BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen"

Transcriptie

1 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 1 BTW Hoog 19% wordt 21% Instructies voor de nieuwe instellingen Inleiding Per 1 oktober 2012 wijzigt het percentage voor het hoge BTW tarief van 19% naar 21%. De belastingdienst heeft aangekondigd dat er een overgangsregeling van kracht is en het is belangrijk dat u daar kennis van neemt via de site van de belastingdienst. Laat u eventueel ook goed informeren c.q. begeleiden door uw accountant of boekhouder. Naast een goed begrip van de nieuwe regels zal in elke Asperion administratie een aantal nieuwe instellingen nodig zijn om deze geschikt te maken voor de nieuwe BTW-regels. Veel instellingen zijn dermate administratie specifiek dat ze niet via een geautomatiseerd proces uitgevoerd kunnen worden. Doel van dit document is om u alvast voor te bereiden op het werk dat u te doen staat. Het tijdstip waarop de nodige nieuwe instellingen het beste uitgevoerd kunnen worden zal in dit document duidelijk worden. Samenvatting nieuwe BTW regels In het kort komt het erop neer dat het moment waarop de prestatie wordt verricht beslissend is voor het tarief: 1. Prestaties verricht ná 30 september en die reeds vóór 1 oktober gefactureerd worden, mogen het nieuwe btw tarief van 21% hanteren. Dit om te voorkomen dat er aanvullende facturen gemaakt moeten worden. De ondernemer die dienst afneemt mag deze conform de regels voor het recht op aftrek terugvorderen via de aangifte. 2. Prestaties gefactureerd tegen het 21% tarief vóór 1 oktober moeten bij voorkeur worden opgenomen in rubriek 1c van het aangifte formulier of in rubriek 1a ( momenteel de rubriek voor het 19% tarief). Met ingang van 1 oktober 2012 moet het algemene btw tarief van 21% aangegeven worden in rubriek 1a, vanaf 1 oktober aangeduid met hoog tarief 3. Bij doorlopende prestaties die reeds voor 1 oktober zijn gestart, eindigen ná 30 september en reeds zijn gefactureerd tegen het 19% tarief moet de afrekenperiode worden gesplitst: voor het deel van de prestaties dat plaatsvindt ná 1 oktober geldt het nieuwe 21% tarief. Voor het reeds gefactureerde deel ná 1 oktober tegen het 19% tarief moet in beginsel een aanvullende factuur worden uitgereikt voor de extra verschuldigde btw. Dit mag ook nog meegenomen worden bij de eerstvolgende jaarfactuur in januari 2013 als na gefactureerde btw 2012 Let op! Deze extra verschuldigde btw moet wel voldaan worden over het tijdvak oktober 2012 of het 4 e kwartaal 2012, afhankelijk van het aangifte tijdvak Uiteraard heeft dit consequenties voor uw administratie(s) en het is verstandig om reeds kennis te nemen van de benodigde stappen die nodig zijn de administratie(s) hierop in te richten.

2 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 2 Dit document beschrijft : 1. De Mutaties die geraakt worden door de percentage wijziging 2. De BTW structuur van Asperion 3. Uitgangspunten voor het invoeren van het nieuwe BTW regime 4. Stappenplan om met de nieuwe BTW regels te kunnen werken. 1. Mutaties die geraakt worden door de percentage wijziging In het algemeen geldt dit voor alle mutaties / boekingen die nu onder het 19% btw tarief vallen: Uitgaande verkoopfacturen vanuit facturatie Ingevoerde Verkoopfacturen Inkomende inkoopfacturen ( NL ICT IMPORT- BTW verlegd NL) Direct op de kosten geboekte mutaties Ingelezen orders vanuit de webshop Ingelezen in en verkoopfacturen in csv formaat Ingelezen kasmutaties via memoriaal Artikelbestanden met een verkoopprijs inclusief BTW 2. De BTW structuur van Asperion De BTW structuur van Asperion is zo ingericht dat élke BTW code een eigen unieke grootboekrekening heeft, waarop de af te dragen of te verrekenen BTW bedragen geboekt worden, zodat er altijd een controle achteraf mogelijk is. Eén of meerdere BTW codes worden op hun beurt weer gekoppeld aan een regel / rubriek van het omzetbelastingformulier. Dit is uiteraard alleen van toepassing op de BTW codes die ook meegenomen moeten worden naar de aangifte. Op basis van de BTW codes worden de af te dragen en te verrekenen bedragen verzameld voor de aangifte. Aan de hand van het af te dragen btw bedrag berekent het programma vervolgens de grondslag voor het BTW bedrag ( omzet excl BTW) en toont dit bedrag op de aansluitpagina, als controle getal ter vergelijking met de bedragen op de aangifte. Dit getal zal in de meeste gevallen aansluiten bij de BTW aangifte en bij de omzet excl BTW op de balans / winst en verlies rekening. Soms wijkt dit iets af, wanneer de BTW bedragen afgeronde bedragen zijn. Het verschil op de aansluitpagina kan dan genegeerd worden. Uiteraard zal Asperion de aansluit pagina zo aanpassen dat beide percentages (19% en 21%) apart getoond worden en de bedragen correct worden meegenomen naar de aangifte.

3 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 3 3. Uitgangspunt voor het invoeren van het nieuwe BTW regime In het stappenplan zoals wordt beschreven in hoofdstuk 4 wordt uitgelegd hoe het nieuwe BTW regime het beste in een administratie ingevoerd kan worden. Dat stappenplan is gebaseerd op het volgende uitgangspunt : BTW-codes Uitgangspunt voor het stappenplan is dat alle oude 19%- BTW-codes en bijbehorende BTWgrootboekrekeningen blijven bestaan en dat er nieuwe 21%-BTW-codes en bijbehorende BTWgrootboekrekeningen worden aangemaakt. Dit maakt de rapportage, met name over de transitieperiode, nauwkeurig en volledig controleerbaar achteraf. Grootboekrekeningen omzet Grootboekrekeningen waarop de omzet wordt geboekt (standaard de 8-rubriek, grootboekrekeningen 8000 en verder) bevatten een koppeling met een BTW code. Het is NIET nodig om ook nieuwe aparte grootboekrekeningen voor de omzet 21% aan te maken. Het volstaat om de op dit moment gekoppelde BTW codes te wijzigen naar de nieuwe code voor 21%. Is het percentage in de omschrijving van deze omzet-grootboekrekening of verdichting vermeld dan volstaat het om deze omschrijving te wijzigen in Hoog. Hiermee voorkomt u heel veel werk, wanneer u denkt aan de instellingen in het programma waar middels een verkoopsoort een koppeling is gemaakt met de debiteuren, artikelen, vaste facturen, financiële mutaties, webshops en overige imports. Via de koppeling van de factuurregels met de Verkoop btw codes 19% of 21% blijft het altijd mogelijk om het omzet bedrag excl btw op te vragen voor de afzonderlijke percentages. De consequentie is wel dat bijv. Omzetstromen die tegen 19% en tegen 21% zijn gefactureerd, alleen in dit boekjaar, op dezelfde rekening komen. Voor de BTW berekening maakt dit echter niets uit. En als u toch nieuwe omzet grootboekrekeningen aan wilt maken voor het nieuwe btw tarief, inventariseer en controleer dan heel nauwkeurig of u alle koppelingen en instellingen heeft nagelopen en/ of gewijzigd.dit laatste zal mogelijk (veel) meer handelingen vereisen om uitgevoerd te worden Grootboekrekeningen inkopen Ook deze laten we intact, maar ook hier moet de ingestelde BTW-code gewijzigd worden.

4 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 4 4. Stappenplan om met de nieuwe BTW regels te kunnen werken In de bijlage treft u een inventarisatie / controle document aan om vooraf in kaart te brengen wat relevant is voor de administratie en aangepast moet worden. Stap 1 Inventariseer de bestaande 19% - BTW code (s ) Gebruik daarbij het inventarisatie formulier als hulpmiddel a. Open via de Setup Wizard het BTW overzicht: Menu Algemeen> Setup Wizard > Basisinstellingen > BTW codes b. Stel vast welke BTW codes 19% er in gebruik zijn en opnieuw moeten worden aangemaakt tegen het 21% tarief. Open deze BTW-codes via het pennetje en noteer de de instellingen op het inventarisatie formulier. TIP : Als er BTW codes in de tabel staan die niet gebruikt worden, zet ze dan meteen op niet beschikbaar. Dan worden ze niet meer getoond bij het boeken.

5 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 5 Stap 2 Aanmaken nieuwe grootboekrekeningen voor de BTW Het betreft hier de grootboekrekeningen waarop de BTW bedragen geboekt worden. Open via de Setup Wizard het grootboekrekening overzicht: Menu Algemeen> Setup Wizard > Rekeningschema > Grootboekrekeningen a. Controleer eerst of voor elke nieuwe BTW code reeds een grootboekrekening ter beschikking staat met rekeningtype BTW code rekening. b. In de meeste gevallen zullen ze opnieuw moeten worden aangemaakt. Via de kopieerfunctie kunt u snel nieuwe grootboekrekeningen toevoegen. Automatisch wordt het eerstvolgende vrije grootboekrekeningnummer voorgesteld. Dit kunt u indien gewenst overschrijven. c. De omschrijving wordt overgenomen. Verwijder de aanduiding Kopie van en pas 19% aan naar 21%. De overige instellingen laat u ongewijzigd. d. Klik op Toevoegen e. Voeg alle benodigde grootboekrekeningen toe. Let op dat er een aantal Inkoop BTW codes zijn die 2 grootboekrekeningen nodig hebben: inkopen binnen Europa ( zg ICT leveringen), inkopen van buiten Europa en de inkopen binnenland waarbij de Omzetbelasting naar u is verlegd. f. Noteer op het inventarisatie formulier achter de nieuw aan te maken BTW code de grootboekrekening die hier zojuist voor aangemaakt is.

6 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 6 Stap 3 Aanmaken nieuwe BTW code (s ) en koppeling met nieuwe BTW-grootboekrekeningen Nu de nieuwe BTW grootboekrekeningen beschikbaar zijn, kunnen de BTW codes worden aangemaakt. Alle nieuwe BTW codes moeten op dezelfde wijze worden aangemaakt als de 19% codes die ze gaan vervangen, waarbij alleen het percentage 19 vervangen moet worden door 21 én aan de juiste (nieuw aangemaakte) grootboekrekening(en) moet worden gekoppeld. Open nogmaals de BTW code tabel en klik in het blok BTW codes Verkoop of BTW codes Inkoop op de knop TOEVOEGEN om de nieuwe BTW code (s) aan te maken. Gebruik de het inventarisatieformulier om snel de juiste instellingen in de nieuwe codes over te nemen.

7 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 7 Stap 4 Toewijzen nieuwe BTW code (s ) bij de grootboekrekening(en) Aan verkoop/ omzetrekeningen en inkoop/ kostenrekeningen kan standaard een BTW-code toegewezen worden. Deze wordt dan bij het boeken standaard voorgesteld. a. Als er grootboekrekeningen gebruikt worden die de 19% in de omschrijving gebruiken, zoals Omzet BTW 19%, dan is het verstandig deze omschrijving generieker te maken door er van te maken Omzet BTW Hoog. Dit geldt ook voor de omschrijving van de Verdichtingen en de Verkoopsoorten. b. Open in de Setup Wizard het BTW overzicht: Menu Algemeen> Setup Wizard > Basis gegevens > BTW codes c. Selecteer de nieuwe BTW code en klik op de vink aan de rechterkant op de regel. In het voorbeeld is gekozen voor BTW code Omzet BTW 21% d. Het grootboekschema wordt getoond Zet nu een vink voor de grootboekrekening (en) waarop de nieuwe BTW code van toepassing is.

8 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 8 e. Kies onderaan de pagina voor Opslaan. De nieuwe BTW code zal nu worden opgehaald tijdens het maken van een boeking op deze zojuist geselecteerde grootboekrekening (en). TIP : Een BTW code gekoppeld aan een debiteur wordt alleen als eerste voorgesteld, wanneer dit in de Setup Wizard is aangegeven bij de optie Facturatie. Wanneer hiervoor niet is gekozen wordt de BTW code opgehaald van de grootboekrekening. TIP : Een BTW code gekoppeld aan een crediteur is preferent en gaat vóór de BTW code gekoppeld aan de grootboekrekening. Alleen indien er geen BTW code is ingesteld op de crediteurkaart, zal het programma de BTW code gekoppeld aan de grootboekrekening gebruiken.

9 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 9 Stap 5 - Koppelen nieuwe BTW code (s ) aan debiteuren en crediteuren bestanden Door een Debiteur of Crediteur van een standaard BTW-code te voorzien kan het boekingsproces aanzienlijk versneld worden. Dit wordt handmatig ingesteld op de debiteur- of crediteur kaart. Als alle debiteuren en crediteuren van een nieuwe code voorzien moeten worden, dan is er een snellere manier via een export van stamgegevens gevolgd door een import. Voor beide bestanden kan dezelfde werkwijze worden gevolgd. Om deze conversie te versnellen heeft Asperion speciale bestandsdefinitie templates aangemaakt. Er is een apart instructiedocument beschikbaar waarin de vereiste handeling in detail wordt uitgelegd. De werkwijze komt globaal op het volgende neer (voor debiteuren stamgegevens) : a. Exporteer het speciale bestand waarin per debiteur ook de bestaande BTW-code is weergegeven. b. Open het bestand met een programma als Excel en verander in één keer alle oude 19% BTW codes in de nieuwe 21% BTW codes. c. Importeer het aangepaste bestand. d. In principe is de conversie hiermee klaar. Maar een controle is raadzaam. Dus controleer op de debiteurenkaarten (TAB Fin./Fiscaal) steekproefsgewijs of de nieuwe codes zijn overgenomen. Volg dezelfde werkwijze hetzelfde voor de crediteuren. Stap 6 - Verkoopprijzen artikelbestand herberekenen Wanneer op de artikelkaart gewerkt wordt met prijzen inclusief BTW, dan zullen deze prijzen mogelijk opnieuw moeten worden berekend. Het aanpassen van de prijzen gaat op analoge wijze als voor de debiteuren stamgegevens, met speciaal beschikbaar gestelde template bestandsdefinitie(s). Als prijzen op de artikelkaart exclusief BTW zijn, dan hoeft er in principe niets te gebeuren. Stap 7 - Vaste Facturen controleren De factuur regels in de reeds bestaande vaste facturen moeten gecontroleerd worden op de BTW codes. Open elke vaste factuur en controleer de huidige BTW code in de factuurregels. Alle 19% BTW codes moeten vervangen worden door de overeenkomstige 21% BTW codes. Als er sprake is van heel veel vaste facturen in een administratie, gelieve dan tijdig contact op te nemen met de HelpDesk voor eventuele assistentie.

10 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 10 Stap 8 - Vaste Memoriaal Boekingen controleren Ook hier geldt hetzelfde : indien er in de vaste memoriaal boeking boekingsregels zijn aangemaakt met een gekoppelde BTW code, dan zullen ook deze gecontroleerd moeten worden en zal de BTW code mogelijk opnieuw moeten worden geselecteerd. Stap 9 - Import van In- en Verkoopfacturen als financiële mutatie Belangrijk is dat de nieuwe 21% BTW codes voorzien zijn van de juiste conversiecodes zoals deze in het importbestand worden aangeboden c.q. gebruikt, controleer het bestand en de BTW-codes of deze op elkaar zijn afgestemd alvorens financiële mutaties te importeren. Stap 10 - Import van Webshoporders De BTW codes komen op verschillende wijzen mee met een axml of csv bestand. Dat is afhankelijk van de gebruikte webshop. Ga eerst na welke importwijze op uw administratie van toepassing is : a. Er wordt gebruik gemaakt van conversiecodes, handel dan op dezelfde wijze als bij financiële mutaties. b. Als BTW-codes niet met het bestand meekomen, dan worden ze afgeleid via de ingestelde verkoopsoorten. In dat geval hoeft er niets gedaan te worden als de, aan de verkoopsoorten gekoppelde grootboekrekeningen al gekoppeld zijn aan de nieuwe BTW-codes. Stap 11 - Controleren, controleren, controleren Het kan niet vaak genoeg gezegd worden : Controleer altijd of gewijzigde instellingen ook daadwerkelijk het vereiste effect c.q. resultaat in de administratie tot gevolg hebben. Let in de eerste weken na de aanpassingen of facturen en boekingen op correcte wijze worden voorgsteld en verwerkt. Dit kan steekproefsgewijs : bij de eerste facturen, de eerste boekingen, de eerste vaste facturen etc. Klopt de rapportage? Ziet de factuur(layout) eruit zoals dit moet? Bij twijfel : contacteer de HelpDesk dan kunnen we meekijken en u begeleiden naar de juiste oplossing. Asperion Customer Support 2012 Copyright Asperion Hosting BV

11 BTW Hoog 19% wordt 21% - Pag 11 Disclaimer Asperion s taak is om er voor te zorgen dat het programma werkt zoals het moet werken, mede op grond van de door de gebruiker gekozen instellingen. En als dat niet zo is, dan wordt dit met hoogste prioriteit gecorrigeerd. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om er voor te zorgen dat een administratie goed is ingesteld. Want verkeerde instellingen kunnen leiden tot verkeerde uitkomsten waar Asperion geen verantwoordelijkheid zal nemen. De HelpDesk staat dan uiteraard wel klaar om u te adviseren.

Wijzigen BTW-codes in stambestanden

Wijzigen BTW-codes in stambestanden V 3.1-Pag 1 Wijzigen BTW-codes in stambestanden 1. BTW-codes Crediteuren en Debiteuren aanpassen Exporteer het stambestand Crediteuren of Debiteuren Menu : Inkoop > Crediteuren/ Leveranciers of Menu: Verkoop

Nadere informatie

Het overzicht Hoofdverdichting laat de koppeling zien tussen Balansbegrip en Hoofdverdichting.

Het overzicht Hoofdverdichting laat de koppeling zien tussen Balansbegrip en Hoofdverdichting. Pag 1 Nieuw in release 5.11 Het aanmaken en beheren van het rekeningschema is efficiënter geworden want grootboekrekeningen kunnen nu ook gekopiëerd en inactief of juist actief gemaakt worden. Het gebruik

Nadere informatie

Administratie Instellingen configureren

Administratie Instellingen configureren Administratie Instellingen configureren Januari 2012 2012 Copyright Asperion INHOUD 1 Begin van een nieuwe administratie... 4 2 Configureren standaardinstellingen... 7 2.1 Algemene administratie instellingen...

Nadere informatie

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in UNIT4 Multivers Service Manager Wetgeving In het Lenteakkoord is afgesproken dat het algemene BTW-tarief wordt verhoogd van 19 procent naar 21 procent. Deze verhoging

Nadere informatie

Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019

Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019 Handleiding: Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019 Btw-percentage aanpassen per 1 januari 2019 Inhoudsopgave Algemene informatie King... 1 Informatie Rijksoverheid... 2 Voor- en nadelen van de beide

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

Verhoging BTW tarief

Verhoging BTW tarief Verhoging BTW tarief INHOUD 1. Wetgeving...3 2. Inleiding...4 3. Aanpassingen inrichting...5 3.1 Voor u begint... 5 3.2 BTW codes / tarieven... 5 3.3 Referentie grootboek... 7 3.4 BTW code in de Btw-scenario

Nadere informatie

BTW verhoging naar 21%

BTW verhoging naar 21% 1 BTW verhoging naar 21% Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl Rabobank 35.42.40.501 BTW nr. NL8218.87.920.B.01

Nadere informatie

Handleiding. Consolidatie van administraties. Copyright Asperion

Handleiding. Consolidatie van administraties. Copyright Asperion Handleiding Consolidatie van administraties Copyright Asperion Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke

Nadere informatie

Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex)

Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex) Stappenplan BTW-verhoging van 19% naar 21% per 1 oktober 2012 voor Accountview (in combinatie met Autoflex) Dit stappenplan heeft u nodig om uw administraties in Accountview gereed te maken voor het nieuwe

Nadere informatie

Aanpassen BTW-percentage per 1 oktober 2012

Aanpassen BTW-percentage per 1 oktober 2012 Aanpassen BTW-percentage per 1 oktober 2012 Per 1 oktober 2012 wordt het BTW-percentage van 19% verhoogd naar 21%. Deze wijziging dient u uiteraard ook in de King-administratie door te voeren. In dit document

Nadere informatie

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter 1 De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter Inleiding Per 01 oktober 2012 zal in Nederland het hoge Btw-tarief van 19% door de overheid verhoogd worden

Nadere informatie

Het handmatig wijzigen van het Btw-tarief in UNIT4 Multivers per 01-10-2012

Het handmatig wijzigen van het Btw-tarief in UNIT4 Multivers per 01-10-2012 1 Het handmatig wijzigen van het Btw-tarief in UNIT4 Multivers per 01-10-2012 Het wijzigen van het hoge Btw-tarief per 01-10-2012 1 UNIT4 heeft voor UNIT4 Multivers een speciale wizard ontwikkeld voor

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

Handleiding. Afletteren Bankafschriften

Handleiding. Afletteren Bankafschriften Handleiding Afletteren Bankafschriften Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen

Hoofdmenu > Afletteren Grootboek rekeningen Pag 1 Dit is een functie waarvan de beschrijving ook te vinden is in de online Help pagina s. Met name de ervaren boekhouders zullen met deze controle functie veel tijd kunnen besparen. Hoofdmenu > Afletteren

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU:

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU: Pagina 1 van 5 Beschrijving ICP in SnelStart Classic: Vanaf 2010 moeten naast de intracommunautaire levering van goederen ook de intracommunautaire diensten aan de belastingdienst gemeld worden. Om dit

Nadere informatie

Administratieve aanpassingen als gevolg van BTW-verhoging van 19 naar 21%

Administratieve aanpassingen als gevolg van BTW-verhoging van 19 naar 21% Administratieve aanpassingen als gevolg van BTW-verhoging van 19 naar 21% Op 1 oktober 2012 wordt het algemene BTW-tarief verhoogd van 19 naar 21%. Dit heeft gevolgen voor uw administratie. In deze Support

Nadere informatie

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order!

Handleiding. Confronteren van Inkooporders. BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! BELANGRIJK nieuws voor gebruikers van de module Inkoop Order! De functie Confronteren Inkoop Orders is grondig vernieuwd en verbeterd. Handleiding Confronteren van Inkooporders 2009 - Copyright Asperion

Nadere informatie

Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay

Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay Wijziging algemene btw-tarief Plan&Go TMS, In&Out WMS en Cash&Pay Versie: 1.0 Datum: 14 augustus 2012 Auteur: T.M. Vink / H. Kroezen Afdeling: Centric Logistic Solutions Wijziging algemene btw-tarief Inhoudsopgave

Nadere informatie

Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en AccountView

Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en AccountView Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en AccountView Inhoudsopgave I n l e i d i n g... 3 W a t h o u d e n d e a a n p a s s i n g e n i n?... 4 A a n p a s s i n g e n u i t v o e r e n i n I s a h

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Finance CaseMaster Finance CaseMaster Finance is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren

Nadere informatie

De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie.

De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie. Welkom bij de migratie wizard De wizard leidt u in een aantal stappen door de migratie van uw gegevens uit de oude versie van Compleet boekhouden naar de nieuwe versie. De migratie bestaat uit een aantal

Nadere informatie

2014 9 Knots Solutions BV

2014 9 Knots Solutions BV FinMaster FinMaster is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren en te beheren. FinMaster bevat

Nadere informatie

Hoofdmenu > Algemeen > Toegangsbeheer. Voor de ervaren gebruikers :

Hoofdmenu > Algemeen > Toegangsbeheer. Voor de ervaren gebruikers : Pag 1 Voor de ervaren gebruikers : De instelmogelijkheden voor Toegangsbeheer zijn fundamenteel uitgebreid zodat de individuele rechten van gebruikers nauwkeuriger kunnen worden vastgesteld en dat niettoegestane

Nadere informatie

Verhoging BTW tarief van 6% naar 9%

Verhoging BTW tarief van 6% naar 9% 7 november 2018 Verhoging BTW tarief van 6% naar 9% Unit4 Wholesale Unit4 Business Software Benelux B.V. Papendorpseweg 100 Telefoon Supportlijn +31 88 247 17 77 +31 88 247 24 72 Postbus 500 Customer Support

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Van: Boersma Adviseurs [info@boersmaadviseurs.nl] Verzonden: maandag 17 september 2012 12:10 Aan: Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Onderwerp: Nieuwsmail Snelstart btw

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

V1.8 - Instructies voor een goede opstart na restore

V1.8 - Instructies voor een goede opstart na restore V1.8 - Instructies voor een goede opstart na restore Voor wie zijn deze instructies? Op afgelopen zaterdag 25 feb is de dienst weer hervat na de storing in het datacenter van de KPN. Er wordt met een back-up

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden:

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: Release 2013 Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: IB47-formulieren Zoals onze kerkelijke relaties weten moeten

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

Handleiding. Voorraad beheer en jaarovergang

Handleiding. Voorraad beheer en jaarovergang Jaarovergang tips : Het actualiseren van de voorraad kan gedaan worden met functie Import Voorraad Telling In paragraaf 4.2 vindt u een gedetailleerde beschrijving. Handleiding Voorraad beheer en jaarovergang

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Gevolgen wijziging hoge BTW-tarief per 01-10-2012. 1 : 35 BTW per module / Versie: 1 / door: VanMeijel

Gevolgen wijziging hoge BTW-tarief per 01-10-2012. 1 : 35 BTW per module / Versie: 1 / door: VanMeijel Gevolgen wijziging hoge BTW-tarief per 01-10-2012 1 : 35 BTW per module / Versie: 1 / door: VanMeijel Gevolgen wijziging hoge BTW-tarief per 01-10-2012 1 1 Inleiding 4 2 Bijzondere situaties 5 3 Inrichtingswijzigingen

Nadere informatie

Afsluiten boekjaar in King 5.45

Afsluiten boekjaar in King 5.45 Afsluiten boekjaar in King 5.45 De makkelijkste manier om het boekjaar af te sluiten is door gebruik te maken van de wizard in King. Deze leidt u stap voor stap door het hele proces. Toch verifiëren veel

Nadere informatie

Nationaal Golf Pakket Instellingen Exact

Nationaal Golf Pakket Instellingen Exact Nationaal Golf Pakket Instellingen Exact Laatste wijzigingen: 17-09-2006 Pagina 2 van 23 Nationaal Golfpakket Instellingen Exact D Inhoudsopgave F Inleiding... 5 Werkzaamheden Nationaal Golfpakket... 7

Nadere informatie

VIVA BTW verhoging 1 oktober 2012

VIVA BTW verhoging 1 oktober 2012 VIVA BTW verhoging 1 oktober 2012 1. Inleiding...1 2. Stappenplan...2 3. BTW tarieven in het VIVA...3 4. Afwerken factuurregels tot en met 30 september...3 5. Verkoopprijs inclusief of exclusief BTW...4

Nadere informatie

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW de grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Stap 1: Aanmaken BTW-codes

Stap 1: Aanmaken BTW-codes Belangrijke informatie voor gebruikers van BaseNet: Gebruikers van BaseNet dienen in te loggen via https://preview.basenet.nl om onderstaande stappen te doorlopen. Na het doorlopen van onderstaande stappen

Nadere informatie

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl.

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. Handleiding Voorraad 1 Voorraadmodule In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. 1.1 Voorraadadministratie U kunt in e-boekhouden.nl op eenvoudige wijze een voorraadadministratie

Nadere informatie

Werkinstructie verhoging btw laag tarief van 6% naar 9% per in SAP Business One

Werkinstructie verhoging btw laag tarief van 6% naar 9% per in SAP Business One Werkinstructie verhoging btw laag tarief van 6% naar 9% per 1-1-2019 in SAP Business One Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 AANPASSINGEN... 4 2.1 BTW-CODES... 4 2.2 BELASTINGAANGIFTEVELDEN... 6 2.3 LAY-OUTS...

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4.

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Als een door u gebruikt loonpakket niet genoemd wordt, gelieve dan contact op te nemen met de HelpDesk. Handleiding Import van Loonjournaalposten

Nadere informatie

Inhoud. Unit4 Multivers Web

Inhoud. Unit4 Multivers Web Release notes R-2019.3 21-03-2019 Inhoud 1 Algemeen... 1 1.1 Werken met de boekingsschermen... 1 1.1.1 Inkoop- en verkoopfacturen... 1 1.1.2 Kas-, Bank en Memoriaalboeken... 1 1.1.3 Werken met het toetsenbord

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter 1 De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter Inleiding Per 01 oktober 2012 zal in Nederland het hoge Btw-tarief van 19% door de overheid verhoogd worden

Nadere informatie

Twinfield Handleiding

Twinfield Handleiding Twinfield Handleiding Auteur: Website: E-mail : Martijn Mengerink www.biedmeer.nl support@biedmeer.nl Datum Versie Opmerking 27-12-2013 V1.0 Initiële opzet Pagina 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Instellingen

Nadere informatie

VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010]

VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010] VITRIS Instructie In gebruik name 6% BTW [01-10-2010] Stap 1 - BTW tarief 6% aanmaken Met de menuoptie STAMGEGEVENS > ALGEMEEN > BTW-CODES EN PERCENTAGES kunnen BTW tarieven onderhouden worden. Is er reeds

Nadere informatie

Auteur: Agion B.V. Versie 1.0 Copyright 2012 Agion B.V.

Auteur: Agion B.V. Versie 1.0 Copyright 2012 Agion B.V. Werkinstructie BTW wijziging in SAP Business One Auteur: Agion B.V. Versie 1.0 Copyright 2012 Agion B.V. Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanpassen BTW-codes... 4 3. BTW-codes toevoegen... 5 4. BAPI add-on...

Nadere informatie

Twinfield en btw. Twinfield v6.9. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland

Twinfield en btw. Twinfield v6.9. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Twinfield en btw Twinfield v6.9 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW-grondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

Stap 1 Export grootboekrekeningen InformerAccount:

Stap 1 Export grootboekrekeningen InformerAccount: Het is mogelijk om in InformerOnline grootboekrekeningen te importeren. Hieronder volgt een stappenplan hoe de import gemaakt dient te worden en hoe het importeren succesvol zal worden afgerond. Tip: Allereerst

Nadere informatie

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter

De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter De Btw-verhoging van 01 oktober 2012 in UNIT4 Multivers met de UNIT4 Multivers BTW Converter INHOUD 1 Wat doet de UNIT4 Multivers Btw-Converter?... 1 1.1 Werkwijze van de invoering... 1 1.1.1 Controles

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling

ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling ChainWise Factuur Export Functionele documentatie Twinfield API Koppeling Auteur: ChainWise Datum: 09-04-2018 Versie: 1.3 Functionele documentatie 1 / 11 1 Versies Versie Auteur Datum Opmerkingen 0.1 Tien-Loong

Nadere informatie

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in Palet Software

De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in Palet Software De BTW-verhoging van 1 oktober 2012 in Palet Software Inleiding Zoals u hoogstwaarschijnlijk heeft vernomen, heeft het kabinet besloten om het hoge BTW-tarief per 1 oktober 2012 te verhogen van 19 procent

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Doel 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Werkwijze 3 4 Resultaat 8 5 Handmatig toevoegen van nieuwe btw-soorten 9 6 Btw-aangifte 13

Inhoudsopgave 1 Doel 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Werkwijze 3 4 Resultaat 8 5 Handmatig toevoegen van nieuwe btw-soorten 9 6 Btw-aangifte 13 Hoofdproces: BTW 9% toevoegen Onderdeel: Handleiding: Instructiehandleiding Programmaversie: HandSoft Pro 3.32 SP2 27 september 2018 Inhoudsopgave 1 Doel 2 2 Voorwaarden en instellingen 2 3 Werkwijze 3

Nadere informatie

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel documenten en bijlages van de financiële data. BTW-code grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en Unit4 Multivers

Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en Unit4 Multivers Aanpassingen voor BTW-verhoging in Isah en Unit4 Multivers Inhoudsopgave I n l e i d i n g... 3 W a t h o u d e n d e a a n p a s s i n g e n i n?... 4 A a n p a s s i n g e n u i t v o e r e n i n I s

Nadere informatie

- Exact Basis! - Exact Premium! - Exact Handel! - Exact Handel ERP!

- Exact Basis! - Exact Premium! - Exact Handel! - Exact Handel ERP! Informatie Exact App Bij het managen van uw webshop, hoort natuurlijk ook de boekhouding voor registratie van omzet en BTW, vanaf nu hoeft u met behulp van deze app niet langer relaties en verkopen over

Nadere informatie

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv.

AMF BTW OMZETTEN. Versie 1.0. Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012. 2012 Microsign bv. AMF BTW OMZETTEN Auteur(s) Microsign bv Versie 1.0 Datum aangemaakt 31 augustus 2012 Datum laatste wijziging 12 september 2012 2012 Microsign bv. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

PSU Boekhouden V5 Import

PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import Pagina 2 1 Hoofdscherm Import De module Import voor PSU Boekhouden V5 is met opzet in een afzonderlijk programma uitgebracht. Het programma zal ook niet

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. SnelStart koppeling. Februari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Februari, 2013 SnelStart koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren

Nadere informatie

Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView

Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView Aanmaken nieuw boekjaar voor 2016 in AccountView Het aanmaken van een nieuwe administratie voor het nieuwe boekjaar omvat een aantal stappen welke hieronder uitgelegd worden. Doe dit net vóór het nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0 Handleiding Abakus Bankmutaties 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Bankmutaties... 3 Hoe voer ik mijn bankmutaties in?... 3 Hoe wijzig ik eerder ingevoerde bankmutaties?... 3 Handmatige

Nadere informatie

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

Handleiding Shell Card Online Conversie

Handleiding Shell Card Online Conversie Handleiding Shell Card Online Conversie Datum 28 december 2012 Auteur Ruud van Huizen Versie 2.3 Handleiding_Shell_Online_conversie_v2.3 Pagina 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het opzetten en converteren

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte

Mifas. Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Mifas Handleiding Elektronische BTW-Aangifte Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: BTW-AANGIFTE TOEVOEGEN... 4 STAP 2: VERSTUREN AANGIFTE... 6 STAP 3: CONTROLEREN... 8 AANGIFTE DOEN BIJ MEERDERE ADMINISTRATIES...

Nadere informatie

BTW verhoging oktober 2012

BTW verhoging oktober 2012 GNB B.V. Postbus 1050 8300 BB Emmeloord E-mail: info@gnb.nl Ecu 23 8305 BA Emmeloord Tel.: 0527 62 42 62 Fax: 0527 62 43 62 Internet: www.gnb.nl KvK Lelystad: 39068313 ING Bank: 66 11 45 875 BTW nummer:

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor Exact/Grote Beer journalisering XML Formaat in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor Exact/Grote Beer journalisering XML Formaat in Excel.xls Handleiding voor /Grote Beer journalisering XML Formaat in Excel.xls /Grote Beer boekingen in Excel Auteur(s) M.S. van Dam Date of creation 03-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand journalisering in Excel.xls

Nadere informatie

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk:

Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: Inleiding Twinfield koppeling Deze procedure is speciaal voor gebruikers die hun boekhouding (willen) doen in het programma Twinfield. Daarbij zijn 2 scenario's mogelijk: - U neemt deel aan Zorg in Zicht.

Nadere informatie

Op deze pagina vindt u de benodigde informatie om uw administratie in te richten voor het gebruik van SnelStart!Garage.

Op deze pagina vindt u de benodigde informatie om uw administratie in te richten voor het gebruik van SnelStart!Garage. Aan de slag met SnelStart!Garage. Op deze pagina vindt u de benodigde informatie om uw administratie in te richten voor het gebruik van SnelStart!Garage. Tip! Als u een nieuwe administratie aanmaakt, dan

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

1 van 5 28-4-2016 12:31 Introductie Het importeren van gegevens is een snelle en efficiënte manier om uw financiële en logistieke gegevens in uw administratie te krijgen. U kunt dit doen via [XML, Financiële/Logistieke

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Handleiding API Koppeling Twinfield FysioRoadmap 5.3 December 2015

Handleiding API Koppeling Twinfield FysioRoadmap 5.3 December 2015 Handleiding API Koppeling Twinfield FysioRoadmap 5.3 December 2015 API Koppeling Twinfield Deze handleiding gaat over de API koppeling met Twinfield. Met deze koppeling worden alle facturen die in FysioRoadmap

Nadere informatie

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. SnelStart 12 koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard SnelStart 12 koppeling WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw debiteuren, facturen, crediteuren en inkoopfacturen

Nadere informatie

Hosting. Exact koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Exact koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Exact koppeling Hosting WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Inleiding Deze module stelt u in staat om uw producten, debiteuren, facturen, crediteuren en

Nadere informatie

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. De BTWgrondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie.

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie. Pagina 1 van 6 Stappenplan, instellingen orders met margeregeling (vanaf SnelStart!Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen, een

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie