorstel is niet referendabel in het kader van de Tijdelijke Referendumwet. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

9 Raadsnummer OgRZOP.OO6 Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 juni 2003;; gelet op artikel 98 van de Wet op het Primair Onderwijs, artikel 76i van de Wet op het Voortgezet Onderwijs en artikel 96 van de Wet op de Expertisecentra juncto artikel 21 van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs; besluit: 1 de aanvragen voor de voorziening 1" inrichting OLP/meubilair geregistreerd onder de nummers , , , , , , , , , , en toe te kennen voor een totaalbedrag van ,ÃćâĆňâĂİ en dit bedrag rechtstreeks ten laste te brengen van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs; 2 de aanvragen voor de voorziening 1" inrichting OLP/meubilair geregistreerd onder de nummers en af te wijzen op grond van het ontbreken van de noodzaak voor deze voorziening; dit onder verwijzing naar artikel 100 lid 2 sub f van de Wet op het Primair Onderwijs; 3 de aanvragen voor de voorziening aanpassing op grond van wet- en regelgeving; concreet het verwijderen van aanwezige olietanks, geregistreerd onder de nummers t/m en toe te kennen voor een totaalbedrag van ,- en dit bedrag rechtstreeks ten laste te brengen van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs; 4 de aanvraag voor de voorziening aanpassing op grond van wet- en regelgeving; concreet het verwijderen van aanwezige olietanks, geregistreerd onder nummer af te wijzen op basis van het niet aangetoond zijn van de noodzaak; dit onder verwijzing naar artikel 100 lid 2 sub f van de Wet op het Primair Onderwijs; 5 de aanvraag voor de uitbreiding van De Horst met een extra gymzaal (nr ) toe te kennen en te bekostigen conform het normbedrag in bijlage IV, sub 2.6 van de verordening 6678, en de hieruit voortvloeiende jaarlijkse kapitaallasten ten laste te brengen van de storting in de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs; 6 de aanvraag van SATOE voor uitbreiding met twee permanente lokalen ten behoeve van Basisschool De Klapwiek (nr ) af te wijzen met verwijzing naar artikel 100, lid 2 sub c en f van de Wet op het Primair Onderwijs; 7 de aanvraag van SEPVO voor de uitbreiding van de locatie Broodberglaan van het Christiaan Huygens College (nr ) af te wijzen op basis van de weigeringsgrond van artikel 76k, sub 1.b. van de Wet op het Voortgezet Onderwijs: de gewenste voorziening is niet noodzakelijk gezien de omvang van de voorzieningen waarover de school reeds beschikt;

10 Raadsnummer 03RIOQ.OO6 8 de aanvraag van de SKPO voor herstel constructiegebrek/onderhoud van de bestrating en vervanging van de riolering van Basisschool Trudo (nr ) af te wijzen op grond van het ontbreken van een spoedeisende situatie; 9 de aanpassingen van de Venetiestraat (nr ) en frictiekosten ten behoeve van de overdracht te bekostigen voor respectievelijk ,ÃćâĆňâĂİ rechtstreeks ten laste van de voorziening buitenkant onderhoud onderwijsgebouwen; SCE nr en ,ÃćâĆňâĂİ rechtstreeks ten laste van de Egalisatiereserve huisvesting onderwijs; 10 de begroting dienovereenkomstig te wijzigen. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 8 juli E. Joosten, wnd. voorzitter. J. Verheugt, griffier. of

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.xoa.oos Inboeknummer 02VOO74ao Beslisdatum BikW x oktober soos Dossiernummer s4o.sss Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04..RIO/.OI2 Inboeknummer o4voobssq Beslisdatum BTW So november 2004 Dossiernummer 44g.25I Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake een aantal aanvragen voor voorzieningen in de

Raadsvoorstel inzake een aantal aanvragen voor voorzieningen in de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.RIO3.OIO Inboeknummer o4vooaaoo Beslisdatum BTW xs juni 2004 Dossiernummer 4sS.sSx Raadsvoorstel inzake een aantal aanvragen voor

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met m)++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 03R.Z03.004 lnboeknummer o3voox683 Beslisdatum Baw S maart 2003 Dossiernummer 3xo.aS3 Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 02.003.oor Inboeknummer osvoossbs Beslisdatum B&W 22 maart 2002 Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting

Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer so Inboeknummer osvooosxy Beslisdatum Bikw 22 januari 2002 Dossiernummer sop.sxy Raadsbijlage Voorstel inzake de beslissing op

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010)

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) College V200900870 Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) Samenvatting: Inleiding: Jaarlijks dient uw college een voorstel betreffende het programma en overzicht

Nadere informatie

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Raadsvergadering : 15 december 2003. Agendapunt : 14. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12.

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12. Raadsvergadering : 16 december 2002 Agendapunt : 12. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving van de balans van het

Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving van de balans van het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.r8o.oor lnboeknummer osvoo6678 Beslisdatum BikW sz augustus soos Dossiernummer aas.ss4 Raadsvoorstelinzake de gewenste vormgeving

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

:.nitiatiefvoorstel Wijziging van de verordening voorzieningen huisvesting

:.nitiatiefvoorstel Wijziging van de verordening voorzieningen huisvesting Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R862.OOI :.nitiatiefvoorstel Wijziging van de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Samenvatting De huidige verordening voorzieningen huisvesting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip PU R M E R E'i U~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455773 Datum: 23 november 2018 Domein/ Team: RUID/VSTG Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 24 oktober 2006 Aanleiding

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen ontwerpopgave

Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen ontwerpopgave gemeente Eindhoven Dienst maatschappelijke Ontwikkeling Baadshijlage nummer rto lnhoeknummer oruooegar Beshsdatum Blkw 3 luh roor Dossiernummet rsr.soe Raadsbij lage Voorstel inzake bekostiging voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006

Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006 RAADSVOORSTEL Nr :./MaZa. Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006 Aan de raad, Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs van de Gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009

Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009 College V200901098 Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009 Samenvatting: Inleiding: Op 1 september jl. heeft het college ingestemd met de voorgenomen inhoud van het programma

Nadere informatie

Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten

Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten College Onderwerp: V200900092 Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten Samenvatting: Inleiding: Op 6 juni 2008 heeft Stichting Scala

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies

Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer 02.284.oor Inboeknummer- Beslisdatum BhW Dossiernummer- Raadsvoorstel Wijziging Verordening voor de stadsdeelcomrnissies 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01045 / 2421553 B&W beslisdatum 15 augustus 2017 Dossiernummer 17.33.451 Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum Inleiding In de overeenkomst Voortgezet

Nadere informatie

Herziene verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven 2015

Herziene verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven 2015 gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6060 Inboeknummer 14bst01568 Beslisdatum B&W 4 november 2014 Dossiernummer 14.45.451 Raadsvoorstel Herziene verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0122 Rv. nr: 08.0122 B&W-besluit d.d.: 9-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1217 Naam programma +onderdeel: Programma 7. Jeugd en Onderwijs, beleidsterrein Onderwijshuisvesting. Onderwerp: Het

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Agendapunt nr.: Sector: Maatschappelijke Zorg Kerkrade, 28 september 2011. Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr.: 11it00744. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 11Rb054,

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 03.R375.OOI Inboeknummer oskoooyxa Beslisdatum Baxw x8 februari sooa Dossiernummer BoS.SSx Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel

Nadere informatie

Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen

Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Bijlage 1 Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen In deze bijlage worden per voorziening opgesomd de nadere voorwaarden, behoudens de financiële toets, die van belang zijn om vast te stellen

Nadere informatie

Op 16 augustus 2002 komt de VNG met een voorstel tot wijziging van de modelverordening voorzieningen huisvesting onderwijs.

Op 16 augustus 2002 komt de VNG met een voorstel tot wijziging van de modelverordening voorzieningen huisvesting onderwijs. Onderwijskundige Vernieuwingen (speciaal) basisonderwijs 1. Inleiding Op 16 augustus 2002 komt de VNG met een voorstel tot wijziging van de modelverordening voorzieningen huisvesting onderwijs. In dit

Nadere informatie

Bijlage 3 Beoordelingscriteria capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte

Bijlage 3 Beoordelingscriteria capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte Bijlage 3 Beoordelingscriteria capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte In bijlage III wordt evenals in bijlage I een onderverdeling per voorziening huisvesting onderwijs gehanteerd. Op

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0135 Rv. nr.: 11.0135 B en W-besluit d.d.: 6-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1214 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de uitbreiding

Nadere informatie

Algemeen Per voorziening onderwijshuisvesting zijn de criteria voor het vaststellen van de noodzaak van de aangevraagde voorziening beschreven.

Algemeen Per voorziening onderwijshuisvesting zijn de criteria voor het vaststellen van de noodzaak van de aangevraagde voorziening beschreven. 1 TOELICHTING BIJLAGE 1 In bijlage I zijn opgenomen de criteria die van belang zijn voor het vaststellen van de noodzaak van de aangevraagde voorziening. De bijlage is onderverdeeld in deel A Lesgebouwen

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek Huisvestingsprogramma & Huisvestingsoverzicht 2003

gemeente Hilvarenbeek Huisvestingsprogramma & Huisvestingsoverzicht 2003 gemeente Hilvarenbeek Huisvestingsprogramma & Huisvestingsoverzicht 2003 Afdeling Welzijn & Onderwijs Najaar 2002 Inhoudsopgave 0. Samenvatting 2 1. Inleiding 3 2. Aanvragen huisvestingsprogramma 2003

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen.

Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen. Aan de raad AGENDAPUNT 5 Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen. De huisvesting van scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs,

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RZ665.OOI Inboeknummer o6bstooroa Beslisdatum B&w ta juni 2006 Dossiernummer 6aq.aSa OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van

Nadere informatie

en duurzaam bouwen van scholen

en duurzaam bouwen van scholen gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.sz4.oor Inboeknummer osvoo84gar Beslisdatum BgtW xs november 2002 Dossiernummer a46.sss Raadsvoorstel tot het aanmerken van de nieuwbouw

Nadere informatie

Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Montferland

Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Montferland Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs gemeente Montferland De raad van de gemeente Montferland; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 december 2015, Gelet op de

Nadere informatie

Registratienummer: 1156735 Onderwerp: Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs

Registratienummer: 1156735 Onderwerp: Verordening materiële financiële gelijkstelling onderwijs De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 november 2014 nummer 1155975; gelezen het verslag van het gevoerde op overeenstemming gerichte overleg met

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595 447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595 447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Vergadering: 11 januari 2011 Agendanummer: 13 Status: opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595 447767 Email: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING GEMEENTE HEEZE-LEENDE

VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING GEMEENTE HEEZE-LEENDE VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING GEMEENTE HEEZE-LEENDE De raad van de gemeente Heeze-Leende; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 16 december 2014, inzake

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

besluit: vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Gouda.

besluit: vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Gouda. Besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 615034 59 C onderwerp technische wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Gouda de raad van de gemeente Gouda Gelezen het

Nadere informatie

5. Het bevoegd gezag van een niet door de gemeente in stand gehouden school voor basisonderwijs,

5. Het bevoegd gezag van een niet door de gemeente in stand gehouden school voor basisonderwijs, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hengelo. Nr. 0 oktober 0 Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor een school voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs

Nadere informatie

gelet op de artikelen 91, 117 en 136 van de Wet op het primair onderwijs en de artikelen 89, 115 en 130 van de Wet op de expertisecentra;

gelet op de artikelen 91, 117 en 136 van de Wet op het primair onderwijs en de artikelen 89, 115 en 130 van de Wet op de expertisecentra; Beleidsregel voor bekostiging gymnastiekruimte voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs gemeente Lochem 2017 Het college van de gemeente Lochem; gelet op de artikelen 91, 117 en 136 van

Nadere informatie

Bijlage III. Criteria voor oppervlakte en indeling

Bijlage III. Criteria voor oppervlakte en indeling Bijlage III. Criteria voor oppervlakte en indeling Artikel 1: Algemene bepaling Het college toetst aanvragen om voorzieningen genoemd in artikel 1.2 en artikel 1.3 van de verordening aan de criteria gesteld

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

VERORDENING VOORZIENINGEN ONDERWIJSHUISVESTING HELMOND 2009

VERORDENING VOORZIENINGEN ONDERWIJSHUISVESTING HELMOND 2009 Jaar: 2009 Nummer: 115 Besluit: Gemeenteraad 01 december 2009 Gemeenteblad VERORDENING VOORZIENINGEN ONDERWIJSHUISVESTING HELMOND 2009 De raad van de gemeente Helmond; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Programma Huisvesting Onderwijs 2009

Programma Huisvesting Onderwijs 2009 Programma Huisvesting Onderwijs 2009 Toelichting Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Heusden (verder aan te duiden als de Verordening) kunnen schoolbesturen aanvragen

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR7382_1 12 juli 2016 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Artikel 0 Dit artikel moet nog worden gesplitst GEMEENTE HEERLEN GEMEENTEBLAD 15.40.30 AFDELING

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Lochem 23 november 2006

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Lochem 23 november 2006 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Lochem 23 november 2006 Welzijn en Onderwijs Inhoudsopgave Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2

Nadere informatie

Beleidsregel voor bekostiging gymnastiekruimte voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs gemeente Lochem 2017

Beleidsregel voor bekostiging gymnastiekruimte voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs gemeente Lochem 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Lochem Nr. 226843 20 december 2017 Beleidsregel voor bekostiging gymnastiekruimte voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs gemeente Lochem

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 6763

GEMEENTEBLAD. Nr. 6763 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. januari 0 Beleidsregel bekostiging bewegingsonderwijs 0 Het college van de gemeente Capelle aan den IJssel; gelet op artikelen, en

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Begrotingswijziging

Nadere informatie

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs gemeente Assen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/72

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/72 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25-9-2012 Nummer voorstel: 2012/72 Voor raadsvergadering d.d.: 09-10-2012 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Datum raadsvergadering n.t.b.

Datum raadsvergadering n.t.b. Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 4 april 2017 Datum raadsvergadering n.t.b. Nummer raadsvoorstel 2017-405 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting), jeugdbeleid,

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer os.rss4.oor Inboeknummer oavoroa48 Classificatienummer x.ssr.o6 Dossiernummer SoS.acS a8 januari soos Raads informatiebrief Betreft brandveiligheid en gebruiksvergunningen

Nadere informatie

VERORDENING VOORZIENINGEN ONDERWIJSHUISVESTING HELMOND 2007

VERORDENING VOORZIENINGEN ONDERWIJSHUISVESTING HELMOND 2007 Jaar: 2007 Nummer: 97 Besluit: Gemeenteraad 4 december 2007 Gemeenteblad VERORDENING VOORZIENINGEN ONDERWIJSHUISVESTING HELMOND 2007 De raad van de gemeente Helmond; gelet op het gevoerde op overeenstemming

Nadere informatie

gebruik bestemde voorziening de prognose, die voldoet aan de vereisten uit bijlage II, aantoont dat

gebruik bestemde voorziening de prognose, die voldoet aan de vereisten uit bijlage II, aantoont dat RIS.3500 Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Behorende bij de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Emmen 2009 Per onderwijssector en per voorziening worden

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 18 augustus 2009

Gemeente Boxmeer. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 18 augustus 2009 Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet van 337.773,44 ten behoeve van uitbreiding van basisschool St. Jozef te Holthees met 145m2 en van een krediet van 147.637,=

Nadere informatie

Beleidsregel voor bekostiging gymnastiekruimte voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs gemeente Amersfoort 2016

Beleidsregel voor bekostiging gymnastiekruimte voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs gemeente Amersfoort 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 0 december 0 Beleidsregel voor bekostiging gymnastiekruimte voor primair onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs gemeente Amersfoort 0 Het

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

gelet op artikel 2 lid c en artikel 30 van de Verordening onderwijshuisvesting gemeente Enschede;

gelet op artikel 2 lid c en artikel 30 van de Verordening onderwijshuisvesting gemeente Enschede; BELEIDSREGEL AANVRAGEN VERGOEDING SCHADES Het college van de gemeente Enschede; gelet op titel 4.3 Beleidsregels van de Algemene Wet Bestuursrecht; gelet op artikel 2 lid c en artikel 30 van de Verordening

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs 2011

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs 2011 CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR72137_1 12 juli 2016 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef).

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst01698 Dossiernummer 29 oktober 2013 Commissienotitie Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). 1 Inleiding

Nadere informatie

DEEL A: de bepaling van de capaciteit 1 Schoolgebouwen voor basisonderwijs en speciaal basisonderwijs

DEEL A: de bepaling van de capaciteit 1 Schoolgebouwen voor basisonderwijs en speciaal basisonderwijs Bijlage III, deel A Bijlage III Criteria voor oppervlakte en indeling De criteria voor oppervlakte en indeling vallen uiteen in vier delen: - deel A: de bepaling van de capaciteit; - deel B: wijze van

Nadere informatie

Datum Agendapunt Nummer. 9 november 2010 R11S009. Aanpassingen in de verordeningen voorzieningen huisvesting basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Datum Agendapunt Nummer. 9 november 2010 R11S009. Aanpassingen in de verordeningen voorzieningen huisvesting basisonderwijs en voortgezet onderwijs Datum Agendapunt Nummer 9 november 2010 R11S009 Onderwerp Aanpassingen in de verordeningen voorzieningen huisvesting basisonderwijs en voortgezet onderwijs Voorstel Beoogd effect De tekst van de verordeningen

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer.

Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer. Nummer: 8d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer to6 Inboeknummer 99VOO I 25 I Beslisdatum B8cW q mei 1 999 Dossiernummer 9r S.aoa Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

Criteria vaststellen capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte

Criteria vaststellen capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte 1 BIJLAGE 3 DEEL A Criteria vaststellen capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte Vaststellen capaciteit A.1: Uitgangspunten De capaciteit van gebouwen wordt op basis van onderstaande methodiek

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII IBR 13 november 2014 onderwerp Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 zaakkenmerk Inleiding Voor u ligt de

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Zwartewaterland Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Zwartewaterland

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Zwartewaterland Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Zwartewaterland CVDR Officiële uitgave van Zwartewaterland. Nr. CVDR24205_1 29 mei 2018 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Zwartewaterland Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente

Nadere informatie

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor een school

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor een school Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor een school voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs gemeente Lelystad 2016 Wetstechnische

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Gemeente Hardenberg

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Gemeente Hardenberg CVDR Officiële uitgave van Hardenberg. Nr. CVDR2914_2 28 februari 2017 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Gemeente Hardenberg VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS GEMEENTE HARDENBERG

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Gemeente Brunssum

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Gemeente Brunssum CVDR Officiële uitgave van Brunssum. Nr. CVDR9967_1 24 oktober 2017 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Gemeente Brunssum De raad der gemeente Brunssum; Gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

Toelichting bijlagen:

Toelichting bijlagen: Toelichting bijlagen: A.3 Uitbreiding Uitbreiding wordt toegekend als de bestaande capaciteit van het schoolgebouw of de schoolgebouwen niet voldoende is voor het huisvesten van het aantal leerlingen dat

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Heerde, gelezen het voorstel van het college van 2 december 2008; gezien het gevoerde op overeenstemming gerichte overleg met de vertegenwoordigers van de bevoegde gezagsorganen;

Nadere informatie

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014.

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. 1 Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. In verband met de wetgeving om per 1 januari 2015 de verantwoordelijkheid voor het buitenonderhoud van de schoolgebouwen voor primair onderwijs

Nadere informatie

Tekstuitgave van de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs,inclusief

Tekstuitgave van de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs,inclusief Tekstuitgave van de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs,inclusief de 7e wijziging van 11 november 2010 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

CRITERIA VOOR BEOORDELING VAN AANGEVRAAGDE VOORZIENINGEN

CRITERIA VOOR BEOORDELING VAN AANGEVRAAGDE VOORZIENINGEN Bijlage IB, behorende bij raadsbesluit nr. 17/27 van 2007. BIJLAGE I CRITERIA VOOR BEOORDELING VAN AANGEVRAAGDE VOORZIENINGEN Per onderwijssector en per voorziening worden hieronder opgesomd de nadere

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

voorstel aan de gemeenteraad

voorstel aan de gemeenteraad voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente sector ERZ afdeling b onw telefoon 0182-588400 voorstelnummer 36 13 april 2004 iz-nummer 2004.02451 steller B.B. Verkerk onderwerp PLAN VAN (BIJZONDERE)

Nadere informatie

Verordening voorzieningen onderwijshuisvesting Helmond 2007 Wetstechnische informatie

Verordening voorzieningen onderwijshuisvesting Helmond 2007 Wetstechnische informatie Verordening voorzieningen onderwijshuisvesting Helmond 2007 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Helmond Officiële naam regeling Verordening voorzieningen onderwijshuisvesting

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR603986_1

CVDR. Nr. CVDR603986_1 CVDR Officiële uitgave van Ede. Nr. CVDR0_ 0 november 0 Beleidsregel bekostiging - gebruik- lokalen voor bewegingsonderwijs (door een school voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs

Nadere informatie

Bijlage III behorende bij de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Oegstgeest 2015

Bijlage III behorende bij de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Oegstgeest 2015 Bijlage III behorende bij de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Oegstgeest 2015 Criteria voor vaststellen capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte Deel A Vaststellen

Nadere informatie