Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbiedingsbrief. Aan de raad."

Transcriptie

1 Agendapunt nr.: Sector: Maatschappelijke Zorg Kerkrade, 28 september Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr.: 11it Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 11Rb054, inzake herhuisvesting ZMLK St. Jan Baptist aan. In de nota van toelichting, nr. 11Tl046, die het ontwerpbesluit vergezelt, zijn de overwegingen en nadere gronden aangegeven waarop het ontwerpbesluit berust. Het college, De secretaris, J.J.M. Som Mr. C.M. Kuikman.

2 Ontwerpbesluit Nr.: 11Rb055. De raad van de gemeente Kerkrade; overwegende, dat gemeenten financieel verantwoordelijk zijn voor adequate huisvesting van de op hun grondgebied gevestigde scholen voor primair en voorgezet (speciaal) onderwijs; dat de Onderwijsstichting Movare de gemeente Kerkrade heeft verzocht om op basis van de voormelde verantwoordelijkheid medewerking te verlenen aan de herhuisvesting van de school voor ZMLK St. Jan Baptist; dat herhuisvesting van de ZMLK St. Jan Baptist nodig is gelet op de slechte staat van onderhoud en de te geringe capaciteit van de bestaande huisvesting van de school; dat de Raad reeds in het Integraal Huisvestings Plan heeft vastgesteld dat het schoolgebouw van de SBO De Cirkel aan de schoolstraat 81 na een aanpassing en uitbreiding moet gaan dienen als schoolgebouw van de ZMLK St. Jan Baptist; dat het schoolbestuur verzoekt ,-- beschikbaar te stellen voor de herhuisvesting van de ZMLK St. Jan Baptist; dat er nog bijkomende kosten aanpassing infrastructuur worden geraamd ter hoogte van ,-- dat in de reserve onderwijshuisvesting reeds rekening is gehouden met de verplichtingen die voortvloeien uit het beschikbaar stellen van een krediet ter hoogte van 2 miljoen; gelezen, de nota van toelichting, nr. 11Tl046, behorende bij dit besluit; het verslag van de raadscommissie Burgers en Samenleving d.d. 4 oktober 2011; gelet op, programma: Jeugd deelprogramma: Onderwijs gemeentelijk/regionaal beleidskader: Verordening voorziening huisvesting onderwijs gemeente Kerkrade 2003 b e s l u i t : I. in te stemmen met de herhuisvesting van de school voor ZMLK St. Jan Baptist door middel van de aanpassing en uitbreiding van het schoolgebouw aan de Schoolstraat 81; II. hiervoor een budget ter beschikking te stellen van ,-- en de jaarlijkse verplichtingen daarvan ten laste van de reserve onderwijshuisvesting te brengen.

3 Aldus vastgesteld door de raad der gemeente Kerkrade in zijn openbare vergadering d.d. 19 oktober De voorzitter van de raad, De griffier, J.J.M. Som. mr.drs. H.J.W. Jacobs- van Dongen.

4 Nota van toelichting Nr: 11Tl046. Kerkrade, 21 september 2011 Onderwerp Herhuisvesting ZMLK St. Jan Baptist Behorend bij ontwerpbesluit nr. 11Rb055. Inleiding Gemeenten zijn financieel verantwoordelijk voor adequate huisvesting van de op hun grondgebied gevestigde scholen voor primair en voorgezet (speciaal) onderwijs. Deze verantwoordelijkheid is vastgelegd in de wetten op het primair en voortgezet onderwijs en de expertisecentra. Nadere uitwerking hiervan dient plaats te vinden in gemeentelijke verordeningen. Ten behoeve van de huisvesting van haar scholen heeft de Gemeente Kerkrade de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs in 2003 vastgesteld. Hierin zijn de huisvestingsvoorzieningen opgenomen waarvoor schoolbesturen een bekostigingsaanvraag bij de Gemeente Kerkrade kunnen indienen. Daarnaast bevat de verordening de criteria waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te kunnen komen voor de gewenste bekostiging. De verordening is gebaseerd op het model van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De met de huisvesting van het onderwijs gepaard gaande kosten komen ten laste van de algemene middelen van de gemeente. Voorzieningen waarvoor een schoolbestuur een beroep kan doen op de Gemeente Kerkrade zijn onder andere nieuwbouw, uitbreiding, ingebruikname bestaand gebouw, aanpassingen en onderhoud. Voor de bekostiging van deze voorzieningen wordt een onderscheid gemaakt tussen voorzieningen waarvoor genormeerde vergoedingsbedragen worden gehanteerd en voorzieningen waarvan de feitelijke kosten worden vergoed. De Onderwijsstichting Movare heeft ons verzocht om op basis van de voormelde verantwoordelijkheid medewerking te verlenen aan de herhuisvesting van de school voor ZMLK St. Jan Baptist. Desbetreffende voorziening staat reeds enkele jaren in de gemeentelijke begroting vermeld.thans stellen wij u voor in te stemmen met de daadwerkelijke realisatie en de daarvoor benodigde financiële middelen ter beschikking te stellen. Doelstelling Realisatie van de (ver-)bouw van het schoolgebouw De Cirkel aan de schoolstraat 81 ten behoeve van de ZMLK St. Jan Baptist. Adviesorganen/inspraak Het plan tot (ver-)bouw van De Cirkel is in nauw overleg met Onderwijsstichting Movare tot stand gekomen. Motivering van het besluit (afwegingen) Voorgeschiedenis In de vergadering van 31 januari 2007 heeft uw Raad ingestemd met het Integraal Huisvestingsplan primair en speciaal onderwijs Gemeente Kerkrade (IHP). Reeds in dit IHP werd vastgesteld, dat herhuisvesting van de ZMLK St. Jan Baptist nodig is gelet op de slechte staat van onderhoud en de te geringe capaciteit van de bestaande huisvesting van de school. In het kader van de vaststelling van dit IHP werd tevens al een keuze gemaakt ten aanzien van de wijze waarop in deze herhuisvesting zou worden

5 voorzien. Het toenmalige schoolgebouw van de SBO De Cirkel aan de schoolstraat 81 zou in de nabije toekomst na een aanpassing en uitbreiding moeten gaan dienen als schoolgebouw van de ZMLK St. Jan Baptist. Uiteraard bestond de eerste stap van dit plan uit de realisatie van nieuwe huisvesting van de SBO De Cirkel (inmiddels Arcadia genaamd) zodat het schoolgebouw aan de Schoolstraat ter beschikking van de ZMLK St. Jan Baptist kwam. Alvorens werd gestart met de daadwerkelijke planontwikkeling voor de herhuisvesting van de ZMLK St. Jan Baptist, heeft de Onderwijsstichting Movare zich georiënteerd op een mogelijke samenwerking met de school voor ZMLK Catharina in Heerlen van de Onderwijsstichting INNOVO. Toen duidelijk werd dat deze samenwerking geen doorgang zou vinden, werd het overleg tussen Gemeente Kerkrade en de Onderwijsstichting Movare gestart over de uitvoering van het huisvestingsplan. Juni 2009 bereikten wij overeenstemming met het schoolbestuur over het voor het bouwplan benodigd budget ( 2 miljoen). Daarbij werd rekening gehouden met de inmiddels voor het voortgezet speciaal onderwijs doorgevoerde groepsgrootteverkleining van 12 naar 7 leerlingen en de specifieke eisen die in acht moeten worden genomen voor het onderwijs aan autistische kinderen (het onderwijs waarin de ZMLK St. Jan Baptist zich heeft gespecialiseerd). Desbetreffend budget werd vervolgens in het financieel overzicht reserve onderwijshuisvesting verwerkt en middels vaststelling van de najaarsnota 2009 door uw raad beschikbaar gesteld. Omstandigheden Op 24 augustus jl. hebben wij de definitieve onderbouwing en kostenraming van het bouwplan van de Onderwijsstichting Movare ontvangen. Hieruit blijkt dat zich gedurende de periode juni 2009-augustus 2011 diverse ontwikkelingen hebben voorgedaan die ertoe hebben geleid, dat het oorspronkelijk geraamd budget van 2 miljoen diende te worden herberekend en de voorbereidingen vertraging opliepen. Het betreft de volgende ontwikkelingen: 1. Toename aantal leerlingen 2. Prijspeil 3. Inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO) Ad 1 Toename aantal leerlingen. Het leerlingenaantal van de Jan Baptist kent een stijgende tendens: : 69 ll : 104 ll : 114 ll : 121 ll : 130 ll Voor de komende jaren worden op basis van de huidige ingeschreven leerlingen en een gemiddelde instroom van 14 leerlingen de volgende leerlingenaantallen verwacht: : 146 ll : 160 ll. Bij de in juni 2009 gemaakte raming werd uitgegaan van benodigde ruimte voor 14 groepen leerlingen. Op basis van het huidig daadwerkelijk aantal leerlingen en rekening houdend met de verwachtingen voor de komende jaren is de ruimtebehoefte minimaal 16 en maximaal 18 groepen. Hierbij wordt er rekening mee gehouden, dat het leerlingenaantal zich na 2015 stabiliseert.

6 Ad 2 Prijspeil De raming 2009 was gebaseerd op het prijspeil Uiteraard dient nu rekening te worden gehouden met het huidig prijspeil. Ad 3 WABO Als gevolg van de inwerkingtreding van de WABO per diende de in gang gezette formele (planologische) procedures te worden gewijzigd. Tevens bleken niet voorziene onderzoeken ter onderbouwing van het bouwplan en de daarvoor te verlenen omgevingsvergunning alsnog nodig te zijn. Beoordeling aanvraag Inhoudelijk Rekening houdend met de eerder genoemde gemeentelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de huisvesting van het onderwijs en de daarvoor geldende criteria moet worden vastgesteld, dat medewerking dient te worden verleend aan de aanvraag van de Onderwijsstichting Movare gericht op bekostiging van de herhuisvesting van de school voor ZMLK Jan Baptist. Gezien de gedateerdheid van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Kerkrade 2003 is bij de beoordeling tevens rekening gehouden met de wijzigingen die de VNG sinds 2003 in haar desbetreffende modelverordening heeft aangebracht. Dit is nodig om voor het ZMLK-onderwijs te kunnen voorzien in adequate huisvesting (bijvoorbeeld de groepsgrootteverkleining en de genormeerde vergoedingen). Ten tijde van de vaststelling van het Integraal Huisvestings Plan voor de Kerkraadse scholen in 2006 is de noodzaak van herhuisvesting reeds geconstateerd. De staat van onderhoud en de te geringe capaciteit van de bestaande huisvesting vorm(d)en daarvoor de aanleiding. De voor de ingebruikname van het bestaand gebouw aan de Schoolstraat 81 benodigde aanpassingen en uitbreidingen zijn voorts voorzieningen welke op basis van de eerder genoemde gemeentelijke verordening in aanmerking komen voor bekostiging door de Gemeente Kerkrade. Verder is de gewenste capaciteit, bestaande uit 14 groeps- en 3 praktijklokalen gerechtvaardigd gelet op de minimale en maximale ruimtebehoefte voor minimaal 16 en maximaal 18 groepen leerlingen. Hiervoor dient het bestaand gebouw (1.102 m2) te worden aangepast en te worden uitgebreid met 8 lokalen. Na deze uitbreiding zal de bruto vloeroppervlakte van de school 1922 m2 bedragen. Ook deze capaciteit voldoet aan de genormeerde ruimtebehoefte wanneer rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheid, dat de lokalen in het gebouw aan de Schoolstraat gesitueerd zijn rond een grote multifunctionele ruimte welke niet als groepsruimte te gebruiken is. Hierdoor zal de bruto vloeroppervlakte circa 100 m2 meer bedragen dan de omvang waarop aanspraak zou kunnen worden gemaakt in geval van volledige nieuwbouw. Verder hebben wij het bouwplan door Bremen Bouwadviseurs b.v. laten beoordelen. De in het plan opgenomen concepten en technieken worden door Bremen Bouwadviseurs b.v. als reëel beoordeeld. Financieel De Onderwijsstichting Movare heeft de totale kosten van het bouwplan begroot op ,-- incl. BTW. Rekening houdend met een aanbestedingsvoordeel van 10% verzoekt het schoolbestuur ,-- beschikbaar te stellen voor de herhuisvesting van de Jan Baptist. Bremen Bouwadviseurs b.v. hebben eveneens de kostenraming beoordeeld. Deze wordt als reëel en marktconform beschouwd.

7 Voor de volledigheid dient wel te worden vermeld, dat voor de uitbreiding moet worden uitgegaan van een normkostenvergoeding. In verband hiermee is nagegaan hoe de voor de uitbreiding geraamde kosten zich verhouden tot de normkostenvergoeding. Vastgesteld is dat de aan de uitbreiding met 820 m2 BVO toe te rekenen kosten nagenoeg overeen komen met de door het schoolbestuur geraamde kosten. Een exact onderscheid tussen kosten aanpassing en uitbreiding is in deze niet te maken omdat het bouwplan als één integraal project wordt uitgevoerd waardoor kosten van bijvoorbeeld terreinvoorzieningen, directie en toezicht op beide onderdelen betrekking hebben. Kosten infrastructuur Daarnaast dient er nog een aantal infrastructurele aanpassingen plaats te vinden. Waaronder de aanleg van een noodzakelijk parkeervoorziening, het omleggen van een hoofdleiding van de WML etc. Op basis van een eerste inschatting wordt hierbij uitgegaan van een bedrag van ,-- Passend onderwijs. Per 1 augustus 2012 treedt de Wet Passend Onderwijs in werking. Scholen krijgen in het nieuwe stelsel een zorgplicht. Dat betekent dat wanneer ouders hun kind op een bepaalde school aanmelden, deze de taak heeft dit kind een zo goed mogelijke plek te bieden. Als de school dit zelf niet kan leveren, heeft de school de taak binnen het samenwerkingsverband, waartoe deze school behoort het kind, een zo goed mogelijke plek op een andere school te bieden. Uiteraard roept dit de vraag op of deze ontwikkeling gevolgen zal hebben voor de schoolpopulatie van de St. Jan Baptist. De Onderwijsstichting Movare heeft ons verzekerd dat de gevolgen van deze zorgplicht voor de St. Jan Baptist nagenoeg nihil zullen zijn. Financiële dekking Zoals al eerder staat vermeld, is in de reserve onderwijshuisvesting reeds rekening gehouden met de verplichtingen die voortvloeien uit het beschikbaar stellen van een krediet ter hoogte van 2 miljoen. Ook het aanvullend benodigd krediet van 1 miljoen kan ten laste van deze reserve worden gebracht.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: Stad Kerkrade, 23 maart 2011. Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr. 11it00170. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing aan een ontwerpbesluit, nr. 11Rb012, betreffende de verklaring van geen

Nadere informatie

Sector: Stad Kerkrade, 22 september Aanbiedingsbrief. aan de raad.

Sector: Stad Kerkrade, 22 september Aanbiedingsbrief. aan de raad. Agendapunt nr.: Sector: Stad Kerkrade, 22 september 2010 Aanbiedingsbrief aan de raad. Nr.: 10it00474 Hierbij bieden wij u aan ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 10Rb039 inzake tarieven

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: Stad Kerkrade, 16 juni 2008 Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr. 08it00246. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 08Rb025 inzake het beschikbaar stellen van de

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: SoZaWe Kerkrade, 30 september 2009 Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr. 09it00308. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 09Rb045 inzake Tijdelijke regels Wet investeren

Nadere informatie

Actualisatie meerjaren onderhoudsplanning basisscholen.

Actualisatie meerjaren onderhoudsplanning basisscholen. Samenvatting: Inleiding: Op 12 mei j.l. heeft de raad ingestemd met de Actualisatie Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP). Het geactualiseerde IHP geeft onder meer richting aan de wens van de schoolbesturen

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: Stad Kerkrade, 18 januari 2006. Aanbiedingsbrief Aan de raad. Nr. 05it00871. Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 05Rb083, inzake toekenning planschadevergoeding

Nadere informatie

Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten

Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten College Onderwerp: V200900092 Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten Samenvatting: Inleiding: Op 6 juni 2008 heeft Stichting Scala

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 24 oktober 2006 Aanleiding

Nadere informatie

Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand ontwerpbesluit

Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand ontwerpbesluit Aan de gemeenteraad Agendapunt Roden, Onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010)

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) College V200900870 Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) Samenvatting: Inleiding: Jaarlijks dient uw college een voorstel betreffende het programma en overzicht

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04..RIO/.OI2 Inboeknummer o4voobssq Beslisdatum BTW So november 2004 Dossiernummer 44g.25I Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

Suzan Smolders / maart 2019

Suzan Smolders / maart 2019 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Suzan Smolders 3457 Suzan.Smolders@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 938837/943149 19 maart 2019 portefeuillehouder Mieke

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV

Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/ Documentnr.: RV Aan de Gemeenteraad Agendapunt : 5.2/290109 Documentnr.: RV08.0389 Roden, 21 januari 2009 Onderwerp Nieuwe Verordening voorzieningen huisvesting Onderwijs gemeente Noordenveld Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII IBR 13 november 2014 onderwerp Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 zaakkenmerk Inleiding Voor u ligt de

Nadere informatie

Gemeente Delft. -"'" t-"'" Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. -' t-' Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel ~...; -"'" t-"'" Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Raadsstuk Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Nummer 2017/585256 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten)

Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten) Registratienr.: BP16.00151 Openbaar Onderwerp Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten) Samenvatting Op 13 juli 2015 heeft het bestuur van de Michaëlschool het bouwplan

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip PU R M E R E'i U~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455773 Datum: 23 november 2018 Domein/ Team: RUID/VSTG Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Nadere informatie

Datum Agendapunt Nummer. 9 november 2010 R11S009. Aanpassingen in de verordeningen voorzieningen huisvesting basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Datum Agendapunt Nummer. 9 november 2010 R11S009. Aanpassingen in de verordeningen voorzieningen huisvesting basisonderwijs en voortgezet onderwijs Datum Agendapunt Nummer 9 november 2010 R11S009 Onderwerp Aanpassingen in de verordeningen voorzieningen huisvesting basisonderwijs en voortgezet onderwijs Voorstel Beoogd effect De tekst van de verordeningen

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel no. R2013.0026 Agendapunt no. Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer Aan de gemeenteraad Het schoolbestuur Stichting Tabijn heeft in

Nadere informatie

Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen.

Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen. Aan de raad AGENDAPUNT 5 Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 Voorstel: het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs 2009 vaststellen. De huisvesting van scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs,

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: Werk en Inkomen Kerkrade, 12 december 2007 Aanbiedingsbrief Aan de raad. 07it00787 Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 07 Rb 045 inzake Verordening Sociale

Nadere informatie

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme

Voorbereidingskrediet 4 lokalen basisschool Olof Palme Samenvatting: Inleiding: Tijdens het OOGO (Op Overeenstemming Gericht Overleg) op 1 september jl. heeft Stichting Scala verzocht om de in het HVO 2003 toegekende gelden voor de vervanging van 4 noodlokalen

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011)

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Collegevoorstel Inleiding Het vaststellen van het Programma Huisvesting Onderwijs is een bevoegdheid van uw college en de gemeenteraad

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van... [datum en eventueel nummer], inzake... [invullen];

gelezen het voorstel van het college van... [datum en eventueel nummer], inzake... [invullen]; Bijlage 1 bij VNG-brief BAOZW/U200902615 VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS ALGEMEEN EN PRIMAIR ONDERWIJS De raad van de gemeente... [naam gemeente]; gelezen

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda Voorstel aan de gemeenteraad directie Directie RO en afdelingen (k000) afdeling telefoon raadsnummer 932510 Cultuur, vrije tijd en vastgoed steller P.C. Schraven onderwerp

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 DOCS.nr. 4331986 Nummer 2013-22 Vragen van de VVD-fractie inzake investering 3.095.000, in huisvestingsplan

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 18 augustus 2009

Gemeente Boxmeer. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 18 augustus 2009 Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet van 337.773,44 ten behoeve van uitbreiding van basisschool St. Jozef te Holthees met 145m2 en van een krediet van 147.637,=

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Voorstel 22 maart 2011 Agendanummer : J.P.M. Heggelman Datum Samenleving raadsvergadering : 7 februari Beleidsontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: Krimpenerwaard College

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0122 Rv. nr: 08.0122 B&W-besluit d.d.: 9-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1217 Naam programma +onderdeel: Programma 7. Jeugd en Onderwijs, beleidsterrein Onderwijshuisvesting. Onderwerp: Het

Nadere informatie

Wijzigen van Bijlage IV (Indexering en normbedragen voor vergoeding) van de Verordening Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs Amsterdam 2016.

Wijzigen van Bijlage IV (Indexering en normbedragen voor vergoeding) van de Verordening Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs Amsterdam 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 172563 4 oktober 2017 Wijzigen van Bijlage IV (Indexering en normbedragen voor vergoeding) van de Verordening Huisvestingsvoorzieningen Onderwijs

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: Bestuursdienst Kerkrade, 15 december 2005 Aanbiedingsbrief Aan de raad. 05it00873 Hierbij bieden wij u op initiatief van het presidium ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 05 Rb

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 165254 Registratiedatum: 18-12-2014 Afdeling: Leefomgeving Agendapunt: 52-15-WV Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Wetswijziging onderwijshuisvesting Besluit: - Akkoord gaan

Nadere informatie

VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2015 EN VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING ONDERWIJS 2015

VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2015 EN VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING ONDERWIJS 2015 BOB 14/021 VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2015 EN VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING ONDERWIJS 2015 Aan de raad, Voorgesteld besluit - vast te stellen de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

Onderwerp Verdeling middelen ten behoeve van het verbeteren van de brandveiligheid van schoolgebouwen (gewijzigd raadsvoorstel)

Onderwerp Verdeling middelen ten behoeve van het verbeteren van de brandveiligheid van schoolgebouwen (gewijzigd raadsvoorstel) Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 25 oktober 2006/ 184/2006 (gewijzigd) Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Verdeling middelen ten behoeve van het verbeteren van de brandveiligheid

Nadere informatie

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013 Collegevoorstel Sector : MO Opsteller : S. Strijk Telefoon : (033) 469 48 17 User-id : STR7 Onderwerp Bouwplan Uitbreiding Amersfoortse Berg Voorstel: 1. Het verslag van afspraken tussen de gemeente Amersfoort

Nadere informatie

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen.

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen. Burgemeester en wethouders hebben op 26 november 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het bouwen van een multifunctionele accommodatie op sportpark De Pol in Gaanderen.

Nadere informatie

besluit: vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Gouda.

besluit: vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Gouda. Besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 615034 59 C onderwerp technische wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Gouda de raad van de gemeente Gouda Gelezen het

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710756 Ag nr. : Datum : 17-02-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710756 Ag nr. : Datum : 17-02-09 0710756 Ag nr. : Datum : 17-02-09 Onderwerp Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel / Procedure op overeenstemming gericht overleg. Voorstel De gewijzigde Verordening voorzieningen

Nadere informatie

a Gemeente ente ij i Bergen op Zoom (t* Ja Nee RVB

a Gemeente ente ij i Bergen op Zoom (t* Ja Nee RVB (t* a Gemeente ente ij i Bergen op Zoom RVB07-0016 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Aanpassing Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Bergen op Zoom

Nadere informatie

Onderwijshuisvesting. Raadsinformatieavond 13 oktober Edgar Blokker Senior projectleider (maatschappelijk vastgoed) Samenleving & Stadsbeheer

Onderwijshuisvesting. Raadsinformatieavond 13 oktober Edgar Blokker Senior projectleider (maatschappelijk vastgoed) Samenleving & Stadsbeheer Onderwijshuisvesting Raadsinformatieavond 13 oktober 2015 Edgar Blokker Senior projectleider (maatschappelijk vastgoed) Samenleving & Stadsbeheer Onderwerpen Schets bestuurlijk kader Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer.

Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot de vaststelling van een aanvullend krediet voor de nieuwbouw Scholengemeenschap Stevensbeek / Metameer. Nummer: 8d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer,

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172

Raadsstuk. Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172 Raadsstuk Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172 1. Inleiding De Internationale Taalklas voor primair onderwijs

Nadere informatie

Notitie. Theo Gudden. Normatieve bekostiging onderwijs versus reële kosten IKC Noord Blz. 1

Notitie. Theo Gudden. Normatieve bekostiging onderwijs versus reële kosten IKC Noord Blz. 1 Notitie Aan: Theo Gudden CC: Van: MPC; Mark Penninkhof Betreft: Normatieve bekostiging onderwijs versus reële kosten IKC Noord Datum: 22-2-2015, laatste wijziging 13-04-2015 Normatieve bekostiging onderwijs

Nadere informatie

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ SP*. 1 o ï T 3 J- O Jf O Q Ö 5 i ic CN» j UI UI < JE 1 vertrouwel WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ gemeente Q SterhOUt j^ NOTA VOOR DE RAAD ~,.,«~...... ^?;.-U

Nadere informatie

Wmo, Jeugd en W&l Samenleving mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts M.J. van Zon

Wmo, Jeugd en W&l Samenleving mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts M.J. van Zon Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein M W s xt c C (I t c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum 407730

Nadere informatie

Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR:

Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR: Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR: Definitief besluit College van Bestuur: 1 TOELATINGSREGLEMENT Het College van Bestuur van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 18 december 2008 Onderwerp: Project 95. Kredietvoorstel ten behoeve van het oplossen van enkele tekortkomingen in de nieuwbouw van het Palet. Verantwoordelijke

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST lb GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Heico van Brakel Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 21-02-2013 TITEL: Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 11-32 Registratienummer raad 616553 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014.

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. 1 Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. In verband met de wetgeving om per 1 januari 2015 de verantwoordelijkheid voor het buitenonderhoud van de schoolgebouwen voor primair onderwijs

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef).

gemeente Eindhoven Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst01698 Dossiernummer 29 oktober 2013 Commissienotitie Betreft discussienotitie over huisvesting islamitische basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad (Spil Kronehoef). 1 Inleiding

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Nee College Financieel Juridisch *Z00EE495836* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\334 Behandelend ambtenaar N. van der Heijden Zaaknummer Z.15-14107 Datum: 13 april

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Raadsvoorstel Zaak : 00483750 Onderwerp Integraal Huisvestingsplan onderwijs 2017-2026 Portefeuillehouder De heer W.A. van Engeland Datum raadsvergadering 20 december 2016 Samenvatting Op 29 september

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Jeugd en onderwijs

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Jeugd en onderwijs RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: DOCPROPERTY onderwerp1 \* MERGEFORMAT (Vaststelling Programma en Overzicht onderwijshuisvesting

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 564260 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Integraal Huisvestingsplan onderwijs 2018 2030 Een toekomstbestendig perspectief voor de scholen in Gooise

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Begrotingswijziging

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Aan de raad.

Aanbiedingsbrief. Aan de raad. Sector: Stad Kerkrade, 18 april 2007 Aanbiedingsbrief Aan de raad. 07it00244 Hierbij bieden wij u ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit. nr. 07 Rb 015 inzake de Eindrapportage project Campus

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/72

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/72 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25-9-2012 Nummer voorstel: 2012/72 Voor raadsvergadering d.d.: 09-10-2012 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 30 oktober 2014 Raadsvergadering : 18 december 2014 Agendapunt : Bijlage(n) : 6 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR16.00017* GR16.00017 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 8 maart 2016 Agendanummer 6 Datum Raad 23 maart 2016 Agendanummer

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 november 2014 Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-088 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs

Nadere informatie

CONCEPT. Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs

CONCEPT. Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs CONCEPT Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2019 Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs Gemeente Tynaarlo Zaaknummer 454503 Maart 2019 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2016.0032105 onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet voor de aanpassing van het voormalig schoolgebouw De Ontdekking ten behoeve van de voorziening 'ingebruikneming'

Nadere informatie

Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs

Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs Voorgesteld besluit Het Integraal Huisvestingsplan

Nadere informatie

Onderwerp: Financiële afwikkeling brandveiligheidsmaatregelen in de schoolgebouwen binnen de gemeente.

Onderwerp: Financiële afwikkeling brandveiligheidsmaatregelen in de schoolgebouwen binnen de gemeente. Vergadering: 14 februari 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595-447745 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Financiële

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 02.003.oor Inboeknummer osvoossbs Beslisdatum B&W 22 maart 2002 Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00A2FAE6FA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/14-00235 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07632 Datum: 19 november 2014 Afdeling

Nadere informatie

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009

Datum Agendapunt Nummer. 22 mei R06S003. Wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Zeewolde 2009 Datum Agendapunt Nummer 8 R06S003 Onderwerp Wijziging van de Verordening Raadsvoorstel Beoogd effect Een actuele en duidelijke verordening leerlingenvervoer. De huidige verordening is in 2009 vastgesteld

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 223649 Binnenmilieu scholen Op voorstel van B&W d.d.: dinsdag 9 februari 200 Datum vergadering: dinsdag 8 mei 200 Portefeuillehouder: Ragetlie,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Uitbreiding ZMLK-school De Linde 1- Notagegevens Notanummer 2017-000236 Datum 20-02-2017 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh

Nadere informatie

Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006

Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006 RAADSVOORSTEL Nr :./MaZa. Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006 Aan de raad, Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs van de Gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009

Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009 College V200901098 Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009 Samenvatting: Inleiding: Op 1 september jl. heeft het college ingestemd met de voorgenomen inhoud van het programma

Nadere informatie

Ti Bergen op Zoom. Gemeente RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Ti Bergen op Zoom. Gemeente RVB Voorlegger Raadsvoorstel Gemeente Ti Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Verordening

Nadere informatie

Bijlage IV bij modelverordening Normbedragen voor vergoeding en indexering onderwijshuisvesting

Bijlage IV bij modelverordening Normbedragen voor vergoeding en indexering onderwijshuisvesting Bijlage IV bij modelverordening Normbedragen voor vergoeding en indexering onderwijshuisvesting Deel A Indexering De normbedragen in deel B worden jaarlijks aangepast in overeenstemming met de onderstaande

Nadere informatie

Realisatie Multifunctionele Combischool Rouveen (MCR)

Realisatie Multifunctionele Combischool Rouveen (MCR) Raadsvergadering: 29 juni 2010 Agendapunt: 12 Kenmerk: Datum voorstel: 25 mei 2010 Portefeuillehouder: Wethouder mr. S. de Jong Informant: De heer A.J. Stolmeijer Onderwerp: Realisatie Multifunctionele

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: De reserve raadhuis

Nadere informatie

Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, 24 oktober 2006

Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, 24 oktober 2006 2006 VOORSTELLEN Nr. 181 (1) Afdeling: Beleid & Projecten Leiderdorp, 24 oktober 2006 Onderwerp: Uitbreiding Willem de Zwijgerschool Aan de raad. Beslispunten 1. In te stemmen met het verhogen van het

Nadere informatie

AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer:

AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer: AGENDAPUNT Onderwerp: voor burgemeester en wethouders Nummer: Conceptbesluit: per Uitbreiding Ten behoeve SO van Ambelt tijdelijke uitbreiding met een Datum 8ste groep vergadering: van De Ambelt 15-06-2010

Nadere informatie

Deel A Indexering De normbedragen in deel B worden jaarlijks aangepast in overeenstemming met de onderstaande systematiek van prijsbijstelling:

Deel A Indexering De normbedragen in deel B worden jaarlijks aangepast in overeenstemming met de onderstaande systematiek van prijsbijstelling: Bijlage IV Normbedragen voor vergoeding en indexering Deel A Indexering De normbedragen in deel B worden jaarlijks aangepast in overeenstemming met de onderstaande systematiek van prijsbijstelling: A.

Nadere informatie

ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012. Raadsvergadering d.d. 24 mei 2012. Voorstel nr.

ADVIESNOTA. Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012. Raadsvergadering d.d. 24 mei 2012. Voorstel nr. OPENBAAR met geheime bijlage(n) Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 438) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte en E.M. Timmers - van Klink 12.02276 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. 10 mei 2012

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *Z00D98722F6* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\313 Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07500 Datum: 17 november

Nadere informatie

Aan de Raad. Status: ter besluitvorming

Aan de Raad. Status: ter besluitvorming No. 433455-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Onderwerp Het beschikbaar stellen van financiële middelen voor het Programma huisvesting onderwijs 2017 Emmeloord, 25 oktober 2016. Advies Raadscommissie Hamerstuk.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Titel Nummer 12/52 Nieuwbouw Noorderschool Datum 4 september 2012 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

D. Meeuwsen raad februari 2010

D. Meeuwsen raad februari 2010 6 D. Meeuwsen 040-2083588 dme@valkenswaard.nl Brede school de Vlaswiek. 10raad00037 25 februari 2010 Nu het integrale plan Taxandria e.o. niet meer wordt gerealiseerd dient u een krediet beschikbaar te

Nadere informatie

Artikel I Bijlage IV behorende bij de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Bilt 2014 komt te luiden:

Artikel I Bijlage IV behorende bij de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Bilt 2014 komt te luiden: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente De Bilt. Nr. 93452 juli 206 Gemeente De Bilt - Bijlage IV Normbedragen voor vergoeding en indexering 206 behorende bij Verordening voorzieningen huisvesting

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Leek 2015

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Leek 2015 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Leek 205 Bijlage IV bij modelverordening Normbedragen voor vergoeding en indexering onderwijshuisvesting (betreft normbedragen voor 205, geïndexeerd

Nadere informatie