Activiteitenplan 2016 Veiligheidshuis IJsselland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteitenplan 2016 Veiligheidshuis IJsselland"

Transcriptie

1 Activiteitenplan 2016 Veiligheidshuis IJsselland Het Veiligheidshuis is een druppeltje olie voor het optimaliseren van de ketenaanpak Versie: 3.0 Status: vastgesteld door de Stuurgroep Datum: 9 september 2015 Inleiding

2 In de meerjarenkoers zijn de ambities voor de optimalisatie van de keten van de persoonsgerichte aanpak van criminaliteit en ernstige overlast vastgelegd. Jaarlijks werken we de meerjarenkoers uit in concrete activiteiten. Dit activiteitenplan 2016 is de eerste in de reeks van vier. In dit plan geven we ook een overzicht van de te verwachten workload in de zin van ondersteuning MultiDisciplaireOverleggen (MDO) en de verwerking van informatievragen. Daarnaast presenteren wij ook een planning c.q. verwachting van het aantal keren dat wij ketenpartners kritisch aanspreken op hun bijdrage aan de keten (adressering) en het aantal keer dat een casus is opgeschaald naar het strategisch niveau. ambities Ambitie 1: Wij willen vanuit de netwerksamenwerking eerder en beter signaleren waar kwetsbare burgers recidivisten worden en door anticiperen crisissituaties voorkomen. Door de sterke informatiepositie van het Veiligheidshuis hebben wij zicht op personen / gezinnen die recidiveren. Combinatie van informatie gebruiken wij om pro-actief te werken. Wij ondersteunen regievoerders die aan de slag willen om scenario s te ontwikkelen voordat er een crisis ontstaat. In 2016 zullen wij een aantal casussen uitwerken volgens deze methodiek om te kijken of er meerwaarde is en zo ja, op welke wijze wij het proces moeten inrichten. Ambitie 2: Wij dragen actief bij aan het verkrijgen van inzicht in de omvang en beeldvorming van overlast/criminaliteit van specifieke doelgroepen. Wij sluiten aan bij activiteiten die de ketenpartners ontwikkelen c.q. landelijke initiatieven. In 2016 zullen wij de doelgroep verwarde personen nader verkennen 1. Ambitie 3: Bij het thema maatschappelijke onrust werken we intensief samen met de GGD IJsselland om de gemeenten te ondersteunen. : In 2015 is door de meeste IJssellandse gemeenten gekozen voor het oefenen van een calamiteit in het sociaal domein in plaats van een klassieke rampenoefening 2. De oefenstructuur was het Gemeentelijk Beleids Team (GBT). Het Veiligheidshuis heeft een aantal keer deel genomen. In 2016 zullen de Veiligheidsregio, GGD IJsselland (Psycho Sociale Hulpverlening bij Incidenten) en het Veiligheidshuis onderzoeken welke structuur het beste aansluit bij eventuele ondersteuningsbehoeften bij sociale calamiteiten van de gemeenten. 1 In afstemming met de expertgroep Overlastgevende personen van de Veiligheidsstrategie. 2 Brand, ontsporing van ene trein met gevaarlijke stoffen.

3 Ambitie 4: De keten gebruikt de informatie van de politie en andere partners om gezamenlijk de personen te selecteren die in aanmerking komen voor een integrale persoonsgebonden aanpak. : In 2015 is een begin gemaakt met het proces persoonsgerichte aanpak (PGA) bij de politie. Aan de hand van scores en analyses zijn lijsten gemaakt van personen die veelvuldig High Impact Crime 3 feiten plegen of geweld gebruiken. Deze lijsten zijn aangevuld met informatie van wijkagenten. Een geselecteerd aantal personen van deze lijst wordt aangeboden aan gemeenten om een integrale persoonsgerichte aanpak te starten. Indien niet gekozen wordt voor een integrale aanpak, kan de politie besluiten een politiële persoonsgerichte aanpak in te zetten. De politiefunctionaris in het Veiligheidshuis is trekker van de PGA bij de politie in het district IJsselland. Ook lijsten of overzichten van andere ketenpartners willen we op dezelfde manier beoordelen om te kijken of daaruit top-x casuïstiek te halen is. In 2016 wordt opnieuw het PGA- proces doorlopen waarbij de leerpunten uit 2015 worden meegenomen. Ambitie 5: Met de partners in de jeugdketen werken wij aan een versterking van de vroegsignalering van potentiële kwetsbare burgers van de toekomst. Opgroeien in een omgeving waar criminaliteit en overlast regelmatig voorkomen is niet bevorderlijk voor een goede ontwikkeling. Omgevingsfactoren zijn van invloed op het latere gedrag. Daarnaast zijn er ook factoren in het kind zelf (psychiatrische problematiek, verstandelijke beperking, moeilijk opvoedbaar karakter) die maken dat het kind extra risico loopt. Er zijn verschillende instrumenten (Prokid, LIJ) om risicofactoren op te sporen. Die zijn geïmplementeerd en (beginnen te) werken. Wat nog beter vorm moet krijgen is het vervolg. Als er een risicojongeren of situatie gesignaleerd is dan moet er een partner in actie komen om te kijken waar ingrijpen of ombuigen mogelijk is. In onze ogen gebeurt dat nog onvoldoende. In 2016 willen we daarom onderzoeken hoe signalering van risicojongeren gekoppeld kan worden aan inzet van daadwerkelijke hulp en ondersteuning. Uiteraard doen we dat voor en met de ketenpartners. 3 Woninginbraak, straatroof, overvallen.

4 Ambitie 6: Wij willen samen met de ketenpartners de verbinding tussen de lokale zorgnetwerken en de districtelijk of regionaal werkende zorg- en veiligheidspartners vormgeven. De lokale zorgnetwerken (sociale wijkteams) worden door verschillende districtelijke / regionale partners benaderd met een aanbod voor expertise en specialistische hulp en kennis. Het lokale netwerk ziet daardoor soms door de bomen het bos niet meer: wie heb je nu waarvoor nodig? In 2016 zullen we met een aantal partners gezamenlijk het lokale zorgnetwerk benaderen. In welke vorm dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk 4. De gemeenten hebben hierbij een belangrijke rol. Ambitie 7: Met onze ketenpartners geven wij vorm aan: afstemming over informatie-uitwisseling in het kader van afdoening huiselijk geweldzaken via ZSM. Verrijking 5 voordat zaken worden afgedaan én terugkoppeling van afgedane zaken die lokaal (verder) moeten worden opgepakt; afstemming politie en Veilig Thuis IJsselland over screening meldingen huiselijk geweld en afspraken over zorgmeldingen 6 ; afspraken tussen Veilig Thuis IJsselland en het Veiligheidshuis IJsselland hoe risicovolle 7 huiselijk gewelds- en kindermishandelingszaken worden opgeschaald om een integrale aanpak mogelijk te maken. : In 2016 zullen werkafspraken voor bovengenoemde thema s vastgelegd zijn. In de daarop volgende jaren zullen wij kijken of aanpassing of bijstelling nodig is. Ambitie 8 De uitwerking van de plannen voor een sluitende GGZ-keten van de werkgroep, vastgesteld door de Stuurgroep en door het Districtelijk VeiligheidsOverleg, wordt in IJsselland gerealiseerd. Sinds 2014 is een werkgroep bezig met het uitwerken van mogelijkheden. Knelpunten liggen op het vlak van financiën, wettelijke mogelijkheden en voorzieningen voor een bijzondere groep EPA + (mensen met een ernstige psychiatrische aandoening ), die langdurige zorg en begeleiding nodig heeft met een hoog beschermingsniveau (vanwege agressief gedrag). In 2016 zal een businesscase gepresenteerd worden aan gemeenten (DVO) en alle betrokken partners om draagvlak te creëren voor een sluitende aanpak. De landelijke ontwikkelingen nemen we hierin mee. 4 Er zijn al wel ideeën geopperd: districtelijke conferentie, maatwerk per politieteam, of speeddating sessie a.d.h.v. casuïstiek. 5 ZSM voeden met lokale (hulpverlenings) info. 6 Veiligheidshuis ondersteunt het screeningsoverleg met informatie op aanvraag. 7 Risicovol: onveiligheid voor slachtoffers.

5 Ambitie 9: Samen met de partners GGZ, politie en gemeenten onderzoeken waar en hoe een beoordelingsruimte 8 voor GGZ-patiënten ingericht kan worden in IJsselland. Op verschillende plaatsen zijn dergelijke voorzieningen al tot stand gebracht (ook in Oost Nederland). Van deze voorbeelden zullen we gebruik maken. Het gaat niet om beoordelingen van mensen die strafbare feiten gepleegd hebben, onder invloed of agressief zijn. Het gaat om patiënten die niet in de cel horen en daar bij gebrek aan alternatieven daar wel terecht komen. In 2016 kijken we samen met politie en Dimence welke mogelijkheden er in IJsselland zijn voor een beoordelingsruimte, als alternatief voor de politiecel. Ambitie 10: Wij willen de keten optimaliseren en waar mogelijk meer uniform maken door gebruik te maken van ervaringen uit de regio Oost en landelijke netwerken. De samenwerking met ZSM zal de komende jaren permanent op de agenda staan. Een goede afstemmening tussen simpel en snel (ZSM) en complex en maatwerk (Veiligheidshuis) zal de persoonsgerichte aanpak enorm versterken en zorgen voor een goede lokale verankering van het openbaar ministerie. Een vast te stellen regionaal uitvoeringsplan ZSM-Veiligheidshuizen zal leidend zijn voor de aanpak. Ambitie 11: In een plan van aanpak is, naast afspraken in het vrijwillig kader, ook vastgelegd wat het handelingsperspectief is als iemand zich niet aan de afspraken houdt. In 2016 zal dit een repeterend thema worden in de MultidisciplinaireOverleggen (wat als vrijwilligheid niet werkt?). Ambitie is dat 1 januari 2017 in elk van aanpak van een multiproblem casus 9 dit opgenomen is. (actiepunt: ketenpartners en Veiligheidsmakelaars). Ambitie 12: We willen gezamenlijk anticiperen op wetgeving zodat we mogelijkheden zo snel mogelijk kunnen benutten. De website die vernieuwd zal worden, zal hierbij een centrale rol vervullen. Op de website zullen eenvoudige artikelen en verwijzingen naar wetgeving, jurisprudentie en goede creatieve oplossingen gepresenteerd worden. Meten van dienstverlening Veiligheidshuis In de meerjarenkoers is gesproken over de ondersteuning die ketenpartners van het Veiligheidshuis IJsselland mogen verwachten. In 2013 hebben we een meting gehouden naar de waardering door de ketenpartners van de inzet van het Veiligheidshuis. Doen we de goede dingen? Waar kunnen we aan slagkracht winnen? In 2016 zullen de ketenpartners bevraagd worden op hun oordeel over de dienstverlening van het Veiligheidshuis. 8 Ruimte of ruimten; 9 Veiligheid of ernstige overlast

6 Jaarplan 2016 (planning reguliere activiteiten) Realisatie Aanpak casussen: MDO - casusoverleg-casusbesprekingregiegroepen Informatieverstrekking (ophalen, verbinden, doorsluizen) Door: Veiligheidsmakelaars Informatiemakelaar nav vraag zelf info doorgeven Activiteiten Veiligheidshuis Realisatie Opschaling (management/bestuur) Adresseringsinitiatieven

Meerjarenkoers Veiligheidshuis IJsselland. Het Veiligheidshuis is een druppeltje olie voor het optimaliseren van de ketenaanpak

Meerjarenkoers Veiligheidshuis IJsselland. Het Veiligheidshuis is een druppeltje olie voor het optimaliseren van de ketenaanpak Meerjarenkoers 2016-2019 Veiligheidshuis IJsselland Het Veiligheidshuis is een druppeltje olie voor het optimaliseren van de ketenaanpak Versie: 3.0 Status: vastgesteld door de Stuurgroep Datum: 9 september

Nadere informatie

VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG

VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG VEILIGHEIDSHUIS IJSSELLAND INFORMATIE VOOR PARTNERS VERBINDT STRAF EN ZORG Kansen om op hun eigen (lage) zelfredzaamheidsniveau mee te kunnen doen en te participeren in de samenleving. Als het nodig is,

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Veiligheidshuis IJsselland

Jaarverslag 2016 Veiligheidshuis IJsselland Jaarverslag 2016 Veiligheidshuis IJsselland Versie: 2.0 Datum: 25 januari 2017 Status: vastgesteld in de stuurgroep 15 maart 2017 1 1. Inleiding De Meerjarenkoers 2016-2019 en het activiteitenplan 2016

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Veiligheidshuis IJsselland

Jaarverslag 2012 Veiligheidshuis IJsselland Jaarverslag 2012 Veiligheidshuis IJsselland Versie: 1.0 Datum: 5 maart 2013 Status: vastgesteld door de Stuurgroep op 21 maart 2013 1 Jaarverslag 2012 Veiligheidshuis IJsselland 1. Inleiding Basis voor

Nadere informatie

Veiligheid in Leusden. We kijken even terug naar 2018.maar vooral vooruit!

Veiligheid in Leusden. We kijken even terug naar 2018.maar vooral vooruit! Veiligheid in Leusden We kijken even terug naar 2018.maar vooral vooruit! Wat gebeurde er de afgelopen tijd in de wereld baas Mark Zuckerberg getuigt in het Amerikaanse Congres te Washington, nadat naar

Nadere informatie

Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen

Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen Samenwerking tussen en in de Veiligheidshuizen Factsheet s-hertogenbosch Mill en Sint Hubert Sint- Michielsgestel Sint Anthonis Voorwoord Een nieuwe fase is aangebroken voor de Veiligheidshuizen, zowel

Nadere informatie

Prioritering Beleidskader Veiligheid Veiligheidsanalyse 2018

Prioritering Beleidskader Veiligheid Veiligheidsanalyse 2018 Prioritering Beleidskader Veiligheid 2019-2022 Veiligheidsanalyse 2018 Veiligheidsketen proactie nazorg preventie repressie preparatie 2 Waar gaat beleidskader Veiligheid over? Doelstelling Veilige stad

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Veiligheidshuis IJsselland

Jaarverslag 2015 Veiligheidshuis IJsselland Jaarverslag 2015 Veiligheidshuis IJsselland Het Veiligheidshuis is geen extra schakel in de keten maar een druppeltje olie Versie: 2.0 Datum: 1 april 2016 Status: vastgesteld in de Stuurgroep van 31 maart

Nadere informatie

Bijlage 3 Jaaruitvoeringsplan Tweestromenland 2015

Bijlage 3 Jaaruitvoeringsplan Tweestromenland 2015 Bijlage 3 Jaaruitvoeringsplan Tweestromenland 2015 Veiligheidsbeleving Inzicht krijgen in de factoren die van invloed zijn op de veiligheidsbeleving bij de inwoners van Tweestromenland. Afhankelijk van

Nadere informatie

AMHK Gelderland Noord & Midden

AMHK Gelderland Noord & Midden AMHK Gelderland Noord & Midden Juli 2014 AMHK Gelderland Noord & Midden Info & meeting juli 2014 1 Welkom Programma Voorstellen 2 Opdracht vanuit nieuwe WMO AMHK op regionale schaal Gemeenten in Veiligheidsregio

Nadere informatie

multiprobleem gezinnen

multiprobleem gezinnen Een literatuurstudie naar de verbinding tussen veiligheid en zorg op gebied van multiprobleem gezinnen 1. achtergrond en AANPAK Multiprobleem gezinnen (MPG) zijn al decennia lang onderwerp van studie.

Nadere informatie

Datum 26 februari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht 'Zorg over groei geweld door verwarde mensen in Rotterdam'

Datum 26 februari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht 'Zorg over groei geweld door verwarde mensen in Rotterdam' 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen.

Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen. Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen. Om deze ambitie te realiseren, zetten we in op maatregelen

Nadere informatie

Meerjarenkoers Veiligheidshuis Twente

Meerjarenkoers Veiligheidshuis Twente Meerjarenkoers 2016-2020 Veiligheidshuis Twente Versie 1.0, concept Status: Datum: 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Ontwikkelingen.. 6 2.1. Maatschappelijke ontwikkelingen.. 6 2.2. Organisatie-ontwikkelingen.

Nadere informatie

Een scenario kiezen voor wat betreft de organisatie van de regionale casusoverleggen per 2019 en in de toekomst.

Een scenario kiezen voor wat betreft de organisatie van de regionale casusoverleggen per 2019 en in de toekomst. OPLEGGER Algemeen Onderwerp Casusgerichte aanpak: scenario s regionale casusoverleggen Verspreiden Ja Contactpersoon Sander Egas en Rosalinda Jonkvorst Eenheid Sturing E-mail s.egas@regiogv.nl / r.jonkvorst@regiogv.nl

Nadere informatie

Triage: resultaten van de pilots

Triage: resultaten van de pilots Triage: resultaten van de pilots Carijn Tulp Programma doorontwikkeling Veiligheidshuizen Triage is het vinden, analyseren, routeren van casuïstiek 2 Naar aanleiding van de verkenning triage zijn 3 verbeterdoelen

Nadere informatie

Wat is een Veiligheidshuis?

Wat is een Veiligheidshuis? Wat is een Veiligheidshuis? Uit landelijk Programmaplan (2011): Een Veiligheidshuis is een lokaal of regionaal samenwerkingsverband tussen verschillende partners gericht op integrale, operationele en persoons-

Nadere informatie

Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ

Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ Regio: Noordoost Gelderland Factsheet is afgestemd met: GGD Gemeente Apeldoorn Gemeente Doetinchem GGZ BOUWSTEEN 1: inbrengen mensen met verward gedrag en omgeving Niet van toepassing aan de Inbreng cliënten

Nadere informatie

Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel. 14 maart 2014. Ciska Scheidel. Programmamanager decentralisatie. Jeugdzorg / Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel.

Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel. 14 maart 2014. Ciska Scheidel. Programmamanager decentralisatie. Jeugdzorg / Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel. 14 maart 2014 Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel Ciska Scheidel Programmamanager decentralisatie Jeugdzorg / Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel 14 maart JEUGDBESCHERMING, JEUGDRECLASSERING EN VEILIGHEID 2 14 maart

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Twente

Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Twente Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Twente 1 1. Inleiding : van Borging naar doorontwikkeling. Het Veiligheidshuis Twente heeft in april 2014 een nieuwe manager gekregen die de opdracht meekreeg om op de ingeslagen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Veiligheidshuis IJsselland

Jaarverslag 2014 Veiligheidshuis IJsselland Jaarverslag 2014 Veiligheidshuis IJsselland Het Veiligheidshuis is geen extra schakel in de keten maar een druppeltje olie Versie: 1.0 Datum: 23 februari 2015 Status: Vastgesteld in de Stuurgroep van 2

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 Collegebesluit Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 1. Inleiding De afgelopen twee jaar staat het onderwerp van personen met verward gedrag prominent op de landelijke

Nadere informatie

MANDAATCOMMISSIE. Workshop continuïteit van zorg : Lourina Poot en Martin Mennen

MANDAATCOMMISSIE. Workshop continuïteit van zorg : Lourina Poot en Martin Mennen MANDAATCOMMISSIE Workshop continuïteit van zorg 14-6-2017: Lourina Poot en Martin Mennen PRESENTATIE Regiospecifieke zaken Door de bril van de zorgaanbieder Door de bril van het veiligheidshuis Samenhangende

Nadere informatie

Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg & Veiligheid Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid

Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg & Veiligheid Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg & Veiligheid 1 12-02-2019 Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid 2 12-02-2019 Aanpak Woonoverlast en Convenant Zorg en Veiligheid De aanleiding Nieuwe

Nadere informatie

netwerkdag 28 november 2013

netwerkdag 28 november 2013 netwerkdag 28 november 2013 Bewoners Marconistraat Reclassering Nederland Bouman Reclassering HALT De Waag Stadsmarinier HIC VHRR: 19 gemeenten; 1,2 miljoen inwoners ZSM / ZSM-plus: Rotterdam-Rijnmond

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsaanpak gemeente Zwolle, politieteam, openbaar ministerie 2014.

Integrale Veiligheidsaanpak gemeente Zwolle, politieteam, openbaar ministerie 2014. Integrale Veiligheidsaanpak gemeente Zwolle, politieteam, openbaar ministerie 2014. In deze matrix komen alleen de prioriteiten aan bod. Uiteraard worden de bestaande werkwijzen en aanpakken gecontinueerd

Nadere informatie

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Ontwikkeling 2002 start Veiligheidshuis accent strafrechtketen 2004 betrokkenheid gemeente onderzoek Fijnaut sociale veiligheid breed draagvlak 2008 start Zorghuis

Nadere informatie

ZSM Leerateliers Werken vanuit de bedoeling

ZSM Leerateliers Werken vanuit de bedoeling ZSM Leerateliers Werken vanuit de bedoeling 1 Inhoud Wat = ZSM Waarom leerateliers Introductie Werken vanuit de bedoeling Leerateliers opbrengsten & geleerde lessen Praktijkvoorbeelden Hoe verder waar

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Veiligheidshuis IJsselland. Het Veiligheidshuis is geen extra schakel in de keten maar een druppeltje olie

Jaarverslag 2013 Veiligheidshuis IJsselland. Het Veiligheidshuis is geen extra schakel in de keten maar een druppeltje olie Jaarverslag 2013 Veiligheidshuis IJsselland Het Veiligheidshuis is geen extra schakel in de keten maar een druppeltje olie Versie: 2.0 Datum: 28 februari 2014 Status: vastgesteld in de Stuurgroep van 20

Nadere informatie

Activiteitenplan Programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 2012-2013

Activiteitenplan Programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 2012-2013 plan Programma Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 2012-2013 Inleiding Om op lokaal en regionaal niveau overlast en criminaliteit effectiever en efficiënter te kunnen bestrijden is samenwerking van vele

Nadere informatie

Politie en Veiligheidsregio Twente

Politie en Veiligheidsregio Twente Introductie Wilma van Raalte Veiligheidsregio Twente Programmamanager CO24 Politie en Veiligheidsregio Twente Brede taakopvatting: rampen en grootschalige incidenten, maar ook: samenwerken in het (sociaal)

Nadere informatie

Districtelijk Veiligheidshuis Heerlen

Districtelijk Veiligheidshuis Heerlen Districtelijk Veiligheidshuis Heerlen door persoonsgerichte aanpak naar gedragsverandering Emile Curfs Plv Manager veiligheidshuis www.veiligheidshuisheerlen.nl Veiligheidshuis: Het Veiligheidshuis is

Nadere informatie

De bestuursraad Intersectorale aanpak kindermishandeling Gelderland. Paul van de Water, projectleider Arnhems Collectief tegen Kindermishandeling

De bestuursraad Intersectorale aanpak kindermishandeling Gelderland. Paul van de Water, projectleider Arnhems Collectief tegen Kindermishandeling Aan: C.C.: Van: Betreft: De bestuursraad Intersectorale aanpak kindermishandeling Gelderland Beppie Soetens, gemeente Arnhem Paul van de Water, projectleider Arnhems Collectief tegen Kindermishandeling

Nadere informatie

Protocol Maatschappelijke Onrust

Protocol Maatschappelijke Onrust Protocol Maatschappelijke Onrust Gemeente Leusden Versie: 1.1 Datum: 28-2-2017 Stroomschema Maatschappelijke onrust Leusden Casus die de reguliere aanpak van één gezin, één plan overstijgt. Casus wordt

Nadere informatie

Advies over de doorontwikkeling van de aansturing op het snijvlak van de domeinen zorg, veiligheid en straf.

Advies over de doorontwikkeling van de aansturing op het snijvlak van de domeinen zorg, veiligheid en straf. 1 Advies over de doorontwikkeling van de aansturing op het snijvlak van de domeinen zorg, veiligheid en straf. Versie: 11 november 2015 Status: vastgesteld door stuurgroep Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: Datum: Datum: 27-11-12 Onderwerp Regionaal beleidsplan 2013-2014 regionale eenheid politie Oost-Brabant Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de vijf beleidsprioriteiten zoals zijn opgenomen in het

Nadere informatie

Enquêteresultaten Lokaal Steunpunt Huiselijk Geweld (LSHG) met betrokkenheid regionale SVO s

Enquêteresultaten Lokaal Steunpunt Huiselijk Geweld (LSHG) met betrokkenheid regionale SVO s Enquêteresultaten Lokaal Steunpunt Huiselijk Geweld (LSHG) met betrokkenheid regionale SVO s De betrokkenen/ervaringsdeskundigen van het Lokaal Steunpunt Huiselijk Geweld zijn, net als vorig jaar, benaderd

Nadere informatie

Pilot: Tien in Twente een innovatie aanpak overlast verwarde personen

Pilot: Tien in Twente een innovatie aanpak overlast verwarde personen Deze intentieverklaring is aangegaan op 1 september 2016 en heeft een looptijd van ruim 2 jaar en eindigt derhalve op 31 december 2018. Bij deze intentieverklaring zijn de volgende partijen betrokken:

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 september 2018 Zaaknummer: 510308 Portefeuillehouder : M.J.F.J. Thijsen Openbaar Besloten Team : Team Openbare veiligheid,

Nadere informatie

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant

Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Zorg- en Veiligheidshuis Midden - Brabant Ontwikkeling 2002 start Veiligheidshuis accent strafrechtketen 2004 betrokkenheid gemeente onderzoek Fijnaut sociale veiligheid breed draagvlak 2008 start Zorghuis

Nadere informatie

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams

Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Sociaal medische contractering Jeugd. Organisatie wijkteams Vangnet 0-99 Onafhankelijke regie Advies en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling Sociaal medische contractering Jeugd Organisatie wijkteams Lokaal beeld van de transities Wilt u wijkgericht

Nadere informatie

Ontwikkelagenda ketenpartners - Wvggz april december 2019

Ontwikkelagenda ketenpartners - Wvggz april december 2019 Ontwikkelagenda ketenpartners - Wvggz april december 2019 Toegang tot Hoorplicht (art. 7:1 lid 3 onder b) Burgemeester moet iemand voorafgaande aan een crisismaatregel zo mogelijk laten horen. Twee consequenties:

Nadere informatie

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 Veiligheidshuis IJsselland

Jaarverslag 2011 Veiligheidshuis IJsselland Jaarverslag 2011 Veiligheidshuis IJsselland Versie: 1.0 Datum: 29 februari 2012 Status: Vastgesteld in de Stuurgroep 23 maart 2012 1 Jaarverslag 2011 Veiligheidshuis IJsselland 1. Inleiding Basis voor

Nadere informatie

CONCEPT Werkplan 2017/2018 Veiligheidshuis Regio Utrecht

CONCEPT Werkplan 2017/2018 Veiligheidshuis Regio Utrecht CONCEPT Werkplan 2017/2018 Veiligheidshuis Regio Utrecht PARTIJEN: Gemeente Amersfoort Gemeente Baarn Gemeente Bunnik Gemeente Bunschoten Gemeente De Bilt Gemeente De Ronde Venen Gemeente Eemnes Gemeente

Nadere informatie

Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling onder één dak 17 juni 2019

Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling onder één dak 17 juni 2019 Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling onder één dak 17 juni 2019 Wat is de stip op de horizon? Acuut en ernstig geweld duurzaam stoppen, zodat herhaling wordt voorkomen. Dat is onze stip op de

Nadere informatie

Jaarverslag Veiligheidshuis Twente 2014

Jaarverslag Veiligheidshuis Twente 2014 Jaarverslag Veiligheidshuis Twente 2014 1. Inleiding: van transitie naar borging 2. Management op orde 3. Extra aandacht, onder andere middels pilots en projecten 4. Werktafel model borgen 5. Top X Veiligheidshuis

Nadere informatie

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten:

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten: Voorstel Cluster : samenleving Nummer : 5 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 20 april 2015 Onderwerp : Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Inleiding Als gevolg van

Nadere informatie

Jaarverslag Professionaliseren en versterken van de ketens

Jaarverslag Professionaliseren en versterken van de ketens Jaarverslag 2012 Professionaliseren en versterken van de ketens Inleiding H et Veiligheidshuis is dé plek waar veiligheid, zorg en bestuur samen komen rond complexe problematiek. Het is een netwerksamenwerking

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING 2016-2019

PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 6C Openbare orde en veiligheid Inleiding Wij willen het veiligheidsniveau voor de bewoners en bezoekers van Leiderdorp behouden in objectief en subjectief opzicht en waar mogelijk

Nadere informatie

Jaarrapportage 2013-2014. Veiligheidshuis Midden-Limburg

Jaarrapportage 2013-2014. Veiligheidshuis Midden-Limburg Jaarrapportage 2013-2014 Veiligheidshuis Midden-Limburg Jaarrapportage 2013-2014 Veiligheidshuis Midden-Limburg Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg Veiligheidshuis Midden-Limburg,

Nadere informatie

Jaaruitvoeringsprogramma integrale veiligheid 2016

Jaaruitvoeringsprogramma integrale veiligheid 2016 Jaaruitvoeringsprogramma integrale veiligheid 2016 1 Voorwoord Eind 2015 is het lokaal integraal veiligheidsplan 2015 2019 door de gemeenteraad van Waterland vastgesteld. Jaarlijks wordt een Jaaruitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Aan de gemeenteraden van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek,

Aan de gemeenteraden van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek, Aan de gemeenteraden van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek, Geachte gemeenteraad, Namens de stuurgroep bied ik u hierbij het Jaarverslag 2017 Veiligheidshuis Gooi en Vechtstreek aan. Voor eventuele

Nadere informatie

HENRIQUE SACHSE ARTS M&G, JEUGDARTS, VERTROUWENSARTS

HENRIQUE SACHSE ARTS M&G, JEUGDARTS, VERTROUWENSARTS 14 juni 2017 Summersymposium Actualiteit van OGGZ en Jeugdgezondheidszorg Verwarde personen en kwetsbare kinderen De realiteit voor jeugdigen en ouders in 2017 HENRIQUE SACHSE ARTS M&G, JEUGDARTS, VERTROUWENSARTS

Nadere informatie

Uitwerking workshops 'Avond voor de Jeugdhulp ' 30 augustus in de Kunstmin.

Uitwerking workshops 'Avond voor de Jeugdhulp ' 30 augustus in de Kunstmin. Bijlage 6: Uitwerking workshops 'Avond voor de Jeugdhulp ' 30 augustus in de Kunstmin. Op 30 augustus gingen ouders, kinderen, raadsleden en wethouders, professionals en ambtenaren met elkaar in gesprek

Nadere informatie

1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen

1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen Bijlage 2 Tabel 7-stappen model 1. Signalen over groepsgedrag delen Doel van deze stap: relevante signalen over problematisch groepsgedrag delen In deze fase wordt informatie gedeeld. Er zijn zorgen over

Nadere informatie

Jaarverslag Veiligheidshuis Leiden 2011

Jaarverslag Veiligheidshuis Leiden 2011 Jaarverslag Veiligheidshuis Leiden 2011 Definitieve versie 12 januari 2012 jaarverslag Veiligheidshuis Leiden 2011 1 1. Inleiding 2. Landelijke ontwikkelingen 2.1 Doorontwikkeling Veiligheidshuizen 3 Interregionale

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Veiligheidshuis Midden-Limburg. Continueren wat goed is, verbeteren waar nodig!!!

Jaarplan 2015. Veiligheidshuis Midden-Limburg. Continueren wat goed is, verbeteren waar nodig!!! Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Midden-Limburg Continueren wat goed is, verbeteren waar nodig!!! Jaarplan 2015 Veiligheidshuis Midden-Limburg Continueren wat goed is, verbeteren waar nodig!!! Dit project

Nadere informatie

Pilot aansluiting ZSM en Veiligheidshuizen

Pilot aansluiting ZSM en Veiligheidshuizen Pilot aansluiting ZSM en Veiligheidshuizen Inhoud Landelijk project ZSM VH (B. de Zwaan) Lokale pilots Rotterdam (E. Jongeneel) en Midden Nederland (K. van Duijvenbooden). Groepsopdracht Ruimte voor vragen

Nadere informatie

BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de

BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met verward gedrag en omgeving Geeft de regio invulling aan de Regio: Friesland Factsheet is afgestemd met: Evert Boomsma regionaal projectleider Gemeente Leeuwarden Gemeente Harlingen Gemeente Heerenveen Politie GGZ Zorgverzekeraar BOUWSTEEN 1: inbreng mensen met

Nadere informatie

Aansluiting Veiligheidshuizen-ZSM

Aansluiting Veiligheidshuizen-ZSM Aansluiting Veiligheidshuizen-ZSM Stand van zaken april/mei 2014 Uitvraag op verzoek van de regioburgemeesters Inhoud Inleiding 2 Werken volgens het Landelijk Kader 3 Wordt er gewerkt volgens het Landelijk

Nadere informatie

Hand-out. Veiligheidsavond Leiderdorp 13 juni 2013

Hand-out. Veiligheidsavond Leiderdorp 13 juni 2013 Hand-out Veiligheidsavond Leiderdorp 13 juni 2013 Overzicht prioriteiten IVB 2011-2014 - Gemeente Prioriteiten IVB Status Uitvoering / X 1. Huiselijk Geweld College akkoord met Uvp, ter info raad. 2. Inbraken

Nadere informatie

De Inspecties stellen dat VTRR aan 18 van de 24 verwachtingen van het toetsingskader voldoet.

De Inspecties stellen dat VTRR aan 18 van de 24 verwachtingen van het toetsingskader voldoet. Verbeterplan Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. VTRR is een nieuwe organisatie die nog volop in ontwikkeling is. De wettelijke taken van VTRR, het oppakken van meldingen huiselijk geweld en kindermishandeling,

Nadere informatie

Jaaruitvoeringsprogramma integrale veiligheid. Gemeente Purmerend 2015. Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op @@ @@ 2015

Jaaruitvoeringsprogramma integrale veiligheid. Gemeente Purmerend 2015. Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op @@ @@ 2015 Jaaruitvoeringsprogramma integrale veiligheid Gemeente Purmerend 2015 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op @@ @@ 2015 1 Voorwoord In 2013 werd naast het lokaal integraal veiligheidsplan

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : WGSSD Regio Amersfoort Datum : 3 december 2018 Onderwerp : Stand van zaken Sluitende aanpak 18-/18+ regio Amersfoort Bijlage : Concept presentatie BO SD 20 december Integraal

Nadere informatie

Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis

Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis Informatie voor professionals die werken volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 1. In welke stap van de meldcode neem ik contact op met Veilig

Nadere informatie

Informatie voor ketenpartners acute psychiatrie en gemeenten ter verspreiding naar eigen organisatie (versie )

Informatie voor ketenpartners acute psychiatrie en gemeenten ter verspreiding naar eigen organisatie (versie ) Informatie voor ketenpartners acute psychiatrie en gemeenten ter verspreiding naar eigen organisatie (versie 30.03.2017) Crisisbeoordelingslocatie bij Lentis aan de Hereweg in Groningen voor personen met

Nadere informatie

Programma doorontwikkeling veiligheidshuizen. Informatiemanagement en privacy 21 november 2011

Programma doorontwikkeling veiligheidshuizen. Informatiemanagement en privacy 21 november 2011 Programma doorontwikkeling veiligheidshuizen Informatiemanagement en privacy 21 november 2011 Presentatie Privacy Binnen het programma doorontwikkeling veiligheidshuizen is Privacy een belangrijk onderwerp.

Nadere informatie

VEILIG THUIS GELDERLAND ZUID. Probleemanalyse en afspraken Verkorte memo t.b.v. portefeuillehouders. 2 juli 2015

VEILIG THUIS GELDERLAND ZUID. Probleemanalyse en afspraken Verkorte memo t.b.v. portefeuillehouders. 2 juli 2015 VEILIG THUIS GELDERLAND ZUID Probleemanalyse en afspraken Verkorte memo t.b.v. portefeuillehouders 2 juli 2015 Uitgave GGD Gelderland-Zuid Datum 2 juli 2015 1 2 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is Veilig

Nadere informatie

Strategische Agenda Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland

Strategische Agenda Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland Strategische Agenda 2018-2021 Een gezond en veilig bestaan voor onze inwoners in Zaanstreek-Waterland Vastgesteld Algemeen Bestuur 18 oktober 2018 Inleiding In de door het Algemeen Bestuur in december

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Ontwikkeling OGGZ-loket als meldpunt voor onrust en overlast Programma / Programmanummer Maatschappelijke zorg en dienstverlening / 7320 Portefeuillehouder G.

Nadere informatie

Uitvoeringsplan 2019 Behorende bij het Integraal Veiligheidsplan IJsselstreek

Uitvoeringsplan 2019 Behorende bij het Integraal Veiligheidsplan IJsselstreek Uitvoeringsplan 2019 Behorende bij het Integraal Veiligheidsplan 2016-2019 IJsselstreek Vastgesteld in de driehoek IJsselstreek op: 6 december 2017. 1 Inleiding Voor u ligt het uitvoeringsplan 2019 van

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Veiligheidshuis Regio Utrecht. Jaarverslag Veiligheidshuis Regio Utrecht

Veiligheidshuis Regio Utrecht. Jaarverslag Veiligheidshuis Regio Utrecht Veiligheidshuis Regio Utrecht Jaarverslag - 2016 Veiligheidshuis Regio Utrecht april 2017 Het Veiligheidshuis Regio Utrecht (VHRU) - dat zijn we samen - Het VHRU is een samenwerkingsverband waarin gemeenten,

Nadere informatie

Convenant Veilige School convenant School & Veiligheid Schouwen-Duiveland

Convenant Veilige School convenant School & Veiligheid Schouwen-Duiveland convenant School & Veiligheid Schouwen-Duiveland 1 Inhoudsopgave: Uitgangspunten convenant Veilige School... 3 Verantwoordelijkheden... 3 Alle partijen... 4 Gemeente... 4 School... 4 Politie... 5 Openbaar

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Subsidierelatie MEE Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team: Afdelingshoofd: Welzijn Bremmers, P.H.M. Auteur: Bankers, J. Datum vergadering: 27 juni 2016 1. Aanleiding In het Sociaal Deelfonds

Nadere informatie

Vangnet zorg en veiligheid

Vangnet zorg en veiligheid Vangnet zorg en veiligheid Sociale Veiligheid Samen werken aan gezondheid! RTL Nieuws 13 februari 2018 Volkskrant 6 mei 2018 RTL Nieuws 27 februari 2018 NU.nl 15 november 2017 NOS 18 september 2017 Wat

Nadere informatie

Kadernota en begroting 2018

Kadernota en begroting 2018 Kadernota en begroting 2018 Jaarlijks wordt door de gemeenschappelijke regelingen en organisaties die aanverwant zijn een toekomstperspectief gepresenteerd aan de betrokken gemeenten en deze nota gaat

Nadere informatie

Position paper. Position Paper Toekomst Veiligheidshuizen

Position paper. Position Paper Toekomst Veiligheidshuizen Position paper Position Paper Toekomst Veiligheidshuizen Samenvatting: Hét Veiligheidshuis bestaat niet Veiligheidshuizen zijn er in verschillende soorten en maten. Verschillende initiatieven en samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Martijn Schippers, AcVZ. Ontwikkelplein informatiedeling (schakelteam verwarde personen) 28 juni 2017

Martijn Schippers, AcVZ. Ontwikkelplein informatiedeling (schakelteam verwarde personen) 28 juni 2017 Martijn Schippers, AcVZ Ontwikkelplein informatiedeling (schakelteam verwarde personen) 28 juni 2017 28 juni 2017 Inleiding (van Top600 naar AcVZ) Het regiemodel Rol van de regisseur ( poortwachter van

Nadere informatie

FACTSHEET. Landelijk programma Aanpak geweld. Landelijk programma Aanpak geweld

FACTSHEET. Landelijk programma Aanpak geweld. Landelijk programma Aanpak geweld FACTSHEET Landelijk programma Aanpak geweld Landelijk programma Aanpak geweld Het Landelijk programma Aanpak geweld is van start gegaan op 1 januari 2012 en had als doel een slagvaardige integrale aanpak

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014 Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Raadscarrousel Drechtsteden 2 oktober 2012 Opbouw presentatie 1. Maatschappelijke Zorg (Wmo prestatievelden 7, 8 en

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie 14 juni 2017

Ministerie van Veiligheid en Justitie 14 juni 2017 Ministerie van Veiligheid en Justitie 14 juni 2017 1 Waar gaan we het over hebben? Aanleiding & Doel Ontwikkelingen Veranderlijnen en agenda Omgevingsadvies, wasdah? Wat gaan we doen? 3 Waarom en -toe?

Nadere informatie

I J. Team Leefbaarheid en Veiligheid. Afdeling Wonen en Leven

I J. Team Leefbaarheid en Veiligheid. Afdeling Wonen en Leven I J I Team Leefbaarheid en Veiligheid Afdeling Wonen en Leven INTERVENTIETEAM 23-/ 23+ JAAR RAPPORTAGE 2015 INLEIDING Voor u ligt de jaarrapportage lnterventieteam. Het afgelopen jaar is een (door-) ontwikkeljaar

Nadere informatie

Symposium Onderzoeksresultaten

Symposium Onderzoeksresultaten Symposium Onderzoeksresultaten 2016 2017 Mensen met verward gedrag Mensen met verward gedrag, wat weten we eigenlijk over hen en wat vraagt dit van professionals in zorg en welzijn? Wietske Dijkstra 19-10-2017

Nadere informatie

PRAATPLAAT COMPLEXE (JEUGD)PROBLEMATIEK REGIO HART VAN BRABANT

PRAATPLAAT COMPLEXE (JEUGD)PROBLEMATIEK REGIO HART VAN BRABANT PRAATPLAAT COMPLEXE (JEUGD)PROBLEMATIEK REGIO HART VAN BRABANT In de regio Hart van Brabant zet een heel netwerk aan mensen en organisaties zich in voor de gezamenlijke ambitie dat al onze inwoners mee

Nadere informatie

Raadhuisplein 1 Bezoekadres: 2130 AG HOOFDDORP _ Mh.,., Advies plan van aanpak personen met verward gedrag Haarlemmermeer

Raadhuisplein 1 Bezoekadres: 2130 AG HOOFDDORP _ Mh.,., Advies plan van aanpak personen met verward gedrag Haarlemmermeer gemeente Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief Ons kenmerk Bijlage(n) Onderwerp Participatieraad Postbus250 2 1 3 0 A G H t.a.v. dhr. G. Hille fddor P Raadhuisplein 1 Bezoekadres: 2130 AG HOOFDDORP

Nadere informatie

Versie 29 juni 2017 Jeugd 18min/18plus In de gemeenten Groningen en Oldambt is samen met Menzis een methodiek

Nadere informatie

Protocol SISA signalering MEE. Rotterdam Rijnmond. Vastgesteld MO: 2 oktober 2008 Auteur: Jacomine Goudzwaard Status: definitief versie 1

Protocol SISA signalering MEE. Rotterdam Rijnmond. Vastgesteld MO: 2 oktober 2008 Auteur: Jacomine Goudzwaard Status: definitief versie 1 signalering MEE Rotterdam Rijnmond Vastgesteld MO: Auteur: Jacomine Goudzwaard Status: definitief versie 1 Protocol signaleren in SISA en risicoprofiel Pre ambule MEE Rotterdam Rijnmond is een dienstverlenende

Nadere informatie

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg Agendapunt 6 060915 BOSD Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 17 september 2015 Onderwerp : Notitie aansluiting regionaal HLZ agenda op vast te stellen regionaal convenant

Nadere informatie

2015 in beeld. Verbinden Versterken Zichtbaar maken

2015 in beeld. Verbinden Versterken Zichtbaar maken 2015 in beeld Verbinden Versterken Zichtbaar maken Verbinden Versterken Zichtbaar maken Dit jaaroverzicht geeft u een beeld van ons unieke werk in 2015, waarin we hebben geïnvesteerd in het verbinden van

Nadere informatie

Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar

Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar Bureau Jeugdzorg Gelderland Bereikbaar en Beschikbaar Hans Lomans Bestuurder BJzG 8 april 2011 2 U vindt ons Overal in Gelderland In alle regio s Zorg-en Adviesteams Centra voor Jeugd en Gezin Veiligheidshuizen

Nadere informatie

Preventie en vroegsignalering

Preventie en vroegsignalering Lezing Mevrouw M.H.V.C. Christophe M.P.A. Commissaris van politie Landelijk programmaleider Huiselijk Geweld en de Politietaak Conferentie 8 oktober 2008 Leren signaleren. Preventie en vroegsignalering

Nadere informatie

Plan organisatie ouderenzorg in de wijk of gemeente Regio Zwolle

Plan organisatie ouderenzorg in de wijk of gemeente Regio Zwolle Plan organisatie ouderenzorg in de wijk of gemeente Regio Zwolle Datum: augustus 2015 Versienummer: 1 Het plan organisatie ouderenzorg is ontwikkeld door: Olof Schwantje en Dita van Leeuwen (HRZ), Carla

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017

Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 [Geef tekst op] 217/546 217/5482 Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 217 Gemeente Zaanstad, januari 217 Stadhuisplein 1 156 MZ Zaandam Postbus 2 15 GA Zaandam www.zaanstad.nl Inleiding In het Integraal

Nadere informatie

SYMPOSIUM ONDERWIJS EN CRISIS

SYMPOSIUM ONDERWIJS EN CRISIS SYMPOSIUM ONDERWIJS EN CRISIS Paul Geurts Bestuursadviseur openbare orde en veiligheid gemeente Tilburg Niko van den Hout Coördinator BHV & crisismanagement Onderwijsgroep Tilburg Fysieke calamiteiten

Nadere informatie

CMWW. Evaluatie Jeugd Preventie Programma Brunssum

CMWW. Evaluatie Jeugd Preventie Programma Brunssum CMWW Evaluatie Jeugd Preventie Programma Brunssum 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding Blz. 3 2. Uitvoering Blz. 3 3. Aanpak Blz. 4 4. Ontwikkelingen van het JPP Blz. 5 5. Conclusies en Aanbevelingen Blz. 6

Nadere informatie