MINOX Urenadministratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MINOX Urenadministratie"

Transcriptie

1 MINOX Urenadministratie

2 2 Introductie Vanaf 1983 houdt MINOX Software zich bezig met het ontwikkelen van administratieve software voor accountants- en administratiekantoren en voor het Midden- en Kleinbedrijf. MINOX-Urenadministratie is dé oplossing voor accountants- en administratiekantoren en voor alle bedrijven die hun werkzaamheden in rekening brengen op basis van bestede uren of verleende diensten. Ook een projectenadministratie kunt u snel en efficiënt bijhouden. Naast het registreren van uren biedt MINOX-Urenadministratie ook de mogelijkheid om conceptdeclaraties vrijwel automatisch te vervaardigen. De definitieve declaratie en de verwerking vinden plaats in de financiële administratie van MINOX. MINOX is modulair van opbouw. Zowel MINOX-Financieel als MINOX-Uren bestaat uit vele aanvullende modules. Groeit uw organisatie en/of uw informatiebehoefte dan kunt u probleemloos uitbreiden. Inhoudsopgave Introductie 2 Inhoudsopgave Registreren 3 De basis De medewerker De cliënt De dimensie De werksoort Boeken uren 4 Doorbelastingen 5 Voorschotten Overzichten en statistieken 6 Declareren 7 De declaratie Kenmerken van MINOX-Urenadministratie 8

3 Registreren De basis Bij het registreren van uren kunt u zelf bepalen welke gegevens op welke manier vastgelegd dienen te worden. Wat is bijvoorbeeld de kleinste tijdseenheid (kwartier, half uur of uur)? Registreert u de uren per week, maar is de rapportage (en declaratie) per maand? Waarop worden de indirecte uren verantwoord? Met MINOX kunt u het zelf instellen. MINOX hanteert ook de binnen uw kantoor gebruikte terminologie. De medewerker De medewerker en de cliënt staan centraal bij het verantwoorden van uren. Naast de vaste gegevens van de medewerker kunt u normuren per week definiëren. Tijdens het boeken kan er dan een volledigheidscontrole plaatsvinden, zowel per dag als per periode (bijvoorbeeld per week). De inrichting van de stamgegevens is bijzonder flexibel. De vrije velden geeft u zelf een betekenis. De cliënt Per cliënt kunt u de wijze van declareren vastleggen. Specificeert u bijvoorbeeld elk uur of alleen de verrichte werkzaamheden van de periode? MINOX-Uren biedt u zelfs nog meer mogelijkheden. De cliënten (debiteuren) uit MINOX- Financieel kunnen automatisch in MINOX-Urenadministratie worden ingelezen. De dimensie MINOX biedt de mogelijkheid om, al dan niet verplicht, een extra dimensie toe te passen. Hiermee kunt u de uren ook bijvoorbeeld per boekjaar, per project of per dossier bijhouden en declareren. De werksoort Het verantwoorden van de uren per medewerker per cliënt gebeurt op werksoort- en, indien gewenst, op subwerksoortniveau. Hierdoor kunnen de overzichten sneller inzicht geven op hoofd- en subniveau. De werksoorten kunnen worden gesplitst in direct en indirect. Hiermee kan snel inzicht worden verkregen in de productiviteit van een medewerker.

4 Boeken uren De boekingsmethodiek van de urenadministratie vertoont grote gelijkenis met die van MINOX- Financieel. Hierbij doelen we op de snelheid van vastleggen, de opvraagmogelijkheden en uiteraard de flexibiliteit van wijzigen, tussenvoegen en verwijderen van boekingsregels. Uren worden per medewerker per mutatiefrequentie (bijvoorbeeld per week) op de cliënt verantwoord. De medewerker kan zelf zijn of haar uren intoetsen. Binnen de rechtenstructuur kan op een eenvoudige wijze worden bepaald waartoe de medewerker toegang heeft. Daarbij kan desgewenst worden bepaald dat de medewerker alleen de eigen uren kan opvragen en muteren. Tevens wordt aangegeven of het uurtarief of doorbelaste tarief wordt getoond aan de betreffende medewerker. Tijdens de urenregistratie controleert MINOX automatisch of de normuren van de medewerker per dag en per week zijn verantwoord. Door de kleurstelling wordt de gebruiker hierop gewezen. De werksoorten (en subwerksoorten) typeren de werkzaamheden. Ze zijn bepalend voor de managementoverzichten en de (concept)declaratie. Aan de hand van de medewerker en de werksoort wordt het tarief (automatisch) bepaald. Daarbij kent MINOX veel mogelijkheden ten aanzien van het definiëren en het automatisch hanteren van tarieven.

5 Doorbelastingen Accountantskantoren bieden in toenemende mate een uitgebreider dienstenpakket aan. Met cliënten worden speciale tariefafspraken gemaakt voor bepaalde werkzaamheden. Voorbeelden van deze afspraken zijn verloningen, schattingsformulieren en telefonische consults. Maar ook voor het doen van de administratie of voor het maken van de balans, kunnen regelingen gelden. Ook hanteren kantoren verschotten. Verschotten zijn werkelijk gemaakte (additionele) kosten die een accountantskantoor moet maken voor de uitvoering van een opdracht. De verschotten worden meestal (zonder toeslag) rechtstreeks doorbelast aan de cliënt, bijvoorbeeld inschrijvingskosten voor de Kamer van Koophandel. Ook worden kilometervergoedingen vaak gezien als verschotten. Met de functie Doorbelastingen biedt MINOX een oplossing voor bovengenoemde vraagstukken. Afhankelijk van de werksoort, biedt MINOX de mogelijkheid om tijdens het vastleggen van de uren het aantal doorbelastingen op te geven. Niet alle medewerkers dienen geconfronteerd te worden met de ingave van de doorbelastingen. Bijvoorbeeld als met het verlonen meerdere medewerkers van het accountantskantoor bezig zijn. Slechts één geeft dan het aantal verloningen voor die cliënt in. MINOX biedt de mogelijkheid om dit in te stellen. Voorschotten MINOX biedt u diverse mogelijkheden voor het hanteren van voorschotten. Met de Periodieke voorschotten zal MINOX automatisch elke periode (bijvoorbeeld maand of kwartaal) een vast bedrag in rekening brengen. Tijdens het voorbereiden van de declaratie kunt u de reeds gefactureerde voorschotten opvragen. U heeft dan de optie om de in rekening gebrachte voorschotten (ook van het vorige boekjaar) te verrekenen.

6 Overzichten en statistieken Met MINOX-Urenadministratie heeft u de beschikking over een groot aantal snel te produceren managementoverzichten. Kenmerkend zijn de vele opties die u kunt hanteren, zoals het onderhanden werk, de gerealiseerde uren, de gedeclareerde werkzaamheden, de productiviteit en de uren per werksoort (activiteit) of medewerker. U kunt met de toegangsrechten bepalen welke overzichten een medewerker kan inzien. Daarbij kan ook nog worden gedefinieerd welke gegevens getoond mogen worden. Ook de mutaties van de vorige boekjaren kunt u in het overzicht betrekken. Hierbij heeft u de keuze om te sorteren op cliënt of op medewerker. Het overzicht Mutaties cliënten geeft u onder andere inzicht in de gedeclareerde uren en in het onderhanden werk. Met de vele opties bent u in staat om vrijwel alle varianten inzichtelijk te krijgen. De statistieken geven u inzicht in de kosten/baten van een cliënt en de productiviteit van een medewerker. De statistieken kunnen worden gespecificeerd per werksoort en dimensie (bijvoorbeeld boekjaar). Ook van de werksoorten en afdelingen kunnen statistieken worden vervaardigd. Rapporten kunt u afdrukken of op het beeldscherm bekijken. Exporteren naar bijvoorbeeld Microsoft Excel of Word of het opslaan en en als PDF-bestand behoren ook tot de mogelijkheden.

7 Declareren De wijze van declareren verschilt per kantoor en is onder andere afhankelijk van de cliënt. MINOX- Koppeling met declaraties stelt u in staat om op een snelle en uiterst flexibele wijze uw werkzaamheden in conceptvorm te vervaardigen. Bij de cliënt legt u eenmalig een zogenaamde comprimeringscode vast. Hiermee wordt bepaald hoe gedetailleerd de declaratie bij de betreffende cliënt eruit moet zien. U blijft de volledige vrijheid houden om alle omschrijvingen en bedragen (inclusief op- en afboeken en voorschotten) aan te passen. Vervolgens worden, indien u akkoord gaat met het voorstel, de declaraties gekoppeld met MINOX-Financieel. Het voorstel kan worden ingelezen als proeffactuur of direct worden afgedrukt en verwerkt. U dient dan wel te beschikken over een MINOXuitvoering met facturering. De declaratie MINOX toont op het eerste niveau per cliënt de totalen van de te declareren bedragen. Vervolgens kunt u inzoomen op de gedetailleerdere niveaus (in totaal drie). Het meest gedetailleerde niveau toont alle mutaties. Afhankelijk van welke bedragen u gedetailleerd en minder gedetailleerd wilt vermelden op de declaratie, kunt u snel mutaties toewijzen van een hoger niveau aan een lager niveau en omgekeerd. U kunt zelfs inzoomen op de oorspronkelijke boeking, die u ook nog mag wijzigen. De periodieke voorschotten kunnen automatisch worden gedeclareerd. MINOX houdt per cliënt bij hoeveel aan voorschot in rekening is gebracht. Maakt u de eindafrekening dan kunnen de voorschotten automatisch worden verrekend. Hierbij kan ook gebruik gemaakt worden van het (op- en) afboeken van bedragen. U heeft dan onder meer een reëel inzicht in de productiviteit van de medewerker. U kunt een standaard openingstekst intoetsen, die op de declaraties wordt vermeld. Per declaratie kunnen deze teksten worden aangepast. Een declaratie kan vergezeld gaan van een gedetailleerde bijlage. U bepaalt zelf bij welke cliënt u de bijlage bij de declaratie wilt bijsluiten. MINOX, Microsoft, Windows, Excel, Word, Dataflex, Crystal Reports en Acrobat zijn geregistreerde handsmerken.

8 Kenmerken van MINOX-Urenadministratie Algemeen Meerdere administraties (99.999) Backup / Restore Periode blokkeren Aanmaken nieuw boekjaar Inlezen cliënten Contextgebonden help Ondersteuning op afstand Bestanden Cliënten Medewerkers Werksoorten en subwerksoorten Tarieven (medewerker / werksoort) Periodieke voorschotten Afdelingen Boekingsteksten Budgetten Dimensies Landen Boeken uren Zelf te bepalen boekingsperioden Zoekmogelijkheden Doorbelastingen Verschotten Diverse controles (bijv. normuren) Automatische tariefsbepaling Automatisch tonen van memo s Gebruik van boekingsteksten Vrije dimensies Urencalculator Multi-user Robuust en schaalbaar (2 999 medewerkers) Gebruikers- en groepsinstellingen Toegangsrechten Rapportage Stamgegevens Cliënt en medewerkers: Etiketten NAW-lijst Telefoonlijst Mutaties: Per boekingsblad Per cliënt Per medewerker Statistieken: Per cliënt Per medewerker Per afdeling Per werksoort Volledigheidscontrole per medewerker Voorstel te declareren bedragen Vrije overzichten MINOX-Koppeling met declaraties Meerdere selectiemogelijkheden Mogelijkheid tot het inzoomen op de urenmutaties, wijzigen van de opbouw en het boeken van bedragen (voorschotten, af- en opboeken) Automatisch verrekenen van (periodieke) voorschotten. Vervaardigen van de conceptdeclaraties Mogelijkheid van een gespecificeerde bijlage per cliënt (ook in PDF) Met behulp van de factureermodule worden de declaraties afgedrukt en verwerkt. Automatisch worden de financiële administratie en de verkoophistorie en statistieken bijgewerkt MINOX Software Vendelier PB VEENENDAAL Telefoon (0318) Fax (0318) info@minox.nl Internet Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

In deze MINOX-Info vindt u de beschrijving van de vernieuwingen van versie 6.

In deze MINOX-Info vindt u de beschrijving van de vernieuwingen van versie 6. minox- urenadministratie versie 6 september 2011 In deze MINOX-Info vindt u de beschrijving van de vernieuwingen van versie 6. De nieuwe versie van MINOX-Urenadministratie kent vele nieuwe mogelijkheden.

Nadere informatie

URENVERANTWOORDING & DECLARATIES

URENVERANTWOORDING & DECLARATIES URENVERANTWOORDING & DECLARATIES INHOUDSOPGAVE Over Urenverantwoording & declaraties 3 Uw eigen werkwijze 4 Gewenste werkwijze 4 Gegevens aanmaken 4 Tariefdifferentiatie 5 Projecten/vestigingen/vennoten

Nadere informatie

subset: urenadministratie en declareren (factureren)

subset: urenadministratie en declareren (factureren) Leidraad voor het testen, beoordelen en certificeren van administratieve software subset: urenadministratie en declareren (factureren) Versie 2.1 September 2016 Door onderzoeksbureau GBNED Disclaimer Hoewel

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Finance CaseMaster Finance CaseMaster Finance is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren

Nadere informatie

URENADMINISTRATIE 3 1/5

URENADMINISTRATIE 3 1/5 URENADMINISTRATIE 3 1/5 Met deze optie kunt u snel een voorcalculatie en prijsopgave maken, en per project de gemaakte uren en overige kosten bijhouden. Zowel regieprojecten als termijnprojecten zijn mogelijk.

Nadere informatie

2014 9 Knots Solutions BV

2014 9 Knots Solutions BV FinMaster FinMaster is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren en te beheren. FinMaster bevat

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

De nieuwe generatie van MINOX MINOX Software

De nieuwe generatie van MINOX MINOX Software De nieuwe generatie van MINOX MINOX Software Vendelier 25-27 3905 PB VEENENDAAL Tel (0318) 55 41 41 Fax (0318) 55 51 15 E-mail info@minox.nl Internet www.minox.nl Uitgave 2014 De Waarom stappen in 2012

Nadere informatie

Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken

Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken Alure - stappenplan Vaste prijsafspraken Versie 3.0 06-07-2015 Inhoudsopgave Stap 1. Module Vaste prijsafspraken... 2 Stap 2. Toevoegen VPA-template... 2 Stap 3. Vastleggen definitie VPA-template... 2

Nadere informatie

PROJECTENADMINISTRATIE 2 1/5

PROJECTENADMINISTRATIE 2 1/5 PROJECTENADMINISTRATIE 2 1/5 Met deze optie kunt u snel een voorcalculatie en prijsopgave maken, en per project de verbruikte artikelen, de gemaakte uren en overige kosten bijhouden. Zowel regieprojecten

Nadere informatie

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623

AccountView Huurbundels. 9 mei 2014. AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 AccountView Huurbundels 9 mei 2014 AccountOne Ethaanstraat 2c 7463 PC Rijssen www.accountone.nl t: 0548-512513 f: 0548-364623 Inhoud Hieronder ziet u de opzet van dit Overzicht Huurbundels. U kunt direct

Nadere informatie

Vaste Prijs Afspraken (VPA)

Vaste Prijs Afspraken (VPA) Vaste Prijs Afspraken (VPA) www.wolterskluwer.be Contents 1 Wat is een VPA?... 3 2 Configuratie... 3 2.1 Hoe activeer je de VPA functionaliteit?... 3 2.2 Hoe maak je een VPA aan?... 3 2.3 Eénmalige configuratie...

Nadere informatie

Urenregistratie login... 4. Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7. Backoffice... 8

Urenregistratie login... 4. Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7. Backoffice... 8 GreenApples Pro i4 Urenregistratie login... 4 Menu selectie... 5 Week selectie... 6 Urenregistratie... 7 Backoffice... 8 Projecten... 8 Klanten... 9 Personeel... 10 Projecten Contractanten... 13 Projecten

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

finast Brochure financiële software Grootboek

finast Brochure financiële software Grootboek Brochure De meeste systemen verlangen te veel en te complexe handelingen bij het invoeren en opvragen van de benodigde gegevens. Dat wil zeggen veel tijdverlies. FINAST ontzorgt. FINAST is een pakket wat

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.0e

Nieuw in AccountView versie 9.0e Nieuw in AccountView versie 9.0e Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij AccountView BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen of wijzigingen.

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Handleiding

Urenregistratie MKB. Handleiding Urenregistratie MKB Handleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy Template B.V.

Nadere informatie

Uitgave 2016.1 OP MICROSTAR KUNT U REKENEN. Met minimale handelingen het hoogste resultaat. Prijslijst. MicroStar B.V.

Uitgave 2016.1 OP MICROSTAR KUNT U REKENEN. Met minimale handelingen het hoogste resultaat. Prijslijst. MicroStar B.V. Uitgave 2016.1 OP MICROSTAR KUNT U REKENEN Met minimale handelingen het hoogste resultaat Prijslijst MicroStar B.V. Inhoudsopgave STARTPAKKET... 3 MicroStar Startpakket... 3 FINANCIËLE ADMINISTRATIE...

Nadere informatie

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company TimeManager ERP voor Dienstverleners SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company 2 Inleiding Bent u werkzaam in Professional Services? Met onze geïntegreerde CRM en Project Management

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Voordelen Exact Financials Enterprise versie 7. ten opzichte van Exact Financials versie 3

Voordelen Exact Financials Enterprise versie 7. ten opzichte van Exact Financials versie 3 Voordelen Exact Financials Enterprise versie 7 ten opzichte van Exact Financials versie 3 Voordelen Exact Financials Enterprise Dit document geeft een aantal interessante functionaliteiten per module weer

Nadere informatie

Overzicht Uren24. Dit document biedt een overzicht van belangrijkste functies van Uren24.

Overzicht Uren24. Dit document biedt een overzicht van belangrijkste functies van Uren24. Overzicht Uren24 Dit document biedt een overzicht van belangrijkste functies van Uren24. NB: het Uren24-abonnement en de aan u toegekende toegangsrechten bepalen van welke functies u gebruik kunt maken.

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks

Teleboekhouden is beschikbaar in meerdere talen, naast Engels en Duits nu ook in Pools, Spaans en Turks Aanpassingen in de Teleboekhouden webapplicatie (algemeen) Startpagina Het in YOB tonen van actieve kantoormedewerkers ipv alle kantoormedewerkers. Brutomarge cilinder wordt getoond. Grafieken 'Top10 Opbrengsten',

Nadere informatie

Financiële software heet MINOX

Financiële software heet MINOX Financiële software heet MINOX Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave 2 Kenmerken van MINOX Introductie 3 Modulaire opbouw Gebruik toetsenbord en/of de muis Administraties en boekjaren 4 Onderhoud Relaties Boeken

Nadere informatie

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn:

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn: Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Legal Eagle en de btw-wijziging per 1 oktober 2012. Wat betekent dit voor Legal Eagle? 2.19.0 2.19.1 Let op: Codesysteem

Legal Eagle en de btw-wijziging per 1 oktober 2012. Wat betekent dit voor Legal Eagle? 2.19.0 2.19.1 Let op: Codesysteem Legal Eagle en de btw-wijziging per 1 oktober 2012. Per 1 oktober 2012 wijzigt het hoge btw-tarief van 19% naar 21%. Diensten met een hoog btw-tarief die voor deze datum zijn verleend moeten, ongeacht

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Handleiding

Urenregistratie MKB. Handleiding Urenregistratie MKB Handleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy Template B.V.

Nadere informatie

Brochure AMF Financieel en fiscaal

Brochure AMF Financieel en fiscaal Brochure AMF Financieel en fiscaal AMF Financieel en fiscaal AMF Financieel en fiscaal maken onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor

Nadere informatie

VISMA TELEBOEKHOUDEN

VISMA TELEBOEKHOUDEN VISMA TELEBOEKHOUDEN Wat is nieuw in VISMA Teleboekhouden 7.3a t.o.v. versie 7.2C Disclaimer Dit document is eigendom van Visma Teleboekhouden BV en blijft dit ook te allen tijde. De informatie in deze

Nadere informatie

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB Handleiding

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen.

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen. TeamPlayer? TeamPlayer is een compleet en flexibel systeem voor tijdsregistratie en planning dat de grootste knelpunten in vele administraties aanpakt, daar waar de standaardsystemen nog te beperkt zijn.

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

MICROSOFT DYNAMICS AX PYLADES EXTENSION: PROJECT STUDIO

MICROSOFT DYNAMICS AX PYLADES EXTENSION: PROJECT STUDIO Project Studio Project gestuurde en dienstverlenende organisaties stellen specifieke eisen aan hun automatiserings oplossingen. Een groot aantal functionele deelgebieden die in deze branche aan de orde

Nadere informatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie Everything4Office ProjectManager Software voor Project Management Snel te implementeren Inpasbaar in uw situatie Economisch zeer verantwoord Everything4Office Software, Tolnasingel 1, 2411 PV Bodegraven

Nadere informatie

CaseMaster Bulbs. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Bulbs. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Bulbs CaseMaster Bulbs CaseMaster Bulbs is een applicatie speciaal ontwikkeld om de complexe planning rondom het telen, verwerken, verkopen en exporteren van de bollen duidelijk en overzichtelijk

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

AccrA zaalreservering en Zaalagenda.nl

AccrA zaalreservering en Zaalagenda.nl Pioen Partners AccrA zaalreservering en Zaalagenda.nl Bekijk ook onze website www.pioenpartners.nl of www.zaalagenda.nl Pioen Partners Tel: +31 (0)546 456223 E-mail info@pioenpartners.nl Voorwoord AccrA

Nadere informatie

Accountants aan de slag met Financial Overview

Accountants aan de slag met Financial Overview Accountants aan de slag met Financial Overview Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV.

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

What s new voor ondernemers. TELEBOEKHOUDEN Versie 7.0 ~ YOB TELEBOEKHOUDEN ~

What s new voor ondernemers. TELEBOEKHOUDEN Versie 7.0 ~ YOB TELEBOEKHOUDEN ~ What s new voor ondernemers TELEBOEKHOUDEN Versie 7.0 ~ YOB TELEBOEKHOUDEN ~ Disclaimer Dit document is eigendom van YOB BV en blijft dit ook te allen tijde. De informatie in deze documentatie is met grote

Nadere informatie

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.7.0

Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.7.0 Overzicht van de opgeloste changes in UNIT4 Multivers 10.7.0 Inleiding Dit document betreft de opgeloste, externe changes in UNIT4 Multivers 10.7.0. De opgesomde wijzigingen gelden voor alle versies van

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol Samenwerken met icounting Beschrijving financiële rol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Financiële rol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.2 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Mutaties inlezen

Nadere informatie

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Dit document is bestemd voor de klanten van J&M VvE Beheer. Het beschrijft hoe een lid van een VvE inzage heeft in de administratie, reparatieverzoeken

Nadere informatie

U i t g a v e OP MICROSTAR KUNT U REKENEN. Met minimale handelingen het hoogste resultaat. Prijslijst. MicroStar B.V.

U i t g a v e OP MICROSTAR KUNT U REKENEN. Met minimale handelingen het hoogste resultaat. Prijslijst. MicroStar B.V. U i t g a v e 2019.2 OP MICROSTAR KUNT U REKENEN Met minimale handelingen het hoogste resultaat Prijslijst MicroStar B.V. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 STARTPAKKET... 3 MicroStar Startpakket... 3 FINANCIELE

Nadere informatie

Zaalagenda.nl. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.pioenpartners.nl of www.zaalagenda.nl

Zaalagenda.nl. Pioen Partners. Bekijk ook onze website www.pioenpartners.nl of www.zaalagenda.nl Pioen Partners Zaalagenda.nl Bekijk ook onze website www.pioenpartners.nl of www.zaalagenda.nl Pioen Partners Tel: +31 (0)546 456223 E-mail info@pioenpartners.nl Voorwoord Zaalagenda.nl is ontwikkeld vanuit

Nadere informatie

Releasenotes Alure

Releasenotes Alure Releasenotes Alure 10.14.20180228 Inhoudsopgave 1. Releasenotes Alure... 3 1.1 SQL Ondersteuning... 3 1.2 Ondersteuning Microsoft producten... 3 1.3 Internet Information Services (IIS)... 3 2. Functionele

Nadere informatie

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving

Kantoren Hierin kunt u instellingen aangaande uw eigen Basecone kantooromgeving Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van een overzicht van alle

Nadere informatie

Overzicht btw en omzet

Overzicht btw en omzet Overzicht btw en omzet Ondersteuning Voor aanvullende vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met de RAAM helpdesk. Telefonisch: 088-946 22 73 Maandag tot en met donderdag van 09:00u tot 20:00u

Nadere informatie

De makers van de programmatuur wensen u veel plezier en vooral een nuttig gebruik van het MicroStar Windows pakket toe! Document versie 3.

De makers van de programmatuur wensen u veel plezier en vooral een nuttig gebruik van het MicroStar Windows pakket toe! Document versie 3. Aan de gebruikers van MicroStar Programmatuur, In deze brochure geven wij u een verkorte uitleg van het MicroStar Windows pakket. Om uw MicroStar Windows pakket snel onder de knie te krijgen adviseren

Nadere informatie

Voordelig en flexibel boekhouden via internet

Voordelig en flexibel boekhouden via internet Voordelig en flexibel boekhouden via internet Overal en altijd online uw bedrijfsinformatie paraat! Voor complete boekhouding, facturatie en veel meer! Ideaal om samen te werken met de accountant. Probeer

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf

UNIT4 Multivers. Medium. Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium Thuis in uw bedrijf UNIT4 Multivers Medium UNIT4 Multivers Thuis in uw bedrijf Administratie. Iedere ondernemer heeft er mee te maken. Leuk is het niet altijd, wel noodzakelijk want

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 1 Waarom Exact? 1 Doelgroep 2 Methodiek 2 Indeling van het boek 2 Dankwoord 4 Disclaimer 4

Inhoud. Inleiding 1 Waarom Exact? 1 Doelgroep 2 Methodiek 2 Indeling van het boek 2 Dankwoord 4 Disclaimer 4 v Inhoud Inleiding 1 Waarom Exact? 1 Doelgroep 2 Methodiek 2 Indeling van het boek 2 Dankwoord 4 Disclaimer 4 2 Bedrijfsfilosofie 5 2.1 Inleiding 5 2.1 Organisatie 5 2.1.1 Organisatieplan 5 2.2 Marktonderzoek

Nadere informatie

Facturatie op basis van werkelijk geboekte uren is alleen te gebruiken in combinatie met de tijdregistratie module van mijndienstrooster.

Facturatie op basis van werkelijk geboekte uren is alleen te gebruiken in combinatie met de tijdregistratie module van mijndienstrooster. 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft de werking van de facturatie-module van mijndienstrooster. Met de facturatiemodule kunnen op eenvoudige wijze facturen worden samengesteld op basis van de geplande

Nadere informatie

Wijzigingen UNIT4 Audition 10.0

Wijzigingen UNIT4 Audition 10.0 Wijzigingen UNIT4 Audition 10.0 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Een nieuwe creditnota maken

Een nieuwe creditnota maken Een nieuwe creditnota maken In Kleos kunt u twee soorten creditnota's maken: een creditnota mét en zonder rollback. Een creditnota met rollback zorgt ervoor dat een eerder aangemaakte declaratie volledig

Nadere informatie

NORA Document Management Software

NORA Document Management Software NORA Document Management Software Beheer en beheers uw document flow INHOUD NORA Eenvoudig documentenbeheer NORA: eenvoudig documentenbeheer 3 MODULES Dossier- en contactenbeheer 4 Documenten 5 Berichten

Nadere informatie

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden:

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: Release 2013 Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: IB47-formulieren Zoals onze kerkelijke relaties weten moeten

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software & Mamut Online Desktop

Nieuw in Mamut Business Software & Mamut Online Desktop News in version 12.5 Mamut Business Software Introductie Nieuw in Mamut Business Software & Mamut Online Desktop Versie 14 MBS.BKL.EB.NL.140.2 1 Introductie INTRODUCTIE Mamut werkt continu aan het verbeteren

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie Brochure - Verplichtingen administratie Ontwikkeld door: Van der Heijde Automatisering B.V. Registratie van verplichtingen van debiteuren en aan crediteuren Uitgebreide structuur voor autorisatie van verschillende

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Jaarwerk 2014-2015. Naam handleiding: Jaarwerk 2014-2015 Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 28-01-2015 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Jaarwerk 2014-2015. Naam handleiding: Jaarwerk 2014-2015 Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 28-01-2015 Versie: 1. Handleiding Abakus Jaarwerk 2014-2015 2015 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inhoud... 2 Stap 1... 3 Stap 2... 5 Stap 3... 6 Stap 4... 8 Stap 5... 9 Belangrijke aanvullende informatie... 10 Contact...

Nadere informatie

Software voor het moderne verhuurkantoor.

Software voor het moderne verhuurkantoor. immotools Software voor het moderne verhuurkantoor. immotools is een gebruiksvriendelijk, uiterst compleet en onmisbaar software pakket in het moderne immokantoor. immotools garandeert u een optimaal beheer

Nadere informatie

Magic4Business. Uren. Urenregistratie en facturatie

Magic4Business. Uren. Urenregistratie en facturatie Magic4Business Uren Urenregistratie en facturatie De kracht van Magic4Business Uren 3 Mogelijkheden 4 Stamtabellen 5 Basismodule 8 Projecten en planning 11 Minimale systeemeisen 12 Onze diensten 13 Stamtabellen

Nadere informatie

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal

Inkoopbureau H-10. Het Jeugdportaal. Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Inkoopbureau H-10 Het Jeugdportaal Handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal Het Inkoopbureau H-10 2-2-2015 Inleiding Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van het Jeugdportaal. Dit

Nadere informatie

Rapportages. Door een vinkje te plaatsen onder Toegang geeft u de medewerker de mogelijkheid om het betreffende rapport te bekijken.

Rapportages. Door een vinkje te plaatsen onder Toegang geeft u de medewerker de mogelijkheid om het betreffende rapport te bekijken. Rapportages RADAR geeft u toegang tot diverse rapportages. In dit document wordt beschreven hoe u de rechten per medewerker instelt, hoe u de selectiecriteria gebruikt en welke gegevens op te vragen zijn

Nadere informatie

BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen

BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 1 BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen Inleiding Per 1 oktober 2012 wijzigt het percentage voor het hoge BTW tarief van 19% naar 21%. De belastingdienst

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL-as Handleiding

Nadere informatie

Factuur2King 2.0 Multi-User release notes

Factuur2King 2.0 Multi-User release notes Factuur2King 2.0 Multi-User release notes Factuur2King 2.0 is geheel vanaf de grond opgebouwd. Naast dat het geheel er moderner uit ziet hebben we met de nieuwe weergave en de mogelijkheid de King database

Nadere informatie

Handleiding Urenstaat Applicatie

Handleiding Urenstaat Applicatie Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Professional... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Uren boeken en declaraties indienen... 3 1.2 Maandstaat... 3 1.3 Geboekte uren printen en gereed melden... 3 1.4 Jaaroverzichten...

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota

Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota maken U kunt ten allen tijden een dossiergebonden voorschotnota aanmaken, ook als u via de modules Activiteiten en/of Dossiers (verschotten) nog geen declarabele

Nadere informatie

FashionBase Start voor Fashion voor 31(0)23-5373350 1,- per dag voor Mac en Windows

FashionBase Start voor Fashion voor 31(0)23-5373350 1,- per dag voor Mac en Windows FashionBase Start voor Fashion voor 1,- per dag voor Mac en Windows A- Locale PC (Mac en Win.) voor 31,- per maand. B- In de Cloud vanaf 66,- per maand. Neem uw eigen programma's mee in de Cloud. Werken

Nadere informatie

Handleiding inlenersportaal. Direct Payrolling BV

Handleiding inlenersportaal. Direct Payrolling BV Handleiding inlenersportaal Direct Payrolling BV Inhoudsopgave Het inlenersportaal... 4 1 Eerste maal inloggen... 5 2 Bedrijfsgegevens... 5 3 Mijn gegevens... 5 4 Gebruikers... 6 5 Aanvragen... 7 6 Plaatsingen...

Nadere informatie

UNIT4 Multivers. Medium UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT

UNIT4 Multivers. Medium UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT UNIT4 Multivers Medium UNIT4. SOFTWARE VOORUITGEDACHT UNIT4 Multivers Medium UNIT4 Multivers Thuis in uw bedrijf Administratie. Iedere ondernemer heeft er mee te maken. Leuk is het niet altijd, wel noodzakelijk

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde

Handleiding. Curasoft. Facturatie aan derde Handleiding Curasoft Facturatie aan derde Curasoft - 1 / 5-06.02.2017 Facturatie aan derde Het is mogelijk zorgprestaties aan derde te factureren, bijvoorbeeld in het geval van ketenzorg. Het beheren van

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone Instellingen en Help Instellingen en Help voor super users versie 1.0 oktober 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Instellingen en Help voorzien wij u van

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

Releasenotes Alure

Releasenotes Alure Releasenotes Alure 10.15.20180430 Contents 1. Releasenotes Alure... 3 1.1 SQL Ondersteuning... 3 1.2 Ondersteuning Microsoft producten... 3 1.3 Internet Information Services (IIS)... 3 2. Functionele verbeteringen...

Nadere informatie

Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019

Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019 Handleiding: Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019 Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019 Inhoudsopgave Algemene informatie King... 1 Informatie Rijksoverheid... 2 Voor- en nadelen van de beide

Nadere informatie

Table of contents 2 / 8

Table of contents 2 / 8 Transitor+ 1 / 8 Table of contents Installatie... 3 Introductie... 3 Installatie Transitor+... 3 Werking Transitor+... 4 Instellingen Transitor+... 4 Werking Transitor+... 7 2 / 8 Installatie Introductie

Nadere informatie

Factsheet RACS Project Management Module

Factsheet RACS Project Management Module Factsheet RACS Project Management Module Pagina 1 / 9 Inleiding: Dit document geeft een beknopt overzicht van de functionaliteiten van de Project Management Module van RACS. In de module gebruiken wij

Nadere informatie

Gebruikersinstructie. Jaarovergang VISIPOS

Gebruikersinstructie. Jaarovergang VISIPOS Gebruikersinstructie Jaarovergang VISIPOS Versie: December 2014 Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij VISIPOS B.V. Dit geldt ook voor eventuele

Nadere informatie

Nationaal Golf Pakket Instellingen Exact

Nationaal Golf Pakket Instellingen Exact Nationaal Golf Pakket Instellingen Exact Laatste wijzigingen: 17-09-2006 Pagina 2 van 23 Nationaal Golfpakket Instellingen Exact D Inhoudsopgave F Inleiding... 5 Werkzaamheden Nationaal Golfpakket... 7

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES

AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES AANVULLENDE DIENSTEN EN (PERIODIEKE) DECLARATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 04-10-2017 Table of Contents Algemene uitleg... 3 Uitleg aanvullende diensten en periodieke declaraties... 4

Nadere informatie

1. Voorbereidingen treffen en backup maken 2. Het nieuwe boekjaar aanmaken 3. Aanvullende stappen per module 4. Beginbalans overnemen

1. Voorbereidingen treffen en backup maken 2. Het nieuwe boekjaar aanmaken 3. Aanvullende stappen per module 4. Beginbalans overnemen Eindejaarsverwerking betekent in AccountView 'een nieuw boekjaar automatisch aanmaken'. Uw verlies- en winstrekeningen komen in het nieuwe boekjaar op nul te staan. Verder houdt u alle benodigde gegevens

Nadere informatie

Handleiding Arbeidsproductiviteit cockpits versie 3

Handleiding Arbeidsproductiviteit cockpits versie 3 Handleiding Arbeidsproductiviteit cockpits versie 3 Deze handleiding geeft een uitgebreide beschrijving van de arbeidsproductiviteit management cockpits. Naast een verklaring van gebruikte termen, afkortingen

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Export. Versie: 1.01 3 mei 2005

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Export. Versie: 1.01 3 mei 2005 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Handleiding PSU Boekhouden

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

Afsluiten boekjaar AlfaPro

Afsluiten boekjaar AlfaPro Afsluiten boekjaar AlfaPro Het jaar zit er (bijna) op. Voor menig ondernemer betekent dit dat de software gereed gemaakt moet/ mag worden voor het nieuwe jaar. Een altijd lastige klus. U doet het tenslotte

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie