G e w i j z i g d e v e r s i e. A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "G e w i j z i g d e v e r s i e. A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n )"

Transcriptie

1 Statengriffie G e w i j z i g d e v e r s i e L e t o p : m e m o h r. B o n d m e t t o e g e z e g d e e x t r a i n f o r m a t i e i s a a n d i t a d v i e s g e h e c h t A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n ) t.b.v. Statenvergadering : 1 oktober 2007, voordracht 60 Commissie Datum commissievergadering : 3 september 2007 Onderwerp : Water, Agrarische Zaken, Milieu, Economie en Natuur : Water als Economische Drager, Westerdokseiland Amsterdam Opsteller / Telefoon : Mw. M.C.A. de Zwart/ (023) Standpunt commissie: De commissie kan instemmen met de behandeling van de voordracht Water als Economische Drager, Westerdokseiland Amsterdam in de p.s. vergadering van 1 oktober Tijdens de commissievergadering WAMEN van 3 september 2007 heeft de hr. Bond naar aanleiding van opmerkingen in de commissie nadere informatie toegezegd. Een memo van de hr. Bond met deze nadere informatie is bij dit advies gevoegd. Standpunten fracties: Fractie SP: - stelt vast dat het plan vooral een Amsterdamse aangelegenheid is; - revenuen zullen aan de stad toekomen en niet aan de provincie. Is het niet mogelijk de subsidie te verstrekken onder de voorwaarde dat terugbetaald wordt zodra dat uit de exploitatie mogelijk wordt?

2 Pagina 2 Fractie CU-SGP : - stemt van harte in met de voordracht. Fractie CDA: - stemt in met de voordracht; - benadrukt wordt dat het project wel degelijk van regionale betekenis is, en dus wordt terecht een beroep gedaan op financiële steun van de provincie; - het project past in de UNA-regeling, zij het dat de uitvoeringstermijn langer is, nl 3,6 ipv van 3 jaar. Voor dit geval is men akkoord, maar gs wordt verzocht er geen regel van te maken projecttermijnen te verlengen. Fractie VVD: - constateert dat met de subsidieaanvraag grotendeels is voldaan aan regels die zijn afgesproken binnen het Uitvoeringsprogramma Water als Economische Drager 2007.; - Men heeft de volgende vragen: - hoe is te verklaren dat met werkzaamheden al is gestart terwijl de subsidie door PS nog niet is toegekend; - kan de looptijd alsnog worden teruggebracht tot drie jaar? - is voldoende afgedekt dat door het inpassen van deze jachthaven in het plangebied ook de mogelijkheid open blijft voor anderen om aanvragen in te dienen? Fractie PvdA: - stelt vast dat met het plan wordt voldaan aan de criteria van het Uitvoeringsprogramma Water als Economische Drager 2007; - men schat in dat na uitvoering een toestroom van toeristen ontstaat die Amsterdam via water bereiken. In het verlengde volgt ongetwijfeld dat ook overige provinciale attracties via de haven van IJmuiden, vaarroute IJsselmeer, e.d., meer gebruikers/bezoekers krijgen, en men voorziet daarom bredere toeristische en economische effecten dan alleen voor Amsterdam; - het plan is goed onderbouwd en men verwacht dat de geldelijke steun vanuit de provincie goed wordt besteed. Bovendien zijn er geen grote risico s mee gemoeid aangezien Amsterdam zelf voor de financiën garant staat. Fractie D66: - is er een groot voorstander van dat het WED voortvarend wordt opgepakt; - men is blij met dit plan, maar voor ingestemd kan worden wil men antwoord op de volgende vragen: - graag een meer uitgebreid overzicht van Amsterdamse, maar vooral regionale pluspunten van het project; - kan het project niet zonder provinciale subsidie worden uitgevoerd, aangezien er zeer positief beeld wordt geschetst van de terugverdieneffecten op de investeringen? - wordt het eiland alleen ingericht voor boten van passanten of komen er ook vaste ligplaatsen?

3 Pagina 3 Fractie GroenLinks: - mist een toetsing of dit plan niet conflicteert met de belangen van de jachthaven van IJmuiden. Na een moeilijke start heeft men daar nu voldoende passanten, maar het is de vraag of de haven voldoende klanten houdt als er concurrentie komt vanuit Amsterdam; - voordat een standpunt wordt bepaald wil men eerst meer overleg, zowel met de eigen fractie, binnen de commissie en met ged., als met (leden van) de gemeenteraad van IJmuiden; - men twijfelt ook of de economische effecten wel zo verreikend zijn als wordt voorgespiegeld, zeker als het gaat om de situatie buiten Amsterdam. Fractie ONH/VSP: - vindt het plan nog te onduidelijk, en net als de VVD vraagt men zich af of het niet mogelijk is als subsidievoorwaarde op te nemen dat het geld wordt terugbetaald als het plan een financieel succes blijkt te zijn; - voor het verstrekken van de subsidie uit UNA-middelen geldt een maximale looptijd van drie jaar. Dit project duurt 3,6 jaar. Is het beroep op UNA-gelden dan wel terecht? Fractie Partij voor de Dieren: - vraagt zich af of wel een provinciaal belang wordt gediend. Men schat in dat het omgekeerde eerder het geval is, nl dat watersportrecreanten die vanuit Amsterdam noodgedwongen uitweken naar jachthavens elders in Noord- Holland, daar niet meer komen. - gezien de financieringsstructuur (nb bijdragen vanuit Amsterdam, corporaties/projectontwikkelaars en rijk) en de verwachting dat investeringen winstgevend geëxploiteerd kunnen worden, begrijpt men ook niet waarom de provincie nog een financiële bijdrage moet leveren. Vloeit het subsidieverzoek nog voort uit de ontwikkelingsovereenkomst die in 2000 mede door de provincie is ondertekend? - meer in het algemeen geldt dat het project moet voldoen aan de UNAvoorwaarden, en daar wordt op een aantal punten van afgeweken. In hoeverre wordt hier een precedent geschapen voor toekomstige projecten? Meest in het oog springend voorbeeld is de verlenging van de uitvoeringstijd van 3 naar 3,6 jaar. Wat gebeurt er als ook deze termijn nog eens overschreden wordt? Is het risico voldoende afgeschermd dat bij overschrijding van de projectkosten niet opnieuw bij de provincie wordt aangeklopt? - het meeste essentiële onderdeel van de subsidieaanvraag is de bijdrage voor de steigerbrug à Kunnen PS niet besluiten alleen dat bedrag toe te kennen, zodat er ruim 1.2 miljoen beschikbaar blijft voor andere doelen? - om stilstaand water in de jachthaven te voorkomen worden er in de verbindingsdam naar het IJdock duikers opgenomen om te kunnen spuien.

4 Pagina 4 Wordt daarbij rekening gehouden met het feit dat het spuien ook op een visvriendelijke manier kan plaatsvinden? Dhr Bond (ged.) antwoordt als volgt op het gestelde en gevraagde in de commissie: - in de huidige regeling voor besteding van UNA-gelden is niet voorzien dat subsidies terugbetaald worden. Hij erkent dat het een interessante optie kan zijn en de toezegging is al gedaan dat bij herziening van de regeling zal worden bekeken hoe deze optie ingevuld kan worden; - UNA-gelden zijn overigens niet vrij te besteden; alleen werkzaamheden die een publiek doel dienen komen in aanmerking; - de vraag over visvriendelijk spuien valt zo min of meer buiten de orde. Dit is niet onderzocht; - de noodzaak van uitbreiding van aanlegplaatsen voor boten met recreatief gebruik is al veel eerder aangetoond. Uit onderzoek blijkt een tekort van zeker 350 passantenplaatsen. Een deel daarvan kan gerealiseerd worden door uitvoering van dit project, dat specifiek is gericht op aanlegplaatsen voor schepen van passanten en niet op blijvende ligplaatsen. - bij de aanleg wordt niet expliciet gestuurd op de komst van luxe plezierboten, maar gezien de extra s is de jachthaven daar wel bij uitstek geschikt voor. Daarnaast zal de haven zich onderscheiden omdat het een uitstekende uitvalsbasis is voor zowel een bezoek aan Amsterdam als voor verdere tochten over het water (nb IJsselmeer, Noordzeekanaal). Hij noemt dat expliciet omdat daarmee ook wordt aangetoond dat de haven verder reikende (economische) effecten heeft dan alleen voor Amsterdam; - een project van deze omvang vergt zowel een lange voorbereidings- als uitvoeringstijd. In de UNA-regeling staat dat de uitvoering in principe binnen drie jaar gereed moet zijn, maar in dit geval meent hij dat er alle reden is, meer tijd toe te staan. De commissie gehoord hebbend, begrijpt hij de vrees dat te veel uitloop ontstaat, en hij zegt toe met Amsterdam te bepleiten om de uitvoeringstijd binnen de termijn van drie jaar te houden; - de doorlooptijd start op moment dat PS de voordracht hebben aangenomen. Zover is het nog niet. Hij weet niet beter dan dat op dit moment op uitvoerend vlak geen werk wordt gedaan. Wel lopen de voorbereidingen, en naast de papierenrompslomp die daarmee samenhangt, kan dat inhouden dat terrein al bouwrijp wordt gemaakt, e.d. - mocht blijken dat de begroting ontoereikend is, dan gaat er geen extra geld bij van de provincie. Amsterdam is hoofdrisicodrager en de afspraak is dat geen sprake kan zijn van afwenteling van risico s. Fractie SP: Tweede termijn - vraagt te overwegen besluitvorming uit te stellen tot er een nieuwe UNAregeling is die wel voorziet in terugvordering van subsidiegelden. Bij dit project ziet men daartoe gerede kansen, en die moeten benut worden.

5 Pagina 5 Fractie VVD: - houdt het gevoel dat regels minder streng zijn gehanteerd dan bij projecten waarvoor minder grote gemeentes bij de provincie aankloppen, omdat het een subsidieaanvraag van Amsterdam is. Zo ziet men bijv. niet ziet hoe het slopen van oude steigers kan vallen in de categorie publieke doelen. Daar komt bij dat de sloop al is begonnen, en zo gerekend komt de uitvoeringstijd zelfs dichter bij vier jaar. Zo n ruime tijd staat de regeling zeker niet toe; - in heel Noord-Holland bestaat grote behoefte aan extra ligplaatsen, slokt Amsterdam nu niet al zo n groot deel van het budget op dat er voor andere gemeenten (te) weinig over blijft? Fractie D66: - vindt het exploitatieoverzicht onvoldoende om te kunnen beoordelen of subsidie wel echt nodig is. Men vraagt de ged. met aanvullende financiële informatie te komen zodat op grond daarvan zijn definitief standpunt kan worden bepaald; - op basis van de beantwoording begrijpt men dat het accent van het gebruik ligt op passantenplaatsen, maar men acht het verstandig dat expliciet in de subsidieovereenkomst te vermelden omdat het geld anders wellicht besteed wordt voor doelen waarvoor het niet is bestemd. Fractie GroenLinks: - sluit zich aan bij de vragen van de VVD; - men vreest dat als straks blijkt dat Amsterdam te veel geld heeft gekregen, gemeentes met soortgelijke plannen geen kans meer maken op provinciale steun. Kan ged. aangeven of meer verzoeken te verwachten zijn? Fractie ONH/VSP: - houdt de vrees dat het niet strikt volgen van de UNA-regeling leidt tot precedentwerking. Zij vindt dat ongewenst en overweegt daarom tegen de voordracht te stemmen. Fractie Partij voor de Dieren: - is er niet van overtuigd dat het project een provinciaal belang dient; - bovendien is nog onduidelijk of het spuien wel op visvriendelijk wijze gaat plaatsvinden. Men wacht af of ged. deze vraag nog afdoende beantwoordt, maar vooralsnog zal men tegen de voordracht stemmen. Dhr Bond (ged.) vult de beantwoording als volgt aan: - aangezien de subsidieaanvraag is gedaan binnen het kader van de huidige regeling is het ongewenst indieners terug te wijzen ; dit traject moet

6 Pagina 6 worden afgemaakt. Hopelijk wordt het binnen de vernieuwde regeling mogelijk bij winstgevende exploitatie van projecten provinciale subsidie terug te vorderen; - de nu voorgestelde uitvoeringstermijn van 3,6 jaar start op het moment dat PS het besluit nemen. Hij begrijpt dat de commissie overschrijding van de in de UNA-regeling vermelde termijn van drie jaar niet verantwoord vindt en hij gaat met Amsterdam overleggen of zij bereid is de looptijd in te korten; - het exploitatieoverzicht dat deel uitmaakt van de voordracht is beknopt. Inmiddels is meer bekend en hij zegt toe de commissie te informeren over de actuele stand van zaken. - hij erkent dat voor dit project veel geld beschikbaar wordt gesteld, maar daar ligt ook een besluit van PS aan ten grondslag. Eerder is namelijk een motie aangenomen om voor ontwikkeling van het hele Westerdokgebied een bedrag van 5 miljoen te reserveren. Hij verwijst naar de discussie die toen ook heeft plaatsgevonden en waarbij uitgebreid is ingegaan op de voorhoederol van Amsterdam voor een algehele verbetering van provinciale belangen. Voorzitter concludeert dat de voordracht voor behandeling doorgestuurd kan worden naar de Staten en er nog aanvullende informatie van de hr. Bond komt. Namens de voorzitter, mw. Ing. J. Geldhof De commissiegriffier, Monique de Zwart 26 september 2007

7 Pagina 7 Titel:Bijl. PS-verg., agendapunt (Advies WED Westerdokseiland) Datum: Nummer:15.3

A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n

A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n Statengriffie L e t o p : e e n b r i e f v a n m w. K r u i s i n g a m e t n a d e r e i n f o r m a t i e i s a a n d i t a d v i e s g e h e c h t. A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e

Nadere informatie

A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n

A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n Statengriffie A d v i e s a a n P r o v i n c i a l e S t a t e n t.b.v. Statenvergadering : 1 oktober 2007, voordracht 66 Commissie Datum commissievergadering : 24 september 2007 Onderwerp : Water, Agrarische

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kaderstelling Europabeleid door Provinciale Staten Inleiding Op 11 juni 2007 jl. is door de commissie FEPO de werkgroep Europa ingesteld.

Nadere informatie

4. Vaststelling Lange Termijn Agenda. De lange termijnagenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

4. Vaststelling Lange Termijn Agenda. De lange termijnagenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst 1 van de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland van 17 december 2007 Voorzitter: mr. H.C.J.L. Borghouts/dr. A.P. vd Meché Griffier: mw. mr. C.A. Peters 1. Opening en mededelingen.

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

Advies aan Provinciale Staten)

Advies aan Provinciale Staten) Statengriffie Advies aan Provinciale Staten) t.b.v. Statenvergadering : 27 februari 2006; voordracht 8 Commissie : Natuur, Landschap, Water en Milieu Datum commissievergadering : 1 februari 2006 Onderwerp

Nadere informatie

Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn

Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn Bijlage 1 Overzicht besluitvorming Zuiderzeelijn 1998 Kabinet - Verslag Algemeen Overleg 16-4-1998, kamerstuk 25017, nr. 9 Naar aanleiding van aanbeveling van Commissie Langman om de mogelijkheden van

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda SI Commissie : Sociale Infrastructuur Datum commissievergadering : 27 april 2005 Aanvangstijd en locatie : 9.30 uur 13.00 uur, 2 e koffiekamer, Dreef 3 Haarlem Commissievoorzitter

Nadere informatie

Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied. Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen, motie 6-6

Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied. Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen, motie 6-6 Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 8 september 2014 Onderwerp: Visie op herstart personenvervoer over water in het Noordzeekanaalgebied Bijlagen: ontwerpbesluit, Visiedocument incl. bijlagen,

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

mevrouw J.M. Kiep-de Jongh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw J.M. Kiep-de Jongh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Vaststelling beleidsdoelen concept Cultuurnota en daarnaast Implementatie subsidieregeling combinatiefuncties 17 november 2009 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011

Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011 Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011 Provinciale Staten hebben gesproken over de evaluatie Provinciaal Accommodatie Fonds. De Tenderverordening Transitie II en Pieken is vastgesteld door de

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda en regeling van werkzaamheden De agenda wordt overeenkomstig het voorstel van het Presidium vastgesteld.

2. Vaststelling agenda en regeling van werkzaamheden De agenda wordt overeenkomstig het voorstel van het Presidium vastgesteld. Besluitenlijst 1 van de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland van 1 oktober 2007 Voorzitter: mr. H.C.J.L. Borghouts Griffier: mw. mr. C.A. Peters 1. Opening en mededelingen. Van de leden

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

PS-besluitenlijst nr. Groningen, 5 juli Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012

PS-besluitenlijst nr. Groningen, 5 juli Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012 Besluiten Provinciale Staten 4 juli 2012 Provinciale Staten hebben gesproken over de uitwerking van de sportnotitie, de financiële situatie van Noordbaak, de dienstregeling en tarieven 2013 van het busvervoer

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 127 Groningen, 5 november 2015 Besluiten Provinciale Staten 4 november 2015 Provinciale

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie 17 juni Statenadviseur Simon de Visser

Betreft vergadering Commissie Economie 17 juni Statenadviseur Simon de Visser Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel BLD-068 Statenvoorstel Garantstelling ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland Betreft vergadering Commissie Economie 17 juni 2016 Provinciale

Nadere informatie

Wijziging van de Experimentenwet Kiezen op Afstand in verband met de verlenging van de werkingsduur van die wet.

Wijziging van de Experimentenwet Kiezen op Afstand in verband met de verlenging van de werkingsduur van die wet. Hieronder het antwoord van de staatssecretaris van BZK op vragen uit de Kamer over de voorgestelde verlenging van de Experimentenwet Kiezen op Afstand. Van deze tekst zijn twee versies in omloop geweest

Nadere informatie

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 22 september 2015 Vragen nr. 87 Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over

Nadere informatie

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling

jaar stuknr. categorie/agendanr. stuknr. B. en W /837 låçéêïéêéw= Vaarverbinding Erica-Ter Apel; gemeentelijke garantstelling séêòçéâ=~~å=çé=ê~~ç=çé=öêçåç=î~å=~êíáâéäéå=nsmi=äáç=n=ëìä= É=Éå=NSVI=äáÇ=Q=î~å=ÇÉ=dÉãÉÉåíÉïÉí=EÜÉí=âÉåÄ~~ê=ã~âÉå= î~å=ïéåëéå=éå=äéçéåâáåöéå=çîéê=çåíïéêéäéëäìáí=åçääéöéfk= jaar stuknr. categorie/agendanr.

Nadere informatie

In vervolg op [mijn brief / de hoorzitting] van [datum + evt. kenmerk] deel ik u het volgende mee.

In vervolg op [mijn brief / de hoorzitting] van [datum + evt. kenmerk] deel ik u het volgende mee. MODELBRIEVEN Hieronder treft u een aantal modelteksten aan die u kunt gebruiken bij het behandelen van een bezwaarschrift. Deze modelteksten zijn geschreven met het oog op de Wet dwangsom en beroep bij

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door J.Verheugt Telefoon (040) 238 2103 Verzenddatum 27 februari 2013 Verslag commissie Maatschappij en Cultuur (cie MC) Betreft

Nadere informatie

Ons kenmerk MO00/15.0003312. Datum uw brief

Ons kenmerk MO00/15.0003312. Datum uw brief Maatschappelijke Ontwikkeling Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 19:00 uur Opening De voorzitter heet iedereen welkom

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken Aanwezig: H.J. Al (vz), A. Smit-de Ridder(VLW), H. Mak (SP), J.N. Stevens(GL),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 8 juni 2016 Nummer 16008481 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 11 maart 2016 van 9.35 uur tot 20.31

Nadere informatie

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Wetgeving en Juridische Zaken Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening

Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening Nr. Voortvloeiend uit commissievergadering Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening 3 23-05-2007 Mw. Peijs n.a.v. Burgerjaarverslag: De in

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2018 2019 34 035 Wijziging van onder meer de Wet studiefinanciering 2000 in verband met de introductie van een nieuw stelsel van studiefinanciering in het

Nadere informatie

Nota PS-commissie B-agenda

Nota PS-commissie B-agenda Nota PS-commissie B-agenda Vergaderdatum : 18 februari 2008 Commissie voor : Water, Agrarische Zaken, Milieu, Economie en Natuur (WAMEN Agendapunt nr. : Briefnummer : Onderwerp : Discussienotitie: Actualisatie

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort,

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort, Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus 88 5800 AB Venray Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

Aan de orde is het VAO Persoonsgebondenbudget (AO d.d. 21/11).

Aan de orde is het VAO Persoonsgebondenbudget (AO d.d. 21/11). Persoonsgebondenbudget Aan de orde is het VAO Persoonsgebondenbudget (AO d.d. 21/11). Mevrouw Bergkamp (D66): Voorzitter. Eigen regie en keuzevrijheid voor de zorg en ondersteuning die je nodig hebt, zijn

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 140 Groningen, 10 november 2016 Besluiten Provinciale Staten 9 november 2016

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 4 juni 2018

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 4 juni 2018 Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 4 juni 2018 + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017 20 november Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

Lijst bestuurlijke toezeggingen

Lijst bestuurlijke toezeggingen Lijst bestuurlijke toezeggingen Commissie : Algemene zaken, Financiën en Economische zaken (AFE) Datum : 14-05-2019 Nr. 1 Vergadering Onderwerp Toezegging Portefeuille - houder Planning / afhandeling /

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Tevens zijn de gedeputeerde Visser, Moens en Hooijmaijers genoodzaakt de statenvergadering eerder te verlaten wegens externe verplichtingen.

Tevens zijn de gedeputeerde Visser, Moens en Hooijmaijers genoodzaakt de statenvergadering eerder te verlaten wegens externe verplichtingen. Besluitenlijst 1 van de vergadering van Provinciale Staten van Noord-Holland van 21 april 2008 Voorzitter: mr. H.C.J.L. Borghouts/dr. A.P. vd Meché/ Griffier: mw. mr. C.A. Peters/mr. J.J.M. Vrijburg 1.

Nadere informatie

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen provincie R o L L A N D ZUID SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2010-158483708 (DOS-2010-0003748)

Nadere informatie

De beantwoording van deze vragen vindt u in bijgevoegde memo.

De beantwoording van deze vragen vindt u in bijgevoegde memo. 24 januari 2008 Toelichting bij de PS Voordracht 'provinciale subsidie aan sanering riooloverstorten Wijk en Egmond aan Zee' Aan de leden van de Statencommissie WAMEN door tussenkomst van statengriffier

Nadere informatie

Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen jan

Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen jan Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen 2011-31 jan. 2011- Resultaten 1e peiling Provinciale Statenverkiezingen 2011 31 januari 2011 Soort onderzoek : Opiniepeiling Uitgevoerd door : Right

Nadere informatie

Besluiten Provinciale Staten extra Statenvergadering 29 januari 2014

Besluiten Provinciale Staten extra Statenvergadering 29 januari 2014 p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 106 Groningen, 31 januari 2014 Besluiten Provinciale Staten extra Statenvergadering

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2018 2019 34 035 Wijziging van onder meer de Wet studiefinanciering 2000 in verband met de introductie van een nieuw stelsel van studiefinanciering in het

Nadere informatie

2018D22525 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2018D22525 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2018D22525 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG In de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport bestond er bij enkele fracties behoefte een aantal vragen en opmerkingen voor te leggen

Nadere informatie

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Voorjaarsnota 2017 en Kadernota 2018-2021; begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2018 voor

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 1 NOVEMBER 2016 1. Advies Initiatiefvoorstel SP Op weg naar een duurzaam evenementen en festivalbeleid 2. Voortgangsnotitie modernisering recreatieschappen 3. Stand van zaken actualisatie Noord-Hollands kustbeleid 4.

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Financiële steun aan de Stichting Nederland bouwt VOC Retourschip 1. Wij stellen u voor: De Stichting

Nadere informatie

Gelet op: - Artikel 105, eerste lid, artikel 143, tweede lid, en artikel 152, eerste lid, van de Provinciewet;

Gelet op: - Artikel 105, eerste lid, artikel 143, tweede lid, en artikel 152, eerste lid, van de Provinciewet; Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten " Zmo HOLLAND ^ ^^ Onderwerp Subsidiekader voor Genie- en Citadelterrein in Hendrikldo-Ambacht in kader afwikkeling tweede fase van het programma

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6 AGENDAPUNT NR: 2008.0.107.917 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november 2008 Pagina 1 van 6 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2008.0.107.917 Datum Zaaknummer 2008-11-02388

Nadere informatie

Limburg. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens.

Limburg. De partij zal sociale windmolens actief stimuleren, ook solitair staande sociale molens. CDA 2030: 49% CO2- reductie Om landelijke en internationale klimaatdoelstellingen te behalen, zijn ook grootschaliger projecten nodig. De Provincie kan een belangrijke rol vervullen door ontwikkelgebieden

Nadere informatie

Onderwerp: Oprichten stichting Bevordering kwaliteit omgeving Schipholregio

Onderwerp: Oprichten stichting Bevordering kwaliteit omgeving Schipholregio Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 70 Haarlem, 14 augustus 2007 Onderwerp: Oprichten stichting Bevordering kwaliteit omgeving Schipholregio Bijlagen: - Ontwerpbesluit - Convenant Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle

1. Schriftelijk te verhelderen wat de kosten zijn. 2. Na te gaan hoeveel gebruik wordt gemaakt van. 3. Na te gaan wat de kosten zijn om op alle Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 9 november 2016 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Nieuwe Wet natuurbescherming (6949 6950) en Burgerinitiatief Stop de hobbyjacht (6952) sc

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur.

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur. 1 Opening a. Opening en mededelingen De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om 14.00 uur. Er zijn geen afmeldingen ontvangen. De volgende nagekomen stukken heeft u per e-mail ontvangen:

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 134 Groningen, 2 juni 2016 Besluitenlijst Provinciale Staten 1 juni 2016 Woensdag

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008

Besluiten- en actielijst openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 december 2008 Aanwezig Commissieleden: de dames Boom, Van Boxtel, Vos, Zondervan en de heren Klinkhamer, T. Flens, Buijs Van der Heijden. Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr. Monen, dhr.

Nadere informatie

Onderwerp: Extra Investeringsimpuls: Financiering Uitvoeringsprogramma bereikbaarheid kust Bloemendaal-Zandvoort

Onderwerp: Extra Investeringsimpuls: Financiering Uitvoeringsprogramma bereikbaarheid kust Bloemendaal-Zandvoort Voordracht Haarlem, Onderwerp: Extra Investeringsimpuls: Financiering Uitvoeringsprogramma bereikbaarheid kust 2005-2007 Bloemendaal-Zandvoort Bijlagen: 1. Uitvoeringsprogramma bereikbaarheid kust 2. Standaardformulier

Nadere informatie

Verslag DB van 25 juni 2012

Verslag DB van 25 juni 2012 DATUM 25 juni 2012 PLAATS Kamer 506 TIJDSTIP 14.30 uur VOORZITTER F.A.M. Kerckhaert SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG de heren P.E.J. den Oudsten (vanaf agendapunt D-1), H. Van Agteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst provinciale staten

Besluitenlijst provinciale staten Besluitenlijst provinciale staten Besluitenlijst van de vergadering van maandag 18 september 2006 03. Ingekomen stukken 04. Vragenhalfuurtje Geen vragen. 05. Vaststellen van de notulen van de vergadering

Nadere informatie

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld.

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld. Besluitenlijst Middelburg, 7 juli 2014 nr. 14010192 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 4 juli 2014, 9.30 tot 18.55 uur, in de Statenzaal, Abdij

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

2011D36661 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2011D36661 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2011D36661 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Financiën hebben enkele fracties de behoefte om over de brief van de minister van Financiën d.d. 7 juni 2011 over

Nadere informatie

Hoofdlijnen behandeling zienswijzen buitengebied en lopende planologische aanvragen die zijn ingediend voor 19 april 2016 Registratienummer:

Hoofdlijnen behandeling zienswijzen buitengebied en lopende planologische aanvragen die zijn ingediend voor 19 april 2016 Registratienummer: RA17.014 I Raadsbesluit Vergaderdatum: 18 april 2017 Hoofdlijnen behandeling zienswijzen buitengebied en lopende planologische aanvragen die zijn ingediend voor 19 april 2016 Registratienummer: 014-2017

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 64

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 64 Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 64 Haarlem, 17 augustus 2004 Onderwerp: Agenda Provinciaal Waterplan Bijlagen: - ontwerpbesluit - procesplanning provinciaal waterplan - op weg naar een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 06.RI799.OOI Inboeknummer o6bstotggo Beslisdatum B%W a6 september 2006 Dossiernummer 639 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 23 december 2008 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 29 januari 2009 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Beheer natte ecologische verbindingszones / Uitvoeringsproject

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein

Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Resumé van de openbare commissievergadering Sociaal Domein Datum: dinsdag 19 juni 2018 Aanvangstijd: 20:00 uur Eindtijd: 21.48 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Dorestad Zichtbaar 10 mei 2011 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Gespreksleider Griffier mevrouw W.J. de

Nadere informatie

Motie. Spreekt uit dat:

Motie. Spreekt uit dat: Motie De gemeenteraad van de gemeente Valkenswaard, in vergadering bijeen op donderdag 6 juli 2017 en behandelend beeldkwaliteitsplan Centrum en subsidieverordening voor gevelverbetering Overwegende dat:

Nadere informatie

Verslag. Dhr. Franssen (voorzitter) en dhr. Vermeulen (VVD)

Verslag. Dhr. Franssen (voorzitter) en dhr. Vermeulen (VVD) Verslag Statengriffie Contact Frits Kas T 070-441 81 88 f.kas@pzh.nl Aanwezig Dhr. Démoed (CDA, plv. voorzitter), dhr. Hillebrand (PvdA), mw. Van Dobben de Bruijn (VVD), mw. Van Viegen (PvdD), mw. Kleijweg

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar Agendapunt : 11. Voorstelnummer : 09-051. Raadsvergadering : 25 september 2014 Naam opsteller : Rienk van der Meer Informatie op te vragen bij : Rienk van der Meer Portefeuillehouder(s) : Peter van Huissteden

Nadere informatie

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015 p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 123, 25 juni 2015 Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen

Nadere informatie

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 47 Haarlem, 22 mei 2012 Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-onderzoeksopzet

Nadere informatie

Aankondiging van standaardverlenging termijn bij afdoening bezwaarschriften Gemeente Zaanstad Domein Bedrijfsvoering Afdeling Juridische Zaken

Aankondiging van standaardverlenging termijn bij afdoening bezwaarschriften Gemeente Zaanstad Domein Bedrijfsvoering Afdeling Juridische Zaken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aankondiging van standaardverlenging termijn bij afdoening bezwaarschriften Gemeente Zaanstad Domein Bedrijfsvoering Afdeling Juridische Zaken 14 november 2012 RA121918

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017 1. Vaststelling subsidie Velsen Noord fase 1 2. Herziening landbouwartikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening 3. Auditopvolging per 1 september 2017 4. Midterm review van het Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad.

Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad. Aan het College van Burgemeester en Wethouders Van de gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1 Hoorn. Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad. Geacht College,

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche)

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche) COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Verlening budgetsubsidies 2015 (2 e tranche) Te besluiten om 1. Op grond van de verleningsinformatie en subsidieovereenkomsten over te gaan tot subsidieverlening aan de instellingen

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

4 Veldhoven. Informatienota raad. Cliëntondersteuning door vrijwilligersorganisaties. Voor vragen. Kennisnemen van. Inleiding. Kernboodschap.

4 Veldhoven. Informatienota raad. Cliëntondersteuning door vrijwilligersorganisaties. Voor vragen. Kennisnemen van. Inleiding. Kernboodschap. 4 Informatienota raad Cliëntondersteuning door vrijwilligersorganisaties Voor vragen E-mail: Judith.Strijbos@veldhoven.nl Datum B en W: 3 april 2018 Registratienummer: 18bs00036 Kennisnemen van de uitkomsten

Nadere informatie

Besluiten Provinciale Staten 15 december

Besluiten Provinciale Staten 15 december Besluiten Provinciale Staten 15 december Provinciale Staten hebben tijdens de vergadering gesproken over de subsidieaanvraag REP (Ruimtelijk Economisch Programma) - Grote Markt van de gemeente Groningen.

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Bijdrage raadsvergadering donderdag 21 januari 2016 Fractie VVD Vlaardingen. Stadsgehoorzaal. Voorzitter,

Bijdrage raadsvergadering donderdag 21 januari 2016 Fractie VVD Vlaardingen. Stadsgehoorzaal. Voorzitter, 1 Bijdrage raadsvergadering donderdag 21 januari 2016 Fractie VVD Vlaardingen Stadsgehoorzaal, Onze bijdrage geldt de agendapunten 9 en 10 gezamenlijk., Willen en kunnen. Het college wil erg veel, heeft

Nadere informatie