Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ"

Transcriptie

1 Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ BOUWSTEEN 1: inbrengen mensen met verward gedrag en omgeving Niet van toepassing aan de Inbreng cliënten en naasten in de beleidsvorming / aanpak voor personen met verward gedrag (meedenken) - Ervaringsdeskundigen zijn betrokken in de planfase. Niet gerealiseerd, geplande datum onbekend. Cliëntenraden. Ervaringsdeskundigen. Het is bevorderend om mensen en middelen beschikbaar te stellen. Beleidsvorming is een vrij abstract proces wat het lastig maakt om ervaringsdeskundigen daar goed in mee te nemen. BOUWSTEEN 2: preventie en levensstructuur aan de BOUWSTEEN 3: vroegtijdige signalering aan de 3. Vroegtijdige signalering. Ketenpartners werken samen in preventie en vervolgondersteuning (inclusief herstel) - Niet van toepassing. Anders - Wijkteams, sociale teams en bemoeizorg zijn binnen de gemeentelijke aanpak belast met taken rondom preventie en levensstructuur. Daarnaast worden in de gemeente Heerde vrijwilligers(organisaties) ondersteund in de omgang met personen met verward gedrag, zodat zij deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Niet gerealiseerd, verwachte datum onbekend. Gemeenten (sociaal domein). Vrijwilligers. Vrijwilligersorganisaties (de Plu, Mantelzorg steunpunt, Vrijwilligersplatform). Sociale teams/wijkteams. 2. Preventie en levensstructuur. Er zijn initiatieven gericht op het herkennen van signalen van verward gedrag - In de gemeente Heerde loopt een project waarbij

2 BOUWSTEEN 4: melding aan de vrijwilligers(organisaties) worden getraind voor de omgang met verwarde personen waardoor ze signalen herkennen en weten naar wie ze op kunnen schalen. Niet gerealiseerd, verwachte datum onbekend. Gemeenten (sociaal domein). Vrijwilligers. Vrijwilligersorganisaties (de Plu, Mantelzorg steunpunt, Vrijwilligersplatform). Sociale teams/wijkteams. 6. Toeleiding. Niet acuut Er is een regionaal meldpunt of lokale meldingen worden bij elkaar gebracht - De GGD heeft in de Noord Veluwe een meldpunt maatschappelijke zorg heeft Alleen bereikbaar tijdens kantoortijden. De regio heeft als wens om een 24/7 regionaal advies/meldpunt in te richten. Doel is dat de crisisdienst GGZ, de 24/7 dienstverlening van de aangesloten zorgaanbieders, de gemeentelijke meldpunten en de politie-meldkamer samen gaan werken. Het meldpunt is 24/7 bereikbaar voor niet-acute meldingen - Wens is dat het regionale advies/meldpunt 24/7 bereikbaar is. Acuut Triagisten gebruiken specifieke instrumenten in screening - Gelderland Zuid loopt een pilot naar verbeterde triage. Oost Veluwe wacht de resultaten daarvan af, besluitvorming vindt plaats op het niveau van de VNOG. Niet gerealiseerd, verwacht maart 2018 Verslavingszorg (Iriszorg, Tactus). Beschermd wonen/maatschappelijke opvang (Riwis Zorg en Welzijn, Leger des Heils). Zorgbelang Gelderland. Cliëntenraden. Zorgverzekeraar (Zilveren Kruis). Wijkteams/sociale teams. Niet van toepassing Meldingen / signalen zijn moeilijk bij elkaar te brengen omdat de regio groot is, er meerdere meldpunten zijn en privacy wetgeving informatieuitwisseling bemoeilijkt. BOUWSTEEN 5: beoordeling en risicotaxatie Projecten en initiatieven in planvormingsfase. 6. Toeleiding. aan de In Ermelo en Doetinchem zijn crisisbeoordelingslocaties ingericht. Het is onbekend waar deze locaties zijn ondergebracht.

3 Niet van toepassing. De achterdeur van de CBK is nog niet voldoende ingericht: wanneer er geen sprake is van acute psychiatrie wordt er niet altijd opvolging gegeven. BOUWSTEEN 6: toeleiding aan de Projecten en initiatieven vergevorderd in uitvoering. 4. Melding. 5. Beoordeling en risicotaxatie. 8. Passende ondersteuning, zorg en straf. Er is multidisciplinair casusoverleg over toeleiding, en duidelijke verwijzingsstructuur en samenwerkingsafspraken - Het Veiligheidshuis en GGNet zijn een gezamenlijk project gestart waarbij zijn een werkwijze ontwikkelen om snel en adequaat te reageren op de meldingen die nu bij de politie binnenkomen. De meldingen en afhandeling worden tevens gemonitord. Afspraken gemaakt over onverzekerde personen (briefadres geïmplementeerd) - De GGD en de gemeenten hebben het werkproces rondom onverzekerde personen geïmplementeerd. Meldingen komen bij de GGD binnen; de GGD geeft deze meldingen door aan bemoeizorg of de OGGZ. Opschalingsmodel (lokale doorzettingskracht) in de regio aanwezig - Niet van toepassing In Achterhoek worden het Escalatiemodel uitgewerkt Äanpak Voorkoming Escalatie (model Leeuwarden) Nog niet volledig gerealiseerd, verwachte datum onbekend. Veiligheidshuis. Verslavingszorg (Iriszorg, Tactus). Beschermd wonen/maatschappelijke opvang (Riwis Zorg en Welzijn, Leger des Heils). De sociale kaart is onvoldoende in beeld wat de toeleiding bemoeilijkt. BOUWSTEEN 7: passend vervoer aan de Privacy wetgeving staat informatie uitwisseling in de weg. Projecten en initiatieven in planvormingsfase. Niet van toepassing. Er is passend vervoer (inclusief omgang personen met verward gedrag) - Op dit moment vervoert de RAV. Wanneer het om personen die een strafbaar feit hebben gepleegd gaat, vervoert de politie. In Gelderland-Zuid en Gelderland- Midden is begin 2017 een werkgroep passend vervoer gestart. Deze werkgroep werkt alternatieven van vervoer uit. Doel is om voor elk moment in het proces te bepalen wie de meest passende vervoerder is. Landelijke ontwikkelingen en onderzoeken worden meegenomen. Niet gerealiseerd, verwachte datum onbekend. RAV. GGZ (Propersona, GGnet). GGZ-vervoersdienst. Zorgbelang Gelderland/Utrecht.

4 MIND. Zorgverzekeraar Het is moeilijk om ter plaatse een goede beoordeling te doen of iemand vervoert moet/mag worden naar de CBK. BOUWSTEEN 8: passende ondersteuning, zorg en straf Projecten en initiatieven vergevorderd in uitvoering 6. Toeleiding aan de BOUWSTEEN 9: informatievoorziening aan de Aandacht voor de samenwerking tussen ondersteuning, zorg en straf - Binnen het Veiligheidshuis zijn verschillende overlegorganen. De herstelgerichte aanpak probeert cliënten zo snel als mogelijk toe te leiden naar passende, reguliere zorg. Binnen de taskforce EPA geven de verschillende ketenpartners de afbouw van intramurale bedden en de opbouw van ambulante zorg samen vorm. - Daarnaast is het overleg tussen het Veiligheidshuis en GGNet rondom opvolging geven aan politiemeldingen (zie bouwsteen 6 Toeleiding) vormgegeven voor de doelgroep personen met verward gedrag. - Binnen het Veiligheidshuis loopt een project waarin voorwaardelijke machtiging RM proactief in wordt gezet om crisis, escalatie en recidive te voorkomen. Doel van dit project is het goed in beeld brengen van risicodragende patiënten, bekend binnen de GGZ en andere partijen die in het veiligheidshuis samenwerken, om vervolgens in een zo vroeg mogelijk stadium een voorwaardelijke machtiging aan te vragen en in te zetten. - Onderzoek naar tijdelijke opvangplaatsen of timeoutplaatsen. Niet volledig gerealiseerd, verwachte datum onbekend. Veiligheidshuis. Verslavingszorg (Iriszorg, Tactus). Beschermd wonen/maatschappelijke opvang (Riwis Zorg en Welzijn, Leger des Heils). Openbaar Ministerie. Reclasseringsorganisaties. Zorgverzekeraar (Zilveren Kruis) (Nog) geen projecten of initiatieven. Nog niet gerealiseerd, verwachte datum onbekend.

5 Regio Op welke doelgroep richt de regio zich? (zie categorie I tm IV) Op welke manier zijn personen met verward gedrag en/of hun omgeving betrokken? Op welke manier is het project georganiseerd: Hoe ziet de project organisatie er uit? (is er bijvoorbeeld een regionaal schakelteam, stuurgroep, projectgroep, etc.) Welke partijen / functionarissen nemen zitting in de projectorganisatie? In welk gremium nemen zij zitting? Hoe vindt besluitvorming plaats? Op welke wijze is de samenwerking tussen de gemeenten in de regio vormgegeven? In hoeverre zijn alle gemeenten in de regio betrokken? aan lokale doorzettingskracht? Hoe geeft de regio invulling aan leren en reflecteren? Is er samenloop met relevante (regionale of lokale) ontwikkelingen? Procesinformatie Het district Noord-Oost Gelderland richt zich in haar aanpak op alle vier de doelgroepen. Oost-Nederland heeft een expertteam waarin professionals vanuit verschillende organisaties zitting nemen: Gemeenten (Apeldoorn, Renkum, Wijchen, Ede, Arnhem, Hellendoorn, Enschede, Nijmegen en Borne). GGD Gelderland Zuid. PI Arnhem. GGZ (Dimence, Propersona, GGNet). Verslavingszorg (Iriszorg, Tactus). Veiligheidshuis NOG. OGGZ. Openbaar Ministerie. Veiligheidshuis Noord-Oost Gelderland. Reclassering (Iriszorg, Tactus). Het expertteam komt een keer in de zes weken bij elkaar. Daarnaast heeft elk van de vijf districten in Oost-Nederland een procescoördinator. In het district Noord-Oost Gelderland zijn drie projectgroepen actief. De projectgroepen hebben elk hun eigen plan van aanpak. De centrumgemeenten zijn trekker van de projectgroepen: Centrumgemeenten Harderwijk. Deze gemeenten hebben geen extra capaciteit vrijgemaakt voor de aanpak personen met verward gedrag. Zij zoeken de aansluiting met bestaande structuren (gericht op preventie). Centrumgemeente Apeldoorn. De projectgroep vanuit de gemeenten rondom Apeldoorn heeft drie coördinatoren vanuit de gemeente (beleid vanuit verwarde personen, EPA++ en beschermd wonen). De projectgroep ontwikkelt de sluitende aanpak door voort te bouwen op bestaande initiatieven. Centrumgemeente Doetinchem. De projectgroep ontwikkelt de sluitende aanpak door projecten op de verschillende bouwstenen te formuleren en te implementeren. Besluitvorming vindt binnen de individuele projectgroepen plaats. Oost-Nederland heeft een expertteam waarin professionals vanuit verschillende organisaties zitting nemen. Daarnaast heeft elk van de vijf districten in Oost-Nederland een procescoördinator. In het district Noord-Oost Gelderland zijn drie projectgroepen actief, waarbij de centrumgemeente trekker is. Oost-Nederland is (al langere tijd) het Regionaal Forensisch Psychiatrisch Netwerk actief. Het RFPN is een opschaalvoorziening op casusniveau. Veiligheidshuizen (of andere lokale gremia en instellingen) waarin complexe casuïstiek (EPA++ in combinatie met psychosociale problematiek die in aanraking zijn gekomen of van wie verwacht wordt dat ze met het strafrecht in aanmerking komen) waar lokaal geen oplossing voor geworden opgeschaald kan worden. Op procesniveau is in Oost-Nederland geen escalatiemogelijkheid. Wel wordt nagedacht over klankbordgroepen/escalatiegroepen in IJsselland, Twente en Zuid-Gelderland. In de Achterhoek wordt Escalatiemodel van Leeuwarden uitgewerkt (aanpak voorkoming escalatie). De regio Noord Oost-Gelderland geeft nog geen invulling aan leren en reflecteren. De regio geeft aan dit punt op de ontwikkelagenda te hebben staan. De sluitende aanpak wordt vanuit de bestaande initiatieven en structuren doorontwikkeld. Uitgangspunt is om input vanuit de verschillende invalshoeken één sluitende aanpak te creëren. Voorbeelden zijn EPA++, beschermd wonen, ontwikkeling sociale

6 Is er subsidie vanuit ZonMw ontvangen? Zo ja, op welke bouwsteen/bouwstenen heeft de subsidieaanvraag betrekking? Hoeveel subsidie is ontvangen? Indien de regio meerdere aanvragen heeft ingediend, deze vraag per aanvraag beantwoorden wijkteams, ontwikkelingen bij het Veiligheidshuis en de regiovisie opvang en bescherming. 5 aanvragen: Advies en meldpunt (aanvraag 2042): Samenwerking Veiligheidshuis (aanvraag 2020): herstelgerichte aanpak: Samenwerking Veiligheidshuis (aanvraag 2021): inzet RM: Samenwerking Veiligheidshuis: (aanvraag 2019) triage en toeleiding: Gemeente Heerde (aanvraag 2036):

BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de

BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de Regio: Friesland Factsheet is afgestemd met: Evert Boomsma regionaal projectleider Gemeente Leeuwarden Gemeente Harlingen Gemeente Heerenveen Politie GGZ Zorgverzekeraar BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met

Nadere informatie

Projecten en initiatieven in planvormingsfase. bouwsteen? Met welke andere bouwstenen hangt Alle bouwstenen behalve passend vervoer

Projecten en initiatieven in planvormingsfase. bouwsteen? Met welke andere bouwstenen hangt Alle bouwstenen behalve passend vervoer Regio: Amersfoort Factsheet is afgestemd met: Gemeente Amersfoort, Arieke van Andel projectleider Regio gemeenten GGZ instelling Maatschappelijke opvang Zorgverzekeraar Verslavingszorg Clientorganisatie

Nadere informatie

BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de

BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de Regio: Hart van Brabant Factsheet is afgestemd met: Gemeente Tilburg, Sandra Timmermans - regionaal projectleider Gemeente Goirle Gemeente Dongen Gemeente Heusden Gemeente Loon op Zand Gemeente Waalwijk

Nadere informatie

Contactpersoon Significant: Jitske Nijhuis Versie: 6 Datum: 15 september Deel 1:

Contactpersoon Significant: Jitske Nijhuis Versie: 6 Datum: 15 september Deel 1: Regio: Oost-Nederland / Gelderland-Zuid Factsheet wordt afgestemd met: Ilse Kunst Projectleider, Coördinator Spoedig Dichtbij - Gelderland-Zuid Renate Valerianus Coördinator Aandachtig Aansluiten subregio

Nadere informatie

Projecten en initiatieven vergevorderd in uitvoering. bouwsteen? Met welke andere bouwstenen hangt Met alle bouwstenen.

Projecten en initiatieven vergevorderd in uitvoering. bouwsteen? Met welke andere bouwstenen hangt Met alle bouwstenen. Regio: Limburg (subregio s Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg) Factsheet is afgestemd met: O Gemeente Venray Gemeente Heerlen Gemeente Maastricht BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met verward gedrag

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Werkgroep Samenhang Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 4 oktober 2018 Onderwerp : stand van zaken regionale speerpunten sluitende aanpak mensen met verward Van : Arieke

Nadere informatie

BOUWSTEEN 1: inbrengen mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de

BOUWSTEEN 1: inbrengen mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de Regio: Rotterdam Rijnmond / Zuid-Holland-Zuid Factsheet is afgestemd met: Jelle Zeilstra- regionaal projectleider Cliëntorganisatie Organisatie voor familie en naasten van cliënten Gemeente Rotterdam Gemeente

Nadere informatie

Regionaal advies- en meldpunt Oost-Veluwe_

Regionaal advies- en meldpunt Oost-Veluwe_ Regionaal advies- en meldpunt Oost-Veluwe_ Verbeteren melding van personen met een psychische kwetsbaarheid in de regio Oost-Veluwe Bijlage 2. Resultaten interviews, maart 2018 SiRM: Geraline Boonzaaijer

Nadere informatie

Verkenning 24/7 dienstverlening

Verkenning 24/7 dienstverlening Verkenning 24/7 dienstverlening Bestaande 24/7 dienstverlening voor personen met psychische kwetsbaarheid in de regio Oost-Veluwe Utrecht, Maart 2018 ir. Jolien de Haas Geraline Boonzaaijer, MSc ir. Saskia

Nadere informatie

Algemeen Factsheet Aanpak Verward Gedrag t.b.v. landelijke monitoring Verspreiden Ja Contactpersoon Tjolina Proost

Algemeen Factsheet Aanpak Verward Gedrag t.b.v. landelijke monitoring Verspreiden Ja Contactpersoon Tjolina Proost OPLEGGER Algemeen Onderwerp Factsheet Aanpak Verward Gedrag t.b.v. landelijke monitoring Verspreiden Ja Contactpersoon Tjolina Proost Eenheid Sturing E-mail t.proost@regiogv.nl Kenmerk 18.0006154 Datum

Nadere informatie

Gemeentelijke aanpak personen met verward gedrag. Rapportage

Gemeentelijke aanpak personen met verward gedrag. Rapportage Gemeentelijke aanpak personen met verward gedrag Rapportage Vicky Drost, Paula van Haaren en Wouter Jongebreur 27 maart 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Samenvatting 5 3. Resultaten 9 Bijlage 1: Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

Sluitende aanpak Personen met Verward Gedrag. Gemeente Lochem regio Oost-Veluwe/Midden-IJssel

Sluitende aanpak Personen met Verward Gedrag. Gemeente Lochem regio Oost-Veluwe/Midden-IJssel Sluitende aanpak Personen met Verward Gedrag Gemeente Lochem regio Oost-Veluwe/Midden-IJssel Versie 1.0, Voorjaar 2018 Inleiding De ministeries van VWS en V&J en de VNG hebben gemeenten de opdracht gegeven

Nadere informatie

Regionaal 24/7 advies- en meldpunt Oost-Veluwe_

Regionaal 24/7 advies- en meldpunt Oost-Veluwe_ Regionaal 24/7 advies- en meldpunt Oost-Veluwe_ Plan van aanpak verbeteren melding van personen met een psychische kwetsbaarheid in de regio Oost-Veluwe Eindrapportage, maart 2018 SiRM: Geraline Boonzaaijer

Nadere informatie

Notitie Sluitende aanpak personen met verward gedrag

Notitie Sluitende aanpak personen met verward gedrag Notitie Sluitende aanpak personen met verward gedrag Asten, december 2018 Sociaal Domein, L. Grubben 1. Inleiding Vanaf 1 oktober 2018 heeft elke gemeente de taak een sluitende aanpak te hebben als het

Nadere informatie

Aanpak personen met verward gedrag gemeente Doetinchem svz mei 2019.

Aanpak personen met verward gedrag gemeente Doetinchem svz mei 2019. Aanpak personen met verward gedrag gemeente Doetinchem svz mei 2019. Inleiding Mensen zijn niet in vaste, permanente hokjes te stoppen en juist bij mensen met verward gedrag is vaak sprake van meerdere

Nadere informatie

Pilot: Tien in Twente een innovatie aanpak overlast verwarde personen

Pilot: Tien in Twente een innovatie aanpak overlast verwarde personen Deze intentieverklaring is aangegaan op 1 september 2016 en heeft een looptijd van ruim 2 jaar en eindigt derhalve op 31 december 2018. Bij deze intentieverklaring zijn de volgende partijen betrokken:

Nadere informatie

Datum 26 februari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht 'Zorg over groei geweld door verwarde mensen in Rotterdam'

Datum 26 februari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht 'Zorg over groei geweld door verwarde mensen in Rotterdam' 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste afspraken uit Voorlopig model melding over de niet-acute meldfunctie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel van toolkit: In het Voorlopig

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste afspraken in Voorlopig model melding over Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) triagefunctie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit?

Nadere informatie

Verslag verdiepingsbijeenkomst Schakelpunt Verward en Gevaarlijk Midden-Nederland

Verslag verdiepingsbijeenkomst Schakelpunt Verward en Gevaarlijk Midden-Nederland Verslag verdiepingsbijeenkomst Schakelpunt Verward en Gevaarlijk Midden-Nederland Utrecht, 6 februari 2018 Projectleider: Anke Leentjens Dit project wordt mogelijk gemaakt door: Aanleiding en doel bijeenkomst

Nadere informatie

JAARVERSLAG Veiligheidshuis Twente 2015

JAARVERSLAG Veiligheidshuis Twente 2015 JAARVERSLAG Veiligheidshuis Twente 2015 1 1. Inleiding : van Borging naar doorontwikkeling 2. Top X, stand van zaken 3. Lopende pilots in 2015 4. Convenant 5. Radicaliseringstafel 6. Samenwerking eenheid

Nadere informatie

Roosendaal. Raadsmededeling. Gemeente. lnleiding. lnformatie/kernboodschap. rd- Zaaknummer: t26tl2. Datum:

Roosendaal. Raadsmededeling. Gemeente. lnleiding. lnformatie/kernboodschap. rd- Zaaknummer: t26tl2. Datum: rd-.- Gemeente Roosendaal Raadsmededeling Datum: 2 oktober 20L8 Zaaknummer: t26tl2 Van: Aan: Steller: Kopie aan: Onderwerp: Bijlage: het college van burgemeester en wethouders, portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen.

Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen. Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen. Om deze ambitie te realiseren, zetten we in op maatregelen

Nadere informatie

Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg & Veiligheid Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid

Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg & Veiligheid Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg & Veiligheid 1 12-02-2019 Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid 2 12-02-2019 Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid De aanleiding Nieuwe

Nadere informatie

Aan de leden van de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de leden van de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag Aan de leden van de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Datum 23 mei 2016 Onderwerp t.b.v. het Algemeen Overleg

Nadere informatie

AANPAK KAMPEN Sluitende aanpak personen met verward gedrag. Ik ben zo veel meer dan verward gedrag

AANPAK KAMPEN Sluitende aanpak personen met verward gedrag. Ik ben zo veel meer dan verward gedrag AANPAK KAMPEN 2018 Sluitende aanpak personen met verward gedrag Ik ben zo veel meer dan verward gedrag INLEIDING... 2 WAT WE WILLEN BEREIKEN... 3 PERSONEN MET VERWARD GEDRAG... 3 GEDEELD PERSPECTIEF...

Nadere informatie

Jaarverslag Veiligheidshuis Twente 2014

Jaarverslag Veiligheidshuis Twente 2014 Jaarverslag Veiligheidshuis Twente 2014 1. Inleiding: van transitie naar borging 2. Management op orde 3. Extra aandacht, onder andere middels pilots en projecten 4. Werktafel model borgen 5. Top X Veiligheidshuis

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, en basisteams politie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, en basisteams politie Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor meldkamer politie, 0900-8844 en basisteams politie Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel

Nadere informatie

Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf

Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Pilot inrichten en verbeteren niet-acute meldfunctie Monitoringscriteria Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start van pilot

Nadere informatie

Vangnet zorg en veiligheid

Vangnet zorg en veiligheid Vangnet zorg en veiligheid Sociale Veiligheid Samen werken aan gezondheid! RTL Nieuws 13 februari 2018 Volkskrant 6 mei 2018 RTL Nieuws 27 februari 2018 NU.nl 15 november 2017 NOS 18 september 2017 Wat

Nadere informatie

Pilot versterken APH-triagefunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf

Pilot versterken APH-triagefunctie. Monitoringscriteria. Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Pilot versterken APH-triagefunctie Monitoringscriteria Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start van pilot 2 Minimaal driemaandelijks

Nadere informatie

Monitorrapportage stand van het land goed werkende aanpak personen met verward gedrag (september 2017)

Monitorrapportage stand van het land goed werkende aanpak personen met verward gedrag (september 2017) Monitorrapportage stand van het land goed werkende aanpak personen met verward gedrag (september 2017) Rapportage stand van het land goed werkende aanpak personen met verward gedrag (september 2017) Versie

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team : Welzijn Regionaal beleids- en afsprakenkader Wmo 2015 Afdelingshoofd : Bremmers, P.H.M. Auteur : Bankers, J. Datum vergadering : 08 december 2014

Nadere informatie

Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Zaaknummer Documentnummer Landgraaf, juli 2018

Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Zaaknummer Documentnummer Landgraaf, juli 2018 Aan Leden van de Gemeenteraad van Landgraaf Postbus 31000 6370 AA LANDGRAAF Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Zaaknummer Documentnummer Landgraaf, 18.16504 17 juli 2018 Onderwerp: Voortgang rondom sluitende

Nadere informatie

Een sluitende aanpak met 9 bouwstenen.

Een sluitende aanpak met 9 bouwstenen. Een sluitende aanpak met 9 bouwstenen. Een meer persoonsgerichte aanpak voor en met mensen die (soms) verward gedrag vertonen heeft vele facetten. Het is daarbij belangrijk dat alle betrokken partners

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 25 424 Geestelijke gezondheidszorg Nr. 479 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

WvGGZ - Situatie per 1 januari Inleiding Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg

WvGGZ - Situatie per 1 januari Inleiding Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg WvGGZ - Situatie per 1 januari 2020 Inleiding Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg In november 2018 heeft de VNG een aantal informatiesessies georganiseerd om gemeenten te informeren over de Wet

Nadere informatie

ECSD/U Lbr: 16/088

ECSD/U Lbr: 16/088 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft stand van zaken Aanpak personen met verward gedrag uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201601226 Lbr: 16/088 bijlage(n)

Nadere informatie

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance

Toolkit Voorlopig model melding. Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance Toolkit Voorlopig model melding Belangrijkste informatie uit Voorlopig model melding voor de Meldkamer ambulance Leeswijzer: Wat is het doel en de inhoud van deze toolkit? Doel van toolkit: In het Voorlopig

Nadere informatie

VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG

VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG Kansen om op hun eigen (lage) zelfredzaamheidsniveau mee te kunnen doen en te participeren in de samenleving. Als het nodig is,

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll ĩ Gemeente jįj Bergen op Zoom Aan de leden en burgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll 0 1 MI 2019 Uw kenmerk Ons kenmerk U19-003532

Nadere informatie

Informatie ontwikkelingen Acute ggz voor Gemeenten

Informatie ontwikkelingen Acute ggz voor Gemeenten Informatie ontwikkelingen Acute ggz voor Gemeenten Inleiding Per 1 januari 2019 wordt de inkoop en bekostiging van acute ggz voor volwassenen aangepast, waardoor er een effectieve en 24/7 beschikbare keten

Nadere informatie

Versie 29 juni 2017 Jeugd 18min/18plus In de gemeenten Groningen en Oldambt is samen met Menzis een methodiek

Nadere informatie

MANDAATCOMMISSIE. Workshop continuïteit van zorg : Lourina Poot en Martin Mennen

MANDAATCOMMISSIE. Workshop continuïteit van zorg : Lourina Poot en Martin Mennen MANDAATCOMMISSIE Workshop continuïteit van zorg 14-6-2017: Lourina Poot en Martin Mennen PRESENTATIE Regiospecifieke zaken Door de bril van de zorgaanbieder Door de bril van het veiligheidshuis Samenhangende

Nadere informatie

Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag

Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag Actieprogramma lokale initiatieven voor mensen met verward gedrag Inhoud brochure Deze brochure geeft antwoord op de volgende vragen: Wat zijn de negen bouwstenen voor een sluitende aanpak? Voor welke

Nadere informatie

Projectplan. Zorg en opvang voor personen met verward gedrag Hollands Midden

Projectplan. Zorg en opvang voor personen met verward gedrag Hollands Midden Projectplan Zorg en opvang voor personen met verward gedrag Hollands Midden Datum: 14-03-2017 Auteur: Kitty van der Voorn Versie: Vastgesteld door Schakelteam HM op 8 maart 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Wegwijzer voor buurt- en wijkteams

Wegwijzer voor buurt- en wijkteams Wegwijzer voor buurt- en wijkteams IRISZORG IN DE ACHTERHOEK Wegwijzer voor buurt- en wijkteams Voor wie we er zijn Hoe je ons bereikt Onze gezichten Wat IrisZorg in de Achterhoek biedt Voor wie we er

Nadere informatie

Ketenveldnorm Midden Nederland. Ontwerp Pilot

Ketenveldnorm Midden Nederland. Ontwerp Pilot Ketenveldnorm Midden Nederland Ontwerp Pilot Deelnemers Gemeenten Forensische zorgaanbieders (incl. SGLVG) VG aanbieders GGD Veiligheidshuizen Reguliere ggz Begeleid wonen Cliënt-organisaties Maatschappelijke

Nadere informatie

Zeer geachte mevrouw Özmen en mevrouw Faïd,

Zeer geachte mevrouw Özmen en mevrouw Faïd, Typ teksttyp teksttyp tekst 060 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Bestuur en Commissie Samenleving Datum 6 maart 2018 Onderwerp Integrale aanpak personen met

Nadere informatie

Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar

Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar Hans Lomans Bestuurder BJzG 8 april 2011 2 U vindt ons Overal in Gelderland In alle regio s Zorg-en Adviesteams Centra voor Jeugd en Gezin Veiligheidshuizen

Nadere informatie

Wat levert de Crisiskaart eigenlijk op?

Wat levert de Crisiskaart eigenlijk op? Wat levert de Crisiskaart eigenlijk op? Sprekers Birgitta de Leeuw landelijk projectleider uitrol Crisiskaart vanuit het Schakelteam personen met verward gedrag, Stichting Crisiskaart Nederland en MIND

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Plan van aanpak naar aanleiding van het Rapport. De kwaliteit van Stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Stap 2

Plan van aanpak naar aanleiding van het Rapport. De kwaliteit van Stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Stap 2 Plan van aanpak naar aanleiding van het Rapport De kwaliteit van Stichting Veilig Thuis Noord Oost Gelderland Stap 2 Door de inspectie Jeugdzorg en de Gezondheidszorg. Apeldoorn 26 april 2017 1 Aanleiding

Nadere informatie

Verward in Nederland. alarmerende toename of angstige stemmingmakerij?

Verward in Nederland. alarmerende toename of angstige stemmingmakerij? Verward in Nederland alarmerende toename of angstige stemmingmakerij? Nationaal Congres verpleegkunde, juni 2017 Dr. Bauke Koekkoek lector, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen sociaal-psychiatrisch verpleegkundige,

Nadere informatie

Uitvraag Vrouwenopvang

Uitvraag Vrouwenopvang Uitvraag Vrouwenopvang 2018-2019 Beleidsambities Een veilig thuis 2015-2020 In de regiovisie Een veilig thuis 2015-2020 zijn de beleidskaders voor de periode 2015-2020 vastgelegd. De inzet van het beleid

Nadere informatie

Factsheet Kwetsbare ouderen: Extramuralisering. Trekker: gemeente Arnhem

Factsheet Kwetsbare ouderen: Extramuralisering. Trekker: gemeente Arnhem Factsheet Kwetsbare ouderen: Extramuralisering Trekker: gemeente Arnhem Arnhem zet zich samen met Menzis en gemeenten in om kwetsbare ouderen langer thuis te laten wonen Wie? Zorgverzekeraar Menzis, de

Nadere informatie

Projectplan Aanpak verwarde personen. 30 maart 16. Aanleiding

Projectplan Aanpak verwarde personen. 30 maart 16. Aanleiding Projectplan Aanpak verwarde personen 30 maart 16 Aanleiding Het vraagstuk van verwarde personen is van alle tijden. De laatste tijd neemt de aandacht voor de opvang, zorg en ondersteuning voor mensen die

Nadere informatie

Samenwerkingsagenda gemeenten en Zorg en Zekerheid Versterking GGz infrastructuur in Holland Rijnland ( ) 1

Samenwerkingsagenda gemeenten en Zorg en Zekerheid Versterking GGz infrastructuur in Holland Rijnland ( ) 1 Samenwerkingsagenda gemeenten en Zorg en Zekerheid Versterking GGz infrastructuur in Holland Rijnland (2018 2022) 1 A. Inleiding Verschillende groepen mensen hebben geestelijke gezondheidszorg nodig. Sommigen

Nadere informatie

Regie op personen met verward gedrag

Regie op personen met verward gedrag Regie op personen met verward gedrag Nederlandse Vereniging Sociale Innovatie Joop Kuiper joopkuiper@nvsi.nl M 06-22202991 Met de NVSI sta je er niet alleen voor. Dat scheelt tijd en geld De Nederlandse

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 25 424 Geestelijke gezondheidszorg Nr. 368 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der

Nadere informatie

Aanpak personen met verward gedrag Westelijke Mijnstreek

Aanpak personen met verward gedrag Westelijke Mijnstreek Aanpak personen met verward gedrag Westelijke Mijnstreek 9 december 2016 1 Inhoud Inleiding... 3 Doelgroep... 3 Doelstelling plan van aanpak... 4 Werkwijze... 4 Schematische weergave bouwstenen voor een

Nadere informatie

Kader subsidieaanvragen OGGZ 2018

Kader subsidieaanvragen OGGZ 2018 Postbus 21000 (058) 233 83 88 8900 JA info@sdfryslan.nl Leeuwarden www.sdfryslan.nl Kader subsidieaanvragen OGGZ 2018 Versie: 1 september 2017 1. Inleiding en aanleiding Eén van de beleidsterreinen waarvoor

Nadere informatie

Gemeente Woudenberg. Collegeadvies Eigen initiatief. nvt. Ondersteuning personen met verward gedrag

Gemeente Woudenberg. Collegeadvies Eigen initiatief. nvt. Ondersteuning personen met verward gedrag Gemeente Woudenberg Collegeadvies Eigen initiatief Besluitenregistratie: Postregistratienummer : 195771 43 IC Datum inboeken Openbaar Ja Internet Nee naar RAAD Ja OR Nee Communicatie Ja Europese regelgeving

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Activiteitenplan 2016 Veiligheidshuis IJsselland

Activiteitenplan 2016 Veiligheidshuis IJsselland Activiteitenplan 2016 Veiligheidshuis IJsselland Het Veiligheidshuis is een druppeltje olie voor het optimaliseren van de ketenaanpak Versie: 3.0 Status: vastgesteld door de Stuurgroep Datum: 9 september

Nadere informatie

Verslag van de Parkstad Advies Groep Beschermd wonen, Opvang en verward Gedrag (PAG-BOV ) van 28 november 2017

Verslag van de Parkstad Advies Groep Beschermd wonen, Opvang en verward Gedrag (PAG-BOV ) van 28 november 2017 Verslag van de Parkstad Advies Groep Beschermd wonen, Opvang en verward Gedrag (PAG-BOV ) van 28 november 2017 De PAG-BOV is door de gezamenlijke Adviesraden Sociaal Domein van Parkstad gemandateerd om

Nadere informatie

Pilot verbeteren proces melding

Pilot verbeteren proces melding Pilot verbeteren proces melding Monitoringscriteria voor centralisten en basisteams Utrecht, 2 maart 2018 Geraline Boonzaaijer, MSc Ir. Saskia van der Erf Inhoud Eenmalig in te vullen formulier bij start

Nadere informatie

Op weg naar 2020: Transformatie van de maatschappelijke zorg

Op weg naar 2020: Transformatie van de maatschappelijke zorg Op weg naar 2020: Transformatie van de maatschappelijke zorg Paul Maatschappelijke zorg (Wolf, 2015) Maatschappelijke zorg richt zich op mensen met meerdere complexe problemen om: sociale uitsluiting te

Nadere informatie

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014 Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Raadscarrousel Drechtsteden 2 oktober 2012 Opbouw presentatie 1. Maatschappelijke Zorg (Wmo prestatievelden 7, 8 en

Nadere informatie

Bestuurlijke bijeenkomst Aanpak Personen. met Verward gedrag. Op maandag 11 juni organiseert de VAR in opdracht van het

Bestuurlijke bijeenkomst Aanpak Personen. met Verward gedrag. Op maandag 11 juni organiseert de VAR in opdracht van het Regionale Nieuwsbrief Aanpak Personen met Verward gedrag - Nieuwsbrief #1 / april 2018 Regio Rotterdam-Rijnmond Zuid-Holland Zuid Bestuurlijke bijeenkomst Aanpak Personen met Verward gedrag Op maandag

Nadere informatie

Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen

Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen Factsheet s-hertogenbosch Mill en Sint Hubert Sint- Michielsgestel Sint Anthonis Voorwoord Een nieuwe fase is aangebroken voor de Veiligheidshuizen, zowel

Nadere informatie

Overzicht trainingsaanbod GGZ

Overzicht trainingsaanbod GGZ Overzicht trainingsaanbod GGZ Nu met ZonMw subsidie voor gemeenten! U zult het ongetwijfeld in uw gemeente ervaren: mensen met psychische en psychiatrische problemen, een licht verstandelijke beperking

Nadere informatie

Generieke module acute psychiatrie. Congres acute ggz 19 juni 2018

Generieke module acute psychiatrie. Congres acute ggz 19 juni 2018 Generieke module acute psychiatrie Congres acute ggz 19 juni 2018 Inhoud Achtergrond en context Projectorganisatie Perspectief patiënten en naasten Belangrijkste afspraken in generieke module acute psychiatrie

Nadere informatie

IrisZorg Preventieve wijkgerichte

IrisZorg Preventieve wijkgerichte IrisZorg Preventieve wijkgerichte hulpverlening 1. Wie zijn Bianca Lubbers en Vincent Stijns? 2. Wat is IrisZorg? 3. Wat is IRIS in de Buurt? 4. Wat doet IRIS in de Buurt? casuïstiek 5. Maatschappelijk

Nadere informatie

Aanpak Personen met Verward Gedrag

Aanpak Personen met Verward Gedrag Aanpak Personen met Verward Gedrag 29 november 2018 versie 1.1 1 Inleiding Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gemeenten opgelegd een plan van aanpak te maken voor zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Jaarverslag Professionaliseren en versterken van de ketens

Jaarverslag Professionaliseren en versterken van de ketens Jaarverslag 2012 Professionaliseren en versterken van de ketens Inleiding H et Veiligheidshuis is dé plek waar veiligheid, zorg en bestuur samen komen rond complexe problematiek. Het is een netwerksamenwerking

Nadere informatie

Geachte gemeenteraad,

Geachte gemeenteraad, Geurt van den Broek (06) 49 35 2364 11 oktober 2018 Informatiebrief Bescherming en Opvang Geachte gemeenteraad, Eind 2017 hebben de gemeenten Gooi en Vechtstreek het beleidsplan Bescherming & Opvang 2017-2020

Nadere informatie

Overzicht trainingsaanbod GGZ

Overzicht trainingsaanbod GGZ Overzicht trainingsaanbod GGZ Nu met ZonMw subsidie voor gemeenten! U zult het ongetwijfeld in uw gemeente ervaren: mensen met psychische en psychiatrische problemen, een licht verstandelijke beperking

Nadere informatie

Echte betrokkenheid, wederzijdse afhankelijkheid

Echte betrokkenheid, wederzijdse afhankelijkheid Echte betrokkenheid, wederzijdse afhankelijkheid Plan van Aanpak Personen met Verward Gedrag 2017-2018 Logo s GGz centraal, politie, RAV, RIBW, GGD (?!), ZilverenKruis, Jellinek, vertegenwoordigers van

Nadere informatie

Handreiking onverzekerden

Handreiking onverzekerden Handreiking onverzekerden Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding 4 Subsidieregeling zorgverleners 5 Wie zijn de rechthebbenden? 6 Wie zijn verzekeringsplichtig? 7 Wat is medisch noodzakelijke zorg? 8 Melding

Nadere informatie

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams Vangnet 0-99 Onafhankelijke regie Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Sociaal medische contractering Jeugd Organisatie wijkteams Lokaal beeld van de transities Wilt u wijkgericht

Nadere informatie

Sluitende aanpak Personen met Verward Gedrag

Sluitende aanpak Personen met Verward Gedrag Sluitende aanpak Personen met Verward Gedrag Gemeente Brummen Voorjaar 2018 1 Inhoud Samenvatting en leeswijzer voor Brummen... 3 Opdracht landelijk Schakelteam... 3 Proces... 3 Beeld voor de gemeente

Nadere informatie

Plan van Aanpak: Personen met verward gedrag. Bouwstenen voor maatwerk

Plan van Aanpak: Personen met verward gedrag. Bouwstenen voor maatwerk Plan van Aanpak: Personen met verward gedrag Bouwstenen voor maatwerk oktober 2018 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Regierol gemeente 5 Bouwstenen 5 Gezamenlijke Agenda voor Zuid-Limburg 6 Regierol voor

Nadere informatie

Onderwerp: Reactie op het advies van de Participatieraad met betrekking tot Haarlemmers in (acute) zorgnood.

Onderwerp: Reactie op het advies van de Participatieraad met betrekking tot Haarlemmers in (acute) zorgnood. Gemeente Haarlem Participatieraad Haarlem Postbus 511 2003 PB Haarlem Ons kenmerk MO/2018/828618 Datum 15 januari 2019 Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Contact C. Reitzema Telefoon 023-5115708 E-mail

Nadere informatie

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Vanuit Taskforce EPA Utrecht: Gerard de Valk, Leidinggevende Altrecht F-ACT Projectleider proeftuinen Taskforce EPA MWU Marga Vink, beleidsmedewerker

Nadere informatie

Projectvoorstel (concept)

Projectvoorstel (concept) Inleiding tbv subsidieaanvraag ZonMW: Op 27 maart jl. op hoofdlijnen akkoord gegaan met de inhoud van dit projectvoorstel. Om in september een goed werkend en 24/7 bereikbare integrale triage te bieden

Nadere informatie

> Retouradres Postbus EJ Den Haag. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

> Retouradres Postbus EJ Den Haag. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Veiligheidshuis Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Jaarplan 2017 Veiligheidshuis Bonaire, Sint Eustatius en Saba Jaarplan 2017 Veiligheidshuis Bonaire, Sint Eustatius en Saba Justine Verschoor Januari 2017 1 Inleiding Vanaf maart 2015 is een start gemaakt met het opzetten van een Veiligheidshuis op Bonaire met de

Nadere informatie

[Titel] [Ondertitel] [Titel] [Ondertitel] [Titel] Actieprogramma verbetering aanpak rond mensen met verward gedrag. [Ondertitel] Voortgangsrapportage

[Titel] [Ondertitel] [Titel] [Ondertitel] [Titel] Actieprogramma verbetering aanpak rond mensen met verward gedrag. [Ondertitel] Voortgangsrapportage [Titel] [Ondertitel] [Kies datum] [Naam] [Afdeling] [Titel] [Ondertitel] [Kies datum] [Naam] [Titel] [Ondertitel] [Kies datum] [Naam] [Afdeling] Actieprogramma verbetering aanpak rond mensen met verward

Nadere informatie

De Maatschappelijke zorg dichterbij. Op weg naar 2021: Transformatie van de maatschappelijke zorg

De Maatschappelijke zorg dichterbij. Op weg naar 2021: Transformatie van de maatschappelijke zorg De Maatschappelijke zorg dichterbij Op weg naar 2021: Transformatie van de maatschappelijke zorg Aanleiding WMO 2015: gemeenten worden verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning van burgers met

Nadere informatie

Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling onder één dak 17 juni 2019

Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling onder één dak 17 juni 2019 Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling onder één dak 17 juni 2019 Wat is de stip op de horizon? Acuut en ernstig geweld duurzaam stoppen, zodat herhaling wordt voorkomen. Dat is onze stip op de

Nadere informatie

Onze cliënt staat centraal!

Onze cliënt staat centraal! Ketenarrangementen Het probleem: vele instellingen, niet één loket Politie OM Penitiaire Inrichtingen Reclassering NL Verslavingszorgreclassering Verslavingszorginstelling Maatschappelijke Opvang GGZ-instelling

Nadere informatie

Aan de leden van de commissie Samenleving. Geachte leden van de Commissie Samenleving,

Aan de leden van de commissie Samenleving. Geachte leden van de Commissie Samenleving, Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp Bijlage 26 april 2016 2016/201150 M. Vendel 023-511 4911

Nadere informatie

Forensische zorg en LVB. Een beter leven in een veilige maatschappij

Forensische zorg en LVB. Een beter leven in een veilige maatschappij Forensische zorg en LVB Een beter leven in een veilige maatschappij Position Paper Forensische zorg en LVB: Een beter leven in een veilige maatschappij November 2017 Een hogere kwaliteit van bestaan voor

Nadere informatie

Mensen met verward gedrag Kan de samenleving dit dragen?

Mensen met verward gedrag Kan de samenleving dit dragen? Mensen met verward gedrag Kan de samenleving dit dragen? VB Noord bijeenkomst 21-10-2016 W. Teer Bestuur GGZ Friesland Misdrijven Kan de samenleving dit dragen? 65.000 inbraken per jaar 40% van de ex-gedetineerden

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Twente

Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Twente Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Twente 1 1. Inleiding : van Borging naar doorontwikkeling. Het Veiligheidshuis Twente heeft in april 2014 een nieuwe manager gekregen die de opdracht meekreeg om op de ingeslagen

Nadere informatie

De Tweede Kamer heeft positief gereageerd op dit voornemen.

De Tweede Kamer heeft positief gereageerd op dit voornemen. Opdracht aanjaagteam aanpak problematiek rond verwarde personen Aanleiding In de brief van 30 juni 2015 over het plan van aanpak voor de problematiek rond verwarde personen is opgenomen dat er een aanjaagteam

Nadere informatie

Verbeterplan. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief. FACT-teams Flevoland

Verbeterplan. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief. FACT-teams Flevoland Verbeterplan Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief FACT-teams Flevoland Inleiding Almere, februari 2016 L.s., Het behandelteam van het programma sociale psychiatrie (Fact teams 1,2,3,4) hebben

Nadere informatie