Het satellietenhuis is gelagerd in conische rollagers. De voorspanning daarvan wordt ingesteld door middel van stelmoeren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het satellietenhuis is gelagerd in conische rollagers. De voorspanning daarvan wordt ingesteld door middel van stelmoeren."

Transcriptie

1 8 DAFTTcKS DIFFERENTIEEL BESCHRIJVING De nieuwe 1346-achteras heeft een differentieel met enkele reductie. De pignon en het kroonwiel zijn voorzien van hypoidvertanding. De inbouwmaat van de pignon wordt ingesteld met behulp van vulringen. De tandflankspeling tussen kroonwiel en pignon met behulp van stelmoeren. De pignon is gelagerd in twee conische rollagers en een cilindrisch rollager. De lagervoorspanning van de conische rollagers wordt ingesteld met behuf p van afstandringen die tussen de binnenringen van de lagers worden geplaatst. Het satellietenhuis is gelagerd in conische rollagers. De voorspanning daarvan wordt ingesteld door middel van stelmoeren. Een mechanische differentieelblokkering op de achteras is mogelijk.

2 1 \ Differentieel 2. Opvulring 3. Moer 5. Flens 7, Afschermkap 8. Deksef van pignonhuis 9. Keerring 10. Rollager, conisch 12. Pignonhuis 13. Plug 1 4. Huis, differentieel 1 5. Tapbout 16. Sluitring 1 7. Bout 18. Borgpfaat 1 9. Bout 20. Stelmoer 21. Rollager, conisch 22. Satellietenhuis 23. Moer 24. Sluitring 25. Pasbout 26. Drukring 28. Lagerbus 29. Drukring 30. Kruisstuk 32. Getande flensbout 37. Opvulring 38. Borgring 39. Rollager, cilindrisch 42. Rollager, conisch 43. Opvulring 44. Kroonwief + pignon 46. Bout 48. Pen 49. Satelliet 50. Planeetwief 51. Borgring 52. Schakelring 53. Schakelring 54. Schakelklauw 55. Drukveer 56. As 57. Moer 58. Stelschroef 59. Zuiger 60. Afdichtring 61. Pakking 62. Cilinder 63. Pakking 64. Deksel 65. Pakkingring 66. Drukschakelaar 67. Bout 68. Centreerpen Pos.nummers in de tekst verwiizen naar deze figuur.

3 WER KP LAATS I N STR U CTI ES DAFffi STORINGZOEKEN Lawaai in de achterbrug Verkeerde of onvoldoende olie' Lagers ruw of gegroefd. Tandspeling niet juist. Kroonwiel en pignon behoren niet bij elkaar. Kroonwiel en pignon niet goed afgesteld. Tanden van tandwielen versleten of beschadigd. Bouten van satellietenhuis losgelopen of gebroken. Olielekkage Te hoog oliepeil. Olie van verkeerde viscositeit. Oliekeerringen versleten of verkeerd gemonteerd. Pignonas ter plaatse van oliekeerring ruw of beschadigd. Ontluchter verstopt. Befangriik Indien onderdelen van het blokkeermechanisme defekt zijn, moet ook het ditferentieel uit elkaar genomen worden en moeten alle onderdelen en het aslichaam grondig worden gereinigd.

4 UIT. EN INBOUWEN UITBOUWEN Tap de olie van het differentieel en de naven af (zie onderhoud). - Monteer de aftappluggen. Neem de aandrijfas van het differentieel af. - Draai op de plaats van de schakelaar van de differentieelbfokkering de bout voor het instellen hiervan (spec.ger ), zodanig dat de schakelklauw bij het uittrekken van de steekas niet in het differentieel kan vallen. - Verwijder de steekassen. Hang het differentieel in de takel of ondersteun het m.b.v. een verriidbare krik. Verwijder de bouten, waarmee het differentieel aan de as is bevestigd Het differentieel kan nu worden uitgenomen. INBOUWEN - Maak de pasvlakken van het banjohuis en het differentieelhuis grondig schoon; steek de resten van het oude afdichtmiddel m.b.v. een plamuurmes weg en ontvet deze vlakken m.b.v. terpentine. Ontvet ook de bouten. - Het inbouwen geschiedt in omgekeerde volgorde van het uitbouwen. Breng een gelijkmatige, dunne laag afdichtmiddef aan (Dirko, DAF nr of een gelijkwaardig produkt) op het pasvlak van het banjohuis. Let hierbij op dat dit afdichtmiddel ook rond de boutgaten goed afsluit. - Breng het differentieel in het banjohuis en monteer de bouten met Loctite 242 (zie techn. geg.). - Monteer de steekassen en de aandrijfas. Monteer de schakelaar van de differentieelblokkering en de luchtaansluiting. Behandel na het Inbouwen de achteras als volgt - Vuf het differentieel en de naven met de voorgeschreven olie. - Ververs de olie na 2500 km.

5 DAFTrucks WE R KP LAATS I N STR U CTI ES DE. EN MONTAGE DEMONTAGE Algemeen Plaats het ditferentieel op een bok. Satelf ietenhuls Controleer of de lagerkappen zijn gemarkeerd met nummers. Indien dit niet het geval is, moeten de lagerkappen zo worden gemarkeerd, dat ze bij het in elkaar zetten, weer op hun oorspronkelijke plaats kunnen worden aangebracht. Wan neer een m echan ische d itferentieel blokkeri n g gemonteerd is, dient deze eerst venruijderd te worden. Venrvijder daarna de bouten 19, de borgplaten 18, de bouten 17, de sluitringen 16, de lagerkappen, de stelmoeren 20 en de buitenringen van de conische rof lagers 21. Zorg dat de buitenringen en de stelmoeren niet onderf ing kunnen worden venrisseld, bijvoorbeefd door telkens een buitenring, een stelmoer en een lagerkap door middel van een draad aan elkaar te binden. Neem het sateflietenhuis met het kroonwiel uit het ditferentieelhuis. Verwijder het conisch rollag er 21 van de satellietenhelft.

6 Controleer of de satef f ietenhuishelften ztin gemarkeerd rnet nummers. Indien dit niet het geval is, moeten merktekens worden aangebracht, zodanig dat de satellietenhuishelften bij het in elkaar zetten weer in dezelfde stand aan elkaar kunnen worden bevestigd. Venarijder nu de moeren 23 en de sluitringen 24. Verwijder de bouten 25. Leg het satellietenhuis horizontaal en neem de satellietenheltten van elkaar. Venruijder de drukring 26 en het planeetwiel 50. Verwijder het kruisstuk 30 met de satellieten 49, de drukringen 29 en de lagerbussen Verwijder het pfaneetwiel 50 en de drukring 26.

7 DAFTTUdts WERKPTMTSINSTRUCTIES Verwijder zonodig met behulp van een pers of een trekker het conische rollager 21 van de satel I ieten h u isheltt. Vennrijder de flensbouten 32. Tik zonodig het kroonwiel met behulp van een slagkoper van de satef lietenhuishelft.

8 Pignonhuis Let op Het pignonhuis kan alleen van het differentieelhuis worden genomen, wanneer het satellietenhuis met het kroonwiel is uitgebouwd. Wel kunnen de aandrijfflens 5 en het deksel 8 worden verwijderd om de oliekeering 9 te vernieuwen. Verwijder de bouten 15 en neem het complete pignonhuis los van het differentieelhuis. Houd de vulringen 37 (zie de pijlen) bijeen. Span de aandrijfflens 5 in. Verwijder de aandrijfflens 5 en de afschermkap 7. Draai de bouten 46 los. Neem het deksel I van het pignonhuis 12. Verwijder de oliekeerring 9 uit het deksel. Pers de pignon uit het pignonhuis 12. Houd de afstandringen 2 en 43 bij elkaar. Neem het conisch rollager '10 uit het pignonhuis.

9 WERKPTMTSINSTRUCTIES Trek zonodig het conisch rollager 42 van de pignon. Venrijder de borgveer 38. Trek het rolfager 39 van de pignon. Tik zonodig de buitenringen van de conische rollagers 10 en 42 uit het pignonhuis. t=li tl-al-l icr (rt\\r \y /, ()

10 INSPECTEREN Reinig alle onderdelen grondig. - Maak alle pasvlakken vrij van roest, bramen en andere beschadigingen. Controleer de lagers op putjes en andere beschadigingen. - Controleer de tandwielen op slijtage en beschadigingen. Controfeer het satellietenhuis op putjes, beschadigingen en slijtage van de drukvlakken. - Controfeer de drukringen en het kruisstuk op beschadigingen, slijtage en haarscheuren. - Controleer satelliet- en planeetwielen op slijtage en beschadigingen, ook van de spievertanding. Controleer of het kruisstuk ruimte heeft in de satel I ietenh uisbori ng. Controleer de steekassen op beschadiging van de spievertanding. Controleer de aandrijfflens op slijtage en beschadiging van de omtrek waarop de oliekeerring afdicht, het uiteinde dat tegen het rollager drukt en de flens zelí. Controleer de lagers van de satellietwielen. Moeten deze worden vervangen dan moet dit gebeuren met spec. gereedschap

11 WE R KP LAATS I N STR U CTI ES DIAFffi MONTAGE Algemeen - Reinig nieuwe onderdelen grondig. Schuur uit de binnenomtrek van een nieuw kroonwiel de fosfateerlaag weg. - Kroonwiel en pignon kunnen slechts als set worden vervangen. Controleer dus van een nieuwe set altijd of de setnummers geliik zijn. Pignonhuis Pers het conische rollager 42 op de pignon. Eventueel kan het conische rollager tot 85"C worden verwarmd, alvorens het aan te brengen. Breng het rollager 39 aan op de pignon en breng de borgveer 38 aan. 11

12 Breng het pignonhuis 12 aan op de pignon en breng de afstandringen 43 en 2 aan. Pers het conische rollager 10 op de as van de pignon. Pers met een druk van 15 ton de binnenring van het conische rollager 10 tegen de afstandringen. Wind een koord om het pignonhuis zoals op de afbeelding is aangegeven. Trek door middel van een unster aan het koord en lees de kracht af, die benodigd is om het pignonhuis met een constante snelheid rond te draaien. Indien de conische rollagers zijn vernieuwd, moet deze kracht N bedragen, hetgeen overeenkomt met een moment van 1,1-3,0 Nm. Indien de oude conische rollagers zijn gemonteerd moet worden gezorgd dat er juist geen speling is, maar ook geen voorspanning. Corrigeer zonodig de voorspanning, door afstandringen te monteren met een andere dikte. Breng de aandrijfflens 5 en de moer 3 aan op de pignon. Klem de aandrijtflens in en haal de moer aan met het juiste aanhaalmoment (zie techn. geg.). - Controleer met behulp van een unster de lagervoorspanning, zoals beschreven. Het deksel 8 is nog steeds niet gemonteerd. Het draaimoment, benodigd om het pignonhuis rond te draaien moet 1,1-3,0 Nm bedragen, indien de conische rolfagers zijn vernieuwd. Dit betekent, dat op de unster een kracht moet worden afgelezen van N. - Indien de oude conische rollagers ziin gemonteerd, moeten dezejuist geen speling hebben, maar ook geen voorspanning, Verwijder de moer en de aandrijfflens weer. 12

13 WERKPLMTSINSTRUCTIES InFTrtfdc Breng de oliekeerring 9 aan in het deksels en breng, r \../\ \ achter de afdichtlip siliconenvet, bilvoorbeeld "West 1", aan. Breng Dirko D aan op het afdichtvlak van het pignonhuis. Monteer het deksel I en bevestig het door middel van de bouten 46. Haal de bouten aan met het juiste aanhaalmoment (zie techn.geg.). Breng de aandrijfflens 5 met de spatplaatt aan op de as van de pignon. Breng de flensmoer 3 aan met Loctite 242. Span de aandrijtflens in en haal de flensmoer aan met het juiste aanhaalmoment (zie techn. geg.). '5!IF]J Breng het pignonhuis aan op het differentieelhuis. Let hierbij op de oliekanalen (zie de pijlen). Indien de oude pignon is ingebouwd moet de dikte van het pakket vulringen 37 gelijk ziin, aan de dikte van het pakket vulringen dat bij het uit elkaar nemen werd aangetrotfen. Indien een nieuwe pignon is ingebouwd, moet de dikte van het pakket vulringen worden gecorrigeerd naar gelang de inbouwmaat. Zet in het laatste geval het pignonhuis vast met 3 bouten 15 (aanhaalmoment zie techn. 9e9.). Om te zorgen, dat het draagbeeld van de pignon en het kroonwiel goed is, moet de pignon op een bepaalde afstand van de hartlijn van het kroonwief worden gemonteerd. Deze afstand, de "inbouwmaat" is voor elke pignon anders. De afwijking van de nominale maat is op de pignon geschreven. 13

14 De inbouwmaat wordt gemeten met behulp van het instelgereedschap Bij het meten moet erop worden gelet, dat alle meetvfakken en pasvlakken vrij zijn van vuil, bramen, en beschadigingen. Bevestig een meetklok in de meetklokhouder. Bevestig de meetklokhouder aan het meetiuk. In de juiste positie is zowel op het meetjuk als op de meetklokhouder " " leesb aar. Breng de lagerschijven waarop " 1 346" staat aan aan het meetjuk. Neem het kaliberblok waarop " 1346" staat Zorg dat de lange meetstift en lange centreerstift gemonteerd zijn. Duw het kaliberblok tegen de onderzijde van de meetklokhouder. Stel, terwijl het kaliberbfok tegen de onderzijde van de meetkfokhouder wordt gehouden, de meetklok in op r t0t t. Let op de stand van de kleine wijzer Plaats het meetjuk met de lagerschijven, in de lagerboringen van het differentieelhuis en met de centreerstift van de meetklokhouder in de center van de pignon. Lees nu de meetklok af. Let op de kleine wijzer Let op Door de positie van de meetklok en de meetstift, geeft de meetklok een hogere waarde aan naarmate de pignon dichter bij het kroonwiel komt en dus de inbouwmaat kleiner wordt. Wanneer U bijvoorbeeld op de meetklok + 0,30 afleest, is de inbouwmaat - 0,30. U kunt dit het gemakkelijkst zien, wanneer U, terwijl de meetstift op de pignon rust, de stift omhoog beweegt. U kunt dan zien in welke richting de pignon moet worden verplaatst om de vereiste inbouwmaat te bereiken. Corrigeer de inbouwmaat van de pignon door de dikte van het pakket vulringen (16) te veranderen. Voorbeeld 1 De meetklok is op "0" ingesteld met de kleine wijzer op "5". Op de pignon staat " + 0,30". Wanneer de dikte van het pakket vulringen (16) juist is, lezen we nu op de meetkiok " A,70' ' af met de kleine wijzer tussen "4 en 5". Voorbeeld 2 We hebben de meetklok op "0" ingesteld met de kleine wijzer op "5". Op de pignon staat " - 0,20". 14

15 WER KPLAATS I NSTR UCTI ES DAFTrudts Wanneer de dikte van het pakket (16) juist is, lezen we nu op de meetklok "0,20" af met de kleine wijzer tussen "5 gn 6". Breng nadat de inbouwmaat is ingesteld alle bouten 15 aan met het juiste aanhaalmoment (zie techn. geg.) voorzien van Loctite 242. Satellietenhuis Pers het conische rollager 21 op de satellietenhuishelft. Eventueel kan dit rollager worden verwarmd tot 85oC. Pers het andere conische rollager 21 op de andere satellietenhuishelft. Eventueel kan ook dit rollager worden verwarmd tot 950c. Verhit het kroonwiel tot ca. 95oC. Breng de satellietenhuishelft aan in het kroonwiel en monteer de flensbouten 32 kruislings met het juiste aanhaalmoment (zie techn. geg.). 15

16 Breng op het planeetwiel 50 en de drukring 26 molybdeendisulfidevet aan. Breng de drukring en het planeetwiel aan in de satel I ieten h u ishelft. Van een gebruikte drukring moet de zijde met de scherpste randen naar het planeetwiel zijn gericht. Moeten de lagerbussen in de satellietwielen vervangen worden, pers deze dan uit m.b.v. een hydraulische pers. Breng met dezelfde hydraulische pers een nieuwe lagerbus aan in het satellietwiel. Hierna wordt de binnendiameter van de lagerbus op de juiste maat gebracht met een speciale ruimer (zie spec. gereedschap). Breng molybdeendisulfidevet aan op het kruisstuk 30, de satellieten 49 en de drukringen 29 en breng deze onderdelen aan in de satellietenhuishelft. Breng op het planeetwiel 50 en de drukring 26 molybdeendisulfidevet aan en breng deze onderdelen aan op hun plaats. Van een gebruikte drukring moet de zijde met de scherpste randen naar het planeetwiel zijn gericht. 16

17 DAFTrucks WE R KP LAATS I N STR UCTI ES Breng de satellietenhuishelft aan. Let daarbij op de merktekens. Breng de bouten 25 aan. Zonodig kunnen de bouten 25 met behulp van een zachte drijver op hun plaats worden getikt. Monteer de sluitringen 24 en de moeren 23 met Loctite 242. Haal de moeren aan met het juiste aanhaalmoment (zie techn. geg.). Controleer of de planeetwielen en de satellieten draaien. Breng het satellietenhuis aan in het differentieelhuis. Breng de buitenring van de conische rollagers 21, de stelmoeren 2A, de lagerkappen en de bouten 17 met de sluitringen 16 aan. Eerst alles aan de ene zijde, dan aan de andere. Haal de bouten 17 nog niet aan. Tandf lankenspeling Om een goed draagbeeld te verkrijgen is niet alleen de inbouwmaat van de plgnon van belang, maar ook de tandflankenspeling tussen de pignon en het kroonwiel. De juiste tandflankenspeling is gegeven bij "Techn. 9e9.". Breng een meetklok met een houder aan op het differentieelhuis en plaats de meetstift op een tand van het kroonwiel. De meetstift moet op de bolle zijde van de tand rusten, dicht bij de buitenomtrek van het kroonwiel. Draai de stelmoer 20 aan de kroonwielzijde zo, dat er een goed voelbare tandflankenspeling is, en draai dan de stelmoer 20 aan de andere zijde geheel aan. Draai de stelmoer 20 aan de kroonwielzijde met de hand aan tot U weerstand voelt. Draai de andere stelmoer nu verder tot de borgplaat 18 zou kunnen worden aangebracht en draai dan de stelmoer nog een tand verder. De voorspanning van de conische rollagers 21 is nu ingesteld en mag niet meer worden gewijzigd. Controleer nu de tandflankenspeling door de aandrijfflens tegen te houden en het kroonwiel te verdraaien. Corrigeer de tandflankenspeling door telkens een stelmoer een aantal tanden losser te draaien en daarna de andere stelmoer hetzelfde aantal tanden vaster. 17

18 Haal de bouten 17 aan met het juiste aanhaalmoment (zie "techn. geg."). Breng de borgplaten 18 en de bouten 19 aan. Haaf deze flensbouten aan met het juiste aanhaalmoment (zie techn. geg.). Breng de borgring 51 en de schakelring 52 aan. ZICHTBAAR MAKEN VAN HET DRAAGBEELD Om het draagbeeld zichtbaar te maken moet het kroonwiel voor ongeveer een kwart deel van de omtrek worden ingesmeerd met bijvoorbeeld oker. Dit is een gekleurde stof die oplost in olie. Deze oplosbaarheid in olie is noodzakelijk om te voorkomen dat deze stof later schade brengt aan het differentieel, wanneer dit is gemonteerd in het aslichaam. Andere middelen kunnen ook worden gebruikt, mits ze opfosbaar zijn in olie en geen korrels of schilfers achterlaten. Het kroonwiel moet nu worden afgeremd door bijvoorbeeld een met teflon beklede ijzeren staaf, die in het differentieel wordt gestoken en waarmee het satellietenh uis wordt vastgeklemd. Draai nu met behulp van een zwengel op de aandrijtflens het pignon rond. Laat op deze manier het kroonwiel enige omwentelingen vooruit en enige omwentelingen achteruit maken. Op het ingesmeerde gedeelte van het kroonwiel is nu het draagbeeld zichtbaar geworden. 18

19 D)AFTfucKs WERKPLAATS I N STR UCTI ES Acceptabel draagbeeld Het zal niet altijd mogelijk zijn het ideale draagbeeld te creèren. Het moet echter wel zo nauwkeurig mogeliik worden afgestefd. Er moet op de vofgende punten worden gelet: - Probeer het draagbeeld van de vooruitzijde en van de achteruitzijde op dezelfde straal van het kroonwiel te krijgen. De draagbeelden van de vooruit en de achteruit liggen dan op hetzelfde deel van de tand. Probeer tevens de draagbeelden midden op de tandflanken te brengen, dus midden tussen de top en de voet van de tand. Bekijk de draagbeelden op verschillende plaatsen op het kroonwiel (minstens 4 plaatsen op de omtrek van het kroonwiel). Wanneer er verschil in de ligging van de draagbeelden is, controleer dan of het kroonwiel goed aanligt tegen het satellietenhuis. (Let op bramen, spaanders e.d.). Als dit alles is gecontroleerd en goed bevonden, stel het pignon/kroonwiel dan af op het "gemiddelde draagbeeld". - De draagbeelden op zowel de vooruitflank als de achteruitflank mogen nergens van de tandflanken aflopen en ook niet te diep op de tanden f iggen. Stel bij het voorgaande in ieder geval het draagbeeld van de vooruitzijde zo goed mogelijk af. Afstellen diff erentieelbf okkering De differentieelblokkering moet zo afgesteld worden dat de klauwen van schakelmof en schuifmof volledig ingrijpen. Bovendien mag de schakelvork niet blijven slepen tegen de rand van de groef in de schakelmof. Breng de schakelas met de schakelvork en de schakelmof aan in het differentieelhuis. Let erop dat de schakelvork met de afgeschuinde kant tegen de borst van de as ligt. Monteer de drukveer nog niet. Draai de stelbout op de schakelas zover uit, dat bij volledig ingrijpen van de klauwen, de stelbout ca, 0,1 mm onder het pasvlak van de blokkeringscili nder bl ijtt. De schakelvorkzal nu altijd vrij kunnen draaien in de groef van de schakelmof. I /l Breng de drukveer aan tussen differentieefhuis en schakelvork. 19

20 Breng de afdichtring aan op de zuiger van de differentieelblokkering en olie de zuiger licht in. Breng de zuiger aan in de cilinder en monteer de cilinder samen met de deksel en de twee papieren pakkingen op het differentieelhuis. Let op: de juiste pakking op het iuiste deelvlak! Let ook op de stand van de luchtaansluiting. De lip van de luchtaansluiting moet wijzen naar de onderkant van het differentieel in de richting van de aandrijfflens. Zet de 3 bouten vast met het voorgeschreven aanhaalmoment (zie techn. gegevens). Monteer de schakelmof 53 m.b.v. de afstelbout (zie spec. ger.) zodanig dat deze volledig ingrijpt in schakelring

D)AFTrucks 2699 SS NAAFREDUCTIE DE. EN MONTAGE

D)AFTrucks 2699 SS NAAFREDUCTIE DE. EN MONTAGE I W E R KPLAATS I N STRUCTI ES D)AFTrucks 2699 SS NAAFREDUCTIE DE. EN MONTAGE DEMONTAGE Verwijder de wielen en de remtrommel, Tap de olie af. Verwijder deksel (14) door de bouten te verwijderen. Neem O-ring

Nadere informatie

7 DAFTrucks. DEMONTAGE EN MONTAGb EN 7674 STUURPOMP TYPE 7673 DEMONTAGE EN MONTAGE. het tandwiel fos; zorg hierbii het tandwiel niet worden

7 DAFTrucks. DEMONTAGE EN MONTAGb EN 7674 STUURPOMP TYPE 7673 DEMONTAGE EN MONTAGE. het tandwiel fos; zorg hierbii het tandwiel niet worden 7 DAFTrucks W E R KPLAATS N STR U KT ES STUURPOMP TYPE 7673 DEMONTAGE EN MONTAGb Opmerking Demontage en montage van de stuurpomp heett alfeen zin als er een testmogelijkheid beschikbaar is. Zowel de druk

Nadere informatie

*r -- 7 DAFTiucks STUURHUIS TYPE 8065 HAAKSE OVERBRENGING

*r -- 7 DAFTiucks STUURHUIS TYPE 8065 HAAKSE OVERBRENGING 7 DAFTiucks STUURHUS TYPE 8065 W ER K PLAATS N STR U KT ES HAAKSE OVERBRENGNG HAAKSE OVERBRENGNG 36. StofXaP 37. Ontluchtingsnippel 79. O-ring 80. Tussenflens 83. O'ring 84. Kogellager 85. Tandwiel 86.

Nadere informatie

DAFTtucks DEMONTAGE EN MONTAGE WIELNAVEN. Verwijder afdekplaat 3 en, indien noodzakelijk, pakking 4 (Fig.2l. Fig. 2 DEMONTAGE

DAFTtucks DEMONTAGE EN MONTAGE WIELNAVEN. Verwijder afdekplaat 3 en, indien noodzakelijk, pakking 4 (Fig.2l. Fig. 2 DEMONTAGE 7 DAFTtucks W ER KPLAATS I N STRU KTI ES WIELNAVEN (N 1 40-142 f usee zonder 1. Bout 2. Veerring 3. Afdekplaat 4. Pakking 5. Borgmoer 6. Borgplaat 7. Borgring 8. Drukring 9. Buitenste wiellager 14. Naaf

Nadere informatie

enkele reductie ACHTERASSEN 1329 r 1635 r 2255* * Het type 2255 heeft een zwaarder uitgevoerd INHOUD Uit elkaar nemen van hef pignonhuis...

enkele reductie ACHTERASSEN 1329 r 1635 r 2255* * Het type 2255 heeft een zwaarder uitgevoerd INHOUD Uit elkaar nemen van hef pignonhuis... Wcrkp I aats i nstru cti es VD ACHTERASSEN 1329 r 1635 r 2255* enkele reductie INHOUD B la dz. Tech nische gegevens.2 Onderhoud 3 Monfage overzicht 4 Uit elkaar nemen van hef differentieef.. 5 Uit elkaar

Nadere informatie

[-:--.-J. Fig. r. -17a -16. Vooraslichaam Vulring Drukf ager Bout Veerring Beschermkap Pakking Kroonmoer Lagerbus Fusee

[-:--.-J. Fig. r. -17a -16. Vooraslichaam Vulring Drukf ager Bout Veerring Beschermkap Pakking Kroonmoer Lagerbus Fusee [-:--.-J 21-17a 17b 18-16 27 I I Vooraslichaam Vulring Drukf ager Bout Veerring Beschermkap Pakking Kroonmoer Lagerbus Fusee Fig. r 1 1. Lager 12. Fuseepen 13. Smeernippel 14. Spoorstangarm 15. Smeernippel

Nadere informatie

7 DAFTrucks sruurhuts

7 DAFTrucks sruurhuts 7 DAFTrucks sruurhuts 9065.9066 U/E R KPLAATS I N STRU KTI ES Het overdrukventiel heeft tot taak om de maximum oliedruk in het systeem te beperken om te voorkomen dat bepaalde onderdelen in het systeem

Nadere informatie

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56)

Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) 11 31 001 Nokkenas vervangen (M52TU / M54 / M56) Benodigd speciaal gereedschap: 00 9 250 11 2 300 11 3 240 11 3 244 11 3 250 11 3 260 11 3 292 11 4 220 11 6 150 11 6 180 (zo nodig inlaat- of uitlaatzijde)

Nadere informatie

7 Versnellingsbak/differentieel

7 Versnellingsbak/differentieel 7 Versnellingsbak/differentieel 7.1 Versnellingsbak uit- en inbouwen - Bouw het motor-versnellingsbakaggregaat uit (zie 2.1). - Scheid de twee delen door de bouten van hetkoppelingshuisteverwijderen. -

Nadere informatie

PSA MA-transmissie. INA GearBOX

PSA MA-transmissie. INA GearBOX LuK Reparatiehandleiding Tractor Clutches PSA MA-transmissie INA GearBOX Reparatiehandleiding PSA-MA-transmissie Tap de transmissieolie af (pijl). Demonteer de transmissie uit het voertuig overeenkomstig

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de distributie. VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN DE STOTERBUSSEN UITBOUWEN. 1. Tap de radiateur af, verwijder vervolgens de motorkap en laat het cilinderblok leeglopen via de aftapplug (1). Om het koelsysteem volledig af te tappen, moet

Nadere informatie

F DAFTrucks 3;oo'1 ALGEMEEN VERSNELLINGSBAK S 5.35/,2. S-uitvoering 500 Nm. B-uitvoering 380 Nm TECHNISCHE GEGEVENS

F DAFTrucks 3;oo'1 ALGEMEEN VERSNELLINGSBAK S 5.35/,2. S-uitvoering 500 Nm. B-uitvoering 380 Nm TECHNISCHE GEGEVENS F1 300 11500 DAFTrucks 3;oo'1 WE R KP LAATS I N STR UCTI ES VERSN ELLI NGSBAK S 5.3512 ALGEMEEN VERSNELLINGSBAK S 5.35/,2 TECHNISCHE GEGEVENS Overbrengingsverhoudingen B-uitvoering DF motor Vooru'it: 7,65:1;

Nadere informatie

i''l * ll :lil DRAAGBEELDEN PIGNON I KROONWIEL - Hypold-overbrenging - Kegel-overbrenging PIGNON'KROONWIEL DRAAGBEELDEN Fig 2 , '(-J L-/

i''l * ll :lil DRAAGBEELDEN PIGNON I KROONWIEL - Hypold-overbrenging - Kegel-overbrenging PIGNON'KROONWIEL DRAAGBEELDEN Fig 2 , '(-J L-/ PGNON'KROONWEL ERKPLAATSNSTRUCTES PGNON KROONWEL ALGEMEEN Het pignon en het kroonwiel hebben tot taak om het vermog o, dat in de langsrichting van het voertuig wordt toegeyoerd aan de achteras(sen) en

Nadere informatie

REVISI E VAN EEN VERSNELLINGSBAK. 1. PI aats de versnel I ingsbak op de montagesteun. 2. Verwijder: 3. Merk de stand van het differentieellagerdeksel

REVISI E VAN EEN VERSNELLINGSBAK. 1. PI aats de versnel I ingsbak op de montagesteun. 2. Verwijder: 3. Merk de stand van het differentieellagerdeksel HANDELING Nr. H78.330-3: Revisie van een versnellingsbak. 1 REVISI E VAN EEN VERSNELLINGSBAK DEMON TAGE 1. PI aats de versnel I ingsbak op de montagesteun MR. 3053-30. 1 2 3 2. Verwijder: -het bovendeksel

Nadere informatie

Reparatiehandleiding VW 02T-transmissie. INA GearBOX

Reparatiehandleiding VW 02T-transmissie. INA GearBOX Reparatiehandleiding VW 02T-transmissie INA GearBOX Colored bar (in Product Brand color) Speciaal gereedschap Drukstuk: Om het dubbele groefkogellager uit de behuizing te drukken. Artikelnummer: 400 0428

Nadere informatie

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel

1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel HANDELING Nr H78.413-1: Werkzaamheden aan de voorwiellagerhuizen 1 'VERVANGING VAN EEN WIELLAGER UITBOUWEN. 1. Verwijder de wielnaaf /remtrommel Zie hand. H78.451-1. 2. Demontage van de wielnaaf/remtrommel

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de voorremmen. VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL HANDELING Nr. H78.451-1: Werkzaamheden aan de voorremmen. 1 VERVANGING VAN EEN REMTROMMEL NB: Met ingang van februari 1967, zijn de remtrommels van een ander materiaal gemaakt. Het is noodzakelijk om twee

Nadere informatie

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR

VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR HANDELING Nr. H78.433-1a: Vervanging van een torsiestaaf voor. 1 VERVANGING VAN EEN TORSIESTAAF VOOR ZEER BELANGRIJK: Gezien de nogal grote kracht die met behulp van een hefboom moet worden uitgeoefend

Nadere informatie

1 of 4 20/01/ :42

1 of 4 20/01/ :42 1 of 4 20/01/2013 20:42 Uitgegeven: 16-nov-2012 Voorwielophanging - Voorwiellager en wielnaaf Auto's gebouwd vanaf 01/1999 Verwijderen en aanbrengen Verwijderen 1. Krik de voorkant van het voertuig op.

Nadere informatie

È:r' 7 DAFTrucks UIT. EN INBOUWEN >>Y.1. STUURWIEL EN STUURKOLOM (West-Af rika uitvoering)

È:r' 7 DAFTrucks UIT. EN INBOUWEN >>Y.1. STUURWIEL EN STUURKOLOM (West-Af rika uitvoering) 7 DAFTrucks W E R KPLAATS I N STRU KTI ES STUURWIEL EN STUURKOLOM (West-Af rika uitvoering) UIT. EN INBOUWEN UIT. EN INBOUWEN UITBOUWEN Het is mogelijk om de stuurkolom compleet met de stuuras uit te bouwen.

Nadere informatie

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82)

Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Revisie stuurbekrachtings pomp (63-82) Dutch Corvette Supplies Het reviseren van de pomp is, met behulp van het goede gereedschap eventueel zelf te doen. De hieronder beschreven revisie heeft betrekking

Nadere informatie

(zie afbeelding 3) 39-49 Nm (65 mm) 39-49 Nm (57 mm) (zie afbeelding 3) 39-49 Nm (60 mm) 29-39 Nm (11 mm)

(zie afbeelding 3) 39-49 Nm (65 mm) 39-49 Nm (57 mm) (zie afbeelding 3) 39-49 Nm (60 mm) 29-39 Nm (11 mm) 1 Montagehandleiding versnellingsbak demontage en montage Standaard NISSAN; TERRANO II (R20); 2.7 TDi 4WD Aanwijzing(en) De motor is in de lengterichting gemonteerd met aangeflenste overbrenging en daarmee

Nadere informatie

3 DAFTruds S 6-36 ( + GV 36)

3 DAFTruds S 6-36 ( + GV 36) 3 DAFTruds S 6-36 ( + GV 36) WER KPLAATSI N STRUCTI ES VERSNELLINGSBAK, zf-s o-go (+ GV 96) VERSNELLINGSBAK, ZF.S 6,36 Uitvoering Max. ingaand draaimoment Nm* Standaard overbreng i ngsverhoud i ngen 1

Nadere informatie

DEMONTAGE MR

DEMONTAGE MR HANDELING Nr. H78-330-3 a: Revisie van een versnellingsbak. 1 REVISIE VAN EEN VERSNELLINGSBAK DEMONTAGE 1. Plaats de versnellingsbak op de montagesteun MR. 3053-30. 1 2 2. Verwijder: - het bovendeksel

Nadere informatie

DAFTrucks SLEEPAS,H EFI N RIC HTI NG ELECTRO.HYDRAULISCH ERKPLAATSINSTRUCTIES

DAFTrucks SLEEPAS,H EFI N RIC HTI NG ELECTRO.HYDRAULISCH ERKPLAATSINSTRUCTIES ERKPLAATSINSTRUCTIES DAFTrucks SLEEPAS,H EFI N RIC HTI NG ELECTRO.HYDRAULISCH Beschrijving systeem en komponenten Werking van de hefinstallatie. Heffen. Hiervoor moet de schakelaar in het dashboard op

Nadere informatie

Practicum Montage & Onderhoud

Practicum Montage & Onderhoud Montage van lagers & toebehoren Vijfde Druk Januari 2006 School voor Technologie A. Brok Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Voor alle oefeningen geldt de volgende aanpak: a. Verzamel de benodigde onderdelen, gereedschappen

Nadere informatie

1) Demonteer het wiel. 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder.

1) Demonteer het wiel. 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. Uitbouwen 1. Uitbouwen 1) Demonteer het wiel 2) Verwijder de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. 3) Maak de remtang los van zijn steun, waarbij de remleiding

Nadere informatie

Nokkenassen uit- en inbouwen

Nokkenassen uit- en inbouwen pagina 1 van 9 Nokkenassen uit- en inbouwen Benodigde speciale gereedschappen, apparaten en hulpmiddelen t Blokkeerpen voor dieselinspuitpomp -3359- t Tegenhouder -T10051- t Trekker -T10052- t Nokkenasmontagegereedschap

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Demonteren van het CF500 besturingsventiel U heeft van Cargo Floor een besturingsventiel ontvangen ter uitwisseling van een defect

Nadere informatie

1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1). 3. Verdraai de remstelnokken om te voorkomen

1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1). 3. Verdraai de remstelnokken om te voorkomen HANDELING Nr H78.420-3: Revisie van een achterste wieldraagarm 1 REVISIE VAN EEN ACHTERSTE WIELDRAAGARM DEMONTAGE 1. Klem het geheel in een bankschroef. 2. Verwijder de borgplaat (2) van de naafdop (1).

Nadere informatie

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0

Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motoro liën en oliefilter vervangen 2.0 Motorolie: Interval: Oliefilter: Motorolie: 3.000 km. 25.465.00 2 liter 10W40 Versnellingsbak en cardanolie: Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90

Nadere informatie

p\ ; ii\\ ( ll it-j 1 DAFTTUdG ALGEMEEN AFNEMEN EN AANBRENGEN KABINE AFNEMEN EN AANBRENGEN KABINE

p\ ; ii\\ ( ll it-j 1 DAFTTUdG ALGEMEEN AFNEMEN EN AANBRENGEN KABINE AFNEMEN EN AANBRENGEN KABINE 1 DAFTTUdG ALGEMEEN WE R KP LAATS INST R UCTI ES KABINE KABINE Indien de kabine t.g.v. een aanrijding vervangen wordt is het noodzakeliik de volgende maatregefen te treffen : 1. Houd, bij het voor de eerste

Nadere informatie

Oliën en oliefilter vervangen

Oliën en oliefilter vervangen Oliën en oliefilter vervangen Interval: 3.000 km. Oliefilter: 25.465.00 Motorolie: 2 liter 10W40 Interval: 10.000 km Differentieel olie: 1 liter 80W90 Carterpan pakking Breng de motor op bedrijfstemperatuur.

Nadere informatie

Oliekeerringen vervangen antwoorden

Oliekeerringen vervangen antwoorden Oliekeerringen vervangen antwoorden Doel Je kunt een lekkende of defecte oliekeerring vervangen. Oriëntatie In- en uitgaande assen van tandwielkasten of overbrengingen worden bijna altijd afgedicht door

Nadere informatie

Technische Informatie G0300_012

Technische Informatie G0300_012 Bestemd voor: Voertuigseries: Onderwerp: GINAF dealers Voertuigen met SISU NOG14251 assen Reparatie SISU doorvoerassen Inleiding: Door middel van deze TI willen wij u als GINAF Trucks duidelijkheid verschaffen

Nadere informatie

Restauratie en afstellingen van het differentiëel en de achteras van de A-Ford. Aug Achteras afstellingen van de A-Ford

Restauratie en afstellingen van het differentiëel en de achteras van de A-Ford. Aug Achteras afstellingen van de A-Ford Achteras afstellingen van de A-Ford door Dr. Jack Richard California A Fords rijden al tijden op de weg maar, zelfs de best ontworpen delen zijn na verloop van tijd toe aan een grondige restauratie. Dit

Nadere informatie

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen

MOTOR. 1 of 1 22/01/ :48 REVISEREN 1 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN. Distributieriem - verwijderen 300tdid_28 1 of 1 22/01/2013 20:48 DISTRIBUTIERIEM, SPANINRICHTING EN TANDWIELEN Distributieriem - verwijderen 4. Plaats gereedschap LRT-12-049 en de drukknop - een onderdeel van gereedschap LRT-12-031

Nadere informatie

DEMON TAGE. e) Tik de oliekeerring (6) uit het hulpstuurhuis. MON TAGE

DEMON TAGE. e) Tik de oliekeerring (6) uit het hulpstuurhuis. MON TAGE HA NDELI NG Nr H78.442-3: Revisie van het stuurhuis en de hulpstuurhuizen. 1 REVISIE VAN HET VOORSTE HULPSTUUR HUIS DEMON TAGE 1. Demonteer het voorste hulpstuurhuis a) Verwijder de vier moeren (2) waarmee

Nadere informatie

ZELFBLOKKEREND DIFFERENTIEEL

ZELFBLOKKEREND DIFFERENTIEEL Werkplaatsi nstructi es VK ZELFBLOKKEREND DIFFERENTIEEL INHOUD B lz. Doel enwerking...... 3 Demontage...o..5 Controle.... 6 Montage...6 Eindcontrole.......... 8 Werkpl aats i nstructies Fig. 1. Het zelf

Nadere informatie

Vervangt hoofdstuk 29 van Service Mededelingen 2639A en 2651A

Vervangt hoofdstuk 29 van Service Mededelingen 2639A en 2651A SERVICE MEDEDELING Edition néerlandaise (wit) SAFRANE JANUARI 1997 77 11 192 134 Type B 54 L, F 2697A Service 0422 S/Chapitre 29 Vervangt hoofdstuk 29 van Service Mededelingen 2639A en 2651A 29 BIJZONDERHEDEN

Nadere informatie

algemeen hydrosan montagevoorschriften slangen pagina 2 montagevoorschriften snijringkoppelingen pagina 8 afmetingen sae flenzen pagina 15

algemeen hydrosan montagevoorschriften slangen pagina 2 montagevoorschriften snijringkoppelingen pagina 8 afmetingen sae flenzen pagina 15 montagevoorschriften slangen pagina montagevoorschriften snijringkoppelingen pagina afmetingen sae flenzen pagina 1 hydrosan H Y D R A U L I E K hydrosan H Y D R A U L I E K montagevoorschriften slangen

Nadere informatie

Aanhaalmomenten in Nm (kgf.m) Drijfstanglagerkappen (5,0-5,3) Hoofdlagerkappen: 1 e fase 30 (3,0) 2 e fase 60-65

Aanhaalmomenten in Nm (kgf.m) Drijfstanglagerkappen (5,0-5,3) Hoofdlagerkappen: 1 e fase 30 (3,0) 2 e fase 60-65 2.8 Cilinderblok reviseren Aanhaalmomenten in Nm (kgf.m) Drijfstanglagerkappen 50-53 (5,0-5,3) Hoofdlagerkappen: 1 e fase 30 (3,0) 2 e fase 60-65 Axiale drijfstangspeling controleren controleer de axiale

Nadere informatie

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol Form No. 338-643 Rev A Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, 44906 of 44907 GreensPro 00 greensrol Modelnr.: 7-5899 Modelnr.: 7-5907 Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË

Nadere informatie

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5 Montagehandleiding Watertool Mesafsluiter Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200 Kleiss/Mesafsluiter/20160531 Pagina 1 van 5 5 4 3 2 6 1 Nr. Omschrijving Art. Nr. Nr. Omschrijving Art. Nr. Zadel

Nadere informatie

WERKPLAATSBOEK Ambassador ALE E4/E5/EEV ISBe4/ISB6.7 Hoofdgroep 8

WERKPLAATSBOEK Ambassador ALE E4/E5/EEV ISBe4/ISB6.7 Hoofdgroep 8 WERKPLAATSBOEK Hoofdgroep 8 DD030800 Voorwoord Dit werkplaatsboek omvat alle relevante informatie om te helpen bij het opsporen en herstellen van technische problemen, het verrichten van afstelwerkzaamheden

Nadere informatie

Montagehandleiding van een stuurkolom voor:

Montagehandleiding van een stuurkolom voor: TRW Automotive Aftermarket Montagehandleiding van een stuurkolom voor: Opel Combo (71_), Corsa B (73_, 78_, 79_, F35) PUBLICATION XZB1208NL GEVAAR Airbagunit kan ongewenst geactiveerd worden! Airbagunit

Nadere informatie

Reparatiehandleiding voor. koppelschotel JSK 26 D

Reparatiehandleiding voor. koppelschotel JSK 26 D Reparatiehandleiding voor koppelschotel JSK 26 D ZDE 199 7 17 6/213 1 Voorwoord Inhoudsopgave Pagina Koppelschotels zijn mechanische koppelinrichtingen voor voertuigen welke onderhevig zijn aan typegoedkeuring

Nadere informatie

ACHTERBRUG/ACHTERWIELOPHANGING/ CARDANAS 15 -

ACHTERBRUG/ACHTERWIELOPHANGING/ CARDANAS 15 - ACHTERBRUG/ACHTERWIELOPHANGING/ CARDANAS 15 - lnhoud % - BIZ. Algemene beschri jving...................... 2 Werkingsprincipe........................... 3 Afstellingen en controles....................

Nadere informatie

6 Airconditioning AIRCONDITIONING X91 62A

6 Airconditioning AIRCONDITIONING X91 62A 6 Airconditioning AIRCONDITIONING X91 MAART 2007 Edition néerlandaise De door de constructeur voorgeschreven reparatiemethoden, zoals in dit document beschreven, zijn gemaakt volgens de technische richtlijnen

Nadere informatie

KD Montage/demontage richtlijnen

KD Montage/demontage richtlijnen KD469.22/FR/01-06/2014 KD469.22 Montage/demontage richtlijnen TOYOTA: Avensis, Avensis verso, Corolla, Corolla verso, Picnic, Previa, RAV4 MOTOREN 2.0 D4-D OE REFERENTIE Zie onder MONTAGESCHEMA VAN KIT

Nadere informatie

Handgeschakelde versnellingsbak

Handgeschakelde versnellingsbak Handgeschakelde versnellingsbak Model Type JB0 JB1 JB2 JB3 JB4 JB5 JC5 Renault 5 X X X X X xpress X X X Renault 9 X X X X X Renault X X X X X Renault X X X X X Renault X X Clio X X X X X X Twingo X Laguna

Nadere informatie

KD Montage/demontagerichtlijnen

KD Montage/demontagerichtlijnen KD481.05/NL/01-06/2014 KD481.05 Montage/demontagerichtlijnen SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTOREN 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Nadere informatie

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20

Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 Vervangen keerringen en reparatie schroefas Yanmar saildrive SD20 De saildrive zoals die tegenwoordig veel wordt toegepast blijkt reuze solide en betrouwbaar. Uiterlijk lijkt het op het staartstuk van

Nadere informatie

Carburateur reinigen. Interval:

Carburateur reinigen. Interval: Carburateur reinigen Interval: 10000 km De carburateur ziet er op het plaatje in de technische handleiding ingewikkeld uit. Dat valt in de praktijk wel mee. Voorwaarde voor succes is wel zorgvuldig en

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Revisie van de motor. 1 REVISIE VAN DE MOTOR

HANDELING Nr. H : Revisie van de motor. 1 REVISIE VAN DE MOTOR HANDELING Nr. H78.100-3: Revisie van de motor. 1 REVISIE VAN DE MOTOR DEMONTAGE. 1. Verwijder de koppeling, na de positie t.o.v. het vliegwiel te hebben gemarkeerd. Verwijder de koppelingsplaat. 2. Verwijder

Nadere informatie

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn

SCdefault. 9-5 Montagerichtlijn SCdefault 9-5 Montagerichtlijn SITdefault Wielophangingskit MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces

Nadere informatie

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225 Verandazonwering Montage handleiding V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 9-00225 Montage instructies voor V600-Helsinki V600-Helsinki Benodigd gereedschap: Boormachine Staalboor,5 mm Kruiskopschroevendraaier

Nadere informatie

Klepspeling stellen mm, bij koude motor

Klepspeling stellen mm, bij koude motor Klepspeling stellen Interval: Inlaat: Uitlaat: 3000 km. 0.10 mm, bij koude motor 0.15 mm, bij koude motor Hoe werkt het? De V50 Nato is een viertakt motor. Dat betekent dat de zuiger in een cilinder twee

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Koppeling - Personenauto's Zijslagtestapparaat Centreerdoorn

Gebruiksaanwijzing Koppeling - Personenauto's Zijslagtestapparaat Centreerdoorn Gebruiksaanwijzing Art.nr. 4200 080 560 Inhoud 1. Voorwoord... 1 2. Leveringsomvang... 2 3.... 2 3.1 monteren... 3 3.2 Koppelingsplaat monteren... 4 3.3 Meetklok monteren en instellen... 5 3.4 Complete

Nadere informatie

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD

Vlak pedaal. Dealerhandleiding DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828. Geen Serie PD-GR500. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets DM-PD (Dutch) DM-PD0001-04 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Vlak pedaal DEORE XT PD-M8040 SAINT PD-MX80 PD-M828 Geen Serie PD-GR500 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING...

Nadere informatie

Keystone Figuur 85/86 Terugslagkleppen Handleiding voor installatie en onderhoud

Keystone Figuur 85/86 Terugslagkleppen Handleiding voor installatie en onderhoud Lees deze instructies zorgvuldig 1.2 Opslag Wanneer de afsluiters gedurende langere tijd voor installatie moeten worden opgeslagen, moet dit gebeuren in de originele verpakking. Opslag moet binnen plaatsvinden,

Nadere informatie

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen Voorkomen is beter dan genezen 15-02-2018 10:52 Als autobedrijf heb je regelmatig te maken met garantieclaims voor beschadigde en/of lekkende nieuwe hydraulische druklagers. Na onderzoek blijkt in de meeste

Nadere informatie

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN

Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN AFSLUITBARE WIELMOEREN Wielen vervangen GEREEDSCHAPSSET De krik en het gereedschap bevinden zich onder de stoel links voorin. HET RESERVEWIEL VERWIJDEREN Wees voorzichtig bij het optillen van een wiel. De wielen zijn zwaar en

Nadere informatie

VERPLICHT : Neem de voorschriften voor veiligheid en schoon werken in acht. [0197-M] A1Z]

VERPLICHT : Neem de voorschriften voor veiligheid en schoon werken in acht. [0197-M] A1Z] VERPLICHT : Neem de voorschriften voor veiligheid en schoon werken in acht. 1. Gereedschap gereedschap Referentie Omschrijving [0197-A] [0197- A1Z] Mal voor nokkenassen Montagegereedschap voor uitlaatnokkenas

Nadere informatie

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait)

Installatiehandleiding Easy Roof Evolution. Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) Installatiehandleiding Easy Roof Evolution Formaat L-1 (1676 x 1001 portrait) 1. Voorbereiding Stel de bovenkant van de schroeven van de eindklem in op dezelfde hoogte als de bovenkant van de pv module.

Nadere informatie

1. Uitbouwen UITBOUWEN - INBOUWEN : VOORSCHERM. http://public.servicebox.peugeot.com/docapv/affiche.do?ref=c4ag1sf1&refaff=c4a...

1. Uitbouwen UITBOUWEN - INBOUWEN : VOORSCHERM. http://public.servicebox.peugeot.com/docapv/affiche.do?ref=c4ag1sf1&refaff=c4a... 206 (T1) - C4AG1SF1 - Uitbouwen - inbouwen : Voorscherm http://public.servicebox.peugeot.com/docapv/affiche.do?ref=c4ag1sf1&refaff=c4a... Page 1 of 4 UITBOUWEN - INBOUWEN : VOORSCHERM 1. Uitbouwen Open

Nadere informatie

Vouwdak: montage-overzicht. Vouwdak: montage-overzicht

Vouwdak: montage-overzicht. Vouwdak: montage-overzicht Vouwdak: montage-overzicht Vouwdak: montage-overzicht 1 - Stoffering q Uit- en inbouwen Subhoofdstuk 2 - Bekleding q Uit- en inbouwen Subhoofdstuk 3 - Afdichting q Om deze te vervangen dient het vouwdak

Nadere informatie

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1.

Montage handleiding FAS K-105 Versie 2.0 Maart 2015 Bijlage 1. Montage handleiding FAS K-105 Bijlage 1. 1 Uitleg bij de montage handleiding Deze handleiding laat duidelijk zien hoe de montage van de FAS K-105 in zijn werk gaat. Tussen de tekst zijn verschillende illustraties

Nadere informatie

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers

Metalen plaat Z Master commerciële 2000-serie zitmaaiers Metalen plaat Z Master commerciële 000-serie zitmaaiers Modelnr.: 5-4790 Form No. 78-5 Rev A Installatie-instructies Opmerking: Laat de riem van het maaidek op zijn plaats tijdens de montage van deze set.

Nadere informatie

Meten met een schuifmaat

Meten met een schuifmaat Meten met een schuifmaat Doel antwoorden Je kunt metingen met een schuifmaat uitvoeren. Oriëntatie Met een rolmaat kun je geen heel kleine maten meten. Dit kun je wel met een schuifmaat. Hiermee kun je

Nadere informatie

F 1300t DAF Trucks R U ITEWISSE RI N STAL LATI E

F 1300t DAF Trucks R U ITEWISSE RI N STAL LATI E F 1300t1 500 DAF Trucks 1-1 1-1 R U ITEWISSE RI N STAL LATI E \ ra-l$o Grs F$u / Fig. 1 1. Steun 2. Ring 3. Bout 6. Stangenstelsel 7. Tandemlager 8. Afdichtring 9. Moer 10. Afdekkap 1 1. Ruitewisser blad

Nadere informatie

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A Nederlands Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN 461332) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN 471042) A9638059 en A9638060 Hartelijk dank dat u voor deze originele Triumph-accessoireset

Nadere informatie

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7.

Verslag van het vervangen van het saildrive rubber van een First 31.7. Na 10 jaar vond ik het tijd om het rubber van de saildrive te vervangen. Officieel geldt daar een termijn voor van 7 jaar maar dat leek mij wel heel erg kort. Figuur 1 aangetast rubber In Figuur 1 is te

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

VOORZORGSMAATREGELEN:

VOORZORGSMAATREGELEN: Onze producten moeten correct en met zorg worden gebruikt voor het beoogde gebruik waarvoor ze bedoeld zijn. The Tool onnection accepteert geen aansprakelijkheid voor onjuist gebruik van onze producten

Nadere informatie

11. Reinig de onderdelen.

11. Reinig de onderdelen. HANDELING Nr. H78.211-3: Revisie van een stroomverdeler. 1 REVISIE VAN EEN DUCELLIER STROOMVERDELER DEMONTAGE. 1. Verwijder de verdelerkap (29). Verwijder de rotor (30). 2. Demonteer het bewegende deel

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van de CF500 cilinder

Reparatievoorschriften Demonteren van de CF500 cilinder NL Reparatievoorschriften Demonteren van de CF500 cilinder NL Demonteren van de CF500 cilinder U heeft van Cargo Floor een cilinder ontvangen ter uitwisseling van een defecte cilinder, om deze wisseling

Nadere informatie

Handleiding POP gereedschap

Handleiding POP gereedschap POP0110005/04 Handleiding POP gereedschap Pneumatisch blindklink gereedschap De is een snel, licht en betrouwbaar apparaat voor serieproductie. Het ligt zeer goed in de hand en heeft een eenvoudige, uitsluitend

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 31339906 Versie 1.2 Ond. nr. 31339903, 9487268, 31359216 Parkeerhulp, achter Volvo Car Corporation Parkeerhulp, achter- 31339906 - V1.2 Pagina 1 / 27

Nadere informatie

Handleiding. Geha heeft veel aandacht besteed aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de geleverde onderdelen.

Handleiding. Geha heeft veel aandacht besteed aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de geleverde onderdelen. Handleiding Woord vooraf Het doel van deze handleiding is de gebruiker een inzicht te geven in de werking, montage en het onderhoud van de door Geha geleverde onderdelen. Voordat u begint met de plaatsing

Nadere informatie

Model 240 Pneumatisch open-/dicht-regelventiel Type 3351

Model 240 Pneumatisch open-/dicht-regelventiel Type 3351 Model 240 Pneumatisch open-/dicht-regelventiel Type 3351 Fig. 1 Type 3351 1. Constructie en werking Het pneumatische regelventiel type 3351 bestaat uit een open-/dichtventiel en een membraanaandrijving,

Nadere informatie

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen

RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen (Dutch) DM-HB0003-04 Dealerhandleiding RACE Voornaaf / cassettenaaf met 11 versnellingen HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter

Gebruikershandleiding Festec FNS hydraulische moerensplijter 1 1.0 Ontvangstcontrole Controleer alle onderdelen op transportschade. Indien er sprake is van transportschade waarschuw dan onmiddellijk de vervoerder. Transportschade valt niet onder de garantie. De

Nadere informatie

Demonteren achterbrug

Demonteren achterbrug 6 mm imbus sleutel 10 hamer draad 1. Het handigste begin je met het delen van de ketting. Om wat meer ruimte te krijgen haal je de ketting van de spanner voorin. 1 2 2. Nu kun je bij de achteras de ketting

Nadere informatie

HepcoMotion. MHD Installatie en Handling Instructies

HepcoMotion. MHD Installatie en Handling Instructies HepcoMotion! LET OP BIJ OPTILLEN. Geschikt hefmateriaal dient gebruikt te worden wanneer de MHD geleiding verplaatst moet worden. Een volledige 1.46m lengte weegt 41 kg.! LET OP SCHERPE RANDEN. MHD geleidingen

Nadere informatie

Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de

Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de Schuif dit gemonteerde deel in het rechter profiel van het BASISFRAME. Schuif het profiel nog iets verder tot het middelpunt zich op 16 cm van de rand van het basisframe bevindt. Draai de bouten van de

Nadere informatie

MG Car Club Belgium. Technische meeting. Revisie versnellingsbak MGA (1600 MKI)

MG Car Club Belgium. Technische meeting. Revisie versnellingsbak MGA (1600 MKI) MG Car Club Belgium Technische meeting Revisie versnellingsbak MGA (1600 MKI) 28/2/2009 Agenda 9.30 h -10.00 h verwelkoming met koffie en koekjes 10.00 h -11.30 h Theoretisch gedeelte 11.30 h -12.00 h

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. => Volg gedurende de montage de 7 stappen

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia

Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Demontage van het fusee Klik met muis of spatiebalk voor volgende dia Om het lager te vervangen moet eerst het fuseehuis worden gedemonteerd (hier zit het lager met flens in) Als 1 e moet de centrale naafmoer

Nadere informatie

GT Montage/demontage richtlijnen

GT Montage/demontage richtlijnen /UK/01-06/2014 Montage/demontage richtlijnen SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Impreza (G10, G11, FL G11, GR/GV), Legacy (I, II, III, IV, V), L series Leone II, XT Coupe MOTOREN XT 1800, 1.5 i, 1.6

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

Remschijfnaaf voor wegfiets

Remschijfnaaf voor wegfiets (Dutch) DM-HB0004-01 Dealerhandleiding Remschijfnaaf voor wegfiets HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 BELANGRIJKE MEDEDELING Deze dealerhandleiding is in eerste instantie bedoeld voor professionele fietsmonteurs.

Nadere informatie

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas NL AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas Bijpassend gereedschap: AST4519 Gereedschap voor plaatsing op het BDP (gebruiken met een testmeter met wijzerplaat)

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

Raadpleeg het Pole Position programma voor meer informatie over het SKF productgamma. Voor meer informatie, neem contact op met uw SKF distributeur

Raadpleeg het Pole Position programma voor meer informatie over het SKF productgamma. Voor meer informatie, neem contact op met uw SKF distributeur Raadpleeg het Pole Position programma voor meer informatie over het SKF productgamma. Voor meer informatie, neem contact op met uw SKF distributeur vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 NL 06 SKF Homokinetische

Nadere informatie

Handleiding. PNT 812 Pneumatisch / hydraulisch gereedschap voor blindklinkmoeren PNT812. Technische gegevens. Gebruiksaanwijzing LET OP!

Handleiding. PNT 812 Pneumatisch / hydraulisch gereedschap voor blindklinkmoeren PNT812. Technische gegevens. Gebruiksaanwijzing LET OP! PNT 812 Pneumatisch / hydraulisch gereedschap voor blindklinkmoeren Handleiding PNT812 Het pneumatisch/hydraulisch blindklinkpistool, is speciaal ontworpen voor het seriematig zetten van blindklinkmoeren

Nadere informatie

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN.

HANDELING Nr. H : Werkzaamheden aan de cilinderkop. VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1 VERVANGING VAN EEN TUIMELAARAS VAN DE INLAATKLEPPEN UITBOUWEN. 1. Laat de radiateur leeglopen. Verwijder de motorkap. 2. Verwijder de aftapplug (1) om het cilinderblok leeg te laten lopen. Om het koelwater

Nadere informatie

PLAATS OF VERWIJDER DE POMPELEMENTEN ALLEEN BIJ EEN STILSTAANDE POMP

PLAATS OF VERWIJDER DE POMPELEMENTEN ALLEEN BIJ EEN STILSTAANDE POMP PLAATS OF VERWIJDER DE POMPELEMENTEN ALLEEN BIJ EEN STILSTAANDE POMP Demonteren van het pompelement: De getallen tussen haakjes verwijzen naar de nummers op de onderdelentekening 1. Koppel de leiding los

Nadere informatie